FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #213 Einde aan particuliere leningen bij GvE
djh77dinsdag 22 januari 2019 @ 13:03
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot!! het In 2018 is in Nederland 329 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 223 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 8700 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden..

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Horeca Crowdfunding Nederland (HCN), leningen voor horeca.
Samen In Geld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Waarde voor je Geld (WvjG), leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle (CC), leningen voor MKB.
Crowd Real Estate (CRE), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
All4funding (A4F), inspirerend investeren
Knab crowdfunding (KNAB), investeren met een knab bankrekening
Duurzaam Investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Crowd About Now (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Lenderspender, peer-to-peer lending
October, hét platform voor MKB-financieringen in continentaal Europa
NLinvesteert, een platform voor zakelijke financiering waaronder crowdfunding
Crowdpartners, investeren in het mkb
Crowdbricks, investeren in onroerend goed
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
Zonnepanelen Delen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
One Planet Crowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
Green Crowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
Voordegroei, leningen voor MKB.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
New Funding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horeca Crowdfunding Nederland
Waardevoorjegeld
Crowd About Now
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Lenderspender
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

Exitstrategieën platformen
SPOILER
Scorings-matrix exit/continuïteitsstrategie van CF platformen per 11-12-2017:
SPOILER
7b9se8tb.png

Toelichting bij de scoringsmatrix exit/continuïteitsstrategie:
In overleg met een aantal investeerders zijn er 10 items geformuleerd die in onze ogen nodig zijn in een goede exit /continuïteitsstrategie.

Voor de eenvoud hebben we ieder item een max score van 10 punten gegeven.

Die items die voor een platform niet aan de orde zijn worden buiten beschouwing gelaten.

Als einduitslag resulteert er een cijfer tussen 0 en 10 welke een indicatie geeft hoe goed de exit geregeld is. Eindcijfer 0 niets geregeld. Eindcijfer 10 goed geregeld, je hebt een goede kans dat als het platform in moeilijkheden raakt de betalingen, uitwinning van zekerheden, en het inzien van admin. via dashboard etc op internet gewoon blijft functioneren zonder bijkomende kosten.

Is een score matrix zaligmakend? Nee maar het geeft je in een oogopslag inzicht in de situatie. Bovendien kan je zien hoe het platform scoort op items die jij belangrijk vind in de exit strategie.

Ad1. Met een verdienmodel voor het platform met inkomsten gedurende de looptijd scoor je hoog max 10. Met een ander verdien model zal het platform aan moeten tonen dat er maatregelen genomen zijn om dit nadeel weg te nemen.

Ad 2. Scheiding van Geldstromen. Spreekt voor zich.

Ad3 Onderbrenging van zekerheden als Hypotheken, Pandrecht etc. Sommige platformen doen hier niet aan dan NVT

Ad4, Ad5. Stichtingen Zekerheden en Derden gelden dienen controleerbaar gekwalificeerde bestuurders te hebben. Met name in tijden wanneer het minder gaat met het CF bedrijf kunnen de belangen van CF platform en Stichtingen uit elkaar lopen. Dus bestuur idealiter >50% geen platform medewerker met tenminste een bestuurslid aantoonbaar belangenbehartiger van investeerders.

Ad 6 Zekerheden dienen goed vastgelegd te zijn, zeker als het cf bedrijf niet meer bestaat. Hier wordt een score gegeven waarin ervaringen uit het verleden meetellen.

Ad 7 Software en data moeten beschikbaar/te gebruiken zijn voor stichtingen/back-up provider. Hier dient een duidelijke overeenkomst over te zijn. Het kan niet zo zijn dat bij wegvallen van het CF bedrijf er gesteggeld moet worden over deze zaken met curator of toeleverend software bedrijf. De investeerder dient op normale wijze bij zijn data(contracten, betalingsdata etc) te kunnen en betalingen moeten gewoon doorgang kunnen vinden en niet gestoord worden door administratieve problemen.

Ad 8 De financiering van ad7 moet duidelijk geregeld zijn. Ad 1 kan helpen , maar ook moet duidelijk worden dat dit voldoende is. Is er geen goede continue inkomensstroom dan moet duidelijk zijn dat er een andere bron is waaruit het door functioneren betaald kan worden. Investeerders moeten niet verast worden door extra kosten.

Ad9 Er moet een toetsing zijn van het exit stappen plan door een externe deskundige bijvoorbeeld een gespecialiseerde externe register accountant. Alleen de mededeling dat er een stappenplan is door een CF directie met blauwe ogen geeft geen zekerheid

Ad 10 Er dient duidelijk op de website op een separate pagina/item gecommuniceerd te worden hoe de exit/continuïteitsstrategie in elkaar zit. Alle onderdelen dienen benoemd te worden zodat de investeerder weet hoe het in elkaar steekt en waar hij aan toe is.
Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
EstateGuru is a leading Nordic online peer-to-peer lending platform established by property and FinTech professionals facilitating short- and mid-term property loans. The cross-border marketplace offers flexible terms for borrowers and premium interest to its investors. The loans of EUR 50 000- 3 000 000 facilitated through the EstateGuru platform are secured against property with a maximum LTV of 75%.

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op: wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, AGD, IVM, CC.
FNC is uit deze laatste lijsten weggelaten niet om dat er geen probleem projecten zijn, maar omdat FNC op dit moment goed en duidelijk systematisch op maandelijkse basis rapporteert over probleemprojecten aan zijn investeerders. Bovendien heeft FNC veel kleine projecten wat het aantal probleemgevallen groot maakt en lastig bij te houden voor derden.

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX of ????????? zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt of te weinig gegevens. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijsten dan ook graag je opmerkingen.
Bijgewerkt tot 17-12-2018

GVE 2nalnh5.jpg

KOM,CCF,AGD,LDH,HCN,IVM,CC etc 2qsze9w.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015, 11-01-2017 en 16-12-2018

2ps1xxi.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Cijfers en statistieken
SPOILER
qfehhb.png
kyy4wj9z9i.jpg
dwwetuy9lri.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Horsemendinsdag 22 januari 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 12:56 schreef crowd-fundi het volgende:
Nu ook bij LAH: project met 50% garantie door SIDA
Wel weer met een grote korrel zout allemaal met grijze gebieden waar je als investeerder geen invloed op hebt. Verder maar hopen dat LdH haar werk goed doet en zo niet,…. dan aanvaarden ze geen aansprakelijkheid.

quote:
Dekking
Onder omstandigheden is het mogelijk dat op initiatief van Sida danwel Lendahand, de garantie op een bepaald project vervalt. Bijvoorbeeld als achteraf blijkt dat de Investee en/of het betreffende project toch niet aan de voorwaarden van de Garantie Overeenkomst voldeed, of indien Lendahand niet heeft voldaan aan de contractuele verplichtingen onder de Garantie Overeenkomst. Hiervoor kan door Lendahand geen aansprakelijkheid worden aanvaard.
Niznodinsdag 22 januari 2019 @ 13:11
Even een algemene mededeling. ik heb net uit een ouder topic wat adressen in spoilers gezet.
Zouden jullie hier om kunnen denken dat je dat direct doet zodat het ook niet al in zoekresultaten en dergelijke naar voren komt?
kopersneekdinsdag 22 januari 2019 @ 13:15
quote:
12s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 12:05 schreef peterc het volgende:
CrowdRealEstate nieuwbouw complex Beilen (voormalig postkantoor) 600k 6% 12mnd staat open voor afronding.
Als iemand een linkje mbt "Gössnitz" heeft... Er komt denk ik binnenkort wat ¤ vrij door een snel vollopend cruiseproject op GVE *O*
NaRegenDeZondinsdag 22 januari 2019 @ 13:16
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Wel weer met een grote korrel zout allemaal met grijze gebieden waar je als investeerder geen invloed op hebt. Verder maar hopen dat LdH haar werk goed doet en zo niet,…. dan aanvaarden ze geen aansprakelijkheid.

[..]

Dat zijn inderdaad vreemde voorbehouden. Wat LDH feitelijk zegt is dat als LDH haar werk aantoonbaar niet goed doet men niet verantwoordelijk is!
djh77dinsdag 22 januari 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:15 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Als iemand een linkje mbt "Gössnitz" heeft... Er komt denk ik binnenkort wat ¤ vrij door een snel vollopend cruiseproject op GVE *O*
You 're Welcome:
SPOILER
crowd-fundidinsdag 22 januari 2019 @ 13:18
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Wel weer met een grote korrel zout allemaal met grijze gebieden waar je als investeerder geen invloed op hebt. Verder maar hopen dat LdH haar werk goed doet en zo niet,…. dan aanvaarden ze geen aansprakelijkheid.

[..]

Zo ver had ik nog niet eens doorgelezen. Die SIDA was ik al vaker tegengekomen bij TRINE.
Je hebt gelijk: de zoutpot moet je wel gebruiken.
Lijkt wel te gelden voor alle verzekeringen: bedrijven die proberen om niet uit te betalen als het er op aankomt. Uitzonderingen daargelaten.
W1241302dinsdag 22 januari 2019 @ 13:23
quote:
Op de site van Crowdstate heeft dit project een A rating, in de spoiler een B rating.
W1241302dinsdag 22 januari 2019 @ 13:24
Maar wel bedankt. Ingeschreven.
AQuila360dinsdag 22 januari 2019 @ 13:27
Mijn beste GVE projecten zijn juist de particuliere leningen, dus wel balen opzich.
Horsemendinsdag 22 januari 2019 @ 13:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:27 schreef AQuila360 het volgende:
Mijn beste GVE projecten zijn juist de particuliere leningen, dus wel balen opzich.
Ik heb er ook een tiental schat ik. Ze kwamen natuurlijk maar sporadisch voor maar jammer inderdaad.
kopersneekdinsdag 22 januari 2019 @ 13:36
Cheers DJH. Dit is overigens wel een redelijk vaag projectje... (had ik niet verwacht)

SPOILER
We hebben een partij, die wil aandelen kopen in een andere partij want deze andere partij heeft aandelen in een andere partij en deze laatste partij heeft een appartementencomplex. In de omschrijving staat als onderpand een 2e hypotheek, maar deze kan de eerste partij niet afsluiten zonder eigenaar te zijn van het complex toch? Helaas wordt er niet bijgezet hoe groot de aandelenbelangen zijn. Als deze allen 100% zijn dan lijkt het, als we uitgaan van gezonde balansen, geen probleem te zijn. Helaas wordt dat er niet bij vermeld...
Door de vaagheid sla ik deze helaas over, of iemand moet mij geheel gerust stellen :P
dyna18dinsdag 22 januari 2019 @ 13:50
quote:
12s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 09:07 schreef peterc het volgende:

[..]

leesstukje over SIG Navolaan Heerlen. / buurt Vrieheide - De Stack zie o.a. pag 5. We zullen maar zeggen dat de buurt problematieken heeft, die evenwel bekend zijn en aangepakt worden. In hoeverre succesvol blijft een ? Maar goed ook in Oud Zuid en Blaricum wonen ook wel duistere figuren.

https://www.heerlen.nl/ge(...)-stack-juni-2017.pdf
De prijs is er natuurlijk ook naar.
Op niet veel plekken in Nederland heb je voor 100.000 euro een woning van 139 m2
bubbels234dinsdag 22 januari 2019 @ 14:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:36 schreef kopersneek het volgende:
Cheers DJH. Dit is overigens wel een redelijk vaag projectje... (had ik niet verwacht)

SPOILER
We hebben een partij, die wil aandelen kopen in een andere partij want deze andere partij heeft aandelen in een andere partij en deze laatste partij heeft een appartementencomplex. In de omschrijving staat als onderpand een 2e hypotheek, maar deze kan de eerste partij niet afsluiten zonder eigenaar te zijn van het complex toch? Helaas wordt er niet bijgezet hoe groot de aandelenbelangen zijn. Als deze allen 100% zijn dan lijkt het, als we uitgaan van gezonde balansen, geen probleem te zijn. Helaas wordt dat er niet bij vermeld...
Door de vaagheid sla ik deze helaas over, of iemand moet mij geheel gerust stellen :P
Ik vermoed dat het nog niet de bedoeling is dat we investeren, net als eerder bij project gemeentelijk monument Breda. Er is niet uitgelegd hoe dat zit met de basisrente van 5% en bonus van 2%.
Edit: pagina niet meer beschikbaar

[ Bericht 1% gewijzigd door bubbels234 op 22-01-2019 14:26:07 ]
djh77dinsdag 22 januari 2019 @ 16:00
Nieuwe op WvjG
https://waardevoorjegeld.nl/project/bloemengroencentrumouddorp
petercdinsdag 22 januari 2019 @ 16:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 14:07 schreef bubbels234 het volgende:

[..]

Ik vermoed dat het nog niet de bedoeling is dat we investeren, net als eerder bij project gemeentelijk monument Breda. Er is niet uitgelegd hoe dat zit met de basisrente van 5% en bonus van 2%.
Edit: pagina niet meer beschikbaar
kon hem ook al niet meer vinden, linkje kwam niet meer door, helaas
investeerdertjedinsdag 22 januari 2019 @ 16:03
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:11 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Wel weer met een grote korrel zout allemaal met grijze gebieden waar je als investeerder geen invloed op hebt. Verder maar hopen dat LdH haar werk goed doet en zo niet,…. dan aanvaarden ze geen aansprakelijkheid.

[..]

De sneeuw stijgt ze naar hun hoofd.
obligatairedinsdag 22 januari 2019 @ 16:52
quote:
Ik snap het niet helemaal.
De solvabiliteit wordt met de aankoop en financiering berekend (EV/VV) op 22% op basis van de concept cijfers van eind oktober 2018.

Dit kan ik niet rijmen het negatieve EV ultimo 2017.
Aalsmeer15dinsdag 22 januari 2019 @ 16:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 16:52 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik snap het niet helemaal.
De solvabiliteit wordt met de aankoop en financiering berekend (EV/VV) op 22% op basis van de concept cijfers van eind oktober 2018.

Dit kan ik niet rijmen het negatieve EV ultimo 2017.
ik weet niet of het klopt, maar staat ook nog een balans 2018 bij het downloaden
Horsemendinsdag 22 januari 2019 @ 17:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 16:52 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik snap het niet helemaal.
De solvabiliteit wordt met de aankoop en financiering berekend (EV/VV) op 22% op basis van de concept cijfers van eind oktober 2018.

Dit kan ik niet rijmen het negatieve EV ultimo 2017.
Zal dit niet komen door de inbreng (medio 2018) van eigen vermogen als gevolg van de verkoop van de privé woning?
Aalsmeer15dinsdag 22 januari 2019 @ 17:20
SPOILER
ondernemingsvermogen 103K
langlopende schuld 42K
weet niet hoe ze de solvabiliteit hebben berekend
obligatairedinsdag 22 januari 2019 @ 18:23
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 17:05 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Zal dit niet komen door de inbreng (medio 2018) van eigen vermogen als gevolg van de verkoop van de privé woning?
Dat zal het zijn ja, blijkbaar heeft hij daar goed aan verdiend. Is natuurlijk wel een éénmalige bate.

De winst 2018 is ongeveer gelijk aan die van 2017. Blijkbaar zijn de privéopnamen in 2017 ongeveer 50K geweest. Dat is m.i. het absolute minimum wat hij aan winst zou moeten behalen.
Zonder de verkoop oude woning zou hij in 2018 (vermoedelijk) verder zijn ingeteerd op zijn bedrijfskapitaal.

Het valt op dat zijn gestegen omzet niet tot noemenswaardig méér winst leidt. Zijn bruto winstmarge is 6% punten maar liefst gedaald.

LTV is 100% wat mij betreft.

Ben benieuwd naar de prognose, inmiddels opgevraagd.

Ik pak deze mee maar niet al te wild.

[ Bericht 1% gewijzigd door obligataire op 22-01-2019 18:32:04 ]
CFrealistdinsdag 22 januari 2019 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 18:23 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat zal het zijn ja, blijkbaar heeft hij daar goed aan verdiend. Is natuurlijk wel een éénmalige bate.

De winst 2018 is ongeveer gelijk aan die van 2017. Blijkbaar zijn de privéopnamen in 2017 ongeveer 50K geweest. Dat is m.i. het absolute minimum wat hij aan winst zou moeten behalen.
Zonder de verkoop oude woning zou hij in 2018 (vermoedelijk) verder zijn ingeteerd op zijn bedrijfskapitaal.

Het valt op dat zijn gestegen omzet niet tot noemenswaardig méér winst leidt. Zijn bruto winstmarge is 6% punten maar liefst gedaald.

LTV is 100% wat mij betreft.

Ben benieuwd naar de prognose, inmiddels opgevraagd.

Ik pak deze mee maar niet al te wild.
Was weer een hoop leeswerk. Terwijl FNC te weinig biedt, namelijk cijfermateriaal om de boel goed te kunnen beoordelen, bieden veel andere platformen zoveel info dat het je een uur kost om de boel goed door te hebben. Maar ja, is ook wel leuk. Voor mij maakt dit CF tot een hobby.
De door obligatoire gesignaleerde brutowinstmarge daling van 6% wijt ik aan het stoppen met hovenierswerk. Dat is denk ik geboekt als omzet zonder kostprijs. Die omzet is nu vervangen door verkoop met een inkoopwaarde. Dat verklaart ook waarom de personele lasten teruglopen.
De kosten zijn wel gestegen op een aantal vlakken, maar dat vind ik in een opbouwfase niet heel erg.
Ik ga deze wel meenemen denk ik, maar ik denk nog even na hoveel. Is er iemand naar de infoavond gegaan van WvjG in dit tuincentrum? Ik vond Ouddorp tever met dit weer en 2300 km file!
obligatairedinsdag 22 januari 2019 @ 20:30
Obligataire is de naam oO/
CFrealistdinsdag 22 januari 2019 @ 20:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:30 schreef obligataire het volgende:
Obligataire is de naam oO/
Mijn nederige excuses..
Hoe kom je er erop? 😀
crowdiefunderdinsdag 22 januari 2019 @ 20:38
Zijn hier nog zonnepanelendelers? Ik heb er 2 projecten en bij de eerste uitbetaling na 1 jaar al gedoe. Betaling is al een week of 2 a 3 te laat. Hou ik helemaal niet van!

SPOILER
Korte update: We wachten nog steeds op de goedkeuring van de samenwerkende energieleverancier (NLE) om de eerste ZonneRente voor Zonnedak Schinkel te voldoen. Dit is, ondanks herhaald verzoek, nog niet uitgevoerd en deze goedkeuring is wel nodig voor de uitbetaling. Wij blijven dit uitvragen, zodat na de goedkeuring, zo snel mogelijk de zonnerente kan worden uitgekeerd. Excuses voor het ongemak.
Horsemendinsdag 22 januari 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:38 schreef crowdiefunder het volgende:
Zijn hier nog zonnepanelendelers? Ik heb er 2 projecten en bij de eerste uitbetaling na 1 jaar al gedoe. Betaling is al een week of 2 a 3 te laat. Hou ik helemaal niet van!

SPOILER
Korte update: We wachten nog steeds op de goedkeuring van de samenwerkende energieleverancier (NLE) om de eerste ZonneRente voor Zonnedak Schinkel te voldoen. Dit is, ondanks herhaald verzoek, nog niet uitgevoerd en deze goedkeuring is wel nodig voor de uitbetaling. Wij blijven dit uitvragen, zodat na de goedkeuring, zo snel mogelijk de zonnerente kan worden uitgekeerd. Excuses voor het ongemak.
Ik hoor het al weer. Ik hou het wel bij mijn eigen zonnepanelen 🌞
crowd-fundidinsdag 22 januari 2019 @ 21:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:38 schreef crowdiefunder het volgende:
Zijn hier nog zonnepanelendelers? Ik heb er 2 projecten en bij de eerste uitbetaling na 1 jaar al gedoe. Betaling is al een week of 2 a 3 te laat. Hou ik helemaal niet van!

SPOILER
Korte update: We wachten nog steeds op de goedkeuring van de samenwerkende energieleverancier (NLE) om de eerste ZonneRente voor Zonnedak Schinkel te voldoen. Dit is, ondanks herhaald verzoek, nog niet uitgevoerd en deze goedkeuring is wel nodig voor de uitbetaling. Wij blijven dit uitvragen, zodat na de goedkeuring, zo snel mogelijk de zonnerente kan worden uitgekeerd. Excuses voor het ongemak.
Net een halfjaar daar bezig. Verwacht dus volgend jaar pas de eerste betaling. Als dat maar goed gaat... :{
ML45dinsdag 22 januari 2019 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 21:51 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Net een halfjaar daar bezig. Verwacht dus volgend jaar pas de eerste betaling. Als dat maar goed gaat... :{
Ik heb 5 projecten die langer dan een jaar lopen en de uitbetalingen zijn van alle 5 steeds keurig op tijd geweest.
crowd-fundidinsdag 22 januari 2019 @ 22:00
Trine gaat steeds groter. Eerst al 6mio voor BBOXX, maar dan in 6 projecten. Nu maar liefst 1,8mio in één project met een nieuwe partner in India. En dat voor een voor hun doen schamele 3,75% als je minder dan ¤ 250 wilt inleggen.
crowdiefunderdinsdag 22 januari 2019 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 21:59 schreef ML45 het volgende:

[..]

Ik heb 5 projecten die langer dan een jaar lopen en de uitbetalingen zijn van alle 5 steeds keurig op tijd geweest.
Ik zal wel weer precies de pech hebben dat dit NLE project niet goed administratief loopt, we wachten maar af.
crowd-fundidinsdag 22 januari 2019 @ 22:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 21:59 schreef ML45 het volgende:

[..]

Ik heb 5 projecten die langer dan een jaar lopen en de uitbetalingen zijn van alle 5 steeds keurig op tijd geweest.
Best mooi hoor, om via hen kleinere bedragen in te kunnen leggen. Maar het zijn wel allemaal achtergestelde leningen. Toen dat echt tot me doordrong begon ik toch wat aarzelender te worden.
crowdiefunderdinsdag 22 januari 2019 @ 22:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 22:16 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Best mooi hoor, om via hen kleinere bedragen in te kunnen leggen. Maar het zijn wel allemaal achtergestelde leningen. Toen dat echt tot me doordrong begon ik toch wat aarzelender te worden.
Ik hou het er voorlopig maar bij 2, had er het collin minimum per project ingestopt anders schiet het helemaal niet op. Achtergestelde leningen komen ook bij andere platforms genoeg langs met hogere percentages :)
Camoglidinsdag 22 januari 2019 @ 22:45
Weer een ander platform.
Eerste hypotheek; 4,75%.
Bij sig krijg je meer ltv voor dit percentage, heb ik de indruk.
https://www.andersfinanci(...)-zelfbouw-7-b.v.html
Jaco078dinsdag 22 januari 2019 @ 23:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 22:45 schreef Camogli het volgende:
Weer een ander platform.
Eerste hypotheek; 4,75%.
Bij sig krijg je meer ltv voor dit percentage, heb ik de indruk.
https://www.andersfinanci(...)-zelfbouw-7-b.v.html
Dit is echt de eerste keer dat ik van deze club hoor. :D
djh77woensdag 23 januari 2019 @ 08:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 23:12 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Dit is echt de eerste keer dat ik van deze club hoor. :D
De meeste projecten is de minimale inleg E 100.000. Dat is wat te hoog gegrepen. De volgende processtap staat me tegen:
quote:
U ondertekent het inschrijfformulier en stuurt dit formulier met een kopie van uw paspoort of ID naar AndersFinancieren, Bergrand 226 4707 AT in Roosendaal.
.
Ik zou de aanlevering verwachten via een beveiligde portal. Ik laat dit platform gaan. Tegenwoordig voldoende keuze bij SiG, GvE, CCF, KOM

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 23-01-2019 08:07:55 ]
obligatairewoensdag 23 januari 2019 @ 10:28
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 08:01 schreef djh77 het volgende:

[..]

De meeste projecten is de minimale inleg E 100.000. Dat is wat te hoog gegrepen. De volgende processtap staat me tegen:

[..]

.
Ik zou de aanlevering verwachten via een beveiligde portal. Ik laat dit platform gaan. Tegenwoordig voldoende keuze bij SiG, GvE, CCF, KOM
Blijkbaar zijn er mensen met zóveel geld dat ze zomaar een tonnetje durven droppen op een gloednieuw platform <O)
Camogliwoensdag 23 januari 2019 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:28 schreef obligataire het volgende:

[..]

Blijkbaar zijn er mensen met zóveel geld dat ze zomaar een tonnetje durven droppen op een gloednieuw platform <O)
je kunt ook voor 500 meedoen. Op zich ook al een bedrag #spreiden
prefix1woensdag 23 januari 2019 @ 11:11
Wat denken we van transcool op KoM?
NaRegenDeZonwoensdag 23 januari 2019 @ 11:13
quote:
Ben niet ingeschreven bij dit platform en wil dit alleen doen als ik daadwerkelijk ga investeren. Kan nergens lezen in het vrije deel van de site of dit een lineaire, annuitaire, aflossingsvrije of een combinatie lening is. kan iemand hier mij die info verschaffen.
crowd-fundiwoensdag 23 januari 2019 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:13 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ben niet ingeschreven bij dit platform en wil dit alleen doen als ik daadwerkelijk ga investeren. Kan nergens lezen in het vrije deel van de site of dit een lineaire, annuitaire, aflossingsvrije of een combinatie lening is. kan iemand hier mij die info verschaffen.
Uit de pitch:
quote:
Deze financiering zal als volgt worden afgelost:
Het aflosschema is gebaseerd op 25 jaar. Iedere maand wordt dus 1/12 deel van 4% = ¤ 1.166,66 aan aflossing uitbetaald (lineair).
Na vijf jaar zal voor het restant een nieuwe financiering worden aangetrokken, waarmee deze lening dan in zijn geheel wordt afgelost. U ontvangt dus na 60 maanden het restant terug.
NaRegenDeZonwoensdag 23 januari 2019 @ 11:23
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:20 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Uit de pitch:

[..]

Dus na 5 jaar is de ltv nog vrij hoog met zo'n 80%. Ik vraag me af of dit bedrijf (verlies latent in 2017 als ik het goed begrepen heb) niet voor een te hoge prijs gekocht wordt?

Exploitatie als tuincentrum is de enige mogelijkheid. Als dit niet winstgevend gaat lukken door de nieuwe eigenaar dan keldert de prijs van dit bedrijfsobject naar mijn idee behoorlijk.Of zie ik dit verkeerd?

[ Bericht 8% gewijzigd door NaRegenDeZon op 23-01-2019 11:34:26 ]
Beagle_Wwoensdag 23 januari 2019 @ 11:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:38 schreef crowdiefunder het volgende:
Zijn hier nog zonnepanelendelers? Ik heb er 2 projecten en bij de eerste uitbetaling na 1 jaar al gedoe. Betaling is al een week of 2 a 3 te laat. Hou ik helemaal niet van!

SPOILER
Korte update: We wachten nog steeds op de goedkeuring van de samenwerkende energieleverancier (NLE) om de eerste ZonneRente voor Zonnedak Schinkel te voldoen. Dit is, ondanks herhaald verzoek, nog niet uitgevoerd en deze goedkeuring is wel nodig voor de uitbetaling. Wij blijven dit uitvragen, zodat na de goedkeuring, zo snel mogelijk de zonnerente kan worden uitgekeerd. Excuses voor het ongemak.
Heb een aantal maanden geleden in mijn eerste project daar geïnvesteerd dit project is om redenen (daksterkte/vergunning) nog niet gerealiseerd, wat betekent: geld al wel afgeschreven, maar nog geen rendement.
Voordeel was wel dat dit bij het jaaroverzicht niet was opgenomen, dus ook voor de belastingdienst zit het in een zwart gat :-)
obligatairewoensdag 23 januari 2019 @ 11:41
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:23 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dus na 5 jaar is de ltv nog vrij hoog met zo'n 80%. Ik vraag me af of dit bedrijf (verlies latent in 2017 als ik het goed begrepen heb) niet voor een te hoge prijs gekocht wordt?

Exploitatie als tuincentrum is de enige mogelijkheid. Als dit niet winstgevend gaat lukken door de nieuwe eigenaar dan keldert de prijs van dit bedrijfsobject naar mijn idee behoorlijk.Of zie ik dit verkeerd?

Het bedrijf was op zich niet verlieslatend in 2017 (+43K), maar door de privé opnamen (50K), wat op zich niet zo heel spectaculair is met 8 gezinsleden), toch een afname van het Eigen vermogen.
De winst zal blijvend omhoog moeten om de continuïteit te verzekeren. Toch is de winst 2018 nauwelijks hoger dan 2017.

Ik denk dat de woning en de bedrijfshal moeilijk los verkoopbaar zijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door obligataire op 23-01-2019 11:50:20 ]
paardendokterwoensdag 23 januari 2019 @ 12:12
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:41 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het bedrijf was op zich niet verlieslatend in 2017 (+43K), maar door de privé opnamen (50K), wat op zich niet zo heel spectaculair is met 8 gezinsleden), toch een afname van het Eigen vermogen.
De winst zal blijvend omhoog moeten om de continuïteit te verzekeren. Toch is de winst 2018 nauwelijks hoger dan 2017.

Ik denk dat de woning en de bedrijfshal moeilijk los verkoopbaar zijn.
Kleinschalige tuincentra verkeren in zwaar weer en moeten wel verdomd goede ondernemers zijn (samenwerken met lokale hoveniers en bestraters bijv.) om überhaupt te kunnen overleven. Dit lijkt me geen pareltje...
Horsemenwoensdag 23 januari 2019 @ 13:04
quote:
Net even kort het inmiddels toegevoegde taxatierapport doorgebladerd.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het een complex is wat is afgeschreven en over een paar jaar rijp is voor de sloop.

Ik laat deze aan mij voorbij gaan.
Bengerwoensdag 23 januari 2019 @ 13:14
Over dat GvE geen nieuwe particuliere leningen meer verstrekt: daarmee volgens ze Boober en Lendico. Het zou mij echt niet verbazen als ook L&S dit jaar niet uit zou maken. Het is gewoon een moeilijke markt binnen de Nederlandse wetgeving.
CFrealistwoensdag 23 januari 2019 @ 14:15
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 12:12 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Kleinschalige tuincentra verkeren in zwaar weer en moeten wel verdomd goede ondernemers zijn (samenwerken met lokale hoveniers en bestraters bijv.) om überhaupt te kunnen overleven. Dit lijkt me geen pareltje...
Grappig om te zien dat we op basis van dezelfde info tot verschillende conclusies komen. In drie jaar tijd heeft deze ondernemer een behoorlijke omzet opgebouwd en een redelijke winst. Wat voor mij meespeelt is dat dit op Goeree is. Daar bestaat echt nog zo iets als klantentrouw.
Overigens heeft de infoavond gisteren kennelijk nogal wat los gemaakt. Benieuwd wat daar gezegd is. Er is al bijna 1,5 ton ingelegd en dat is veel voor WvjG. Iemand van de Fokkers daar geweest?
crowd-fundiwoensdag 23 januari 2019 @ 14:41
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 14:15 schreef CFrealist het volgende:

[..]

Er is al bijna 1,5 ton ingelegd en dat is veel voor WvjG.
Ja, dat is veel. Kennelijk heeft de ondernemer een goed netwerk.
Ik ben wel heel benieuwd hoe lang het duurt voor de volgende 2 ton binnengeharkt is.
Het "maatschappelijk project" in Woudenberg komt niet verder dan waar het na een week al was: de helft van het gevraagde bedrag. Vermoedelijk alleen uit eigen netwerk.
paardendokterwoensdag 23 januari 2019 @ 15:04
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 14:15 schreef CFrealist het volgende:

[..]

Grappig om te zien dat we op basis van dezelfde info tot verschillende conclusies komen.
Inderdaad ontzettend grappig. Je kunt me opvegen hier. Een citaatje uit het RABO-rapport.

Schaalvergroting is actueel; bestaande tuincentra worden groter (de XL-vestigingen) terwijl de kleinschalige centra het zwaar hebben in het speelveld met XL-centra en nieuwe toetreders;
Incitatus3woensdag 23 januari 2019 @ 15:22
Voor de liefhebbers: de Navolaan bij SIG staat al open - eerder dan aangekondigd. Kan iedereen zien dat ik er als eerste investeerder bescheiden in zit ;)
CFrealistwoensdag 23 januari 2019 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:04 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Inderdaad ontzettend grappig. Je kunt me opvegen hier. Een citaatje uit het RABO-rapport.

Schaalvergroting is actueel; bestaande tuincentra worden groter (de XL-vestigingen) terwijl de kleinschalige centra het zwaar hebben in het speelveld met XL-centra en nieuwe toetreders;

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit rapport waar je uit citeert is geschreven in 2016 en de situatie in 2017 en 2018 en verder beschrijft voor deze branche. Deze ondernemer is er kennelijk in geslaagd juist met groei door deze moeilijke jaren gekomen. Daarom heb ik helemaal niks met dit soort RABO rapporten. Crowdfunding bestaat bij de gratie van de misvattingen van banken.
crowdiefunderwoensdag 23 januari 2019 @ 15:34
Gossnitz bij CRE is ook online: https://www.crowdrealesta(...)encomplexen-gossnitz
petercwoensdag 23 januari 2019 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:22 schreef Incitatus3 het volgende:
Voor de liefhebbers: de Navolaan bij SIG staat al open - eerder dan aangekondigd. Kan iedereen zien dat ik er als eerste investeerder bescheiden in zit ;)
klein maar fijn *O*
djh77woensdag 23 januari 2019 @ 15:41
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:22 schreef Incitatus3 het volgende:
Voor de liefhebbers: de Navolaan bij SIG staat al open - eerder dan aangekondigd. Kan iedereen zien dat ik er als eerste investeerder bescheiden in zit ;)
Er is ook een grote investeerder actief voor 16uur. Project zit al voor meer dan 50% vol
kopersneekwoensdag 23 januari 2019 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:22 schreef Incitatus3 het volgende:
Voor de liefhebbers: de Navolaan bij SIG staat al open - eerder dan aangekondigd. Kan iedereen zien dat ik er als eerste investeerder bescheiden in zit ;)
Dank, bijdrage gedaan in 1e schijf...

Ps, geen 50K ;-)
Maar waarschijnlijk wel de reden waarom deze open is gegaan voor 16:00 uur...
Aalsmeer15woensdag 23 januari 2019 @ 15:50
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:23 schreef CFrealist het volgende:

[..]

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit rapport waar je uit citeert is geschreven in 2016 en de situatie in 2017 en 2018 en verder beschrijft voor deze branche. Deze ondernemer is er kennelijk in geslaagd juist met groei door deze moeilijke jaren gekomen. Daarom heb ik helemaal niks met dit soort RABO rapporten. Crowdfunding bestaat bij de gratie van de misvattingen van banken.
Ik heb wel een goed gevoel bij dit project.
Doe mee.
In vergelijking met SIG zijn de zekerheden in de 1e schijf bij SIG beter.
Rente is echter stukje hoger in ouddorp. denk dat alle andere projecten met 7% rente bij andere platformen de zekerheden (stukken) minder zijn als ze er al zijn.
NaRegenDeZonwoensdag 23 januari 2019 @ 16:37
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:42 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Dank, bijdrage gedaan in 1e schijf...

Ps, geen 50K ;-)
Maar waarschijnlijk wel de reden waarom deze open is gegaan voor 16:00 uur...

Schijf 1 is vol. Dus geen bijdrage van mij.
Was toch al niet zo enthousiast over dit project. Dus prima zo. Ben benieuwd wat de andere schijven gaan doen.

[ Bericht 5% gewijzigd door NaRegenDeZon op 23-01-2019 17:14:41 ]
obligatairewoensdag 23 januari 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:04 schreef paardendokter het volgende:

[..]

Inderdaad ontzettend grappig. Je kunt me opvegen hier. Een citaatje uit het RABO-rapport.

Schaalvergroting is actueel; bestaande tuincentra worden groter (de XL-vestigingen) terwijl de kleinschalige centra het zwaar hebben in het speelveld met XL-centra en nieuwe toetreders;

Rabobank heeft vast gelijk maar lokaal kunnen er toch wel verschillen zijn. Ouddorp is (met alle respect) toch wel een uithoek waardoor zo'n XL tuincentrum zich daar niet gauw zal vestigen.
Bij mij in de buurt zit een éénpittertje (6 km van de grote stad) waar het vaak stervensdruk is. Dus het kan wel. Het is bemoedigend dat Ouddorp zijn omzet heeft weten te groeien maar qua nettowinst zal hij toch nog een slag moeten maken om zijn vaste lasten en vrouw en 6 kids op te brengen. :)
djh77woensdag 23 januari 2019 @ 18:05
Deelauto op gve
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19102
lykkefundwoensdag 23 januari 2019 @ 18:16
quote:
loopt niet hard zo te zien.
obligatairewoensdag 23 januari 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:16 schreef lykkefund het volgende:

[..]

loopt niet hard zo te zien.
Kan het kloppen dat eerdere voorinschrijvingen zijn verdwenen? Ik zou toch durven zweren dat ik netjes heb ingeschreven maar zie dit niet terug. (edit: ik heb er zelfs een mail over gehad).
djh77woensdag 23 januari 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:47 schreef obligataire het volgende:

[..]

Kan het kloppen dat eerdere voorinschrijvingen zijn verdwenen? Ik zou toch durven zweren dat ik netjes heb ingeschreven maar zie dit niet terug. (edit: ik heb er zelfs een mail over gehad).
De voorwaarden zijn totaal anders. Eerder 7% voor een 2e hypotheek nu 5% voor een 2e hypotheek.
ML45woensdag 23 januari 2019 @ 19:05
quote:
Het feit dat de aanvrager ook werkt in het autobedrijf van zijn vader waardoor hij de kosten kan drukken maakt dit samen met de HA voor mij een aantrekkelijk project. De 7% vind ik niet erg hoog.
ML45woensdag 23 januari 2019 @ 19:38
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:50 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Ik heb wel een goed gevoel bij dit project.
Doe mee.
In vergelijking met SIG zijn de zekerheden in de 1e schijf bij SIG beter.
Rente is echter stukje hoger in ouddorp. denk dat alle andere projecten met 7% rente bij andere platformen de zekerheden (stukken) minder zijn als ze er al zijn.
Ook ik heb een goed gevoel bij dit project en doe dus ook mee. Ondernemer heeft de omzet( en winst beperkt) weten laten stijgen, hypotheek, eigen vermogen door verkoop eigen woning in zaak gestopt en ik acht dat in die omgeving een kleiner tuincentrum wel kan overleven. Herfinanciering blijft, net als bij SIG, een vraagteken.
Balasticowoensdag 23 januari 2019 @ 19:52
Weer een CCF-project met betaalproblemen... ome Bas heeft 't druk...

SPOILER
Wij hebben de rente en aflossing van C-Tech Group, met leningnummer 27716, voor de maanden december en januari nog niet ontvangen. Hierdoor kunnen we de betaling van januari niet op uw rekening-courant bijschrijven. Wij staan in contact met de ondernemer om tot een passende oplossing te komen.
Ik zit inmiddels bij CCF al met zes lopende probleemprojecten en twee defaults op een portefeuille van 100 investeringen. Ziet er niet echt goed uit zo...
Horsemenwoensdag 23 januari 2019 @ 20:54
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:38 schreef ML45 het volgende:

[..]

Herfinanciering blijft, net als bij SIG, een vraagteken.
Er is wel een belangrijk verschil. Dit betreft een kas met bijgebouw, de projecten van SiG zijn woningen. Mensen zullen altijd ergens moeten wonen.
tnhbwoensdag 23 januari 2019 @ 21:12
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:03 schreef djh77 het volgende:
nu 5% voor een 2e hypotheek
Zou zomaar de reden kunnen zijn dat het enthousiasme wat beperkt is, bij 7% zou ik denk ik wel overwegen in te stappen, voor 5% doe ik dat dus niet. Ik krijg (gewoon gevoel, eerste indruk) ook een beteje het diee dat er naar het 21 punten toe is gerekend om die rente te rechtvaardigen al sou mijn rekenlogica dan eerder op 6 dan 5 uitkomen. Daranaats is er als ik het goed lees momenteel sprake van zo'n 30% leegstand die men verwacht op korte termijn te verhuren, maar waarom staat er dan nu zoveel leeg?
bubbels234woensdag 23 januari 2019 @ 21:29
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 21:12 schreef tnhb het volgende:

[..]

Zou zomaar de reden kunnen zijn dat het enthousiasme wat beperkt is, bij 7% zou ik denk ik wel overwegen in te stappen, voor 5% doe ik dat dus niet. Ik krijg (gewoon gevoel, eerste indruk) ook een beteje het diee dat er naar het 21 punten toe is gerekend om die rente te rechtvaardigen al sou mijn rekenlogica dan eerder op 6 dan 5 uitkomen. Daranaats is er als ik het goed lees momenteel sprake van zo'n 30% leegstand die men verwacht op korte termijn te verhuren, maar waarom staat er dan nu zoveel leeg?
De appartementen zijn gerenoveerd.
NaRegenDeZonwoensdag 23 januari 2019 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:52 schreef Balastico het volgende:
Weer een CCF-project met betaalproblemen... ome Bas heeft 't druk...

SPOILER
Wij hebben de rente en aflossing van C-Tech Group, met leningnummer 27716, voor de maanden december en januari nog niet ontvangen. Hierdoor kunnen we de betaling van januari niet op uw rekening-courant bijschrijven. Wij staan in contact met de ondernemer om tot een passende oplossing te komen.
Ik zit inmiddels bij CCF al met zes lopende probleemprojecten en twee defaults op een portefeuille van 100 investeringen. Ziet er niet echt goed uit zo...
Oei wel snel na 12 mnd waarvan 6 met aflossing. Project met ABN AMRO........
wilanwoensdag 23 januari 2019 @ 22:35
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:05 schreef ML45 het volgende:

[..]

Het feit dat de aanvrager ook werkt in het autobedrijf van zijn vader waardoor hij de kosten kan drukken maakt dit samen met de HA voor mij een aantrekkelijk project. De 7% vind ik niet erg hoog.
Het meeste ziet er prima uit. Website ook. echter zie ik niet direct de USP van dit bedrijf. Wat voegt dit bedrijf nog toe naast snappcar, greenwheels, mywheels en alle andere deelbedrijfjes(waarbij de kosten vaak vergelijkbaar of goedkoper zijn).

Overigens, met slechts 738 leden op zijn platform kan de vraag ook ineens tegenvallen. En dan zit je met een duur wagenpark.
Mynheer007woensdag 23 januari 2019 @ 22:45
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 22:35 schreef wilan het volgende:

[..]

Het meeste ziet er prima uit. Website ook. echter zie ik niet direct de USP van dit bedrijf. Wat voegt dit bedrijf nog toe naast snappcar, greenwheels, mywheels en alle andere deelbedrijfjes(waarbij de kosten vaak vergelijkbaar of goedkoper zijn).

Overigens, met slechts 738 leden op zijn platform kan de vraag ook ineens tegenvallen. En dan zit je met een duur wagenpark.
Zo denk ik er ook over. Misschien leg ik wel een klein bedragje in want het project heeft voor mij wel een gunfactor.
Jaco078woensdag 23 januari 2019 @ 22:46
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:38 schreef ML45 het volgende:
Herfinanciering blijft, net als bij SIG, een vraagteken.
Nagevraagd bij WvjG en snel reactie: "De bedoeling is dat de herfinanciering dan via een bank geprobeerd wordt ivm de rente. Mocht dat niet lukken, dan zal een nieuwe crowdfund actie worden opengezet.

Er is dan 70.000 afgelost dus de LTV wordt aantrekkelijker om bancair te financieren, eventueel aan te vullen met crowdfunding, alhoewel de eerlijkheid gebied te constateren dat deze vorm van stapeling moeizaam verloopt met banken"
obligatairewoensdag 23 januari 2019 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 21:12 schreef tnhb het volgende:

[..]

Zou zomaar de reden kunnen zijn dat het enthousiasme wat beperkt is, bij 7% zou ik denk ik wel overwegen in te stappen, voor 5% doe ik dat dus niet. Ik krijg (gewoon gevoel, eerste indruk) ook een beteje het diee dat er naar het 21 punten toe is gerekend om die rente te rechtvaardigen al sou mijn rekenlogica dan eerder op 6 dan 5 uitkomen. Daranaats is er als ik het goed lees momenteel sprake van zo'n 30% leegstand die men verwacht op korte termijn te verhuren, maar waarom staat er dan nu zoveel leeg?
Ik denk dat het onderpand heel stabiel en waardevast is met al die verschillende huurders. Veel beter dan een oud bedrijfspand ver weg in de provincie.
djh77donderdag 24 januari 2019 @ 08:38
Peter Verhaar
quote:
Hallo @CollinCrowdfund hoe staat het met het uitwinnen van de borgen van Amsterdams Proeflokaal? Dit duurt te lang, veel te lang
rechtsbackjedonderdag 24 januari 2019 @ 08:54
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 08:38 schreef djh77 het volgende:
Peter Verhaar

[..]

Ik vind het een schreeuwerd. Stuur dan een mail naar de directie van Collin, dan hoeft niet heel twitterland mee te genieten.
paardendokterdonderdag 24 januari 2019 @ 09:03
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 16:40 schreef obligataire het volgende:

[..]

Rabobank heeft vast gelijk maar lokaal kunnen er toch wel verschillen zijn. Ouddorp is (met alle respect) toch wel een uithoek waardoor zo'n XL tuincentrum zich daar niet gauw zal vestigen.
Bij mij in de buurt zit een éénpittertje (6 km van de grote stad) waar het vaak stervensdruk is. Dus het kan wel. Het is bemoedigend dat Ouddorp zijn omzet heeft weten te groeien maar qua nettowinst zal hij toch nog een slag moeten maken om zijn vaste lasten en vrouw en 6 kids op te brengen. :)
De eerlijkheid gebiedt mij toe te geven dat ik dacht dat het hier om Oudorp gaat. Oudorp is tegenwoordig een buitenwijk van Alkmaar. Maar Ouddorp met dubbel d ligt heul ergens anders, en inderdaad dáár heeft een local hero meer overlevingskansen. Evengoed doe ik niet mee wegens twijfel.
Horsemendonderdag 24 januari 2019 @ 09:03
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 08:38 schreef djh77 het volgende:
Peter Verhaar

[..]

Eens, helemaal mee eens. Ook blijft het weer veel te lang stil :(
Horsemendonderdag 24 januari 2019 @ 09:07
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 08:54 schreef rechtsbackje het volgende:

[..]

Ik vind het een schreeuwerd. Stuur dan een mail naar de directie van Collin, dan hoeft niet heel twitterland mee te genieten.
Dat is nou juist zijn kracht.

Als Collin nou goed en doortastend zou reageren op een email zou ik het met je eens zijn. Maar ook na een mail blijft het wederom angstig stil vanuit Collin.
Frandderouwdonderdag 24 januari 2019 @ 09:20
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 08:38 schreef djh77 het volgende:
Peter Verhaar
quote:
Hallo @CollinCrowdfund hoe staat het met het uitwinnen van de borgen van Amsterdams Proeflokaal? Dit duurt te lang, veel te lang
Daar zit dus het lastige bij CF. Het platform heeft voor de korte termijn niet veel belang bij het uitwinnen van zekerheden. (maar doen ze het te slecht, dan lopen uiteindeiljk investeerders weg). Het wel strak uitwinnen geeft een negatief imago bij de geldleners.

Zolang er gevochten wordt om de geldleners en er een overschot is aan investeerders, weet je waar de balans zal liggen bij het uitwinnen.
petercdonderdag 24 januari 2019 @ 09:40
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 09:20 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Daar zit dus het lastige bij CF. Het platform heeft voor de korte termijn niet veel belang bij het uitwinnen van zekerheden. (maar doen ze het te slecht, dan lopen uiteindeiljk investeerders weg). Het wel strak uitwinnen geeft een negatief imago bij de geldleners.

Zolang er gevochten wordt om de geldleners en er een overschot is aan investeerders, weet je waar de balans zal liggen bij het uitwinnen.
Collin ga gewoon communiceren. Zeggen dat je ermee bezig bent, in overleg met ondernemers , advies inwinnen, procedure opstarten, docu verzamelen, bezig bent met voorbereiding van...
of wat dan ook. Een mailtje is zo gemaakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door peterc op 24-01-2019 11:15:35 ]
rechtsbackjedonderdag 24 januari 2019 @ 10:21
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 09:07 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is nou juist zijn kracht.

Als Collin nou goed en doortastend zou reageren op een email zou ik het met je eens zijn. Maar ook na een mail blijft het wederom angstig stil vanuit Collin.
Maar nu blijft het ook stil. Verhaar is werkelijk de hele dag aan het kwetteren met oneliners, bij voorkeur heel kort door de bocht naming and shaming. In mijn beleving word je dan op een gegeven moment niet meer serieus genomen. Als hij een grote investeerder is, dan zal hij het mobiele nummer van Jeroen ter Huurne hebben. Bel dan even als je er zo mee in je maag zit. Dit is slechts mijn mening.
bleyenburgdonderdag 24 januari 2019 @ 10:30
Meneer Verhaar heeft natuurlijk groot gelijk.
Uit bittere ervaring kan ik u zeggen dat bellen met CF platforms als het om defaults en behandeling incasso/uitwinnen zekerheden gaat echt niet helpt.
Sommigen (KOM) worden zelfs roonduit onbeschoft en zeggen doodleuk dat ze geen zin in discussie hebben omdat dat hún niks brengt (KOM).

Wie niet horen wil moet maar voelen en ik geef Peter Verhaar groot gelijk dat hij zijn commentaar openlijk spuit.
CF is crowdfunding en derhalve is het prima dat de openbaarheid gezocht wordt.
Coelhodonderdag 24 januari 2019 @ 10:44
Zijn er mensen die het laatste jaar nog (informeel) contact hebben gehad met Aygodutch inzake Infra U****? Volgens mij werd er in maart 2018 geinventariseerd hoe verder te gaan. Daarna heb ik echter niks meer vernomen, ook niet op een mail aan Dhr. Van Rijn afgelopen september. Mag per PM gezien vertrouwelijkheid.
djh77donderdag 24 januari 2019 @ 11:01
quote:
84% vol.
obligatairedonderdag 24 januari 2019 @ 11:18
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 09:20 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Daar zit dus het lastige bij CF. Het platform heeft voor de korte termijn niet veel belang bij het uitwinnen van zekerheden. (maar doen ze het te slecht, dan lopen uiteindeiljk investeerders weg). Het wel strak uitwinnen geeft een negatief imago bij de geldleners.

Zolang er gevochten wordt om de geldleners en er een overschot is aan investeerders, weet je waar de balans zal liggen bij het uitwinnen.
Pffff, negatief imago, dat geldt alleen voor de doerakken die hun terugbetalingsverplichting niet al te serieus nemen. Of die een bij voorbaat kansloze pitch neerleggen.
Een serieuze ondernemer wéét dat hij zijn verplichtingen moet nakomen .
Bepaalde klanten moet je niet eens willen hebben als platform. Beter voor Collin en nog beter voor de crowdfunders. Dus geen probleem als er zich wat minder aanmelden. Alleen moet Collin dat nog gaan snappen.
obligatairedonderdag 24 januari 2019 @ 11:25
quote:
12s.gif Op donderdag 24 januari 2019 09:40 schreef peterc het volgende:

[..]

Collin ga gewoon communiceren. Zeggen dat je ermee bezig bent, in overleg met ondernemers , advies inwinnen, procedure opstarten, docu verzamelen, bezig bent met voorbereiding van...
of wat dan ook. Een mailtje is zo gemaakt.
Zo'n maandelijkse update als bij FNC, van alle probleemdossiers, dat zou een oplossing zijn. Nu is dat vaak niet meer dan kopiëren en plakken van de vorige update + 1 extra regeltje, maar het is veel beter dan niets.
TisIkdonderdag 24 januari 2019 @ 11:38
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 10:30 schreef bleyenburg het volgende:
Meneer Verhaar heeft natuurlijk groot gelijk.
Uit bittere ervaring kan ik u zeggen dat bellen met CF platforms als het om defaults en behandeling incasso/uitwinnen zekerheden gaat echt niet helpt.
Sommigen (KOM) worden zelfs roonduit onbeschoft en zeggen doodleuk dat ze geen zin in discussie hebben omdat dat hún niks brengt (KOM).

Wie niet horen wil moet maar voelen en ik geef Peter Verhaar groot gelijk dat hij zijn commentaar openlijk spuit.
CF is crowdfunding en derhalve is het prima dat de openbaarheid gezocht wordt.
^O^
Helemaal mee eens!
bleyenburgdonderdag 24 januari 2019 @ 12:12
quote:
Ik vind het een schreeuwerd. Stuur dan een mail naar de directie van Collin, dan hoeft niet heel twitterland mee te genieten.
Als iedereen mee mag genieten van een pitch om geld binnen te halen, lijkt het mij voor de hand liggen dat iedereen ook mee mag genieten als er problemen zijn.
En dan specifiek problemen die onjuist of niet geadresseerd worden door de daartoe geëigende partij(en).
In dit geval dus het CF platform.

Wie de crowd inschakelt om geld binnen te halen moet niet zeuren als de crowd zich gaat roeren bij wanbetaling.

Je mag van alles vinden van de wijze waarop Peter Verhaar zijn boodschap verpakt, maar in de kern heeft de man groot gelijk.
Crowdfunder87donderdag 24 januari 2019 @ 12:34
Iemand die al bericht gekregen heeft over de incentive van het project:
SPOILER
Brouwerij Scheveningen BV
Begin een beetje dorst te krijgen.
OpDieFietsdonderdag 24 januari 2019 @ 13:23
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 09:20 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Daar zit dus het lastige bij CF. Het platform heeft voor de korte termijn niet veel belang bij het uitwinnen van zekerheden. (maar doen ze het te slecht, dan lopen uiteindeiljk investeerders weg). Het wel strak uitwinnen geeft een negatief imago bij de geldleners.

Zolang er gevochten wordt om de geldleners en er een overschot is aan investeerders, weet je waar de balans zal liggen bij het uitwinnen.
Inderdaad. Precies om die reden ben ik een tijd geleden al gestopt met investeren bij platformen die zichzelf in hun algemene voorwaarden naar mijn mening teveel ruimte geven om het met de geldnemer op een akkoordje te gooien.
djh77donderdag 24 januari 2019 @ 14:20
Auto's op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/el-khoulati-autos/
prefix1donderdag 24 januari 2019 @ 14:49
quote:
Ziet er interessant uit
Horsemendonderdag 24 januari 2019 @ 15:04
quote:
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 14:49 schreef prefix1 het volgende:

[..]

Ziet er interessant uit
Nou, eerlijk gezegd kan ik het interessante niet vinden….

Minimale zekerheden, privévermogenspositie van de ondernemers grotendeels moreel en een rente/risico vergoeding van maar 7%.

Ik laat hem lekker lopen en wacht rustig op betere projecten.
escortmk2donderdag 24 januari 2019 @ 15:17
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:34 schreef Crowdfunder87 het volgende:
Iemand die al bericht gekregen heeft over de incentive van het project:
SPOILER
Brouwerij Scheveningen BV
Begin een beetje dorst te krijgen.
Ik zit hier niet in, maar mbt het hier pas genoemde restaurant van HCN heb ik wel een update gekregen. Kort gezegd zijn ze nu open maar hebben ze alleen nog een Chinese menukaart; als de boel een beetje up and running is en de kaart vertaald is in het Nederlands krijgen wij onze incentive 😬
obligatairedonderdag 24 januari 2019 @ 15:51
quote:
14s.gif Op donderdag 24 januari 2019 15:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

[..]

Nou, eerlijk gezegd kan ik het interessante niet vinden….

Minimale zekerheden, privévermogenspositie van de ondernemers grotendeels moreel en een rente/risico vergoeding van maar 7%.

Ik laat hem lekker lopen en wacht rustig op betere projecten.
Als ik het mag geloven dan is de balans ad 250K totaal, voor 240K met eigen vermogen gefinancierd, waaronder 90K aan liquide middelen en de rest voorraad. Dus er zou wat te halen moeten zijn als de lening van 100K niet meer betaald zou worden. Bijna of helemaal te mooi om waar te zijn. Mede door de 3e Wet van Paardendokter haak ik af.
djh77donderdag 24 januari 2019 @ 15:58
Als ik het mag geloven hebben we te maken met een:
quote:
internationale en professionele autogroothandel
maar heeft het geen website en een erg verouderde facebookpagina.
rechtsbackjedonderdag 24 januari 2019 @ 16:55
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:12 schreef bleyenburg het volgende:

[..]

Als iedereen mee mag genieten van een pitch om geld binnen te halen, lijkt het mij voor de hand liggen dat iedereen ook mee mag genieten als er problemen zijn.
En dan specifiek problemen die onjuist of niet geadresseerd worden door de daartoe geëigende partij(en).
In dit geval dus het CF platform.

Wie de crowd inschakelt om geld binnen te halen moet niet zeuren als de crowd zich gaat roeren bij wanbetaling.

Je mag van alles vinden van de wijze waarop Peter Verhaar zijn boodschap verpakt, maar in de kern heeft de man groot gelijk.
Tuurlijk heeft hij in de kern gelijk, maar door de verpakking gaat de boodschap verloren. Hij pretendeert een grote investeerder te zijn en dan krijgt hij echt Jeroen ter Huurne wel aan de lijn. Ik kan me niet voorstellen dat hij zich dan laat afschepen met een lulverhaaltje.
drollenvangerdonderdag 24 januari 2019 @ 18:28
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 15:58 schreef djh77 het volgende:
Als ik het mag geloven hebben we te maken met een:

[..]

maar heeft het geen website en een erg verouderde facebookpagina.
Als wekelijks de internationale kopers (handelaren) langskomen hebben ze die misschien ook niet nodig. Ik vind het er goed genoeg uitzien voor het minimum bedrag.
obligatairedonderdag 24 januari 2019 @ 18:52
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 18:28 schreef drollenvanger het volgende:

[..]

Als wekelijks de internationale kopers (handelaren) langskomen hebben ze die misschien ook niet nodig. Ik vind het er goed genoeg uitzien voor het minimum bedrag.
Normaal is één alarmbel al reden genoeg om niet mee te doen; ik zie er hier al meerdere.
ML45donderdag 24 januari 2019 @ 20:19
Crowdfunding blijft toch iets onvoorspelbaars:
GvE; Cruise Travel na een lang traject in eens de snelheid gevonden en nu 94% van de 1,5mio
WvjG; een relatief nieuw en klein platform weet binnen enkele dagen 94% van 350,0 binnen te halen
SIG: Herveld 340,0 en Heerlen ook voor 85% vol
escortmk2donderdag 24 januari 2019 @ 20:23
Tsja, ik zat in het eerste GVE project dat nu opnieuw gefinancierd wordt. Ik vond het een lastig verhaal, maar zie ook dat er meerdere mensen zijn die bedragen >10k inleggen. Ergens zegt een stemmetje in me dat die mensen toch ook niet gek zijn.

(en toch doe ik niet mee, puur op gevoel)
tnhbdonderdag 24 januari 2019 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:19 schreef ML45 het volgende:
WvjG; een relatief nieuw en klein platform weet binnen enkele dagen 94% van 350,0 binnen te halen
Gezien de achtergrond van het platform, de kenmerken van Ouddorp (kerkelijk en best wel welvarend) schat ik in dat er vooral veel uit de regio geïnvesteerd is, lokale gunfactor, die bijeenkomst eerder deze week zal veel lokale mensen over de streep hebben gehaald...
escortmk2donderdag 24 januari 2019 @ 20:48
En als die investeerders dan ook bij “hun” tuincentrum klant worden/blijven is dit een crowdfunding uit het boekje.
obligatairedonderdag 24 januari 2019 @ 21:07
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:38 schreef tnhb het volgende:

[..]

Gezien de achtergrond van het platform, de kenmerken van Ouddorp (kerkelijk en best wel welvarend) schat ik in dat er vooral veel uit de regio geïnvesteerd is, lokale gunfactor, die bijeenkomst eerder deze week zal veel lokale mensen over de streep hebben gehaald...
Die indruk heb ik ook. Nu de man zo massaal gesteund wordt zie ik de toekomst ook wel met vertrouwen tegemoet. Het is haalbaar en dan is er de zekerheid nog achter de hand.
Ik zie met enige regelmaat véél slechtere projecten voorbij komen.
crowd-fundidonderdag 24 januari 2019 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 21:07 schreef obligataire het volgende:

[..]

Die indruk heb ik ook. Nu de man zo massaal gesteund wordt zie ik de toekomst ook wel met vertrouwen tegemoet. Het is haalbaar en dan is er de zekerheid nog achter de hand.
Ik zie met enige regelmaat véél slechtere projecten voorbij komen.
Ik heb me toch lelijk vergist toen ik gister dacht dat de resterende tonnen wel eens lang op zich konden laten wachten. Formidabel, wat een prestatie.
WvjGdonderdag 24 januari 2019 @ 22:27
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 21:57 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ik heb me toch lelijk vergist toen ik gister dacht dat de resterende tonnen wel eens lang op zich konden laten wachten. Formidabel, wat een prestatie.
Ik wilde hier niet op reageren, toen ik zag dat het de goede kant op ging. Maar ik vind het wel heel fideel dat u er zelf op terugkomt!

Iedereen hartelijk bedankt voor de positieve feedback!
crowd-fundidonderdag 24 januari 2019 @ 23:36
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 22:27 schreef WvjG het volgende:

[..]

Ik wilde hier niet op reageren, toen ik zag dat het de goede kant op ging. Maar ik vind het wel heel fideel dat u er zelf op terugkomt!

Iedereen hartelijk bedankt voor de positieve feedback!
Graag gedaan. Zie PB
investeerdertjevrijdag 25 januari 2019 @ 07:16
Heeft iemand zijn overzichtspagina van lenderspender gezien waar de incassokosten van het uitstaande vermogen afgetrokken worden. Ik had afgelopen maart contact met hen opgenomen met de vraag of incassokosten voor rekening van investeerders zouden komen.

SPOILER
Wanneer een geldnemer in default gaat (na drie gemiste betalingen) starten we een
gerechtelijk incassotraject op om de lening op te eisen. Dit wordt uitgevoerd door
Intrum Justitia op commissiebasis waardoor er alleen incassokosten worden gerekend
wanneer de lening (deels) terugkomt. De kosten zijn gelijk aan een % van het bedrag
dat terugkomt en wordt verrekend met het bedrag voordat het bedrag wordt uitgekeerd
aan investeerders. We zullen je dus nooit vragen om bij te betalen om incassokosten
te dekken
Ze hebben het inderdaad niet gevraagd, het is gewoon afgeschreven. Wat is jullie mening hiervan?
NaRegenDeZonvrijdag 25 januari 2019 @ 08:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 07:16 schreef investeerdertje het volgende:
Heeft iemand zijn overzichtspagina van lenderspender gezien waar de incassokosten van het uitstaande vermogen afgetrokken worden. Ik had afgelopen maart contact met hen opgenomen met de vraag of incassokosten voor rekening van investeerders zouden komen.

SPOILER
Wanneer een geldnemer in default gaat (na drie gemiste betalingen) starten we een
gerechtelijk incassotraject op om de lening op te eisen. Dit wordt uitgevoerd door
Intrum Justitia op commissiebasis waardoor er alleen incassokosten worden gerekend
wanneer de lening (deels) terugkomt. De kosten zijn gelijk aan een % van het bedrag
dat terugkomt en wordt verrekend met het bedrag voordat het bedrag wordt uitgekeerd
aan investeerders. We zullen je dus nooit vragen om bij te betalen om incassokosten
te dekken
Ze hebben het inderdaad niet gevraagd, het is gewoon afgeschreven. Wat is jullie mening hiervan?
Zoals het hier staat in de spoiler worden incasso kosten niet verhaalt op "de veroorzaker" de lening nemer, maar op de lening gever. Dat is geen goede zaak! :(
Waarom niet op de leningnemer verhaalt? Zijn dit bovenwettelijke kosten? Kortom veel meer ??? door dit antwoord. Dit vraagt om verduidelijking naar mijn idee! @investeerdertje stel jij vervolg vragen aan L&S?

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-01-2019 09:40:29 ]
NaRegenDeZonvrijdag 25 januari 2019 @ 10:18
Voor wie voor netto 3.49% geld uit wil lenen. Zonder echte zekerheden en met het risico dat na 2 maanden blijkt dat FNC de cijfers niet goed gecontroleerd heeft. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/60621 :X
prins01vrijdag 25 januari 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 10:18 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Voor wie voor netto 3.49% geld uit wil lenen. Zonder echte zekerheden en met het risico dat na 2 maanden blijkt dat FNC de cijfers niet goed gecontroleerd heeft. https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/60621 :X
Risico/Rendement verhouding is slecht. Ik liet deze 3.49% netto rente aan anderen over!
bleyenburgvrijdag 25 januari 2019 @ 10:55
quote:
Voor wie voor netto 3.49% geld uit wil lenen. Zonder echte zekerheden en met het risico dat na 2 maanden blijkt dat FNC de cijfers niet goed gecontroleerd heeft.
Dus dit....en bij kritiek heb ik te horen gekregen dat: "FNC dwingt niemand om te investeren"....

tja.....
bleyenburgvrijdag 25 januari 2019 @ 11:24
En weer zo'n pareltje bij FNC

Car Wash Inlossen RC-faciliteit

quote:
De financiering is aangevraagd om de bestaande rekening-courant faciliteit bij de ABN AMRO Bank in te lossen. De ondernemer wil zijn schuldpositie afbouwen en niet afhankelijk zijn van zijn huisbank
.

Als ik de cijfers zie, vermoed ik sterk dat de bank het krediet heeft opgezegd:

schuldpositie ultimo 2017: ruim 140K
negatief EV van ruim 70K

Hoe zich dat in 2018 verder heeft ontwikkeld is dus gissen.
Maarrrrr....je hóeft er niet in te investeren

De ondernemer bouwt zijn schuld helemaal niet af, hij verschuift alleen maar.

Dit is m.i. een DWTH (disaster waiting to happen)
bleyenburgvrijdag 25 januari 2019 @ 11:31
quote:
Ze hebben het inderdaad niet gevraagd, het is gewoon afgeschreven. Wat is jullie mening hiervan?
Linke soep, want ze kunnen wel van alles beweren qua kosten.

Feitelijk betaalt de investeerder de kosten waarop je geen zicht hebt en de eventuele opbrengsten kunnen zomaar in een zwart gat verdwijnen.
Het, schijnbare, mandaat om zomaar af te schrijven is natuurlijk helemaal een no-go.
djh77vrijdag 25 januari 2019 @ 11:35
Maatschappelijk project op WvjG. Rente is 6% geworden +aflossingsvrij icm 2e hypotheek.:
https://waardevoorjegeld.nl/project/de-Besorhoeve
NaRegenDeZonvrijdag 25 januari 2019 @ 11:36
Van de website van geldvoorelkaar:

Kom regelmatig langs om te zien welke nieuwe projecten op deze website online komen.
Kijk hier ( https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten.aspx )voor een overzicht van alle projecten die de afgelopen 6 maanden online zijn gekomen.


Blijkbaar geld dit niet voor projecten die wel tot stand gekomen zijn en na twee maanden niet meer betalen!! Ik wilde nog wat nazoeken voor mijn Default statestieken van 17943. Binnen 6 maanden verwijderd! Blijkbaar heeft men wat te verbergen! :( :R :R

@ml45 Hou je ons op de hoogte van de meubelmaker 17943? Heeft iemand nog ergens de pitch in een internet geheugen staan?

De heer Adams begrijpt zeker nog steeds niet dat dit soort handelen meer commotie en negatieve publiciteit geeft dan informatie laten staan zoals je beloofd hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 25-01-2019 11:51:56 ]
Crowdfunder99vrijdag 25 januari 2019 @ 11:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:24 schreef bleyenburg het volgende:
En weer zo'n pareltje bij FNC

Car Wash Inlossen RC-faciliteit

[..]

.

Als ik de cijfers zie, vermoed ik sterk dat de bank het krediet heeft opgezegd:

schuldpositie ultimo 2017: ruim 140K
negatief EV van ruim 70K

Hoe zich dat in 2018 verder heeft ontwikkeld is dus gissen.
Maarrrrr....je hóeft er niet in te investeren

De ondernemer bouwt zijn schuld helemaal niet af, hij verschuift alleen maar.

Dit is m.i. een DWTH (disaster waiting to happen)
Ik gok 1 à 2 betalingen. Ik durf best een gokje aan, maar zelfs voor mij klopt dit verhaal niet. En ik investeer niet meer in bedrijven met een eigenaar waarvan ik de naam niet kan uitspreken. Ben toch wel eens benieuwd hoe die black-box van FNC werkt en hoe het mogelijk is dat dit soort bedrijven door de selectie heen komt.

Vandaag weer een betaling van FNC ?
djh77vrijdag 25 januari 2019 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Blijkbaar geld dit niet voor projecten die wel tot stand gekomen zijn en na twee maanden niet meer betalen!! Ik wilde nog wat nazoeken voor mijn Default statestieken van 17943. Binnen 6 maanden verwijderd! Blijkbaar heeft men wat te verbergen! :( :R :R

@ml45 Hou je ons op de hoogte van de meubelmaker 17943? Heeft iemand nog ergens de pitch in een internet geheugen staan?
Ik zit hier ook in.
Class 5, 9%, 60mnd

[ Bericht 6% gewijzigd door djh77 op 25-01-2019 12:36:40 ]
tnhbvrijdag 25 januari 2019 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:
17943. Binnen 6 maanden verwijderd!
Op z'n minst bijzonder, ik heb afgelopen week namelijk nog een schermafdruk hiervan gemaakt nadat die hier voor het eerst als probleem werd gemeld. Hoe kan ik die hier ergens plaatsen/delen ?
NaRegenDeZonvrijdag 25 januari 2019 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:59 schreef tnhb het volgende:

[..]

Op z'n minst bijzonder, ik heb afgelopen week namelijk nog een schermafdruk hiervan gemaakt nadat die hier voor het eerst als probleem werd gemeld. Hoe kan ik die hier ergens plaatsen/delen ?
Ik gebruik http://imgur.com/ hiermee kan je .JPG posten op forums
tnhbvrijdag 25 januari 2019 @ 12:02
Nieuwe brasserie in Burgh-Haamstede mede door crowdfunding
https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/nieuwe-brasserie-in-burgh-haamstede-mede-door-crowdfunding~aa13d17f/
tnhbvrijdag 25 januari 2019 @ 12:12
17943:

https://imgur.com/a/JWrYteU
Horsemenvrijdag 25 januari 2019 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 07:16 schreef investeerdertje het volgende:
Heeft iemand zijn overzichtspagina van lenderspender gezien waar de incassokosten van het uitstaande vermogen afgetrokken worden. Ik had afgelopen maart contact met hen opgenomen met de vraag of incassokosten voor rekening van investeerders zouden komen.

SPOILER
Wanneer een geldnemer in default gaat (na drie gemiste betalingen) starten we een
gerechtelijk incassotraject op om de lening op te eisen. Dit wordt uitgevoerd door
Intrum Justitia op commissiebasis waardoor er alleen incassokosten worden gerekend
wanneer de lening (deels) terugkomt. De kosten zijn gelijk aan een % van het bedrag
dat terugkomt en wordt verrekend met het bedrag voordat het bedrag wordt uitgekeerd
aan investeerders. We zullen je dus nooit vragen om bij te betalen om incassokosten
te dekken
Ze hebben het inderdaad niet gevraagd, het is gewoon afgeschreven. Wat is jullie mening hiervan?
Ik ben ook de mening toegedaan dat de afspraak was dat de incassokosten zouden worden geïncasseerd bij de geldnemer en indien dit niet (volledig) mogelijk zou zijn dat deze kosten in mindering zouden worden gebracht op het bedrag dat binnen het betreffende project zou worden uitgekeerd aan de geldgevers. Er zou echter nooit door mij als geldgever op een project hoeven worden bijbetaald/toegelegd.

De kosten lopen vermoedelijk te hoog op en nu heeft L&S klaarblijkelijk besloten om de kosten maar neer te leggen bij de geldgever/investeerder :R

Als L&S dit niet gaat herzien overweeg ik toch om e.e.a. aan te kaarten bij de AFM of het KifiD.
NaRegenDeZonvrijdag 25 januari 2019 @ 12:34
quote:
dank!
Horsemenvrijdag 25 januari 2019 @ 12:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Van de website van geldvoorelkaar:

Kom regelmatig langs om te zien welke nieuwe projecten op deze website online komen.
Kijk hier ( https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten.aspx )voor een overzicht van alle projecten die de afgelopen 6 maanden online zijn gekomen.


Blijkbaar geld dit niet voor projecten die wel tot stand gekomen zijn en na twee maanden niet meer betalen!! Ik wilde nog wat nazoeken voor mijn Default statestieken van 17943. Binnen 6 maanden verwijderd! Blijkbaar heeft men wat te verbergen! :( :R :R

@ml45 Hou je ons op de hoogte van de meubelmaker 17943? Heeft iemand nog ergens de pitch in een internet geheugen staan?

De heer Adams begrijpt zeker nog steeds niet dat dit soort handelen meer commotie en negatieve publiciteit geeft dan informatie laten staan zoals je beloofd hebt.
Onbegrijpelijk dat GvE als een project achterstanden heeft deze ineens van de site af haalt. De transparantie is weer eens ver te zoeken… :(
Waarom toch altijd die geheimzinnigheid :? Open en eerlijk communiceren blijkt toch weer een hele kunst te zijn :X
Red_arrowvrijdag 25 januari 2019 @ 12:53
Zo stoor ik me bij GVE ook bij defaults die een bepaald bedrag per maand betalen, maar waar nog incassokosten/proceskosten van betaald moeten worden dat ze niet transparant zijn over die kosten.

Geef gewoon eerlijk aan: gemaakte incasso/proceskosten: 5000 euro, betaald door leningnemer 2000, resterend 3000, bedrag per maand wat betaald wordt: 500 euro. Zo kan iedere investeerder zien waar hij aan toe is en wanneer hij weer een termijn kan verwachten.
bleyenburgvrijdag 25 januari 2019 @ 13:34
quote:
Zo stoor ik me bij GVE ook bij defaults die een bepaald bedrag per maand betalen, maar waar nog incassokosten/proceskosten van betaald moeten worden dat ze niet transparant zijn over die kosten.
Hier idem.

Project Trafic ID (GVE) sleept zich al jaren voort.
De, summiere, updates laten mij geloven dat er betaald wordt. Echter: Ik zie niks (!!!!)
En er wordt idd geen enkel inzicht verschaft in de incassokosten.
djh77vrijdag 25 januari 2019 @ 14:19
Horeca met materiële 5e hypotheek op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/samen-eten-en-drinken/
Red_arrowvrijdag 25 januari 2019 @ 14:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:34 schreef bleyenburg het volgende:

[..]

Hier idem.

Project Trafic ID (GVE) sleept zich al jaren voort.
De, summiere, updates laten mij geloven dat er betaald wordt. Echter: Ik zie niks (!!!!)
En er wordt idd geen enkel inzicht verschaft in de incassokosten.
Bij mij is het vooral gericht op Sportcentrum de Loods.

En als je vraagt wanneer je een termijn kunt verwachten dan geven ze daar alleen het antwoord op dat je te horen krijgt wanneer er weer een termijn overgemaakt kan worden.
djh77vrijdag 25 januari 2019 @ 15:41
Fitness op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/despo-milon-pt-club-oosterhout/
obligatairevrijdag 25 januari 2019 @ 15:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:19 schreef djh77 het volgende:
Horeca met materiële 5e hypotheek op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/samen-eten-en-drinken/
Man man man! 5 hypotheken op één woning, waar is die gast mee bezig :R
Het ene gat met het andere gat vullen blijkbaar.
Ik lees niets over afspraken over het niet laten vollopen van de oudere hypotheken (PV/NV), dus het enige argument om mee te doen valt daarmee weg.
petercvrijdag 25 januari 2019 @ 15:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:34 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

dank!
van al mijn projecten waarin ik deelneem, bewaar ik alle data, pitch, preview, e-mails, foto's, corresp , ovek, aktes en soms zelfs knipsels van projectinfo van dit forum. Soms wel gedoe, maar wie bewaart heeft wat, en met mijn 200+ projecten kan ik zo altijd "het verhaal" terughalen.
xzazvrijdag 25 januari 2019 @ 15:57
Ben ik de enige die bij Collin altijd de kriebels krijg van die 'Crowdfund Coach'?
Crowdfullvrijdag 25 januari 2019 @ 16:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 15:57 schreef xzaz het volgende:
Ben ik de enige die bij Collin altijd de kriebels krijg van die 'Crowdfund Coach'?
Welke Crowdfund Coach bedoel je dan xzaz. Heb dat nl bij meerdere ;-)
bleyenburgvrijdag 25 januari 2019 @ 16:20
zojuist betaling FNC binnen.
gezien het bedrag is het weer een tranentrekkend drama.
obligatairevrijdag 25 januari 2019 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 15:57 schreef xzaz het volgende:
Ben ik de enige die bij Collin altijd de kriebels krijg van die 'Crowdfund Coach'?
Ik ben wat meer gespitst op dat duo.
En vroeger C.Bijvoet maar die hebben ze er al uitgegooid bij Collin.
Gijsbertusvrijdag 25 januari 2019 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 16:20 schreef bleyenburg het volgende:
zojuist betaling FNC binnen.
gezien het bedrag is het weer een tranentrekkend drama.
Ik mis er maar 1. Betaald vaak pas eind maand, dus verwacht het wel zsm.
SPOILER
435761547 - Bezorgscooter en Afzuiginstallatie
FOOIJDONKvrijdag 25 januari 2019 @ 16:35
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=19102

Staat net open, loopt snel vol....
Gijsbertusvrijdag 25 januari 2019 @ 16:36
Bij FNC een aardig projectje.
Alleen een iets te lage rente en een aparte naam ;).

Moneyhabits - FNC

Naam - website
voetbalmanager2vrijdag 25 januari 2019 @ 16:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 16:29 schreef Gijsbertus het volgende:

[..]

Ik mis er maar 1. Betaald vaak pas eind maand, dus verwacht het wel zsm.
SPOILER
435761547 - Bezorgscooter en Afzuiginstallatie
Dat is tevens zijn laatste termijn, dus daar maak ik mij geen zorgen om.
Bengervrijdag 25 januari 2019 @ 16:41
Ik heb flink meer gekregen dan anders, dus waarschijnlijk zit er een vervroegde aflossing bij. Of alle achterstanden zijn in één klap ingelopen. Ik mag hopen. ;)
prins01vrijdag 25 januari 2019 @ 16:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 16:20 schreef bleyenburg het volgende:
zojuist betaling FNC binnen.
gezien het bedrag is het weer een tranentrekkend drama.
Bij mij is 12% minder binnengekomen. De achterstanden groeien zo!!
xzazvrijdag 25 januari 2019 @ 16:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 16:09 schreef Crowdfull het volgende:

[..]

Welke Crowdfund Coach bedoel je dan xzaz. Heb dat nl bij meerdere ;-)
Bij allen, ze komen op één of andere manier enorm onbetrouwbaar over maar ik neem direct aan dat dat door mij komt.
kopersneekvrijdag 25 januari 2019 @ 16:57
En Cruise travel is vol. Niet verwacht maar blij toe... 😉
djh77vrijdag 25 januari 2019 @ 17:10
Decoraties zonder zekerheden op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/peter-bosman-producties/
Crowdfunder99vrijdag 25 januari 2019 @ 17:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 16:20 schreef bleyenburg het volgende:
zojuist betaling FNC binnen.
gezien het bedrag is het weer een tranentrekkend drama.
Hier ook weer binnen. Er zouden nog achterstallige betalingen bij moeten zitten, maar gezien de hoogte van het bedrag is dat duidelijk niet gelukt. Mis daarnaast nog circa 10%. En van defaults heb ik nog nooit 1 cent terug gezien. Ik word wat terughoudender mbt investeren bij FNC, hun black-box met selectie-criteria ga ik steeds minder vertrouwen.
escortmk2vrijdag 25 januari 2019 @ 17:34
FNC binnen: 14 wel, 2 niet. De Turkse supermarkt/oplichter en een andere usual suspect die vaker te laat betaalt. Klinkt gek, maar ben eigenlijk gewoon blij dat dit maar weer binnen is.
investeerdertjevrijdag 25 januari 2019 @ 20:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 08:46 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zoals het hier staat in de spoiler worden incasso kosten niet verhaalt op "de veroorzaker" de lening nemer, maar op de lening gever. Dat is geen goede zaak! :(
Waarom niet op de leningnemer verhaalt? Zijn dit bovenwettelijke kosten? Kortom veel meer ??? door dit antwoord. Dit vraagt om verduidelijking naar mijn idee! @investeerdertje stel jij vervolg vragen aan L&S?
Yup. Ik voel mij ook enigszins bedonderd. Ik heb mij terug getrokken omdat men te vlot wilde groeien (thuiswonende jongeren geld lenen voor een auto is een risicoclassificatie die m.i. hoger ligt dan dit rentetarief rechtvaardigt), hier ben ik achteraf erg blij om. Maar dan deze schending van een gedane toezegging. Mweh.

[ Bericht 14% gewijzigd door investeerdertje op 25-01-2019 21:16:41 ]
obligatairevrijdag 25 januari 2019 @ 21:56
FNC Duitsland heeft ook weer overgemaakt, keurig op tijd en mét specificatie van de betaling.
investeerdertjevrijdag 25 januari 2019 @ 22:06
Zojuist een mail verzonden, hierin gevraagd of het bovenwettelijke kosten zijn, hoe deze kosten er kunnen zijn als de enige twee financieringen met een gerechtelijke uitspraak (25385 en 25559) nog geen terugbetaling hebben gedaan, waarom de kosten niet op de geldnemer verhaald worden en dat uit hun communicatie dus niet te halen is wie of wat terugbetaald heeft en hoe.

Eveneens gevraagd of deze, naar mijn bescheiden mening, ontstane fout door hen hersteld gaat worden door de incassokosten terug te boeken zodat ik deze versneld kan onttrekken uit Lender&Spender. Verzocht of men kon aangeven dat bij vervolginvesteringen de incassokosten ten laste van de geldnemer zullen komen en of ze dit, bij potentiele rechtzaken, ook zullen vorderen. Of men kan aangeven hoe deze fout (aangezien er bij mijn weten geen gerechtelijke incassostappen zijn geweest die tot betalingen hebben geresulteerd) heeft kunnen ontstaan.

Merkte wel dat mijn taalgebruik door vermoeidheid er niet beter op werd xD
Groepfundervrijdag 25 januari 2019 @ 23:16
KOM heeft vandaag investeerders vandaag in een nieuwsbrief gewezen op de pitch van Bea Vastgoed BV. De rente is met 0,5% verhoogd. Ik moest bij het lezen van dat project denken aan projectnr. 17382 op GVE ('Aankoop Vastgoed Den Haag'): eveneens een project met hypothecaire zekerheid met de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. Op 12 mei 2018 ging de lening lopen en al op 29 maart 2018 werd de volledige lening terugbetaald. Heel wat korter dan de 36 maanden waarvoor de lening was aangevraagd. Ik snap dat een ondernemer de behoefte heeft om een lening vervroegd af te kunnen lossen, maar als investeerder wil ik ook graag weten wat het minimale rendement is waarop ik kan rekenen. Vanuit dat oogpunt vind ik het jammer dat KOM niet ook heeft afgesproken dat van vervroegde aflossing in de eerste 12 maanden geen sprake kan zijn. Het project heeft geen goede start gemaakt. Maar Amsterdam is booming. En KOM levert wel netjes de cijfers over 2016 en 2017. Ik heb uiteindelijk besloten deze wel in mijn portefeuille op te nemen.
Thomas88vrijdag 25 januari 2019 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 10:44 schreef Coelho het volgende:
Zijn er mensen die het laatste jaar nog (informeel) contact hebben gehad met Aygodutch inzake Infra U****? Volgens mij werd er in maart 2018 geinventariseerd hoe verder te gaan. Daarna heb ik echter niks meer vernomen, ook niet op een mail aan Dhr. Van Rijn afgelopen september. Mag per PM gezien vertrouwelijkheid.
Voortgang faillissementsafhandeling is gewoon openbaar te volgen ( faillissementsdossier.nl )
Is daardoor niet echt vertrouwelijke info meer en kan gewoon besproken worden hier, volgens mij heeft de curator niks van waarde gevonden en is die sinds okt vorig jaar bezig met een administratieonderzoek en rechtmatigheidsonderzoek. Misschien dat daar nog iets uit komt maar verwacht er niet te veel van : beetje lege huls verhaal die B.V.
djh77zaterdag 26 januari 2019 @ 09:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:16 schreef Groepfunder het volgende:
KOM heeft vandaag investeerders vandaag in een nieuwsbrief gewezen op de pitch van Bea Vastgoed BV. Ik snap dat een ondernemer de behoefte heeft om een lening vervroegd af te kunnen lossen, maar als investeerder wil ik ook graag weten wat het minimale rendement is waarop ik kan rekenen. Vanuit dat oogpunt vind ik het jammer dat KOM niet ook heeft afgesproken dat van vervroegde aflossing in de eerste 12 maanden geen sprake kan zijn.
Wanneer de ondernemer na 10 maanden vervroegd zou aflossen krijg je als boete (over de resterende) 50 mnd * 2% rente. Voor mij prima.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 26-01-2019 09:26:14 ]
obligatairezaterdag 26 januari 2019 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:16 schreef Groepfunder het volgende:
KOM heeft vandaag investeerders vandaag in een nieuwsbrief gewezen op de pitch van Bea Vastgoed BV....Maar Amsterdam is booming. En KOM levert wel netjes de cijfers over 2016 en 2017. Ik heb uiteindelijk besloten deze wel in mijn portefeuille op te nemen.
Het eerste is m.i. niet echt een argument. Ik denk dat Amsterdam zo langzamerhand een enorme zeepbel is geworden, nog erger dan dat het 12 jaar geleden was. Ruim een half miljoen uitgeven voor een simpel tussenwoninkje...... Woningschaarste is geen garantie voor blijvend hoge woningprijzen. De economie zal de komende jaren gaan vertragen en dan valt er een deel van de vraag weg.

En dat ze cijfers leveren over 2016 en 2017 is niet meer dan normaal, ik zou ook graag cijfers YTD hebben gezien.

Wat me positief opvalt zijn de jaarcijfers 2016-2017, niet alleen de winst maar ook dat er geen grote vordering op de Direkteur op de balans staat, slechts 20K, dus hij gebruikt zijn bedrijf niet als pin-automaat. Ik denk dat dat bij andere pitches wél heel vaak het geval is.

Valt me wel op dat zijn debiteuren nogal zijn opgelopen, weet niet goed hoe ik dat moet duiden.

Dus ja, ondanks de onduidelijkheden en de vastgoedbubbel denk ik dat hij dit wel kan opbrengen dus met 5,5%, kans op een rentebonusje en gedeeltelijke aflossing durf ik wel mee te doen.

[ Bericht 1% gewijzigd door obligataire op 26-01-2019 10:04:41 ]
LorneMalvozaterdag 26 januari 2019 @ 11:04
Een tijd al lees ik mee in dit topic. Heb zelf ook geinvesteerd in de nodige crowdfunding projecten van KOM, Ivm, hcn en greencrowd. Mede op basis van de informatie vanuit dit topic. Waarvoor dank! Om jullie een beeld te geven hoe lang ik mee draai in het wereldje: het eerste project was het motorvrachtschip Robla. Ik heb in zo'n 15 projecten geinvesteerd, waarvan de steigerboer van IVM het enige 'gepauzeerde' project is.

Zoetjes aan komen mijn investeringsmiddelen weer vrij, aangezien een aantal projecten netjes zijn/worden afgelost. Crowdfunding beviel mij tot op heden prima, maar sinds Robla al valt het mij op dat de interessante crowdfunding projecten sinds die tijd enorm zijn opgedroogd. Wordt dit hier gedeeld of kijk ik op de verkeerde sites? Ik heb hierbij GVE, lendahand, ccf op mijn persoonlijke zwarte lijst staan.

Anyway, ik schrijf deze reactie ivm Bea zorg. Een mogelijk pareltje en derhalve interessant project sinds enige tijd. Ik zie zowaar dat er animo is vanuit dit forum voor een KOM project. De kritieken vanuit hier waren niet mals. Dus een belangrijke vraag van mij is op basis waarvan er nu vertrouwen is dat KOM dit keer wel de zekerheden op een correcte en juridsch afdwingbare manier gaat vastleggen? Danwel als er sprake is van het lichten van de zekerheidsopties, dat KOM nu wel alles in het werk zal stellen om zich onverkort in te zetten voor de belangen van de investeerders ipv zich er makkelijk vanaf te doen met slechte communicatie? Bea vraagt m.i. een hoge lening met toch de nodige risico's, ook gelet op de grillige zorgmarkt. Als de zekerheden niet als een huis (pun) staan, dan overstijgen de risico's het toch wel magere 5.5% rentebedrag met deels aflossingsvrije afspraken. Daarom lijkt mij het vertrouwen in het goed afhandelen van die zekerheden juist in dit project van groot belang.
NaRegenDeZonzaterdag 26 januari 2019 @ 11:10
Iets om over na te denken bij beleggingspanden met verse huurcontracten. Voorgestelde huursom kan in de praktijk wel eens tegenvallen.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-huur-levert-270-op
dyna18zaterdag 26 januari 2019 @ 11:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:04 schreef LorneMalvo het volgende:
Zoetjes aan komen mijn investeringsmiddelen weer vrij, aangezien een aantal projecten netjes zijn/worden afgelost. Crowdfunding beviel mij tot op heden prima, maar sinds Robla al valt het mij op dat de interessante crowdfunding projecten sinds die tijd enorm zijn opgedroogd. Wordt dit hier gedeeld of kijk ik op de verkeerde sites? Ik heb hierbij GVE, lendahand, ccf op mijn persoonlijke zwarte lijst staan.

Anyway, ik schrijf deze reactie ivm Bea zorg. Een mogelijk pareltje en derhalve interessant project sinds enige tijd. Ik zie zowaar dat er animo is vanuit dit forum voor een KOM project. De kritieken vanuit hier waren niet mals. Dus een belangrijke vraag van mij is op basis waarvan er nu vertrouwen is dat KOM dit keer wel de zekerheden op een correcte en juridsch afdwingbare manier gaat vastleggen? Danwel als er sprake is van het lichten van de zekerheidsopties, dat KOM nu wel alles in het werk zal stellen om zich onverkort in te zetten voor de belangen van de investeerders ipv zich er makkelijk vanaf te doen met slechte communicatie? Bea vraagt m.i. een hoge lening met toch de nodige risico's, ook gelet op de grillige zorgmarkt. Als de zekerheden niet als een huis (pun) staan, dan overstijgen de risico's het toch wel magere 5.5% rentebedrag met deels aflossingsvrije afspraken. Daarom lijkt mij het vertrouwen in het goed afhandelen van die zekerheden juist in dit project van groot belang.
Welkom. Het is ook mijn ervaring dat er inderdaad minder goede projecten langs komen. Ik denk dat dit komt omdat de banken weer meer uitlenen aan de goede projecten, terwijl een paar jaar geleden ze volledig op slot zaten. Hierdoor kunnen de goede projecten bij de bank terecht voor een lagere rente dan ze bij CF moeten betalen.

Verder staat KOM ook nog boven aan mijn zwarte lijst.
Er wordt nog steeds niet gecommuniceerd door hun, nog wordt er voldoende werk gemaakt om de zekerheden uit te winnen van niet betalende projecten. Ik kan niet wachten tot ik al mijn geld bij KOM weg heb.
obligatairezaterdag 26 januari 2019 @ 12:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:58 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Welkom. Het is ook mijn ervaring dat er inderdaad minder goede projecten langs komen. Ik denk dat dit komt omdat de banken weer meer uitlenen aan de goede projecten, terwijl een paar jaar geleden ze volledig op slot zaten. Hierdoor kunnen de goede projecten bij de bank terecht voor een lagere rente dan ze bij CF moeten betalen.

Verder staat KOM ook nog boven aan mijn zwarte lijst.
Er wordt nog steeds niet gecommuniceerd door hun, nog wordt er voldoende werk gemaakt om de zekerheden uit te winnen van niet betalende projecten. Ik kan niet wachten tot ik al mijn geld bij KOM weg heb.
Ook welkom LorneMalvo!

Mijn mening over KOM is iets milder. Bij dramaproject De Belhamels kwam me de stoom uit de oren en heb ik lang niet meer geïnvesteerd. Er zijn echter wel zaken verbeterd. Er is een nieuwe directie, de pitches zijn beter gedocumenteerd en ik heb ook de indruk dat de AFM meekijkt. Het rendement is de afgelopen tijd verbeterd, maar nog steeds onder het gemiddelde. Pareltjes pak ik gewoon mee.

Als ik terugkijk zie ik dat bijna overal nu de pandakten en hypotheekakten zijn aangehecht. Ik mis ze alleen nog van De Wit en Broers, maar het kan zijn dat die nog niet gereed en uitgeboekt zijn, moet ik nakijken.
Jaco078zaterdag 26 januari 2019 @ 12:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 07:16 schreef investeerdertje het volgende:
Heeft iemand zijn overzichtspagina van lenderspender gezien waar de incassokosten van het uitstaande vermogen afgetrokken worden. Ik had afgelopen maart contact met hen opgenomen met de vraag of incassokosten voor rekening van investeerders zouden komen.

SPOILER
Wanneer een geldnemer in default gaat (na drie gemiste betalingen) starten we een
gerechtelijk incassotraject op om de lening op te eisen. Dit wordt uitgevoerd door
Intrum Justitia op commissiebasis waardoor er alleen incassokosten worden gerekend
wanneer de lening (deels) terugkomt. De kosten zijn gelijk aan een % van het bedrag
dat terugkomt en wordt verrekend met het bedrag voordat het bedrag wordt uitgekeerd
aan investeerders. We zullen je dus nooit vragen om bij te betalen om incassokosten
te dekken
Ze hebben het inderdaad niet gevraagd, het is gewoon afgeschreven. Wat is jullie mening hiervan?
Dit staat 'gewoon' in de Q&A:
SPOILER
Indien er daarnaast voor een lening in achterstand een incassobureau, een advocaat of de rechtbank wordt ingeschakeld en deze kosten niet kunnen worden verhaald op de geldnemer, worden deze kosten evenredig verdeeld over alle investeerders die een vordering hebben op de betreffende lening. https://www.lenderspender.nl/investeren/veelgesteldevragen
investeerdertjezaterdag 26 januari 2019 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:28 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Dit staat 'gewoon' in de Q&A:
SPOILER
Indien er daarnaast voor een lening in achterstand een incassobureau, een advocaat of de rechtbank wordt ingeschakeld en deze kosten niet kunnen worden verhaald op de geldnemer, worden deze kosten evenredig verdeeld over alle investeerders die een vordering hebben op de betreffende lening. https://www.lenderspender.nl/investeren/veelgesteldevragen
Wanneer is deze veel gestelde vraag geplaatst?
Jaco078zaterdag 26 januari 2019 @ 12:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:31 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Wanneer is deze veel gestelde vraag geplaatst?
Ik zat even te lezen op Tweakers (p2p) en toen kwam ik dit citaat tegen. Het werd toen geciteerd op 27-8-2018 dus toen was die tekst er al.
investeerdertjezaterdag 26 januari 2019 @ 12:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:33 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Ik zat even te lezen op Tweakers (p2p) en toen kwam ik dit citaat tegen. Het werd toen geciteerd op 27-8-2018 dus toen was die tekst er al.
En in maart 2018 heeft men verklaard dat er enkel kosten in rekening worden gebracht bij geslaagde vorderingen.

Kom je weer uit op komunicatie (pun intended)
Jaco078zaterdag 26 januari 2019 @ 12:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:04 schreef LorneMalvo het volgende:
Een tijd al lees ik mee in dit topic. Heb zelf ook geinvesteerd in de nodige crowdfunding projecten van KOM, Ivm, hcn en greencrowd. Mede op basis van de informatie vanuit dit topic. Waarvoor dank! Om jullie een beeld te geven hoe lang ik mee draai in het wereldje: het eerste project was het motorvrachtschip Robla. Ik heb in zo'n 15 projecten geinvesteerd, waarvan de steigerboer van IVM het enige 'gepauzeerde' project is.

Zoetjes aan komen mijn investeringsmiddelen weer vrij, aangezien een aantal projecten netjes zijn/worden afgelost. Crowdfunding beviel mij tot op heden prima, maar sinds Robla al valt het mij op dat de interessante crowdfunding projecten sinds die tijd enorm zijn opgedroogd. Wordt dit hier gedeeld of kijk ik op de verkeerde sites? Ik heb hierbij GVE, lendahand, ccf op mijn persoonlijke zwarte lijst staan.

Anyway, ik schrijf deze reactie ivm Bea zorg. Een mogelijk pareltje en derhalve interessant project sinds enige tijd. Ik zie zowaar dat er animo is vanuit dit forum voor een KOM project. De kritieken vanuit hier waren niet mals. Dus een belangrijke vraag van mij is op basis waarvan er nu vertrouwen is dat KOM dit keer wel de zekerheden op een correcte en juridsch afdwingbare manier gaat vastleggen? Danwel als er sprake is van het lichten van de zekerheidsopties, dat KOM nu wel alles in het werk zal stellen om zich onverkort in te zetten voor de belangen van de investeerders ipv zich er makkelijk vanaf te doen met slechte communicatie? Bea vraagt m.i. een hoge lening met toch de nodige risico's, ook gelet op de grillige zorgmarkt. Als de zekerheden niet als een huis (pun) staan, dan overstijgen de risico's het toch wel magere 5.5% rentebedrag met deels aflossingsvrije afspraken. Daarom lijkt mij het vertrouwen in het goed afhandelen van die zekerheden juist in dit project van groot belang.
Welkom, ik begrijp je vraag. Ik vind het bijzonder dat dingen die heel normaal zijn (reactie geven op vragen, telefoon opnemen, etc.) door KOM structureel niet uitgevoerd werden. En daar is fors op afgegeven op het forum, wat ik begrijp. Dat deze pitch er toevallig goed uit ziet met goede cijfers, maakt niet dat ik deze nu mee pak. Puur, omdat KOM. Op CRE, IVM en CCF zou ik deze wel meegepakt hebben. Ben alleen veel te bang dat essentiele zaken zoals hypotheek vestigen gewoon niet gebeuren. In januari 2020, dan kijk ik wel even terug of die directie van KOM het heeft kunnen waarmaken in 2019 en wellicht heroverweeg ik dan mijn stanpunt...
crowd-fundizaterdag 26 januari 2019 @ 12:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:34 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

En in maart 2018 heeft men verklaard dat er enkel kosten in rekening worden gebracht bij geslaagde vorderingen.

Kom je weer uit op komunicatie (pun intended)
Die communicatie is toch wel goed gegaan? Het staat echt in de Investeringsovereenkomst. Die is van kracht geworden toen je de eerste investering deed.
quote:
4.5.
In alle gevallen waarbij een Geldnemer opeisbare gelden onterecht laat storneren dan wel
onbetaald laat zal het Platform al dan niet namens de Investeerder een standaard
incassoprocedure opstarten. Voor zover kosten gemoeid met de incasso niet verhaald kunnen
worden op de Geldnemer, zijn deze voor de Investeerder, pro rata het aan de Investeerder
toegerekende deel van de betreffende Lening.
investeerdertjezaterdag 26 januari 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:38 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Die communicatie is toch wel goed gegaan? Het staat echt in de Investeringsovereenkomst. Die is van kracht geworden toen je de eerste investering deed.

[..]

Hier zijn vragen over gesteld aan het platform, zie deze topic reeks en o.a. het antwoord van hen in mijn post.

Daarnaast hoe kan er sprake zijn van niet verhaalbare kosten, als er nog geen enkele lening afgeboekt is? Volgens mij ga je die gewoon op leningnemer verhalen en is daar dan nog een kans toe.
LorneMalvozaterdag 26 januari 2019 @ 15:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:58 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Welkom. Het is ook mijn ervaring dat er inderdaad minder goede projecten langs komen. Ik denk dat dit komt omdat de banken weer meer uitlenen aan de goede projecten, terwijl een paar jaar geleden ze volledig op slot zaten. Hierdoor kunnen de goede projecten bij de bank terecht voor een lagere rente dan ze bij CF moeten betalen.

Verder staat KOM ook nog boven aan mijn zwarte lijst.
Er wordt nog steeds niet gecommuniceerd door hun, nog wordt er voldoende werk gemaakt om de zekerheden uit te winnen van niet betalende projecten. Ik kan niet wachten tot ik al mijn geld bij KOM weg heb.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:37 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Welkom, ik begrijp je vraag. Ik vind het bijzonder dat dingen die heel normaal zijn (reactie geven op vragen, telefoon opnemen, etc.) door KOM structureel niet uitgevoerd werden. En daar is fors op afgegeven op het forum, wat ik begrijp. Dat deze pitch er toevallig goed uit ziet met goede cijfers, maakt niet dat ik deze nu mee pak. Puur, omdat KOM. Op CRE, IVM en CCF zou ik deze wel meegepakt hebben. Ben alleen veel te bang dat essentiele zaken zoals hypotheek vestigen gewoon niet gebeuren. In januari 2020, dan kijk ik wel even terug of die directie van KOM het heeft kunnen waarmaken in 2019 en wellicht heroverweeg ik dan mijn stanpunt...
Dank jullie wel. Het lijkt er dus op dat er weinig is veranderd bij KOM zodat we nu ineens vertrouwen kunnen hebben. Dan mag BEA het sowieso doen met andere investeerders dan ondergetekende.
rechtsbackjezaterdag 26 januari 2019 @ 16:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:10 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Iets om over na te denken bij beleggingspanden met verse huurcontracten. Voorgestelde huursom kan in de praktijk wel eens tegenvallen.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-huur-levert-270-op
Dat is de reden dat eigenaren hun sociale woningen het liefst verhuren aan expats en arbeidsmigranten. Die klagen niet zo snel. Klachten kunnen verder worden voorkomen door te verhuren aan bedrijven, maar dan haken de reguliere financiers af. Taxaties van verhuurde sociale woningen zouden altijd obv het puntenstelsel moeten plaatsvinden en niet obv de werkelijke huur.
NaRegenDeZonzaterdag 26 januari 2019 @ 17:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:47 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Hier zijn vragen over gesteld aan het platform, zie deze topic reeks en o.a. het antwoord van hen in mijn post.

Daarnaast hoe kan er sprake zijn van niet verhaalbare kosten, als er nog geen enkele lening afgeboekt is? Volgens mij ga je die gewoon op leningnemer verhalen en is daar dan nog een kans toe.
Geheel mee eens.
Dank voor het stellen van de vervolgvragen!
Ben benieuwd naar de antwoorden.
NaRegenDeZonzaterdag 26 januari 2019 @ 17:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:10 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Iets om over na te denken bij beleggingspanden met verse huurcontracten. Voorgestelde huursom kan in de praktijk wel eens tegenvallen.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-huur-levert-270-op
Ik heb net even een voorbeeld uitgewerkt over hoe dit zou kunnen lopen.

Etage taxatie in verhuurde staat 120k op basis van huurwaarde 900 euro in de maand (dus door huurwaarde lijkt het verhuur in vrije sector) Huurcontract is jonger dan 6 maanden.
Huurder gaat in beroep bij huur commissie huur wordt teruggebracht op basis van het puntensysteem naar 600 en valt daardoor in de sociale huur (<720 Euro) . Dus geldt er maar beperkte mogelijkheid voor jaarlijkse huurverhoging en huurder geniet huur bescherming(die krijg je er dus niet uit, ook niet bij gedwongen verkoop van huis).

De waarde in verhuurde staat is nu niet de getaxeerde 120k, maar neemt door de lagere huur af tot ongeveer 600/900 *120K is rond de 80K.

Met name bij etages met kleine oppervlaktes zoals wel eens door SIG aangeboden in Rotterdam, Utrecht etc. kan je hiermee te maken krijgen.
rechtsbackjezaterdag 26 januari 2019 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:42 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik heb net even een voorbeeld uitgewerkt over hoe dit zou kunnen lopen.

Etage taxatie in verhuurde staat 120k op basis van huurwaarde 900 euro in de maand (dus door huurwaarde lijkt het verhuur in vrije sector) Huurcontract is jonger dan 6 maanden.
Huurder gaat in beroep bij huur commissie huur wordt teruggebracht op basis van het puntensysteem naar 600 en valt daardoor in de sociale huur (<720 Euro) . Dus geldt er maar beperkte mogelijkheid voor jaarlijkse huurverhoging en huurder geniet huur bescherming(die krijg je er dus niet uit, ook niet bij gedwongen verkoop van huis).

De waarde in verhuurde staat is nu niet de getaxeerde 120k, maar neemt door de lagere huur af tot ongeveer 600/900 *120K is rond de 80K.

Met name bij etages met kleine oppervlaktes zoals wel eens door SIG aangeboden in Rotterdam, Utrecht etc. kan je hiermee te maken krijgen.
Een goede taxateur heeft al rekening gehouden met de echte huurwaarde. Als hij/zij op de website van NIBC staat, dan mag je ervan uitgaan dat het een goede taxateur is. Een appartement op Rdam Zuid doet overigens al gauw 16x de huurwaarde (niet in de echt slechte wijken).
LorneMalvozondag 27 januari 2019 @ 10:59
Wil iemand mij uitleggen hoe SIG precies werkt? Krijg je bij een 5 jaars aflossingsvrije lening je inleg weer terug na die 5 jaar of gaat dan nog 25 jaar annuitaire aflossing lopen? En hoe wordt de rente bepaald als de rentevaste periode is afgelopen?
Horsemenzondag 27 januari 2019 @ 11:14
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 10:59 schreef LorneMalvo het volgende:
Wil iemand mij uitleggen hoe SIG precies werkt? Krijg je bij een 5 jaars aflossingsvrije lening je inleg weer terug na die 5 jaar of gaat dan nog 25 jaar annuitaire aflossing lopen? En hoe wordt de rente bepaald als de rentevaste periode is afgelopen?
Na 5 jaar krijg je je investering weer terug. Het onderpand zullen ze dan herfinancieren via SiG volgens het dan geldende rente percentage of via een derde partij of anders verkopen. Bij herfinanciering via SiG kun je dan zelf bepalen of je weer wil inschrijven of niet.
gaanmetdiebanaanzondag 27 januari 2019 @ 11:14
Na 5 jaar wordt de lening afgelost (waarschijnlijk middels een herfinanciering).
drollenvangerzondag 27 januari 2019 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ook welkom LorneMalvo!

Mijn mening over KOM is iets milder. Bij dramaproject De Belhamels kwam me de stoom uit de oren en heb ik lang niet meer geïnvesteerd. Er zijn echter wel zaken verbeterd. Er is een nieuwe directie, de pitches zijn beter gedocumenteerd en ik heb ook de indruk dat de AFM meekijkt. Het rendement is de afgelopen tijd verbeterd, maar nog steeds onder het gemiddelde. Pareltjes pak ik gewoon mee.

Als ik terugkijk zie ik dat bijna overal nu de pandakten en hypotheekakten zijn aangehecht. Ik mis ze alleen nog van De Wit en Broers, maar het kan zijn dat die nog niet gereed en uitgeboekt zijn, moet ik nakijken.
Ook mijn mening is inmiddels wat verzacht. Helaas komt dat niet door de veranderingen bij KOM, maar meer omdat ik me ben gaan realiseren dat het eigenlijk bij alle platformen slecht gesteld is. Bij CC hebben we nu ook een aantal gevallen van oplichting bijvoorbeeld. De communicatie met alle platformen is moeizaam en waarschijnlijk ook vanwege juridische situaties blijkt verhalen altijd een lastig en langdurig proces. Ik neem het nu maar op de koop toe en evalueer projecten en niet het platform.
ML45zondag 27 januari 2019 @ 11:54
quote:
14s.gif Op zondag 27 januari 2019 11:14 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Na 5 jaar wordt de lening afgelost (waarschijnlijk middels een herfinanciering).
Ik zelf schat het risico van herfinanciering redelijk hoog in omdat we nu na een hoog conjunctuur weer een daling krijgen, het verleden heeft aangetoond dat ook vastgoed eenvoudig 30% in waarde kan dalen, de termijn van 5 jaar voor de herfinanciering redelijk kort en ook hard is waardoor bij een herfinanciering de onderhandelingspositie van de geldnemer zwak is. Overschat de hypotheek zekerheid dus niet, zeker bij SIG projecten met een derde schijf of bij andere platformen waar de ltv boven de 80% is. Ik denk dat we op het einde van de termijn meerdere voorstellen krijgen om de lening, gezien de slechte, vastgoedmarkt situatie door te laten lopen.
LorneMalvozondag 27 januari 2019 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ook welkom LorneMalvo!

Mijn mening over KOM is iets milder. Bij dramaproject De Belhamels kwam me de stoom uit de oren en heb ik lang niet meer geïnvesteerd. Er zijn echter wel zaken verbeterd. Er is een nieuwe directie, de pitches zijn beter gedocumenteerd en ik heb ook de indruk dat de AFM meekijkt. Het rendement is de afgelopen tijd verbeterd, maar nog steeds onder het gemiddelde. Pareltjes pak ik gewoon mee.

Als ik terugkijk zie ik dat bijna overal nu de pandakten en hypotheekakten zijn aangehecht. Ik mis ze alleen nog van De Wit en Broers, maar het kan zijn dat die nog niet gereed en uitgeboekt zijn, moet ik nakijken.
Dank! Iets meer nuance dus voor wat betreft KOM, ook goed om te horen. Voor mij persoonlijk blijft het risico in het geval van bea helaas toch net wat te hoog tov rentepercentage. Met name ingegeven door de markt.

quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 11:14 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Na 5 jaar krijg je je investering weer terug. Het onderpand zullen ze dan herfinancieren via SiG volgens het dan geldende rente percentage of via een derde partij of anders verkopen. Bij herfinanciering via SiG kun je dan zelf bepalen of je weer wil inschrijven of niet.
Helder, dank. Het risico zit dan vooral in het herfinancieren. Voor de meeste schijven 1 nog wel te overzien lijkt mij. Hoewel ik voor mijzelf rekening houd met risico's op de woningwaarde van woningen voor 2000 ivm de energietransitie
gaanmetdiebanaanzondag 27 januari 2019 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 11:54 schreef ML45 het volgende:
Ik zelf schat het risico van herfinanciering redelijk hoog in omdat we nu na een hoog conjunctuur weer een daling krijgen, het verleden heeft aangetoond dat ook vastgoed eenvoudig 30% in waarde kan dalen, de termijn van 5 jaar voor de herfinanciering redelijk kort en ook hard is waardoor bij een herfinanciering de onderhandelingspositie van de geldnemer zwak is. Overschat de hypotheek zekerheid dus niet, zeker bij SIG projecten met een derde schijf of bij andere platformen waar de ltv boven de 80% is. Ik denk dat we op het einde van de termijn meerdere voorstellen krijgen om de lening, gezien de slechte, vastgoedmarkt situatie door te laten lopen.
Ik denk dat de huizenmarkt tegenwoordig minder conjuctuurgevoelig is en meer rentegevoelig. Je ziet het bijvoorbeeld in dit plaatje, waar de huizenmarkt doorgaans achter de andere indicatoren aanhobbelt maar vanaf eind 2013 voor begint te lopen. Dat is de periode waarin de 10-jaars rente van 2,4% in sep 2013 daalde naar 0,2% in apr 2014.

Zelf denk ik dat de huizenprijzen geen dramatische (30%) dalingen zullen laten zien zolang de lange rente niet flink gaat stijgen. En daar zie ik voorlopig nog geen reden toe.

Maar het blijft koffiedik kijken natuurlijk, niemand die het weet. Ik blijf zelf ook het liefste in de eerste schijf van SIG.
ML45zondag 27 januari 2019 @ 13:14
quote:
14s.gif Op zondag 27 januari 2019 12:53 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Ik denk dat de huizenmarkt tegenwoordig minder conjuctuurgevoelig is en meer rentegevoelig. Je ziet het bijvoorbeeld in dit plaatje, waar de huizenmarkt doorgaans achter de andere indicatoren aanhobbelt maar vanaf eind 2013 voor begint te lopen. Dat is de periode waarin de 10-jaars rente van 2,4% in sep 2013 daalde naar 0,2% in apr 2014.

Zelf denk ik dat de huizenprijzen geen dramatische (30%) dalingen zullen laten zien zolang de lange rente niet flink gaat stijgen. En daar zie ik voorlopig nog geen reden toe.

Maar het blijft koffiedik kijken natuurlijk, niemand die het weet. Ik blijf zelf ook het liefste in de eerste schijf van SIG.
Zelf acht ik de kans op een rentestijging iets groter in en mn de impact, we zijn de laatste jaren gewend geraakt aan lage percentages en een stijging naar bijvoorbeeld 3% op een spaarrekening zal al forse gevolgen geven voor de herfinanciering en dus de huizenprijzen. Combineer dit in Nederland met de geringere renteaftrek en dan is 30% daling m.i. realistisch beeld, maar het blijft koffiedik kijken zoals je zegt.

[ Bericht 0% gewijzigd door ML45 op 27-01-2019 13:34:07 ]
lykkefundzondag 27 januari 2019 @ 17:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:35 schreef djh77 het volgende:
Maatschappelijk project op WvjG. Rente is 6% geworden +aflossingsvrij icm 2e hypotheek.:
https://waardevoorjegeld.nl/project/de-Besorhoeve
Dit heeft in elk geval gezorgd voor meer toeloop, zie ik.
djh77maandag 28 januari 2019 @ 08:26
De top 10 van week 4:
mjpevc5.png
OpDieFietsmaandag 28 januari 2019 @ 09:41
Artikel in FD:
"Voor kleinste bedrijven gaat geldkraan het minst open"

quote:
Voor kleinste bedrijven gaat geldkraan het minst open
Kleine bedrijven vangen in hun zoektocht naar financiering vaker bot dan grotere bedrijven. Wanneer de geldkraan dicht blijft, zet dat voor bijna de helft van de ondernemers een rem op de groeiplannen. Ze moeten uitwijken naar alternatieve geldschieters.

Bijna een kwart (24%) van het midden- en kleinbedrijf heeft behoefte aan externe financiering, zo blijkt uit de Financieringsmonitor, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag voor de eerste keer heeft gepubliceerd. Voorheen maakte onderzoeksbureau Panteia deze monitor, waarvoor dit keer ruim vijfduizend bedrijven zijn ondervraagd.

Van de mkb-bedrijven die tussen juli 2017 en juli 2018 een financieringsaanvraag deden, kreeg 84% de financiering in ieder geval voor een deel rond. De rest bleef met lege handen staan. Twee derde van de ondernemers die op zoek zijn naar geld, diende een aanvraag in. Een ander deel, vooral startups, achtte zichzelf bij voorbaat kansloos en probeerde het niet eens.

De kleinste bedrijven hebben de meeste moeite om te lenen
De kleinste bedrijven hebben de meeste moeite om te lenenBron: CBS
Groeibelemmering
Toegang tot financiering is een probleem dat vooral speelt bij kleine en middelgrote bedrijven. Het probleem is volgens het CBS het grootst in sectoren als handel, vervoer en horeca. De geldkraan blijft vaak dicht voor bedrijven met minder dan tien werknemers, jonge bedrijven en start-ups. Van de ondernemers die geen geld weten los te krijgen, kan bijna de helft niet uitbreiden.

De overheid probeert daar iets aan te doen. Vorige zomer trok staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zo’n ¤200 mln uit voor een MKB-actieplan, onder meer om de geldstroom naar kleinere bedrijven te vergroten. Daarnaast werden verschillende maatregelen genomen om de toegang tot financiering te verbeteren, maar twee derde van de mkb-ondernemers blijkt die loketten niet te kennen.

Mkb-bedrijven, met name kleinere, proberen vaker geld aan te trekken van buiten het bedrijf dan grote ondernemingen. Met name de jonge, snelgroeiende bedrijven en start-ups hebben behoefte aan financiering, om een uitbreiding te kunnen bekostigen. De tarieven voor kleinere leningen zijn ook hoger. In Nederland liggen de kosten voor krediet, met name kleine leningen, boven het Europees gemiddelde.

Vormen van alternatieve financiering
Factoring Een partij neemt openstaande facturen over en keert direct een percentage uit zodat de ondernemer niet op zijn geld hoeft te wachten (omvang: ¤5,3 mrd in 2017)Lease Een kredietverstrekker koopt bedrijfsmiddelen, zoals machines, debiteuren of voorraden, en stelt deze voor een vergoeding weer ter beschikking aan het bedrijf (omvang: ¤6 mrd in 2017)Informele investeerders Vaak rijke particulieren die actief willen investeren en vaak een aandeel nemen in een onderneming (omvang onbekend).Crowdfunding De ondernemer probeert op zijn voorwaarden geld op te halen bij een grote groep donateurs of investeerders (¤0,2 mrd in 2017)Private equity Investeringsmaatschappij koopt een belang in een bedrijf (¤3,7 mrd in 2017)
Toevlucht tot alternatieven
Het vaakst (40%) komen mkb-bedrijven aan geld via een banklening, doorlopend krediet (12%) en leasing (21%). Kleinere ondernemingen doen het vaakst een beroep op alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding of informele investeerders, omdat bij deze vormen minder hoge eisen worden gesteld.
Het aandeel van het bancaire krediet aan het bedrijfsleven wordt gestaag kleiner en alternatieve financieringsvormen komen op. Dat zijn vooral leasing, het verkopen van uitstaande facturen (factoring) en private investeerders. De markt voor crowdfunding groeit enorm, is zelfs in drie jaar verdubbeld, maar dekt nog steeds maar een miniem aandeel van de financieringsbehoefte.

Het komende jaar verwachten mkb-bedrijven minder behoefte te hebben aan externe financiering dan afgelopen jaar. Dat geldt niet voor alle ondernemers. Vooral snelgroeiende bedrijven en start-ups denken nog eens met de pet rond te gaan.
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 10:16
??? Vandaag de maandelijkse mail van L&S,netto rendement 4.3% volgens mail. Volgens de site 4.0%.???
Wat moet ik nu geloven? Zelf haast niet na te rekenen als je meerdere stortingen hebt gedaan!
Bengermaandag 28 januari 2019 @ 10:38
Het betalingsoverzicht bij FNC is inmiddels bijgewerkt. De vervroegde aflossing die ik kreeg is van het project 'Winkeluitbreiding slagerij'.
OpDieFietsmaandag 28 januari 2019 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:42 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik heb net even een voorbeeld uitgewerkt over hoe dit zou kunnen lopen.

Etage taxatie in verhuurde staat 120k op basis van huurwaarde 900 euro in de maand (dus door huurwaarde lijkt het verhuur in vrije sector) Huurcontract is jonger dan 6 maanden.
Huurder gaat in beroep bij huur commissie huur wordt teruggebracht op basis van het puntensysteem naar 600 en valt daardoor in de sociale huur (<720 Euro) . Dus geldt er maar beperkte mogelijkheid voor jaarlijkse huurverhoging en huurder geniet huur bescherming(die krijg je er dus niet uit, ook niet bij gedwongen verkoop van huis).

De waarde in verhuurde staat is nu niet de getaxeerde 120k, maar neemt door de lagere huur af tot ongeveer 600/900 *120K is rond de 80K.

Met name bij etages met kleine oppervlaktes zoals wel eens door SIG aangeboden in Rotterdam, Utrecht etc. kan je hiermee te maken krijgen.
Wel relevant is dat het Telegraaf artikel ook vermeldt dat zowel het aantal zaken als het percentage toegekende klachten flink is gedaald in de afgelopen jaren. Een grote factor hierin is waarschijnlijk dat de WOZ waarde van de woning nu zwaarder meetelt in het bepalen van de maximale huur dan voorheen het geval was. Bovendien kan de huurcommissie niets afdwingen, dus als de verhuurder niet meewerkt moet de huurder uiteindelijk naar de rechter om zijn huur daadwerkelijk omlaag te krijgen. Je moet als huurder dus wel heel vastberaden zijn om dit traject te bewandelen.
crowd-fundimaandag 28 januari 2019 @ 11:41
Nieuwe update Special Trees.
De vogel is onvindbaar en KOM kan de boom in.
SPOILER
Via Ceres Legal BV ontvingen wij op 21 januari jl. een emailbericht met de volgende informatie:

""het wachten is op de Gemeente Eindhoven voor een uittreksel uit de bevolkingsadministratie dat wij begin december opvroegen. Wanneer een particulier zijn adres laat afschermen, gaat er een behoorlijke procedure (en tijd) overheen voordat je dit uittreksel ontvangt. We zitten er in ieder geval wekelijks achteraan bij de Gemeente...""

Deze procedure wordt gevolgd om het faillissementsaanvraag van de heer Van Kimmenade compleet te maken.

Wij nemen aan dat de ondernemer deze updates eveneens ontvangt. Wij verzoeken hierbij de ondernemer zelf een update te plaatsen en/of met ons in contact te komen.
djh77maandag 28 januari 2019 @ 11:55
Turbo week bij FNC:
quote:
Het is Turbo Week bij Funding Circle. Sluit de eerste maand van het jaar goed af! Investeer deze week op ons platform en ontvang ¤ 10, ¤ 20 of ¤ 30 cashback.

vanaf vandaag tot en met maandag 4 februari minimaal ¤ 500 op ons platform? Dan krijg je van ons een cashback t/m ¤ 30 op je bankrekening gestort. Dat is makkelijk geld verdienen!
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 12:06
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 11:55 schreef djh77 het volgende:
Turbo week bij FNC:

[..]

Vandaag mijn betalingen januari van FNC gecontroleerd. 18 van de ruim 140 nog openstaande projecten hebben nog niet betaald.

Hoop dat de bel/incasso teams ook de turbo erop zetten om deze achterstanden binnen te halen.
Ik heb de turbo op het investeren voorlopig uitgezet.

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 28-01-2019 12:12:17 ]
obligatairemaandag 28 januari 2019 @ 12:14
Is deze al besproken? Huisarts in Leiden.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61592

De man heeft een bijzonder royale levensstijl maar zou de lening moeten kunnen terugbetalen lijkt me. En een HAP zal niet ineens met de noorderzon vertrokken zijn :) Met 12% netto rente een verdedigbaar gokje?

Ik vermoed enige onenigheid met de huisbankier : Dat is geen teken van sterkte maar daardoor misschien een buitenkansje.

[ Bericht 2% gewijzigd door obligataire op 28-01-2019 12:20:08 ]
obligatairemaandag 28 januari 2019 @ 12:25
Nog eentje op FNC: uitvaartcentrum te Wijchen
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

Scherpe daling van het eigen vermogen in 2017 ondanks toch redelijke cijfers.
Lijken me betrouwbare mensen, alleen al door de bedrijfstak. Dat zijn doorgaans geen avonturiers.
https://vandenheuveluitvaartzorg.nl/referenties
https://vandenheuveluitvaartzorg.nl/over-heidie
tnhbmaandag 28 januari 2019 @ 12:30
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:06 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Hoop dat de bel/incasso teams ook de turbo erop zetten om deze achterstanden binnen te halen.
Laat eerste het betaalteam er maar eens de turbo opzetten, nog niets ontvangen...
kopersneekmaandag 28 januari 2019 @ 12:32
Grappig, zowel de huisarts alsmede Heidie meegenomen vanmorgen na enige tijd daar niets gedaan te hebben.. rest is best bagger...

@nrdz, begrijp ik het goed dat jij deze controle zelf uitvoert en niet via de website van FNC (die retesloom is mbt verwerking van gegevens....)?
paardendoktermaandag 28 januari 2019 @ 12:39
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:14 schreef obligataire het volgende:
Is deze al besproken? Huisarts in Leiden.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61592

De man heeft een bijzonder royale levensstijl maar zou de lening moeten kunnen terugbetalen lijkt me. En een HAP zal niet ineens met de noorderzon vertrokken zijn :) Met 12% netto rente een verdedigbaar gokje?

Ik vermoed enige onenigheid met de huisbankier : Dat is geen teken van sterkte maar daardoor misschien een buitenkansje.
Een dramatische current ratio, maar dat zal inderdaad vooral de bank met zijn rc zijn. Zo te zien een tonnetje overwaarde in het eigen bedrijfspand en een integriteit die wel in orde lijkt. Ik neem het gokje wel voor die 12 %....
paardendoktermaandag 28 januari 2019 @ 12:49
quote:
[quote] Op maandag 28 januari 2019 12:25 schreef obligataire het volgende:
Nog eentje op FNC: uitvaartcentrum te Wijchen
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab]

Scherpe daling van het eigen vermogen in 2017 ondanks toch redelijke cijfers.
Lijken me betrouwbare mensen, alleen al door de bedrijfstak. Dat zijn doorgaans geen avonturiers.
https://vandenheuveluitvaartzorg.nl/referenties
https://vandenheuveluitvaartzorg.nl/over-heidie
Wijchen, nog net in Gelderland maar wel akelig dichtbij Brabant. Ik twijfel ....
kopersneekmaandag 28 januari 2019 @ 12:54
quote:
Wijchen, nog net in Gelderland maar wel akelig dichtbij Brabant. Ik twijfel ....
Hoe meer misdaad, hoe meer doden, hoe meer klandizie. Is dit niet wat mij als een aparte categorie moeten gaan beoordelen? De reversed Paardendokter score (RPS)? Geldt wellicht ook voor toeleveranciers van chemicaliën en vakantieparken? :Y
OpDieFietsmaandag 28 januari 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:25 schreef obligataire het volgende:
Lijken me betrouwbare mensen, alleen al door de bedrijfstak. Dat zijn doorgaans geen avonturiers.
Moest ineens aan die oud-partijvoorzitter van de VVD denken... ;)
Horsemenmaandag 28 januari 2019 @ 13:03
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:14 schreef obligataire het volgende:
Is deze al besproken? Huisarts in Leiden.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61592

De man heeft een bijzonder royale levensstijl maar zou de lening moeten kunnen terugbetalen lijkt me. En een HAP zal niet ineens met de noorderzon vertrokken zijn :) Met 12% netto rente een verdedigbaar gokje?

Ik vermoed enige onenigheid met de huisbankier : Dat is geen teken van sterkte maar daardoor misschien een buitenkansje.
Deze ziet er inderdaad niet onaardig uit. Ook behoorlijke waarderingen op de zorgkaart.

https://www.zorgkaartnede(...)de-303617/waardering
impact9maandag 28 januari 2019 @ 13:07
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 13:03 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Deze ziet er inderdaad niet onaardig uit. Ook behoorlijke waarderingen op de zorgkaart.

https://www.zorgkaartnede(...)de-303617/waardering
Ook nog redelijk jong (1980) dus dat stemt mij ook positief.
paardendoktermaandag 28 januari 2019 @ 13:12
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:54 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Hoe meer misdaad, hoe meer doden, hoe meer klandizie. Is dit niet wat mij als een aparte categorie moeten gaan beoordelen? De reversed Paardendokter score (RPS)? Geldt wellicht ook voor toeleveranciers van chemicaliën en vakantieparken? :Y
Je hebt me overtuigd, ik doe een duit in het zakje....
Gijsbertusmaandag 28 januari 2019 @ 13:25
KOM doet een oproep aan de ondernemer om te reageren...

SPOILER
Project 1295
Bij Rijnland Gerechtsdeurwaarder ligt de opdracht om een de dagvaarding op het juiste adres van de ondernemer te betekenen. Aangezien dit via Duitsland moet gebeuren gaat hier al geruime tijd mee verloren.

Wij vernamen dat de ondernemer zelf in China verblijft.

Vanuit Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat blijft er prioriteit op het behalen en uitwinnen van de juiste juridische titel.

Wij nemen aan dat de ondernemer deze updates eveneens ontvangt. Wij verzoeken hierbij de ondernemer zelf een update te plaatsen en/of met ons in contact te komen.
Gijsbertusmaandag 28 januari 2019 @ 13:37
En dit openstaand bedrag kan ik ook afschrijven.

SPOILER
Project 1301
De ondernemer is toegelaten tot de WNSP en valt daardoor onder een bewindvoerder. Uiteindelijk is er vanuit Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat besloten om hier verder geen rechtsmaatregelen in te ondernemen.

Vanuit de backoffice van Rijnland Gerechtsdeurwaarder is dit dossier voor ons afgesloten. De laatste informatie in dit systeem is als volgt:

Datum Tekst Type
22/08/2018 67 GER: Brief Indiening Dagvaarding + Brief Naar Cliënt - Verzonden.
22/08/2018 60 GER: Conclusie Van Antwoord / Repliek - Aangemaakt.
19/07/2018 Sociale Dienst; mw. Velders in WSNP
12/07/2018 213 DEB: Specificatie Vordering - Verzonden.
12/07/2018 359 VRIJ: Brief Vrije Tekst + Vrij Adres - Verzonden.
12/07/2018 Brief in bewindvoerder
12/07/2018 Brief in bewindvoerder
09/07/2018 Brief Fryske Marren ; ivm wsnp einde beslag
05/07/2018 Tel mw Dijkstra Schuldhulpverlening: WSNP is al uitgesproken (zie bijlage). Vind het niet netjes als wij mw. Velders bang maken dat we bezwaar maken. Daar zijn wij allebei niet bijgeweest dus daar gaan we niet over discussiëren
12/06/2018 179 OVB: Overbetekening Periodiek Derdenbeslag - Aangemaakt.
12/06/2018 169 PV: Periodiek Derdenbeslag (loon/pensioen/uitkering) - Aangemaakt.
11/06/2018 Info Soos Velders
31/05/2018 264 WGV: Informatieverzoek Sociale Dienst (gekoppeld aan deb) - Verzonden.

Verdere verhaalsmogelijkheden op de ondernemer lijken hiermee zeer beperkt.

Wij nemen aan dat de ondernemer deze updates eveneens ontvangt. Wij verzoeken hierbij de ondernemer zelf een update te plaatsen en/of met ons in contact te komen.
PONmaandag 28 januari 2019 @ 13:57
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 13:03 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Deze ziet er inderdaad niet onaardig uit. Ook behoorlijke waarderingen op de zorgkaart.

https://www.zorgkaartnede(...)de-303617/waardering
Als ik echter naar de waardering van de praktijk kijk, geeft dat een ander beeld. Maar er wordt online natuurlijk altijd sneller geklaagd dan een gecomplimenteerd.

https://www.zorgkaartnede(...)plein-leiden-3050848

En iid - gezien beroep enz zou de 100k geen probleem mogen vormen bij aflossing.
Buurman_maandag 28 januari 2019 @ 14:08
Cruise travel staat weer even open voor de liefhebbers, waarschijnlijk iemand die zich heeft terug getrokken.
Horsemenmaandag 28 januari 2019 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 13:57 schreef PON het volgende:

[..]

Als ik echter naar de waardering van de praktijk kijk, geeft dat een ander beeld. Maar er wordt online natuurlijk altijd sneller geklaagd dan een gecomplimenteerd.

https://www.zorgkaartnede(...)plein-leiden-3050848

En iid - gezien beroep enz zou de 100k geen probleem mogen vormen bij aflossing.
Er staan hier maar 3 waarderingen waarvan 2 inderdaad slecht. Een van deze twee heeft dan ook nog op meer dan 1 plaats lopen klagen (28 mrt 2016) waar door dit erger lijkt dan het vermoedelijk is.
Horsemenmaandag 28 januari 2019 @ 14:12
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:08 schreef Buurman_ het volgende:
Cruise travel staat weer even open voor de liefhebbers, waarschijnlijk iemand die zich heeft terug getrokken.
Ongeveer 35k teruggetrokken maar loopt wel snel weer vol.
Horsemenmaandag 28 januari 2019 @ 14:20
Nieuw HcN project: 5-sterren voor restaurant De Basiliek in Den Haag met 7%.

https://horecacrowdfunding.nl/account/statusupdates

Wel kleine (echte) eigen bijdrage van maar 10k.
Ik probeer hem wel mee te nemen.
PONmaandag 28 januari 2019 @ 14:35
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:10 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Er staan hier maar 3 waarderingen waarvan 2 inderdaad slecht. Een van deze twee heeft dan ook nog op meer dan 1 plaats lopen klagen (28 mrt 2016) waar door dit erger lijkt dan het vermoedelijk is.
Goed punt - heb ook ingelegd
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 14:36
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:20 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw HcN project: 5-sterren voor restaurant De Basiliek in Den Haag met 7%.

https://horecacrowdfunding.nl/account/statusupdates

Wel kleine (echte) eigen bijdrage van maar 10k.
Ik probeer hem wel mee te nemen.
Ik vind de reden wel speciaal waarom voor 48 ipv 36 mnd is gekozen. Ik zie geen enkel verband.
OpDieFietsmaandag 28 januari 2019 @ 14:40
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:36 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik vind de reden wel speciaal waarom voor 48 ipv 36 mnd is gekozen. Ik zie geen enkel verband.
De veronderstelling is blijkbaar dat de crowdfundinvesteerders gedurende de hele looptijd regelmatig langs gaan komen :)
OpDieFietsmaandag 28 januari 2019 @ 14:42
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:20 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw HcN project: 5-sterren voor restaurant De Basiliek in Den Haag met 7%.

https://horecacrowdfunding.nl/account/statusupdates

Wel kleine (echte) eigen bijdrage van maar 10k.
Ik probeer hem wel mee te nemen.
Ik vind de cijfermatige informatie wel erg summier, zeker voor een bedrijf dat al jaren bestaat.
PONmaandag 28 januari 2019 @ 14:56
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:20 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw HcN project: 5-sterren voor restaurant De Basiliek in Den Haag met 7%.

https://horecacrowdfunding.nl/account/statusupdates

Wel kleine (echte) eigen bijdrage van maar 10k.
Ik probeer hem wel mee te nemen.
Ik lees 40k eigen bijdrage /125k HCN. Maar inderdaad... bijna geen cijfers ter onderbouwing
djh77maandag 28 januari 2019 @ 14:58
De verpande erfenis van de pensioenadviseur van KoM is reeds verdampt:
SPOILER
Op het moment van het aangaan van de lening van KOM speelde op de achtergrond inderdaad een erfeniskwestie. Deze is afgewikkeld en heeft de heer ******* in staat gesteld om nog stortingen in Nederlands P*ns***nb*r*** B.V. te verrichten vanuit de visie dat het bedrijf het zou kunnen overleven. Bijgaand treft u een overzicht aan van de gedane investeringen. Van onttrekkingen of schending van afspraken is aldus geen sprake.
Horsemenmaandag 28 januari 2019 @ 15:04
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:56 schreef PON het volgende:

[..]

Ik lees 40k eigen bijdrage /125k HCN.
Maar het leenbedrag is inclusief voorschot BTW dus dat hebben ze na 1 tot maximaal 3 maanden al weer terug op de rekening staan of hebben dit kunnen verrekenen.
TisIkmaandag 28 januari 2019 @ 15:07
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:54 schreef kopersneek het volgende:

[..]

Hoe meer misdaad, hoe meer doden, hoe meer klandizie. Is dit niet wat mij als een aparte categorie moeten gaan beoordelen? De reversed Paardendokter score (RPS)? Geldt wellicht ook voor toeleveranciers van chemicaliën en vakantieparken? :Y
_O-
TisIkmaandag 28 januari 2019 @ 15:13
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 12:14 schreef obligataire het volgende:
Is deze al besproken? Huisarts in Leiden.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61592

De man heeft een bijzonder royale levensstijl maar zou de lening moeten kunnen terugbetalen lijkt me. En een HAP zal niet ineens met de noorderzon vertrokken zijn :) Met 12% netto rente een verdedigbaar gokje?

Ik vermoed enige onenigheid met de huisbankier : Dat is geen teken van sterkte maar daardoor misschien een buitenkansje.
Ik neem hem mee.
Ziet er goed uit voor 12,99%.
Bovendien heb ik dit jaar alleen nog maar in heel veilige projecten geïnvesteerd (met bijbehorende matige rente).
Dus wat meer risico met bijbehorende hogere rente komt mij nu wel uit.
Aalsmeer15maandag 28 januari 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:58 schreef djh77 het volgende:
De verpande erfenis van de pensioenadviseur van KoM is reeds verdampt:
SPOILER
Op het moment van het aangaan van de lening van KOM speelde op de achtergrond inderdaad een erfeniskwestie. Deze is afgewikkeld en heeft de heer ******* in staat gesteld om nog stortingen in Nederlands P*ns***nb*r*** B.V. te verrichten vanuit de visie dat het bedrijf het zou kunnen overleven. Bijgaand treft u een overzicht aan van de gedane investeringen. Van onttrekkingen of schending van afspraken is aldus geen sprake.
Zit er gelukkig niet in (vandaag wel 3 andere update's)
Maar een verpande zaak kun je die zomaar in de bv storten.
Crowdfunder99maandag 28 januari 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 11:55 schreef djh77 het volgende:
Turbo week bij FNC:

[..]

Is dit een persoonlijk aanbod via de mail ? Kan op de site de actie niet terugvinden en heb volgens mij ook geen mail hierover gehad.
escortmk2maandag 28 januari 2019 @ 15:37
Buitenkansjes geloof ik niet in, zeker niet bij FNC... Als een huisartsenpraktijk een rente van 13% moet gaan betalen dan is er iets aan de hand.
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 15:41
quote:
12s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:37 schreef escortmk2 het volgende:
Buitenkansjes geloof ik niet in, zeker niet bij FNC... Als een huisartsenpraktijk een rente van 13% moet gaan betalen dan is er iets aan de hand.
Mail.
xzazmaandag 28 januari 2019 @ 15:54
Iets klopt er ook niet, 100k voor een programmeur; als het 'afgemaakt' moet worden is dat dan nog een jaar werk? Ik snap het niet.

Edit: Ah inclusief aflossing.. meh.
escortmk2maandag 28 januari 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:41 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Mail.
even voor de zekerheid: je bedoelt dat ik met mijn vraag/bedenkingen een mail naar FNC moet sturen? (of moet ik mijn mail goed lezen?)


quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:54 schreef xzaz het volgende:
Iets klopt er ook niet, 100k voor een programmeur; als het 'afgemaakt' moet worden is dat dan nog een jaar werk? Ik snap het niet.

Edit: Ah inclusief aflossing.. meh.
reken nou eens volle week werk, moet je met 5000 toch heel veel kunnen doen. By far het meeste zal in aflossing zitten.
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 16:03
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:29 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Zit er gelukkig niet in (vandaag wel 3 andere update's)
Maar een verpande zaak kun je die zomaar in de bv storten.
KOM is zeer druk met de updates.
Ook een update aangaande Dierservice ontvangen. Heb in een van de projecten van deze club een keer 100 euro gestort om te kijken hoe dit af zou lopen.
Volgens de update is men nu ruim een jaar nadat de betalingen gestopt zijn daadwerkelijk aan het beslag leggen op de roerende zaken. De familie zal wel niets meer op naam van de lening nemers en borgen hebben staan. Men heeft dit kunstje al eerder uitgehaald.
Zo te zien is KOM met zijn gerechtsdeurwaarder nu wel aan het doorpakken om in alle openstaande projecten met problemen echt schoon schip te maken.
xzazmaandag 28 januari 2019 @ 16:05
quote:
12s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:01 schreef escortmk2 het volgende:

reken nou eens volle week werk, moet je met 5000 toch heel veel kunnen doen. By far het meeste zal in aflossing zitten.
Inderdaad; verplaatsen met een sausje van een 'investering'. Nope ik doe niet mee.
NaRegenDeZonmaandag 28 januari 2019 @ 16:06
quote:
12s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:01 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

even voor de zekerheid: je bedoelt dat ik met mijn vraag/bedenkingen een mail naar FNC moet sturen? (of moet ik mijn mail goed lezen?)

Dat laatste, de actie is vanochtend per mail aangekondigd.

Edit: Zie nu dat het een vraag was van @crowdfunder99. Heb het verkeerde bericht aangehaald om antwoord te geven
escortmk2maandag 28 januari 2019 @ 16:09
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:06 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dat laatste, de actie is vanochtend per mail aangekondigd.
ach so, maar dan reageer je op de verkeerde denk ik. Ik heb wel een mail gehad van die turbo-actie, daar reageerde ik niet op. Ik stel inhoudelijke vraagtekens bij een specifiek project.
Aster1Xmaandag 28 januari 2019 @ 16:52
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:33 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

Is dit een persoonlijk aanbod via de mail ? Kan op de site de actie niet terugvinden en heb volgens mij ook geen mail hierover gehad.
Deze actie zou voor iedereen moeten gelden. Dit staat namelijk in de actievoorwaarden:
SPOILER
*Actievoorwaarden
1. Deze actie is van toepassing op iedereen die als investeerder staat geregistreerd bij Funding Circle Nederland en voor iedereen die zich als nieuwe investeerder bij Funding Circle Nederland aanmeldt gedurende de actieperiode en voldoet aan de actievoorwaarden.
2. Je ontvangt een cashback als je ¤500, ¤1000 of meer dan ¤1500 hebt geïnvesteerd. Bij het investeren van ¤ 500 ontvang je ¤ 10 cashback. Bij het investeren van ¤ 1000 ontvang je ¤ 20. Investeer je ¤ 1500 of meer, dan ontvang je ¤ 30 cashback. Een persoon kan maximaal 1 cashback ontvangen.
Ik heb overigens ook mijn bijdrage voor de huisarts gedaan, staat al bijna op 80k.
obligatairemaandag 28 januari 2019 @ 16:57
quote:
12s.gif Op maandag 28 januari 2019 15:37 schreef escortmk2 het volgende:
Buitenkansjes geloof ik niet in, zeker niet bij FNC... Als een huisartsenpraktijk een rente van 13% moet gaan betalen dan is er iets aan de hand.
Ik ga er van uit, dat bij nagenoeg alle projecten van FNC wel 'iets' aan de hand is.
En niet alleen FNC trouwens..... :D De normale weg naar krediet loopt traditioneel via de bank en die verhaaltjes over extra publiciteit via CF daar geloof ik heel weinig van. Van een paar honderd extra klanten maximaal, waarvan de meesten ver weg woonachtig, kun je de kachel niet laten branden.

Dan nog, maak ik een inschatting of de onderneming kan overleven en in staat zal zijn de lening terug te betalen.
djh77maandag 28 januari 2019 @ 17:58
Elektrische bakfietsen op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/soci-bike-nl/
Met 2e hypotheek en hele rits andere 'zekerheden'
obligatairemaandag 28 januari 2019 @ 20:23
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 17:58 schreef djh77 het volgende:
Elektrische bakfietsen op ccf
https://www.collincrowdfund.nl/soci-bike-nl/
Met 2e hypotheek en hele rits andere 'zekerheden'
Geen aanrader :r , ondanks de zekerheden
Dwarsindewegmaandag 28 januari 2019 @ 20:52
quote:
14s.gif Op maandag 28 januari 2019 14:20 schreef Horsemen het volgende:
Nieuw HcN project: 5-sterren voor restaurant De Basiliek in Den Haag met 7%.

https://horecacrowdfunding.nl/account/statusupdates

Wel kleine (echte) eigen bijdrage van maar 10k.
Ik probeer hem wel mee te nemen.
Vermoedelijk zal de voorinschrijving weer te groot zijn voor het automatisch investeren. Dus dat wordt weer even erg scherp zijn.
crowdiefundermaandag 28 januari 2019 @ 22:19
Ik zit even de administratie bij te werken en zie dat pata negra en asiadam deze maand (wederom) te laat zijn. Het zou mooi zijn als gve ons daarvan op tijd op de hoogte stelt.
Groepfunderdinsdag 29 januari 2019 @ 07:04
Je zou denken dat het bijwerken van het dashboard bij een fintech als FNC geautomatiseerd is. Toch twijfel ik daaraan, want het bolletje bij het duikcentrum is bij mij groen. Kijk ik echter bij de betalingsgeschiedenis, dan blijkt het project precies een maand achter te lopen. Dat bolletje had dus geel moeten zijn (+ 30 dagen).
Crowdfunder87dinsdag 29 januari 2019 @ 07:51
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:03 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

KOM is zeer druk met de updates.
Ook een update aangaande Dierservice ontvangen. Heb in een van de projecten van deze club een keer 100 euro gestort om te kijken hoe dit af zou lopen.
Volgens de update is men nu ruim een jaar nadat de betalingen gestopt zijn daadwerkelijk aan het beslag leggen op de roerende zaken. De familie zal wel niets meer op naam van de lening nemers en borgen hebben staan. Men heeft dit kunstje al eerder uitgehaald.
Zo te zien is KOM met zijn gerechtsdeurwaarder nu wel aan het doorpakken om in alle openstaande projecten met problemen echt schoon schip te maken.
Zou je is in detail kunnen treden mbt Dierservice? Heb je het afgelopen jaar ook geen rentebetalingen mogen ontvangen en wat staat er precies in de inhoud van de update?
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 08:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 07:04 schreef Groepfunder het volgende:
Je zou denken dat het bijwerken van het dashboard bij een fintech als FNC geautomatiseerd is. Toch twijfel ik daaraan,
Zou je inderdaad denken, maar :N . Dit heb ik een tijdje geleden van FNC ontvangen.
quote:
Het omzetten van geel naar rood betreft een tijdrovende handmatige klus wat één voor één gedaan dient te worden door IT.
xzazdinsdag 29 januari 2019 @ 09:25
Door IT ook...
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 09:32
2e lening onderwijssysteem op ccf:
https://www.collincrowdfund.nl/kunskapsskolan-nederland-b-v/
Mynheer007dinsdag 29 januari 2019 @ 09:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 08:11 schreef djh77 het volgende:

[..]

Zou je inderdaad denken, maar :N . Dit heb ik een tijdje geleden van FNC ontvangen.

[..]

Als ze dit nog geen eens kunnen automatiseren, dan snap ik ook waarom hun algoritme voor het classificeren van projecten zo waardeloos functioneert.
gaanmetdiebanaandinsdag 29 januari 2019 @ 09:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 07:04 schreef Groepfunder het volgende:
Toch twijfel ik daaraan, want het bolletje bij het duikcentrum is bij mij groen. Kijk ik echter bij de betalingsgeschiedenis, dan blijkt het project precies een maand achter te lopen. Dat bolletje had dus geel moeten zijn (+ 30 dagen).
Dat vind ik een vreemde verwachting. De laatste betaling was weliswaar te laat, maar is inmiddels wel gedaan. De eerstvolgende betaling wordt verwacht op 30 januari en dat is morgen pas. Dus terecht een groen bolletje vind ik.
OpDieFietsdinsdag 29 januari 2019 @ 10:35
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 09:49 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Dat vind ik een vreemde verwachting. De laatste betaling was weliswaar te laat, maar is inmiddels wel gedaan. De eerstvolgende betaling wordt verwacht op 30 januari en dat is morgen pas. Dus terecht een groen bolletje vind ik.
Ja, hij wordt "verwacht" op 30 januari maar was volgens de eerste kolom "gepland" op 15 januari. En of iets al dan niet te laat is, wordt toch eerder bepaald door wanneer het "gepland" was dan wanneer het "verwacht" was.
Overigens vind ik die maandelijkse verwarring bij FNC totaal onnodig. Geef de investeerders gewoon één duidelijke datum, ipv die onzin van "gepland" en "verwacht".
Crowdfunder99dinsdag 29 januari 2019 @ 10:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:35 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ja, hij wordt "verwacht" op 30 januari maar was volgens de eerste kolom "gepland" op 15 januari. En of iets al dan niet te laat is, wordt toch eerder bepaald door wanneer het "gepland" was dan wanneer het "verwacht" was.
Overigens vind ik die maandelijkse verwarring bij FNC totaal onnodig. Geef de investeerders gewoon één duidelijke datum, ipv die onzin van "gepland" en "verwacht".
Volgens mij wordt het bolletje pas geel bij een project als de "verwachte" datum is overschreden en er geen betaling heeft plaatsgevonden en dus sprake is van een betalingsachterstand.In dit geval vanaf 31 januari geeft het Dashboard pas de juiste situatie weer en zal dan ook melden hoeveel dagen de betaling vertraagd is.

De reden dat bij het duikcentrum het bolletje nog groen is terwijl er deze maand nog geen betaling heeft plaatsgevonden: het bolletje geeft nog de kleur van de betaling over december aan.....

Het correct weergeven van de status van default projecten (rode bolletje - status Afgeboekt) schijnt inderdaad iets handmatigs te zijn en kan gerust maanden achterlopen. Ik heb een project dat al meer dan 185 dagen niet betaald heeft, het bolletje is nog steeds geel. Heb hierover al meerdere keren contact gehad met FNC, het zou doorgegeven worden, maar is nog steeds niet aangepast.


Kortom: meerdere verbeteringen zijn gewenst.
crowd-fundidinsdag 29 januari 2019 @ 10:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:35 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ja, hij wordt "verwacht" op 30 januari maar was volgens de eerste kolom "gepland" op 15 januari. En of iets al dan niet te laat is, wordt toch eerder bepaald door wanneer het "gepland" was dan wanneer het "verwacht" was.
Overigens vind ik die maandelijkse verwarring bij FNC totaal onnodig. Geef de investeerders gewoon één duidelijke datum, ipv die onzin van "gepland" en "verwacht".
Zelfde heb je bijv IVM. De verwachte datum wordt standaard van donderdag naar zaterdag verschoven (nu bijv. bij Noë), vervolgens staat hij ook vanmorgen, de tweede werkdag na zaterdag, nog op "in behandeling".
Het komt altijd wel weer goed, maar nooit op de dag dat je het verwachten mag.
Crowdfunder99dinsdag 29 januari 2019 @ 10:49
dubbel
OpDieFietsdinsdag 29 januari 2019 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:49 schreef Crowdfunder99 het volgende:

[..]

Volgens mij wordt het bolletje pas geel bij een project als de "verwachte" datum is overschreden en er geen betaling heeft plaatsgevonden en dus sprake is van een betalingsachterstand.In dit geval vanaf 31 januari geeft het Dashboard pas de juiste situatie weer en zal dan ook melden hoeveel dagen de betaling vertraagd is.
Ik snap hoe het werkt. Mijn punt is dat het onzinnig is om een "geplande" datum te vermelden en vervolgens de betaling pas als te laat aan te merken als hij meer dan twee weken na die "geplande" datum binnenkomt.
Coelhodinsdag 29 januari 2019 @ 11:07
Ik investeer bij FNC uit principe niet in projecten die >3 jaar duren. Een soort van hoop dat mensen van goede wil zijn en een periode tot 3 jaren nog aardig te overzien is.

Helaas zijn de meeste projecten 4 of 5 jaar, waardoor het aanbod beperkt is. Momenteel staat er een Inspectiebureau dat zijn liquiditeit wil verhogen met 30k (eenmanszaak). In het Zakelijk Profiel staat dat het de 3e lening is en dat de eerste twee netjes betaald worden. Er wordt echter niet gezegd of de eerste twee ook met liquiditeit te aken hebben. Het lijkt alsof iemand leningen aan het stapelen is.

Ik ga dus niet instappen, maar vroeg me wel af of er ergens een overzicht terug te halen is van alle lopende projecten. Er wordt nergens gelinkt naar voorgaande leningen en FNC biedt ook niet de mogelijkheid om vragen te stellen
Crowdfunder99dinsdag 29 januari 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:57 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik snap hoe het werkt. Mijn punt is dat het onzinnig is om een "geplande" datum te vermelden en vervolgens de betaling pas als te laat aan te merken als hij meer dan twee weken na die "geplande" datum binnenkomt.
Helemaal mee eens, die verschillende data is verwarrend.
crowd-fundidinsdag 29 januari 2019 @ 11:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:57 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik snap hoe het werkt. Mijn punt is dat het onzinnig is om een "geplande" datum te vermelden en vervolgens de betaling pas als te laat aan te merken als hij meer dan twee weken na die "geplande" datum binnenkomt.
"Geplande datum" is de datum dat FNC de incasso doet. "Verwachte datum" is de datum dat alles is gecontroleerd en goedbevonden en overgemaakt wordt naar de investeerders. Vandaar dat het gele bolletje inderdaad pas verschijnt bij overschrijding van "verwachte datum".
Het is dus meer informatie voor de leningnemer. Kan bij de investeerders verwijderd worden.
Uit de FAQ:
quote:
Hoe ontvang ik mijn betalingen?
Elke maand maken wij tegen het eind van de maand de aflossings- en rentebetalingen van uw hele portfolio over op uw bankrekening. In de regel worden de maandelijkse aflossingen op de 15e van de maand afgeschreven van de tegenrekening van het desbetreffende bedrijf. Hierna worden de incasso's verwerkt en gecontroleerd. De exacte uitbetalingsdatum vindt u in uw dashboard onder 'Betalingen'.
OpDieFietsdinsdag 29 januari 2019 @ 11:29
Artikel FD: "Creatief geld zoeken als de bank nee zegt"

SPOILER
Creatief geld zoeken als de bank nee zegt
Aan geld komen is voor kleinere bedrijven een hele toer. De bank is het goedkoopst, maar schopt je er ook het eerst uit. En dan verdwaalt een ondernemer al snel in een doolhof van alternatieve financiering en excessen.

Toegang tot financiering is een probleem dat vooral speelt bij kleine en middelgrote bedrijven, blijkt uit de Financieringsmonitor die het CBS maandag publiceert. Omdat banken de criteria voor een bedrijfskrediet sinds de kredietcrisis hebben aangescherpt, doen mkb-bedrijven vaker een beroep op alternatieven.

In het kort
Kleinere bedrijven moeten vaker een beroep doen op alternatieve vormen van financiering, omdat de bank geen krediet geeft.Tussen de honderden aanbieders en vele vormen van alternatieve financiering raken ondernemers het spoor bijster.In opkomst zijn informele investeerders en crowdfunding, al voorziet die laatste vorm nog maar in een fractie van de financieringsbehoefte.
Een derde van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zoekt geld buiten de bank om en maar 5% vindt het ook, zegt Ronald Kleverlaan, voorzitter van de Stichting MKB Financiering. ‘Daar gaapt een gigantische kloof. Ze weten de weg niet te vinden. Ook bij de adviseurs bestaat een groot kennistekort.’

Kiezen uit een paar honderd aanbieders van factoring, leasing en andere vormen van alternatieve financiering valt ook niet mee. Een voorhoede van tien financiers, waaronder Spotcap en Funding Circle, richtte de stichting afgelopen oktober op om het kaf van het koren te scheiden. Volgende maand introduceert de stichting een keurmerk voor alternatieve geldverstrekkers.

Lenen van de bank is in de regel het goedkoopst, maar banken hebben sinds 2008 de geldkraan voor mkb-bedrijven dichtgedraaid. In 2013 hadden 800.000 mkb-bedrijven een banklening en vorig jaar waren het er al 300.000 minder. De som aan uitstaande bankleningen aan ondernemers daalde in die tijd met ¤18 mrd.

Mkb-ondernemers zijn elk jaar op zoek naar ¤10-¤15 mrd aan nieuw kapitaal en minimaal 10% daarvan wordt al door alternatieve financiers verstrekt. ‘We verwachten dat dit door zal groeien', zegt Kleverlaan. ‘Bedrijven zoeken al vaker rechtstreeks naar alternatieve financiering of combineren dat met bankgeld.’

Edo Knoll van Capital Union in Rotterdam adviseert mkb-bedrijven tot een omzet tot ¤30 mln over alternatieve financiering. 'Het zijn meestal mensen die niet met een bank willen werken of niet kunnen werken. De regels bij banken worden steeds strenger. Ze willen allerlei zekerheden, zoals vastgoed. Als je die niet hebt, moet je iets anders verzinnen.'

Dat kan factoring zijn, waarbij een ander bedrijf tegen een vergoeding de facturen alvast uitbetaalt waardoor een ondernemer niet op zijn geld hoeft te wachten. Een andere mogelijkheid zijn rijke mensen die actief willen investeren. 'Dat is een groeiende groep', zegt Knoll. 'Die willen in hun omgeving vertellen dat ze een leuke investering hebben gedaan. Het moet wel klikken, anders haal je ellende in huis. Ze willen vaak coachen.'

Fintech-bedrijven zijn duurder maar kijken minder naar zekerheden, aldus de adviseur. Ze vinden het belangrijker of er iets binnenkomt op de bankrekening. Sterk groeiend is crowdfunding, waarbij het grote publiek kan investeren in bedrijven. Ten slotte kan een ondernemer een extra aandeelhouder binnenhalen, zoals een investeringsbedrijf. Dan gaat het meestal om iets grotere financieringen.

Deze nieuwe aanbieders kregen ruimte omdat banken risico gingen vermijden, zegt Rob Wolthuis, secretaris van MKB Nederland. De drie grote banken financierden voorheen het hele Nederlandse mkb, maar laten starters, snelle groeiers en innovatieve bedrijven nu links liggen. Zelfs reguliere mkb-bedrijven krijgen tegenwoordig nul op het rekest. ‘Dat verbaast ons wel. De winstgevendheid van deze bedrijven is fors toegenomen.’

Lees ook

Voor kleinste bedrijven gaat geldkraan het minst open
Alternatieve geldverstrekkers zijn geen concurrenten voor banken, die beschikken over bijna gratis geld. Hoewel er heel veel alternatieven zijn, hebben ze nauwelijks marktaandeel. ‘De concurrentie is hier dus groot’, zegt Wolthuis. Er zit ook van alles tussen: van betrouwbare crowdfunding-platformen tot cowboys met flitskredieten waarvan de tarieven oplopen tot 50% of zelfs 100% rente per jaar.

'Het is goed dat er een keurmerk komt’, vindt Wolthuis. 'Het is een niet-gereguleerde markt. Er zitten gelukszoekers tussen.' Hij wil ondernemers beter wegwijs maken in het bos van aanbieders. MKB Nederland lobbyt voor verbreding van de garantieregelingen in die alternatieve markt, een gedragscode en een klachtenloket bij het Kifid.

Een paar koplopers kunnen in zijn ogen de alternatieve financieringsmarkt vooruit helpen. En dat kan de markt van middelgrote en kleine bedrijven een impuls geven. 'Internationaal doet Nederland het slecht met kredietverlening aan kleinere bedrijven', weet Wolthuis. 'Mkb-bedrijven moeten hun groei nu financieren uit hun eigen winst. Het zou sneller gaan als ze dat met externe financiering konden doen.'

‘Factoring is duur, maar heeft rust gegeven’
Oris Flex, dat personeel detacheert bij bedrijven in de bouw, telecom en financiële wereld, koos voor factoring nadat de financiële crisis hard had toegeslagen. De facturen van het Amsterdamse bedrijf worden verkocht aan een partij die ze int en het geld na twee weken uitbetaalt, vertelt financieel directeur Dolf Iraggi. Het is een dure oplossing. Bij de bank betaalde het bedrijf ruim 6% rente op leningen, nu is het bedrijf ruim het dubbele kwijt aan rentekosten. Toch is Iraggi blij met de oplossing, omdat die rust geeft. Het bedrijf heeft hierdoor altijd geld tot zijn beschikking.

Dolf Iraggi, financieel directeur Oris Flex.
Dolf Iraggi, financieel directeur Oris Flex.Foto: Peter Strelitski voor Het Financieele Dagblad.
Liquiditeit was voor de detacheerder een probleem geworden door de financiële crisis. Vóór de crisis in 2009 had Oris 350 mensen buiten de deur aan het werk en eind 2009 waren dat er nog maar veertig. Van de vijftig werknemers op kantoor bleven er na een reorganisatie vier over. ‘Dat heeft de algemene reserve opgevreten’, zegt Iraggi. Na enkele verliesjaren kwam het bedrijf op het strafbankje, ofwel bij bijzonder beheer, van de bank terecht. ‘Het bijzondere aan bijzonder beheer is dat je dan elk kwartaal ¤1000 beheerfee mag betalen en de rente een procentpunt omhoog gaat. Je zit al in zwaar vaarwater en wordt er nog dieper ingedrukt.’ De bank wilde het bankkrediet naar een minimum terugbrengen, zegt de financieel directeur.

De geldkraan ging dicht terwijl het bedrijf net in een fase kwam waarin het weer ging groeien. ‘Toen de crisis ten einde liep, was er vrijwel meteen personeelsschaarste’, zegt Iraggi. ‘Voorheen konden we voor een vacature drie tot vijf kandidaten naar voren schuiven. Nu één, hooguit twee. Als je groei hebt maar onvoldoende middelen, is dat eerder een vloek dan een zegen.’ Kortom: het bedrijf had een cashprobleem. De aandeelhouders wilden liever niet nog een keer bijstorten en het bedrijf wilde ook geen nieuwe investeerder, omdat die meteen aandelen zou vragen. Zo kwam het bedrijf uit op factoring. 'We hebben natuurlijk liever een goedkopere oplossing’, zegt Iraggi, ‘maar voor nu zijn we er content mee. De cijfers van ons bedrijf zijn verbeterd, maar het is nog te vroeg om voor een krediet weer bij de bank terecht te kunnen.'

‘Private equity is voor ons een mooie manier van werken’
Enrico-Glasbest, producent en leverancier van levensmiddelen uit Udenhout, is in zee gegaan met investeerder Victus Participations. Dit private-equitybedrijf nam afgelopen december het stokje over van Karmijn Kapitaal. Het investeringsfonds van Karmijn naderde de einddatum, en dat was reden om op zoek te gaan naar een nieuwe investeerder.

Robin Heetkamp, directeur van Enrico-Glasbest.
Robin Heetkamp, directeur van Enrico-Glasbest.Foto: Peter Strelitski voor Het Financieele Dagblad.
‘Ik wilde een partij waarmee we kunnen groeien’, zegt directeur Robin Heetkamp van Enrico-Glasbest. Dat bedrijf heeft een omzet van circa ¤25 mln en heeft plannen om de komende vijf jaar in omvang te verdubbelen. Deels door overnames en deels door autonoom te groeien. ‘Victus is een nieuwe partij, maar heeft wel diepe zakken en in dit geval ook kennis van de markt en een netwerk.’

Heetkamp weet dat private equity vaak een slechte naam heeft, maar hij heeft er zelf goede ervaringen mee. ‘Er zijn voorbeelden dat bedrijven worden leeggezogen, maar dat zijn de nare uitzonderingen. Private equity is voor ons een mooie manier van werken.’ Naast private equity heeft ook het management fors geïnvesteerd en heeft het bedrijf een groot deel van de financiering bij de bank geleend.

‘In de voedingsmarkt lukt dat wel, als je tenminste gezonde cijfers hebt. Vroeger hadden kleine fabrikanten het moeilijk om bijvoorbeeld bij Albert Heijn binnen te komen. Dat is gemakkelijker geworden. Zeker voor bedrijven met iets bijzonders. Wij zitten aan de randen van het winkelschap. We leveren geen gewone olijven, maar speciale olijven. Geen gewone mayonaise, maar truffelmayonaise.’

‘Door crowdfunding kon ik uitbreiden met sportevenementen’
Lang heeft Naomi Rinsampessy geprobeerd om bij de bank een lening te krijgen voor uitbreiding van haar sportonderneming Njoya. De voormalig wereldkampioen Miss Fitness geeft personal training en heeft een webshop in voedingssupplementen, maar het geld was nodig voor de organisatie van sportevenementen in Nederland en België voor crossfitters. Naarmate het aantal wedstrijden in de zogeheten Njoya League toenam, werd het voor Rinsampessy moeilijker om die te organiseren met alleen vrijwilligers.

Naomi Rinsampessy, directeur van Njoya.
Naomi Rinsampessy, directeur van Njoya.Foto: Peter Strelitski voor Het Financieele Dagblad.
Ze heeft ¤60.000 nodig voor het inhuren van zzp’ers en de aanschaf van software en materialen. ‘Ik was daar al een paar jaar mee bezig met verschillende banken. Die vonden het allemaal wel tof en interessant, maar ik heb geen pand, grote voorraden of andere zekerheden dus werd het uiteindelijk toch ‘nee’.’ Ze ging op internet op zoek naar een partij die ook oog heeft voor de persoon achter de onderneming. Na een zoekproces komt ze uiteindelijk terecht bij Collin Crowdfund.

Dat investeringsfonds voor kleine investeerders keurde, nadat de sportondernemer het businessplan had aangescherpt en 10% van de benodigde som in eigen kring opgehaald, de aanvraag goed. Daarna ging het snel. In zes minuten was het geld bij elkaar gebracht door meer dan 80 investeerders, zegt Rinsampessy. ‘Het is met een rente van 8,5% wel wat duurder, maar de kosten maken me niet zoveel uit. Dan betaal ik maar rente, maar ik wilde doorgroeien. Het idee dat ondernemers er nu rente uit kunnen halen, en niet de banken, vind ik mooi. De bank heeft trouwens later nog gevraagd of er nog financieringsbehoefte was. Ja, nu wel!’

‘Na de overname had ik een overbruggingskrediet nodig’
Gertjan van Noordennen had na de overname in november 2017 van Zano Drechtsteden, een bedrijf in maatkleding, een overgangsfinanciering nodig. ‘Het bedrijf was natuurlijk niet uit luxe te koop gekomen. In de doorstart moet je de terugkerende klant weer voor je zien te winnen. Het duurt even voordat het met de bestaande klantenkring weer soepel loopt. Die tijd moet je door zien te komen.’

Gertjan van Noordennen, directeur Zano.
Gertjan van Noordennen, directeur Zano.Foto: Peter Strelitski voor Het Financieele Dagblad.
Voor die periode wilde de ondernemer een lening afsluiten, maar de bank zag daar niets in, omdat het bedrijf een negatief eigen vermogen had. Van Noordennen voelde er ook weinig voor om bij de franchisegever voor geld aan te kloppen. ‘Dan word je te afhankelijk van de franchisegever. Ik wil een serieuze gesprekspartner blijven voor de franchisegever.’

De ondernemer ging te rade bij een adviseur en koos voor een lening bij Funding Circle, waarbij elke maand rente wordt betaald en ook een stukje afgelost. ‘Het is een soort crowdfunding en kost nauwelijks meer dan bij de bank. In vier jaar sta ik weer op nul.’ Hij was snel overtuigd. ‘Ik heb verstand van pakken en kan redelijk rekenen. Verder vertrouw ik op de persoon die tegenover me aan de tafel zit.’
wilandinsdag 29 januari 2019 @ 11:43
Voor de nieuwe op hcn.

Basecase is 1025000 en ze verwachten nog een behoorlijke stijging.

Ze geven aan ongeveer 40 couverts. Als de term in zo'n pitch 'ongeveer' wordt gebruikt zal het eerder minder dan meer dan 40 couverts zijn.

Wanneer je die 1.025.000 evenredig verdeeld kom je uit op 2.808 euro per dag. Gemiddelde rekening van 30(aanname) per persoon is 94. Ze zijn maar 6 dagen open dus dan kom ik op 109. Dat zou betekenen dat je elk stoeltje bijna 3 keer per dag vol moet hebben. Is dat realistisch in jullie ogen?
LorneMalvodinsdag 29 januari 2019 @ 12:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 11:43 schreef wilan het volgende:
Voor de nieuwe op hcn.

Basecase is 1025000 en ze verwachten nog een behoorlijke stijging.

Ze geven aan ongeveer 40 couverts. Als de term in zo'n pitch 'ongeveer' wordt gebruikt zal het eerder minder dan meer dan 40 couverts zijn.

Wanneer je die 1.025.000 evenredig verdeeld kom je uit op 2.808 euro per dag. Gemiddelde rekening van 30(aanname) per persoon is 94. Ze zijn maar 6 dagen open dus dan kom ik op 109. Dat zou betekenen dat je elk stoeltje bijna 3 keer per dag vol moet hebben. Is dat realistisch in jullie ogen?
Dit is wel heel voorzichtig gerekend.
Zelf kom ik op zo'n 85 euro per couvert per dag (ik ga uit van 38 couverts). Ze draaien ook lunch dus dat moet in theorie te doen zijn. Realistisch is een ander verhaal, aangezien het dan elke dag, de hele dag vol moet zitten. En geen weekje dicht voor verbouwingen of vakantie.

Woont er iemand in de buurt die kan bevestigen dat dit inderdaad een buitengewoon drukbezocht restaurant is?
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 12:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 12:01 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dit is wel heel voorzichtig gerekend.
Zelf kom ik op zo'n 85 euro per couvert per dag (ik ga uit van 38 couverts). Ze draaien ook lunch dus dat moet in theorie te doen zijn. Realistisch is een ander verhaal, aangezien het dan elke dag, de hele dag vol moet zitten. En geen weekje dicht voor verbouwingen of vakantie.

Woont er iemand in de buurt die kan bevestigen dat dit inderdaad een buitengewoon drukbezocht restaurant is?
Ze hebben ieder geval in het verleden regelmatig op groupon gestaan.
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 12:32
Wijngaard op KoM:
https://www.kapitaalopmaa(...)raal-Klaar-voor-wijn
1e lening is afgelost.
LorneMalvodinsdag 29 januari 2019 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 12:23 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ze hebben ieder geval in het verleden regelmatig op groupon gestaan.
Aha oke, dank. Hier trek ik mijn conclusies uit.
AQuila360dinsdag 29 januari 2019 @ 13:00
Hopelijk komen er binnenkort weer wat toffe projecten op GVE, is nu een beetje rustig.
Horsemendinsdag 29 januari 2019 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 12:23 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ze hebben ieder geval in het verleden regelmatig op groupon gestaan.
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 12:01 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Dit is wel heel voorzichtig gerekend.
Zelf kom ik op zo'n 85 euro per couvert per dag (ik ga uit van 38 couverts). Ze draaien ook lunch dus dat moet in theorie te doen zijn. Realistisch is een ander verhaal, aangezien het dan elke dag, de hele dag vol moet zitten. En geen weekje dicht voor verbouwingen of vakantie.

Woont er iemand in de buurt die kan bevestigen dat dit inderdaad een buitengewoon drukbezocht restaurant is?
Al met al geeft dit project mij te veel twijfel.

Ik geloof zeker dat het een bedrijf is waar de loop goed in zit en dit in combinatie met goede waarderingen door de klanten. Het is alleen wel een hele forse omzet die er in dit relatief kleine restaurant gedraaid moet worden. Bij de opstart een keer gebruik maken van een Groupon actie, daar is niks mis mee maar als je hier vaker gebruik van moet maken ga je de omzet verwachting niet halen. Daarbij is de rentevergoeding t.o.v. het risico toch niet helemaal in balans ben ik bang.

Met enige twijfel laat ik hem dus toch maar lopen.
OpDieFietsdinsdag 29 januari 2019 @ 13:28
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:12 schreef Horsemen het volgende:
Met enige twijfel laat ik hem dus toch maar lopen.
Ik ook. Ik wacht op het volgende project dat op mij wel een echte vijf-sterren indruk maakt.
Horsemendinsdag 29 januari 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:28 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik ook. Ik wacht op het volgende project dat op mij wel een echte vijf-sterren indruk maakt.
Overigens is er zoals verwacht belangstelling genoeg:
quote:
Op basis van de preview zijn er te veel automatische investeringen aangemaakt door investeerders. De omvang van het aantal aangemaakte automatische investeringen overschrijdt het totale leenbedrag van ¤125.000. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om alle automatische investeringen, die voor dit project zijn ingesteld, te laten vervallen.
kopersneekdinsdag 29 januari 2019 @ 13:38
iv-linkje Kunskapsskolan Nederland - Collin

SPOILER
wilandinsdag 29 januari 2019 @ 13:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:28 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik ook. Ik wacht op het volgende project dat op mij wel een echte vijf-sterren indruk maakt.
Ik twijfel nog. Ik heb nog geen enkel 5 sterren bij hcn gezien met een achterstand. 4 sterren kan ik me ook niet herinneren. Natuurlijk zegt dat helemaal niets maar wellicht dat de verpanding en hoofdelijke aansprakelijkheid me over de streep trekt.
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 13:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:49 schreef wilan het volgende:

[..]

Ik twijfel nog. Ik heb nog geen enkel 5 sterren bij hcn gezien met een achterstand. 4 sterren kan ik me ook niet herinneren. Natuurlijk zegt dat helemaal niets maar wellicht dat de verpanding en hoofdelijke aansprakelijkheid me over de streep trekt.
Ik heb een 4* project dat in default is (en waarvan het geld niet meer terug komt)
SPOILER
Horsemendinsdag 29 januari 2019 @ 13:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:38 schreef kopersneek het volgende:
iv-linkje Kunskapsskolan Nederland - Collin

SPOILER
Dank!
Ik ga er alleen geen gebruik van maken.

Allereerste is er een bank bij betrokken die uiteraard alle echte zekerheden heeft en daarnaast is het een wirwar van B.V.’s en schulden. Ik ga geeneens moeite doen om het te kunnen volgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 29-01-2019 14:00:52 ]
obligatairedinsdag 29 januari 2019 @ 14:32
Ewa Jasińska, Poolse kapster in het Westland op FNC.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61324
Volgens de Wetten van Paardendokter een fail om diverse redenen maar heeft wel wat gunfactor, Poolse dames zijn pittig en werken hard.
Ik denk dat de omzet wel eens hoger zou kunnen zijn dan de pitch doet vermoeden :)
Hopelijk neemt ze niet de wijk terug naar Polen als het minder gaat, want er zijn daar dozijnen met die naam:)
https://www.westlandhaar.nl/impressie/
obligatairedinsdag 29 januari 2019 @ 14:49
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:55 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dank!
Ik ga er alleen geen gebruik van maken.

Allereerste is er een bank bij betrokken die uiteraard alle echte zekerheden heeft en daarnaast is het een wirwar van B.V.’s en schulden. Ik ga geeneens moeite doen om het te kunnen volgen.
Current ratio van 0,5 -> red alert
+ lucht van geitenwollen sokken :6
Horsemendinsdag 29 januari 2019 @ 15:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:32 schreef obligataire het volgende:
Ewa Jasińska, Poolse kapster in het Westland op FNC.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61324
Volgens de Wetten van Paardendokter een fail om diverse redenen maar heeft wel wat gunfactor, Poolse dames zijn pittig en werken hard.
Ik denk dat de omzet wel eens hoger zou kunnen zijn dan de pitch doet vermoeden :)
Hopelijk neemt ze niet de wijk terug naar Polen als het minder gaat, want er zijn daar dozijnen met die naam:)
https://www.westlandhaar.nl/impressie/
Mmm, ik sta nog niet direct te springen om hem mee te nemen. Salon ziet er aardig uit, prijzen die ze rekent zijn redelijk. Het lijkt een klein leenbedrag maar het is wel ruim 50% van de huidige jaaromzet, dus wel te hopen dat die inderdaad wat hoger ligt. Daar dan staat weer tegenover dat er nagenoeg geen bestaande schulden aanwezig zijn.
NaRegenDeZondinsdag 29 januari 2019 @ 15:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:49 schreef obligataire het volgende:

[..]

Current ratio van 0,5 -> red alert
+ lucht van geitenwollen sokken :6
Ja, deze is echt zeer risicovol. Vond ik trouwens bij de eerste lening ook al van deze club..

Het elektrische bakfietsen project https://www.collincrowdfund.nl/soci-bike-nl/ hangt ook van schuld aan elkaar. Denk dat we die ook wel in de OP terug gaan zien.
NaRegenDeZondinsdag 29 januari 2019 @ 15:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 07:51 schreef Crowdfunder87 het volgende:

[..]

Zou je is in detail kunnen treden mbt Dierservice? Heb je het afgelopen jaar ook geen rentebetalingen mogen ontvangen en wat staat er precies in de inhoud van de update?
Bij deze:

SPOILER
St.Zekerheden St.Zekerheden28-1-2019 14:06Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
Rijnland Gerechtsdeurwaarders heeft de opdracht tot het executeren van het verkregen vonnis.
Uit de backoffice van de deurwaarder blijkt de volgende informatie (adressen zijn omwille van de privacy hierin verwijderd):

25/01/2019 Bevestiging Kamphuis
22/01/2019 Aan: Collega (info@gdw-km.nl) Onderwerp: Losse Opdracht Aan Collega GDW Dossier 17.06201 | IBB: Losse Opdracht Aan Collega GDW | Aangemaakt en verzonden.; Losse Opdracht Aan Collega GDW
22/01/2019 427 DEB: Bezoekbericht RZ - Aangemaakt.
22/01/2019 153 OVB: Beslag op RZ - Aangemaakt.
22/01/2019 106 PV: Beslag Roerende Zaken Exec - Aangemaakt.
22/01/2019 KvK-gegevens sub 1 en 2
22/01/2019 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S Info GBA aangevraagd
22/01/2019 Info Kadaster: Deb heeft geen OZ op naam
22/01/2019 17.06201 info kadaster, niet van deb.pdf
22/01/2019 Info RDW opgevraagd Deb.Nr: 333352 Eerste voertuig van 3: .... Wij hebben informatie opgevraagd bij het RDW mbt voertuiggegevens van debiteur.
22/01/2019 Info RDW opgevraagd Deb.Nr: 333351 Wij hebben informatie opgevraagd bij het RDW mbt voertuiggegevens van debiteur.
22/01/2019 Verklaring ING (Rensink): Beslag geen doel getroffen
22/01/2019 Verklaring ING (Van Maren Holding): Geen debetsaldo
07/01/2019 REPNUMMER: 33097; exec 3enbeslag niet-periodiek
07/01/2019 REPNUMMER: 33021; exec 3enbeslag niet-periodiek
03/01/2019 174 OVB: Overbetekening Niet-Periodiek Derdenbeslag - Aangemaakt.
03/01/2019 170 PV: Niet-Periodiek Derdenbeslag (bank) - Aangemaakt.
03/01/2019 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S Info GBA aangevraagd
03/01/2019 174 OVB: Overbetekening Niet-Periodiek Derdenbeslag - Aangemaakt.
03/01/2019 170 PV: Niet-Periodiek Derdenbeslag (bank) - Aangemaakt.
27/12/2018 Ingescande factuur van Kamphuis Binnengekomen factuur derden
11/12/2018 Aan: Collega ........ Onderwerp: Losse Opdracht Aan Collega GDW Dossier 17.06201 | IBB: Losse Opdracht Aan Collega GDW | Aangemaakt en verzonden.; Losse Opdracht Aan Collega GDW
11/12/2018 100 Betekening Vonnis Rechtspersoon - Aangemaakt.
11/12/2018 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S .....Info GBA aangevraagd
11/12/2018 Aan: Opdrachtgever (zekerheden@kapitaalopmaat.nl) Onderwerp: Brief Vonnis Gewezen Dossier 17.06201 | OPD: Brief Vonnis Gewezen & Afschrift | Verzonden.; Brief Vonnis Gewezen En Afschrift
11/12/2018 VONNIS/Dwangbevel Vonnis
30/11/2018 70 ALG: Faxbericht - Aangemaakt en gefaxt.
19/10/2018 Rolbericht; vonnis op 14/11
05/10/2018 Brief RB zitting 17 oktober gedaagde dupliek

In hoeverre de ondernemer verhaal blijkt te geven hangt af van de mate waarin hij zijn verantwoordelijkheden en verplichtingen richting de investeerders nog kan of wil invullen. Wij wachten de verdere resultaten van de deurwaarder af.

Wij nemen aan dat de ondernemer deze updates eveneens ontvangt. Wij verzoeken hierbij de ondernemer zelf een update te plaatsen en/of met ons in contact te komen.

St.Zekerheden St.Zekerheden14-12-2018 20:38Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
Gedateerd: 11 december 2018 ontvingen wij van onze gerechtsdeurwaarder het volgende bericht:

begin citaat ""
In bovengemelde zaak ontvangt u bijgaand een kopie van de grosse van een vonnis gewezen in de zaak tussen executant(e) als eiser(es) en na te noemen geëxecuteerde(n) als gedaagde(n) door de Rechtbank Gelderland, kamer van kantonzaken, locatie Zutphen van 5 december 2018, naar de inhoud waarvan wij u kortheidshalve verwijzen.

Behoudens uw tegenbericht zullen wij tot betekening en –zo nodig- executie van het vonnis overgaan.

"" einde citaat

Het vonnis is uitgesproken ten gunste van Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat en bevestigd de hoofdelijke schuld van Dierservice Nederland B.V., Maren Holding B.V. en de heer Mark Bernhard Gerhard Rensink.

Deze procedure is begonnen met de dagvaarding van 30 april 2018.

De gerechtsdeurwaarder zal de nadere instructies krijgen om het vonnis te executeren.
OpDieFietsdinsdag 29 januari 2019 @ 15:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:32 schreef obligataire het volgende:
Ik denk dat de omzet wel eens hoger zou kunnen zijn dan de pitch doet vermoeden :)
Tja, misschien. Maar om nou op basis van dergelijke aannames te investeren...
Afgaande op de cijfers die ik wel kan zien, in combinatie met de lange looptijd, is dit voor mij een simpele no-go.

Zelf zit ik erover te denken deze mee te gaan pakken:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61747
obligatairedinsdag 29 januari 2019 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 15:39 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Tja, misschien. Maar om nou op basis van dergelijke aannames te investeren...
Afgaande op de cijfers die ik wel kan zien, in combinatie met de lange looptijd, is dit voor mij een simpele no-go.

Zelf zit ik erover te denken deze mee te gaan pakken:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/61747
Dat is een aardige inderdaad. Cijfers zien er keurig uit. Website ook.
Ben alleen niet zo gecharmeerd van voorfinancieringen, in het algemeen.
http://www.hartmanfacilitair.nl/
https://www.facebook.com/hartmanfacilitair/


De Poolse kapster daar denk ik nog even over na. Puur op basis van de officiële gerealiseerde cijfers een no-go inderdaad. Als ik het doe speelt er een beetje sentiment mee.
obligatairedinsdag 29 januari 2019 @ 16:08
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab2
Die website vacaturebank vind ik een hele gevaarlijke. Optisch een geweldige winst en dito eigen vermogen maar het zou wel eens een boel lucht kunnen zijn met vnl. geactiveerde kosten website en dan gaan ze ook nog eens opnieuw investeren in die website.

Ik zie niet in waar hij die 88K eigen bijdrage vandaan tovert trouwens.

Ik snap best wel dat íe vlot volloopt maar doe niet mee.
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 17:04
Amsterdamse proeflokaal gesloten
http://www.quotenet.nl/Ni(...)kaal-gesloten-219266
Horsemendinsdag 29 januari 2019 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:04 schreef djh77 het volgende:
Amsterdamse proeflokaal gesloten
http://www.quotenet.nl/Ni(...)kaal-gesloten-219266
Mooi k.t :(

Tja, en nu krijgt Quote bij Collin Crowdfund niemand te pakken die commentaar wilde geven :R
NaRegenDeZondinsdag 29 januari 2019 @ 17:40
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mooi k.t :(

Tja, en nu krijgt Quote bij Collin Crowdfund niemand te pakken die commentaar wilde geven :R
Ben benieuwd wanneer er antwoorden gaan komen van Collin over de 3 maal 500k materiële borg. Het is angstig stil bij Collin in Brabant.
obligatairedinsdag 29 januari 2019 @ 17:53
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mooi k.t :(

Tja, en nu krijgt Quote bij Collin Crowdfund niemand te pakken die commentaar wilde geven :R
Ome Bas en Ferdy waren toevallig net allebei aan het skieën in Oostenrijk :W
djh77dinsdag 29 januari 2019 @ 18:21
Geen toestemming SNS 2e hypotheek KoM
https://www.kapitaalopmaat.nl/Amog-BV-/-CFM-Pharma
Bedrag wordt teruggestort.
Inleg 45 dagen weg zonder rendement

[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 29-01-2019 18:39:12 ]
Crowdfunder87dinsdag 29 januari 2019 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 15:38 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Bij deze:

SPOILER
St.Zekerheden St.Zekerheden28-1-2019 14:06Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
Rijnland Gerechtsdeurwaarders heeft de opdracht tot het executeren van het verkregen vonnis.
Uit de backoffice van de deurwaarder blijkt de volgende informatie (adressen zijn omwille van de privacy hierin verwijderd):

25/01/2019 Bevestiging Kamphuis
22/01/2019 Aan: Collega (info@gdw-km.nl) Onderwerp: Losse Opdracht Aan Collega GDW Dossier 17.06201 | IBB: Losse Opdracht Aan Collega GDW | Aangemaakt en verzonden.; Losse Opdracht Aan Collega GDW
22/01/2019 427 DEB: Bezoekbericht RZ - Aangemaakt.
22/01/2019 153 OVB: Beslag op RZ - Aangemaakt.
22/01/2019 106 PV: Beslag Roerende Zaken Exec - Aangemaakt.
22/01/2019 KvK-gegevens sub 1 en 2
22/01/2019 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S Info GBA aangevraagd
22/01/2019 Info Kadaster: Deb heeft geen OZ op naam
22/01/2019 17.06201 info kadaster, niet van deb.pdf
22/01/2019 Info RDW opgevraagd Deb.Nr: 333352 Eerste voertuig van 3: .... Wij hebben informatie opgevraagd bij het RDW mbt voertuiggegevens van debiteur.
22/01/2019 Info RDW opgevraagd Deb.Nr: 333351 Wij hebben informatie opgevraagd bij het RDW mbt voertuiggegevens van debiteur.
22/01/2019 Verklaring ING (Rensink): Beslag geen doel getroffen
22/01/2019 Verklaring ING (Van Maren Holding): Geen debetsaldo
07/01/2019 REPNUMMER: 33097; exec 3enbeslag niet-periodiek
07/01/2019 REPNUMMER: 33021; exec 3enbeslag niet-periodiek
03/01/2019 174 OVB: Overbetekening Niet-Periodiek Derdenbeslag - Aangemaakt.
03/01/2019 170 PV: Niet-Periodiek Derdenbeslag (bank) - Aangemaakt.
03/01/2019 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S Info GBA aangevraagd
03/01/2019 174 OVB: Overbetekening Niet-Periodiek Derdenbeslag - Aangemaakt.
03/01/2019 170 PV: Niet-Periodiek Derdenbeslag (bank) - Aangemaakt.
27/12/2018 Ingescande factuur van Kamphuis Binnengekomen factuur derden
11/12/2018 Aan: Collega ........ Onderwerp: Losse Opdracht Aan Collega GDW Dossier 17.06201 | IBB: Losse Opdracht Aan Collega GDW | Aangemaakt en verzonden.; Losse Opdracht Aan Collega GDW
11/12/2018 100 Betekening Vonnis Rechtspersoon - Aangemaakt.
11/12/2018 Info GBA aangevraagd Deb.Nr: 333352 Aanvraagadres: S .....Info GBA aangevraagd
11/12/2018 Aan: Opdrachtgever (zekerheden@kapitaalopmaat.nl) Onderwerp: Brief Vonnis Gewezen Dossier 17.06201 | OPD: Brief Vonnis Gewezen & Afschrift | Verzonden.; Brief Vonnis Gewezen En Afschrift
11/12/2018 VONNIS/Dwangbevel Vonnis
30/11/2018 70 ALG: Faxbericht - Aangemaakt en gefaxt.
19/10/2018 Rolbericht; vonnis op 14/11
05/10/2018 Brief RB zitting 17 oktober gedaagde dupliek

In hoeverre de ondernemer verhaal blijkt te geven hangt af van de mate waarin hij zijn verantwoordelijkheden en verplichtingen richting de investeerders nog kan of wil invullen. Wij wachten de verdere resultaten van de deurwaarder af.

Wij nemen aan dat de ondernemer deze updates eveneens ontvangt. Wij verzoeken hierbij de ondernemer zelf een update te plaatsen en/of met ons in contact te komen.

St.Zekerheden St.Zekerheden14-12-2018 20:38Dierservice Aalten
Project 1385, 1405, 1458 en 1462
Gedateerd: 11 december 2018 ontvingen wij van onze gerechtsdeurwaarder het volgende bericht:

begin citaat ""
In bovengemelde zaak ontvangt u bijgaand een kopie van de grosse van een vonnis gewezen in de zaak tussen executant(e) als eiser(es) en na te noemen geëxecuteerde(n) als gedaagde(n) door de Rechtbank Gelderland, kamer van kantonzaken, locatie Zutphen van 5 december 2018, naar de inhoud waarvan wij u kortheidshalve verwijzen.

Behoudens uw tegenbericht zullen wij tot betekening en –zo nodig- executie van het vonnis overgaan.

"" einde citaat

Het vonnis is uitgesproken ten gunste van Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat en bevestigd de hoofdelijke schuld van Dierservice Nederland B.V., Maren Holding B.V. en de heer Mark Bernhard Gerhard Rensink.

Deze procedure is begonnen met de dagvaarding van 30 april 2018.

De gerechtsdeurwaarder zal de nadere instructies krijgen om het vonnis te executeren.
Hartelijk dank, hopelijk is er nog wat terug te vorderen. Ben zeer benieuwd.
NaRegenDeZondinsdag 29 januari 2019 @ 19:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 18:21 schreef djh77 het volgende:
Geen toestemming SNS 2e hypotheek KoM
https://www.kapitaalopmaat.nl/Amog-BV-/-CFM-Pharma
Bedrag wordt teruggestort.
Inleg 45 dagen weg zonder rendement
Ik zie dit niet negatief. Een jaar geleden had KOM het project gewoon door laten gaan om ons er later achter te laten komen dat de zekerheden niet goed vastgelegd zijn.
Wel jammer dat het niet vooraf goed onderzocht is of hypotheek mogelijk is. En ja was beter als er wat rente gegeven was voor die 45 dagen.
Groepfunderdinsdag 29 januari 2019 @ 21:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 19:05 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Ik zie dit niet negatief. Een jaar geleden had KOM het project gewoon door laten gaan om ons er later achter te laten komen dat de zekerheden niet goed vastgelegd zijn.
Wel jammer dat het niet vooraf goed onderzocht is of hypotheek mogelijk is. En ja was beter als er wat rente gegeven was voor die 45 dagen.
Eens. Het is voor ons als investeerders inderdaad jammer, maar het laat wel zien dat de Stichting Zekerheden van KOM goed op het vestigen van de zekerheden heeft gelet. Dat is positief.
wilanwoensdag 30 januari 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 13:52 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb een 4* project dat in default is (en waarvan het geld niet meer terug komt)
SPOILER
Behoorlijk wat zekerheden in verhouding tot het geleende bedrag. Toch bijzonder dat dat geld niet terug komt.

Brengt me aan het twijfelen over b de basiliek.
Faraday01woensdag 30 januari 2019 @ 10:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 17:40 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ben benieuwd wanneer er antwoorden gaan komen van Collin over de 3 maal 500k materiële borg. Het is angstig stil bij Collin in Brabant.
het zal vrees ik een slecht teken zijn dat anderhalf miljoen materiële borg verdampt is of ergens staat waar ze er niet meer bij kunnen komen
petercwoensdag 30 januari 2019 @ 10:51
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:36 schreef wilan het volgende:

[..]

Behoorlijk wat zekerheden in verhouding tot het geleende bedrag. Toch bijzonder dat dat geld niet terug komt.

Brengt me aan het twijfelen over b de basiliek.
schade moet toch meevallen, relatief klein leenbedrag, en moet toch al dik drie jaar op weg geweest zijn? De bierhut in A'dam lijkt me een ander peter Verhaar verhaal
djh77woensdag 30 januari 2019 @ 11:05
quote:
12s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:51 schreef peterc het volgende:
schade moet toch meevallen, relatief klein leenbedrag, en moet toch al dik drie jaar op weg geweest zijn?
Project is al vanaf jan-2018 in default. De schade is E 20.500 (van oorspronkelijk E 56.000). Dit bedrag is reeds afgeboekt vanwege WNSP.
petercwoensdag 30 januari 2019 @ 11:12
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:05 schreef djh77 het volgende:

[..]

Project is al vanaf jan-2018 in default. De schade is E 20.500 (van oorspronkelijk E 56.000). Dit bedrag is reeds afgeboekt vanwege WNSP.
Langer in default, dan ik aannam, valt dan toch tegen. :'(
Aaroenz0rwoensdag 30 januari 2019 @ 11:52
Weet iemand hoe laat het project op HCN opengaat ?
petercwoensdag 30 januari 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:52 schreef Aaroenz0r het volgende:
Weet iemand hoe laat het project op HCN opengaat ?
I tnink aanstonds, de update is van + 22 uur gelden
djh77woensdag 30 januari 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:52 schreef Aaroenz0r het volgende:
Weet iemand hoe laat het project op HCN opengaat ?
Is niet bekend gemaakt:
quote:
Wij informeren u middels onze social media kanalen (facebook, twitter en linkedin) en onze “Nieuwsflits” zodra het project online is gezet.
obligatairewoensdag 30 januari 2019 @ 12:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:53 schreef djh77 het volgende:

[..]

Is niet bekend gemaakt:

[..]

Nu
wilanwoensdag 30 januari 2019 @ 12:07
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:03 schreef obligataire het volgende:

[..]

Nu
76% al
petercwoensdag 30 januari 2019 @ 12:14
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:07 schreef wilan het volgende:

[..]

76% al
96% net op tijd terug , met mijn aangebrande boterham vh tostijzer, 3k to go
kopersneekwoensdag 30 januari 2019 @ 12:19
Zo, net op tijd om het project in het slot te gooien :)
Aaroenz0rwoensdag 30 januari 2019 @ 12:32
Hahahaha, net tijdens mijn lunchpauze. Volgende keer beter .....
escortmk2woensdag 30 januari 2019 @ 12:51
Op de aangekondigde social media is nog niets te zien van de basiliek...
Tjalalawoensdag 30 januari 2019 @ 12:58
Is dit niet een project van CCF?
SPOILER
kopersneekwoensdag 30 januari 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:58 schreef Tjalala het volgende:
Is dit niet een project van CCF?
SPOILER
Zeker...

SPOILER
obligatairewoensdag 30 januari 2019 @ 14:00
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:19 schreef kopersneek het volgende:
Zo, net op tijd om het project in het slot te gooien :)
Zelf ook meegedaan, nog even geaarzeld over de hoogte; de reacties hier waren minder positief dan gebruikelijk bij 5 sterren, maar het lijkt me dat ze er bij HCN wel goed over nagedacht zullen hebben.
NaRegenDeZonwoensdag 30 januari 2019 @ 14:28
Wat vinden jullie van deze nieuwe https://www.capitalcircle.nl/investeren/353-nultien- .?
Denk dat het winkel concept goed en flexibel is. De eigenaar die al vanaf zijn 17de met die toko bezig is gaat alleen nog de creatieve kant doen en de rest uitbesteden. Zou die zich niet overal mee blijven bemoeien en als zodanig een onwerkbare situatie creëren? Ik heb wat dat betreft ernstige twijfels.

Daarnaast mis ik de historische cijfers over 2017 en 2018. Zou hier wat te verbergen zijn en heeft deze zelfmade man er een zakelijke puinhoop van gemaakt met een admin op een sigarendoos?

[ Bericht 9% gewijzigd door NaRegenDeZon op 30-01-2019 14:33:53 ]
obligatairewoensdag 30 januari 2019 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 14:28 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Wat vinden jullie van deze nieuwe https://www.capitalcircle.nl/investeren/353-nultien- .?
Denk dat het winkel concept goed en flexibel is. De eigenaar die al vanaf zijn 17de met die toko bezig is gaat alleen nog de creatieve kant doen en de rest uitbesteden. Zou die zich niet overal mee blijven bemoeien en als zodanig een onwerkbare situatie creëren? Ik heb wat dat betreft ernstige twijfels.

Daarnaast mis ik de historische cijfers over 2017 en 2018. Zou hier wat te verbergen zijn en heeft deze zelfmade man er een zakelijke puinhoop van gemaakt met een admin op een sigarendoos?
Dat vermoeden deel ik en ik denk dat hij op dit moment niet in staat is om het salaris van een betrouwbare bedrijfsleider/administrateur te betalen, dient de lening als overbrugging totdat de winkel (hopelijk) voldoende volume heeft om deze zelf te kunnen terugverdienen?

Denk dat zijn activa hoofdzakelijk kilo waarde hebben. Geen materiële HA schat ik 'm zo in. Dan vind ik 500 euri een erg hoge instap. Eigenlijk helemaal geen instap waardig.

Lijkt me dat er serieus risico is van concurrentie, iedereen kan wat lokale teksten op kleren drukken en aanbieden.

[ Bericht 4% gewijzigd door obligataire op 30-01-2019 14:44:51 ]
NaRegenDeZonwoensdag 30 januari 2019 @ 15:14
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 14:39 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat vermoeden deel ik en ik denk dat hij op dit moment niet in staat is om het salaris van een betrouwbare bedrijfsleider/administrateur te betalen, dient de lening als overbrugging totdat de winkel (hopelijk) voldoende volume heeft om deze zelf te kunnen terugverdienen?

Denk dat zijn activa hoofdzakelijk kilo waarde hebben. Geen materiële HA schat ik 'm zo in. Dan vind ik 500 euri een erg hoge instap. Eigenlijk helemaal geen instap waardig.

Lijkt me dat er serieus risico is van concurrentie, iedereen kan wat lokale teksten op kleren drukken en aanbieden.
Ik sla over. Te groot Imker gehalte.
prins01woensdag 30 januari 2019 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 14:28 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Wat vinden jullie van deze nieuwe https://www.capitalcircle.nl/investeren/353-nultien- .?
Denk dat het winkel concept goed en flexibel is. De eigenaar die al vanaf zijn 17de met die toko bezig is gaat alleen nog de creatieve kant doen en de rest uitbesteden. Zou die zich niet overal mee blijven bemoeien en als zodanig een onwerkbare situatie creëren? Ik heb wat dat betreft ernstige twijfels.

Daarnaast mis ik de historische cijfers over 2017 en 2018. Zou hier wat te verbergen zijn en heeft deze zelfmade man er een zakelijke puinhoop van gemaakt met een admin op een sigarendoos?
Mee eens. capital circle staat boven op mijn zwarte lijst. Ik sla dus over.
investeerdertjewoensdag 30 januari 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:58 schreef Tjalala het volgende:
Is dit niet een project van CCF?
SPOILER
Vereniging met leden. Ik zie alleen maar bv's
NaRegenDeZonwoensdag 30 januari 2019 @ 15:56
Bootje op GvE. https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=18997
kopersneekwoensdag 30 januari 2019 @ 16:25
Bootje is wel interessant, linkje welkom... 😀
djh77woensdag 30 januari 2019 @ 16:33
quote:
Zie bericht naregendezon. Verder jammer dat er geen 2e hypotheek is op de 2e boot en/of het woonhuis.