FOK!forum / Ouder(s) / Het dreumestopic (1 - 2 jaar) deel 421
FlyingFishmaandag 7 januari 2019 @ 19:44
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden en kamperen met 1-jarigen... voor zover dat mogelijk is :P

1317664598_kid_vs_water_hose.gif
Lemijnmaandag 7 januari 2019 @ 20:15
Leuk, jullie enthousiasme over kamperen. Dat sterkt me in mijn idee. Ik hen groofsken op facebook en die kampeert in haar eentje met 3, dan moet het mij met Jacob ook wel lukken dacht ik zo.

Ik aarzel nog wel over waar. Ik hoef geen animatie. Wel water. En Nederland is lekker makkelijk want kort rijden maar slecht weer (vooral regen) lijkt me wel een ramp voor het buitenplan.
Flavmaandag 7 januari 2019 @ 20:18
Wij gaan ook kamperen in augustus O+
Vorig jaar gevlogen maar wilde dit jaar echt kamperen met V en baby. Heb er veel zin in!
Wij gaan naar Italië, camping ligt in de buurt van Toscane.
FlyingFishmaandag 7 januari 2019 @ 20:23
Lemijn, ik ben de eerste keer bewust last minute gegaan voor mooi weer garantie, buiten de zomervakantie lukt dat wel. En wij zaten letterlijk op tien minuten rijden vanaf huis (voor als het geen succes zou zijn). Maar dan kost het je wel vrije dagen ongeacht het weer. Dit jaar is het plan om naar Groesbeek te gaan, daar zit een camping die heel leuk is voor kinderen (aldus mijn ouders), maar waarschijnlijk niet wat jij zoekt.
Nolitamaandag 7 januari 2019 @ 20:38
Kamperen O+ O+

Dit doen wij al sinds we samen zijn. Auto, kampeerspullen erin en gaan. Hebben zo al vanalles gezien en ook de reizen naar Sicilië en Noorwegen op deze manier gedaan. Heerlijk vinden we dat, ook de autoreis is al vaak genieten.
Met N zijn we in het voorjaar (9 mnd) een weekje gaan proefkamperen in t schwarzwald en in de zomer (bijna 1) 2 weekjes Oostenrijk gedaan. Beide vakanties heerlijk weer gehad. Toen het 2 dagen regende in Oostenrijk zijn we naar een binnen speeltuin en binnen zwembad geweest. We hadden niet geboekt en konden zo op basis van weersvoorspelling een bestemming kiezen, maar met vooraf boeken heb je betere plekken op de campings of überhaupt n plek natuurlijk.

De laatste terugreis was vreselijk, maar dat weerhoudt ons er niet van dit jaar weer te gaan.
Lemijnmaandag 7 januari 2019 @ 21:00
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:18 schreef Flav het volgende:
met V en baby.
Oh ja, jij hebt straks gewoon weer een baby :o . Kan je je dat al voorstellen?

Last minute beslissen waarheen vind ik eigenlijk een heel goed idee, FF. Alleen ben ik dit jaar wel gebonden aan de zomervakantie, hmm. Maar goed, mijn eisen zijn niet zo hoog en ik heb dus ook geen bezwaar tegen die animatie he, het hoeft voor Jacob alleen niet. Misschien tzt dit eens naar het vakantietopic verhuizen.

Wat leuk dat jullie ook met baby al gingen Nolita. Ik durfde dat nog niet.
Lorelaydinsdag 8 januari 2019 @ 06:49
Ik lees hier al een tijdje mee, maar had nog niets gepost. Mijn zoontje is 14 maanden en slaapt de laatste tijd nogal slecht, hij wordt vaak om 5 uur wakker en is met geen mogelijkheid weer in slaap te krijgen. Herkent iemand dit? Ik hoop echt dat het een fase is...
TolstoiFandinsdag 8 januari 2019 @ 07:05
Hier ook een slechte slaper rond die tijd, alles is wel een fase met die dreumesjes ;)
Heeft ie het niet koud, dat ie daarom wakker wordt? Dat zal je wel gecheckt hebben...
Verder geen tips, sterkte met het slaapgedoe, dat is echt zwaar :*
TolstoiFandinsdag 8 januari 2019 @ 07:12
Iemand nog tips om je dreumes meer te laten drinken? Simon drinkt de laatste dagen weinig. Alle aangeboden bekers belanden op de grond, of het nu een rietjesbeker is (die soms openspringt bij landing op de grond) of een open beker, die hij na een klein slokje zo leeg giet op de vloer }:| }:|

Bij mij drinkt ie nog zo'n 3 keer per dag, dus uitdrogen zal wel meevallen. Maar vind het toch wel een fijn idee als ie wat meer water drinkt, dan een klein bekertje per dag aan water...
Lorelaydinsdag 8 januari 2019 @ 07:14
Nee, hij heeft het niet koud, hij voelt gewoon normaal/warm aan. Hij is ook niet ziek ofzo. Wel hebben we een tijdje geleden de twee slaapjes overdag teruggebracht naar één. Dat leek te helpen, maar nu dus niet meer 😢.
Stroopwafelmeisjedinsdag 8 januari 2019 @ 07:53
Welkom Lorelay! Hier geen tips, als onze dreumes niet slaapt om 5 uur nemen we haar in ons bed. Meestal gaat dat goed en slaapt ze meteen, soms ligt ze dan een half uur te woelen voor ze weer slaapt (en wij dus ook).

Tolstoi, toen Muppet een tijdje alles weigerde, boden we haar wel eens een beetje diksap aan. Of in een ouderwetse fles. Dan ging het er vaak zo in.

Een tijdje terug ging het hier over heilwol. Helpt dat ook al bij heel rode billen of pas als het echt open/stuk is? Haar billen zijn nu zo vuurrood, het doet haast pijn om er naar te kijken ;(
LaBelleFleur27dinsdag 8 januari 2019 @ 08:00
Ik kom me hier melden! Vanochtend een dreumes uit (ons :')) bed gehaald!

Ik kijk uit naar dit jaar! :D

vHUhdf7.jpg
LeSagedinsdag 8 januari 2019 @ 08:21
Hoi Lorelay! Qua slaaptips moet je niet bij mij zijn. Inderdaad bij je in bed nemen en doorslapen is onze oplossing altijd.

Stroop, wat zielig van de billen ;(

Tolstoi, ik gaf S. op een gegeven moment gewoon thee. Net een ander smaakje dan water. Drinkt hij nu nog steeds graag.

Gefeliciteerd, Fleur! Wat een knappe dreumes heb je O+
Lemijndinsdag 8 januari 2019 @ 08:50
Welkom Fleur! Wat een mannetje zeg! Echt geen baby meer.

Stroop, geen ervaring met heilwolle maar mijn gevoel zegt dat het zeker kan op rode billen. Er zit vet in dat al kan verzachten.

Over vroeg wakker worden: mijn grens is 6 uur. Daarvoor krijgt hij een knuffel en zo nodig een schone luier en dan ga ik weer. Het is hier vaak half 6... maar meestal valt hij wel weer in slaap. Om 6 uur geef ik het op maar soms krijgen we dus nog 1 of 2 uur slaap op deze manier. In bed nemen kan helaas niet meer, dat resulteert altijd in spelen.

Slecht drinken is irritant he? Doet hij het al lang? Ik zou in principe uitgaan van het idee dat hij het zelf regelt, net als met eten. Ze hebben echt minder vocht nodig dan een jaar geleden. En als ik het heel matig vind is hij over te halen met iets zoets inderdaad. Voor een paar slokjes. Maar ik bedenk me ook vaak dat yoghurt en fruit ook vocht bevatten.

Ik kom ook nog even eetfilmpjes delen. Ik laat ze niet lang staan maar hij zat vanmorgen zo goed zelf smoothie te eten dat ik het even heb vastgelegd.
SPOILER
En dit is een wat oudere, de honger was hier duidelijk al gestild:
SPOILER
elliebelldinsdag 8 januari 2019 @ 10:33
Fleur gefeliciteerd! Wat een verandering in een jaar hè! En wat een mooi mannetje O+

Lorelay, rot is dat, zo vroeg wakker zijn. Ik ben bang dat het een fase is, hoor het wel eens meer in m'n omgeving. Meer dan warmte/kou checken en wellicht meer voeding kan je niet doen ben ik bang. Of ja, vroeg naar bed gaan ;)

Lemijn, wat doet hij dat al goed zeg! Voelt voor mij of Kees dat echt nog lang niet kan, maar ook dit gaat vast ineens hard. 2e filmpje is vooral heel schattig O+

Ik heb er een beetje moeite mee op het moment. Kees spookt enorm 's nachts. Heel vaak wakker, en/of lang (2 tot 3 uur) wakker. Slaaptekort breekt me echt een beetje op, zeker in combinatie met werken. En dan is hij ook nog steeds niet fit (nog steeds 1 loopoor, af en aan verhoging, nu weer verkouden). En hij eet en drinkt nog steeds slecht. Morgen naar KNO-arts om te bespreken wat handig is qua beleid. Hij is verder wel echt enorm lief, dus dat helpt, maar man wat ben ik toe aan even een rustige periode :{
renadinsdag 8 januari 2019 @ 11:26
Jacob wat knap :o O+ Wat lijkt hij alweer groot geworden sinds de meet :)

Fleur, van harte gefeliciteerd met je knappe ventje O+ En welkom hier!

En nog een nieuw gezicht, Lorelay, toevallig fan van gilmore girls ;) ? Ik kan je helaas geen goed advies geven verder.

Elliebel, wat waardeloos dat Kees zo lang wakker is ‘s nachts, is hij dan echt speels of huilt hij?

Tolstoi, wat ik hier nog wel eens doe is de rietjesbeker op de grond zetten als ze aan het spelen is, ik zie haar geregeld lurken tussendoor. Het is soms een beetje knoeien, maar ze krijgt alleen water naast de melk dus dat is opzich te doen.

Hier bracht ik C vanmorgen naar opa en oma en wat doet die kleine mafkees daar ineens :o Trekt zich zo ineens op tot staan, thuis deed ze af en toe milde pogingen en bij opa en oma doet ze het ineens :D Ik was blij dat ik er nog was haha.
6-CDDA95-F-FFDF-4098-B422-68-EA48-B9-D962.png
Lorelaydinsdag 8 januari 2019 @ 11:43
Wat een warm welkom, dank jullie wel!

Voeding geven heb ik ook geprobeerd, maar helpt niet. En bij ons in bed leggen is een drama, dan gaat hij spelen of probeert hij over ons heen te klimmen om uit bed te komen haha. Het zal een fase zijn dan.

quote:
7s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 11:26 schreef rena het volgende:
En nog een nieuw gezicht, Lorelay, toevallig fan van gilmore girls ;) ? Ik kan je helaas geen goed advies geven verder.
Nee, een oud-collega noemde me altijd zo :D
minilotdinsdag 8 januari 2019 @ 18:01
TVP! :7

Mijn Günther is momenteel bezig aan zijn allerlaatste middagdutje als baby! :o O+ :'( ^O^

Morgen een heuse dreumes! Hij vierde z'n laatste babydag vanmiddag met het voor het eerst zetten van een (1) losse stap. We schrokken er allebei van! :D O+
LadySdinsdag 8 januari 2019 @ 18:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 07:53 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:

Een tijdje terug ging het hier over heilwol. Helpt dat ook al bij heel rode billen of pas als het echt open/stuk is? Haar billen zijn nu zo vuurrood, het doet haast pijn om er naar te kijken ;(
Ik ben nu helemaal fan van heilwol. Zodra het ook wat rood wordt, doe ik het meteen zijn zijn luier!
Ik hoop dat het snel over is!

Welkom Lorelay, hier gaat Mie ook tussen ons in, als hij 's nachts wakker wordt. Nu zijn wij daar wel heel makkelijk in, hoor. Ik vind het nl ook wel gezellig O+. En iedereen slaapt dat het snelst verder, dat is ook een groot voordeel :).
LadySdinsdag 8 januari 2019 @ 18:45
Lemijn, wat knap van Jacob! Hier zie ik dat nog echt niet gebeuren :D

Mini, Günther ook alweer (bijna) 1! :o . Waar blijft de tijd 8)7

Mie loopt trouwens sinds vandaag echt wat langere stukken, na een week of 2 kortere stukjes. w/
Nanukedinsdag 8 januari 2019 @ 18:52
Ik ben wel een beetje jaloers als ik hoor dat jullie dreumessen slapen tussen jullie in. Ik doe wel eens een poging als hij veel spookt snachts, maar dan is het accuut klaar met slapen en wordt er alleen nog gespeeld en geduwd en geklommen en haren getrokken. :( Vannacht nog weer eens geprobeerd na de zoveelste nacht met onrust en wakker en huilen en weinig slaap, maar hij doet daar echt niet aan. Mannetje heeft een sterke eigen wil, blijkbaar. :P

Kamperen is niet echt meer mijn ding, maar ik weet nog hoe leuk ik het als kind vond, dus ik denk dat we wel een paar dagen gaan. Misschien wel gewoon bij Pake en Beppe, vinden zij vast ook heel gezellig. :Y
Flavdinsdag 8 januari 2019 @ 18:54
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 21:00 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Oh ja, jij hebt straks gewoon weer een baby :o . Kan je je dat al voorstellen?
Nee! :o
Ben wel heel benieuwd of hij op V lijkt O+ en hoe V op zijn broertje reageert.

Wat goed van C rena! *O*

Wat knap van die langere stukjes lopen Lady!
Hier was lopen 1 dag helemaal de bom en nu gaat alles weer op zijn knieën want sneller.

Ohhh en bijna welkom Gunther! O+
TolstoiFandinsdag 8 januari 2019 @ 18:56
Fleur, gefeliciteerd met je mooie mannetje en welkom O+
Nanukedinsdag 8 januari 2019 @ 18:59
Welkom nieuwe aanwas. Dit is zo'n leuk jaar. *O*
Stroopwafelmeisjedinsdag 8 januari 2019 @ 19:16
Fleur, wat heb je daar al een echte grote! Hij ziet er zo wijs uit O+

Welkom ook vast Mini!

C van Rena die opeens staat! Goed bezig! *O*

:* voor iedereen met slechte nachten. Hopelijk is er snel een eind aan die fase.

LadyS, ik wist even niet meer wie het was :+ Fijn dat het zo goed bevalt! Ik heb vandaag maar meteen een grote verpakking besteld, hopelijk is het er morgen. Ik ving in het babytopic toevallig op dat er iets veranderd is aan de kruidvatluiers en er dus veel meer zijn met opeens veel rodere billen. Dus maar even kijken of wij al nieuwe hebben en dan misschien maar over op een ander merk.

Flav, hoeveel schelen V en baby straks? Krijgt hij er wat van mee? Muppet nog helemaal niet, al vindt ze het wel heel interessant dat ze nu een nieuwe kamer heeft!
FlyingFishdinsdag 8 januari 2019 @ 20:14
Gefeliciteerd Fleur! De ontwikkeling in dit topic is ook een stuk leuker dan in het vorige topic ;)

Welkom Lorelay! Wij geven bij 's nachts wakker worden een schone luier, kleine fles (4 delen water, 2 scheppen melk) en dan gaan ze meestal weer braaf slapen. Tot 6:45 doe ik dat overigens, daarna telt het als ochtend en geef ik het op.

Nanuke, hier weigeren ze ook rustig bij ons te liggen. Wij hebben daarom permanent een Deryan campingbedje in onze kamer staan waar degene die niet wil slapen in kan zodat ze ander wel kan slapen. En meestal werkt dat wel redelijk goed, ook voor degene die niet wil slapen.

Wat een nette eter Lemijn :O Mijn peuter eet nog niet zo netjes :')

En nog een *O* voor knappe C die zelf gaat staan!

Mini, succes met nostalgisch gedoe en hopelijk smaakt de taart hem morgen goed!
littledrummergirldinsdag 8 januari 2019 @ 20:21
Fleur, wat issie mooi met zn kuifje O+ ik heb een beetje een crush haha

En de babysaurus is er ook bijna weer *O*
littledrummergirldinsdag 8 januari 2019 @ 20:26
Onze kaptein is aan het wennen op de dreumesgroep op het kdv, vandaag kwam zijn eigen leidster even bij hem kijken, keek hij haar geschrokken aan en draaide snel zn rug naar haar toe _O- hij ging vandaag na n halve dag wennen weer terug naar de babygroep, en dat heeft iedereen geweten :X hij was niet pleased haha. Hij is duidelijk toe aan wat meer ruimte, nieuw speelgoed en meer uitdaging.

Volgende keer wennen is met een slaapje, de dreumessen slapen op losse stretchertjes op de grond, ben zoooo benieuwd hoe mn woelwater dat gaat doen :D _O-

03118f9252c98a7f3c309007ddd3da27e0236ca6.jpg
TolstoiFandinsdag 8 januari 2019 @ 21:22
Simon kan ook niet rustig tussen ons in liggen, net als bij Nanuke is het dan neus knijpen, oren en haren trekken, ogen prikken en "tent bouwen". :')

Simon krijgt trouwens wel thee ook. Hij drinkt sinds een paar dagen belabberd. Er staat tijdens het spelen ook altijd wel een rietjesbeker voor hem, maar daar gaat ie alleen maar mee rondlopen en schudden. En verder dus veel alles over de vloer gooien.....
Ik geef hem nu dan maar een paar extra mandarijntjes, daar is ie gek op en lekker veel vocht ook.

Lemijn, wat eet Jacob al goed! Zie ik nou een echt glas met water staan? Dat zou ik dus op dit moment echt niet durven met al dat gooien.

Rena, je leuke C die staat *O*

Lady, wat knap dat Mie nu langere stukken loopt!
LaBelleFleur27dinsdag 8 januari 2019 @ 21:32
Bedankt voor de felicitaties *O*

Wat stats van Casper met 1 jaar:
77cm - ongeveer 10kg, loopt en staat nog niet los, snapt sinds een paar weken het principe van de vormenstoof en eet vrijwel alles, tot haring aan toe :')


Wat eet ie al goed Lemijn! :D Ik heb dat vanavond door jouw filmpjes met Casper ook getest (met bestek eten kan hij wel als ik het aangeef) dit was vooral nog frustratie aan beide kanten :')

LadyS wat goed van Mie!

Wat goed van C. *O*

Wat een toffe bedjes LDG! En duidelijk toe aan de dreumesgroep zo te lezen :Y. En dat kuifje, ik kan écht niks met jongenshaar en laat mijn vriend z’n haar doen :')

Hier ook een tussen ons in slaper (vanaf een uur of 4:00) en ik heb vooral geleerd dat je dat niet in het openbaar moet gaan vermelden oO<
Fazzdinsdag 8 januari 2019 @ 21:32
Wat een grappige bedjes LDG, het verbaasd me wel als dreumesen daarop zouden blijven liggen :D

Welkom nieuwe dreumesen O+ *O*

Wat leuk Flav, nog eentje op komst O+ Hoe oud is V als de baby komt?

Hebben jullie dreumesen ook al zo'n mening over kleding? Kroket wil zelf kiezen wat ze aan wil, of het nu logisch is of niet :') Afgelopen weekend had ze 2 broeken (leggings) over elkaar en aan 1 voet 2 sokken. Tja, als zij er gelukkig van wordt oO<
PKMdinsdag 8 januari 2019 @ 21:51
Welkom Lorelay en gefeliciteerd Fleur en Mini! *O*

Haha LDG, ik kan me zo voorstellen hoe je Kapitein van zo'n bedje blijft rollen. :D

Banaan ligt altijd in ons bed maar is ook vaak voor zes uur al wakker. Laatste paar nachten jammert hij meer en is ook vaker even echt wakker. Best vermoeiend.

Leuk LadyS, Mie aan de wandel!

Leuke update Rena! En fijn dat ze het nog even snel deed voordat je weg moest. _O_

Ellie succes morgen, hopelijk komt er iets uit het gesprek waar je mee verder kunt. :* Helpt je man ook wat in de nacht?

Leuk die filmpjes van Jacob. O+

Wij gaan in Mei een midweek naar Terschelling. Heb er echt al zin in. :) Wel een appartement met open slaapkamer, we moeten dus nog even kijken hoe dat met Banaan gaat. Als het mooi weer is zitten wij vast veel op het balkon terwijl Banaan slaapt. :D

Kamperen heb ik niets mee maar mijn man vindt het fantastisch want scout. Nou lijkt het me met Banaan erbij wel leuk(er). Misschien eens een weekendje kijken hoe het gaat. :)
LadySdinsdag 8 januari 2019 @ 21:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:32 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Bedankt voor de felicitaties *O*

Wat stats van Casper met 1 jaar:
77cm - ongeveer 10kg, loopt en staat nog niet los, snapt sinds een paar weken het principe van de vormenstoof en eet vrijwel alles, tot haring aan toe :')


Wat eet ie al goed Lemijn! :D Ik heb dat vanavond door jouw filmpjes met Casper ook getest (met bestek eten kan hij wel als ik het aangeef) dit was vooral nog frustratie aan beide kanten :')

LadyS wat goed van Mie!

Wat goed van C. *O*

Wat een toffe bedjes LDG! En duidelijk toe aan de dreumesgroep zo te lezen :Y. En dat kuifje, ik kan écht niks met jongenshaar en laat mijn vriend z’n haar doen :')

Hier ook een tussen ons in slaper (vanaf een uur of 4:00) en ik heb vooral geleerd dat je dat niet in het openbaar moet gaan vermelden oO<
Ooooh, ik had je helemaal gemist! :@
Welkom hier *O*
LeSagedinsdag 8 januari 2019 @ 23:03
Mijm was vanavond ontroostbaar met slapen, maar verklaarbaar. 2 hoektanden op springen en een kamer vol bezoek voor de verjaardag van vriend. En dat alles zonder middagdut, want toen zaten die tanden ook al in de weg ;(
Nu net een flesje gehad in de rust beneden, en ik geloof dat hij nu wel rustiger slaapt.

Die liefde tussen 2 van die kleintjes is echt onbeschrijfelijk. Ze knuffelen, kussen en stoeien de hele dag. Vandaag liep ik naar de supermarkt, stond S. ineens op van zijn zitplankje, geeft Mijm een dikke knuffel en zegt: ‘Ik heb je zo gemist.’ Dus ik vroeg waar hij hem dan gemist had. ‘Toen hij een dutje deed net.’ :') :') O+ O+ Anderhalf uur gescheiden leven is drama dus.
Op de opvang zitten ze elk op een andere groep, maar wel met glazen deuren ertussen. Volgens de leidsters staan ze iedere dag wel even naar elkaar te kijken door de deuren O+
Selvariawoensdag 9 januari 2019 @ 06:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:26 schreef littledrummergirl het volgende:
Onze kaptein is aan het wennen op de dreumesgroep op het kdv, vandaag kwam zijn eigen leidster even bij hem kijken, keek hij haar geschrokken aan en draaide snel zn rug naar haar toe _O- hij ging vandaag na n halve dag wennen weer terug naar de babygroep, en dat heeft iedereen geweten :X hij was niet pleased haha. Hij is duidelijk toe aan wat meer ruimte, nieuw speelgoed en meer uitdaging.
Zo herkenbaar dit. _O-

L. wordt over drie weken twee, maar zit sinds maandag op de peutergroep. Ze mocht daar in de vakantie twee keer wennen, maar daarna moest ze nog een keer naar de babygroep. Huilen krijsen, strekken, stervende zwaan, tot er een afmelding was voor een kindje op de andere groep waardoor er toch plek voor haar was en ze vrolijk meerende. :') Nu wordt ze elke dag wakker met de vraag "toep?" (als in "blauwe groep") :D O+
TolstoiFanwoensdag 9 januari 2019 @ 07:05
Mini, welkom hier met je voormalig babysaurus! Gefeliciteerd met die leuke Günther, een hele leuke dag gewenst!! *O* *O* *O* *O*
Nolitawoensdag 9 januari 2019 @ 07:16
Fleur en mini nog gefeliciteerd met jullie dreumessen!! :D

Ik zag nog leuke eetfilmpjes O+
Hier eet ze met vork in de ene hand en sinds een week stuurt ze die vork naar haar mond met haar andere hand. Ziet er wel komisch uit. Daarvoor lukte het haar ook redelijk zonder met de andere hand te sturen.


Lesage wat zijn je twee jongens om te smelten.
O+ Dat heb jij in het verschiet flav!
Lemijnwoensdag 9 januari 2019 @ 07:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:22 schreef TolstoiFan het volgende:
Lemijn, wat eet Jacob al goed! Zie ik nou een echt glas met water staan? Dat zou ik dus op dit moment echt niet durven met al dat gooien.
Ja _O_ . Gooien lijkt even over. Hij was trouwens vooral een poos fan van zijn glas omkiepen. Maar dat is momenteel ook uit.

Hier nog een kleine demonstratie alhoewel met beker ipv glas, met een gebaar als bonus:

SPOILER
LaBelleFleur27woensdag 9 januari 2019 @ 08:22
LeSsge wat schattig! O+

En ik sta er echt versteld van hoe netjes Jacob eet en drinkt _O_

Hier hadden we dit, eenmalig voor zijn verjaardag mocht dit :')

SPOILER


[ Bericht 5% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 09-01-2019 08:39:10 ]
littledrummergirlwoensdag 9 januari 2019 @ 11:36
Fleur ik kan ook niks met jongetjeshaar :') als ik er iets van probeer te maken ziet ie eruit als een 90's backstreet boy of hij heeft een hanenkam _O- hier doet t vriend t ook altijd. Al zit het meestal gewoon random zoals het zit :@ :D
littledrummergirlwoensdag 9 januari 2019 @ 11:41
Heeft iemand hier toevallig n hema klantenkaart? Ik zag net dat die punten vervallen per 27-1 dus als je ze nog wilt gebruiken, snel zijn *O* koop alle rompers *O*
Messinawoensdag 9 januari 2019 @ 12:20
Die rompers van de Hema vind ik echt helemaal niks. Hema stikt de polsjes heel smal waardoor ik amper z'n handen erdoor krijg. Vind ze sowieso erg strak zitten om het lijfje ook, maar ik heb dan ook een groter-dan-gemiddeld kind.

H&M rompers O+
vencodarkwoensdag 9 januari 2019 @ 12:31
Hier wel fan van Hema. Niet gek duur en vaak aanbiedingen. Kleding zit bij Z. altijd perfect.
Ze heeft een poezenromper (in 2017 hadden ze heel veel poezenprinten O+ ) maat 68 die ze nog past. *O*
En die tulerokjes in allerlei kleuren. O+
Messinawoensdag 9 januari 2019 @ 12:33
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:31 schreef vencodark het volgende:
Hier wel fan van Hema. Niet gek duur en vaak aanbiedingen. Kleding zit bij Z. altijd perfect.
Ze heeft een poezenromper (in 2017 hadden ze heel veel poezenprinten O+ ) maat 68 die ze nog past. *O*
En die tulerokjes in allerlei kleuren. O+
Ja, dat bedoel ik met 'ik heb een groter dan gemiddeld kind'. Ik hoef niet te proberen 'm in iets kleiners dan 98 te proppen :P
littledrummergirlwoensdag 9 januari 2019 @ 12:51
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:20 schreef Messina het volgende:
Die rompers van de Hema vind ik echt helemaal niks. Hema stikt de polsjes heel smal waardoor ik amper z'n handen erdoor krijg. Vind ze sowieso erg strak zitten om het lijfje ook, maar ik heb dan ook een groter-dan-gemiddeld kind.

H&M rompers O+
dat knuistjesprobleem had de kaptein ook toen ie kleiner was, hij had echt kolenschoppen als handen :') maar das nu weer n beetje rechtgetrokken ^O^.

Hier valt hema meestal wel prima (soms wat wijd/baggy maar das niet zo rampzalig) , ik ben fan van de jogjeans in kekke kleurtjes O+
elliebellwoensdag 9 januari 2019 @ 13:06
Haha Fleur, dat filmpje! Hij vindt het zelf ook enorm lollig zo te zien.

LeSage, ik vind het altijd zo schattig hoe jij over je 2 jongens praat O+ Hier (voorlopig) geen plannen voor een 2e, maar door dit soort verhalen zou ik het bijna wel willen.

Lemijn, super professioneel al hoe hij dat aanpakt! En hij gebaard dus ook terug nu? Leuk! wij zijn een beetje sjaak afhaak qua gebaren, maar had het er net over met vriend misschien toch weer actiever te gaan doen. denk dat kees het nu wel snel op zou pakken

Team Hema rompers hier. De stretch variant is ideaal voor mijn smalle jongen. Mouwen zijn inderdaad nauw, maar past hier makkelijk. En thanks voor Hema punten tip LDG, had ook nog punten staan zag ik net.

KNO/oortjes update (even in spoiler, want langdradig en niet voor iedereen boeiend wellicht):
SPOILER
KNO-arts heeft z'n loopoor uitgezogen, zodat de druppels daadwerkelijk ook z'n middenoor kunnen bereiken. Nu was het ook niet echt effectief door alle troep erin. Andere oortje bleek ook nog ontstoken, maar buisje was verstopt. Dus die ook uitgezogen. Nieuwe druppels meegekregen, die vetter zijn en wat meer blijven hangen in z'n oortje.
Verder nieuw beleid bij nieuwe oorontsteking: direct starten met druppels, en afspraak maken met KNO-arts om na max een week even te laten checken en uit te zuigen indien nodig. Blij met in ieder geval nieuw beleid en hopelijk is dit voldoende om orale antibiotica te voorkomen en ervoor te zorgen dat hij wat sneller opknapt.

En PKM; vriend doet heel veel, maar de nachten ontzie ik hem vaak wat. Hij slaapt heel moeilijk weer in na wakker zijn en is dan uren wakker. Ik slaap makkelijker in en heb een wat minder veeleisende baan dan hij. Maar ik mag altijd uitslapen in weekend en zoals vannacht heeft hij vanaf 4 uur gedaan (maar dus ook niet meer geslapen vanaf dat moment, ook al sliep Kees wel weer om 5.15 uur). Jullie dus ook geen ideale nachten, rot!
littledrummergirlwoensdag 9 januari 2019 @ 13:15
Lemijn gebaart ie nu "hey mam, hij's leeg, doe's vullen :7 " _O- ?

En ellie, wat een aanhoudend oortjesgedoe joh! hopelijk is het na het uitbaggeren bij jullie nu ook snel weer verholpen. Fijn dat je nu iig een duidelijker plan en een kort lijntje met de kno hebt.

-O- hier lijkt t met de buisjes opgelost, maar de nacontrole ect. moet ook nog komen. Hij heeft wel veul veul veul meer oorsmeer :r lijkt het.
LeSagewoensdag 9 januari 2019 @ 14:01
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:20 schreef Messina het volgende:
Die rompers van de Hema vind ik echt helemaal niks. Hema stikt de polsjes heel smal waardoor ik amper z'n handen erdoor krijg. Vind ze sowieso erg strak zitten om het lijfje ook, maar ik heb dan ook een groter-dan-gemiddeld kind.

H&M rompers O+
Haha, bij mij zitten die hema-rompers gewoon goed en zijn de h&m rompers veel te ruim :D
PKMwoensdag 9 januari 2019 @ 14:57
Wat klinkt dat lief zeg LeSage. O+

Fleur _O- Ik denk dat we zo maar langs de supermarkt gaan voor een bus slagroom. :D

LDG ik heb mijn punten ook net gebruikt voor rompers. :D HEMA O+

Ellie jammer dat je man zo slecht terug in slaap komt, dan zou ik het ook altijd zelf blijven doen ja. Mijn man neemt Banaan op vrije dagen wel mee naar beneden 's ochtends maar een half uur later zitten we dan wel aan het ontbijt.
Hopelijk helpt jullie nieuwe oorplan en komt er eindelijk weer wat rust. :*

Mooi weer vandaag, speeltuin in. Banaan snapt nou helemaal dat hij zijn voeten achteruit kan steken om op zijn buik van de glijbaan te gaan. Ik sta altijd weer versteld hoeveel hij al zelf kan. O+

Banaan wil de laatste tijd steeds vaker zijn handje op mijn tepel bij het in slaap vallen. Ik vind dat echt vervelend en hij doet het ook 's nachts. Als ik probeer hem aan te leggen wordt hij boos en slaapt dan zonder borst weer verder.
Ik ben benieuwd of hij nou toch met minder hulp gaat slapen. Om het aan te moedigen ligt hij nou met tut, kan hij die grijpen in plaats van mijn borst. ;)
Nolitavrijdag 11 januari 2019 @ 08:33
Hier ook fan van Hema stretchrompers!

Zeggen jullie dreumessen ook al hun eigen naam? Hier probeert ze dat sinds kort en noemt ze zichzelf nènè en heel soms nini. Dat klinkt zo schattig O+
Nijntje noemt ze overigens ook nènè :D
vencodarkvrijdag 11 januari 2019 @ 08:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 08:33 schreef Nolita het volgende:
Hier ook fan van Hema stretchrompers!

Zeggen jullie dreumessen ook al hun eigen naam? Hier probeert ze dat sinds kort en noemt ze zichzelf nènè en heel soms nini. Dat klinkt zo schattig O+
Nijntje noemt ze overigens ook nènè :D
Z. is nog te klein maar toen A. zo’n 2 was (denk ik) noemde hij zichzelf ook Nènè. :Y
Jentinvrijdag 11 januari 2019 @ 09:20
Ik val even binnen met een cadeauvraag: wát is echt een niet te missen topcadeau voor een verse dreumes? De zoon van vrienden wordt 1, maarrrrr: hij is de derde zoon en de oudste is pas net vier. Er is dus al zo verschrikkelijk veel speelgoed in de leeftijdscategorie 1-4 jaar. Treinbanen, autobanen, de complete V-tech collectie, keukentje, krijtborden, loopfietsen, loopauto’s, boeken, blokken, duplo... zelfs de moeder in kwestie heeft echt geen idee. Kleding is er ook in overvloed. Dus, help?
LaBelleFleur27vrijdag 11 januari 2019 @ 09:33
Ik had ook geen idee. Casper heeft veel speelgoed en kleding koop ik liever zelf :+. Maar een bon? Desnoods van een schoenenwinkel voor eerste (in dit geval misschien ook eigen) loopschoentjes? dat is ook nog wel een cadeau wat in de bewaarkist voor later gaat hier . Gepersonaliseerd voorleesboek?
Nolitavrijdag 11 januari 2019 @ 09:33
Jentin, misschien in de richting van een uitje denken?
Cadeaubon of toegangskaartje voor een of ander park. Een indoor speeltuin hoeft niet heel duur te zijn en is in de dreumes leeftijd al wel leuk.
Nolitavrijdag 11 januari 2019 @ 09:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 08:39 schreef vencodark het volgende:

[..]

Z. is nog te klein maar toen A. zo’n 2 was (denk ik) noemde hij zichzelf ook Nènè. :Y
Wat grappig. Als alle dreumessen dat doen dan is het toeval dat haar naam ook met een N begint en twee lettergrepen heeft. :D
FlyingFishvrijdag 11 januari 2019 @ 09:44
Wij zijn druk bezig met leren wie ze zijn. Hun broer wordt continu naar geroepen en op foto's aangewezen. Als ik Lala nu aantik en vraag "wie ben jij?" Dan zegt ze "lala". Als ik dezelfde vraag aan Em stel krijg ik echter ook het antwoord "lala", dus het gaat nog niet helemaal goed :')

En verder zijn ze heel lief voor elkaar, soms. Als Em een cracker heeft en Lala nog niet (omdat ze haar brood nog niet op heeft) dan krijgt ze hapjes van Em, en Em brengt Lala ook vaak haar fles zomaar. Andersom moet Lala het nog even leren...

Jentin, hebben de ouders geen verlanglijstje oid? Zo niet dan zou ik gaan voor iets dat ze gebruiken en dat op kan of kan slijten. Bij 1 jaar worden maakt het kinderen toch nog niets uit wat ze krijgen. Wellicht een pyjama, badschuim, eetschort... of gewoon een kadobon met een doos Nijntje koekjes zodat er nog iets uit te pakken is. Of als je nog wat tijd hebt, zelf een persoonlijk kartonnen boekje maken met foto's van de familie en vrienden er in. Die heb ik voor mijn nichtje gemaakt en is nu een jaar later nog steeds populair want allemaal mensen die ze kent.

En uitjes zijn ook altijd goed, maar misschien met 1 jaar nog wat lastig als kado.
Jentinvrijdag 11 januari 2019 @ 09:54
Goede ideeën, dank jullie wel!
Neteligvrijdag 11 januari 2019 @ 12:50
Mooie leren slofjes! Fijn om mee te kruipen en om mee te leren lopen.
LeSagevrijdag 11 januari 2019 @ 13:35
Cadeautips heb ik helaas niet.

S. noemde zichzelf heel lang jijjij of jij. Wat voor nogal wat verwarring zorgde bij andere mensen. Mijm kan zijn eigen naam niet, maar zegt wel ‘Ehbah’ tegen zijn broer O+ En Niiiiijjjjne over Nijntje (hij zingt het liedje altijd).
En heel effectief tegen oma ‘halloma’ en opa ‘hallopa’ :')
TolstoiFanvrijdag 11 januari 2019 @ 14:12
LeSage, dat is nog eens efficiënt communiceren :D

Hier wordt Nijntje "Nijnt" genoemd. Zichzelf herkent ie nog niet in de spiegel, als ie zichzelf ziet, zegt ie "baby" en de spiegel of raam wordt dan afgelebberd met kusjes aan zichzelf O+ :D Zijn naam zegt ie ook nog niet, maar die is ook wat lastig nog. Papa zijn naam kent ie dan weer wel :)

Simon gaat wel steeds meer met meerdere woordjes praten, hij gister bv. "aap meenemen" toen ik de aap boven wilde laten. Of "mama zitten" als ik moet gaan zitten, "tent maken" en "tolen bouwen" zijn ook populair. Ik vind het zo knap wat ie met een paar woordjes al duidelijk kan maken.

Vanochtend probeerde de kleine charmeur zijn zin te krijgen om een filmpje van Juf Roos op de laptop te kunnen kijken. Ik moest snel iets opzoeken op de laptop en hij wilde een filmpje. Ik zei dat we dat niet gingen doen, terwijl ik ging googlen. Komt ie helemaal tegen me aan zitten en zeggen "kus, kus, kus", in de hoop dat ie mij daarmee ging overhalen O+ O+ O+

En Simon is echt helemaal weg van het boekje "Mama kwijt". Als ik dat pak om te gaan voorlezen, dan komt ie meteen aangehold terwijl ie roept "Mama kwijt". Hij doet ook echt mee met het boek, als Kleine Uil beschrijft dat mama heel groot is, dan doet Simon zijn armen omhoog boven zijn hoofd om aan te geven hoe groot mama wel niet is O+ O+ O+
minilotvrijdag 11 januari 2019 @ 16:06
Goedemiddag allemaal hier! Tijd voor een deelse crosspost met het babytopic! :7

Aangezien mijn kleine grote babysaurus Günther deze week verjaarde en voortaan dus tot het Rijk der Dreumesen behoort, kom ik hier aanwaaien.
Wat een waanzinnige maanden met onze boreling: ik had al best verwacht dat ik moeder wezen leuk zou vinden, maar dat ik zó weergaloos verzot op onze uk zou worden en dat we de afgelopen maanden al zo weerzinwekkend veel plezier met 'm zouden hebben, dat had ik echt niet kunnen voorspellen. Slapeloze nachten: yup. In je tepels gebeten worden: uhuh. Spuitluiers tot aan het plafond: reken maar. Maar oh, wat was en is het het waard! O+ _O_

Een paar stats:
- Twaalf kilo (ongeveer) bij tweëentachtig centimeter (ongeveer)
- Krijgt nog zoveel borstvoeding als -ie hebben wil en maakt qua vast voedsel op sommige dagen een volwassen portie risotto soldaat en weigert op heel veel andere dagen zelfs de allerkleinste broodkruimel. Wat ik er mééstal wel in krijg zijn koude diepvriesdoperwtjes, kip en alle soorten fruit, dus ik maak me er voorlopig verder niet druk om.
- Sliep tot zes maanden in een bedje bij ons op de slaapkamer, maar sinds daarna altijd tussenin. Nooit zo gepland, maar gewoon zo gekomen. Terug in ledikantje zien te krijgen is een halfslachtig voornemen voor 2019. 8-)
- Gaat niet naar de crèche of gastouder. Ik heb er bewust voor gekozen te stoppen met werken om bij Günther te zijn nu -ie nog klein is. Hij is wel een middag per week bij mijn moeder, omdat ze hartstikke verliefd op elkaar zijn :) Mogelijk ga ik in de loop van dit jaar wel weer aan de slag voor één of twee dagen per week, maar op die dagen zal mijn echtgenoot dan voortaan thuis zijn.
- Zegt 'papa' en 'mama', 'oef!' als -ie de trap op klimt en sinds kort ook luidkeels en dwingend 'DIE!', voorzien van priemende vinger naar wat het dan ook is waarvan je zeggen moet wat het is. :') Oh, en leeuwen, draken en tijgers zeggen 'wraah', schapen zeggen 'baah' en auto's zeggen 'broem'. Vader en moeder krijgen desgevraagd hapjes van 'm tijdens het eten en poppen en knuffels krijgen kusjes en eindeloos gebrabbel. :)
- Staat maximaal een minuutje per keer los en deed op de dag voor zijn eerste verjaardag een schootvoetend stapje. Ging vervolgens geschrokken zitten. :+

Een bloemlezing van Güntherprogressie in tien foto's:
SPOILER
i3XDEVH.jpg
Gn1og4M.jpg
EMB6zH7.jpg
OWShQ11.jpg
S3JEn7u.jpg
h8gDYw3.jpg
UYQpYyl.jpg
6CHE2AH.jpg
GvFNYM9.jpg
We slepen het kind graag mee naar van alles - enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar:

SPOILER
Tripje naar Parc Asterix in Frankrijk:
T7ADmRT.jpg

Maansverduistering bekijken langs de Afsluitdijk:
07Zzf5a.jpg

Naar jubileumconcert The Cure in Hyde Park in Londen:
kdnJtkC.jpg

Weekje roadtrippen in Slovenië:
V6i0AiT.jpg

..waar Günther dagenlang de Chinese toeristen van zich af moest meppen. Hier langs het meer Bled:
musoguj.jpg

De beeb is ontzettend makkelijk en gezellig om mee te nemen, dat moge duidelijk zijn! :)
Ik vind het jong almaar leuker worden naarmate -ie ouder wordt en kijk dan ook stuiterend benieuwd uit naar het komende jaar! O+

Jullie bij voorbaat alvast bedankt voor alle komende ervaringen, adviezen en anekdotes. :9
vencodarkvrijdag 11 januari 2019 @ 17:56
Welkom Günther en mini! *O*
En gefeliciteerd nog. ;)
Die hemelsblauwe ogen en blonde bolletje zijn prachtig. En de dingendie jullie samen doen vind ik tof!
Op naar het komende jaar! :Y)
Nolitavrijdag 11 januari 2019 @ 18:04
Dat is een mooie binnenkomer mini, hihi leuk verslagje van het eerste jaar!
Past hij al op het hobbeleland met zijn stats? Hier van de sint gekregen maar ze kan er niet zelf op en af door de hoogte en als ik haar erop zet zweeft ze nog een cm of 10 boven de vloer. :+

Is hij trouwens ook vanaf juni oid zo blond geworden? Hier was ze bij geboorte ook donkerblond en in de zomer witblond geworden. Inmiddels vind ik het weer ietsje donkerder worden.
Ben benieuwd of het komende zomer weer zo blond wordt.
renavrijdag 11 januari 2019 @ 19:34
Gefeliciteerd mini, wat een lekker mannetje is het geworden O+

Mijn dreumes krijgt ineens heuse divakuren, als iets haar niet zint gooit ze haar hoofd naar achteren en begint semi zielig te brullen :') Soms overstrekt ze zich ook als je haar ergens weghaalt waar ze niet mag zijn, ben ik een gemene moeder als ik het wel vermakelijk vind? Nu nog wel waarschijnlijk :P Maar ook begint ze dingen aan te wijzen als ze iets wil, van haar drinkbeker tot speelgoed, heel handig ^O^
PKMvrijdag 11 januari 2019 @ 20:02
Grappig hoe jullie kindjes hun namen uitspreken. :D Ik dacht een keer dat Banaan zijn naam probeerde maar denk dat het nog wat vroeg is daarvoor.

Klinkt heerlijk zoet Tolstoi. O+

Leuk Mini je samenvatting.
Bij ons is het vooral de hele dag 'die' maar een wijzend vingertje. Soms gaat het vingertje kriskras alle kanten op. Of hij wist maar kijkt de hele andere kant op.
Als variatie heb ik vandaag twee uurtjes Engels tegen hem gesproken. Moest ik zelf soms ook even nadenken over wat hij aanwees. Hij begon bijvoorbeeld met plint, die heb ik moeten opzoeken. :P

Rena een diva. :D Banaan werd vandaag heel boos dat hij mijn telefoon niet mocht (zo rood dat ik dacht dat hij moest poepen).
Dat aanwijzen vind ik ondertussen ook steeds handiger. Ik snap steeds beter wat hij bedoelt. Meestal wil hij drinken en ook als hij dat eigenlijk niet bedoelde is hij wel tevreden met zijn bakje water. :s)
Flavvrijdag 11 januari 2019 @ 20:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:16 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Flav, hoeveel schelen V en baby straks? Krijgt hij er wat van mee? Muppet nog helemaal niet, al vindt ze het wel heel interessant dat ze nu een nieuwe kamer heeft!
V is straks 1 jaar en 8 maanden als de baby komt.
Hij krijgt er niks van mee maar aait wel mijn buik als ik zeg dat er een baby’tje in zit O+
Kan ook zijn dat hij me na doet aangezien ik vaak kruimels van mijn buik moet vegen _O-

Hoeveel schelen Muppet en baby straks?
Lemijnvrijdag 11 januari 2019 @ 20:35
Welkom Günther en mini! O+ . Mooi kind, mooie post. Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren met je eenjarige. Ik vond het afgelopen half jaar lastiger dan daarvoor. Die eigen wil die hem (en mij) in de weg zit, veel ziek/ slecht slapen wat mij nogal uitputte, niet meer simpel een kind op je binden en je eigen gang gaan. Tegelijk geniet ik nog steeds elke dag heel hard van Jacob en vind ik 'm echt fantastisch leuk en grappig en lief en knap. En wil ik niet terug in de tijd, want vooruit staat ons nog zoveel moois onbekends te wachten.

Eigen naam proberen te zeggen :o *; . Joh, Jacob zegt niet eens mama. 95% van wat uit zijn mond komt is DIE en de rest zijn variaties daarop brrrr voor een auto of een vliegtuig. Maar zichzelf herkennen in de spiegel doet hij wel. En de wikkel van het theezakje terugstoppen ook (superhandig :') ). En ons elke dag verbazen met wat hij begrijpt. En last but nog least: doorslapen *; .

Iemand vroeg wat Jacob gebaarde: dat was thee. Dat hoort in een denkbeeldig kopje maar wij doen het ook vaak in het theekopje zelf.
vencodarkvrijdag 11 januari 2019 @ 20:59
“DIE!!!!” en dan wijzen inderdaad. O+
Maar mijn Z is stuk. -O-
Sinds dinsdag is ze niet zo fit. Meer willen slapen (op ons! :o ), hangerig, ‘zeurderig’ en verkouden.
Ze eet prima, drinkt goed, fatsoenlijke luiers en er kan soms best een lachje, grapje en speelmomentje vanaf. Het is alleen allemaal wat minder. Ze had alleen nu net een beetje verhoging.
Nu hebben vandaag al 3 mensen gevraagd waarom ik niet naar de huisarts ben gegaan (man, schoonzus en schoonmoeder, bij die laatste was ze vandaag vanwege werk).
Doe ik het nou zo verkeerd? Ben ik dan te makkelijk of is een ander te bezorgd?
Ik begrijp dat een ander liever het zekere voor het onzekere weet maar Z. is naar mijn idee gewoon een beetje grieperig. Niks geks of bijzonders verder.

Hoe zien jullie dit? Wat is jullie ervaring met twijfels van naar de huisarts gaan of niet? -O-
Messinavrijdag 11 januari 2019 @ 21:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:59 schreef vencodark het volgende:
“DIE!!!!” en dan wijzen inderdaad. O+
Maar mijn Z is stuk. -O-
Sinds dinsdag is ze niet zo fit. Meer willen slapen (op ons! :o ), hangerig, ‘zeurderig’ en verkouden.
Ze eet prima, drinkt goed, fatsoenlijke luiers en er kan soms best een lachje, grapje en speelmomentje vanaf. Het is alleen allemaal wat minder. Ze had alleen nu net een beetje verhoging.
Nu hebben vandaag al 3 mensen gevraagd waarom ik niet naar de huisarts ben gegaan (man, schoonzus en schoonmoeder, bij die laatste was ze vandaag vanwege werk).
Doe ik het nou zo verkeerd? Ben ik dan te makkelijk of is een ander te bezorgd?
Ik begrijp dat een ander liever het zekere voor het onzekere weet maar Z. is naar mijn idee gewoon een beetje grieperig. Niks geks of bijzonders verder.

Hoe zien jullie dit? Wat is jullie ervaring met twijfels van naar de huisarts gaan of niet? -O-
Die van mij heeft nog nooit de huisarts gezien (voor zichzelf). Ik durf zelfs te stellen dat sommige ouders wel erg snel naar de huisarts rennen (terwijl ze zelf stiekem ook best weten dat hun kind niet iets ernstigs heeft. Griep of zo.)
Stroopwafelmeisjevrijdag 11 januari 2019 @ 21:08
Welkom Mini! Mooie samenvatting en wat hebben jullie toffe dingen ondernomen met Gunther! Ik ben ook benieuwd hoe je het komende jaar gaan ervaren. Het is zeker meer uitdagend, maar ook zo leuk!

Hier ook nog geen enkele poging op haar eigen naam, terwijl die toch erg makkelijk is :P Ze begint de laatste dagen wel opeens elke dag nieuwe woorden te zeggen. Zo leuk om te zien!

De rode billen zijn trouwens veel erger geworden dus vandaag even langs de huisarts. Blijkt het een schimmel te zijn. Dus nu smeren met de juiste crème en dan hopelijk snel beter. Het begon namelijk hard en droog te worden, op sommige stukken zelfs zo droog dat het open begint te scheuren :'( Gelukkig lijkt ze er weinig last van te hebben verder!

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:09 schreef Flav het volgende:

[..]

V is straks 1 jaar en 8 maanden als de baby komt.
Hij krijgt er niks van mee maar aait wel mijn buik als ik zeg dat er een baby’tje in zit O+
Kan ook zijn dat hij me na doet aangezien ik vaak kruimels van mijn buik moet vegen _O-

Hoeveel schelen Muppet en baby straks?
O+ wat lief! Muppet is straks bijna 1 jaar en 9 maanden (afhankelijk van hoe lang deze binnen blijft :') ). Ze is erg gefascineerd door m'n buik, wil er steeds aan zitten. Sinds vandaag zegt ze er ook 'baby' tegen, maar of ze het echt snapt? Volgens mij niet :s)
Lemijnvrijdag 11 januari 2019 @ 21:15
venco, ik zou ook niet gaan als ik geen vraag of zorgen had. ik bedoel, wat kom je dan doen? zijn je man/schoonzus/schoonmoeder wel bezorgd? waarover dan?
vencodarkvrijdag 11 januari 2019 @ 21:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:15 schreef Lemijn het volgende:
venco, ik zou ook niet gaan als ik geen vraag of zorgen had. ik bedoel, wat kom je dan doen? zijn je man/schoonzus/schoonmoeder wel bezorgd? waarover dan?
Ik vertel het ook: wat moet ik de dokter dan vertellen? Ze is verkouden en niet fit/vrolijk? Maar verder doet ze alles prima?
Ze zijn allemaal nogal gauw bezorgd (familietrekje). Ze is natuurlijk warm en niet zo lekker in haar vel. Manlief vindt het gewoon niet prettig als ze dan wat meer lusteloos oogt.
Ik denk dat ze echt even vergeten dat ze al een jaar is en een griepje niet uitzonderlijk is.
Ze bedoelen het niet vervelend maar het geeft mij wel het gevoel dat ik het dus niet goed doe.
Stroopwafelmeisjevrijdag 11 januari 2019 @ 21:22
Ik sluit me aan bij Lemijn, Venco. Ik relativeer het vaak met: ik voel me ook wel eens een paar dagen sloom of niet zo lekker. Wat kan een huisarts daar over zeggen dan? Pas als ik het echt te ver vindt gaan of ze langere tijd koorts heeft, ga ik langs. Of dus zoals nu nadat de opvang zei dat het leek op een schimmel ipv gewone luieruitslag en ik dus een heel concrete vraag heb die internet niet kan beantwoorden :')
Lemijnvrijdag 11 januari 2019 @ 21:29
Het is ook niet prettig. Ziek zijn is niet prettig, een ziek kind hebben ook niet. Maar gelukkig is het meestal 'gewoon' ziek en daar kan een dokter echt niks aan doen hoor. En dat kan je als ouder doorgaans redelijk goed inschatten, zeker met onze dreumesen: die kennen we al meer dan een jaar, ze zijn niet meer zo superkwetsbaar als eerst, etc.

Dus, venco: je doet het wel goed :* .
vencodarkvrijdag 11 januari 2019 @ 21:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:29 schreef Lemijn het volgende:
Het is ook niet prettig. Ziek zijn is niet prettig, een ziek kind hebben ook niet. Maar gelukkig is het meestal 'gewoon' ziek en daar kan een dokter echt niks aan doen hoor. En dat kan je als ouder doorgaans redelijk goed inschatten, zeker met onze dreumesen: die kennen we al meer dan een jaar, ze zijn niet meer zo superkwetsbaar als eerst, etc.

Dus, venco: je doet het wel goed :* .
Soms spookt gewoon zo’n gedachte door mijn hoofd van: wat als ik wél een signaal mis? :?
Of kom ik straks (zwaar gezegd) incapabel over op mijn familie?
Z. was vandaag dus bij mijn schoonmoeder en ik had haar al ingelicht.
Schoonzus had ook al met mijn schoonmoeder gesproken. Die belt naar mijn man (die sliep na zijn nachtdienst, dus die belde ze wakker) om te vragen of mijn schoonmoeder de huisarts mag bellen omdat ze bezorgd is.
Nu begrijp ik best dat het allemaal uit liefde voor het meisje is maar kom op. :?
Het is bijna alsof op mijn gevoel niet vertrouwd wordt. :')
Nolitavrijdag 11 januari 2019 @ 22:06
Wel herkenbaar venco. Ik ga zelf nooit naar de huisarts, maar ben soms bang dat ik dan idd de drempel te hoog maak voor N.
Ze heeft ook pas 1x de huisarts gezien op aanraden van kdv (ook een schimmel).
Heb wel 2x gebeld voor overleg en niet met de intentie om langs te gaan. Afgelopen keer was ook vooral voor vriend zijn gemoedsrust. En uiteindelijk dus ook die van mij want wat als, maar over het algemeen volg ik mijn eigen gezonde verstand en overtuig ik mijn vriend daar ook mee.
Toen ik na bellen namelijk naar hem uitsprak wat ze zeiden kwam hij met, maar heb je ook gezegd dat ze 3 dagen geleden op haar hoofd is gevallen? Uuhm dat staat hier echt los van hoor, maak je maar niet druk. :+
LeSagevrijdag 11 januari 2019 @ 22:19
Nou, voor een griepje ga ik ook niet zomaar naar de huisarts hoor. Pas als het lang duurt of bijvoorbeeld bij heel naar hoesten.
Als ik met Mijm naar de huisarts zou moeten bij verkoudheid dan kon ik dagelijks gaan. Dat is echt zo’n snottebellen kind O+

Dat is dus echt een hele fijne tijd tussen de kindjes in *)
Franny_Gvrijdag 11 januari 2019 @ 22:24
Klinkt inderdaad als wat overbezorgd. Mijn eigen familie is precies het omgekeerde. Daar wordt alles nuchter weggerelativeerd (Niet dat ze niet naar een dokter zullen gaan, maar pas als er duidelijk wat is). Dus tja, laat je niet gek maken, zou ik zeggen. Kleine kinderen zijn nu eenmaal vaak en soms ook lang verkouden, en daardoor soms ook wat lusteloos. Ik denk dat het behoorlijk duidelijk is wanneer je een arts moet gaan opzoeken (bij hoge koorts, veel spugen, niet helder zijn, een heftige hoest die maar niet overgaat e.d.) en zoals jij het nu beschrijft is dat niet het geval.

Mini, alweer een dreumes joh. O+ . Gefeliciteerd!

Wat betreft de eigen naam. Wij verbaasden ons een tijd terug erover dat IJsje steeds als we in een boekje een plaatje van een ei zagen en dan 'ei' zeiden hij heel hard begon te giechelen. Pas vorige week viel ineens het kwartje. Hij dacht dat we hem ermee bedoelde. Ik zei namelijk ei en toen begon hij weer te lachen en naar zichzelf te wijzen. :D . _O- .
LeSagevrijdag 11 januari 2019 @ 22:26
Oh en Mini *O* wat een heerlijk verslag O+
LaBelleFleur27vrijdag 11 januari 2019 @ 22:36
Venco :*

Ik hou meestal aan:
Eten (in iets mindere mate)/drinken/plasluiers/alertheid (ik ben moe dus kan iets missen :')) tenzij het echt langer duurt, maar anders heb ik ook geen hulpvraag.

Welkom mini! *O*

Woordjes: mamamama/papapapa (we zijn het meestal allebei :')) en het wijzen en inderdaad die. En bah. Maar tot nu toe zie ik het als klanken wat ie kent, net persé dat ie er ook al een betekenis aan hangt.
FlyingFishvrijdag 11 januari 2019 @ 23:43
Franny O+ daar kun je hem later nog vaak mee plagen...

Leuk overzicht mini! En het gaat nog veel leuker worden!

Ik ken mijn huisarts niet eens. Peuter is er ook nog nooit geweest maar wel telefonisch contact gehad met een assistente over schimmels en poepgedoe maar toen was hij ook al drie. Em is er wel echt geweest toen ze al een paar dagen flinke koorts had, waarna juist die dag de vlekjes opdoken :') en de meiden zijn wel echt vaak ziek geweest als baby, maar niks waarbij ik het gevoel had dat het ernstig was.

En die continue snotneuzen :( de bank leek vanmiddag wel alsof we een slakkeninvasie hadden gehad... gelukkig met een nat doekje zo weg, maar heerlijk als je er net even vol je hand in zet. En er is ook niet tegenaan te neuzenpoetsen. Tijd voor voorjaar!
Nanukezaterdag 12 januari 2019 @ 07:35
Snot en heel erg hoesten present. Slapen is drama (logisch) en ik kan niet wachten tot het weer beter wordt. Meer dan 3u slaap, plz. :X

Al die pratende dreumessen zeg! Wat knap! Hier blijft de prioriteit bij bewegen. Lopen, rennen, dansen, klimmen, allemaal heel hip. En hij begrijpt ineens echt heel veel van wat we zeggen, al is hij soms oost-indisch doof. :P
vencodarkzaterdag 12 januari 2019 @ 07:59
Z. heeft gewoon vrijwel de hele nacht doorgeslapen. :') Van 20:15 tot 1:15 en toen tot 6:15 pas weer en nu nog steeds.
Dat komt nooooit voor.
Jammere is dat ik zelf tussen 23:00 en 1:15 niet echt in slaap kon komen. Lag maar te draaien en was vooral in een lichte slaap. Alsof ik wachtte tot Z., zoals altijd, wakker zou worden.
Ik zit nu meer moe aan het ontbijt dan wanneer ik 3 keer heb moeten opstaan. :')
Eens kijken wat de dag bij Z. brengt. :)
elliebellzaterdag 12 januari 2019 @ 09:39
Mini welkom nog en gefeliciteerd! Wat leuk om zo even een overzicht van Günthers eerste jaar te zien!

Huisarts: wij hebben een abonnement afgesloten :') Nog nooit zo vaak de huisarts gezien in m'n leven. Maar dat komt dus met name door Kees z'n oorontstekingen. Ik ga er voor mezelf ook echt zelden heen, pas als er echt iets is. Dus klinkt alsof je gewoon goed je gevoel volgt Venco, ik vertrouw er ook wel op dat je dat als ouder zijnde prima in kan schatten. En word je toch ongerust dan kan je altijd alsnog heen.

En sinds bezoek aan KNO arts slaapt Kees weer zoveel beter! Wel 2x flesje gegeven vannacht, maar hij sliep in ieder geval direct weer door. Wat doet een beetje ok slapen toch goed voor een mens :Y Jammer dat ik zelf lekker verkouden aan het worden ben, maar je kan niet alles hebben hè ;)
LaBelleFleur27zaterdag 12 januari 2019 @ 10:02
Snot en hoesten (Casper en ik allebei) }:|. Ben nog nooit zovaak verkouden geweest als dit jaar ook.

Fijn dat het beter gaat Ellie!

Vervelend dat je alsnog moe bent Venco ;(
littledrummergirlzaterdag 12 januari 2019 @ 10:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:59 schreef vencodark het volgende:
“DIE!!!!” en dan wijzen inderdaad. O+
Maar mijn Z is stuk. -O-
Sinds dinsdag is ze niet zo fit. Meer willen slapen (op ons! :o ), hangerig, ‘zeurderig’ en verkouden.
Ze eet prima, drinkt goed, fatsoenlijke luiers en er kan soms best een lachje, grapje en speelmomentje vanaf. Het is alleen allemaal wat minder. Ze had alleen nu net een beetje verhoging.
Nu hebben vandaag al 3 mensen gevraagd waarom ik niet naar de huisarts ben gegaan (man, schoonzus en schoonmoeder, bij die laatste was ze vandaag vanwege werk).
Doe ik het nou zo verkeerd? Ben ik dan te makkelijk of is een ander te bezorgd?
Ik begrijp dat een ander liever het zekere voor het onzekere weet maar Z. is naar mijn idee gewoon een beetje grieperig. Niks geks of bijzonders verder.

Hoe zien jullie dit? Wat is jullie ervaring met twijfels van naar de huisarts gaan of niet? -O-
volg je eigen gevoel :* ik heb aan mezelf gemerkt dat ik precies weet wanneer er iets ernstigs aan de hand is en wanneer niet. Je kent je kind als geen ander en als jij je geen zorgen maakt en een griepje ziet, dan is dat 9 vd 10 keer ook gewoon zo. En mocht het verergeren of lang duren dan kun je altijd nog gaan :Y
minilotzaterdag 12 januari 2019 @ 10:24
Venco, op zich lief dat ze zo bezorgd zijn, komt neem ik aan voort uit de beste bedoelingen en een hoop liefde voor je ukkie. Maar team relativeren hier: voor een beetje koorts en algemene meh zou ik echt niet weten wat ik bij de huisarts zou moeten!

We kwamen er bij Günther een paar weken geleden inzake waterpokkenvaccinatie achter dat -ie nog niet ingeschreven stond bij onze apotheek. De apotheekmevrouw: 'Maar dan heeft hij nog helemaal geen antibiotica gehad?! :? ' - alsof dat verschrikkelijk ongebruikelijk was!

Soms schiet het me ook wel eens door het hoofd hoor, bij een paar baggerdagen en -nachten waarin we er met succes een paracetamol ingooien: misschien hebben we al drie keer een oorontsteking platgerelativeerd - het zou zomaar kunnen. In dat geval: sorry kind en leer maar gauw praten zodat je gewoon kunt zeggen waar het zeer doet ^O^

Lemijn, wat ik nog wilde vragen, waarin zat de afgelopen maanden die eigen wil praktisch gezien in de weg? :* Ik probeerde net zo eens te bedenken op welke punten dat bij Günther de komende tijd al problematisch zou worden, maar ik kan eigenlijk niets verzinnen. Dreumesoudern00b als ik nog ben. 8-) Verlicht me!

Beterschap, Nanuke, Ellie, Belle & Casper! *;
LadySzaterdag 12 januari 2019 @ 13:35
Venco, zoals jij het omschrijft zou ik ook niet naar de ha gaan.
Mie had laatst 3 dagen flinke koorts (40+ graden), maar omdat hij verder wel alert was (niet per se vrolijk :+ ), heb ik ook niet gebeld. Mijn schoonmoeder moest oppassen: "ooooh, ik ga niet naar buiten hoor, als hij koorts heeft." Toen ik zei dat ze dat zelf moest weten, maar voor de koorts niet binnen hoefde te blijven: "Dan doe ik hem wel een muts op, hoor" Benadrukt dat dat echt niet hoefde. Niet voor de koorts in ieder geval, wel als het erg koud was buiten, maar dat was het niet. Allemaal goedbedoeld van haar, maar ze maakt zichzelf er zenuwachtig mee :D

Hier ook continue snot en neus afvegen is lava. }:|

Mini, bijzondere reactie van die apotheekmevrouw. Mie heeft ook nog nooit AB gehad, lijkt me niet echt een gemis ofzo :D
TolstoiFanzaterdag 12 januari 2019 @ 16:09
Mini, hoe vond Günther de honingtaart?
Verder een mooi overzicht van je kleine grote man O+ Vind het altijd knap hoe relaxt jij omgaat met alles, ben ik wel een beetje jaloers op :@

Wat zijn je beweegredenen voor de waterpokkenvaccinatie? Wij overwegen het ook, maar elke keer ga ik toch weer twijfelen, vooral voor de lange termijn werking. Manlief heeft pas waterpokken gehad toen ie in de 20 was en is toen vreselijk ziek geweest. Wat ik erover gelezen heb, is de echt lange termijn werking nog onduidelijk (werking nog 90% ofzo na 10-15 jaar, weet het niet precies meer).

Hier een baggernacht, ik ben snotverkouden en chagrijnig, Simon is ook flink aan het hoesten. Vannacht van 01:30 tot 03:30 met hem bezig geweest. Hij is gelukkig niet chagrijnig onder :)
LaBelleFleur27zaterdag 12 januari 2019 @ 16:46
Lemijn ik begrijp (denk ik) wel een beetje wat je zegt. Casper was een makkelijke baby (sliep en dronk goed en huilde weinig en ik wist 90% v/d tijd wel wat ie wou). Nu heb ik een verse dreumes met al een poos een sterke eigen wil, ziet nee zeggen als een spelletje en motiveert hem alleen om iets wat niet mag vaker te doen, zijn nieuwsgierigheid zitten zijn overdagdutjes in de weg -ik ben zo moeoeoeoe maar ik ben ook nog niet uitgespeeld-, en dan nog flinke verlatingsangst) en ik vind dit veel meer een uitdaging dan de ‘echte’ babytijd. Maar misschien bedoel jij iets heel anders hoor :'). Maar ondanks dit ben ik heel gek op hem O+

:* voor de slechte nacht TolStoi!

Waterpokken hebben we hier al gehad :P

Ik was vandaag alleen met Casper en mijn moeder vroeg of ze nog even op moest passen zodat ik was in huis kon doen. Ik: ‘neeu hoeft niet’. *loopt 10 minuten later het washok in* -> ohja dit heb ik al de hele week genegeerd en misschien moet ik de 3 volle wasmanden van boven ook eens in de kast pakken :'). Dus Casper is de hele middag (volgens mij had ik meer dan alleen was genegeerd :')) bij oma geweest en ik heb eindelijk weer eens fatsoenlijk kunnen schoonmaken en opruimen. O+ (Voor die ene dag dat het duurt :')).

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 12-01-2019 16:53:18 ]
Lemijnzaterdag 12 januari 2019 @ 19:46
Ik denk dat het wel aardig overeenkomt hoor Fleur. Ik denk ook wel eens dat ik me het eerste jaar als te rooskleurig herinner. En dat het meespeelt dat de vermoeidheid bij mij erg ging stapelen na de eerste verjaardag. Maar vroeger hielp het altijd om hem te voeden of bij me te nemen. Nu ligt hij best vaak boos op de grond en dan word ik weggestuurd. Hij wil meer en daardoor lukt er ook van alles niet. Vroeger haalde hij dan spreekwoordelijk z'n schouders op, maar zo makkelijk geeft hij niet meer op. Nodig en terecht natuurlijk. Maar de fase dat hij perse met de pannendeksels wilde smijten en ik dat niet goed vond vanwege de onderburen, zeker op zondagmorgen om 7 uur, verlangde ik terug naar dat jongetje dat zich weer in slaap liet voeden en zich omdraaide op dat tijdstip. Eten maken dat genegeerd of op de grond gegooid wordt liet me ook niet zo koud als ik had gehoopt.
Vergeet niet dat ik helemaal geen moeite had met het nooit aflatende afhankelijke van het begin. Best veel ouders vinden het volgens mij een opluchting dat dat afneemt. Ik vind dat prima, maar voelde me niet beperkt.

Dat ei van IJsje vind ik echt leuk!

Wij focussen nu even op lichaamsdelen. Neus/oog/oor/haren zit er aardig in. Ik probeer nu op de commode de el-serie: tepel/navel/piemel :P .
Lemijnzaterdag 12 januari 2019 @ 19:47
En hoera voor grootouders die je de kans geven om al die achterstallige shizzle te doen. De hemel vind ik dat.
vencodarkzaterdag 12 januari 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 19:47 schreef Lemijn het volgende:
En hoera voor grootouders die je de kans geven om al die achterstallige shizzle te doen. De hemel vind ik dat.
Daar vraag je ook niet gauw speciaal oppas voor hè. :D
LeSagezaterdag 12 januari 2019 @ 20:02
Ik heb soms een spontane vrijdag vrij van mijn baas (soort onregelmatig werk) en dan zijn de jongens op de opvang. In rust lunchen O+ De deuren open kunnen laten staan O+ Mijn eigen programma op tv O+ De was/badkamer/keuken O+
Zo ook de dag voor het verjaardagsfeestje van S. Timing, mijn baas heeft het *)

Ik vond dat afhankelijke zeker niet altijd leuk, maar nu is het onafhankelijk willen zijn soms wel vermoeiend, met bijvoorbeeld boodschappen doen of bij mensen zonder kinderen thuis. Maar ik weet ook uit ervaring dat het zo weer voorbij is, want met S. gaat dat allemaal al weer prima. Die probeert wel uit, maar kan ik met een gesprekje wel tot rust laten komen.

Nieuwe woorden ineens :o popo (Bronko = hond), tintekaa (sinterklaas), tata (tante), opah (open) en hapaaaaa (eten) *O*
minilotzaterdag 12 januari 2019 @ 20:37
Günther gooit er daags na z'n verjaardag een mini-update in, hij kan nu zelf ook óp de bank klimmen in plaats van alleen eraf. Knus! O+
In z'n deze week verkregen learning tower (middels Ikea-hack) klimmen gaat ook al perfect, alleen terug eruit klimmen nog niet. Nou weet ik als kluns eerlijk gezegd ook niet hoe -ie dat het handigst voor elkaar kan krijgen. :X

Hier overigens ook een oma die per se elke week een hele middag boodschappen met Günther wil doen (lees: trots met 'm rondparaderen) en dan ga ik meestal ook hardcore stofzuigen en dweilen enzo. :Y ^O^

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 12-01-2019 20:42:22 ]
minilotzaterdag 12 januari 2019 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 19:46 schreef Lemijn het volgende:
Ik probeer nu op de commode de el-serie: tepel/navel/piemel :P .
:D O+
Lemijnzaterdag 12 januari 2019 @ 21:04
Ik denk dat uit de learning tower (die heet hier gewoon toren trouwens) het beste achteruit kan, precies zoals ze er ook in klimmen. Maar goed, je kan het toch niet voordoen, dus ik wacht gewoon tot hij zelf iets verzint. Tot nu toe steekt hij gewoon z'n armen uit... :').
Franny_Gzaterdag 12 januari 2019 @ 21:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 10:24 schreef minilot het volgende:
Lemijn, wat ik nog wilde vragen, waarin zat de afgelopen maanden die eigen wil praktisch gezien in de weg? :* Ik probeerde net zo eens te bedenken op welke punten dat bij Günther de komende tijd al problematisch zou worden, maar ik kan eigenlijk niets verzinnen. Dreumesoudern00b als ik nog ben. 8-) Verlicht me!

Vanuit mijn ervaring. Het grote verschil tussen baby IJsje en dreumes IJsje is dat hij als baby in de draagdoek als hij wat mopperig was lekker ging slapen, terwijl ik dan met mijn oudste bijv naar de speeltuin ging of gewoon alleen een stukje wandelen.

Nu is IJsje een enorme vent geworden, maat 86. Hij slaapt overdag nauwelijks meer. Als ik hem nu in de draagzak meeneem is het een hele vracht en daardoor kan ik niet lang met hem rondsjouwen. Daarnaast wil hij dat ook niet meer. Hij wil mee doen. Ook lopen, ook in de speeltuin. Maar als het een beetje tegenzit, dan wordt hij chagrijnig. Gisteren was hij ergens een beetje boos over en werd hij een soort plank in mijn armen. Ook heeft hij deze week voor het eerst de stervende zwaan in praktijk gebracht. Een keer toen hij met z'n vader op stap was. Dan gooit hij zich keihard op de grond en begint te huilen en te krijsen.

Kijk, echt problematisch is het allemaal niet. Maar het is bewerkelijker. En soms moet je er ook wat meer rekening mee houden misschien. Ze zijn aanwezig, kunnen nog niet praten, dus zetten ze een keel op en dat zijn dan niet van die schattige baby-geluidjes meer.
littledrummergirlzaterdag 12 januari 2019 @ 21:45
Hier is ook een belachelijk lage frustratietollerantie _O- als een rond blokje na twee keer nog steeds niet in het driehoekige gaatje past wordt het blokje krijsend weggegooid en de stoof erachteraan 8)7 :D :X
Miss_Congenialityzaterdag 12 januari 2019 @ 22:09
Hier ook een dramaqueen dreumes :D
Ze was suuuuuper makkelijk als baby, snel tevreden en eigenlijk altijd aan het lachen. En vanaf dat ze richting de 1 jaar ging kwamen daar steeds meer frustratie momenten bij. Ze kan zo ontzettend boos worden als iets haar niet lukt.

Het was met leren tijgeren al wel te zien dat ze gefrustreerd raakte toen ze maar niet vooruit kwam maar dat was dan nog enigszins schattig.

Nu kan ze omslaan van schaterlach naar compleet door het lint wanneer haar loopkarretje tegen de kast aan botst, een balletje de verkeerde kant op rolt of ze een vormpje niet op de juiste plek in de stoof krijgt. Om daarna weer te lachen (met nog vol betraand gezicht) als ze weer afgeleid is en de Duplo bv ook best leuk is. Als dreumes is ze dus wel redelijk bewerkelijk vind ik...

Gelukkig heeft ze een peuter zus die voor heel veel afleiding zorgt :P
LeSagezaterdag 12 januari 2019 @ 22:50
Dat is hier eigenlijk alleen maar om eten. Zoals vandaag met de gratis ‘hou-je-kind-stil-banaan’ in de Jumbo. Hij liet zich dramatisch achterover vallen in het wagentje, omdat ik die banaan zo nodig moest uitpakken. Waar was ik in vredesnaam ook mee bezig :{
LaBelleFleur27zaterdag 12 januari 2019 @ 23:44
Het is hier ook vaak om eten als in wat jij eet wil ik ook, ongeacht of ie net gegeten heeft en wat het is (rundertong, haring) :'). Maar we hebben hier dagelijks stervende zwanen omdat ie de televisie niet 45 graden mag draaien op het tv-meubel/de stekker van de lamp er niet uit mag trekken/niet bij de houtkachel-set mag komen/niet aan de knoppen van de oven mag komen want daar kan ie nu bij :') etc etc. Fijn dat dit herkenbaar is :P

Maar heeel af en toe (‘s avonds/‘s nachts :')) ben je ook gewoon nog heel klein O+

SPOILER
1bl8FLd.jpg
LadySzondag 13 januari 2019 @ 07:38
Oooh, heerlijk is dat hè, Fleur O+ Ik geniet er nu extra van.

Hier heeft meneer ook een eigen wil gekregen: nee tegen de bloemkool en ja tegen het vlees bijvoorbeeld.
En o wee als je toch bloemkool op zijn vorkje prikt...
Stroopwafelmeisjezondag 13 januari 2019 @ 08:01
Oh wat herkenbaar allemaal! Hier kan ze de hele dag door jammeren om 'appel', dan geef je haar de mandarijn die ze wil ( :') ), heeft ze een minuut lol met het uit elkaar trekken van de partjes en dan is het klaar. Opeten, ho maar. En dan 5 minuten later weer in de keuken staan "appel, appel". Hier dus ook geregeld een stervende zwaan in huis.

Maar ze heeft ook een eigen wil als we naar buiten gaan. Laatst gingen we dus bij 8 graden naar buiten in snowboots, dikke jas, muts en 2 sjaals. Tuurlijk kind, als jij dat wil O+
TolstoiFanzondag 13 januari 2019 @ 08:07
Wat een mooie foto, Fleur! Lekker genieten van die momenten O+

Ik lees wel vaker dat dreumesen helemaal gek zijn van vlees. Simon heeft dat (nog) niet. Kip vindt ie wel lekker, maar wordt ook rustig weer uitgespuugd als het zo uitkomt. Verder vlees eet ie bijna alleen maar het soort van verstopt zit in het eten (bv. gehakt door de pasta).

Hier gisteravond weer inslaapdrama, uiteindelijk sliep ie om 22 uur pas }:| Weg avond voor jezelf }:| }:| Snap het ook niet zo goed, 's middags kun je hem gewoon wakker en bed leggen, dan gaat ie nog even kletsen en zijn bed verkennen en dan valt ie in slaap. 's Avonds werkt dat hele ritueel niet. Dan moet ie aan de borst in slaap vallen zodat ik hem slapend in zijn bed kan leggen, of wakker in zijn bed en dan erbij blijven zitten tot ie slaapt. Als je dan wegloopt net als overdag dan is het krijsen geblazen en hij roept dan alleen maar om mama. }:| En dat in slaap vallen duurt dan best lang, terwijl ie wel hartstikke moe is en steeds zit te gapen en oogjes wrijven.
TolstoiFanzondag 13 januari 2019 @ 08:09
O, Stroop, dat heeft Simon ook. Dan wil ie absoluut zijn skipak aan, terwijl dat qua temperatuur niet nodig is. En dan te bedenken dat de eerste paar keer zijn skipak aantrekken alleen maar huilen was, want hij wilde hem nu aan. _O- _O- _O-
littledrummergirlzondag 13 januari 2019 @ 10:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 22:50 schreef LeSage het volgende:
Dat is hier eigenlijk alleen maar om eten. Zoals vandaag met de gratis ‘hou-je-kind-stil-banaan’ in de Jumbo. Hij liet zich dramatisch achterover vallen in het wagentje, omdat ik die banaan zo nodig moest uitpakken. Waar was ik in vredesnaam ook mee bezig :{
laatst zette tilde ik hem na het eten uit de kinderstoel (dat wilde hij) en daarna zette ik de kinderstoel in een hoek, dat wilde ie duidelijk niet _O- krijsen, stampvoeten 8)7 :D
minilotzondag 13 januari 2019 @ 10:13
Dank voor alle uitgebreide uiteenzettingen aangaande de dramaschopperij die ons nog te wachten staat, luitjes! O+ ^O^

Fleur, wat een ontzettend lieve foto! :* Ik vind dat toch ook wel vaak momenteel: staat Günther als -ie wakker is full on te dreumessen, maar zodra -ie tegen me aan ligt te slapen (zoals nu) is het direct weer een zoet babietje om te zien :Y
minilotzondag 13 januari 2019 @ 10:20
Tolstoi (sterkte met de slaapissues! :* ), Günther stond neutraal tegenover de taart en hield het na drie happen voor gezien. 8-)

Voor de nieuwsgierigen: om te vieren dat babies geen maar éénjarigen wél honing mogen, bakte ik voor z'n verjaardag een Russische honingtaart. :7

I74gFAk.jpg

lrggeHi.jpg

Waterpokkenvaccinatie bovenal simpelweg omdat het kán, het soms ernstig uitpakt en anders in elk geval flink oncomfortabel is en potentieel (zoals bij mij én mijn lief) voor littekentjes zorgt.
Peejturzondag 13 januari 2019 @ 10:24
Ik vind dat de laagjes wel wat gelijkmatiger moeten en ik vind de botercreme net wat te dik. Ook mis ik het zuurtje!

/uit HHB-modus!
LaBelleFleur27zondag 13 januari 2019 @ 10:29
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 10:20 schreef minilot het volgende:
Tolstoi (sterkte met de slaapissues! :* ), Günther stond neutraal tegenover de taart en hield het na drie happen voor gezien. 8-)

Voor de nieuwsgierigen: om te vieren dat babies geen maar éénjarigen wél honing mogen, bakte ik voor z'n verjaardag een Russische honingtaart. :7

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Waterpokkenvaccinatie bovenal simpelweg omdat het kán, het soms ernstig uitpakt en anders in elk geval flink oncomfortabel is en potentieel (zoals bij mij én mijn lief) voor littekentjes zorgt.

Wauw! _O_ O+
minilotzondag 13 januari 2019 @ 10:30
quote:
12s.gif Op zondag 13 januari 2019 10:24 schreef Peejtur het volgende:
Ik vind dat de laagjes wel wat gelijkmatiger moeten en ik vind de botercreme net wat te dik. Ook mis ik het zuurtje!

/uit HHB-modus!
Laagjes zijn superslordig! :Y Ik zei al in CUL dat ik 'm binnenkort nog eens moet maken zodat -ie wat netter kan.

De tussenlagen zijn géén botercrème en allesbehalve te dik ;)
Het is een mengsel van geslagen slagroom, dulce de leche en gekaramelliseerde honing. Heel licht en fluffy O+
Door die gekaramelliseerde honing overigens wel degelijk een zuurtje en een bittertje diep in de achtergrond :+
[/offtopic]
Peejturzondag 13 januari 2019 @ 10:34
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 10:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Laagjes zijn superslordig! :Y Ik zei al in CUL dat ik 'm binnenkort nog eens moet maken zodat -ie wat netter kan.

De tussenlagen zijn géén botercrème en allesbehalve te dik ;)
Het is een mengsel van geslagen slagroom, dulce de leche en gekaramelliseerde honing. Heel licht en fluffy O+
Door die gekaramelliseerde honing overigens wel degelijk een zuurtje en een bittertje diep in de achtergrond :+
[/offtopic]
Ik heb er echt nul verstand van maar vind HHB leuk om te zien. Voor mij ziet die er lekker uit :Y
littledrummergirlzondag 13 januari 2019 @ 11:06
Oeeeh so pwetty O+ minilot

Waar vind je de tijd om dat soort dingen te doen joh _O-?
minilotzondag 13 januari 2019 @ 11:08
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 11:06 schreef littledrummergirl het volgende:
Oeeeh so pwetty O+ minilot

Waar vind je de tijd om dat soort dingen te doen joh _O-?
Had mijn lief met de koter uit het huis geschopt voor zeer, zeer langdurig eendjes voeren :)
minilotzondag 13 januari 2019 @ 11:11
Ik kookte en bakte overigens wel een duizendvoud meer toen ik nog fulltime werkte zonder Günther dan nu niet-werkend mét Günther. :')
littledrummergirlzondag 13 januari 2019 @ 11:44
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 11:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Had mijn lief met de koter uit het huis geschopt voor zeer, zeer langdurig eendjes voeren :)
efficient :D
LeSagezondag 13 januari 2019 @ 12:11
Oh LDG, het lijkt me ook zo ontzettend frustrerend om dreumes te zijn. Al die wereldproblemen en niemand die je snapt :D

Oooh, mini, die ziet er goddelijk uit! Ik heb van de week dreumes in de triptrap gezet met eten en samen met peuter een taart gemaakt voor de verjaardag van vriend.
SPOILER
Oh ja, het voorbeeld was met tractors, dus onze ‘namaak’ ook :')
vZoJBe4.jpg
Lemijnzondag 13 januari 2019 @ 14:13
Ik ben vooral benieuwd of je oefenen op het kaarsjeblazen effect heeft gehad, mini.

En of iemand hier even een stukje taart wil komen brengen }:| .

[ Bericht 0% gewijzigd door Lemijn op 13-01-2019 14:50:52 ]
TolstoiFanzondag 13 januari 2019 @ 14:40
O, daar ben ik ook wel benieuwd naar, Mini, die blaastraining :D

Lemijn, hoe slaapt Jacob tegenwoordig? Slaapt ie nu structureel door of in ieder geval zo vaak doorslapen dat het voor jezelf acceptabel is?
PKMzondag 13 januari 2019 @ 14:48
Wauw wat een taarten. _O_
Ik heb nog nooit een taart gebakken. Ik haalde wel alles in huis om appeltaart te bakken met voor mijn uitgerekende datum maar op die datum begonnen mijn voorweeën al. :D

Dat moeten dikke eendjes zijn geworden Mini. ;)

Banaan heeft volgens mij nog steeds niet echt voorkeur voor bepaald eten. Wel voor sperziebonen, die kun je mooi een voor een op de grond gooien. Ik vind het op zich niet zo'n probleem en moet juist mijn best doen er niet om te lachen. :@ Hij heeft er ook zo'n lol in. :D

Tolstoi als je Simon 's avonds in slaap voedt of erbij blijft totdat hij in slaap valt, gaat het dan wel goed? Dan zou ik daar namelijk voor blijven kiezen.
Ik probeer het nooit anders. Kost extra tijd waarin Banaan niet slaapt en ik alsnog geen tijd voor mezelf heb. Bovendien moet hij daarna alsnog aan de borst, is hij nog vermoeider en kost het meer moeite dan anders om hem in slaap te krijgen. Ik vertrouw erop dat Banaan het vanzelf beter gaat doen.
Rot dat je avond zo voorbij ging. :* Heb je vandaag nog wat tijd voor jezelf?

Wat lief Fleur. O+ Ik vind Banaan ook soms al heel groot en dan weer heel klein. :)

Jullie boze kindjes. Ik hoop dat het mild blijft bij ons. En ik bereid me mentaal voor op het ergste. ;)
Banaan zijn eerste weken vond ik wel zo zwaar dat ik de rest van de babytijd meestal goed te doen vond. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook komend jaar zo blijft. Als Banaan geen hele nachten huilt en ik geen dagelijkse inzinking heb is het prima. :D #lagestandaard

Mini bankboks. Banaan klom gisteren ook voor het eerst zelf op de bank (en ging gelijk springen). :D

Wij bezochten vanochtend mijn schoonmoeder. Bij thuiskomst hoorden we veel "wa wa" (waf waf).
Banaan was blij met zijn oom die ook kon vertellen wat "die" is. :D
Lemijnzondag 13 januari 2019 @ 14:54
Tolstoi, het lijkt erop dat het doorslapen structureel is geworden :o . Ongelooflijk he? En het opstaan is de laatste dagen ook niet meer voor 6 uur. Ik rust nog uit als we zo doorgaan.

Zo. Fijn. _O_ .
En met echt amper strijd.
minilotzondag 13 januari 2019 @ 16:10
*O* voor je tractortaart, LeSage! En ligt er nou allemaal fudge op? :D :9

quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 14:13 schreef Lemijn het volgende:
Ik ben vooral benieuwd of je oefenen op het kaarsjeblazen effect heeft gehad, mini.

Hehe, nope. Kaarsjeblaastraining bleef hardnekkig steken op vlammetjegrijpen. :') Volgend jaar hernieuwde poging!

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 13-01-2019 16:16:55 ]
minilotzondag 13 januari 2019 @ 16:13
Bankboks terug PKM! Toeval! :D En inderdaad, ook hier bij élk slaapje wordt Günther in slaap geboobd. Is de snelste, makkelijkste manier en ik verzin pas wat anders als -ie geen borstvoeding meer lust. :+
TolstoiFanzondag 13 januari 2019 @ 21:10
Lemijn, wat ontzettend fijn, niet alleen voor Jacob, maar ook voor jou!! En helemaal super dat het nog met weinig strijd is gegaan ^O^

In slaap voeden vind ik geen probleem, heeft eigenlijk ook mijn voorkeur na alle slaapellende. Maar de laatste tijd wordt Simon bij in bed leggen weer wakker (heb ik dus niet lang genoeg gewacht :{ ), dan moet ik blijven zitten tot ie slaapt, maar dat duurt laaaaaang in zo'n geval. Gister dacht ik dat ie sliep, maar toen ik heel ninja achtig de kamer uit wilde sluipen, draaide hij zich bijna in een nano seconde om en ging weer huilen e.d.

Vandaag ging echter weer helemaal super ^O^ We hebben hem vanmiddag helemaal afgemat in de Ikea ;) Misschien elke middag daar maar even langs :+
LeSagezondag 13 januari 2019 @ 21:15
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 16:10 schreef minilot het volgende:
*O* voor je tractortaart, LeSage! En ligt er nou allemaal fudge op? :D :9

[..]

Hehe, nope. Kaarsjeblaastraining bleef hardnekkig steken op vlammetjegrijpen. :') Volgend jaar hernieuwde poging!
Karamel zeezout fudge, maar die is gewoon gekocht. En karamel popcorn ook.
Volgende keer eens zelf maken, maar nu had ik haast, want ik was helemaal niet van plan een taart te bakken. ‘S morgens in bed zei peuter: ‘papa, we hebben een verrassing voor je verjaardag! We gaan versieren en een taart bakken.’ Dus zo geschiedde :')
Franny_Gzondag 13 januari 2019 @ 21:16
Hier is het slapen nog niet echt naar mijn zin. Overdag slaapt hij vaak zo weinig. Een uurtje.
En dan zou je denken dat hij dan 's nachts wel een goede ruk maakt. Maar nee. Ten eerste wordt hij een paar keer wakker en wil dan per se bij mij en ten tweede heeft hij het vaak vanaf 6:00 wel weer gehad met slapen.

Af en toe denk ik weemoedig aan de tijd dat de oudste deze leeftijd had. Die sliep altijd twee uur 's middags, vaak ook wel 3. En die sliep 's nachts door en altijd tot 7:00.
LaBelleFleur27zondag 13 januari 2019 @ 21:31
Dat zijn echt rotsituaties TolStoi. Gelukkig ging het vandaag goed :)

Fijn van het doorslapen Lemijn! *O*

Mooie taart LeSage!

Hoeveel eten jullie dreumesjes? Ik heb een goede eter en hij lust zo ongeveer alles maar ik heb het idee dat er geen rem op zit, herkent iemand dit? Ik bedoel het in de zin van dat hij prima verzadigd lijkt na 1 boterham maar een 2e er ook nog wel met gemak in zou gaan als ik dat aan zou bieden en dat ik eigenlijk de keuze maak wanneer hij genoeg heeft gehad. En dit speelt meer met avondeten. Hij krijgt (2x per week) zijn avondeten om half 5 op de opvang maar wil daarna ook met ons mee-eten en voor het slapengaan gaat er nog een fles van 150cc met gemak in. Nu kan ik wel wat dingen veranderen (die fles weglaten/wat anders regelen met de opvang qua eten) maar ik weet niet goed of ik er op moet vertrouwen dat hij z’n grenzen aangeeft aangezien hij nu ook verzadigd lijkt als ik stop.
littledrummergirlzondag 13 januari 2019 @ 21:52
Qua eten gaat er hier op n gemiddelde dag in:

Ontbijt: 1a2 boterhammen

Tussendoor: 1x fruit, 1x cracotte

Lunch: 1a2 boterhammen

Tukje met fles halfvolle melk

Tussendoor: koekje,soepstengel, cracotte.

Avondeten: 1 bordje + 1 schaaltje yoghurt

Tukken met n fles halfvolle melk.


En door de dag heen meestal iets van 2 volle rietjesbekers met drinken.

Oh en de kaptein is n grote vent (maatje 92 bij iets van 13 kg) van 16 maanden :Y
Flavzondag 13 januari 2019 @ 21:56
Hier ook een bodemloze put Fleur.
Hij heeft er soms gewoon een opgezet buikje van.
Maar hij is totaal niet spekkig, hij ziet er gewoon normaal uit.
Hij is wel de hele dag druk bezig en verbrand dus ook veel.

Even een lijstje van wat hij zoal eet:
Fles a 200cc havermelk bij het wakker worden.
Dan rond half 11 een dubbele boterham en een stuk fruit. Tussendoor rozijntjes of soepstengel.
Smiddags een dubbele boterham en de resten van mijn lunch :')
Rond 5 uur krijgt hij warm eten, een heel potje en een ‘toetje’ lange vinger.
Soms eet hij nog met ons mee als we vroeg eten maar meestal eten we laat en slaapt hij al.
Dan voor het naar bed (tussen 18:00 en 19:00) gaan nog +/- 100cc havermelk.
TolstoiFanzondag 13 januari 2019 @ 22:16
Herkenbaar Fleur, ik vraag het me ook wel af bij Simon.
Simon eet gemiddeld het volgende per dag:

Bij wakker worden - BV
Ontbijt - 1 boterham + 1 stuks fruit + water/thee
Lunch - 1 boterham + 1/2 halve krentenbol + water
Na middagslaap tussendoor 1 à 2 stuks fruit, soms een rijstwafel
Eind van de middag BV
Avondeten - met de pot mee + Griekse yoghurt na + water
(we hebben het wel eens gewogen, som eet ie wel 250-280 gram warm eten en dan nog yoghurt, soms maar een paar happen en dan nog yoghurt)
Bij naar bed gaan BV

Vraag me vaak wel af in hoeverre je aan moet blijven bieden, hij zegt wel eens "meer", maar als je dan meer geeft, eet ie het niet. Ik vind het ook zonde om te blijven aanbieden en dan vervolgen het grootste deel weg te kunnen gooien.

Wow, LDG, wat drinkt de kapitein veel, 2 volle rietjesbekers! Simon drinkt dan echt weinig, ik denk soms max. 1 volle rietjesbeker, vaker minder.
Neteligzondag 13 januari 2019 @ 22:27
Hier ook een bodemloze put, dreumes is anderhalf en groot (maat 92, bijna 13 kilo). Hij is niet spekkig, hij is vooral lang. Water is altijd beschikbaar, hij drinkt meestal drie tuitbekers leeg en daarnaast een halve rietjesbeker en een halve 360 beker.

Op een goede dag eet hij:
ontbijt - drie boterhammen zonder korstjes
tussendoor - maiswafel, banaan en een doosje rozijntjes
voor zijn middagdutje - 100 cc volle melk
lunch - drie boterhammen zonder korstjes
tussendoor - rozijntjes of gedroogd fruit en een maiswafel of cracker
avondeten - potje en wat groente van ons bord
voor het slapen - 100 tot 150 cc volle melk

En dan regelmatig een nachtvoeding van 150 cc volle melk :+
littledrummergirlzondag 13 januari 2019 @ 22:37
Hmm ik lees bij netelig dat het kleintje volle melk krijgt en ik realiseer me dat ik altijd gewoon uit gewoonte halfvolle in de kapitein giet :D volle is beter toch, qua nuttige vetten en bouwstoffen ect?
Nanukezondag 13 januari 2019 @ 22:56
Jemig wat veel allemaal! Nou is Dirk maar 76cm bij 10kg, dus vast ook niet te vergelijken, maar toch. :P
LeSagezondag 13 januari 2019 @ 23:10
Mijm is niet groot en niet zwaar (beide net onder het lijntje), maar die eet ook echt veul.

Ontbijt:
210 ml opvolgmelk, 1-2 boterhammen en de korstjes van peuter
Tussendoor:
Fruit, koek of cracker
Lunch:
3 boterhammen en korstjes van peuter
Tussendoor:
Fruit, koek of cracker
Voor het avondeten:
Rauwkost, iets wat al gaar is in de pan, alles wat eetbaar is :+
Avondeten:
1-2 bordjes met wat wij eten, meestal alles op. Toetje na.
Rond half 11:
90ml opvolgmelk

En alles wat er tussendoor nog voorbij komt gaat ook op, schooien bij het boodschappen enzo :') en als bonus plundert hij nog wel eens de prullenbak :X
Waar laat het mannetje alles toch?
LaBelleFleur27zondag 13 januari 2019 @ 23:32
Ah fijn om dit te lezen! Dan valt het hier reuze mee.. :)

In de basis is het:
Ergens tussen 4:00-7:00 150+5 opvolgmelk
Rond 09:00 fruit
10:00: Maisfingers oid
Tussen 11:00-12:00 1/1,5 boterham + water
15:00 tussendoortje: kleine krentenbol/koekje
Tussen 17:00-18:00 avondeten maar ook echt een goed bord vol + toetje
19:00: 150+5 opvolgmelk

+ ik denk 1 volle tuitbeker water per dag. En verder schooiert hij bij alles wat ik eet en daarom lijkt het ook zoveel soms :'). Dus daar komt nog bij als ‘tussendoor’: brood van mij als ik op een ander tijdstip eet, een paar hapjes extra fruit en een extra koekje en een paar happen toetje. En ik zie hem op werkdagen voornamelijk tussen 17:30-19:00 waarbij hij dus eigenlijk in 1,5u avondeten krijgt + zijn fles dus ongeveer constant eet voor mijn gevoel. :') Maar dit relativeert ^O^

Stats bij 11 maand waren: 9,9kg bij 77cm - maat 80/86. Wat het nu precies is weet ik niet.

Vandaag zag hij zijn buurjongetje (ze schelen 6 dagen) en hij kwam tot de ontdekking dat de munchkinbeker met ranja van de buurjongen toch beter smaakte dan zijn eigen beker water dus hij pakte hem af en dronk hem zo leeg :'). En hij was boos op zijn andere buurjongen van 2,5 omdat hij met z’n hoofd voor het Bumba filmpje hing wat ze samen keken. Hij duwde hem gewoon echt heel boos weg, nee hij laat zich de kaas blijkbaar niet van het brood eten :P

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 13-01-2019 23:43:20 ]
FlyingFishmaandag 14 januari 2019 @ 00:06
Mijn meiden zijn 10.1 en 10.4 kilo met 1,5 jaar, maar eten als bouwvakkers. Ik heb echt moeten wennen aan de hoeveelheid bij het avondeten, ze eten vaak meer dan de volwassenen. En zodra ze het woord eten horen rennen ze naar hun stoel. Ontbijt is ook altijd minimaal 2 boterhammen, maar vaak delen ze er dan nog een en willen dan nog een "krekeh" en worden alsnog boos als ik ze schoonpoets om ze uit de stoel te halen.

Peuter mocht vandaag koekjes uitkiezen bij het boodschappen doen en zei het woord 'koekje' in de keuken. Ik heb ze nog nooit zo snel naar de keuken zien rennen :')

Wij zijn sinds kerst van de fles af btw. Door de rare dagen de avondpapfles overgeslagen en bewust de dag erna ook. We hebben de flessen nu alleen nog voor als ze s nachts wakker worden zodat ze dan snel weer verder slapen, zonder fles is dat veel gedoe. Nu alleen die spenen nog...

Wat slapen jullie dreumesen nog ongeveer? Hier gaan ze rond 1 uur naar bed en slapen dan tot 3 a 4 uur. De laatste paar dagen is het naar bed gaan echter drama dus we twijfelen of we dat niet later moeten gaan maken, maar dan zit het misschien weer te kort op het echte slapen s avonds? En ze slapen vaak dus nog wel lang, wat ze blijkbaar nodig hebben (en ik ook :') ). Ze slapen nu van 19:15 (bedtijd, echt slapen meestal 20:00) tot 7:45 en 13:00 tot 15:00/16:00.
Nanukemaandag 14 januari 2019 @ 01:32
Ok, maar even serieus, hè. Hóe dan. 3 boterhammen? Als ontbijt? Ik doe heel hard mijn best nu niet onzeker te worden, maar als Dirk over een hele dag 2 boterhammen, een stuk fruit en een klein bordje avondeten eet, noemen we dat serieus veel...
Neteligmaandag 14 januari 2019 @ 06:34
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 01:32 schreef Nanuke het volgende:
Ok, maar even serieus, hè. Hóe dan. 3 boterhammen? Als ontbijt? Ik doe heel hard mijn best nu niet onzeker te worden, maar als Dirk over een hele dag 2 boterhammen, een stuk fruit en een klein bordje avondeten eet, noemen we dat serieus veel...
Het een is niet beter dan het ander, hè. Onze dreumesen eten allemaal wat ze nodig hebben, of dat nu twee of zes boterhammen zijn.
TolstoiFanmaandag 14 januari 2019 @ 06:58
De mijne eet ook maar 2 boterhammen op een dag hoor en soms een halve krentenbol, maar zeker niet elke dag.
Kan me bij 3 boterhammen bij het ontbijt ook niets voorstellen, ik krijg zelf met moeite een boterham naar binnen 's ochtends en 's middags eet ik er zelf 2.
Ik zou me er niet onzeker over gaan voelen, Nanuke! Geen kind is gelijk.

Qua slapen: Simon gaat om 12:30 naar bed voor de middagslaap, meestal slaapt ie dan echt pas ergens tussen 12:45-13:00. Meestal wordt ie ergens tussen 14:30-15 uur wakker. Later dan 15 uur wil ik niet dat ie slaapt, want dan wordt het 's avonds ook weer later en meer drama en ik heb echt behoefte aan wat tijd voor mezelf 's avonds.

's Avonds gaan we om 19:30 naar boven, rond 20 uur krijgt ie dan nog BV en als het goed gaat (even heel erg afkloppen :+ ) heb ik hem slapend in zijn bedje rond 20:30 (zo niet dan ben ik rustig tot 22 uur bezig om dat toch nog voor elkaar te krijgen). De laatste tijd slaapt ie dan tot zo ongeveer 7 uur.

Ik weiger trouwens wel om op niet-werkdagen voor 7 uur op te staan, dus als ie dan eerder wakker is, maar niet vreselijk huilt en alleen wat zit te kletsen, dan wacht ik gewoon tot 7 uur :+
FlyingFishmaandag 14 januari 2019 @ 07:15
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 01:32 schreef Nanuke het volgende:
Ok, maar even serieus, hè. Hóe dan. 3 boterhammen? Als ontbijt? Ik doe heel hard mijn best nu niet onzeker te worden, maar als Dirk over een hele dag 2 boterhammen, een stuk fruit en een klein bordje avondeten eet, noemen we dat serieus veel...
Ik vraag me ook af hoe, maar ze doen het soms... Ik denk dat je daar als ouder ook weinig invloed op hebt. Maar moet er wel bij zeggen dat dat rond 9:30 pas is, als ze vroeg op moeten voor de opvang (6:45) gaat er met moeite 1 boterham in. Lunch is meestal 1,5e boterham. En mijn kinderen zijn sowieso alle drie dol op brood. 's Avonds stokbrood eten is peuters favoriete eten :')
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 07:59
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 01:32 schreef Nanuke het volgende:
Ok, maar even serieus, hè. Hóe dan. 3 boterhammen? Als ontbijt? Ik doe heel hard mijn best nu niet onzeker te worden, maar als Dirk over een hele dag 2 boterhammen, een stuk fruit en een klein bordje avondeten eet, noemen we dat serieus veel...
Dan voor de beeldvorming mijn peuter erbij:

Ontbijt: 2 boterhammen zonder korstjes
Tussendoor: koekje of fruit
Lunch: 1-2 boterhammen zonder korstjes
Tussendoor: koekje of fruit
Avondeten: 1 bordje eten waar de ene dag niets van overblijf en de andere dag 3 lepels van wordt gegeten. Toetje

Die eet echt beduidend minder dan dreumes :')
Ze hebben trouwens wel een gekke smaak, want lievelings zijn olijven en brie 8)7
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 08:02
Die regel heb ik ook, Tolstoi. Nou heb ik wel makkelijk praten, want de keren dat Mijm voor 7 uur wakker is geworden is op 2 handen te tellen.

Hij slaapt trouwens nog 2 keer overdag, en vaak nog wel 1,5-2 uur. Echt wel handig eigenlijk. Hoewel 1 dutje ook wel prima zou zijn.
SQmaandag 14 januari 2019 @ 08:09
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 01:32 schreef Nanuke het volgende:
Ok, maar even serieus, hè. Hóe dan. 3 boterhammen? Als ontbijt? Ik doe heel hard mijn best nu niet onzeker te worden, maar als Dirk over een hele dag 2 boterhammen, een stuk fruit en een klein bordje avondeten eet, noemen we dat serieus veel...
niet doen, ieder lichaam werkt anders. Ik heb een niet- magere kleuter van 4 die ongeveer net zo veel eet als dirk ;) :*
Gogo83maandag 14 januari 2019 @ 08:12
Nanuke: hier ook geen geweldige eter hoor!

O: flesje volle melk van 120 cc en een boterham, waar hij soms niks van eet en soms gaat ie op (meestal de helft ofzo)
T: thuis 1 of 2 stuks fruit, op de opvang 1 of 2 besmeerde cracottes
L: boterham (zelfde verhaal als bij het ontbijt)) of krentenbol, soms iets van bananenpannenkoekjes. Meestal met een klein flesje melk, soms met water.
T: thuis iets van rozijntjes of een cracker, op de opvang eten ze 's middags fruit
A: klein bordje, hij eet meestal wel vlees en aardappel/pasta, groenten eet ie helaas vrijwel niet.

Daarna krijgt ie nog een fles voor het slapen gaan. Ik moet wel zeggen dat Teetje beter is gaan eten sinds hij 's nachts geen melk meer krijgt, die fles hebben we in de kerstvakantie afgeleerd omdat wij het vermoeden hadden dat ie die niet meer nodig had. Dat vermoeden lijkt dus te kloppen, ook slaapt hij beter sindsdien (afkloppen).

Oh en hij loopt sinds een paar weken! Eindelijk! Het is zo leuk en schattig!
renamaandag 14 januari 2019 @ 08:14
Tof om de eetschema’s van jullie dreumessen te zien, ik zat me pas toevallig af te vragen wat normaal is ongeveer.

Hier gaat het zo;
Tussen 7 en 7.30 1 boterham + 100cc opvolgmelk
Daarna doet ze vaak nog een ochtenddutje.
Rond 10.00 Fruit (1 soms 2 stuks) en water.
Rond 12.00 2 boterhammen + 80cc halfvolle melk
12.30 naar bed
Rond 15.00 een tussendoortje, varieert van een stuk fruit tot een soepstengel en af en toe een Nijntjekoekje, daarbij water.
17.00 Groentehap (potje) en water, ze redt het gewoon nog niet te wachten tot wij gaan eten omdat mijn man pas rond 18.15/18.30 thuis is, ik heb geen idee hoe ik het kan rekken want ze loopt echt op de klok lijkt het wel _O- Apart koken zie ik niet zitten, noem me maar lui :P Ze eet vaak nog wel wat mee van ons avondeten, de snoepkont :9
Tussen 19.00 en 19.30 180+6 en dan lekker naar bed.

[ Bericht 4% gewijzigd door rena op 14-01-2019 08:24:32 ]
SQmaandag 14 januari 2019 @ 08:19
En het wisselt ook vaak nog per dag. Noud heeft dagen dat ie 2 boterhammen en 3 eieren eet bij het ontbijt :') maar vanmorgen bijvoorbeeld maar 4 hapjes brood.

Schema's doe ik verder niet aan :P
renamaandag 14 januari 2019 @ 08:24
Je doet niet aan ongeveer vaste tijdstippen voor ontbijt, lunch en avondeten? Ik noem het schema bij gebrek aan een betere term :+
Lemijnmaandag 14 januari 2019 @ 08:30
Geen schema en ik weeg niet. Ik schenk wat water of melk in een beker en als het op is schenk ik wat bij. Idem met eten. Ik weet door de borstvoeding toch niet hoeveel er in totaal ingaat, daardoor laat de rest ook makkelijker los.

We hebben wel 5 eetmomenten, de hele dag eten vind ik niet goed voor z’n tanden. Met geen schema bedoel ik vooral geen vaste tijden.
edit: dat komt doordat we ook geen vaste slaaptijd hebben. Logischerwijs slaapt hij na de lunch rond 13u maar de laatste tijd stort hij vaak voor 11 uur al in dus dan wordt het weer anders.

Overigens eet Jacob thuis bij de lunch meestal 1 boterham en op de crèche vaak 2 of zelfs 3. Maar dat is lichter/dunner brood en ik denk dat zien eten = doen eten ook wel helpt bij hem.

Gogo, wat leuk dat ie loopt! *O* .
SQmaandag 14 januari 2019 @ 08:39
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:24 schreef rena het volgende:
Je doet niet aan ongeveer vaste tijdstippen voor ontbijt, lunch en avondeten? Ik noem het schema bij gebrek aan een betere term :+
nope, elke dag is anders :D zowel qua tijden als qua types en hoeveelheid voedsel.

En wat ie aan voedsel en hoeveelheden op het kdv eet heb ik ook geen idee van :') hij groeit, poept veel, is blij en energiek dus het zal wel precies goed zijn ;)
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 08:50
Dat is hier ook sowieso, geen vaste tijden. Ik kan dat blijkbaar niet. Dus vandaag heeft er nog niemand ontbijt gehad, want we zijn allemaal vrij. En ook qua avondeten is het wisselend. Zo at Mijm afgelopen zaterdag een stuk diepvriespizza, een paar olijven en 2 boterhammen met pindakaas :')

Ik vind het zo fascinerend om te lezen dat jullie bijhouden hoeveel ze drinken. Hier staat gewoon de hele dag een beker water klaar en die pakt hij. Geen idee hoeveel er dan uiteindelijk gedronken is.
Vivmaandag 14 januari 2019 @ 08:55
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:50 schreef LeSage het volgende:
Dat is hier ook sowieso, geen vaste tijden. Ik kan dat blijkbaar niet.
Ik wil dat niet eens kunnen. :D Ik krijg altijd de zenuwen van die schema's hier, vooral die waar iedere 1,5 à 2 uur weer iets moet gebeuren.
renamaandag 14 januari 2019 @ 08:58
Ik zou het niet hoeven wagen C geen eten te geven als ze uit bed komt, de hongerlap :9 , denk dat ze per ongeluk toch een schemakind geworden is :P Hoewel er gerust dagen zijn dat ze een half uur eerder of later eten krijgt, net hoe het uitkomt, maar ik merk wel dat ze gehecht is aan vastigheid :o Is niet eens bewust gegaan eigenlijk, maar misschien omdat ik zelf die tijden aanhoud (vooral qua middag en avondeten, voor de rest eigenlijk niet) voor mezelf dat het automatisch ook zo gaat voor haar?

Melk gaat hier altijd op, water heb ik geen zicht op wat er naar binnen gaat maar ze heeft haar beker altijd tot haar beschikking, ik zet hem ook nog wel eens op de grond als ze aan het spelen is en dan zie ik haar geregeld drinken. Iets anders krijgt ze nog niet.
Neteligmaandag 14 januari 2019 @ 08:58
Die schema’s zijn ook niet altijd wat ze lijken. Als ik het zo opschrijf, lijkt het heel gestructureerd, maar in de praktijk krijgt dreumes tussendoortjes als hij in de keuken staat te brullen om eten.
renamaandag 14 januari 2019 @ 09:01
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:58 schreef Netelig het volgende:
Die schema’s zijn ook niet altijd wat ze lijken. Als ik het zo opschrijf, lijkt het heel gestructureerd, maar in de praktijk krijgt dreumes tussendoortjes als hij in de keuken staat te brullen om eten.
Dat dus, het zijn bij mij ook gemiddelde tijden. En ik zit ook niet te tellen hoeveel uren er tussen zitten. Als ze honger heeft heeft ze honger dus dan krijgt ze ook eten, probeer wel echt haar behoeftes te volgen.
renamaandag 14 januari 2019 @ 09:03
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
elliebellmaandag 14 januari 2019 @ 09:05
Hier is elke dag anders.
Ergens variërend tussen de 1 en 3 boterhammen per dag. 2 of 3 stuks fruit (vers tegenwoordig! Nog wel gepureerd, stukken krijg ik er niet in. Maar ben al blij dat hij vers eindelijk lust :+ ), avondeten variërend tussen niks en een klein beetje vlees en aardappeltjes (geen groente, krijgen we er niet in. Eet hij niks, dan proberen we vaak nog wat brood of fruit). Yoghurt was hij fan van, maar weigert hij de laatste week.
Drinken: Ochtend fles opvolgmelk, meestal rond de 100 ml, overdag 2x volle melk in rietjes beker (drinkt soms bijna niks, soms leeg), af en toe slokje water, nacht vaak nog 1 fles opvolgmelk.

[ Bericht 0% gewijzigd door elliebell op 14-01-2019 09:13:30 ]
elliebellmaandag 14 januari 2019 @ 09:10
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik wil dat niet eens kunnen. :D Ik krijg altijd de zenuwen van die schema's hier, vooral die waar iedere 1,5 à 2 uur weer iets moet gebeuren.
Ik houd geen vast schema aan, maar er gebeurt toch echt wel wat elke 1,5 tot 2 uur. Hij slaapt ook nog wel zo'n 4 uur overdag (2 slaapjes), dus dan zit je daar al snel aan als hij wakker is met zo'n 5 eetmomenten per dag.
Nanukemaandag 14 januari 2019 @ 09:27
Dankjullie voor het relativeren. Ik vind het best moeilijk er op te vertrouwen dat het genoeg is soms. Vooral nu er perioden zijn (kiezen, ziekzijn) waarin het nog minder gaat, en hij wel de hele godganse dag beweegt. Nouja, goed hè. Veranderen kan ik het toch niet. ;)

Speciaal ritme volg ik ook niet. Meestal als ik het zat ben dat hij met z'n speelgoed gooit, of gilt of als hij niet af te leiden is van dingen die niet mogen, stop ik er wat eten in. Of als ik zelf honger heb.

Grappige noot: op dit moment sjeest hij met de ton van het kattenvoer door de kamer. De katten zitten allemaal te kijken alsof ze denken "waar ga jij met ons eten heen??" Ik denk: volgens mij moet ik even nieuwe bestellen. :+

[ Bericht 43% gewijzigd door Nanuke op 14-01-2019 09:38:00 ]
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 09:35
Ik moet er dan wel weer om lachen dat ik volgens het cb er op moest letten dat Mijm genoeg binnen zou krijgen vanwege zijn groeicurve. En bij S. juist dat het niet teveel zou zijn :')

En as we speak staat er iemand enthousiast aan mijn been te roepen: ‘happeeee’, omdat ik mijn yoghurt zit te eten :D
LaBelleFleur27maandag 14 januari 2019 @ 09:36
Ja nou ik zet de tijden erbij omdat dit toch een soort ritme is waar we in zijn gegroeid, het is niet dat ik denk ‘goh het is 09:00, hij moet nu fruit’. Gisteren sliep hij van 11:00-13:30 en dan krijgt hij pas om 13:30 brood en om 15:00 bij mijn schoonouders een nieuwjaarsrolletje en 6 maisfingers en om
16:00 smarties van de buurvrouw :')
. Avondeten na werktijd dus vrij vaste tijden en om 19:00 is ie standaard op dus dan de fles en slapen.

En wat betreft slapen FF, daar zijn we al een poos mee aan het stuntelen. Meestal zitten we op 1 slaapje van max. een uur op heel wisselende tijden.
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 09:42
Qua vast voedsel is er hier echt geen peil op te trekken. Nou staan er al heel wat weken steeds kiezen op springen (nu twee door) dus dat zal zeker meespelen, maar de alles-lustende-baby van tussen de 6 en 10 maanden is nergens meer te bekennen.

Brood, crackers en vergelijkbare zaken krijg ik er sowieso voor geen meter in thuis, dat lukt alleen in de onderweg, in de kinderwagen. Nou komen we elke middag wel buiten, maar toch.

Fruit is eigenlijk het enige dat er echt consistent in gaat, verder is het een zooitje van soms verder niks, meestal een beetje en incidenteel ineens een vol bord avondeten.

Gisteren bijvoorbeeld:
- Ontbijt: paar lepels volle kwark, halve banaan, twee kerstomaten, stukje gegrillde kip, glaasje water.
- Lunch: drie partjes appel, paar hele kleine stukjes jonge kaas, glaasje water
- Avondeten: twee likjes aan een lepel erwtensoep :') Handje koude erwtjes uit de vriezer gingen er wel in en wat plukjes vlees uit de soep. Glaasje water. Erna een paar partjes bloedsinaasappel en later op de avond nog een minutieus hapje uit een stroopwafel.

Günther is ook beduidend minder bij me gaan drinken, dus al met al krijgt -ie momenteel heel wat minder binnen dan voorheen. Nou heeft -ie nogal wat reserves en ik geloof wel dat het beter eten vanzelf weer komt, maar ik kijk wel uit naar het moment dat -ie weer stevig eet :)
Lemijnmaandag 14 januari 2019 @ 09:51
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:42 schreef minilot het volgende:
...maar ik kijk wel uit naar het moment dat -ie weer stevig eet :)
En zo blijkt maar weer hoe universeel het is dat we best graag willen dat ze goed eten. Dat willen we allemaal, al uit de een het wat harder dan de ander, en daarin speelt ons eigen karakter mee en intake & uiterlijk van het betreffende kind.

quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:03 schreef rena het volgende:
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
Nee hoor. Mensen beschrijven gewoon wat ze zelf doen en hoe een gewoonte van een ander voor hunzelf zou zijn. Laat je niet gek maken, gebruik de woorden die je wil en heb een fijne dag ^O^ .
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 09:51
Oh, en slapen.. Günther zit een beetje tussen één en twee dutjes in. Op sommige dagen is -ie 's morgens nog lang vrolijk en actief en dan doet -ie rond het middaguur een dutje van iets van tweeënhalf uur en dan 's avonds meestal tussen acht en half negen weer naar bed, soms eerder, soms later. Gewoon zodra -ie gaat gapen en ogen wrijven :)
Maar vanmorgen bijvoorbeeld was -ie het al vroeg beu. Ik voorspel dat het vandaag twee dutjes van elk anderhalf uur worden en dan vanavond aan het wat latere eind van het spectrum. Geen schema's hier, ik kijk gewoon wanneer -ie slaap heeft en alleen als we plannen en/of afspraken hebben op vaste tijdstippen dan stuur ik een beetje.

's Nachts tussen de één en duizend keer even wakker :+
Nanukemaandag 14 januari 2019 @ 09:52
Een schema is toch ook prima, zolang het voor jullie werkt? Bewust tegen een schema in werken lijkt me ook onhandig. Ik vaar ook heel goed bij een van buiten opgelegd schema, de voorspelbaarheid en dergelijke. Ik kan het alleen heel slecht zelf doen/opbouwen/vasthouden, en dat frustreerde dus ik ben daar al jaren mee gestopt. Alleen avondeten probeer ik tussen 6 en half 7 te doen, omdat Dirk om 7u echt te moe is. Maar soms lukt dat niet en krijgt hij alleen iets en kook ik pas als hij op bed ligt.

Wat slapen betreft. Dirk slaapt ergens tussen half 11 en 15 een uur of 2. De ene keer is dat wat eerder, de andere keer later. En dan gaat hij tussen 19 en 20 slapen, en s ochtends tussen 8 en 9 is hij wakker op niet-opvang dagen.

[ Bericht 19% gewijzigd door Nanuke op 14-01-2019 09:57:28 ]
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 09:53
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:51 schreef Lemijn het volgende:

[..]

En zo blijkt maar weer hoe universeel het is dat we best graag willen dat ze goed eten.
Tuurlijk! Ik maak me er echt niet druk om dat -ie nu zo weinig binnenkrijgt, maar het is tegelijkertijd ook gewoon heel fijn en geruststellend om je kind met smaak een bord gezond eten te zien wegbunkeren. :Y
Lemijnmaandag 14 januari 2019 @ 09:53
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
Neteligmaandag 14 januari 2019 @ 09:56
O ja. Slapen. :')

Overdag is het dutje aan het verdwijnen en dat gaat volgens dreumes logischerwijs gepaard met ‘s nachts twee voedingen en uren knuffelen voor hij weer in slaap valt. Vanaf vier uur begint zijn dag en dat rekken we in ons bed tot zes uur. :')
LaBelleFleur27maandag 14 januari 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
O+ O+
SQmaandag 14 januari 2019 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:03 schreef rena het volgende:
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
Oh nee joh, helemaal niet. En daarbij, als een schema voor jou werkt, dan is dat helemaal prima!

Mijn respons komt vooral voort vanuit mijn eigen onzekerheid bij mijn eerste kind. Toen was iedereen hier zó bezig met schema's, hoeveelheden, alles zo biologisch mogelijk. Alles klonk zo doordacht, en ik deed maar wat, en dat maakte me ongelooflijk onzeker. Dus daarom ben ik altijd een beetje geneigd om tegengeluid te geven. Dat ligt dus meer aan mij dan aan jou ;)
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 10:04
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
O+

Hoe is het met het Jacobs popje trouwens, naast de autootjesliefde? :+
Lemijnmaandag 14 januari 2019 @ 10:22
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:04 schreef minilot het volgende:

[..]

O+

Hoe is het met het Jacobs popje trouwens, naast de autootjesliefde? :+
Als ik het popje voor z'n neus houd dan geeft hij iets dat het midden houdt tussen een kwijlkus en een kopstoot. En daarna zwiept ie hem door de kamer. Bij jullie?
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 10:26
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:22 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Als ik het popje voor z'n neus houd dan geeft hij iets dat het midden houdt tussen een kwijlkus en een kopstoot. En daarna zwiept ie hem door de kamer. Bij jullie?
Exact hetzelfde! :o Een harde confrontatie met een wijdopen mond vol speeksel en dan FLATS!, drie meter verderop smijten! Wat zou dat voor tough love zijn?!
Ik heb overigens sterk de indruk dat -ie met mij en mijn lief graag hetzelfde zou doen, maar wij zijn te zwaar om post-hardekwijlkus mee te gooien :+

Dierenknuffels gaan wat relaxter, daar brabbelkletst -ie met een hoog stemmetje tegen terwijl -ie goedmoedig probeert om oogjes los te peuteren. *)
PKMmaandag 14 januari 2019 @ 11:17
Leuk om te lezen hoe jullie dagen eruit zien. :)

Voor ons is het ongeveer:
6:00 wakker worden, borstvoeden
7:30 ontbijt met beschuit, stukje brood (hier eet hij bijna niets van), stukje fruit met een verhaaltje
8:30 naar bed brengen en in slaap voeden
9:00 - 9:45 slapen
11:30 lunch, vaak tosti of ei, soms quiche, kliekjes of soep, fruit na (weer met verhaaltje, dan eet hij wat meer)
12:15 naar bed brengen en borstvoeden tot hij slaapt
12:45 - 14:15 slapen
16:00 tussendoortje, meestal Babybel en maisvingers, rauwe groente, paar slokjes melk bij mij
17:30 avondeten, kan van alles zijn, meestal eet hij dan wel redelijk, beetje yoghurt en fruit na + verhaaltje om hem meer tijd te geven
18:30 naar bed en borstvoeden
19:00 slapen en meestal twee of meer nachtvoedingen

+elke maaltijd kleine cups water totdat hij ermee begint te spelen en gooien.

Ik maak me er niet zo'n zorgen om, hij zou meer mogen eten maar op een of andere manier weet hij op minuscule porties toch goed te groeien. :) Door als middageten iets te nemen waar groente in zit krijgt hij dat wat meer, daar voel ik me beter bij. Verder stuur ik er eigenlijk niet zo in.

Tolstoi zou een peuterbedje voor jullie een oplossing zijn? Dan kun je in zijn bedje in slaap voeden en hoef je Simon niet te verplaatsen.
Die sluimertoestand word ik zelf ook gek van hoor. Hoe mooi zou het zijn als hij dat om zou zetten naar slaap. :{

[ Bericht 2% gewijzigd door PKM op 14-01-2019 11:26:44 ]
SQmaandag 14 januari 2019 @ 11:20
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
oh jaaa, dat is leuk!
Noud zet dat nog extra aan door elke auto die we onderweg tegenkomen te benoemen. Op 500 meter in het centrum zijn dat er nog aardig wat :')
Franny_Gmaandag 14 januari 2019 @ 12:36
Met twee totaal verschillende kinderen leer je eea ook wel te relativeren, merk ik. Je doet er allemaal niet zoveel aan, ze zijn zoals ze zijn.

Zo is onze oudste nooit een grote eter geweest en verder ook tenger, op het dunne af. Maar IJsje eet echt heel goed, is stevig en lang voor z'n leeftijd. Bij het avondeten is het standaard dat IJsje van anderhalf meer eet dan onze vijfjarige.

Vandaag heeft hij al op:
een beschuitje, een eierkoek, een halve boterham, twee mini-krentenbollen, een halve banaan en nu een schaaltje Brinta. Zoiets at I tijdens een hele dag, of nog niet eens.
renamaandag 14 januari 2019 @ 17:23
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:04 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Oh nee joh, helemaal niet. En daarbij, als een schema voor jou werkt, dan is dat helemaal prima!

Mijn respons komt vooral voort vanuit mijn eigen onzekerheid bij mijn eerste kind. Toen was iedereen hier zó bezig met schema's, hoeveelheden, alles zo biologisch mogelijk. Alles klonk zo doordacht, en ik deed maar wat, en dat maakte me ongelooflijk onzeker. Dus daarom ben ik altijd een beetje geneigd om tegengeluid te geven. Dat ligt dus meer aan mij dan aan jou ;)
Ik reageerde een beetje overemotioneel, mijn PMS lijkt tegenwoordig wel een tandje erger :X , ik werd zelfs net boos op mijn kleine C’tje om iets heel stoms ;(

Elke moeder moet gewoon doen wat zij goed acht voor haar kind :Y
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 20:57
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:04 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Oh nee joh, helemaal niet. En daarbij, als een schema voor jou werkt, dan is dat helemaal prima!

Mijn respons komt vooral voort vanuit mijn eigen onzekerheid bij mijn eerste kind. Toen was iedereen hier zó bezig met schema's, hoeveelheden, alles zo biologisch mogelijk. Alles klonk zo doordacht, en ik deed maar wat, en dat maakte me ongelooflijk onzeker. Dus daarom ben ik altijd een beetje geneigd om tegengeluid te geven. Dat ligt dus meer aan mij dan aan jou ;)
Dat snap ik wel. Ik dacht ook altijd dat als ik 25 zou zijn, mijn leven op orde zou zijn en ik me volwassen zou voelen. Ik werd in september 30 en wacht nog altijd op die dag.
Ik moet ook nog steeds wennen aan mijn ‘grotemensenhuis’ en het feit dat ik ooit zeg: ‘Dat zijn mijn kinderen.’
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
Oooh O+
Messinamaandag 14 januari 2019 @ 21:43
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:57 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dat snap ik wel. Ik dacht ook altijd dat als ik 25 zou zijn, mijn leven op orde zou zijn en ik me volwassen zou voelen. Ik werd in september 30 en wacht nog altijd op die dag.
Ik moet ook nog steeds wennen aan mijn ‘grotemensenhuis’ en het feit dat ik ooit zeg: ‘Dat zijn mijn kinderen.’
Het moment dat ik besefte dat ik toch echt volwassen ben is het moment dat ik met tieners in aanraking kwam en met regelmaat dacht; 'Mijn hemel, wat een debielen'. :D
LaBelleFleur27maandag 14 januari 2019 @ 21:46
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:57 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dat snap ik wel. Ik dacht ook altijd dat als ik 25 zou zijn, mijn leven op orde zou zijn en ik me volwassen zou voelen. Ik werd in september 30 en wacht nog altijd op die dag.
Ik moet ook nog steeds wennen aan mijn ‘grotemensenhuis’ en het feit dat ik ooit zeg: ‘Dat zijn mijn kinderen.’
Helemaal dit! :D. Ik ben 28 (op Fok! eeuwig 27 :')) maar ik voel me soms nog net zo onvolwassen als toen ik 18 was (zal in werkelijkheid wel meevallen want ik hang bijvoorbeeld niet meer 2x per week in de kroeg) maar dan met diploma, baan, vriend, kind en koophuis 8)7
vencodarkmaandag 14 januari 2019 @ 22:08
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:57 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dat snap ik wel. Ik dacht ook altijd dat als ik 25 zou zijn, mijn leven op orde zou zijn en ik me volwassen zou voelen. Ik werd in september 30 en wacht nog altijd op die dag.
Ik moet ook nog steeds wennen aan mijn ‘grotemensenhuis’ en het feit dat ik ooit zeg: ‘Dat zijn mijn kinderen.’
Dit. :')
En dat elke andere moeder van jouw leeftijd het veeel beter voor elkaar hebben en vast veel volwassener zijn dan jijzelf.
Hier 33. :X Maar ik hoor nog steeds bij de 24 jarigen, vind ik. :+ Behalve dat ik allang geen studie meer volg...of ergens ‘pas’ stage heb gelopen of al bijna 17 jaar geleden mijn vbo-diloma heb behaald. :')
Oh en dat mijn zoon echt niet bij mijn oude basisschool zit en echt niet bij het kind van mijn oud klasgenootje. :'(
SQmaandag 14 januari 2019 @ 22:14
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:43 schreef Messina het volgende:

[..]

Het moment dat ik besefte dat ik toch echt volwassen ben is het moment dat ik met tieners in aanraking kwam en met regelmaat dacht; 'Mijn hemel, wat een debielen'. :D
ja, dit wel ja. Ik heb dat inmiddels ook al wel bij 23-jarige collega's die net uit school komen en nog die extreme (uiterlijke) bewijsdrang hebben :')

Het is vooral de shock soms dat ik me besef dat ik over mijn middelbareschooltijd praat in termen van "twintig, vijfentwintig jaar geleden" :')
Selvariamaandag 14 januari 2019 @ 22:30
Oh echt. Dat ik met mijn brugpiepers klets over hoe het in mijn middelbareschooltijd ging en dat nog niet als zo heul lang geleden voelt en het dan toch echt bijna 20 jaar geleden is. ;(
renamaandag 14 januari 2019 @ 22:35
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:43 schreef Messina het volgende:

[..]

Het moment dat ik besefte dat ik toch echt volwassen ben is het moment dat ik met tieners in aanraking kwam en met regelmaat dacht; 'Mijn hemel, wat een debielen'. :D
Dat _O- en de eerste keren dat ik mevrouw werd genoemd :'( :{w
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 22:38
Argh, hou op! Twintig jaar geleden zat ik al niet meer op de middelbare school. :X
Ik had het helemaal niet erg gevonden om me dat niet te realiseren. :') Heh.
SQmaandag 14 januari 2019 @ 22:39
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:38 schreef minilot het volgende:
Argh, hou op! Twintig jaar geleden zat ik al niet meer op de middelbare school. :X
Ik had het helemaal niet erg gevonden om me dat niet te realiseren. :') Heh.
ben jij nóg ouder dan ik? O+
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 22:44
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:39 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ben jij nóg ouder dan ik? O+
Weet ik niet!
Ik ben in elk geval nu een paar weken zevenendertig en destijds op mijn krap zestiende HAVO-schoolverlater ;)
SQmaandag 14 januari 2019 @ 22:45
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Weet ik niet!
Ik ben in elk geval nu een paar weken zevenendertig en destijds HAVO-schoolverlater ;)
oh nee, dan win ik het met een paar maanden van je. Ook havo, maar heb de vierde klas twee keer mogen doen :')
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:45 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

oh nee, dan win ik het met een paar maanden van je. Ook havo, maar heb de vierde klas twee keer mogen doen :')
Ik was tien toen ik in de brugklas kwam, wegens anderhalve klas overgeslagen op de basisschool. Dat bleek geen precedent te zijn voor een flitsend educatief vervolg. *) Wegens niets doen van de havo naar de mavo geschopt, na diploma daar weer terug naar de havo, daar twee keer geschorst en na een derde keer niet meer teruggegaan. :')

Ik hoop voor Günther dat dat een tikkie soepeler gaat allemaal straks, aan de andere kant: is hier allemaal goedgekomen en tot dusver een uitermate tof leven gehad, dus och! 8-)
LaBelleFleur27maandag 14 januari 2019 @ 23:10
Mini! Ik moest wel een beetje lachen :P

Ik kwam vorige week een 4 havo rapport tegen en ik stond voor ongeveer elk vak een 5,7 geloof ik :'). Nu snap ik mijn mentor ook met haar ‘ik had niet verwacht dat je zou slagen’.

Mijn mooiste herinnering is mijn moeder die na een ouderavondgesprek woest het schoolplein over liep, het was winter en ze zag een bevroren waterplas over het hoofd en ging vol op haar plaat _O-. De sfeer in de auto terug was dan ook vrij ijzig :P

Na vervolgens nog 2 jaar studievertraging :')(studentenleven ontdekt) is het hier ook helemaal goed gekomen.

[ Bericht 2% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 14-01-2019 23:16:28 ]
minilotmaandag 14 januari 2019 @ 23:15
LOL @ de 'woest' Fleur, onze arme moeders! :7

Wat een volstrekt bizar idee dat al deze dreumesen hier over twee tot drie jaar al naar school moeten, trouwens! :o
FlyingFishdinsdag 15 januari 2019 @ 00:01
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:08 schreef vencodark het volgende:

[..]

Dit. :')
En dat elke andere moeder van jouw leeftijd het veeel beter voor elkaar hebben en vast veel volwassener zijn dan jijzelf.
Hier 33. :X Maar ik hoor nog steeds bij de 24 jarigen, vind ik. :+ Behalve dat ik allang geen studie meer volg...of ergens ‘pas’ stage heb gelopen of al bijna 17 jaar geleden mijn vbo-diloma heb behaald. :')
Oh en dat mijn zoon echt niet bij mijn oude basisschool zit en echt niet bij het kind van mijn oud klasgenootje. :'(
Ik dacht altijd dat ouders wel wisten wat ze deden. Net als grote mensen van al 18 jaar :') Ik doe maar wat... Maar ik merk wel dat jonge collega's nu naar me opkijken zoals ik zelf vroeger deed, dus ik doe maar net alsof :P

Genieten soms, die simpele dingen als gelukkig zijn met een autootje op de fiets. Ik werd vandaag met een juichend applaus en enthousiast rennend "mama!" thuis ontvangen O+ En nummer 3 kroop onder de tafel om 'gevangen' te kunnen worden voor een knuffel. Dat (in combinatie met het continue politieagentje spelen en de hele dag strijd om aandacht op de niet-werk dagen momenteel) maakt het werken wel de moeite waard!
TolstoiFandinsdag 15 januari 2019 @ 07:14
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:08 schreef vencodark het volgende:

[..]

Dit. :')
En dat elke andere moeder van jouw leeftijd het veeel beter voor elkaar hebben en vast veel volwassener zijn dan jijzelf.
:) Dit had ik vorige week nog toen ik met Simon in de bieb was. Er waren onverwacht veel moeders met hun kids (vaak rond zelfde leeftijd als Simon) en ik kon alleen maar denken: die zien er veel uitgeruster uit, die staan relaxt met elkaar te kletsen, terwijl ik als een neuroot achter Simon aan het aanlopen was, want die haalde allemaal gevaarlijke capriolen uit (zoals klimmen op een smalle richel die omhoog gaat... serieus wie bedenkt zo'n richel vlakbij de kinderafdeling :( ), zij hebben het beter voor elkaar, zijn betere moeders dan ik, zijn volwassener dan ik, ik modder maar wat aan...

In mijn hoofd voel ik me nog een begin twintiger, maar ben over de 40...… :')
LadySdinsdag 15 januari 2019 @ 07:31
Jongens, wat herkenbaar! Ik word over een paar maanden 40, maar voel me nog steeds alsof het "echte" volwassen leven nog moet komen ofzo :@ Iedereen heeft alles al voor elkaar en ik voel me zo'n kluns in alle opzichten
Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven :{w
minilotdinsdag 15 januari 2019 @ 10:06
Ik omarm en koester het restje onvolwassen klunzigheid in mij juist. Ik voel me op zich helemaal geen 37 (en moet me bij drank kopen nog geregeld legitimeren :')), maar als ik kijk naar de gemiddelde begin-twintiger zie ik echt wel dat ik zelf sindsdien een stevige ontwikkeling heb doorgemaakt :Y Niet zozeer in materiële zaken voor elkaar hebben, wel in zelfverzekerdheid en relativeringsvermogen. :)

Ontopic: duidelijk een betere eetochtend! Tot nu toe:
- spinazieomelet van 1 ei + paar blaadjes spinazie
- driekwart boterham met restje stoofvlees
- twee kerstomaten
- mandarijn minus twee partjes

Zo maar eens voelen of kies nummer drie door is, na wederom een nacht zielig op vingers kauwend elke twee uur wakker worden :O

Overigens hier ook water beschikbaar op blad van kinderstoel, net als bij Lemijn in een echt glas. Daarnet:

sZEfHx2h.jpg

Voordeel van shotglaasjes, behalve het handige formaat, is dat ze niet snel zullen breken :)
Skittlesdinsdag 15 januari 2019 @ 11:19
Stelletje opoes hiero O+
SQdinsdag 15 januari 2019 @ 11:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 11:19 schreef Skittles het volgende:
Stelletje opoes hiero O+
knuffelpuber O+
minilotdinsdag 15 januari 2019 @ 11:35
Dreumeskeukenschort binnengekregen met klittenband en elastiek, voor de kleine souschef ^O^ *O*
bImx0djh.jpg
renadinsdag 15 januari 2019 @ 11:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 11:35 schreef minilot het volgende:
Dreumeskeukenschort binnengekregen met klittenband en elastiek, voor de kleine souschef ^O^ *O*
[ afbeelding ]
Ooooh, die is gaaf O+ C gaat het niet nodig hebben met een moeder die niet creatief is in de keuken, maar het ziet er wel heel schattig uit :D

Hier zijn tand 5 en 6 eindelijk door het tandvlees heen gebarsten kwam ik gister achter *O* Verklaart de smerige luiers en het gejengel van de laatste dagen. Vandaag wordt ze lekker in de watten gelegd bij mijn schoonouders ^O^
Lemijndinsdag 15 januari 2019 @ 11:46
Ik ontdekte net gebitselement 16 en 17 :D . Wat een verschillen zeg.

Jacob is met z’n verkeerde been uit bed getild vanmorgen. Dus nu ligt ie er alweer in maar volgens mij slaapt hij nog niet. Dat komt slecht uit. Mijn telefoon heeft weer eens kuren, wat betekent dat ik ‘m moet resetten naar fabrieksinstellingen etc en daar kan ik hem niet bij gebruiken.

Verder houd ik me wijselijk uit de leeftijdswedloop want ik weet dat ik in ieder geval word ingehaald door Franny :P.
SQdinsdag 15 januari 2019 @ 11:48
Is Jacob al aan zijn tweede serie kiezen begonnen? Voortvarend!
Lemijndinsdag 15 januari 2019 @ 12:01
Alles om dat lopen uit te stellen he...
Sylver_dinsdag 15 januari 2019 @ 12:17
Oh, vlot met z'n kiezen Lemijn! Hier missen we vooralsnog alleen de laatste 4 kiezen nog.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 10:06 schreef minilot het volgende:
Ik omarm en koester het restje onvolwassen klunzigheid in mij juist. Ik voel me op zich helemaal geen 37 36 (en moet me bij drank kopen nog geregeld legitimeren :')), maar als ik kijk naar de gemiddelde begin-twintiger zie ik echt wel dat ik zelf sindsdien een stevige ontwikkeling heb doorgemaakt :Y Niet zozeer in materiële zaken voor elkaar hebben, wel in zelfverzekerdheid en relativeringsvermogen. :)
Dit :Y

Zo, ik ben weer bijgelezen na 6 bladzijdes en haak weer aan.

Welkom alle nieuwe dreumesjes!
Stroopwafelmeisjedinsdag 15 januari 2019 @ 12:24
Leuk schort, mini! Waar is die van?

Ik heb geen idee hoeveel kiezen Muppet inmiddels heeft. Ze had laatst wel weer zure luiers maar ze doet haar mond zelden zo ver open dat ik/we achterin kunnen kijken :') Laten we het maar positief houden en zeggen dat ze dus ook bijna nooit zo hard huilt dat we achterin kunnen kijken :P
LaBelleFleur27dinsdag 15 januari 2019 @ 12:27
Wat veel tanden allemaal! Hier is tand 3 net door :')
minilotdinsdag 15 januari 2019 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 12:24 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Leuk schort, mini! Waar is die van?
https://www.etsy.com/shop/marulatree :)
Stroopwafelmeisjedinsdag 15 januari 2019 @ 13:20
quote:
O+ Beetje jammer van de verzendkosten van bijna ¤12 -O-
SQdinsdag 15 januari 2019 @ 14:01
Moeten legitimeren bij drank kopen heb ik al sinds 1994 niet meer hoeven doen :') #teamouwekop
Franny_Gdinsdag 15 januari 2019 @ 14:16
Ja jongens, het zou wat zijn als je je rond je 30e al 'af', helemaal in balans, en volwassen zou voelen. Hoe moet dat dan met de volgende 50 jaar van je leven?
LeSagedinsdag 15 januari 2019 @ 14:19
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 14:16 schreef Franny_G het volgende:
Ja jongens, het zou wat zijn als je je rond je 30e al 'af', helemaal in balans, en volwassen zou voelen. Hoe moet dat dan met de volgende 50 jaar van je leven?
Ja, ik vind het nu dus ook niet erg, maar vroeger dacht ik dat je dan gewoon klaar was. Kon je nog 50 jaar hetzelfde doen en dan was het dat.
Nu houd ik er juist van dat ik nog alles kan ontwikkelen en dat de wereld nog altijd open ligt.
LeSagedinsdag 15 januari 2019 @ 14:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 12:27 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wat veel tanden allemaal! Hier is tand 3 net door :')
Dat kan ineens hard gaan hoor.

Hier inmiddels de eerste set kiezen door en bezig met de hoektanden. Laat het maar gauw voorbij zijn.
LaBelleFleur27dinsdag 15 januari 2019 @ 14:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 14:20 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dat kan ineens hard gaan hoor.

Hier inmiddels de eerste set kiezen door en bezig met de hoektanden. Laat het maar gauw voorbij zijn.
Ja ik zie er ook al 3 meer zitten! Andere boventand komt ook bijna door. Ik vind het wel grappig want hier heeft dus ruim 7 maanden tussen tand 2&3 gezeten.
Flavdinsdag 15 januari 2019 @ 18:16
Hier 4 voor en onder tanden en 4 kiezen ^O^
Fijn voor V dat de kiezen boven elkaar zitten haha.
Ik zag wel al de 2 onderste hoektanden om het hoekje kijken, benieuwd wanneer die doorzetten.
vencodarkdinsdag 15 januari 2019 @ 18:20
Hier 6 tandjes. 4 boven en 2 onder.
4 x snijtanden en hoektanden bovenin dan. :)
Nolitadinsdag 15 januari 2019 @ 20:55
Idd wateen verschillende tandjes. Op dr 1ste verjaardag had ze 4 tandjes (2 snijtanden boven en 2 onder). Tussen 14 en 15,5 maand heeft ze daar 1 snijtand onder en 4 kiezen bij gekregen. Inmiddels is het alweer een maand rustig rondom tandjes dus ben benieuwd naar wanneer de volgende zich aandient!

Ik vind het zo leuk dat ze wat meer verstaanbaar begint te kletsen trouwens. O+
In een boekje ligt paddington in bed: ‘sjlaap’. Daarnaast blijft ze oefenen met papa heeel overtuigend Mmmmama noemen. (Volgens mij denkt ze dat ze papa zegt, maar dat komt er alleen maar uit als ze hem roept :+ ). Naar mij wijzend heel lief mama zeggen en dan naar zichzelf ‘nini’.
Ook heeft ze in de kelder de (plastic) flessendrager ontdekt en die wil ze niet meer loslaten. Ze vervoert er vanalles in en hangt het dan aan haar schouder al da(g)da(g) zeggend.
Als ze in de avond thuiskomt moet en zal de kachel aangemaakt worden, ze weet al helemaal hoe dat moet en papa doet het dan niet snel genoeg. Geniaal om te zien allemaal. O+
Flavdinsdag 15 januari 2019 @ 21:10
Ik geniet ook elke dag van zijn gebrabbel O+
Maar als ik ook maar even uit het zicht ben roept ie ‘mama?’. Echt vragend waar ik ben, als ik dan antwoord met ‘ja?’ begint ie hele verhalen te vertellen haha.
Gister keek hij me aan, ‘mama?’ gevolgd door een super natte open mond zoen op mn wang O+ O+
Je kon me opvegen want dit was echt zo lief en oprecht.

Kind is gek op bellen blazen, zodra hij de bellenblaas ziet ‘baaafeee??’.
Wordt tijd dat het zomer wordt en ik zon ding op batterijen kan aanschaffen haha :')
TolstoiFandinsdag 15 januari 2019 @ 21:28
Dat geklets is inderdaad zo leuk. En ook zo'n duidelijk mening ermee uiten :)

Vanavond zat ik even op de bank, Simon komt naar me toe, pakt me vast aan mijn been en zegt "mama lopen", ik sta op en hij leidt me aan mijn been naar zijn Duplo en zegt vervolgens "mama zitten. tolen bouwen" O+

Als ie wil dat je weg gaat, dan zegt ie duidelijk "mama/papa weg" :)

Toen ik thuis kwam van mijn werk, wilde Simon graag bij me drinken. Dus we lagen lekker op de bank, laat ie opeens een scheet. Laat ie los, begint te lachen en zegt "wind, cheet" _O- _O-
Ik kwam niet meer bij _O- _O-
LadySwoensdag 16 januari 2019 @ 07:43
Hier kwamen er van de week in 1x 3 kiezen door :o

Wat een leuk schort, mini! O+ Net als bij Rena zou het schort hier niet tot zijn recht komen, ik ben zo culinair als een stoeptegel :@

Op je 30e helemaal "af" zijn is misschien ook niet leuk inderdaad. Het gekke is: we doen het best goed eigenlijk, maar het lijkt bij een ander altijd beter of leuker ofzo. Is denk ik ook gewoon mijn zwaarmoedige kant die ik nu hoor, hoor. Maar het die kant is zo lastig om te buigen naar een positief gevoel. /eindetherapie :@

Volgende week gaan we verhuizen. Ik ben benieuwd hoe Mie het doet op zijn eigen nieuwe kamertje. Ik kan me voorstellen dat het best een overgang is voor hem. Van altijd bij ons in de kamer (en vaak ook tussen ons in), naar een eigen kamer. Ik vermoed dus dat het niet heel soepel zal verlopen en hij in ieder geval 's nachts nog geregeld tussen ons in eindigt :D

Gisteren trouwens een confronteren moment: In de winkel waar ik werk, komt vaak een van de leidsters van het kdv van Mie. Na een kodrt gesprekje zegt ze: "Ik zie je morgen!" Ik trots: "Hij loopt zo goed nu dat zul je morgen wel zien, hij wordt zo groot nu!" o.i.d. Zegt zij: "Nou, ik had er het met <andere leidster> over dat Mie in maart al moet wennen bij de dreumesen"
Ik: "dat is toch pas bij 1,5 jaar? :o " En toen pas viel het kwartje dat bij dus in april al 1,5 jaar is :|W :X Stop. De. Tijd !!11!!!!!
Nanukewoensdag 16 januari 2019 @ 07:46
Ik had gister ook zo'n heerlijk zwijmel-moment. Ik haalde hem op van de opvang, terwijl hij op de gang met 2 kindjes van de BSO aan het voetballen was. Geniaal leuk zeg. Hij gierde van het lachen, werd steeds half omver gelopen waarbij hij dan zo'n handje uitstak alsof hij wilde zeggen 'hey, kijk uit!', en niets hield hem tegen om heel hard achter de bal aan te rennen. O+
Nanukewoensdag 16 januari 2019 @ 07:56
Tolstoi, wat praat hij al goed zeg! Ik vind het al fijn dat Dirk af en toe gebaren doet, maar praten lijkt me zo gezellig. Brabbelen is dat ook wel, maar praten, ik bedoel, dan zijn ze echt al groot! :o

Tanden, mja, ik vrees dat we nu toch echt aan de hoektanden beginnen. Al het eten wat hij moet kauwen wordt weer geweigerd, hij kwijlt veel en is snel van slag. Nouja, als ze maar snel doorkomen dan.

Leeftijd is maar een getal toch? Ik ben wel blij dat ik geen 20 meer ben, ik houd er wel van dat ik steeds meer mijn eigen plek op de wereld vind en mijn leven inricht zoals ik dat wil. Mijn werk is leuk, mijn man is leuk, mijn kind is leuk. Ik snap wel waarom ik vroeger had gedacht dat ik nu "af" zou zijn, ook al voelt dat nu anders. :)
LaBelleFleur27woensdag 16 januari 2019 @ 08:37
Zo culinair als een stoeptegel _O- Ik ben het ook :'). Mijn vriend kookt elke dag, ik bak hoogstens eens een ei ofzo :@.

Ah leuk die zwijmelmomenten bij het kdv O+

I.v.m. herkenbaarheid in een spoiler maar iemand wat ik ken was gisteren in shock toen ze haar kind bij de gastouder ophaalde:

SPOILER
De gastouder was nog niet thuis geweest en toen de gastouder aan kwam rijden bleek haar 11 maanden oude baby vervoerd te worden op een stoelverhoger (zo een waar je kleuters opzet ofzo) ipv een maxicosi. ;( -O-
littledrummergirlwoensdag 16 januari 2019 @ 08:39
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:37 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Zo culinair als een stoeptegel _O- Ik ben het ook :'). Mijn vriend kookt elke dag, ik bak hoogstens eens een ei ofzo :@.

Ah leuk die zwijmelmomenten bij het kdv O+

I.v.m. herkenbaarheid in een spoiler maar iemand wat ik ken was gisteren in shock toen ze haar kind bij de gastouder ophaalde:

SPOILER
De gastouder was nog niet thuis geweest en toen de gastouder aan kwam rijden bleek haar 11 maanden oude baby vervoerd te worden op een stoelverhoger (zo een waar je kleuters pas opzet ofzo) ipv een maxicosi. ;( -O-
Wbt je spoiler, ik zou echt aangifte doen als ik dat zou zien :( en een melding bij de organisatie waarbij de gastouder aangesloten is.
FlyingFishwoensdag 16 januari 2019 @ 09:00
Die spoiler vind ik idd ook meldingswaardig, zeker ook bij de andere ouders. En ik zou een stevig gesprek aan gaan nadat je het gemeld hebt. Iemand die kinderen opvangt als beroep moet
gewoon zorgen dat je kind veilig vervoerd wordt, of anders dat er geen auto gebruikt wordt.

En check voor culinair als een stoeptegel, maar toch helpt peuter vrij regelmatig met koken. Vooral zelf pizza beleggen is een favoriet. Ze hadden twee jaar geleden dat je een gratis erg leuk kinderschort kreeg bij de boter in de supermarkt. Ik had toen ook gelijk de meisjesvarianten mee moeten nemen, heb ze sindsdien niet meer gezien :(
Lemijnwoensdag 16 januari 2019 @ 09:03
Kan je als schort niet beter iets hebben met mouwen eraan? Ook voor schilderen etc? Of onderschat ik 1- en 2-jarigen nu teveel.
Lemijnwoensdag 16 januari 2019 @ 09:08
Fleur, dat klinkt wel als een verhaal waar iets mee moet ja. Maar ik ben ook altijd wel op m'n hoede hoe dit soort verhalen een eigen leven gaan leiden. Ik zal dus nooit straks tegen een collega zeggen 'ik las dat iemand vertelde dat iemand die zij kent weer iemand anders zag rijden met een baby in een zitverhoger'. Want de volgende versie is waarschijnlijk dat de baby los op de bijrijdersstoel zat. Niks ten nadele van jouw geschokte gevoel natuurlijk.

Voetballende dreumesen O+ . En dat praten verbaas ik me ook over en kijk ik ook zeer naar uit! Ik heb net ja knikken gesignaleerd als afwisseling op het nee schudden. Jacob zegt niet eens mama }:| .
FlyingFishwoensdag 16 januari 2019 @ 09:21
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 09:03 schreef Lemijn het volgende:
Kan je als schort niet beter iets hebben met mouwen eraan? Ook voor schilderen etc? Of onderschat ik 1- en 2-jarigen nu teveel.
Voor schilderen hebben we hier idd een echt schort met mouwen en van echt plastic, maar koken gaat meestal met alleen de handen, dus mouwen opstropen is dan genoeg. Schort is vooral om kleding te beschermen tegen tomatensaus-spetters
Peejturwoensdag 16 januari 2019 @ 09:24
Echt slecht....van die GO
elliebellwoensdag 16 januari 2019 @ 10:11
Fleur, niet ok inderdaad. Ik zou in ieder geval starten met een stevig gesprek met de gastouder. Dat vind ik dan ook wel weer het voordeel van een KDV, daar houden ze zich (bij ons dan) wel aan de 'regels' en is op dit soort dingen ook meer controle omdat ze nooit alleen staan.

En wat betreft smeltmomenten (leuk om daar even zo bewust bij stil te staan!): Kees wil tegenwoordig regelmatig heel zoet op schoot zitten. Dan wel stil om even de boel te observeren, dan wel met een autootje ofzo om mee over mij heen te rijden. Voorheen had hij daar nooit de rust voor. Dat is voor mij dus echt wat ik voor me zag vroeger denk ik. Zo'n allerliefst jongetje die niets liever wil dan bij z'n mama (ik dus!) zitten O+

Praten verheug ik me ook wel op. Mama is weer weg hier, papa af en toe nog. Nieuw is het random woord 'Huppatee' *) Geloof niet dat wij dat vaak zeggen, dus geen idee waarom, maar schattig is het wel.

En sinds het weer beter gaat met z'n oortjes hebben we weer zo'n ander kind terug: slaapt beter (nog niet optimaal, meer hé, er is weer verbetering), eet beter en is zo intens blij de hele dag. Blijf het toch sneu vinden wat het ziek zijn toch telkens zo lang met hem doet.
littledrummergirlwoensdag 16 januari 2019 @ 11:24
Hier horen we ook af en toe woordjes die hij op het kdv opgepikt heeft. Zo ging ik hem ophalen van de week en riep hij toen hij op me af banjerde "poesjeeeee" _O- is goed schat :D
PKMwoensdag 16 januari 2019 @ 11:32
Fijn dat het weer beter gaat Ellie. :*

Koken, ik hou ervan, mijn man ook. Geen culinaire hoogstandjes of baksels maar wel elke dag wat anders. Deze week had Banaan een spatel, trok het keukenkastje open en ging ermee in de lege pan scheppen. Zo leuk om te zien dat hij echt kijkt hoe we iets gebruiken en dat wil nadoen. O+ Borsteltje pakt hij ook van me af om dan over zijn haren te vegen.

Leuk Nanuke dat voetballen. Hier zie ik het ook. Pakt ballen uit de ballenbak en gaat lekker schoppen.

Praten lijkt me ook gezelig. Ik haal er op het moment weinig herkenbaars uit maar genoeg gebrabbel.
littledrummergirlwoensdag 16 januari 2019 @ 11:39
Wij zagen kaptein een keer schoppen naar de bal van de hond. De dag erna heb ik toen voor n euro ofzo zo'n lichte plastic bal voor m gekocht bij de wibra. Dat is sindsdien de grote hit bij buitenspelen, bal wegschoppen en erachteraan rennen :D.

"binnenspeelgoed" mee naar buiten nemen vind ie sowieso heel tof. Met een autotje buiten rijden, of buiten met zn loopfiets. Het wordt denk ik echt een buitenspeelwildebrasje (waardoor ik overweeg te verhuizen vanuit centrum 010 naar iets rustigers :Y )
vencodarkwoensdag 16 januari 2019 @ 11:44
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:37 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Zo culinair als een stoeptegel _O- Ik ben het ook :'). Mijn vriend kookt elke dag, ik bak hoogstens eens een ei ofzo :@.

Ah leuk die zwijmelmomenten bij het kdv O+

I.v.m. herkenbaarheid in een spoiler maar iemand wat ik ken was gisteren in shock toen ze haar kind bij de gastouder ophaalde:

SPOILER
De gastouder was nog niet thuis geweest en toen de gastouder aan kwam rijden bleek haar 11 maanden oude baby vervoerd te worden op een stoelverhoger (zo een waar je kleuters opzet ofzo) ipv een maxicosi. ;( -O-
Je spoiler. Hoe dan!?
Wat slecht van die gastouder.
Dat past toch niet? Dan zie je zo dat dat echt geen porum is.
Ik deed Z. vorige maand testen in de maxi cosi tobi en ik zag al dat ze daarvoor nog niet comfortabel zit. Afgezien van de lengte -en gewicht-richtlijnen die daar bij horen.
Schandalig. :{w
Peejturwoensdag 16 januari 2019 @ 11:48
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 11:39 schreef littledrummergirl het volgende:
Wij zagen kaptein een keer schoppen naar de bal van de hond.
Auw :X Dat is zielig....
littledrummergirlwoensdag 16 januari 2019 @ 12:12
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 11:48 schreef Peejtur het volgende:

[..]

Auw :X Dat is zielig....
we hebben n vrouwtjeshond :+
vencodarkwoensdag 16 januari 2019 @ 16:58
Meer mensen die per ongeluk een boodschapje uit winkel hebben meegenomen zonder te betalen omdat het op de wandelwagen lag i.p.v. op de band? :@
Messinawoensdag 16 januari 2019 @ 17:50
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:58 schreef vencodark het volgende:
Meer mensen die per ongeluk een boodschapje uit winkel hebben meegenomen zonder te betalen omdat het op de wandelwagen lag i.p.v. op de band? :@
Ja, hier! :@
LeSagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:19
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:58 schreef vencodark het volgende:
Meer mensen die per ongeluk een boodschapje uit winkel hebben meegenomen zonder te betalen omdat het op de wandelwagen lag i.p.v. op de band? :@
Nee, dat nog niet. Wel een keer mijn pinpas vergeten bij de kassa omdat ik 2 krijsende kinderen in de kinderwagen had :X gelukkig wel een lieve caissière die hem bewaard had.
SQwoensdag 16 januari 2019 @ 19:42
Oh ja hoor. Of omdat mijn kind een product in de knuistjes had.
Maar goed, het feit dat ze bij deze buurtsuper vroeger vaak vergaten mijn krat bier aan te slaan heeft ze véél meer geld gekost :')
LaBelleFleur27donderdag 17 januari 2019 @ 07:53
Wat betreft die GO, melding is gemaakt en het was de tweede melding hierover al :{

Casper was van 4:40 - 6:15 knetter onrustig, dat zijn zulke rottijden als om 06:45 je wekker gaat :O. En nu is hij chagrijnig naar het kdv omdat hij zelf ook net weer sliep :').
MevrouwCactusdonderdag 17 januari 2019 @ 08:15
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:42 schreef Stormqueen het volgende:
Oh ja hoor. Of omdat mijn kind een product in de knuistjes had.
Maar goed, het feit dat ze bij deze buurtsuper vroeger vaak vergaten mijn krat bier aan te slaan heeft ze véél meer geld gekost :')
Sjaak had vaak zo’n afwasborstel in zijn handen bij de Ikea, wanneer hij op mijn rug in de draagzak zat. Ik geloof dat ik hier 6 van die dingen heb liggen zonder ervoor te betalen.
1 keer werd het gezien en zei de vrouw van Ikea dat dit veel vaker gebeurt :')
Bastoeniedonderdag 17 januari 2019 @ 08:44
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 08:15 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Sjaak had vaak zo’n afwasborstel in zijn handen bij de Ikea, wanneer hij op mijn rug in de draagzak zat. Ik geloof dat ik hier 6 van die dingen heb liggen zonder ervoor te betalen.
1 keer werd het gezien en zei de vrouw van Ikea dat dit veel vaker gebeurt :')
Ik ben 1 keer teruggegaan om een bak met schroeven nog te betalen. Die waren we vergeten omdat die onderin de kinderwagen lag. De kassadame was zwaar verbaasd dat ik terugkwam om het alsnog netjes af te rekenen :')
minilotdonderdag 17 januari 2019 @ 14:27
Laatst twee pakken luiers @ Lidl 8)7 Ook teruggegaan om te betalen. :Y

Verder is Günther al twee dagen in onhoudbare brabbelmodus! Van 's ochtends vroeg tot bedtijd 's avonds, niet meer dan drie tellen stilte achtereen! :D :')
SPOILER
renadonderdag 17 januari 2019 @ 14:38
Oh mini, wat is hij leuk O+ Hier ook zo’n kletskous en veel wijzen met dat vingertje :D

Vanavond ga ik even lekker uit eten met manlief, morgen zijn we 4 jaar samen en wij grijpen elk klein jubileum aan voor een etentje :P Hoop gebeurd in zo’n relatief korte tijd, samenwonen, trouwen, kind, een paar keer verhuisd in de afgelopen 2 jaar :+

Hier tot nog toe niks per ongeluk meegenomen in de winkel, maar als ik zie hoe ze soms begint te graaien naar dingen ben ik er wel bang voor _O-
LeSagedonderdag 17 januari 2019 @ 15:37
Mini, wat een leuk kind heb je toch O+
Hier wordt ook zoveel gekletst (voor zover mogelijk, want zijn grote broer praat eigenlijk ook non-stop). Van de week ging hij recht voor mijn neus staan en brabbelde heel serieus vanalles. Hij wilde zo graag iets vertellen, maar ik kan er werkelijk niets van maken :')
LaBelleFleur27donderdag 17 januari 2019 @ 23:29
Mini wat schattig! O+

Gefeliciteerd rena! Hopelijk was het leuk vanavond! :)

Casper dacht vandaag op het kdv blijkbaar ergens ‘dreumes?’ de peutergroep past me ook wel want ze waren hem opeens kwijt en toen was ie daar _O- Er zit een gemeenschappelijke verschoonruimte en keuken tussen de groepen en blijkbaar kon de deur eerst wel 5 sec. open staan, na de intrede van mijn kind niet meer :'). Nou, voor nu op naar een betere nacht :O
Franny_Gdonderdag 17 januari 2019 @ 23:47
Ah, LaBelleFleur, hier is het een beetje andersom: de opvang heeft bedacht dat Ijsje wel toe is aan de peutergroep.

We zijn een beetje onaangenaam verrast. Hij zit vanwege onze verhuizing per 1 december bij deze opvang. We hebben hem bewust in de babygroep geplaatst ipv een verticale groep zodat hij tussen kleine kindjes goed/rustig kon wennen aan zijn nieuwe plekje. En dan in april/mei een overstap naar een peutergroep (hij wordt 22 mei 2 jaar). Maar het beleid is kennelijk sinds 1 januari dat ze sneller kinderen willen laten overstappen naar die peutergroep, en dus 'moet' IJsje nu met 1 jaar en negen maanden de overstap al maken. Het wordt ons nu ook medegedeeld, als een voldongen feit. Maar als we dat hadden geweten, dat hij al zo snel weer een verandering zou meemaken, dan hadden we hem direct in de verticale groep geplaatst. Ze hadden ons ook wat beter kunnen adviseren destijds, als ze wisten dat deze beleidswijziging eraan zat te komen.

Hij is echt net gewend aan zijn nieuwe vaste leidsters: de eerste paar weken was het standaard huilen bij het wegbrengen. ;( .

Ik ben het van onze vorige opvang niet gewend dat zoiets zo plompverloren wordt verteld kort van tevoren. Dus dat wordt wel een pittig gesprek.
Nanukevrijdag 18 januari 2019 @ 04:22
Frammy wat vervelend zeg. Vooral omdat je een bewuste keus maakt, terwijl je achteraf niet de goede informatie hebt. Ik hoop dat het gesprek wat oplevert. :* Zo sneu dat IJsje nu de dupe wordt van stom beleid.

Ons kdv heeft alleen een verticale groep volgens mij, en daarnaast zit de BSO (en de school) op dezelfde locatie met een open deuren beleid. Als het niet zo druk is doen ze bijvoorbeeld ook samen fruit, of de lunch of andere dingen. Het was voor ons niet een bewuste keus (klein dorp, wel meer locaties maar allemaal van dezelfde organisatie), maar moet zeggen dat ik me er bij Dirk wel prettig bij voel. Ik moet ook altijd zoeken waar onze dreumes uithangt als ik hem ophaal omdat hij grote kindjes van de BSO blijkbaar veel leuker vindt. :')
minilotvrijdag 18 januari 2019 @ 08:13
Vervelend Franny! Denk je dat je met een gesprek voor elkaar kunt boksen dat IJsje toch in de lente pas verhuist?

Tevens: potje besteld. Als in: om in te plassen. Beginnen met oefenen! *O*

[ Bericht 23% gewijzigd door minilot op 18-01-2019 09:03:28 ]
LaBelleFleur27vrijdag 18 januari 2019 @ 09:39
Dat is ook niet tof Franny! :{

Dat is snel mini! :o

Casper heeft weer gespookt tussen 4:45-6:00 maar hij en mijn vriend (die is bij hem vandaag) sliepen nog steeds om 9:15 toen ik het huis uit ging en niet in mijn auto kon wegens een stevig bevroren deur :') . Woensdag (mijn vrije dag) werd hij ook pas om 09:30 wakker met alleen een fles om 06:30! :D
PKMvrijdag 18 januari 2019 @ 10:35
Lekkere tijden Fleur. _O_

Mooi op tijd Mini. Ik wil er in het voorjaar mee beginnen, misschien ook al eerder een potje neerzetten zodat hij aan het idee kan wennen. Hij plast graag als zijn luier uit is, doet Gunther dat ook zo?
Wat een leuke kletskous. O+

Daar zou ik ook van balen Franny, helemaal als jullie de keuze zo bewust gemaakt hebben. Kunnen ze een uitzondering maken? Zou ik in ieder geval om vragen dan.

Spullen per ongeluk meegenomen uit de winkel, nee. Ik vrees wel voor de dag waarop Banaan iets in zijn handen heeft wat hij niet wil afgeven om het te laten scannen.

Banaan krijgt zijn hoektandjes, denk ik. Kwijlen, kauwen, een dutje minder, slechte nachten, beetje warm. Afgelopen nachten elk uur even wakker en jammeren. Wakker om 6: 30. Gelukkig is mijn man thuis vandaag, lekker uitgerust want hij besloot om 23:00 al om apart te gaan liggen, die kon dus mooi even overnemen. :)
SQvrijdag 18 januari 2019 @ 10:40
Nu al op het potje joh! Volgens mij heeft Noud nog niet eens door dat hij uberhaupt plast :')
minilotvrijdag 18 januari 2019 @ 11:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 10:40 schreef Stormqueen het volgende:
Nu al op het potje joh!
Gewoon inderdaad om alvast een beetje te wennen, verder geen haast hoor. :)

Wel grote interesse van Günther hier in de eigen piemel en billen, pulkt aan luier, trekt zijn eigen broeken (mits elastiek) omhoog en omlaag, gaat steeds specifiek onder de eettafel zitten om op z'n gemak te poepen en kijkt volstrekt geobsedeerd toe hoe zijn ouders naar het toilet gaan. :7

Niet geschoten is altijd mis, voor het zelfde geld heeft -ie wel lol op de pot en doet -ie er ook nog wat in dan is dat alvast mooi meegenomen. :) Zo niet, dan hebben we 'm vast. Is geen bederfelijke waar. 8-)

PKM, yup. Vooral bij mijn lief, die is vaak de lul en wordt meermaals per week verrast met een blijmoedige piesfontein zodra de luier uitgaat. *)
LeSagevrijdag 18 januari 2019 @ 11:33
Dat deed S. ook altijd, plassen zodra de luier uit was. Mijm doet dat echt zelden tot nooit, zo handig. Maar die heeft volgens mij ook nog geen idee hoe het verder werkt. Hij wil wel heel graag zijn hand in de wc-pot stoppen als S. erop zit }:|
Sylver_vrijdag 18 januari 2019 @ 14:05
Ah, ik heb toevallig afgelopen week ook een potje neergezet. Nadat grote zus het voor had gedaan :D ging Ella er 3 keer op en af en de derde keer zat er zowaar een plasje in!

10 Minuten later moest alleen het vloerkleed in de was en ben ik sindsdien te lui om het potje weer neer te zetten :@

Ik weet ook helemaal niet meer hoe ik het met kleuter heb aangepakt destijds.

Misschien iig gewoon standaard het vloerkleed weghalen als we echt gaan proberen, laminaat is nog wel goed te dweilen :P
Messinavrijdag 18 januari 2019 @ 16:42
Een snel tussendoor vraagje: Avondeten is vaak koud voordat het op is. Warmen jullie het opnieuw op of gewoon warm-lauw-koud door? _O-
minilotvrijdag 18 januari 2019 @ 16:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:42 schreef Messina het volgende:
Een snel tussendoor vraagje: Avondeten is vaak koud voordat het op is. Warmen jullie het opnieuw op of gewoon warm-lauw-koud door? _O-
Günther lust het pas op kamertemperatuur of kouder, dus hier geen issue :')
vencodarkvrijdag 18 januari 2019 @ 17:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:42 schreef Messina het volgende:
Een snel tussendoor vraagje: Avondeten is vaak koud voordat het op is. Warmen jullie het opnieuw op of gewoon warm-lauw-koud door? _O-
Nee, begin ik niet aan. Dikke kans dat ik al die moeite doe en is ze 2 happen later alsnog klaar.
Of ze neemt vol enthousiasme en overtuiging een hap die ze vervolgens met dezelfde enthousiasme en overtuiging op de grond smijt. :') }:|
Messinavrijdag 18 januari 2019 @ 17:37
Ah kijk, gelukkig. Vroeg me ineens af of het niet erg zielig was om het niet op te warmen tussendoor. _O- :@
Lemijnvrijdag 18 januari 2019 @ 17:41
Jacob verkiest ook koud. Ik ben lui en heb hem misschien wel gedrild, want afgekolfde melk gaf ik ook vaak koud. Ik warm eten wel op hoor, een keer. Maar pap gaat bijv ook makkelijker naar binnen als het al even staat.
Lemijnvrijdag 18 januari 2019 @ 17:42
Franny, wat stom en slecht doordacht van de opvang. Zou er zeker ook een punt van maken. Zal wel komen door die nieuwe regel over baby-leidster ratio?
Nolitavrijdag 18 januari 2019 @ 20:03
Ik warm eten ook echt niet meer op hoor. Ze eet ook liever lauw en uiteindelijk vaak koud.

Potje voelt nog als een ver van mijn bed show, maar vroeg me laatst wel af waarom je een potje boven een wc-bril -verkleiner zou verkiezen? Want dan is het meteen waar het moet enzo.

De wc vindt ze wel een interessant object, vooral de wc borstel en als ik aan het plassen ben staat ze er al ssssssssssssstttt zeggend naast.

Franny idd vervelend, zeker nadat jullie gemerkt hebben dat de eerste overgang niet zo soepel ging. Heb je al erover in gesprek kunnen gaan? Misschien kunnen ze hem af en toe al eens laten wennen door hem een uurtje in de andere groep te zetten?
Sylver_vrijdag 18 januari 2019 @ 20:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:03 schreef Nolita het volgende:
Potje voelt nog als een ver van mijn bed show, maar vroeg me laatst wel af waarom je een potje boven een wc-bril -verkleiner zou verkiezen? Want dan is het meteen waar het moet enzo.
Dat dacht ik bij kleuter destijds ook, maar ze durfde niet op de wc, ook niet met verkleiner.

Ella vind het ook niet zo leuk als ik d'r op de wc zet, hoewel ze er wel minder problemen mee heeft dan kleuter destijds.
Ik vind het wel handig dat ze zelf naar het potje kan lopen en op kan gaan zitten als ze moet. Naar de wc heeft ze hulp nodig en zeker in het begin van de zindelijkheid vond ik dat toch aanvoelen als een extra belemmering. Op een gegeven moment gaan ze het plassen aanvoelen, maar dan moeten ze wel snel op de juiste plek zitten anders wordt het weer dweilen :P

Franny wat rot vooral dat het zo werd medegedeeld. Wel gek ook om een dreumes van 21 maanden dan al bij de peuters te zetten als er verticale groepen zijn. Het lijkt me dat er wel een reden is waarom de groep van 2-4 jaar is?
Heb je nog met ze gesproken daarover?

Ella zou het denk ik wel beter doen in de peutergroep nu, ik heb het idee dat ze uitdaging mist op de babygroep. Ik stap echter over op een andere locatie vanaf april, dus het heeft ook niet zoveel zin om nu te gaan 'wennen' op de peutergroep op haar oude locatie.
minilotvrijdag 18 januari 2019 @ 20:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:24 schreef Sylver_ het volgende:

Ik vind het wel handig dat ze zelf naar het potje kan lopen en op kan gaan zitten als ze moet.
Dit was ook mijn gedachte, ja. Sowieso zoveel mogelijk zaken inrichten op zelf doen, gisteren bij de voordeur ook alvast een laag haakje voor de jas van Günther, spiegel op kabouterhoogte en een laag krukje voor schoentjes aantrekken geregeld. O+ Misschien vindt -ie er geen reet aan hoor en trek ik nog tot de brugklas z'n gympen bij 'm aan, maar vooralsnog reken ik gewoon op een ontluikende behoefte aan zelfredzaamheid. :+
littledrummergirlvrijdag 18 januari 2019 @ 21:02
Ooh nu wil ik ook een laag haakje voor t jasje van kaptein O+ in mn hoofd is het zo zoet als hij zn jasje op kan hangen zelf O+
minilotvrijdag 18 januari 2019 @ 21:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 21:02 schreef littledrummergirl het volgende:
Ooh nu wil ik ook een laag haakje voor t jasje van kaptein O+ in mn hoofd is het zo zoet als hij zn jasje op kan hangen zelf O+
Echt hè? Ik stel het me vast te idyllisch voor, maar ik val al steeds om van vertedering als ik nou z'n klittenbandschoenen onder z'n krukje zie staan. :') O+
Er is overigens ook een laag haakje voor sjaal /muts. :)
Nolitavrijdag 18 januari 2019 @ 21:14
Lage haakjes zeker doen ja! Is hier een grote hit, komt regelmatig met haar sjaal om de kamer in wandelen. :D krukje hier is onze eerste traptrede (na de tweede is pas ons traphekje) ze gaat er ook vaak zomaar zitten spelen. De stoeltjes zijn nog iets te hoog om zelf op te komen.

Kwa potje en zelf op en af zag ik wel als pluspunt, maar dan moet je vaak alsnog helpen met broek en luier omlaag of is dat een skill die ze dan inmiddels ook hebben geleerd? En billen afvegen wanneer ze klaar zijn. Dus ik zie het helemaal alleen doen nog niet helemaal, vandaar dat ik dacht dat op de wc zetten er ook nog wel bij te kunnen doen dan.
Wij hebben een houten vloer dus zie liever niet te veel van dat soort ongelukjes. :+
LeSagezaterdag 19 januari 2019 @ 09:13
Hier inderdaad een vrijwel ongebruikt potje. S. gaat veel liever op de zitverkleiner. Het is maar een beetje uitvogelen geloof ik.

Wij hebben een hoge en lage kapstok in een nisje. Ik vind het ook zo prachtig als peuter zijn jasje op gaat hangen O+
Wel een goeie om Mijm te gaan leren nu. Ik zie hem nog heel vaak als het hulpeloze baby’tje, terwijl hij al best veel kan.
littledrummergirlzaterdag 19 januari 2019 @ 09:56
Muuuuh, de kaptein hoest net toch al rochelend/kokhalzend een sloot slijm op :X we zaten allebei helemaal onder. Verder issie harstikke bleek en eet niks en drinkt amper. Ik kijk het nog ff n paar uurtjes aan, maar als er weer zo'n golf komt bel ik wel even de HAP of we er iets mee moeten. Komt t iemand bekend voor?
Nanukezaterdag 19 januari 2019 @ 10:00
Komt me niet bekend voor ldg, maar klinkt wel heftig. Beterschap met de kleine kapitein. :*
TolstoiFanzaterdag 19 januari 2019 @ 10:20
LDG, beterschap voor de kleine kapitein!

Tussentijds eten opwarmen doen wij ook niet.

Vanochtend een trots moment: Simon ging opeens alle vormpjes in de vormenstoof doen. Eerst dacht ik nog toeval, maar hij deed het meteen een 2e keer O+ O+ O+ O+
Sylver_zaterdag 19 januari 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 09:56 schreef littledrummergirl het volgende:
Muuuuh, de kaptein hoest net toch al rochelend/kokhalzend een sloot slijm op :X we zaten allebei helemaal onder. Verder issie harstikke bleek en eet niks en drinkt amper. Ik kijk het nog ff n paar uurtjes aan, maar als er weer zo'n golf komt bel ik wel even de HAP of we er iets mee moeten. Komt t iemand bekend voor?
De slijm wel, Ella spuugde gisteren zichzelf en de autostoel onder met een lading zure slijm. Alleen niet bleek en drinkt juist erg goed (thee vooral).
Is hij verder wel gewoon alert?
Overleggen kan natuurlijk nooit kwaad.
littledrummergirlzaterdag 19 januari 2019 @ 10:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 10:31 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

De slijm wel, Ella spuugde gisteren zichzelf en de autostoel onder met een lading zure slijm. Alleen niet bleek en drinkt juist erg goed (thee vooral).
Is hij verder wel gewoon alert?
Overleggen kan natuurlijk nooit kwaad.
Zuur idd, alsof hij het eerder misschien had doorgeslikt ofzo :{

Hij is op zich wel alert maar wil wel graag hangen op/tegen ons en huilt om de kleinste dingen.

Er zit ondertussen een fles melk in, zn rietjesbeker was een no-go, maar zn gewone fles wilde hij wel, lekker hangend op zn pappa O+. Dat ie niet eet vind ik niet zo'n ramp, zolang ie maar wel drinkt en dat is nu gelukt ^O^ paracetamol erachteraan en maar weer eens kijken hoe hij het doet.
FlyingFishzaterdag 19 januari 2019 @ 11:03
Wat sneu LDG, maar hij is het in ieder geval (even) kwijt.

Wij wilden oorspronkelijk geen potjes maar hebben wc verkleiners, maar voor snelle actie is dat toch teveel gedoe, dus ook een potje in huis waar ook 0 interesse in is door zowel peuter als dreumesen. Maar goed, je kunt m idd maar vast in huis hebben!

Wij hebben geen plaats voor een kinderkapstok, dan past de kinderwagen niet meer door de gang, die is ook gewoon onhandig ingedeeld. Onze huidige kapstok is ook veel te klein dus wij gebruiken gewoon de woonkamer stoelen. In ons vorige huis hadden we niet eens een kapstok, dus dit is al een verbetering!

Peuter is met papa naar een toneelvoorstelling dus ik heb de doos Lego primo weer eens tevoorschijn getoverd en ze zitten al een kwartier rustig samen te spelen O+
LaBelleFleur27zaterdag 19 januari 2019 @ 11:07
Beterschap voor de kapitein! :*

Wat goed van Simon! *O* Casper vindt dat ook erg leuk! Hij snapt het principe alleen wijs ik aan waar het in moet en dan gaat er motorisch nog vanalles niet goed :')

Geniet van de ‘rust’ FF ;).
Nolitazaterdag 19 januari 2019 @ 11:54
Ldg, niet herkenbaar, maar kan me goed voorstellen dat je misselijk wordt van veel slijm en daardoor moet spugen. Weel heel vervelend. Verder is N hetzelfde als kapitein vandaag. Heel erg verkouden, bijna niet eten en drinken, lekker plakken aan papa en mama en heel snel huilen. Nu hangt ze al een uurtje in de drager tegen me aan.
Ze had ook enorm lang geslapen (19:45 tot 9:00, wel een paar keer wakker). Een goede lange nacht is voor ons een alarmbel helaas.

Wat goed van simon idd Tolstoi!
littledrummergirlzaterdag 19 januari 2019 @ 12:06
Oh trws, weten jullie nog dat ik n tijdje geleden vertelde over kaptein zn eczeem/smet oortje? Het ging steeds maar niet helemaal over of kwam weer terug dus we zijn weer naar de huisarts geweest. Die dacht dat het misschien krentenbaard kon zijn :? Dus nu een nieuw zalfje om te kijken of dat wat doet.
minilotzaterdag 19 januari 2019 @ 13:37
Volop beterschap voor de slijmspugende/hangerige/anderzijds zich meh-voelende dreumesjes :*

Günther is vanavond mee-uitgenodigd voor een Egyptisch etentje bij een collega van mijn lief thuis dus ik hoop maar dat ik 'm straks plat krijg voor een tweede dut!
TolstoiFanzaterdag 19 januari 2019 @ 13:46
Pfff, Simon wil niet slapen voor zijn middagdut….. We waren vanochtend naar een kinderboerderij, nog geen 10 minuten rijden hiervandaan. Valt ie op de terugweg echt 2 of 3 minuutjes in slaap en nu dus niet meer slapen...........


Edit: lang leve de omgekeerde Fok!wet: na bijna 45 minuten is ie toch nog in slaap gevallen *O*

[ Bericht 34% gewijzigd door TolstoiFan op 19-01-2019 13:56:19 ]
Miss_Congenialityzaterdag 19 januari 2019 @ 14:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:06 schreef littledrummergirl het volgende:
Oh trws, weten jullie nog dat ik n tijdje geleden vertelde over kaptein zn eczeem/smet oortje? Het ging steeds maar niet helemaal over of kwam weer terug dus we zijn weer naar de huisarts geweest. Die dacht dat het misschien krentenbaard kon zijn :? Dus nu een nieuw zalfje om te kijken of dat wat doet.
Dat had mijn dreumes ook, tot 2x toe. Het was dan niet echt krentenbaard over het hele gezicht, maar de eczeemplekjes naast haar oor waren aan het natten en er kwamen gele korsten op. De huisarts zei dat als ze een kweekje zouden doen, dat het hoogstwaarschijnlijk wel dezelfde bacterie als van krentenbaard op zou leveren, daarom kregen we er fusidine zalf voor mee. Dat werkte heel snel en daarna konden we weer verder smeren om de eczeem onder controle te krijgen. Het heeft zich gelukkig niet verder uitgebreid over de rest van het gezicht.

Sneu dat hij zo ziek is verder! Het slijm opgeven herken ik niet echt. Fijn dat hij net wel goed heeft gedronken.
Nolitazaterdag 19 januari 2019 @ 16:52
Zo stom dat ik altijd zo onzeker word als ze ziek is. }:|
Omdat ik gewoon niet weet wat ze voelt, wat er is. Ze slaapt dus nu eigenlijk al de hele dag op ons. Als we haar even rechtop zetten is ze suf en draaien de ogen meteen weer weg en dicht, dus laten haar maar slapen. Zetpil van 15:00 heeft niet voor verbetering gezorgd op een hele korte opleving na waarin ze een paar geluidjes maakte. In principe snap ik dit beeld, want ziek zijn slurpt energie en wat is er dan lekkerder dan slapen. Maar ik ben aan de andere kant bang iets over het hoofd te zien.

Edit: dat had ik eerder moeten posten. sinds 17:00 heeft ze een opleving; ik ben weer wat gerustgesteld. Blijft bizar hoe dat werkt in mijn hoofd. Ben over het algemeen echt wel iemand die vertrouwd op haar gevoel.

[ Bericht 14% gewijzigd door Nolita op 19-01-2019 17:48:33 ]
LaBelleFleur27zaterdag 19 januari 2019 @ 18:24
Fijn Nolita! Is ook lastig altijd..

Hoe is het met de kapitein?

Ik heb voor Casper alvast een carnavalspakje gekocht, hij wordt een paarse octopus en het is zo schattig :') O+. Zal morgen eens proberen een foto te maken, het pak passen vlak voor etenstijd en na een langere autorit en middag in de kinderwagen bleek niet het beste moment :')
Sylver_zaterdag 19 januari 2019 @ 19:05
Ik snap het helemaal hoor, Nolita.
Toen Ella de 6e ziekte had, begon het (zoals dat gaat met de 6e ziekte) met 3 dagen hele hoge koorts. Ze was toen ook echt een slap vaatdoekje de hele dag, dat maakte me ook wel erg zenuwachtig omdat er verder niks te zien was (nog).

Zeker als ze nog zo jong zijn en nog niet kunnen aangeven waar ze last van hebben, bekruipt me altijd de angst dat ik iets over het hoofd zie ofzo.

Beterschap voor N, iig! Hopelijk voelt ze zich snel weer beter.
En ook voor de Kapitein!


LaBelle, ik ben heel erg benieuwd naar de foto! :D
renazaterdag 19 januari 2019 @ 19:59
Lees over veel zieke dreumessen, beterschap!

Hier ook een zieke dreumes, ze is niet echt verkouden maar is sinds gisteravond niet lekker en had vanmorgen 38.5 graden koorts, ze was de hele dag hangerig bij manlief en is nu met een zetpil naar bed. Kan koorts ook komen van tanden?

En werden jullie menstruaties ook steeds heftiger na de bevalling? Bij mij liep het bloed vanochtend langs mijn benen, omdat ik met duf hoofd nog niet doorhad dat het begonnen was :+ Verder geen enorme krampen oid, wel veel meer bloed dan ik gewend ben.
littledrummergirlzaterdag 19 januari 2019 @ 20:00
De kaptein gooide aan t begin van de avond hard huilend zn maaginhoud eruit en was sindsdien (denk ik) misselijk. koorts, kokhalzen en veel wegslikken. Heeft wat kleine beetjes KV gedronken en dat bleef er wel in. Dus nu weer met een paracetamol in zn bedje, we gaan t zien ;)

Ik heb hetzelfde hoor nolita, ik wil altijd graag "ik vertrouw op mn gevoel" zijn, maar tegelijkertijd bel ik liever n keer teveel dan te weinig met bijvoorbeeld de huisartsenpost om even te overleggen :Y
littledrummergirlzaterdag 19 januari 2019 @ 20:01
Oh het octopuspak :o mogen we een filmpje *O* O+?
LaBelleFleur27zaterdag 19 januari 2019 @ 20:44
Ja ik zal morgen een filmpje maken! :D

Is ook lastig inschatten! De 6e ziekte vond ik ook nasty bij Casper (destijds 4,5 maand).

Nee is voor mij niet herkenbaar Rena! Is wel vervelend lijkt me.
minilotzondag 20 januari 2019 @ 07:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:44 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Ja ik zal morgen een filmpje maken! :D
Jaaa! Erg benieuwd! *O*

Hier nog steeds geen menstruatie, dus geen idee of -ie heftiger gaat zijn dan pre-kind. Moet haast wel, want het was bij mij altijd maar twee dagen een beetje druppelen.

Günther deed het overigens priiiiima op de dinner party van iemand uit het werkteam van mijn lief gisterenavond. Er waren een dwergteckel en een zeer vrolijk zesjarig meisje om mee te spelen en Günther heeft de hele avond zo: :D :D gekeken bij de gesprekken. Die gingen allemaal in het Engels (internationaal team, er was onder meer een Egyptische, een Indiër, een Turks stelletje en een Brit) en dat hoorde Günther tot dusver alleen bij een paar van zijn favoriete voorleesboeken en een incidentele Teletubbies-aflevering. Goeie associaties dus! :+

[ Bericht 43% gewijzigd door minilot op 20-01-2019 07:55:08 ]
LaBelleFleur27zondag 20 januari 2019 @ 10:41
Klinkt gezellig Mini :)

Hoe is het met de zieke baby’s?

:D! het hoofddeksel is nog een uitdaging :')

SPOILER
minilotzondag 20 januari 2019 @ 10:53
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 10:41 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

het hoofddeksel is nog een uitdaging :')

SPOILER
:D Kijk dat nou!

Heb je ook een outfit voor jezelf? :)
minilotzondag 20 januari 2019 @ 10:54
Heh. Bücherwurm in wording. *)

SPOILER
RKdRcDQh.jpg
SPOILER
AUZrfhd.jpg
littledrummergirlzondag 20 januari 2019 @ 12:48
Hier geen ranzige zure slijmkots meer, alleen nog koorts ^O^

Hier hebben we ook een kleine boekenwurm, de hele dag worden we aan een vinger meegenomen naar de boekenkast om er een boekje uit te halen. En als de kast dan op een gegeven moment leeg is en er komen geen boekjes meer uit, dan wordt ie toch n potje giftig :D _O-
littledrummergirlzondag 20 januari 2019 @ 12:49
Octupusbaby :D

Ik ga misschien ook wel carnaval vieren met dreumes O+ naar de optocht kijken en naar t kindercarnaval :D
TolstoiFanzondag 20 januari 2019 @ 13:22
Fleur, wat een goede outfit van Casper :D :D

Mini, fijn dat Günther het zo goed gedaan heeft en ^O^ voor het boekenwurmpje O+
Simon vindt het ook heerlijk om in boekjes te bladeren (Bobbi is favoriet momenteel) en om voorgelezen te worden.

Beterschap voor alle zieke kindjes, zou verboden moeten worden...

Ik had een heerlijk begin van de dag, Simon was om 7:15 wakker, wel helemaal doorgelekt. Na verschonen had ik hem meegenomen naar ons bed en daar heeft ie heerlijk nog een uur aan de borst in bed liggen knuffelen. Wat is dat toch HEERLIJK, kon wel janken van geluk O+ O+ O+ O+ Wat mis ik dat ook soms van de babytijd.
Flavzondag 20 januari 2019 @ 13:44
Hier wordt uiteraard ook carnaval gevierd, je kunt er hier in Limburg niet omheen haha.
Denk alleen dat het bij de optocht blijft, hoogzwanger is er niet veel aan :P
En de muziek is ook alleen leuk met een slok op :')

V zegt nu ‘jiejie’ tegen m’n blote buik en duwt in m’n navel haha. Hij snapt natuurlijk nog niet dat daar een baby in zit maar het is wel schattig O+
minilotzondag 20 januari 2019 @ 16:02
Tolstoi: O+!

Günther op zondagse wandeling. Genoeg spek om de vrieskou te trotseren 8-) Beetje jammer dat -ie doorheeft hoe z'n schoenen uit gaan :')

SPOILER
2ntXWBGh.jpg

ANU8A4eh.jpg
renazondag 20 januari 2019 @ 17:05
Fleur wat een leuk pakje O+ !!

LDG, hopelijk daalt de koorts ook snel.

Mini, wat is Gunther toch knap O+

Ik ben alleen thuis voor een paar uur, heb nog dusdanig last van mijn vrouwenkwaal dat manlief met de kinders naar zijn ouders is. Ondanks de heerlijke Gossip girl marathon mis ik ze best :@ Ik vind dit wel echt een roteffect van die zwangerschap hoor, ik had hiervoor echt weinig last er van -O-
Nanukezondag 20 januari 2019 @ 17:12
Als het zo heftig is, rena, kan je dan niet beter een keer de HA bellen voor overleg? Lijkt me geen doen zo. :*

Wat een lekker koppie zit erop mini. O+
LaBelleFleur27zondag 20 januari 2019 @ 18:08
Wij zijn best heel druk met de carnaval. Mijn vriend zit bij de raad van 11 (hij is daardoor nu al veel weg) en ik begeleid dansmariekes. Casper en ik lopen ook nog met de buurt mee :). Hij was vorig jaar de eerstgeborene van het carnavalsseizoen en we kregen in de kraamweek de prins en adjudant op bezoek met een onderscheiding, dat was wel tof. Mijn vader is prins en adjudant geweest en zo kreeg ik het vroeger weer met de paplepel ingegoten :P.

Wat vervelend Rena! Wat Nanuke zegt is misschien wel verstandig..

Günther O+

Wat was het heerlijk weer he? Wij hebben ergens aan het water gegeten tijdens een prachtige zonsondergang O+

SPOILER
E9K1yMx.jpg
minilotzondag 20 januari 2019 @ 18:30
Fleur, die foto! O+ O+
FlyingFishzondag 20 januari 2019 @ 20:08
Vol!