abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184332777
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 08:33 schreef Nolita het volgende:
Hier ook fan van Hema stretchrompers!

Zeggen jullie dreumessen ook al hun eigen naam? Hier probeert ze dat sinds kort en noemt ze zichzelf nènè en heel soms nini. Dat klinkt zo schattig O+
Nijntje noemt ze overigens ook nènè :D
Z. is nog te klein maar toen A. zo’n 2 was (denk ik) noemde hij zichzelf ook Nènè. :Y
pi_184333186
Ik val even binnen met een cadeauvraag: wát is echt een niet te missen topcadeau voor een verse dreumes? De zoon van vrienden wordt 1, maarrrrr: hij is de derde zoon en de oudste is pas net vier. Er is dus al zo verschrikkelijk veel speelgoed in de leeftijdscategorie 1-4 jaar. Treinbanen, autobanen, de complete V-tech collectie, keukentje, krijtborden, loopfietsen, loopauto’s, boeken, blokken, duplo... zelfs de moeder in kwestie heeft echt geen idee. Kleding is er ook in overvloed. Dus, help?
pi_184333355
Ik had ook geen idee. Casper heeft veel speelgoed en kleding koop ik liever zelf :+. Maar een bon? Desnoods van een schoenenwinkel voor eerste (in dit geval misschien ook eigen) loopschoentjes? dat is ook nog wel een cadeau wat in de bewaarkist voor later gaat hier . Gepersonaliseerd voorleesboek?
pi_184333358
registreer om deze reclame te verbergen
Jentin, misschien in de richting van een uitje denken?
Cadeaubon of toegangskaartje voor een of ander park. Een indoor speeltuin hoeft niet heel duur te zijn en is in de dreumes leeftijd al wel leuk.
pi_184333395
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 08:39 schreef vencodark het volgende:

[..]

Z. is nog te klein maar toen A. zo’n 2 was (denk ik) noemde hij zichzelf ook Nènè. :Y
Wat grappig. Als alle dreumessen dat doen dan is het toeval dat haar naam ook met een N begint en twee lettergrepen heeft. :D
pi_184333522
Wij zijn druk bezig met leren wie ze zijn. Hun broer wordt continu naar geroepen en op foto's aangewezen. Als ik Lala nu aantik en vraag "wie ben jij?" Dan zegt ze "lala". Als ik dezelfde vraag aan Em stel krijg ik echter ook het antwoord "lala", dus het gaat nog niet helemaal goed :')

En verder zijn ze heel lief voor elkaar, soms. Als Em een cracker heeft en Lala nog niet (omdat ze haar brood nog niet op heeft) dan krijgt ze hapjes van Em, en Em brengt Lala ook vaak haar fles zomaar. Andersom moet Lala het nog even leren...

Jentin, hebben de ouders geen verlanglijstje oid? Zo niet dan zou ik gaan voor iets dat ze gebruiken en dat op kan of kan slijten. Bij 1 jaar worden maakt het kinderen toch nog niets uit wat ze krijgen. Wellicht een pyjama, badschuim, eetschort... of gewoon een kadobon met een doos Nijntje koekjes zodat er nog iets uit te pakken is. Of als je nog wat tijd hebt, zelf een persoonlijk kartonnen boekje maken met foto's van de familie en vrienden er in. Die heb ik voor mijn nichtje gemaakt en is nu een jaar later nog steeds populair want allemaal mensen die ze kent.

En uitjes zijn ook altijd goed, maar misschien met 1 jaar nog wat lastig als kado.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184333710
registreer om deze reclame te verbergen
Goede ideeën, dank jullie wel!
pi_184336710
Mooie leren slofjes! Fijn om mee te kruipen en om mee te leren lopen.
pi_184337569
Cadeautips heb ik helaas niet.

S. noemde zichzelf heel lang jijjij of jij. Wat voor nogal wat verwarring zorgde bij andere mensen. Mijm kan zijn eigen naam niet, maar zegt wel ‘Ehbah’ tegen zijn broer O+ En Niiiiijjjjne over Nijntje (hij zingt het liedje altijd).
En heel effectief tegen oma ‘halloma’ en opa ‘hallopa’ :')
pi_184338297
LeSage, dat is nog eens efficiënt communiceren :D

Hier wordt Nijntje "Nijnt" genoemd. Zichzelf herkent ie nog niet in de spiegel, als ie zichzelf ziet, zegt ie "baby" en de spiegel of raam wordt dan afgelebberd met kusjes aan zichzelf O+ :D Zijn naam zegt ie ook nog niet, maar die is ook wat lastig nog. Papa zijn naam kent ie dan weer wel :)

Simon gaat wel steeds meer met meerdere woordjes praten, hij gister bv. "aap meenemen" toen ik de aap boven wilde laten. Of "mama zitten" als ik moet gaan zitten, "tent maken" en "tolen bouwen" zijn ook populair. Ik vind het zo knap wat ie met een paar woordjes al duidelijk kan maken.

Vanochtend probeerde de kleine charmeur zijn zin te krijgen om een filmpje van Juf Roos op de laptop te kunnen kijken. Ik moest snel iets opzoeken op de laptop en hij wilde een filmpje. Ik zei dat we dat niet gingen doen, terwijl ik ging googlen. Komt ie helemaal tegen me aan zitten en zeggen "kus, kus, kus", in de hoop dat ie mij daarmee ging overhalen O+ O+ O+

En Simon is echt helemaal weg van het boekje "Mama kwijt". Als ik dat pak om te gaan voorlezen, dan komt ie meteen aangehold terwijl ie roept "Mama kwijt". Hij doet ook echt mee met het boek, als Kleine Uil beschrijft dat mama heel groot is, dan doet Simon zijn armen omhoog boven zijn hoofd om aan te geven hoe groot mama wel niet is O+ O+ O+
  vrijdag 11 januari 2019 @ 16:06:15 #61
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184340527
Goedemiddag allemaal hier! Tijd voor een deelse crosspost met het babytopic! :7

Aangezien mijn kleine grote babysaurus Günther deze week verjaarde en voortaan dus tot het Rijk der Dreumesen behoort, kom ik hier aanwaaien.
Wat een waanzinnige maanden met onze boreling: ik had al best verwacht dat ik moeder wezen leuk zou vinden, maar dat ik zó weergaloos verzot op onze uk zou worden en dat we de afgelopen maanden al zo weerzinwekkend veel plezier met 'm zouden hebben, dat had ik echt niet kunnen voorspellen. Slapeloze nachten: yup. In je tepels gebeten worden: uhuh. Spuitluiers tot aan het plafond: reken maar. Maar oh, wat was en is het het waard! O+ _O_

Een paar stats:
- Twaalf kilo (ongeveer) bij tweëentachtig centimeter (ongeveer)
- Krijgt nog zoveel borstvoeding als -ie hebben wil en maakt qua vast voedsel op sommige dagen een volwassen portie risotto soldaat en weigert op heel veel andere dagen zelfs de allerkleinste broodkruimel. Wat ik er mééstal wel in krijg zijn koude diepvriesdoperwtjes, kip en alle soorten fruit, dus ik maak me er voorlopig verder niet druk om.
- Sliep tot zes maanden in een bedje bij ons op de slaapkamer, maar sinds daarna altijd tussenin. Nooit zo gepland, maar gewoon zo gekomen. Terug in ledikantje zien te krijgen is een halfslachtig voornemen voor 2019. 8-)
- Gaat niet naar de crèche of gastouder. Ik heb er bewust voor gekozen te stoppen met werken om bij Günther te zijn nu -ie nog klein is. Hij is wel een middag per week bij mijn moeder, omdat ze hartstikke verliefd op elkaar zijn :) Mogelijk ga ik in de loop van dit jaar wel weer aan de slag voor één of twee dagen per week, maar op die dagen zal mijn echtgenoot dan voortaan thuis zijn.
- Zegt 'papa' en 'mama', 'oef!' als -ie de trap op klimt en sinds kort ook luidkeels en dwingend 'DIE!', voorzien van priemende vinger naar wat het dan ook is waarvan je zeggen moet wat het is. :') Oh, en leeuwen, draken en tijgers zeggen 'wraah', schapen zeggen 'baah' en auto's zeggen 'broem'. Vader en moeder krijgen desgevraagd hapjes van 'm tijdens het eten en poppen en knuffels krijgen kusjes en eindeloos gebrabbel. :)
- Staat maximaal een minuutje per keer los en deed op de dag voor zijn eerste verjaardag een schootvoetend stapje. Ging vervolgens geschrokken zitten. :+

Een bloemlezing van Güntherprogressie in tien foto's:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We slepen het kind graag mee naar van alles - enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind het jong almaar leuker worden naarmate -ie ouder wordt en kijk dan ook stuiterend benieuwd uit naar het komende jaar! O+

Jullie bij voorbaat alvast bedankt voor alle komende ervaringen, adviezen en anekdotes. :9
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184342675
Welkom Günther en mini! *O*
En gefeliciteerd nog. ;)
Die hemelsblauwe ogen en blonde bolletje zijn prachtig. En de dingendie jullie samen doen vind ik tof!
Op naar het komende jaar! :Y)
pi_184342797
Dat is een mooie binnenkomer mini, hihi leuk verslagje van het eerste jaar!
Past hij al op het hobbeleland met zijn stats? Hier van de sint gekregen maar ze kan er niet zelf op en af door de hoogte en als ik haar erop zet zweeft ze nog een cm of 10 boven de vloer. :+

Is hij trouwens ook vanaf juni oid zo blond geworden? Hier was ze bij geboorte ook donkerblond en in de zomer witblond geworden. Inmiddels vind ik het weer ietsje donkerder worden.
Ben benieuwd of het komende zomer weer zo blond wordt.
pi_184344587
Gefeliciteerd mini, wat een lekker mannetje is het geworden O+

Mijn dreumes krijgt ineens heuse divakuren, als iets haar niet zint gooit ze haar hoofd naar achteren en begint semi zielig te brullen :') Soms overstrekt ze zich ook als je haar ergens weghaalt waar ze niet mag zijn, ben ik een gemene moeder als ik het wel vermakelijk vind? Nu nog wel waarschijnlijk :P Maar ook begint ze dingen aan te wijzen als ze iets wil, van haar drinkbeker tot speelgoed, heel handig ^O^
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_184345324
Grappig hoe jullie kindjes hun namen uitspreken. :D Ik dacht een keer dat Banaan zijn naam probeerde maar denk dat het nog wat vroeg is daarvoor.

Klinkt heerlijk zoet Tolstoi. O+

Leuk Mini je samenvatting.
Bij ons is het vooral de hele dag 'die' maar een wijzend vingertje. Soms gaat het vingertje kriskras alle kanten op. Of hij wist maar kijkt de hele andere kant op.
Als variatie heb ik vandaag twee uurtjes Engels tegen hem gesproken. Moest ik zelf soms ook even nadenken over wat hij aanwees. Hij begon bijvoorbeeld met plint, die heb ik moeten opzoeken. :P

Rena een diva. :D Banaan werd vandaag heel boos dat hij mijn telefoon niet mocht (zo rood dat ik dacht dat hij moest poepen).
Dat aanwijzen vind ik ondertussen ook steeds handiger. Ik snap steeds beter wat hij bedoelt. Meestal wil hij drinken en ook als hij dat eigenlijk niet bedoelde is hij wel tevreden met zijn bakje water. :s)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_184345480
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:16 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Flav, hoeveel schelen V en baby straks? Krijgt hij er wat van mee? Muppet nog helemaal niet, al vindt ze het wel heel interessant dat ze nu een nieuwe kamer heeft!
V is straks 1 jaar en 8 maanden als de baby komt.
Hij krijgt er niks van mee maar aait wel mijn buik als ik zeg dat er een baby’tje in zit O+
Kan ook zijn dat hij me na doet aangezien ik vaak kruimels van mijn buik moet vegen _O-

Hoeveel schelen Muppet en baby straks?
  vrijdag 11 januari 2019 @ 20:35:43 #67
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184346210
Welkom Günther en mini! O+ . Mooi kind, mooie post. Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren met je eenjarige. Ik vond het afgelopen half jaar lastiger dan daarvoor. Die eigen wil die hem (en mij) in de weg zit, veel ziek/ slecht slapen wat mij nogal uitputte, niet meer simpel een kind op je binden en je eigen gang gaan. Tegelijk geniet ik nog steeds elke dag heel hard van Jacob en vind ik 'm echt fantastisch leuk en grappig en lief en knap. En wil ik niet terug in de tijd, want vooruit staat ons nog zoveel moois onbekends te wachten.

Eigen naam proberen te zeggen :o *; . Joh, Jacob zegt niet eens mama. 95% van wat uit zijn mond komt is DIE en de rest zijn variaties daarop brrrr voor een auto of een vliegtuig. Maar zichzelf herkennen in de spiegel doet hij wel. En de wikkel van het theezakje terugstoppen ook (superhandig :') ). En ons elke dag verbazen met wat hij begrijpt. En last but nog least: doorslapen *; .

Iemand vroeg wat Jacob gebaarde: dat was thee. Dat hoort in een denkbeeldig kopje maar wij doen het ook vaak in het theekopje zelf.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184346921
“DIE!!!!” en dan wijzen inderdaad. O+
Maar mijn Z is stuk. -O-
Sinds dinsdag is ze niet zo fit. Meer willen slapen (op ons! :o ), hangerig, ‘zeurderig’ en verkouden.
Ze eet prima, drinkt goed, fatsoenlijke luiers en er kan soms best een lachje, grapje en speelmomentje vanaf. Het is alleen allemaal wat minder. Ze had alleen nu net een beetje verhoging.
Nu hebben vandaag al 3 mensen gevraagd waarom ik niet naar de huisarts ben gegaan (man, schoonzus en schoonmoeder, bij die laatste was ze vandaag vanwege werk).
Doe ik het nou zo verkeerd? Ben ik dan te makkelijk of is een ander te bezorgd?
Ik begrijp dat een ander liever het zekere voor het onzekere weet maar Z. is naar mijn idee gewoon een beetje grieperig. Niks geks of bijzonders verder.

Hoe zien jullie dit? Wat is jullie ervaring met twijfels van naar de huisarts gaan of niet? -O-
pi_184347159
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:59 schreef vencodark het volgende:
“DIE!!!!” en dan wijzen inderdaad. O+
Maar mijn Z is stuk. -O-
Sinds dinsdag is ze niet zo fit. Meer willen slapen (op ons! :o ), hangerig, ‘zeurderig’ en verkouden.
Ze eet prima, drinkt goed, fatsoenlijke luiers en er kan soms best een lachje, grapje en speelmomentje vanaf. Het is alleen allemaal wat minder. Ze had alleen nu net een beetje verhoging.
Nu hebben vandaag al 3 mensen gevraagd waarom ik niet naar de huisarts ben gegaan (man, schoonzus en schoonmoeder, bij die laatste was ze vandaag vanwege werk).
Doe ik het nou zo verkeerd? Ben ik dan te makkelijk of is een ander te bezorgd?
Ik begrijp dat een ander liever het zekere voor het onzekere weet maar Z. is naar mijn idee gewoon een beetje grieperig. Niks geks of bijzonders verder.

Hoe zien jullie dit? Wat is jullie ervaring met twijfels van naar de huisarts gaan of niet? -O-
Die van mij heeft nog nooit de huisarts gezien (voor zichzelf). Ik durf zelfs te stellen dat sommige ouders wel erg snel naar de huisarts rennen (terwijl ze zelf stiekem ook best weten dat hun kind niet iets ernstigs heeft. Griep of zo.)
Je raekt an de dinge geweun.
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:08:35 #70
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_184347174
Welkom Mini! Mooie samenvatting en wat hebben jullie toffe dingen ondernomen met Gunther! Ik ben ook benieuwd hoe je het komende jaar gaan ervaren. Het is zeker meer uitdagend, maar ook zo leuk!

Hier ook nog geen enkele poging op haar eigen naam, terwijl die toch erg makkelijk is :P Ze begint de laatste dagen wel opeens elke dag nieuwe woorden te zeggen. Zo leuk om te zien!

De rode billen zijn trouwens veel erger geworden dus vandaag even langs de huisarts. Blijkt het een schimmel te zijn. Dus nu smeren met de juiste crème en dan hopelijk snel beter. Het begon namelijk hard en droog te worden, op sommige stukken zelfs zo droog dat het open begint te scheuren :'( Gelukkig lijkt ze er weinig last van te hebben verder!

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:09 schreef Flav het volgende:

[..]

V is straks 1 jaar en 8 maanden als de baby komt.
Hij krijgt er niks van mee maar aait wel mijn buik als ik zeg dat er een baby’tje in zit O+
Kan ook zijn dat hij me na doet aangezien ik vaak kruimels van mijn buik moet vegen _O-

Hoeveel schelen Muppet en baby straks?
O+ wat lief! Muppet is straks bijna 1 jaar en 9 maanden (afhankelijk van hoe lang deze binnen blijft :') ). Ze is erg gefascineerd door m'n buik, wil er steeds aan zitten. Sinds vandaag zegt ze er ook 'baby' tegen, maar of ze het echt snapt? Volgens mij niet :s)
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:15:41 #71
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184347314
venco, ik zou ook niet gaan als ik geen vraag of zorgen had. ik bedoel, wat kom je dan doen? zijn je man/schoonzus/schoonmoeder wel bezorgd? waarover dan?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184347399
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:15 schreef Lemijn het volgende:
venco, ik zou ook niet gaan als ik geen vraag of zorgen had. ik bedoel, wat kom je dan doen? zijn je man/schoonzus/schoonmoeder wel bezorgd? waarover dan?
Ik vertel het ook: wat moet ik de dokter dan vertellen? Ze is verkouden en niet fit/vrolijk? Maar verder doet ze alles prima?
Ze zijn allemaal nogal gauw bezorgd (familietrekje). Ze is natuurlijk warm en niet zo lekker in haar vel. Manlief vindt het gewoon niet prettig als ze dan wat meer lusteloos oogt.
Ik denk dat ze echt even vergeten dat ze al een jaar is en een griepje niet uitzonderlijk is.
Ze bedoelen het niet vervelend maar het geeft mij wel het gevoel dat ik het dus niet goed doe.
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:22:12 #73
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_184347465
Ik sluit me aan bij Lemijn, Venco. Ik relativeer het vaak met: ik voel me ook wel eens een paar dagen sloom of niet zo lekker. Wat kan een huisarts daar over zeggen dan? Pas als ik het echt te ver vindt gaan of ze langere tijd koorts heeft, ga ik langs. Of dus zoals nu nadat de opvang zei dat het leek op een schimmel ipv gewone luieruitslag en ik dus een heel concrete vraag heb die internet niet kan beantwoorden :')
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:29:56 #74
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184347661
Het is ook niet prettig. Ziek zijn is niet prettig, een ziek kind hebben ook niet. Maar gelukkig is het meestal 'gewoon' ziek en daar kan een dokter echt niks aan doen hoor. En dat kan je als ouder doorgaans redelijk goed inschatten, zeker met onze dreumesen: die kennen we al meer dan een jaar, ze zijn niet meer zo superkwetsbaar als eerst, etc.

Dus, venco: je doet het wel goed :* .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184347812
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:29 schreef Lemijn het volgende:
Het is ook niet prettig. Ziek zijn is niet prettig, een ziek kind hebben ook niet. Maar gelukkig is het meestal 'gewoon' ziek en daar kan een dokter echt niks aan doen hoor. En dat kan je als ouder doorgaans redelijk goed inschatten, zeker met onze dreumesen: die kennen we al meer dan een jaar, ze zijn niet meer zo superkwetsbaar als eerst, etc.

Dus, venco: je doet het wel goed :* .
Soms spookt gewoon zo’n gedachte door mijn hoofd van: wat als ik wél een signaal mis? :?
Of kom ik straks (zwaar gezegd) incapabel over op mijn familie?
Z. was vandaag dus bij mijn schoonmoeder en ik had haar al ingelicht.
Schoonzus had ook al met mijn schoonmoeder gesproken. Die belt naar mijn man (die sliep na zijn nachtdienst, dus die belde ze wakker) om te vragen of mijn schoonmoeder de huisarts mag bellen omdat ze bezorgd is.
Nu begrijp ik best dat het allemaal uit liefde voor het meisje is maar kom op. :?
Het is bijna alsof op mijn gevoel niet vertrouwd wordt. :')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')