abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184392432
registreer om deze reclame te verbergen
Dat is hier ook sowieso, geen vaste tijden. Ik kan dat blijkbaar niet. Dus vandaag heeft er nog niemand ontbijt gehad, want we zijn allemaal vrij. En ook qua avondeten is het wisselend. Zo at Mijm afgelopen zaterdag een stuk diepvriespizza, een paar olijven en 2 boterhammen met pindakaas :')

Ik vind het zo fascinerend om te lezen dat jullie bijhouden hoeveel ze drinken. Hier staat gewoon de hele dag een beker water klaar en die pakt hij. Geen idee hoeveel er dan uiteindelijk gedronken is.
pi_184392487
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:50 schreef LeSage het volgende:
Dat is hier ook sowieso, geen vaste tijden. Ik kan dat blijkbaar niet.
Ik wil dat niet eens kunnen. :D Ik krijg altijd de zenuwen van die schema's hier, vooral die waar iedere 1,5 à 2 uur weer iets moet gebeuren.
pi_184392509
Ik zou het niet hoeven wagen C geen eten te geven als ze uit bed komt, de hongerlap :9 , denk dat ze per ongeluk toch een schemakind geworden is :P Hoewel er gerust dagen zijn dat ze een half uur eerder of later eten krijgt, net hoe het uitkomt, maar ik merk wel dat ze gehecht is aan vastigheid :o Is niet eens bewust gegaan eigenlijk, maar misschien omdat ik zelf die tijden aanhoud (vooral qua middag en avondeten, voor de rest eigenlijk niet) voor mezelf dat het automatisch ook zo gaat voor haar?

Melk gaat hier altijd op, water heb ik geen zicht op wat er naar binnen gaat maar ze heeft haar beker altijd tot haar beschikking, ik zet hem ook nog wel eens op de grond als ze aan het spelen is en dan zie ik haar geregeld drinken. Iets anders krijgt ze nog niet.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_184392514
registreer om deze reclame te verbergen
Die schema’s zijn ook niet altijd wat ze lijken. Als ik het zo opschrijf, lijkt het heel gestructureerd, maar in de praktijk krijgt dreumes tussendoortjes als hij in de keuken staat te brullen om eten.
pi_184392544
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:58 schreef Netelig het volgende:
Die schema’s zijn ook niet altijd wat ze lijken. Als ik het zo opschrijf, lijkt het heel gestructureerd, maar in de praktijk krijgt dreumes tussendoortjes als hij in de keuken staat te brullen om eten.
Dat dus, het zijn bij mij ook gemiddelde tijden. En ik zit ook niet te tellen hoeveel uren er tussen zitten. Als ze honger heeft heeft ze honger dus dan krijgt ze ook eten, probeer wel echt haar behoeftes te volgen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_184392570
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_184392587
registreer om deze reclame te verbergen
Hier is elke dag anders.
Ergens variërend tussen de 1 en 3 boterhammen per dag. 2 of 3 stuks fruit (vers tegenwoordig! Nog wel gepureerd, stukken krijg ik er niet in. Maar ben al blij dat hij vers eindelijk lust :+ ), avondeten variërend tussen niks en een klein beetje vlees en aardappeltjes (geen groente, krijgen we er niet in. Eet hij niks, dan proberen we vaak nog wat brood of fruit). Yoghurt was hij fan van, maar weigert hij de laatste week.
Drinken: Ochtend fles opvolgmelk, meestal rond de 100 ml, overdag 2x volle melk in rietjes beker (drinkt soms bijna niks, soms leeg), af en toe slokje water, nacht vaak nog 1 fles opvolgmelk.

[ Bericht 0% gewijzigd door elliebell op 14-01-2019 09:13:30 ]
pi_184392630
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 08:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik wil dat niet eens kunnen. :D Ik krijg altijd de zenuwen van die schema's hier, vooral die waar iedere 1,5 à 2 uur weer iets moet gebeuren.
Ik houd geen vast schema aan, maar er gebeurt toch echt wel wat elke 1,5 tot 2 uur. Hij slaapt ook nog wel zo'n 4 uur overdag (2 slaapjes), dus dan zit je daar al snel aan als hij wakker is met zo'n 5 eetmomenten per dag.
pi_184392820
Dankjullie voor het relativeren. Ik vind het best moeilijk er op te vertrouwen dat het genoeg is soms. Vooral nu er perioden zijn (kiezen, ziekzijn) waarin het nog minder gaat, en hij wel de hele godganse dag beweegt. Nouja, goed hè. Veranderen kan ik het toch niet. ;)

Speciaal ritme volg ik ook niet. Meestal als ik het zat ben dat hij met z'n speelgoed gooit, of gilt of als hij niet af te leiden is van dingen die niet mogen, stop ik er wat eten in. Of als ik zelf honger heb.

Grappige noot: op dit moment sjeest hij met de ton van het kattenvoer door de kamer. De katten zitten allemaal te kijken alsof ze denken "waar ga jij met ons eten heen??" Ik denk: volgens mij moet ik even nieuwe bestellen. :+

[ Bericht 43% gewijzigd door Nanuke op 14-01-2019 09:38:00 ]
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_184392950
Ik moet er dan wel weer om lachen dat ik volgens het cb er op moest letten dat Mijm genoeg binnen zou krijgen vanwege zijn groeicurve. En bij S. juist dat het niet teveel zou zijn :')

En as we speak staat er iemand enthousiast aan mijn been te roepen: ‘happeeee’, omdat ik mijn yoghurt zit te eten :D
pi_184392955
Ja nou ik zet de tijden erbij omdat dit toch een soort ritme is waar we in zijn gegroeid, het is niet dat ik denk ‘goh het is 09:00, hij moet nu fruit’. Gisteren sliep hij van 11:00-13:30 en dan krijgt hij pas om 13:30 brood en om 15:00 bij mijn schoonouders een nieuwjaarsrolletje en 6 maisfingers en om
16:00 smarties van de buurvrouw :')
. Avondeten na werktijd dus vrij vaste tijden en om 19:00 is ie standaard op dus dan de fles en slapen.

En wat betreft slapen FF, daar zijn we al een poos mee aan het stuntelen. Meestal zitten we op 1 slaapje van max. een uur op heel wisselende tijden.
  maandag 14 januari 2019 @ 09:42:59 #162
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184393022
Qua vast voedsel is er hier echt geen peil op te trekken. Nou staan er al heel wat weken steeds kiezen op springen (nu twee door) dus dat zal zeker meespelen, maar de alles-lustende-baby van tussen de 6 en 10 maanden is nergens meer te bekennen.

Brood, crackers en vergelijkbare zaken krijg ik er sowieso voor geen meter in thuis, dat lukt alleen in de onderweg, in de kinderwagen. Nou komen we elke middag wel buiten, maar toch.

Fruit is eigenlijk het enige dat er echt consistent in gaat, verder is het een zooitje van soms verder niks, meestal een beetje en incidenteel ineens een vol bord avondeten.

Gisteren bijvoorbeeld:
- Ontbijt: paar lepels volle kwark, halve banaan, twee kerstomaten, stukje gegrillde kip, glaasje water.
- Lunch: drie partjes appel, paar hele kleine stukjes jonge kaas, glaasje water
- Avondeten: twee likjes aan een lepel erwtensoep :') Handje koude erwtjes uit de vriezer gingen er wel in en wat plukjes vlees uit de soep. Glaasje water. Erna een paar partjes bloedsinaasappel en later op de avond nog een minutieus hapje uit een stroopwafel.

Günther is ook beduidend minder bij me gaan drinken, dus al met al krijgt -ie momenteel heel wat minder binnen dan voorheen. Nou heeft -ie nogal wat reserves en ik geloof wel dat het beter eten vanzelf weer komt, maar ik kijk wel uit naar het moment dat -ie weer stevig eet :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
  maandag 14 januari 2019 @ 09:51:38 #163
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184393101
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:42 schreef minilot het volgende:
...maar ik kijk wel uit naar het moment dat -ie weer stevig eet :)
En zo blijkt maar weer hoe universeel het is dat we best graag willen dat ze goed eten. Dat willen we allemaal, al uit de een het wat harder dan de ander, en daarin speelt ons eigen karakter mee en intake & uiterlijk van het betreffende kind.

quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:03 schreef rena het volgende:
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
Nee hoor. Mensen beschrijven gewoon wat ze zelf doen en hoe een gewoonte van een ander voor hunzelf zou zijn. Laat je niet gek maken, gebruik de woorden die je wil en heb een fijne dag ^O^ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 14 januari 2019 @ 09:51:46 #164
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184393105
Oh, en slapen.. Günther zit een beetje tussen één en twee dutjes in. Op sommige dagen is -ie 's morgens nog lang vrolijk en actief en dan doet -ie rond het middaguur een dutje van iets van tweeënhalf uur en dan 's avonds meestal tussen acht en half negen weer naar bed, soms eerder, soms later. Gewoon zodra -ie gaat gapen en ogen wrijven :)
Maar vanmorgen bijvoorbeeld was -ie het al vroeg beu. Ik voorspel dat het vandaag twee dutjes van elk anderhalf uur worden en dan vanavond aan het wat latere eind van het spectrum. Geen schema's hier, ik kijk gewoon wanneer -ie slaap heeft en alleen als we plannen en/of afspraken hebben op vaste tijdstippen dan stuur ik een beetje.

's Nachts tussen de één en duizend keer even wakker :+
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184393107
Een schema is toch ook prima, zolang het voor jullie werkt? Bewust tegen een schema in werken lijkt me ook onhandig. Ik vaar ook heel goed bij een van buiten opgelegd schema, de voorspelbaarheid en dergelijke. Ik kan het alleen heel slecht zelf doen/opbouwen/vasthouden, en dat frustreerde dus ik ben daar al jaren mee gestopt. Alleen avondeten probeer ik tussen 6 en half 7 te doen, omdat Dirk om 7u echt te moe is. Maar soms lukt dat niet en krijgt hij alleen iets en kook ik pas als hij op bed ligt.

Wat slapen betreft. Dirk slaapt ergens tussen half 11 en 15 een uur of 2. De ene keer is dat wat eerder, de andere keer later. En dan gaat hij tussen 19 en 20 slapen, en s ochtends tussen 8 en 9 is hij wakker op niet-opvang dagen.

[ Bericht 19% gewijzigd door Nanuke op 14-01-2019 09:57:28 ]
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  maandag 14 januari 2019 @ 09:53:44 #166
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184393128
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:51 schreef Lemijn het volgende:

[..]

En zo blijkt maar weer hoe universeel het is dat we best graag willen dat ze goed eten.
Tuurlijk! Ik maak me er echt niet druk om dat -ie nu zo weinig binnenkrijgt, maar het is tegelijkertijd ook gewoon heel fijn en geruststellend om je kind met smaak een bord gezond eten te zien wegbunkeren. :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
  maandag 14 januari 2019 @ 09:53:57 #167
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184393132
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184393161
O ja. Slapen. :')

Overdag is het dutje aan het verdwijnen en dat gaat volgens dreumes logischerwijs gepaard met ‘s nachts twee voedingen en uren knuffelen voor hij weer in slaap valt. Vanaf vier uur begint zijn dag en dat rekken we in ons bed tot zes uur. :')
pi_184393269
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
O+ O+
  Moderator maandag 14 januari 2019 @ 10:04:07 #170
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_184393280
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:03 schreef rena het volgende:
Ik zie al dat het benoemen van haar eten als schema hier dus verkeerd valt :')
Oh nee joh, helemaal niet. En daarbij, als een schema voor jou werkt, dan is dat helemaal prima!

Mijn respons komt vooral voort vanuit mijn eigen onzekerheid bij mijn eerste kind. Toen was iedereen hier zó bezig met schema's, hoeveelheden, alles zo biologisch mogelijk. Alles klonk zo doordacht, en ik deed maar wat, en dat maakte me ongelooflijk onzeker. Dus daarom ben ik altijd een beetje geneigd om tegengeluid te geven. Dat ligt dus meer aan mij dan aan jou ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  maandag 14 januari 2019 @ 10:04:16 #171
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184393285
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
O+

Hoe is het met het Jacobs popje trouwens, naast de autootjesliefde? :+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  maandag 14 januari 2019 @ 10:22:04 #172
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184393545
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:04 schreef minilot het volgende:

[..]

O+

Hoe is het met het Jacobs popje trouwens, naast de autootjesliefde? :+
Als ik het popje voor z'n neus houd dan geeft hij iets dat het midden houdt tussen een kwijlkus en een kopstoot. En daarna zwiept ie hem door de kamer. Bij jullie?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 14 januari 2019 @ 10:26:33 #173
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184393602
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:22 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Als ik het popje voor z'n neus houd dan geeft hij iets dat het midden houdt tussen een kwijlkus en een kopstoot. En daarna zwiept ie hem door de kamer. Bij jullie?
Exact hetzelfde! :o Een harde confrontatie met een wijdopen mond vol speeksel en dan FLATS!, drie meter verderop smijten! Wat zou dat voor tough love zijn?!
Ik heb overigens sterk de indruk dat -ie met mij en mijn lief graag hetzelfde zou doen, maar wij zijn te zwaar om post-hardekwijlkus mee te gooien :+

Dierenknuffels gaan wat relaxter, daar brabbelkletst -ie met een hoog stemmetje tegen terwijl -ie goedmoedig probeert om oogjes los te peuteren. *)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184394279
Leuk om te lezen hoe jullie dagen eruit zien. :)

Voor ons is het ongeveer:
6:00 wakker worden, borstvoeden
7:30 ontbijt met beschuit, stukje brood (hier eet hij bijna niets van), stukje fruit met een verhaaltje
8:30 naar bed brengen en in slaap voeden
9:00 - 9:45 slapen
11:30 lunch, vaak tosti of ei, soms quiche, kliekjes of soep, fruit na (weer met verhaaltje, dan eet hij wat meer)
12:15 naar bed brengen en borstvoeden tot hij slaapt
12:45 - 14:15 slapen
16:00 tussendoortje, meestal Babybel en maisvingers, rauwe groente, paar slokjes melk bij mij
17:30 avondeten, kan van alles zijn, meestal eet hij dan wel redelijk, beetje yoghurt en fruit na + verhaaltje om hem meer tijd te geven
18:30 naar bed en borstvoeden
19:00 slapen en meestal twee of meer nachtvoedingen

+elke maaltijd kleine cups water totdat hij ermee begint te spelen en gooien.

Ik maak me er niet zo'n zorgen om, hij zou meer mogen eten maar op een of andere manier weet hij op minuscule porties toch goed te groeien. :) Door als middageten iets te nemen waar groente in zit krijgt hij dat wat meer, daar voel ik me beter bij. Verder stuur ik er eigenlijk niet zo in.

Tolstoi zou een peuterbedje voor jullie een oplossing zijn? Dan kun je in zijn bedje in slaap voeden en hoef je Simon niet te verplaatsen.
Die sluimertoestand word ik zelf ook gek van hoor. Hoe mooi zou het zijn als hij dat om zou zetten naar slaap. :{

[ Bericht 2% gewijzigd door PKM op 14-01-2019 11:26:44 ]
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  Moderator maandag 14 januari 2019 @ 11:20:38 #175
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_184394323
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 09:53 schreef Lemijn het volgende:
Jacob had vanmorgen een autootje vast op weg naar de opvang. Ik kon wel janken zo gezellig vond ik het, dat hummende jongetje voorop met een auto in zijn knuistjes. Dat is zo'n beeld dat vroeger door mijn hoofd kon flitsen als ik door de stad fietste, en nu was het er opeens.

O+ x 1000.
oh jaaa, dat is leuk!
Noud zet dat nog extra aan door elke auto die we onderweg tegenkomen te benoemen. Op 500 meter in het centrum zijn dat er nog aardig wat :')
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')