De medewerker zei ook vanochtend dat ze het vanuit de winkel hadden gevuld. Er is echt iets mis gegaan. Ik kom er net achter dat ze ook nog 4 producten zijn vergeten, zucht. Maar goed, dit is nu niet belangrijk.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:02 schreef FranticDJ het volgende:
@myraela bij de jumbo zie ik ze heel vaak met online bestel bonnen karretjes/kratten vullen voor t bezorgen..
Ze lopen met kratjes heel de winkel door om het te vullen? Wel fanatiek. Bestellingen komen standaard gewoon gevuld in kratjes aan bij het pick-up point of voor thuisbezorging. Dat is ook de reden dat het niet mogelijk is om lokaal assortiment te bestellen. En ook de reden waarom veel winkels weigeren om klachten met online bestellingen op te lossen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:02 schreef FranticDJ het volgende:
@myraela bij de jumbo zie ik ze heel vaak met online bestel bonnen karretjes/kratten vullen voor t bezorgen..
Ha, ik sta net zelfgebakken havermoutkoek te verpulveren voor kruimelbodem!quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een taartbodem van chocolate chipcookies en gezouten pinda is best lekker.
64,65....66. Check.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:22 schreef minilot het volgende:
Krea, condooms nie vergeten hè?
*bezorgd*
[..]
Ha, ik sta net zelfgebakken havermoutkoek te verpulveren voor kruimelbodem!
Wat voor taart maak jij?
Ja. Zie ze vrij regelmatig/altijd als ik er ben.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze lopen met kratjes heel de winkel door om het te vullen? Wel fanatiek. Bestellingen komen standaard gewoon gevuld in kratjes aan bij het pick-up point of voor thuisbezorging. Dat is ook de reden dat het niet mogelijk is om lokaal assortiment te bestellen. En ook de reden waarom veel winkels weigeren om klachten met online bestellingen op te lossen.
Goed zo! Zou zonde zijn als je met Maltese wratjes terug naar huis moet.quote:
Snickers cheesecake. Lagen 1 en 2 zijn klaar, nu een paar uur opstijven en de dulce de leche laten afkoelen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:22 schreef minilot het volgende:
Krea, condooms nie vergeten hè?
*bezorgd*
[..]
Ha, ik sta net zelfgebakken havermoutkoek te verpulveren voor kruimelbodem!
Wat voor taart maak jij?
Die is al jaren niet meer in bedrijf. En gebruikt als onderdak voor asielzoekers meen ik.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:41 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lekker voer komt hier langs Zoetigheden
Net mijn nieuwe bril opnieuw laten inmeten door optometrist want hij deed het net niet lekker. Anderhalf uur later is er een finetune uitgekomen en een extra toeter en bel op het glas ivm computerwerk. Waardoor het nieuwe glas nu dus 500 euro kost.
Maar mijn top-opticien pakt het merendeel van die kosten op eigen rekening Alleen de extra toeter en bel mag ik betalen, maar dat klopt ook wel.
Nu snel broodje filet americain eten en dan op naar het gevang! Rondleiding in de Koepel van Breda.
Kan op Schiphol ook. Ik heb alles digitaal gedaan afgelopen week. Werkt ook.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:56 schreef Kreator het volgende:
Geen printer. Boarding ticket. Moet printen aldus dat ding.
Wat Sunny zegt, niet druk om makenquote:Op zaterdag 22 december 2018 11:56 schreef Kreator het volgende:
Geen printer. Boarding ticket. Moet printen aldus dat ding.
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:02 schreef minilot het volgende:
Aaah, de precisie van snoepmaken..
Tiengrams-rumballetjes klaar om te enroberen!
[ afbeelding ]
Top.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:01 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Kan op Schiphol ook. Ik heb alles digitaal gedaan afgelopen week. Werkt ook.
Eensquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.
Bjorn Kuipers vertelde ook dat ze het zo doen in zijn filialen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja. Zie ze vrij regelmatig/altijd als ik er ben.
Ticket als pdf op de foon zetten. Heb je die tenminste ook bij je als er een probleem is met de data/internet verbinding. Op papier is eigenlijk enkel als backup.quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:56 schreef Kreator het volgende:
Geen printer. Boarding ticket. Moet printen aldus dat ding.
Eerste wel ja, vind ik ook welquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:12 schreef minilot het volgende:
Nou, ik vind toch dat menig brownierecept opknapt van whisky en een scheut port in warme chocolademelk sla ik ook niet af
Helaas een beetje ver rijden om te komen proeven.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:02 schreef minilot het volgende:
Aaah, de precisie van snoepmaken..
Tiengrams-rumballetjes klaar om te enroberen!
[ afbeelding ]
*boks*quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:23 schreef minilot het volgende:
Ik mag zo de zaterdag-voor-kerst-drukte @ supermarkt in omdat ik even niet in de gaten had dat koffie, wasmiddel en wasverzachter op zijn geraakt.
Yesquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:14 schreef z80 het volgende:
[..]
Ticket als pdf op de foon zetten. Heb je die tenminste ook bij je als er een probleem is met de data/internet verbinding. Op papier is eigenlijk enkel als backup.
En ja. Als ik ga vliegen heb ik de ticket in de mail, op de foon en op papier.
Mij gaat het geen 2e keer gebeuren dat ik ergens op een vliegveld sta en gaan data verbinding heb.
Dacht dat je aan de chloor was gegaanquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
*boks*
Ik ga voor de kruiden en shit (veel bleek op / te weinig)
- Kalkoenvulling
- Rub voor de runder shortribs
- Rub voor de spareribs
- Ingredienten voor de BBQ-saus.
Mousse au chocolat met grand marnierquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.
In het Fries laat je "te zijn" wegquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Dacht dat je aan de chloor was gegaan
In het Nederlands toch ook?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
In het Fries laat je "te zijn" weg
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....quote:
Watje!quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas een beetje ver rijden om te komen proeven.
Goede reminder; ik ben zondag daar om de hoekquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas een beetje ver rijden om te komen proeven.
Ik geloof niet dat ik ooit hachee heb gemaakt! Hou me aanbevolen voor perfect receptquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef AnneX het volgende:
Wat een smakelijke zaken komen voorbij.
Leuk toch wel, dat je de bak mojo hebt terug hebt, mini 👍
Heb je toevallig ook het ultieme hachee recept linkje?
Tis even geleden dat ik het heb gemaakt en nu voor 6 pp.
Hoe maak jij kaasfonduequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat ik ooit hachee heb gemaakt! Hou me aanbevolen voor perfect recept
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden hadquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef AnneX het volgende:
Wat een smakelijke zaken komen voorbij.
Leuk toch wel, dat je de bak mojo hebt terug hebt, mini 👍
Heb je toevallig ook het ultieme hachee recept linkje?
Tis even geleden dat ik het heb gemaakt en nu voor 6 pp.
Idemquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak eigenlijik altijd rendang ipv hachee.
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Lekkerst aan de kalkoen is de vulling imho.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie in verschillende kookprogramma’s op de Beeb mensen zowat klaarkomen bij het idee van een kalkoen met kerst. Ik snap dat niet. Kalkoen is net een grote kip qua smaak, een plofkip XXL
Is dat niet het hele jaar door te koop? Ik gebruik kalkoen wel eens als schnitzel, maar verder..
Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef fietsie het volgende:
[..]
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....
Hier: "Dat moet geverfd."
Zij: "Dat moet geverfd worden."
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tantequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie in verschillende kookprogramma’s op de Beeb mensen zowat klaarkomen bij het idee van een kalkoen met kerst. Ik snap dat niet. Kalkoen is net een grote kip qua smaak, een plofkip XXL
Is dat niet het hele jaar door te koop? Ik gebruik kalkoen wel eens als schnitzel, maar verder..
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
Een Diep-Fries zou zeggen: 'moet' is al werk genoeg.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.
Het “Doe eens WERKWOORD” vind ik wel tenenkrommend en hoor je gelukkig steeds minder
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Dank!quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:
https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/
Appelsapquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.
Het is vooral veel voor weinig.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tante
Nou een goede kalkoen doet al snel 100,-. Weinig zou ik het niet willen noemen,quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is vooral veel voor weinig.
Maar om nu culinair door het dak te gaan ervoor..
Ik probeer hem binnenkort met alcoholvrije wijn, eens zien of dat lekkerder is.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Appelsap
Vorige keer dus met appelsap want kind en zwangere aten mee, blurggghhh wat vies
Het “worden” in “dat moet geverfd worden “ voegt niets toe.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef fietsie het volgende:
[..]
Een Diep-Fries zou zeggen: 'moet' is al werk genoeg.
Ik heb het nog nooit met appelsap gehad, maar oh wat klinkt dat onaantrekkelijkquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Molo het volgende:
Appelsap
Vorige keer dus met appelsap want kind en zwangere aten mee, blurggghhh wat vies
Ow...moet het aan elkaar? als bakmojo?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Ja een biologische knuffel design kip kan je ook 20-30 euro (of nog meer) aan kwijt zijn, maar dat is niet het punt.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:29 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou een goede kalkoen doet al snel 100,-. Weinig zou ik het niet willen noemen,
Altijd alles aan elkaar in het Nederlands.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:31 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ow...moet het aan elkaar? als bakmojo?
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja een biologische knuffel design kip kan je ook 20-30 euro (of nog meer) aan kwijt zijn, maar dat is niet het punt.
Ik weet niet wat een plofkalkoen in Friesland kost, maar hier is kalkoen echt grote gezinnen weinig inkomen eten.
Het zijn ook altijd dezelfden die zich druk maken waar hun precious alcohol gebleven is hequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:34 schreef AnneX het volgende:
Over alcohol in kaasfondue: dat verdampt toch en blubblub weg is de alcohol?
Eensquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.
Leeft ie dan nog?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.
Dat best knuffel
Nee, alcohol verdampt pas bij langdurig koken en zelfs dan niet volledig. En kaasfondue kook je nauwelijks.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:34 schreef AnneX het volgende:
Over alcohol in kaasfondue: dat verdampt toch en blubblub weg is de alcohol?
Moet je 'm plukken?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.
Dat best knuffel
Juh.quote:
Sterktequote:
Ja, dat is hier vaker langsgekomen, hoe distilleren dan toch zo eenvoudig is...quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:36 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Nee, alcohol verdampt pas bij langdurig koken en zelfs dan niet volledig. En kaasfondue kook je nauwelijks.
En er gaat vrij veel alcohol doorheen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:36 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Nee, alcohol verdampt pas bij langdurig koken en zelfs dan niet volledig. En kaasfondue kook je nauwelijks.
Ik ben er mee opgegroeid he; mijn grootouders fokten alles voor de slacht, meerdere jagers in de familie (en onder collega's) dus het is niets vreemds.quote:
Toen was ik een jaar of 8.quote:
Ik vind het niet engquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:44 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik ben er mee opgegroeid he; mijn grootouders fokten alles voor de slacht, meerdere jagers in de familie (en onder collega's) dus het is niets vreemds.
Mijn dochter benoemt een lammetje bij de boer ook eerder als een maaltijd dan als een knuffel.
Basis is een antieke aluminium pan op zo'n grote gasbrander waar voldoende kokend water in kan om m helemaal onder te dompelen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik vind het niet eng. Het is gewoon klotewerk om te doen. Bij een kip al, en een kalkoen is nog veel groter...
Zo doe ik het ook. En ik vlieg wel jaarlijks, maar ja. Toch even extra nadenken soms.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:14 schreef z80 het volgende:
[..]
Ticket als pdf op de foon zetten. Heb je die tenminste ook bij je als er een probleem is met de data/internet verbinding. Op papier is eigenlijk enkel als backup.
En ja. Als ik ga vliegen heb ik de ticket in de mail, op de foon en op papier.
Mij gaat het geen 2e keer gebeuren dat ik ergens op een vliegveld sta en gaan data verbinding heb.
Mijn moeder deed het vroeger wel eens. Kocht ze een kip bij de boer en ging/moest ze zelf plukken. Er kwam idd heet water aan te pas. Maar het blijft een rotwerkje. Vooral om alle kleine veertjes ook weg te krijgen.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:47 schreef fietsie het volgende:
[..]
Basis is een antieke aluminium pan op zo'n grote gasbrander waar voldoende kokend water in kan om m helemaal onder te dompelen.
Als je dat hebt scheelt het al een hoop gedoe.
Dit vooral. Lijkt me echt rotwerk met de hand.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik vind het niet eng
Het is gewoon klotewerk om te doen. Bij een kip al, en een kalkoen is nog veel groter...
Bij een wat grotere kippenboer hebben ze een machine met 2 assen met reepjes oude autoband eraan. Dan frot je hem daar tussendoor en aan de achterkrant ploffen de veren overal heenquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:49 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Mijn moeder deed het vroeger wel eens. Kocht ze een kip bij de boer en ging/moest ze zelf plukken. Er kwam idd heet water aan te pas. Maar het blijft een rotwerkje. Vooral om alle kleine veertjes ook weg te krijgen.
De boer waar zij vroeger kippen kocht had dat niet. Het plukken was ouderwets handwerk. Deed ze wel buiten.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:51 schreef fietsie het volgende:
[..]
Bij een wat grotere kippenboer hebben ze een machine met 2 assen met reepjes oude autoband eraan. Dan frot je hem daar tussendoor en aan de achterkrant ploffen de veren overal heen
Als je pasta kookt is ook niet opeens de helft van het water weg na een kwartier.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat is hier vaker langsgekomen, hoe distilleren dan toch zo eenvoudig is...
Heb jij ook zo'n grote stenen plaat in de keuken?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:58 schreef minilot het volgende:
Zo kostelijk als ik suikerwerk vind, zo de pest heb ik aan werken met chocolade. *tempereer-mopper*
Port? Nah. Tia Maria, Kahlua, Bailey's, jah.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:12 schreef minilot het volgende:
Nou, ik vind toch dat menig brownierecept opknapt van whisky en een scheut port in warme chocolademelk sla ik ook niet af
Zij hebben gelijk.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef fietsie het volgende:
[..]
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....
Hier: "Dat moet geverfd."
Zij: "Dat moet geverfd worden."
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Op zich is de oppervlakte spanning van alcohol lager dan water en zal het dus sneller in de gas-vorm overgaan ..quote:Op zaterdag 22 december 2018 13:01 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Als je pasta kookt is ook niet opeens de helft van het water weg na een kwartier.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |