Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef fietsie het volgende:
[..]
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....
Hier: "Dat moet geverfd."
Zij: "Dat moet geverfd worden."
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tantequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie in verschillende kookprogramma’s op de Beeb mensen zowat klaarkomen bij het idee van een kalkoen met kerst. Ik snap dat niet. Kalkoen is net een grote kip qua smaak, een plofkip XXL
Is dat niet het hele jaar door te koop? Ik gebruik kalkoen wel eens als schnitzel, maar verder..
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
Een Diep-Fries zou zeggen: 'moet' is al werk genoeg.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.
Het “Doe eens WERKWOORD” vind ik wel tenenkrommend en hoor je gelukkig steeds minder
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Dank!quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:
https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/
Appelsapquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.
Het is vooral veel voor weinig.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tante
Nou een goede kalkoen doet al snel 100,-. Weinig zou ik het niet willen noemen,quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is vooral veel voor weinig.
Maar om nu culinair door het dak te gaan ervoor..
Ik probeer hem binnenkort met alcoholvrije wijn, eens zien of dat lekkerder is.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Appelsap
Vorige keer dus met appelsap want kind en zwangere aten mee, blurggghhh wat vies
Het “worden” in “dat moet geverfd worden “ voegt niets toe.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef fietsie het volgende:
[..]
Een Diep-Fries zou zeggen: 'moet' is al werk genoeg.
Ik heb het nog nooit met appelsap gehad, maar oh wat klinkt dat onaantrekkelijkquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Molo het volgende:
Appelsap
Vorige keer dus met appelsap want kind en zwangere aten mee, blurggghhh wat vies
Ow...moet het aan elkaar? als bakmojo?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Ja een biologische knuffel design kip kan je ook 20-30 euro (of nog meer) aan kwijt zijn, maar dat is niet het punt.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:29 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou een goede kalkoen doet al snel 100,-. Weinig zou ik het niet willen noemen,
Altijd alles aan elkaar in het Nederlands.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:31 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ow...moet het aan elkaar? als bakmojo?
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja een biologische knuffel design kip kan je ook 20-30 euro (of nog meer) aan kwijt zijn, maar dat is niet het punt.
Ik weet niet wat een plofkalkoen in Friesland kost, maar hier is kalkoen echt grote gezinnen weinig inkomen eten.
Het zijn ook altijd dezelfden die zich druk maken waar hun precious alcohol gebleven is hequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:34 schreef AnneX het volgende:
Over alcohol in kaasfondue: dat verdampt toch en blubblub weg is de alcohol?
Eensquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.
Leeft ie dan nog?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.
Dat best knuffel
Nee, alcohol verdampt pas bij langdurig koken en zelfs dan niet volledig. En kaasfondue kook je nauwelijks.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:34 schreef AnneX het volgende:
Over alcohol in kaasfondue: dat verdampt toch en blubblub weg is de alcohol?
Moet je 'm plukken?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik moet 'm zondag in een juten zak ophalen. Dan heeft ie zijn jas nog aan enzo.
Dat best knuffel
Juh.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |