*boks*quote:Op zaterdag 22 december 2018 11:23 schreef minilot het volgende:
Ik mag zo de zaterdag-voor-kerst-drukte @ supermarkt in omdat ik even niet in de gaten had dat koffie, wasmiddel en wasverzachter op zijn geraakt.
Yesquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:14 schreef z80 het volgende:
[..]
Ticket als pdf op de foon zetten. Heb je die tenminste ook bij je als er een probleem is met de data/internet verbinding. Op papier is eigenlijk enkel als backup.
En ja. Als ik ga vliegen heb ik de ticket in de mail, op de foon en op papier.
Mij gaat het geen 2e keer gebeuren dat ik ergens op een vliegveld sta en gaan data verbinding heb.
Dacht dat je aan de chloor was gegaanquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
*boks*
Ik ga voor de kruiden en shit (veel bleek op / te weinig)
- Kalkoenvulling
- Rub voor de runder shortribs
- Rub voor de spareribs
- Ingredienten voor de BBQ-saus.
Mousse au chocolat met grand marnierquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik hou van drank en van chocola maar de combi is echt vies.
In het Fries laat je "te zijn" wegquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Dacht dat je aan de chloor was gegaan
In het Nederlands toch ook?quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
In het Fries laat je "te zijn" weg
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....quote:
Watje!quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas een beetje ver rijden om te komen proeven.
Goede reminder; ik ben zondag daar om de hoekquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:15 schreef z80 het volgende:
[..]
Helaas een beetje ver rijden om te komen proeven.
Ik geloof niet dat ik ooit hachee heb gemaakt! Hou me aanbevolen voor perfect receptquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef AnneX het volgende:
Wat een smakelijke zaken komen voorbij.
Leuk toch wel, dat je de bak mojo hebt terug hebt, mini 👍
Heb je toevallig ook het ultieme hachee recept linkje?
Tis even geleden dat ik het heb gemaakt en nu voor 6 pp.
Hoe maak jij kaasfonduequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat ik ooit hachee heb gemaakt! Hou me aanbevolen voor perfect recept
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden hadquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef AnneX het volgende:
Wat een smakelijke zaken komen voorbij.
Leuk toch wel, dat je de bak mojo hebt terug hebt, mini 👍
Heb je toevallig ook het ultieme hachee recept linkje?
Tis even geleden dat ik het heb gemaakt en nu voor 6 pp.
Idemquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak eigenlijik altijd rendang ipv hachee.
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Lekkerst aan de kalkoen is de vulling imho.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie in verschillende kookprogramma’s op de Beeb mensen zowat klaarkomen bij het idee van een kalkoen met kerst. Ik snap dat niet. Kalkoen is net een grote kip qua smaak, een plofkip XXL
Is dat niet het hele jaar door te koop? Ik gebruik kalkoen wel eens als schnitzel, maar verder..
Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:20 schreef fietsie het volgende:
[..]
De schoolmeesters in m'n familie vallen er steeds over, en betitelen het als Friesismes....
Hier: "Dat moet geverfd."
Zij: "Dat moet geverfd worden."
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tantequote:Op zaterdag 22 december 2018 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie in verschillende kookprogramma’s op de Beeb mensen zowat klaarkomen bij het idee van een kalkoen met kerst. Ik snap dat niet. Kalkoen is net een grote kip qua smaak, een plofkip XXL
Is dat niet het hele jaar door te koop? Ik gebruik kalkoen wel eens als schnitzel, maar verder..
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
Een Diep-Fries zou zeggen: 'moet' is al werk genoeg.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is nog altijd okay voor mij, komt hooguit watstug over.
Het “Doe eens WERKWOORD” vind ik wel tenenkrommend en hoor je gelukkig steeds minder
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe maak jij kaasfondue
Recept twee weken terug van vriendin was kut
En ik maak het verder eigenlijk nooit, vreet het alleen bij anderen
quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:24 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Dankzij het onjuiste spatiegebruik heb ik een poosje zitten peinzen wat mojo is, waarom je het in een bak zou doen, hoe je die bak kwijtraakt en waar mini hem teruggevonden had
Dank!quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik gebruik zelf diverse recepten, maar op David Lebovitz kun je immer vertrouwen, ook in dit geval:
https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/
Appelsapquote:Op zaterdag 22 december 2018 12:27 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Helft van het aantal grammen kaas aan milliliters wijn (of appelsap ). Caquelon insmeren met knoflook, vocht en kaas erin tot gesmolten, binden met maizena (aangemaakt met een scheutje kirsch of gewoon water), klaar.
Het is vooral veel voor weinig.quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Ziet er indrukwekkend uit en iedereen lust het, van baby tot oude opa en van zeikerig nichtje tot glutenvrije tante
Nou een goede kalkoen doet al snel 100,-. Weinig zou ik het niet willen noemen,quote:Op zaterdag 22 december 2018 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is vooral veel voor weinig.
Maar om nu culinair door het dak te gaan ervoor..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |