abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 15 december 2018 @ 01:38:25 #1
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183738688
Ik ben van 1 november tot en met 23 november naar de Filipijnen geweest. Het klikte erg goed tussen ons beiden en ik heb veel van het land gezien. Ook klikte het goed tussen mij en haar familie en die mensen waren echt geweldig. Voor mij was het reizen naar de Filipijnen (administratief) niet zo hinderlijk. Ik had niet eens een visa nodig, althans niet voor de 1e 30 dagen.

Nu willen we het andersom doen, maar goedendag, we lopen hier toch tegen wat problematische zaken aan:

Het is alsof we aan het vechten zijn tegen het beleid van de Filipijnse regering als dat van de Nederlandse regering. Om met de Filipijnse eisen te beginnen moet de Filipina in kwestie nogal wat doen. Ze moet persoonlijk naar de Nederlandse ambassade gaan in Manilla om daar een toeristenvisa aan te vragen en hierbij moet ze duidelijk naar wie ze gaat en moet ze ook kunnen aantonen dat wij een relatie hebben. Dat gaat dan nog wel, maar ze willen bv. ook een officiële 'uitnodiging' zien en zelfs een 'contract' bij een werkgever en zelfs loonstroken. De logiesverstrekking kan ik prima doen, maar het garant staan, omdat ik (nog) in de bijstand zit. Helaas, dit is nog wel het geval maar ik hoop daar binnenkort uit te geraken.

Dan de Nederlandse zijde: Die wil ook graag dat ik garant voor haar sta en zij moet bij de Nederlandse ambassade duidelijk kunnen maken dat ze zeker weten weer terugkeert naar de Filipijnen. Een reden hiervoor kan zijn: Werk, kinderen, onroerend goed etc. Maar, dit heeft ze niet. Het enige wat ze heeft is een langdurige opleiding. De vraag is, is dat voldoende? (Voor een bachelors degree). Verder wil de Filipijnse regering al mijn adres gegevens weten, de vliegtuigticket en de exacte datums wanneer zij hier naar toe wil komen. Ik ga natuurlijk niet een ticket voor haar al betalen voordat zij een visa krijgt. Kan em wel reserveren, maar nog niet betalen. Is dat afdoende? De reden hiervoor is ook, dat je aardig leuk met de prijzen kunt 'spelen' door wat met de start/eind datums heen en weer te gaan. Zo had ik mijn vlucht 80 euro goedkoper door een dag langer te blijven, hoe gek het ook klinkt.

Aangezien ik niet garant kan staan maar wel logies kan verstrekken moet zij dus feitelijk zorgen voor het belachelijke bedrag van 34 euro per dag om 'van te leven'. Natuurlijk is dat bijzonder onzinnig als zij bij mij is gebruikt zij in haar eentje echt geen 34 euro per dag. Afijn, zij wil hier de hele maand mei 2019 graag zijn. Dat zou betekenen dat ze minstens iets meer dan 1.000 euro moet hebben. En dat heeft ze niet. Ik heb misschien geen royaal inkomen, enkel bijstand, maar ik heb wel vermogen. Ik weet niet in hoeverre dat meetelt in de onderhoudskosten. Ik kan ons tweeën makkelijk onderhouden en we zullen heus niet elke dag naar een duur restaurant of zo gaan. Als ik een baan had, en deze ook al minimaal 12 maanden had, dan kon ik gewoon garant voor haar staan, en was er niets aan de hand. Theoretisch mag een derde ook garant staan, maar dat is een optie die ik liever oversla, want dat vind ik maar beschamend.

Wie heeft hier nog meer ervaringen mee? Zijn er nog meer dingen die van belang zijn? Uiteraard moet ze zich verzekeren, maar ik weet niet of zij dat daar moet doen, en of enkel een zorgverzekering voldoet of dit ook nog te combineren met een reisverzekering?

We communiceren in het Engels, wat het een en het ander soms lastig maakt, niet voor mij, maar meer voor haar, omdat zij een beetje moeite heeft met wat lastige Engelse termen, maar ja, goed als je zaken moet bespreken dan kun je daar niet om heen.

En ik praat alleen maar over een toeristenvisa, nog niet eens over een permanente verblijfsvergunning als ze hier bij me wil komen wonen ooit. Dat gaat nog wat worden. Alle (constructieve) suggesties zijn meegenomen.
pi_183739841
Nederland wil - als men een visa uitgeeft - wat zekerheden inbouwen dat degene die het visum aanvraagt 1. weer terug keert als de vakantie voorbij is en 2. dat alle kosten gedekt zijn.

V.w.b puntje 1 vraagt de ambassade vaak naar brieven van haar werk, vaak krijg je een statement van je werkgever dat je 3 weken verlof hebt o.i.d., en dat je op een bepaalde datum weer terug verwacht wordt. Als je dit niet krijgt wordt het hele visa verhaal al een stuk moeilijker.

Naast dit wil men zekerheid dat je vriendin zich kan onderhouden. Een voorwaarde is inderdaad een som geld (31 euro per dag), maal het aantal dagen, zodat men zeker is dat je jezelf kan onderhouden. (er zijn legio verhalen dat men op Schiphol is staande gehouden, en men het geld moest laten zien eer men overtuigd is).

Ook wil men vaak een garantsteller. Je moet boven een bepaalde grens verdienen om men tevreden te stellen. Je zou even kunnen kijken op de website van het Ministerie wat momenteel de norm is. (overigens wordt het met een bijstandsuitkering lastig vermoed ik).

Verder moet je vriendin nog een ziektekosten verzekering afsluiten voor de duur van haar vakantie.

En nee, je hoeft nog niet een vliegticket te boeken tijdens de aanvraagprocedure, dat raadt de ambassade overigens ook af :). Enkel een offerte is wat hen betreft voldoende.

Vroegah was er ook een website (forum), buitenlandse partner punt nl. Je zou daar eens op kunnen googelen, want daar zitten ook wat ervaringsdeskundigen.

Als ik haar was zou ik tijdig beginnen met de aanvragen. Als ze hier bij (voorbeeld) DFA nog allerlei papieren moet certificeren, gaat er nogal wat tijd overheen, en de rijen bij de ambassade zijn legendarisch -:).
Honey ! Take me drunk, i am home !
  zaterdag 15 december 2018 @ 04:49:00 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183739862
Ben je er met de auto heen gereden uiteindelijk TS?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183740435
Hier was een topic over, begin 2018 denk ik. Het ging om een Gambiaanse, maar qua procedure is het gelijk. Die is uiteindelijk naar Nederland gekomen voor een maandje geloof ik.
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  zaterdag 15 december 2018 @ 08:35:20 #5
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_183740440
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?

En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
***
pi_183740474
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 08:35 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?

En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
Vermogensgrens van ¤6.020 voor een alleenstaande. Zie https://www.rijksoverheid(...)ik-recht-op-bijstand.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
  zaterdag 15 december 2018 @ 08:48:34 #7
57340 dabadbass
@Whitehouse.gov
pi_183740494
Je loopt al spaak op de eerste voorwaarde. Je verdient geen inkomen je ontvangt bijstand. En bijstand is -meen ik- 70% van het minimumloon. Je voldoet dus ook niet aan voorwaarde 3.
Je voldoet niet aan de gestelde voorwaarden en je aanvraag zal niet in behandeling worden genomen.

1. U verdient een zelfstandig inkomen
Een zelfstandig inkomen is een inkomen dat u zelf verdient en waarover u belastingen en premies hebt betaald. Lees of uw inkomen zelfstandig is.

2. Uw inkomen is duurzaam
Uw inkomen is duurzaam als u het inkomen nog minimaal 12 maanden ontvangt. Reken vanaf de dag dat het visum kort verblijf wordt aangevraagd. Of de dag dat de persoon Nederland inreist.

3. U hebt voldoende inkomen
Het bedrag dat u moet verdienen, heet het normbedrag. Het normbedrag is gelijk aan het wettelijk minimumloon. Het minimumloon en het normbedrag veranderen elke 6 maanden, op 1 januari en op 1 juli. Kijk hoe hoog het normbedrag voor u is.

Bron IND
"Niets smeedt twee mensen zo aaneen als kwaadspreken over een derde"
pi_183740567
Het lijkt wel alsof er voor twee verschillende procedures info gemixed is in de OP. Het kost wel wat tijd omdat de Filipijnen niet visumvrij kunnen reizen zoals veel landen met een akkoord maar volgens mij moet het makkelijker zijn om voor een kort bezoek als toerist naar NL te komen zonder dat jullie een liefdesrelatie moeten aantonen. De bal lijkt me dan gewoon volledig bij haar te liggen. En als het goed is zou ze meer met de Nederlandse regels moeten dealen dan met de Filipijnse.

Schriftelijk een reden opgeven en aantonen van voldoende budget om de periode te overleven is waarschijnlijk wel een ding. Als zij het niet redt moet er iemand anders bij ontvangst garant staan op papier omdat jij in de bijstand zit. Dat kan nog wel een struikelblok worden. Dus het lijkt me het beste dat ze zelf probeert om het sluitend te maken vanaf haar kant. Maar dat geldt in het algemeen voor iedere reis die men maakt. Kan het niet dan kan het niet.

[ Bericht 8% gewijzigd door Beathoven op 15-12-2018 09:15:14 ]
pi_183740707
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
pi_183740793
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:31 schreef Mr.Ping het volgende:
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
Als het land geen onvoorspelbare dictatuur was dan had hij er zelfs naartoe gekund om te werken en te leven maar ik zou daar voorlopig liever niet op inzetten.
pi_183740813
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
pi_183740819
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:42 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als het land geen onvoorspelbare dictatuur was dan had hij er zelfs naartoe gekund om te werken en te leven maar ik zou daar voorlopig liever niet op inzetten.
Als je in Nederland al gaan baan kan vinden, dan ga je het daar zeker niet redden.
pi_183740832
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:44 schreef Vlaggenroof het volgende:
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
Zo makkelijk gaat dat dus niet :N
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:48:10 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183740854
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:31 schreef Mr.Ping het volgende:
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
Sollicitatieplicht he? En/of tegenprestatie. Je kunt en mag niet zo maar even voor onbepaalde tijd naar het buitenland.
Al heb je ook in de bijstand vakantiedagen.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_183740866
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:48 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Sollicitatieplicht he? En/of tegenprestatie. Je kunt en mag niet zo maar even voor onbepaalde tijd naar het buitenland.
Al heb je ook in de bijstand vakantiedagen.
Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:50:16 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183740872
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:44 schreef Vlaggenroof het volgende:
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
Als het niet aannemelijk is dat zij zich kan permitteren hier een toerist te zijn dan is dat wat lastig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:52:28 #17
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183740892
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:49 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
Nee. Want je moet beschikbaar zijn voor werk (incl sollicitatiegesprekken).

En je verwart de WW (4 sollicitaties per 4 weken) met de bijstand (gemeente bepaalt hoe vaak je moet solliciteren. Soms wel 5 sollicitaties per week).
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_183740903
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:49 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
Dat kan het kan dan ook dat hij zijn uitkering kwijt raakt vanwege fraude.
WGR / Bijstandsuitkering en op vakantie zonder toestemming (consequenties?)
pi_183740939
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:53 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat kan het kan dan ook dat hij zijn uitkering kwijt raakt vanwege fraude.
WGR / Bijstandsuitkering en op vakantie zonder toestemming (consequenties?)
Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
pi_183740959
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:56 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
Lekker frauderen ten koste van onze maatschappij. De moraal van een strontvlieg hebben. Ben je trots op jezelf?
pi_183740967
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:56 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
pi_183740997
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
Als je die gekoppeld hebt aan je rekening kan je gewoon direct betalen en is de afschrijving een paar dagen later.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2018 10:01:50 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:08:28 #23
74056 crew  ToT
pi_183741079
Iemand heeft me een DM en PM gestuurd om hier ff te komen kijken. :)

Zeer lastig.
Ik heb ook een Filipijnse dame leren kennen en inmiddels wonen we al samen en hebben we een baby. *O*

Een vakantie bij jou vind ik wel erg, erg kort. Ik heb mijn vrouw (toen dus nog vriendin) eerst hier 3 maanden laten komen en daarna nog een keertje 2 maanden zodat we elkaar en zij Nederland beter kon(den) leren kennen en we echt zeker over de vervolgstap konden zijn. Je land en familie achter laten is een enorme stap.

Voor haar is een langdurige opleiding idd genoeg als bewijs voor dat ze hier niet gaat onderduiken en een reden heeft om weer terug naar huis te gaan. Mijn vrouw had toen ook alleen een afgeronde opleiding en geen vaste baan toen ze hier naar toe kwam.

Een bijstandsuitkering HOEFT de boel niet per sé onmogelijk te maken. Je inkomen is waarschijnlijk onder de officiële ondergrens, maar ze KUNNEN uitzonderingen maken. Hoe je zo'n uitzondering voor elkaar kunt krijgen, weet ik niet. (Edit: volgens mij is dat alleen bij immigratie zo, niet bij tijdelijk verblijf. Volgens mij moet je bij tijdelijk verblijf wel meer hebben dan alleen bijstand.) Maar een derde partij garant laten staan is idd wel een betere optie; dat heb ik ook een keer gedaan voor de zus van een buurvrouw die hier naar toe kwam.

De ¤34 per dag is inclusief eventuele hotelkosten voor het geval het mis gaat tussen jullie en zij elders onderdak moet zien te krijgen tot ze weer terug naar huis kan vliegen.

Naar eigen vermogen kijken ze niet; dat kun je namelijk ook over de balk gooien voor ze hier komt / als ze hier is. MISSCHIEN als je geld op haar rekening staat dat het verschil maakt, maar dat lijkt me echt niet verstandig en ik weet ook niet zeker of dat überhaupt verschil zou maken.

Zelf heb ik wel vooraf een ticket gekocht zonder zekerheid te hebben, maar ze raden idd een reservering aan.
Tip: zorg dat de aanvraag voor het visum meteen voor 90 dagen is, zodat je veel meer speling hebt qua tijd waarin de heen- en terugreis plaats kan vinden. Je HOEFT die 90 dagen namelijk niet op te gebruiken. De begin- en einddatum hoeven niet per sé op de datums te liggen die op het vliegticket staan, zolang die vluchtdatums maar wel in die periode vallen.
Mocht het allemaal lukken en ze komt hier naar toe, zorg er wel voor dat ze foto's van jullie beiden op haar telefoon kan laten zien bij de douane; mijn vrouw heeft gezien dat er iemand voor haar neus terug naar huis werd gestuurd terwijl ik naast een wel heel erg zenuwachtig kijkende jongeman met een bos bloemen stond. Ik weet niet zeker of die 2 bij elkaar hoorden, maar ik heb hem niet met iemand weg zien lopen. Je moet bij de douane wel aan kunnen tonen dat je elkaar eerder ontmoet hebt.

[ Bericht 2% gewijzigd door ToT op 15-12-2018 10:51:18 ]
pi_183741230
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:58 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Lekker frauderen ten koste van onze maatschappij. De moraal van een strontvlieg hebben. Ben je trots op jezelf?
Ik gaf alleen maar een tip!
Zelf heb ik nooit één cent steun, bijstand, hulp... laat staan een vangnet nodig gehad om mijn koppie boven water te houden.
pi_183741249
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
Hij heeft vermogen, dus of het nu voor een dikke plasma tv is of voor vakantie maakt niet uit.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:27:41 #26
74056 crew  ToT
pi_183741295
Als ze eenmaal hier is, moet je haar natuurlijk wel wat leuke dingen laten zien hier in Nederland, en je moet natuurlijk ook een ziektekostenverzekering voor haar betalen. (OOM verzekeringen is een goeie). Onderschat de kosten van dit alles ook niet. Let er wel op dat je voldoende geld overhoudt voor haar volgende ticket hier naar toe (voor de immigratie) en een klein bedragje voor die procedure. Als je haar zelf Nederlands en kennis van de Nederlandse maatschappij leert scheelt het al klauwen met geld aan cursussen. Maar in 3 weekjes tijd gaat dat niet lukken. Ik heb het mijn vrouw geleerd in die 3 + 2 maand dat zij hier was. (Ze is met een negen en twee tienen geslaagd, maar er zijn genoeg anderen die het examen 5x moeten doen of zo voor ze eindelijk slagen.) Met jullie zal het wat moeilijker gaan omdat jullie beiden blijkbaar niet heel goed in Engels zijn?
Houd ook rekeningen met idd nog een trip naar Manila voor visums, maar ook kosten om haar diploma's te laten valideren (red ribbon heet dat) en verzendkosten om alle papieren naar haar te laten sturen zodat ze niet nog een keer naar Manila toe hoeft. Ook moet je kosten voor een boarding house in gedachten houden voor een kort verblijf in Manila, indien nodig.

En DAN pas komt de ÉCHT moeilijke periode; haar verblijf hier in Nederland met een verblijfsvergunning, tot ze hier een baan heeft. Mijn vrouw woont hier nu anderhalf jaar en het is een aaneenschakeling van parttime werk en uitzendbaantjes, met af en toe een uitgebreider contract die weer snel opgegeven wordt omdat het met reizen vaak erg moeilijk is zo zonder rijbewijs of ze werd enorm uitgebuit. Zolang ze nog niet voldoende Nederlands kan spreken en geen eigen vervoer heeft, zit je ook snel met rottige baantjes die om 5 of 6 uur 's nachts beginnen, zodat ze 's middags moe thuis komt en 's avonds vroeg weer naar bed moet.
En dit alles als je dus het geluk hebt dat er werk in de buurt te vinden is voor iemand die de taal niet machtig is en geen eigen vervoer heeft. We zijn zelfs verhuisd omdat in mijn oude woonomgeving er gewoon niets voor haar te vinden was.
Ik denk dat dit alles me al snel ¤10.000 bij elkaar gekost heeft. De immigratieprocedure kost zoals gezegd vrij weinig, maar alles er omheen en haar onderhouden tot ze voldoende eigen inkomsten heeft kost gewoon fakking veel.
Ik heb allerlei spullen verkocht om het te kunnen bekostigen: audio-apparatuur, mijn camera, lenzen enz. Als je in de bijstand zit en je bent nu al te trots om iemand te vragen om mede garant voor haar te staan, dan kan het heel gevaarlijk worden als ze uiteindelijk hier woont.

En als ze eenmaal hier woont en een baan heeft, houd er dan wel rekening mee dat niet haar volledige inkomen voor jullie gezamenlijke kosten gebruikt kan worden; zijzelf moet natuurlijk ook wel wat geld overhouden, maar het is ook standaard dat ¤100 - ¤200 per maand naar de familie gaat, met af en toe een hoger bedragje in geval van nood als er iemand ziek is of een broertje of zusje geld voor school nodig heeft of whatever. En afhankelijk van waar de familie woont heb je ook kans dat er gespaard moet worden voor een nieuw huisje voor de familie.
Mijn broer heeft toevallig ook een Filipijnse vriendin, en het huis van haar familie is inmiddels klaar. Mijn vrouw is aan het sparen om er eentje te laten bouwen.

Wijzelf zitten financieel nu weer iets beter nu de kosten wat gedeeld worden, maar er blijft genoeg onzekerheid over werk. Haar huidige uitzendwerk loopt half januari af en ze kan waarschijnlijk daarna elders wel saai lopende band werk doen in een lawaaierige omgeving, maar dat houdt ook weer erg vroeg opstaan in.

[ Bericht 7% gewijzigd door ToT op 15-12-2018 10:38:10 ]
  zaterdag 15 december 2018 @ 10:36:45 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_183741393
MIsschien een rare vraag, maar geldt die hele administratie voor elke toerist uit de Filipijnen die hier op vakantie wil komen?
The love you take is equal to the love you make.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:46:06 #28
74056 crew  ToT
pi_183741489
quote:
15s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:36 schreef Lienekien het volgende:
MIsschien een rare vraag, maar geldt die hele administratie voor elke toerist uit de Filipijnen die hier op vakantie wil komen?
Yup. Maar op zich lijkt het qua papierwerk erger dan het daadwerkelijk is. Je moet een achterlijk pakket aan papieren uitprinten, maar een flink deel ervan hoef je niet in te vullen.
Je moet je NAW-gegevens wel vrij vaak opnieuw invullen wat voor sommige mensen frustrerend kan zijn, maar dat is omdat delen van dat uitgeprinte pakket papieren naar allerlei verschillende instanties gaat. Ik heb het invullen toen volgens mij over 2 dagen verspreid.

Oh shit, schiet me nog te binnen dat de Filipijnse toerist / vriendin idd zelf ook nog allerlei papieren moet regelen en die hebben een beperkte geldigheidsdatum en uiteraard zitten er ook nog kosten aan. Bijvoorbeeld een bewijs van goed gedrag bij de politie en uittreksel bij de gemeente of zo, en volgens mij moeten een aantal zaken nog door de barangay captain ondertekend worden. Soms (met name op het consulaat) moet je echt achterlijk lang wachten, maar gelukkig zijn mensen daar dat wel gewend. Hier is alles veel beter geregeld en afgestemd.
Zorg wel dat die papieren niet te lang voor daadwerkelijk vertrek hier naar toe aangevraagd worden.

Onderschat het allemaal niet, maar denk ook niet dat het allemaal één grote administratieve nachtmerrie is. Stippel alles heel goed uit en laat je goed voorlichten door de IND, dan lukt het allemaal wel.
  zaterdag 15 december 2018 @ 10:47:33 #29
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_183741502
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:46 schreef ToT het volgende:

[..]

Yup. Maar op zich lijkt het qua papierwerk erger dan het daadwerkelijk is. Je moet een achterlijk pakket aan papieren uitprinten, maar een flink deel ervan hoef je niet in te vullen.
Je moet je NAW-gegevens wel vrij vaak opnieuw invullen wat voor sommige mensen frustrerend kan zijn, maar dat is omdat delen van dat uitgeprinte pakket papieren naar allerlei verschillende instanties gaat. Ik heb het invullen toen volgens mij over 2 dagen verspreid.

Oh shit, schiet me nog te binnen dat de Filipijnse toerist / vriendin idd zelf ook nog allerlei papieren moet regelen en die hebben een beperkte geldigheidsdatum en uiteraard zitten er ook nog kosten aan. Bijvoorbeeld een bewijs van goed gedrag bij de politie en uittreksel bij de gemeente of zo, en volgens mij moeten een aantal zaken nog door de barangay captain ondertekend worden. Soms (met name op het consulaat) moet je echt achterlijk lang wachten, maar gelukkig zijn mensen daar dat wel gewend. Hier is alles veel beter geregeld en afgestemd.
Zorg wel dat die papieren niet te lang voor daadwerkelijk vertrek hier naar toe aangevraagd worden.

Onderschat het allemaal niet, maar denk ook niet dat het allemaal één grote administratieve nachtmerrie is. Stippel alles heel goed uit en laat je goed voorlichten door de IND, dan lukt het allemaal wel.
Dus als je een Filipijnse toerist bent moet je hier iemand vinden die voor je garant wil staan? Hè? :?
The love you take is equal to the love you make.
pi_183741534
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 08:35 schreef Brighteyes het volgende:
En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
_O-
  zaterdag 15 december 2018 @ 10:53:21 #31
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_183741566
WGR / Een beetje geld verdienen in korte tijd

Waar komt dit vermogen dan ineens vandaan? Baantje in het Google datacenter?
Ik ga naar huis.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:54:12 #32
74056 crew  ToT
pi_183741572
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus als je een Filipijnse toerist bent moet je hier iemand vinden die voor je garant wil staan? Hè? :?
Volgens mij wel, ja.
Hmmm misschien dat er uitzonderingen zijn voor echt fakking rijke mensen die duidelijk die ¤34 per dag zelf kunnen bekostigen, maar een inkomen van ¤1000 per maand zie je daar niet snel.
Op arme eilanden moeten veel gezinnen van ¤60 per maand rond komen en in nog armere gebieden hebben ze zelfs vaak geen ene enkele peso.
In rijkere gebieden zijn het volgens mij echt directeuren e.d. die zo'n inkomen hebben.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:55:48 #33
74056 crew  ToT
pi_183741591
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:53 schreef nietzman het volgende:
WGR / Een beetje geld verdienen in korte tijd

Waar komt dit vermogen dan ineens vandaan? Baantje in het Google datacenter?
Hmm ik zou haast een [ONZ]-meme gaan posten van Probleemwijken. :P
pi_183741813
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus als je een Filipijnse toerist bent moet je hier iemand vinden die voor je garant wil staan? Hè? :?
Beetje offtopic, maar als Nederlander heb het je extreem makkelijk om de wereld rond te reizen. Er zijn een hoop landen waarbij het andersom een heel stuk moeilijker en duurder gemaakt wordt.
~To alcohol! The cause of, and solution to all of life's problems~
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 11:35:36 #35
74056 crew  ToT
pi_183742084
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 11:12 schreef Joachim het volgende:

[..]

Beetje offtopic, maar als Nederlander heb het je extreem makkelijk om de wereld rond te reizen. Er zijn een hoop landen waarbij het andersom een heel stuk moeilijker en duurder gemaakt wordt.
_O- In Cambodja kwam ik er ineens achter dat ik een visum moest hebben! :')
Kon ter plekke wel geregeld worden. Kosten: $5 maar ik moest wel een pasfoto inleveren.
Geen pasfoto bij je? Dat is dan $1 extra.
Was alleen wel irritant dat ik er fakking lang op moest wachten en dat de pinautomaat kapot was. :X
Maar verder idd ja: als je uit een rijk, westers land komt heb je meestal weinig problemen ergens naar toe te gaan.
pi_183742263
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:27 schreef ToT het volgende:
Als ze eenmaal hier is, moet je haar natuurlijk wel wat leuke dingen laten zien hier in Nederland, en je moet natuurlijk ook een ziektekostenverzekering voor haar betalen. (OOM verzekeringen is een goeie).
OOM is ok, gebruikte 'm zelf ook weleens in het verleden. Wel goed de voorwaarden lezen want het dekt niet de behandelingen of gevolgen van een bestaande aandoening of ziekte. Dus als ze naar het ziekenuis moet vanwege iets wat ze daar al mee rond liep dan kan het flink in de kosten lopen.

Verder goede tips, ze kan het inburgeringsexamen ook daar in Manila doen op de ambassade. Maar dat moet je allemaal wat zien in te passen.
  zaterdag 15 december 2018 @ 11:57:24 #37
286575 Roces18
Chef de party
pi_183742298
90 days to wed: fok version _O_
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 15 december 2018 @ 13:03:08 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183743074
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 11:53 schreef Beathoven het volgende:

[..]

OOM is ok, gebruikte 'm zelf ook weleens in het verleden. Wel goed de voorwaarden lezen want het dekt niet de behandelingen of gevolgen van een bestaande aandoening of ziekte. Dus als ze naar het ziekenuis moet vanwege iets wat ze daar al mee rond liep dan kan het flink in de kosten lopen.

Verder goede tips, ze kan het inburgeringsexamen ook daar in Manila doen op de ambassade. Maar dat moet je allemaal wat zien in te passen.
TS zal vooral moeten zorgen dat hij uit de bijstand komt, anders kan hij het sowieso vergeten een partner hierheen te halen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 13:08:28 #39
74056 crew  ToT
pi_183743145
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

TS zal vooral moeten zorgen dat hij uit de bijstand komt, anders kan hij het sowieso vergeten een partner hierheen te halen.
Vrij zeker idd. Er ZIJN uitzonderingen mogelijk, maar dat zijn niet voor niets uitzonderingen i.p.v. de norm.
  zaterdag 15 december 2018 @ 13:16:56 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183743252
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus als je een Filipijnse toerist bent moet je hier iemand vinden die voor je garant wil staan? Hè? :?
Als het duidelijk geen probleem is dat jij je kunt permitteren naar NL op vakantie te gaan dan zal dat niet nodig zijn.
Maar voor iemand die ¤ 60 per maand verdient is het niet heel aannemelijk dat hij/zij een vakantie van minstens 2 jaarinkomen houdt (34 per dag is al heel karig als je werkelijk op vakantie gaat en nog geen hotel geboekt hebt, en dan de tickets nog).

Als je als Nederlander naar de VS probeert te gaan voor een "vakantie" terwijl je je dat helemaal niet kunt permitteren dan heb je ook grote kans dat je het land niet binnenkomt, als je überhaupt al een esta krijgt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 13:24:46 #41
74056 crew  ToT
pi_183743367
Het verbaast me een beetje dat iemand in de bijstand naar de Filipijnen op vakantie kon gaan.
Een trip naar Manila kost als je mazzel hebt ¤450 maar daar wil je nog niet dood aangetroffen worden dus reken nog maar ¤100 om naar je plaats van bestemming te gaan. Hotels zijn iets van ¤25 per nacht (een hostel of zo is uiteraard goedkoper) Eten is daar natuurlijk wel weer goedkoop.

Anyway, stel dat TS plotseling een zak geld had en dat andere topic op vakantie heeft geopend, dan nog is het erg af te raden om in de huidige situatie dit traject in te gaan. Je hebt echt, echt een gezonde financiële reserve en voldoende inkomen nodig.
Je moet ook op eventuele tegenslagen rekenen die ik ook heb gehad. Haar moeder vond het te gevaarlijk dat ze hier naar toe zou gaan en, hoewel ze eerst steeds had gezegd dat het geen probleem was dat ze hier naar toe zou gaan, heeft die moeder de dag voor vertrek het paspoort van mijn vriendin afgepakt om te voorkomen dat ze zou vertrekken.
We hebben zonder dat die moeder het wist het ticket omgeboekt naar een andere datum wat ook weer veel extra geld kostte, maar daar is ze toch achter gekomen en weer gooide zij roet in het eten. Dat was in een periode dat vliegtuigtickets van en naar de Filipijnen best duur waren.
  zaterdag 15 december 2018 @ 13:25:05 #42
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_183743371
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:16 schreef Leandra het volgende:

[..]


Als je als Nederlander naar de VS probeert te gaan voor een "vakantie" terwijl je je dat helemaal niet kunt permitteren dan heb je ook grote kans dat je het land niet binnenkomt, als je überhaupt al een esta krijgt.
Nooit bij stil gestaan. We gaan al een jaar of 10 bijna jaarlijks naar de VS en heb me nooit gerealiseerd dat ze een esta af zouden kunnen wijzen op basis van inkomen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_183743430
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

TS zal vooral moeten zorgen dat hij uit de bijstand komt, anders kan hij het sowieso vergeten een partner hierheen te halen.
Dan moet hij eerst wat aan z’n arbeidsethos doen.

quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 18:17 schreef TechnoCat het volgende:
Werken is zo maatschappelijk en zou moeten worden afgeschaft.

Allemaal in het keurslijf :r
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:27 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Nooit doen, je bent een dief van je eigen portemonnee. Tegen minimumloon val je net buiten de boot met heel veel extraatjes voor de minima maar je kunt wel elke ochtend je nest uit. De heren aan de top hebben ook geen minimuminkomen en die doen al helemaal geen klap voor hun ons geld. Koffie zuipen, vergaderen, mensen ontslaan en dan bonussen vangen. :r
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2018 00:58 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Slaven hebben geen keuze, hij kan ook gewoon stoppen als hij wil.

Gewoon starten, *kuch* met een ziekmelding, zeg dat je overspannen bent en dan langzaam naar ontslag toewerken. Dan een poosje ww ontvangen en dan voor het eind van de ww opnieuw ziekmelden met één of andere psychologische kwaal dat moeilijk aan te tonen valt. In elk geval kun je dan minimaal een jaar of 2 a 3 'vrij' nemen. :)
Dit soort figuren weigert dus om te werken, maar heeft wel genoeg geld om de halve wereld over te vliegen en een vriendin te kopen. Wat leven we toch in een bijzonder land...
  zaterdag 15 december 2018 @ 13:29:30 #44
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183743433
Jij hebt geen cent te makken. Zij heeft geen cent te makken. Je zit in de bijstand en niet alleen kan je zelf op vakantie naar de Filipijnen maar je kan ook een meisje vanuit daar hierheen laten komen? Opmerkelijk.

Verder denk ik dat je een beetje te hard van stapel loopt door haar nu al 'je vriendin' te noemen en te denken aan verblijfsvergunningen. Jullie kennen elkaar net 3 weken. En hoe oprecht is is haar 'liefde' voor jou?
Huilen dan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 13:33:25 #45
74056 crew  ToT
pi_183743492
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:29 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Dan moet hij eerst wat aan z’n arbeidsethos doen.

[..]

[..]

[..]

Dit soort figuren weigert dus om te werken, maar heeft wel genoeg geld om de halve wereld over te vliegen en een vriendin te kopen. Wat leven we toch in een bijzonder land...
_O- Zo dan! :D

Veel van het land gezien, lees ik ook.
Het leven daar is goedkoop, maar van het ene eiland naar het andere hoppen kost al gauw 3 tientjes per persoon per keer.

Ik denk dat hij zit te trollen en dat hij er nooit is geweest, of hij trollt dat hij in de bijstand zou zitten.
pi_183743542
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

TS zal vooral moeten zorgen dat hij uit de bijstand komt, anders kan hij het sowieso vergeten een partner hierheen te halen.
Met een baan met een minimumloon haal je het ook niet. En hij zal zijn inkomen voor de eerste jaren moeten houden.

Raadpleeg anders een advocaat die je precies kan vertellen wat de mogelijkheden zijn voordat de relatie serieus wordt.
Naar de liefde en evt. kinderen zal de IND niet kijken bij een beoordeling.
pi_183743709
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:29 schreef Isdatzo het volgende:
Jij hebt geen cent te makken. Zij heeft geen cent te makken. Je zit in de bijstand en niet alleen kan je zelf op vakantie naar de Filipijnen maar je kan ook een meisje vanuit daar hierheen laten komen? Opmerkelijk.

Verder denk ik dat je een beetje te hard van stapel loopt door haar nu al 'je vriendin' te noemen en te denken aan verblijfsvergunningen. Jullie kennen elkaar net 3 weken. En hoe oprecht is is haar 'liefde' voor jou?
TS heeft het juist alleen maar over een toeristenvisum gehad en expliciet niet over een verblijfsvergunning. Anderen wel.
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 01:38 schreef TechnoCat het volgende:
En ik praat alleen maar over een toeristenvisa, nog niet eens over een permanente verblijfsvergunning als ze hier bij me wil komen wonen ooit. Dat gaat nog wat worden. Alle (constructieve) suggesties zijn meegenomen.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
  zaterdag 15 december 2018 @ 13:54:47 #48
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183743793
"Dat gaat nog wat worden". Hij is er in gedachten wel mee bezig.
Huilen dan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 13:55:11 #49
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183743800
Ik snap niet goed wat het probleem is. Die ¤34 per dag is dus ¤1000 voor een bezoek van een maand. Big deal. Geef haar dat gewoon, dan heeft ze toch genoeg proof of funds als toerist? Of vertrouw je haar niet?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 15 december 2018 @ 14:01:09 #50
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183743884
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:55 schreef SeLang het volgende:
Ik snap niet goed wat het probleem is. Die ¤34 per dag is dus ¤1000 voor een bezoek van een maand. Big deal. Geef haar dat gewoon, dan heeft ze toch genoeg proof of funds als toerist? Of vertrouw je haar niet?
Ik vind dit wel een geniaal idee eigenlijk: je weet daarna hoe dan ook waar je aan toe bent. In het slechtste geval ben je ¤1000 kwijt, maar heb je daar jezelf een hoop geld en ellende mee bespaard.
Huilen dan.
  zaterdag 15 december 2018 @ 14:05:21 #51
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183743932
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:48 schreef baskick het volgende:

[..]

TS heeft het juist alleen maar over een toeristenvisum gehad en expliciet niet over een verblijfsvergunning. Anderen wel.

[..]

Waarbij alleen het contact met de vriendin niet het primaire doel kan zijn, want het is veel makkelijker voor TS om daarheen te gaan dan zijn vriendin hierheen te laten komen, dus de intentie zal op termijn toch zijn dat zij hier blijft.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 14:05:38 #52
74056 crew  ToT
pi_183743935
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:48 schreef baskick het volgende:

[..]

TS heeft het juist alleen maar over een toeristenvisum gehad en expliciet niet over een verblijfsvergunning. Anderen wel.

[..]

Als je in de bijstand zit en je wil alleen een neukertje over laten komen zonder verdere toekomstplannen, ben je al helemaal vreemd bezig. Maar hij heeft het wel duidelijk over dat dat wél in de toekomst ligt en het lijkt me wel verstandig dat hij (als dit topic überhaupt serieus is) wel meot weten waar hij aan begint.
  zaterdag 15 december 2018 @ 14:06:13 #53
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183743945
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:01 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik vind dit wel een geniaal idee eigenlijk: je weet daarna hoe dan ook waar je aan toe bent. In het slechtste geval ben je ¤1000 kwijt, maar heb je daar jezelf een hoop geld en ellende mee bespaard.
Dit dus.
Iedere andere variant gaat sowieso veel meer kosten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 14:12:20 #54
74056 crew  ToT
pi_183744007
Iemand die je pas 3 weken kent meteen ¤1000 geven is wel vragen om problemen.
Haar eerst 3 maand (en niet 3 weken zoals in de OP staat) hier naar toe halen is een stuk verstandiger zodat je elkaar beter leert kennen en er ook meer een band kan ontstaan.

Iemand voor maar 3 weken hier naar toe halen is het geld en de moeite echt niet waard. (En de risico's, als je idd een mille die kant op wil sturen.)

Hmm aan dit topic te zien lijkt het overigens toch geen onzin te zijn wat betreft iemand in de Filipijnen: KLB / Waarom wil Amazon dit niet leveren?

Natuurlijk kun je meerdere topics openen om je verhaal wat echter te laten lijken, maar toch...
pi_183744039
Of gewoon halverwege afspreken, in Kazachstan ofzo.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 14:14:56 #56
74056 crew  ToT
pi_183744044
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:14 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Of gewoon halverwege afspreken, in Kazachstan ofzo.
_O- :D !
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 14:19:57 #57
74056 crew  ToT
pi_183744123
Een verstandigere optie zou zijn deze vakantieliefde te vergeten (voor zover ze bestaat) en op een Europese datingsite kijken. Geen gekloot met inburgering en dat soort shizzle.
Ja gevoel en verstand gaan lang niet altijd samen en als de liefde echt is moet je er ook echt voor gaan, maar in dit geval is het een liefde van 3 weken en is het blijkbaar nagenoeg onmogelijk haar hier naar toe te krijgen i.v.m. de uitkering en de onwil van TS om een baan te gaan zoeken, omdat hij dan allerlei extraatjes kwijt raakt en er netto amper op vooruit zou gaan.
pi_183744755
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:19 schreef ToT het volgende:
Een verstandigere optie zou zijn deze vakantieliefde te vergeten (voor zover ze bestaat) en op een Europese datingsite kijken. Geen gekloot met inburgering en dat soort shizzle.
Ja gevoel en verstand gaan lang niet altijd samen en als de liefde echt is moet je er ook echt voor gaan, maar in dit geval is het een liefde van 3 weken en is het blijkbaar nagenoeg onmogelijk haar hier naar toe te krijgen i.v.m. de uitkering en de onwil van TS om een baan te gaan zoeken, omdat hij dan allerlei extraatjes kwijt raakt en er netto amper op vooruit zou gaan.
Lijkt me ook.

TS kan in elk geval iemand binnen de EU trouwen. De Britten straks niet meer.
pi_183744793
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:14 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Of gewoon halverwege afspreken, in Kazachstan ofzo.
Klinkt lachwekkend maar bij een goede relatie op een (tijdelijke) afstand is dat helemaal geen verkeerd idee. Ik zou het alleen niet doen bij gevallen waar alles nog in een bepaald stadium zit. Of je moet naar een land om het land zelf en zo'n persoon als mogelijk gelukkig extraatje zien.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 15:07:16 #60
74056 crew  ToT
pi_183744990
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:55 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Lijkt me ook.

TS kan in elk geval iemand binnen de EU trouwen. De Britten straks niet meer.
_O- Ook waar, ja! :P

Net ff dit met mevrouw ToT besproken en ze vindt het heel erg oneerlijk tegenover de Filipijnse dame in kwestie als hij haar hier naar toe zou halen en ze zo'n arm leven zou krijgen. (Of dat ze nu valse hoop zou hebben dat ze echt hier naar toe kan komen.)
  zaterdag 15 december 2018 @ 15:09:47 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183745016
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:07 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Ook waar, ja! :P

Net ff dit met mevrouw ToT besproken en ze vindt het heel erg oneerlijk tegenover de Filipijnse dame in kwestie als hij haar hier naar toe zou halen en ze zo'n arm leven zou krijgen. (Of dat ze nu valse hoop zou hebben dat ze echt hier naar toe kan komen.)
Misschien kan ze hem dan in levensbehoefte voorzien door te gaan werken?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183745026
Arme meiske denkt een rijke westerse tatta geregeld te hebben, is het een bijstandstrekker die haar niet eens tijdelijk hierheen krijgt, laat staan permanent :')
pi_183745278
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:10 schreef Cyanide- het volgende:
Arme meiske denkt een rijke westerse tatta geregeld te hebben, is het een bijstandstrekker die haar niet eens tijdelijk hierheen krijgt, laat staan permanent :')
Het is vrij arrogant om te denken dat men in het buitenland alleen maar leeft met die tunnelvisie in gedachten.

Praktisch gezien valt een relatie vaak ook niet om door zo'n gegeven maar door verval in een bepaalde negatieve spiraal.

Whatever that may be.

[ Bericht 0% gewijzigd door Beathoven op 15-12-2018 15:57:43 ]
pi_183745496
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:10 schreef Cyanide- het volgende:
Arme meiske denkt een rijke westerse tatta geregeld te hebben, is het een bijstandstrekker die haar niet eens tijdelijk hierheen krijgt, laat staan permanent :')
Nu moet ik denken aan die geniale aflevering van Jambers op YouTube met die boeren.
  zaterdag 15 december 2018 @ 15:45:06 #65
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183745667
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nu moet ik denken aan die geniale aflevering van Jambers op YouTube met die boeren.
"Als ze er vandoor gaan kun je ze niet tegenhouden". Oid :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 16:18:58 #66
74056 crew  ToT
pi_183746191
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Misschien kan ze hem dan in levensbehoefte voorzien door te gaan werken?
Ja zoals ik al aangaf in een eerdere lange lap tekst (ik kan begrijpen dat niet iedereen alles helemaal doorleest ;) ) is dat een stuk moeilijker dan je zou denken.
Weinig bedrijven nemen mensen aan die de taal amper spreken en ZEKER als je ook nog eens niet goed in Engels bent. (Mijn vrouw is WEL goed in Engels, maar zij heeft nog steeds moeite met een baan te vinden.)
Ook het niet hebben van een rijbewijs is een fikse belemmering. En natuurlijk zijn diploma's uit dat land hier geen ene fuck waard.

Maar nu, (STÉLdat het tegen alle verwachtingen in TÓCH zou lukken) zit ze met iemand opgescheept die geen cent te makken heeft, in een koud land waar ze niemand kent. Terwijl ze nu met haar familie en vrienden woont, een opleiding heeft en een goede baan kan krijgen, en stel dat ze op het platteland woont, kan haar vader of toekomstige echtgenoot wat gewassen planten rondom het huis en af en toe een netje in zee uitgooien voor wat vis.
Het leven is daar in korte tijd overigens wel fors duurder geworden, maar binnen zo'n familie kan men meestal wel voldoende voedsel en geld verzamelen om een beetje redelijk te kunnen leven.
Het leven hier zou haar bitter tegenvallen. Zo snel mogelijk een kutbaantje proberen te vinden om het hoofd hier boven water te kunnen houden, wat zoals gezegd erg moeilijk zal gaan.
Waarschijnlijk voor dag en dauw opstaan, 's winters met -7 in het pikkedonker op een fietsje naar één of andere koelcel om daar kip te verwerken, groente te verpakken of bollen te sorteren.

[ Bericht 16% gewijzigd door ToT op 15-12-2018 16:30:02 ]
  zaterdag 15 december 2018 @ 16:30:47 #67
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183746364
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 16:18 schreef ToT het volgende:

[..]

Ja zoals ik al aangaf in een eerdere lange lap tekst (ik kan begrijpen dat niet iedereen alles helemaal doorleest ;) ) is dat een stuk moeilijker dan je zou denken.
Weinig bedrijven nemen mensen aan die de taal amper spreken en ZEKER als je ook nog eens niet goed in Engels bent. (Mijn vrouw is WEL goed in Engels, maar zij heeft nog steeds moeite met een baan te vinden.)
Ook het niet hebben van een rijbewijs is een fikse belemmering. En natuurlijk zijn diploma's uit dat land hier geen ene fuck waard.

Maar nu, (STÉLdat het tegen alle verwachtingen in TÓCH zou lukken) zit ze met iemand opgescheept die geen cent te makken heeft, in een koud land waar ze niemand kent. Terwijl ze nu met haar familie en vrienden woont, een opleiding heeft en een goede baan kan krijgen, en stel dat ze op het platteland woont, kan haar vader of toekomstige echtgenoot wat gewassen planten rondom het huis en af en toe een netje in zee uitgooien voor wat vis.
Het leven is daar in korte tijd overigens wel fors duurder geworden, maar binnen zo'n familie kan men meestal wel voldoende voedsel en geld verzamelen om een beetje redelijk te kunnen leven.
Het leven hier zou haar bitter tegenvallen. Zo snel mogelijk een kutbaantje proberen te vinden om het hoofd hier boven water te kunnen houden, wat zoals gezegd erg moeilijk zal gaan.
Waarschijnlijk voor dag en dauw opstaan, 's winters met -7 in het pikkedonker op een fietsje naar één of andere koelcel om daar kip te verwerken, groente te verpakken of bollen te sorteren.
Was een grapje, TS zou ik met zijn huidige mindset en financiële situatie niemand aanraden
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 16:31:19 #68
74056 crew  ToT
pi_183746370
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 16:30 schreef Molo het volgende:

[..]

Was een grapje, TS zou ik met zijn huidige mindset en financiële situatie niemand aanraden
^O^ Helder!
Ik zat ook al te twijfelen! :T
pi_183748184
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 14:05 schreef Leandra het volgende:

[..]

Waarbij alleen het contact met de vriendin niet het primaire doel kan zijn, want het is veel makkelijker voor TS om daarheen te gaan dan zijn vriendin hierheen te laten komen, dus de intentie zal op termijn toch zijn dat zij hier blijft.
Sure, op termijn wellicht, maar dat was m.i. niet de insteek van dit topic.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_183748524
quote:
...
Wil je een professioneel advies, dan moet je hier eens kijken.
Mr. Adang zal je telefonisch een paar tips kunnen geven, en anders maak je een afspraak bij hem. (het laatste zal hij wel rekenen)
  zaterdag 15 december 2018 @ 18:36:26 #71
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_183748550
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:25 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is vrij arrogant om te denken dat men in het buitenland alleen maar leeft met die tunnelvisie in gedachten.

Als jij een paar weekjes op vakantie bent geweest in een ontwikkelingsland en je hebt in die korte tijd al de fucking familie ontmoet dan moet je wel zeer naïef zijn om wat anders te denken eerlijk gezegd. Het leven is geen Disney-film. Niks mis mee natuurlijk, het gros van relaties in veel landen zijn gebouwd op het vermogen van één partij maar de kans dat het "liefde" is (al is dat ook een relatief begrip) is natuurlijk wel heel erg klein.

quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:35 schreef WammesWaggel het volgende:
Nu moet ik denken aan die geniale aflevering van Jambers op YouTube met die boeren.
Ik aan deze:


Wat een enge zak hooi is die vent :')

[ Bericht 9% gewijzigd door Twiitch op 15-12-2018 18:42:00 ]
pi_183748590
Zet je filipijnse vriendin op een dobbernegerboot gegarandeerd dat ze een verblijfsvergunning krijgt
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 18:58:13 #73
74056 crew  ToT
pi_183748891
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 18:39 schreef Timothy03 het volgende:
Zet je filipijnse vriendin op een dobbernegerboot gegarandeerd dat ze een verblijfsvergunning krijgt
Dit sowieso ja! :Y Was overigens ook al eerder in het topic vermeld.
Gewoon haar paspoort weg laten gooien (als ze die überhaupt heeft), een paar Arabische woordjes laten leren, in een boerka hijsen en gaan met die banaan!
pi_183750134
Zonder fatsoenlijk inkomen van TS wordt het op lange termijn toch niks.

Dus TS...solliciteren met die hap.
pi_183750455
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:24 schreef ToT het volgende:
Het verbaast me een beetje dat iemand in de bijstand naar de Filipijnen op vakantie kon gaan.
Een trip naar Manila kost als je mazzel hebt ¤450 maar daar wil je nog niet dood aangetroffen worden dus reken nog maar ¤100 om naar je plaats van bestemming te gaan. Hotels zijn iets van ¤25 per nacht (een hostel of zo is uiteraard goedkoper) Eten is daar natuurlijk wel weer goedkoop.

Anyway, stel dat TS plotseling een zak geld had en dat andere topic op vakantie heeft geopend, dan nog is het erg af te raden om in de huidige situatie dit traject in te gaan. Je hebt echt, echt een gezonde financiële reserve en voldoende inkomen nodig.
Je moet ook op eventuele tegenslagen rekenen die ik ook heb gehad. Haar moeder vond het te gevaarlijk dat ze hier naar toe zou gaan en, hoewel ze eerst steeds had gezegd dat het geen probleem was dat ze hier naar toe zou gaan, heeft die moeder de dag voor vertrek het paspoort van mijn vriendin afgepakt om te voorkomen dat ze zou vertrekken.
We hebben zonder dat die moeder het wist het ticket omgeboekt naar een andere datum wat ook weer veel extra geld kostte, maar daar is ze toch achter gekomen en weer gooide zij roet in het eten. Dat was in een periode dat vliegtuigtickets van en naar de Filipijnen best duur waren.
Lekker dan. En diezelfde moeder sturen jullie nu iedere maand geld? |:(
pi_183750557
Mensen die klagen over uithuwelijking, maar niet ageren tegen dit soort ongelijke huwelijken. :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 20:35:17 #77
74056 crew  ToT
pi_183750937
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:17 schreef praadje het volgende:

[..]

Lekker dan. En diezelfde moeder sturen jullie nu iedere maand geld? |:(
Whehe! :D Er zit geen cent van mij bij hoor! :D We delen de kosten hier eerlijk en wat ze met de rest van haar geld doet moet ze zelf weten. :) Daar gaat dus een deel van haar haar familie toe.
Ik ben niet blij dat dat dat gebeurt (vooral ook vanwege hoe ze met het geld om gaan en zelf geen flikker uitvoeren), maar als zij dat geld aan hen wil geven, moet zij het gewoon zelf weten. :)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 20:35:54 #78
74056 crew  ToT
pi_183750954
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:21 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die klagen over uithuwelijking, maar niet ageren tegen dit soort ongelijke huwelijken. :')
Dwang versus vrijwillig. Ja nee inderdaad: dat is allebei precies het zelfde! :Y ^O^
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 20:36:56 #79
74056 crew  ToT
pi_183750980
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 18:36 schreef Twiitch het volgende:

Ik aan deze:


Wat een enge zak hooi is die vent :')
De tering zeg! _O-
We hebben meteen meerdere clips zitten kijken van Filipijnse dames hier in dat programma.
Zijn er nog ergens hele afleveringen terug te zien? Ja ik zie er een paar tussen al die clips.
pi_183750999
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:35 schreef ToT het volgende:

[..]

Whehe! :D Er zit geen cent van mij bij hoor! :D We delen de kosten hier eerlijk en wat ze met de rest van haar geld doet moet ze zelf weten. :) Daar gaat dus een deel van haar haar familie toe.
Ik ben niet blij dat dat dat gebeurt (vooral ook vanwege hoe ze met het geld om gaan en zelf geen flikker uitvoeren), maar als zij dat geld aan hen wil geven, moet zij het gewoon zelf weten. :)
Ah, goed geregeld door jou dus. ^O^
  zaterdag 15 december 2018 @ 20:38:20 #81
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183751020
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:35 schreef ToT het volgende:

[..]

Dwang versus vrijwillig. Ja nee inderdaad: dat is allebei precies het zelfde! :Y ^O^
Moreel ongeveer net zo verwerpelijk.
Huilen dan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 20:40:26 #82
74056 crew  ToT
pi_183751076
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:37 schreef praadje het volgende:

[..]

Ah, goed geregeld door jou dus. ^O^
Zeker! :) Ja dat hebben we al besproken voordat we elkaar überhaupt ontmoet hadden. (Op een datingsite leren kennen.)
Ik had eerst met een paar andere dames zitten chatten en die gingen hier niet mee akkoord.
Zelf eentje die 2 weekenden bij mij gelogeerd heeft (woonde in Duitsland, vlak bij Zwitserland) eiste dat ik voor het inkomen zou zorgen en dat zij thuis zou blijven voor de toekomstige kinderen te zorgen en dan zou een deel van mijn geld die kant op gaan. Ja dat heb ik toen dus echt meteen afgekapt. :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 20:44:17 #83
74056 crew  ToT
pi_183751167
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:38 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Moreel ongeveer net zo verwerpelijk.
Als jij het zegt. Ik vind vrijwilligheid niet verkeerd.
En zo ongelijk zijn dit soort relaties vaak niet. Ligt er sterk aan hoe je het aanpakt. Net ook een stuk gezien van een man die met een Thaise is getrouwd en in Thailand is gaan wonen en daar vele jaren als melkkoe is gebruikt terwijl hij zelf maar al te goed door had dat de liefde voorbij zou zijn als het geld op was. Had kinderen met die dame en alles, maar vele jaren later werd hij dus de deur uit gezet.
Ook verwerpelijk natuurlijk. Maar je moet buitenlandse dames in ieder geval niet allemaal standaard als willoze slachtoffers zien die hier bij een tiran komen leven.
Ik ken inmiddels meerdere Filipijnse dames die met een westerse man samen leven en dat zijn (in de meeste gevallen althans) gewoon gezonde stabiele relaties.Soms kom je echter wel eens wat twijfelachtigs tegen.
pi_183751226
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:35 schreef ToT het volgende:

[..]

Dwang versus vrijwillig. Ja nee inderdaad: dat is allebei precies het zelfde! :Y ^O^
Er hoeft helemaal geen sprake van dwang te zijn bij uithuwelijking.

Daarentegen is er bij dien Filipijnse bruiden juist wel vaak sprake van (economische) dwang. Of denk je dat een vrouw van in de twintig voor haar lol gaat trouwen met mannen die meestal veel ouder zijn?

Ik zie ze wel eens lopen in de stad. Zijn vrijwel altijd dezelfde Nederlandse figuren die met zo'ń Filipino lopen. Iedereen ken dat type Nederlandse man wel. :')

Schijnen vaak ook nog slecht behandeld te worden, zie ook meerdere afleveringen van Peter R. de Vries hierover. :{
  zaterdag 15 december 2018 @ 20:58:11 #85
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183751531
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:44 schreef ToT het volgende:

[..]

Als jij het zegt. Ik vind vrijwilligheid niet verkeerd.
En zo ongelijk zijn dit soort relaties vaak niet. Ligt er sterk aan hoe je het aanpakt. Net ook een stuk gezien van een man die met een Thaise is getrouwd en in Thailand is gaan wonen en daar vele jaren als melkkoe is gebruikt terwijl hij zelf maar al te goed door had dat de liefde voorbij zou zijn als het geld op was. Had kinderen met die dame en alles, maar vele jaren later werd hij dus de deur uit gezet.
Ook verwerpelijk natuurlijk. Maar je moet buitenlandse dames in ieder geval niet allemaal standaard als willoze slachtoffers zien die hier bij een tiran komen leven.
Ik ken inmiddels meerdere Filipijnse dames die met een westerse man samen leven en dat zijn (in de meeste gevallen althans) gewoon gezonde stabiele relaties.Soms kom je echter wel eens wat twijfelachtigs tegen.
Ik zeg ook niet dat Filipijnse dames naïeve schaapjes zijn die geen idee hebben waar ze aan beginnen. Natuurlijk niet, die weten ook prima hoe de vork in de steel zit. Maar ik heb zo m'n twijfels bij die vrijwilligheid die jij aanhaalt.

Geen vrouw gaat voor haar plezier in een ver land wonen waar ze niemand kent en de taal niet spreekt om daar met een kerel te trouwen die op een normale manier geen relatie kan krijgen, enkel zodat ze wat geld naar haar familie kan sturen.

Ik geef meteen toe dat ik het fijne er niet van weet, maar ik kan me voorstellen dat er toch wat dwang van de familie bij komt kijken. En in hoeverre is dat dan fundamenteel anders dan die uithuwelijking?

[ Bericht 3% gewijzigd door Isdatzo op 15-12-2018 21:05:32 ]
Huilen dan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 21:30:33 #86
74056 crew  ToT
pi_183752226
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik zeg ook niet dat Filipijnse dames naïeve schaapjes zijn die geen idee hebben waar ze aan beginnen. Natuurlijk niet, die weten ook prima hoe de vork in de steel zit. Maar ik heb zo m'n twijfels bij die vrijwilligheid die jij aanhaalt.

Geen vrouw gaat voor haar plezier in een ver land wonen waar ze niemand kent en de taal niet spreekt om daar met een kerel te trouwen die op een normale manier geen relatie kan krijgen, enkel zodat ze wat geld naar haar familie kan sturen.

Ik geef meteen toe dat ik het fijne er niet van weet, maar ik kan me voorstellen dat er toch wat dwang van de familie bij komt kijken. En in hoeverre is dat dan fundamenteel anders dan die uithuwelijking?
Vaak is de familie er juist op tegen, zoals met mijn vrouw.
En @ met een westerse man een relatie aangaan: daar vinden ze westerse mannen veel zachtaardiger en trouwer dan hun landgenoten. Dat is iets wat al die dames zeggen.
  zaterdag 15 december 2018 @ 21:46:20 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183752590
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 20:40 schreef ToT het volgende:

[..]

Zeker! :) Ja dat hebben we al besproken voordat we elkaar überhaupt ontmoet hadden. (Op een datingsite leren kennen.)
Ik had eerst met een paar andere dames zitten chatten en die gingen hier niet mee akkoord.
Zelf eentje die 2 weekenden bij mij gelogeerd heeft (woonde in Duitsland, vlak bij Zwitserland) eiste dat ik voor het inkomen zou zorgen en dat zij thuis zou blijven voor de toekomstige kinderen te zorgen en dan zou een deel van mijn geld die kant op gaan. Ja dat heb ik toen dus echt meteen afgekapt. :')
Maar hoe heb jij dat dan gedaan? Jij hebt toch ook een uitkering?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 21:55:30 #88
74056 crew  ToT
pi_183752795
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 21:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Maar hoe heb jij dat dan gedaan? Jij hebt toch ook een uitkering?
Arbeidsongeschiktheidsuitkering dat met een verzekering aangevuld wordt tot 70% van mijn laatste loon.
Ik heb wel mijn huis moeten verkopen omdat ik de hypotheek niet meer kon betalen, maar toen ik een eenvoudiger huurhuis had, viel het financieel allemaal nét te doen.
Was echt geen makkie en ik heb van alles moeten verkopen om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar het was het absoluut echt wel waard! :Y
  zaterdag 15 december 2018 @ 21:57:38 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183752831
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 21:55 schreef ToT het volgende:

[..]

Arbeidsongeschiktheidsuitkering dat met een verzekering aangevuld wordt tot 70% van mijn laatste loon.
Ik heb wel mijn huis moeten verkopen omdat ik de hypotheek niet meer kon betalen, maar toen ik een eenvoudiger huurhuis had, viel het financieel allemaal nét te doen.
Was echt geen makkie en ik heb van alles moeten verkopen om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar het was het absoluut echt wel waard! :Y
Ah, ja dat is een ander verhaal, dan lukt dat uiteindelijk wel als je de tering naar de nering zet.

Voor TS is dat op alle vlakken een ander verhaal

En een Europese chick gaat echt niet voor hem vallen gok ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183755482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 01:38 schreef TechnoCat het volgende:
Ik ben van 1 november tot en met 23 november naar de Filipijnen geweest. Het klikte erg goed tussen ons beiden en ik heb veel van het land gezien. Ook klikte het goed tussen mij en haar familie en die mensen waren echt geweldig. Voor mij was het reizen naar de Filipijnen (administratief) niet zo hinderlijk. Ik had niet eens een visa nodig, althans niet voor de 1e 30 dagen.

Nu willen we het andersom doen, maar goedendag, we lopen hier toch tegen wat problematische zaken aan:

Het is alsof we aan het vechten zijn tegen het beleid van de Filipijnse regering als dat van de Nederlandse regering. Om met de Filipijnse eisen te beginnen moet de Filipina in kwestie nogal wat doen. Ze moet persoonlijk naar de Nederlandse ambassade gaan in Manilla om daar een toeristenvisa aan te vragen en hierbij moet ze duidelijk naar wie ze gaat en moet ze ook kunnen aantonen dat wij een relatie hebben. Dat gaat dan nog wel, maar ze willen bv. ook een officiële 'uitnodiging' zien en zelfs een 'contract' bij een werkgever en zelfs loonstroken. De logiesverstrekking kan ik prima doen, maar het garant staan, omdat ik (nog) in de bijstand zit. Helaas, dit is nog wel het geval maar ik hoop daar binnenkort uit te geraken.

Dan de Nederlandse zijde: Die wil ook graag dat ik garant voor haar sta en zij moet bij de Nederlandse ambassade duidelijk kunnen maken dat ze zeker weten weer terugkeert naar de Filipijnen. Een reden hiervoor kan zijn: Werk, kinderen, onroerend goed etc. Maar, dit heeft ze niet. Het enige wat ze heeft is een langdurige opleiding. De vraag is, is dat voldoende? (Voor een bachelors degree). Verder wil de Filipijnse regering al mijn adres gegevens weten, de vliegtuigticket en de exacte datums wanneer zij hier naar toe wil komen. Ik ga natuurlijk niet een ticket voor haar al betalen voordat zij een visa krijgt. Kan em wel reserveren, maar nog niet betalen. Is dat afdoende? De reden hiervoor is ook, dat je aardig leuk met de prijzen kunt 'spelen' door wat met de start/eind datums heen en weer te gaan. Zo had ik mijn vlucht 80 euro goedkoper door een dag langer te blijven, hoe gek het ook klinkt.

Aangezien ik niet garant kan staan maar wel logies kan verstrekken moet zij dus feitelijk zorgen voor het belachelijke bedrag van 34 euro per dag om 'van te leven'. Natuurlijk is dat bijzonder onzinnig als zij bij mij is gebruikt zij in haar eentje echt geen 34 euro per dag. Afijn, zij wil hier de hele maand mei 2019 graag zijn. Dat zou betekenen dat ze minstens iets meer dan 1.000 euro moet hebben. En dat heeft ze niet. Ik heb misschien geen royaal inkomen, enkel bijstand, maar ik heb wel vermogen. Ik weet niet in hoeverre dat meetelt in de onderhoudskosten. Ik kan ons tweeën makkelijk onderhouden en we zullen heus niet elke dag naar een duur restaurant of zo gaan. Als ik een baan had, en deze ook al minimaal 12 maanden had, dan kon ik gewoon garant voor haar staan, en was er niets aan de hand. Theoretisch mag een derde ook garant staan, maar dat is een optie die ik liever oversla, want dat vind ik maar beschamend.

Wie heeft hier nog meer ervaringen mee? Zijn er nog meer dingen die van belang zijn? Uiteraard moet ze zich verzekeren, maar ik weet niet of zij dat daar moet doen, en of enkel een zorgverzekering voldoet of dit ook nog te combineren met een reisverzekering?

We communiceren in het Engels, wat het een en het ander soms lastig maakt, niet voor mij, maar meer voor haar, omdat zij een beetje moeite heeft met wat lastige Engelse termen, maar ja, goed als je zaken moet bespreken dan kun je daar niet om heen.

En ik praat alleen maar over een toeristenvisa, nog niet eens over een permanente verblijfsvergunning als ze hier bij me wil komen wonen ooit. Dat gaat nog wat worden. Alle (constructieve) suggesties zijn meegenomen.
Hoop moeite voor 3 weken ongeremde sex :/
pi_183757418
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 21:30 schreef ToT het volgende:

[..]

Vaak is de familie er juist op tegen, zoals met mijn vrouw.
En @ met een westerse man een relatie aangaan: daar vinden ze westerse mannen veel zachtaardiger en trouwer dan hun landgenoten. Dat is iets wat al die dames zeggen.
Geloof dat toch niet, ze zien hun nieuwe Europese schoonzoon als hun pensioen en hun verzekering.

De man die ze naar Nederland haalt wil een jong knap meisje voor de seks. Vaak hebben ze een totaal andere belevingswereld door het verschil in leeftijd, opvoeding en gewoonten.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 16 december 2018 @ 09:01:23 #92
74056 crew  ToT
pi_183759250
quote:
99s.gif Op zondag 16 december 2018 00:57 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Geloof dat toch niet, ze zien hun nieuwe Europese schoonzoon als hun pensioen en hun verzekering.

De man die ze naar Nederland haalt wil een jong knap meisje voor de seks. Vaak hebben ze een totaal andere belevingswereld door het verschil in leeftijd, opvoeding en gewoonten.
Grappig hoe buitenstaanders het altijd beter weten dan mensen die er ervaring mee hebben. :)
Ik snap dat er een bepaald imago op rust, maar het is wel erg zwart/wit gedacht dat dat in alle relaties tussen westerse mannen en Aziatische vrouwen zo is.
Ik heb de moeder van mijn vrouw vaak genoeg overstuur op de webcam gezien dat ze wilde dat haar dochter terug naar eigen land kwam omdat het daar veel veiliger was (ondanks dat mijn vrouw daar 2x vlakbij een schietpartij gestaan had en ik toen in een piepklein slaperig kutgehucht in het oosten des lands woonde waar echt nooit wat gebeurt.)
Zelfs vandaag de dag nog krijgt mijn vrouw van haar moeder te horen dat als ze ziek is dat ze artsen hier absoluut niet moet geloven en dat ze terug naar eigen land moet komen voor consults en medicijnen. (Mijn ervaringen met artsen daar: die lui zouden hier nog niet als conciërge in een ziekenhuis in Nederland kunnen werken!) Ook zat de moeder in het begin vaak huilend te vragen of ik wel goed voor haar was.

Anyway, nu moet ik wel zeggen dat er een enorm verschil is tussen de Filipijnen (waar mijn vrouw vandaan komt) en Thailand bijvoorbeeld. Ik ben naar verschillende landen op vakantie geweest en in Thailand merkte ik idd wel meer dat daar zo naar buitenlanders gekeken wordt zoals je zegt:


En ja: ook in de Filipijnen hoopt men natuurlijk wel op een beter leven hier, maar dat land is al veel meer westers dan Thailand. De algemene ontwikkeling ligt er nog wel erg laag en men is er echt nog wel arm, maar men staat daar meer open voor westerse ideeën wat betreft gewoon zelf werken voor je geld enzo.
pi_183759777
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 09:01 schreef ToT het volgende:
Grappig hoe buitenstaanders het altijd beter weten dan mensen die er ervaring mee hebben
Grappig? Nee, ik vind het heel triest.

En er zullen allicht uitzonderingen zijn, maar zoals ik al zei zijn het toch vrijwel altijd hetzelfde type mannen dat zo'n Filipijnse vrouw haalt. Iedereen weet wel wat ik bedoel.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 16 december 2018 @ 10:01:19 #94
74056 crew  ToT
pi_183759876
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 09:53 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Grappig? Nee, ik vind het heel triest.

En er zullen allicht uitzonderingen zijn, maar zoals ik al zei zijn het toch vrijwel altijd hetzelfde type mannen dat zo'n Filipijnse vrouw haalt. Iedereen weet wel wat ik bedoel.
Mijn broer is een succesvolle zakenman, heeft een huis van een half miljoen, verdient ruim een ton per jaar, ziet er goed uit, er zijn meerdere dames in hem geïnteresseerd, maar hij heeft wel een Filipijnse vriendin.
Geen woord aan gelogen.
pi_183759885
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 10:01 schreef ToT het volgende:

[..]

Mijn broer is een succesvolle zakenman, heeft een huis van een half miljoen, verdient ruim een ton per jaar, ziet er goed uit, er zijn meerdere dames in hem geïnteresseerd, maar hij heeft wel een Filipijnse vriendin.
Geen woord aan gelogen.
Zoals ik al zei, er zullen allicht uitzonderingen zijn...

Maar jij weet net zo goed als ik dat het gros anders is.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 16 december 2018 @ 10:06:07 #96
74056 crew  ToT
pi_183759913
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, er zullen allicht uitzonderingen zijn...

Maar jij weet net zo goed als ik dat het gros anders is.
Met Thailand: ja. Filipijnen: da's echt een ander verhaal. Er zitten echt wel genoeg seksverslaafden of kanslozen die een deerne zoeken daar en er zijn ook echt wel dames daar die voor het geld gaan, maar ik denk dat de verhoudingen anders liggen dan hoe jij het ziet.
Er zijn ook mannen die geen drama meer willen met Nederlandse vrouwen na een x aantal mislukte relaties. De mentaliteit in Aziatische landen is gewoon heel anders.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 16 december 2018 @ 10:16:06 #97
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183760031
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 18:36 schreef Twiitch het volgende:

Ik aan deze:


Wat een enge zak hooi is die vent :')
Zoals hij tegen haar praat... alsof het z'n hond is :')
Arm meisje ;(
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 16 december 2018 @ 10:18:59 #98
74056 crew  ToT
pi_183760067
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:16 schreef SeLang het volgende:

[..]

Zoals hij tegen haar praat... alsof het z'n hond is :')
Arm meisje ;(
Inderdaad. Er is echt iets grondig mis in het hoofd van die gast.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 16 december 2018 @ 10:37:34 #99
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183760251
Het grootste probleem met dit soort dingen is dat ze op de Filipijnen heel erg zijn gericht op hun (extended) familie. Een vrouw die naar NL komt zal daardoor bijna altijd eenzaam worden.

Als je een relatie wilt met een Filipijnse vrouw dan kun je beter zelf daar gaan wonen. Jij zal daar namelijk niet eenzaam worden. Bijna iedereen kan daar goed Engels (wordt zelfs onderling veel gebruikt, aangezien er in de Filipijnen regionaal tientallen regionale talen worden gesproken). Bovendien is Tagalog is één van de makkelijkste talen ter wereld om te leren.

Je bouwt daar voor ¤20.000 een mooi huis of huurt er eentje voor minder dat ¤100 in de maand. En als je wilt heb je voor een paar tientjes per maand een huishoudster die bij je inwoont, voor je kookt en zorgt dat het huis spic and span is.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183760282
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nu moet ik denken aan die geniale aflevering van Jambers op YouTube met die boeren.

Die vrouw is de voor de liefde gekomen, dat merk je meteen. O+
pi_183762105
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:40 schreef Hamzoef het volgende:

[..]


Die vrouw is de voor de liefde gekomen, dat merk je meteen. O+
Hoe zouden die kinderen het nu vergaan? Dat zijn nu al tieners..
  zondag 16 december 2018 @ 13:20:02 #102
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183762633
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 09:01 schreef ToT het volgende:

[..]

Grappig hoe buitenstaanders het altijd beter weten dan mensen die er ervaring mee hebben. :)
Ik snap dat er een bepaald imago op rust, maar het is wel erg zwart/wit gedacht dat dat in alle relaties tussen westerse mannen en Aziatische vrouwen zo is.
Het zal vast niet in alle relaties zo zijn, maar je gaat me toch niet werkelijk proberen wijs te maken dat zo'n meisje met een (doorgaans) redelijk kansloze en (veel) oudere Europeaan trouwt enkel en alleen omdat deze mannen "trouwer en zachtaardiger zijn dan hun landgenoten".
Huilen dan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 16 december 2018 @ 14:22:11 #103
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183764208
Het is wel zo dat TV-programma's dit soort internationale relaties sterk stigmatiseren. Logisch, want dat levert natuurlijk smakelijke TV op. De mannen in die clips hierboven zijn gewoon sociopaten waar je met gekromde tenen naar zit te kijken. Mooie TV, dat wel. Relaties die goed zijn zie je natuurlijk niet op TV, want dat is saai.

Als expat en iemand die veel reist heb ik het hele spectrum wel gezien. Je hebt inderdaad de groezelige oude mannen met bierbuik die een piepjong meisje scoren uit één of ander achterlijk dorp. Maar er zijn ook wel degelijk een hoop normale relaties.

De rode draad bij goede relaties is gelijkwaardigheid. Zo ken ik een Nederlander in de Filipijnen die met een Filipijnse is getrouwd en daar is gaan wonen. De dame heeft een universitaire opleiding en goede baan. Beiden zijn ongeveer even oud. Ik weet niet hoe het nu gaat maar toen ik daar was hadden ze een mooi leven samen met veel Filipijnse vrienden.

Aan de andere kant heb je dan de oude kerels met een veel jongere vrouw zonder opleiding waarbij de kerel de hele dag bier zit te drinken of golven en alleen contact heeft met andere westerlingen. Maar in elk geval is de vrouw nog dicht bij haar familie. Als zo iemand de vrouw naar zijn thuisland laat komen dan zal die vrouw bijna altijd ongelukkig worden.

In Taiwan had ik een Franse collega met een Taiwanese vrouw. Ook dat zag er goed uit. Leuk gezin met twee jonge kinderen die 3 talen spraken! (Frans, Engels en Chinees - ze spraken Engels met mij, Frans met de vader, Chinees met de moeder en Chinees tegen elkaar. De Franse vader kon overigens ook vrij goed Chinees dus hij kon de meeste conversaties in het Chinees wel volgen). Maar ook daar weer gelijkwaardigheid. Vrouw was hoog opgeleid. Hij heeft haar dacht ik in Frankrijk ontmoet toen zij daar Frans studeerde.

Ik heb in NL een buurman gehad die op zijn vakantie in Peru een meisje ontmoette. Ook weer een goed opgeleide dame, ongeveer even oud, die niet persé hem nodig heeft (economisch gezien). Die jongen was een beetje een verlegen slungel (en techneut, dus weinig vrouwen in zijn omgeving) en die zou waarschijnlijk zijn veroordeeld tot een incel bestaan. Maar die Peruaanse dame vond hem knap (want lang, blank en blond) en die jongen was hartstikke aardig en afgezien van zijn verlegenheid niets mis mee. Waren erg gelukkig samen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar het is dus jammer dat er zo'n stigma op rust, dankzij programma's zoals Jambers.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183764462
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:02 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, er zullen allicht uitzonderingen zijn...

Maar jij weet net zo goed als ik dat het gros anders is.
Je roept maar wat. Hoeveel Nederlandse mannen met een Filippijnse ken je überhaupt?
pi_183764574
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 14:31 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Je roept maar wat. Hoeveel Nederlandse mannen met een Filippijnse ken je überhaupt?
Echt kennen, maar 3. Maar als je door de stad loopt zie je regelmatig Nederlandse mannen met een Filipijnse vrouw. En je ziet wat voor types dat meestal zijn.
pi_183764591
Die stigmas waren er voor die tijd ook wel. Met gelijkwaardigheid heb je wel een punt. Het ding is dat veel mensen dat op landelijk niveau vergelijken in plaats van op individueel niveau.

Vraag voor TS? Had jij eerder niet een online vriendin uit zo'n gesloten stad uit Rusland, en later een uit de Oekraïne die naar Nederland kwam? Best goed van je dat je de hoop nog niet hebt opgegeven. Laat de topics over je ervaringen maar komen :9
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
pi_183764644
Ik snap TS wel, hij ging voor de eerste keer vliegen en dan kom je in zo'n land waar de vrouwen een stuk happiger zijn dan thuis. Daar gaat je hartje wel harder van kloppen.

Mijn eerste keer Azië dacht ik dat de "Hey Sexy Man" roepende bar girls het echt meenden! -O-
pi_183764685
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 14:37 schreef DeOvenist het volgende:
Die stigmas waren er voor die tijd ook wel. Met gelijkwaardigheid heb je wel een punt. Het ding is dat veel mensen dat op landelijk niveau vergelijken in plaats van op individueel niveau.

Vraag voor TS? Had jij eerder niet een online vriendin uit zo'n gesloten stad uit Rusland, en later een uit de Oekraïne die naar Nederland kwam? Best goed van je dat je de hoop nog niet hebt opgegeven. Laat de topics over je ervaringen maar komen :9
Haha, nog zo’n briljant plan van TS:

TRV / Met de auto naar Rusland
pi_183764803
Waar ik woon zie ik vooral kindermeisjes uit die regio en die zijn valt mij op erg leuk met de kids, trappen zich wel suf met hun kleine beentjes met een bakfiets dat wel :D
pi_183764813
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 14:37 schreef DeOvenist het volgende:
Die stigmas waren er voor die tijd ook wel. Met gelijkwaardigheid heb je wel een punt. Het ding is dat veel mensen dat op landelijk niveau vergelijken in plaats van op individueel niveau.

Vraag voor TS? Had jij eerder niet een online vriendin uit zo'n gesloten stad uit Rusland, en later een uit de Oekraïne die naar Nederland kwam? Best goed van je dat je de hoop nog niet hebt opgegeven. Laat de topics over je ervaringen maar komen :9
Was dat dezelfde :{
  zondag 16 december 2018 @ 18:30:14 #111
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183769375
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 08:35 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?

En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
zij liep toevallig op straat in Makati en zo kwamen ze aan de praat , en de volgende ochtend waren ze verliefd
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183769452
quote:
7s.gif Op zondag 16 december 2018 13:20 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Het zal vast niet in alle relaties zo zijn, maar je gaat me toch niet werkelijk proberen wijs te maken dat zo'n meisje met een (doorgaans) redelijk kansloze en (veel) oudere Europeaan trouwt enkel en alleen omdat deze mannen "trouwer en zachtaardiger zijn dan hun landgenoten".
Permanente verblijfsvergunning na een x-aantal jaar huwelijk. En daarna zijn ze waarschijnlijk weer weg, op zoek naar een andere rijke vent die ze misschien wel leuk vinden.
  zondag 16 december 2018 @ 18:40:17 #113
286575 Roces18
Chef de party
pi_183769649
quote:
99s.gif Op zondag 16 december 2018 14:39 schreef Mr.Ping het volgende:
Ik snap TS wel, hij ging voor de eerste keer vliegen en dan kom je in zo'n land waar de vrouwen een stuk happiger zijn dan thuis. Daar gaat je hartje wel harder van kloppen.

Mijn eerste keer Azië dacht ik dat de "Hey Sexy Man" roepende bar girls het echt meenden! -O-
moet je gewoon ''hey sexy man' terugroepen

:'(
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 16 december 2018 @ 18:42:20 #114
286575 Roces18
Chef de party
pi_183769712
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 18:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

zij liep toevallig op straat in Makati en zo kwamen ze aan de praat , en de volgende ochtend waren ze verliefd
oke, 8)7
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 16 december 2018 @ 18:46:09 #115
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183769813
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 10:01 schreef ToT het volgende:

[..]

Mijn broer is een succesvolle zakenman, heeft een huis van een half miljoen, verdient ruim een ton per jaar, ziet er goed uit, er zijn meerdere dames in hem geïnteresseerd, maar hij heeft wel een Filipijnse vriendin.
Geen woord aan gelogen.
terecht het zijn de beste vrouwen van de hele wereld, niet voor niets dat Filipijnse verpleegsters bekend staan als de allerbeste verpleegsters
ze zijn niet bang voor een mannenlichaam en wassen en koken als de beste en als jij eerlijk bent, dan zijn ze echt heel trouw

Maar mijn advies is begin er niet aan , zeker niet als je alleen bijstand hebt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183770074
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 18:40 schreef Roces18 het volgende:

[..]

moet je gewoon ''hey sexy man' terugroepen

:'(
Heb ooit, "No thanks, Bro!" tegen een ladyboy gezegd toen er een massage werd aangeboden.
Bijna moeten rennen voor mijn leven.
  zondag 16 december 2018 @ 19:21:43 #117
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183770546
quote:
99s.gif Op zondag 16 december 2018 18:58 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Heb ooit, "No thanks, Bro!" tegen een ladyboy gezegd toen er een massage werd aangeboden.
Bijna moeten rennen voor mijn leven.
je moet ook niet in de grote stad blijven daar , helemaal niet in Manilla komen , op vliegveld blijven en gelijk op het vliegveld doorboeken en doorvliegen naar Negros of zo , voor de rust en de echte Filipijnse stranden gaan

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 16-12-2018 19:27:34 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183772532
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 18:46 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Maar mijn advies is begin er niet aan , zeker niet als je alleen bijstand hebt
Eens wel. Dan krijg je dit soort triestigheid.
https://m.hln.be/regio/me(...)F%2Fwww.google.nl%2F

:')


Maar om terug te komen op de OP. Bij een friend visit visum ligt de nadruk op de terugkeer garantie. Dat is voor de meesten daar een schier onmogelijke opgave. Zelfs mensen die kinderen daar hebben, en deze tijdelijk bij familie aldaar wilden onderbrengen zijn dit geweigerd. Ook werk is lang niet altijd voldoende reden, als de werkgever zelf al niet moeilijk gaat doen bij wat weken of maanden afwezigheid. Een eigen woning is evenzo niet altijd voldoende "terugkeer garantie".

Mocht je relatie aanhouden en wil ze hier naartoe emigreren, dan ligt de nadruk meer op de duurzaamheid en wederzijdse exclusiviteit van een relatie. En zijn nog wat meer bezoekjes naar daar waarschijnlijk makkelijker te realiseren en voorgaande te bewijzen, dan de toeristen visum voor haar om naar hier te komen.

Dit omdat de IND nogal paranoia is voor schijnhuwelijken. Een niet al te groot leeftijdsverschil zal ook helpen. Evenals dat je haar familie al hebt ontmoet, en ze wellicht een Facebook pagina heeft waar jij als enige witneus (of 1 van de weinige) in haar vrienden lijst zichtbaar bent. Bereid je voor op onfatsoenlijke vragen wanneer jullie worden geïnterviewd voor de MVV aanvraag. Van hoe jullie elkaar hebben ontmoet, hoe goed jullie elkaar en elkaars familie kennen, tot hoeveel keer jullie neuken als jullie bij elkaar zijn en hoeveel vriendjes/vriendinnetjes/relaties je hiervoor hebt gehad.

En als ze dan eenmaal hier is, dan begint het echte aanpassen pas echt. Wees beducht op de welkomstcommittees van andere Filipijnse vrouwen :')

Succes en veel geluk voor jullie beiden.
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
pi_183772789
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 20:51 schreef DeOvenist het volgende:

[..]

Eens wel. Dan krijg je dit soort triestigheid.
https://m.hln.be/regio/me(...)F%2Fwww.google.nl%2F
Wees beducht op de welkomstcommittees van andere Filipijnse vrouwen :')


Kan jij hierover iets uitweiden? Nu ben ik wel wat nieuwsgierig.
  zondag 16 december 2018 @ 21:03:53 #120
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183772853
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 20:51 schreef DeOvenist het volgende:

[..]

Eens wel. Dan krijg je dit soort triestigheid.
https://m.hln.be/regio/me(...)F%2Fwww.google.nl%2F

:')

Maar om terug te komen op de OP. Bij een friend visit visum ligt de nadruk op de terugkeer garantie. Dat is voor de meesten daar een schier onmogelijke opgave. Zelfs mensen die kinderen daar hebben, en deze tijdelijk bij familie aldaar wilden onderbrengen zijn dit geweigerd. Ook werk is lang niet altijd voldoende reden, als de werkgever zelf al niet moeilijk gaat doen bij wat weken of maanden afwezigheid. Een eigen woning is evenzo niet altijd voldoende "terugkeer garantie".

Mocht je relatie aanhouden en wil ze hier naartoe emigreren, dan ligt de nadruk meer op de duurzaamheid en wederzijdse exclusiviteit van een relatie. En zijn nog wat meer bezoekjes naar daar waarschijnlijk makkelijker te realiseren en voorgaande te bewijzen, dan de toeristen visum voor haar om naar hier te komen.

Dit omdat de IND nogal paranoia is voor schijnhuwelijken. Een niet al te groot leeftijdsverschil zal ook helpen. Evenals dat je haar familie al hebt ontmoet, en ze wellicht een Facebook pagina heeft waar jij als enige witneus (of 1 van de weinige) in haar vrienden lijst zichtbaar bent. Bereid je voor op onfatsoenlijke vragen wanneer jullie worden geïnterviewd voor de MVV aanvraag. Van hoe jullie elkaar hebben ontmoet, hoe goed jullie elkaar en elkaars familie kennen, tot hoeveel keer jullie neuken als jullie bij elkaar zijn en hoeveel vriendjes/vriendinnetjes/relaties je hiervoor hebt gehad.

En als ze dan eenmaal hier is, dan begint het echte aanpassen pas echt. Wees beducht op de welkomstcommittees van andere Filipijnse vrouwen :')

Succes en veel geluk voor jullie beiden.
ik heb er wel eens een hierheen gehaald uit filpijnen en ik weet uit ervaring dat meesturen van printjes van familiefoto's belangrijk is
Jij samen met de moeder en vader en je vriendin

en ze moet niet al te jong zijn vergelen met jouw, niet meer dan 30 jaar leeftijdverschil en jouw reputatie moet onbesproken zijn .

Daarnaast moet ze met het vliegtuig een aantal keer naar manilla en overnachten daar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183773649
quote:
10s.gif Op zondag 16 december 2018 21:01 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Kan jij hierover iets uitweiden? Nu ben ik wel wat nieuwsgierig.
Nou, wat in mijn nabije omgeving gebeurd is laat ik even voor wat het is ivm herkenbaarheid. Maar er is iemand die er eea aan heeft neergepend op een website:

"Welkomscomitee

Na verscheidene verhalen van ex-echtgenoten van filipina's aangehoord te hebben en ook als ik alles wat ik zelf heb waargenomen bekijk, kom ik tot de volgende conclusie : Er bestaat een soort van onofficieel welkomscomitee van filipijnse dames die enkel op geld/ticket uit waren en daarom met een buitenlander getrouwd zijn. Zodra 1 van hun een filipina tegenkomt die pas in het land is, staan ze met raad en daad klaar om die zo snel mogelijk voor te stellen aan de rest van het comitee en haar ongevraagd van goede(????) raad te voorzien en haar op te jutten tegen haar man, hoe goed die ook voor haar is. Ze zijn vaak (hoeft niet)herkenbaar aan de vele Wehkamp juwelen aan hun lijf en plamuur op hun gezicht en ze gedragen zich of ze schatrijk zijn. Ze werken zowel alleen als in groepsverband.

Alle leden van het comitee nodigen zichzelf uit om bij jullie op visite te komen (makkelijk, moet jij of je vrouw niet doen !)en vanaf de eerste seconde dat ze binnen zijn begint het opruien al. Ze gedragen zich of ze de baas zijn over alle nieuwe filipina's en zijn overal toe in staat, b.v om ineens ongevraagd met 20 filipijnse personen binnen te vallen, zelfs je vrouw commanderen in haar eigen huis, ik kan voorbeelden genoeg noemen van dingen die ik gezien/gehoord heb. Ze gaan net zo lang door met opruien tot je vrouw compleet gehersenspoeld is en ook wil scheiden, waarna ze ook welkom is om in het comitee plaats te nemen als ze dat wil. Het lijkt er wel op of ze onderling met elkaar afspreken om in ploegendienst hun slachtoffer te hersenspoelen, zodat er elke dag 1 of meerdere telefonische contacten of visites zijn ermee en het dus grondig aangepakt word met het meeste kans op (snel) succes !

De opmerkingen/adviezen/commentaren die een nieuwe filipina naar haar hoofd krijgt van de leden van zo'n welkomscomitee kunnen o.a. zijn :
*WAT, Heb jij geen OTO gekregen van je man ?? Ik kreeg meteen een nieuwe OTO toen ik hier kwam !
*Heeft je man je geen XXX gegeven dan ? Wat een gierigaard is dat zeg, moet je niet nemen, doe je mond open ! Ik kreeg DIT en DAT en DAT van mijn man !
(ga het niet controleren, want het zijn toch allemaal leugens)
*Luister niet naar je man als ie je vraagt iets te doen, laat het hem zelf maar doen !
*Die blanke willen ons enkel maar gebruiken, laat niet met je spelen en doe je bek open !
*Wat heb jij het slecht getroffen met je vent zeg ! We hebben medelijden met je !
*Als je hem beu bent trap je het gewoon af, kom maar tijdelijk bij ons in huis, wij helpen je wel !

Dit zijn o.a. van die opmerkingen die ik van diverse personen heb gehoord dat die geadviseerd werden, je kan er zelf nog veel meer verzinnen, is zo moeilijk niet. Alles waar ze haar mee kunnen hersenspoelen gebruiken ze. Een nieuwe filipina in het land komt in een vreemde cultuur terecht en zijn vaak snel geneigd om eerder een filipina uit haar eigen cultuur te geloven dan hun echtgenoot. Maakt niet uit in dat geval of het een professionele ex-hoer is die advies geeft waar ze in hun eigen land met een grote boog om heen zouden lopen, op dat moment is het iemand die uit hun eigen vertrouwde cultuur komt en dus geloven ze die vrij snel.

Wat ook opvalt bij zulke serpenten is dat als ze op een filipijns feestje komen bij iemand thuis, ze op hun luie reet blijven zitten en zich laten bedienen omdat ze zich superieur wanen aan de rest. Ze zullen niet opstaan om te helpen met b.v eten klaarmaken of opruimen of af te wassen of zo wat normaal bij goede vriendinnen onderling wel gebruikelijk is.
Overigens kunnen familieleden van een filipina die al in het land aanwezig is ook als "Adviseuse" dienen voor een filipina die net binnenkomt in het land. Bv een oudere zuster of tante of een nicht, vooral als ze ouder zijn dan worden ze vrij snel gelooft omdat dat voortkomt uit de filipijnse cultuur. Ze dienen daar zonder tegen te stribbelen naar te luisteren.

Iets wat ik zelf gezien heb hoe je (mogelijk) kan herkennen dat je vrouw opgefokt word tegen je als je een feest hebt/bezoekt waarbij de filipinas samen staan te eten en te lachen is het volgende. Je zegt wat tegen je vrouw en alle filipinas hebben meteen een supervriendelijke glimlach voor je, maar je vrouw weet overduidelijk even niet hoe ze moet reageren op je, lachend of kwaad kijkend, dan word ze op dat moment beinvloed. Dan heeft ze duidelijk net advies gekregen van 1 of meerdere filipinas daar aanwezig. Das mijn ervaring met zulke dames.
Even ter verduidelijking, ik zei dus "hoe je (MOGELIJK) kan herkennen", dat betekent dat je op moet passen dat je geen verkeerde conclusie trekt op zo'n moment !"

En even verder

"Misschien een beetje grof woord om dat hier te plaatsen kan je denken, helaas zijn vele krengen van het welkomcommitee niet meer dan een ordinaire scheepshoer en dus plaats ik het hier gewoon bij. Ik ben er een paar jaar nadat ik deze website gemaakt heb achter gekomen via kontakt met nederlandse en filipijnse zeelui dat er wereldwijd in vele havenplaatsen busjes vol met filipinas aan boord komen om de filipijnse zeelui "hun aan boord opgebouwde paringsdrang" te helpen kwijtraken.
Heel netjes uitgedrukt dus.

Het schijnt dat er in vrijwel elke havenplaats een persoon is die de hoerenmadam of in het filipijns : "Mama San" contacteert over de hoeveelheid filipijnse zeelui die aan boord zijn van een pas binnengekomen schip. Vervolgens trommelt die alle benodigde en beschikbare filipinas op en haalt ze op met een speciaal daar voor aangeschaft busje en rijd er mee naar het schip.

Mocht je soms nog niet begrijpen en wel willen weten waarom de krengen van het welkomcomite hun uiterste best doen om zoveel mogelijk huwelijken te laten springen zodat de pas in het land gekomen filipinas van een soos/dop uitkering moeten gaan leven, welnu hier heb je een hele goede reden waarom ze dat doen ! De leidster van zo'n welkomcomitee is vaak ook de "Mama San" die een busje heeft en een provisie ontvangt voor elke aangeleverde scheepshoer op het schip. Dus ze heeft ook geregeld nieuw personeel nodig en daarom moet ze zorgen dat pas in het land gekomen filipinas in een dusdanige armoedige situatie komen dat ze hun lijf ook willen verhuren om iets ruimer te kunnen leven. Vanzelfsprekend zoeken ze wel de knapste filipinas uit als toekomstige werkneemster als er genoeg keuze is, dat mag duidelijk zijn.

En ze zijn ontzettend goed in het hersenspoelen als je bedenkt dat een filipina in NL of Belgie die in de Filipijnen een gerespecteert beroep als b.v. lerares had en daar nooit van haar leven zich zou verhuren en vanuit de filipijnse cultuur alle contacten met hoeren vermijd, dat hier na enkele maanden uitkering zelf gaat doen. Wij kennen diverse filipinas die in NL kwamen en bewerkt zijn door het welkomcomite en daarom snel gescheiden waren en die nu bij zo'n "Mama San" in het busje stappen als er een schip met filipijnse zeelui aangekomen is.
We weten het zelfs van een filipina in Gelderland die zo met een busje mee reed naar een schip in Rotterdam om wat bij te verdienen. Dus het gebeurt niet enkel bij filipinas in en rond havenplaatsen !

Elders op deze pagina staat al een voorval waarbij een opruister met een afgeladen busje voor ons hek kwam in NL waarbij mijn vrouw het hek niet open deed, heb me toen al afgevraagd wat die met een busje moest doen. Een andere filipina vertelde het later heel netjes, "die bezocht filipijnse zeelui om er mee te praten zodat ze minder heimwee hadden aan boord". Ze geloofde dat zelf ook wat die "Mama San" haar had wijsgemaakt.

In de filipijnen is er een bijnaam voor zo'n scheepshoer en dat is "A.B. Job" wat iets van "Atjak Barko" betekent in het tagalog. Nederlandse vertaling er van is iets van :"Aan boord van een schip klimmen".

Een nederlander kwam eens in de Filipijnen en was overrompeld door de schoonheid van de filipinas en is er een paar jaar later ook met 1 getrouwd. Hij vaart zelf ook en weet dus precies hoe het werkt met die filipijnse scheepshoeren. Toen zijn vrouw in NL kwam heeft hij haar ook duidelijk verteld dat ze contact met elke filipina die ze tegenkwam moest vermijden vanwege die reden.
Hij liep met haar over straat in de havenstad waar hij woont en ze zien een andere filipina lopen, hij waarschuwt haar meteen dat het ook zo'n scheepshoer is en ze er absoluut niet mee moet praten vanwege het beinvloedingsgevaar.

Maar ja, zijn vrouw heeft de typische altijd vriendelijke filipijnse mentaliteit en die kunnen nu eenmaal niet langs iemand die ze willen vermijden heen lopen zonder dat ze er wat tegen zeggen of zelfs iemand compleet negeren. (Mijn vrouw is GELUKKIG 1 van de zeer weinige filipinas die dat wel kan) Dus op een dag is ze alleen ergens in een winkel of zo en die scheepshoer begint tegen haar te praten en natuurlijk moet ze vriendelijk terug praten, haar adres heeft ze niet gegeven zegt ze. Dus die scheepshoer heeft onderzoek gedaan en die nederlander zijn vrouw had intussen al een kleintje en op een avond gaat de deurbel als ze alleen thuis is met de kleine. Ze doet de deur open en daar staat die filipijnse scheepshoer met 2 filipijnse zeelui bij zich.
Ze krijgt meteen de vraag "of zij 1 van de 2 wil afwerken" omdat ze het zelf nogal druk heeft."

http://www.holland-philippines.com

Als ik wat gebeurtenissen uit m'n nabije omgeving niet zou kennen dan had ik bovenstaande waarschijnlijk behoorlijk overtrokken gevonden, maar dat valt nog vies tegen :')

En wat die Norbert/Bonnenman uit m'n vorige link betreft, die spoort niet helemaal. Na een paar maanden online chatten (via zoon voorgesteld als ik me niet vergis) daar naar toe, binnen 7 dagen trouwen. Dik 30 jaar verschil. T is al niet zo'n knappert :')_! En dan klagen over dat ze het een schijnhuwelijk noemen. En die griet daar vindt het waarschijnlijk al lang best. Ipv als veredelde huishoudster van hem hier gewoon thuis zijn en elke maand een deel van zijn overheidspensioen ontvangen.
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
pi_183773974
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 10:01 schreef ToT het volgende:

[..]

Mijn broer is een succesvolle zakenman, heeft een huis van een half miljoen, verdient ruim een ton per jaar, ziet er goed uit, er zijn meerdere dames in hem geïnteresseerd, maar hij heeft wel een Filipijnse vriendin.
Geen woord aan gelogen.
Elke avond knallen in bed dus ;)
  zondag 16 december 2018 @ 22:19:03 #123
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183774583
Wow, een hoop reacties, ik zal proberen mijn best te doen om ze allemaal te beantwoorden, ik zal daarom deze reactie telkens aanvullen.

quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:31 schreef Mr.Ping het volgende:
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 04:45 schreef LangeTabbetje het volgende:
Ook wil men vaak een garantsteller. Je moet boven een bepaalde grens verdienen om men tevreden te stellen. Je zou even kunnen kijken op de website van het Ministerie wat momenteel de norm is. (overigens wordt het met een bijstandsuitkering lastig vermoed ik).

Verder moet je vriendin nog een ziektekosten verzekering afsluiten voor de duur van haar vakantie.
Ze willen 1. Een garantsteller of 2. Een toerist die zelf voldoende vermogen heeft.
Nu kan ik haar zonder problemen die 34 euro die ze per dag 'nodig' zou zijn zo even toesturen dan kan ze het laten zien op het vliegveld (indien er om wordt gevraagd) en dan zou ik het zo weer terugkrijgen. Voor 3 weken gaat het dan om een bedrag van zo'n 700 a 750 euro.

Ja, klopt wat betreft de ziektekosten verzekering. Alhoewel ik geen idee heb hoe het gesteld is met de zorgverzekeraars in de Filipijnen. Het is ook een onderwerp waarover we niet gepraat hebben toen ik daar was.
Ik ben er al geweest, zoals gezegd, ik ben er van 1 november tot 23 november zelf geweest. En waarom zou je met een bijstanduitkering niet op vakantie kunnen? De vliegticket was 700 euro. Van de bijstand krijg je al 500 euro vakantiegeld, ik rook niet, ik drink niet, ga zorgvuldig met m'n geld om, dus dat is geen obstakel.
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 08:35 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?
Zie hierboven, verstandig met je geld omgaan. Niet drinken en niet roken scheelt al honderden euro's per maand. Een roker die ook tevens drinkt is het bedrag van zo'n vliegtuigticket in 3 maanden zo kwijt.
quote:
En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
Nou, je geloof het of niet, maar er bestaat zoiets als een volledige gratis internationale datingsite, te vinden op www.fdating.com ,en daar heb ik haar leren kennen. Echt heel veel dames daar overigens.
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:42 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als het land geen onvoorspelbare dictatuur was dan had hij er zelfs naartoe gekund om te werken en te leven maar ik zou daar voorlopig liever niet op inzetten.
Nou, om eerlijk te zijn, het land is mij veel te warm en te drukkend en het is er ook niet bepaald schoon en opgeruimd. Iedereen bouwt maar wat en ik had het gevoel gewoon in 1 groot kamp te leven. En dan die stank van al die driewielers en van die oude jeeps die de Amerikanen hebben achtergelaten (Jeepneys) gemixt met al die standjes langs de weg. Niet echt mijn ding. Maar de hitte is bleghh, elke dag maar weer.
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:48 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Sollicitatieplicht he? En/of tegenprestatie. Je kunt en mag niet zo maar even voor onbepaalde tijd naar het buitenland.
Al heb je ook in de bijstand vakantiedagen.
Ik heb een ontheffing daarvoor, geen sollicitatieplicht en/of tegenprestatie. Je hebt sowieso in de bijstand 4 weken officiële vakantie. Wat je in die periode doet moet je zelf weten.
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:08 schreef ToT het volgende:
Iemand heeft me een DM en PM gestuurd om hier ff te komen kijken. :)

Zeer lastig.
Ik heb ook een Filipijnse dame leren kennen en inmiddels wonen we al samen en hebben we een baby. *O*

Een vakantie bij jou vind ik wel erg, erg kort. Ik heb mijn vrouw (toen dus nog vriendin) eerst hier 3 maanden laten komen en daarna nog een keertje 2 maanden zodat we elkaar en zij Nederland beter kon(den) leren kennen en we echt zeker over de vervolgstap konden zijn. Je land en familie achter laten is een enorme stap.

Voor haar is een langdurige opleiding idd genoeg als bewijs voor dat ze hier niet gaat onderduiken en een reden heeft om weer terug naar huis te gaan. Mijn vrouw had toen ook alleen een afgeronde opleiding en geen vaste baan toen ze hier naar toe kwam.

Een bijstandsuitkering HOEFT de boel niet per sé onmogelijk te maken. Je inkomen is waarschijnlijk onder de officiële ondergrens, maar ze KUNNEN uitzonderingen maken. Hoe je zo'n uitzondering voor elkaar kunt krijgen, weet ik niet. (Edit: volgens mij is dat alleen bij immigratie zo, niet bij tijdelijk verblijf. Volgens mij moet je bij tijdelijk verblijf wel meer hebben dan alleen bijstand.) Maar een derde partij garant laten staan is idd wel een betere optie; dat heb ik ook een keer gedaan voor de zus van een buurvrouw die hier naar toe kwam.

De ¤34 per dag is inclusief eventuele hotelkosten voor het geval het mis gaat tussen jullie en zij elders onderdak moet zien te krijgen tot ze weer terug naar huis kan vliegen.

Naar eigen vermogen kijken ze niet; dat kun je namelijk ook over de balk gooien voor ze hier komt / als ze hier is. MISSCHIEN als je geld op haar rekening staat dat het verschil maakt, maar dat lijkt me echt niet verstandig en ik weet ook niet zeker of dat überhaupt verschil zou maken.

Zelf heb ik wel vooraf een ticket gekocht zonder zekerheid te hebben, maar ze raden idd een reservering aan.
Tip: zorg dat de aanvraag voor het visum meteen voor 90 dagen is, zodat je veel meer speling hebt qua tijd waarin de heen- en terugreis plaats kan vinden. Je HOEFT die 90 dagen namelijk niet op te gebruiken. De begin- en einddatum hoeven niet per sé op de datums te liggen die op het vliegticket staan, zolang die vluchtdatums maar wel in die periode vallen.
Mocht het allemaal lukken en ze komt hier naar toe, zorg er wel voor dat ze foto's van jullie beiden op haar telefoon kan laten zien bij de douane; mijn vrouw heeft gezien dat er iemand voor haar neus terug naar huis werd gestuurd terwijl ik naast een wel heel erg zenuwachtig kijkende jongeman met een bos bloemen stond. Ik weet niet zeker of die 2 bij elkaar hoorden, maar ik heb hem niet met iemand weg zien lopen. Je moet bij de douane wel aan kunnen tonen dat je elkaar eerder ontmoet hebt.
Ah kijk een lotgenoot. Die 2 of 3 maanden zou ik best wel willen, maar aan mijn bijstandsuitkering komt ook vroeg of laat een einde. Verder kan ik niet garant voor haar staan op dit moment, daarvoor moet ik eerst minimaal 12 maanden een baan hebben gehad. Dat betekend dus dat zij elke dag 34 euro moet hebben. Dat kan ik nog wel voor haar regelen voor 3 a 4 weken tijd, en misschien is het ook nog wel mogelijk om haar terugkeer tijd wat op te rekken als ze hier eenmaal is. Maar, ook dat kost weer geld om je ticket te laten ombatterijen.

De 3e partij garant laten staan is een lastige. Er zijn niet zoveel mensen die dat zomaar even willen doen. Ik ken hooguit 2 personen die het mogelijkerwijs zouden kunnen doen. Of ze het willen is een tweede.

Foto's van ons beide hebben we al, ik ben er immers al geweest en er zijn honderden foto's en voor uren aan beeldmateriaal. Bewijs dat wij een 'relatie' hebben is er genoeg.
Ik zal je suggestie voor de aanvraag visa 90 dagen wel in mijn achterhoofd houden.
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:22 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Hij heeft vermogen, dus of het nu voor een dikke plasma tv is of voor vakantie maakt niet uit.
Komt nog uit de tijd dat ik nog wel werkte, ook nog toen ik samen woonde met mijn ex, toen sparen sowieso sneller ging. We konden toen ruim 750 euro per maand wegzetten. Dat red ik nu niet meer, mag nu blij zijn met 100 a 150 euro per maand, en dan leef ik gewoon bijzonder zuinig.

Maar nogmaals, de bijstand is niet voor altijd bedoeld. Er is een rechtszaak gaande tegen het UWV (lang verhaal) dat doorgaat tot aan de Hoge Raad (waar ik net afgelopen dinsdag ben geweest in Utrecht), en als dat positief wordt bevonden ga ik naar de WIA, zo niet dan klop ik bij Sociale Dienst aan de deur en probeer ik BBL traject te krijgen voor chemisch proces operator, wat mijn maat ook doet. In 5 ploegen, verdiend lekker. :)

quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:27 schreef ToT het volgende:
Als ze eenmaal hier is, moet je haar natuurlijk wel wat leuke dingen laten zien hier in Nederland, en je moet natuurlijk ook een ziektekostenverzekering voor haar betalen. (OOM verzekeringen is een goeie). Onderschat de kosten van dit alles ook niet. Let er wel op dat je voldoende geld overhoudt voor haar volgende ticket hier naar toe (voor de immigratie) en een klein bedragje voor die procedure. Als je haar zelf Nederlands en kennis van de Nederlandse maatschappij leert scheelt het al klauwen met geld aan cursussen. Maar in 3 weekjes tijd gaat dat niet lukken. Ik heb het mijn vrouw geleerd in die 3 + 2 maand dat zij hier was. (Ze is met een negen en twee tienen geslaagd, maar er zijn genoeg anderen die het examen 5x moeten doen of zo voor ze eindelijk slagen.) Met jullie zal het wat moeilijker gaan omdat jullie beiden blijkbaar niet heel goed in Engels zijn?
Houd ook rekeningen met idd nog een trip naar Manila voor visums, maar ook kosten om haar diploma's te laten valideren (red ribbon heet dat) en verzendkosten om alle papieren naar haar te laten sturen zodat ze niet nog een keer naar Manila toe hoeft. Ook moet je kosten voor een boarding house in gedachten houden voor een kort verblijf in Manila, indien nodig.

En DAN pas komt de ÉCHT moeilijke periode; haar verblijf hier in Nederland met een verblijfsvergunning, tot ze hier een baan heeft. Mijn vrouw woont hier nu anderhalf jaar en het is een aaneenschakeling van parttime werk en uitzendbaantjes, met af en toe een uitgebreider contract die weer snel opgegeven wordt omdat het met reizen vaak erg moeilijk is zo zonder rijbewijs of ze werd enorm uitgebuit. Zolang ze nog niet voldoende Nederlands kan spreken en geen eigen vervoer heeft, zit je ook snel met rottige baantjes die om 5 of 6 uur 's nachts beginnen, zodat ze 's middags moe thuis komt en 's avonds vroeg weer naar bed moet.
En dit alles als je dus het geluk hebt dat er werk in de buurt te vinden is voor iemand die de taal niet machtig is en geen eigen vervoer heeft. We zijn zelfs verhuisd omdat in mijn oude woonomgeving er gewoon niets voor haar te vinden was.
Ik denk dat dit alles me al snel ¤10.000 bij elkaar gekost heeft. De immigratieprocedure kost zoals gezegd vrij weinig, maar alles er omheen en haar onderhouden tot ze voldoende eigen inkomsten heeft kost gewoon fakking veel.
Ik heb allerlei spullen verkocht om het te kunnen bekostigen: audio-apparatuur, mijn camera, lenzen enz. Als je in de bijstand zit en je bent nu al te trots om iemand te vragen om mede garant voor haar te staan, dan kan het heel gevaarlijk worden als ze uiteindelijk hier woont.

En als ze eenmaal hier woont en een baan heeft, houd er dan wel rekening mee dat niet haar volledige inkomen voor jullie gezamenlijke kosten gebruikt kan worden; zijzelf moet natuurlijk ook wel wat geld overhouden, maar het is ook standaard dat ¤100 - ¤200 per maand naar de familie gaat, met af en toe een hoger bedragje in geval van nood als er iemand ziek is of een broertje of zusje geld voor school nodig heeft of whatever. En afhankelijk van waar de familie woont heb je ook kans dat er gespaard moet worden voor een nieuw huisje voor de familie.
Mijn broer heeft toevallig ook een Filipijnse vriendin, en het huis van haar familie is inmiddels klaar. Mijn vrouw is aan het sparen om er eentje te laten bouwen.

Wijzelf zitten financieel nu weer iets beter nu de kosten wat gedeeld worden, maar er blijft genoeg onzekerheid over werk. Haar huidige uitzendwerk loopt half januari af en ze kan waarschijnlijk daarna elders wel saai lopende band werk doen in een lawaaierige omgeving, maar dat houdt ook weer erg vroeg opstaan in.
Tja, Nederlands leren in 3 weken zit er niet in. Maar ik zie dat ook niet gauw gebeuren in 3 maand. Overigens, haar studie duurt toch nog tot mei 2020, dus tegen die tijd hoop ik wel als sponsor te kunnen fungeren. Wat betreft het rondloeren in Nederland, dat zal gezien ons budget ook eerst even bij 'budget' blijven, zeker gezien de kosten die nog gaan komen. Het probleem is ook dat zij helemaal geen inkomen heeft. Verder is het Engels wel oke. Haar Engels is wat beperkt, mijn Engels is nagenoeg een 2e taal.

Je vrouwtje rotbaantjes laten doen vind ik eigenlijk not-done. Mocht (met de nadruk op mocht) ik een baan krijgen als een procesoperator en ik kan in een 5 ploegen dienst een leuk salaris krijgen, dan mag ze van mij ook wel eerst thuis blijven om beter Nederlands te leren kennen. Zij weet niet anders dan leven van weinig geld, en voor mij is het net zo. Voor ons beiden dus niets nieuws. Alhoewel in haar ogen onze standaarden al vele malen 'rijker' lijken (en ook zijn) dan wat zij gewend is.

1 groot plus punt heeft mijn vriendin wel, ze woont op nog geen 30km van Manila, dus het is voor haar niet zo ver op en neer naar de Nederlandse ambassade voor een visa.

quote:
15s.gif Op zaterdag 15 december 2018 10:36 schreef Lienekien het volgende:
MIsschien een rare vraag, maar geldt die hele administratie voor elke toerist uit de Filipijnen die hier op vakantie wil komen?
Als een Filipijnse gewoon een hotelreservering heeft, en deze ook betaald heeft, genoeg redenen heeft om ook weer terug te gaan (eigen huis, kinderen, baan) dan is het voor zo iemand niet zo'n probleem om hier in Nederland de toerist uit te hangen.
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

TS zal vooral moeten zorgen dat hij uit de bijstand komt, anders kan hij het sowieso vergeten een partner hierheen te halen.
Dat klopt, dat is ook de bedoeling. Want zelfs met een Nederlandse samenwonen gaat niet als je een bijstandsuitkering hebt, dan wordt je daarop gekort als je partner een baan heeft. En die wordt er geheid niet vrolijk van al ze alleen voor alles moet opdraaien. Dus idd, uit de bijstand.
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 13:29 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Dan moet hij eerst wat aan z’n arbeidsethos doen.

Mja, ik zal eerlijk bekennen dat het minimumloon gewoon veel te weinig is. Zeker als je het afstemt op wat bijstanders aan kwijtscheldingen krijgen is het gewoon niet rendabel om tegen een minimumloon te werken. Dat is ook de reden waarom ik liever in ploegendiensten zou willen werken. Heb je aanzienlijk meer geld, en je hoeft niet elke dag vroeg je nest uit. Het is niet dat ik te lui ben om te werken, maar vroeg me nest uit nekt me zo. Ik ben echt totaal een ochtend mens.
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 15:10 schreef Cyanide- het volgende:
Arme meiske denkt een rijke westerse tatta geregeld te hebben, is het een bijstandstrekker die haar niet eens tijdelijk hierheen krijgt, laat staan permanent :')
Zij weet er volledig vanaf en het is haar niet om het geld te doen. Ik heb dit al verscheidene keren getest. Zelfs een bijstandsuitkering is daar al een berg geld. Als ik daar kom met 500 euro in mijn zak dan heb je gewoon een berg geld (ruwweg 30.000pesos). Het minimumloon in de Filipijnen is 400pesos per werkdag. Maar in de zuidelijke eilanden, zoals Mindanao, ligt dit lager. Daar verdienen ze maar 100pesos per dag. Omgerekend ¤1,60. En vergeet die bijstandsuitkering in z'n totaliteit ook gewoon maar, want ik weet zelf ook wel dat ik haar hier geen permanente verblijfsvergunning kan bieden zonder werk. Dus alle vragen/opmerkingen mbt de bijstand kunnen wel achterwege blijven, die situatie veranderd niet.
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 16:31 schreef ToT het volgende:

[..]

^O^ Helder!
Ik zat ook al te twijfelen! :T
We komen er nog op terug als ik hier een foto van ons beiden laat zien ergens op een romantische plekje, in Madurodam ofzo :P
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 23:16 schreef Sport_Life het volgende:
Jij in de bijstand, zij spreekt nauwelijks Engels. Klinkt niet als een fijne basis. Waarom zorg je niet eerst voor een baan en kan zij ondertussen Engelse cursus volgen ?
Correctie, ze spreekt wel goed Engels, alleen het diepere Engels ligt wat lastiger. En omdat wij Nederlanders onze taal soms nogal letterlijk in het Engels overdragen (zie Louis van Gaal) is het voor hun soms ook weer lastig te begrijpen wat wij precies bedoelen. Ze kan zich prima redden in het Engels.

[ Bericht 26% gewijzigd door TechnoCat op 16-12-2018 23:30:05 ]
pi_183776126
Jij in de bijstand, zij spreekt nauwelijks Engels. Klinkt niet als een fijne basis. Waarom zorg je niet eerst voor een baan en kan zij ondertussen Engelse cursus volgen ?
  zondag 16 december 2018 @ 23:24:39 #125
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183776331
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 22:19 schreef TechnoCat het volgende:
Wow, een hoop reacties, ik zal proberen mijn best te doen om ze allemaal te beantwoorden, ik zal daarom deze reactie telkens aanvullen.

[..]

[..]

Ze willen 1. Een garantsteller of 2. Een toerist die zelf voldoende vermogen heeft.
Nu kan ik haar zonder problemen die 34 euro die ze per dag 'nodig' zou zijn zo even toesturen dan kan ze het laten zien op het vliegveld (indien er om wordt gevraagd) en dan zou ik het zo weer terugkrijgen. Voor 3 weken gaat het dan om een bedrag van zo'n 700 a 750 euro.

Ja, klopt wat betreft de ziektekosten verzekering. Alhoewel ik geen idee heb hoe het gesteld is met de zorgverzekeraars in de Filipijnen. Het is ook een onderwerp waarover we niet gepraat hebben toen ik daar was.
Ik ben er al geweest, zoals gezegd, ik ben er van 1 november tot 23 november zelf geweest. En waarom zou je met een bijstanduitkering niet op vakantie kunnen? De vliegticket was 700 euro. Van de bijstand krijg je al 500 euro vakantiegeld, ik rook niet, ik drink niet, ga zorgvuldig met m'n geld om, dus dat is geen obstakel.

[..]

Zie hierboven, verstandig met je geld omgaan. Niet drinken en niet roken scheelt al honderden euro's per maand. Een roker die ook tevens drinkt is het bedrag van zo'n vliegtuigticket in 3 maanden zo kwijt.

[..]

Nou, je geloof het of niet, maar er bestaat zoiets als een volledige gratis internationale datingsite, te vinden op www.fdating.com ,en daar heb ik haar leren kennen. Echt heel veel dames daar overigens.

[..]

Nou, om eerlijk te zijn, het land is mij veel te warm en te drukkend en het is er ook niet bepaald schoon en opgeruimd. Iedereen bouwt maar wat en ik had het gevoel gewoon in 1 groot kamp te leven. En dan die stank van al die driewielers en van die oude jeeps die de Amerikanen hebben achtergelaten (Jeepneys) gemixt met al die standjes langs de weg. Niet echt mijn ding. Maar de hitte is bleghh, elke dag maar weer.

[..]

Ik heb een ontheffing daarvoor, geen sollicitatieplicht en/of tegenprestatie. Je hebt sowieso in de bijstand 4 weken officiële vakantie. Wat je in die periode doet moet je zelf weten.

[..]

Ah kijk een lotgenoot. Die 2 of 3 maanden zou ik best wel willen, maar aan mijn bijstandsuitkering komt ook vroeg of laat een einde. Verder kan ik niet garant voor haar staan op dit moment, daarvoor moet ik eerst minimaal 12 maanden een baan hebben gehad. Dat betekend dus dat zij elke dag 34 euro moet hebben. Dat kan ik nog wel voor haar regelen voor 3 a 4 weken tijd, en misschien is het ook nog wel mogelijk om haar terugkeer tijd wat op te rekken als ze hier eenmaal is. Maar, ook dat kost weer geld om je ticket te laten ombatterijen.

De 3e partij garant laten staan is een lastige. Er zijn niet zoveel mensen die dat zomaar even willen doen. Ik ken hooguit 2 personen die het mogelijkerwijs zouden kunnen doen. Of ze het willen is een tweede.

Foto's van ons beide hebben we al, ik ben er immers al geweest en er zijn honderden foto's en voor uren aan beeldmateriaal. Bewijs dat wij een 'relatie' hebben is er genoeg.
Ik zal je suggestie voor de aanvraag visa 90 dagen wel in mijn achterhoofd houden.

[..]

Komt nog uit de tijd dat ik nog wel werkte, ook nog toen ik samen woonde met mijn ex, toen sparen sowieso sneller ging. We konden toen ruim 750 euro per maand wegzetten. Dat red ik nu niet meer, mag nu blij zijn met 100 a 150 euro per maand, en dan leef ik gewoon bijzonder zuinig.

Maar nogmaals, de bijstand is niet voor altijd bedoeld. Er is een rechtszaak gaande tegen het UWV (lang verhaal) dat doorgaat tot aan de Hoge Raad (waar ik net afgelopen dinsdag ben geweest in Utrecht), en als dat positief wordt bevonden ga ik naar de WIA, zo niet dan klop ik bij Sociale Dienst aan de deur en probeer ik BBL traject te krijgen voor chemisch proces operator, wat mijn maat ook doet. In 5 ploegen, verdiend lekker. :)

[..]

Tja, Nederlands leren in 3 weken zit er niet in. Maar ik zie dat ook niet gauw gebeuren in 3 maand. Overigens, haar studie duurt toch nog tot mei 2020, dus tegen die tijd hoop ik wel als sponsor te kunnen fungeren. Wat betreft het rondloeren in Nederland, dat zal gezien ons budget ook eerst even bij 'budget' blijven, zeker gezien de kosten die nog gaan komen. Het probleem is ook dat zij helemaal geen inkomen heeft. Verder is het Engels wel oke. Haar Engels is wat beperkt, mijn Engels is nagenoeg een 2e taal.

Je vrouwtje rotbaantjes laten doen vind ik eigenlijk not-done. Mocht (met de nadruk op mocht) ik een baan krijgen als een procesoperator en ik kan in een 5 ploegen dienst een leuk salaris krijgen, dan mag ze van mij ook wel eerst thuis blijven om beter Nederlands te leren kennen. Zij weet niet anders dan leven van weinig geld, en voor mij is het net zo. Voor ons beiden dus niets nieuws. Alhoewel in haar ogen onze standaarden al vele malen 'rijker' lijken (en ook zijn) dan wat zij gewend is.

1 groot plus punt heeft mijn vriendin wel, ze woont op nog geen 30km van Manila, dus het is voor haar niet zo ver op en neer naar de Nederlandse ambassade voor een visa.

[..]

Als een Filipijnse gewoon een hotelreservering heeft, en deze ook betaald heeft, genoeg redenen heeft om ook weer terug te gaan (eigen huis, kinderen, baan) dan is het voor zo iemand niet zo'n probleem om hier in Nederland de toerist uit te hangen.

[..]

Dat klopt, dat is ook de bedoeling. Want zelfs met een Nederlandse samenwonen gaat niet als je een bijstandsuitkering hebt, dan wordt je daarop gekort als je partner een baan heeft. En die wordt er geheid niet vrolijk van al ze alleen voor alles moet opdraaien. Dus idd, uit de bijstand.

[..]

Mja, ik zal eerlijk bekennen dat het minimumloon gewoon veel te weinig is. Zeker als je het afstemt op wat bijstanders aan kwijtscheldingen krijgen is het gewoon niet rendabel om tegen een minimumloon te werken. Dat is ook de reden waarom ik liever in ploegendiensten zou willen werken. Heb je aanzienlijk meer geld, en je hoeft niet elke dag vroeg je nest uit. Het is niet dat ik te lui ben om te werken, maar vroeg me nest uit nekt me zo. Ik ben echt totaal een ochtend mens.

Joh begin er niet aan
Je zit al diep in de shit

Ruim eerst de ellende op waar je nu in zit
In de Filipijnen lopen nog 500.000 van de potentiële "vriendinnen"
https://www.dateinasia.com/dating/philippines
Zoek maar uit, misschien staat je vriendin er wel bij

Kan zij daar ook gewoon verder met haar "job"
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 16 december 2018 @ 23:29:25 #126
74056 crew  ToT
pi_183776445
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 22:19 schreef TechnoCat het volgende:
Wow, een hoop reacties, ik zal proberen mijn best te doen om ze allemaal te beantwoorden, ik zal daarom deze reactie telkens aanvullen.

Je wil haar studie sponsoren vanuit je bijstand? :?
En ze is nu met een studie bezig zonder dat ze één rooie rotcent heeft?
Beide dingen vind ik erg, erg dubieus.
Maar m'n twijfel aan je intenties is wel verminderd nu je hier reageert.
Maar zoals nietzman vroeg: hoe zit het met dit topic dan: WGR / Een beetje geld verdienen in korte tijd ? 6 dagen na je verblijf in de Filipijnen gepost? Daar je geld er doorheen gejast dus, en dan wil je haar dus ook nog sponsoren? (Alleen noem je je vakantie niet in dat topic; je noemt andere reden voor het krap aan kas zitten.) Mocht dit allemaal wel echt zijn, wees voorzichtig; ik vind het erg verdacht als iemand zonder rooie rotcent een studie volgt en van jouw geld afhankelijk zou zijn.

@ haar Nederlands laten leren terwijl ze hier is; dat kan alleen tijdens haar vakantie dan. Voor de immigratie moet ze eerst de basisexamens doen voor ze hier naar toe kan komen.
Die basiskennis kun je, als je je echt goed inzet, wel in 3 maand leren. Dat is mijn vrouw ook gelukt.
De echte integratie-examens is natuurlijk wel heel andere koek en dat moet je gewoon hier leren idd als je hier eenmaal woont.

[ Bericht 4% gewijzigd door ToT op 16-12-2018 23:34:39 ]
  zondag 16 december 2018 @ 23:33:00 #127
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183776511
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 23:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Joh begin er niet aan
Je zit al diep in de shit

Ruim eerst de ellende op waar je nu in zit
In de Filipijnen lopen nog 500.000 van de potentiële "vriendinnen"
https://www.dateinasia.com/dating/philippines
Zoek maar uit, misschien staat je vriendin er wel bij

Kan zij daar ook gewoon verder met haar "job"
Welke 'shit'? Ik zit niet in de shit. Ja ik ben enkel werkloos, maar ik heb geen schulden, geen verslavingen, kan goed met geld omgaan zelfs al zit ik in de bijstand. Bovendien, nogmaals voor de permanente visa zou het niet eerder worden dan mei 2020. En die werkloosheid kan waarschijnlijk op korte termijn verdwijnen.

En er bestaat ook zoiets als verliefd zijn op elkaar, dan laat je elkaar niet gaan. Dan laat je je niet door bureaucratie tegenhouden.
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2018 23:29 schreef ToT het volgende:

[..]

Je wil haar studie sponsoren vanuit je bijstand? :?
En ze is nu met een studie bezig zonder dat ze één rooie rotcent heeft?
Beide dingen vind ik erg, erg dubieus.
Maar m'n twijfel aan je intenties is wel verminderd nu je hier reageert.
Maar zoals nietzman vroeg: hoe zit het met dit topic dan: WGR / Een beetje geld verdienen in korte tijd ? 6 dagen na je verblijf in de Filipijnen gepost? Daar je geld er doorheen gejast dus, en dan wil je haar dus ook nog sponsoren? Mocht dit allemaal wel echt zijn, wees voorzichtig; ik vind het erg verdacht als iemand zonder rooie rotcent een studie volgt en van jouw geld afhankelijk zou zijn.

@ haar Nederlands laten leren terwijl ze hier is; dat kan alleen tijdens haar vakantie dan. Voor de immigratie moet ze eerst de basisexamens doen voor ze hier naar toe kan komen.
Die basiskennis kun je, als je je echt goed inzet, wel in 3 maand leren. Dat is mijn vrouw ook gelukt.
De echte integratie-examens is natuurlijk wel heel andere koek en dat moet je gewoon hier leren idd als je hier eenmaal woont.
Het is niet eenvoudig om de situatie helemaal getypt uit te leggen. Inderdaad ze heeft geen inkomen, maar ze wordt onderhouden door haar familie. Families wonen vaak bij elkaar, dat is heel normaal daar dat ze met 5 tot 10 personen in 1 huis wonen. Haar studie sponsoren is pas van toepassing als we bezig gaan met de PERMANENTE visa. Maar die is NU nog niet aan de orde. Dat is pas voor 2020 of misschien 2021. Tegen die tijd hoop ik allang weer een fatsoenlijke baan te hebben en zeker in ploegendiensten is het gewoon goed verdienen. Met mijn spaargedrag kan ik dan gewoon grof sparen. Het klopt dat mijn bezoek aldaar wat duurder was uitgevallen en ik zocht gewoon naar alternatieven om wat bij te verdienen, maar ja, dat mag ja nie van de bijstand. Ook krom, ze willen je aan het werk, maar je mag niet aan het werk, want dan wordt je weer gekort. Hoezo stimulering?

Maar ze is niet afhankelijk van mij. Ze krijgt van haar familie van alle kanten geld toegestopt en die redt zich wel. Voor de rest kan ze, uit eigen beweging, tot die tijd, ook zoveel mogelijk aan zelfstudie doen, Nederlands leren. Ik heb begrepen dat die inburgeringsexamens niet eens zo moeilijk zijn.

Het is toch eigenlijk krom, we halen wel tienduizenden overduidelijke economische asielzoekers binnen, die ALLES voorgeschoteld krijgen, zeker als ze eenmaal statushouder zijn, maar als je een fatsoenlijke vrouw uit de Filipijnen hierheen wilt laten komen, eentje die niet te beroerd is om te werken, dan wordt je het leven erg moeilijk gemaakt. Volgens mij kan ik haar beter hierheen halen als asielzoeker, op de vlucht voor ISIS in Mindanao. (overigens geen geintje, ISIS is actief in Mindanao).

[ Bericht 28% gewijzigd door TechnoCat op 16-12-2018 23:42:32 ]
pi_183777080
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 23:33 schreef TechnoCat het volgende:

ik zocht gewoon naar alternatieven om wat bij te verdienen, maar ja, dat mag ja nie van de bijstand. Ook krom, ze willen je aan het werk, maar je mag niet aan het werk, want dan wordt je weer gekort. Hoezo stimulering
Je begrijpt dat je niet gekort zou worden, maar dat je gewoon minder nodig hebt van de staat om te overleven?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_183777083
Ok, dus je gaat 750,- euro overmaken + het geld voor een ticket zodat ze zelf de reis kan betalen.

Klinkt best simpel!
  zondag 16 december 2018 @ 23:58:36 #130
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183777238
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 23:53 schreef marsan het volgende:

[..]

ik zocht gewoon naar alternatieven om wat bij te verdienen, maar ja, dat mag ja nie van de bijstand. Ook krom, ze willen je aan het werk, maar je mag niet aan het werk, want dan wordt je weer gekort. Hoezo stimulering
[quote]

Je begrijpt dat je niet gekort zou worden, maar dat je gewoon minder nodig hebt van de staat om te overleven?
Daarom heeft het ook geen zin om wat te doen.
quote:
7s.gif Op zondag 16 december 2018 12:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Hoe zouden die kinderen het nu vergaan? Dat zijn nu al tieners..
Mijn hemel, wat een dieptrieste documentaire. Die vrouw is niet bepaald happy en er zit maar weinig pit in. Dat is bij mij wel een stuk anders. Mijn vrouwtje is veel actiever en ons leeftijdsverschil is ook veel kleiner dan wat ik hier zie. En die kerel, die hoort al bijna in het verzorgingstehuis. Zo oud ben ik nog lang niet...
quote:
99s.gif Op zondag 16 december 2018 23:53 schreef Mr.Ping het volgende:
Ok, dus je gaat 750,- euro overmaken + het geld voor een ticket zodat ze zelf de reis kan betalen.

Klinkt best simpel!
Western Union maakt je het het level erg simpel.
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 14:37 schreef DeOvenist het volgende:
Die stigmas waren er voor die tijd ook wel. Met gelijkwaardigheid heb je wel een punt. Het ding is dat veel mensen dat op landelijk niveau vergelijken in plaats van op individueel niveau.

Vraag voor TS? Had jij eerder niet een online vriendin uit zo'n gesloten stad uit Rusland, en later een uit de Oekraïne die naar Nederland kwam? Best goed van je dat je de hoop nog niet hebt opgegeven. Laat de topics over je ervaringen maar komen :9
Dat klopt, die dame kwam uit Krasnojarsk, maar daar kon ik niet heen omdat de stad gesloten is voor westerlingen.
De Oekraiense dame is hier wel geweest. Die heeft hier 2 weken gebivakkeerd. Was naar verhouding ook stukken goedkoper dan de Filipijnen, maar uiteindelijk heeft zij gezegd "Sorry maar ik voel toch niets voor je". Mja, goed wat doe je daar aan? Er moet wel chemie zijn tussen 2 mensen. Ik had niet het idee dat het haar om geld te doen viel, want ze heeft nooit een ene stuiver voor iets gevraagd. Het was omdat mijn neef naar de Filipijnen was geweest en daar een leuke dame heeft leren kennen dat mijn interesse ook naar dat land heeft verlegd. En de vrouwen zijn daar heel erg geïnteresseerd in Europese mannen, niet alleen voor het geld (anders was de mijne allang er mee gestopt nadat ik bij haar ben geweest), maar, zoals zij het zegt, onze "blauwe ogen, blond haar en puntige neus" vinden ze exotisch. Mja, het is natuurlijk ook als je daar opgegroeid bent dan zie je bijna geen blauwe ogen met een puntige neus en blond haar. :-)

[ Bericht 13% gewijzigd door TechnoCat op 18-12-2018 05:05:11 ]
pi_183777331
30 minuten van Manila wonen? Nederlands leren hier in een paar weken?

Lieve jongen, kijk eens op www.dutchteacherphilippines.com.
Zit in Makati. Heeft ook een Facebook pagina. Sneller en beter Nederlands leren dan daar moet nog uitgevonden worden. ^O^
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 00:05:54 #132
74056 crew  ToT
pi_183777376
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 23:33 schreef TechnoCat het volgende:

Helder. :)

Ja die basisimmigratie stelt geen fuck voor. Ik heb het mijn vriendin zeer snel geleerd en ze is met een negen en twee tienen geslaagd. :) Wel goed lesmateriaal aanschaffen daar voor, natuurlijk. En veel is ook gratis online te vinden.
pi_183777393
Western Union is rete duur. Worldremit, TransferWise, azimo zijn sneller en goedkoper. Bovendien komt het dan gelijk op haar e-wallet/account en hoeft ze niet naar een cash pick up (en kun jij ook met Ideal of PayPal afrekenen). Mobile load evenzo, mocht ze even krap bij kas zitten en je toch graag in contact willen blijven, een top-up vanaf hier op haar mobiele nummer daar is zo geregeld.

[ Bericht 9% gewijzigd door DeOvenist op 17-12-2018 00:21:14 ]
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
  maandag 17 december 2018 @ 00:07:38 #134
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183777410
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 23:58 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Je begrijpt dat je niet gekort zou worden, maar dat je gewoon minder nodig hebt van de staat om te overleven?

Daarom heeft het ook geen zin om wat te doen.

[..]

Mijn hemel, wat een dieptrieste documentaire. Die vrouw is niet bepaald happy en er zit maar weinig pit in. Dat is bij mij wel een stuk anders. Mijn vrouwtje is veel actiever en ons leeftijdsverschil is ook veel kleiner dan wat ik hier zie. En die kerel, die hoort al bijna in het verzorgingstehuis. Zo oud ben ik nog lang niet...

[..]

Western Union maakt je het het level erg simpel.

ALS jij 750 euro gaat overmaken dan hoor je nooit meer iets van haar

wees niet zo dom en luister naar mensen die de Filipijnen kennen
Stop met deze ongein,
Waarschijnlijk ligt ze nu met een Aussie te knarren , ga nu maar zuinig verder sparen
Ik wil je trots niet krenken hoor, maar de kans dat ze alweer 22 man heeft afgewerkt schat ik op 100%

Wat er ook gebeurd NOOIT geld overmaken ,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183777502
Donna is wel een schatje.
Maar Sheryl is ook wel leuk.

*;
pi_183777559
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ALS jij 750 euro gaat overmaken dan hoor je nooit meer iets van haar

wees niet zo dom en luister naar mensen die de Filipijnen kennen
Stop met deze ongein,
Waarschijnlijk ligt ze nu met een Aussie te knarren , ga nu maar zuinig verder sparen
Ik wil je trots niet krenken hoor, maar de kans dat ze alweer 22 man heeft afgewerkt schat ik op 100%

Wat er ook gebeurd NOOIT geld overmaken ,
Jij denkt dat ze haar kip met gouden eieren gaat negeren of doodzwijgen?

Denk eerder dat ze onder het mom van bespreken hoe het gaat; laat weten dat dr mobiel is gevallen, ze naar de dokter moest, vertelt dat haar familie problemen heeft en geen geld meer aan gaat geeft, etc.
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
  maandag 17 december 2018 @ 00:18:25 #137
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183777578
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ALS jij 750 euro gaat overmaken dan hoor je nooit meer iets van haar

wees niet zo dom en luister naar mensen die de Filipijnen kennen
Stop met deze ongein,
Waarschijnlijk ligt ze nu met een Aussie te knarren , ga nu maar zuinig verder sparen
Ik wil je trots niet krenken hoor, maar de kans dat ze alweer 22 man heeft afgewerkt schat ik op 100%

Wat er ook gebeurd NOOIT geld overmaken ,
Nah, van dit soort negativiteit moet ik even op de pot. Overigens vergeet niet dat ik er al ben geweest, en al geld heb overgemaakt voor de reservering van een apartement daar. En ik heb al zoveel zaken via haar laten lopen, nee, ik ben er 100% van overtuigd dat het haar niet om het geld te doen is. Verder vind ik ook dat die mogelijke 'risico's' niet telkens herhaald hoeven te worden. Hoeveel kerels hier in Nederland wel niet uitgebuit worden door gehaaide Nederlandse vrouwen, die zichzelf allemaal een prinses wanen en hun (tijdelijke) mannetjes eerst van alles laten doen en dan zonder enige vorm van emotie aan de kant gooien. En ik heb het hier zien gebeuren, met verscheidene kennissen. Risico's loop je altijd. Als je dat moet gaan vermijden dan kan beter nu gelijk 6 planken ophalen.
  maandag 17 december 2018 @ 00:20:59 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183777609
Heel veel sterkte TS, wat heerlijk dat jullie zo verliefd zijn, je sprankelt helemaal!
Is je gegund kerel, komt goed! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 00:24:04 #139
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183777656
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:18 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Nah, van dit soort negativiteit moet ik even op de pot. Overigens vergeet niet dat ik er al ben geweest, en al geld heb overgemaakt voor de reservering van een apartement daar. En ik heb al zoveel zaken via haar laten lopen, nee, ik ben er 100% van overtuigd dat het haar niet om het geld te doen is. Verder vind ik ook dat die mogelijke 'risico's' niet telkens herhaald hoeven te worden. Hoeveel kerels hier in Nederland wel niet uitgebuit worden door gehaaide Nederlandse vrouwen, die zichzelf allemaal een prinses wanen en hun (tijdelijke) mannetjes eerst van alles laten doen en dan zonder enige vorm van emotie aan de kant gooien. En ik heb het hier zien gebeuren, met verscheidene kennissen. Risico's loop je altijd. Als je dat moet gaan vermijden dan kan beter nu gelijk 6 planken ophalen.
Hij heeft ook all geld overgemaakt voor de reservering van een appartement 8)7 8)7 8)7 :W
een appartement reserveren dat kun je zelf regelen vis Agoda of Airbnb
https://www.hometogo.be/manila/
Je hebt wel een expert getroffen daar
Luister nou!!
Je wordt genaaid, zonder het te merken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 00:24:57 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183777673
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Hij heeft ook all geld overgemaakt voor de reservering van een appartement 8)7 8)7 8)7 :W
een appartement reserveren dat kun je zelf regelen vis Agoda of Airbnb

Je hebt wel een expert getroffen daar
Luister nou!!
Je wordt genaaid, zonder het te merken
Tarieven voor locals zijn vaak wel veel lager
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183777699
"Het overkomt mij niet!"

Dat denkt iedereen, maar blijf opletten voor sommige meiden is het (naast webcammen) hun werk.
  maandag 17 december 2018 @ 00:29:47 #142
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183777724
quote:
99s.gif Op maandag 17 december 2018 00:27 schreef Mr.Ping het volgende:
"Het overkomt mij niet!"

Dat denkt iedereen, maar blijf opletten voor sommige meiden is het (naast webcammen) hun werk.
uiteraard en die meiden in Manilla , hebben vaak een hele familie op Mindanao te onderhouden, die dames kennen allle trucjes
https://www.dateinasia.com/candy03
Niet de familie onderhoud haar , die meiden die in Manilla werken die onderhouden de hele familie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 00:32:20 #143
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183777756
Als het zo is, dan is het maar zo. Maar dan had ik het in die 3 weken dat ik daar was allang moeten merken.

Nou gebrek aan aandacht had ik niet hoor.. :-)
En haar familie waren echt hele aardige mensen, en zeker niet krenterig. Haar zus en zwager hebben een redelijk betalende baan, hij heeft een duurdere auto dan ik. :-)
En die betalen ook gewoon mee in het het huishouden daar.

Soms werkt de stigmatisering net even te ver door.
Ik zie wat op mijn pad komt. Vooralsnog bedankt, sommigen van jullie voor de nuttige informatie.
- Niet alle mensen zijn slecht -
pi_183777785
Meende toch ergens gelezen te hebben dat ze weet dat hij geen werk heeft momenteel. Dan had ze hem al kunnen droppen en een oudere rijkere westerse man aan de haak kunnen slaan. Dus laten we haar voorlopig het voordeel van de twijfel geven?
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
pi_183777825
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

uiteraard en die meiden in Manilla , hebben vaak een hele familie op Mindanao te onderhouden, die dames kennen allle trucjes
https://www.dateinasia.com/candy03
Niet de familie onderhoud haar , die meiden die in Manilla werken die onderhouden de hele familie
Ze zoekt iemand tussen de 40 en 91 jaar. ^)
  maandag 17 december 2018 @ 00:46:49 #146
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183777881
quote:
99s.gif Op maandag 17 december 2018 00:39 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Ze zoekt iemand tussen de 40 en 91 jaar. ^)
Tja, die is ook erg vaag, daar zou ik ook niet zo snel op in gaan.

Kijk, op de manier van communiceren kun je ook al heel wat te weten komen met wie je te maken hebt. Voordat ik mijn vriendin heb leren kennen hebben we eerst een half jaar gechat, gebeld en videobellen, het gaf me een aardig beeld wie ze was, wat ze deed etc. En in die 3 weken stond ze altijd voor me klaar. Ik natuurlijk ook voor haar indien nodig, maar ik kon gewoon merken dat ze erg veel om me gaf.

En ook even een bergje beklommen, de welbekende Pinatubo, die in 1991 was uitgebarsten en de op één na zwaarste geregistreerde vulkaanuitbarsting ooit was.

[ Bericht 11% gewijzigd door TechnoCat op 17-12-2018 01:01:40 ]
pi_183777927
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

uiteraard en die meiden in Manilla , hebben vaak een hele familie op Mindanao te onderhouden, die dames kennen allle trucjes
https://www.dateinasia.com/candy03
Niet de familie onderhoud haar , die meiden die in Manilla werken die onderhouden de hele familie
Je krijgt er twee gratis poetsertjes bij ook, kan je meteen een schoonmaakbedrijfje mee oprichten.
pi_183777969
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:46 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Tja, die is ook erg vaag, daar zou ik ook niet zo snel op in gaan.

Kijk, op de manier van communiceren kun je ook al heel wat te weten komen met wie je te maken hebt. Voordat ik mijn vriendin heb leren kennen hebben we eerst een half jaar gechat, gebeld en videobellen, het gaf me een aardig beeld wie ze was, wat ze deed etc. En in die 3 weken stond ze altijd voor me klaar. Ik natuurlijk ook voor haar indien nodig, maar ik kon gewoon merken dat ze erg veel om me gaf.

En ook even een bergje beklommen, de welbekende Pinatubo, die in 1991 was uitgebarsten en de op één na zwaarste geregistreerde vulkaanuitbarsting ooit was.

En we staan er toch leuk bij zo: (na een autorit van 3,5 uur, een jeeprit van een 1 uur over ruig terrein en 7 km hiken over rotsen en stenen a 2,5 uur, ben je ook 7 uur verder voordat je 'hier' bent. :-)


Tip, haal die foto weg voordat je hem nog 14 keer terug ziet komen :x
  maandag 17 december 2018 @ 01:00:18 #149
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183777994
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 00:58 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Tip, haal die foto weg voordat je hem nog 14 keer terug ziet komen :x
Mja, vooruit maar weer dan.
  maandag 17 december 2018 @ 01:28:17 #150
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183778196
De Filipijnen is een zeer jeugdig land. Inderdaad genoeg mooie dames.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 01:28:26 #151
74056 crew  ToT
pi_183778198
Ja het blijft een moeilijk verhaal; binnen 3 weken al iemand genoeg kunnen vertrouwen of niet.
Niet alle Filipijnse mensen zijn slecht, maar ook niet alle westerse kerels kunnen goed genoeg inschatten wat voor vlees ze in de kuip hebben.
Maar ik neem aan dat je wel genoeg mensenkennis hebt.

Filipijnse mensen zijn zich er overigens wel maar al te bewust van wat voor stigma er op hen rust, en sommigen die inmiddels al jaren samen met iemand hier wonen komen nog regelmatig met die vooroordelen in aanraking.
Ja golddiggers heb je overal wel, maar als je helemaal niemand meer kunt vertrouwen kun je idd beter meteen tussen 6 plankjes gaan liggen.
Maar blijf wel voorzichtig; een gezonde achterdocht is nooit verkeerd. Zeker als je zelf weinig geld te makken hebt.
En nogmaals; het is echt de vraag of het in jouw financiële situatie wel gaat lukken om haar hier te krijgen voor een kort bezoek, en het is erg twijfelachtig of ALS dat zou lukken, dat je haar hier definitief naar toe kunt krijgen i.v.m. gebrek aan vast inkomen, en ALS DAT ook nog eens zou lukken, is het erg twijfelachtig of jullie dan het hoofd boven water kunnen houden als je in de tussentijd geen baan gevonden hebt.
pi_183778921
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 22:19 schreef TechnoCat het volgende:


[..]

Mja, ik zal eerlijk bekennen dat het minimumloon gewoon veel te weinig is. Zeker als je het afstemt op wat bijstanders aan kwijtscheldingen krijgen is het gewoon niet rendabel om tegen een minimumloon te werken. Dat is ook de reden waarom ik liever in ploegendiensten zou willen werken. Heb je aanzienlijk meer geld, en je hoeft niet elke dag vroeg je nest uit. Het is niet dat ik te lui ben om te werken, maar vroeg me nest uit nekt me zo. Ik ben echt totaal een ochtend mens.


Stel je niet zo aan en ga gewoon werken, met de huidige arbeidsmarkt moet dat toch geen probleem zijn?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2018 06:38:27 ]
pi_183778969
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 06:35 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Stel je niet zo aan en ga gewoon werken, met de huidige arbeidsmarkt moet dat toch geen probleem zijn?
Hij wil 5 ploegendienst en daar is in zijn beleving meer voor nodig om daarin te komen. Dan denkt hij dat hij nooit ochtenddienst heeft terwijl dat waarschijnlijk toch 1/3 van de diensten zullen zijn. :D
  maandag 17 december 2018 @ 07:11:56 #154
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183779084
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 06:50 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Hij wil 5 ploegendienst en daar is in zijn beleving meer voor nodig om daarin te komen. Dan denkt hij dat hij nooit ochtenddienst heeft terwijl dat waarschijnlijk toch 1/3 van de diensten zullen zijn. :D
Ik vind het nogal vreemd; denken dat je eigenlijk in de WIA zou moeten zitten, maar je tegelijkertijd te goed voelen om vroeg je bed uit te komen en serieus denken dat je wel 5 ploegen dienst kunt draaien.

Dan klopt er iets niet.
Maar goed, TS komt ook niet veel verder met het weerleggen van mogelijke gold diggers dat er ook veel NL vrouwen zijn die hun man alleen maar voor de centen hebben, dus dat soort gezeik betekent vooral dat hij dus geen NL vrouw lan krijgen, en dat ligt niet aan die vrouwen.

Verder moet hij lekker de paar centen die hij nog heeft over de balk smijten richting haar, helemaal goed ^O^
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator maandag 17 december 2018 @ 08:22:56 #155
1025 crew  Armani XL
Taggen heeft geen zin
pi_183779437
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 22:19 schreef TechnoCat het volgende:

Maar nogmaals, de bijstand is niet voor altijd bedoeld. Er is een rechtszaak gaande tegen het UWV (lang verhaal) dat doorgaat tot aan de Hoge Raad (waar ik net afgelopen dinsdag ben geweest in Utrecht), en als dat positief wordt bevonden ga ik naar de WIA, zo niet dan klop ik bij Sociale Dienst aan de deur en probeer ik BBL traject te krijgen voor chemisch proces operator, wat mijn maat ook doet. In 5 ploegen, verdiend lekker. :)
Als je met een beetje bijscholing ook kan werken, wat zou je dan in de WIA moeten doen?
  maandag 17 december 2018 @ 08:30:57 #156
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183779494
quote:
3s.gif Op maandag 17 december 2018 08:22 schreef Armani XL het volgende:

[..]

Als je met een beetje bijscholing ook kan werken, wat zou je dan in de WIA moeten doen?
Prodeo advocate blij maken
luister< een zaak tegen het UWV win je nooit, die hebben hun richtlijnen, en geklets van de hoge raad is onzin

Ga gewoon aan het werk en laat die snollen in de Filipijnen met rust, 100% dat ze nu een andere klant heeft , terwijl ze met jou zit te chatten
Ik ken ze ben er veel geweest , en ook wel eens een hierheen gehaald
Ben op Palawan El Nido geweest, op Negros , op Mindanao , op Cebu
Lieve mensen , enorme armoede , kun je niet voorstellen jij bent daar een soort god .met je euro's

, voor vakantie is het leuk, daarna weer bij de realiteit terug he

Je hebt problemen genoeg en stop met geld overmaken

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 17-12-2018 09:04:02 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183779641
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 00:32 schreef TechnoCat het volgende:
Als het zo is, dan is het maar zo. Maar dan had ik het in die 3 weken dat ik daar was allang moeten merken.

Nou gebrek aan aandacht had ik niet hoor.. :-)
En haar familie waren echt hele aardige mensen, en zeker niet krenterig. Haar zus en zwager hebben een redelijk betalende baan, hij heeft een duurdere auto dan ik. :-)
En die betalen ook gewoon mee in het het huishouden daar.

Soms werkt de stigmatisering net even te ver door.
Ik zie wat op mijn pad komt. Vooralsnog bedankt, sommigen van jullie voor de nuttige informatie.
- Niet alle mensen zijn slecht -
maar maak geen euro over!
pi_183780057
Je kunt best wel eens wat overmaken als je online veel tijd samen besteed. Wanneer je 1 keer per maand met je maten, met wie je mogelijk minder samen bent, wat gaat drinken ben je ook zo een rondje kwijt.

En als je na een poosje nog steeds samen bent kun je gerust bij bijvoorbeeld Lazada een leuk kadootje bestellen en laten bezorgen.

Het moet alleen niet in de orde van bedragen komen die ze zelf niet bij elkaar verdiend.

Er wordt ook naar gevraagd en gecontroleerd bij de interviews voor een machtiging tot verblijf. En wanneer het teveel is, worden haar oprechte intenties in twijfel getrokken.

En je moet je altijd blijven beseffen dat het haar nu misschien niet om geld te doen is maar later wel zo kan worden.

Maak geen vergissing tussen iemands persoonlijkheid en iemands houding. Het ene zegt iets over de persoon zelf, en het andere over hoe men jou ziet en ervaart. Het kost gewoon tijd om iemand te leren kennen. Daarvoor heb je verschillende omstandigheden nodig.

Dus zeker in het begin, geef niet meer dan je zelf kan missen. Hou het bij bedragen die haar niet afhankelijk van je maken.

[ Bericht 11% gewijzigd door DeOvenist op 17-12-2018 10:22:12 ]
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 17 december 2018 @ 10:19:57 #159
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183780390
Ik krijg de indruk dat veel mensen in dit topic de cultuur niet begrijpen. Het is daar (en veel andere landen in de regio) normaal dat (extended) familie elkaar financieel steunt. Dus per saldo gaat de rijkere partij de armere steunen. Daarom zullen ze zelf niet gauw trouwen met iemand uit een armere familie omdat dat een enorme liability is.

Als je een Filipijnse vrouw hebt uit een familie die armer is dan jijzelf dan ga je dus hoe dan ook daarvoor betalen. Daarvoor hoeft die vrouw helemaal niet de klassieke "golddigger" te zijn. Als die dame om geld vraagt doet ze gewoon wat haar familie van haar verwacht en wat zij ziet als een vanzelfsprekend en redelijk verzoek om steun. Loyaliteit aan de familie komt boven alles.

Voor een Nederlander is dit vaak moeilijk te begrijpen omdat wij dit concept niet kennen. Wij zijn enorm op het individu gericht, niet op familie. Bij ons heeft iedereen zijn eigen geld terwijl in die landen de familie centraal staat. Je trouwt met de familie, niet alleen met die dame.

Er is geen "trouwen voor het geld" of "trouwen uit liefde". Die dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als dat concept je niet aan staat dan moet je er niet aan beginnen. Of gaan voor de korte termijn, maar dan krijg je dus te maken met hoeren en echte golddiggers die jouw geld besteden aan Louis Vuitton tasjes en dergelijke

[ Bericht 2% gewijzigd door SeLang op 17-12-2018 10:25:59 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183780512
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 08:55 schreef _The_General_ het volgende:

[..]

maar maak geen euro over!
Idd. Regel alles gewoon vanuit hier, zelf.

En reserveeer voor elke wip die je maakt, gewoon een bedrag. Een pijpbeurtje een tientje, een wip 2 tientjes en geef haar dat na afloop voor dr volgende ticket. Heeft zij een leuke vakantie gehad hier en een zakcentje verdiend en jij je gezelschap en eindelijk weer geneukt.

Vind het treurig dat je je liefde in het buitenland moet vinden. Ik geloof daar niet zo in. Als in: ik vertrouw importbruidjes niet zo.
  maandag 17 december 2018 @ 10:35:55 #161
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183780630
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 10:19 schreef SeLang het volgende:
Ik krijg de indruk dat veel mensen in dit topic de cultuur niet begrijpen. Het is daar (en veel andere landen in de regio) normaal dat (extended) familie elkaar financieel steunt. Dus per saldo gaat de rijkere partij de armere steunen. Daarom zullen ze zelf niet gauw trouwen met iemand uit een armere familie omdat dat een enorme liability is.

Als je een Filipijnse vrouw hebt uit een familie die armer is dan jijzelf dan ga je dus hoe dan ook daarvoor betalen. Daarvoor hoeft die vrouw helemaal niet de klassieke "golddigger" te zijn. Als die dame om geld vraagt doet ze gewoon wat haar familie van haar verwacht en wat zij ziet als een vanzelfsprekend en redelijk verzoek om steun. Loyaliteit aan de familie komt boven alles.

Voor een Nederlander is dit vaak moeilijk te begrijpen omdat wij dit concept niet kennen. Wij zijn enorm op het individu gericht, niet op familie. Bij ons heeft iedereen zijn eigen geld terwijl in die landen de familie centraal staat. Je trouwt met de familie, niet alleen met die dame.

Er is geen "trouwen voor het geld" of "trouwen uit liefde". Die dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als dat concept je niet aan staat dan moet je er niet aan beginnen. Of gaan voor de korte termijn, maar dan krijg je dus te maken met hoeren en echte golddiggers die jouw geld besteden aan Louis Vuitton tasjes en dergelijke
Klopt
Een zeer lieve vrouw uit Negros van de mountains bij bayawan die deed alles voor me , echt een schatje, en ik had een leven als een prins, maar haar zwager die zei me dat hij zijn baan bij de gemeente ging opgeven en voor mij ging werken.

Een andere dame ook negros , Moises Padilla die nam me ook mee naar haar huis, want dat doen ze allemaal, en had daar een fijne week, haar vader zei me dat ik het beste was dat hem in zijn leven overkomen was

Om een idee te geven, dat je echt met de familie trouwt en hen allemaal moet gaan onderhouden

prachtige lieve vrouwen, godinnen in bed en in de keuken , maar jij bent hoofd / kostwinnaar van de familie geworden

Maar geld overmaken dat moet je nooit doen , zelf uitgeven aan eten en red horse voor hen allemaal en schoolgeld betalen is al erg genoeg

En niet hierheen willen halen, nooit doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183780839
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 08:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]


Ik ken ze ben er veel geweest , en ook wel eens een hierheen gehaald

Je klinkt als een mensenhandelaar. :')
  maandag 17 december 2018 @ 10:54:35 #163
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183780898
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 10:50 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Je klinkt als een mensenhandelaar. :')
nee hoor ze komen vrijwillig en willen allemaal blijven ,
echt geweldige mensen, kan niet anders zeggen, hele lieve mensen

De liefste en mooiste mensen van de wereld
Maar ze maken je gelijk tot hoofd van de familie en dat laten ze je merken ook
En ik kan ze geen ongelijk geven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183780930
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 10:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee hoor ze komen vrijwillig en willen allemaal blijven ,
echt geweldige mensen, kan niet anders zeggen, hele lieve mensen

De liefste mensen van de wereld
Maar ze maken je gelijk tot hoofd van de familie en dat laten ze je merken ook
Dat zal best, maar 'hierheen gehaald' klinkt niet echt als een gelijkwaardige relatie.
  maandag 17 december 2018 @ 10:58:55 #165
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183780960
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 10:57 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Dat zal best, maar 'hierheen gehaald' klinkt niet echt als een gelijkwaardige relatie.
Dat is het, - Hierheen halen., relatie, ach wat is relatie
Kost heel veel geld en ze willen alles zien
Parijs , Amsterdam en alle kroegen

Een dame hierheen halen voor 3 maand kost je 5000 euro
tickets , vergunning, ziekte kostenverzekering , kadootjes, overal koop je wat leuks voor haar
5000 euro Dat is net ff teveel

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 17-12-2018 11:05:51 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183781220
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 10:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee hoor ze komen vrijwillig en willen allemaal blijven ,
echt geweldige mensen, kan niet anders zeggen, hele lieve mensen

De liefste en mooiste mensen van de wereld
Maar ze maken je gelijk tot hoofd van de familie en dat laten ze je merken ook
En ik kan ze geen ongelijk geven
Een hele familie van golddiggers dus?
pi_183781259
Ik blijf het een bijzonder fenomeen vinden. Vroeger noemden ze dit toch 'postorderbruidjes'?
  maandag 17 december 2018 @ 11:19:49 #168
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781286
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:17 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Ik blijf het een bijzonder fenomeen vinden. Vroeger noemden ze dit toch 'postorderbruidjes'?
nou een klein beetje respect is ook wel mooi, het zin wel mensen, en hele lieve mooie mensen
arm, erg arm
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183781306
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou een klein beetje respect is ook wel mooi, het zin wel mensen, en hele lieve mooie mensen
arm, erg arm
En daarom zijn het zulke lieve mensen omdat ze straatarm zijn en voor een betere toekomst gaan met een westerse weldoener, dat die 20 jaar ouder is dan zijzelf speelt blijkbaar geen rol.
pi_183781364
Ik ken trouwens iemand die een Oost Europese vrouw heeft, zij heeft geen opleiding en doet verder niet zoveel en hij mag als kostwinner maandelijkse een groot bedrag naar z'n schoonfamilie overmaken.
Echte liefde...
  maandag 17 december 2018 @ 11:25:33 #171
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781374
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:21 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

En daarom zijn het zulke lieve mensen omdat ze straatarm zijn en voor een betere toekomst gaan met een westerse weldoener, dat die 20 jaar ouder is dan zijzelf speelt blijkbaar geen rol.
nee , het zijn echt lieve zachte mensen ook voor elkaar , ook de mannen
Niet voor niets dat de ladyboy daar een derde soort geslacht is en volledig geaccepteerd,
Ze vinden het ook niet leuk als je daar grapjes over maakt, ze respecteren elkaar volledig , ook de mannen met een strikje in hun haar

Niet voor niets dat het de beste verpleegsters ter wereld zijn
Ze doen niets liever dan voor iemand zorgen

maar als je als echte sextourist naar Manilla gaat voor drie weken , ja dan trekken ze je leeg

[ Bericht 8% gewijzigd door michaelmoore op 17-12-2018 11:31:08 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 11:26:01 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183781384
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:21 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

En daarom zijn het zulke lieve mensen omdat ze straatarm zijn en voor een betere toekomst gaan met een westerse weldoener, dat die 20 jaar ouder is dan zijzelf speelt blijkbaar geen rol.
Gewoon meteen voor een flink oudere vent gaan met forse prostaatklachten. En dan hopen dat hij snel na verkrijgen van je verblijfsvergunning enzo een houten jas aantrekt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183781497
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee , het zijn echt lieve zachte mensen ook voor elkaar , ook de mannen
Niet voor niets dat de ladyboy daar een derde soort geslacht is en volledig geaccepteerd,
Ze vinden het ook niet leuk als je daar grapjes over maakt, ze respecteren elkaar volledig , ook de mannen met een strikje in hun haar

Niet voor niets dat het de beste verpleegsters ter wereld zijn
Ze doen niets liever dan voor iemand zorgen

maar als je als echte sextourist naar Manilla gaat voor drie weken , ja dan trekken ze je leeg
Maar het klinkt gewoon in alle opzichten fout. In Nederland zijn trouwens ook genoeg kansarme vrouwen die een sugardaddy willen.
  maandag 17 december 2018 @ 11:38:22 #174
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781591
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:32 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Maar het klinkt gewoon in alle opzichten fout. In Nederland zijn trouwens ook genoeg kansarme vrouwen die een sugardaddy willen.
Ja ik heb daar wel amerikanen gezien en gesproken, steenrijke mannen , steel tycoons, van 70 + die een privé verpleegster met ervaring van jaar of 30 komen halen , daar komen ze voor uit
6 keer open neer gevlogen tot ze de juiste hebben
Die zoeken echt een registered nurse , trouwen daar op huwelijkse voorwaarden en nemen haar mee naar de States daarna.

Beiden zijn zeer content met de deal , niets fout aan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183781614
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:38 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja ik heb daar wel amerikanen gezien en gesproken, steenrijke mannen , steel tycoons, van 70 + die een privé verpleegster met ervaring van jaar of 30 komen halen , daar komen ze voor uit
6 keer open neer gevlogen tot ze de juiste hebben
Die zoeken echt een registered nurse , trouwen daar op huwelijkse voorwaarden en nemen haar mee naar de States daarna.

Beiden zijn zeer content met de deal , niets fout aan
Een verpleegkundige met extra's dus?
  maandag 17 december 2018 @ 11:41:23 #176
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781633
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:39 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Een verpleegkundige met extra's dus?
Ja is heel veel verschil tussen nurses
De besten zijn de registered nurses met ervaring , en dan ook nog een mooie , dat is even zoeken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183781669
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:41 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja is heel veel verschil tussen nurses
De besten zijn de registered nurses met ervaring , en dan ook nog een mooie , dat is even zoeken
En jij vindt dit niet fout klinken? Zelfs niet een heel klein beetje?
  maandag 17 december 2018 @ 11:53:57 #178
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781893
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:43 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

En jij vindt dit niet fout klinken? Zelfs niet een heel klein beetje?
Ik zie dit liever dan de Filipijnse meisjes die in de Arabische Emiraten gaan werken voor 300 dollar per maand en met 3 andere in de kelder van het grote huis een onderkomen hebben en om de beurt bij de heer des huizes of de zoon moeten slapen

een meisje die moest daar 4 keer een andere baan zoeken voor ze niet meer als sex-slavin moest dienen voor vader en zoons, als de kinderen naar bed waren

Een andere wilde daar ook gaan werken , maar die werd niet aangenomen om dat ze een keizersnede had gehad, dat was niet Halal, vreselijk volk die Arabische moslims
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183781944
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:53 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ik zie dit liever dan de Filipijnse meisjes die in de Arabische Emiraten gaan werken voor 300 dollar per maand en met 3 andere in de kelder van het grote huis een onderkomen hebben en om de beurt bij de heer des huizes of de zoon moeten slapen

een meisje die moest daar 4 keer een andere baan zoeken voor ze niet meer als sex-slavin moest dienen voor vader en zoons, als de kinderen naar bed waren

Een andere wilde daar ook gaan werken , maar die werd niet aangenomen om dat ze een keizersnede had gehad, dat was niet halal
Het principe blijft hetzelfde. Alleen een andere omgeving.
  maandag 17 december 2018 @ 11:56:40 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183781958
Een keizersnede niet halal, wat?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 11:57:56 #181
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183781985
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 11:56 schreef Molo het volgende:
Een keizersnede niet halal, wat?
Ja een keizersnede vond men niet Haram, dat is tegen de zin van de profeet
Ze wilde zo graag wat gaan verdienen en ze had een tweeling gehad die was met keizersnede geboren

Vreselijk volk die Arabische moslims
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 11:58:06 #182
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183781988
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 11:56 schreef Molo het volgende:
Een keizersnede niet halal, wat?
Ho ho, Michael Moore had in Azië contact met Amerikaanse steel tycoons, die weet dat echt wel hoor.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 11:58:50 #183
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_183782009
edit: blijkbaar is halal en haram elkaars tegenstelling
  maandag 17 december 2018 @ 11:59:39 #184
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782033
quote:
19s.gif Op maandag 17 december 2018 11:58 schreef Gunner het volgende:

[..]

haram bedoel je waarschijnlijk.
ja dat dus
was niet goed , ze mocht niet gaan werken in de Emiraten
nu werkt op een callcenter in bacolod
goede meid

Na 5 jaar kon ze pas opnieuw solliciteren,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:03:33 #185
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_183782119
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:53 schreef michaelmoore het volgende:
Ik zie dit liever dan de Filipijnse meisjes die in de Arabische Emiraten gaan werken voor 300 dollar per maand en met 3 andere in de kelder van het grote huis een onderkomen hebben en om de beurt bij de heer des huizes of de zoon moeten slapen

een meisje die moest daar 4 keer een andere baan zoeken voor ze niet meer als sex-slavin moest dienen voor vader en zoons, als de kinderen naar bed waren

Een andere wilde daar ook gaan werken , maar die werd niet aangenomen om dat ze een keizersnede had gehad, dat was niet Halal, vreselijk volk die Arabische moslims
Ah ja, wat een weldoenaar. Je importsloof mag gewoon een keizersnede hebben gehad hoor. Poepoe. Moeder Theresa is er niets bij.
Ik ga naar huis.
pi_183782167
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:59 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja dat dus
was niet goed , ze mocht niet gaan werken in de Emiraten
nu werkt op een callcenter in bacolod
goede meid

Na 5 jaar kon ze pas opnieuw solliciteren,
En er waren geen rijke Amerikanen ofzo?
  maandag 17 december 2018 @ 12:06:49 #187
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183782186
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 10:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee hoor ze komen vrijwillig
Over hoeveel vrouwen hebben we het in jouw geval?
Huilen dan.
  maandag 17 december 2018 @ 12:07:39 #188
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782204
quote:
7s.gif Op maandag 17 december 2018 12:06 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Over hoeveel vrouwen hebben we het in jouw geval?
ik maar een keer
dat doe je ook echt maar een keer
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:07:53 #189
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183782206
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja een keizersnede vond men niet Haram, dat is tegen de zin van de profeet
Ze wilde zo graag wat gaan verdienen en ze had een tweeling gehad die was met keizersnede geboren

Vreselijk volk die Arabische moslims
Je bedoelt halal.

Er zijn wel verhalen dat keizersnedes een complot tegen de islam is omdat het 'de baarmoeder verzwakt' :')
Maar als er noodzaak is is dat nergens haram.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:08:32 #190
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782219
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Je bedoelt halal.

Er zijn wel verhalen dat keizersnedes een complot tegen de islam is omdat het 'de baarmoeder verzwakt' :')
Maar als er noodzaak is is dat nergens haram.
Ik wist het ook niet
.die Arabieren zijn beesten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183782225
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik maar een keer
dat doe je ook echt maar een keer
En is ze nog bij je?
Gewoon nieuwsgierigheid hoor.
  maandag 17 december 2018 @ 12:10:18 #192
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782251
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:08 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

En is ze nog bij je?
Gewoon nieuwsgierigheid hoor.
nee dat was een short visa, dat is een bezoek voor 3 maand maximaal
daarna ben je strafbaar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:10:24 #193
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183782253
quote:
7s.gif Op maandag 17 december 2018 12:06 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Over hoeveel vrouwen hebben we het in jouw geval?
"En met een goed paard wijffie, deed ik dan een week"
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:10:41 #194
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183782264
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:08 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ik wist het ook niet
.die Arabieren zijn beesten
Je weet het niet, hou het daar maar gewoon bij.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 12:11:28 #195
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183782284
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:08 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ik wist het ook niet
.die Arabieren zijn beesten
Het is onzin, qua koran.

Of ze zijn gewoon dom.

En lopen wel schuim der aarde figuren rond daar ja
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183782297
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee dat was een short visa
Maar je geeft haar nog steeds geld en goederen?
  maandag 17 december 2018 @ 12:12:20 #197
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782302
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:12 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Maar je geeft haar nog steeds geld en goederen?
nee dat doe ik niet
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183782349
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:12 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee dat doe ik niet
Dus de financiële steun en de liefde hielden op toen haar visum verlopen was?
Gewoon een kansarme vrouw in Nederland zoeken nog een idee?
  maandag 17 december 2018 @ 12:17:00 #199
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183782426
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:14 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Dus de financiële steun en de liefde hielden op toen haar visum verlopen was?
Gewoon een kansarme vrouw in Nederland zoeken nog een idee?
Kan hij zich niet permitteren, want over een paar jaar alleen AOW, en dan wordt hij "gekort" op zijn AOW omdat hij samenwoont.
Dat AOW voor een alleenstaande anders is dan voor een stel, en dat je dat geen "korten" noemt laten we even buiten beschouwing.
Hij heeft dezelfde toeslagen-instelling als TS, en dat het dan "oneerlijk" is dat je toeslagen/kwijtscheldingen niet meer krijgt als je ze niet meer nodig hebt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 12:17:05 #200
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782430
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:14 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Dus de financiële steun en de liefde hielden op toen haar visum verlopen was?
Gewoon een kansarme vrouw in Nederland zoeken nog een idee?
nee het was leuk ,
een bezoek aan Europa maar het kost de referent enorm veel geld
en verantwoordelijk als er wat gebeurt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183782443
Inmiddels een foto gezien van je Filipijnse vriendin. Ziet er goed uit !
  maandag 17 december 2018 @ 12:17:44 #202
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782453
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:17 schreef Leandra het volgende:

[..]

Kan hij zich niet permitteren, want over een paar jaar alleen AOW, en dan wordt hij "gekort" op zijn AOW omdat hij samenwoont.
Dat AOW voor een alleenstaande anders is dan voor een stel, en dat je dat geen "korten" noemt laten we even buiten beschouwing.
Hij heeft dezelfde toeslagen-instelling als TS, en dat het dan "oneerlijk" is dat je toeslagen/kwijtscheldingen niet meer krijgt als je ze niet meer nodig hebt.
nee ik heb een zeer goed pensioen , hoor maak je geen zorgen
Nog geen AOW
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:18:45 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183782494
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee ik heb een zeer goed pensioen , hoor maak je geen zorgen
Nog geen AOW
Hoeveel jaar verschil was er met die wijffies?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:19:09 #204
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782508
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoeveel jaar verschil was er met die wijffies?
de laatste die was 42
Meer dan 20 jaar verschil is niet leuk, je moet wel kunen praten samen
https://www.dateinasia.com/dating/philippines
maar ze zijn allemaal zo verekte klein he
en ik ben zelf nog al groot
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183782555
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee het was leuk ,
een bezoek aan Europa maar het kost de referent enorm veel geld
en verantwoordelijk als er wat gebeurt
Een beetje het pretty woman idee dus?
  maandag 17 december 2018 @ 12:23:29 #206
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183782633
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

de laatste die was 42
Meer dan 20 jaar verschil is niet leuk, je moet wel kunen praten samen
https://www.dateinasia.com/dating/philippines
maar ze zijn allemaal zo verekte klein he
en ik ben zelf nog al groot
Deze is ook best groot
https://www.dateinasia.com/bia+john
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:25:13 #207
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782676
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:23 schreef Molo het volgende:

[..]

Deze is ook best groot
https://www.dateinasia.com/bia+john
deze s meer voor jou
https://www.dateinasia.com/scarletolive
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:30:06 #208
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183782788
Mensen zoals de TS verneuken het voor mensen die niet aan het shoppen zijn voor wanhopige bruidjes in het buitenland.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  maandag 17 december 2018 @ 12:32:28 #209
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_183782851
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:10 schreef Molo het volgende:

[..]

"En met een goed paard wijffie, deed ik dan een week"
Dat gevoel kreeg ik er wel een beetje bij ja.
Huilen dan.
  maandag 17 december 2018 @ 12:35:27 #210
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183782919
quote:
9s.gif Op maandag 17 december 2018 12:32 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat gevoel kreeg ik er wel een beetje bij ja.
de mensen waar ik het over had dat waren kennissen van kennissen ,
wat ik hoorde en die ik sprak
ervaringen
ik he daar in drie jaar slechts twee "vakantie vriendinnen" gehad, een van 42 en een van 38 jaar oud
ben in veel landen geweest, maar de Filipijnen is echt een paradijs door de ligging van de 7000 eilanden is er geen eb en vloed en enorme prachtige doodstille stranden waar je een kilometer moet lopen voor je tot je kruis in het water staat

Ook de bergbewoners die leven van wat de natuur brengt al die vruchten die in het wild groeien
Ik vind de Filipijnen echt het mooiste land ter wereld en ik heb veel landen gezien

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 17-12-2018 12:41:43 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 17 december 2018 @ 12:40:06 #211
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183783037
Het omgekeerde bestaat natuurlijk ook. Ik kwam in Honduras een Nederlandse vrouw tegen van in de 50 die zich daar liet neuken door allerlei gastjes van in de 20. De lokale vrouwen kosten veel meer moeite en kosten geld en zo'n gringa uit Nederland is gratis of levert zelfs geld op. Die vrouw had de tijd van haar leven en die 20-jarige kereltjes ook (als er maar een gat in zit...)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 17 december 2018 @ 12:41:52 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183783076
quote:
28 _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:42:29 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183783086
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 12:40 schreef SeLang het volgende:
Het omgekeerde bestaat natuurlijk ook. Ik kwam in Honduras een Nederlandse vrouw tegen van in de 50 die zich daar liet neuken door allerlei gastjes van in de 20. De lokale vrouwen kosten veel meer moeite en kosten geld en zo'n gringa uit Nederland is gratis of levert zelfs geld op. Die vrouw had de tijd van haar leven en die 20-jarige kereltjes ook (als er maar een gat in zit...)
Lekker man, net als in Gambia en de Dominicaanse Republiek

Ranzig _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 12:44:55 #214
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183783127
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Lekker man, net als in Gambia en de Dominicaanse Republiek

Ranzig _O-
wat vind je van homo's
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:46:02 #215
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183783158
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 12:40 schreef SeLang het volgende:
Het omgekeerde bestaat natuurlijk ook. Ik kwam in Honduras een Nederlandse vrouw tegen van in de 50 die zich daar liet neuken door allerlei gastjes van in de 20. De lokale vrouwen kosten veel meer moeite en kosten geld en zo'n gringa uit Nederland is gratis of levert zelfs geld op. Die vrouw had de tijd van haar leven en die 20-jarige kereltjes ook (als er maar een gat in zit...)
Prima. En dus ook prima als mannen dat in cambodia doen. Maar laat die cumbuckets lekker daar tenzij je echt weet dat het een gelijkwaardige relatie is.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_183783174
Maar is het mogelijk door genoeg geld op haar rekening te storten de papieren ellende te besparen?
  maandag 17 december 2018 @ 12:52:11 #217
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183783264
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:46 schreef Mr.Ping het volgende:
Maar is het mogelijk door genoeg geld op haar rekening te storten de papieren ellende te besparen?
Tuurlijk is dat mogelijk, als TS dat heeft (potentieel probleem #1) en als TS haar daar voldoende voor vertrouwt (potentieel probleem #2).
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 12:55:37 #218
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183783346
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:46 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Prima. En dus ook prima als mannen dat in cambodia doen. Maar laat die cumbuckets lekker daar tenzij je echt weet dat het een gelijkwaardige relatie is.
Ja dat is beter
dat gesleep hiernaartoe dat brengt niets
dat doe je ook maar een keer
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 12:56:34 #219
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183783368
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:46 schreef Mr.Ping het volgende:
Maar is het mogelijk door genoeg geld op haar rekening te storten de papieren ellende te besparen?
nee geld storten is nooit goed
als je te dom of te lui bent om het zelf te regelen doe het dan niet
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183783572
Er zijn genoeg vrouwen die vanuit de provincie naar Manilla zijn gestuurd om voor inkomen te zorgen. Om over overseas workers maar niet te spreken. Uren werken en maandelijks geld afdragen aan achtergebleven familie in hun geboortedorp die het zuurverdiende geld verbrassen.

Zo'n meid of vrouw gaat echt niet lichtzinnig met jouw geld om als ze weet dat jouw salaris je ook niet is komen aanvliegen. Zeker niet als ze horen wat je hier betaald voor producten en diensten en dat even voor ze omrekent naar peso's.
Het heden is eindig. Het verleden blijft bestaan.
  maandag 17 december 2018 @ 13:11:00 #221
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183783675
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:56 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee geld storten is nooit goed
als je te dom of te lui bent om het zelf te regelen doe het dan niet
Geld storten en kijken of ze dan werkelijk (met dat geld) deze kant op komt is waarschijnlijk de goedkoopste les die TS kan leren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 13:13:43 #222
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183783736
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:11 schreef Leandra het volgende:

[..]

Geld storten en kijken of ze dan werkelijk (met dat geld) deze kant op komt is waarschijnlijk de goedkoopste les die TS kan leren.
Ik denk dat ie niets meer zal horen
Of e komt met het verhaal dat ze in het ziekenhuis ligt en geld nodig heeft voor de operatie

dan kost het 1000 euro , scheelt hem 4000 euro
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 13:15:14 #223
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183783776
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

wat vind je van homo's
Ik snap niet waar deze vraag vandaan komt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:15:56 #224
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183783799
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:15 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik snap niet waar deze vraag vandaan komt
nou of je dat ranzig vindt

Homos,s
leatherboys

Of ben je zelf homo ?/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183783837
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou of je dat ranzig vindt

Homos,s
leatherboys

Of lesbiesche vrouwen
alleen als ze uit de fillipijnen komen!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:17:41 #226
74056 crew  ToT
pi_183783844
Wat een cynisme hier in het topic over de beweegredenen van Filipijnse dames om met een Europese man aan te knopen.
Gewoon vanaf het begin duidelijk zijn dat je geen cent te makken hebt, de familie niet kunt ondersteunen, maar dat ze hier wel de mogelijkheid heeft om zelf te werken om daar een deel van naar de familie te sturen.
Een deel zal afvallen, en een deel zal interesse blijven tonen. En van daaruit kun je verder kijken of er echt een klik is of niet.
  maandag 17 december 2018 @ 13:19:50 #227
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183783899
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou of je dat ranzig vindt

Homos,s
leatherboys

Of ben je zelf homo ?/
Wat heeft dat in godsnaam te maken met Filipijnse vrouwen willen hosselen als kansloze sloeber?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:20:02 #228
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183783903
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:17 schreef liedetector het volgende:

[..]

alleen als ze uit de fillipijnen komen!
Plus dit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183783907
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 13:17 schreef ToT het volgende:
Wat een cynisme hier in het topic over de beweegredenen van Filipijnse dames om met een Europese man aan te knopen.
Gewoon vanaf het begin duidelijk zijn dat je geen cent te makken hebt, de familie niet kunt ondersteunen, maar dat ze hier wel de mogelijkheid heeft om zelf te werken om daar een deel van naar de familie te sturen.
Een deel zal afvallen, en een deel zal interesse blijven tonen. En van daaruit kun je verder kijken of er echt een klik is of niet.
Wat is anders gebruikelijk, 150,- euro per maand?
  maandag 17 december 2018 @ 13:22:49 #230
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183783984
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 13:17 schreef ToT het volgende:
Wat een cynisme hier in het topic over de beweegredenen van Filipijnse dames om met een Europese man aan te knopen.
Dat is niet geheel zonder reden. En dat zeg ik als iemand met een Thaise vriendin.

Die niet uit is op mijn geld, nee.
(en die niet stiekem ook een piemel heeft, nee)

95% vergalt het een beetje voor de rest en het gaat beide kanten op.

- Treurige onderontwikkelde gasten hier die duidelijk op mentaal n fysiek vlak zo weinig te bieden hebben dat elke weldenkende westerse vrouw ze links laten liggen...

- Working girls daar die bereid zijn om een (al dan niet gedienstig) huisvrouwtje te worden aan de andere kant van de wereld voor wat zielige rotcentjes.

Het is eigenlijk bijna altijd raak.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  maandag 17 december 2018 @ 13:23:51 #231
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784013
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:19 schreef Molo het volgende:

[..]

Wat heeft dat in godsnaam te maken met Filipijnse vrouwen willen hosselen als kansloze sloeber?
hosselen??

je bedoelt sexuele gemeenschap?
data kan in Nederland veel goedkoper
Dus als sloeber zou ik maar hier blijven als ik jou was
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183784015
Waarom probeer je anders ook niet gewoon een al in NL aanwezige nanny of aupair etc te regelen, stikt het ook van en die spreken vaak al wat Nederlands.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:24:44 #233
74056 crew  ToT
pi_183784035
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:20 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Wat is anders gebruikelijk, 150,- euro per maand?
Verschilt per persoon, maar ik denk dat dat wel zo'n beetje het gemiddelde is, ja.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:25:44 #234
74056 crew  ToT
pi_183784056
quote:
7s.gif Op maandag 17 december 2018 13:22 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Dat is niet geheel zonder reden. En dat zeg ik als iemand met een Thaise vriendin.

Die niet uit is op mijn geld, nee.
(en die niet stiekem ook een piemel heeft, nee)

95% vergalt het een beetje voor de rest en het gaat beide kanten op.

- Treurige onderontwikkelde gasten hier die duidelijk op mentaal n fysiek vlak zo weinig te bieden hebben dat elke weldenkende westerse vrouw ze links laten liggen...

- Working girls daar die bereid zijn om een (al dan niet gedienstig) huisvrouwtje te worden aan de andere kant van de wereld voor wat zielige rotcentjes.

Het is eigenlijk bijna altijd raak.
Ja er zijn natuurlijk idd wel genoeg figuren die de stereotypen bevestigen ja, maar om alles en iedereen nou over één kam te scheren...
  maandag 17 december 2018 @ 13:25:57 #235
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183784063
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

hosselen??

je bedoelt sexuele gemeenschap?
data kan in Nederland veel goedkoper
Dus als sloeber zou ik maar hier blijven als ik jou was
Ik ben niet uit op seks met vrouwen eigenlijk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:26:30 #236
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784079
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 13:24 schreef ToT het volgende:

[..]

Verschilt per persoon, maar ik denk dat dat wel zo'n beetje het gemiddelde is, ja.
een volwassen vent die in de brandende zon sugar canes staat te hakken 8 uur per dag die heeft 80 euro per maand
een meisje die in de emiraten gaat werken , als kinderniesje / sexslavin die heeft 300 euro per maand met gratis ticket
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:27:05 #237
74056 crew  ToT
pi_183784094
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:23 schreef WammesWaggel het volgende:
Waarom probeer je anders ook niet gewoon een al in NL aanwezige nanny of aupair etc te regelen, stikt het ook van en die spreken vaak al wat Nederlands.
Zat ik ook aan te denken idd! :Y Ik heb met een au pair ge-date die in Duitsland woonde.

Maar TS is verliefd op 1 specifieke dame en dan snap ik wel dat je eerst wil kijken of je die hier naar toe kunt krijgen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:27:51 #238
74056 crew  ToT
pi_183784115
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

een volwassen vent die in de brandende zon sugar canes staat te hakken 8 uur per dag die heeft 80 euro per maand
Klopt, maar dames die hier naar toe komen willen altijd dat hun familie het goed voor elkaar heeft, en het is ook vrij standaard dat ze een nieuw huis voor hen willen laten bouwen.
  maandag 17 december 2018 @ 13:29:25 #239
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183784149
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 13:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ben niet uit op seks met vrouwen eigenlijk
Dan mis je wat.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  maandag 17 december 2018 @ 13:29:42 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183784153
quote:
7s.gif Op maandag 17 december 2018 13:22 schreef SpecialK het volgende:

[..]


95% vergalt het een beetje voor de rest en het gaat beide kanten op.


LOL
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:31:54 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784212
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 13:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ben niet uit op seks met vrouwen eigenlijk
Tja dat hoeft ook niet

Vind jij echt alles ranzig ??
Ga je wel eens onder de douche na het voetballen met anderen ?? >
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183784231
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Tja dat hoeft ook niet

Vind jij echt alles ranzig ??
Molo IS ranzig, zullen we weer op TS reageren?
  maandag 17 december 2018 @ 13:33:29 #243
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183784244
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:29 schreef Molo het volgende:

[..]

LOL
Daarom ben ik ook niet boos op mensen die die generalisatie maken... kan er weinig aan doen en... ik wil ook niet mensen overtuigen dat het eigenlijk anders is. Want het is niet anders. Het is 95% van de gevallen exact zoals ze denken dat het is.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  maandag 17 december 2018 @ 13:36:04 #244
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183784304
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:32 schreef liedetector het volgende:

[..]

Molo IS ranzig, zullen we weer op TS reageren?
Volledig mee eens!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:42:53 #245
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183784492
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:13 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ik denk dat ie niets meer zal horen
Of e komt met het verhaal dat ze in het ziekenhuis ligt en geld nodig heeft voor de operatie

dan kost het 1000 euro , scheelt hem 4000 euro
En ondanks die winst van ¤ 3.000 adviseer je nog steeds geen geld te sturen.... joh.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 13:45:00 #246
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183784542
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:23 schreef WammesWaggel het volgende:
Waarom probeer je anders ook niet gewoon een al in NL aanwezige nanny of aupair etc te regelen, stikt het ook van en die spreken vaak al wat Nederlands.
Als hij geen NL vrouw kan krijgen dan is de kans klein dat hij die wel kan krijgen, die hebben immers ook keuze zat.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 13:45:49 #247
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183784557
quote:
10s.gif Op maandag 17 december 2018 13:25 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ben niet uit op seks met vrouwen eigenlijk
Ah..... weet je het zeker?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 13:46:18 #248
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784575
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als hij geen NL vrouw kan krijgen dan is de kans klein dat hij die wel kan krijgen, die hebben immers ook keuze zat.
Als je in de bijstand zit als volwassen man, dan kun je in Nederland ook gene vrouw vinden, dan eentje die je ook verder komt plukken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183784608
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 13:24 schreef ToT het volgende:

[..]

Verschilt per persoon, maar ik denk dat dat wel zo'n beetje het gemiddelde is, ja.
Voelt dat nooit als een soort betaling of tegenprestatie?
  maandag 17 december 2018 @ 13:49:22 #250
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183784644
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:46 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als je in de bijstand zit als volwassen man, dan kun je in Nederland ook gene vrouw vinden, dan eentje die je ook verder komt plukken
Een Nederlandse vrouw die een man wil plukken die in de bijstand zit? Werkelijk?
Dat is alsof je naar de Sahara gaat om te hydrateren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 13:52:01 #251
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784714
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

Een Nederlandse vrouw die een man wil plukken die in de bijstand zit? Werkelijk?
Dat is alsof je naar de Sahara gaat om te hydrateren.
TS heeft toch wat vermogen zegt ie

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 01:38 schreef TechnoCat het volgende:
Ik ben van 1 november tot en met 23 november naar de Filipijnen geweest. Het klikte erg goed tussen ons beiden en ik heb veel van het land gezien. Ook klikte het goed tussen mij en haar familie en die mensen waren echt geweldig. Voor mij was het reizen naar de Filipijnen (administratief) niet zo hinderlijk. Ik had niet eens een visa nodig, althans niet voor de 1e 30 dagen.

. Afijn, zij wil hier de hele maand mei 2019 graag zijn. Dat zou betekenen dat ze minstens iets meer dan 1.000 euro moet hebben. En dat heeft ze niet. Ik heb misschien geen royaal inkomen, enkel bijstand, maar ik heb wel vermogen. Ik weet niet in hoeverre dat meetelt in de onderhoudskosten. Ik kan ons tweeën makkelijk onderhouden en we zullen heus niet elke dag naar een duur restaurant of zo gaan. Als ik een baan had, en deze ook al minimaal 12 maanden had, dan kon ik gewoon garant voor haar staan, en was er niets aan de hand. Theoretisch mag een derde ook garant staan, maar dat is een optie die ik liever oversla, want dat vind ik maar beschamend.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 17 december 2018 @ 13:54:29 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183784770
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ah..... weet je het zeker?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Homo!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 13:55:00 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183784776
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:52 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

TS heeft toch wat vermogen zegt ie

[..]

TS kennende zal het wel niet veel zijn. Iig onder de bijstandsnorm qua vermogen dus zo gek veel is dat niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 13:55:09 #254
74056 crew  ToT
pi_183784780
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:47 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Voelt dat nooit als een soort betaling of tegenprestatie?
Als jij als man zijnde dat naar de familie zou overmaken wel, ja.
Maar zelf doe ik dat dus niet.
  maandag 17 december 2018 @ 13:55:46 #255
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183784794
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ah..... weet je het zeker?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
probleem is dat iedereen een vakantieliefde gelijk in de extreme seks willen trekken

Niet doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 14:03:05 #256
74056 crew  ToT
pi_183784954
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

probleem is dat iedereen een vakantieliefde gelijk in de extreme seks willen trekken

Niet doen
Precies! ^O^
pi_183785041
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 13:55 schreef ToT het volgende:

[..]

Als jij als man zijnde dat naar de familie zou overmaken wel, ja.
Maar zelf doe ik dat dus niet.
De maandelijkse "gift" maakt het voor veel ouders aantrekkelijker om hun dochter te laten gaan. Zolang er sprake is van echte liefde maakt het niet uit, maar ik weet dat in veel gevallen de meisjes gepushed worden door hun familie.
150 euro is een maandloon daar.
pi_183785055
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:52 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

TS heeft toch wat vermogen zegt ie

[..]

Bestaat niet in de bijstand.

Die 6000 euro zou ik geen vermogen noemen in ieder geval als max spaargeld.
Anders heeft hij nog wat uit te leggen bij de soos.
  maandag 17 december 2018 @ 14:15:05 #259
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183785165
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:55 schreef Molo het volgende:

[..]

TS kennende zal het wel niet veel zijn. Iig onder de bijstandsnorm qua vermogen dus zo gek veel is dat niet
Dit dus, daarbij had hij al zwarte bijverdiensten nodig omdat hij zo krap zat dat hij aan het begin van de maand december het eind niet zou kunnen halen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 14:17:05 #260
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183785206
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 14:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dit dus, daarbij had hij al zwarte bijverdiensten nodig omdat hij zo krap zat dat hij aan het begin van de maand december het eind niet zou kunnen halen.
Hij had helemaal niet naar de Filipijnen moeten gaan dat heeft hem toch ook wel 2000 euro gekost ,
Je weet zelf wat reizen kost per dag

en dan nog geld overmaken voor een appartement
dwaas
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183785346
Maar hij rookt/drinkt/snuift/spuit niet!
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 14:25:25 #262
74056 crew  ToT
pi_183785375
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 14:07 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

De maandelijkse "gift" maakt het voor veel ouders aantrekkelijker om hun dochter te laten gaan. Zolang er sprake is van echte liefde maakt het niet uit, maar ik weet dat in veel gevallen de meisjes gepushed worden door hun familie.
150 euro is een maandloon daar.
150 is voor velen zelfs 2x een maandloon.
Anyway, er zijn ook genoeg ouders die juist NIET willen dat hun dochter naar het buitenland gaat, vanwege allerlei horrorverhalen.
  maandag 17 december 2018 @ 14:47:49 #263
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183785852
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 14:24 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Maar hij rookt/drinkt/snuift/spuit niet!
Nóg niet!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183787932
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 14:25 schreef ToT het volgende:

[..]

150 is voor velen zelfs 2x een maandloon.
Anyway, er zijn ook genoeg ouders die juist NIET willen dat hun dochter naar het buitenland gaat, vanwege allerlei horrorverhalen.
Die zullen er zeker zijn, maar soms gaat het op het verhuren/verhandelen van dochters lijken.
Ik ken een moeder in Vietnam die drie dochters in Nederland heeft wonen bij mannen (bekenden van elkaar) die hun vader hadden kunnen zijn. Maar mevrouw voelt zich met de 400 euro per maand de koningin van de straat.

Niemand kan mij wijsmaken dat die meiden toevallig allemaal de man van hun leven in NL hebben gevonden.

Dan moet je heel erg veel van je ouders houden om dit voor ze te doen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 16:49:53 #265
74056 crew  ToT
pi_183788062
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 16:42 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Die zullen er zeker zijn, maar soms gaat het op het verhuren/verhandelen van dochters lijken.
Ik ken een moeder in Vietnam die drie dochters in Nederland heeft wonen bij mannen (bekenden van elkaar) die hun vader hadden kunnen zijn. Maar mevrouw voelt zich met de 400 euro per maand de koningin van de straat.

Niemand kan mij wijsmaken dat die meiden toevallig allemaal de man van hun leven in NL hebben gevonden.

Dan moet je heel erg veel van je ouders houden om dit voor ze te doen.
Nee okee, daar zit natuurlijk ook wel weer wat in, hoewel leeftijd daar wel stuk minder een issue is als hier. Ook met lokale bewoners onderling zie je in Aziatische landen best vaak grote leeftijdsverschillen, hoewel het in steden volgens mij wel minder is als op het platteland.
En ook dat is vaak niet eens om financiële redenen. Mijn vrouw kent ook stelletjes in haar land van herkomst waarvan de man straatarm en oud is, en de vrouw een heel stuk jonger.
Maar ik denk wel dat dat meer de uitzonderingen zijn, natuurlijk.

En ja, ik heb zelf ook wel eens een beginnende relatie gehad waarbij ik merkte dat men puur op mijn geld uit was. Direct afgekapt toen. Die moeder zat ook instructies aan haar te geven hoe ze lief tegen mij moest doen. Ik moest boodschappen betalen, juwelen kopen enz. Donder op zeg.
Het enige wat ik voor de moeder van mijn vrouw betaald heb is een vaart op een veerpont zodat we elkaar konden ontmoeten, een etentje in een restaurant en een paar etentjes in een goedkope eatery, en wat varkensvoer. _O-
De terugvaart voor de moeder heeft mijn vrouw zelf voor haar betaald omdat mevrouw een luxe boot had genomen waar mijn geld aan opgebruikt was, terwijl een standaard boot makkelijk heen en weer had gekund voor dat geld. Ik vertikte om meer te betalen.
Dat is waarschijnlijk ook wel de oorzaak geweest dat ze zo tegen onze relatie was in het begin! _O-

[ Bericht 5% gewijzigd door ToT op 17-12-2018 16:55:42 ]
  maandag 17 december 2018 @ 21:12:50 #266
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183793854
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 16:49 schreef ToT het volgende:

[..]

Nee okee, daar zit natuurlijk ook wel weer wat in, hoewel leeftijd daar wel stuk minder een issue is als hier. Ook met lokale bewoners onderling zie je in Aziatische landen best vaak grote leeftijdsverschillen, hoewel het in steden volgens mij wel minder is als op het platteland.
En ook dat is vaak niet eens om financiële redenen. Mijn vrouw kent ook stelletjes in haar land van herkomst waarvan de man straatarm en oud is, en de vrouw een heel stuk jonger.
Maar ik denk wel dat dat meer de uitzonderingen zijn, natuurlijk.

En ja, ik heb zelf ook wel eens een beginnende relatie gehad waarbij ik merkte dat men puur op mijn geld uit was. Direct afgekapt toen. Die moeder zat ook instructies aan haar te geven hoe ze lief tegen mij moest doen. Ik moest boodschappen betalen, juwelen kopen enz. Donder op zeg.
Het enige wat ik voor de moeder van mijn vrouw betaald heb is een vaart op een veerpont zodat we elkaar konden ontmoeten, een etentje in een restaurant en een paar etentjes in een goedkope eatery, en wat varkensvoer. _O-
De terugvaart voor de moeder heeft mijn vrouw zelf voor haar betaald omdat mevrouw een luxe boot had genomen waar mijn geld aan opgebruikt was, terwijl een standaard boot makkelijk heen en weer had gekund voor dat geld. Ik vertikte om meer te betalen.
Dat is waarschijnlijk ook wel de oorzaak geweest dat ze zo tegen onze relatie was in het begin! _O-
Een westerling die financieel onafhankelijk is heeft een hoge status in zulke landen, leeftijd js niet echt belangrijk dan
Veel jonge mannen daar hebben geen werk en geen ene peso aan inkomsten , heeft niet zozeer met golddiggers te maken meer met bestaanszekerheid

een man als TS die geen baan heeft is dan ook niet in aanzien,
Het eerste wat ze vragen is - How is your job.)
Tot in den treure

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 17-12-2018 21:31:11 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 17 december 2018 @ 21:25:02 #267
74056 crew  ToT
pi_183794276
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 21:12 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Een westerling die financieel onafhankelijk is heeft een hoge status in zulke landen, leeftijd js niet echt belangrijk dan
Veel jonge mannen daar hebben geen werk en geen ene peso aan inkomsten , heeft niet zozeer met golddiggers te maken meer met bestaanszekerheid

een man als TS die geen baan heeft is dan ook niet in aanzien,
Deze post doet mij ineens denken aan dat het niet alleen mijn vrouw (toentertijd vriendin) d'r moeder was die tegen onze relatie was, maar ook een tante van haar die in Engeland woont. Ik zou niet goed genoeg zijn en mijn toekomst was te onzeker omdat ik arbeidsongeschikt ben.
Maar toch is mijn vriendin hier naar toe gekomen en zijn we getrouwd! O+

Maar echt in de bijstand, da's wel weer een ander verhaal ja. Geen idee of TS z'n vriendin daarvan op de hoogte is en hoe moeilijk het is om je kop boven water te houden dan? En als zij zou KUNNEN komen, gaat het vrijwel gegarandeerd mis.
TS zet niet alleen zijn eigen toekomst op het spel, maar ook die van zijn vriendin.

_O- Ondertussen trouwens met mijn vrouw allerlei filmpjes over Filipijnse vrouwen en Nederlandse/Belgische mannen op Youtube zitten bingewatchen! _O- De tering hee! :')
  dinsdag 18 december 2018 @ 05:47:48 #268
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183801351
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 21:12 schreef michaelmoore het volgende:

een man als TS die geen baan heeft is dan ook niet in aanzien,
Het eerste wat ze vragen is - How is your job.)
Tot in den treure
Ja maar je vergeet één ding. De bijstand is niet iets permanent. En dat is ook niet wat ik wil. En zelfs de bijstand is naar Filipijns begrip nog een kap geld. Ik heb haar ook duidelijk uitgelegd wat mijn planning is. Recentelijk bezoek bij de sociale dienst heeft mij geleerd dat momenteel er erg veel vacatures zijn en dat er ook genoeg bbl trajecten zijn als je wilt kiezen voor omscholing. Dus, Bijstand is tijdelijk, dat gaat niet eeuwig duren. Dat wil ik zelf niet eens. Ik vind het zelfs verschrikkelijk, omdat je elke bijschrijving die je op je bank hebt moet verantwoorden. Mijn ouders drukken mij ook regelmatig wat toe, maar ik heb tegen hun gezegd, het is prima dat jullie mij af en toe wat toe drukken, maar doe het wel contant en niet via de bank. Ik had al eens gezeur met de Sociale Dienst, die mij vroeg waar is die 100 euro voor en ik moest ze uitleggen dat het van mijn moeder kwam voor iets dat ik "voorgeschoten" had. Nee, van dat gemier wil ik ook gewoon af. En werken in 5 ploegen lijkt me zeer prettig. Dan hoef je van de 10 dagen maar 2 dagen vroeg je nest uit, heb je tussen de ochtend en de middag en de middag en de nacht 8 uur extra en werk je 'effectief' maar 33 uur per week. Mijn beste kameraad werkt al 20 jaar op die manier. 5 ploegen is heerlijk. 6 dagen werken, 4 dagen vrij. Als je wat moet regelen, hoef je er geen vrij voor te vragen. Als zij hier woont hebben we een combinatie van af en toe ook een beetje 'mij tijd'. Anders zit je, als je beide in dagdienst werkt, s'avonds altijd bij elkaar op de lip. Ik ben ook wel iemand die van zijn rust houdt en even niemand om me mee heen wil. Een 5 ploegen baan is ideaal daarvoor, verdiend sowieso stukken beter. Ik zit op 15 minuten van het Chemiepark in Farmsum/Delfzijl, daar moet wel iets te regelen zijn. Als ik mijn inkomen kan verdubbelen, van 940 euro nu, naar 1900 euro netto zou het geweldig zijn. Dan kan ik pas sparen. En de kans op falen met deze dame neem ik voor lief. Het is maar 'geld'. Geld kan wel weer vervangen worden, een mogelijke perfecte soulmate is lastiger.


quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:52 schreef Leandra het volgende:

[..]

Tuurlijk is dat mogelijk, als TS dat heeft (potentieel probleem #1) en als TS haar daar voldoende voor vertrouwt (potentieel probleem #2).
Daar heeft TS geen problemen mee.

Ik heb een half jaar contact gehad, ben er 23 dagen geweest, ben zeer gastvrij ontvangen en heb vaak genoeg aangeboden moet ik iets bijdragen voor bepaalde dingen, en vaak zeiden ze "no no, that's not necessary, you are our guest". Verder heeft mijn meisje NOOIT om geld gevraagd en ze weet dat ik momenteel geen werk heb. Met al die kennis in haar achterhoofd, als het echt om het geld te doen valt, dan zijn er wel veel rijkere mannen om uit te kiezen.

Ons leeftijdverschil is niet achterlijk groot (het is niet zoals een 70 jarige ouwe lul die een 24 jarig meisje meeneemt). Nee, wij verschillen maar 13,5 jaar. Zij is net 29 geworden en ik recentelijk 42. Mijn vader is 63, zijn vriendin is 52. Mijn neef is 41, zijn vriendin is 31. Nee, ik zie daar geen problemen in. En ik vertrouw haar volledig. Want, het leven is simpel, OOIT moet je een keer IEMAND vertrouwen, want je zult ooit een keer iemand nodig zijn. Als je CV ketel kapot is, moet je de monteur ook maar vertrouwen, of als je geopereerd moet worden...Je kunt niet alles gaan lopen vermijden omdat er geruchten in het rond gaan, waarvan sommigen gewoon hun eigen leven gaan lijden omdat ze per vertelling constant opgedikt worden.

Kijk, er zitten natuurlijk een hoop maren aan om haar hier heen te krijgen, dat zal ik niet ontkennen. Een hoop papierwerk, kosten en ongetwijfeld stress. Maar je doet het omdat je om elkaar geeft. Nou als zij haar liefde in die 23 dagen gefaked heeft, dan kan ze wel direct bij het toneel.
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2018 21:25 schreef ToT het volgende:
TS zet niet alleen zijn eigen toekomst op het spel, maar ook die van zijn vriendin.
Wat zet ik precies op het spel dan volgens jou?

Het ergste wat zou kunnen gebeuren is het verlies van een paar centen. Nou ik mag dan wel in de bijstand lopen, maar ik lig daar niet zo wakker van. Geld is maar geld. Geld is een dood ding, je kunt er niet eens liefde mee kopen, wel seks, maar geen liefde. Geld kun je altijd wel weer krijgen als het moet, echte liefde, dat moet je overkomen. Als we niets doen dan zal er ook niets gebeuren en is de liefde gedoemd te mislukken. Dus we proberen het gewoon. En dit topic was eigenlijk bedoeld om alle ins -en outs over immigratie van een partner uit het buitenland naar Nederland zo goed mogelijk te laten verlopen, maar ik zie inmiddels al dat het een vergaarbak is geworden van flames en trolls en zelfs de allah snackbars komen voorbij, dan denk ik, wat hebben moslims nu met dit topic te maken? Laat die groep mensen maar gewoon in hun eigen wereld zitten en simpelweg niet mee bemoeien, hoe vreemd we ook tegen sommige van hun gewoonten aankijken. Dat had ik in de Filipijnen ook. Sommige zaken kwamen erg vreemd over (niet altijd in de negatieve zin), maar je merkt gewoon dat je in een andere cultuur zit. Nou dan pas je jezelf aan.

[ Bericht 20% gewijzigd door TechnoCat op 18-12-2018 06:35:05 ]
pi_183801478
Voor iemand die niet van vroeg opstaan houdt ben je wel vroeg wakker!
pi_183801529
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 06:34 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Voor iemand die niet van vroeg opstaan houdt ben je wel vroeg wakker!
of laat op
  dinsdag 18 december 2018 @ 06:52:23 #271
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183801550
Ze is 29 en nog 2 jaar met een studie bezig?
Wat studeert ze dan?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_183801620
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 05:47 schreef TechnoCat het volgende:

En zelfs de bijstand is naar Filipijns begrip nog een kap geld.
Tot dat ze er achter komt wat je met 1000 euro in de maand in Nederland kunt doen.
  dinsdag 18 december 2018 @ 07:27:07 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183801661
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 05:47 schreef TechnoCat het volgende:

[..]

Ja maar je vergeet één ding. De bijstand is niet iets permanent. En dat is ook niet wat ik wil. En zelfs de bijstand is naar Filipijns begrip nog een kap geld. Ik heb haar ook duidelijk uitgelegd wat mijn planning is. Recentelijk bezoek bij de sociale dienst heeft mij geleerd dat momenteel er erg veel vacatures zijn en dat er ook genoeg bbl trajecten zijn als je wilt kiezen voor omscholing. Dus, Bijstand is tijdelijk, dat gaat niet eeuwig duren. Dat wil ik zelf niet eens.. Dat had ik in de Filipijnen ook. Sommige zaken kwamen erg vreemd over (niet altijd in de negatieve zin), maar je merkt gewoon dat je in een andere cultuur zit. Nou dan pas je jezelf aan.
Ik geef je gelijk , ze vragen nooit om geld / Hooguit een telefoon
Vertrouwen is mooi, maar je moet geen 750 euro sturen voor een vliegticket , dikke kans dat je dan niets meer hoort van haar

Dit is een YouTube filmpje, zoals het leven in de Filipijnen echt is, en ik het ook ken, niet de hoerenbuurten in de grote steden
Filipijnse vrouwen zijn echt schatjes allemaal , zorgzaam en vrolijk, maar je moet ze niet geld geven , dan gaan ze anders tegen het leven aankijken, ze vragen namelijk inderdaad niet om geld heb je ook niet veel nodig daar
Hooguit schoolgeld voor broertje of zusje
Je moet ze ook niet hierheen halen, dan worden ze Westers


[ Bericht 35% gewijzigd door michaelmoore op 18-12-2018 08:50:59 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 10:07:27 #274
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183803082
Die vent in het filmpje hierboven is wel een tight ass ouwe zeur zeg! Hou houdt dat meisje dat vol.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 10:43:38 #275
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183803574

Leuk, huisje in het groen voor ¤5800. Wie gaat er nou een vrouw naar NL halen. Lekker daar gaan wonen. Bohol is een prachtig eiland.

Ik heb daar 10 jaar geleden zelf ook rondgekeken. Niet vanwege vrouwen maar vanwege belastingen. Al je inkomsten buiten de Filipijnen zijn onbelast, legaal, no questions asked :). Enige eis is dat je wat geld in de Filipijnen investeert (in die tijd was dat $70k ofzo - mag ook een investering zijn in eigen huis).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183803639
Maar dan leef je wel in een land waar op grote schaal mensen worden afgeslacht door de overheid, zonder enige vorm van proces.
pi_183803704
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2018 10:43 schreef SeLang het volgende:

Leuk, huisje in het groen voor ¤5800. Wie gaat er nou een vrouw naar NL halen. Lekker daar gaan wonen. Bohol is een prachtig eiland.

Ik heb daar 10 jaar geleden zelf ook rondgekeken. Niet vanwege vrouwen maar vanwege belastingen. Al je inkomsten buiten de Filipijnen zijn onbelast, legaal, no questions asked :). Enige eis is dat je wat geld in de Filipijnen investeert (in die tijd was dat $70k ofzo - mag ook een investering zijn in eigen huis).
Dus je gaat 13 huisjes daar kopen/investeren. :D
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 11:01:52 #278
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183803884
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 10:51 schreef YebCar het volgende:

[..]

Dus je gaat 13 huisjes daar kopen/investeren. :D
Zoals overal in z.o. Azië mag je als buitenlander geen grond bezitten, dus het is altijd een 50 of 100 jaar lease. Maar de $70k "investering" mag ook gewoon geld zijn dat je op een Filipijnse bankrekening zet (in pesos) en die je in de loop van de jaren gebruikt voor consumptie. Het gaat ze er gewoon om dat er geld het land binnenkomt.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 18 december 2018 @ 11:04:45 #279
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183803929
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 10:47 schreef LeTourdeFrance het volgende:
Maar dan leef je wel in een land waar op grote schaal mensen worden afgeslacht door de overheid, zonder enige vorm van proces.
nou , jij hebt weer teveel kranten gelezen
Duterte is een rare, maar wel een die dat land nodig heeft

Drugshandelaren en drugsdealers, kinderverkrachters en terroristen zonder vorm van proces afschieten is noodzakelijk

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 18-12-2018 11:15:27 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183803944
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:04 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou , jij hebt weer teveel kranten gelezen
Duterte is een rare, maar wel een die dat land nodig heeft

Drugshandelaren en drugsdealers, kinderverkrachters en terroristen afschieten is noodzakelijk
Klinkt als iemand die we in Nederland ook nodig hebben eigenlijk.
pi_183804007
Wat lees ik nou, is TS 42? Hij komt over als een 18jarige
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 11:12:37 #282
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183804068
Nu ik zo die filmpjes bekijk krijg ik echt zin om weer eens terug te gaan. Als ik vanwege Brexit mijn huidige woonland uit word getrapt is de Filipijnen het eerste land waar ik weer ga kijken naar een nieuw thuis :Y

Grootste nadeel van de Filipijnen is dat het altijd kutweer is. Altijd vochtig heet.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183804075
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:09 schreef Doedezemaar het volgende:
Wat lees ik nou, is TS 42? Hij komt over als een 18jarige
alleen oude mannen zoeken toch een import ;)
pi_183804118
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:12 schreef SeLang het volgende:
Nu ik zo die filmpjes bekijk krijg ik echt zin om weer eens terug te gaan. Als ik vanwege Brexit mijn huidige woonland uit word getrapt is de Filipijnen het eerste land waar ik weer ga kijken naar een nieuw thuis :Y

Grootste nadeel van de Filipijnen is dat het altijd kutweer is. Altijd vochtig heet.
Misschien kijken in Vietnam.
Was in Da Nang geweest.

Heeft zowat alles wat ik wil,
Mooi klimaat, niet te vochtig, strand, minimale toeristen, goedkoop, redelijk modern, goede infrastructuur, internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.
  dinsdag 18 december 2018 @ 11:19:32 #285
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183804190
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:15 schreef YebCar het volgende:

[..]

Misschien kijken in Vietnam.
Was in Da Nang geweest.

Heeft zowat alles wat ik wil,
Mooi klimaat, niet te vochtig, strand, minimale toeristen, goedkoop, redelijk modern, goede infrastructuur, internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.
internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.

Dat is wel een groot voordeel , want voordat je op Bolhol bent dan ben je wel twee dagen onderweg
En wil je een bedrijf beginnen dan moet je in Vietnam zijn, maar kom je voor de rust dan is Bohol een goede keus , Palawan nog beter
Maar de stranden van Negros en Bohol zijn ongekend mooi en heel rustig
Maar wat wil je ook met 7000 eilanden , dan is privé strand een normale zaak

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 18-12-2018 11:33:41 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 11:28:50 #286
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183804313
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:15 schreef YebCar het volgende:

[..]

Misschien kijken in Vietnam.
Was in Da Nang geweest.

Heeft zowat alles wat ik wil,
Mooi klimaat, niet te vochtig, strand, minimale toeristen, goedkoop, redelijk modern, goede infrastructuur, internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.
Het voordeel van de Filipijnen is dat het cultureel het minst ver van ons afstaat van de landen in die regio. Honderden jaren Spaanse invloed en daarna Amerikaans. Katholiek land. Het voelt een beetje als Zuid Amerika vind ik. (inclusief de mañana mentaliteit, dat is de hoofdreden dat het zo'n arm land is).

Filipijnen zijn een beetje de vreemde eend in de bijt in Azië. Heel erg open mensen die van hun hart geen moordkuil maken. Heel anders dan het grootste deel van oost Azië waar mensen nooit het achterste van hun tong laten zien.

Ander voordeel is dat bijna iedereen goed Engels spreekt en de lokale talen makkelijk zijn te leren en uit te spreken. Ze hebben hetzelfde schrift als ons, geen onuitspreekbare klanken, makkelijke grammatica. Dat is een heel verschil met Thailand, China, Vietnam etc. Dus als je even wat moeite doet kun je na een jaartje iedereen verstaan, ook als ze een lokaal dialect spreken.

Ik heb 4 jaar in Taiwan gewoond en een serieuze poging gedaan om Mandarijn te leren. Ik kan mij zelf verstaanbaar maken (heel basic) maar andersom kan ik de mensen nauwelijks verstaan, na 4 jaar! Het TV journaal versta ik nog steeds vrijwel geen woord van en ik kan niets lezen - schrift is vrijwel onmogelijk te leren als je daar niet op hele jonge leeftijd mee begint.

Als ik nog eens emigreer dan wil ik persé naar een land waar ik de lokale taal binnen redelijke tijd kan leren zodat ik echt deel kan uitmaken van de gemeenschap.

[ Bericht 0% gewijzigd door SeLang op 18-12-2018 11:42:19 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 11:47:30 #287
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183804625
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.

Dat is wel een groot voordeel , want voordat je op Bolhol bent dan ben je wel twee dagen onderweg
En wil je een bedrijf beginnen dan moet je in Vietnam zijn, maar kom je voor de rust dan is Bohol een goede keus , Palawan nog beter
Maar de stranden van Negros en Bohol zijn ongekend mooi en heel rustig
Maar wat wil je ook met 7000 eilanden , dan is privé strand een normale zaak

Palawan heeft idd een snelle connectie (vliegveld) met Manila. Maar ik vond wel dat als je daar mooi wilt wonen je al snel echt in the middle of nowhere zit. Bohol duurt langer om er te komen maar daarna is het makkelijker te behappen. Althans dat was mijn indruk toen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 18 december 2018 @ 11:56:37 #288
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183804752
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:12 schreef SeLang het volgende:
Nu ik zo die filmpjes bekijk krijg ik echt zin om weer eens terug te gaan. Als ik vanwege Brexit mijn huidige woonland uit word getrapt is de Filipijnen het eerste land waar ik weer ga kijken naar een nieuw thuis :Y

Grootste nadeel van de Filipijnen is dat het altijd kutweer is. Altijd vochtig heet.
Hoezo word je eruit getrapt? Hoe zit dat in elkaar?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 12:04:13 #289
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183804855
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Hoezo word je eruit getrapt? Hoe zit dat in elkaar?
Ik word er niet uitgetrapt. Evengoed denk ik natuurlijk wel na over wat ik zou doen in de 0,01% kans dat het wel gebeurt. De kans dat ik uit mijzelf vertrek mocht Corbyn aan de macht komen is natuurlijk wel reëel.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 18 december 2018 @ 12:07:28 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183804910
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:13 schreef YebCar het volgende:

[..]

alleen oude mannen zoeken toch een import ;)
https://www.dateinasia.com/Missjewel
hier nog een straatvegerin voor je
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183804938
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:12 schreef SeLang het volgende:
Nu ik zo die filmpjes bekijk krijg ik echt zin om weer eens terug te gaan. Als ik vanwege Brexit mijn huidige woonland uit word getrapt is de Filipijnen het eerste land waar ik weer ga kijken naar een nieuw thuis :Y

Grootste nadeel van de Filipijnen is dat het altijd kutweer is. Altijd vochtig heet.
Google eens op Tagaytay of Baguio. Ligt wat hoger, en is lekker koel :).
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_183804968
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Palawan heeft idd een snelle connectie (vliegveld) met Manila. Maar ik vond wel dat als je daar mooi wilt wonen je al snel echt in the middle of nowhere zit. Bohol duurt langer om er te komen maar daarna is het makkelijker te behappen. Althans dat was mijn indruk toen.
Bohol heeft sinds een week een spiksplinternieuw vliegveld. Net zo makkelijk als Palawan dus. Eigenlijk te makkelijk gezien de massa's aan toeristen, die er tegenwoordig naartoe trekken met alle gevolgen van dien.....
Honey ! Take me drunk, i am home !
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 12:14:07 #293
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183805015
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:09 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Google eens op Tagaytay of Baguio. Ligt wat hoger, en is lekker koel :).
Baguio ben ik geweest. Dat is inderdaad een lekker klimaat voor mij :Y. Maar in North Luzon heb je wel weer last van typhoons e.d.

Ik ben trouwens die hele grot doorgelopen (tot je nek in het water). Ene kant in, andere kant uit. Mischien wel de tofste grot waar ik ooit ben geweest.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183805032
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 11:15 schreef YebCar het volgende:

[..]

Misschien kijken in Vietnam.
Was in Da Nang geweest.

Heeft zowat alles wat ik wil,
Mooi klimaat, niet te vochtig, strand, minimale toeristen, goedkoop, redelijk modern, goede infrastructuur, internationale vliegveld voor reizen naar andere steden.
Ik heb me laten vertellen dat er tegenwoordig Russische charters op da nang vliegen dus die minimale toeristen worden er steeds meer van een verkeerd soort. :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 12:20:28 #295
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183805103
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:15 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Ik heb me laten vertellen dat er tegenwoordig Russische charters op da nang vliegen dus die minimale toeristen worden er steeds meer van een verkeerd soort. :P
Da Nang en omgeving was altijd al flink toeristisch, althans wel toen ik er was (in 2011). Eigenlijk wordt het nooit ergens beter wat dat betreft.

Qua ontwikkeling is Vietnam wel een forse stap omhoog vergeleken met de Filipijnen. Maar veel geslotener cultuur en die taal ga je niet snel leren.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_183805156
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

https://www.dateinasia.com/Missjewel
hier nog een straatvegerin voor je
toch wel typetjes hoor die blanks mannen profielen daar op die site.
pi_183805158
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:20 schreef SeLang het volgende:

[..]

Da Nang en omgeving was altijd al flink toeristisch, althans wel toen ik er was (in 2011). Eigenlijk wordt het nooit ergens beter wat dat betreft.
Tucacas in Venezuela zal tegenwoordig wel een stuk rustiger geworden zijn. ;)

Je moet alleen genoeg wc papier meenemen. :D
  dinsdag 18 december 2018 @ 12:28:31 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183805246
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:23 schreef YebCar het volgende:

[..]

toch wel typetjes hoor die blanks mannen profielen daar op die site.
val je op mannen ?
Gaat gelijk naar kerels zoeken O-) O-) -O-
Is er wat voor je bij >??
https://www.dateinasia.com/scarletolive
deze dan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 12:29:21 #299
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183805260
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:23 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Tucacas in Venezuela zal tegenwoordig wel een stuk rustiger geworden zijn. ;)
Dat klopt ja. Venezuela is één van die uitzonderingen. Afghanistan was ooit ook erg populair (alle hippies gingen daar naartoe in de 60's en 70's) en Syrië was ooit het soort bestemming waar je secretaresse een culturele rondreis ging maken. Ik ben daar zelf ook nog geweest in de 90's voordat ISIS de historische site Palmyra opblies.

quote:
Je moet alleen genoeg wc papier meenemen. :D
Dat schijnt nu te zijn opgelost. Een paar weken geleden zag ik een documentaire over Venezuela en daarin lieten ze een supermarkt lieten zien die alleen maar WC-papier had, rijen hoog opgestapeld, en verder niets anders. Werkt goed zo'n planeconomie :')
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 18 december 2018 @ 13:38:12 #300
74056 crew  ToT
pi_183806438
Bohol is idd mooi! :Y Zeker met die rondvaart op die rivier!
Die tarsier stellen echter geen fuck voor! :')
pi_183806674
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 12:07 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

https://www.dateinasia.com/Missjewel
hier nog een straatvegerin voor je
whut :-/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')