abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 15 december 2018 @ 01:38:25 #1
475382 TechnoCat
Be patient or become one
pi_183738688
Ik ben van 1 november tot en met 23 november naar de Filipijnen geweest. Het klikte erg goed tussen ons beiden en ik heb veel van het land gezien. Ook klikte het goed tussen mij en haar familie en die mensen waren echt geweldig. Voor mij was het reizen naar de Filipijnen (administratief) niet zo hinderlijk. Ik had niet eens een visa nodig, althans niet voor de 1e 30 dagen.

Nu willen we het andersom doen, maar goedendag, we lopen hier toch tegen wat problematische zaken aan:

Het is alsof we aan het vechten zijn tegen het beleid van de Filipijnse regering als dat van de Nederlandse regering. Om met de Filipijnse eisen te beginnen moet de Filipina in kwestie nogal wat doen. Ze moet persoonlijk naar de Nederlandse ambassade gaan in Manilla om daar een toeristenvisa aan te vragen en hierbij moet ze duidelijk naar wie ze gaat en moet ze ook kunnen aantonen dat wij een relatie hebben. Dat gaat dan nog wel, maar ze willen bv. ook een officiële 'uitnodiging' zien en zelfs een 'contract' bij een werkgever en zelfs loonstroken. De logiesverstrekking kan ik prima doen, maar het garant staan, omdat ik (nog) in de bijstand zit. Helaas, dit is nog wel het geval maar ik hoop daar binnenkort uit te geraken.

Dan de Nederlandse zijde: Die wil ook graag dat ik garant voor haar sta en zij moet bij de Nederlandse ambassade duidelijk kunnen maken dat ze zeker weten weer terugkeert naar de Filipijnen. Een reden hiervoor kan zijn: Werk, kinderen, onroerend goed etc. Maar, dit heeft ze niet. Het enige wat ze heeft is een langdurige opleiding. De vraag is, is dat voldoende? (Voor een bachelors degree). Verder wil de Filipijnse regering al mijn adres gegevens weten, de vliegtuigticket en de exacte datums wanneer zij hier naar toe wil komen. Ik ga natuurlijk niet een ticket voor haar al betalen voordat zij een visa krijgt. Kan em wel reserveren, maar nog niet betalen. Is dat afdoende? De reden hiervoor is ook, dat je aardig leuk met de prijzen kunt 'spelen' door wat met de start/eind datums heen en weer te gaan. Zo had ik mijn vlucht 80 euro goedkoper door een dag langer te blijven, hoe gek het ook klinkt.

Aangezien ik niet garant kan staan maar wel logies kan verstrekken moet zij dus feitelijk zorgen voor het belachelijke bedrag van 34 euro per dag om 'van te leven'. Natuurlijk is dat bijzonder onzinnig als zij bij mij is gebruikt zij in haar eentje echt geen 34 euro per dag. Afijn, zij wil hier de hele maand mei 2019 graag zijn. Dat zou betekenen dat ze minstens iets meer dan 1.000 euro moet hebben. En dat heeft ze niet. Ik heb misschien geen royaal inkomen, enkel bijstand, maar ik heb wel vermogen. Ik weet niet in hoeverre dat meetelt in de onderhoudskosten. Ik kan ons tweeën makkelijk onderhouden en we zullen heus niet elke dag naar een duur restaurant of zo gaan. Als ik een baan had, en deze ook al minimaal 12 maanden had, dan kon ik gewoon garant voor haar staan, en was er niets aan de hand. Theoretisch mag een derde ook garant staan, maar dat is een optie die ik liever oversla, want dat vind ik maar beschamend.

Wie heeft hier nog meer ervaringen mee? Zijn er nog meer dingen die van belang zijn? Uiteraard moet ze zich verzekeren, maar ik weet niet of zij dat daar moet doen, en of enkel een zorgverzekering voldoet of dit ook nog te combineren met een reisverzekering?

We communiceren in het Engels, wat het een en het ander soms lastig maakt, niet voor mij, maar meer voor haar, omdat zij een beetje moeite heeft met wat lastige Engelse termen, maar ja, goed als je zaken moet bespreken dan kun je daar niet om heen.

En ik praat alleen maar over een toeristenvisa, nog niet eens over een permanente verblijfsvergunning als ze hier bij me wil komen wonen ooit. Dat gaat nog wat worden. Alle (constructieve) suggesties zijn meegenomen.
pi_183739841
Nederland wil - als men een visa uitgeeft - wat zekerheden inbouwen dat degene die het visum aanvraagt 1. weer terug keert als de vakantie voorbij is en 2. dat alle kosten gedekt zijn.

V.w.b puntje 1 vraagt de ambassade vaak naar brieven van haar werk, vaak krijg je een statement van je werkgever dat je 3 weken verlof hebt o.i.d., en dat je op een bepaalde datum weer terug verwacht wordt. Als je dit niet krijgt wordt het hele visa verhaal al een stuk moeilijker.

Naast dit wil men zekerheid dat je vriendin zich kan onderhouden. Een voorwaarde is inderdaad een som geld (31 euro per dag), maal het aantal dagen, zodat men zeker is dat je jezelf kan onderhouden. (er zijn legio verhalen dat men op Schiphol is staande gehouden, en men het geld moest laten zien eer men overtuigd is).

Ook wil men vaak een garantsteller. Je moet boven een bepaalde grens verdienen om men tevreden te stellen. Je zou even kunnen kijken op de website van het Ministerie wat momenteel de norm is. (overigens wordt het met een bijstandsuitkering lastig vermoed ik).

Verder moet je vriendin nog een ziektekosten verzekering afsluiten voor de duur van haar vakantie.

En nee, je hoeft nog niet een vliegticket te boeken tijdens de aanvraagprocedure, dat raadt de ambassade overigens ook af :). Enkel een offerte is wat hen betreft voldoende.

Vroegah was er ook een website (forum), buitenlandse partner punt nl. Je zou daar eens op kunnen googelen, want daar zitten ook wat ervaringsdeskundigen.

Als ik haar was zou ik tijdig beginnen met de aanvragen. Als ze hier bij (voorbeeld) DFA nog allerlei papieren moet certificeren, gaat er nogal wat tijd overheen, en de rijen bij de ambassade zijn legendarisch -:).
Honey ! Take me drunk, i am home !
  zaterdag 15 december 2018 @ 04:49:00 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183739862
Ben je er met de auto heen gereden uiteindelijk TS?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183740435
Hier was een topic over, begin 2018 denk ik. Het ging om een Gambiaanse, maar qua procedure is het gelijk. Die is uiteindelijk naar Nederland gekomen voor een maandje geloof ik.
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  zaterdag 15 december 2018 @ 08:35:20 #5
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_183740440
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?

En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
***
pi_183740474
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 december 2018 08:35 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe kan jij nou van je bijstand vliegtickets naar de Filipijnen en hierheen betalen?
Als je vermogen hebt zou je volgens mij niet eens bijstand horen te krijgen. :?

En ‘het klikte goed tussen ons’? Hoe ken je dit meloveyoulongtime-meisje?
Vermogensgrens van ¤6.020 voor een alleenstaande. Zie https://www.rijksoverheid(...)ik-recht-op-bijstand.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
  zaterdag 15 december 2018 @ 08:48:34 #7
57340 dabadbass
@Whitehouse.gov
pi_183740494
Je loopt al spaak op de eerste voorwaarde. Je verdient geen inkomen je ontvangt bijstand. En bijstand is -meen ik- 70% van het minimumloon. Je voldoet dus ook niet aan voorwaarde 3.
Je voldoet niet aan de gestelde voorwaarden en je aanvraag zal niet in behandeling worden genomen.

1. U verdient een zelfstandig inkomen
Een zelfstandig inkomen is een inkomen dat u zelf verdient en waarover u belastingen en premies hebt betaald. Lees of uw inkomen zelfstandig is.

2. Uw inkomen is duurzaam
Uw inkomen is duurzaam als u het inkomen nog minimaal 12 maanden ontvangt. Reken vanaf de dag dat het visum kort verblijf wordt aangevraagd. Of de dag dat de persoon Nederland inreist.

3. U hebt voldoende inkomen
Het bedrag dat u moet verdienen, heet het normbedrag. Het normbedrag is gelijk aan het wettelijk minimumloon. Het minimumloon en het normbedrag veranderen elke 6 maanden, op 1 januari en op 1 juli. Kijk hoe hoog het normbedrag voor u is.

Bron IND
"Niets smeedt twee mensen zo aaneen als kwaadspreken over een derde"
pi_183740567
Het lijkt wel alsof er voor twee verschillende procedures info gemixed is in de OP. Het kost wel wat tijd omdat de Filipijnen niet visumvrij kunnen reizen zoals veel landen met een akkoord maar volgens mij moet het makkelijker zijn om voor een kort bezoek als toerist naar NL te komen zonder dat jullie een liefdesrelatie moeten aantonen. De bal lijkt me dan gewoon volledig bij haar te liggen. En als het goed is zou ze meer met de Nederlandse regels moeten dealen dan met de Filipijnse.

Schriftelijk een reden opgeven en aantonen van voldoende budget om de periode te overleven is waarschijnlijk wel een ding. Als zij het niet redt moet er iemand anders bij ontvangst garant staan op papier omdat jij in de bijstand zit. Dat kan nog wel een struikelblok worden. Dus het lijkt me het beste dat ze zelf probeert om het sluitend te maken vanaf haar kant. Maar dat geldt in het algemeen voor iedere reis die men maakt. Kan het niet dan kan het niet.

[ Bericht 8% gewijzigd door Beathoven op 15-12-2018 09:15:14 ]
pi_183740707
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
pi_183740793
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:31 schreef Mr.Ping het volgende:
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
Als het land geen onvoorspelbare dictatuur was dan had hij er zelfs naartoe gekund om te werken en te leven maar ik zou daar voorlopig liever niet op inzetten.
pi_183740813
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
pi_183740819
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:42 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als het land geen onvoorspelbare dictatuur was dan had hij er zelfs naartoe gekund om te werken en te leven maar ik zou daar voorlopig liever niet op inzetten.
Als je in Nederland al gaan baan kan vinden, dan ga je het daar zeker niet redden.
pi_183740832
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:44 schreef Vlaggenroof het volgende:
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
Zo makkelijk gaat dat dus niet :N
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:48:10 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183740854
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:31 schreef Mr.Ping het volgende:
Dit gaat je met een uitkering / bijstand nooit lukken.
Waarom ga je er zelf niet heen, je hebt geen werk dus tijd genoeg?

It's all about the money!
Sollicitatieplicht he? En/of tegenprestatie. Je kunt en mag niet zo maar even voor onbepaalde tijd naar het buitenland.
Al heb je ook in de bijstand vakantiedagen.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_183740866
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:48 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Sollicitatieplicht he? En/of tegenprestatie. Je kunt en mag niet zo maar even voor onbepaalde tijd naar het buitenland.
Al heb je ook in de bijstand vakantiedagen.
Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:50:16 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183740872
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:44 schreef Vlaggenroof het volgende:
Kan je haar inderdaad niet als toerist hier laten komen? Bedoel dat moet toch niet al te moeilijk zijn..?
Als het niet aannemelijk is dat zij zich kan permitteren hier een toerist te zijn dan is dat wat lastig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 15 december 2018 @ 09:52:28 #17
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183740892
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:49 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
Nee. Want je moet beschikbaar zijn voor werk (incl sollicitatiegesprekken).

En je verwart de WW (4 sollicitaties per 4 weken) met de bijstand (gemeente bepaalt hoe vaak je moet solliciteren. Soms wel 5 sollicitaties per week).
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_183740903
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:49 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Kan je die paar sollicitatiemailtjes niet vanuit het buitenland verzenden?
Dat kan het kan dan ook dat hij zijn uitkering kwijt raakt vanwege fraude.
WGR / Bijstandsuitkering en op vakantie zonder toestemming (consequenties?)
pi_183740939
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:53 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat kan het kan dan ook dat hij zijn uitkering kwijt raakt vanwege fraude.
WGR / Bijstandsuitkering en op vakantie zonder toestemming (consequenties?)
Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
pi_183740959
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:56 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
Lekker frauderen ten koste van onze maatschappij. De moraal van een strontvlieg hebben. Ben je trots op jezelf?
pi_183740967
quote:
99s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:56 schreef Mr.Ping het volgende:

[..]

Je betaalpas gebruiken in het buitenland is wel heel erg dom.
Tickets en hotels kan je boeken met PayPal, niemand die het ziet.
Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
pi_183740997
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
Als je die gekoppeld hebt aan je rekening kan je gewoon direct betalen en is de afschrijving een paar dagen later.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-12-2018 10:01:50 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zaterdag 15 december 2018 @ 10:08:28 #23
74056 crew  ToT
pi_183741079
Iemand heeft me een DM en PM gestuurd om hier ff te komen kijken. :)

Zeer lastig.
Ik heb ook een Filipijnse dame leren kennen en inmiddels wonen we al samen en hebben we een baby. *O*

Een vakantie bij jou vind ik wel erg, erg kort. Ik heb mijn vrouw (toen dus nog vriendin) eerst hier 3 maanden laten komen en daarna nog een keertje 2 maanden zodat we elkaar en zij Nederland beter kon(den) leren kennen en we echt zeker over de vervolgstap konden zijn. Je land en familie achter laten is een enorme stap.

Voor haar is een langdurige opleiding idd genoeg als bewijs voor dat ze hier niet gaat onderduiken en een reden heeft om weer terug naar huis te gaan. Mijn vrouw had toen ook alleen een afgeronde opleiding en geen vaste baan toen ze hier naar toe kwam.

Een bijstandsuitkering HOEFT de boel niet per sé onmogelijk te maken. Je inkomen is waarschijnlijk onder de officiële ondergrens, maar ze KUNNEN uitzonderingen maken. Hoe je zo'n uitzondering voor elkaar kunt krijgen, weet ik niet. (Edit: volgens mij is dat alleen bij immigratie zo, niet bij tijdelijk verblijf. Volgens mij moet je bij tijdelijk verblijf wel meer hebben dan alleen bijstand.) Maar een derde partij garant laten staan is idd wel een betere optie; dat heb ik ook een keer gedaan voor de zus van een buurvrouw die hier naar toe kwam.

De ¤34 per dag is inclusief eventuele hotelkosten voor het geval het mis gaat tussen jullie en zij elders onderdak moet zien te krijgen tot ze weer terug naar huis kan vliegen.

Naar eigen vermogen kijken ze niet; dat kun je namelijk ook over de balk gooien voor ze hier komt / als ze hier is. MISSCHIEN als je geld op haar rekening staat dat het verschil maakt, maar dat lijkt me echt niet verstandig en ik weet ook niet zeker of dat überhaupt verschil zou maken.

Zelf heb ik wel vooraf een ticket gekocht zonder zekerheid te hebben, maar ze raden idd een reservering aan.
Tip: zorg dat de aanvraag voor het visum meteen voor 90 dagen is, zodat je veel meer speling hebt qua tijd waarin de heen- en terugreis plaats kan vinden. Je HOEFT die 90 dagen namelijk niet op te gebruiken. De begin- en einddatum hoeven niet per sé op de datums te liggen die op het vliegticket staan, zolang die vluchtdatums maar wel in die periode vallen.
Mocht het allemaal lukken en ze komt hier naar toe, zorg er wel voor dat ze foto's van jullie beiden op haar telefoon kan laten zien bij de douane; mijn vrouw heeft gezien dat er iemand voor haar neus terug naar huis werd gestuurd terwijl ik naast een wel heel erg zenuwachtig kijkende jongeman met een bos bloemen stond. Ik weet niet zeker of die 2 bij elkaar hoorden, maar ik heb hem niet met iemand weg zien lopen. Je moet bij de douane wel aan kunnen tonen dat je elkaar eerder ontmoet hebt.

[ Bericht 2% gewijzigd door ToT op 15-12-2018 10:51:18 ]
pi_183741230
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:58 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Lekker frauderen ten koste van onze maatschappij. De moraal van een strontvlieg hebben. Ben je trots op jezelf?
Ik gaf alleen maar een tip!
Zelf heb ik nooit één cent steun, bijstand, hulp... laat staan een vangnet nodig gehad om mijn koppie boven water te houden.
pi_183741249
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2018 09:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het geld verschijnt alleen niet zomaar even op je paypal account.
Hij heeft vermogen, dus of het nu voor een dikke plasma tv is of voor vakantie maakt niet uit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')