abonnement Unibet Coolblue
pi_182851893
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.



Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:



Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy ©
pi_182851897
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, heeft abo dienst, maar dat HOEFT niet. Voor mijn gebruik heb ik dat niet nodig, dus ik denk dat dat hem wordt, maar dus zonder abo.
Ik snap niet dat de fabrikanten elkaar allemaal achterna lopen met die debiele abonnementen.

Maak het ding gewoon wat duurder en dan zonder abonnement.


Wat mis je bij de Nest als je geen abonnement pakt? Opneemfunctie ofzo?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:59:06 #3
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851919
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:57 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik snap niet dat de fabrikanten elkaar allemaal achterna lopen met die debiele abonnementen.

Maak het ding gewoon wat duurder en dan zonder abonnement.

Wat mis je bij de Nest als je geen abonnement pakt? Opneemfunctie ofzo?
Volgens mij dat inderdaad. Dat je X tijd terug kunt kijken, maar dat wil ik helemaal niet. Registratie op het moment dat iemand aanbelt krijg je toch in de vorm van een notificatie/videofeed op je mobiel, dus waarom zou ik dat terug willen kijken.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182852010
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Volgens mij dat inderdaad. Dat je X tijd terug kunt kijken, maar dat wil ik helemaal niet. Registratie op het moment dat iemand aanbelt krijg je toch in de vorm van een notificatie/videofeed op je mobiel, dus waarom zou ik dat terug willen kijken.
Als er ooit wordt ingebroken?
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 10:04:12 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182852029
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:03 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Als er ooit wordt ingebroken?
Want dan bellen ze eerst aan...? Nee, als er wordt ingebroken heb ik IN huis camera's hangen. Nou ja, nog niet, maar dat gaat wel gebeuren.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182852039
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Want dan bellen ze eerst aan...? Nee, als er wordt ingebroken heb ik IN huis camera's hangen. Nou ja, nog niet, maar dat gaat wel gebeuren.
Oh hij gaat alleen opnemen als ze aanbellen? Dan heb je er geen fuck aan inderdaad.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 10:06:13 #7
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182852073
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:04 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Oh hij gaat alleen opnemen als ze aanbellen? Dan heb je er geen fuck aan inderdaad.
Nee, je kunt hem ook instellen dat ie bij beweging begint op te nemen, maar dan wordt je gek van de opnames natuurlijk :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182852768
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:57 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik snap niet dat de fabrikanten elkaar allemaal achterna lopen met die debiele abonnementen.

Maak het ding gewoon wat duurder en dan zonder abonnement.

Wat mis je bij de Nest als je geen abonnement pakt? Opneemfunctie ofzo?
Dat is bij RING ook.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_182862734
Nog even over het mesh netwerk van Hue. Kan zijn dat mijn innr lampen geen signalen naar hue doorgaf wegens niet op hetzelfde zigbee kanaal zitten enzo.
Resistance is futile.
pi_182863579
Crosspost.

Ik snap er niks meer van.

Ik heb vaste dimmers. Maar dat kan niet icm smart verlichting. Dus las ik dat je ze uit moet bouwen. Geen idee wat dat inhoudt. Afdoppen of vervangen voor normaal schakelmateriaal neem ik aan.

En hue of Tradfri bridge maakt toch niet uit denk ik. Lijkt me het beste een Tradfri te nemen ivm updates?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:23:28 #11
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182865481
Nog een crosspost :P

quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:17 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik zou voor een hue bridge gaan, al is het alleen maar omdat je die kunt besturen via de hue app. En laat ik nou dol zijn op de mogelijkheden die je krijgt in de Hue app.

Ik zou zeggen, kijk eens op youtube een aantal review video's. Er zijn ook een hoop video's over het combineren van Hue en tradfri. En zoek dan ook even Innr reviews en ga af op je gevoel. Met een bridge krijg je het gebruik van een app om je lampen te bedienen, en die zou doorslaggevend moeten zijn.

Als je het bij deze ene lamp wil laten, koop dan een trådfri dimmer schakelaar bij Ikea. Wel even checken op youtube of google of je je lamp zonder tussenkomst van een trådfri bridge kunt besturen met een trådfri schakelaar.

Oh, je normale schakelaar kun je laten zitten. Als alle lampen slim zijn, dan zul je in de praktijk merken dat ze steevast aan staan. Uitzetten (en weer aan) doe je vervolgens via de app op je foon.
Hier verder?
Resistance is futile.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:30:23 #12
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182865619
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:25 schreef Miniem het volgende:

[..]

Hmm ok, thnx.

Maar mijn normale schakelaar is zon drukdimmer, waar je de lampen mee aanzet en je ook kan dimmen. Las dat het de levensduur van de lampen aantast en ze kunnen gaan knipperen. Dus dan beter vervangen voor een normale drukschakelaar?
Dat weet ik niet maar ik kan me niet voorstellen dat het schadelijk zou zijn voor de lamp. Ik zou 'm niet direct vervangen, gewoon zorgen dat je 'm op een andere manier dimt.

En zoveel mogelijk lampen overzetten naar een slim systeem. :7
Resistance is futile.
pi_182866283
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:04 schreef Miniem het volgende:
Crosspost.

Ik snap er niks meer van.

Ik heb vaste dimmers. Maar dat kan niet icm smart verlichting. Dus las ik dat je ze uit moet bouwen. Geen idee wat dat inhoudt. Afdoppen of vervangen voor normaal schakelmateriaal neem ik aan.

En hue of Tradfri bridge maakt toch niet uit denk ik. Lijkt me het beste een Tradfri te nemen ivm updates?
uigbouwen -> gewoon normale aan/uit schakelaars erop

als je alimme lampen van tradfri zijn, is een tradfri bridge handiger maar hue schijnt meer te kunnen (ik heb geen ervaring met tradfri, wel vind ik die RGB lampen minder kleurvol tov hue)
pi_182885988
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:32 schreef Seven. het volgende:
Nog even over het mesh netwerk van Hue. Kan zijn dat mijn innr lampen geen signalen naar hue doorgaf wegens niet op hetzelfde zigbee kanaal zitten enzo.
Weet niet zo gauw wat innr lampen zijn?

zigbee heeft maar 1 kanaal en werkt op het "devices aanleren" principe.
kort gezegd is het een zwave variant (of zwave is een zigbee variant)
  donderdag 1 november 2018 @ 21:01:36 #15
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182886051
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 20:59 schreef akatar het volgende:

[..]

Weet niet zo gauw wat innr lampen zijn?

zigbee heeft maar 1 kanaal en werkt op het "devices aanleren" principe.
kort gezegd is het een zwave variant (of zwave is een zigbee variant)
Innr zijn ook zigbee lampen, zijn veel goedkoper dan Hue maar wel goed te koppelen met Hue bridge.

In de Hue app kun je uit een paar kanalen kiezen, maar wordt afgeraden.
Resistance is futile.
pi_182886113
voor wat betreft mogelijkheden.. dat is net wat je handig vind.

in mijn geval:
als iemand belt verschijnt het telefoon nummer op mijn tv scherm (en desgewenst worden de hue lampen rood als het mijn schoonmoeder is)
als de achterdeur open of dicht gaat verschijnt dit ook op mijn scherm (woon in een dorp en kan niet horen of iemand binnenkomt)
Als ik het alarm er opzet, gaat alles uit in huis,
alarm aan en donker? buitenlampen aan
als ik het alarm uitzet en het is donker gaan de lampen in huis aan etc etc

schakelaar op de buitenbrievenbus, indien post, krijg je een mailtje

zo kan ik nog wel tig dingen noemen die mijn huis "slim" maken

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2018 21:12:13 ]
pi_182886168
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 21:01 schreef Seven. het volgende:

[..]

Innr zijn ook zigbee lampen, zijn veel goedkoper dan Hue maar wel goed te koppelen met Hue bridge.

In de Hue app kun je uit een paar kanalen kiezen, maar wordt afgeraden.
Waar zwave een vaste standaard is, is dit met zigbee wel anders, ieder mag daar "iets anders" mee doen zodat een ander bedrijf geen gebruik kan maken van jouw producten.
zoals plugwise (zigbee) werkt niet samen met philips hue (zigbee)
pi_182893075
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 21:05 schreef akatar het volgende:

[..]

Waar zwave een vaste standaard is, is dit met zigbee wel anders, ieder mag daar "iets anders" mee doen zodat een ander bedrijf geen gebruik kan maken van jouw producten.
zoals plugwise (zigbee) werkt niet samen met philips hue (zigbee)
Lokquote:

je hebt voor mij wat code geschreven voor mijn jalousie bediening. Moet ik hem behalve als jaloesie bediening ook als schakelaar/knop toevoegen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 2 november 2018 @ 13:02:51 #19
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_182896754
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, je kunt hem ook instellen dat ie bij beweging begint op te nemen, maar dan wordt je gek van de opnames natuurlijk :P
Als die camera intelligent is niet hoor. Herkent zelf auto, dier of mens en neemt dat op wat je wil.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 2 november 2018 @ 13:05:07 #20
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_182896794
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Want dan bellen ze eerst aan...? Nee, als er wordt ingebroken heb ik IN huis camera's hangen. Nou ja, nog niet, maar dat gaat wel gebeuren.
In het huis camera's gaat me nog te ver, met name bij sommige privacy policies bij sommige aanbieders en cloud storage is dan ook een nadeel. Doe in het huis alles met aanwezigheidsmelders en buiten hangen camera's.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 2 november 2018 @ 13:22:44 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182897120
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 21:03 schreef akatar het volgende:
voor wat betreft mogelijkheden.. dat is net wat je handig vind.

in mijn geval:
als iemand belt verschijnt het telefoon nummer op mijn tv scherm (en desgewenst worden de hue lampen rood als het mijn schoonmoeder is)
als de achterdeur open of dicht gaat verschijnt dit ook op mijn scherm (woon in een dorp en kan niet horen of iemand binnenkomt)
Als ik het alarm er opzet, gaat alles uit in huis,
alarm aan en donker? buitenlampen aan
als ik het alarm uitzet en het is donker gaan de lampen in huis aan etc etc

schakelaar op de buitenbrievenbus, indien post, krijg je een mailtje

zo kan ik nog wel tig dingen noemen die mijn huis "slim" maken
Hahaha, de lampen worden rood als je schoonmoeder belt, hoe krijg je dat voor elkaar? Met een homey of zo? Ik denk dat mijn google home niet zover wil gaan.
Resistance is futile.
pi_182901535
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 09:42 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Lokquote:

je hebt voor mij wat code geschreven voor mijn jalousie bediening. Moet ik hem behalve als jaloesie bediening ook als schakelaar/knop toevoegen?
Geen code maar instellingen, je had, dacht ik, een fibaro? de handleidingen staan op hun website.de nummer van de instelling staat er bij met de bijbehorende parameters.
pi_182901569
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 november 2018 13:22 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hahaha, de lampen worden rood als je schoonmoeder belt, hoe krijg je dat voor elkaar? Met een homey of zo? Ik denk dat mijn google home niet zover wil gaan.
In dit geval met homeseer, daar is een gratis plugin voor het dect gedeelte van een fritzbox. router functies kunnen gewoon uitstaan. de nummers die binnenkomen en die je belt kan je terugzien als status en hiermee kan je dan een actie starten.

bv:
als iemand belt, de film op pauze of als je tv kijkt het geluid zachter of inderdaad de kleuren van je hue verlichting veranderen.
pi_182905225
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 16:52 schreef akatar het volgende:

[..]

Geen code maar instellingen, je had, dacht ik, een fibaro? de handleidingen staan op hun website.de nummer van de instelling staat er bij met de bijbehorende parameters.
Ik heb de fibaro gekoppeld aan domoticz maar niet als schakelaar maar als actuator. In de handleiding zie ik hier niets over staan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182905300
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:05 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik heb de fibaro gekoppeld aan domoticz maar niet als schakelaar maar als actuator. In de handleiding zie ik hier niets over staan.
Je hebt toch een roller shutter 2?
http://domotica.tilburgs.(...)ro-roller-shutter-2/
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1863801

misschien kan je hier iets mee?
pi_182908358
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:09 schreef akatar het volgende:

[..]

Je hebt toch een roller shutter 2?
http://domotica.tilburgs.(...)ro-roller-shutter-2/
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1863801

misschien kan je hier iets mee?
Link 1 kende ik al. Bij link 2 staat hij ze als 2 switches al ziet. Zover ben ik nooit gekomen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182938338
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:09 schreef akatar het volgende:

[..]

Je hebt toch een roller shutter 2?
http://domotica.tilburgs.(...)ro-roller-shutter-2/
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1863801

misschien kan je hier iets mee?
Ok 1 switch gevonden en werkend en kan hem nu bedienen via domoticz. Maar ik krijg nog steeds niet uitgevogeld waar ik die parameters van jou moet invullen. Zodat ik kan bepalen wat te doen met 3x en 2x klikken etc.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182938687
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:39 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ok 1 switch gevonden en werkend en kan hem nu bedienen via domoticz. Maar ik krijg nog steeds niet uitgevogeld waar ik die parameters van jou moet invullen. Zodat ik kan bepalen wat te doen met 3x en 2x klikken etc.
Daarvoor pak je de originele handleiding van fibaro.com
daar staan ze uitgelegd en er staat een nummer voor, dat nummer moet je kunnen vinden in domoticz.
Mocht dit niet kunnen is dit een probleem van domoticz, die dan dit device niet volledig ondersteund.

example:
14. Switch type. The parameter settings are relevant for Roller Blind Mode and Venetian Blind Mode (parameter 10 set to 0, 1, 2). 0 - Momentary switches 1 - Toggle switches 2 - Single, momentary switch. (The switch should be connected to S1 terminal) Default setting: 0 Parameter size: 1 [byte]

parameter 14
default = o
dit veranderen naar 1 maakt het een toggle switch , 2 maakt het 2 toggle switches etc

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-11-2018 16:00:30 ]
pi_182938820
Heb jij een usb zwave stick?
pi_182938891
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:59 schreef akatar het volgende:

[..]

Daarvoor pak je de originele handleiding van fibaro.com
daar staan ze uitgelegd en er staat een nummer voor, dat nummer moet je kunnen vinden in domoticz.
Mocht dit niet kunnen is dit een probleem van domoticz, die dan dit device niet volledig ondersteund.

example:
14. Switch type. The parameter settings are relevant for Roller Blind Mode and Venetian Blind Mode (parameter 10 set to 0, 1, 2). 0 - Momentary switches 1 - Toggle switches 2 - Single, momentary switch. (The switch should be connected to S1 terminal) Default setting: 0 Parameter size: 1 [byte]

parameter 14
default = o
dit veranderen naar 1 maakt het een toggle switch , 2 maakt het 2 toggle switches etc
Ze staan aangegeven als als momentary switches 0,
Ik heb een zwave stick ja.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182939145
Download eens van homeseer.com homeseer, deze kan je een maand gratis gebruiken.
voeg dan eens de rollershutter 2 toe en test eens of het daar wel goed mee werkt.
pi_182939174
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 16:27 schreef akatar het volgende:
Download eens van homeseer.com homeseer, deze kan je een maand gratis gebruiken.
voeg dan eens de rollershutter 2 toe en test eens of het daar wel goed mee werkt.
Edit: Gelukt je moet eerst elke mogelijk toetsencombi een keer gebruiken voordat hij ze in domoticz ziet. Dat staat nergens aangegeven maar ik heb nu 10 switches kunnen toevoegen.

Nu zou ik met Als … Dan acties moeten kunnen toewijzen aan elke switch?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182939351
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 16:29 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Edit: Gelukt je moet eerst elke mogelijk toetsencombi een keer gebruiken voordat hij ze in domoticz ziet. Dat staat nergens aangegeven maar ik heb nu 10 switches kunnen toevoegen.

Nu zou ik met Als … Dan acties moeten kunnen toewijzen aan elke switch?
Ik ben geen domoticz gebruiker, maar dit zou moeten kunnen
pi_182957565
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 16:39 schreef akatar het volgende:

[..]

Ik ben geen domoticz gebruiker, maar dit zou moeten kunnen
Dank, alles nu ingeregeld via scenes.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 19 november 2018 @ 17:00:40 #35
277627 Seven.
We are Borg.
pi_183245813
Vraagje: verdient Philips Hue een apart topic? Het is een leuke opstap naar domotica, maar het is een plug en play systeem waarvoor weinig programmering nodig is. Ik kan me voorstellen dat het Hue geneuzel voor de echte harde kern domotici/programmeurs een beetje saai is.
Resistance is futile.
  maandag 19 november 2018 @ 17:02:46 #36
277627 Seven.
We are Borg.
pi_183245860
Sinds zaterdag hebben we een motion sensor erbij van Philips voor de hal, de gang en het toilet beneden. In de WC zit helemaal geen lichtknop meer als die af is.

Zijn er ook motion sensors voor buiten? Ik zie wel geruchten maar geen bevestiging. Die zou in ons portaal moeten komen en dan de buitenlamp en hal aan moeten zetten.

Op zolder na, zijn we nu bijna helemaal over op Hue en Innr.
Resistance is futile.
  maandag 19 november 2018 @ 18:58:24 #37
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_183248110
Ik ben nu weer rustig aan die ikea trådfri lichtjes aan het installeren overal. Onlangs heeft iemand de ikea trådfri gateway gekoppeld gekregen in homey, dus dat is wel tof. Kan homey gewoon via de gateway fungeren als een soort onofficiële schakelaar per kamer. *O*
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  Moderator maandag 19 november 2018 @ 19:47:01 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_183249449
Ik heb dus Hue spots op de badkamer, en die zijn gekoppeld aan een Hue motion sensor. Ik heb besloten dat ik dat ga veranderen, want dat werkt niet lekker. De lampen gaan wel aan, maar als je heel stil zit gaan de lampen na verloop van tijd uit.

Dat kan natuurlijk ook langer gezet worden, maar als je dat bv op 30 min zet en je gaat op min 2 van die 30 min van de badkamer af omdat je klaar bent, dan blijft dat licht nog nodeloos 28 min aan. Maar 1 minuut aan is te kort, want ik heb dan wel een flow dat ie bij beweging de countdown timer weer op 60 sec moet zetten, maar soms gaat dat mis/registreert de sensor geen beweging, en dan zit je ineens in het donker :')

Dus nu wil ik dat met een knop gaan doen (Hank 4 button Z-Wave dinges)...dus dan heb ik eigenlijk gewoon weer met een knop het licht aan en uit, wat ik ook had toen er nog normale, niet-hue spots in zaten ... :')
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 november 2018 @ 19:51:21 #39
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_183249577
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 19:47 schreef CoolGuy het volgende:
Ik heb dus Hue spots op de badkamer, en die zijn gekoppeld aan een Hue motion sensor. Ik heb besloten dat ik dat ga veranderen, want dat werkt niet lekker. De lampen gaan wel aan, maar als je heel stil zit gaan de lampen na verloop van tijd uit.

Dat kan natuurlijk ook langer gezet worden, maar als je dat bv op 30 min zet en je gaat op min 2 van die 30 min van de badkamer af omdat je klaar bent, dan blijft dat licht nog nodeloos 28 min aan. Maar 1 minuut aan is te kort, want ik heb dan wel een flow dat ie bij beweging de countdown timer weer op 60 sec moet zetten, maar soms gaat dat mis/registreert de sensor geen beweging, en dan zit je ineens in het donker :')

Dus nu wil ik dat met een knop gaan doen (Hank 4 button Z-Wave dinges)...dus dan heb ik eigenlijk gewoon weer met een knop het licht aan en uit, wat ik ook had toen er nog normale, niet-hue spots in zaten ... :')
Aanwezigheidsmelder ipv bewegingsmelder

Die pakt je op lichaamswarmte, kun je ook rustig langer dan 2:30 schijten
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator maandag 19 november 2018 @ 19:52:10 #40
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_183249597
quote:
99s.gif Op maandag 19 november 2018 19:51 schreef XL het volgende:

[..]

Aanwezigheidsmelder ipv bewegingsmelder

Die pakt je op lichaamswarmte, kun je ook rustig langer dan 2:30 schijten
Hm, en heb je dan ook een suggestie voor welke?
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 november 2018 @ 20:33:08 #41
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_183250442
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 19:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hm, en heb je dan ook een suggestie voor welke?
Vriend van me heeft dat, zal eens vragen welk merk hij heeft. Is er laaiend enthousiast over. Doe het zelf met een bewegingsmelder, alleen zet ik die aan bij beweging en uit bij de volgende en alleen tussen 20:00 en 08:00. Kon hem makkelijk zo positioneren dat hij je alleen bij binnenkomen/buitengaan registreert.

Misschien kun je hem gedeeltelijk afplakken, zodat hij alleen rechtdoor kan kijken. Dan kun je hem zoals zo‘n winkelbel gebruiken, zoals bij de bakker en sigarenboer vroeger.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:50:51 #42
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_183348088
Heeft iemand hier ervaring met het "uitlezen" van een Comelit intercom?

Ik heb hier zo'n ding hangen bij de deur, maar ik mis de bel nog wel eens. Er zit een uitgang op voor een "extra bel". Uit de handing haal ik dat ik er een 12V relais op kan aansluiten.

Later deze week wil het ander uit gaan proberen/doormeten, maar misschien heeft hier iemand al tips waar ik op moet letten?
So we just called him Fred
pi_183359048
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:50 schreef FredvZ het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met het "uitlezen" van een Comelit intercom?

Ik heb hier zo'n ding hangen bij de deur, maar ik mis de bel nog wel eens. Er zit een uitgang op voor een "extra bel". Uit de handing haal ik dat ik er een 12V relais op kan aansluiten.

Later deze week wil het ander uit gaan proberen/doormeten, maar misschien heeft hier iemand al tips waar ik op moet letten?
waarmee wil je hem "uitlezen"?
met een zwave controller of alleen een extra bel aansluiten? of iets anders?
post anders het schema even, daar wordt het voor ons ook iets makkelijker.
  maandag 26 november 2018 @ 08:11:13 #44
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_183375507
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 13:01 schreef akatar het volgende:
waarmee wil je hem "uitlezen"?
met een zwave controller of alleen een extra bel aansluiten? of iets anders?
Om te beginnen maar eens een extra analoge bel. Later wil ik hem nog wel aansluiten op de rest van mijn domotica, maar er zijn nog andere klussen in huis die eerst moeten.
quote:
post anders het schema even, daar wordt het voor ons ook iets makkelijker.
Daarin ben ik dus juist een beetje zoekende.
De unit die ik aan de muur heb hangen heeft een S+ en S- aansluiting en volgens de handleiding kan je daar een extra bel (Comelit 1129) of relais (Comelit 1122) op aansluiten.
Maar als ik het goed zie is die 1122 gewoon een regulier 12V= relais en kan ik daar ook een ander relais voor gebruiken waar ik een standaard belschakeling mee kan bedienen.
So we just called him Fred
pi_183384159
quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2018 08:11 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Om te beginnen maar eens een extra analoge bel. Later wil ik hem nog wel aansluiten op de rest van mijn domotica, maar er zijn nog andere klussen in huis die eerst moeten.

[..]

Daarin ben ik dus juist een beetje zoekende.
De unit die ik aan de muur heb hangen heeft een S+ en S- aansluiting en volgens de handleiding kan je daar een extra bel (Comelit 1129) of relais (Comelit 1122) op aansluiten.
Maar als ik het goed zie is die 1122 gewoon een regulier 12V= relais en kan ik daar ook een ander relais voor gebruiken waar ik een standaard belschakeling mee kan bedienen.
anders de multimeter eraan hangen dat weet je exact wat er gebeurd.
  maandag 26 november 2018 @ 17:22:47 #46
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_183384191
Ik heb een Nest thermostaat gekocht (jeej) en in mijn oneindige wijsheid heb ik het uit de verpakking gehaald en de base ff voor de lol op de thermostaat geklikt. Maar is die er weer makkelijk af te halen of heb ik een fuckupje gedaan? :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  dinsdag 27 november 2018 @ 00:08:54 #47
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_183393812
Geen fuckupje, kon het er gewoon uit klikken.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_183396970
quote:
99s.gif Op maandag 19 november 2018 20:33 schreef XL het volgende:

[..]

Vriend van me heeft dat, zal eens vragen welk merk hij heeft. Is er laaiend enthousiast over. Doe het zelf met een bewegingsmelder, alleen zet ik die aan bij beweging en uit bij de volgende en alleen tussen 20:00 en 08:00. Kon hem makkelijk zo positioneren dat hij je alleen bij binnenkomen/buitengaan registreert.

Ben wel benieuwd welke dat dan is, ik ken alleen bedrade KNX-melders van de gangbare merken (Jung, Busch etc.) en ook op zoek om een soortgelijke oplossing te bouwen maar dan of draadloos of in ieder geval in combinatie met de bestaande pulsdrukker die er al is (handmatig het licht aan/uit kunnen doen blijft wel een eis voor mij). Dus ik ben benieuwd hoe hij dat opgelost heeft :)

Oplossing zou natuurlijk zijn om een temperatuursensor in de pot te hangen die zodra je er in gaat lopen dampen, zorgt dat het licht aanblijft in de nacht. Na doorspoelen gaat de temperatuur weer omlaag en kan dus het licht na 30 seconde uit. :7. Iets zegt me alleen dat het ook anders kan.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:23:07 #49
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_183397620
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 november 2018 10:39 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd welke dat dan is, ik ken alleen bedrade KNX-melders van de gangbare merken (Jung, Busch etc.) en ook op zoek om een soortgelijke oplossing te bouwen maar dan of draadloos of in ieder geval in combinatie met de bestaande pulsdrukker die er al is (handmatig het licht aan/uit kunnen doen blijft wel een eis voor mij). Dus ik ben benieuwd hoe hij dat opgelost heeft :)

Oplossing zou natuurlijk zijn om een temperatuursensor in de pot te hangen die zodra je er in gaat lopen dampen, zorgt dat het licht aanblijft in de nacht. Na doorspoelen gaat de temperatuur weer omlaag en kan dus het licht na 30 seconde uit. :7. Iets zegt me alleen dat het ook anders kan.
Ik heb het geprobeerd op te lossen met een combi flow, was ook niet helemaal geweldig maar werkte op zich wel. de trigger van een sensor klikte het hele smikje aan en de uit schakelaar was ook afhankelijk van het wel of niet aan zijn van de versterker én het niet meer bewegen van de sensor dus als je gaat pitten en je doet je versterker uit dan ging de timer lopen en het licht uiteindelijk uit. En een 'failsafe' op basis van een nfc stikkertje op mijn nachtkast die een http request naar homey stuurde om alles uit te schakelen.

Maar een slimme slimme sensor zou toch wel fijn zijn, hitte of ééntje die de layout van de kamer kan mappen en als daar een verandering in is dat ie gewoon 'aan' blijft. Maar dat bestaat nog niet.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  dinsdag 27 november 2018 @ 12:37:17 #50
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_183399027
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 november 2018 10:39 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd welke dat dan is, ik ken alleen bedrade KNX-melders van de gangbare merken (Jung, Busch etc.) en ook op zoek om een soortgelijke oplossing te bouwen maar dan of draadloos of in ieder geval in combinatie met de bestaande pulsdrukker die er al is (handmatig het licht aan/uit kunnen doen blijft wel een eis voor mij). Dus ik ben benieuwd hoe hij dat opgelost heeft :)

Oplossing zou natuurlijk zijn om een temperatuursensor in de pot te hangen die zodra je er in gaat lopen dampen, zorgt dat het licht aanblijft in de nacht. Na doorspoelen gaat de temperatuur weer omlaag en kan dus het licht na 30 seconde uit. :7. Iets zegt me alleen dat het ook anders kan.
LCN.eu
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_183400814
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2018 11:23 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik heb het geprobeerd op te lossen met een combi flow, was ook niet helemaal geweldig maar werkte op zich wel. de trigger van een sensor klikte het hele smikje aan en de uit schakelaar was ook afhankelijk van het wel of niet aan zijn van de versterker én het niet meer bewegen van de sensor dus als je gaat pitten en je doet je versterker uit dan ging de timer lopen en het licht uiteindelijk uit. En een 'failsafe' op basis van een nfc stikkertje op mijn nachtkast die een http request naar homey stuurde om alles uit te schakelen.

Maar een slimme slimme sensor zou toch wel fijn zijn, hitte of ééntje die de layout van de kamer kan mappen en als daar een verandering in is dat ie gewoon 'aan' blijft. Maar dat bestaat nog niet.
Zoiets heb ik nu ook: licht aan bij beweging, licht uit door schakelaar in te drukken. Natuurlijk niet foolproof, want als ik vergeet het licht uit te doen gaat het niet meer uit. NFC-stickertje zou nog kunnen, goed idee wel, ga ik eens naar kijken :)
  dinsdag 27 november 2018 @ 15:24:04 #52
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_183401867
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2018 14:15 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Zoiets heb ik nu ook: licht aan bij beweging, licht uit door schakelaar in te drukken. Natuurlijk niet foolproof, want als ik vergeet het licht uit te doen gaat het niet meer uit. NFC-stickertje zou nog kunnen, goed idee wel, ga ik eens naar kijken :)
Ik heb nu een loos contactpunt in mijn slaapkamer en ben eigenlijk geneigd om daar een smart switch aan te hangen op netstroom die gewoon alles in huis uitzet en eventueel het buitenalarm aan zodra ik er eentje heb geïnstalleerd. Maar een 'feilloos' systeem die er nooit voor zorgt dat je spontaan in het donker zit tijdens een langdurige 'bingewatch' zou op zich wel heel fijn zijn eigenlijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_183508554
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2018 15:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik heb nu een loos contactpunt in mijn slaapkamer en ben eigenlijk geneigd om daar een smart switch aan te hangen op netstroom die gewoon alles in huis uitzet en eventueel het buitenalarm aan zodra ik er eentje heb geïnstalleerd. Maar een 'feilloos' systeem die er nooit voor zorgt dat je spontaan in het donker zit tijdens een langdurige 'bingewatch' zou op zich wel heel fijn zijn eigenlijk.
Je zou kunnen denken aan een combinatie van beweging en een deursensor. Deur open + licht uit = licht aan. Deur dicht + beweging = licht aanhouden (voordat je bingewatch begint). Deur open + beweging = licht aan (einde bingewatch). Deur dicht + licht aan + geen beweging = licht uit.

Voordeel is dat je redelijk precies kan triggeren (de deur wordt hier de trigger, de beweging wordt de check), nadeel is dat je twee sensoren nodig hebt en het dus een stuk duurder grapje wordt. Je zou natuurlijk ook met alleen een deursensor kunnen werken, nadeel is dat je dan behoorlijk consequent moet zijn en altijd de deur volledig moet sluiten, dat vang je af met je bewegingssensor.

Ik ben geen bingewatcher (althans niet op die locatie) echter niet altijd consequent met het volledig sluiten van mijn deur, voor nu voldoet een bewegingssensor dus wel. Mocht ik ooit (een) huisgeno(o)t(en) krijgen, dan verwacht ik dat daar wel wat aanpassingen in nodig zijn.
  maandag 3 december 2018 @ 08:01:38 #54
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_183508639
Eh, is gewoon tegen Google home/home mini/assistent roepen dat het licht uit of aan moet niet voldoende, handiger en minder omslachtig?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_183508979
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 08:01 schreef PetervdK het volgende:
Eh, is gewoon tegen Google home/home mini/assistent roepen dat het licht uit of aan moet niet voldoende, handiger en minder omslachtig?
Dat kan zeker echter is dat niet mijn uitgangspunt, want dat betekent dat ik nog steeds zelf actie moet ondernemen, ik moet namelijk tegen de assistent roepen dat ie dat licht uit moet doen terwijl ik gewoon wil dat mijn 'huis' weet dat het licht uit kan, ongeacht of ik iets zeg/roep/doe.

Daar komt bij dat ik geen assistent heb en op dit moment ook nog niet wil.
  maandag 3 december 2018 @ 12:51:39 #56
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_183512360
quote:
2s.gif Op maandag 3 december 2018 08:59 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]
Daar komt bij dat ik geen assistent heb en op dit moment ook nog niet wil.
Als je Apple hebt, nee dan niet. Maar als je Android hebt, heb je die altijd. Druk maar eens op het Google icoontje...
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_183513189
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 12:51 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Als je Apple hebt, nee dan niet. Maar als je Android hebt, heb je die altijd. Druk maar eens op het Google icoontje...
Ik heb Android en mijn telefoon geroot. Geen Google-icoontje en alleen de playstore met (afgeschermde) play services.
pi_184160913
iemand hier ervaring met slimme thermostaatknoppen?

ik heb wat ruimtes waar we best minder zouden kunnen stoken afhankelijk van het tijdstip
maar een nieuwe/andere thermostaat vervangen is niet "even" gedaan helaas..
(nu op een muur in de woonkamer met 1 regeldraadje naar de ketel en een stel batterijen voor stroom)

ik wil dus eigenlijk een soort tussen oplossing hebben.. bestaat dat?
pi_184161863
tado?
Hooray for boobies!
pi_184161890
ondertussen het smart home imperium iets verder weten uit te bouwen. alle verlichting buiten is nu van ikea en gekoppeld aan Homey inclusief flows e.d.

In huis de woon en eetkammer nu helemaal compleet gemaakt met philips Hue lampen, motion sensors en een dimmer. De vaste wandschakelaars wil ik tzt nog vervangen om die ook slim te maken, mogen de dimmers weer de doos in.

RIng 2 doorbel en chime pro zaterdag geinstalleerd, die werkt maar resultaten zijn nog niet helemaal je van het. Te vaak wordt er nu nog een deurbel actie te laat doorgezet. Eens kijken of dat nog valt te tunen :)
Hooray for boobies!
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:23:51 #61
277627 Seven.
We are Borg.
pi_184163658
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 14:45 schreef mschol het volgende:
iemand hier ervaring met slimme thermostaatknoppen?

ik heb wat ruimtes waar we best minder zouden kunnen stoken afhankelijk van het tijdstip
maar een nieuwe/andere thermostaat vervangen is niet "even" gedaan helaas..
(nu op een muur in de woonkamer met 1 regeldraadje naar de ketel en een stel batterijen voor stroom)

ik wil dus eigenlijk een soort tussen oplossing hebben.. bestaat dat?
Tado. Wil ik ook graag maar we zijn nog niet zover.

Ons huis zit een beetje anders in elkaar, begane grond is kantoor/hobby/wasruimte
, toilet en onze slaapkamer met ensuite. Aankomende zomer schakelen we de zolder met grote badkamer + 3 slaapkamers over op vloerverwarming. Dan hebben we nog 2 normale verwarmingen op de eerste verdieping (keuken en woonkamer). Over een paar jaar komt daar ook vloerverwarming. Maar onze thermostaat moet eigenlijk verhuizen naar de begane grond, en dan tadoknoppen op de verwarmingen op 1e verdieping. Eigenlijk moet er dan nog een 2e thermostaat op zolder want die verdieping wordt maar om het weekend gebruikt door mijn lieve stiefdochters. Tenzij we een tadoknop op de vloerverwarming kunnen zetten. Ik moet het een keer goed uitzoeken.
Resistance is futile.
pi_184163685
het is, via wat omwegen, mogelijk :) check ook eens https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1661437/0
Hooray for boobies!
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:31:03 #63
277627 Seven.
We are Borg.
pi_184163776
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:25 schreef Spockjuh_ het volgende:
het is, via wat omwegen, mogelijk :) check ook eens https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1661437/0
Thanks! ^O^
Resistance is futile.
pi_184163963
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 15:35 schreef Spockjuh_ het volgende:
tado?
ik had gehoopt op iets zonder internet bridge (gewoon direct op wifi) maar dat zal wel ijdelije hoop zijn.

ik ga het in overweging nemen
pi_184165559
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:42 schreef mschol het volgende:

[..]

ik had gehoopt op iets zonder internet bridge (gewoon direct op wifi) maar dat zal wel ijdelije hoop zijn.

ik ga het in overweging nemen
Volgens mij kan het met evohome ook

Waarbij je dan deze wallmount moet hebben:
https://en.robbshop.nl/wandhouder-met-voedingsmodule-voor-evohome

Je kan dan de voeding in de ketelruimte hangen en je evohome via het draadje dat er al loopt laten voeden.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_184179177
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:42 schreef mschol het volgende:

[..]

ik had gehoopt op iets zonder internet bridge (gewoon direct op wifi) maar dat zal wel ijdelije hoop zijn.

ik ga het in overweging nemen
En anders heb je ook plugwise nog, die hebben ook een "zone regeling"
pi_184516005
ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn staande vloerlamp. Het betreft een lamp met een aantal g9 fittingen waar op dit moment led lampen in zitten. Alleen dus te fel. Voor zover ik weet zijn er hier nog geen "slimme" varianten van. Ik heb al zitten kijken naar een snoerdimmer voor led, maar zou het erg leuk vinden als ik deze ook kan aansluiten met een slimme oplossing zodat ik deze op afstand kan aan en uitzetten. Heeft iemand hier ervaring mee?
  zondag 20 januari 2019 @ 18:26:01 #68
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_184516187
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:20 schreef pretpletter het volgende:
ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn staande vloerlamp. Het betreft een lamp met een aantal g9 fittingen waar op dit moment led lampen in zitten. Alleen dus te fel. Voor zover ik weet zijn er hier nog geen "slimme" varianten van. Ik heb al zitten kijken naar een snoerdimmer voor led, maar zou het erg leuk vinden als ik deze ook kan aansluiten met een slimme oplossing zodat ik deze op afstand kan aan en uitzetten. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik zoek dit ook!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_184516586
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:20 schreef pretpletter het volgende:
ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn staande vloerlamp. Het betreft een lamp met een aantal g9 fittingen waar op dit moment led lampen in zitten. Alleen dus te fel. Voor zover ik weet zijn er hier nog geen "slimme" varianten van. Ik heb al zitten kijken naar een snoerdimmer voor led, maar zou het erg leuk vinden als ik deze ook kan aansluiten met een slimme oplossing zodat ik deze op afstand kan aan en uitzetten. Heeft iemand hier ervaring mee?
De stekker in zo'n stopcontact doen:
https://www.klikaanklikui(...)e-schakelaarset.html

Zo heb ik het thuis ook opgelost en ze dan weer gekoppeld aan m'n homey zodat ik ze mee kan nemen in m'n flows. :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  zondag 20 januari 2019 @ 19:23:51 #70
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_184517518
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:41 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

De stekker in zo'n stopcontact doen:
https://www.klikaanklikui(...)e-schakelaarset.html

Zo heb ik het thuis ook opgelost en ze dan weer gekoppeld aan m'n homey zodat ik ze mee kan nemen in m'n flows. :)
Over welk protocol praat die met Homey?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_184519934
quote:
99s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:23 schreef XL het volgende:

[..]

Over welk protocol praat die met Homey?
433mhz , al kan je ook vast wel stopcontacten vinden met z-wave (https://www.athom.com/nl/(...)chuko-fgwpf-102-zw5/ bijvoorbeeld. )
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  Knikkerking zondag 20 januari 2019 @ 21:41:36 #72
35149 Atmoz
Marblelous!
pi_184521141
Ik zou graag tegen m'n Google Home (mini) willen zeggen: "Ok Google, start script" en dat vervolgens www.test-website-com/script.php wordt getriggerd. Wat zou een goede manier zijn om dit te doen?
pi_184521197
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:41 schreef Atmoz het volgende:
Ik zou graag tegen m'n Google Home (mini) willen zeggen: "Ok Google, start script" en dat vervolgens www.test-website-com/script.php wordt getriggerd. Wat zou een goede manier zijn om dit te doen?
https://support.google.co(...)form%3DDesktop&hl=en
  maandag 21 januari 2019 @ 07:09:08 #74
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_184526051
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:00 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

433mhz , al kan je ook vast wel stopcontacten vinden met z-wave (https://www.athom.com/nl/(...)chuko-fgwpf-102-zw5/ bijvoorbeeld. )
433 mhz, wat is dat? Infra rood?
Moet de homey in het zicht?

Ik heb nog geen homey, maar overweeg het... hij zou wel in de router/bridge kast moeten. Want daar staan al 5 of 6 andere apparaten _O-

De blauwe led gloed als je daar in het donker langs loopt _O-

Uit alle kieren en spleten straalt smart home je tegemoet


Die z-wave heeft geen dimmer, heb al veel bosch stekkers. Kan de dimmer wel op de kabel zetten, maar kan hem dan niet met telefoon bedienen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Knikkerking maandag 21 januari 2019 @ 10:10:49 #75
35149 Atmoz
Marblelous!
pi_184527819
quote:
Ah, super top! Thanks _O_
Dat werkt alvast :9

Zou het ook mogelijk zijn om de output van het PHP script (dus wat je normaal op het scherm ziet als je erop klikt) terug te sturen naar IFTTT en dat dan door Google Home te laten uitspreken? O-)

Via API.AI (DialogFlow) is dat sowieso mogelijk, maar daar krijg ik 't absoluut niet werkend 8)7
pi_184536047
quote:
99s.gif Op maandag 21 januari 2019 07:09 schreef XL het volgende:

[..]

433 mhz, wat is dat? Infra rood?
Moet de homey in het zicht?

Ik heb nog geen homey, maar overweeg het... hij zou wel in de router/bridge kast moeten. Want daar staan al 5 of 6 andere apparaten _O-

De blauwe led gloed als je daar in het donker langs loopt _O-

Uit alle kieren en spleten straalt smart home je tegemoet


Die z-wave heeft geen dimmer, heb al veel bosch stekkers. Kan de dimmer wel op de kabel zetten, maar kan hem dan niet met telefoon bedienen.
https://www.robbshop.nl/aeon-labs-smart-dimmer-6
https://www.robbshop.nl/modules/tussenstekker-dimmers
pi_184541989
quote:
99s.gif Op maandag 21 januari 2019 07:09 schreef XL het volgende:

[..]

433 mhz, wat is dat? Infra rood?
Moet de homey in het zicht?

Ik heb nog geen homey, maar overweeg het... hij zou wel in de router/bridge kast moeten. Want daar staan al 5 of 6 andere apparaten _O-

De blauwe led gloed als je daar in het donker langs loopt _O-

Uit alle kieren en spleten straalt smart home je tegemoet


Die z-wave heeft geen dimmer, heb al veel bosch stekkers. Kan de dimmer wel op de kabel zetten, maar kan hem dan niet met telefoon bedienen.
Dat is de frequentie waarop alle klikaanklikuit spul werkt, is volgens mij niet via infrarood. Het werkt ook gewoon dwars door muren en plafonds.
Homey hoeft niet in het zicht te staan, hij staat hier ook uit het zicht.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_184553114
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 november 2018 15:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik heb nu een loos contactpunt in mijn slaapkamer en ben eigenlijk geneigd om daar een smart switch aan te hangen op netstroom die gewoon alles in huis uitzet en eventueel het buitenalarm aan zodra ik er eentje heb geïnstalleerd. Maar een 'feilloos' systeem die er nooit voor zorgt dat je spontaan in het donker zit tijdens een langdurige 'bingewatch' zou op zich wel heel fijn zijn eigenlijk.
Late reactie maar misschien heb je er wat aan. Mijn licht gaat alleen uit als de bewegingssensor 10 minuten geen beweging detecteert EN ALS de tv uit is. Als de tv aanstaat en het licht is aan, gaat het dus pas uit als de tv ook uit. Redelijk makkelijk te maken in Node-red (switch) en anders in home assistant (condition).



Het gaat dus zo:
geen motion in woonkamer > 5 min wachten > TV AAN? > dan lamp aanhouden
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:48:27 #79
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_184568700
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:20 schreef pretpletter het volgende:
ik ben op zoek naar een dimmer voor mijn staande vloerlamp. Het betreft een lamp met een aantal g9 fittingen waar op dit moment led lampen in zitten. Alleen dus te fel. Voor zover ik weet zijn er hier nog geen "slimme" varianten van. Ik heb al zitten kijken naar een snoerdimmer voor led, maar zou het erg leuk vinden als ik deze ook kan aansluiten met een slimme oplossing zodat ik deze op afstand kan aan en uitzetten. Heeft iemand hier ervaring mee?
Weet je zeker dat de LEDs dimbaar zijn? Anders heeft een dimmer plaatsen geen enkel nut.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_184573005
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:48 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Weet je zeker dat de LEDs dimbaar zijn? Anders heeft een dimmer plaatsen geen enkel nut.
Zeker weten, heb ze ook al in gebruik bij een lamp met een wandschakelaar en dimmer.
  zondag 27 januari 2019 @ 08:59:29 #81
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_184648000
Aldi heeft in Duitsland volgende week Hue compatibele zigbee 3.0 leds voor 20e

Ook g10 en e14
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_185119875
Heb sinds dit weekend Domoticz draaien en heb een paar vragen:

Vanochtend deed hij het niet en leek de server gestopt te zijn. Heb de logs niet bekeken maar komt dit vaker voor? Daarvoor draaide hij een paar dagen aan een stuk probleemloos.
Ik heb begrepen dat dit op te lossen is met Monit. Het aparte was trouwens dat Pi-Hole geen problemen gaf.
Naast Monit is het sowieso aan te raden de RBP te herstarten elke paar dagen?

Tevens heb ik een Atag one heeft iemand ervaring hiermee:
https://github.com/kozmoz/atag-one-api

Ik wil het gebruiken om de binnentemperatuur te meten. Deze wil ik gebruiken om in de lente/zomer de rolluiken automatisch omlaag gaan. Nu zat ik te kijken hoe ik dat het beste kan regelen zonder dat de rolluiken elke 10 minuten omhoog en omlaag gaan. De opties zijn:
1. Op basis van buitentemp om 12:00. Deze haal ik van Buienradar af. Rolluiken blijven dan dicht tot ca. 18:00. Vraag is dan welke temp zal ik dan aanhouden (25 graden?);
2. Op basis van binnentemp gemeten via atag one en zonnestralingsindex van buienradar. Daar de vraag welke temp, welke uv-index en hoevaak pollen. Nadeel is dat de rolluiken op de verdieping zitten en de Atag op de BG;
3. Op basis van zonnesterkte en de orientatie van de zon (Pal zuid of Oost). Het liefst vraag ik de gegevens maar 1 a 2x op echter heb ik dan de kans dat het net op dat tijdstip niet voldoet en de rolluiken de hele dag open staan terwijl ze een minuut later wel dicht waren gegaan.

Iemand hier een oplossing voor?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 4 maart 2019 @ 21:50:48 #83
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_185392990
Hier misschien nog iemand interesse in een nagenoeg nieuwe Smartthings Hub V2? :)
Week mee getest en zoekt nu naar een nieuw baasje. :Y
V&A / [TK] Samsung Smartthings Hub V2 (UK versie)
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_185470971
Heeft er iemand van jullie een slimme deurbel uit China?

https://www.aliexpress.co(...)nts/32905762695.html

Zoiets lijkt me prima, maar lijkt me niet compatible met Homey.

Ik heb geen zin in een Ring of iets dergelijks waarbij je aan een abo vastzit. Ik wil gewoon in 1 keer aftikken en er vanaf zijn. Niet nog een abonnement erbij.

Wat hebben jullie? :)
pi_185471573
Ik zie dat hier nog niemand op gereageerd heeft, bij deze dan:
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 09:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Heb sinds dit weekend Domoticz draaien en heb een paar vragen:

Vanochtend deed hij het niet en leek de server gestopt te zijn. Heb de logs niet bekeken maar komt dit vaker voor? Daarvoor draaide hij een paar dagen aan een stuk probleemloos.
"leek de server gestopt te zijn" is wat vaag. Bedoel je dat hij het zonder dat je iets gedaan hebt ineens wel weer deed? Verder is er waarschijnlijk niemand die een antwoord op je vraag kan geven zonder te weten of (en wat) er in de logs langs is gekomen en wat je precies bedoelt met "hij deed het niet".

quote:
Ik heb begrepen dat dit op te lossen is met Monit. Het aparte was trouwens dat Pi-Hole geen problemen gaf.
Naast Monit is het sowieso aan te raden de RBP te herstarten elke paar dagen?
Monit gaat niks oplossen, gaat hooguit monitoren (vandaar de naam ;) ) en signaleren dat er misschien wat mis is. En een regelmatige herstart zou echt niet nodig moeten zijn. Dat is echt een teken dat er iets grondig mis is, memory leak of zo. Periodieke herstart is hooguit symptoombestreiding. De oorzaak kom je echt niet sneller tegen.
pi_185471628
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 08:33 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Heeft er iemand van jullie een slimme deurbel uit China?

https://www.aliexpress.co(...)nts/32905762695.html

Zoiets lijkt me prima, maar lijkt me niet compatible met Homey.

Ik heb geen zin in een Ring of iets dergelijks waarbij je aan een abo vastzit. Ik wil gewoon in 1 keer aftikken en er vanaf zijn. Niet nog een abonnement erbij.

Wat hebben jullie? :)
ring 2 :P
Hooray for boobies!
pi_185534094
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 08:33 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Heeft er iemand van jullie een slimme deurbel uit China?

https://www.aliexpress.co(...)nts/32905762695.html

Zoiets lijkt me prima, maar lijkt me niet compatible met Homey.

Ik heb geen zin in een Ring of iets dergelijks waarbij je aan een abo vastzit. Ik wil gewoon in 1 keer aftikken en er vanaf zijn. Niet nog een abonnement erbij.

Wat hebben jullie? :)
Hikvision heeft ook slimme deurbellen waar je alles lokaal kunt oplossen. :) Ik weet niet of het werkt met Homey, maar met HASS.io bijv. wel.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_185535465
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 09:16 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Ik zie dat hier nog niemand op gereageerd heeft, bij deze dan:[..]

"leek de server gestopt te zijn" is wat vaag. Bedoel je dat hij het zonder dat je iets gedaan hebt ineens wel weer deed? Verder is er waarschijnlijk niemand die een antwoord op je vraag kan geven zonder te weten of (en wat) er in de logs langs is gekomen en wat je precies bedoelt met "hij deed het niet".[..]

Nee ik moes domoticz opnieuw starten. Reden heb ik in de logs niet gevonden.
PiHole bleef wel gewoon draaien dus niets mis met de RBP.
quote:
Monit gaat niks oplossen, gaat hooguit monitoren (vandaar de naam ;) ) en signaleren dat er misschien wat mis is. En een regelmatige herstart zou echt niet nodig moeten zijn. Dat is echt een teken dat er iets grondig mis is, memory leak of zo. Periodieke herstart is hooguit symptoombestreiding. De oorzaak kom je echt niet sneller tegen.
Monit herstart services automatisch als ze crashen. En tot nu toe doet hij dat goed want al weken geen problemen meer.

Ik heb wel een andere vraag, in de laatste stable van domoticz werkt HUE niet meer. In een beta wel. Heeft iemand die draaien en kan iemand mij vertellen hoe goed dat werkt?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 2 juni 2019 @ 08:37:56 #89
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_187215001
Ik heb mijn smart home nu ook smart garden.

Tuinverlichting
Bewatering (4 zones, incl. droogtesensor)
Weerstation
Grasmaaier

Wil het alarm nog uitbreiden naar de tuin (via luidsprekers mensen aanspreken die het huis benaderen)

Alles met elektriciteit, want van de bewegingsensors en verwarming in het huis vragen toch echt wel bijna iedere week iemand om batterijen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zondag 2 juni 2019 @ 09:18:36 #90
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187215423
Ik wil 3x deze voor zonwering en rolluiken. Maar ik kan nergens vinden of dit compatibel is met google home? Of moet ik dan eerst een klik aan klik uit bridge installeren?

https://www.klikaanklikui(...)-voor-zonwering.html

[ Bericht 36% gewijzigd door Seven. op 02-06-2019 09:48:29 ]
Resistance is futile.
  zondag 2 juni 2019 @ 09:20:32 #91
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187215443
quote:
99s.gif Op zondag 2 juni 2019 08:37 schreef XL het volgende:
Ik heb mijn smart home nu ook smart garden.

Tuinverlichting
Bewatering (4 zones, incl. droogtesensor)
Weerstation
Grasmaaier

Wil het alarm nog uitbreiden naar de tuin (via luidsprekers mensen aanspreken die het huis benaderen)

Alles met elektriciteit, want van de bewegingsensors en verwarming in het huis vragen toch echt wel bijna iedere week iemand om batterijen.
_O_

Smart home voor gevorderden!

Onze bewegingssensoren doen trouwens veel langer met hun batterjjen (Hue).
Resistance is futile.
  zondag 2 juni 2019 @ 09:47:41 #92
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187215745
Ik word een beetje gestoord van onze chromecasts. We hebben een normale in de woonkamer en een ultra in de slaapkamer. Een paar keer per week moeten we die krengen van het stroom halen omdat ze niet te vinden zijn via de google home app of ziggo of youtube. Maar via google home mini doen ze het 100% altijd. Oftewel, Game of Thrones via Ziggo levert meerdere keren per week gezeik op want dat moet via de foon. Maar alles van Netflix vragen we aan google en dat werkt altijd.

Al geprobeerd:
Terugzetten naar fabrieksinstellingen
Aan en uitzetten
Ontkoppelen en opnieuw koppelen aan google home
Amplifi mesh netwerk aangelegd

Nog doen: onze oude wifi uitzetten :+ ga ik straks ff doen

Het probleem speelt al vanaf het begin.
Resistance is futile.
  zondag 2 juni 2019 @ 11:28:58 #93
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_187217224
quote:
2s.gif Op zondag 2 juni 2019 09:20 schreef Seven. het volgende:

[..]

_O_

Smart home voor gevorderden!

Onze bewegingssensoren doen trouwens veel langer met hun batterjjen (Hue).
Mijn verwarming in theorie 24 maanden, in praktijk 7 tot 9 (zijn er een stuk of 9)

Mijn bewegingssensors (stuk of 5) in theorie 24 maanden in praktijk 20.

Rookmelders nog nooit leeg (of inactief)

Edit: met je google vragen kan ik niet helpen. Google en Amazon blijven taboe vanwege hun hoogst twijfelachtige data policy
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_187233858
quote:
2s.gif Op zondag 2 juni 2019 09:18 schreef Seven. het volgende:
Ik wil 3x deze voor zonwering en rolluiken. Maar ik kan nergens vinden of dit compatibel is met google home? Of moet ik dan eerst een klik aan klik uit bridge installeren?

https://www.klikaanklikui(...)-voor-zonwering.html
Ik zou voor Z-wave gaan veel betere communicatieprotocol.

Overigens nog steeds opzoek naar temp sensoren welke via het lichtnet werken ipv batterijen.
Mijn bovenverdieping is veel warmer dan beneden (in de zomer) en zou op basis van die temp graag de zonwering aansturen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 26 juni 2019 @ 21:58:08 #95
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_187623573
quote:
Overigens nog steeds opzoek naar temp sensoren welke via het lichtnet werken ipv batterijen.
Aeotec Multi 6. Ook via USB aan te sluiten.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_187629292
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2019 21:58 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Aeotec Multi 6. Ook via USB aan te sluiten.
Dank.

heb overigens dit probleem sinds kort:

Ik heb fibaro shutters maar ik denk dat ze sinds de laatste update niet meer goed functioneren.
Tot een maand geleden kon ik 2x op omlaag drukken en alle rolluiken gingen omlaag ipv alleen degene waar de knop op aangesloten zat.

Nu registreert hij echter de verschillende knoppen niet meer (1 tot 3x drukken, lang inhouden) en registreert alleen nog maar 1x drukken wat alleen het lokale rolluik bedient.
De scene die alle rolluiken bedient werkt echter nog wel als ik hem software matig gebruik.
Echter de 2x drukken switch gebruiken in de software resulteert in een foutmelding: cannot send the command.

Meer mensen hier last van en oplossingen voor?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 27 juni 2019 @ 18:29:17 #97
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187634699
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 09:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik zou voor Z-wave gaan veel betere communicatieprotocol.

Overigens nog steeds opzoek naar temp sensoren welke via het lichtnet werken ipv batterijen.
Mijn bovenverdieping is veel warmer dan beneden (in de zomer) en zou op basis van die temp graag de zonwering aansturen.
Ik ga googelen!
Resistance is futile.
  donderdag 11 juli 2019 @ 15:09:10 #98
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187864313
OK. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik zoek het volgende:

Buitenstopcontact voor mijn vijverpomp/filter
Koppelbaar met google home zodat ik 'm met voicecommands aan/uit kan zetten

Ik kan alleen klikaan klikuit vinden, maar hun buitenstekker is alleen oneway communicatie. Dus ik vermoed niet te koppelen aan google home, klopt dat?
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 15:12:37 #99
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_187864367
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:09 schreef Seven. het volgende:
OK. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik zoek het volgende:

Buitenstopcontact voor mijn vijverpomp/filter
Koppelbaar met google home zodat ik 'm met voicecommands aan/uit kan zetten

Ik kan alleen klikaan klikuit vinden, maar hun buitenstekker is alleen oneway communicatie. Dus ik vermoed niet te koppelen aan google home, klopt dat?
Jawel, maar dan heb je een ics2000 of een z1 nodig, van kaku.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 11 juli 2019 @ 15:19:35 #100
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187864508
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Jawel, maar dan heb je een ics2000 of een z1 nodig, van kaku.
OK, thanks! De buitendimmers van klikaan klikuit zijn alleen verkrijgbaar in startline range en dat wil alleen praten met ICS 2000. Nou ja, dan kan ik daar op termijn ook nog de zonwering en het tosti-ijzer aan hangen.
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 16:00:07 #101
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_187865342
quote:
7s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:19 schreef Seven. het volgende:

[..]

OK, thanks! De buitendimmers van klikaan klikuit zijn alleen verkrijgbaar in startline range en dat wil alleen praten met ICS 2000. Nou ja, dan kan ik daar op termijn ook nog de zonwering en het tosti-ijzer aan hangen.
Je hebt in principe voor elk protocol (kaku communiceert op 433Mhz) een eigen controller nodig. Dus heb jij KaKu? Heb je een controller nodig voor KaKu. Maar heb je Hue (Zigbee protocol), dan heb je ook een Hue bridge nodig. Heb je ook nog Fibaro stekkers? (Z-Wave protocol) Dan heb je een Z-Wave controller nodig.

Maw, als je deze 3 protocollen gebruikt in je huis, dan heb je in principe 3 verschillende controllers nodig, omdat die controllers de apparaten zijn die alle apparaten in je huis die gebruik maken van dat protocol aansturen, en die toegang geeft tot internet, en waarmee Google Home (vaak) kan communiceren.

Daarom heb ik dus Homey, want Homey is allemaal die controllers (en meer), in 1 apparaat. Dus, je zet een Homey neer, dan heb jij in principe geen ICS2000 meer nodig, of een Z-Wave controller, of wat dan ook.

Dát is de grote kracht van Homey. En ja, Homey praat ook met Google Home :P Dus besluit jij dat je morgen wat Hue lampen wil toevoegen? Prima, kan, nog wat KaKu stekkers? No problem. Ook nog wat Z-wave stekkers omdat die je mesh vergroten? Sure. Dat is de grote kracht van Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_187865389
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:09 schreef Seven. het volgende:
OK. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik zoek het volgende:

Buitenstopcontact voor mijn vijverpomp/filter
Koppelbaar met google home zodat ik 'm met voicecommands aan/uit kan zetten

Ik kan alleen klikaan klikuit vinden, maar hun buitenstekker is alleen oneway communicatie. Dus ik vermoed niet te koppelen aan google home, klopt dat?
Buitenstopcontact. Duidelijk. Maar waar wil je dat die geschakeld wordt? Zit er buiten nog meer schakelmateriaal wat wel altijd stroom moet hebben? Zo niet, dan kun je ook een willekeurige, niet-waterdichte schakelaar binnen in huis plaatsen. Is waarschijnlijk nog beter ook qua communicatie met google home / welke hub er dan ook maar voor nodig is.

Of het dan kaku, hue, zigbee, z-wave of wifi is maakt dan niet meer zoveel uit.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 16:05:21 #103
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_187865418
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:03 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:

[..]

Buitenstopcontact. Duidelijk. Maar waar wil je dat die geschakeld wordt? Zit er buiten nog meer schakelmateriaal wat wel altijd stroom moet hebben? Zo niet, dan kun je ook een willekeurige, niet-waterdichte schakelaar binnen in huis plaatsen. Is waarschijnlijk nog beter ook qua communicatie met google home / welke hub er dan ook maar voor nodig is.

Of het dan kaku, hue, zigbee, z-wave of wifi is maakt dan niet meer zoveel uit.
Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp, maar het is dan nog steeds van belang wat voor protocol het is, want als jij gewoon een Kaku stekker in je stopcontact hebt, dan kun je die niet rechtstreeks met Google Home laten praten, want volgens mij zit er in Google Home geen 433Mhz antenne die signalen kan versturen, dus Google kan alleen maar met die stekker praten als er een controller tussen zit.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 11 juli 2019 @ 16:06:39 #104
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187865440
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:03 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:

[..]

Buitenstopcontact. Duidelijk. Maar waar wil je dat die geschakeld wordt? Zit er buiten nog meer schakelmateriaal wat wel altijd stroom moet hebben? Zo niet, dan kun je ook een willekeurige, niet-waterdichte schakelaar binnen in huis plaatsen. Is waarschijnlijk nog beter ook qua communicatie met google home / welke hub er dan ook maar voor nodig is.

Of het dan kaku, hue, zigbee, z-wave of wifi is maakt dan niet meer zoveel uit.
De tuinverlichting zit al op Hue. En verder ligt er een stroomkabel naar de schuur, daar zitten de hue lampen al op aangesloten. Dus een buitenstopcontact lijkt me handiger dan alle stroom naar buiten met een schakelaar binnen uitschakelen.
Resistance is futile.
pi_187865906
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp, maar het is dan nog steeds van belang wat voor protocol het is, want als jij gewoon een Kaku stekker in je stopcontact hebt, dan kun je die niet rechtstreeks met Google Home laten praten, want volgens mij zit er in Google Home geen 433Mhz antenne die signalen kan versturen, dus Google kan alleen maar met die stekker praten als er een controller tussen zit.
Nee, mijn opmerking was vooral bedoeld om aan te geven dat als je het slimme-schakel-deel binnen je huis regelt dat je niet afhankelijk bent van waterdichtheid. Want dat leek in eerste instantie de beperkende factor te zijn.

(en ik begrijp dat dat toch wel nog steeds gewenst is)
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 16:53:48 #106
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_187866149
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:37 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:

[..]

Nee, mijn opmerking was vooral bedoeld om aan te geven dat als je het slimme-schakel-deel binnen je huis regelt dat je niet afhankelijk bent van waterdichtheid. Want dat leek in eerste instantie de beperkende factor te zijn.

(en ik begrijp dat dat toch wel nog steeds gewenst is)
Oh zo heb ik het niet begrepen, want het waterdichte schakelmateriaal heeft ze al begreep ik uit haar verhaal. Haar probleem leek hem in mijn ogen te zitten in het feit dat die waterdichte stekker buiten niet kan communiceren met Google Home, en dat klopt, want daar heeft ze een controller voor nodig.

Maar als je binnen je stekker doet, dan kan die stekker stand alone nog steeds niet met Google Home praten, want die controller is dan nog steeds een must.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 11 juli 2019 @ 21:26:00 #107
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187870752
We hebben 1 stroomkabel naar de tuin vanuit de kruipruimte. Hieraan hangt het volgende:

1. Buiten stopcontact
2. 3 x Hue verlichting
3. Doorlussen naar de pomp

Mijn O+ wil nu gewoon een tijdschakelaar.. :+
Resistance is futile.
  zaterdag 13 juli 2019 @ 21:50:24 #108
277627 Seven.
We are Borg.
pi_187906332
OK dan, mijn wederhelft heeft net een gat geboord in de gevel om daar een kabel door te trekken :+ .

Binnen komt een innr slim stopcontact, buiten rechtstreeks naar de pomp dus niet aangesloten op de tuingroep, maar op de woonkamer. Na het trekken van de draad kwam hij tot de conclusie dat het stopcontact binnen helemaal niet geaard is :') en nu hebben we dus een speciaal stopcontact besteld die we dus tussen het gewone stopcontact en de innr zetten.

Over een paar jaar slopen we deze verdieping er ook uit dus het zal geen definitieve oplossing zijn :P .

Dit alles voor mijn geliefde vogelvijvertje :7 .
Resistance is futile.
  vrijdag 19 juli 2019 @ 18:03:44 #109
277627 Seven.
We are Borg.
pi_188008798
https://www.nu.nl/gadgets(...)n-nederland-uit.html

Ikea komt met slimme gordijnen die je met google home en Alexa kunt besturen. Ben benieuwd!
Resistance is futile.
  Spellchecker woensdag 14 augustus 2019 @ 08:08:18 #110
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188437519
Deze schakelaar dimt het internet; blokkeer sociale media met één draai aan de knop
quote:
Je internet een standje lager zetten, net zoals je je thermostaat lager kunt zetten: dat is het doel van Mynder, een ‘internetschakelaar’ van Nederlandse makelij. Eén draai aan de knop en je beslist zelf welke apps, websites en andere internetdiensten jouw tijd kunnen opeisen - en welke zonder pardon even worden geblokkeerd.
De Mynder-knop is een beetje zoals de reclamesticker op de brievenbus, verklaart de gelijknamige start-up die het gadget deze zomer op de markt bracht. Door de schakelaar op één van de vijf standen te zetten, kan je kiezen welke websites geblokkeerd worden. JA tegen e-mails en telefoontjes, NEE tegen Facebook en Netflix, bijvoorbeeld. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de schakelaar (een druppelvormige knop aan de muur) en een apparaatje (de ‘filter’) dat je aan je router aansluit.

Vijf standen
De schakelaar heeft vijf vaste standen, en elke stand komt met eigen restricties. Stand 1 is het meest beperkend: in die modus worden pornowebsites, sociale media, games, video- of muziekplatformen én e-maildiensten geblokkeerd. Stand 5 is het volledige, vrije internet in al z’n glorie. Daartussen zit al de rest: liever wel gamen, maar geen WhatsApp-notificaties? Dan kies je stand 3. Wel een muziekje opzetten via Spotify, maar geen tijd voor YouTube-filmpjes? Dan is stand 2 aangewezen. Alles behalve porno en gokwebsites? Stand 4 helpt je op weg.

De platformen worden geblokkeerd dankzij een filtersysteem. De apps en websites die je opent worden afgetoetst aan een grote databank: valt één van hen onder een categorie die via de schakelaar geblokkeerd is? Dan wordt de toegang versperd. Die websites worden overigens lokaal geblokkeerd: volgens Myndr zijn ze door het bedrijf zelf niet zichtbaar.

Ongestoord
Een meedogenloos hard systeem, maar wel één dat effectief kan zijn. Omdat de websites ter hoogte van je wifinetwerk worden geblokkeerd, werkt de filter immers op elk toestel dat met het netwerk is verbonden: je smartphone, tablet of pc (en de toestellen van je familieleden).

Zo kan je even ongestoord genieten van een etentje met de kinderen of thuis een dagje doorwerken zonder afleiding, beweert het bedrijf. De grote knop aan de muur moet het hele proces ‘democratisch’ maken: iedereen kan de stand zien en aanpassen. Iets helemaal anders dan de filters die ouders op de smartphones van hun kinderen kunnen plaatsen of de routers die - uit pure wanhoop - uit het stopcontact worden getrokken.

“We hebben veel onderzoek gedaan, ook onder de Myndr-testers. De balans vinden blijkt voor veel ouders echt een enorme uitdaging. Afpakken van smartphones of de wifikabel eruit trekken zijn geen uitzonderingen”, verklaart oprichter Maarten Wolzak in een persbericht. Hij noemt de internetschakelaar “geen verlengstuk van ouderlijk gezag maar een hulpmiddel om samen bewuster digitaal te leven”. “Want ouders zijn vaak nét zo schuldig aan overmatig gebruik als kinderen. En dan kijk ik zeker mezelf ook even aan”, klinkt het.

Voor een Myndr-kit met een schakelaar en een wifirouter tel je 189 euro neer. Voorlopig is het niet mogelijk om eigen, gepersonaliseerde filters aan te maken waarbij je zelf kiest welke specifieke websites worden geblokkeerd. Die functie komt er in de toekomst wel aan.


[ Bericht 0% gewijzigd door maily op 14-08-2019 08:37:25 ]
  woensdag 14 augustus 2019 @ 08:32:48 #111
277627 Seven.
We are Borg.
pi_188437758
quote:
Mooi wel. Ik ben alleen bang dat m'n wederhelft dit tegen mij gaat gebruiken. :+
Resistance is futile.
  Spellchecker woensdag 14 augustus 2019 @ 08:36:53 #112
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188437820
quote:
14s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 08:32 schreef Seven. het volgende:

[..]

Mooi wel. Ik ben alleen bang dat m'n wederhelft dit tegen mij gaat gebruiken. :+
:D

Ik vind het belachelijk. In een gezin met kinderen kan ik me er nog wel iets bij voorstellen. Maar dan moet er een pincode of beveiliging op komen.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 08:39:10 #113
277627 Seven.
We are Borg.
pi_188437850
quote:
1s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 08:36 schreef maily het volgende:

[..]

:D

Ik vind het belachelijk. In een gezin met kinderen kan ik me er nog wel iets bij voorstellen.
Onze pubers zijn om het weekend bij ons, niet vaak genoeg om een Myndr in te zetten. Als ze fulltime bij ons zouden zijn, dan zou ik dit waarschijnlijk wel laten installeren. Vooral ook omdat het alle toestellen betreft. Te vaak zie je ouders die zelf op hun telefoon hangen terwijl ze hun kinderen vertellen dat ze niet mogen.
Resistance is futile.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 08:43:25 #114
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188437902
Je kind heeft vermoedelijk wel een leerachterstand als je dan niet je wifi uitzet en je databundel gebruikt
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 14 augustus 2019 @ 08:48:10 #115
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188437956
Kent iemand van die kapjes om op straallampen te zetten. Zodat je het stralen beter kunt uitrichten en inkijken kunt voorkomen.

Type lamp: philips hue lily

De naam voor die opzetstukken in Nederlands, Duits of Engels zou ook al helpen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zondag 1 september 2019 @ 18:46:29 #116
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188741017
Schop.

Heeft iemand hier toevallig beveiligingscamera's? Ik ben namelijk in de markt voor een camera, maar ik heb geen idee wat ik moet nemen. Hij zou dan zijn voor de tuin.

Ik heb geen (mogelijkheid voor een) kabel, dus het moet een wifi camera worden. Ik hoef geen set waarbij je een basisstation hebt met opname mogelijkheid, want als ik dat zou willen heb ik nog wel een NAS liggen die ik kan gebruiken als surveillance station.

Hoe dan ook, ik twijfel vooral tussen een camera met een floodlight, of zonder. Indien zonder zijn er veel mogelijkheden, indien met zijn de mogelijkheden al een stuk beperkter. Nest is interessant, omdat je, icm Google Home (Hub) je een heel ecosysteem hebt wat met elkaar samenwerkt.

Ga je echter kijken naar een camera met een floodlight, dan vind ik de Netatmo Presence heel erg interessant. Sterker nog, die staat op nummer 1 en ik heb daar niet echt een nummer 2.

Heeft iemand ervaringen met die camera, voors/tegens?

Maar als ik zonder floodlight wil, wat moet ik dan nemen? Iemand hier suggesties/ervaringen? :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_188741513
Ring.com
Hooray for boobies!
pi_188766114
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 18:46 schreef CoolGuy het volgende:

Heeft iemand ervaringen met die camera, voors/tegens?

Maar als ik zonder floodlight wil, wat moet ik dan nemen? Iemand hier suggesties/ervaringen? :)
Geen ervaring mee maar ik denk dat je vooral eerst moet bedenken hoeveel waarde je hecht aan je privacy en waar je wil dat de beelden opgeslagen worden. Als je dat niet zo heel interessant vindt dan zijn er zat opties en is Ring bijvoorbeeld wel een veelgebruikte keuze.

In een totaal niet gerelateerd bruggetje: ben wel met deursensoren bezig geweest, vond die opbouw-dingen van bijvoorbeeld Fibaro ontzettend lelijk dus ging nog even doorzoeken en kwam hier uit: https://sensative.com/strips/guard/
Interessante strip die je boven op je deur/raam kan plakken, werkt op ZWave Plus en een batterij die ongeveer 10 jaar mee zou moeten gaan. Is gewoon in Nederland te bestellen bij verschillende shops. Installeren viel goed mee, zit een goede plakstrip op (ik was natuurlijk weer de sjaak omdat mijn kozijn ijzer was en het systeem werkt magnetisch, dus dan moet je secuur werken) en toevoegen aan mijn netwerk stelde helemaal niets voor.
  Moderator dinsdag 3 september 2019 @ 09:33:58 #119
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188766711
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 08:48 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Geen ervaring mee maar ik denk dat je vooral eerst moet bedenken hoeveel waarde je hecht aan je privacy en waar je wil dat de beelden opgeslagen worden. Als je dat niet zo heel interessant vindt dan zijn er zat opties en is Ring bijvoorbeeld wel een veelgebruikte keuze.

In een totaal niet gerelateerd bruggetje: ben wel met deursensoren bezig geweest, vond die opbouw-dingen van bijvoorbeeld Fibaro ontzettend lelijk dus ging nog even doorzoeken en kwam hier uit: https://sensative.com/strips/guard/
Interessante strip die je boven op je deur/raam kan plakken, werkt op ZWave Plus en een batterij die ongeveer 10 jaar mee zou moeten gaan. Is gewoon in Nederland te bestellen bij verschillende shops. Installeren viel goed mee, zit een goede plakstrip op (ik was natuurlijk weer de sjaak omdat mijn kozijn ijzer was en het systeem werkt magnetisch, dus dan moet je secuur werken) en toevoegen aan mijn netwerk stelde helemaal niets voor.
Beelden zullen lokaal opgeslagen worden.

Die strip heb ik ook op mn brievenbus :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_188768482
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 09:33 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Beelden zullen lokaal opgeslagen worden.

Zijn er camera's die geen cloudfunctionaliteit hebben/uitgeschakeld kan worden? Want de meesten werken over WiFi lijkt me. Mocht je wat hebben, dan houd ik me aanbevolen want ik wil daar ook wel wat mee gaan proberen.
  dinsdag 3 september 2019 @ 11:52:54 #121
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188768575
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 18:46 schreef CoolGuy het volgende:
Schop.

Heeft iemand hier toevallig beveiligingscamera's? Ik ben namelijk in de markt voor een camera, maar ik heb geen idee wat ik moet nemen. Hij zou dan zijn voor de tuin.

Ik heb geen (mogelijkheid voor een) kabel, dus het moet een wifi camera worden. Ik hoef geen set waarbij je een basisstation hebt met opname mogelijkheid, want als ik dat zou willen heb ik nog wel een NAS liggen die ik kan gebruiken als surveillance station.

Hoe dan ook, ik twijfel vooral tussen een camera met een floodlight, of zonder. Indien zonder zijn er veel mogelijkheden, indien met zijn de mogelijkheden al een stuk beperkter. Nest is interessant, omdat je, icm Google Home (Hub) je een heel ecosysteem hebt wat met elkaar samenwerkt.

Ga je echter kijken naar een camera met een floodlight, dan vind ik de Netatmo Presence heel erg interessant. Sterker nog, die staat op nummer 1 en ik heb daar niet echt een nummer 2.

Heeft iemand ervaringen met die camera, voors/tegens?

Maar als ik zonder floodlight wil, wat moet ik dan nemen? Iemand hier suggesties/ervaringen? :)
Ik heb de Bosch eyes

#likeabosch
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator dinsdag 3 september 2019 @ 12:41:20 #122
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188769148
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 september 2019 11:45 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Zijn er camera's die geen cloudfunctionaliteit hebben/uitgeschakeld kan worden? Want de meesten werken over WiFi lijkt me. Mocht je wat hebben, dan houd ik me aanbevolen want ik wil daar ook wel wat mee gaan proberen.
Je hebt veel cameras waar je een sd kaartje in kunt stoppen, je hoeft niet per se gebruik te maken van een cloud. Je kunt ook een aparte recorder kopen icm de camera(s) en als je een synology nas hebt toevallig kun je de stream daarheen laten opnemen.

Veel camera's zijn PoE, dus krijgen hun stroom van de netwerkkabel maar als je die kabel niet kunt leggen dan ben je aangewezen op wifi + stroomaansluiting.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_188789330
Ik stel de vraag maar hier.
Maar ik heb IKEA Tradfri en sinds kort laden mijn lampen/apparaten niet meer in de app. Pas na de app afsluiten en weer opnieuw opstarten worden ze geladen.
Plus dat er ineens 2 led lampen een beetje blijven branden.

Meer mensen last van 1 deze problemen?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  woensdag 4 september 2019 @ 18:23:10 #124
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188789386
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:19 schreef Miniem het volgende:
Ik stel de vraag maar hier.
Maar ik heb IKEA Tradfri en sinds kort laden mijn lampen/apparaten niet meer in de app. Pas na de app afsluiten en weer opnieuw opstarten worden ze geladen.
Plus dat er ineens 2 led lampen een beetje blijven branden.

Meer mensen last van 1 deze problemen?
Ik gebruik Tradfi alleen via Hue en Bosch app. Had nog nooit problemen met Tradfi lampen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_188789423
quote:
99s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:23 schreef XL het volgende:

[..]

Ik gebruik Tradfi alleen via Hue en Bosch app. Had nog nooit problemen met Tradfi lampen.
Kun je hue ook besturen vanuit ergens anders? IKEA app alleen in huis via wifi.
Anders ook maar eens kijken voor Hue. Want de IKEA app/hub zijn maar kut.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  woensdag 4 september 2019 @ 18:37:40 #126
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188789547
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:25 schreef Miniem het volgende:

[..]

Kun je hue ook besturen vanuit ergens anders? IKEA app alleen in huis via wifi.
Anders ook maar eens kijken voor Hue. Want de IKEA app/hub zijn maar kut.
Ik weet niet of de hue app werkt, zonder hue bridge. Ik kan wel alle zigbee lampen (dus tradfi) in mijn hue bridge aanmelden.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_188789581
quote:
99s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:37 schreef XL het volgende:

[..]

Ik weet niet of de hue app werkt, zonder hue bridge. Ik kan wel alle zigbee lampen (dus tradfi) in mijn hue bridge aanmelden.
Ja, maar ik bedoel als ik de hue bridge koop. Daar kan ik tradfri lampen aan hangen.

Maar vroeg me gewoon af of je hue ook gewoon kan benaderen buitenshuis?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  woensdag 4 september 2019 @ 18:56:29 #128
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_188789812
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:40 schreef Miniem het volgende:

[..]

Ja, maar ik bedoel als ik de hue bridge koop. Daar kan ik tradfri lampen aan hangen.

Maar vroeg me gewoon af of je hue ook gewoon kan benaderen buitenshuis?
Met een hue bridge kun je tradfi bedienen. Ik kan hue vanaf overal op de wereld benaderen.

Google voor de zekerheid even of alle functies die je nodig hebt werken. Voor het geval er een beperking is. Ik kan dimmen, aan/uit en meer gebruik ik niet.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_188790056
quote:
99s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:56 schreef XL het volgende:

[..]

Met een hue bridge kun je tradfi bedienen. Ik kan hue vanaf overal op de wereld benaderen.

Google voor de zekerheid even of alle functies die je nodig hebt werken. Voor het geval er een beperking is. Ik kan dimmen, aan/uit en meer gebruik ik niet.
Oké top. Denk dat ik dan maar een hue bridge neem ipv tradfri hub. Al genoeg gezeik mee gehad. Ben er een beetje klaar mee :P
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  Forum Admin woensdag 4 september 2019 @ 19:36:25 #130
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_188790431
Je kan je Tradfri hub aan google home koppelen. Google home kan je ook via internet benaderen. Heb je de hub al opnieuw opgestart om de problemen met je lampen op te lossen? Gewoon even stroom eraf en daarna opnieuw starten.
pi_188790610
quote:
7s.gif Op woensdag 4 september 2019 19:36 schreef Opa.Bakkebaard het volgende:
Je kan je Tradfri hub aan google home koppelen. Google home kan je ook via internet benaderen. Heb je de hub al opnieuw opgestart om de problemen met je lampen op te lossen? Gewoon even stroom eraf en daarna opnieuw starten.
Zal eens proberen. :)
Edit: werkt niet helaas.

Had de lampen al wel opnieuw gekoppeld.
Ik heb trouwens de lampen icm met Alexa.

[ Bericht 4% gewijzigd door Miniem op 04-09-2019 19:54:38 ]
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_188796850
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:40 schreef Miniem het volgende:

[..]

Maar vroeg me gewoon af of je hue ook gewoon kan benaderen buitenshuis?
Ja dat kan, ik weet niet of het standaard in de hue app zit maar ik heb hue bridge > homeassistant > duckdns als combinatie al regelmatig gezien (en ook meegeholpen op te zetten bij vrienden).
  Moderator donderdag 5 september 2019 @ 09:33:52 #133
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188796964
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 18:40 schreef Miniem het volgende:

[..]

Ja, maar ik bedoel als ik de hue bridge koop. Daar kan ik tradfri lampen aan hangen.

Maar vroeg me gewoon af of je hue ook gewoon kan benaderen buitenshuis?
Ja, dat kan. Standaardfunctionaliteit.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_189110538
Is het mogelijk om meerdere Homeys aan te sturen met dezelfde app? Bijvoorbeeld op verschillende locaties.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  Moderator woensdag 25 september 2019 @ 10:56:07 #135
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_189111412
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2019 09:54 schreef Rockefellow het volgende:
Is het mogelijk om meerdere Homeys aan te sturen met dezelfde app? Bijvoorbeeld op verschillende locaties.
Volgens mij wel, want als je meerdere homeys hebt, en je opent de app, dan vraagt hij volgens mij welke Homey je op wil inloggen.

Edit: dat vraagt hij trouwens ook als je maar 1 Homey hebt, maar dan is die ene homey natuurlijk je enige keuze in de app.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_189112713
Ah top. Thanks!
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  donderdag 14 november 2019 @ 21:14:56 #137
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189944662
Oeh! Wellicht dat jullie een oplossing weten?
Ik wil in de keuken en woonkamer met HUE gaan werken, maar ivm. kleine kinderen willen we naast fancy apps e.d. ook gewoon gebruik maken van schakelaars.
Ik vind alleen die HUE schakelaars geen porem en we willen qua schakelmateriaal van Busch Jaeger, de serie Decento gaan gebruiken.
Is er misschien iets wat je achter een schakelaar in een inbouwdoos kan proppen dat wel met HUE kan communiceren? Plan is om ook een Homey aan te schaffen, dus als er iets is dat via Homey met een HUE bridge kan communiceren is dat nog een acceptabel plan B.
  donderdag 14 november 2019 @ 21:20:27 #138
277627 Seven.
We are Borg.
pi_189944772
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:14 schreef bleiblei het volgende:
Oeh! Wellicht dat jullie een oplossing weten?
Ik wil in de keuken en woonkamer met HUE gaan werken, maar ivm. kleine kinderen willen we naast fancy apps e.d. ook gewoon gebruik maken van schakelaars.
Ik vind alleen die HUE schakelaars geen porem en we willen qua schakelmateriaal van Busch Jaeger, de serie Decento gaan gebruiken.
Is er misschien iets wat je achter een schakelaar in een inbouwdoos kan proppen dat wel met HUE kan communiceren? Plan is om ook een Homey aan te schaffen, dus als er iets is dat via Homey met een HUE bridge kan communiceren is dat nog een acceptabel plan B.
Hue lampen gaan gewoon aan en uit met je normale schakelaars. Volgens mij tegenwoordig ook in de felheid waarin ze uitgezet werden.

Dimmen met je normale schakelaars weet ik zo ff niet.
Resistance is futile.
  donderdag 14 november 2019 @ 21:24:30 #139
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189944845
quote:
7s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:20 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hue lampen gaan gewoon aan en uit met je normale schakelaars. Volgens mij tegenwoordig ook in de felheid waarin ze uitgezet werden.

Dimmen met je normale schakelaars weet ik zo ff niet.
Maar als je ze met een schakelaar uit zet, zijn ze hun verbinding kwijt in het netwerk toch?
Dus je kan niet uitzetten met schakelaar en dan weer aanzetten vanaf je app (of draadloze zender). En ben je dan niet een deel van je mesh-netwerk kwijt als je de HUE lampen uitzet met een schakelaar? Heb begrepen dat een Zigbee netwerk wel eens raar kan gedragen als je ineens een deel uitschakelt. Of valt dat wel mee? Het idee is om er namelijk meer aan te hangen, sowieso verlichting in de tuin. En wellicht dat de afstand tussen de andere Zigbee zenders en tuinlampen dadelijk net te ver is als de keukenverlichting uit is.
  donderdag 14 november 2019 @ 21:45:59 #140
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_189945316
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:14 schreef bleiblei het volgende:
Oeh! Wellicht dat jullie een oplossing weten?
Ik wil in de keuken en woonkamer met HUE gaan werken, maar ivm. kleine kinderen willen we naast fancy apps e.d. ook gewoon gebruik maken van schakelaars.
Ik vind alleen die HUE schakelaars geen porem en we willen qua schakelmateriaal van Busch Jaeger, de serie Decento gaan gebruiken.
Is er misschien iets wat je achter een schakelaar in een inbouwdoos kan proppen dat wel met HUE kan communiceren? Plan is om ook een Homey aan te schaffen, dus als er iets is dat via Homey met een HUE bridge kan communiceren is dat nog een acceptabel plan B.
Ik heb bosch smart home schakelaars in de muur. Vervolgens Hue verlichting. Met Busch Jäger schakelaars.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 14 november 2019 @ 21:49:14 #141
277627 Seven.
We are Borg.
pi_189945404
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:24 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Maar als je ze met een schakelaar uit zet, zijn ze hun verbinding kwijt in het netwerk toch?
Dus je kan niet uitzetten met schakelaar en dan weer aanzetten vanaf je app (of draadloze zender). En ben je dan niet een deel van je mesh-netwerk kwijt als je de HUE lampen uitzet met een schakelaar? Heb begrepen dat een Zigbee netwerk wel eens raar kan gedragen als je ineens een deel uitschakelt. Of valt dat wel mee? Het idee is om er namelijk meer aan te hangen, sowieso verlichting in de tuin. En wellicht dat de afstand tussen de andere Zigbee zenders en tuinlampen dadelijk net te ver is als de keukenverlichting uit is.
Klopt, dan moet je wel de lichtknop weer aanzetten en in je app staat dan dat er geen verbinding is met de lamp. Wij gebruiken eigenlijk alleen google home, sporadisch een hue lichtknop (wc, slaapkamer/en suite) en motion sensors! Die laatste is misschien een optie voor je?

Wij hebben hue ook in de tuin maar ik denk dat de lamp voorin de tuin zelf verbinding maakt met de bridge binnen, maar het plaatje dat jij schetst lijkt me best waarschijnlijk. Uiteraard ligt het aan de afstanden, als je bridge op een centrale plek staat in huis, dan vindt het netwerk via andere lampen misschien wel een mesh.

Ik heb in ieder geval geen schakelmateriaal om de tuinlampen te bedienen, allemaal via google home of hue app.
Resistance is futile.
  donderdag 14 november 2019 @ 21:49:59 #142
277627 Seven.
We are Borg.
pi_189945421
quote:
99s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:45 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb bosch smart home schakelaars in de muur. Vervolgens Hue verlichting. Met Busch Jäger schakelaars.
^O^

Slotje :P
Resistance is futile.
  donderdag 14 november 2019 @ 22:02:52 #143
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189945699
quote:
99s.gif Op donderdag 14 november 2019 21:45 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb bosch smart home schakelaars in de muur. Vervolgens Hue verlichting. Met Busch Jäger schakelaars.
Deze?
https://m.alternate.nl/Bo(...)html/product/1377590

Of bedoel je wat anders?
Vrees dat die uit het linkje van alternate niet gaan werken met dit schakelmateriaal:


Wel een mooie oplossing trouwens! Kende ik nog niet.
  donderdag 14 november 2019 @ 22:04:09 #144
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189945718
Maar anders is gewoon aan/uit met schakelaar en dan afstellen met app ook geen ramp eigenlijk. Verzin ik wel wat anders om die mesh in stand te houden.

En bewegingsmelders is ook zo een gek idee niet. Welke hebben jullie? @Seven.?

[ Bericht 20% gewijzigd door bleiblei op 14-11-2019 22:13:34 ]
  Moderator donderdag 14 november 2019 @ 22:05:33 #145
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_189945757
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:04 schreef bleiblei het volgende:
Maar anders is gewoon aan/uit met schakelaar en dan afstellen met app ook geen ramp eigenlijk. Verzin ik wel wat anders om die mesh in stand te houden.
Ik moet morgen voor je zoeken, maar ik dacht dat er wel iets is. Kijk eens op robbshop. Ik dacht ergens gezien te hebben dat wat jij wil kan, zonder dat je daarbij fysiek de stroom af kapt want als je dat doet dan houdt het op natuurlijk. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 14 november 2019 @ 22:26:29 #146
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189946314
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik moet morgen voor je zoeken, maar ik dacht dat er wel iets is. Kijk eens op robbshop. Ik dacht ergens gezien te hebben dat wat jij wil kan, zonder dat je daarbij fysiek de stroom af kapt want als je dat doet dan houdt het op natuurlijk. :P
Tnx! Heb robbshop ff gemaild. Zie meerdere opties en de omschrijvingen zijn niet heel duidelijk :P .
  donderdag 14 november 2019 @ 23:41:47 #147
277627 Seven.
We are Borg.
pi_189947683
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:04 schreef bleiblei het volgende:
Maar anders is gewoon aan/uit met schakelaar en dan afstellen met app ook geen ramp eigenlijk. Verzin ik wel wat anders om die mesh in stand te houden.

En bewegingsmelders is ook zo een gek idee niet. Welke hebben jullie? @:Seven.?
Die van Hue! Blij mee.
Resistance is futile.
  Moderator donderdag 14 november 2019 @ 23:45:22 #148
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_189947750
quote:
14s.gif Op donderdag 14 november 2019 23:41 schreef Seven. het volgende:

[..]

Die van Hue! Blij mee.
Ja, die heb ik ook. Icm met Homey (die ik ook heb) is dat echt zo gebruiksvriendelijk :P
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 15 november 2019 @ 07:50:19 #149
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_189949502
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:02 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Deze?
https://m.alternate.nl/Bo(...)html/product/1377590

Of bedoel je wat anders?
Vrees dat die uit het linkje van alternate niet gaan werken met dit schakelmateriaal:


Wel een mooie oplossing trouwens! Kende ik nog niet.
https://www.amazon.de/dp/B075QKYDVZ/ref=mp_s_a_1_11

Met


https://www.amazon.de/dp/(...)ACS2TSQD5CRC8KJDZN73

[ Bericht 0% gewijzigd door XL op 15-11-2019 08:55:35 ]
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 15 november 2019 @ 08:07:55 #150
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_189949626
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:04 schreef bleiblei het volgende:
Maar anders is gewoon aan/uit met schakelaar en dan afstellen met app ook geen ramp eigenlijk. Verzin ik wel wat anders om die mesh in stand te houden.
Het is niet alleen de mesh, het is ook niet echt goed voor een Hue lamp om iedere keer aan- en uit gezet te worden. Af en toe een stroomstoring of per ongeluk een schakelaar indrukken is geen probleem, maar als je dit gepland iedere dag gaat doen wordt de levensduur er niet beter op.

Gelukkig zijn er verschillende fysieke opties. De simpelste, maar minst mooie, is om over de schakelaar een Hue dimmer te plaatsen. Mooiere oplossingen zijn gebaseerd op het binnenwerk van een Hue Tap, deze gebruikt geen batterijen maar wekt energie op op basis van de knopdruk. Dit kun je zelf doen, maar er zijn ook een aantal fabrikanten die zelf zo'n schakelaar maken. Deze heten 'Friends of Hue' en zijn dan ook gewoon in de app te configureren. Bijvoorbeeld deze, deze
of deze, met een verborgen stopcontact. Als je Buch Jäger of Gira schakelmateriaal kun je zelfs bij hen terecht voor een bijpassende switch.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  vrijdag 15 november 2019 @ 20:55:00 #151
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189959683
https://www.robbshop.nl/inbouwschakelaar-zigbee-robb-smarrt
Deze schijnt te doen waar ik naar zoek! In het voorbeeld laten ze niet zien dat je er HUE lampen mee schakelt, maar dat gaan we dan maar gewoon ff proberen :P .
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 20:58:09 #152
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_189959764
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 20:55 schreef bleiblei het volgende:
https://www.robbshop.nl/inbouwschakelaar-zigbee-robb-smarrt
Deze schijnt te doen waar ik naar zoek! In het voorbeeld laten ze niet zien dat je er HUE lampen mee schakelt, maar dat gaan we dan maar gewoon ff proberen :P .
Als je Homey er tussen zet kun je er mee schakelen wat je wil. Homey is echt een fijn apparaat op dat gebied.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 15 november 2019 @ 21:44:22 #153
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_189960828
Ja, de Homey staat ook nog op de wishlist.
Maar eerst maar eens zien dat ik de basics draaiende krijg :P .
  maandag 18 november 2019 @ 21:49:53 #154
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_190012172
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 20:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als je Homey er tussen zet kun je er mee schakelen wat je wil. Homey is echt een fijn apparaat op dat gebied.
Fijn om ook eens iemand positief over Homey te zien schrijven. Is op de officiele community helaas meer negatief dan positief de laatste tijd. Heb hem nu al bijna een jaar en ondanks wat kleine dingetjes werkt het super en doet gewoon wat ik wil.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  dinsdag 19 november 2019 @ 13:33:37 #155
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_190020458
Hmm, ben weer terug bij af.
Volgens Robbshop kan je niet met een losse module op een schakelaar, HUE scenes schakelen -O- . Alleen die Friends of HUE en de HUE schakelaars kunnen blijkbaar scenes schakelen ;( .
pi_190020510
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 13:33 schreef bleiblei het volgende:
Hmm, ben weer terug bij af.
Volgens Robbshop kan je niet met een losse module op een schakelaar, HUE scenes schakelen -O- . Alleen die Friends of HUE en de HUE schakelaars kunnen blijkbaar scenes schakelen ;( .
Heb het niet helemaal gevolgd. Maar hoezo kun je geen scenes schakelen?

In theorie moet dat hier gewoon kunnen. Ik heb Fibaro achter mijn schakelaars. Alles aangesloten op Homey. Het werkt alleen echt ruk (1/10 van de gevallen pakt ie hem). :')
  dinsdag 19 november 2019 @ 14:17:26 #157
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_190021100
Mja, het ging dan wel specifiek om scènes schakelen op de hue bridge. Maar 1 op 10 keer vind ik een lage successrate :P . Via Homey is wel een alternatief, maar moet het wel betrouwbaar zijn :P .
pi_190049104
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 14:17 schreef bleiblei het volgende:
Mja, het ging dan wel specifiek om scènes schakelen op de hue bridge. Maar 1 op 10 keer vind ik een lage successrate :P . Via Homey is wel een alternatief, maar moet het wel betrouwbaar zijn :P .
Ik zat even terug te lezen maar zag dat je bang was voor de schakelaar die de lamp uit het netwerk zou halen, kun je dat niet oplossen met een pulsdrukker waar je dan een inbouwdimmer achter zet? Hierdoor heb je continue een stroom op je lamp, waardoor hij dus in verbinding blijft.

Ik ben niet zo bekend met het Zigbee ecosysteem maar als je toch met Homey gaat werken kun je ook een Zwave dimmer erachter zetten die je zo kan programmeren dat je op basis van de puls bepaald wat er gebeurd (1x is aan/uit, 2x is andere scene etc.)
pi_190114561
Menschen ik ben een luie zak en ben op zoek om mijn bagger kapotte IKEA hanglamp te vervangen met iets slims. Ik ben niet zo een luie zak dat ik mijn lichten op afstand aan en uit wil doen maar ik wil eigenlijk enkel en alleen een super felle enkele lamp die slim genoeg is om iedere dag om 0630 automatisch aan te gaan. Ik blijf namelijk maar in mijn halve slaap m'n alarm uitdoen en veel te laat uit bed komen. Mijn kamer is ook super donker zo in dit seizoen, dus ik wil dat gaan veranderen, zodat ik met zo'n gigantische bak licht niet meer terug in slaap val.

Ik ben arm dus ik zoek eigenlijk de goedkoopste optie die gewoon kwalitatief nog wel redelijk is.

Tips?
“Advertising is based on one thing, happiness. Happiness is the smell of a new car. It’s a billboard on the side of the road that screams reassurance that whatever you are doing is okay. You are okay.”
-Don Draper
  woensdag 27 november 2019 @ 17:54:02 #160
277627 Seven.
We are Borg.
pi_190154097
quote:
4s.gif Op maandag 25 november 2019 12:24 schreef SherlockHolmes het volgende:
Menschen ik ben een luie zak en ben op zoek om mijn bagger kapotte IKEA hanglamp te vervangen met iets slims. Ik ben niet zo een luie zak dat ik mijn lichten op afstand aan en uit wil doen maar ik wil eigenlijk enkel en alleen een super felle enkele lamp die slim genoeg is om iedere dag om 0630 automatisch aan te gaan. Ik blijf namelijk maar in mijn halve slaap m'n alarm uitdoen en veel te laat uit bed komen. Mijn kamer is ook super donker zo in dit seizoen, dus ik wil dat gaan veranderen, zodat ik met zo'n gigantische bak licht niet meer terug in slaap val.

Ik ben arm dus ik zoek eigenlijk de goedkoopste optie die gewoon kwalitatief nog wel redelijk is.

Tips?
Heb je de Ikea bridge?
Resistance is futile.
pi_190170691
quote:
2s.gif Op woensdag 27 november 2019 17:54 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heb je de Ikea bridge?
Nee. Ik heb inmiddels een smart ledje van action, werkt wel fijn. Wil alleen wel een langzame zon-achtige verlichting in de ochtend creëeren.
“Advertising is based on one thing, happiness. Happiness is the smell of a new car. It’s a billboard on the side of the road that screams reassurance that whatever you are doing is okay. You are okay.”
-Don Draper
pi_190172367
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 14:17 schreef bleiblei het volgende:
Mja, het ging dan wel specifiek om scènes schakelen op de hue bridge. Maar 1 op 10 keer vind ik een lage successrate :P . Via Homey is wel een alternatief, maar moet het wel betrouwbaar zijn :P .
Ben je er inmiddels uit wat je wil? De schakelaars van Friends of Hue zijn wel echt fantastisch, althans volgens de filmpjes op de sites. Alleen geen fysieke verkooppunten in Nederland zover ik kan zie op de sites. Iemand hier die ze toevallig heeft?

Via de officiele Hue app kan ik trouwens geen lampen uitzetten in een scene toch? Bijvoorbeeld als ik 3 lampen in de zone heb waarvan ik in scene 1 alle 3 de lampen aan wil en in scene 2 maar 2 lampen.
  vrijdag 29 november 2019 @ 07:03:33 #163
277627 Seven.
We are Borg.
pi_190179556
quote:
4s.gif Op donderdag 28 november 2019 18:09 schreef SherlockHolmes het volgende:

[..]

Nee. Ik heb inmiddels een smart ledje van action, werkt wel fijn. Wil alleen wel een langzame zon-achtige verlichting in de ochtend creëeren.
Ik heb Philips Hue, die kan dat doen voor 60 euro (misschien wel Black Friday korting vandaag, ik koop bijna tijd Hue spullen via Beaumotica online). Of je koopt een wake-up light, en die werken ook supergoed. Geen idee wat je daarvoor betaalt, de mijne heeft 130 euro gekost.
Resistance is futile.
  vrijdag 29 november 2019 @ 07:04:13 #164
277627 Seven.
We are Borg.
pi_190179561
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:36 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ben je er inmiddels uit wat je wil? De schakelaars van Friends of Hue zijn wel echt fantastisch, althans volgens de filmpjes op de sites. Alleen geen fysieke verkooppunten in Nederland zover ik kan zie op de sites. Iemand hier die ze toevallig heeft?

Via de officiele Hue app kan ik trouwens geen lampen uitzetten in een scene toch? Bijvoorbeeld als ik 3 lampen in de zone heb waarvan ik in scene 1 alle 3 de lampen aan wil en in scene 2 maar 2 lampen.
Klopt, 1 scene per ruimte.
Resistance is futile.
  vrijdag 29 november 2019 @ 07:33:30 #165
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_190179646
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:36 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ben je er inmiddels uit wat je wil? De schakelaars van Friends of Hue zijn wel echt fantastisch, althans volgens de filmpjes op de sites. Alleen geen fysieke verkooppunten in Nederland zover ik kan zie op de sites. Iemand hier die ze toevallig heeft?

Via de officiele Hue app kan ik trouwens geen lampen uitzetten in een scene toch? Bijvoorbeeld als ik 3 lampen in de zone heb waarvan ik in scene 1 alle 3 de lampen aan wil en in scene 2 maar 2 lampen.
Jup, ik ga Hue lampen schakelen met Qubino units achter de schakelaars.
pi_190650043
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Isane op 25-12-2019 20:16:26 ]
  donderdag 26 december 2019 @ 10:49:02 #167
277627 Seven.
We are Borg.
pi_190658929
We hebben de kerstboom op een slim stopcontact aangesloten dus die gaat nu ook aan en uit met een voice command aan google home.
Resistance is futile.
pi_190659522
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:36 schreef Harveo het volgende:

[..]

Ben je er inmiddels uit wat je wil? De schakelaars van Friends of Hue zijn wel echt fantastisch, althans volgens de filmpjes op de sites. Alleen geen fysieke verkooppunten in Nederland zover ik kan zie op de sites. Iemand hier die ze toevallig heeft?

Via de officiele Hue app kan ik trouwens geen lampen uitzetten in een scene toch? Bijvoorbeeld als ik 3 lampen in de zone heb waarvan ik in scene 1 alle 3 de lampen aan wil en in scene 2 maar 2 lampen.
Ik heb een serie van die schakelaars gemonteerd bij mensen thuis.
Was van busch jager, mensen waren helemaal dol op hue en nest en dat soort consumenten domotica.
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  donderdag 26 december 2019 @ 11:35:27 #169
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_190659891
quote:
10s.gif Op donderdag 26 december 2019 10:49 schreef Seven. het volgende:
We hebben de kerstboom op een slim stopcontact aangesloten dus die gaat nu ook aan en uit met een voice command aan google home.
Gebruik je google home met een gmail of met een g suite account?

Ik heb problemen met de privacy policy van Google gratis diensten. Zakelijk gebruik ik G Suite en daar zit privacy potdicht. Echter mogen we google home enzo in het zakelijk account niet gebruiken. Ik zie dat je g suite voor 6 euro per maand privé kunt aanschaffen. Dat is natuurlijk geen geld als je daarmee google home enzo wel zou kunnen gebruiken + controle over je eigen data hebt.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 26 december 2019 @ 11:37:58 #170
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_190659952
Oh, de vraag is dus:

Werkt google home met g suite? (En is het dus company policy dat wij het niet mogen)

Kan ik g suite personal hermetisch afsluiten? (Geen verkoop van mijn gebruik op "anonieme" wijze aan advertising partners van google)
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  donderdag 26 december 2019 @ 14:45:51 #171
277627 Seven.
We are Borg.
pi_190662951
quote:
99s.gif Op donderdag 26 december 2019 11:37 schreef XL het volgende:
Oh, de vraag is dus:

Werkt google home met g suite? (En is het dus company policy dat wij het niet mogen)

Kan ik g suite personal hermetisch afsluiten? (Geen verkoop van mijn gebruik op "anonieme" wijze aan advertising partners van google)
Ik gebruik Google met mijn gmail account.. ik weet niet eens wat G suite is :P
Resistance is futile.
  donderdag 26 december 2019 @ 14:53:05 #172
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_190663041
quote:
12s.gif Op donderdag 26 december 2019 14:45 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik gebruik Google met mijn gmail account.. ik weet niet eens wat G suite is :P
Gmail en office produkt van Google als betaalde dienst. Concurrent van microsoft 365 office
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 28 december 2019 @ 12:12:06 #173
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_190703038
Iedere keer krijg ik de BBC headlines in de ochtend op Google Nest :')
Is het mogelijk de headlines te veranderen naar CNN of NOS of iets anders?
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 28 december 2019 @ 15:15:58 #174
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_190707359
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 12:12 schreef dagobertE6 het volgende:
Iedere keer krijg ik de BBC headlines in de ochtend op Google Nest :')
Is het mogelijk de headlines te veranderen naar CNN of NOS of iets anders?
dat staat gewoon in de handleiding.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  zaterdag 28 december 2019 @ 17:58:54 #175
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_190712907
Ik heb YouTube Premium, geen storende ads meer (was op laptop ook niet zo'n probleem, maar foon/tablet wel). Laatst opeens een berichtje dat ik een Google Nest Mini van ze krijg. Volgens mij ook alleen maar zodat ik in de store adres-/persoonsgegevens achterlaat en zij mii daarna lekker kunnen aftappen/-luisteren. :') :P Maar goed, gratis is gratis. :7
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  Moderator zaterdag 28 december 2019 @ 18:11:14 #176
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190713243
Nou, 4 Heiman rookmelders toegevoegd aan m'n smarthome setup :P Die dingen worden onder allerlei merknamen verkocht. Ik heb de Z-Wave variant.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 28 december 2019 @ 18:16:14 #177
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_190713366
Zal de komende dagen ff dat Homematic spul dat binnengekomen is pogen te installeren.
Mijn idee was vooral de radiatorthermostaatkoppen ivm blokverwarming te centraliseren in the cloud. Maar nu upon closer inspection hebben die een ventiel erop zitten die dat niet eens toelaat. ;( Moet je die eerst vervangen, maar dat zal vast ingewikkeld zitten bij blokverwarming, maar ff de VVE buurman vragen.
In ieder geval ook een stopcontact bij, dus die kan in elk geval.
Via crowdfunding ook een smartlock gebacked. Hopelijk is die er ook eens.
Nog simpele no-subscription security cam aanbevelingen (indoor)?
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  Moderator zaterdag 28 december 2019 @ 18:19:39 #178
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190713466
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:16 schreef shiz het volgende:
Zal de komende dagen ff dat Homematic spul dat binnengekomen is pogen te installeren.
Mijn idee was vooral de radiatorthermostaatkoppen ivm blokverwarming te centraliseren in the cloud. Maar nu upon closer inspection hebben die een ventiel erop zitten die dat niet eens toelaat. ;( Moet je die eerst vervangen, maar dat zal vast ingewikkeld zitten bij blokverwarming, maar ff de VVE buurman vragen.
In ieder geval ook een stopcontact bij, dus die kan in elk geval.
Via crowdfunding ook een smartlock gebacked. Hopelijk is die er ook eens.
Nog simpele no-subscription security cam aanbevelingen (indoor)?
Wat moet die camera doen? Wifi? Opnemen in de cloud? Opnemen op een SD kaartje? Live te bekijken zijn?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_190713517
Wat hebben jullie allemaal aangesloten op een Google home ? Ben nu met Hue lampen bezig.. ga van de week een camera of 3 bestellen voor rondom het huis! Hebben jullie tips voor camera’s die een melding geven bij detectie ?
Ik was hier...
  Moderator zaterdag 28 december 2019 @ 18:24:41 #180
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190713611
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:21 schreef Nismo91 het volgende:
Wat hebben jullie allemaal aangesloten op een Google home ? Ben nu met Hue lampen bezig.. ga van de week een camera of 3 bestellen voor rondom het huis! Hebben jullie tips voor camera’s die een melding geven bij detectie ?
Ik heb NIETS aangesloten op een Google Home, omdat ik geen stem wil gebruiken, ik wil het zo veel mogelijk geautomatiseerd hebben. Ik heb rondom nog geen camera's, maar voor in de tuin zit ik te denken aan een floodlight van Netatmo, gecombineerd met een camera.

https://www.netatmo.com/nl-nl/security/cam-outdoor
Breitling - Instruments for Professionals
pi_190714782
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb NIETS aangesloten op een Google Home, omdat ik geen stem wil gebruiken, ik wil het zo veel mogelijk geautomatiseerd hebben. Ik heb rondom nog geen camera's, maar voor in de tuin zit ik te denken aan een floodlight van Netatmo, gecombineerd met een camera.

https://www.netatmo.com/nl-nl/security/cam-outdoor
Ik dacht ook dat ik het niets zou vinden, maar het bevalt prima, wil er nog een bij voor in de woonkamer. Super Chill om te roepen: Google speel iets van Tupac en dat hij dat voor je fixt. Of als je naar bed gaat: zet alle lampen uit, nee bevalt mij prima !

Hier zijn nogal wat inbraken gepleegd de laatste tijd en vandaar de camera’s, hier hangen er al een stel maar die kun je alleen optisch bekijken en opnemen via zo’n kastje, gelukkig zitten de aansluitingen er wel !

Die ziet er gaaf uit die cam !
Ik was hier...
  Moderator zaterdag 28 december 2019 @ 19:44:46 #182
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190715620
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 19:10 schreef Nismo91 het volgende:

[..]

Ik dacht ook dat ik het niets zou vinden, maar het bevalt prima, wil er nog een bij voor in de woonkamer. Super Chill om te roepen: Google speel iets van Tupac en dat hij dat voor je fixt. Of als je naar bed gaat: zet alle lampen uit, nee bevalt mij prima !

Hier zijn nogal wat inbraken gepleegd de laatste tijd en vandaar de camera’s, hier hangen er al een stel maar die kun je alleen optisch bekijken en opnemen via zo’n kastje, gelukkig zitten de aansluitingen er wel !

Die ziet er gaaf uit die cam !
Ja, die camera gaat het voor mij ook worden, maar hier wordt eerst de tuin gedaan in het voorjaar, en als daar de elektra voor wordt aangelegd kan ik ook de definitieve keuze qua locatie maken.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 28 december 2019 @ 19:58:17 #183
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_190716069
Vind je het geen probleem dat je je privé domein 24/7 naar de cloud upload? Dat als je vrouw topless ligt te zonnen, theoretisch iemand bij Google, Amazon of wat dan ook mee kan kijken?
pi_190727136
Wij hebben sinds begin dit jaar een Harman Kardon waarmee we steeds meer smart-toepassingen uitbreiden (verlichting, stopcontacten, Chromecasts). Nu hebben we onlangs 2 Nest Mini's toegevoegd, alles werkt naar behoren.

Het enige minpunt is wanneer we muziek streamen via Tunein, en da's zo'n beetje de hele dag. We willen dit graag op alle speakers synchroon laten lopen, we merken nu bijv vertraging bij de Nest in de keuken tov de HK in de woonkamer.

Iemand tips om dit gelijk te laten lopen?
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  zondag 29 december 2019 @ 19:50:56 #185
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_190747064
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 19:58 schreef bleiblei het volgende:
Vind je het geen probleem dat je je privé domein 24/7 naar de cloud upload? Dat als je vrouw topless ligt te zonnen, theoretisch iemand bij Google, Amazon of wat dan ook mee kan kijken?
Wie gaat er nou topless liggen zonnen onder welke camera dan ook... :?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_190763190
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:11 schreef CoolGuy het volgende:
Nou, 4 Heiman rookmelders toegevoegd aan m'n smarthome setup :P Die dingen worden onder allerlei merknamen verkocht. Ik heb de Z-Wave variant.
Is het wat? Ik heb ook naar dat ding zitten kijken maar vind hem er nogal lomp groot uitzien op de foto's...

Zou voor mij ook ZWave worden aangezien ik dat vrij eenvoudig aan kan sluiten op de rest :)
pi_190764111
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
  Moderator maandag 30 december 2019 @ 09:48:12 #188
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190764176
quote:
5s.gif Op maandag 30 december 2019 08:21 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Is het wat? Ik heb ook naar dat ding zitten kijken maar vind hem er nogal lomp groot uitzien op de foto's...

Zou voor mij ook ZWave worden aangezien ik dat vrij eenvoudig aan kan sluiten op de rest :)
Lomp groot? :D dat ding is heel klein joh.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_190764327
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
Heeft dat ding ook last van die recycling mode van Sonos? https://www.reddit.com/r/(...)ctly_usable_devices/

quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lomp groot? :D dat ding is heel klein joh.
Ah, dan ga ik er ook eens even naar kijken, heb je toevallig enig idee welke parameters dat ding doorgeeft via ZWave? Ik zie in de manual dat die een LED heeft, maar ik kan geen API/Parameter documentatie vinden om hem te koppelen aan bijvoorbeeld een Homey. Standaard koppeling zou natuurlijk niet zo moeilijk moeten zijn maar weten wanneer hij afgaat en daar dan custom meldingen aan hangen zou top zijn. Ook een melding als de batterij ver leeg is of zo. Zit dat erbij?

En nog een laatste vraag: waar heb je hem gekocht, in NL? Want ik zie hem alleen bij Robb terugkomen en anders wordt het al gauw importeren.

Dus TL;DR; Een kleine review zou ik tof vinden :) Ben benieuwd naar je ervaring.
  Moderator maandag 30 december 2019 @ 11:50:10 #190
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190766517
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2019 09:57 schreef bagpiper001 het volgende:

Ah, dan ga ik er ook eens even naar kijken, heb je toevallig enig idee welke parameters dat ding doorgeeft via ZWave? Ik zie in de manual dat die een LED heeft, maar ik kan geen API/Parameter documentatie vinden om hem te koppelen aan bijvoorbeeld een Homey. Standaard koppeling zou natuurlijk niet zo moeilijk moeten zijn maar weten wanneer hij afgaat en daar dan custom meldingen aan hangen zou top zijn. Ook een melding als de batterij ver leeg is of zo. Zit dat erbij?

En nog een laatste vraag: waar heb je hem gekocht, in NL? Want ik zie hem alleen bij Robb terugkomen en anders wordt het al gauw importeren.

Dus TL;DR; Een kleine review zou ik tof vinden :) Ben benieuwd naar je ervaring.
Om kort antwoord te geven op je vragen :P

1. Nee, geen idee.
2. Ja, hij heeft een LEDje die elke 53 sec 1x knippert bij voldoende batterij en niet in alarm staat.
3. Hij ís te koppelen met Homey, want ik heb als controller namelijk ook een Homey en het werkt perfect.
4. Je kunt er custom meldingen aan hangen. Je kunt er niet veel mee, het ding gaat of in alarm, of niet, dat is zo'n beetje de range van de mogelijkheden.
5. Ja, ook een melding als de batterij ver leeg is zit erbij.
6. Ja, gekocht in Nederland, bij ROBBshop, in een pakket van 4 stuks.

Dan de review. Ik was op zoek naar wat rookmelders. Ik kwam bij deze uit, en heb deze ook gekocht. Formaat is in mijn optiek erg klein, zeker vergeleken met die ronde schijven van weleer. Vergeleken met de Fibaro rookmelder zal hij misschien wat groter (want hoger) overkomen, maar die Fibaro is 2x zo duur bijna, dus x4 is dat een verdubbeling qua prijs. Ongetwijfeld kun je met die Fibaro dingen wel meer qua flows.

Hoe dan ook, ik wil dat het af gaat als er rookontwikkeling is. LET OP: Je kunt ze niet lussen. Met andere woorden, als op zolder een sirene af gaat kun je NIET instellen dat de andere melders ook af moeten gaan. Met andere woorden; er is GEEN flowcard 'activeer rookalarm'. Als je dat wel wil zul je verder moeten kijken. :)

Hoe dan ook, ik wilde gewoon rechttoe rechtaan, en daar voldoet dit meer dan prima aan :) Anders had je die dingen ook kunnen gebruiken als binnen sirene bij inbraak bijvoorbeeld, maar dat kan dus niet. Daarvoor heb ik overigens wel (net) een Heiman Z-WAVE binnen sirene besteld :P

Dan nog wat fotootjes voor je van de rookmelders met voetje:



Zonder voetje:



en een voorbeeldflow uit de Homey Flow Editor:



Die laatste gaat dus uitgebreid worden met dat de sirene die dus in bestelling staat ook af gaat straks :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_190766601
Thanks man :) Ik had die van Fibaro ook gezien maar vond die inderdaad veel te duur. Bij Robb zijn ze momenteel uitverkocht :( dus ik denk dat ik daar even op ga wachten, want ik vind de prijs daar best oké (normaal willen ze nog wel eens wat overpriced zijn).
Bedankt voor de review ook, ze zijn inderdaad erg klein als ik ze zo zie, helemaal perfect :)
  Moderator maandag 30 december 2019 @ 12:09:28 #192
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_190766928
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2019 11:53 schreef bagpiper001 het volgende:
Thanks man :) Ik had die van Fibaro ook gezien maar vond die inderdaad veel te duur. Bij Robb zijn ze momenteel uitverkocht :( dus ik denk dat ik daar even op ga wachten, want ik vind de prijs daar best oké (normaal willen ze nog wel eens wat overpriced zijn).
Bedankt voor de review ook, ze zijn inderdaad erg klein als ik ze zo zie, helemaal perfect :)
Yes, zijn prima dingen. Ik had wel het probleem dat een uur na het aansluiten 1 van de rookmelders meldde dat hij nog maar 6% batterij had, dus ik heb een zooi aan batterijtjes besteld, en als dat niet helpt bij die betreffende melder, dan stuur ik die terug en wil ik daar een nieuwe voor, want dan is ie niet in orde. Maar, ik denk dat het gewoon een oud batterijtje is wat er in zit.

Ja, die zijn ook onder veel meer namen te koop schijnbaar. Dat ze niet op voorraad zijn is op zich wel apart, want ik heb deze nu een weekje denk ik, en toen ik ze wilde bestellen waren ze niet op voorraad. Toen was er wel een hele zooi onderweg vertelden ze me, en de dag erna was ie er wel en direct besteld.

Maar nu dus weer uitverkocht. Naja, moet je eventjes wachten inderdaad. Ik weet niet of je ook zo'n binnen sirene mee besteld? Ik was al bezig met het aanleggen van een (soort van) alarm, en ik bouw dat mondjesmaat uit, maar de combinatie met dat je die sirene dus wél kunt laten afgaan als een rookmelder afgaat vind ik wel een voordeel. Die sirene stop je in het stopcontact, maar er zit ook een batterij in dus uit t stopcontact halen heeft geen zin. Dat ding kost 37,50, dus dezelfde prijs als 1 rookmelder, maar 4 rookmelders + sirene is nog steeds een stuk goedkoper dan 4x Fibaro rookmelder, dus ja, 2 vliegen in 1 klap :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_190767010
Jezus wat een ding, maar mijn referentiekader zijn inderdaad de Fibaro's, daar heb ik er 4 van hangen (3 rook, 1 CO)
pi_190767932
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 12:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Maar nu dus weer uitverkocht. Naja, moet je eventjes wachten inderdaad. Ik weet niet of je ook zo'n binnen sirene mee besteld? Ik was al bezig met het aanleggen van een (soort van) alarm, en ik bouw dat mondjesmaat uit, maar de combinatie met dat je die sirene dus wél kunt laten afgaan als een rookmelder afgaat vind ik wel een voordeel. Die sirene stop je in het stopcontact, maar er zit ook een batterij in dus uit t stopcontact halen heeft geen zin. Dat ding kost 37,50, dus dezelfde prijs als 1 rookmelder, maar 4 rookmelders + sirene is nog steeds een stuk goedkoper dan 4x Fibaro rookmelder, dus ja, 2 vliegen in 1 klap :P
Nope ik ben zelf niet zo'n fan van sirenes, ik was meer van plan om m'n verlichting rood te kleuren of zo, die heb ik namelijk ook allemaal verbonden aan m'n hub. 't is ook meer dat ik er vandeweek achter kwam dat m'n rookmelder én m'n CO-melder bijna zonder batterij zitten, dus ik ben nu aan het kijken of ik dat dan ook meteen kan integreren in m'n IoT-omgeving :) Maar dat zou dus geen probleem moeten zijn als ik het zo lees.
pi_190799902
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2019 09:57 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Heeft dat ding ook last van die recycling mode van Sonos? https://www.reddit.com/r/(...)ctly_usable_devices/
[..]

Gelezen, maar hoezo last? Waarom zou ik daar last van kunnen ondervinden? Ik plaats mijn apparaten niet in recycling modus. En als ik dat zou doen, dan is dat bewust.
pi_190800487
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 10:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Gelezen, maar hoezo last? Waarom zou ik daar last van kunnen ondervinden? Ik plaats mijn apparaten niet in recycling modus. En als ik dat zou doen, dan is dat bewust.
Ik heb geen Sonos, maar als ik het zo lees dan schijnt het dat Sonos ze ook in de Recycling modus kan zetten na x-tijd, al dan niet automagisch. Ik begreep het issue ook niet, want ik redeneerde exact hetzelfde als jij, waarom zou je dat ding in godsnaam in recycling modus zetten..
pi_190801978
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
Ik heb 2 boekenplank speakers, redelijk geluid, maar de one klinkt wel beter. De bron maakt Ook nogal uit. Via airplay klinkt het niet echt lekker..

Tunein, spotify is prima, en voor de prijs van net iets meer als 1 one, erg leuk om te hebben.

Ben zeker geen audiofiel, maar prijs/kwaliteit/gebruiksgemak is het goed.
Aigh aigh Captain!
  dinsdag 31 december 2019 @ 16:19:28 #198
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_190808848
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
Het is ok. Prijs kwaliteit is in orde, maar ik betaal liever wat meer voor dezelfde prijs/kwaliteit verhouding.

Als je het bij IKEA al goed vond klinken kun je het kopen. In die grote hallen is het vaak wat blikkerig/schel. Dat is in kleine kamertjes een stuk beter.

Wat ik niet weet is of je ze als stereo paar kunt gebruiken. Dat zou de geluidskwaliteit nog een keer een boost kunnen geven als je er meerdere per kamer doet.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_190842476
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:21 schreef Nismo91 het volgende:
Wat hebben jullie allemaal aangesloten op een Google home ? Ben nu met Hue lampen bezig.. ga van de week een camera of 3 bestellen voor rondom het huis! Hebben jullie tips voor camera’s die een melding geven bij detectie ?
Ik gebruik Alexa maar daar kan ik bijna alles mee doen via domoticz.
Dus ook compleet nacht en ochtend programma inc rolluiken, verwarming, verlichting en Sonos.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 20 januari 2020 @ 17:15:29 #200
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_191117742
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 18:21 schreef Nismo91 het volgende:
Wat hebben jullie allemaal aangesloten op een Google home ? Ben nu met Hue lampen bezig.. ga van de week een camera of 3 bestellen voor rondom het huis! Hebben jullie tips voor camera’s die een melding geven bij detectie ?
Chromecast
Harmony afstandsbediening ("hey google, turn on TV/Nextflix")

Binnenkort Niko domotica upgraden en dan die ook.

Hoop tevens op support voor Ubiquiti cams.
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_191163479
Wat vinden jullie de beste wifi inbouw schakelaar die met Google home werkt? Het liefst ook eentje die in een hotelschakeling kan.
  Moderator donderdag 23 januari 2020 @ 20:17:46 #202
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_191163498
quote:
99s.gif Op donderdag 23 januari 2020 20:16 schreef Gutanoth het volgende:
Wat vinden jullie de beste wifi inbouw schakelaar die met Google home werkt? Het liefst ook eentje die in een hotelschakeling kan.
Geen ervaring mee helaas.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_191164235
Toch maar meegedaan met die BTW actie. Sonos move voor 328 besteld. :)
pi_191164446
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
Heb er naar zitten kijken, maar ik vind ze echt ongelooflijk lelijk. Die lamp al helemaal :r
pi_191165282
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 09:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand al een Symfonisk van Ikea aangeschaft?

Kost maar 100 piek:
https://www.ikea.com/nl/n(...)peaker-wit-30435204/

Ik was toevallig vorige week nog in de Ikea (moest mee van vriendin; vind het echt een verschrikkelijke winkel). Het geluid was best oke. Ik denk dat ik er als test eentje ga kopen voor in mijn studeerkamer of voor op zolder. Alleen jammer dat ie niet op Homey kan. Maar blijkbaar koppelt ie automatisch toch op de andere Sonos dus dat zou goed moeten komen.
Werkt prima samen met Sonos. Het geluid is niet indrukwekkend maar gewoon prima en evenwichtig voor het formaat. Ze zijn ook leuk te modden.

Heb er 1 voor m'n moeder gekocht, die kan nu via haar telefoon eenvoudig radio streamen en de speaker neerzetten waar ze wil.

Misschien koop ik er hier nog eens 1 voor de badkamer en sowieso 1 om te modden (heb nog wat ongebruikte actieve subwoofers staan :P)
pi_191754201
Heeft iemand de Sonos Move?

Google assistent werkt hier enorm matig met de Sonos Move. Met mijn Sonos Ones werkt ie perfect. Enorm irritant. Ik wil gewoon mijn playlist kunnen bedienen vanuit mijn bad bijvoorbeeld. :(
  donderdag 12 maart 2020 @ 17:58:07 #207
277627 Seven.
We are Borg.
pi_191986288
Iemand al ervaring met Tado en google home combinatie?
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 13 maart 2020 @ 10:14:27 #208
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_191999857
quote:
7s.gif Op donderdag 12 maart 2020 17:58 schreef Seven. het volgende:
Iemand al ervaring met Tado en google home combinatie?
Ik heb tado en ik heb GH maar ik doe niets met GH dus ik weet niets van de combinatie :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 april 2020 @ 21:49:03 #209
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192834561
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 10:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb tado en ik heb GH maar ik doe niets met GH dus ik weet niets van de combinatie :P
Ondertussen al wat wijzer geworden? :P
Resistance is futile.
pi_192834582
quote:
7s.gif Op donderdag 12 maart 2020 17:58 schreef Seven. het volgende:
Iemand al ervaring met Tado en google home combinatie?
Heb beide. Wat wil je precies weten?
  Moderator maandag 27 april 2020 @ 21:59:11 #211
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192834660
quote:
7s.gif Op maandag 27 april 2020 21:49 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ondertussen al wat wijzer geworden? :P
Nee, ik doe nog steeds niet met GH :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 april 2020 @ 21:59:20 #212
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192834662
Wij gaan waarschijnlijk weer klussen op zolder. En dat betekent o.a. nieuwe verwarmingen want er hangt nu oude zooi, die we willen gebruiken met Tado.

Kan je Tado gebruiken in op de badkamerradiator?
Ik wil liefst de bridge in de meterkast op de begane grond, maar de knoppen zelf komen op zolder. Wordt dat nog een dingetje?

En hoe bevalt het Tado systeem in z'n algemeenheid? Goede besparing?

Verder gaan we nu ws eindelijk over op een slimme thermostaat. Wij zijn google adepten, Nest is voor ons de logische keus. Iemand hier ervaring mee? Of andere thermostaten die we mee moeten nemen in de vergelijking.

En we gaan dus ons hue/innr netwerk uitbreiden met nóg een verdieping. Ben benieuwd of de mesh het trekt want we hadden al vastgesteld dat innr en hue geen signaal aan elkaar meshen. :P
Resistance is futile.
  maandag 27 april 2020 @ 22:00:50 #213
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192834682
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 21:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, ik doe nog steeds niet met GH :P
Wij hebben vandaag ontdekt hoe we kunnen bellen vanaf en naar GH, wel google duo voor nodig. Ik denk dat we GH nog veel meer gaan gebruiken nu wel dit goed ingesteld hebben.

^O^

Doen jullie iets met voice commands?
Resistance is futile.
  Moderator maandag 27 april 2020 @ 22:00:52 #214
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192834683
quote:
14s.gif Op maandag 27 april 2020 21:59 schreef Seven. het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk weer klussen op zolder. En dat betekent o.a. nieuwe verwarmingen want er hangt nu oude zooi, die we willen gebruiken met Tado.

Kan je Tado gebruiken in op de badkamerradiator?
Ik wil liefst de bridge in de meterkast op de begane grond, maar de knoppen zelf komen op zolder. Wordt dat nog een dingetje?

En hoe bevalt het Tado systeem in z'n algemeenheid? Goede besparing?

Verder gaan we nu ws eindelijk over op een slimme thermostaat. Wij zijn google adepten, Nest is voor ons de logische keus. Iemand hier ervaring mee? Of andere thermostaten die we mee moeten nemen in de vergelijking.

En we gaan dus ons hue/innr netwerk uitbreiden met nóg een verdieping. Ben benieuwd of de mesh het trekt want we hadden al vastgesteld dat innr en hue geen signaal aan elkaar meshen. :P
De knoppen op zolder... Hangt je ketel ook op zolder? Want je zult toch je ketel aan moeten sturen.

Edit: nee niets met voice commands. Dat wil ik juist niet, ik wil dat zo veel mogelijk alles automatisch gaat.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 april 2020 @ 22:05:46 #215
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192834745
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 22:00 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

De knoppen op zolder... Hangt je ketel ook op zolder? Want je zult toch je ketel aan moeten sturen.
Yes. Maar de thermostaat komt op de begane grond. Goed punt. We hebben wel amplifi maar daar moeten we nog een keer goed naar kijken. Onze pubers klagen nooit dat ze geen bereik hebben op zolder in ieder geval :+

Morgen nog ff uitzoeken of onze Intergas uit 2008 überhaupt wel wil praten met Nest.
Resistance is futile.
  Moderator maandag 27 april 2020 @ 22:10:00 #216
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192834779
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2020 22:05 schreef Seven. het volgende:

[..]

Yes. Maar de thermostaat komt op de begane grond. Goed punt. We hebben wel amplifi maar daar moeten we nog een keer goed naar kijken. Onze pubers klagen nooit dat ze geen bereik hebben op zolder in ieder geval :+

Morgen nog ff uitzoeken of onze Intergas uit 2008 überhaupt wel wil praten met Nest.
Wacht... Wat? Oh het zou kunnen dat je de knoppen niet op de houder hoeft te hebben wellicht, dat weet ik niet. Ik heb het ding tegen de muur hangen en die wifi module heb ik in de modem zitten. Maar alles is wel op de begane grond. Ik heb hele oude knoppen op de verwarmingen dus ik kan de radiatoren niet afzonderlijk aansturen.

Eigenlijk een heel eenvoudige installatie dus. Maar het werkt hier meer dan prima. Het ging mij puur om dat ik het gemak van op afstand bedienen heb en het was een must dat het ding met Homey praat. Nou, beiden werken :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 27 april 2020 @ 22:16:10 #217
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192834845
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 21:51 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb beide. Wat wil je precies weten?
Heb je toevallig ook nog Nest?
Werkt het goed met elkaar? En bespaar je veel? Tado is best een investering (hoewel, radiatorknoppen moet ik sowieso halen dus de vraag is hoeveel ik er echt aan uit wil geven).

Onze situatie is dus straks als volgt:

2 pubers die hier om het weekend zijn, laten steevast de verwarmingen loeien met ramen open en alle lampen blijven lekker aan staan. De badkamer op zolder wordt alleen door hun gebruikt. Ik wil eigenlijk dat Nest gaat leren dat die meiden er om de 2 weken zijn ;) .

Er is ook een kleine onderweg, die is er in september. Die krijgt ook een slaapkamer op zolder en zijn of haar kamer zullen we eigenlijk mee willen stoken met de rest van het huis. En die draak zal op termijn ook wel niet meer in een babybadje passen dus dan wordt de badkamer op zolder ook elke dag gebruikt. Kun je een Tado op de badkamer gebruiken? Want ik hoop ergens dat Tado via Nest wel kan leren dat de kleine elke avond om half 7 in bad gaat, of zoiets.
Resistance is futile.
pi_192834911
quote:
14s.gif Op maandag 27 april 2020 22:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heb je toevallig ook nog Nest?
Werkt het goed met elkaar? En bespaar je veel? Tado is best een investering (hoewel, radiatorknoppen moet ik sowieso halen dus de vraag is hoeveel ik er echt aan uit wil geven).

Onze situatie is dus straks als volgt:

2 pubers die hier om het weekend zijn, laten steevast de verwarmingen loeien met ramen open en alle lampen blijven lekker aan staan. De badkamer op zolder wordt alleen door hun gebruikt. Ik wil eigenlijk dat Nest gaat leren dat die meiden er om de 2 weken zijn ;) .

Er is ook een kleine onderweg, die is er in september. Die krijgt ook een slaapkamer op zolder en zijn of haar kamer zullen we eigenlijk mee willen stoken met de rest van het huis. En die draak zal op termijn ook wel niet meer in een babybadje passen dus dan wordt de badkamer op zolder ook elke dag gebruikt. Kun je een Tado op de badkamer gebruiken? Want ik hoop ergens dat Tado via Nest wel kan leren dat de kleine elke avond om half 7 in bad gaat, of zoiets.
Ik kan je niet goed hiermee helpen. Mijn situatie is totaal anders.

Ik heb een Tado maar kijk er eigenlijk totaal niet naar om. Schema is ingesteld en ook obv aanwezigheid.

Hoeveel ik bespaar weet ik niet, denk niet extreem veel. Maar ik heb geen pubers. ;)

Ik heb een enorm goed geïsoleerd huis en verder ook geen radiatoren. Of het met Nest werkt weet ik ook niet, heb ik niet.


Zo, lekker nutteloze post. :@

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-04-2020 22:21:07 ]
pi_192834992
Tado en Nest zijn volgens mij niet compatible. Althans een tijd geleden niet.
  maandag 27 april 2020 @ 22:48:47 #220
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192835369
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2020 22:25 schreef Citizen.Erased het volgende:
Tado en Nest zijn volgens mij niet compatible. Althans een tijd geleden niet.
Ga ik checken :)
Resistance is futile.
  maandag 27 april 2020 @ 22:49:54 #221
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192835391
quote:
1s.gif Op maandag 27 april 2020 22:20 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik kan je niet goed hiermee helpen. Mijn situatie is totaal anders.

Ik heb een Tado maar kijk er eigenlijk totaal niet naar om. Schema is ingesteld en ook obv aanwezigheid.

Hoeveel ik bespaar weet ik niet, denk niet extreem veel. Maar ik heb geen pubers. ;)

Ik heb een enorm goed geïsoleerd huis en verder ook geen radiatoren. Of het met Nest werkt weet ik ook niet, heb ik niet.


Zo, lekker nutteloze post. :@
Haha, evengoed bedankt voor je reactie :*

Gebruik je de voice commands voor tado via google home?
Resistance is futile.
  maandag 27 april 2020 @ 23:01:43 #222
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192835651
quote:
2s.gif Op maandag 27 april 2020 22:25 schreef Citizen.Erased het volgende:
Tado en Nest zijn volgens mij niet compatible. Althans een tijd geleden niet.
Google zegt over slimme radiatorknoppen:

quote:
Programmeerbare thermostatische kranen kunnen vanaf een centrale regelaar worden geprogrammeerd om te verwarmen tot een bepaalde temperatuur op verschillende tijdstippen van de dag.

Hoe gebruik ik programmeerbare thermostatische kranen met de Nest-thermostaat?

Programmeerbare thermostatische kranen kunnen hun eigen schema hebben. In combinatie met Nest is het waarschijnlijk makkelijker ze op één waarde in te stellen zodat het huis gelijkmatig wordt verwarmd. Je gebruikt dan gewoon het schema op je Nest-thermostaat om de verwarming van je huis naar wens hoger of lager te zetten. De Nest-thermostaat schakelt je ketel uit wanneer je de verwarming niet nodig hebt.

Je kunt meer energie besparen door je temperatuur lager te zetten met je Nest-thermostaat wanneer je weg bent, dan het schema van je programmeerbare thermostatische kraan te gebruiken om de thermostatische kraan af te sluiten.
Maar onze situatie is dus dat we 2 slaapkamers helemaal niet gebruiken muv om het weekend. Schema's zijn voor de radiatorknoppen ook niet echt zinvol, want die wisselen toch wel eens.
Resistance is futile.
  maandag 27 april 2020 @ 23:13:47 #223
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192835855
De praktijk zal hier zijn dat de meiden handmatig hun verwarming op 21c zetten, en wij (meestal) op zondagavond de Tado's dan uitzetten tot ze er weer zijn. Dat scenario zou misschien wel werken met Nest, we vragen Nest ten slotte niet om te verwarmen maar alleen maar om dat niet te doen.

Ik blijf speurneuzen. :P
Resistance is futile.
  maandag 27 april 2020 @ 23:18:52 #224
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192835947
Nog een andere vraag over google home: iemand anders ook problemen met de routines? Ik probeer al tijden in te stellen dat ze bij 'good morning' het weer, de files, mijn agenda en vervolgens het NOS nieuws opratelt. Maar ze geeft steevast NPR news, echt super irritant. Al wel 20 keer geprobeerd goed in te stellen.

En vinden jullie haar stem in het Nederlands ook zo verschrikkelijk?
Resistance is futile.
  dinsdag 28 april 2020 @ 07:49:20 #225
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192838315
Ik neig nu wat meer naar Tado, gemak van 1 systeem en volgens mij leert Tado hetzelfde als Nest. Kostenplaatje zou 425 euro zijn (thermostaat, extension, 4 radiatorknoppen en bridge).

Zijn jullie tevreden over de thermostaat?
Resistance is futile.
pi_192838473
quote:
7s.gif Op maandag 27 april 2020 22:49 schreef Seven. het volgende:

[..]

Haha, evengoed bedankt voor je reactie :*

Gebruik je de voice commands voor tado via google home?
Nee, dat gebruik ik eigenlijk nooit. Ook niet nodig aangezien het goed is ingeregeld.

Ik gebruik Google Home voice commands eigenlijk alleen voor mijn muziek en licht. En soms wat random dingen als weersvoorspelling of de tijd.
pi_192838603
Iemand een goede modulen welke temperatuur, vochtigheid en co2 meet.
Liefst wifi, zigbee of z-wave.

E liefst ook met een stekker ipv batterijen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 28 april 2020 @ 08:48:54 #228
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_192838629
Ik heb Tado, is fantastisch. Ik heb 13 knoppen en geen centrale thermostaat. Ieder verwarmingselement heeft zijn eigen schema. Je kunt prima automatisch iedere week de verwarming uitzetten tot iemand hem weer aanzet.

Ik weet niet hoeveel ik bespaar, want ik woonde hier nooit zonder tado. De tado app zegt dat ik 40% bespaar, maar ja.... als ik nog 40% meer aan energie zou uitgeven....
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 28 april 2020 @ 08:50:01 #229
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_192838637
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Iemand een goede modulen welke temperatuur, vochtigheid en co2 meet.
Liefst wifi, zigbee of z-wave.

E liefst ook met een stekker ipv batterijen.
Ik heb temp en vochtigheid via Tado
Ik heb co2 via rookmelder
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_192838644
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:50 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb temp en vochtigheid via Tado
Ik heb co2 via rookmelder
Welke rookmelder?
Tado is leuk maar heb al een Atag slimme thermostaat om er nu nog 1 te kopen.
Het gaat overigens om de bovenverdieping.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 28 april 2020 @ 09:06:34 #231
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_192838749
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:51 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Welke rookmelder?
Tado is leuk maar heb al een Atag slimme thermostaat om er nu nog 1 te kopen.
Het gaat overigens om de bovenverdieping.
Bosch
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 28 april 2020 @ 09:25:01 #232
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192838956
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:48 schreef XL het volgende:
Ik heb Tado, is fantastisch. Ik heb 13 knoppen en geen centrale thermostaat. Ieder verwarmingselement heeft zijn eigen schema. Je kunt prima automatisch iedere week de verwarming uitzetten tot iemand hem weer aanzet.

Ik weet niet hoeveel ik bespaar, want ik woonde hier nooit zonder tado. De tado app zegt dat ik 40% bespaar, maar ja.... als ik nog 40% meer aan energie zou uitgeven....
13 knoppen, zo dan! Wij moeten wel centrale thermostaat omdat we vloerverwarming hebben op de begane grond en daar kan geen tadoknop op.

Maar ik ben steeds meer overtuigd van Tado, de radiatorknoppen kunnen onder voorwaarden in de badkamer. Betekent wel dat we beperkt zijn in mogelijkheden waar dr radiator kan hangen maar op zich geen ramp.
Resistance is futile.
  dinsdag 28 april 2020 @ 09:43:58 #233
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_192839199
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 april 2020 09:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

13 knoppen, zo dan! Wij moeten wel centrale thermostaat omdat we vloerverwarming hebben op de begane grond en daar kan geen tadoknop op.

Maar ik ben steeds meer overtuigd van Tado, de radiatorknoppen kunnen onder voorwaarden in de badkamer. Betekent wel dat we beperkt zijn in mogelijkheden waar dr radiator kan hangen maar op zich geen ramp.
Wat zijn de voorwaarden voor de badkamer. Ik heb ze daar gewoon hangen in beide badkamers. Nooit problemen. De enige uitdaging met Tado zijn de batterijen. Heb nu batterijen van amazon, die halen net een heel seizoen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 28 april 2020 @ 09:59:05 #234
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192839397
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 april 2020 09:43 schreef XL het volgende:

[..]

Wat zijn de voorwaarden voor de badkamer. Ik heb ze daar gewoon hangen in beide badkamers. Nooit problemen. De enige uitdaging met Tado zijn de batterijen. Heb nu batterijen van amazon, die halen net een heel seizoen.
2,25m van je bad en douche. 0,6m van je wasbak.

Zijn toch gewoon aa batterijen?
Resistance is futile.
  Moderator dinsdag 28 april 2020 @ 10:36:01 #235
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192839813
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Iemand een goede modulen welke temperatuur, vochtigheid en co2 meet.
Liefst wifi, zigbee of z-wave.

E liefst ook met een stekker ipv batterijen.
Ja, het Netatmo weerstation meet alles wat jij wil en meer én de hoofdunit heeft een stekker. Wel een relatief dure optie, al heb ik 'm zelf ook gekocht :P De additionele modules werken op batterijen.

Daarnaast doet de tado ook op z'n minst een paar van die dingen, maar ja, die is dan weer op batterij.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192840542
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 10:36 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, het Netatmo weerstation meet alles wat jij wil en meer én de hoofdunit heeft een stekker. Wel een relatief dure optie, al heb ik 'm zelf ook gekocht :P De additionele modules werken op batterijen.

Daarnaast doet de tado ook op z'n minst een paar van die dingen, maar ja, die is dan weer op batterij.
Maar dat is voor buiten.
Ik wil de temperatuur vooral gaan gebruiken om de rolluiken nauwkeuriger aan te sturen.

CO2 om ventilatie aan te sturen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator dinsdag 28 april 2020 @ 11:29:32 #237
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192840603
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 11:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Maar dat is voor buiten.
Ik wil de temperatuur vooral gaan gebruiken om de rolluiken nauwkeuriger aan te sturen.

CO2 om ventilatie aan te sturen.
Nee hoor, de hoofdmodule is voor binnen. Er is ook een module voor buiten, ja, klopt, maar de binnenmodule meet alles wat jij wil.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192840894
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 11:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee hoor, de hoofdmodule is voor binnen. Er is ook een module voor buiten, ja, klopt, maar de binnenmodule meet alles wat jij wil.
Zie het nu ja.
Omdat het een weerstation heet.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator dinsdag 28 april 2020 @ 12:11:53 #239
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192841259
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 11:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Zie het nu ja.
Omdat het een weerstation heet.
Ja, ik snap :) Het is best een prijzig apparaatje, maar, het werkt wel goed hoor :)



Edit: de goedkoopste die ik momenteel kan vinden is het standaard binnenmodule + buitenmodule pakket ,en die kost 129 euro bij 50five.nl

https://www.50five.nl/netatmo-weerstation.html

Ze hebben op zich wel een goeie deal ook met een 2e binnenmodule (die dus wel op batterijen werkt), want zo'n losse module kost normaal 70 euro, maar op https://www.50five.nl/netatmo-indoor-pack-weatherstation.html krijg je de hele handel voor 159 euro. Dat is 30 euro meer, terwijl de losse binnenmodule 70 euro kost. Daar bespaar je dus 40 euro, en ik dacht dat jij vooral voor boven geinteresseerd was?

[ Bericht 15% gewijzigd door CoolGuy op 28-04-2020 12:19:00 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 1 mei 2020 @ 23:01:47 #240
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192900027
OK, Nest is nu echt uit beeld verdwenen. Ik wil een Tado thermostaat, 4 knoppen op zolder, 1 in de keuken en 1 in de woonkamer. Begane grond heeft vv en daar komt de Tado thermostaat. En dan nog een bridge.

Ik twijfel alleen over de extension kit. Waar is die nou precies voor? Is dat puur om het bereik te vergroten?

En als je weet hebt van mooie aanbiedingen.. ik hoor het graag.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 1 mei 2020 @ 23:18:59 #241
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192900391
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 23:01 schreef Seven. het volgende:
OK, Nest is nu echt uit beeld verdwenen. Ik wil een Tado thermostaat, 4 knoppen op zolder, 1 in de keuken en 1 in de woonkamer. Begane grond heeft vv en daar komt de Tado thermostaat. En dan nog een bridge.

Ik twijfel alleen over de extension kit. Waar is die nou precies voor? Is dat puur om het bereik te vergroten?

En als je weet hebt van mooie aanbiedingen.. ik hoor het graag.
https://www.tink.nl/tado-(...)or-thermostaat-4pack
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 1 mei 2020 @ 23:32:42 #242
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192900670
Resistance is futile.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 19:56:17 #243
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192911794
Bestellung gemacht :@ .
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 2 mei 2020 @ 20:01:04 #244
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192911898
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 19:56 schreef Seven. het volgende:
Bestellung gemacht :@ .
Mijn vingers jeuken ook om het een en ander te bestellen maar ik doe het nog niet :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 2 mei 2020 @ 20:02:11 #245
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192911924
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:01 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mijn vingers jeuken ook om het een en ander te bestellen maar ik doe het nog niet :P
Wat wil je nog meer dan?
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 2 mei 2020 @ 20:04:13 #246
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192911978
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat wil je nog meer dan?
Een deurbel, maar die is nog niet uit. Een paar Hue lampen voor de tuin maar de tuin is volledig op de schop dus heeft nog geen zin. Dan nog een camera voor in de tuin. Een wind- en regenmeter voor mn Netatmo weerstation, nog een binnen module voor datzelfde weerstation, en nog wel wat dingetjes :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 2 mei 2020 @ 20:05:53 #247
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192912014
Wij lopen tijdens onze verbouwing tegen nog iets aan met de rolluiken. Die hebben bediening met een knopje maar dat zit heel lelijk op het kozijn gemonteerd. Dus die willen we verleggen zodat er een knop komt op de muur.

Ik ruik een kans om er een Somfy schakelaar op te zetten >:) . En dan natuurlijk 1 die ook met een app bediend kan worden. Volgens mij kan Somfy praten met google home ^O^ .
Resistance is futile.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 20:06:34 #248
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192912029
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Een deurbel, maar die is nog niet uit. Een paar Hue lampen voor de tuin maar de tuin is volledig op de schop dus heeft nog geen zin. Dan nog een camera voor in de tuin. Een wind- en regenmeter voor mn Netatmo weerstation, nog een binnen module voor datzelfde weerstation, en nog wel wat dingetjes :P
Hue bestel ik altijd bij beaumotica, is Tink goedkoper?
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 2 mei 2020 @ 20:15:05 #249
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192912222
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:05 schreef Seven. het volgende:
Wij lopen tijdens onze verbouwing tegen nog iets aan met de rolluiken. Die hebben bediening met een knopje maar dat zit heel lelijk op het kozijn gemonteerd. Dus die willen we verleggen zodat er een knop komt op de muur.

Ik ruik een kans om er een Somfy schakelaar op te zetten >:) . En dan natuurlijk 1 die ook met een app bediend kan worden. Volgens mij kan Somfy praten met google home ^O^ .
Heb ik ook. Somfy RTS omdat Homey toen nog niet met Somfy IO kon praten. Werkt net zo goed als ene tierelier :P

Oh en nog een binnen camera erbij wil ik ook nog :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator zaterdag 2 mei 2020 @ 20:15:20 #250
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192912230
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:06 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hue bestel ik altijd bij beaumotica, is Tink goedkoper?
Geen idee, nooit iets besteld bij tink :D
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192912803
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Heb ik ook. Somfy RTS omdat Homey toen nog niet met Somfy IO kon praten. Werkt net zo goed als ene tierelier :P

Oh en nog een binnen camera erbij wil ik ook nog :P
Ook hier hebben we hetzelfde. :o
  zaterdag 2 mei 2020 @ 21:10:40 #252
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192913382
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 20:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Geen idee, nooit iets besteld bij tink :D
:D :+
Resistance is futile.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 21:17:50 #253
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192913563
Als ik zou 3 RTS schakelaars koop, moet ik dan ook nog iets van een bridge kopen?
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 2 mei 2020 @ 21:40:41 #254
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192914135
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 21:17 schreef Seven. het volgende:
Als ik zou 3 RTS schakelaars koop, moet ik dan ook nog iets van een bridge kopen?
Geen idee, wellicht is GH je bridge. Bij mij is Homey de bridge. App installeren en gaan.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 6 mei 2020 @ 09:44:35 #255
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_192970247
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 12:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, ik snap :) Het is best een prijzig apparaatje, maar, het werkt wel goed hoor :)

[ afbeelding ]

Edit: de goedkoopste die ik momenteel kan vinden is het standaard binnenmodule + buitenmodule pakket ,en die kost 129 euro bij 50five.nl

https://www.50five.nl/netatmo-weerstation.html

Ze hebben op zich wel een goeie deal ook met een 2e binnenmodule (die dus wel op batterijen werkt), want zo'n losse module kost normaal 70 euro, maar op https://www.50five.nl/netatmo-indoor-pack-weatherstation.html krijg je de hele handel voor 159 euro. Dat is 30 euro meer, terwijl de losse binnenmodule 70 euro kost. Daar bespaar je dus 40 euro, en ik dacht dat jij vooral voor boven geinteresseerd was?
Krijg cloudflare errors. Is de site eruit geklapt?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 10:05:09 #256
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192970516
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 09:44 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Krijg cloudflare errors. Is de site eruit geklapt?
Ik kan 'm ook niet benaderen inderdaad. Same as you.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 10:10:27 #257
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192970591
Overigens, ik heb gisteren een Plugwise Smile P1 besteld, om het energieverbruik te kunnen monitoren. Niet dat ik er verder iets mee doe, maar het is realtime, terwijl de app die ik heb van mijn energieleverancier standaard een paar dagen achterloopt, en dit prikt direct in in op de P1 poort van mijn slimme meter. :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 16:16:41 #258
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192996117
Om dit topic maar weer een schopje te geven, ook 2 extra binnen modules besteld voor het Netatmo Weerstation. Eentje voor op de 1e verdieping, en de 2e voor op zolder :s)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192996403
weerstation in combi met homey/philips hue motionsensoren is nog iets wat ik op korte termijn wil kopen
Hooray for boobies!
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 16:37:31 #260
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192996508
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:32 schreef Spockjuh_ het volgende:
weerstation in combi met homey/philips hue motionsensoren is nog iets wat ik op korte termijn wil kopen
Dat is dus exact wat ik heb :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192996564
ok. details :D
Hooray for boobies!
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 16:40:12 #262
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192996569
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:39 schreef Spockjuh_ het volgende:
ok. details :D
Ehhhh, wat wil je precies weten? :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192996593
welk station en modules heb je van netatmo? de rest is kwestie van uitvogelen en proberen :)
Hooray for boobies!
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 16:43:35 #264
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192996626
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:41 schreef Spockjuh_ het volgende:
welk station en modules heb je van netatmo? de rest is kwestie van uitvogelen en proberen :)
Nou, dat Netatmo weerstation in de standaard combi dus met binnen(hoofd)module en de buitenmodule, en ik heb daar vanochtend nog 2 binnen modules bij besteld, die komen morgen binnen.

Dan heb ik een stuk of 4 motion sensoren van Hue, het hele huis muv de keuken is voorzien van Hue lampen, in de tuin straks ook (die is momenteel under construction) en dan heb ik nog deur/raamsensoren op vrijwel alle deuren en ramen in huis, en dan nog wat camera's.

Wat wil je nog meer weten? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 16:49:17 #265
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192996737
Oh en dan nog 4 rookmelders. Ik had de Nest, maar die heb ik verkocht en heb nu Heimann. Daar heb ik ook de (alarm)sirene van.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192996975
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, dat Netatmo weerstation in de standaard combi dus met binnen(hoofd)module en de buitenmodule, en ik heb daar vanochtend nog 2 binnen modules bij besteld, die komen morgen binnen.

Dan heb ik een stuk of 4 motion sensoren van Hue, het hele huis muv de keuken is voorzien van Hue lampen, in de tuin straks ook (die is momenteel under construction) en dan heb ik nog deur/raamsensoren op vrijwel alle deuren en ramen in huis, en dan nog wat camera's.

Wat wil je nog meer weten? :P
hehe, mijn hele huis hangt vol met Hue lampen, sensoren en nog meer slimme meuk ;) plan is om de zonwering deze zomer slim te maken en dan wil ik gebruik gaan maken van een lokaal weerstation om het zo accuraat mogelijk te houden.
Hooray for boobies!
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 17:02:30 #267
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192997039
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:59 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

hehe, mijn hele huis hangt vol met Hue lampen, sensoren en nog meer slimme meuk ;) plan is om de zonwering deze zomer slim te maken en dan wil ik gebruik gaan maken van een lokaal weerstation om het zo accuraat mogelijk te houden.
Oh, ja, rolluiken doen hier ook nog mee ja :P

En dan heb ik ook nog airco's hangen, en daar kan ik wel op afstand bij, maar het is lastig om daar logica voor te maken, omdat ik niet als overdag heel even een slaapkamer op loop wil dat daar de airco aan gaat.

Op temperatuur is geen issue, maar dat wil ik alleen maar als ik daar langere tijd ben, dus uiteindelijk zou je wel iets kunnen maken, maar dat zal niet feilloos werken, dus dan druk ik in dat geval vooralsnog liever op het knopje van de afstandsbediening :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192997062
zonlicht in het huis/warmte, regen en wind wil ik gebruiken om flows te maken waarmee een zonwering wel of niet open mag of juist gaat sluiten.

lastig maar niet onmogelijk
Hooray for boobies!
  Moderator donderdag 7 mei 2020 @ 17:06:07 #269
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_192997117
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 17:03 schreef Spockjuh_ het volgende:
zonlicht in het huis/warmte, regen en wind wil ik gebruiken om flows te maken waarmee een zonwering wel of niet open mag of juist gaat sluiten.

lastig maar niet onmogelijk
Die regenmeter van dat station lees ik geen goede berichten over, maar, laat dat je vooral niet ontmoedigen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_192997314
:P
Hooray for boobies!
pi_193035090
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 10:10 schreef CoolGuy het volgende:
Overigens, ik heb gisteren een Plugwise Smile P1 besteld, om het energieverbruik te kunnen monitoren. Niet dat ik er verder iets mee doe, maar het is realtime, terwijl de app die ik heb van mijn energieleverancier standaard een paar dagen achterloopt, en dit prikt direct in in op de P1 poort van mijn slimme meter. :)
Realtime binnenshuis, buiten (dus zonder connectie met je thuis netwerk) kan het een uurtje achterlopen.
Verder zijn er voor veel domoticasystemen plugins om deze uit te lezen.
pi_193035431
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 16:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, dat Netatmo weerstation in de standaard combi dus met binnen(hoofd)module en de buitenmodule, en ik heb daar vanochtend nog 2 binnen modules bij besteld, die komen morgen binnen.

Dan heb ik een stuk of 4 motion sensoren van Hue, het hele huis muv de keuken is voorzien van Hue lampen, in de tuin straks ook (die is momenteel under construction) en dan heb ik nog deur/raamsensoren op vrijwel alle deuren en ramen in huis, en dan nog wat camera's.

Wat wil je nog meer weten? :P
Heb me er niet echt in verdiept, maar waarom hue ipv Xiaomi? Xiaomi kost geen reet en doet toch praktisch hetzelfde?
  Moderator zaterdag 9 mei 2020 @ 20:16:12 #273
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193035556
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 20:07 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb me er niet echt in verdiept, maar waarom hue ipv Xiaomi? Xiaomi kost geen reet en doet toch praktisch hetzelfde?
Omdat ik Hue heb gekocht toen het net uit kwam en ik me daar dus bij hou. Xiaomi verlichting heb ik zelf geen ervaring mee, maar iNNR en dat Ikea Tradfri vond ik niet heel mooi. Het haalt het imho niet bij Hue, en daar ik daar toch al in zat heb ik er voor gekozen om dat gewoon verder te blijven kopen.

Inmiddels ben ik er zo diep in dat het me al ik weet niet hoeveel geld heeft gekost, dus dat ga ik nu ook niet meer veranderen :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 9 mei 2020 @ 22:23:52 #274
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193038707
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 20:07 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb me er niet echt in verdiept, maar waarom hue ipv Xiaomi? Xiaomi kost geen reet en doet toch praktisch hetzelfde?
Hue is wel een bazensysteem, hoor. Ik combineer Hue en Innr en over beide systemen ben ik tevreden. Maar ik ben verre van een perfectionist, en zelfs mij valt wel op dat Hue betere kwaliteit is.
Resistance is futile.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 13 mei 2020 @ 07:14:23 #275
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193097471
ik ben blij dat ik geen spullen van Wink heb, als ik dit zo lees:

quote:
Home automation company Wink under fire for surprise subscription mandate

Wink customers will soon have to pay a monthly subscription fee to access any of the smart home hardware that they have purchased.

Wink claims that the move is necessary, as the one-time cost of buying a Wink product is incapable of sustaining their business. The company will require all users to pay a $5 a month subscription fee by May 13, which gives users less than one week of notice.

Wink primarily makes smart home lighting and home security devices but also allows users to connect other brands' devices to their Wink Hub. Wink has partnered with Amazon, Google Nest, Honeywell, Ring, Philips Hue, GE, Sonos, iHome, Sylvania and many others.

They cite recent economic events — likely the ongoing coronavirus pandemic — and long-term costs as the reason for the transition.

"Wink has taken many steps in an effort to keep your Hub's blue light on, however, long term costs and recent economic events have caused additional strain on our business," the blog post reads. "In order to provide for development and continued growth, we are transitioning to a $4.99 monthly subscription, starting on May 13, 2020."

The company tells customers that should they not pay the fee, they'll lose access to all Wink devices in the app, including voice controls and all automations.

The transition will not allow users to be grandfathered in on a legacy plan. If a customer has spent a significant amount of money outfitting their home with Wink lightbulbs or a Wink security system, they'll be expected to begin paying a monthly fee on May 13.

Understandably, Wink customers were outraged. After Wink posted the update to their Twitter page, customers began airing grievances in the reply section.

This isn't the first time Wink has disappointed its customers, either. In 2019, many users discovered that second-hand Google Nest Cam Indoor models connected to Wink hub would send images of their home to the device's previous owner. Google quickly rolled out a fix, but users were understandably upset.

Update May 12, 2020: Wink in an email to customers on Tuesday said it has extended the subscription deadline to May 20, 2020, giving users an additional week to sign up for the service.

https://appleinsider.com/(...)subscription-mandate
Nothing lasts forever but the certainty of change
  Moderator vrijdag 15 mei 2020 @ 09:52:27 #276
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193138404
Nou, ik ben zo zat van die Fibaro deursensoren dat ik die allemaal heb vervangen voor Xiaomi deursensoren. Die Fibaro doen ook temperatuur meten, en hebben een zgn 'tamper alert', maar die gaan niet uit, dus in je home screen zie je continue een uitroepteken bij die dingen staan en ze registreren soms ook niet dat een deur geopend dan wel gesloten is.

Nu allemaal vervangen (op 1 na want ik was er 1 vergeten mee te tellen :') ) voor eenvoudige Xiaomi sensoren. Die doen alleen maar open/dicht. Die werken i.t.t. de Fibaro op het Zigbee protocol ipv het Z-Wave protocol, maar, werkt bij mij stabieler.

Dan nog wat stekkers gekocht, want nu ik die Smile P1 heb die mijn verbruik monitort zie ik dus mijn totaal verbruik op enig moment, en ik zie het verbruik van de apparaten waar ik stekkers op heb, maar als ik die 2 van elkaar af trek blijft er dus verbruik over waarvan ik niet weet waar dat heen gaat, en dat irriteert me :P dus ben ik nu voor alle andere apparaten ook stekkers aan 't kopen.

:') 8)7

Stekkers van bijna 60 p.s. kopen zodat ik weet waar 1,5 cent aan verbruik specifiek heen gaat. Maar ach, een mens moet hobbies hebben :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_193191459
Hier een smart-beginner. In ons huidige huis alleen een Google Home en Tradfri Hub+lampen aangesloten. In juli verhuizen wij naar een ander huis en wil daar wat meer slimme apparaten gaan gebruiken.
Idee is om het aantal lampen uit te breiden met extra bollen, wat ledstrips, inbouwspots in badkamer en tzt misschien ook nog wat in de tuin. Daarnaast een nieuwe slimme thermostaat (die ook werkt met vloerverwarming), slimme deurbel, misschien ook rook/co2 melders, rolluiken en wie weet wat nog meer.
Ik heb alleen geen idee wat nu het beste systeem is. Liefst bestuur ik gewoon alles vanuit 1 app en denk dat dan Apple Homekit wel handig is? De Google Home gaat er denk ik gewoon uit. Als we een lamp toch een keer met de gewone lichtknoppen uit/aan doen ziet Google Home deze niet en moeten we eerst weer de lampen met de knoppen aan/uit doen voordat het weer werkt (vrij frustrerend). Op Tradfri is ook niet veel extra's meer aan te sluiten dan de lampen denk ik? Kostentechnisch wel een leukere prijs. Overweeg ook te switchen naar de Hue bridge, maar vraag me af wat de meerwaarde daarvan is tov wat ik nu heb. Wellicht dat meer te integreren is via Zigbee connectors?

Iemand tips voor deze warboel? :X
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 13:23:30 #278
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193191474
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:21 schreef Bliks het volgende:
Hier een smart-beginner. In ons huidige huis alleen een Google Home en Tradfri Hub+lampen aangesloten. In juli verhuizen wij naar een ander huis en wil daar wat meer slimme apparaten gaan gebruiken.
Idee is om het aantal lampen uit te breiden met extra bollen, wat ledstrips, inbouwspots in badkamer en tzt misschien ook nog wat in de tuin. Daarnaast een nieuwe slimme thermostaat (die ook werkt met vloerverwarming), slimme deurbel, misschien ook rook/co2 melders, rolluiken en wie weet wat nog meer.
Ik heb alleen geen idee wat nu het beste systeem is. Liefst bestuur ik gewoon alles vanuit 1 app en denk dat dan Apple Homekit wel handig is? De Google Home gaat er denk ik gewoon uit. Als we een lamp toch een keer met de gewone lichtknoppen uit/aan doen ziet Google Home deze niet en moeten we eerst weer de lampen met de knoppen aan/uit doen voordat het weer werkt (vrij frustrerend). Op Tradfri is ook niet veel extra's meer aan te sluiten dan de lampen denk ik? Kostentechnisch wel een leukere prijs. Overweeg ook te switchen naar de Hue bridge, maar vraag me af wat de meerwaarde daarvan is tov wat ik nu heb. Wellicht dat meer te integreren is via Zigbee connectors?

Iemand tips voor deze warboel? :X
Ligt aan wat je wil (uitgeven) :P Homekit ken ik, maar geen ervaring mee. Ik dacht dat wat gebruikersonvriendelijker is, maar kan me prima vergissen.

Wat jij wil heb ik allemaal, maar dan met Homey :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_193191595
Hoef absoluut geen top of the bill, zie het meer als een speeltje. Lampen a la tradfri vond ik goed te betalen, iets meer kan ook nog wel.
Ik heb net de lampen aan de homekit gehangen, dus dat ga ik ondervinden. So far al meerdere keren geen connectie zien staan. Beloofd nog niet veel goeds..

Ik zal ook eens naar Homey gaan kijken dan
  maandag 18 mei 2020 @ 13:56:37 #280
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193191810
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:21 schreef Bliks het volgende:
Hier een smart-beginner. In ons huidige huis alleen een Google Home en Tradfri Hub+lampen aangesloten. In juli verhuizen wij naar een ander huis en wil daar wat meer slimme apparaten gaan gebruiken.
Idee is om het aantal lampen uit te breiden met extra bollen, wat ledstrips, inbouwspots in badkamer en tzt misschien ook nog wat in de tuin. Daarnaast een nieuwe slimme thermostaat (die ook werkt met vloerverwarming), slimme deurbel, misschien ook rook/co2 melders, rolluiken en wie weet wat nog meer.
Ik heb alleen geen idee wat nu het beste systeem is. Liefst bestuur ik gewoon alles vanuit 1 app en denk dat dan Apple Homekit wel handig is? De Google Home gaat er denk ik gewoon uit. Als we een lamp toch een keer met de gewone lichtknoppen uit/aan doen ziet Google Home deze niet en moeten we eerst weer de lampen met de knoppen aan/uit doen voordat het weer werkt (vrij frustrerend). Op Tradfri is ook niet veel extra's meer aan te sluiten dan de lampen denk ik? Kostentechnisch wel een leukere prijs. Overweeg ook te switchen naar de Hue bridge, maar vraag me af wat de meerwaarde daarvan is tov wat ik nu heb. Wellicht dat meer te integreren is via Zigbee connectors?

Iemand tips voor deze warboel? :X
Hue bridge ben ik zelf heel erg over te spreken. Ik heb daar ook een aantal goedkopere innr lampen aan gekoppeld.

Ik gebruik nooit lampknoppen want ik heb genoeg google home speakers ;) , dus alles op voicecommand. Heel af en toe gebruiken we de app en daar ben ik ook heel tevreden over.

Ik heb Tado besteld voor vloerverwarming begane grond + thermostaatknoppen 1e en 2e verdieping, maar nog niet getest. Over een paar weken meer daarover.

Ik wil mijn rolluiken gaan besturen met Somfy. Komt deze zomer nog.

Ik koppel dus alles aan google home, maar ik ben ook geen liefhebber van apple ;) .
Resistance is futile.
  maandag 18 mei 2020 @ 13:58:10 #281
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193191830
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:33 schreef Bliks het volgende:
Hoef absoluut geen top of the bill, zie het meer als een speeltje. Lampen a la tradfri vond ik goed te betalen, iets meer kan ook nog wel.
Ik heb net de lampen aan de homekit gehangen, dus dat ga ik ondervinden. So far al meerdere keren geen connectie zien staan. Beloofd nog niet veel goeds..

Ik zal ook eens naar Homey gaan kijken dan
Tradfri kun je ook aan een hue bridge hangen.
Resistance is futile.
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 13:58:18 #282
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193191832
quote:
7s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hue bridge ben ik zelf heel erg over te spreken. Ik heb daar ook een aantal goedkopere innr lampen aan gekoppeld.

Ik gebruik nooit lampknoppen want ik heb genoeg google home speakers ;) , dus alles op voicecommand. Heel af en toe gebruiken we de app en daar ben ik ook heel tevreden over.

Ik heb Tado besteld voor vloerverwarming begane grond + thermostaatknoppen 1e en 2e verdieping, maar nog niet getest. Over een paar weken meer daarover.

Ik wil mijn rolluiken gaan besturen met Somfy. Komt deze zomer nog.

Ik koppel dus alles aan google home, maar ik ben ook geen liefhebber van apple ;) .
Somfy werkt prima, maar ik zou als ik jou was wel gaan voor Somfy IO, en niet voor RTS.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 18 mei 2020 @ 13:59:11 #283
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193191843
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Somfy werkt prima, maar ik zou als ik jou was wel gaan voor Somfy IO, en niet voor RTS.
RTS gaat eruit, toch?
Resistance is futile.
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 14:03:27 #284
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193191888
quote:
7s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:59 schreef Seven. het volgende:

[..]

RTS gaat eruit, toch?
Ik heb geen idee, ik heb RTS hier beneden, maar dat is was toen IO nog niet werd ondersteund door Homey. Het werkt prima, maar het geeft geen terugkoppeling. De praktijk is dat het nooit faalt, dus als Homey zegt dat de rolluiken naar beneden gaan, dan zijn ze ook daadwerkelijk dicht daarna, maar ik kan die status dus niet zien.

Dat is de enige reden waarom ik voor IO zou gaan.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_193193006
quote:
7s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hue bridge ben ik zelf heel erg over te spreken. Ik heb daar ook een aantal goedkopere innr lampen aan gekoppeld.

Ik gebruik nooit lampknoppen want ik heb genoeg google home speakers ;) , dus alles op voicecommand. Heel af en toe gebruiken we de app en daar ben ik ook heel tevreden over.

Ik heb Tado besteld voor vloerverwarming begane grond + thermostaatknoppen 1e en 2e verdieping, maar nog niet getest. Over een paar weken meer daarover.

Ik wil mijn rolluiken gaan besturen met Somfy. Komt deze zomer nog.

Ik koppel dus alles aan google home, maar ik ben ook geen liefhebber van apple ;) .
Wij hebben 1 google home beneden en daar dus niet helemaal 100% tevreden mee, dus wil er zeker geen meerdere aanschaffen :P Voicecommand gebruik ik ook te weinig, de app daarentegen wel steeds vaker. Wil dus ook het liefst alles gewoon in 1 app hebben zitten.

De tradfri aan de Hue hangen, kan een mogelijkheid zijn, maar wat voegt de Hue precies extra toe.
Moet ook even uitzoeken of ik met de Hue eventueel hetzelfde probleem heb als bij combi GH+Tradfri als we toch de lichtknoppen gebruiken

Naar Tado + knoppen zijn we ook aan het kijken. In de praktijk hebben wij echter bijna nooit de verwarming boven aan, maar wellicht later wel zodra kind zelf op haar kamer kan gaan spelen. Zo'n knop kan dan wel handig zijn. We kijken ook naar Google Nest als alternatief

Voor rolluiken hebben we nu gekozen zonder app, want kostte geloof ik 200,- per luik meer (inderdaad IO). We hebben er straks sowieso 4 hangen, dat vonden we een iets te grote uitgave voor een "gadget". Geen idee of dat achteraf nog aan te sluiten is
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 16:18:50 #286
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193193322
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:47 schreef Bliks het volgende:

[..]

Wij hebben 1 google home beneden en daar dus niet helemaal 100% tevreden mee, dus wil er zeker geen meerdere aanschaffen :P Voicecommand gebruik ik ook te weinig, de app daarentegen wel steeds vaker. Wil dus ook het liefst alles gewoon in 1 app hebben zitten.

De tradfri aan de Hue hangen, kan een mogelijkheid zijn, maar wat voegt de Hue precies extra toe.
Moet ook even uitzoeken of ik met de Hue eventueel hetzelfde probleem heb als bij combi GH+Tradfri als we toch de lichtknoppen gebruiken

Naar Tado + knoppen zijn we ook aan het kijken. In de praktijk hebben wij echter bijna nooit de verwarming boven aan, maar wellicht later wel zodra kind zelf op haar kamer kan gaan spelen. Zo'n knop kan dan wel handig zijn. We kijken ook naar Google Nest als alternatief

Voor rolluiken hebben we nu gekozen zonder app, want kostte geloof ik 200,- per luik meer (inderdaad IO). We hebben er straks sowieso 4 hangen, dat vonden we een iets te grote uitgave voor een "gadget". Geen idee of dat achteraf nog aan te sluiten is
Wij hebben hier een GH beneden, en een GH mini op de 1e verdieping, en ik gebruik het nooit, daarom zijn ze beiden ook niet meer aangesloten.

Voicecommands doe ik ook niets mee, wel een app inderdaad. Ik heb Hue. Ik heb ook een tado (maar zonder knoppen). Geen idee of dat achteraf mogelijk is.

Ik hoor nog steeds geen reden om niet voor een Homey te gaan :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 18 mei 2020 @ 18:51:06 #287
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193195198
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:47 schreef Bliks het volgende:

[..]

Wij hebben 1 google home beneden en daar dus niet helemaal 100% tevreden mee, dus wil er zeker geen meerdere aanschaffen :P Voicecommand gebruik ik ook te weinig, de app daarentegen wel steeds vaker. Wil dus ook het liefst alles gewoon in 1 app hebben zitten.

De tradfri aan de Hue hangen, kan een mogelijkheid zijn, maar wat voegt de Hue precies extra toe.
Moet ook even uitzoeken of ik met de Hue eventueel hetzelfde probleem heb als bij combi GH+Tradfri als we toch de lichtknoppen gebruiken

Naar Tado + knoppen zijn we ook aan het kijken. In de praktijk hebben wij echter bijna nooit de verwarming boven aan, maar wellicht later wel zodra kind zelf op haar kamer kan gaan spelen. Zo'n knop kan dan wel handig zijn. We kijken ook naar Google Nest als alternatief

Voor rolluiken hebben we nu gekozen zonder app, want kostte geloof ik 200,- per luik meer (inderdaad IO). We hebben er straks sowieso 4 hangen, dat vonden we een iets te grote uitgave voor een "gadget". Geen idee of dat achteraf nog aan te sluiten is
De hue app _O_
Die gebruik ik veel meer dan de gh app.
Resistance is futile.
pi_193196959
Als ik het zo hoor dus zeker de Homey en Hue checken dus 😂
Verder de Apple Homekit met tradfri gechecked, maar so far niet enthousiast. Weet niet waar de instelling zit, maar het werkt alleen wanneer ik zelf ook met wifi ben verbonden.
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 21:51:44 #289
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193198378
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 20:28 schreef Bliks het volgende:
Als ik het zo hoor dus zeker de Homey en Hue checken dus 😂
Verder de Apple Homekit met tradfri gechecked, maar so far niet enthousiast. Weet niet waar de instelling zit, maar het werkt alleen wanneer ik zelf ook met wifi ben verbonden.
De Hue app heb je meet een Homey niet meer nodig, want je kunt de lampen volledig bedienen vanuit de Homey app ;)
Breitling - Instruments for Professionals
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 18 mei 2020 @ 22:47:39 #290
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193199133
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:51 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

De Hue app heb je meet een Homey niet meer nodig, want je kunt de lampen volledig bedienen vanuit de Homey app ;)
vanuit Homekit ook, dus ook geen Homey nodig.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 18 mei 2020 @ 22:50:10 #291
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193199177
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 13:21 schreef Bliks het volgende:
Als we een lamp toch een keer met de gewone lichtknoppen uit/aan doen ziet Google Home deze niet en moeten we eerst weer de lampen met de knoppen aan/uit doen voordat het weer werkt (vrij frustrerend).
Hue gaat naar de laatste stand terug, dus was de lamp aan, dan gaat hij weer aan. Was hij uit, dan blijft hij uit.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  Moderator maandag 18 mei 2020 @ 22:58:51 #292
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193199288
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:47 schreef Tokus het volgende:

[..]

vanuit Homekit ook, dus ook geen Homey nodig.
Zoals ik het lees was zijn ervaring met homekit niet geweldig. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen want ik ken Homekit niet.
Breitling - Instruments for Professionals
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 19 mei 2020 @ 08:55:18 #293
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193202199
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Zoals ik het lees was zijn ervaring met homekit niet geweldig. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen want ik ken Homekit niet.
Homekit met Hue gaat gewoon goed samen.
Heb je 3rd party lampen (bv die van Ikea) aan Hue gekoppeld, dan is het een ander verhaal. Hue laat namelijk geen 3rd party lampen zien aan de buitenwereld.
Maar voor de zaken die Homekit-compatible zijn, werkt het allemaal best goed.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  dinsdag 19 mei 2020 @ 09:06:32 #294
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_193202322
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 22:50 schreef Tokus het volgende:

[..]

Hue gaat naar de laatste stand terug, dus was de lamp aan, dan gaat hij weer aan. Was hij uit, dan blijft hij uit.
Dat klopt toch niet? Je kunt in de Hue app per lamp aangeven wat er moet gebeuren als de stroom eraf gaat en weer terug komt. Standaard gaat de lamp op volle sterkte branden, je kunt kiezen voor 'laatste aan stand' of een eigen opgegeven stand. Maar die eigen opgegeven stand kan niet 'uit' zijn, volgens mij kan 'uit blijven' nooit. Of werkt het bij alleen witte lampen anders? Ik heb alleen White Ambiance en Color.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 19 mei 2020 @ 10:56:28 #295
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193203707
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 09:06 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Dat klopt toch niet? Je kunt in de Hue app per lamp aangeven wat er moet gebeuren als de stroom eraf gaat en weer terug komt. Standaard gaat de lamp op volle sterkte branden, je kunt kiezen voor 'laatste aan stand' of een eigen opgegeven stand. Maar die eigen opgegeven stand kan niet 'uit' zijn, volgens mij kan 'uit blijven' nooit. Of werkt het bij alleen witte lampen anders? Ik heb alleen White Ambiance en Color.
oh, zou best kunnen. Het is lang geleden dat ik het ingesteld heb, en als ik per ongeluk de normale schakelaar gebruik, gaat de lamp in ieder geval naar de laatste stand als ik de normale schakelaar weer aanzet.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  Moderator dinsdag 19 mei 2020 @ 11:29:40 #296
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193204096
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 10:56 schreef Tokus het volgende:

[..]

oh, zou best kunnen. Het is lang geleden dat ik het ingesteld heb, en als ik per ongeluk de normale schakelaar gebruik, gaat de lamp in ieder geval naar de laatste stand als ik de normale schakelaar weer aanzet.
Ja, hier ook, maar daar hoort 'uit' niet bij. Als je de stroom er af haalt, en dan weer de stroom er op zet gaan de lampen aan. Wat voor instelling ze dan hebben is een tweede, maar ze gaan aan. Uit blijven kan niet voor zo ver ik weet.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 19 mei 2020 @ 11:41:52 #297
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_193204233
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 11:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, hier ook, maar daar hoort 'uit' niet bij. Als je de stroom er af haalt, en dan weer de stroom er op zet gaan de lampen aan. Wat voor instelling ze dan hebben is een tweede, maar ze gaan aan. Uit blijven kan niet voor zo ver ik weet.
Dat was ook mijn punt inderdaad :). Die 'custom' stand was nieuw voor me, je kunt ze dus nu wel op 1% brightness zetten, maar dan branden ze altijd erg zwak na stroomwissel. 'Uit als ze uit stonden en aan als ze aan stonden' als de stroom er af is geweest kan inderdaad niet in de app. Hue noemt het zelf trouwens ook explicit 'last used color and brightness' en niet 'last state' of iets dergelijks.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  dinsdag 19 mei 2020 @ 11:42:04 #298
277627 Seven.
We are Borg.
pi_193204239
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 08:55 schreef Tokus het volgende:

[..]

Homekit met Hue gaat gewoon goed samen.
Heb je 3rd party lampen (bv die van Ikea) aan Hue gekoppeld, dan is het een ander verhaal. Hue laat namelijk geen 3rd party lampen zien aan de buitenwereld.
Maar voor de zaken die Homekit-compatible zijn, werkt het allemaal best goed.
Ik zie mijn innr lampen gewoon in de Hue app.
Resistance is futile.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 19 mei 2020 @ 11:44:17 #299
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_193204257
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 11:41 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Dat was ook mijn punt inderdaad :). Die 'custom' stand was nieuw voor me, je kunt ze dus nu wel op 1% brightness zetten, maar dan branden ze altijd erg zwak na stroomwissel. 'Uit als ze uit stonden en aan als ze aan stonden' als de stroom er af is geweest kan inderdaad niet in de app. Hue noemt het zelf trouwens ook explicit 'last used color and brightness' en niet 'last state' of iets dergelijks.
mijn lampen blijven gewoon uit als ik de stroom er afhaal en er weer opzet (wat met de "normale" schakelaar dus zou gebeuren). Dus niet op 1% ofzo, nee gewoon uit.
Waren ze aan, dan gaan ze weer aan naar dezelfde sterkte en kleur.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  dinsdag 19 mei 2020 @ 11:45:44 #300
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_193204264
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 11:42 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik zie mijn innr lampen gewoon in de Hue app.
Nu is de Hue app voor Hue ook niet 'de buitenwereld', maar ik denk dat dit niet een keuze is van Hue, maar van Apple. Ik heb een Osram plug en die staat wel in de Hue app en werkt ook via Alexa, maar in Home(kit) werkt hij niet.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Moderator dinsdag 19 mei 2020 @ 11:45:52 #301
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_193204267
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 11:41 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Dat was ook mijn punt inderdaad :). Die 'custom' stand was nieuw voor me, je kunt ze dus nu wel op 1% brightness zetten, maar dan branden ze altijd erg zwak na stroomwissel. 'Uit als ze uit stonden en aan als ze aan stonden' als de stroom er af is geweest kan inderdaad niet in de app. Hue noemt het zelf trouwens ook explicit 'last used color and brightness' en niet 'last state' of iets dergelijks.
Nou ik weet dat dát niet heel lang geleden wel eens verandert is, want wat eerst was was dat als de stroom er af ging, en je maakte ze opnieuw aan, dan gingen ze naar 100% in de kleur wit, of nou ja, wat dan voor wit moet doorgaan.

Daar is op een gegeven moment een update voor gekomen dat ie dus terug ging naar de instelling die ie had voor de stroom er af ging, maar dat ze ook uit, als in UIT, kunnen na een stroomcycle, dat wist ik niet.
Breitling - Instruments for Professionals
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')