vredesdruif | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:28 |
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder). Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt. Post hier positieve en negatieve ervaringen. | |
Fer | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:29 |
Nu ook in uw eigen dorp... | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:31 |
Ik haal graag vlees bij de Turk. Echt niks mis met de kwaliteit. Integendeel zou ik willen zeggen. Al zalfde ene de andere niet zijn, maar ik heb geen klagen. (Behalve over de kruisbesmetting, dat is een principe dar mijn slager niet begrijpt) | |
Spanky78 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:33 |
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top. | |
vredesdruif | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:36 |
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:37 |
Ja, écht niet! | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:37 |
De doorloopsnelheid van het vlees is bij de Turkse slagers hier in de buurt vlotter dan bij de supermarkt, dus ik ben niet bang dat het minder vers is. De slager bij jou in het dorp zal je gewoon moeten uitproberen. In de supermarkten hier heb ik nog nooit een slager gezien, het voordeel bij de Turkse salger is dat er wel (altijd) een slager is en dat je om specifieke zaken kunt vragen | |
Buitendam | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:37 |
Je koopt vlees bij een slager die kruisbesmettig niet begrijpt...? | |
Spanky78 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:39 |
Nee, proef je meteen | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:39 |
Ja. Ik ben niet zo kleinzerig. Ik hou er gewoon rekening mee. Ik maak geen filet Americain van het rundvlees dat ik er koop. En zorg dat ik alles goed aanbraad. | |
vredesdruif | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:40 |
Dat lijkt me geen vreemde gedachte als ze lamsshoarma voor de dezelfde prijs als kipshoarma hebben. | |
RobjeGeus | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:43 |
Ik haal vaak bij de Turkse slager puur om het feit dat het veel lekkerder vlees is | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:45 |
Nog nooit gekocht. Ik koop lamsschouder, lamsbout, lamskarbonaadjes, lamsnek, lamsribbetjes, van die dingen. En als gehakt, dan zie je wat er de molen in gaat. Lijkt me niet dat ze opeens kalkoen als lam gaan verkopen. Dat shoarmatenten dat doen is wat anders. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:46 |
Je hebt toch zintuigen? Dat spul lijkt in de verste verte niet op elkaar | |
Ama | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:47 |
Ik heb zelf geen ervaring maar ik hoor wel altijd goede ervaringen van vrienden. | |
Fer | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:49 |
Schaap en kalkoen mengen en verkopen als lams shoarma of worst gebeurt soms wel. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:49 |
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar Groenten, kruiden, kaas en zulks zijn meer dan prima Mijn Turk heeft zelfs Poolse/Oostblok zuivel staan | |
knokkels | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:49 |
2015 belde, ze wilden hun nieuwsbericht terug On topic: Turkse slager. Smaakvol vlees, goed spul allemaal. | |
oranjevogel1 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:50 |
Verkopen ze daar ook varkensvlees? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:52 |
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:53 |
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwens | |
vharox333 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:54 |
Vaak is het vlees bij een turkse slager verser dan in de supermarkt, ten minste dat is bij de slager waar ik het vlees haal wel zo. | |
vharox333 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:55 |
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees? Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden. | |
vredesdruif | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:58 |
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade. | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:07 |
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:13 |
Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden. En ja, ik eet wel vlees, weet dat als je het helemaal wil voorkomen je veganistisch moet leven maar vlees en zuivel is te lekker | |
vredesdruif | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:15 |
se sijn alemaal eerlijk ik sweer | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:15 |
Ik heb een Hindoestaanse mohammedaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager. Niet dat iedere moslim het daarmee eens is natuurlijk. Er zijn tig halal-keurmerken. Wat de een halal vindt vindt de ander haram. Maar toch. [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 12-10-2018 13:43:39 ] | |
JeSuisDroppie | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:15 |
Idd, vaak heb je geen lams hoor. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:19 |
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult. | |
Deshain | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:19 |
Lopen jullie daar nog 50 jaar achter? | |
Fer | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:24 |
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket. | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:36 |
OOhhh, ongeveer een jaar geleden was k helemaal gek van Pierogi's, een rotklus om ze te maken, maar ontzettend lekker. (mijn favoriete niet authentieke recept: http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/) Tot ik op internet ging googelen en een Poolse supermarkt op 8 minuten fietsafstand bleek te hebben, die hadden die dingen in alle soorten en maten, zowel uit de diepvries als vers!! Maar nu zijn ze weg wegens te weinig klandizie | |
madam-april | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:56 |
De enige reden dat onverdoofd aka halal slachten in Nederland niet verboden is, is dat het 'de vrijheid van godsdienst teveel zou inperken'.. | |
Lunatiek | donderdag 11 oktober 2018 @ 23:09 |
Ik heb praktisch naast een Turkse slager gewoond en de manier waarop ze met het vlees omgingen, zoals gewoon op straat zetten, vond ik ronduit onhygiënisch. Ook de winkel zelf zag er ranzig uit en zo waren er wel meer Turkse slagers (al dan niet met uitgebreid assortiment waardoor ze meer een supermarkt waren) waarbij ik mijn twijfels had over hygiëne. Het bleek indertijd ook dat de keuringsdienst weleens een oogje dichtdeed, want racisme en zo. Dus liever niet, tenzij het op zijn minst een hygiënische indruk maakt en het vlees niet zomaar op de stoeptegels wordt gelegd. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 23:32 |
Waar precies bleek dat uit dan? | |
Fokpop | vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:20 |
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is. Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor. [ Bericht 1% gewijzigd door Fokpop op 12-10-2018 01:39:29 ] | |
Lunatiek | vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:23 |
Daar waren indertijd krantenartikelen over. Periode 1990-1994. | |
Lunatiek | vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:25 |
Ja, kan kloppen. Maar dat het lastig is ongekruid lamsvlees te kopen in de supermarkt doet vermoeden dat het daar ook geen zuiver lam is (qua gehakt en zo). | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 07:34 |
Yeah, sure. Dat zal het zijn. Not. | |
JeMoeder | vrijdag 12 oktober 2018 @ 07:43 |
Ik hoop wel dat het soms niet meer te onderscheiden is... Kip en lam ligt qua structuur en smaak echt een straatlengte uit elkaar, varken kan daarin het midden houden. Toch kan ik 95% van de keren wel raden welk stuk vlees er bij of door het eten zit. | |
T-D | vrijdag 12 oktober 2018 @ 07:47 |
Een hindoe die koeien eet? | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 13:43 |
Fuck. Ik bedoelde mohammedaan . Fuck. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 14:21 |
Niks mis met Turkse slager. | |
Klaploper | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:15 |
Hindoestanen zijn lang niet altijd hindoes. | |
MissGiraffe | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:15 |
Ik zou het niet doen, principes kosten ook wat. Verder zijn de meesten erg onvriendelijk, en gaat het er onhygiënisch aan toe. Ik heb ook een keer gehad dat er splinters in het vlees zaten. 'Halal slacht' gaat wel om iets meer dan 'doodbloeden' alleen. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:28 |
Ah, je wil dus eigenlijk gewoon kankeren op Turkse slagers, in plaats van meningen horen? | |
nogeenoudebekende | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:29 |
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:30 |
Zelf koop ik daar niet. Goedkoper dan het meeste, dus buitenlands bio-industrie vlees (zware bio-industrie, vaak oost Europa of van overzee). Minder regels qua dierenwelzijn, maar ook milieu en zelfs volksgezondheid (alhoewel er wel invoer regels mbt dat laatste vooral zijn, zijn ze toch nogsteeds minder dan hier). Het vlees zal vast vers zijn, hygiene niet beter of slechter dan ergens anders (zijn algemene regels voor hier), maar het is vaak nog slechter dan de gemiddelde kiloknaller in de supermarkt. Degene die zeggen is beter vlees proeven vooral de centen die ze er niet aan betaald hebben. Voor dat geld kan je geen kwaliteit vlees produceren. | |
MissGiraffe | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:31 |
Dit. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:33 |
Verder zijn er goede Turkse slagers en hele slechte Turkse slagers. Je kunt geen oordeel vellen over de kwaliteit van *alle* Turkse slagers, wegens het grote verschil. Loop een slager in en probeer het vlees. Pas dan valt er wat over te zeggen. İn mijn ervaring ligt de kwaliteit van een gemiddelde Turkse slager boven die van een supermarkt, maar onder die van een keurslager. | |
vredesdruif | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:37 |
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken. | |
Klaploper | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:38 |
En in mijn ervaring verkoopt de gemiddelde keurslager hetzelfde als in de supermarkt. | |
T-D | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:46 |
Ik ken verschillende Hindoestanen maar die eten geen rund, komen wel allemaal uit Suriname. | |
Sigaartje | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:52 |
Nog nooit eentje gezien. Verkopen ze ook erwtensoep? | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:02 |
Niks mis met de kwaliteit van kiloknallers. | |
Sigaartje | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:05 |
Goed dat ik weet. Ik heb regelmatig eetgasten. | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:07 |
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he? | |
vredesdruif | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:15 |
wie is eigenlijk de andere Robin? | |
MissGiraffe | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:17 |
En niet alle Hindoestanen zijn hindoe, zo'n 25% van de Hindoestanen in Nederland is moslim. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:55 |
Deze man snapt het. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:00 |
Tips voor een goede Turkse slager in Rotterdam? Boven de Maas a.u.b. | |
Klaploper | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:38 |
Islamnitkálkün op Urk. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:47 |
Abi, ik zoek een adres in Rotterdam. Urk is me te ver. | |
fathank | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:48 |
Mijn Turkse slager Kost echt de helft van de supermarkt volgens mij, en gewoon keurig netjes voor elkaar. | |
Klaploper | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:52 |
Stïkùmharäm in Rotterdam is erg goed. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:54 |
Ik zal hem eens googlen. Thanks! | |
BoneThugss | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:55 |
| |
vredesdruif | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:56 |
is er iets grappigs ofzo? | |
Doedezemaar | vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:58 |
je hebt toch wel door dat hij onzin neerzet he? | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:04 |
Ja. Ik wacht met smart op Clumsy. Zij kent volgens mij wel de do’s en don’ts wat betreft de Turkse slagers in de Maasstad. | |
Adames | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:05 |
Weinig ervaring met het vlees, behalve wat goedkope kip, maar ik haalde wel zeer regelmatig groente en verse kruiden daar. Idee kan je waarschijnlijk redelijk doortrekken naar hun vlees. Het leek vooral goedkoper te zijn omdat 1) het bijzonder volgepropte en onaantrekkelijke winkels zijn, zoiets als een discounter ook doet. 2) De groentes niet altijd even mooi zijn, leek vaak de b-keus. Veel groentes hadden lelijkere vormen. 3) Er zat wel eens wat spul tussen dat niet goed was. Vooral bij de kruiden, maar ook de groentes. Ook bij de appie of de jumbo ligt er wel eens een oude courgette tussen, maar lang niet zo veel als bij de gemiddelde Turk. Bij vlees zou je dus alleen bedacht moeten zijn op nummer 3. Vorm maakt meestal weinig uit, tenzij specifieke gerechten. | |
vredesdruif | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:09 |
Ja die groentes zijn volgens mij allemaal b-keus. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:11 |
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd. Maar echt kwaliteitsvlees (en daarmee doel ik niet op biologische e.d., maar echt op kwaliteit, losstaand van die keurmerkjes) kost niet voor niets meer. Dat is niet te produceren voor die prijs. Enkel door inferieure (kwaliteits) rassen te gebruiken, inferieur voedsel te geven aan de dieren, te beknibbelen op alles wat werkelijke kwaliteit levert kan je kiloknallers produceren. | |
vredesdruif | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:15 |
En niet te vergeten: anti-biotica. | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:17 |
Blah blah blah blah. Mensen die het hoogst van de toren blazen over smaak en kwaliteit zijn over het algemeen het slechtste in het herkennen ervan. Dus lul maar lekker verder, maar gelul blijft het. En laster en stemmingmakerij. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:25 |
Yep. Zeker als het bv oost europees vlees is. Alhoewel hier eigenlijk verboden wordt het daar nog als groeistimulator gebruikt. Preventief antibiotica gebruik heet dat mooi op papier (wat dan neerkomt op bepaalde stammen continue). Dat is 1 van de redenen dat bv de kipfilets zo groot zijn daar. De andere reden is een ruimere groeitijd, maar dat is in die omstandigheden geen goed nieuws en is hier niet toegestaan omdat in onze wat betere omstandigheden dat al ronduit gruwelijk wordt. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:26 |
Laster zelfs.... Het zit je hoog of niet soms? | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:28 |
Ja, ik hou niet van laster en bangmakerij. En vooral niet van gelul. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:31 |
Er is niets aan gelogen, dat jij dat niet wil horen is niet mijn probleem. | |
RobinOok | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:34 |
Wat ik al zei. Blah blah blah blah blah. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:44 |
Ik weet niets te noemen , de beste slager was de keurslager , maar die heeft een wissel van eigenaar gehad en ik woon al tijden niet meer daar dus kan je niet vertellen hoe hij tegenwoordig is. [ Bericht 21% gewijzigd door Danny op 14-11-2018 17:42:17 ] | |
Farenji | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:44 |
Wat een hypocrisie. Als het je daar echt om zou gaan, waarom stop je dan niet helemaal met vlees eten? | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:50 |
Halal slacht draait vnl om het dier zo weinig mogelijk te laten lijden. De principes van halal slacht zijn dat het dier een goed leven gehad moet hebben (!), niet mag weten dat het naar de slacht gaat en bijvoorbeeld een mes niet aan mag zien komen, geen stress mag ervaren en zo snel mogelijk gedood moet worden, door de carotid en luchtpijp door te snijden. Tegenwoordig is halal vlees net zo goed plofvlees dus je mag je afvragen in hoeverre dit waarde heeft, aangezien dieren niet bepaald een goed leven leiden, maar halal slacht als principe afkeuren is een tikje kort door de bocht. Zeker omdat er een flink grijs gebied is rondom het nut en de toepassing van verdoving (en laten we wel wezen, verdoving klinkt leuk, maar betekent in praktijk dat dieren een stroomstoot of pin in de bakkes krijgen). Ik ben niet perse voor- of tegenstander, overigens. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-10-2018 19:52:28 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:51 |
Dat is echt een kutargument. Je kunt voor het welzijn van een dier zijn, maar nog steeds vlees willen eten. Kom dan gewoon met fatsoenlijke argumenten, ipv in het extreme te schieten. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:17 |
Thanks voor je antwoord. | |
lighted | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:32 |
Misschien minder azijn en meer kiloknallers naar binnen werken? | |
Farenji | vrijdag 12 oktober 2018 @ 22:17 |
Je vindt blijkbaar alles wat er on de bio industrie gebeurt okee, maar halal slachten vind je dermate kut dat je er niks mee te maken wil hebben. Dan gaat het je niet om het dierenwelzijn maar heb je gewoon een hekel aan moslims. | |
Papabear | zaterdag 13 oktober 2018 @ 00:35 |
Als er al serieus DNA-testen nodig zijn om kalkoen van kalf te moeten onderscheiden, dan moet dat ook wel weer tot vragen leiden, lijkt me. Welk dier is makkelijker / goedkoper / efficiënter te fokken, maak een keuze en noem het gewoon kalkoen of kalf, als je het verschil tóch niet proeft. | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:52 |
Ik heb even wat onderbroekenlol verwijderd. TS, hou je topic zelf ook een beetje serieus | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:52 |
Over die extreem grote kipfilets had de Keuringsdienst van Waarde jaren terug eens een aflevering. De vraag was hoe het komt dat de filets bij de Turk zo veel groter zijn dan in de supermarkt. Het antwoord was inderdaad dat ze die arme plofkippen langer laten leven. De KvW had ook eens een aflevering over kalfsvlees (of toch lam?). Ze wilden het prijsverschil verklaren tussen supermarkten en Turkse slagers. Ik weet de details niet meer maar het vlees was gewoon hetzelfde. Volgens mij had het met overhead te maken en met de lage verkoopcijfers. Of dat supermarkten het exclusief wilden houden. Zoiets. Ik koop (naast groente, kruiden, etc) alleen lam en kalf bij de Turk. Ik heb daar geen ander fatsoenlijk adres voor. Anders zou ik het zeker ergens kopen waar ik meer over de herkomst van het vlees te weten kan komen. | |
Fer | zaterdag 13 oktober 2018 @ 13:27 |
-nee- [ Bericht 14% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-10-2018 14:38:29 ] | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 oktober 2018 @ 14:38 |
Het is hier klaar over Hindoestanen en andere volkeren mensen. On topic blijven graag. Er is vast nog heel veel nuttigs over Turkse slagers te bespreken. | |
lighted | zaterdag 13 oktober 2018 @ 15:50 |
Komt een gabber bij de Turkse slager.. Hebbie nog gehakt? | |
Ringo | zondag 14 oktober 2018 @ 08:02 |
Ik heb één keer een kippenpoot gekocht bij de slager annex poelier in de Turkse supermarkt. Echt zo’n leuke ouderwetse slager met een dikke snor en bloedvlekken op z’n slagersjas! Spotgoedkoop ook. Eenmaal thuis zag ik pas de wormen krioelen. . | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 21:11 |
dit. | |
vredesdruif | zondag 14 oktober 2018 @ 21:32 |
Echt? | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 21:41 |
Nee, tuurlijk niet. Gewoon negeren dit gelul. | |
Ringo | zondag 14 oktober 2018 @ 22:20 |
Jazeker. Het is vast niet maatgevend, maar ik haal daar echt geen vlees meer. Sowieso, die extreem lage prijzen bij zulke slagers vind ik al verdacht. Kiloknallers to the max . | |
Chinless | zondag 14 oktober 2018 @ 22:22 |
Hebben ze daar ook varken? | |
realAIVD | zondag 14 oktober 2018 @ 23:48 |
Vreemd verhaal, de lage prijs bij Islamitische slagers is echt niet te danken aan inferieur vlees. Als het klopt dat er maden in je vlees zaten, dan mag ik hopen dat je als goed burger een melding hebt gedaan bij de NVWA, want "ik haal daar geen vlees meer" lijkt me verre van afdoende. Zelf kies ik vaker voor het gemak van de supermarkt dan voor de Turkse slager, maar dat zit 'm meer in de duidelijkheid wat het kost en hoeveel ik meekrijg (als ik bij m'n slager vraag om een pond is het steevast: "700 gram, is dat oke?", en nee, dat is niet oke, ik wordt daar een beetje moe van). Daarnaast zijn niet alle soorten vlees me duidelijk. Er staan sinds een jaar of 7 wel bordjes bij het vlees, maar het bordje bij bijvoorbeeld de biefstuk, heeft niets te maken met wat ik ken als biefstuk. Neemt niet weg dat zij weer rundvlees hebben dat ik bij de supermarkt niet kan krijgen, maar dat gebruik ik eigenlijk alleen als stoofvlees. Lam, of schaap, dat is iets wat ik per definitie bij de Turk haal. Mijn supermarkt heeft op dat gebied eigenlijk niets dat ik zou willen kopen. En wat ik niet vaak eet, maar waar ik bij mijn supermarkt helemaal niet voor terecht kan is geit! Geitennekjes stoven is echt een aanrader. Veel te lang geleden trouwens, dus dat moet weer eens op de boodschappenlijst. | |
vredesdruif | zondag 14 oktober 2018 @ 23:57 |
Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben? | |
realAIVD | maandag 15 oktober 2018 @ 00:00 |
Eigenlijk weet ik dat niet zeker, heb een hoop Turkse slagers hier in de buurt, maar kom er maar bij twee en haal geit maar bij één (gewoon, omdat ik weet wat hij in de vitrine heeft). Ik ben er wel zeker van dat die slager altijd wel wat geit in huis heeft (en dan specifiek geitennekjes). | |
Postbus100 | maandag 15 oktober 2018 @ 00:07 |
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld zag aannemen van een klant voor mij, en hij vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne. | |
RobinOok | maandag 15 oktober 2018 @ 00:07 |
Mijn Turk heeft dat niet. | |
vredesdruif | maandag 15 oktober 2018 @ 00:09 |
Ze staan idd niet bekend om goede hygiëne. | |
Geerd | maandag 15 oktober 2018 @ 00:15 |
Martin eurokok !!! Nagels worden wel schoon in het gehakt | |
borisz | maandag 15 oktober 2018 @ 10:52 |
Je hebt goede slagers en minder goede slagers. Zo ook de Turkse variant ervan. Dus ga naar binnen en kijk rond. | |
SuperNeger | maandag 15 oktober 2018 @ 12:39 |
Ik heb 1x vlees gehaald in zo'n "winkel" of het nou turken waren of iets anders weet ik neit maar je ziet gelijk al dat het troep is om verschillende redenen: - De algemene staat van de winkel. Vaak vies, vloer wordt niet goed schoongemaakt, etensresten op de grond die waarschijnlijk niet van dezelfde dag waren, vliegjes en dan zo'n smerige muggenlamp vlakbij het vlees - Je ziet die mensen nooit handen wassen of handschoenen aandoen - Het is veel goedkoper dan bij normale slagers. Hoe kan dat dan? - HHCCP kennen ze volgens mij niet want er waren genoeg overtredingen te zien (dozen met eten op de grond etc) - Het vlees pleurde ze volgens mij gewoon in een doorzichtige pedaalemmerzak. We kregen echt zo'n zak met kippenonderdelen mee. Dan maar liever ietsje meer betalen voor een slager die wel alles goed doet | |
nogeenoudebekende | maandag 15 oktober 2018 @ 12:48 |
Nou alle bekende vooroordelen komen weer voorbij. Ik haal regelmatig vlees, groente en brood bij de Turk, nog nooit voedselvergiftiging gehad. | |
realAIVD | maandag 15 oktober 2018 @ 18:15 |
Inderdaad niet de bedoeling. Daarnaast is er al eerder aangegeven dat het niet de bedoeling is hier bevolkingsgroepen te bespreken.Hou het on topic graag. Ik ben ook wel benieuwd hoeveel mensen eigenlijk beschikken over een Turkse slager? Woon zelf in Utrecht en heb meer halal slagers om me heen dan andere slagers, maar volgens mij is daar in de meeste kleinere plaatsen gen sprake van? | |
vredesdruif | maandag 15 oktober 2018 @ 18:23 |
Nja, bij mij is het om het even. Er is een slager en een Turkse 'slager' die ook brood en olijven heeft. Ik ga er een dezer dagen wel even heen voor een kilo olijven (geen idee waar ik ze anders moet halen) en dan vragen of ze geitenvlees hebben. | |
realAIVD | maandag 15 oktober 2018 @ 18:25 |
Leuk, ben benieuwd of je ook aan geitenvlees kunt komen. Sowieso ga je niet voor niets...olijven! | |
SuperNeger | maandag 15 oktober 2018 @ 18:42 |
| |
MissGiraffe | maandag 15 oktober 2018 @ 18:49 |
De TS vroeg om "Post hier positieve en negatieve ervaringen." ervaringen van mensen zijn toch geen "vooroordelen". | |
possetje | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:14 |
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch? | |
possetje | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:17 |
Ik vind dat ze bij de turk best wel lekker eten verkopen , alleen nooit wijn, dus dan ga ik vaak niet naar de turk omdat ik dan ipv van 1 keer 2 keer een super inmoet en nooit zin in, | |
Sigaartje | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:18 |
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel! | |
possetje | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:19 |
ja en ook drankzaken die geen kip aanbieden, brrrrr | |
Spanky78 | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:26 |
Lekker hoor, babyschAap | |
vredesdruif | donderdag 18 oktober 2018 @ 12:59 |
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver. | |
fotostarter | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:06 |
Hier geen turkse, maar een iranees volgens mij. Rund haal ik niet meer bij hem. Slechte kwaliteit. Kip, is echt geweldig. Kalkoen, dikke prima. Groente en fruit, ook prima. Vooral de grote potten kruiden vind ik prettig. Ook de olijven zijn er goddelijk | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:07 |
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft. | |
Cause_Mayhem | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:16 |
Wat?????? Ja, dat lam van 3 maanden tot (meestal in de supermarkt) een half jaar oud is zo schandalig!!!! Veel schandaliger dan dat kippetje van 40 (41/42) dagen oud wat je vanavond weer opsmikkelt. Dat lam dat zijn (ja sorry, de meisjes worden meestal fokschapen en worden ouder) korte leven in de (ruime) stal begonnen is en het grootste deel van die tijd lekker buiten in de wei speelde met zijn vrienden is echt zo zielig tegenover dat varken dat bij zijn moeder weggerukt werd en nooit daglicht heeft gezien. Of die kip die op de lopende band uit het ei is gekropen en met kunstgrepen in een 40 dagen opgefokt is tot iets dat bijna niet meer kan lopen. Persoonlijk eet ik veel liever halal melklam (max 3 maanden oud) dan varken of kip vanuit de 'reguliere' bron. [ Bericht 37% gewijzigd door Cause_Mayhem op 18-10-2018 15:31:25 ] | |
RobjeGeus | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:18 |
Hoe was het vlees ? | |
vredesdruif | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:58 |
Je denkt serieus dat ik vlees ga kopen in een tent die naar zweet ruikt? | |
vredesdruif | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:59 |
Wat moet je nou precies? Ik deel mijn gore ervaring. | |
Red_85 | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:08 |
Heb misschien gewoon geluk, maar bij mij om de hoek zit gewoon echt een hele goede Marokkaan met top prijs/kwaliteit verhouding. Ongeveer hetzelfde/iets hoger qua prijsstelling als supermarkt, maar de smaak is echt zo veel beter. En gewoon netjes, fris en schoon. Het is een slagerij met grote pui en je ziet hem ook na sluitingstijd z'n hele toko schoonmaken. Iedere dag weer. Grote vaste klantenkring en goede naam in de woonplaats, zegt meestal ook wat. | |
possetje | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:24 |
lam heeft wel beetje iets menselijks, zoals een disney cartoon figuur, en kip is meer een soort plunderaar, zoals een dino,,, varken is heel oportunstisch, zet een bak met eten neer en tegelijkertijd zeg je tegen hem : we gaan je oom vavond opeten, dan rent varken gelijk naar eten toe en zegt : nu effe niet, heb effe geen zin in je verhaal | |
Harvest89 | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:45 |
Ja niet doen dus he. Dat is halal. En dat betekent meestal dat die dieren onverdoofd worden geslacht. -nee- [ Bericht 20% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-10-2018 19:56:22 (Oproepen tot geweld doen we hier niet.) ] | |
Lucky_Strike | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:54 |
Gewoon een ander proberen dan Ik had vorige week slecht vlees bij een keurslager. Ik ga gewoon naar een ander de volgende keer. | |
vredesdruif | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:13 |
er is er hier maar een dus | |
possetje | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:26 |
de turk van ons stinkt niet wel soms als ik effe winkel kijkt een turk me aan zo van : hey jij bent rare turk? dan toon ik effe respect en dan ga ik lekker verder ik ga erheen omdat ik het leuk winkelen vind, naast de andere supers waar ik ook vaak ga | |
Lucky_Strike | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:26 |
Dat is wel jammer. Misschien kom je er nog eens in een andere plaats | |
vredesdruif | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:32 |
t Was echt goor, man. | |
Atak | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:40 |
Ik haal altijd bij de Turkse slager. Lekkere rib-eyes, of duurdere stukken vlees (die je op bestelling) kan kopen zijn gewoon stukken beter en ook goedkoper. Als je zuid Amerikaans of Japans vlees wil dan moet je niet bij de Turk zijn want dat hebben ze niet maar de normale stukken vlees zijn exact hetzelfde als bijv de AH. Beide kopen in in Duitsland. Ik woon gelukkig op de grens met Duitsland. Dan scheelt dan ook weer een hoop. Het duurder zijn in de Nederlandse supermarkten is puur belasting. Laten die mensen maar extra betaling denkende dat ze premium halen. Ze betalen gewoon meer belasting. Als GroenLinks straks groter wordt dan gaat de belasting op vlees meer omhoog. | |
Lucky_Strike | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:46 |
Da's mooi klote. Het is altijd tof om meer keuze te hebben. Heb je nog olijven gehaald? Of waren het mischien juist de olijven die zo overheersend roken? | |
vredesdruif | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:46 |
nee 't was zweet. wel olijven gehaald maar weet niet wat ik ermee ga doen. | |
vredesdruif | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:49 |
ze hebben er ook van die blikken Marokkaanse olijven. 360g voor 1,99. Dus wat dat betreft kan ik nog wel ergens olijven halen. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:11 |
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel. | |
vredesdruif | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:15 |
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland. | |
#ANONIEM | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:48 |
Ben je serieus onder de illusie dat het vlees bij alle Nederlandse slagers uit Nederland komt? | |
vredesdruif | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:51 |
Grotendeels en wat niet uit Nederland komt, komt niet uit kutlanden met slechte wetgeving. | |
Vissenkom3 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:52 |
Ik zou mijn Turkse slager wel doen hoor. Lekkere vent. | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:07 |
Heel veel dingen in de supermarkt kosten evenveel bij de supermarkt. Ik denk dat je niet naar de kosten moet kijken maar naar de winst. Supermarkten hebben veel meer winst dus ze zouden ook minder winst kunnen pakken. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:12 |
Ja, marge is een ander woord voor winst... | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:13 |
B-keus, duhuh. Dat je komkommer niet recht is ja. Dat is B-keus. Boeien. | |
vredesdruif | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:16 |
Ja. Nou, dat is dus wel goedkoper, he. Ik zeg niet dat ik er een probleem mee heb. | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:19 |
Tussenhandelaar bezorgt niet minder marge though. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:27 |
Wel een hogere prijs voor ons. Maar goed, ik wilde hier verder geen lesje prijsberekening houden. Er zijn gewoon meerdere redenen waarom de Turk goedkoper is dat een reguliere supermarkt. En dat is niet omdat de kwaliteit belabberd is. | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:33 |
Nee En nog eens nee. Ik snap niet waarom je denk dat de supermarkt een hogere kostprijs heeft. Ze kopen het juist goedkoop in omdat ze hogere volumes hebben. En de tussenhandelaar verdient zo min mogelijk want de supermarkten hebben nu ook huismerken en sterke handelspositie. Daarom heb je ook Fairtrade merken nu. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 17:49 |
Ik heb het niet over kostprijs gehad. We praten lekker langs elkaar heen zo. Daarom een punt erachter. | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 17:59 |
Als je niet snapt dat kostprijs met marge te maken heeft dan houd het inderdaad op. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:03 |
Graag. Dank je. | |
itchycoo | dinsdag 23 oktober 2018 @ 10:24 |
De Turkse slager bij mij om de hoek heeft heerlijke kipshoarma en ook het andere vlees is allemaal dik in orde. Met name bij Albert Heijn heeft het vlees, met name de kipfilet, iets steriels over zich heen wat me niet zo aanspreekt. | |
kaasplankje | woensdag 31 oktober 2018 @ 13:34 |
Er zit een mocro slager in de stad, bekend om z'n goede vlees en merguez worst. Mooi gehakt hebben ze ook. Mijn vriendin wil daar niet meer langs. Ze stond een keer te wachten toen er een kerel binnenkwam die blijkbaar zo bekend was met de uitbaters dat hij achter de toonbank met hen in gesprek ging. Onderwijl pakte hij een slagersmes van de counter en ging daarmee zijn nagels schoonmaken. Ik weet zo ook een viswinkel, beetje oftopic maargoed, ik kwam daar wel eens wat halen. Ik keek in de kleine keuken achter in de winkel. Daar ging een oude baas is een vieze plastic kuip die op de grond stond kibbelingmix in maken. Hij spoelde de kuip even om met koud water en hoppa zo alles op de grond inmixen. Ook viel het me op dat als je in die zaak op je beurt stond te wachten, anderen vaak later dan jou binnenkwamen en blijkbaar bekenden vd uitbaters waren want meteen met hen in gesprek en ze werden dan ook meteen geholpen. Dat de hygiëne niet overal op orde is kan ik zeker als waar beschouwen al geld dat niet voor alle slagers. Dat de kwaliteit beter is? Tja beter dan wat? De supermarkt? Ja ik denk van wel, want dat is helemaal een drama. |