christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:05 |
wat is ketjap, en wat is nou lekkere ketjap | |
Karzai | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:06 |
Dus een goede toko in de buurt zoeken voor goede sojasaus | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:07 |
Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter. Er zitten allebei gefermenteerde sojabonen in en het wordt gebruikt in de Aziatische keuken, dat is zo'n beetje de enige overeenkomst. Open er anders een topic over. Hier is het off topic maar het is wel een interessant onderwerp, zeker gezien de aflevering van de Keuringsdienst. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:08 |
neuh, die indo's weten het zelf ook waarschijnlijk niet als je terug in de tijd gaat, dan wil ik echt weten wat voor tarwe ze toen gebruikten en of dat er uberhaupt toen was | |
FutureFairytale | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:37 |
Sour cream & chives zoutjes en sweet chili zoutjes | |
klappernootopreis | donderdag 11 oktober 2018 @ 14:58 |
Op het moment: | |
golfer | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:10 |
Omdat het zonnig en 23 graden is dus maar een bak erwtensoep. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:13 |
lekker, met sambal | |
Sigaartje | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:18 |
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in. | |
wollah | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:24 |
Vanavond ff kebabje halen lekker extra knoflook | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:29 |
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopen ik kan het ook zelf maken, maar zelf sambal maken is gewoon duur zelfs als een zak pepers in de aanbieding zijn, bij de turk ofzo uit mijn hoofd kost het even duur als die zelf gemaakte sambal bij de toko | |
golfer | donderdag 11 oktober 2018 @ 15:41 |
Inderdaad en wat sojasaus. | |
Sigaartje | donderdag 11 oktober 2018 @ 16:23 |
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker. | |
Sigaartje | donderdag 11 oktober 2018 @ 16:24 |
Net weer een groot emmertje erwtensoep bij de slager gehaald voor volgende week. Stokbroodje erbij met knoflookboter. Heerlijk. | |
Sicstus | donderdag 11 oktober 2018 @ 19:13 |
Koningsvogel | |
Sigaartje | donderdag 11 oktober 2018 @ 19:25 |
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk. Ik heb een Surinaamse collega die maakt zelf sambal en satesaus. Elke keer als ik dat proef dan vloek ik uit genot. Dan zeg ik ook: gvd, hoe doe je dat man! Zo verschrikkelijk lekker. Maar hij maakt het alleen bij partijen en feesten. Ik wou dat ik dat kon. Zo ongelooflijk lekker. | |
uniekhoorn | donderdag 11 oktober 2018 @ 19:36 |
Zelfgemaakte kipschnitzel, zelfgemaakte patat uit de oven, gevulde paprika uit de oven met ui, champignons, knoflook. Broccoli | |
Sicstus | donderdag 11 oktober 2018 @ 19:36 |
Na dan moet hij toch een bedrijfje beginnen. En tot die tijd hou ik het maar bij Koningsvogel. | |
FutureFairytale | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:05 |
Had vanavond garlic & chili kippenvleugels en maïskorn met srirachamayo, parmezaan, chili en zeezout | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:31 |
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal! Hier intussen geen tijd om te koken, dus ik heb de (nieuwste?) AH stoommaaltijd kip teriyaki met gele noodles gehaald, ben benieuwd of het iets is. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:33 |
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyaki | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:33 |
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus. Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst. Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af. Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn. | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:37 |
je passief agressieve reactie jegens mijn aanstaande avondmaaltijd werkt lustopwekkend! edit: maar ik ben bang dat je wel gelijk hebt, daarom stel ik het eten nog even uit | |
#ANONIEM | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:38 |
Volle kwark. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:38 |
als je groenten gaat fermenteren wordt het zowieso zoet als het niet zoet is, gaat het al mis en wordt je opgelicht als je groenten inkookt gaat die fructose echt overheesen en wordt het mierzoet ddat vieze gore drapje dat ze verkopen slaat nergens op | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:39 |
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:40 |
Serieus, kerel, alsjeblieft, hou liever je mond als je niet weet waar je het over hebt. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:40 |
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:42 |
Klopt. Maar toch. Dat gaat dan over wat iemand bedoelt. En niet wat een woord betekent. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:43 |
Chinese lichte sojasaus bevat amper tot geen tarwe. Japanse tamari bevat geen tarwe. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:44 |
Kijk eens mensen, een topic speciaal voor jullie. Dan kunnen we hier weer on topic CUL / Aziatische sauzen, kruiden en specerijen | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:47 |
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:48 |
Dat kan je dan in het andere topic bespreken. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:51 |
Kikoman, Pearl River Bridge, ABC. Klaar. Je moet gewoon niet van die goedkope zooi kopen. 80 cent voor een liter, van een namaakmerk, zonder fabrikant op de fles. Zo moeilijk is het niet. | |
emmyemmy2 | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:58 |
Ik heb altijd Kikkoman en Pearl River Bridge Net nog teriyaki roerbak mee gemaakt Met bimi, kip en udon noodles | |
Myraela | vrijdag 12 oktober 2018 @ 10:36 |
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker. | |
FutureFairytale | vrijdag 12 oktober 2018 @ 10:40 |
Ziet er prima uit en klinkt lekker ook Had vanmorgen een pakje vifit drink en een kiwi. Vanmiddag een kaas-uien kruier Vanavond naar een lokale Pasar dus lekker Indisch eten | |
SoS87 | vrijdag 12 oktober 2018 @ 11:31 |
Denk dat ik voor vanavond een bak mosselen haal. | |
maily | vrijdag 12 oktober 2018 @ 16:18 |
Quality Street. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:02 |
Glas wijn. | |
emmyemmy2 | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:08 |
Zuurkoolstamp met appels en rookworst | |
realAIVD | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:51 |
Stoofpeer 😍 Hier vanavond captains dinner, kapucijners, uien, spekjes, ijsbergsla, mayo, stroop, piccalilly | |
SoS87 | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:06 |
Sushi besteld. | |
Sigaartje | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:11 |
Groentesoep met brood. | |
#ANONIEM | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:30 |
Zo aan het bier. Het is tenslotte weekend | |
SoS87 | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:42 |
Ze hebben er weer van dat leuke plastic gras bijgedaan... | |
FutureFairytale | vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:45 |
Bij de Pasar een lekkere maaltijd van bami, rendang, kip cashew, gado gado en sambal goreng tempeh | |
Karzai | zaterdag 13 oktober 2018 @ 10:32 |
Banaantje met yoghurt en een eitje met spek voor vanmiddag heb ik tijgerbollen en kaas vanavond wraps | |
RobinOok | zaterdag 13 oktober 2018 @ 10:39 |
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands. | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 10:52 |
nasi putih altijd gewoon witte rijst nasi goreng ofzo eten ze daar als ontbijt | |
FutureFairytale | zaterdag 13 oktober 2018 @ 11:03 |
Ik weet niet waarom maar ik eet bijna geen gewone witte rijst. Vind het lekker hoor maar kies eigenlijk altijd voor bami of nasi. Maar ik zal bv NOOIT bami van Conimex eten, met die vreselijk kleffe brede mienestjes Nu ontbijt; kwark met zomerfruit | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 11:50 |
we hebben hier soms de neiging om veel te grote porties rijst, pasta of aardappels op te scheppen de verhouding is niet geheel juist, culinair gezien het vult wel, maar de bedoeling is dat rijst ofzo, een soort drager is van de bijgerechten met stampot kan het wel | |
RobinOok | zaterdag 13 oktober 2018 @ 11:56 |
Oh, gelukkig! | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:08 |
het best lastig hoor om het gebruik van potjes en zakjes, uit iemands hoofd te praten het gaat al fout bij het niet lezen van de inhoud | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:12 |
als ik ze zou namaken, gaat er eerst een zak kristalsuiker op het aanrecht, dan hebben we het halve recept alvast klaar | |
RobinOok | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:18 |
Ze heeft het gewoon over mie, schat. Je gaat me niet wijsmaken dat jij je eigen mie draait. | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 12:21 |
en zelfs bij pasta proef ik grote verschillen, van goedkoop tot duur, ik proef verschillen in het grond produkt, wat nooit te vinden is op de produktbeschrijving | |
naatje_1 | zaterdag 13 oktober 2018 @ 13:05 |
Net iglo spinazie à la crème opgewarmd en opgegeten | |
emmyemmy2 | zaterdag 13 oktober 2018 @ 15:20 |
vanavond bruschetta, tagliatelle met ragu en daarna affogato barolo wijntje erbij | |
FutureFairytale | zaterdag 13 oktober 2018 @ 16:26 |
Viva Italia Vanmiddag op terras limo, broodje kroket en nootjes. Nu een waterijsje. Vanavond eerst ossenstaartsoep en dan kliekie zuurkool. | |
Ludachrist | zaterdag 13 oktober 2018 @ 16:30 |
Niemand gelooft dit hoor. | |
kipje1234 | zaterdag 13 oktober 2018 @ 16:33 |
straks stamppot rode bieten met een kaasburger | |
gargamelnl | zaterdag 13 oktober 2018 @ 16:33 |
Emmentaler kaas. Was ook maar 7,50 euro / kilo | |
#ANONIEM | zaterdag 13 oktober 2018 @ 17:00 |
Kipnuggets met chilisaus. | |
emmyemmy2 | zaterdag 13 oktober 2018 @ 17:04 |
Wijntje tijdens het koken | |
gargamelnl | zaterdag 13 oktober 2018 @ 18:44 |
Nagelholt en filet american van de slager. | |
golfer | zaterdag 13 oktober 2018 @ 19:02 |
BBQ. o.a. runderribeye, hamburger van Black Angus, kabeljauw, gamba's, inktvisringen, varkensworstjes en maiskolven. | |
RobinOok | zaterdag 13 oktober 2018 @ 19:02 |
Tomaten, komkommer, rode ui, koriander en beef salad met hoisin dressing met aardappelpartjes uit de oven. | |
emmyemmy2 | zaterdag 13 oktober 2018 @ 19:55 |
was lekker | |
gargamelnl | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:14 |
Wat was dat dan? | |
FutureFairytale | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:16 |
Zie post 59. Ziet er heerlijk uit! | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:21 |
zo dan, dat ziet er goed uit zeg | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:23 |
ik vind verse koriander dus echt nogal naar zeep smaken echt ik heb het vaker gehoord dat de 1 dat proeft en de ander het lekker vind ik heb het tientallen keren geprobeerd met verse koriander, het gaat er bij mij gewoon niet in | |
Limoentjuh | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:23 |
Koffie | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:32 |
ik zou trouwens er een dopje shaoxing bij doen, met die sesam olie en zaadjes combineert dat echt lekker | |
gargamelnl | zaterdag 13 oktober 2018 @ 20:41 |
Ow jah... | |
FutureFairytale | zaterdag 13 oktober 2018 @ 22:25 |
Bitterballen uit de oven (Kwekkeboom Angus XL en Old Amsterdam) | |
FutureFairytale | zaterdag 13 oktober 2018 @ 22:50 |
Angus waren ok maar niet speciaal. Old Amsterdam daarentegen Zat ook helemaal vol met oude kaasragout | |
christmastsunami | zaterdag 13 oktober 2018 @ 22:55 |
kaas is ook eigenlijk een delicatesse vooral oude kaas ik eet dat zo op en ik vreet niet echt niet van alles | |
RobinOok | zaterdag 13 oktober 2018 @ 23:47 |
Ik niet. Als er drank in moest zou ik eerder wat sake nemen. Ik heb het niet op onverwarmde shaoxing rijstwijn. | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 01:42 |
die drank verdampt wat overblijft is een soort houtachtige smaak maar ik ben wel nieuwsgierig welk merkje rijstwijn jij gebruikt | |
Sigaartje | zondag 14 oktober 2018 @ 09:12 |
Het ontbijt Kippensoep Brood met salami, pepertjes, kaas gebakken eitje [ Bericht 40% gewijzigd door Sigaartje op 14-10-2018 12:58:05 ] | |
Karzai | zondag 14 oktober 2018 @ 11:07 |
bakje yoghurt met banaan straks een kipburger maken | |
Mip1988 | zondag 14 oktober 2018 @ 12:10 |
gisteren heerlijk gegeten: Voor: restje in bier gekookte mosselen + groenten, opgebakken op een witte, geroosterde boterham Hoofd: Hele zeebaars uit de stoomoven, de mijne gevuld met citroen en verse tijm, vrouwlief prefereert het zonder citroen, tja zelf weten , met daarbij ovengeroosterde aardappeltjes, wortel en zoete aardappel met salie Na: Chocolade-ijs (zelfgekocht ) Vanavond nog te kiezen... tikka masala bloemkool/hele kip/aardappels uit de oven of vegetarische quinoa-schotel met een hele hoop groenten, mediterraanse kruiden, rode wijnazijn en mozarella | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 12:39 |
Drank die verdampt? Ik denk dat je de alcohol bedoelt en die verdampt niet zomaar. Ik gebruik deze Shaoxing rijstwijn uit Taiwan (ik hou wel van Taiwanese producten): En in ieder geval niet zo'n nepperd van 1,50. En sake gewoon van Gekkeikan: | |
Blues | zondag 14 oktober 2018 @ 12:44 |
Wij hadden ooit een sake-arrangement. Was zo leuk! Bij elk glaasje kwam de landkaart erbij en een verhaaltje. | |
emmyemmy2 | zondag 14 oktober 2018 @ 12:48 |
Water kater | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 12:49 |
die eerste staat standaard in de koelkast, die tweede moet ik maar es proberen gebruik je het om te marineren of als toevoeging? | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 12:56 |
Beide. Ik gebruik de Japanse liever in Japanse gerechten. En als het in een dressing of zo zou moeten, waarbij ik dat bijsmaakje van Shaoxing te sterk zou vinden. Met die fles sake doe ik heel lang. De Chinese rijstwijn gaat uiteraard in Chinese gerechten, maar verder in in nog veel meer gerechten, ik blus er veel dingen mee af. Scheutje maar. Zo'n fles is er met 2 of 3 maanden wel door. Beiden staan bij mij niet in de koelkast. | |
hanskraaijjr | zondag 14 oktober 2018 @ 13:05 |
Net de truffelpizza van de lidl gehad, kon de frikandelspeciaalpizza niet vinden maar die truffelpizza is teleurstellend. | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 13:07 |
lijkt me sterk dat er ook truffels in zouden zitten, anders had ie ongeveer 100 euro gekost als een varken daadwerkelijk een truffel voor je had opgegraven het is een aroma, nep | |
FutureFairytale | zondag 14 oktober 2018 @ 13:11 |
Sterkte. Gebakken eitje met spek? Ik neem zo een koppie thee Vanmiddag drankje op terras, evt hapje. Vanavond naar mijn favo (sushi)restaurant Hele avond rustig zitten en genieten. Kan niet wachten. | |
wollah | zondag 14 oktober 2018 @ 13:15 |
Ik ga zo Maccie | |
emmyemmy2 | zondag 14 oktober 2018 @ 14:16 |
Dank. Instant noodles op. Hielp Vanavond wok bestellen | |
ChilllayD | zondag 14 oktober 2018 @ 15:28 |
Wij ook! | |
wollah | zondag 14 oktober 2018 @ 15:40 |
Wat neem je? Ik big mac menu | |
uniekhoorn | zondag 14 oktober 2018 @ 16:04 |
Grimbergen triple. Straks uit uiten, ik ga voor de eend op de barbecue | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 16:18 |
Wat ga je uiten? | |
ChilllayD | zondag 14 oktober 2018 @ 16:54 |
Maestro burger en een medium frites met fritessaus. Lekker En dochter een happy meal hehe. | |
wollah | zondag 14 oktober 2018 @ 17:02 |
Eetze! | |
Blues | zondag 14 oktober 2018 @ 17:19 |
Peer, mascarpone, bladerdeeg, speculaasjes, nootmuskaat, kaneel | |
naatje_1 | zondag 14 oktober 2018 @ 17:30 |
Indiase tikka masala magnetronmaaltijd van de appie | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 17:34 |
Zonder foto lijkt het me lekker. | |
Sigaartje | zondag 14 oktober 2018 @ 17:44 |
Ha Ha ja, het ziet er ehhhh, laat maar. Deze week maar weer eens een bakjesvoorraad macaroni aanmaken. | |
Arizona | zondag 14 oktober 2018 @ 17:53 |
Orange chicken met witte rijst, heerlijk! | |
Blues | zondag 14 oktober 2018 @ 18:19 |
Rare kleur, dat maakt mijn mobiel ervan | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 18:32 |
ik had wat zoetzure half om half gehaktballetjes gemaakt , chinese style, in tomatensaus laos knoflook met worchestersaus ff opwarmen met zilvervliesrijst en doperwten, goud, echt goud | |
mascara-klodder | zondag 14 oktober 2018 @ 18:32 |
Voor de verandering: kip met knoflook en mosselen in witte wijn | |
mascara-klodder | zondag 14 oktober 2018 @ 18:35 |
Worchester noemen als je iets Chinese stijl hebt gemaakt???? En dan heb ik het nieteens over de doppertjes Godsallejezus 😅 | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 18:37 |
Spruitjes. | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 18:41 |
[quote] Op zondag 14 oktober 2018 18:35 schreef mascara-klodder het volgende: [..] Worchester noemen als je iets Chinese stijl hebt gemaakt???? En dan heb ik het nieteens over de doppertjes Godsallejezus 😅 yess het is mogelijk en verdomt lekker echt ik zal ff dat trutte recept opzoeken, wmb is het jackpot | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 18:42 |
https://www.smulweb.nl/re(...)n-pittige-zoete-saus wel gewoon een eitje er door heen om de balletjes beter te laten binden | |
golfer | zondag 14 oktober 2018 @ 18:48 |
Zelfgemaakte Okonomiyaki. | |
derLudolf | zondag 14 oktober 2018 @ 18:58 |
Patat (zelf gesneden uit Bintjes) en kalkoenschnitzels. | |
naatje_1 | zondag 14 oktober 2018 @ 19:07 |
Net wat appelsap en nu wat kruidnoten | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 19:23 |
Er wordt hier raar gekookt vanavond. Raar Chinees, raar Japans. What's next?Een Hollandse stamppot met rijst? Nou ja. Als het maar lekker is. | |
uniekhoorn | zondag 14 oktober 2018 @ 20:19 |
Doel was Op de Dam in Leek.. Maar ze waren vol Wij zijn naar Kota Radja gegaan, heb ik toch nog mooi een halve pekingeend gehad met tjap tjoy (op eigen verzoek ipv bami/nas/rijst) en Chinese champignons.... Heerliljk was het, geen spijt van | |
FutureFairytale | zondag 14 oktober 2018 @ 21:02 |
Weer 3,5 uur ontzettend genoten Heel veel sushi, lamskoteletjes, gegrilde garnalen, tempura, vers fruit en spekkoek | |
FutureFairytale | zondag 14 oktober 2018 @ 21:06 |
Jam! | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 21:09 |
Je lijkt wel een beetje zuinig met de ingrediënten er op, of is dat de bedoeling? Moet je zoiets als een pannenkoek zien of een pizza? [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2018 21:09:41 ] | |
Muck | zondag 14 oktober 2018 @ 21:26 |
Een omelet, toch? | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 21:29 |
Ja geen idee, er zit kennelijk ook bloem door, maar kan zo niet zien hoe de structuur is. Op de foto van die site lijkt hij vrij hard. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2018 21:29:45 ] | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 21:30 |
Nee, een pannenkoek (wat beslag) met veel dingetjes erin en erop. | |
Muck | zondag 14 oktober 2018 @ 21:31 |
Ah oke! Klinkt lekker in elk geval! Binnenkort eens proberen | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 21:34 |
Ja, goed, toch maar een linkje dan. Alles wat je wil weten over okonimiyaki https://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/ Beslag: Binnenkant: | |
Lucky_Strike | zondag 14 oktober 2018 @ 21:35 |
Ophouden graag. Een groot deel van je posts tot nu toe wordt verwijderd. Ik vraag je nogmaals om je hier fatsoenlijk te gedragen. | |
christmastsunami | zondag 14 oktober 2018 @ 21:40 |
waarom krijg ik soms een aanwijzing dat ik beter kan oprotten? | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 21:40 |
Ah, er zit dus ook nog wat in Dat kon ik niet opmaken uit die foto, dat leek erg karig, dit wel prima | |
Sigaartje | zondag 14 oktober 2018 @ 21:43 |
Ik zie eigenlijk weinig smakelijks vandaag. | |
Lucky_Strike | zondag 14 oktober 2018 @ 21:45 |
Post meegenomen naar FB. | |
Lucky_Strike | zondag 14 oktober 2018 @ 21:45 |
Bij ons viel het ook al tegen. We hadden spareribs bij een andere slager gehaald en dat smaakte echt niet als we gewend zijn. | |
Harvest89 | zondag 14 oktober 2018 @ 21:47 |
Nice! Alleen nog een beetje zelfgemaakte slagroom er op. | |
Anne | zondag 14 oktober 2018 @ 21:48 |
Mijn zelfgemaakte bami was ook maar matig vandaag. Weinig smaak aan en ik was het vlees vergeten ( ).. Als goedmaker hadden we er wel lekkere loempia's bij met een halve ongesneden kipfilet erin. | |
Harvest89 | zondag 14 oktober 2018 @ 21:50 |
Daarom hebben de goden ons ketjap en maggi gegeven. | |
Anne | zondag 14 oktober 2018 @ 21:53 |
De ketjap was ook al op .. Ik heb mijn boodschappen-lijstje maar alvast aangevuld met al die 'vaste dingen', die ik nooit wekelijks of zelfs maandelijks haal en daarom ga vergeten. Ik heb het overigens wel opgegeten (zo erg was het nou ook weer niet), mijn lief echter niet . Nu aan een suikerwafel . | |
RobinOok | zondag 14 oktober 2018 @ 21:57 |
Sambal!! | |
Harvest89 | zondag 14 oktober 2018 @ 21:58 |
Haha. Hopelijk heb je hem zonder toetje naar bed gestuurd. | |
Harvest89 | zondag 14 oktober 2018 @ 22:00 |
Dat ook ja. Maar ik heb altijd die sriracha hot saus. Dat zijn van die flesjes met groene dop. | |
golfer | zondag 14 oktober 2018 @ 22:04 |
Pannenkoek. Er zitten vrij veel ingrediënten in. In dit geval zelfgemaakte dubbel getrokken dashi, bloem, ei, bakpoeder, fijngesneden witte kool, geraspte redish/radijs, stukjes garnaal, shii-takes, bosui en bacon. Daarna er bovenop nog bosui, gebakken ui, kewpie-mayo en zelfgemaakte okonimiyaki-saus van tomatenketchup, mirin, mosterd, basterdsuiker en soja. Voldoende verschillende ingrediënten dus. | |
Lucky_Strike | zondag 14 oktober 2018 @ 22:07 |
Ik moet dat echt een keer eten | |
#ANONIEM | zondag 14 oktober 2018 @ 22:08 |
Ook maar een keer maken dan, kende het oprecht niet. | |
maily | zondag 14 oktober 2018 @ 22:12 |
Wij hadden vorige week spareribs van "onze eigen slager" maar het was teveel. Vlees van de rest van de ribben afgehaald, kleingesneden en ingevroren voor de volgende keer dat we nasivlees nodig hebben. | |
Bienelientjee | zondag 14 oktober 2018 @ 22:44 |
Ik had vanavond een Engelse sunday roast bij schoonvader En een mince pie als toetje (Nee, is geen vlees!) Ook door schoonvader zelf gemaakt! | |
4EverBlackEyed | zondag 14 oktober 2018 @ 22:47 |
Preischotel | |
Isabeau | maandag 15 oktober 2018 @ 02:04 |
Oh, dat lijkt me super lekker! | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 02:16 |
Koffie | |
mascara-klodder | maandag 15 oktober 2018 @ 06:41 |
Thee | |
Bienelientjee | maandag 15 oktober 2018 @ 09:39 |
Boterham met pindakaas en een koffie | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 10:35 |
Koffie | |
emmyemmy2 | maandag 15 oktober 2018 @ 10:52 |
Dikke pantosti met gouda en parmezaan en restjes bief ragu | |
FutureFairytale | maandag 15 oktober 2018 @ 11:39 |
Vanmorgen 3 thee, peer en 2 dropjes. Vanmiddag kip noedelsoep. Vanavond ossenstaartsoep en hutspot met spekjes en stukje worst. | |
minilot | maandag 15 oktober 2018 @ 11:41 |
Vanavond tomaten/groentensoep met pittige gehaktballetjes. Stokbrood ernaast. Pepernoten als toetje. | |
klappernootopreis | maandag 15 oktober 2018 @ 12:27 |
Afgelopen zaterdag me helemaal volgepropt bij de japanner. Zondag moest ik er nog van bijkomen. Vanavond maak ik klassieke pasta Bolognese. En heb er groene pesto bij. | |
uniekhoorn | maandag 15 oktober 2018 @ 15:44 |
Roergebakken spruitjes met spekjes, aardappelen, gehaktballen met jus | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 15:46 |
Soepie | |
golfer | maandag 15 oktober 2018 @ 15:54 |
Vanavond: gegrilde groene asperges en kippendijen die ik met een honing-mosterd-knoflooksaus heb ingesmeerd en omwikkeld heb met bacon uit de oven. | |
naatje_1 | maandag 15 oktober 2018 @ 15:57 |
Op dit moment cashewnoten, gezouten | |
naatje_1 | maandag 15 oktober 2018 @ 17:14 |
in de herhaling | |
realAIVD | maandag 15 oktober 2018 @ 19:07 |
Straks gehakt rullen en mengen met gochujang, sojasaus, honing en gochugaru, daarbij pandanrijst en een gigantische berg rauwe puntpaprika morgen ga ik denk ik cheung fun vullen met dat gehakt, maar heb nu geen zin om dat allemaal te maken nu eerst even een wijntje | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 19:20 |
Snickers ijsje. | |
maily | maandag 15 oktober 2018 @ 19:22 |
Mosselen | |
kipje1234 | maandag 15 oktober 2018 @ 19:30 |
couscous met gegrilde groente en gebakken halloumi | |
FutureFairytale | maandag 15 oktober 2018 @ 19:34 |
ik heb dit ook als toetje, de witte variant. | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 19:37 |
Ik de bruine. Bij de Plus gehaald afgelopen week? Alle Twix, Mars, Bounty, Snickers etc. waren in de aanbieding voor 1.99 per doos. Gelijk goed ingeslagen. | |
FutureFairytale | maandag 15 oktober 2018 @ 20:26 |
Nope had ze van een eerdere aanbieding uit de Hoogvliet, maandje terug denk. Toen Snickers wit en Mars zoute caramel gehaald. | |
Sigaartje | maandag 15 oktober 2018 @ 22:10 |
Evening dish Moest overwerken | |
ChilllayD | maandag 15 oktober 2018 @ 22:14 |
Avondeten: rijst, drumsticks en zoet zure saus. Nu een mora fun mixje uit de airfryer. Hongerrrrr. | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 22:26 |
Bami soep? | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 22:27 |
Sigaartje, waar is je ei in je saoto soep? | |
Sigaartje | maandag 15 oktober 2018 @ 22:29 |
Nou nou mjum mjum dat was een lekker soepjen. Eitje erin. Zo nu lekker naar bed, radiootje aan en luisteren naar sport en Met het oog. | |
Sigaartje | maandag 15 oktober 2018 @ 22:30 |
Kippesoep, ei ging erin. | |
#ANONIEM | maandag 15 oktober 2018 @ 22:35 |
Aha. | |
Karzai | dinsdag 16 oktober 2018 @ 14:29 |
Saucijzenbroodje en chocolademelk banaan, 2 mandarijntjes en 2 salamiworstjes en thee vanavond een visje met een salade | |
Sunshine1982 | dinsdag 16 oktober 2018 @ 14:37 |
Stroopwafel, koffie | |
naatje_1 | dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:51 |
Grote friet curry en ik denk zo wat appelsap | |
realAIVD | dinsdag 16 oktober 2018 @ 17:31 |
het beslagje staat al klaar, dus straks cheung fun maken en vullen met wat gochujang-gehakt van gisteren. En de rest van de avond op overtallige rode puntpaprika's knabbelen...eens moeten die dingen op | |
minilot | dinsdag 16 oktober 2018 @ 17:48 |
Met dank aan de post hierboven wordt simpel avondeten gebakken eieren met spinazie en gochujang | |
realAIVD | dinsdag 16 oktober 2018 @ 17:52 |
gochujang, alles is lekker met gochujang! | |
minilot | dinsdag 16 oktober 2018 @ 18:04 |
Correct! | |
naatje_1 | dinsdag 16 oktober 2018 @ 19:54 |
De aardbei/blauwe bes/appel smoothie met 40% youghurt van de appie (banaan en honing zitten er ook nog in), niet echt fan van helaas. Tevens ook nog gezouten cashewnoten en bakkerskruidnoten gekocht | |
RobinOok | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:26 |
Ik vind dat grappig, zoals jij zo lyrisch bent over gochujang. Ik heb het in huis en gebruik het bijna nooit. | |
RobinOok | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:28 |
Gegeten bij Engels. Wat een supersuf restaurant is dat toch. Niet verkeerd gegeten, maar toch denk ik "nah, beter niet meer doen". | |
Muck | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:49 |
Gochujang... Google leert me dat het een Koreaanse rode peperpasta is. Waar kan ik het mee vergeleken? Sambal? OT: een kopje koffie. De nieuwe smaak Dolce Gusto smaakt prima | |
RobinOok | dinsdag 16 oktober 2018 @ 22:00 |
Sambal is meer een saus, een condiment. Gochujang is meer een ingrediënt. Maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer ja. Alleen smaakt gochujang ronder. | |
Muck | dinsdag 16 oktober 2018 @ 22:34 |
Duidelijke uitleg, dank je! | |
FANN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 22:34 |
Grote salade met Tomaat, Mozzarella, sla en gekookt ei..... Lekker | |
uniekhoorn | woensdag 17 oktober 2018 @ 05:16 |
Net een bak kwark | |
mascara-klodder | woensdag 17 oktober 2018 @ 05:19 |
Een perzik en water | |
FANN | woensdag 17 oktober 2018 @ 06:56 |
Eerst koffie........ | |
#ANONIEM | woensdag 17 oktober 2018 @ 06:57 |
Koffie | |
realAIVD | woensdag 17 oktober 2018 @ 07:52 |
Tja, mijn eerste bak heeft jaren in de koelkast gestaan. Maar ergens ging er ineens een knopje om en nu moet ik er niet meer aan denken dat ik dat niet in huis heb. Lekker met sojasaus en honing door geruld gehakt (ook lekker makkelijk), maar ik vind het vooral lekker in een soort dressing met sojasaus, rijstazijn, suiker. De combinatie met azijn is echt geweldig. nu eerst koffie en vanavond een recept uit de Allerhande: gestoofde rendang-balletjes met paksoi | |
mascara-klodder | woensdag 17 oktober 2018 @ 08:49 |
Net op het vliegveld een verse jus d’orange, thee en een croissant. | |
klappernootopreis | woensdag 17 oktober 2018 @ 08:49 |
2 Stroopwafels. En je kunt er donder op zeggen dat ik dan de eerste paar uur weinig trek meer heb. | |
FutureFairytale | woensdag 17 oktober 2018 @ 09:24 |
Ik heb ook al ruim een half jaar een ongeopende bak gochujang. Maar houdbaar tot midden 2019 dus hopelijk doe ik er nog wat mee. Gisteren was niet zo'n gezonde dag. Wel lekker. Nu thee en vifit. | |
Sigaartje | woensdag 17 oktober 2018 @ 09:49 |
Gisteravond Niks gegeten. Geen honger, daar moet je gebruik van maken. Nu gewoon lunchpakket mee. Ik las dat de boterhammen met kaas van huis favoriet zijn in Nederland. En begrijpelijk. Van kantinelunchen kom je gelijk aan. | |
Karzai | woensdag 17 oktober 2018 @ 10:34 |
banaan mandarijn kaiserbroodje kaas en tomaat en eentje met fricandeau vanavond chilibonen en witte rijst | |
Bienelientjee | woensdag 17 oktober 2018 @ 10:54 |
Koffie met een drup gingerbread siroop | |
FutureFairytale | woensdag 17 oktober 2018 @ 11:23 |
Vanmiddag kippensoep en boterhammen oude kaas en mosterd. | |
4EverBlackEyed | woensdag 17 oktober 2018 @ 12:47 |
Ontbijt: twee broodjes met pindakaas Lunch: twee broodjes met kalfsleverworst Diner: procereur met pastaovenschotel met boursin/ broccoli en kaas | |
mascara-klodder | woensdag 17 oktober 2018 @ 18:13 |
Prakkie vnv: gekookte aardappels, spinazie a la crème, gekookt eitje, bal gehakt en jus | |
RobinOok | woensdag 17 oktober 2018 @ 18:40 |
Laat Miss Giraf het niet horen! | |
FutureFairytale | woensdag 17 oktober 2018 @ 18:42 |
Behoorlijk bord hutspot met spek en worst van de slager en groenten van de boer (land) | |
realAIVD | woensdag 17 oktober 2018 @ 20:52 |
in dit geval vind ik het woord rendang ook twijfelachtig hoor, het is dat het op het zakje dat ik erin gestopt heb stond voor het minimale werk dat erin gestopt is (en met de toevoeging van hot mango chutney en brinjal pickle, zie bovenaan het bord), was het best goed te doen, trouwens | |
RobinOok | woensdag 17 oktober 2018 @ 21:32 |
Ik sla even over, bedankt. | |
Isabeau | woensdag 17 oktober 2018 @ 21:33 |
Ik zie dat je even aan Hollandsch toe was? | |
#ANONIEM | woensdag 17 oktober 2018 @ 21:35 |
Je zal ook eens positief zijn over wat een ander maakt. Ik vind het er best prima uitzien [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2018 21:35:31 ] | |
JayHovah | woensdag 17 oktober 2018 @ 21:54 |
Inktvisringen met chilisaus en chilikruiden, ijsbergsla met komkommer, pruimtomaatjes en Heksenkaasdressing. Bistrokrieltjes uit de oven. Culinair genot voor mij iig! | |
FutureFairytale | woensdag 17 oktober 2018 @ 22:12 |
Ziet er lekker uit! | |
FutureFairytale | woensdag 17 oktober 2018 @ 22:13 |
oooh inktvisringen Soms mis ik een frituurpan. Heb trek in bittergarnituur maar nu thee en snijkoek | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 05:52 |
Wat stond er bij jou op het menu, vriend? Ik had rijst met tonijnsteak en broccoli. | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 07:38 |
Koffie en ontbijtkoek | |
JayHovah | donderdag 18 oktober 2018 @ 11:38 |
Ik heb geeneens een frituurpan, de oven werkt ook prima! | |
maily | donderdag 18 oktober 2018 @ 12:05 |
Inktvisringen kun je prima in een gewone pan met olie bakken | |
FutureFairytale | donderdag 18 oktober 2018 @ 13:56 |
Dat lijkt me een stuk minder. Wokpan kan idd wel Skyr, kopje kippensoep, meerzaden beschuiten met oude kaas, kiwi. Vanavond varkenshaas met brie en spek en een aardappeltaartje uit de oven. | |
RobinOok | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:14 |
Daar kan Realaivd prima tegen. Die maakt doorgaans dingen die ik graag zou eten. Nu een keer niet. Mag het? NOU?! MAG DAT? Zeiksnor. | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:27 |
| |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:18 |
Kippensoep | |
Karzai | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:53 |
banaan en mueslireep broodje fricandeau, broodje kaas 2 mandarijntjes en een salamiworstje vanavond chilibonen deel 2 | |
naatje_1 | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:56 |
Chicken nuggets van de dönertent op de hoek van de straat hier (=VU) en een blikje cola zero | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:18 |
🍣🍣🍣 | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:21 |
FOK! loopt me weer te trollen. Als ik de plaatjes upload dan draaien ze opeens. | |
Sicstus | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:03 |
Dat is niet Fok!, dat is windows die je loopt te trollen. Gewoon Paint gebruiken om die rotatie te compenseren. | |
Sicstus | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:03 |
Het ziet er anders echt prima uit. | |
realAIVD | donderdag 18 oktober 2018 @ 19:14 |
M'n psychiater heeft me inmiddels weten te overtuigen dat ik er inderdaad "wel tegen kan", lol. Hier vanavond roergebakken bloemkool en broccoli met douban jiang, sojasaus en een beetje suiker en een mini-beenhammetje en wat zelfgebakken sambal-achtig iets (met een hoop ui). | |
Zo-is-dat | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:18 |
Een salade met gestoofde kweeperen. Die zijn mega hard en dus lastig mooi te schillen en te ontdoen van hun klokhuis zoals je ziet | |
MissGiraffe | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:26 |
| |
lighted | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:36 |
Op basis van een foto? | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:46 |
Daar gaat het niet om. Iemand post trots een foto, en jij moet het weer omlaag halen door zo'n kutopmerking. In dit geval dus AIVD, maar dat is niet de eerste die je afzeikt. Ik heb vanavond Turkse pizza gehad. Ik voel me nu vies. | |
RobinOok | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:55 |
Nee, foto ziet er prima uit. Obv het zakje en dat ik niet überhaupt niet van gehaktballen hou. [ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 18-10-2018 22:02:55 ] | |
RobinOok | donderdag 18 oktober 2018 @ 21:59 |
Afzeiken? Omlaag halen? Doe effe normaal, mafkees! Lees anders even terug wat ik zei. | |
#ANONIEM | donderdag 18 oktober 2018 @ 22:02 |
De sfeer zit er goed in vandaag! | |
MissGiraffe | donderdag 18 oktober 2018 @ 22:20 |
Is standaard. | |
FutureFairytale | donderdag 18 oktober 2018 @ 22:55 |
Lay's Mix en limo. | |
Woelwater | donderdag 18 oktober 2018 @ 23:54 |
Laat maar. | |
FutureFairytale | vrijdag 19 oktober 2018 @ 10:13 |
Kwark, kiwi en thee. Vanmiddag McDonald's. | |
Prego | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:17 |
grapefruitsap | |
klaasweetalles | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:19 |
Ik ga vanavond is bami maken in de wok met veel groente en wat vlees | |
uniekhoorn | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:35 |
Net zelfgemaakte italiaanse tomatensoep. Zo een bak kwark Vanavond bloemkoolsoep met verse pistoletjes en beleg | |
FutureFairytale | vrijdag 19 oktober 2018 @ 12:39 |
werd een turkse pide want de Mc vergat m'n eten mee te geven. | |
Karzai | vrijdag 19 oktober 2018 @ 17:04 |
weekend, kipnuggets, kaassoufleetjes en bitterballen en uiteraard een biertje | |
Karzai | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:02 |
Tevens geen zin om achter het fornuis te staan, ik bestel een pizzaatje en inktvisringen met knoflooksaus | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:08 |
We eten een vluggertje: rijst, kip, spitskool. Zo'n standaard maaltijd voor als we geen zin hebben om te koken. Want ondanks Deliveroo vind ik eten bestellen nog steeds kut. Dus dan moet het wel heel erg zijn (geen zin en/of niks in huis) wil ik iets laten bezorgen. | |
Karzai | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:10 |
Meeste bestel maaltijden zijn ook belabberd, extreme luiheid hier | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:55 |
Ananas toe. Kocht er laatst 2 voor een euro. Ze waren niet briljant lekker. Maar ach, euro. | |
Muck | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:07 |
Een perfect gegaard varkenshaasje (dat maakt me héél blij ) met gekruide aardappelpartjes en sperziebonen (nog uit de tuin ) | |
naatje_1 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:15 |
Penne pittige bolognese magnetronmaaltijd van Spar University | |
kipje1234 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:33 |
soep uit de diepvries (iets met courgette, prei, broccoli- en bloemkoolstronken) en een italiaanse bol met gesmolten kaas uit de oven | |
Zo-is-dat | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:59 |
Hier was t falafel met alles er op en er aan | |
FutureFairytale | vrijdag 19 oktober 2018 @ 20:59 |
dat maakt mij ook altijd blij, als ie prachtig mooi (licht)roze van binnen is Ik werd vanavond ook blij van mijn eten. Heb pasta alla vodka gemaakt met extra knoflook, Spaanse peper (incl zaadlijsten) en knoflookgarnalen. Vooral de pancetta rook en smaakte zo lekker | |
FutureFairytale | vrijdag 19 oktober 2018 @ 23:39 |
Ontembare trek dus na zakje chips en blokjes kaas nog fire noodles. Maar wel genoten | |
Karzai | zaterdag 20 oktober 2018 @ 08:44 |
paar kopjes koffie en een kommetje kwark met blauwe bessen | |
#ANONIEM | zaterdag 20 oktober 2018 @ 09:58 |
Koffie | |
Limoentjuh | zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:35 |
| |
uniekhoorn | zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:03 |
Boterham koeientong, beschuit kaas, gekookt ei, koffie | |
Karzai | zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:06 |
Spiegeleieren met bacon en een glas melk | |
Karzai | zaterdag 20 oktober 2018 @ 15:46 |
vanavond Fusilli met gehakt groente en kaas zal er ongeveer zo uit gaan zien [ Bericht 72% gewijzigd door Karzai op 20-10-2018 15:53:55 ] | |
uniekhoorn | zaterdag 20 oktober 2018 @ 17:34 |
Straks naar de Italiaan.. of pizza met inktvis of varkenshaas met champignon/ui/paprika roomsaus en frietjes. | |
golfer | zaterdag 20 oktober 2018 @ 17:52 |
Viskoekjes volgens dit IJslandse recept: https://www.sbs.com.au/food/recipes/fish-balls-kaffivagninn met daarbij een salade van mango en komkommer. | |
SoS87 | zaterdag 20 oktober 2018 @ 19:17 |
Nasi met babi pangang en mini loempias. En pils. | |
Prego | zaterdag 20 oktober 2018 @ 19:47 |
Raclette straks | |
uniekhoorn | zaterdag 20 oktober 2018 @ 21:07 |
Pizza dynamite voor lief, pizza groenten met inktvis voor mijzelf. tomatensoep en bij d pizza nog een bak patat. Honger | |
#ANONIEM | zaterdag 20 oktober 2018 @ 21:49 |
Biertje | |
SoS87 | zaterdag 20 oktober 2018 @ 21:50 |
| |
Atak | zaterdag 20 oktober 2018 @ 22:10 |
Lam etc | |
FutureFairytale | zaterdag 20 oktober 2018 @ 22:14 |
Live Cooking buffet gehad. Was heerlijk. Kies er zelf niet voor maar was uitgenodigd. Warmgerookte zalm en rosé gebakken zalm. Garnalen, biefstukje rare gebakken, stooflapje, champignons in room, zeewiersalade, feta-olijfsalade, zoetzure komkommer. Toe tiramisu en bolletje pistacheijs. | |
Haags | zondag 21 oktober 2018 @ 09:14 |
Koffie | |
Questular | zondag 21 oktober 2018 @ 09:18 |
Koffie | |
Karzai | zondag 21 oktober 2018 @ 09:19 |
Koffie en een kwark met blauwe bessen en honing | |
#ANONIEM | zondag 21 oktober 2018 @ 09:45 |
Restjes bruine nasi van gisteren. | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2018 @ 11:52 |
Walnootbroodje van de Lidle met wildpaté van de Lidl en sriracha niet van de Lidl. Ooit was walnotenbrood mijn lievelingsbrood, maar dit broodje met walnoten was maar zo zo. Die ga ik niet nog eens kopen. | |
emmyemmy2 | zondag 21 oktober 2018 @ 12:36 |
Hebbe. Alleen zou ik de sriracha weglaten, ben ik niet zo fan van | |
emmyemmy2 | zondag 21 oktober 2018 @ 12:37 |
Ik had wentelteefjes met wat gebakken peer, want oud brood dat op moest.
| |
FutureFairytale | zondag 21 oktober 2018 @ 16:27 |
Goedkoop zeg, zo'n zak! En wentelteefjes maakte mijn moeder vroeger wel maar ik at ze eigenlijk nooit. Weet niet of ik ze nu lekker vind of mwoah. Ik eet vanavond 'Hongaarse pastei' (recept) | |
FANN | zondag 21 oktober 2018 @ 16:40 |
en zag die van jou ook er ook zo goed uit? Maar deze ziet er lekker uit! Was het gelukt? was het ook lekker? Ik heb net een Bak Groentesoep gegeten met een broodje gekookt ei was lekker! En ik krijg NU koffie maar ik heb de afwas gedaan..... en ik had de soep gemaakt. dus mag wel .... ik heb alleen het ei niet zelf gelegd, dat dan weer niet.... . | |
FANN | zondag 21 oktober 2018 @ 16:41 |
OH....... lekker.... wentelteefjes.... ziet er goed uit... ga ik ook weer eens eten....... | |
golfer | zondag 21 oktober 2018 @ 17:28 |
Straks: gepofte aardappel uit de oven met wasabi-mayonaise, salade, tournedos van ossenhaas die in de sous vide gegaard is en daarna nog even hard gebakken in de pan. | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2018 @ 17:37 |
Is tournedos niet altijd van ossenhaas? | |
uniekhoorn | zondag 21 oktober 2018 @ 19:50 |
Spruitjes, kippenlevers met spekjes, satesaus en komkommersalade | |
#ANONIEM | zondag 21 oktober 2018 @ 20:10 |
Biertje...ik heb tenslotte vakantie. | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2018 @ 23:15 |
Kippenlevers. Van de week ook weer eens maken. | |
Prego | zondag 21 oktober 2018 @ 23:21 |
yup. OT: pils want morgen vrij | |
FutureFairytale | maandag 22 oktober 2018 @ 11:04 |
Ontbijt was een punt hazelnootcreme gebak van Maison Kelder Vanmiddag volkoren beschuiten met oude kaas en komkommer + 2 kiwi's. Vanavond Jjajangmyeon (pittig) | |
christmastsunami | maandag 22 oktober 2018 @ 11:17 |
als je een ongeveer 2 a 3 cm plak vd haas snijdt, is het tournedos maar dan blijft ook nog het puntje over en de ketting aan de haas die zou je kunnen vastbinden, maar dan is het volgens mij geen tournedos meer | |
#ANONIEM | maandag 22 oktober 2018 @ 15:30 |
ChrisCarter | maandag 22 oktober 2018 @ 15:49 |
FutureFairytale | maandag 22 oktober 2018 @ 16:18 |
En nu geen soep ervan maken he? | |
FutureFairytale | maandag 22 oktober 2018 @ 16:19 |
Deze vind ik ook best lekker, ken je de chilimansi versie? Die vind ik nog lekkerder. Combi tussen chili en kalamansi (citrusvrucht). | |
christmastsunami | maandag 22 oktober 2018 @ 16:19 |
komt goed | |
#ANONIEM | maandag 22 oktober 2018 @ 16:32 |
Ik ken dit merk nog helemaal niet, moet het ook nog wat opleuken voor vanavond. Is het erg pittig? | |
FutureFairytale | maandag 22 oktober 2018 @ 16:57 |
Nee. Beetje citroensap erover, lente-uitjes erover en garnalen ernaast en je hebt prima eten. Wel minimaal 2 pakjes gebruiken. Die dingen zijn maar 60 gram. | |
#ANONIEM | maandag 22 oktober 2018 @ 16:58 |
Goed idee wel, ga ik regelen. | |
ChrisCarter | maandag 22 oktober 2018 @ 17:47 |
Ik heb er netjes alle vocht uit gehaalf | |
realAIVD | maandag 22 oktober 2018 @ 18:10 |
Straks een grain bowl maken met bulgur-quinoa, julienne wortel en lente-ui met yuzu(-achtige) dressing, gebakken uitjes, pork floss en "char siu aubergine". Ben vooral benieuwd naar die aubergine | |
christmastsunami | maandag 22 oktober 2018 @ 18:14 |
lastig vaak is aubergine in de reguliere supermarkt, veel te drassig om flink mee te bakken ook al dep je de plakken droog, met zout en ze een tijdje vocht te laat ontrekken ze moeten jonger en vooral wat groener vruchtvlees hebben, wil het goed lukken | |
realAIVD | maandag 22 oktober 2018 @ 20:45 |
De aubergine in kleine stukjes gemengd met char siu saus, sojasaus, olijfolie, azijn en vijfkruidenpoeder en dan rustigjes aan gebakken en dan met alle eerder genoemde zaken gecombineerd en lekker zitten eten | |
christmastsunami | maandag 22 oktober 2018 @ 21:30 |
het lijkt wel shitgoedkoop en dan ben ik altijd nieuwsgierig, sowieso gierig die gebakken aubergine met licht gebakken bosui, smaakt natuurlijk goed zeker op een soort sojasaus basis maar alles is nu fijn gesneden en dat is toch zonde als het zou lukken om grotere grote stukken te maken, met die peen in plakjes ofzo, zou ik het lekker vinden maar dan moet de gesneden peen, wel wat langer gegaard worden [ Bericht 2% gewijzigd door christmastsunami op 22-10-2018 21:36:34 ] | |
Smallish | maandag 22 oktober 2018 @ 22:53 |
Tournedos is volgens mij ossenhaas idd. Kippenlevers met satesaus is raar, vind ik. | |
christmastsunami | maandag 22 oktober 2018 @ 23:16 |
kippenlevers is iets waar mijn moeder, zo een hele boel van zou kunnen wegvreten ik niet, er zijn grenzen smaken verschillen | |
FutureFairytale | dinsdag 23 oktober 2018 @ 11:57 |
Vanmorgen vifit. Net thee en kokosbiscuitje. Vanmiddag kip noedelsoep. Vanavond zalm in bladerdeeg en broccoli met sausje. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 oktober 2018 @ 11:57 |
Koffie | |
mascara-klodder | dinsdag 23 oktober 2018 @ 13:34 |
Ja Had ik voor ik op vakantie ging al. Ontbijt: left-over chili con carne met zure room Lunch: Griekse yoghurt met cruesli en noten Nu: uitdeelzakje chips Avond: zuurkoolstampot met spekjes en hamlapjes |