abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 september 2018 @ 20:11:20 #102
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181648969
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 20:07 schreef Physsic het volgende:

[..]

Greepspoor..?
Ja dat is denk ik nu een betere term ter onderscheid, waar we al eerder over spraken. Het woord zelf zal ws nog niet is al in diverse jurisprudentie opgenomen. Naast greepspoor, kent men ook contact-, sleep- en aanraaksporen. Je moet er bijna op het hoofdspoor van staan. Wel interessant, afgezien van de trieste achtergrond, om daarvan op spoorhoogte te komen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Vallon op 02-09-2018 20:18:18 (aanvulling) ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 2 september 2018 @ 23:08:56 #103
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181653755
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 14:45 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat is gewoon niet correct, de tekst van de afgelegde eed zegt eigenlijk al genoeg:

`Ik zweer (beloof) getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen, die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.'

Die eed is overigens sowieso supervaag en gruwelijk achterhaald. Trouw zweren aan de koning bijvoorbeeld is natuurlijk volstrekte onzin in 2018. Al helemaal als monarchie niet je voorkeur heeft qua staatsinrichting en aangezien advocaten geleerd zijn mag je aannemen dat een significant deel van die groep de monarchie op juiste waarde schat: ouderwets en zinloos.

Verder kan je natuurlijk bepaalde zaken weigeren. Als iemand geen zedenzaken wil aannemen dan zegt deze advocaat in feite van zichzelf dat hij (nu) niet capabel genoeg is om een cliënt de rechtsbijstand te verlenen die hij verdient. Bovendien heeft elke advocaat gewoon zijn specialisme(n).

Ook de Ankers gaven na afloop van het Roberts M. proces aan dat ze met dat type zaak toch wel even flink klaar waren.
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181653885
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 16:54 schreef Gorraay het volgende:


Het gaat hier om sporen die Vuyk “contactsporen” noemde. Sporen die zo oppervlakkig of gering waren dat er in 1998 geen profiel uit verkregen kon worden. Een van de conclusies van de sectie op 13 augustus 1998 was dat er geen sperma op de kleren of het lichaam van Nicky heeft gezeten. Uit de contactsporen kon enkele jaren later alsnog een profiel worden verkregen.
Men onderscheidt drie soorten biologische contactsporen: gebruikssporen (b.v. door veelvuldig contact met gedragen kleding), greepsporen (door eenmalig intensief contact, b.v. stukgetrokken kleren) en aanrakingssporen (eenmalig niet-intensief contact, b.v. deurbellen of harde schijven ;)). Dit type sporen verschilt dus van b.v. sperma- of bloedsporen. Ik ben er steeds van uitgegaan dat de sporen die Leistra noemt geen spermasporen waren.
Ik ken het verschil.
Wat ik bedoelde te zeggen is dat de Vries zover ik mij herinner heeft gezegd dat ze bewust niet gezegd hebben om welk soort sporen het ging, omdat de donor dan een verhaal zou kunnen voorbereiden. Hij voegde daar aan toe dat het in ieder geval sporen betrof waarbij de donor heel wat uit te leggen had.

Indien het gewoon een contactspoor betrof is dat dus gewoon onwaar geweest en bovenal onzin met de bedoeling effect bejag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 02-09-2018 23:59:16 ]
pi_181654183
Dat zei Jan Eland zelf ook, aan tafel bij Laat op Eén.

Daarom vond ik het zo opmerkelijk dat in het boek van Vuijk al werd geschreven over watvoor soort spoor het zou gaan.
pi_181654342
En nee, van mij hoeft hij niet opgeknoopt te worden in een boom.. totaal zinloos

Denemarken heeft 90 kleine eilanden, te klein voor een dorp. Maar groot in oppervlakte, zet die Mac gyver daar op als opzichter. Hij blij, wij blij, kan die volwassen leren over de natuur.
pi_181654355
In de persco werd aangegeven dat het onderzoek naar de andere sporen nog zal doorgaan. Er was (een paar dagen geleden) nog wat onduidelijkheid in dit topic om hoeveel sporen het nou ging en watvoor sporen dat waren. In de uitzending van Laat op Eén zegt Jan Eland dat het inderdaad om totaal drie sporen gaat. Eén daarvan is uiteraard het spoor waar Jos voor is aangehouden. Het andere spoor betreft DNA van de tissue dat een eindje verderop is gevonden. Ze denken niet dat dit een daderspoor is. Het laatste spoor is een ander “klein spoor” op de kleding van Nicky. Ook hiervan denken ze niet dat het een daderspoor is.
pi_181654407
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 23:40 schreef Physsic het volgende:
In de persco werd aangegeven dat het onderzoek naar de andere sporen nog zal doorgaan. Er was (een paar dagen geleden) nog wat onduidelijkheid in dit topic om hoeveel sporen het nou ging en watvoor sporen dat waren. In de uitzending van Laat op Eén zegt Jan Eland dat het inderdaad om totaal drie sporen gaat. Eén daarvan is uiteraard het spoor waar Jos voor is aangehouden. Het andere spoor betreft DNA van de tissue dat een eindje verderop is gevonden. Ze denken niet dat dit een daderspoor is. Het laatste spoor is een ander “klein spoor” op de kleding van Nicky. Ook hiervan denken ze niet dat het een daderspoor is.
zoals velen hier ook denken, Jos is geen einzelgänger geweest, hulpje van...
pi_181654431
Ik baal serieus dat hij de familie en het dorp bewust 20 jaar lang kapot gemaakt heeft.

Hij is mededader, van een hele slimme Joos
pi_181654448
Limburger
Welke advocaat is bereid om Jos Brech te verdedigen?

Vandaag om 19:45 door Annelies Hendrikx
Welke advocaat is bereid om Jos Brech te verdedigen?
FOTO: YOUTUBE
Welke afwegingen maken advocaten? Wat doen zij als ene Jos Brech aanklopt voor juridische bijstand?
Ook de verdachte van de moord op Nicky Verstappen heeft daar recht op, vinden zij in feite allemaal. Toch zijn ze niet altijd bereid zijn belangen te behartigen in een strafzaak, blijkt uit een belrondje langs Limburgse raadslieden.

Nee, niet van harte, zeggen ze bij Vonken en Szymkowiak Strafrechtadvocaten in Maastricht. Zeker niet als Jos Brech een bekennende houding aanneemt. "Wij staan niet héél graag pedoseksuele zedendelinquenten bij”, zegt Peer Szymkowiak, die het er al met zijn kantoorgenoot Tuur Vonken over heeft gehad.

Niet geliefd
"Wij staan vooral verdachten van gewelds- en drugsdelicten bij, dat is onze corebusiness. Verdachten van pedo-zaken zijn niet geliefd in de gevangenis. Als je een verdachte als deze man bijstaat, maak je je dus niet geliefd bij andere cliënten.”

Dat het Maastrichtse kantoor meteen landelijk zijn naam zou vestigen, maakt de kwestie in de ogen van Szymkowiak niet anders. "Wàt voor naam vestig je dan?” Hij zou het misschien nog overwegen als de verdachte in de zaak-Verstappen zou ontkennen: "Dan kan het juridisch interessant zijn, maar dat is mede afhankelijk van de inhoud van het dossier.”

Eerlijk
In Venlo klinkt een diametraal tegenovergesteld geluid. Advocaat Guus Lina ziet geen enkele belemmering om Brech bij te staan. "Ook deze man heeft recht op een eerlijke berechting. Ook als hij zou bekennen. Een bekentenis zegt niet altijd alles en enkel een DNA-spoor is ook geen bewijs. Er zijn variaties in bekentenissen; persoonlijke omstandigheden spelen een rol plus de omstandigheden rondom het delict.”

Dat hij wel eens de toorn van (een deel van) de samenleving over zich zou kunnen afroepen door de verdachte van de moord op Nicky Verstappen bij te staan, deert Lina niet. "Dat risico loop je als strafrechtadvocaat. Dat neem ik op de koop toe.”

Goede verdediging
Raadsvrouw Karin Schepers in Sittard is het hartgrondig met Lina eens. "Waarom zou ik dat niet doen? Het is nog maar de vraag of hij betrokken was bij het overlijden van Nicky. Maar ook als hij zou bekennen zou ik hem bijstaan. Hij verdient een goede verdediging. Hij krijgt een enorm apparaat tegenover zich in de vorm van het Openbaar Ministerie. De hele maatschappij keert zich tegen hem. Ik vind het schandalig hoe er nu al over hem wordt gesproken.”

Strafrechtadvocate Françoise Landerloo in Maastricht twijfelt. "Het is een grote prestigieuze zaak, dat weegt mee. Maar je kunt je agenda verder leegvegen; heb je er überhaupt tijd voor? Een tweede overweging is van persoonlijke aard: door de publieke opinie word je opgehangen aan de hoogste boom. Is je huid dik genoeg? En: welk effect heeft het op je andere cliënten? Wij kregen al telefoontjes uit de gevangenis: ‘Als je die zaak gaat doen, ben ik weg.’”

Normaal
Maar juridisch is de zaak natuurlijk wel interessant, vindt Landerloo: "Tenminste, als hij niet bekent. Doet hij dat wel, dan ligt het anders.”

In Roermond klinkt geen enkele twijfel: advocaat Ludo Hameleers zou de verdachte in de zaak-Verstappen absoluut niet weigeren. "Ik zou alleen een cliënt weigeren als het bijvoorbeeld familie is of als ik het slachtoffer gekend heb. Het is toch je werk? Deze man moet een gewoon, eerlijk proces krijgen en iedereen moet eens normaal gaan doen. Juridisch vind ik het een interessante zaak, ook als hij bekent blijven er vragen over. We kennen de omstandigheden niet, he. We weten heel veel niet. Ik zou alles doen om hem zo goed mogelijk bij te staan. Wij verdedigen de dader, niet de daad.”

Hameleers is er niet bang voor dat niet alleen hem, maar wellicht ook familieleden verwensingen en bedreigingen te wachten staan als hij Brech zou verdedigen. "Wij wijken niet voor druk of dreiging. Mijn gezin staat daar gelukkig precies hetzelfde in.”
pi_181654518
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 23:47 schreef Woonbootjes het volgende:
Limburger
Welke advocaat is bereid om Jos Brech te verdedigen?

Vandaag om 19:45 door Annelies Hendrikx
Welke advocaat is bereid om Jos Brech te verdedigen?
FOTO: YOUTUBE
Welke afwegingen maken advocaten? Wat doen zij als ene Jos Brech aanklopt voor juridische bijstand?
Ook de verdachte van de moord op Nicky Verstappen heeft daar recht op, vinden zij in feite allemaal. Toch zijn ze niet altijd bereid zijn belangen te behartigen in een strafzaak, blijkt uit een belrondje langs Limburgse raadslieden.

Nee, niet van harte, zeggen ze bij Vonken en Szymkowiak Strafrechtadvocaten in Maastricht. Zeker niet als Jos Brech een bekennende houding aanneemt. "Wij staan niet héél graag pedoseksuele zedendelinquenten bij”, zegt Peer Szymkowiak, die het er al met zijn kantoorgenoot Tuur Vonken over heeft gehad.

Niet geliefd
"Wij staan vooral verdachten van gewelds- en drugsdelicten bij, dat is onze corebusiness. Verdachten van pedo-zaken zijn niet geliefd in de gevangenis. Als je een verdachte als deze man bijstaat, maak je je dus niet geliefd bij andere cliënten.”

Dat het Maastrichtse kantoor meteen landelijk zijn naam zou vestigen, maakt de kwestie in de ogen van Szymkowiak niet anders. "Wàt voor naam vestig je dan?” Hij zou het misschien nog overwegen als de verdachte in de zaak-Verstappen zou ontkennen: "Dan kan het juridisch interessant zijn, maar dat is mede afhankelijk van de inhoud van het dossier.”

Eerlijk
In Venlo klinkt een diametraal tegenovergesteld geluid. Advocaat Guus Lina ziet geen enkele belemmering om Brech bij te staan. "Ook deze man heeft recht op een eerlijke berechting. Ook als hij zou bekennen. Een bekentenis zegt niet altijd alles en enkel een DNA-spoor is ook geen bewijs. Er zijn variaties in bekentenissen; persoonlijke omstandigheden spelen een rol plus de omstandigheden rondom het delict.”

Dat hij wel eens de toorn van (een deel van) de samenleving over zich zou kunnen afroepen door de verdachte van de moord op Nicky Verstappen bij te staan, deert Lina niet. "Dat risico loop je als strafrechtadvocaat. Dat neem ik op de koop toe.”

Goede verdediging
Raadsvrouw Karin Schepers in Sittard is het hartgrondig met Lina eens. "Waarom zou ik dat niet doen? Het is nog maar de vraag of hij betrokken was bij het overlijden van Nicky. Maar ook als hij zou bekennen zou ik hem bijstaan. Hij verdient een goede verdediging. Hij krijgt een enorm apparaat tegenover zich in de vorm van het Openbaar Ministerie. De hele maatschappij keert zich tegen hem. Ik vind het schandalig hoe er nu al over hem wordt gesproken.”

Strafrechtadvocate Françoise Landerloo in Maastricht twijfelt. "Het is een grote prestigieuze zaak, dat weegt mee. Maar je kunt je agenda verder leegvegen; heb je er überhaupt tijd voor? Een tweede overweging is van persoonlijke aard: door de publieke opinie word je opgehangen aan de hoogste boom. Is je huid dik genoeg? En: welk effect heeft het op je andere cliënten? Wij kregen al telefoontjes uit de gevangenis: ‘Als je die zaak gaat doen, ben ik weg.’”

Normaal
Maar juridisch is de zaak natuurlijk wel interessant, vindt Landerloo: "Tenminste, als hij niet bekent. Doet hij dat wel, dan ligt het anders.”

In Roermond klinkt geen enkele twijfel: advocaat Ludo Hameleers zou de verdachte in de zaak-Verstappen absoluut niet weigeren. "Ik zou alleen een cliënt weigeren als het bijvoorbeeld familie is of als ik het slachtoffer gekend heb. Het is toch je werk? Deze man moet een gewoon, eerlijk proces krijgen en iedereen moet eens normaal gaan doen. Juridisch vind ik het een interessante zaak, ook als hij bekent blijven er vragen over. We kennen de omstandigheden niet, he. We weten heel veel niet. Ik zou alles doen om hem zo goed mogelijk bij te staan. Wij verdedigen de dader, niet de daad.”

Hameleers is er niet bang voor dat niet alleen hem, maar wellicht ook familieleden verwensingen en bedreigingen te wachten staan als hij Brech zou verdedigen. "Wij wijken niet voor druk of dreiging. Mijn gezin staat daar gelukkig precies hetzelfde in.”
Ja deze man verdient een goede advocaat net als de nabestaanden gewoon de waarheid willen horen.

Los van mogelijke straf, wat is er gebeurt?waarom liep het uit de hand?

Ga er ff vanuit dag het een ongeluk was...
pi_181654533
Pittige baan: dieven en moordenaars behandelen in de gevangenis

https://www.ad.nl/ad-werk(...)gevangenis~a2f7985b/


Bron AD
pi_181654571
quote:
14s.gif Op zondag 2 september 2018 19:41 schreef Vallon het volgende:

een greepspoor
De enige bron hiervoor is die Gerlof.

Hij bedoelt gewoon contactsporen.
Van greepsporen is meer dan de helft na 3 maanden niet meer zichtbaar, laat staan na 20 jaar.
https://magazines.forensi(...)ding-zichtbaar-maken
pi_181654597
Als deze echt schuldig is en komt in het gevang, geef ik hem niet lang als de mede gevangen horen waarvoor dat die mag zitten.
Ik heb zo een vermoeden dat men zelfs in die wereld niet gesteld is op sommige in de samenleving.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2018 23:59:22 ]
pi_181654656
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 23:59 schreef john2406 het volgende:
Als deze echt schuldig is en komt in het gevang, geef ik hem niet lang als de mede gevangen horen waarvoor dat die mag zitten.
Ik heb zo een vermoeden dat men zelfs in die wereld niet gesteld is op sommige in de samenleving.
Daarom gewoon vertel de waarheid. Buiten de gevangenis om... daarbuiten is het pas echt link, zeker op een zebrapad...
pi_181654728
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 23:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ja deze man verdient een goede advocaat net als de nabestaanden gewoon de waarheid willen horen.

Los van mogelijke straf, wat is er gebeurt?waarom liep het uit de hand?

Ga er ff vanuit dag het een ongeluk was...
Benieuwd wie de verdediging op zich gaat nemen ?
pi_181654758
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 00:09 schreef Woonbootjes het volgende:

[..]

Benieuwd wie de verdediging op zich gaat nemen ?
Is er dan al een beschuldiging?

Of bedoel je voorlopig raadsheer, voor deze?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2018 00:13:06 ]
pi_181654776
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 23:57 schreef Za het volgende:

[..]

De enige bron hiervoor is die Gerlof.

Hij bedoelt gewoon contactsporen.
Van greepsporen is meer dan de helft na 3 maanden niet meer zichtbaar, laat staan na 20 jaar.
https://magazines.forensi(...)ding-zichtbaar-maken
Contactsporen

• Wat? Een contactspoor ontstaat wanneer lichaamscellen van een persoon door (in)direct contact worden overgedragen.

• Wie? Gemiddeld verliest iedereen 400.000 huidcellen per dag en laat hierdoor veel contactsporen achter. Elke huidcel bevat zo‘n 5 picogram DNA. Voor het maken van een DNA-profiel is tegenwoordig minder dan 100 p nodig. Een tiental cellen zijn dus genoeg om een DNA-profiel te verkrijgen. Maar ook nauwelijks waarneembare speeksel­druppeltjes kunnen een contactspoor opleveren.

• Waar? Op alles wat je aanraakt, draagt of stevig vastpakt. Kleding, handschoenen en sieraden (gebruikssporen), het moordwapen, een autostuur of (de kleding van) het slachtoffer (greepsporen) of de deurbel (aanraaksporen).

• Hoe? Een contactspoor wordt door wrijven met een (vochtig) doekje of staafje overgebracht in een buisje, waarna het DNA wordt geëxtraheerd. Het DNA wordt met PCR vermenigvuldigd, waarna een DNA-profiel wordt gemaakt op basis van STR (short tandem repeats) met behulp van automatische DNA-sequensers.

De kans om een DNA-profiel uit een contactspoor te krijgen is 1 op 5.

https://www.c2w.nl/nieuws/vooraf-voorspeld/item17581
pi_181654821
quote:
14s.gif Op zondag 2 september 2018 19:41 schreef Vallon het volgende:

Die greepsporen waaruit DNA zou zijn gewonnen maakt het voor mij erg boeiend. Hoe leg je dat als verdachte uit ? Jouw DNA in een greepspoor van een stuk textiel....... tough case.
Wat voor anno 2000 werd bedoelt met de term greepspoor, is iets heel anders dan de techniek die men sinds 2017 aan het ontwikkelen is, en waar jij naar linkt.
  maandag 3 september 2018 @ 01:11:28 #121
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655155
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 00:17 schreef Za het volgende:

[..]

Wat voor anno 2000 werd bedoelt met de term greepspoor, is iets heel anders dan de techniek die men sinds 2017 aan het ontwikkelen is, en waar jij naar linkt.
Nope, ik praat niet over 2000, ik spreek over de meest recente ontwikkelingen 2017/2018.
Lees en bekijk de NFI video's maar even met wat nu mogelijk is EN door de rechter wordt geaccepteerd.

Ik weet ook dat in 2000 met een greepspoor iets heel anders mee werd bedoeld. In 2000 kon men nog geen DNA uit greepsporen halen dus greepsporen waren sporen die zichbaar bleven waarmen iets gegrepen had.

Het "woord" greepspoor hebben we (ik, deels met correctie) hier gebruikt om duidelijk een onderscheid te maken over welk DNA we spreken, zodat we niet langs elkaar heen praten. Voor het gemakt kunnen we ook de term "DNA greepspoor" hanteren.

Nogmaals, we speculeren er hier vrolijk op los. Ik nodig je uit om jouw visie dan maar te geven op grond waarvan Jos B serieus anders verhoord kan worden. Wanneer je het hebt over alleen DNA sporen - die mobiel - gaat de hele zaak sws mank.

Alleen met - aantoonbaar bewijs voor - "DNA greepsporen" kan je Jos B serieus gaan verhoren met hoe die - dus van zijn DNA hand - op de pyjama-broek of (mogelijk zelfs lichaam) van Nicky terecht zijn gekomen. Contact-, aanraak-, veeg- en sleepsporen, zijn mobiel kunnen in principe zijn op/aangewaaid of via andere wegen daar terecht zijn gekomen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 3 september 2018 @ 01:12:48 #122
387433 Gorraay
hi-de-hi! ho-de-ho!
pi_181655160
quote:
1s.gif Op zondag 2 september 2018 23:15 schreef Za het volgende:

[..]

Ik ken het verschil.
Wat ik bedoelde te zeggen is dat de Vries zover ik mij herinner heeft gezegd dat ze bewust niet gezegd hebben om welk soort sporen het ging, omdat de donor dan een verhaal zou kunnen voorbereiden. Hij voegde daar aan toe dat het in ieder geval sporen betrof waarbij de donor heel wat uit te leggen had.

Indien het gewoon een contactspoor betrof is dat dus gewoon onwaar geweest en bovenal onzin met de bedoeling effect bejag.
Dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Een onvolledige of zelfs onjuiste weergave van de feiten in het belang van het onderzoek.
Aldoor dat metalen ruischen van de metalen stralende zee ...
  maandag 3 september 2018 @ 01:25:03 #123
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655205
quote:
Idd... nogmaals THX voor de initiële tip/hint wat verder ook in het topic irt Jos B is uitgewerkt.

Ik ga bijna geloven - en hopen - dat de verdachte Jos B op deze wijze rechtmatig verdacht is en daarom verhoord kan gaan worden.
Moet er natuurlijk wel een duidelijke greep zichtbaar zijn op de kleding. En dan in het verhoor: vertel maar 's hoe de aantoonbare greepsporen, met daarin jouw DNA, daar terecht zijn gekomen.

Alle andere sporen, wanneer het alleen om mobiel DNA gaat, zullen de rechter alleen onvoldoende overtuigen.
Moet wel zeggen dat wanneer er maar één bewijs is, zelfs als dat onomstotelijk van Jos B is, dit onvoldoende is voor een veroordeling (op alle aanklachten). Je moet ook nog motief en gelegenheid aantonen waar(voor) ook een exacter tijdstip van de moord noodzakelijk is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 03-09-2018 01:34:08 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 3 september 2018 @ 01:32:02 #124
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655259
quote:
0s.gif Op zondag 2 september 2018 23:59 schreef john2406 het volgende:
Als deze echt schuldig is en komt in het gevang, geef ik hem niet lang als de mede gevangen horen waarvoor dat die mag zitten.
Ik heb zo een vermoeden dat men zelfs in die wereld niet gesteld is op sommige in de samenleving.
Laten we geen stoer klinkende stemming maken.

Zover ik weet is er in NL nog niet iemand vermoord door een andere medegevangene vanwege het delict. Ook het zeepjesverhaal in de douche kan je vergeten.

Een pedo wordt NL niet opgeborgen bij leden van een motorbende of zo, maar krijgt keurig zijn eigen afdeling(ssoort). Hoe erg ook de daad, ook gevangen hebben recht op hun veiligheid en professionele bewakers die hun werk conform regels doen. We zijn niet in de VS or USSR etc.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181655272
quote:
12s.gif Op maandag 3 september 2018 01:11 schreef Vallon het volgende:

Nope, ik praat niet over 2000, ik spreek over de meest recente ontwikkelingen 2017/2018.
Lees en bekijk de NFI video's maar even met wat nu mogelijk is EN door de rechter wordt geaccepteerd.
Misschien heb ik het mis, maar ik heb de indruk dat je denkt dat er een greepspoor (techniek 2017) van Jos B. is aangetroffen, dat is niet het geval.
  maandag 3 september 2018 @ 01:41:43 #126
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655304
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 01:34 schreef Za het volgende:

[..]

Misschien heb ik het mis, maar ik heb de indruk dat je denkt dat er een greepspoor (techniek 2017) van Jos B. is aangetroffen, dat is niet het geval.
Waarom niet ?

Ik zie geen andere mogelijkheid. Je moet aantonen dat het DNA op NV door de dader/donor daar is aangebracht. Anders kan het toeval, je qua zaak;de das om doen.

Zonder onomstotelijk aantonen dat alleen Jos B het spoor zelf heeft geplaatst, stort imho de hele zaak in elkaar. Wat ik niet hoop voor een oplossing.
Wanneer het OM bluft met alleen "DNA" ansich, krijgen ze imho een verdiende zeperd. Je krijgt dan de hele discussie die we hier in de topics ook al hebben gehad.

NB: Er even vanuit gaande dat er geen ander dader (als ondersteunend) bewijs is dan alleen "DNA". Ik kan mij niet voorstellen dat een verdachte (uit zich)zelf aanvullende bewijzen gaat aandragen.

[ Bericht 22% gewijzigd door Vallon op 03-09-2018 01:50:02 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181655328
quote:
12s.gif Op maandag 3 september 2018 01:11 schreef Vallon het volgende:

Nogmaals, we speculeren er hier vrolijk op los. Ik nodig je uit om jouw visie dan maar te geven op grond waarvan Jos B serieus anders verhoord kan worden. Wanneer je het hebt over alleen DNA sporen - die mobiel - gaat de hele zaak sws mank.
Ik denk dat die er niet is.
Er zal best een onvolledig DNA profiel zijn, waarvan een aantal kenmerken overeenkomen wanneer je richting 1 persoon zoekt, maar waar die persoon niet uit naar voren komt DNA technisch gezien wanneer je dat niet zou doen.

De zaak ging verjaren, door dit pad in te slaan gebeurt dat niet, ook niet wanneer de uiteindelijke verdachte iemand anders dan Jos B blijkt.

Er moeten imo ontlastende feiten zijn mbt Jos B; iemand die midden in de nacht ten minste 4 keer (of vaker) langs de PD fietst, wanneer hij staande wordt gehouden aangeeft in jeugd scouting te werken en uit eigen beweging met een geseponeerd zeden feit komt, en dan toch van de lijst wordt geschrapt, daar moet dan iets tegenover staan.
  maandag 3 september 2018 @ 01:53:29 #128
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655347
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 01:48 schreef Za het volgende:
De zaak ging verjaren, door dit pad in te slaan gebeurt dat niet, ook niet wanneer de uiteindelijke verdachte iemand anders dan Jos B blijkt.
Wanneer dat zo zou zijn... wat - ik geef toe - niet uit te sluiten is, verdient het OM een zeperd en mag het hele zooitje met onmiddellijk ontslag en de eigen bak in vanwege manipulatie.

Ik hoop dat de zaak je eerlijk conform de wet blijft verlopen waarbij ieders rechten ten volle worden gerespecteerd.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181655355
quote:
5s.gif Op maandag 3 september 2018 01:41 schreef Vallon het volgende:

Waarom niet ?
Omdat een dergelijk spoor na 3 maanden in minder dan de helft van de gevallen nog maar te detecteren valt, na 20 jaar kun je er dan niets meer van verwachten.
  maandag 3 september 2018 @ 02:07:59 #130
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181655373
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 01:56 schreef Za het volgende:

[..]

Omdat een dergelijk spoor na 3 maanden in minder dan de helft van de gevallen nog maar te detecteren valt, na 20 jaar kun je er dan niets meer van verwachten.
Dat is niet wat ik begrijp uit de NFI documenten en redenatie. Ik ga er vanuit dat de sporen fatsoenlijk zijn opgeborgen. Juist door die nieuwe (opdamp) technieken, kunnen ze de plaats van ingetrokken DNA in/op stoffen zichtbaar maken.

Hierbij opletten dat we spreken over twee dingen: DNA detectie (wat al gedaan is/was) EN dat het DNA zich - daar ga ik nu vanuit - op/in het zichtbaar gemaakte grijpplek zit.

We gaan het zien. Ik blijf enthousiast dat het gaat om DNA in een grijpplek anno 2017/2018. Wanneer het geen "grijpDNA" is, wordt de zaak imho erg moeilijk. Afijn, tijd voor bed, waken is nu slapen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181656392
quote:
5s.gif Op maandag 3 september 2018 01:41 schreef Vallon het volgende:

[..]



NB: Er even vanuit gaande dat er geen ander dader (als ondersteunend) bewijs is dan alleen "DNA". Ik kan mij niet voorstellen dat een verdachte (uit zich)zelf aanvullende bewijzen gaat aandragen.
Waarom ga je daar steeds vanuit?
  maandag 3 september 2018 @ 07:00:51 #132
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181656604
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 06:01 schreef letmehearyouscream het volgende:

[..]

Waarom ga je daar steeds vanuit?
Snap ik ook niet.

Zwijgen is lastig en niet iedereen kan even goed en consequent liegen. Misschien komt de waarheid dus gewoon boven.
pi_181656993
Volgens mij zijn er veel gepensioneerde rechercheurs, die nu uit verveling cryptogrammen op zitten te lossen om hun verstand scherp te houden, die graag mee willen denken over de onopgeloste zaken. Het is een gemiste kans om dit te laten liggen.

Ik wil er ook voor pleiten een nationale dna-bank op te richten waar men op vrijwillige basis zijn of haar dna af kan staan. Niet dat ik trots zou zijn een misdadiger als bloedverwant te hebben, maar wel heel blij als mijn deelname een deel van de oplossing van een misdrijf blijkt te zijn!
Marianne B.Janssen, Bussum

https://www.telegraaf.nl/(...)zelen-aan-cold-cases

Hier ben ik het helemaal mee eens.
  maandag 3 september 2018 @ 08:19:56 #134
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_181657028
quote:
14s.gif Op maandag 3 september 2018 08:14 schreef Loekie1 het volgende:
Volgens mij zijn er veel gepensioneerde rechercheurs, die nu uit verveling cryptogrammen op zitten te lossen om hun verstand scherp te houden, die graag mee willen denken over de onopgeloste zaken. Het is een gemiste kans om dit te laten liggen.

Ik wil er ook voor pleiten een nationale dna-bank op te richten waar men op vrijwillige basis zijn of haar dna af kan staan. Niet dat ik trots zou zijn een misdadiger als bloedverwant te hebben, maar wel heel blij als mijn deelname een deel van de oplossing van een misdrijf blijkt te zijn!
Marianne B.Janssen, Bussum

https://www.telegraaf.nl/(...)zelen-aan-cold-cases

Hier ben ik het helemaal mee eens.
Hier is zeker wat voor te zeggen. Hoeven de mensen die zich druk maken om privacy niet aan mee te doen, maar je krijgt hopelijk wel een redelijk dekkende verwantschapsdatabank.

Als daar een grote verdachte uitrolt kan je die altijd nog dwingen tot afstaan DNA.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_181658411
Dwingen hoe stel jij je dat voor?
  maandag 3 september 2018 @ 10:33:56 #136
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658521
quote:
14s.gif Op maandag 3 september 2018 08:14 schreef Loekie1 het volgende:
Volgens mij zijn er veel gepensioneerde rechercheurs, die nu uit verveling cryptogrammen op zitten te lossen om hun verstand scherp te houden, die graag mee willen denken over de onopgeloste zaken. Het is een gemiste kans om dit te laten liggen.

Ik wil er ook voor pleiten een nationale dna-bank op te richten waar men op vrijwillige basis zijn of haar dna af kan staan. Niet dat ik trots zou zijn een misdadiger als bloedverwant te hebben, maar wel heel blij als mijn deelname een deel van de oplossing van een misdrijf blijkt te zijn!
Marianne B.Janssen, Bussum

https://www.telegraaf.nl/(...)zelen-aan-cold-cases

Hier ben ik het helemaal mee eens.
Geen idee wie Marianne Janssen is maar de aanname dat gepensioneerde rechercheurs eigenlijk liever nog aan het werk zouden zijn vind ik nogal zeer vreemd.
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181658658
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 00:11 schreef john2406 het volgende:

[..]

Is er dan al een beschuldiging?

Of bedoel je voorlopig raadsheer, voor deze?
Ja dat bedoel ik een advocaat in Nederland
  maandag 3 september 2018 @ 10:41:36 #138
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658664
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:25 schreef john2406 het volgende:
Dwingen hoe stel jij je dat voor?
Je wandelt z'n cel in, forceert hem, stopt een wattenstaafje in z'n wang en klaar?

Of je boeit hem aan een stoel, steekt een spuit in z'n poot en trekt er wat bloed uit?
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181658672
Bij die gepensioneerde zit volgens mij veel ervaring die hebben de fouten al eens gemaakt vermoed ik?
pi_181658688
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:33 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Geen idee wie Marianne Janssen is maar de aanname dat gepensioneerde rechercheurs eigenlijk liever nog aan het werk zouden zijn vind ik nogal zeer vreemd.
Je bent niet bekend met de cold-case teams?
  maandag 3 september 2018 @ 10:49:28 #141
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658791
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 10:42 schreef ootjekatootje het volgende:
cold-case teams
Jawel, hoe is dit relevant?
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181658809
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:41 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Je wandelt z'n cel in, forceert hem, stopt een wattenstaafje in z'n wang en klaar?

Of je boeit hem aan een stoel, steekt een spuit in z'n poot en trekt er wat bloed uit?
Dat hoeft niet eens, een kop te drinken geven daar hangt zijn dna dan aan, aan die kop of beker, rechtmatig verkregen, nee ik denk het niet?

Men wil toch niemand vrijuit laten gaan door een procedure fout of toch wel?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2018 10:51:27 ]
  maandag 3 september 2018 @ 10:52:22 #143
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658838
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:50 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dat hoeft niet eens, een kop te drinken geven daar hangt zijn dna dan aan, aan die kop of beker, rechtmatig verkregen, nee ik denk het niet?
Bij een kop thee drinken wellicht niet want dat impliceert dat je de verdachte niet op de hoogte stelt van de dna afname maar waarom zou je dat doen als je hem gewoon kunt dwingen?

Volgens mij kijk je teveel Amerikaanse films.
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181658854
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:52 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Bij een kop thee drinken wellicht niet want dat impliceert dat je de verdachte niet op de hoogte stelt van de dna afname maar waarom zou je dat doen als je hem gewoon kunt dwingen?

Volgens mij kijk je teveel Amerikaanse films.
Ik heb de overheid mijn dna al eens gestuurd, had de postzegel zelf gelikt!
  maandag 3 september 2018 @ 10:54:15 #145
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658870
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:53 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik heb de overheid mijn dna al eens gestuurd, had de postzegel zelf gelikt!
:?
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181658880
Als ik niet tijdens het onderzoek van begin tot het einde erbij ben, verkrijgt men van mij niks, zie hoeveel fouten in dit topic alleen al voorkomen.
Het gaat door vele mensen handen hoor, wie zegt mij dat alles correct verlopen is?
pi_181658911
En tijdens het onderzoek, van vele mensen dna onderzoeken, waar gewerkt wordt vallen spaanders.
Dat bureau was door dit onderzoek al door hun budget heen voor het hele jaar las ik eens ergens.
  maandag 3 september 2018 @ 10:58:14 #148
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181658937
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:56 schreef john2406 het volgende:
En tijdens het onderzoek, van vele mensen dna onderzoeken, waar gewerkt wordt vallen spaanders.
Dat bureau was door dit onderzoek al door hun budget heen voor het hele jaar las ik eens ergens.
Ja joh, nog even en dat wordt je excuus om niet mee te doen aan het verwantschapsonderzoek.

Asociaal kutvolk die weigeraars, en dan hier ook nog een beetje allerlei bagger gaan zitten posten omdat weigeren goed te praten, hou toch op man.

Als je in een onderzoek als dit weigert ben je gewoon een asociaal stuk stront. Doe het er maar mee :W
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 3 september 2018 @ 10:59:55 #149
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_181658957
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:54 schreef john2406 het volgende:
Als ik niet tijdens het onderzoek van begin tot het einde erbij ben, verkrijgt men van mij niks
Als jij verdachte bent dan kan de politie gewoon dna van je afnemen. Of je het daar nou wel of niet mee eens bent doet niet ter zake.
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_181659000
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja joh, nog even en dat wordt je excuus om niet mee te doen aan het verwantschapsonderzoek.

Asociaal kutvolk die weigeraars, en dan hier ook nog een beetje allerlei bagger gaan zitten posten omdat weigeren goed te praten, hou toch op man.

Als je in een onderzoek als dit weigert ben je gewoon een asociaal stuk stront. Doe het er maar mee :W
Ben jij al geweest Leandra, heb jij al dna afgestaan?
  maandag 3 september 2018 @ 11:03:40 #151
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659015
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:02 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ben jij al geweest Leandra, heb jij al dna afgestaan?
Ik was niet opgeroepen hè....
Daarbij gaat het om de mannelijke lijn, dus hou maar op met je BS.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659047
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:02 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ben jij al geweest Leandra, heb jij al dna afgestaan?
Mss moet je even normaal doen in dit topic?
Lees je eens in, ipv andere users lastig te vallen met je onzin.
pi_181659064
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja joh, nog even en dat wordt je excuus om niet mee te doen aan het verwantschapsonderzoek.

Asociaal kutvolk die weigeraars, en dan hier ook nog een beetje allerlei bagger gaan zitten posten omdat weigeren goed te praten, hou toch op man.

Als je in een onderzoek als dit weigert ben je gewoon een asociaal stuk stront. Doe het er maar mee :W
Laat ze eerst de beveiliging van hun systemen maar eens onder de loep nemen
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 3 september 2018 @ 11:08:57 #154
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659095
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 11:06 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Laat ze eerst de beveiliging van hun systemen maar eens onder de loep nemen
Ja, want dat is een goede reden om je middelvinger op te steken naar de ouders van een dood kind.
Of heb je misschien toch familie wiens DNA op het lichaam kan worden aangetroffen?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659108
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:03 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik was niet opgeroepen hè....
Daarbij gaat het om de mannelijke lijn, dus hou maar op met je BS.
Hoe heeft men dat dan met de zussen van Jos gedaan, om op deze zijn dna uit te komen.

En Jos kwam niet eens uit de buurt, mits het profiel van deze klopt.
  maandag 3 september 2018 @ 11:11:30 #156
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659130
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe heeft men dat dan met de zussen van Jos gedaan, om op deze zijn dna uit te komen.

En Jos kwam niet eens uit de buurt, mits het profiel van deze klopt.
Dat heeft toch geen bal met het verwantschapsonderzoek inzake Nicky Verstappen te maken?
Echt, iedere keer dit soort achterlijke excuses om het niet meedoen aan het onderzoek maar goed te praten, ronduit walgelijk.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659134
Ik kan me niet voorstellen dat ik in deze zaak geen DNA zou afstaan.

Maar dat is misschien makkelijk praten als je niet daadwerkelijk bent opgeroepen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Physsic op 03-09-2018 11:17:00 ]
pi_181659139
En wat die Joos betreft, gaat zogenaamd naar een begrafenis en poetst gelijk zijn kofferbak even goed schoon?
pi_181659216
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 10:54 schreef john2406 het volgende:
Als ik niet tijdens het onderzoek van begin tot het einde erbij ben, verkrijgt men van mij niks, zie hoeveel fouten in dit topic alleen al voorkomen.
Het gaat door vele mensen handen hoor, wie zegt mij dat alles correct verlopen is?
Hoe wil je überhaupt van begin tot het einde van het onderzoek aanwezig zijn? Als dat een vereiste is, hoeft menig verdachte niet mee te werken.
pi_181659237
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:11 schreef john2406 het volgende:
En wat die Joos betreft, gaat zogenaamd naar een begrafenis en poetst gelijk zijn kofferbak even goed schoon?
Kind van zijn kamp vermist, gaat die ff kaarsje aansteken... Voor Nicky.

Terwijl ze (de kampleiding) op dat moment dachten dat hij was weggelopen en de vermissing ook zo behandelden die eerste dag.

Da's pas raar.
  maandag 3 september 2018 @ 11:21:24 #161
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_181659305
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:11 schreef john2406 het volgende:
En wat die Joos betreft, gaat zogenaamd naar een begrafenis en poetst gelijk zijn kofferbak even goed schoon?
Hoezo zogenaamd? Er was toch een begrafenis van een knul van 18 waar hij naartoe ging?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 3 september 2018 @ 11:22:01 #162
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659322
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 11:11 schreef Physsic het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat ik in deze zaak geen DNA zou afstaan.

Maar dat is misschien makkelijk praten als je niet daadwerkelijk bent opgeroepen.
Domme asociale meelopers die kennelijk niet willen inzien wat het belang is van degenen die de weigercampagne in de omgeving zo stug blijven steunen.
Of ze weten natuurlijk wel wat voor types ze in de familie hebben maar vinden een dood kind van een ander er niet genoeg toe doen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659338
Ik wist niet eens iets af van die Joos zijn verleden, vond het echter wel raar toen ik ervan hoorde, 20 jr geleden ongeveer, wij hadden het erover, en we noemden het bij naam, het zaakje stinkt!
  maandag 3 september 2018 @ 11:24:51 #164
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659386
Weigeren mee te doen aan het verwantschapsonderzoek stinkt nog veel harder.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659389
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:22 schreef Leandra het volgende:

[..]

Domme asociale meelopers die kennelijk niet willen inzien wat het belang is van degenen die de weigercampagne in de omgeving zo stug blijven steunen.
Of ze weten natuurlijk wel wat voor types ze in de familie hebben maar vinden een dood kind van een ander er niet genoeg toe doen.
Leandra lal niet zo dom, mijn familie is geweest dus men heeft het al!

Ik spaar de schatkist alleen maar geld uit.
  maandag 3 september 2018 @ 11:26:31 #166
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659423
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:25 schreef john2406 het volgende:

[..]

Leandra lal niet zo dom, mijn familie is geweest dus men heeft het al!

Ik spaar de schatkist alleen maar geld uit.
Flikker toch op met je excuses, nu kon jij weer weigeren omdat je familie al geweest was :r
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659474
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:26 schreef Leandra het volgende:

[..]

Flikker toch op met je excuses, nu kon jij weer weigeren omdat je familie al geweest was :r
En uiteindelijk gaat blijken dat men op de verkeerde plaats gezocht heeft?!
En al dat dna materiaal gaat vernietigd worden, men tekende immers ervoor, alleen voor dit onderzoek.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2018 11:32:40 ]
  maandag 3 september 2018 @ 11:35:35 #168
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181659615
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:29 schreef john2406 het volgende:

[..]

En uiteindelijk gaat blijken dat men op de verkeerde plaats gezocht heeft?!
En al dat dna materiaal gaat vernietigd worden, men tekende immers ervoor, alleen voor dit onderzoek.
Ja? Hoe weet jij dat? Er kan nog voldoende uit dat verwantschapsonderzoek komen.
Maar goed, blijf je achterlijke mantra's maar herhalen om je eigen weigering goed te praten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181659770
Met onze onbetrouwbare overheid vrijwillig iets afstaan. Niet raar dat mensen dat niet doen.
pi_181660068
Bron de Limburger


Jos Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen (inzetje) FOTO: POLITIE
Jos Brech (55) krijgt het zwaar in de Nederlandse gevangenis met zijn medegedetineerden. Als vermeend zedendelinquent sta je onderaan in de criminele pikorde. Als het dan ook nog om een kind gaat, ben je een serieus doelwit. Een dezer dagen wordt Brech uitgeleverd aan Nederland. ’De autoriteiten moeten heel alert zijn om te zorgen dat hij niet wordt aangepakt.’
Of Brech nou schuldig is of niet, doet er voor zijn bajesgenoten weinig meer toe. Hij zal bij aankomst in de Nederlandse gevangenis ontvangen worden als de man die in augustus 1998 Nicky Verstappen seksueel misbruikte en vermoordde. Een 11-jarig kind, wat hem voor criminelen het laagste van het laagste maakt. En dus een doelwit, legt oud-gevangenisdirecteur Jacques van Huet uit. "De grote jongens, de Holleeders, vinden dat zedendelinquenten de échte criminelen zijn, en dan vooral degenen die iets met kinderen hebben gedaan."

Brech zal een dezer dagen door Spanje uitgeleverd worden aan Nederland. Tijdens zijn proces zal hij vastzitten in een huis van bewaring, een voorportaal van de uiteindelijke gevangenis. Pas na een eventuele veroordeling wordt hij overgebracht naar zijn uiteindelijke cel. Maar wie denkt dat hij gerust op zijn proces kan wachten, vergist zich.


Een ruimte
In het huis van bewaring komt hij terecht met allerlei andere verdachten, die allemaal wachten op hun straf. Dief, moordenaar, drugsverslaafde, fraudeur of zedendelinquent, iedereen komt in principe in dezelfde ruimte. Als je naam, foto en mogelijk delict wereldkundig is gemaakt door justitie, kan je het verbergen van je delict wel vergeten, met alle gevolgen van dien.

"Er is sowieso veel verbaal geweld, maar ook fysiek geweld komt regelmatig voor. Je moet dus extra opletten bij bijvoorbeeld het luchten of douchen”, aldus Van Huet. "Het kan zomaar leiden tot een handgemeen, waarbij dat soort mensen behoorlijk in elkaar geslagen kan worden.”

De voormalig gevangenisdirecteur, die in 2005 met pensioen ging, weet waar hij het over heeft. In zijn tijd bij de gevangenis in Scheveningen kreeg hij te maken met Koos Hertogs, die in de jaren ’80 tot levenslang werd veroordeeld voor het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van drie meisjes. "Hij was nog maar net binnen en had al een pak slaag te pakken.” Ook Sander V., de ex-politieman die in maart 2010 de 12-jarige Milly Boele heeft verkracht en vermoord, werd bedreigd binnen de gevangenismuren.

Treiterijen
Strafrechtadvocaat Job Knoester, gespecialiseerd in zedenzaken, bevestigt dat beeld. "Ik doe dit werk al 24 jaar en zedendelinquenten hebben het in de gevangenis gewoon een stuk zwaarder dan niet-zedendelinquenten.” Hij heeft in zijn carrière al veel gehoord over de treiterijen en bedreigingen. "Verbale pesterijen, maar ook spugen in iemands eten of diens spullen kapotmaken of stelen uit de cel als iemand even weg is”, aldus Knoester over de ‘milde variant’ van de problemen.

Knoester stond Jos de G. vorige week bij in het hoger beroep rond de verkrachting en gewelddadige dood van de Eindhovense scholiere Nicole van den Hurk (15) in 1995. Ook De G., die altijd heeft ontkend, kreeg aanvankelijk te maken met beledigingen, pesterijen en bedreigingen.

De dadergroep blijft ook niet in alle gevallen beperkt tot gedetineerden. Knoester kent ook verhalen over gevangenispersoneel dat hun boekje te buiten gaat. Van Huet beaamt dat. "Je moet niet uitvlakken dat onder het personeel ook mensen zijn die zeggen: ‘Ik moet er wel op letten, maar ja, het is wel een zedendelinquent. Ik heb ook zelf kinderen.’” Hij selecteerde in zijn tijd specifiek personeel voor het omgaan met zedendelinquenten.

Na de veroordeling wordt het juist iets rustiger. De dader wordt dan uit het voorarrest in het huis van bewaring door een commissie op een bepaalde afdeling in de gevangenis geplaatst. Weg van gedetineerden die het op ze voorzien hadden. Daarnaast neemt de hoeveelheid aandacht voor een zaak af, waardoor de problemen ook wat afnemen, legt Knoester uit. Vaak belandt een zedendelinquent op een speciale afdeling voor mensen met soortgelijke delicten op hun naam.

Eenzaam
Zedendelinquenten zijn vaak kwetsbare mensen, legt Annemieke den Boer uit, werkzaam als Maatschappelijk Werker en Coördinator Herstelrecht bij Gevangenenzorg Nederland. Ze hebben vaak moeite met het vertrouwen van mensen, en het stigma ‘monster’ weegt ze zwaar.

Gevangenenzorg Nederland biedt gedetineerden, waaronder zedendelinquenten, begeleiding aan in de vorm van contact met vrijwilligers. Juist met zo’n vertrouwenspersoon durven ze te praten over hun angsten en problemen. "Zedendelinquenten raken vaak een groot deel van hun netwerk kwijt zodra hun delict bekend wordt, zeker als het om een zedendelict binnen de huiselijke sfeer gaat.”

In die eerste weken kunnen ze zich heel onveilig voelen. Geen zwakte tonen lijkt het devies. "Op de afdeling hou je je groot. Er hangt natuurlijk een haantjescultuur op zo’n afdeling, en als je zwakte laat zien ben je kwetsbaar”, zegt Den Boer. Een van de manieren is verzwijgen dat je een zedendelict hebt gepleegd, hoewel dat in de praktijk niet meevalt. "Het is generaliserend, maar over het algemeen kunnen gedetineerden inschatten of iemand een doorgewinterde crimineel is die zich in de drugswereld begeeft, of dat het iemand is met een net bloesje die altijd in een kantooromgeving heeft gewerkt.”


Apart
Voor Brech is dat sowieso geen optie. Zijn naam en gezicht zijn internationaal bekend en de zaak-Nicky Verstappen wordt al twintig jaar regelmatig groot uitgelicht in de media. Brech moet hopen dat hij - als high profile-verdachte - direct bij aankomst in Nederland in afzondering wordt gehouden, zegt Van Huet. Dat gebeurde ook bij kindermisbruiker Robert M., die in 2013 veroordeeld werd tot 19 jaar cel voor het misbruiken van tientallen kinderen op een aantal crèches in Amsterdam. Hij liep geen schrammetje op tijdens zijn voorarrest.

Knoester sluit zich daar bij aan, maar merkt wel op dat het eerder uitzondering dan regel is dat verdachten apart worden gezet tijdens hun voorarrest. "In bijzonder gevallen, als iemand écht bedreigd wordt, worden er beveiligingsmaatregelen genomen. Maar daar moet je als advocaat soms wel heel erg je best voor doen.”

Van Huet vertrouwt erop dat justitie rekening houdt met de situatie van Brech. "Hij is een Bekende Nederlander geworden tegen wil en dank. Daardoor is hij natuurlijk al veroordeeld voordat hij voor de rechter heeft gestaan. En zo zal er ook naar hem gekeken worden bij binnenkomst. Nee, hij is niet te benijden.”
  maandag 3 september 2018 @ 12:04:02 #171
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181660199
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:59 schreef Woonbootjes het volgende:
Bron de Limburger
Heb je daar ook een linkje bij? Thnx.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 3 september 2018 @ 12:09:32 #172
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_181660328
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 12:04 schreef Leandra het volgende:

Heb je daar ook een linkje bij? Thnx.
Gelderlander heeft hetzelfde bericht:
https://www.gelderlander.(...)voorarrest~abcfcc4f/
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_181660559
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 12:04 schreef Leandra het volgende:

[..]

Heb je daar ook een linkje bij? Thnx.
http://www.limburger.nl/c(...)-de-echte-criminelen
pi_181660734
Bron Telegraaf


Nu Jos Brech is opgepakt en verantwoording moet afleggen aan de rechtbank over hoe zijn dna op het lichaam van Nicky Verstappen terechtkwam, lijkt het erop dat het recht na twintig jaar toch zijn loop heeft.

Beter laat dan nooit. Terecht worden kritische vragen gesteld over eerdere missers in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Uit de gebeurtenissen van de afgelopen twee decennia mag je concluderen dat de recherche in de beginfase veel steken liet vallen. Meerdere kansen voor open doel Brech eerder te ontmaskeren, werden gemist. Hopelijk komt er een grondige analyse hoe dit kon.

Er gebeurde namelijk iets wat je bij veel meer politieonderzoeken ziet. Vanwege de lange duur valt een onderzoeksteam uiteen en voelt uiteindelijk niemand zich meer verantwoordelijk. Essentiële kennis van het dossier gaat verloren, omdat rechercheurs worden overgeplaatst of aan andere zaken gaan werken.

BEKIJK OOK:
Bram Moszkowicz: ’De gifbeker was wel erg groot’
Als de verslaglegging van de onderzoeksresultaten niet op orde is of amper toegankelijk is, dan gaat het mis. Niemand heeft namelijk meer het overzicht. Dat is individuele rechercheurs niet aan te rekenen. Zelfs al was bij iemand een lampje gaan branden toen Jos Brech jaren geleden al in beeld kwam, dan is het zeer de vraag of in het immense dossier relevante informatie over hem was terug te vinden. Het is een weeffout in het systeem van moordonderzoeken, die veel meer coldcaseteams parten speelt.

Digitaliseren

Gelukkig wordt hard gewerkt aan het digitaliseren van oude politiedossiers. Stoffige mappen, die letterlijk jaren op de plank stonden, hoeven dan niet meer handmatig te worden doorgebladerd. Het wordt zelfs mogelijk ’robot-rechercheurs’ te laten zoeken naar sporen, die in een eerder stadium over het hoofd werden gezien.

BEKIJK OOK:
Prachtig resultaat van dna-onderzoek
De eerste stappen op dit gebied zijn veelbelovend. De ontwikkelingen bij forensische opsporing gaan nu razendsnel. Verbeterde dna-technologie, verwantschapsonderzoeken, robot-rechercheurs; het zijn allemaal instrumenten om moordenaars, die tot nu toe de dans ontsprongen, na jaren alsnog achter de tralies te krijgen.

BEKIJK OOK:
Verbod criminele motorclubs rechtvaardig
Nu de arrestatie van Jos Brech aantoont hoe belangrijk volharding is bij het oplossen van moordzaken, mag niet langer worden gewacht met het ontwikkelen van nieuw beleid om oude moordzaken aan te pakken. In sommige regio’s werken inmiddels professionele coldcaseteams, maar in een aantal gebieden van Nederland steekt de politie amper capaciteit in het napluizen van oude moordzaken.

Petitie

Dat staat in schril contrast met de inzet van honderden rechercheurs bij onderzoeken naar liquidaties in het criminele milieu. Nabestaanden maken zich daar terecht boos over. Een van hen is Wicky van der Meijs, die met hulp zelfs een speciale Facebook-pagina opende. Meer dan honderd nabestaanden steunen inmiddels Wicky’s initiatief. Vandaag publiceert zij een petitie, die ik graag onder uw aandacht breng omdat de zaak Nicky Verstappen niet op zichzelf staat.

„Wij zijn enorm opgelucht met de ontknoping in het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Dat is te danken aan de enorme inzet van politie en justitie. Maar wij vinden dat al de andere meer dan duizend onopgeloste moorden en coldcases dezelfde inzet verdienen. Ook realiseren we ons dat ruim duizend daders in ons land vrij rondlopen en zij kunnen ieder moment weer toeslaan. Dat geeft ons al die jaren een gevoel van angst en onrechtvaardigheid.

Onze dode geliefden kunnen niet meer navertellen wat zij voelden toen zij in die laatste minuten voor zij stierven hun moordenaar soms recht in de ogen keken. Wij, meer dan duizend families, huiveren bij de gedachte dat wij overal de moordenaar van onze geliefden kunnen passeren.

Het is een taak van de overheid verantwoording te nemen om er alles aan te doen om moordenaars niet langer vrij te laten rondlopen. De overheid mag nabestaanden niet in de kou laten staan. Voor ons is het de omgekeerde wereld als moordenaars zich veilig wanen omdat er geen inzet is om achter hen aan te gaan. Tegelijkertijd ervaren de nabestaanden en burgers onveiligheid vanwege een falende bescherming door de overheid.

Bovendien mag het toch geen verschil uitmaken in welke regio een slachtoffer sterft? Waarom is er in Noord-Nederland maar één rechercheur voor coldcase-zaken terwijl in Oost-Nederland tien rechercheurs worden ingezet. Dit is rechtsongelijkheid. Wij vragen een krachtiger en overtuigende aanpak van de meer dan duizend moordzaken en meer goed uitgeruste politieteams en activistische officieren van justitie. Nabestaanden schreeuwen om veiligheid én een eerlijke kans op een antwoord op de vraag wie hun geliefde vermoordde. Dan kan het leven verder.”

Aan deze petitie hoeft wat mij betreft geen woord te worden toegevoegd. Dit appel aan de overheid wordt donderdag verzonden aan premier Mark Rutte, de ministers van Justitie en Veiligheid en de voorzitter van de Tweede Kamer. Vooral voor onze volksvertegenwoordigers ligt er een schone taak aan te sturen op meer daadkracht en middelen. Maar beleidsmakers bij politie en Openbaar Ministerie mogen zich deze cri de coeur van zoveel nabestaanden ook aantrekken. Wie leidt ons na het succes in de zaak van Nicky Verstappen naar het oplossen van meer moordzaken?
pi_181661264
Kijkt niemand voordat die post?
pi_181661286
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:08 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, want dat is een goede reden om je middelvinger op te steken naar de ouders van een dood kind.
Of heb je misschien toch familie wiens DNA op het lichaam kan worden aangetroffen?
Lijkt me erg sterk, maar dit gaat niet om individuele gevallen.

Het doel heiligt de middelen is een zeer gevaarlijk een emotioneel argument en pakt zelden goed uit. Indien dat gedaan wordt kan het enkel als de juiste waarborgen zijn vastgesteld. Daar heb ik mijn twijfels over
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 3 september 2018 @ 13:25:52 #178
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181661707
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 06:01 schreef letmehearyouscream het volgende:
[..]
Waarom ga je daar steeds vanuit?
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 07:00 schreef Kamelenteen het volgende:
[..]
Snap ik ook niet.

Zwijgen is lastig en niet iedereen kan even goed en consequent liegen. Misschien komt de waarheid dus gewoon boven.
Waarom wel er van uitgaan dat een dader na 20 jaar z'n snavel te hebben gehouden, zomaar ineens gaat bekennen ?
Omdat die verhoord wordt door een boze en een aardige rechercheur ? Een moment van verlichtende vergiffenis ? Of omdat er dan zg. een "last" van iemands schouder afvalt ?
Nee, zo iemand heeft 20 jaar de gelegenheid gehad alle scenario's te overdenken, inclusief die van een aanhouding. Er zijn talloze gelegenheden geweest zichzelf aan te geven.

Wanneer een dader gaat zingen zal dat zijn omdat het bewijs tegen hem (of haar) overweldigend aantoont dat alleen hij/zij het heeft (mee)gedaan. Een overtuigend & onweerlegbaar daderspoor is dan precies datgene wat daarvoor nodig is.
Dat een dader gaat zingen is vooral omdat hij/zij kennelijk inziet dat dit alles afwegend, in het belang is van "zichzelf". Een rechter zal "gezien je spijt" rekening houden met de strafmaat.

NB: De mens zal van nature allereerst de belangen van zichzelf en de zijnen beschermen ook in geval van schuld, wanneer daar een (weerzinwekkende) leugen voor nodig is zal hij/zij dat niet nalaten.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181661727
Ik blijf denken dat er "iets" is gevonden op die harde schijf van Jos. En ik denk ook dat die Joos van meer weet
  maandag 3 september 2018 @ 13:43:59 #180
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181662025
quote:
12s.gif Op maandag 3 september 2018 13:27 schreef Wazigwijfke het volgende:
Ik blijf denken dat er "iets" is gevonden op die harde schijf van Jos. En ik denk ook dat die Joos van meer weet
Die Joos ligt al 15 jaar in zijn graf, die weet niets meer.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 3 september 2018 @ 13:44:02 #181
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181662027
quote:
12s.gif Op maandag 3 september 2018 13:27 schreef Wazigwijfke het volgende:
Ik blijf denken dat er "iets" is gevonden op die harde schijf van Jos. En ik denk ook dat die Joos van meer weet
Goede insteek en mogelijk. Jos B maakt iig (veel?) foto's, ook gezien de SD kaartjes die hij bij zich had in Spanje. Niet ondenkbaar dat die (en je YT's) dupliceert op een harddisk.

Foto van Joos (of gemeenschappelijke kennissen/omgeving of mogelijk zelfs NV) op de harde-schijf van Jos B..... waarbij het DNA-onderzoek gericht op Jos B versneld is uitgevoerd als primair bewijs.
Hoe dan ook, er moet meer zijn dan één (stukje verband houdend) bewijs.

We gaan het zien & meemaken of en hoe Jos B zijn where-abouts kan/gaat verklaren.
Ik hoop dat het hele circus serieus wat (?) gaat opleveren; en dat het niet uitloopt op een zeperd waarbij Jos B moet worden voorzien van een nieuwe identiteit en een schadevergoeding.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 3 september 2018 @ 13:44:32 #182
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181662038
quote:
2s.gif Op maandag 3 september 2018 12:09 schreef Copycat het volgende:

[..]

Gelderlander heeft hetzelfde bericht:
https://www.gelderlander.(...)voorarrest~abcfcc4f/
Thnx.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181662190
Ik weet dat kinderverkrachters en zo nogal laag op de ladder staan onder gedetineerden. Maar ik neem aan dat onze detentiecentra (incl die van voorarrest - waarbij nog niemand schuldig bevonden is) veilig genoeg zijn.
Want aan een dode Jos hebben we niets. En om nou blij te zijn dat allerlei mensen (ook zij die onschuldig zijn) het maar 'zwaar gaan krijgen' vind ik persoonlijk een beetje vreemd.
pi_181662330
quote:
14s.gif Op maandag 3 september 2018 13:44 schreef Vallon het volgende:

[..]

Goede insteek en mogelijk. Jos B maakt iig (veel?) foto's, ook gezien de SD kaartjes die hij bij zich had in Spanje. Niet ondenkbaar dat die (en je YT's) dupliceert op een harddisk.

Foto van Joos (of gemeenschappelijke kennissen/omgeving of mogelijk zelfs NV) op de harde-schijf van Jos B..... waarbij het DNA-onderzoek gericht op Jos B versneld is uitgevoerd als primair bewijs.
Hoe dan ook, er moet meer zijn dan één (stukje verband houdend) bewijs.

We gaan het zien & meemaken of en hoe Jos B zijn where-abouts kan/gaat verklaren.
Ik hoop dat het hele circus serieus wat (?) gaat opleveren; en dat het niet uitloopt op een zeperd waarbij Jos B moet worden voorzien van een nieuwe identiteit en een schadevergoeding.
dit, en zet die man tijdens zijn voorarrest preventief apart.
pi_181662405
Er is ook nog een mogelijkheid dat Jos bij betrokkenheid bij levens en zedendelict ooit heeft opgebiecht. En dat deze persoon is gaan praten, na het overlijden van zijn moeder.

Tevens is de kans aanwezig dat "men" na overlijden moeder in de woning (ontruiming) zaken heeft aangetroffen...
pi_181662512
Wanneer gaat de OP bijgewerkt worden? Aangezien jullie al bij deeltje 24 zijn beland neem ik aan dat er toch wel interessante updates zijn?
pi_181662564
quote:
12s.gif Op maandag 3 september 2018 13:25 schreef Vallon het volgende:

[..]


[..]

Waarom wel er van uitgaan dat een dader na 20 jaar z'n snavel te hebben gehouden, zomaar ineens gaat bekennen ?
Omdat die verhoord wordt door een boze en een aardige rechercheur ? Een moment van verlichtende vergiffenis ? Of omdat er dan zg. een "last" van iemands schouder afvalt ?
Nee, zo iemand heeft 20 jaar de gelegenheid gehad alle scenario's te overdenken, inclusief die van een aanhouding. Er zijn talloze gelegenheden geweest zichzelf aan te geven.

Wanneer een dader gaat zingen zal dat zijn omdat het bewijs tegen hem (of haar) overweldigend aantoont dat alleen hij/zij het heeft (mee)gedaan. Een overtuigend & onweerlegbaar daderspoor is dan precies datgene wat daarvoor nodig is.
Dat een dader gaat zingen is vooral omdat hij/zij kennelijk inziet dat dit alles afwegend, in het belang is van "zichzelf". Een rechter zal "gezien je spijt" rekening houden met de strafmaat.

NB: De mens zal van nature allereerst de belangen van zichzelf en de zijnen beschermen ook in geval van schuld, wanneer daar een (weerzinwekkende) leugen voor nodig is zal hij/zij dat niet nalaten.
Eh ik vroeg waarom je er vanuit gaat dat er geen bewijs is? Je denkt dat Jan Eland liegt?
pi_181662602
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 13:53 schreef Black_Baron het volgende:
Ik weet dat kinderverkrachters en zo nogal laag op de ladder staan onder gedetineerden. Maar ik neem aan dat onze detentiecentra (incl die van voorarrest - waarbij nog niemand schuldig bevonden is) veilig genoeg zijn.
Want aan een dode Jos hebben we niets. En om nou blij te zijn dat allerlei mensen (ook zij die onschuldig zijn) het maar 'zwaar gaan krijgen' vind ik persoonlijk een beetje vreemd.
Zedendelinquenten worden apart gezet, zeker als het zo'n bekende zaak is. Zo ook Robert M. Dit is echt zo'n verhaal dat iedereen maar nablaat.
  † In Memoriam † maandag 3 september 2018 @ 14:30:52 #189
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181663015
In feite is Jos het zelf schuld dat ie nu bekend staat als de 'bonte hond'.
Misschien had ie zich beter kunnen melden voordat zijn naam en foto heel Europa doorging.
Maar zover bij mij bekend heeft hij zijn kop in het zand gestoken en wist hij niet eens dat men op zulke schaal naar hem op zoek was.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181663072
Veel mensen, inclusief journalisten, kijken echt te veel Amerikaanse films.
  maandag 3 september 2018 @ 14:41:47 #191
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181663205
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 14:10 schreef letmehearyouscream het volgende:
[..]
Eh ik vroeg waarom je er vanuit gaat dat er geen bewijs is? Je denkt dat Jan Eland liegt?
Moeilijke discussie wanneer je opmerkingen krijgt over de NotaBene voorwaarden waaronder je een eerdere uitspraak doet. Ik hou juist alle mogelijkheden open.

Wanneer er maar één bewijs is in de vorm van opgewaaid DNA, zal er geen veroordeling komen. Wat is mis met die stelling ?
Wanneer het bewijs in de vorm is van een "DNA greepspoor", begin ik er meer in te geloven omdat de dader dan wat heeft uit te leggen. Een dader verdachte hoeft niet uit te (kunnen) leggen hoe zijn DNA bij iemand terecht kan zijn gekomen.

Ik zeg niet dat het OM maar één bewijs heeft, dat kan ik niet weten noch zal er op een persco (letterlijk) gelogen worden. Overtuigde bluf sluit ik zeker niet uit.

De hamvraag is wat en of dat aanvullende "bewijs" dan voldoende houdbaar -en rechtmatig verkregen is. Bewijs dat een rare snuiter al fappend rondfietst(e) of zelfs dat zijn DNA op NV terecht is gekomen, is imho onvoldoende bewijs voor een veroordeling; hooguit een reden dat (diepgaand) te onderzoeken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 03-09-2018 14:56:17 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  † In Memoriam † maandag 3 september 2018 @ 15:05:12 #192
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181663717
Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech woensdag in Nederland.

quote:
Brech zou woensdag om 15:00 uur vertrekken vanuit Barcelona en worden begeleid door medewerkers van Interpol.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  maandag 3 september 2018 @ 15:10:56 #193
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181663830
quote:
Mooi gepland. Om 17u30 (ruim 2 uur vliegen, tenzij ze een Cessna hebben afgehuurd) dus wellicht een persmoment. Wie gaat er liggen op Eindhoven, Venlo of Maastricht ?

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 03-09-2018 15:18:19 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  Spellchecker maandag 3 september 2018 @ 15:22:56 #194
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  † In Memoriam † maandag 3 september 2018 @ 15:29:30 #195
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181664210
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 15:22 schreef maily het volgende:

[..]

Wedden dat hij er morgen al is ....
Jij gaat er dus vanuit dat dit een afleidingsmanoeuvre is, we zullen zien.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181664317
Een speciaal vliegtuig? Speciaal voor criminelen? Bestaat zoiets?
  † In Memoriam † maandag 3 september 2018 @ 15:42:12 #198
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181664461
Het meest voor de hand liggend is dat ze hem naar Sittard of Maastricht sturen.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181664545
quote:
2s.gif Op maandag 3 september 2018 15:42 schreef Mo_Muffin het volgende:
Het meest voor de hand liggend is dat ze hem naar Sittard of Maastricht sturen.
Maakt niet uit waar hij gaat of staat Peter zal op hem wachten
Ik ken iedereen, ik kan alles voor je regelen.
  maandag 3 september 2018 @ 16:24:16 #200
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181665218
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:35 schreef westwoodblvd het volgende:
Een speciaal vliegtuig? Speciaal voor criminelen? Bestaat zoiets?
Wel in de US : ConAir (leuke film trouwens) oftewel JPATS " Justice Prisoner and Alien Transportation System" bestaande uit 3 vliegtuigen. (wiki)

Hier wordt er ws gewoon een LearJet of zoiets afgehuurd voor zeg ¤4000-5000 per uur exclusief hapjes.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  † In Memoriam † maandag 3 september 2018 @ 16:34:07 #201
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181665404


Misschien gaan Wimlex en Peter hem samen even ophalen, we weten het niet.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  maandag 3 september 2018 @ 16:35:46 #202
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181665445
_O_ _O-
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')