Lv slagroom trek ik niet zo goed, da's zo ontzettend zoet. Brrt!quote:Op vrijdag 5 juni 2020 12:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik gebruik gewoon lv slagroom. Ik hou niet van kookromen. Alles of niets graag![]()
Omg, dat ijs wil ik. En je huis zien ook. En jullie ook
Ik ervaar niet meer of minder zoet dan andere slagroom eigenlijk. Ik bedoel deze trouwens.quote:Op vrijdag 5 juni 2020 12:54 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Lv slagroom trek ik niet zo goed, da's zo ontzettend zoet. Brrt!
Idd offtopic, sorry! Maar die dus ja, Brrrrtquote:Op vrijdag 5 juni 2020 12:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ervaar niet meer of minder zoet dan andere slagroom eigenlijk. Ik bedoel deze trouwens.
Maar goed, niet vegan dus off topic
Ik slik 2x per week 1000ug B12.quote:Op vrijdag 5 juni 2020 12:11 schreef Tuindier het volgende:
Nemen jullie trouwens B12 suplementen? Wij gaan wel plantaardige yoghurt/melk gebruiken, en ook echt wel wat vleesvervangers. Is dat dan nodig?
Eiwittekort oplopen is anders vrij lastig...quote:Op vrijdag 5 juni 2020 11:16 schreef Farenji het volgende:
[..]
Behalve de kikkererwten vind ik hier wel wat weinig eiwitten bijzitten...
Een echt levensbedreigend tekort heb je misschien niet zo snel maar eiwitten zijn wel onmisbare voedingsstoffen, oa voor je huid en spieren. Zeker als je sport heb je daar echt genoeg van nodig.quote:Op vrijdag 5 juni 2020 13:37 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Eiwittekort oplopen is anders vrij lastig...
Dat doe ik ook. Ik heb in koeienletters MAANDAG DONDERDAG op het potje pillen geschreven en het potje staat op de magnetron zodat ik het tegenkom wanneer ik m'n ontbijthavermout maak.quote:Op vrijdag 5 juni 2020 12:15 schreef Candaasje het volgende:
B12 supplementen zal ik altijd aanraden![]()
Het is vaak wel toegevoegd aan vervangers/soyamelk maar over het algemeen is dat niet genoeg.
En een B12 tekort wil je echt niet; dat kan jaren goed gaan, tot ongemerkt je voorraad op is, en je serieuze klachten gaat krijgen die niet altijd 1, 2,3 verholpen zijn.
Ik slik zelf 2x per week een pilletje van 1000 ug . Ik ben niet zo'n trouwe pillenslikker, dus elke dag werkt voor mij niet.
Goede inspiratie! Bedankt!quote:Op zaterdag 6 juni 2020 11:42 schreef Tele6 het volgende:
De gerechten die ik de afgelopen twee weken gekookt heb, antwoord op @:Tuindier :
- Thaise groene curry met kokosmelk, rode linzen, erwtjes, sperziebonen en wortel
- Wortels uit de oven met ras el hanout, en een mengsel van bulgur en bruine linzen
- Volkoren pasta met tomatensaus met veel ui, prei en bruine linzen
- Chili sin carne (kidneybonen, tomaat, ui, mais, erwtjes, paprika)
- Gnocchi met veel tuinbonen en wat tomaat, ui en prei
Als je veel zaden binnenkrijgt is dat voor zover ik weet niet noodzakelijk.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 15:48 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Goede inspiratie! Bedankt!
B12 staat inmiddels in de kast. ‘Moeten’ we nog meer bijslikken? Ik las iets over omega3 bijvoorbeeld. Is dat ook noodzaak?
Als je veel zaden binnenkrijgt is dat voor zover ik weet niet noodzakelijk.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 15:48 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Goede inspiratie! Bedankt!
B12 staat inmiddels in de kast. ‘Moeten’ we nog meer bijslikken? Ik las iets over omega3 bijvoorbeeld. Is dat ook noodzaak?
Er zijn geen gevallen bekend van eiwit tekorten waar niet ook een kcal tekort was.quote:Op vrijdag 5 juni 2020 13:49 schreef Farenji het volgende:
[..]
Een echt levensbedreigend tekort heb je misschien niet zo snel maar eiwitten zijn wel onmisbare voedingsstoffen, oa voor je huid en spieren. Zeker als je sport heb je daar echt genoeg van nodig.
Daar zeg je wel wat essentieels, "met een normaal eetpatroon", maw een dieet dat genoeg eiwit bevat. Het is boven alle discussie verheven dat eiwit een van de allerbelangrijkste voedingsstoffen is, ik weet niet waarom je dat probeert te downplayen. Vooral als je veganistisch eet moet je daar op letten, want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere eiwitbronnen dan vlees.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 16:04 schreef soeverein het volgende:
[..]
Er zijn geen gevallen bekend van eiwit tekorten waar niet ook een kcal tekort was.
Moedermelk je weet wel dat spul waar baby's zo snel opgroeien bezit tussen de 7 en 10% aan eiwitten.
Eiwit tekort is met een normaal eetpatroon echt geen gevaar.
Maar het aantal eiwitten dat je echt nodig hebt - tenzij je echt op hoog niveau sport - wordt vaak schromelijk overschatquote:Op zaterdag 6 juni 2020 16:26 schreef Farenji het volgende:
[..]
Daar zeg je wel wat essentieels, "met een normaal eetpatroon", maw een dieet dat genoeg eiwit bevat. Het is boven alle discussie verheven dat eiwit een van de allerbelangrijkste voedingsstoffen is, ik weet niet waarom je dat probeert te downplayen. Vooral als je veganistisch eet moet je daar op letten, want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere eiwitbronnen dan vlees.
Peulvruchten zeker!quote:Op zaterdag 6 juni 2020 17:08 schreef Tele6 het volgende:
Het lijkt mij wel aan te raden om iig peulvruchten of vleesvervangers te eten. Dat is natuurlijk wat @:soeverein met z'n pindakaas en witte bonen al vanzelf doet.
@:Tuindier ik eet iedere dag een eetlepel lijnzaad voor omega-3, en in de donkerdere maanden slik ik vitamine D bij.
Misschien even terugkijken wat de aanleiding tot deze discussie was - een weekmenu waar op eerste gezicht nauwelijks eiwit in voor leek te komen (wat onterecht bleek) - voordat jullie denken dat dit een vlees discussie moet worden. Ik eet zelf ook al vele jaren geen vlees, voor de duidelijkheid.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 16:45 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Maar het aantal eiwitten dat je echt nodig hebt - tenzij je echt op hoog niveau sport - wordt vaak schromelijk overschat![]()
Met een gewoon gevarieerd voedingspatroon (met bijvoorbeeld peulvruchten zoals bonen, linzen, etc. ) kom je ook zonder vlees prima aan je eiwitten.
Ah, dat was me niet duidelijk, dat je specifiek op dat menu reageerdequote:Op zaterdag 6 juni 2020 18:37 schreef Farenji het volgende:
[..]
Misschien even terugkijken wat de aanleiding tot deze discussie was - een weekmenu waar op eerste gezicht nauwelijks eiwit in voor leek te komen (wat onterecht bleek) - voordat jullie denken dat dit een vlees discussie moet worden. Ik eet zelf ook al vele jaren geen vlees, voor de duidelijkheid.
Linkje staat erbijquote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:47 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het wel lekker klinken!Toevallig een receptje van de pasta met zwarte bonen? Dat klinkt wel apart. Oh, en ik ben heel benieuwd hoe die chorizo is. Ik twijfel zo vaak om hem te kopen, maar hij is zo belachelijk duur.
Oh sorry, blind.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:50 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Linkje staat erbij. En de chorizo is nu in de bonus bij de ah, 25% korting.
Ik vind het ook niet goedkoop, maar voor fatsoenlijk vlees betaalde ik makkelijk meer dus dat probeer ik dan maar te onthouuden.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Oh sorry, blind.Ziet er wel lekker uit.
Ik vond 3 euro voor twee worstjes nog altijd wat duur, ik ben een krent.
Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijnquote:Op zaterdag 6 juni 2020 17:30 schreef soeverein het volgende:
[..]
Peulvruchten zeker!
Vleesvervangers ben ik zelf minder fan van maar zijn wel een uitkomst als je met omni's eet. Die vinden dat vaak makkelijk, gewoon agv en dan voor de vegans een vlees vervanger in een aparte pan.
Ik bedoelde met vleesvervangers eerder de imitatie worstjes/burgers etc. Maar dat is natuurlijk niet de definitief van vleesvervangers. Mijn fout. Ben het volledig met je eens.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 22:59 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijn
Ik denk dat vleesvervangers ook makkelijk zijn als je net overgegaan bent naar veganisme. Ze zijn makkelijker te bereiden dan kale peulvruchten
Zoiets?quote:Op vrijdag 26 juni 2020 13:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik nam vandaag bij de toko een zak sojabrokken mee, omdat ik daar laatst een recept mee tegen kwam. Dat kan ik nu natuurlijk niet terugvinden. Iemand een tip hoe ik dat lekker klaar kan maken?
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaaschquote:Op dinsdag 2 juni 2020 15:05 schreef Anne het volgende:
Ik doe deze tegenwoordig op een cracker:
[ afbeelding ]
Tomaat & Basilicum is het lekkerst, naar mijn mening.![]()
.
Ik merk dat ik ook niet zo goed tegen grote hoeveelheden soja kan helaas.. Maar dan is het merk Oatly dus een uitkomst.
Ik wilde het al kopen, maar bij het lezen van de ingrediënten had ik het weer teruggezet.quote:Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch
De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.
De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton
![]()
Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerdquote:Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch
De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.
De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton
![]()
Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Ik herken me er ook niet in. Smaken verschillen, maar ik vind het echt prima te doen.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 09:36 schreef Anne het volgende:
[..]
Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerd![]()
.
Ik heb de naturel versie nog niet gehad. Lijkt mij ook niet echt lekker.
Maar nat of vet kartonDaar kan ik mij gelukkig helemaal niet in vinden. Ik eet het nog steeds bijna elke dag.
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 12:10 schreef Molo het volgende:
Smaken verschillen zeker
Om even iets anders aan te geven. Ik vind de Falafel van Garden Gourmet erg lekker, welke merken zijn nog meer aan te raden?![]()
En ik zoek nog iets van (vloeibare) tahinisaus want die klompen uit zo'n pot tahini hakken weerhoud me er vrij vaak van het zelf te fixen
SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb zelf geen kookboeken, maar ik kan je wel naar lauriekoek.nl verwijzen - zij heeft goede reviews van alle mogelijke vegetarische kookboeken, dus vast ook wel iets over eiwitquote:Op woensdag 1 juli 2020 21:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik zoek een goed kookboek voor eiwitrijk eten, iemand aanraders?
quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy
Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkastik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.
Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf
Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik![]()
En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulks
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Ik ben voor iets wat in de oude versie zat allergisch maar zag dat ze een nieuwe hebben, grovere. Dus die eens proberenquote:
Nou ja, ik hou dus ook wel van pittig eten, ik eet bijvoorbeeld graag rijkelijk sambal op m'n pindakaas en ik heb liever gele curry dan groene, maar ik heb een keer falafel gehad die ik maar half opkreeg zo zat ik te huilenquote:Op woensdag 1 juli 2020 22:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf
Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik![]()
En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulks
voor de beste tahinquote:
Ik merk dat vooral in een specifieke vegangroep op facebook. Sowieso hangt daar een hele hoge “ik ben beter dan de rest”-sfeer, maar soit.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy
Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkastik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.
Deze zie je vaak in Turkse supermarkten.SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://bakkalda.de/urunl(...)uk-cam-kavanoz-550g/Protège moi de mes désirs.
Ik snap dat ook nooit zo goed. Ik zit op Facebook in de groep Positivegan, daar is het een stuk minder, maar ook daar komt het soms erg activistisch over. Ik ben geen vegan en eet niet plantaardig, maar vind het wel interessant om steeds meer richting plantaardig te gaan. Maar als ik nu ooit die keuze zou maken, zou ik me niet comfortabel voelen om dat ook te benoemen. Want dan 'moet' je blijkbaar wel helemaal aan het perfecte plaatje voldoen. Waar alle niet-vegans je haten omdat je een onmogelijke zeur bent en alle vegans je haten omdat je het toch nooit goed genoeg doet.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik trek ze niet zo goed, die holier than thou figuren. Van die mensen die mij (als vegetarier) gaan shamen en beschuldigen omdat ik wel zuivel en eieren eet, aan de ene kant begrijp ik het wel, maar iedereen maakt eigen keuzes en het zijn (in mijn geval) zeer bewuste keuzes. Je kan vegans ook wel gaan shamen omdat ze geen fruitarier zijn, of omdat ze nog wel dingen eten die een schaduw op de grond werpen. Waar ligt de grens? Uiteindelijk word je er een naar fundamentalistisch persoon van die alleen maar irritatie opwekt en daar komt natuurlijk ook een groot deel van de weerstand tegen veganisten (en ook vegetariers) vandaan.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik ga een poging wagen. Puur ter info, niet om te vingerwijzen oidquote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |