abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 juni 2020 @ 12:54:44 #201
319308 Tink89
To live is to dance
pi_193487963
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik gebruik gewoon lv slagroom. Ik hou niet van kookromen. Alles of niets graag ;)

Omg, dat ijs wil ik. En je huis zien ook. En jullie ook ;)
Lv slagroom trek ik niet zo goed, da's zo ontzettend zoet. Brrt!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 5 juni 2020 @ 12:57:31 #202
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193488010
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:54 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Lv slagroom trek ik niet zo goed, da's zo ontzettend zoet. Brrt!
Ik ervaar niet meer of minder zoet dan andere slagroom eigenlijk. Ik bedoel deze trouwens.

Maar goed, niet vegan dus off topic ;)
Spoilers!
  vrijdag 5 juni 2020 @ 13:06:53 #203
319308 Tink89
To live is to dance
pi_193488138
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ervaar niet meer of minder zoet dan andere slagroom eigenlijk. Ik bedoel deze trouwens.

Maar goed, niet vegan dus off topic ;)
Idd offtopic, sorry! Maar die dus ja, Brrrrt
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Redactie Sport vrijdag 5 juni 2020 @ 13:33:48 #204
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_193488538
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:11 schreef Tuindier het volgende:
Nemen jullie trouwens B12 suplementen? Wij gaan wel plantaardige yoghurt/melk gebruiken, en ook echt wel wat vleesvervangers. Is dat dan nodig?
Ik slik 2x per week 1000ug B12. :Y
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  Redactie Sport vrijdag 5 juni 2020 @ 13:37:33 #205
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_193488589
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 11:16 schreef Farenji het volgende:

[..]

Behalve de kikkererwten vind ik hier wel wat weinig eiwitten bijzitten...
Eiwittekort oplopen is anders vrij lastig...
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_193488797
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 13:37 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Eiwittekort oplopen is anders vrij lastig...
Een echt levensbedreigend tekort heb je misschien niet zo snel maar eiwitten zijn wel onmisbare voedingsstoffen, oa voor je huid en spieren. Zeker als je sport heb je daar echt genoeg van nodig.
pi_193502363
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 12:15 schreef Candaasje het volgende:
B12 supplementen zal ik altijd aanraden :Y
Het is vaak wel toegevoegd aan vervangers/soyamelk maar over het algemeen is dat niet genoeg.

En een B12 tekort wil je echt niet; dat kan jaren goed gaan, tot ongemerkt je voorraad op is, en je serieuze klachten gaat krijgen die niet altijd 1, 2,3 verholpen zijn.

Ik slik zelf 2x per week een pilletje van 1000 ug . Ik ben niet zo'n trouwe pillenslikker, dus elke dag werkt voor mij niet.
Dat doe ik ook. Ik heb in koeienletters MAANDAG DONDERDAG op het potje pillen geschreven en het potje staat op de magnetron zodat ik het tegenkom wanneer ik m'n ontbijthavermout maak.

Ik vind sojamelk ook niet lekker om zo te drinken, maar in de havermout wel. Ik maak havermout met ongezoete sojamelk, banaan, rozijntjes en kaneel. :9
pi_193502433
De gerechten die ik de afgelopen twee weken gekookt heb, antwoord op @Tuindier :

- Thaise groene curry met kokosmelk, rode linzen, erwtjes, sperziebonen en wortel
- Wortels uit de oven met ras el hanout, en een mengsel van bulgur en bruine linzen
- Volkoren pasta met tomatensaus met veel ui, prei en bruine linzen
- Chili sin carne (kidneybonen, tomaat, ui, mais, erwtjes, paprika)
- Gnocchi met veel tuinbonen en wat tomaat, ui en prei
pi_193505224
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 11:42 schreef Tele6 het volgende:
De gerechten die ik de afgelopen twee weken gekookt heb, antwoord op @:Tuindier :

- Thaise groene curry met kokosmelk, rode linzen, erwtjes, sperziebonen en wortel
- Wortels uit de oven met ras el hanout, en een mengsel van bulgur en bruine linzen
- Volkoren pasta met tomatensaus met veel ui, prei en bruine linzen
- Chili sin carne (kidneybonen, tomaat, ui, mais, erwtjes, paprika)
- Gnocchi met veel tuinbonen en wat tomaat, ui en prei
Goede inspiratie! Bedankt!

B12 staat inmiddels in de kast. ‘Moeten’ we nog meer bijslikken? Ik las iets over omega3 bijvoorbeeld. Is dat ook noodzaak?
pi_193505324
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 15:48 schreef Tuindier het volgende:

[..]

Goede inspiratie! Bedankt!

B12 staat inmiddels in de kast. ‘Moeten’ we nog meer bijslikken? Ik las iets over omega3 bijvoorbeeld. Is dat ook noodzaak?
Als je veel zaden binnenkrijgt is dat voor zover ik weet niet noodzakelijk.

Zelf gooi ik door bijna alles lijnzaad, pasta saus/soep/curry etc. Past overal bij heeft nauwelijks smaak (beetje nootachtig als je het überhaupt proeft).

Zit ook redelijk wat eiwit in en veel vezels.
pi_193505346
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 15:48 schreef Tuindier het volgende:

[..]

Goede inspiratie! Bedankt!

B12 staat inmiddels in de kast. ‘Moeten’ we nog meer bijslikken? Ik las iets over omega3 bijvoorbeeld. Is dat ook noodzaak?
Als je veel zaden binnenkrijgt is dat voor zover ik weet niet noodzakelijk.

Zelf gooi ik door bijna alles lijnzaad, pasta saus/soep/curry etc. Past overal bij heeft nauwelijks smaak (beetje nootachtig als je het überhaupt proeft).

Zit ook redelijk wat eiwit in en veel vezels.
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 juni 2020 13:49 schreef Farenji het volgende:

[..]

Een echt levensbedreigend tekort heb je misschien niet zo snel maar eiwitten zijn wel onmisbare voedingsstoffen, oa voor je huid en spieren. Zeker als je sport heb je daar echt genoeg van nodig.
Er zijn geen gevallen bekend van eiwit tekorten waar niet ook een kcal tekort was.

Moedermelk je weet wel dat spul waar baby's zo snel opgroeien bezit tussen de 7 en 10% aan eiwitten.

Eiwit tekort is met een normaal eetpatroon echt geen gevaar.
pi_193505551
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 16:04 schreef soeverein het volgende:

[..]

Er zijn geen gevallen bekend van eiwit tekorten waar niet ook een kcal tekort was.

Moedermelk je weet wel dat spul waar baby's zo snel opgroeien bezit tussen de 7 en 10% aan eiwitten.

Eiwit tekort is met een normaal eetpatroon echt geen gevaar.
Daar zeg je wel wat essentieels, "met een normaal eetpatroon", maw een dieet dat genoeg eiwit bevat. Het is boven alle discussie verheven dat eiwit een van de allerbelangrijkste voedingsstoffen is, ik weet niet waarom je dat probeert te downplayen. Vooral als je veganistisch eet moet je daar op letten, want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere eiwitbronnen dan vlees.
pi_193505724
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 16:26 schreef Farenji het volgende:

[..]

Daar zeg je wel wat essentieels, "met een normaal eetpatroon", maw een dieet dat genoeg eiwit bevat. Het is boven alle discussie verheven dat eiwit een van de allerbelangrijkste voedingsstoffen is, ik weet niet waarom je dat probeert te downplayen. Vooral als je veganistisch eet moet je daar op letten, want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere eiwitbronnen dan vlees.
Maar het aantal eiwitten dat je echt nodig hebt - tenzij je echt op hoog niveau sport - wordt vaak schromelijk overschat :)
Met een gewoon gevarieerd voedingspatroon (met bijvoorbeeld peulvruchten zoals bonen, linzen, etc. ) kom je ook zonder vlees prima aan je eiwitten.
pi_193505926
[..]

Daar zeg je wel wat essentieels, "met een normaal eetpatroon", maw een dieet dat genoeg eiwit bevat. Het is boven alle discussie verheven dat eiwit een van de allerbelangrijkste voedingsstoffen is, ik weet niet waarom je dat probeert te downplayen. Vooral als je veganistisch eet moet je daar op letten, want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere eiwitbronnen dan vlees.
[/quote]


Ik smeer net een broodje pindakaas. ~20gr pindakaas = 5.3 gram eiwit

en 2 sneetjes brood =~ 30 gram brood = 3.6 gram eiwit.

8.9 gram eiwit met een broodje pindakaas. Dat is dus een maaltijd weer 0 idee achter zit en wat iedereen kan maken.

Neem je 400 gram witte bonen in tomatensaus wat ik samen met wat groente als ontbijt heb zit je op ~20 gram eiwit.

Dus mijn ontbijt + 1 broodje pindakaas brengt mij op net geen 30 gram eiwit. Dan mis ik nog de helft van mn lunch en het avond eten.

Waar zie jij een eiwit probleem?


Mijn 2 genoemde maaltijden zijn simpel/snel goedkoop en vegan. Iedereen kan zonder na te denken zn eiwit behoefte halen. Ik downplay het belang van eiwit niet. Ik downplay de keidomme mythe die omni's hebben over eiwitten in een plantbased dieet.
  Redactie Sport zaterdag 6 juni 2020 @ 17:04:16 #215
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_193505953
Ik volg Lobke Faasen (diëtiste), Maartje van Gestel (Ironman triatlete), Janneke van der Meulen (wereldkampioene kustroeien) en Lisa Steltenpool (diëtiste) en die zeggen toch allemaal dat bij een gevarieerd plantaardig voedingspatroon het praktisch onmogelijk is om een eiwittekort op te lopen.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_193506009
Het lijkt mij wel aan te raden om iig peulvruchten of vleesvervangers te eten. Dat is natuurlijk wat @soeverein met z'n pindakaas en witte bonen al vanzelf doet.

@Tuindier ik eet iedere dag een eetlepel lijnzaad voor omega-3, en in de donkerdere maanden slik ik vitamine D bij. :)
pi_193506299
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 17:08 schreef Tele6 het volgende:
Het lijkt mij wel aan te raden om iig peulvruchten of vleesvervangers te eten. Dat is natuurlijk wat @:soeverein met z'n pindakaas en witte bonen al vanzelf doet.

@:Tuindier ik eet iedere dag een eetlepel lijnzaad voor omega-3, en in de donkerdere maanden slik ik vitamine D bij. :)
Peulvruchten zeker!

Vleesvervangers ben ik zelf minder fan van maar zijn wel een uitkomst als je met omni's eet. Die vinden dat vaak makkelijk, gewoon agv en dan voor de vegans een vlees vervanger in een aparte pan.
pi_193507332
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 16:45 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Maar het aantal eiwitten dat je echt nodig hebt - tenzij je echt op hoog niveau sport - wordt vaak schromelijk overschat :)
Met een gewoon gevarieerd voedingspatroon (met bijvoorbeeld peulvruchten zoals bonen, linzen, etc. ) kom je ook zonder vlees prima aan je eiwitten.
Misschien even terugkijken wat de aanleiding tot deze discussie was - een weekmenu waar op eerste gezicht nauwelijks eiwit in voor leek te komen (wat onterecht bleek) - voordat jullie denken dat dit een vlees discussie moet worden. Ik eet zelf ook al vele jaren geen vlees, voor de duidelijkheid.
pi_193508525
quote:
4s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 18:37 schreef Farenji het volgende:

[..]

Misschien even terugkijken wat de aanleiding tot deze discussie was - een weekmenu waar op eerste gezicht nauwelijks eiwit in voor leek te komen (wat onterecht bleek) - voordat jullie denken dat dit een vlees discussie moet worden. Ik eet zelf ook al vele jaren geen vlees, voor de duidelijkheid.
Ah, dat was me niet duidelijk, dat je specifiek op dat menu reageerde :)
pi_193549329
Voor de komende week heb ik dit bedacht (incl eiwituitleg :P ):

Vr: Volkorenbroodje veganburger met geroosterde bloemkool, broccoli, wortel
Za: 'Roti' in volkorenwrap met aardappel, zoete aardappel, heel veel sperzieboontjes, kipstuckjes
Zo: Veganworstjes in boekweit pannekoek met geroosterde groente (idee naar franse 'Galette Saucicon')
Ma: Lasagne (volkorenbladen, vegangehakt, aubergine, wortel)
Di: Linzensoep met veganchorizo en misschien een eigengemaakt broodje
Wo: Pasta (of groentepasta) met zwarte bonen.

Ik wil uiteindelijk wel wat minder nepvlees eten, maar stap voor stap (en zo bezorgt AH gratis :') )

Heb ook een hele grote fruitbox besteld zodat ik overdag wat meer fruit eet en probeer ook altijd wat groente aan de lunch toe te voegen. Feedback blijft welkom.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 12:37:08 #221
319308 Tink89
To live is to dance
pi_193550652
Als je minder nepvlees wilt eten, zou ik het vegangehakt uit je lasagne laten. Dat smaakt naar niks en je kunt net zo prima meer groente toevoegen. Courgette (geroosterde) paprika, tomaten, champignons, spinazie...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_193550693
Goeie ja. Handje groene linzen kan er ook nog wel in. Zit nog meer smaak aan ook.
pi_193550846
Ik vind het wel lekker klinken! :9 Toevallig een receptje van de pasta met zwarte bonen? Dat klinkt wel apart. Oh, en ik ben heel benieuwd hoe die chorizo is. Ik twijfel zo vaak om hem te kopen, maar hij is zo belachelijk duur.
pi_193550886
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:47 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het wel lekker klinken! :9 Toevallig een receptje van de pasta met zwarte bonen? Dat klinkt wel apart. Oh, en ik ben heel benieuwd hoe die chorizo is. Ik twijfel zo vaak om hem te kopen, maar hij is zo belachelijk duur.
Linkje staat erbij ;). En de chorizo is nu in de bonus bij de ah, 25% korting.
pi_193550917
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:50 schreef Tuindier het volgende:

[..]

Linkje staat erbij ;). En de chorizo is nu in de bonus bij de ah, 25% korting.
Oh sorry, blind. :D Ziet er wel lekker uit. :9 Ik vond 3 euro voor twee worstjes nog altijd wat duur, ik ben een krent. :D
pi_193550944
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:52 schreef Myraela het volgende:

[..]

Oh sorry, blind. :D Ziet er wel lekker uit. :9 Ik vond 3 euro voor twee worstjes nog altijd wat duur, ik ben een krent. :D
Ik vind het ook niet goedkoop, maar voor fatsoenlijk vlees betaalde ik makkelijk meer dus dat probeer ik dan maar te onthouuden.
pi_193560406
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 17:30 schreef soeverein het volgende:

[..]

Peulvruchten zeker!

Vleesvervangers ben ik zelf minder fan van maar zijn wel een uitkomst als je met omni's eet. Die vinden dat vaak makkelijk, gewoon agv en dan voor de vegans een vlees vervanger in een aparte pan.
Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijn :s)

Ik denk dat vleesvervangers ook makkelijk zijn als je net overgegaan bent naar veganisme. Ze zijn makkelijker te bereiden dan kale peulvruchten ;)
pi_193560892
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 22:59 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijn :s)

Ik denk dat vleesvervangers ook makkelijk zijn als je net overgegaan bent naar veganisme. Ze zijn makkelijker te bereiden dan kale peulvruchten ;)
Ik bedoelde met vleesvervangers eerder de imitatie worstjes/burgers etc. Maar dat is natuurlijk niet de definitief van vleesvervangers. Mijn fout. Ben het volledig met je eens.
pi_193799846
Ik nam vandaag bij de toko een zak sojabrokken mee, omdat ik daar laatst een recept mee tegen kwam. Dat kan ik nu natuurlijk niet terugvinden. Iemand een tip hoe ik dat lekker klaar kan maken?
pi_193805222
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 13:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik nam vandaag bij de toko een zak sojabrokken mee, omdat ik daar laatst een recept mee tegen kwam. Dat kan ik nu natuurlijk niet terugvinden. Iemand een tip hoe ik dat lekker klaar kan maken?
Zoiets?
https://vegetus.nl/vegan-spekjes/
  maandag 29 juni 2020 @ 17:32:23 #231
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193846786
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 15:05 schreef Anne het volgende:
Ik doe deze tegenwoordig op een cracker:

[ afbeelding ]

Tomaat & Basilicum is het lekkerst, naar mijn mening.

:9~ :9~.

Ik merk dat ik ook niet zo goed tegen grote hoeveelheden soja kan helaas.. Maar dan is het merk Oatly dus een uitkomst.
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch

De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.

De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton

:X

Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_193850015
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch

De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.

De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton

:X

Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Ik wilde het al kopen, maar bij het lezen van de ingrediënten had ik het weer teruggezet.
pi_193855167
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch

De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.

De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton

:X

Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerd :6 ;).
Ik heb de naturel versie nog niet gehad. Lijkt mij ook niet echt lekker.

Maar nat of vet karton :o Daar kan ik mij gelukkig helemaal niet in vinden. Ik eet het nog steeds bijna elke dag.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 11:51:39 #234
319308 Tink89
To live is to dance
pi_193856953
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:36 schreef Anne het volgende:

[..]

Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerd :6 ;).
Ik heb de naturel versie nog niet gehad. Lijkt mij ook niet echt lekker.

Maar nat of vet karton :o Daar kan ik mij gelukkig helemaal niet in vinden. Ik eet het nog steeds bijna elke dag.
Ik herken me er ook niet in. Smaken verschillen, maar ik vind het echt prima te doen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:10:23 #235
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193857217
Smaken verschillen zeker :D

Om even iets anders aan te geven. Ik vind de Falafel van Garden Gourmet erg lekker, welke merken zijn nog meer aan te raden? :9

En ik zoek nog iets van (vloeibare) tahinisaus want die klompen uit zo'n pot tahini hakken weerhoud me er vrij vaak van het zelf te fixen :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_193860704
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:10 schreef Molo het volgende:
Smaken verschillen zeker :D

Om even iets anders aan te geven. Ik vind de Falafel van Garden Gourmet erg lekker, welke merken zijn nog meer aan te raden? :9

En ik zoek nog iets van (vloeibare) tahinisaus want die klompen uit zo'n pot tahini hakken weerhoud me er vrij vaak van het zelf te fixen :')
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy ;)

Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkast :@ ik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.

SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk was
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 1 juli 2020 @ 07:43:26 #237
319308 Tink89
To live is to dance
pi_193868250
Falafel van de Lidl O+
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_193880035
Ik zoek een goed kookboek voor eiwitrijk eten, iemand aanraders? :)
pi_193880511
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 21:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik zoek een goed kookboek voor eiwitrijk eten, iemand aanraders? :)
Ik heb zelf geen kookboeken, maar ik kan je wel naar lauriekoek.nl verwijzen - zij heeft goede reviews van alle mogelijke vegetarische kookboeken, dus vast ook wel iets over eiwit :)
  woensdag 1 juli 2020 @ 22:16:14 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193880670
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy ;)

Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkast :@ ik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.

SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk was
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf

Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik :')

En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulks O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 1 juli 2020 @ 22:17:02 #241
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193880684
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 07:43 schreef Tink89 het volgende:
Falafel van de Lidl O+
Ik ben voor iets wat in de oude versie zat allergisch maar zag dat ze een nieuwe hebben, grovere. Dus die eens proberen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_193880711
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2020 22:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf

Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik :')

En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulks O+
Nou ja, ik hou dus ook wel van pittig eten, ik eet bijvoorbeeld graag rijkelijk sambal op m'n pindakaas en ik heb liever gele curry dan groene, maar ik heb een keer falafel gehad die ik maar half opkreeg zo zat ik te huilen :') en ik meen me te herinneren dat dat de hot & spicy van Maza was. Of die van Jumbo eigen merk.
Als je ze probeert, hoor ik graag hoe ze waren :)
  donderdag 2 juli 2020 @ 09:02:37 #243
3878 Vork
Manisch creatief
pi_193885019
Die falafel van Lidl is inderdaad wel aardig, viel me in ieder geval niet tegen, net als de Garden gourmet, maar dan idd wel de hot & spicy variant (die niet hot of spicy is, maar iig nog wat smaak heeft). Falafelballetjes hoeven van mij niet pittig te zijn, als ze maar goed gekruid zijn en daar schort het nog wel eens aan. Je kunt het juist pittig maken met toevoegingen van sausjes en pepers en dergelijke.

Qua tahinsaus heb ik geen idee of en waar die kant-en-klaar verkrijgbaar is en dat kan eigenlijk alleenmaar tegenvallen vrees ik. Voor een goed sausje heb je in feite alleen maar goede tahin en citroensap nodig even goed mengen en klaar. Die goede tahin is wel belangrijk, dat maakt een wereld van verschil. De meeste zijn helaas te bitte naar mijn smaak terwijl het juist heel mooi, vol, zacht en haast romig kan zijn.

Zie ook
quote:
voor de beste tahin :s)
  donderdag 2 juli 2020 @ 17:54:47 #244
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193892144
Dank! Die website foodbazar heeft lekkere zaken :9~
Zowel knijpbare tahin als dus blijkbaar aanrader in pot.
En wist niet van het bestaan van meerdere versies van Garden Gourmet falafel, beide ga ik eens proberen :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_194019512
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:54:06 #246
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_194019944
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik merk dat vooral in een specifieke vegangroep op facebook. Sowieso hangt daar een hele hoge “ik ben beter dan de rest”-sfeer, maar soit.

Er is een verschil tussen veganist zijn en plant based eten uiteraard, maar tegenwoordig wordt dat allemaal onder vegan geschaard. Wat mij betreft prima. Verkleint de drempel ook heel erg én het is makkelijker.
Protège moi de mes désirs.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 10:56:21 #247
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_194019974
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy ;)

Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkast :@ ik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.

SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk was
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze zie je vaak in Turkse supermarkten.
https://bakkalda.de/urunl(...)uk-cam-kavanoz-550g/
Protège moi de mes désirs.
pi_194020228
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik snap dat ook nooit zo goed. Ik zit op Facebook in de groep Positivegan, daar is het een stuk minder, maar ook daar komt het soms erg activistisch over. Ik ben geen vegan en eet niet plantaardig, maar vind het wel interessant om steeds meer richting plantaardig te gaan. Maar als ik nu ooit die keuze zou maken, zou ik me niet comfortabel voelen om dat ook te benoemen. Want dan 'moet' je blijkbaar wel helemaal aan het perfecte plaatje voldoen. Waar alle niet-vegans je haten omdat je een onmogelijke zeur bent en alle vegans je haten omdat je het toch nooit goed genoeg doet.

Terwijl vanuit welke overtuiging je ook (meer) plantaardig eet, het heeft alleen maar voordelen als meer mensen daar open voor zouden staan. Elke kleine stap is toch al goed. Meer alternatieven in de winkel omdat er meer vraag naar komt, beter voor het milieu en de dieren.
pi_194020274
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik trek ze niet zo goed, die holier than thou figuren. Van die mensen die mij (als vegetarier) gaan shamen en beschuldigen omdat ik wel zuivel en eieren eet, aan de ene kant begrijp ik het wel, maar iedereen maakt eigen keuzes en het zijn (in mijn geval) zeer bewuste keuzes. Je kan vegans ook wel gaan shamen omdat ze geen fruitarier zijn, of omdat ze nog wel dingen eten die een schaduw op de grond werpen. Waar ligt de grens? Uiteindelijk word je er een naar fundamentalistisch persoon van die alleen maar irritatie opwekt en daar komt natuurlijk ook een groot deel van de weerstand tegen veganisten (en ook vegetariers) vandaan.
pi_194020277
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik ga een poging wagen. Puur ter info, niet om te vingerwijzen oid :)

Veganisme is een levensstijl die zich verzet tegen exploitatie/onderdrukking van andere diersoorten. Het eetpatroon aanpassen is daar maar een onderdeel van.

Het is tegenwoordig natuurlijk heel hip en trendy, en dat heeft zijn voordelen, (ik ben blij met het steeds ruimer worden assortiment producten en alle groene kaartjes in de AH ;) ) maar eigenlijk is het een vrijheidsbeweging/verzetsbeweging en het stuit de meer 'principiële' veganisten soms een beetje tegen de borst dat het heel vaak als een of ander hip dieet wordt beschouwd, omdat veel mensen die plantbased eten (vanuit gezondheids/dieet-redenen) zich veganist noemen. En een dieet wordt toch vaak als minder belangrijk gezien dan als een strijd tegen onrecht.

Nu kun je enorm briesend tekeer gaan tegen mensen die plantbased gaan en zich vegan 'durven' noemen. Pak de hooivarken er maar bij.... dat gebeurt inderdaad veel in vegan facebookgroepen (maar die zijn vaak ook de hel op aarde, ik kom er zelden meer ;) ) maar er is wat voor te zeggen dat het bestempelen als dieet/hippe lifestyle de boodschap van waar veganisme echt om draait, wel onderuit maait.

Maar eh ja, de toon is wat de muziek maakt natuurlijk. Vegans die andere vegans exposen zijn net zo schadelijk en giftig - al dan niet schadelijker - bezig als mensen die plantaardig eten en zich veganist noemen. Alleen al omdat de precieze definitie van veganisme best een punt van discussie is. (Dat gaat dan meer over de details, maar ook over wanneer je 'veganist' genoeg zou zijn. Moraal van het verhaal: je kunt je afvragen of ook maar iemand zich veganist kan noemen.)

Er zijn steeds meer mensen, waaronder ikzelf, die zich daarom liever dierenrechtenactivist noemen dan veganist. Het vertelt tegenwoordig meer over waar ik voor sta dan de wat uitgeholde term 'veganist'. Maar dat heeft ook niet altijd een positieve connotatie (joh :P ) , en als je haast hebt is 'vegan' dan toch wat makkelijker.

Nouja, kortom; vermijd die FB groepen. :P

Vraag verder gerust om een vegan 'kip'corn, want dan snappen mensen het vaak eerder dan wanneer je aankomt met 'ja ik wil graag een plantaardige kipcorn', maar als mensen vragen of je veganist ben, geef gewoon aan dat je enkel plantaardig eet, als dat is wat je doet.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')