Ik vind het ook niet goedkoop, maar voor fatsoenlijk vlees betaalde ik makkelijk meer dus dat probeer ik dan maar te onthouuden.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 12:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Oh sorry, blind. Ziet er wel lekker uit. Ik vond 3 euro voor twee worstjes nog altijd wat duur, ik ben een krent.
Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijnquote:Op zaterdag 6 juni 2020 17:30 schreef soeverein het volgende:
[..]
Peulvruchten zeker!
Vleesvervangers ben ik zelf minder fan van maar zijn wel een uitkomst als je met omni's eet. Die vinden dat vaak makkelijk, gewoon agv en dan voor de vegans een vlees vervanger in een aparte pan.
Ik bedoelde met vleesvervangers eerder de imitatie worstjes/burgers etc. Maar dat is natuurlijk niet de definitief van vleesvervangers. Mijn fout. Ben het volledig met je eens.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 22:59 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik eet meestal tofu, tempeh of falafel als vleesvervangers. Dat zijn de opties met de minste rare ingrediënten. Ik weet niet precies wat daar mis mee zou zijn
Ik denk dat vleesvervangers ook makkelijk zijn als je net overgegaan bent naar veganisme. Ze zijn makkelijker te bereiden dan kale peulvruchten
Zoiets?quote:Op vrijdag 26 juni 2020 13:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik nam vandaag bij de toko een zak sojabrokken mee, omdat ik daar laatst een recept mee tegen kwam. Dat kan ik nu natuurlijk niet terugvinden. Iemand een tip hoe ik dat lekker klaar kan maken?
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaaschquote:Op dinsdag 2 juni 2020 15:05 schreef Anne het volgende:
Ik doe deze tegenwoordig op een cracker:
[ afbeelding ]
Tomaat & Basilicum is het lekkerst, naar mijn mening.
.
Ik merk dat ik ook niet zo goed tegen grote hoeveelheden soja kan helaas.. Maar dan is het merk Oatly dus een uitkomst.
Ik wilde het al kopen, maar bij het lezen van de ingrediënten had ik het weer teruggezet.quote:Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch
De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.
De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton
Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerd .quote:Op maandag 29 juni 2020 17:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Nou... Ik was er niet zo enthousiast over helaasch
De naturel is friszurig vet karton. Echt niet te doen, ik snap echt niet hoe iemand dat kan eten.
De komkommer knoflook was wat beter, goeie knoflook en komkommer smaak, beetje tzatziki idee maar dan romig. Maar dan dus wel uiteindelijk vooral een knoflookpoedersmaak die in je inmiddels onprettig vettige laag in je mond hangt met de hevige nasmaak van nat karton
Nope, ligt inmiddels in de vuilnisbak
Ik herken me er ook niet in. Smaken verschillen, maar ik vind het echt prima te doen.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 09:36 schreef Anne het volgende:
[..]
Je hebt dan ook precies mijn favoriet niet geprobeerd .
Ik heb de naturel versie nog niet gehad. Lijkt mij ook niet echt lekker.
Maar nat of vet karton Daar kan ik mij gelukkig helemaal niet in vinden. Ik eet het nog steeds bijna elke dag.
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 12:10 schreef Molo het volgende:
Smaken verschillen zeker
Om even iets anders aan te geven. Ik vind de Falafel van Garden Gourmet erg lekker, welke merken zijn nog meer aan te raden?
En ik zoek nog iets van (vloeibare) tahinisaus want die klompen uit zo'n pot tahini hakken weerhoud me er vrij vaak van het zelf te fixen
SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb zelf geen kookboeken, maar ik kan je wel naar lauriekoek.nl verwijzen - zij heeft goede reviews van alle mogelijke vegetarische kookboeken, dus vast ook wel iets over eiwitquote:Op woensdag 1 juli 2020 21:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik zoek een goed kookboek voor eiwitrijk eten, iemand aanraders?
quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy
Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkast ik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf
Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik
En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulksOh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Ik ben voor iets wat in de oude versie zat allergisch maar zag dat ze een nieuwe hebben, grovere. Dus die eens proberenquote:
Nou ja, ik hou dus ook wel van pittig eten, ik eet bijvoorbeeld graag rijkelijk sambal op m'n pindakaas en ik heb liever gele curry dan groene, maar ik heb een keer falafel gehad die ik maar half opkreeg zo zat ik te huilen en ik meen me te herinneren dat dat de hot & spicy van Maza was. Of die van Jumbo eigen merk.quote:Op woensdag 1 juli 2020 22:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh pittig eten vind ik prima, lekker zelfs.
Wist niet dat Maza ook falafel had. Zal ik eens proberen. Spicy klinkt goed, falafel mag regelmatig iets meer pit hebben vind ik zelf
Die van de AH is lekker maar is zo'n kleremaatje qua verpakking vind ik
En ja, gewond tahin ken ik wel, maar zoek kant en klare saus voor op een broodje falafel ofzo. Makkelijk want lui en zulks
voor de beste tahinquote:
Ik merk dat vooral in een specifieke vegangroep op facebook. Sowieso hangt daar een hele hoge “ik ben beter dan de rest”-sfeer, maar soit.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
quote:Op dinsdag 30 juni 2020 16:30 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind de falafel van AH eigen merk ook prima te doen. Lekkerder dan die van Jumbo eigen merk.
Die van Maza is ook lekker, en komt in goeie grote verpakkingen. Voorzichtig met de Hot & Spicy, want die is daadwerkelijk hot & spicy
Ik had tahini gekocht bij de Turk en die bleef vloeibaar zonder klonten, ook na anderhalf jaar in mijn voorraadkast ik kan me voorstellen dat het per soort verschilt. Ik kan je niet meer zeggen wat het merk was, maar hij zat in een mooie gewelfde pot.Deze zie je vaak in Turkse supermarkten.SPOILER: zo'n soort pot, weet niet zeker of het ook dit merk wasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://bakkalda.de/urunl(...)uk-cam-kavanoz-550g/Protčge moi de mes désirs.
Ik snap dat ook nooit zo goed. Ik zit op Facebook in de groep Positivegan, daar is het een stuk minder, maar ook daar komt het soms erg activistisch over. Ik ben geen vegan en eet niet plantaardig, maar vind het wel interessant om steeds meer richting plantaardig te gaan. Maar als ik nu ooit die keuze zou maken, zou ik me niet comfortabel voelen om dat ook te benoemen. Want dan 'moet' je blijkbaar wel helemaal aan het perfecte plaatje voldoen. Waar alle niet-vegans je haten omdat je een onmogelijke zeur bent en alle vegans je haten omdat je het toch nooit goed genoeg doet.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik trek ze niet zo goed, die holier than thou figuren. Van die mensen die mij (als vegetarier) gaan shamen en beschuldigen omdat ik wel zuivel en eieren eet, aan de ene kant begrijp ik het wel, maar iedereen maakt eigen keuzes en het zijn (in mijn geval) zeer bewuste keuzes. Je kan vegans ook wel gaan shamen omdat ze geen fruitarier zijn, of omdat ze nog wel dingen eten die een schaduw op de grond werpen. Waar ligt de grens? Uiteindelijk word je er een naar fundamentalistisch persoon van die alleen maar irritatie opwekt en daar komt natuurlijk ook een groot deel van de weerstand tegen veganisten (en ook vegetariers) vandaan.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Ik ga een poging wagen. Puur ter info, niet om te vingerwijzen oidquote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:20 schreef Tuindier het volgende:
Nu ik wat meer veganistische recepten zoek, kom ik ook regelmatig de principiele discussie tegen, waar geclaimd wordt dat je alleen 'veganistisch eet' als je het voor de dieren doet, als tegenstelling tot een 'plantaardig dieet'. Ik probeer te begrijpen waarom dit zo'n thema is, want ik merk dat het bij mij alleen maar een neiging tot er tegen afzetten veroorzaakt. Ook kom ik vegantsten tegen die dan andere veganisten 'exposen' omdat ze niet principieel genoeg zouden zijn. Het zorgt er bij mij echt voor dat ik minder open ben in het delen van mijn nieuwe eetpatroon, omdat ik niet in hetzelfde hokje terecht wil komen. Hoe ervaren jullie dat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |