Mooiquote:
Jaaaa, die was hetquote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:56 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Deze zie je vaak in Turkse supermarkten.
https://bakkalda.de/urunl(...)uk-cam-kavanoz-550g/
Sesambreiquote:Op vrijdag 10 juli 2020 10:56 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Deze zie je vaak in Turkse supermarkten.
https://bakkalda.de/urunl(...)uk-cam-kavanoz-550g/
Maar eerlijk, maakt niet uit wat het onderwerp is, er zitten altijd extreme gevalletjes bij. Ik zit in plantengroepen en je wil de reacties niet zien als iemand blij is met een geverfde orchidee.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 11:38 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Laatst had iemand in zo een groep cakejes gebakken in de vorm van schildpadjes. Zelfs daar had men kritiek op.
oh wauw, goede typefout.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Mooi
Even tussendoor, dat haverfraiche is best eetbaar. Geinig spul.
Bedankt voor de uitleg! Ik ging er eerder ook van uit dat 'veganistisch' betekent dat je geen dieren en dierlijke producten eet, pas later werd het verschil voor mij duidelijk, dus kan me voorstellen dat er in die onduidelijkheid frutstratie ontstaat bij mensen die zich wel proberen te onderscheiden.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 11:25 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik ga een poging wagen. Puur ter info, niet om te vingerwijzen oid
Veganisme is een levensstijl die zich verzet tegen exploitatie/onderdrukking van andere diersoorten. Het eetpatroon aanpassen is daar maar een onderdeel van.
Het is tegenwoordig natuurlijk heel hip en trendy, en dat heeft zijn voordelen, (ik ben blij met het steeds ruimer worden assortiment producten en alle groene kaartjes in de AH ) maar eigenlijk is het een vrijheidsbeweging/verzetsbeweging en het stuit de meer 'principiële' veganisten soms een beetje tegen de borst dat het heel vaak als een of ander hip dieet wordt beschouwd, omdat veel mensen die plantbased eten (vanuit gezondheids/dieet-redenen) zich veganist noemen. En een dieet wordt toch vaak als minder belangrijk gezien dan als een strijd tegen onrecht.
Nu kun je enorm briesend tekeer gaan tegen mensen die plantbased gaan en zich vegan 'durven' noemen. Pak de hooivarken er maar bij.... dat gebeurt inderdaad veel in vegan facebookgroepen (maar die zijn vaak ook de hel op aarde, ik kom er zelden meer ) maar er is wat voor te zeggen dat het bestempelen als dieet/hippe lifestyle de boodschap van waar veganisme echt om draait, wel onderuit maait.
Maar eh ja, de toon is wat de muziek maakt natuurlijk. Vegans die andere vegans exposen zijn net zo schadelijk en giftig - al dan niet schadelijker - bezig als mensen die plantaardig eten en zich veganist noemen. Alleen al omdat de precieze definitie van veganisme best een punt van discussie is. (Dat gaat dan meer over de details, maar ook over wanneer je 'veganist' genoeg zou zijn. Moraal van het verhaal: je kunt je afvragen of ook maar iemand zich veganist kan noemen.)
Er zijn steeds meer mensen, waaronder ikzelf, die zich daarom liever dierenrechtenactivist noemen dan veganist. Het vertelt tegenwoordig meer over waar ik voor sta dan de wat uitgeholde term 'veganist'. Maar dat heeft ook niet altijd een positieve connotatie (joh ) , en als je haast hebt is 'vegan' dan toch wat makkelijker.
Nouja, kortom; vermijd die FB groepen.
Vraag verder gerust om een vegan 'kip'corn, want dan snappen mensen het vaak eerder dan wanneer je aankomt met 'ja ik wil graag een plantaardige kipcorn', maar als mensen vragen of je veganist ben, geef gewoon aan dat je enkel plantaardig eet, als dat is wat je doet.
Positivegan oid is geloof ik best prima als FB groep.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 11:46 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Bedankt voor de uitleg! Ik ging er eerder ook van uit dat 'veganistisch' betekent dat je geen dieren en dierlijke producten eet, pas later werd het verschil voor mij duidelijk, dus kan me voorstellen dat er in die onduidelijkheid frutstratie ontstaat bij mensen die zich wel proberen te onderscheiden.
En inderdaad, mensen die kiezen om plantaardig te gaan eten = winst. Welke reden er ook onder ligt. Ik ga eens wat selectiever zijn in de mensen die ik volg, want genuanceerden met leuke recepten zouden er ook genoeg moeten zijn lijkt me .
Ziet er uit als de 'oude' falafel/gyros van Vivera, die ze nog wel telkens in BE hadden maar hier in NL niet meer. (Geloof dat de AH het wel weer heeft, lijkt er ook erg sterk op).quote:Op vrijdag 10 juli 2020 13:08 schreef Molo het volgende:
In het kader van 'aanrader, dit is lekker', kan ik u deze aanbevelen
[ afbeelding ]
¤1,99 bij Lidl
Prrrrrima smaak, kruiden én textuur.
De nieuwe stijl falafel is ook lekker, grove falafel, ben ik alleen net als de vorige versie allergisch voor
Het gaat denk ik meer om het te pas en te onpas gebruik van het woord 'vegan'. Vooral door bijvoorbeeld van die 'beroemdheden', van die vloggers, die dan 30 dagen 'Vegan' worden en dat luidkeels op Youtube verkondigen, vervolgens 'plantbased' eten (en verder niks doen wat ook maar iets met veganisme te maken heeft), en dan na 30 dagen op een H2O-dieet (en zonder B12 supplementen) nog harder verkondigen dat vegan echt HEEUL ERG ongezond is en dat hij/zij bijna dood was en dat je op 3kg biefstuk per dag ECHT VEEL langer leeft, etc. etc.quote:Op vrijdag 10 juli 2020 13:05 schreef Molo het volgende:
Wat maakt het als je recepten en tips vraagt voor voeding, in hemelsnaam voor anderen uit wat de achterliggende reden is dat je dat eet?
Waarom zou je een ander daar op beoordelen of veroordelen.
Alles is maar net hoe je definities vastlegt, uitlegt en gebruikt/misbruikt voor je eigen agenda.
Dat zou er toch echt heel erg prima los van kunnen/moeten staan lijkt mij
Nee, want die schoenen zijn dan wel vegan. Maar niet iedereen die zichzelf vegan noemt, is vegan (snap je het nog? )quote:Op vrijdag 10 juli 2020 18:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik wist niet eens dat er een verschil was en voor mij persoonlijk is het ook wel een beetje gezeur. Ik bedoel: wie heeft er bepaald dat je om vegan te zijn ook dierenrechtactivist moet zijn? Ik eet niet altijd plantaardig, maar soms wel en vind dan ook dat ik een dagje vegan gedaan heb. En soms koop ik vegan schoenen, maar moet ik die dan plantaardig gaan noemen terwijl niemand dan snapt wat ik bedoel en de fabrikant zelf vegan gebruikt?
- Alpro kwark (duur)quote:Op woensdag 15 juli 2020 10:30 schreef sanger het volgende:
Nog geen tijd gehad om dit topic helemaal door te nemen, maar ik overweeg over te stappen op een voornamelijk plant based diet. Ik ben nu vooral op zoek naar suggesties/tips voor het ontbijt. Ik ontbijt nu met kwark en wil dit vervangen door iets van dien aard, puur vanwege het gemak. Ik heb 's-ochtends vaak niet de tijd om iets van groente te maken bijvoorbeeld.
Lunch en avondeten gaan eigenlijk al meer dan prima, maar ik heb gewoon nog geen ontbijtgerecht gevonden waar ik me goed in kan vinden en die vooral ook goed verkrijgbaar is (geen echte toko in de buurt bv).
Alpro heeft wel verschillende 'yoghurts'. Vanille, bosbessen, greek style. Je zou daar eens naar kunnen kijken, de meeste supermarkten hebben Alpro wel in het assortiment.quote:Op woensdag 15 juli 2020 10:30 schreef sanger het volgende:
Nog geen tijd gehad om dit topic helemaal door te nemen, maar ik overweeg over te stappen op een voornamelijk plant based diet. Ik ben nu vooral op zoek naar suggesties/tips voor het ontbijt. Ik ontbijt nu met kwark en wil dit vervangen door iets van dien aard, puur vanwege het gemak. Ik heb 's-ochtends vaak niet de tijd om iets van groente te maken bijvoorbeeld.
Lunch en avondeten gaan eigenlijk al meer dan prima, maar ik heb gewoon nog geen ontbijtgerecht gevonden waar ik me goed in kan vinden en die vooral ook goed verkrijgbaar is (geen echte toko in de buurt bv).
AH huismerk sojayoghurt vond ik erg lekker. Die is ongezoet, lekkere structuur, lekker friszuur, geen vanillesmaak toegevoegd. En qua prijs niet supervreselijk duur.quote:Op woensdag 15 juli 2020 10:54 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Alpro heeft wel verschillende 'yoghurts'. Vanille, bosbessen, greek style. Je zou daar eens naar kunnen kijken, de meeste supermarkten hebben Alpro wel in het assortiment.
(De Jumbo heeft ook een huismerk, misschien andere supermarkten ook wel. Maar geen idee hoe die zijn. )
Stel wel je verwachtingen wat bij; het smaakt anders dan 'koeienyoghurt'. Vaak wat minder fris/ zuur, eerder zoeter. (Ik durf je niet te zeggen hoeveel suiker ze er in hebben gegooid.. dat zou je even moeten bekijken als je dat tegenstaat).
Er zijn ook wel yoghurts op basis van kokos, maar naar mijn weten bevatten veel vervangers op basis van soja meer eiwitten.
Ikzelf ben een beroerde ontbijter. Veel verder dan ontbijtcrackers met humus kom ik vaak niet Mijn vriend ontbijt met brinta of havermout. (Met sojamelk) Ken ook wel mensen die de avond vantevoren havermoutpannenkoekjes bakken.
Ah kijk, jij eet het vakerquote:Op woensdag 15 juli 2020 11:29 schreef Tele6 het volgende:
[..]
AH huismerk sojayoghurt vond ik erg lekker. Die is ongezoet, lekkere structuur, lekker friszuur, geen vanillesmaak toegevoegd. En qua prijs niet supervreselijk duur.
De sojayoghurt van Aldi huismerk is ook wel prima, maar ze hebben geen ongezoete variant. De naturel variant smaakt naar vanille en er is ook een bosbessensmaak die best heel lekker is. Vergelijkbaar met de "magere vruchtenyoghurt" die je als niet-veganist zou eten (zoet dus). Niet echt een ontbijt-ding, meer een zoete snack of een toetje of zo. Ik zou het niet structureel eten, bedoel ik.
Wat ook een lekkere ontbijtoptie is, is overnight oats / bircher muesli. Je doet de avond van tevoren (ongezoete) sojamelk in een kom met havermout of andere graanvlokken, wat lijnzaad, wat kleine stukjes gedroogd fruit (rozijn, abrikoos), wat kaneel en eventueel ook wat stukjes vers fruit zoals appel of (diepvries)bessen. De volgende dag is de havermout zacht geworden en smaakt het lekker naar fruit. Dan kun je het nog garneren met noten.
Ik eet zelf meestal havermout. Ik vind de gezoete sojamelk van de huismerken goor (te zoet en teveel vanille) maar de ongezoete vind ik wel lekker. Voor wat zoets gaat er dan fruit doorheen. Toen ik Alpro naturel (dus gezoete) sojamelk had, maakte ik er wel brinta mee, maar dat vind ik minder lekker met ongezoete sojamelk (dat brengt de kartonsmaak extra naar boven).
Ook lekker: havermout uit de oven. Havermout, kaneel en sojamelk door elkaar roeren, appel in plakjes snijden, om en om een laagje havermout en een laag appelplakjes in een ovenschaal, en dan bakken tot de bovenste havermout goudbruin is. Daar kun je stukken van afsnijden en als een soort ontbijttaartje opeten.
Qua kwarkalternatief: Alpro Go On komt geloof ik daarbij het dichtst in de buurt. Wel significant duurder dan koeienkwark.
Ik heb volgens mij ook wel eens de ongezoete sojamelk van Alpro gehad, maar dat vond ik niet echt toegevoegde waarde hebben t.o.v. huismerk ongezoete sojamelk, en het is wel duurder. De "naturel" variant Alpro is wel echt beter dan huismerk.quote:Op woensdag 15 juli 2020 11:31 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ah kijk, jij eet het vaker
We hebben hier overigens wel altijd de ongezoete sojamelk van Alpro. (Staat hier bij de supermarkt ongekoeld, en je moet hem soms even zoeken tussen de ongezoete amandelmelk.)
Vriend wilde dat graag, en ach, hij drinkt het.
Ik gebruik de sojamelk voornamelijk voor bananensmoothies. Die zijn al zoet zat
Ik heb heel vaak zo'n Alpro-bosbessenyoghurt mee . Eet makkelijk/snel weg tijdens een korte pauze, of in de langere pauze op het grasveld. Minder droog ook dan een granenreep ofzo, dus ik loop daarna niet voortdurend te hoesten door een in mijn luchtwegen verdwaald stukje.quote:Op woensdag 15 juli 2020 12:36 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik heb volgens mij ook wel eens de ongezoete sojamelk van Alpro gehad, maar dat vond ik niet echt toegevoegde waarde hebben t.o.v. huismerk ongezoete sojamelk, en het is wel duurder. De "naturel" variant Alpro is wel echt beter dan huismerk.
Ik eet niet zo heel vaak plantaardige yoghurt, omdat havermout met ongezoete sojamelk goedkoper is en ik ben dat gewend geraakt. Maar toen ik veganistisch begon te eten (bijna vier jaar geleden) heb ik wel alle soorten geprobeerd. Ik heb ook een tijdje een spork in mijn tas gehad en dan liep ik in mijn lunchpauze naar de Aldi voor die vegan yoghurt als een soort traktatie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |