abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180397386
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180397412
de "rebellen" van het zuidelijk front gezellig op de foto met de russen, die hen zojuist op hun knieen hebben gebombardeerd :')

Dh0Je4UXkAATxU6.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180397938
Hello Igor, you have sister yes? She not married yes?
pi_180398247
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:45 schreef Slayage het volgende:
de "rebellen" van het zuidelijk front gezellig op de foto met de russen, die hen zojuist op hun knieen hebben gebombardeerd :')

[ afbeelding ]
Beter gelijk vrede nu dan dat het een teringzooi blijft.

Zand erover en je land opbouwen, heeft iedereen meer aan.
  donderdag 12 juli 2018 @ 16:56:47 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180426609
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180427724
quote:
Mooi. Uitroeien die hap.
pi_180448065
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 17:36 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Uitroeien die hap.
geen zorgen de kinderen zijn voortaan in goede handen.

Dalatrm twitterde op vrijdag 13-07-2018 om 12:38:06 #Syria #Aleppo MP Fares Shehabi, the Syrian regime's public face in Western media, mocks the tortured children of #Daraa.Bear in mind, this man oversees orphanages and, as a rich benefactor, often comes in contact with vulnerable children. https://t.co/9LyN4nZA6I reageer retweet
ShehabiFares twitterde op donderdag 12-07-2018 om 18:49:13 Where are the children's fingernails?..?! Did anyone find her?اين هي اظافر اطفال درعا..؟! هل وجدها احد..؟ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 15:29:04 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180448142
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 17:36 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Uitroeien die hap.
Ze geven zich over hansworst :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180448445
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze geven zich over hansworst :')
Denk je dat ze zo genadevol waren toen ze SAA krijgsgevangen hadden? :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180451499
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze geven zich over hansworst :')
Mooi. Een rechter bij voor de sier en daarna de strop.

quote:
10s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

geen zorgen de kinderen zijn voortaan in goede handen.

Dalatrm twitterde op vrijdag 13-07-2018 om 12:38:06 #Syria #Aleppo MP Fares Shehabi, the Syrian regime's public face in Western media, mocks the tortured children of #Daraa.Bear in mind, this man oversees orphanages and, as a rich benefactor, often comes in contact with vulnerable children. https://t.co/9LyN4nZA6I reageer retweet
ShehabiFares twitterde op donderdag 12-07-2018 om 18:49:13 Where are the children's fingernails?..?! Did anyone find her?اين هي اظافر اطفال درعا..؟! هل وجدها احد..؟ reageer retweet
Ik zou ook kinderslachtoffers maken in de schoenen van Assad. Kan niet om heen. Het belangrijkste is dat die zoveel mogelijk territorium in handen krijgt. Helaas, het punt dat men voorzichtig moet zijn met kinderlevens is al zeven jaar geleden overschreden.
pi_180459109
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 18:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Een rechter bij voor de sier en daarna de strop.

[..]

Ik zou ook kinderslachtoffers maken in de schoenen van Assad. Kan niet om heen. Het belangrijkste is dat die zoveel mogelijk territorium in handen krijgt. Helaas, het punt dat men voorzichtig moet zijn met kinderlevens is al zeven jaar geleden overschreden.
In alle oorlogen zijn kinderen het slachtoffer.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 16 juli 2018 @ 05:17:54 #13
78680 Nielsch
zie signature
pi_180506788
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
zie ondertitel
pi_180510515
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 05:17 schreef Nielsch het volgende:
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
Bron?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 16 juli 2018 @ 11:55:40 #15
78680 Nielsch
zie signature
pi_180510940
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 11:33 schreef HSG het volgende:

[..]

Bron?
Moet daar een bron voor zijn? Vanaf 4 november kan Iran geen olie meer exporteren. Het gevolg laat zich uiteraard raden maar een leek kan wel een beeld schetsen: land aan de bedelstaf, honger onder het volk, onvrede, onlusten, voedingsbodem voor terroristen en extremisten, burgeroorlog, vluchtelingen, Europa mag er weer mee dealen.

Tuurlijk zal dit niet van de een op andere dag gaan, maar het is niet zo moeilijk te voorspellen als je naar de (recente) geschiedenis in het Midden Oosten kijkt.

https://nos.nl/artikel/22(...)ran-sancties-af.html
zie ondertitel
pi_180510996
quote:
10s.gif Op maandag 16 juli 2018 11:55 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Moet daar een bron voor zijn? Vanaf 4 november kan Iran geen olie meer exporteren. Het gevolg laat zich uiteraard raden maar een leek kan wel een beeld schetsen: land aan de bedelstaf, honger onder het volk, onvrede, onlusten, voedingsbodem voor terroristen en extremisten, burgeroorlog, vluchtelingen, Europa mag er weer mee dealen.

Tuurlijk zal dit niet van de een op andere dag gaan, maar het is niet zo moeilijk te voorspellen als je naar de (recente) geschiedenis in het Midden Oosten kijkt.

https://nos.nl/artikel/22(...)ran-sancties-af.html
Duh VS speelt onder een hoedje met SA. Opmerkelijk toch dat een paar dagen nadat de Iran-deal van tafel is geveegd SA deproductie ging verhogen. Allemaal de schuld van SA.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180513301
kennelijk gaat de ypg binnenkort beginnen met het overdragen van gebieden aan het regime

metesohtaoglu twitterde op maandag 16-07-2018 om 09:47:18 #US backed #YPG handed over the Tishreen Dam to the Assad regime in conjunction with preparations for the return of the latter's institutions in the city of #Manbij east of Aleppo early next week.#Syria#Taqba dam will also be handed over soon.📸 https://t.co/J9qpM9739w reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180541377
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 05:17 schreef Nielsch het volgende:
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
Conflicten in het midden oosten bestaan al voor het ontstaan van de staat amerika
De oorlogen in het midden oosten ontstaan door een combinatie van oer-oude spanningingen en moderne politiek
Die oude spanningen is de bom en de moderne politiek de lont

En de islam (met zijn geweld, expansie en haat) is die bom.
Een bom dat altijd was en altijd zou blijven. Maar hoe en wanneer die afgaat kan beinvloed worden van buiten af.

Bij ons: dus de westerse politiek gaat men ervan uit dat vrede normaal en natuurlijk is maar in islamitische gebieden in het midden oosten is conflict normaal en natuurlijk
Dus hoe meer het westen probeert vrede te brengen en het midden oosten hiermee te veranderen hoe geweldadiger het wordt
Inplaats van deze conflicten (die hoe dan ook komen) te leren begrijpen probeert het westen het ze steeds op te lossen
Het westen probeert (wat logisch is) een niet-geweldadige oplossing te vinden voor het midden oosten. En dat gaat niet

De sjietische samenwerking steeg tijdens oboma maar verwacht niet dat de soenitische grootmachten in de regio dit zullen accepteren.

Israel wordt erin meegezogen want wanneer moslims tegen moslims vechten dan doet men alsof ze eigenlijk vechten tegen de niet-moslims. Dat is ook de reden waarom saddam hoesein israel probeerde mee te sleuren in de golf oorlog

Het is niet zoiets als een wereldoorlog. We spreken van individuele conflicten en oude haat die zorgen (en gaan zorgen in de toekomst) voor oplaaiende spanningen.
Met of zonder trump obama clinton rutte europa of amerika

Syrie is niet begin noch het eind
pi_180549181
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:05 schreef Szikha2 het volgende:

Bij ons: dus de westerse politiek gaat men ervan uit dat vrede normaal en natuurlijk is maar in islamitische gebieden in het midden oosten is conflict normaal en natuurlijk
hier ben ik gestopt met lezen. dude wat? :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180549198
kennelijk gaat de ontruiming toch echt gebeuren

Charles_Lister twitterde op dinsdag 17-07-2018 om 19:56:28 @IbnNabih1 NEW - A deal has been reached between #HTS & #Iran to evacuate besieged villages of Fuah & Kafraya in #Idlib, in exchange for a sizable release of opposition prisoners (including 30+ senior Nusra figures).Sources say evacuations are to begin tomorrow. Money changed hands too. https://t.co/hNhpX6WtNO reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 17-07-2018 om 20:38:25 N. #Syria: multiple explosions tonight in #Fuah & #Kefraya as pro-Assad fighters are apparently destroying their heavy weaponry before evacuation of the pocket. #Idlib. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 18 juli 2018 @ 02:27:04 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180549998
Ja dat hebben we vaker gehoord en gezien. Maar zien of het allemaal doorgaat en dan zonder dat er bussen met kinderen worden opgeblazen ofzo...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180550111
Blijkbaar zijn sjiieten in het zuiden van Irak begonnen met een nieuwe revolutie tegen de huidige regering van Irak, we krijgen er een nieuw conflict bij nadat ISIS daar verslagen is. Gaat lekker zo...
pi_180550146
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 02:59 schreef JubaUrbicus het volgende:
Blijkbaar zijn sjiieten in het zuiden van Irak begonnen met een nieuwe revolutie tegen de huidige regering van Irak, we krijgen er een nieuw conflict bij nadat ISIS daar verslagen is. Gaat lekker zo...
Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
pi_180550203
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:04 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
And so it begins.
pi_180550227
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:04 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
pi_180551014
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:29 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
Same old. Overal hetzelfde in dat deel van de wereld. Mensen schreeuwen om een waardig leven, normaal drinkwater enzo, banen, transparantie, inspraak.
En de leiders vullen hun zakken en zetten het geld op buitenlandse rekeningen. En met een beetje pech schieten ze wat demonstranten als ratten af. Zelfde scenario.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180551285
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 23:44 schreef HSG het volgende:

[..]

In alle oorlogen zijn kinderen het slachtoffer.
In dit geval ook al vr de oorlog.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_180552296
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 05:54 schreef Montagui het volgende:

[..]

In dit geval ook al vr de oorlog.
Gebeurd overal in de wereld.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180553399
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 05:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Same old. Overal hetzelfde in dat deel van de wereld. Mensen schreeuwen om een waardig leven, normaal drinkwater enzo, banen, transparantie, inspraak.
En de leiders vullen hun zakken en zetten het geld op buitenlandse rekeningen. En met een beetje pech schieten ze wat demonstranten als ratten af. Zelfde scenario.
Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
pi_180553924
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
Zolang landen geen moreel besef hebben (corruptie heeft met moraal te maken) zal het alleen maar kommer en kwel blijven, of dat nu in Oekrane, Griekenland, Afrika of het Midden-Oosten is.
pi_180554330
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
En wij maar geld voor goede doelen blijven sturen maar met corruptie als dit veranderd er helemaal niks.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180557105
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:19 schreef HSG het volgende:

[..]

En wij maar geld voor goede doelen blijven sturen maar met corruptie als dit veranderd er helemaal niks.
Hoeveel geld voor ontwikkelingshulp stuurt Nederland naar Irak?
pi_180557238
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 13:29 schreef Peunage het volgende:

[..]

Hoeveel geld voor ontwikkelingshulp stuurt Nederland naar Irak?
Alsof het alleen in Irak is.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180561588
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
pi_180565478
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:05 schreef Gilgamesh-X het volgende:

Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
zijn vaak wel de eerste symptomen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180565567
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 13:35 schreef HSG het volgende:

[..]

Alsof het alleen in Irak is.
corruptie is idd helaas een wijdverbreid probleem in grote delen van de wereld. het afzetten van de regering (revolutie) lost het probleem niet op, aangezien het probleem diep geworteld is in de cultuur en tradities.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180567778
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:05 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
Als je een beetje op social media kijkt en videos bekijkt van Irakezen in Basra en Kerbala dan weet je wel dat de mensen daar een revolutie wilt tegen de gangsters van Iran (ja sjiieten die tegen Iran zijn) en tegen de corruptie in eigen land.
pi_180568244
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 21:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Als je een beetje op social media kijkt en videos bekijkt van Irakezen in Basra en Kerbala dan weet je wel dat de mensen daar een revolutie wilt tegen de gangsters van Iran (ja sjiieten die tegen Iran zijn) en tegen de corruptie in eigen land.
Link?
pi_180569010
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

corruptie is idd helaas een wijdverbreid probleem in grote delen van de wereld. het afzetten van de regering (revolutie) lost het probleem niet op, aangezien het probleem diep geworteld is in de cultuur en tradities.
Dan heeft het ook geen zin om steeds geld naar dat soort landen op te sturen. De normale bevolking ziet er bijna niks van.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180572877
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
pi_180574039
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 00:34 schreef Adrie072 het volgende:
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
Nee ik heb al jaren geen kabel meer.
pi_180575405
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:32 schreef Slayage het volgende:
The small-scale attacks are taking place mostly in remote areas that have been neglected by the government[/url]
Tjah, dit was natuurlijk al voorspeld. Irak is een groot land, ze kunnen niet elke vierkante meter in de gaten houden. Onmogelijk.
pi_180581158
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 07:08 schreef Peunage het volgende:

[..]

Tjah, dit was natuurlijk al voorspeld. Irak is een groot land, ze kunnen niet elke vierkante meter in de gaten houden. Onmogelijk.
nergens in de wereld kan je elke vierkante meter in de gaten houden, maar dat is nooit het doel ook.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180590801
die bilal abdul kareem blijkt op de kill list van de amerikanen te staan :')

How to Survive America's Kill List
.........
We need to know if we've become the very thing we ostensibly created the drone program to combat: a secret authoritarian sect that confuses murder and justice.
......
When a U.S. citizen heard he was on his own country’s drone target list, he wasn’t sure he believed it. After five near-misses, he does – and is suing the United States to contest his own execution
.....
When he first heard he was on this list, Kareem was aghast. This was no situation like the siege of Aleppo, where a quick joke might turn the crowd. How could anyone reverse the decision of a deadly bureaucracy so secret and inaccessible that even if it had an off switch, few in the civilian world would know where to find it? How could he talk his way out of this one?

With Reprieve’s help, Kareem did what the system asks a law-abiding American citizen with a grievance to do. He sued, filing a complaint in district court in Washington, D.C., on March 30th, 2017, asking the U.S. government to take him off the Kill List, at least until he had a chance to challenge the evidence against him.

The case, still unresolved more than a year later, has awesome implications not just for Kareem but for all Americans – all people everywhere, for that matter.

It's not a stretch to say that it's one of the most important lawsuits to ever cross the desk of a federal judge. The core of the Bill of Rights is in play, and a wrong result could formalize a slide into authoritarianism that began long ago, but accelerated after 9/11.


[ Bericht 6% gewijzigd door Slayage op 20-07-2018 10:54:55 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 19 juli 2018 @ 18:54:18 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180590846
Maar gewoon op CNN genterviewd worden alsof het een activist-reporter is ofzo :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180591001
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 18:54 schreef Szura het volgende:
Maar gewoon op CNN genterviewd worden alsof het een activist-reporter is ofzo :')
het is echt een fascinerend stuk :Y

quote:
The question before Collyer would challenge the most gifted legal mind. At issue is the fact that America, in the wake of 9/11, has become two countries.

One is a democracy, visible to the population and governed by the lofty laws and rules and constitutional principles we learned about in Schoolhouse Rock.

The second nation is an authoritarian state-within-a-state, governed exclusively by the executive branch. In this parallel world, all rights redound to a bureaucracy that may kill anyone it pleases at any time, restrained only by the inclinations of the executive.

Essentially, Kareem’s lawyers are appealing to the first America – Collyer’s courtroom – to force the second, secret America to hear him out.

Nobody seems to know what would happen if Kareem or Zaidan tried to come to court, another thing that makes this case uniquely bizarre. Would Kareem be allowed to walk in and take a seat at the plaintiff’s table? Would he be placed under arrest outside the courthouse? Stuffed in the trunk of a Crown Victoria at the airport?
de kill list van de amerikanen wordt ondertussen uitgevoerd door een alghoritme :{

quote:
One thing that particularly troubled him was that Americans had begun to remove the human element from the assassination process. One of the few things known about the Kill List is that it's compiled in part by algorithm.

In 2014, former CIA and NSA director Michael Hayden said in a public debate, "We kill people based on metadata."

According to multiple reports and leaks, death-by-metadata could be triggered, without even knowing the target's name, if too many derogatory checks appear on their profile. "Armed military aged males" exhibiting suspicious behavior in the wrong place can become targets, as can someone "seen to be giving out orders." Such mathematics-based assassinations have come to be known as "signature strikes."


[ Bericht 12% gewijzigd door Slayage op 19-07-2018 19:12:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604591
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 00:34 schreef Adrie072 het volgende:
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
hier kan je het PBS programma ook bekijken, in totaal 3 uur

https://video.wned.org/vi(...)saudi-arabia-pqsnhk/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604675
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 02:27 schreef Szura het volgende:
Ja dat hebben we vaker gehoord en gezien. Maar zien of het allemaal doorgaat en dan zonder dat er bussen met kinderen worden opgeblazen ofzo...
dit keer dus kennelijk wel voor het echt. en geen kinderen opgeblazen zoals de vorige keer. wel veel stenen door de ruiten en andere treiter gedrag. in de syrie context is dat vrij beschaafd uiteraard.

vraag me af wat dat deze ontruiming betekent op de langere termijn. gaat de deal van de russen en turekn mbt idlib standhouden? krijgen de assadisten hun zin en is idlib de volgende target na het zuidelijke front?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604962
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
“We have to be honest,” Mr. Hamoud said. “It was much cleaner under ISIS.”

Though the militants are gone, reminders of the Islamic State and their particular style of governance remain.

In the northern town of Tel Kaif, for example, residents recall how the militants conscripted a committee of electrical engineers to fix an overloaded power grid. They installed new circuit breakers, and for the first time, residents who had been accustomed to at most six hours of electricity a day could now reliably turn on lights.

In early 2017, Iraqi soldiers reclaimed the town, and were welcomed as heroes. But then they disconnected the Islamic State circuit breakers — and the power failures resumed.

“If the government was to go back to the system that ISIS put in place, we would go so far as to kiss their foreheads,” Mr. Younes, the truck driver, said at the time.

Within a few months, the government did just that.

The irony that it had taken a terrorist group to fix one of the town’s longstanding grievances was not lost on its citizens.

“Although they were not recognized as a state or a country,” said one shopkeeper, Ahmed Ramzi Salim, “they acted like one.”
https://www.nytimes.com/i(...)ents-mosul-iraq.html

De sjiieten in het zuiden willen elektriciteit, maar hebben tegelijkertijd tienduizenden soldaten geleverd om voor de corrupte regering te vechten, en het is dan ook niets meer dan goddelijke rechtvaardigheid dat ze lijden onder dezelfde corrupte regering waarvoor ze zelf hebben gestreden.
pi_180606298
En zelf hebben gekozen....

Kan er altijd slecht tegen als mensen alleen de overheid de schuld geven terwijl ze zelf onderdeel van het probleem zijn. Dat geldt voor corruptie in Irak, Griekenland en Afghanistan maar ook voor de financile crisis in IJsland en Amerika of de huizencrisis in Nederland.
pi_180606768
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:07 schreef BEFEM het volgende:
En zelf hebben gekozen....

Kan er altijd slecht tegen als mensen alleen de overheid de schuld geven terwijl ze zelf onderdeel van het probleem zijn. Dat geldt voor corruptie in Irak, Griekenland en Afghanistan maar ook voor de financile crisis in IJsland en Amerika of de huizencrisis in Nederland.
Hetzelfde als met de banken. Ja jij wil een hoge rente hebben en dat geld moet ergens vandaan komen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180618792
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:51 schreef Rihanna_777 het volgende:

[..]

“We have to be honest,” Mr. Hamoud said. “It was much cleaner under ISIS.”

Though the militants are gone, reminders of the Islamic State and their particular style of governance remain.

In the northern town of Tel Kaif, for example, residents recall how the militants conscripted a committee of electrical engineers to fix an overloaded power grid. They installed new circuit breakers, and for the first time, residents who had been accustomed to at most six hours of electricity a day could now reliably turn on lights.

In early 2017, Iraqi soldiers reclaimed the town, and were welcomed as heroes. But then they disconnected the Islamic State circuit breakers — and the power failures resumed.

“If the government was to go back to the system that ISIS put in place, we would go so far as to kiss their foreheads,” Mr. Younes, the truck driver, said at the time.

Within a few months, the government did just that.

The irony that it had taken a terrorist group to fix one of the town’s longstanding grievances was not lost on its citizens.

“Although they were not recognized as a state or a country,” said one shopkeeper, Ahmed Ramzi Salim, “they acted like one.”
https://www.nytimes.com/i(...)ents-mosul-iraq.html

De sjiieten in het zuiden willen elektriciteit, maar hebben tegelijkertijd tienduizenden soldaten geleverd om voor de corrupte regering te vechten, en het is dan ook niets meer dan goddelijke rechtvaardigheid dat ze lijden onder dezelfde corrupte regering waarvoor ze zelf hebben gestreden.
Salafisten :')
pi_180618963
Wel naar inderdaad om geen elektriciteit te hebben inderdaad, zonde... simpele zonnepanelen kosten nog altijd een fortuin en Irak krijgt nimmer zonlicht :')
De zon is zoals de Iraanse regen gestolen door Jeruzalem :(
pi_180619291
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

hier kan je het PBS programma ook bekijken, in totaal 3 uur

https://video.wned.org/vi(...)saudi-arabia-pqsnhk/
Da's dan meer voor Wammeswagel, maar merci.

Nu het stof langzaam daalt,zouden we de boel dan kunnen samenvatten?
Zouden we dan kunnen zeggen dat Syri, Iran en Rusland de overwinnaars zijn? Koerden en Turkije ieder hun eigen winst en Irak, Saudi-Arabi buitenspel gezet plus hun eigen interne problemen. De VS trekt zich langzaam terug en richt zich nog meer op verkopen. China doet.... weinig? En over 5 jaar, vakantie in Palmyra?
pi_180623474
Het is tijd om Idlib te vernietigen...
  zaterdag 21 juli 2018 @ 16:20:15 #57
365082 IPA35
Patriarch
pi_180632144
Moeten we evacuatie beschouwen als het permanent opgeven van Idlib/West-Aleppo?
Of juist een voorwaarde voor een meer agressieve aanpak?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180633302
quote:
THE scene in the centre of Afrin, a Kurdish city in north-western Syria, hardly inspires confidence in the future. A destroyed statue of a mythical Kurdish hero is a reminder of the plunder of the city after its capture earlier this year by Arab and Turkoman rebels backed by Turkish tanks, from Kurdish rebels. The teenage son of one of the Arab rebels peddles cigarettes, a rifle across his knees. Another rebel directs traffic. Turkey argues it saved Afrin from terrorists and boasts of opening schools and hospitals. Residents are not exactly brimming with gratitude. “The Turkish soldiers are behaving decently,” says a Kurdish merchant. “But the bearded ones are big trouble,” he adds, referring to Islamist militants. “They’ve stolen so much.”

More than 100,000 civilians, and scores of Kurdish fighters known as the People’s Protection Units (YPG), fled Afrin when the Turkish army and its proxies swept in. Turkey considers the YPG an extension of the Kurdistan Workers’ Party (PKK), which has fought an insurgency against it for three decades. The Turks insist they have no plans to annex Afrin, and pledge to withdraw as soon as Syria’s war ends.

But the changes wrought by the incursion may be hard to undo. Turkish ministers suggested Afrin would become a magnet for some of the 400,000 Syrian Kurdish refugees in their country. However, it is mostly Arabs pouring into the region. (The YPG has not helped, reportedly stopping displaced Kurds from going home.) During a tour of the city organised by Turkish authorities, your correspondent met refugees from Ghouta, the Damascus suburb bombed to ruins by Syrian and Russian warplanes. One wave of human misery was breaking over another.

Turkey’s president, Recep Tayyip Erdogan, does not intend to reverse the tide. He has threatened to take the war against the YPG into other parts of Syria. This puts him on a collision course with America, which teamed up with the Kurds against Islamic State (IS) and still sees them as insurance against an IS resurgence. (It denies their links to the PKK.) Mr Erdogan is not persuaded. “We have told all our allies and friends not to stand between us and terrorists,” he said earlier this year. The prospect of an escalation is not far-fetched. Insurgents allied with Turkey have clashed with American troops in eastern Syria.

Tensions between the two allies have recently eased. Under Turkish pressure, the Americans persuaded the YPG to withdraw from Manbij, which the Kurds captured from IS two years ago. Turkey and America also agreed to co-ordinate patrols. But Turkey now says that unless YPG forces east of Manbij disarm, it will be only a matter of time before Turkey attacks the group. “The plan is for the YPG to go without a fight, but if they want one we will give them one,” says one Turkish diplomat.

But Turkey may have bitten off more than it can chew. Security in Afrin is getting worse. A double bombing in June killed nine people. Reports of infighting and looting continue to surface. People in Afrin chafed under YPG rule, a local resident says, but the insurgents who followed are worse. “The Turks must make these monsters go home.”
https://www.economist.com(...)afrin?fsrc=rss%7Cmea

[ Bericht 3% gewijzigd door sp3c op 21-07-2018 17:25:02 ]
  Moderator zaterdag 21 juli 2018 @ 17:22:01 #59
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_180633319
ik ga berichten verwijderen waar geen bron bij zit jongens

just so you know
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_180634792
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2018 16:20 schreef IPA35 het volgende:
Moeten we evacuatie beschouwen als het permanent opgeven van Idlib/West-Aleppo?
Of juist een voorwaarde voor een meer agressieve aanpak?
Baniyas 2.0 inshallah.
pi_180636447
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2018 16:20 schreef IPA35 het volgende:
Moeten we evacuatie beschouwen als het permanent opgeven van Idlib/West-Aleppo?
Of juist een voorwaarde voor een meer agressieve aanpak?
The milion dollar question! Dat ze straks zo geclusterd zijn maakt het wel makkelijker om ze aan te pakken, lijkt me. Ik denk dat het regime graag die kant op zal.sturen. vraag is wat willen de Russen? Hoe willen ze de balancing act tussen de Turken en het regime verder spelen? Ik kan me er alles bij voorstellen dat dat stukje Syri een soort Turkse protectoraat blijft voor de afzienbare tijd. Hoewel een zuidelijk front scenario niet ondenkbaar is dat het binnen no time in elkaar klapt. Zie ik de Turken idlib niet zo makkelijk opgeven na de hoeveelheid investeringen daar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 21 juli 2018 @ 21:13:38 #62
365082 IPA35
Patriarch
pi_180637969
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 juli 2018 19:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

The milion dollar question! Dat ze straks zo geclusterd zijn maakt het wel makkelijker om ze aan te pakken, lijkt me. Ik denk dat het regime graag die kant op zal.sturen. vraag is wat willen de Russen? Hoe willen ze de balancing act tussen de Turken en het regime verder spelen? Ik kan me er alles bij voorstellen dat dat stukje Syri een soort Turkse protectoraat blijft voor de afzienbare tijd. Hoewel een zuidelijk front scenario niet ondenkbaar is dat het binnen no time in elkaar klapt. Zie ik de Turken idlib niet zo makkelijk opgeven na de hoeveelheid investeringen daar.
Men roept nu dat Rusland graag Noord-Latakia en Jisr al-Shughour wil innemen om de drone aanvallen op hun basis te stoppen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 21 juli 2018 @ 21:16:47 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180638017
In Zuid-Syri is alleen ISIS nog over om op te ruimen. Worden samen aangepakt door SAA en reconciliation-rebellen. Anderen die geen reconciliation wilden zijn naar Idlib gestuurd.

Brengt me bij dit artikel, aangaande de Poetin-Netanyahu en de Poetin-Trump-toppen van de afgelopen week, waar onder ander over Syri is gesproken.

Tot nu toe is er veel onduidelijk omdat die Amerikaanse lapzwans een-op-een ging zitten, maar Washington Post brengt er dit over:

https://www.washingtonpos(...)m_term=.474b67826303
- Controle Assad over het gebied erkennen
- Implementatie van het Separation of Forces Agreement tussen Syri en Isral (1974), met toezicht van de VN
- Iraanse milities 80km van de Isralische grens houden
- Geen protest van Poetin als Isral toch Iraanse assets in Syri aanvalt, als er bijvoorbeeld Iraanse wapens gestald worden die Isral bedreigen

Hoewel maar de vraag is in hoeverre Poetin al die Iranirs en hun plannen in toom kan houden, is het met zo’n deal wel duidelijk wie de broek aan heeft in die regio: Rusland, niet langer de VS. Het resultaat van het totale gebrek aan een coherentie in de Amerikaanse ‘strategie’ onder Obama en Trump.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180638903
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2018 21:13 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Men roept nu dat Rusland graag Noord-Latakia en Jisr al-Shughour wil innemen om de drone aanvallen op hun basis te stoppen.
Begrijpelijk. Dat krijg je ervan als de Turken die gasten niet in het gareel kunnen houden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 22 juli 2018 @ 08:14:27 #65
408813 crew  trein2000
pi_180646426
De witte helmen zijn gevacueerd vannacht. https://nos.nl/artikel/22(...)elmen-uit-syrie.html
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_180646944
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 juli 2018 21:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

Begrijpelijk. Dat krijg je ervan als de Turken die gasten niet in het gareel kunnen houden.
Idlib wordt de slag der slagen in deze oorlog.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180648245
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 09:22 schreef HSG het volgende:

[..]

Idlib wordt de slag der slagen in deze oorlog.
Nee die is is al een paar keer eerder geweest. Zal em dit keer ook niet worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180648291
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 08:14 schreef trein2000 het volgende:
De witte helmen zijn gevacueerd vannacht. https://nos.nl/artikel/22(...)elmen-uit-syrie.html
Voor de verandering een sgoed nieuws.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180649505
quote:
10s.gif Op zondag 22 juli 2018 10:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nee die is is al een paar keer eerder geweest. Zal em dit keer ook niet worden.
Hoezo niet? De Turken zitten daar ook.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  zondag 22 juli 2018 @ 12:17:20 #70
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180649611
quote:
14s.gif Op zondag 22 juli 2018 11:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

Voor de verandering een sgoed nieuws.
Mag hopen dat ze allemaal flink gescreend worden voor ze naar westerse landen worden gevlogen, al komen van dat zuidfront volgens mij weinig dubieuze verhalen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180654145
gaan de turken en iraniers toch wel samenwerken tegen de PKK in irak? wel opvallend dat de iran PKK strijd weer oplaait na een lange periode van relatieve rust.

BabakTaghvaee twitterde op zaterdag 21-07-2018 om 14:55:18 #BREAKING: This morning, plans for joint operation of #Iran & #Turkish Air Forces against #PKK/#PJAK terrorist camps in #Qandil,#Iraq was studied in #Iran's Armed Forces Joint Chief of Staff following to the massacre of 10 #Iran|ian border guards last night. (Archive Images) https://t.co/ezX6FOMn9d reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180654713
quote:
10s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:20 schreef Slayage het volgende:
gaan de turken en iraniers toch wel samenwerken tegen de PKK in irak? wel opvallend dat de iran PKK strijd weer oplaait na een lange periode van relatieve rust.

BabakTaghvaee twitterde op zaterdag 21-07-2018 om 14:55:18 #BREAKING: This morning, plans for joint operation of #Iran & #Turkish Air Forces against #PKK/#PJAK terrorist camps in #Qandil,#Iraq was studied in #Iran's Armed Forces Joint Chief of Staff following to the massacre of 10 #Iran|ian border guards last night. (Archive Images) https://t.co/ezX6FOMn9d reageer retweet
Iran is al een tijdje redelijk onrustig.
pi_180655175
https://www.nrc.nl/nieuws(...)et-kalifaat-a1610747

Autisten zitten dus niet allemaal constant met de microfoon aan online te gamen, blijkt.
pi_180659612
Fantastic news that we - UK and friends - have secured evacuation of White Helmets and their families - thank you Israel and Jordan for acting so quickly on our request. The WH are the bravest of the brave and in a desperate situation this is at least one ray of hope @Jeremy_Hunt

:')
  zondag 22 juli 2018 @ 20:35:19 #75
365082 IPA35
Patriarch
pi_180659910
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 20:20 schreef Gilgamesh-X het volgende:
Fantastic news that we - UK and friends - have secured evacuation of White Helmets and their families - thank you Israel and Jordan for acting so quickly on our request. The WH are the bravest of the brave and in a desperate situation this is at least one ray of hope @Jeremy_Hunt

:')
Wat enorm cringe.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180660390
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:54 schreef WammesWaggel het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)et-kalifaat-a1610747

Autisten zitten dus niet allemaal constant met de microfoon aan online te gamen, blijkt.
Wat een triest verhaal :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180660829
quote:
10s.gif Op zondag 22 juli 2018 20:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat een triest verhaal :{
Van inwoner van Nederland tot een schoonmaker bij IS zonder toegang tot het internet :')


Witte Helmen komen dus ook naar Nederland las ik, binnenkort bij onze brandweer te vinden dus? Aanpakken dat bolwerk van witte mannen!
pi_180674367
quote:
9s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:19 schreef WammesWaggel het volgende:

Van inwoner van Nederland tot een schoonmaker bij IS zonder toegang tot het internet :')
het trieste is eerder alles wat komt met zijn autisme, met als dieptepunt uiteraard dat hij denkt dat isis zijn redding is :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180686633
Isral en Rusland schijnen te hebben afgesproken dat pro-Iraanse milities minstens 100 kilometer van de Isralische grens af komen te staan. Dit betekent dat bijvoorbeeld Damascus een no go area wordt: DiznCKEWsAABiC9.jpg

De vraag is wel: hoe?
pi_180686800
Iets zegt mij dat zowel Rusland en eigenlijk Assad dat ook graag zouden willen zien.
Of dat realistisch is daartegen..
pi_180687916
Ik kan Iraniers niet disrespecteren. Ik heb toch veel respect voor ze. Ze stammen af van een oude beschaving en hebben een imposante historie achter de rug. Ze zitten in een mindere fase van hun historie. Een volk dat niet snel op de knien is gebracht. De onrust in Iran begon met westerse imperialisme. De Britten vroegen hun partners in crime de Amerikanen om democratisch gekozen Iraanse regering omver te werpen omdat die de olie wilde nationaliseren en daardoor zouden de Britten minder winst maken. Uiteindelijk is die regering omver gegooid en kwam een westerse puppet voor in de plaats. Die westerse puppet (de Shah) is uiteindelijk weer afgezet door gebruik te maken van islam als bron van revolutie. De Iranirs willen strategische ruimte in het Midden-Oosten vrij van giftige westerse invloeden (met name Amerikaanse). Dat is waar ze voor strijden. Dat speelt niet alleen in het Midden-Oosten. Dit jaar werd Nepal door India en China vriendelijk verzocht om westerse ngo's en organisaties uit Nepal te dumpen omdat het land werd gebruikt als springplank door die organisaties voor illegale activiteiten gericht op India en China. Niet dat ze grote illegale activiteiten kunnen uitvoeren zonder gezien te worden want de Chinezen hebben een enorm arsenaal aan spionagesatellieten in de ruimte die hun grenzen monitoren in tegenstelling tot Assad die dat niet tot zijn beschikking had waardoor America & Co op hun opperste gemakje in de woestijn van alles uit konden vreten zonder dat die het in de gaten had. En die spleetogen investeren tegenwoordig meer dan 250 miljard dollar per jaar om zichzelf technologisch en wetenschappelijk veel verder te ontwikkelen. Arabieren en hun landen worden genomen door een select groep landen omdat ze technologisch en strategisch zwaar achterlopen.

https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat

https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

[ Bericht 8% gewijzigd door Jellereppe op 24-07-2018 03:01:07 ]
pi_180692605
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 23:33 schreef Bilge het volgende:
Isral en Rusland schijnen te hebben afgesproken dat pro-Iraanse milities minstens 100 kilometer van de Isralische grens af komen te staan. Dit betekent dat bijvoorbeeld Damascus een no go area wordt: [ afbeelding ]

De vraag is wel: hoe?
gaat nooit gebeuren. rusland verkoopt gebakken lucht aan de israelisch
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180692647
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 00:24 schreef Jellereppe het volgende:
Ik kan Iraniers niet disrespecteren.

ik denk dat er weinig mensen hier zijn die neerkijken op iran als land.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180695437
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 00:24 schreef Jellereppe het volgende:
Ik kan Iraniers niet disrespecteren. Ik heb toch veel respect voor ze. Ze stammen af van een oude beschaving en hebben een imposante historie achter de rug. Ze zitten in een mindere fase van hun historie. Een volk dat niet snel op de knien is gebracht. De onrust in Iran begon met westerse imperialisme. De Britten vroegen hun partners in crime de Amerikanen om democratisch gekozen Iraanse regering omver te werpen omdat die de olie wilde nationaliseren en daardoor zouden de Britten minder winst maken. Uiteindelijk is die regering omver gegooid en kwam een westerse puppet voor in de plaats. Die westerse puppet (de Shah) is uiteindelijk weer afgezet door gebruik te maken van islam als bron van revolutie. De Iranirs willen strategische ruimte in het Midden-Oosten vrij van giftige westerse invloeden (met name Amerikaanse). Dat is waar ze voor strijden. Dat speelt niet alleen in het Midden-Oosten. Dit jaar werd Nepal door India en China vriendelijk verzocht om westerse ngo's en organisaties uit Nepal te dumpen omdat het land werd gebruikt als springplank door die organisaties voor illegale activiteiten gericht op India en China. Niet dat ze grote illegale activiteiten kunnen uitvoeren zonder gezien te worden want de Chinezen hebben een enorm arsenaal aan spionagesatellieten in de ruimte die hun grenzen monitoren in tegenstelling tot Assad die dat niet tot zijn beschikking had waardoor America & Co op hun opperste gemakje in de woestijn van alles uit konden vreten zonder dat die het in de gaten had. En die spleetogen investeren tegenwoordig meer dan 250 miljard dollar per jaar om zichzelf technologisch en wetenschappelijk veel verder te ontwikkelen. Arabieren en hun landen worden genomen door een select groep landen omdat ze technologisch en strategisch zwaar achterlopen.

https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat

https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

De Iranirs hebben hun oude beschaving bij het vuilnis gezet en hun hele samenleving draait om een Arabische ideologie uit de woestijn.
pi_180695575
SputnikInt twitterde op dinsdag 24-07-2018 om 13:27:40 BREAKING: IDF shoots down Syrian Sukhoi warplane that allegedly violated #Israel's airspace https://t.co/MA31Nqjcth https://t.co/Yc2HsSavaa reageer retweet
AFP twitterde op dinsdag 24-07-2018 om 13:27:28 #BREAKING Israel shoots down Syrian fighter jet that infiltrated airspace: army https://t.co/nrRkC7HStd reageer retweet
  dinsdag 24 juli 2018 @ 13:43:19 #86
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180695803
Ah ISIS heeft ook Isralische luchtverdediging inmiddels dus
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180695911
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:43 schreef Szura het volgende:
Ah ISIS heeft ook Isralische luchtverdediging inmiddels dus
Domme opmerking als die echt in het Isralisch luchtruim vloog.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 13:51:07 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180695965
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:48 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Domme opmerking als die echt in het Isralisch luchtruim vloog.
Grappig dat Isral ineens maalt om vliegtuigen die in andermans luchtruim komen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180696051
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:51 schreef Szura het volgende:

[..]

Grappig dat Isral ineens maalt om vliegtuigen die in andermans luchtruim komen
Hoezo, Syri schiet toch ook gewoon raketten op ze als ze weer eens een aanval uitvoeren. Isral doet hetzelfde maar zijn gn falers.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 13:55:22 #90
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180696077
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:54 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hoezo, Syri schiet toch ook gewoon raketten op ze als ze weer eens een aanval uitvoeren. Isral doet hetzelfde maar zijn gn falers.
Beetje een oneerlijke vergelijking qua materiaal he
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180696211
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Beetje een oneerlijke vergelijking qua materiaal he
Snap ik. Maar gaat erom dat Syri ook gewoon op Isral schiet als ze het luchtruim binnenkomen.
pi_180696929
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Beetje een oneerlijke vergelijking qua materiaal he
Een Patriot is veel beter dan een S-300, ja?
  dinsdag 24 juli 2018 @ 14:51:46 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180697368
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 14:28 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Een Patriot is veel beter dan een S-300, ja?
Volgens mij zitten ze vooral met S-200. Bovendien nemen ze het op tegen veel modernere gevechtsvliegtuigen dan hun eigen prehistorische MIG's.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180698115
Syri heeft helemaal geen S-300, daar dromen ze naar...
pi_180700024
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 13:26 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De Iranirs hebben hun oude beschaving bij het vuilnis gezet en hun hele samenleving draait om een Arabische ideologie uit de woestijn.
Ik besef mij dat al te goed. Yazdagird III en Peroz III spinnen al eeuwen in hun graf van pure ellende. Peroz III heeft het nodige geprobeerd om het tij te keren maar het mocht al niet meer baten. De tijd onder de Arabische juk heeft de rest gedaan. De Sassaniden waren zwaar verzwakt door hun oorlogen met de Byzantynen en interne strijd (een van de twee of allebei, ik weet niet meer precies) en toen de verenigde Arabieren hun kant opstoomden waren ze te verzwakt om gelijkwaardig strijd te bieden.

[ Bericht 5% gewijzigd door Jellereppe op 24-07-2018 16:55:45 ]
  dinsdag 24 juli 2018 @ 17:11:48 #96
365082 IPA35
Patriarch
pi_180700689
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180701940
Ondertussen fucken de Turken de Iraakse broeders nog even :7


http://observers.france24(...)ity-iraq-south-basra
pi_180729769
Isis heeft zich weer eens overtroffen vandaag. Volgens mij was deze raid op burgers veel heftiger dan die raid in Kobani jaren terug. :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180730130
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 16:44 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik besef mij dat al te goed. Yazdagird III en Peroz III spinnen al eeuwen in hun graf van pure ellende. Peroz III heeft het nodige geprobeerd om het tij te keren maar het mocht al niet meer baten. De tijd onder de Arabische juk heeft de rest gedaan. De Sassaniden waren zwaar verzwakt door hun oorlogen met de Byzantynen en interne strijd (een van de twee of allebei, ik weet niet meer precies) en toen de verenigde Arabieren hun kant opstoomden waren ze te verzwakt om gelijkwaardig strijd te bieden.
The Arabs hebben de perzen voor eeuwig geklaard door ze de islam te laten aannemen. Briljantere move bestaat niet. Omar ibn al Khattab, de eindbaas heeft de perzen wat beschaving bijgebracht door de battle van Qadisiyyah te winnen. En het resultaat mag er zijn...prachtige Arabische namen, een taal vol Arabische woorden en natuurlijk een wereldreligie waarmee je kan thuiskomen ipv een vuuraanbiddertje te zijn waar je nog geen deukje in een pakje boter mee slaat.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180731088
quote:
10s.gif Op woensdag 25 juli 2018 22:00 schreef Slayage het volgende:
Isis heeft zich weer eens overtroffen vandaag. Volgens mij was deze raid op burgers veel heftiger dan die raid in Kobani jaren terug. :{
Ik weet niet hoor, maar volgens de Volkskrant zaten onder de doden 90+ leden van de Syrische veiligheidsdiensten, dus om iedere dode door ISIS "burgers" te noemen, en de doden door Erdogan noem je zeker alleen PKK'ers en nooit burgers, daar schuilt toch een beetje Erdoganeske bias, en ik kom hier toch echt voor de feiten.
  woensdag 25 juli 2018 @ 23:11:15 #101
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180731610
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 18:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Ondertussen fucken de Turken de Iraakse broeders nog even :7

http://observers.france24(...)ity-iraq-south-basra
Turken vinden het maar raar dat Irakezen Turkije beginnen te haten
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180732255
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 23:11 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Turken vinden het maar raar dat Irakezen Turkije beginnen te haten
ik las ook ergens dat het te maken heeft met iran die minder/geen energie meer levert in het zuiden. haten ze ook de iraniers?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180732326
quote:
8s.gif Op woensdag 25 juli 2018 22:49 schreef Shaggy_2000 het volgende:

[..]

Ik weet niet hoor, maar volgens de Volkskrant zaten onder de doden 90+ leden van de Syrische veiligheidsdiensten, dus om iedere dode door ISIS "burgers" te noemen, en de doden door Erdogan noem je zeker alleen PKK'ers en nooit burgers, daar schuilt toch een beetje Erdoganeske bias, en ik kom hier toch echt voor de feiten.
dan is het idd toch iets minder erg.

Di-vw6QU0AApbs9.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 26 juli 2018 @ 00:23:23 #104
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180733236
quote:
10s.gif Op woensdag 25 juli 2018 23:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik las ook ergens dat het te maken heeft met iran die minder/geen energie meer levert in het zuiden. haten ze ook de iraniers?
Heb jij het nieuws niet gevolgd? Ja ze beginnen de Iranirs ook te haten.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180736439
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 00:23 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Heb jij het nieuws niet gevolgd? Ja ze beginnen de Iranirs ook te haten.
Mooie vooruitzichten allemaal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 26 juli 2018 @ 11:35:27 #106
365082 IPA35
Patriarch
pi_180739702
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 00:23 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Heb jij het nieuws niet gevolgd? Ja ze beginnen de Iranirs ook te haten.
Die Sadr dude is slaafje van Saoed dus...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180741881
quote:
10s.gif Op donderdag 26 juli 2018 07:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mooie vooruitzichten allemaal
Het moet ook niet te saai gaan worden natuurlijk.
  donderdag 26 juli 2018 @ 14:13:35 #108
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180742756
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 11:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Die Sadr dude is slaafje van Saoed dus...
:') Wat. Sadr haat Saoedi Arabi ook. Hij is een nationalist. Sadr haat sowieso buitenlandse invloeden in Irak of het nou S-A is of Iran of de VS.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180743456
quote:
10s.gif Op donderdag 26 juli 2018 13:26 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het moet ook niet te saai gaan worden natuurlijk.
Wanneer is het de laatste eeuw saai geweest daaro. Zal de komende eeuw niet anders zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180743563
quote:
10s.gif Op donderdag 26 juli 2018 14:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wanneer is het de laatste eeuw saai geweest daaro. Zal de komende eeuw niet anders zijn.
Nuja twintig jaar geleden was het aldaar bv even redelijk rustig.
Aan een toename van het geweld twijfel ik ook niet, er zijn daar ook gewoon teveel mensen.
pi_180748486
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 14:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nuja twintig jaar geleden was het aldaar bv even redelijk rustig.
Aan een toename van het geweld twijfel ik ook niet, er zijn daar ook gewoon teveel mensen.
Tot 2003 was Saddam zijn landgenoten zonder al te veel aandacht aan het ruimen. Het is maar wat je rustig noemt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180749701
quote:
10s.gif Op donderdag 26 juli 2018 17:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tot 2003 was Saddam zijn landgenoten zonder al te veel aandacht aan het ruimen. Het is maar wat je rustig noemt.
Dat gebeurde alleen in Irak en veelal middels arrestaties en niet zozeer middels bombardementen even, zoals het heurt, de Koerden negerende.
pi_180775835
VivaRevolt twitterde op vrijdag 27-07-2018 om 20:12:31 The Assad Regime has rejected all SDF demands for any Federalism or Autonomy in SDF areas,during the latest meeting between SDF Officials and Regime Officials in Damascus reageer retweet
bdrhmnhrk twitterde op vrijdag 27-07-2018 om 13:44:13 1000 out of 3500 detainees from Darayya city have been marked dead in the civil records. The regime is no longer worried about the social and political consquences of such information. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 20:44:18 #114
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180775879
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 20:42 schreef Slayage het volgende:
VivaRevolt twitterde op vrijdag 27-07-2018 om 20:12:31 The Assad Regime has rejected all SDF demands for any Federalism or Autonomy in SDF areas,during the latest meeting between SDF Officials and Regime Officials in Damascus reageer retweet
Zijn hier meer bronnen van?
Zou fijn zijn als er tussen de ‘roden’ en de ‘gelen’ in ieder geval serieus diplomatiek overleg komt...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180775936
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 20:44 schreef Szura het volgende:

Zijn hier meer bronnen van?
Zou fijn zijn als er tussen de ‘roden’ en de ‘gelen’ in ieder geval serieus diplomatiek overleg komt...
denk jij dat baath serieus gaat overwegen om over te stappen naar een federaal systeeem? ik denk dat baath gewoon de amerikaanse aanwezigheid ruistig uit gaan zitten en vervolgens over de koerden gaat walsen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 21:22:39 #116
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180776534
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 20:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk jij dat baath serieus gaat overwegen om over te stappen naar een federaal systeeem? ik denk dat baath gewoon de amerikaanse aanwezigheid ruistig uit gaan zitten en vervolgens over de koerden gaat walsen.
Rusland zou het kunnen afdwingen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180777102
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 21:22 schreef Szura het volgende:

[..]

Rusland zou het kunnen afdwingen
Hoe dan? Rusland wil dit al jaren, wat is daarvan terecht gekomen?
pi_180777149
Als de luchtsteun niet langer nodig is... boet Rusland wel wat in qua invloed.
pi_180778977
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 21:22 schreef Szura het volgende:

[..]

Rusland zou het kunnen afdwingen
Rusland heeft zeker veel invloed, maar ze dicteren niet alles wat het regime wel of niet doet. Daarnaast is alle afvallige gebieden opgedoekt muv idlib en omgeving en sdf gebied. Het regime heeft de Russen steeds minder nodig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180784043
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 14:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') Wat. Sadr haat Saoedi Arabi ook. Hij is een nationalist. Sadr haat sowieso buitenlandse invloeden in Irak of het nou S-A is of Iran of de VS.
Correctie: dat is wat hij zegt. En elke andere politicus in Irak zegt dat.
pi_180787051
tweet reeks

FChevron22 twitterde op zaterdag 28-07-2018 om 11:07:54 #BREAKING, #Syria: former #PYD co-chair @SalehMaslem says #SDF-linked #SDC visit to #Damascus was "an exploration", the meeting wasn't a negotiating. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180787191
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 14:21:54 #123
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180790198
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 07:14 schreef Peunage het volgende:

[..]

Correctie: dat is wat hij zegt. En elke andere politicus in Irak zegt dat.
Ja maar als Maliki het zegt weten we allebei wel dat hij zit te liegen.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180800452
zozo

metesohtaoglu twitterde op donderdag 26-07-2018 om 14:11:39 #Iran's Quds force chief General Qassem Soleimani to #US President Trump: "War will destroy everything you own. We are near, where you can't even imagine"acc. to the website of Iran's Arabic language Al Alam TV reported. https://t.co/0orGj5ATAV reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180801114
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:23 schreef Slayage het volgende:
zozo

metesohtaoglu twitterde op donderdag 26-07-2018 om 14:11:39 #Iran's Quds force chief General Qassem Soleimani to #US President Trump: "War will destroy everything you own. We are near, where you can't even imagine"acc. to the website of Iran's Arabic language Al Alam TV reported. https://t.co/0orGj5ATAV reageer retweet
Je moet wat zeggen ook als je uiteindelijk geen schijn van kans maakt.
pi_180813305
Misschien een idee om Iran toe te voegen aan de TT? Of een apart topic omtrent Iran te maken. Dat land gaat ook richting de afgrond door de escalerende spanning met Trump, het om zeep helpen van de JCPOA, enorme inflatie, waterschaarste, een mileucrisis en sporadische rellen.
  zondag 29 juli 2018 @ 15:31:13 #127
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_180814082
Een Hyundai Elantra kost nu 120.000 USD+ in Iran :')
En dat is dan wat de middenklasse aldaar ziet als een enigzins veilige auto vergeleken de lokaal geproduceerde voertuigen, gelukkig heeft Iran zijn aandacht op het koloniseren van de buren ipv de lokale problematiek.
pi_180819912
ene moment ben je een opstandeling andere moment een assadist :s)

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 29-07-2018 om 18:56:10 S. #Syria: Nafayah after its takeover from #ISIS. Ex-#FSA fighters played significant role in Offensive on #Yarmouk Basin due to their knowledge of area (fighter still claiming to be FSA names each house owner). https://t.co/W6CQiDVjFj https://t.co/4ZhHnTTBII reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180819931
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 15:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Misschien een idee om Iran toe te voegen aan de TT? Of een apart topic omtrent Iran te maken. Dat land gaat ook richting de afgrond door de escalerende spanning met Trump, het om zeep helpen van de JCPOA, enorme inflatie, waterschaarste, een mileucrisis en sporadische rellen.
laten we hopen dat het niet zover komt :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180819943
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 15:31 schreef WammesWaggel het volgende:
Een Hyundai Elantra kost nu 120.000 USD+ in Iran :')
En dat is dan wat de middenklasse aldaar ziet als een enigzins veilige auto vergeleken de lokaal geproduceerde voertuigen, gelukkig heeft Iran zijn aandacht op het koloniseren van de buren ipv de lokale problematiek.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180830774
wordt idlib binnenkort opgeofferd als laatste "deescalatie zone"?

michaelh992 twitterde op maandag 30-07-2018 om 09:52:03 10th round of the Astana negotiations between Iran, Russia, Turkey and the Assad regime started in Sochi. Likely to focus on Idlib. #Syria reageer retweet
Dalatrm twitterde op zondag 29-07-2018 om 10:23:36 Jaysh Al-Fath (Army of Conquest) in #Idlib to make an imminent statement about its re-launch. Thought to have more than 70,000 fighters, the new formation aims to defend Idlib, #Ghab and N. #Hama from any impending #Syria regime attack. https://t.co/4jfNCHDFfM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180837759
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 15:31 schreef WammesWaggel het volgende:
Een Hyundai Elantra kost nu 120.000 USD+ in Iran :')
En dat is dan wat de middenklasse aldaar ziet als een enigzins veilige auto vergeleken de lokaal geproduceerde voertuigen, gelukkig heeft Iran zijn aandacht op het koloniseren van de buren ipv de lokale problematiek.
Wat dacht je van het feit dat sommige gebieden zo verdroogd zijn dat er geen water meer uit de kraan komt, duizenden jaren oude meren zijn opgedroogd en de minister van Volksgezondheid zelfs heeft gewaarschuwd voor een malaria-epidemie, maar de autoriteiten doodleuk water blijven exporteren naar de buren :') Het lijkt wel een persiflage.
pi_180837817
quote:
Assad bevestigt dat hij een moordmachine leidt

Veel Syrirs horen dat hun zoons en dochters in de cel zijn gestorven. Het regime stuurt op grote schaal doodsberichten rond, hoorde Carolien Roelants.

Mijn collega Mohammed heeft zojuist van vrienden in Syri gehoord dat zijn beste vriend dood is. Mohammed is een Palestijn die uit Syri hierheen is gevlucht. Zijn vriend werd in mei 2014 in het Palestijnse kamp in Hama gearresteerd. Een jaar later werd zijn familie genformeerd dat hij naar de folter- en executiegevangenis in het stadje Saydnaya was overgebracht. Lees over deze gevangenis het rapport Human Slaughterhouse van Amnesty International van februari 2017. Daarna werd niets meer van hem vernomen.
pi_180841209
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 17:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dit is geen nieuws, laat staan schokkend.

Het regime voelt zich op dit moment kennelijk zo zelfverzekerd, dat ze dit soort berichten naar buiten brengen. Iets van achterstallige administratie. Hoeven mensen straks niet te huilen over familie / vrienden die verdwenen zouden zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180842430
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 17:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Aah lekker. Kunnen we met ze alle weer onze verontwaardiging spuwen.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 00:07:26 #137
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180845791
quote:
10s.gif Op maandag 30 juli 2018 11:03 schreef Slayage het volgende:
wordt idlib binnenkort opgeofferd als laatste "deescalatie zone"?

michaelh992 twitterde op maandag 30-07-2018 om 09:52:03 10th round of the Astana negotiations between Iran, Russia, Turkey and the Assad regime started in Sochi. Likely to focus on Idlib. #Syria reageer retweet
Dalatrm twitterde op zondag 29-07-2018 om 10:23:36 Jaysh Al-Fath (Army of Conquest) in #Idlib to make an imminent statement about its re-launch. Thought to have more than 70,000 fighters, the new formation aims to defend Idlib, #Ghab and N. #Hama from any impending #Syria regime attack. https://t.co/4jfNCHDFfM reageer retweet
Natuurlijk. Diplomatiek nog ff alle lijnen uitzetten, militair worden de stukken al geplaatst en na die meeting zal het wel als eerste losgaan in Noord-Latakia. Denk dat de Russen ook wel klaar met die drone-aanvallen steeds.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 00:15:55 #138
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180845895
ISIS-gebieden bijna allemaal opgeruimd

DjWy2ZBXsAEyScz?format=jpg&name=large

DjYONQiX4AYt_hq?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180846227
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 17:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Hij heeft geen andere keus als die onafhankelijk van het westen wil blijven (met name de Amerikanen). Die zijn telkens op zoek naar meer en meer landen die ze kunnen opzuigen onder het verstikkende deken van Pax Americana. Dat zal niet eindigen met deze Syrische 'burgeroorlog'. Poetin beschouwt Assad mogelijk als een Syrische Ramzan Kadyrov, zijn brute zetbaas in Grozny.

[ Bericht 9% gewijzigd door Jellereppe op 31-07-2018 01:09:06 ]
pi_180846834
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 17:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Telkens als Dr Bashar & SAA aan het winnen zijn komen ze met dat soort onzin....
pi_180846844
Was dit stukje Iraanse glorie helemaal vergeten, export naar Syri zit er blijkbaar niet in..

https://www.yahoo.com/amp(...)&utm_medium=referral
pi_180846883
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 03:46 schreef WammesWaggel het volgende:
Was dit stukje Iraanse glorie helemaal vergeten, export naar Syri zit er blijkbaar niet in..

https://www.yahoo.com/amp(...)&utm_medium=referral
https://en.wikipedia.org/wiki/IAIO_Qaher-313

[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 31-07-2018 04:50:10 ]
pi_180846954
We can't force Iran out of Syria, Russia tells Israelis

https://www.reuters.com/a(...)raelis-idUSKBN1KK29O
pi_180848825
quote:
10s.gif Op maandag 30 juli 2018 11:03 schreef Slayage het volgende:
wordt idlib binnenkort opgeofferd als laatste "deescalatie zone"?

michaelh992 twitterde op maandag 30-07-2018 om 09:52:03 10th round of the Astana negotiations between Iran, Russia, Turkey and the Assad regime started in Sochi. Likely to focus on Idlib. #Syria reageer retweet
Dalatrm twitterde op zondag 29-07-2018 om 10:23:36 Jaysh Al-Fath (Army of Conquest) in #Idlib to make an imminent statement about its re-launch. Thought to have more than 70,000 fighters, the new formation aims to defend Idlib, #Ghab and N. #Hama from any impending #Syria regime attack. https://t.co/4jfNCHDFfM reageer retweet
De rebellen hebben nog 70.000 soldaten in Idlib? Dat wordt nog een gevechtje dan. Benieuwd of dat nog uit de hand gaat escaleren, want ik neem aan dat Assad alles terug wil en Turkije moeilijk gaat doen.
pi_180849948
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 04:14 schreef Gilgamesh-X het volgende:
We can't force Iran out of Syria, Russia tells Israelis

https://www.reuters.com/a(...)raelis-idUSKBN1KK29O
quote:
Ambassador Anatoly Viktorov said Moscow could equally do nothing to prevent Israeli military strikes against Iranian forces in Syria,
Isral krijgt dus de vrijbrief om Iran plat te bombarderen in Syri.
pi_180851017
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 08:44 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

De rebellen hebben nog 70.000 soldaten in Idlib? Dat wordt nog een gevechtje dan. Benieuwd of dat nog uit de hand gaat escaleren, want ik neem aan dat Assad alles terug wil en Turkije moeilijk gaat doen.
die aantallen moet je altijd met een korrel zout nemen. daarnaast is idlib uiteraard de laatste hard core rebellen gebied.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180851512
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 11:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

die aantallen moet je altijd met een korrel zout nemen. daarnaast is idlib uiteraard de laatste hard core rebellen gebied.
Maar stel dat Assad erin gaat, zou Turkije dan nog wat kunnen doen? Of alleen steunen met materieel?
pi_180851766
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 03:41 schreef Gilgamesh-X het volgende:
Telkens als Dr Bashar & SAA aan het winnen zijn komen ze met dat soort onzin....
Wie zijn 'ze' en waarom zou het regime liegen over het grote aantal doden in zijn eigen cellen?
pi_180851778
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 11:45 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Maar stel dat Assad erin gaat, zou Turkije dan nog wat kunnen doen? Of alleen steunen met materieel?
the million dollar question!

de kaarten van de turken zijn iig niet al te sterk, omdat ze er zonder russische backing volledig alleen voor staan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180852495
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 11:45 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Maar stel dat Assad erin gaat, zou Turkije dan nog wat kunnen doen? Of alleen steunen met materieel?
Dr Assad & SAA gaan de terroristen in Idlib afslachten en Turken & Saudi's gaan blaffen....
pi_180853115
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 11:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

the million dollar question!

de kaarten van de turken zijn iig niet al te sterk, omdat ze er zonder russische backing volledig alleen voor staan.
Voor Rusland is Turkije veel belangrijker tegen Amerika dan Syrie.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180853164
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 11:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

die aantallen moet je altijd met een korrel zout nemen. daarnaast is idlib uiteraard de laatste hard core rebellen gebied.
De vraag is ook of Turkije nieuwe rebellen heeft getraind in de tussentijd.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180854274
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 04:14 schreef Gilgamesh-X het volgende:
We can't force Iran out of Syria, Russia tells Israelis

https://www.reuters.com/a(...)raelis-idUSKBN1KK29O
Dat is al lang bekend. De Russen kunnen diplomatie inzetten om de Iranirs van iets te overtuigen in syrie, maar meer niet.

Wellicht doet Iran nu even tandje terug en zie je daarom weinig bombardementen van Isral in Syri op het moment. Iran heeft de lange termijn van Assad veilig gesteld, intensivering van wapenleveranties etc naar en via Syri kan ook later. Hoeft niet perse nu elke maand met de dreiging dat Isral het platgooit. Alles op zijn tijd. Iran zit vuistdiep in Syrie verwikkeld en dat gaat niet meer teruggedraaid kunnen worden.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180855905
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 13:16 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De vraag is ook of Turkije nieuwe rebellen heeft getraind in de tussentijd.
Lijkt opzich wel aannemelijk,maar of zij die nu gaan inzetten is een tweede.
pi_180878920
SyriaWarReports twitterde op woensdag 01-08-2018 om 15:21:14 #ISIS attacking #Khalkhalah airport with huge amounts of weaponry surrendered by the #FSA in #Deraa. https://t.co/vTXNiQqsSF reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-08-2018 om 16:08:09 S. #Syria: #ISIS carried out an attack on #Khalkhalah Airbase from SE. axis. While claiming destruction of drones & 2 warplanes, multiple fatalities are confirmed👇. https://t.co/rCycppW7IF https://t.co/aBdWyscKwm reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 01-08-2018 om 17:05:46 S. #Syria: rough map showing #ISIS activity in E. #Suweida & E. #Damascus prov. which increased significantly past month despite Regime Offensive in June. Dot: attackQuadrangle: SAA bombardment. https://t.co/C97L5PLoWK reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180911376
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180929948
Als ik Rutte Pinokkio was, zou ik een vliegtuig voor ze charteren. Het scheelt toch weer wat uitkeringen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 04-08-2018 00:00:12 ]
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 02:23:25 #158
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180933446
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zondag 5 augustus 2018 @ 17:35:00 #160
365082 IPA35
Patriarch
pi_180962841
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 07:25 schreef Slayage het volgende:
Het leven in Nederland heeft geen ziel.

Is wel zo
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180963699
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is wel zo
True, het is wel bijzonder gemakkelijk en zonder stress mits je binnen een hokje past dwz vaste redelijke baan of een uitkering en sociale huurwoning.
pi_180963815
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is wel zo
:Z

Het leven is maar net wat je er zelf van maakt. Geldt voor iedereen.
pi_180965706
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is wel zo
Ik snap wat ze bedoelen. We leven in een calvinistisch landje. Maar je krijgt er veel meer andere zaken voor terug die in de rest van de wereld niet opgaan.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  zondag 5 augustus 2018 @ 20:27:29 #164
38496 Perrin
Sapere aude
pi_180966090
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 20:12 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik snap wat ze bedoelen. We leven in een calvinistisch landje. Maar je krijgt er veel meer andere zaken voor terug die in de rest van de wereld niet opgaan.
Ziel is ook wat je er zelf inlegt.

Als je wat meer spanning wil of je de volgende dag te eten hebt of berhaupt wel haalt, dan zijn andere landen misschien meer van je gading idd.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_180969550
quote:
15s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:30 schreef BEFEM het volgende:

Het leven is maar net wat je er zelf van maakt. Geldt voor iedereen.
Eens
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180969677
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is wel zo
Levendige mediterraanse cultuur vs. nuchtere noord west Europese cultuur.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 6 augustus 2018 @ 00:00:12 #167
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_180971962
Kan me goed voorstellen dat een Syrier niet gemakkelijk meekomt met de alledaagse dingen van Nederland. Borrelen op vrijdag met je werk. Of hoe Nederlanders niet echt open staan voor onverwachts bezoek thuis tov culturen in andere landen. Etc. Maakt het niet natuurlijk niet zo dat Nederland geen ziel heeft, maar Nederland is vrij individualistisch en 'koud'. Iets wat ik zelf juist wel fijn vind.

Heeft ook met klimaat te maken denk ik. Het is nu een mooie zomer maar normaal zit iedereen thuis en spreekt ook bij elkaar thuis af. Terwijl je in warmere landen vaak buiten zit en veel meer interactie hebt met anderen. Als je in Nederland niemand kent zal het al snel kil aanvoelen. En sta als je daarnaast ook nog eens van het platteland komt, of een klein dorp, dan zal Amsterdam heel anders aanvoelen dan je gewend bent.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_180973584
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 20:27 schreef Perrin het volgende:
Ziel is ook wat je er zelf inlegt.

Als je wat meer spanning wil of je de volgende dag te eten hebt of berhaupt wel haalt, dan zijn andere landen misschien meer van je gading idd.
Het overgrote deel van de Syrirs komt niet in een van de drie grote steden terecht.

Dan ziet het leven er ongeveer zo uit; vijf uur sluit alles. Meeste mensen werken tot vijf, eten rond zes en kijken wat tv om rond tien a elf te gaan slapen. Dit herhaalt zich van maandag tot vrijdag. Na zeven uur s'avonds is de dag en het leven buiten al ten einde. En zaterdag en zondag is weekend en de tijd om wat leuke dingen te doen. Alles geordend, netjes gestructureerd. Qua tijd en bezigheden. Bezoek je familie/vrienden? Pakken we de agenda en prikken datum.

Dit ziet er nogal saai uit voor Syrirs. En veel mediterraanste culturen ook ja. Plus dat NL erg individualistisch is qua cultuur en voor dit soort warmere culturen daarom nogal "kil" overkomt in de persoonlijke relaties ook.

Maar alles went. En je krijgt er veel meer voor terug op andere gebieden in NL vergeleken bij al die warmere landen.
Alleen feit blijft dat de Syrirs als vluchtelingen nooit gekozen hebben om massaal hun land en oude leventje daar definitief achter zich te laten. Het is hen overkomen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180976077
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180976821
quote:
Toch wel treurig om te zien dat veel mensen niet het rationele vermogen hebben om te begrijpen dat er door geheel het conflict geen beter alternatief was/is dan Assad. Natuurlijk is Assad een walgelijk mannetje met allerlei misdaden op zijn naam, maar dat is nu eenmaal iets dat men moet accepteren in het Midden-Oosten.
pi_180977572
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 10:13 schreef Rangono het volgende:

[..]

Toch wel treurig om te zien dat veel mensen niet het rationele vermogen hebben om te begrijpen dat er door geheel het conflict geen beter alternatief was/is dan Assad.
lol, schei toch uit, nee voor jou als een niet-moslim Nederlander misschien niet nee, maar jij hoeft niet daar te wonen dus waarom jouw voorkeur opdringen aan die mensen daar

quote:
Natuurlijk is Assad een walgelijk mannetje met allerlei misdaden op zijn naam, maar dat is nu eenmaal iets dat men moet accepteren in het Midden-Oosten.
I don't think so, ze moeten niks, ik vind dat ze eervol moeten blijven doorstrijden dan vernederd te leven onder een dictatuur, Assadisten zullen nooit meer veiligheid kennen
pi_180981593
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 10:55 schreef Shaggy_2000 het volgende:

[..]

lol, schei toch uit, nee voor jou als een niet-moslim Nederlander misschien niet nee, maar jij hoeft niet daar te wonen dus waarom jouw voorkeur opdringen aan die mensen daar

[..]

I don't think so, ze moeten niks, ik vind dat ze eervol moeten blijven doorstrijden dan vernederd te leven onder een dictatuur, Assadisten zullen nooit meer veiligheid kennen
Ontroerend... O+
  maandag 6 augustus 2018 @ 17:33:00 #173
365082 IPA35
Patriarch
pi_180985893
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:05 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ontroerend... O+
Wij niet-moslims hebben inderdaad geen sterke behoefte aan en soennitische theocratie, wat weten wij er nu van?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180986168
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 17:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Wij niet-moslims hebben inderdaad geen sterke behoefte aan en soennitische theocratie, wat weten wij er nu van?
Heb ook weinig behoefte aan een sjiitische theocratie. Zoals ik al zei: die Assad en Iran-milities zijn ook goorlappen. Maar het alternatief was door heel het conflict nog slechter.

Maja, neocons en realpolitiek...
pi_180986721
Er moet niet vergeten worden dat als Assad de oorlog wint, wat 99% zeker is, er uiteindelijk niks veranderd is op misschien de Koerdische situatie na. Binnen 10 jaar heb je weer een oorlog.
pi_180987174
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:18 schreef BEFEM het volgende:
Er moet niet vergeten worden dat als Assad de oorlog wint, wat 99% zeker is, er uiteindelijk niks veranderd is op misschien de Koerdische situatie na. Binnen 10 jaar heb je weer een oorlog.
Nuja, de Alewieten zijn welhaast op en er zijn opeens Pakistaanse en Afghaanse kolonisten.
Die gaan er tijdens de volgende oorlog natuurlijk als eerste aan.
pi_180990476
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 10:55 schreef Shaggy_2000 het volgende:

[..]

lol, schei toch uit, nee voor jou als een niet-moslim Nederlander misschien niet nee, maar jij hoeft niet daar te wonen dus waarom jouw voorkeur opdringen aan die mensen daar

[..]

I don't think so, ze moeten niks, ik vind dat ze eervol moeten blijven doorstrijden dan vernederd te leven onder een dictatuur, Assadisten zullen nooit meer veiligheid kennen
:')

quote:
10s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nuja, de Alewieten zijn welhaast op en er zijn opeens Pakistaanse en Afghaanse kolonisten.
Die gaan er tijdens de volgende oorlog natuurlijk als eerste aan.
:') :')
pi_180991465
De Russen zijn toch aardig geslaagd in Syri (samen met hun Iraanse partners). De interventie in Syri kost de Russen niet meer dan 3 miljard dollar per jaar. Het is een schijntje en ze doen ervaring op. Het doel van de Amerikanen was om Pax Americana (hun macht) te verstevigen door een land dat niet in hun invloedssfeer zat daartoe te bewegen door middel van het omver gooien van het Syrische regime. John McCain, Clinton en Obama gaven groen licht voor het bewapenen van rebels/terroristen met dat doel. Puik werk van de Russen en Iranirs dat ze dat grotendeels gedwarsboomd hebben. Alsof de Amerikanen niet al genoeg vazallen hebben (EU, Australi, Zuid-Korea, Arabische golfstaten). De dorst naar meer vazalstaten is niet gelest. Elk zoveel jaar proberen ze dat aantal uit te breiden desnoods met destabiliseren van landen. Jaja, political power grows out the barrel of a gun. Waarheid als een koe.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 06-08-2018 22:09:13 ]
pi_180995145
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 21:59 schreef Jellereppe het volgende:
Het doel van de Amerikanen was om Pax Americana (hun macht) te verstevigen door een land dat niet in hun invloedssfeer zat daartoe te bewegen door middel van het omver gooien van het Syrische regime.
Dat was het niet. Hoe goed die theorie ook verkoopt. Obama is redelijk snel (binnen circa twee jaar) tot de conclusie gekomen dat er geen redelijk alternatief voor Assad was, een val van het Assad regime zou kunnen leiden tot een groot gebied zonder enige vorm van staat en dus ongewenste chaos, en een val van het regime een gevaar vormt voor andere minderheden. De klap op de vuurpijl van deze afwegingen was toen Obama besloot om Assad niet te bombarderen na wat gasaanvallen, ondanks zijn eerdere waarschuwen dat wel te doen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180995162
De VS was ook wat late to the party, het was eerder een project van de vrinden uit de golf en vervolgens ome Erdokhan.
pi_180998581
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 21:59 schreef Jellereppe het volgende:

political power grows out the barrel of a gun. Waarheid als een koe.
hear, hear
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181014707
Israeli Defense Chief: Syria Building Up New Army That Will 'Surpass' Pre-war Size

https://www.haaretz.com/i(...)e-war-size-1.6359564

Mashallah mashallah
pi_181026506
:')

3z0ooz twitterde op dinsdag 07-08-2018 om 21:07:38 The #Syrian Embassy in #Berlin published an announcement asking the Syrian refugees who left #Syria to return so #Assad regime will offer them “AOS” in their situation so they can serve in #Assad regime army again#Germany has to stop a terrorism regime from recruiting people . https://t.co/WN1t5XUtz2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181028073
jenanmoussa twitterde op woensdag 08-08-2018 om 08:43:14 1/ After recent gains by Syrian regime, all eyes now on Idlib.Via intermediary I got in touch with 3 European jihadists in Idlib. I sent my questions+fixer to Idlib.Jihadists expect an attack &say they'll fight till end.My story, English subtitles.👇 https://t.co/nOh9jBe7Id reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 8 augustus 2018 @ 13:18:43 #185
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181029593
Nou prima dat ze tot de dood strijden, hoeven we ze hier niet meer terug te zien :W.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181032356
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 11:57 schreef IPA35 het volgende:
jenanmoussa twitterde op woensdag 08-08-2018 om 08:43:14 1/ After recent gains by Syrian regime, all eyes now on Idlib.Via intermediary I got in touch with 3 European jihadists in Idlib. I sent my questions+fixer to Idlib.Jihadists expect an attack &say they'll fight till end.My story, English subtitles.👇 https://t.co/nOh9jBe7Id reageer retweet
Jammer dat het geen vrouwelijke jihadisten zijn? Dan zat nog een lolletje in voor de troepen van Assad. Nu niet tenzij ze gay zijn maar dat is taboe in die contreien.
pi_181032395
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:18 schreef Szura het volgende:
Nou prima dat ze tot de dood strijden, hoeven we ze hier niet meer terug te zien :W.
Sommige verkiezen een mooie dood boven de gratis huurhuis en uitkering in West Europa.
pi_181033515
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Jammer dat het geen vrouwelijke jihadisten zijn? Dan zat nog een lolletje in voor de troepen van Assad. Nu niet tenzij ze gay zijn maar dat is taboe in die contreien.
977a6ef8b867036bf437345d91d00559.jpg
pi_181034040
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:51 schreef BEFEM het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Die zelfverdediging tijgertjes krijgen volgende keer een eigen boot tijdens de parade.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 16:17:22 #190
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181034384
Nu ik dat embleem zie, wat is er eigenlijk met het Twitteraccount van Sidorenko gebeurd?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181034577
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:05 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ontroerend... O+
Jullie hebben beiden een punt though. Welke keus moet je maken als de oppositie geen enkel realistisch alternatief kan bieden, maar er tegenover een totalitair regime staat die elke hervorming, in welk opzicht dan ook, inherent blokkeert. Dat is vragen om een nieuw conflict.
pi_181036792
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:07 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die zelfverdediging tijgertjes krijgen volgende keer een eigen boot tijdens de parade.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181036851
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:17 schreef Szura het volgende:
Nu ik dat embleem zie, wat is er eigenlijk met het Twitteraccount van Sidorenko gebeurd?
Goede vraag!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181041441
Mij ontgaan dit, maar another one bites the dust;

quote:

Mossad assassinated Syrian weapons chief, NYT reports

Middle Eastern spy agency claims Dr. Aziz Asber was working closely with Iran's Quds Force chief on long range missiles capable of reaching Israeli cities
Israel is responsible for the car bombing assassination of a Syrian rocket scientist on Sunday, The New York Times reported Tuesday.
The account in the report, given by an official from a Middle Eastern intelligence agency who spoke on the condition of anonymity due to the highly classified nature of the operation, claims the car bombing near the northwestern Syrian city of Masyaf that killed Dr. Aziz Asber was executed by Israeli Mossad agents.

Haaretz
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_181042781
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 22:04 schreef Aloulu het volgende:
Mij ontgaan dit, maar another one bites the dust;

[..]

Het gaat hard met die weinige echt waardevolle koppen die de arme Arabische landen hebben. Een voor een richting het graf door die vermaledijde Mossad.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 08-08-2018 23:10:23 ]
pi_181043080

Hopelijk neemt hij een kudde Iranirs met zich mee naar de volgende wereld.
Win win.
pi_181043215
Ik zie het al. Dat zijn overduidelijk geen vrouwelijke jihadisten. Zonde.
pi_181043306
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:24 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Jullie hebben beiden een punt though. Welke keus moet je maken als de oppositie geen enkel realistisch alternatief kan bieden, maar er tegenover een totalitair regime staat die elke hervorming, in welk opzicht dan ook, inherent blokkeert. Dat is vragen om een nieuw conflict.
De meerderheid van Syrie had vooral moeten beslissen. Maja, buitenlandse invloeden met agenda's zaten dit in de weg.

Het westen wou een regime change, terwijl Rusland hoe dan ook Assad niet wou laten vallen. Treurig.
pi_181043344
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:18 schreef WammesWaggel het volgende:

Hopelijk neemt hij een kudde Iranirs met zich mee naar de volgende wereld.
Win win.
Wat heb jij tegen Iranirs?
pi_181043394
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Jammer dat het geen vrouwelijke jihadisten zijn? Dan zat nog een lolletje in voor de troepen van Assad. Nu niet tenzij ze gay zijn maar dat is taboe in die contreien.
Alsof je gay moet zijn om een man anaal te vernederen. Reken maar dat de anusjes worden opgerekt in de gevangenissen van Assad, hoor. Je bent daar pas man, wanneer je minstens op een cola fles kan zitten.
pi_181043442
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:33 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat heb jij tegen Iranirs?
Ik heb iets tegen islamitische staten en hun poppetjes.
pi_181043507
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Alsof je gay moet zijn om een man anaal te vernederen.
heb je praktijk ervaring?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181043547
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb je praktijk ervaring?
Een levensgenieter kan toch ook? Cartman noemde het gewoon bi-nieuwsgierig.
pi_181043703
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:03 schreef Jellereppe het volgende:
Het gaat hard met die weinige echt waardevolle koppen die de arme Arabische landen hebben. Een voor een richting het graf door die vermaledijde Mossad.
Het wil nog niet echt vlotten nee.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_181047308
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:44 schreef WammesWaggel het volgende:

Cartman noemde het gewoon bi-nieuwsgierig.
_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181047464
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181049265
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb je praktijk ervaring?
Nee, jij?
pi_181058463
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 11:12 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nee, jij?
Nee en ik kan me er ook weinig bij voorstellen. De gedachte alleen al is gay, maar dat zie jij kennelijk anders.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181060597
nadert zero hour voor idlib?

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 09-08-2018 om 18:54:28 #Syria: 1st group belonging to Tiger Forces reportedly heading to (Greater) #Idlib. https://t.co/uCxNl6twWN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181063797
het is al een geruime tijd dat ik emotioneel (afschuw boosheid vreugde verdriet enz.) betrokken voelde bij dit conflict, itt het verleden. ja ik vind het intellectueel interessant en vooral vreselijk wat er allemaal gebeurt.
de vernietiging van de rebellen bolwerken in oost ghouta, daraa, die actie laatst van isis waarin ze een immense aantal burgers hebben afgemaakt, de doden lijsten van de vernietigingskampen van het regime die recentelijk zijn vrijgegeven, zelfs nu de potentile escalatie in idlib voel ik niet, terwijl ik als turkse gast, door de turkse element in idlib, me er meer betrokken bij zou moeten voelen. niet dus.

het viel me al eerder op dat ik heel cynisch ben geworden mbt dit conflict. "compassie vermoeidheid" it is then.

Is compassion fatigue inevitable in an age of 24-hour news?

Most of the time, outrage itself feels largely useless. Stay mad, social media activists like to say. How hard is it to stay mad, I remember thinking last year – just watch 20 seconds of any news clip. But it did, in fact, get hard to stay mad. The news is still horrifying, at home and around the world; I know this intellectually, but the physical feeling of horror is gone.

There’s a clinical name for what Apathetic Idealist and many of us are feeling: it’s called compassion fatigue. Psychologist Charles Figley defines compassion fatigue as “a state of exhaustion and dysfunction, biologically, physiologically and emotionally, as a result of prolonged exposure to compassion stress”.
.....
If it is true that empathy is a necessary motivator for making the world a better place, what happens when we feel bombarded every day with the details of local and global disasters, with every shocking crime, political scandal and climate calamity here and abroad? The war in Syria. Refugee crises. Melting sea ice. Professionals on the frontlines of trauma are trained to watch for signs of “compassion fatigue”, but lately it feels as if everyone is at risk. After a year of news addiction that left me with insomnia and heart palpitations, I’m starting to detach. Is there any way around it? What happens when the world wants more empathy than we can give?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181065317
Als je naam op die lijst staat krijg je mogelijk wel sneller asiel.
Asiel=Miele=luieren=gratis=paradijs=halal
pi_181066620
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 21:21 schreef WammesWaggel het volgende:
Als je naam op die lijst staat krijg je mogelijk wel sneller asiel.
Asiel=Miele=luieren=gratis=paradijs=halal
Hoe kan je asiel krijgen als je op de dodenlijst staat

thinking-face.png
pi_181066747
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hoe kan je asiel krijgen als je op de dodenlijst staat

[ afbeelding ]
Die lijst tonen aan de Duitse IND?
pi_181066759
quote:
10s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:10 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die lijst tonen aan de Duitse IND?
Ik bedoel, die mensen op die lijst zijn toch al dood? :')
pi_181066893
quote:
10s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:11 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik bedoel, die mensen op die lijst zijn toch al dood? :')
Goede kans dat er voor ieder persoon op die lijst 6 mensen zijn met dezelfde naam.
Men is daar over het algemeen niet zo origineel.
Je zou het daarop kunnen gooien, dwz de autoriteiten hebben de verkeerde te pakken en het ware doelwit zit alwaar Miele vandaan komt.
pi_181067247
quote:
10s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 18:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nee en ik kan me er ook weinig bij voorstellen. De gedachte alleen al is gay, maar dat zie jij kennelijk anders.
Er is weinig gay aan. Maar jij bent maar een moslimpje. De homofobie zit diep.
pi_181073260
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:31 schreef Rangono het volgende:

[..]

Er is weinig gay aan.
helder
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181073293
quote:
10s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:11 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik bedoel, die mensen op die lijst zijn toch al dood? :')
het artikel verwijst naar twee verschillende lijsten. 1 met "dode kankercellen" en 1 met "ongewenste kankercellen".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181084682
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:32 schreef Rangono het volgende:

[..]

De meerderheid van Syrie had vooral moeten beslissen. Maja, buitenlandse invloeden met agenda's zaten dit in de weg.

Het westen wou een regime change, terwijl Rusland hoe dan ook Assad niet wou laten vallen. Treurig.
De meerderheid van de Syrirs over wat dan ook laten beslissen zit er een half decennium niet meer in. De rebellen, met uitzondering van het SDF, hebben verloren, dat is de realiteit. Het waarom maakt misschien uit om er lessen uit te trekken, maar niet voor de huidige situatie in Syri.

Dat is niet zozeer negatief trouwens, vrede is immers vrede. Zelfs onder Assad lijkt vrede me beter dan deze gruwelijke oorlog. Assad zal ik nooit steunen o.i.d. Hij heeft onvoorstelbare misdaden uitgevoerd, in een iets rechtvaardigere wereld was hij allang opgeknoopt aan de eerste beste boom. En ja dat geldt ook voor de meeste rebellenleiders.

Ik hoop dat de Syrirs hun land weer op kunnen bouwen, zoals Libanon ook heeft kunnen doen. Ik ben daar alleen niet optimistisch over. De Assad-dynastie heeft in twee decennia al twee conflicten/burgeroorlogen veroorzaakt. Ik heb nog werkelijk niets gezien wat erop wijst dat het regime de sociale, economische en politieke problemen, waar deze burgeroorlog om is begonnen, probeert op te lossen.
pi_181086655
Rusland heeft wel wat meer leverage nu op Turkije mbt Idlib met de instortende Lira.
pi_181090919
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:25 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De meerderheid van de Syrirs over wat dan ook laten beslissen zit er een half decennium niet meer in. De rebellen, met uitzondering van het SDF, hebben verloren, dat is de realiteit. Het waarom maakt misschien uit om er lessen uit te trekken, maar niet voor de huidige situatie in Syri.

Dat is niet zozeer negatief trouwens, vrede is immers vrede. Zelfs onder Assad lijkt vrede me beter dan deze gruwelijke oorlog. Assad zal ik nooit steunen o.i.d. Hij heeft onvoorstelbare misdaden uitgevoerd, in een iets rechtvaardigere wereld was hij allang opgeknoopt aan de eerste beste boom. En ja dat geldt ook voor de meeste rebellenleiders.

Ik hoop dat de Syrirs hun land weer op kunnen bouwen, zoals Libanon ook heeft kunnen doen. Ik ben daar alleen niet optimistisch over. De Assad-dynastie heeft in twee decennia al twee conflicten/burgeroorlogen veroorzaakt. Ik heb nog werkelijk niets gezien wat erop wijst dat het regime de sociale, economische en politieke problemen, waar deze burgeroorlog om is begonnen, probeert op te lossen.
Geopolitiek heeft niets met morele-rechtvaardiging te maken. Anders had Bush, Madeleine Albright (en nog talloze andere) ook voor het tribunaal moeten komen. En waarom worden zijn de presidenten van de VS nooit gestraft voor guantanamo bay?

Maar goed: wij westerlingen moeten vooral in koor hysterisch doen als de martelgevangenissen van Assad openbaar worden gemaakt. Wat een boef die man !
pi_181096411
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:14 schreef Rangono het volgende:

Maar goed: wij westerlingen moeten vooral in koor hysterisch doen als de martelgevangenissen van Assad openbaar worden gemaakt. Wat een boef die man !
Om onze menselijkheid te behouden dienen we dat wel te doen ja.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181096416
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:59 schreef BEFEM het volgende:
Rusland heeft wel wat meer leverage nu op Turkije mbt Idlib met de instortende Lira.
De aankomende Lavrov avuşoğlu meeting wordt Awkward :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181096426
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:25 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Ik heb nog werkelijk niets gezien wat erop wijst dat het regime de sociale, economische en politieke problemen, waar deze burgeroorlog om is begonnen, probeert op te lossen.
De overwinning is volledig. Het sdf gebied gaat voor "reconciliation". No way dat de Amerikanen hen oneindig zullen beschermen. Het systeem heeft getoond dat het werkt. Ja er was een tol, maar het regime staat nog steeds en is met Iran en Rusland potentieel beter in staat om de kleinere / loyalere burgerbevolking in bedwang te houden dan in 2011.

İk zie geen argument om onderliggende problemen aan te pakken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181099901
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_181100333
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 05:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

Om onze menselijkheid te behouden dienen we dat wel te doen ja.
Terwijl wij hetzelfde doen?
pi_181108169
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Geopolitiek heeft niets met morele-rechtvaardiging te maken. Anders had Bush, Madeleine Albright (en nog talloze andere) ook voor het tribunaal moeten komen. En waarom worden zijn de presidenten van de VS nooit gestraft voor guantanamo bay?

Maar goed: wij westerlingen moeten vooral in koor hysterisch doen als de martelgevangenissen van Assad openbaar worden gemaakt. Wat een boef die man !
Dit is niet echt heel relevant voor mijn post.

quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 06:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

De overwinning is volledig. Het sdf gebied gaat voor "reconciliation". No way dat de Amerikanen hen oneindig zullen beschermen. Het systeem heeft getoond dat het werkt. Ja er was een tol, maar het regime staat nog steeds en is met Iran en Rusland potentieel beter in staat om de kleinere / loyalere burgerbevolking in bedwang te houden dan in 2011.

İk zie geen argument om onderliggende problemen aan te pakken.
Dat valt nog maar te bezien. Met name in het feit dat Syri gedurende de Ba'ath periode voor een groot deel al heel instabiel is geweest, of dat zij geen enkele concessie willen doen tov de SDF.

Je kunt structurele problemen wel proberen te beantwoorden met steeds meer repressie en geweld, maar op de lange termijn werkt dat maar in weinig landen.
pi_181114178
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:57 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dit is niet echt heel relevant voor mijn post.

[..]

Dat valt nog maar te bezien. Met name in het feit dat Syri gedurende de Ba'ath periode voor een groot deel al heel instabiel is geweest, of dat zij geen enkele concessie willen doen tov de SDF.

Je kunt structurele problemen wel proberen te beantwoorden met steeds meer repressie en geweld, maar op de lange termijn werkt dat maar in weinig landen.
Het is zodanig relevant, dat het is om je te laten zien dat geopolitiek los staat van moraliteit.
pi_181134130
quote:
Wapenopslag Syrische rebellen Idlib ontploft, veel slachtoffers

xxl.jpg

In de Syrische provincie Idlib zijn tientallen doden gevallen bij de ontploffing van een wapenopslag, die zich bevond onder een wooncomplex. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Engeland de oorlog in Syri in kaart brengt, zijn zeker 39 mensen omgekomen bij de explosie, onder wie twaalf kinderen en negen vrouwen. Tientallen mensen zouden nog onder de puinhopen van het ingestorte pand liggen.

Onderin het gebouwencomplex in het stadje Sarmada lagen wapens en munitie van de aan al-Qaida gelieerde rebellengroep Hayat Tahrir al-Sham opgeslagen. Het is niet bekend waardoor de explosie is veroorzaakt.

Rebellenprovincie
De provincie Idlib is een van de laatste regio's waar verschillende rebellengroepen nog standhouden tegen het leger van president Assad en diens bondgenoten. De rebellengroepen vormen geen gesloten front tegen het regime, ze vechten ook tegen elkaar om de macht in het gebied.

Troepen van president Assad, gesteund door de Russische luchtmacht en strijders uit Iran, boeken de laatste maanden het ene na het andere succes in de Syrische burgeroorlog. Veel rebellen en hun familieleden zijn vanuit door het regime heroverde gebieden zelf naar de provincie Idlib getrokken of daarheen gevacueerd.
https://nos.nl/artikel/22(...)el-slachtoffers.html
pi_181146323
quote:
De titel doet vermoeden dat Assad en Putin boos waren over deze opmerking en als straf maar even een stad met Druzen heeft platgebombardeerd.

Wat er werkelijk staat is:
quote:
They strongly suspect that the attack by ISIS was carried out in cooperation with the Russian-backed Syrian regime of Bashar al-Assad, and this is corroborated to some extent by ISIS prisoners we have interviewed who are being held by U.S.-allied Kurdish forces here in northern Syria.
De aanval is dus gepleegd door ISIS en een paar ISIS gevangenen zouden "tot op zekere hoogte" iets doen laten vermoeden dat het Syrische regime steun heeft verleend.
Het artikel heeft een zeer hoog BNW gehalte..
Racist
pi_181329554
The arrival of the first flight from Iraq to Damascus International Airport after a break of seven years. https://t.co/qCtkaYzLJ2
  woensdag 22 augustus 2018 @ 07:18:46 #235
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181364420
Terrorist Jolani heeft gisteren de frontlinie in Latakia bezocht. Heel goed, Jolani aan een front is altijd een teken geweest dat z’n terroristengang viesharde verliezen gaat leiden. Hopelijk kopt ie zelf ondertussen ook nog een bom, evenals kinderronselaar Muhaysni :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181364813
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 22:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hoe kan je asiel krijgen als je op de dodenlijst staat

[ afbeelding ]
Door het zwakke beleid van de EU.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 20:51:53 #237
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181407748
Situatie in idlib?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 21:21:43 #238
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181408577
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 20:51 schreef vigen98 het volgende:
Situatie in idlib?
Corridor Abu Dhuhur geopend. Jolani was bij de frontlinie dus Nusra gaat klop krijgen. Afgelopen tijd shelling en reconaissance flights. Lees steeds dat het binnen enkele dagen gaat beginnen, bij 1) Al Ghab, 2) Noord-Latakia, 3) Abu Dhuhur.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181408928
Al die ellende omdat de VS, EU, Frankrijk, Brittanni en Arabische Golfstaten (GCC) totale hegemonie over het midden-oosten willen hebben.
pi_181408959
Al die ellende omdat ene Mohammed last had van stemmen in zijn hoofd.
pi_181409384
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:37 schreef WammesWaggel het volgende:
Al die ellende omdat ene Mohammed last had van stemmen in zijn hoofd.
Het is beide correct.. :)
pi_181410471
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is beide correct.. :)
Plus het is geen eerlijke strijd. Best knap van Rusland. Ze hebben niet echt sterke partners aan hun zijde zoals de VS. Iran is redelijk acceptabel. Het land krijgt bijzonder veel gedaan op een minimale militaire budget van naar schatting $12 miljard dollar per jaar.
pi_181410669
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:37 schreef WammesWaggel het volgende:
Al die ellende omdat ene Mohammed last had van stemmen in zijn hoofd.
Zeker, ik heb niks met die religie, maar wat ook mee speelt is dat oude westerse imperialistische machten (Frankrijk en UK) stiekem verlangen naar vroeger toen ze voor de halve wereld bepaalden wat goed en slecht was. Nu zijn die twee bereidt om wat meer macht te krijgen via Uncle Sam (die orde te versterken en dat gaat gewoon via aloude imperialisme en militaire/economische macht). Die group 'Friends of Syria' is gewoon weer aloude kolonialisme in samenspraak met de GolfArabieren.
pi_181410779
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 22:54 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Zeker, ik heb niks met die religie, maar wat ook mee speelt is dat oude westerse imperialistische machten (Frankrijk en UK) stiekem verlangen naar vroeger toen ze voor de halve wereld bepaalden wat goed en slecht was. Nu zijn die twee bereidt om wat meer macht te krijgen via Uncle Sam (die orde te versterken en dat gaat gewoon via aloude imperialisme en militaire/economische macht). Die group 'Friends of Syria' is gewoon weer aloude kolonialisme in samenspraak met de GolfArabieren.
Niet eckt anders dan de Persians die hun imperialisme botvieren op Irak en Syri uit weemoed naar vroeger tijden.

Ik hoop op de Mongolirs die ze allemaal van de kaart vegen, als vanouds.
pi_181410892
Alleen het verschil is dat de Persians in hun eigen regio opereren. De Amerikanen, Britten en Fransen daarentegen. Dan moet je de Mongolen van moderne wapens, moderne training en transport voorzien. Wie weet zijn ze daar dan voor te porren, hoewel ik het betwijfel. De wereld telt ongeveer 5-6 miljoen Mongoolse mannen. Vast wel een half miljoen gasten bij elkaar te krijgen als men echt wil.
pi_181410951
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:03 schreef Jellereppe het volgende:
Alleen het verschil is dat de Persians in hun eigen regio opereren. De Amerikanen, Britten en Fransen daarentegen.
Je bent nu te voet sneller in Syri vanuit Parijs dan vroeger vanuit Teheran naar Damascus toen de Persians nog rijkje speelden, regio is dus opzich wel relatief.
pi_181411103
quote:
10s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:06 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Je bent nu te voet sneller in Syri vanuit Parijs dan vroeger vanuit Teheran naar Damascus toen de Persians nog rijkje speelden, regio is dus opzich wel relatief.
De wereld is inderdaad een stuk kleiner geworden sinds de Oudheid (noem je dat Oudheid toen de Sassaniden veel krenten in de pap te brokkelen hadden, anyway) en Middeleeuwen (Europese indeling van de geschiedenis, Eurocentrisch bekeken want die indeling Middeleeuwen wijst op dat de wereld wachtte op de opkomst van Europeanen). Wat voor hun Middeleeuwen was, waren voor de Arabieren bijvoorbeeld Gouden Tijden.
pi_181412238
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Corridor Abu Dhuhur geopend. Jolani was bij de frontlinie dus Nusra gaat klop krijgen. Afgelopen tijd shelling en reconaissance flights. Lees steeds dat het binnen enkele dagen gaat beginnen, bij 1) Al Ghab, 2) Noord-Latakia, 3) Abu Dhuhur.
Zullen ze niet wachten op de gesprekken tussen Rusland/Iran/Turkije begin september(?)?
pi_181415286
quote:
Dood gewaande leider van IS laat voor het eerst sinds een jaar van zich horen

upload-02-pic685-685x390-78329.jpg

De leider van Islamitische Staat, Abu Bakr al-Baghdadi, heeft zijn volgelingen in een toespraak opgeroepen door te blijven vechten voor het kalifaat. Dat is te horen op een audio-opname van een toespraak die IS woensdag heeft verspreid.

Het is voor het eerst in bijna een jaar dat Al-Baghdadi, de zelfverklaarde 'kalief' van IS, van zich doet spreken. Zijn verwijzingen naar het islamitische Offerfeest deze week en recente spanningen tussen Turkije en de Verenigde Staten wijzen erop dat de opname onlangs is gemaakt. IS plaatste de opname zelf op zijn mediaplatform Al-Furqan. Derden hebben vooralsnog niet kunnen verifiren dat Al-Baghdadi op de opname te horen is.

Al-Baghdadi, wiens verblijfplaats nog altijd onbekend is, feliciteerde de aanslagplegers achter recente aanslagen in Canada en Europa en riep militanten op om bommen, messen of auto's te gebruiken om verder toe te slaan. Ook sjiitische moslims en 'afvalligen' - soennitische moslims die zich tegen zijn regime verzetten - worden in de toespraak nadrukkelijk als doelwit genoemd. Daarnaast spoorde Al-Baghdadi de inwoners van Bahrein, Saoedi-Arabi en Jordani aan hun regeringen omver te werpen.

https://www.volkskrant.nl(...)zich-horen~b8f74b2d/


[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 24-08-2018 02:36:20 ]
pi_181419443
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:55 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zullen ze niet wachten op de gesprekken tussen Rusland/Iran/Turkije begin september(?)?
Vandaag blijkbaar al een bijeenkomst.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 14:01:36 #251
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181423346
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 10:55 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Vandaag blijkbaar al een bijeenkomst.
Ja met de ministers van Defensie. Er zou ook nog een top met Poetin/Erdogan/Rohani komen maar daar heb ik al een tijd niks van gehoord.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181458504
Hezbollah doet niet mee bij Idlib, Rusland wel met veul grondtroepen volgens de geruchten.
Hoelang gaat het duren voordat de vrinden van Erdogan verdreven zijn?


#VluchtenKanNietMeer
pi_181459257
Ik ben benieuwd wanneer de volgende gifgasaanval is zodat de Friends of Syria weer kunnen laten zien hoe veel ze te doen hebben met Syri en haar toekomst. Een week, een maand?

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group
  zondag 26 augustus 2018 @ 10:39:56 #254
365082 IPA35
Patriarch
pi_181466259
Rusland waarschuwt voor false flag met chloride gas. Aantal vaten zouden naar een plek genaamd Hallouz gebracht zijn.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181466898
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:39 schreef IPA35 het volgende:
Rusland waarschuwt voor false flag met chloride gas. Aantal vaten zouden naar een plek genaamd Hallouz gebracht zijn.
Bron?
  zondag 26 augustus 2018 @ 12:31:26 #256
365082 IPA35
Patriarch
pi_181468508
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 11:06 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Bron?
RussianEmbassy twitterde op zaterdag 25-08-2018 om 18:34:26 [email protected]_russia:Terrorists prepare fake chemical attack in #Syria. 8 chlorine containers delivered to Hallouz near Jisr al-Shughur in #Idlib province.“Victims” to be saved by #WhiteHelmets, trained by UK-based Olive Group. Pretext for new airstrikes by US, UK.https://t.co/EUGo554Xtb https://t.co/F9667qkw6y reageer retweet
En dit nu:
Syria_Protector twitterde op zondag 26-08-2018 om 12:24:54 Terrorists are preparing to bomb Kafr Zeita town in northwest of Hama province with chemicals during the next two days. - Russian MoD. reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181468788
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:31 schreef IPA35 het volgende:

[..]

RussianEmbassy twitterde op zaterdag 25-08-2018 om 18:34:26 [email protected]_russia:Terrorists prepare fake chemical attack in #Syria. 8 chlorine containers delivered to Hallouz near Jisr al-Shughur in #Idlib province.“Victims” to be saved by #WhiteHelmets, trained by UK-based Olive Group. Pretext for new airstrikes by US, UK.https://t.co/EUGo554Xtb https://t.co/F9667qkw6y reageer retweet
En dit nu:
Syria_Protector twitterde op zondag 26-08-2018 om 12:24:54 Terrorists are preparing to bomb Kafr Zeita town in northwest of Hama province with chemicals during the next two days. - Russian MoD. reageer retweet
Ah, echt allemaal Russische bronnen. Niet erg objectief, natuurlijk.
  zondag 26 augustus 2018 @ 12:45:49 #258
365082 IPA35
Patriarch
pi_181468819
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:44 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ah, echt allemaal Russische bronnen. Niet erg objectief, natuurlijk.
De Russische overheid beweert dat er op korte termijn een false flag komt.

Vorige keer waren ze ook redelijk nauwkeurig wat dat betreft.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181468871
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:45 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De Russische overheid beweert dat er op korte termijn een false flag komt.

Vorige keer waren ze ook redelijk nauwkeurig wat dat betreft.
Heel cynisch misschien, maar die nauwkeurigheid is nogal evident als je zelf (deel) verantwoordelijk gaat zijn voor die aanval.
  zondag 26 augustus 2018 @ 12:56:37 #260
365082 IPA35
Patriarch
pi_181469053
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:48 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Heel cynisch misschien, maar die nauwkeurigheid is nogal evident als je zelf (deel) verantwoordelijk gaat zijn voor die aanval.
Het is wel erg vergezocht dat de Russen een aanval met een zwak gas gaan plannen op een dorpje, zonder evidente militaire noodzaak, en dan zich alvast in te dekken. Iets wat ze in het verleden dan ook steeds deden, zonder succes, want er vond steeds een Amerikaanse aanval plaats.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181469080
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:56 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Het is wel erg vergezocht dat de Russen een aanval met een zwak gas gaan plannen op een dorpje, zonder evidente militaire noodzaak, en dan zich alvast in te dekken. Iets wat ze in het verleden dan ook steeds deden, zonder succes, want er vond steeds een Amerikaanse aanval plaats.
Misschien, maar om de Russische media op hun woord te geloven....
  zondag 26 augustus 2018 @ 13:08:35 #262
365082 IPA35
Patriarch
pi_181469319
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:57 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Misschien, maar om de Russische media op hun woord te geloven....
Overheid, niet media.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181469344
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 13:08 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Overheid, niet media.
Dezelfde overheid die kritische journalisten oppakt?
  zondag 26 augustus 2018 @ 13:13:37 #264
365082 IPA35
Patriarch
pi_181469441
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 13:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dezelfde overheid die kritische journalisten oppakt?
Maar wat nu als binnen twee weken inderdaad een "aanval" plaatsvindt nabij die plek?
Dan zou het toch correct voorspeld zijn...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_181469479
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 13:13 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Maar wat nu als binnen twee weken inderdaad een "aanval" plaatsvindt nabij die plek?
Dan zou het toch correct voorspeld zijn...
Ja, maar dat kan dus verschillende redenen hebben. Mijn cynische is ook een mogelijkheid.

We zullen de waarheid (waarschijnlijk) nooit weten.
pi_181507330
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 12:45 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De Russische overheid beweert dat er op korte termijn een false flag komt.

Vorige keer waren ze ook redelijk nauwkeurig wat dat betreft.
Tsja waarom niet? De vorige keren dat Syri met medeweten van Rusland chemische wapens gebruikten ondervonden ze ook geen consequenties.
pi_181515184
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 22:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Tsja waarom niet? De vorige keren dat Syri met medeweten van Rusland chemische wapens gebruikten ondervonden ze ook geen consequenties.
Alleen zijn er nog nooit chemische wapens gebruikt.
Jammer hoor...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 13:14:12 #269
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181516978
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 11:37 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Alleen zijn er nog nooit chemische wapens gebruikt.
Jammer hoor...
Niet door Assad inderdaad.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 13:15:10 #270
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181516992
https://www.theatlantic.com/amp/article/568561/

Goed artikel over het falen van Erdokhan zijn Syri strategie. Misschien kan hij zich beter bezig houden met monetair beleid in plaats van buitenlandse politiek. Oh wacht.
pi_181523843
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 11:37 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Alleen zijn er nog nooit chemische wapens gebruikt.
Jammer hoor...
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 13:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niet door Assad inderdaad.
Want chloorgas en sarin is eigenlijk gewoon limonade, of hoe moet ik dat voor me zien? >:)
pi_181524712
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 22:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Tsja waarom niet? De vorige keren dat Syri met medeweten van Rusland chemische wapens gebruikten ondervonden ze ook geen consequenties.
Je hebt hier nog steeds figuren die denken dat Assad niet achter de gifgasaanvallen zat...
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 19:02:50 #273
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181525712
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 18:20 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je hebt hier nog steeds figuren die denken dat Assad niet achter de gifgasaanvallen zat...
Hij zat er ook niet achter.
pi_181526192
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 18:20 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je hebt hier nog steeds figuren die denken dat Assad niet achter de gifgasaanvallen zat...
Bizar dat mensen zo slecht op de hoogte zijn van de feiten.
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hij zat er ook niet achter.
Zeker wel. Al jaren geleden bewezen met forensisch bewijs. Het is simpelweg geen punt van discussie meer, maar een bewezen feit.
pi_181526220
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hij zat er ook niet achter.
Doe niet zo dom.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 19:50:41 #276
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181526672
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:26 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Bizar dat mensen zo slecht op de hoogte zijn van de feiten.

[..]

Zeker wel. Al jaren geleden bewezen met forensisch bewijs. Het is simpelweg geen punt van discussie meer, maar een bewezen feit.
Zo hadden we ook bewijs van ene Colin Powell dat Saddam weapons of mass destruction had. En wie kent de couveuse baby's uit Koeweit nog?
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 19:53:33 #277
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181526748
Natuurlijk zijn die Baath jongens geen zuivere koffie, maar de rebellen hebben er meer baat bij dan Baath. Hmm, een pun erin ook nog zonder dat ik het wist.
pi_181526797
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo hadden we ook bewijs van ene Colin Powell dat Saddam weapons of mass destruction had. En wie kent de couveuse baby's uit Koeweit nog?
Nee dat bewijs hadden was er in die zaken niet, in deze zaak wel.

Forensisch bewijs is forensisch bewijs Riche. Kun je er wel andere zaken bij gaan slepen maar de schuld van Assad staat vast.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 19:58:02 #279
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181526836
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:55 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Nee dat bewijs hadden was er in die zaken niet, in deze zaak wel.

Forensisch bewijs is forensisch bewijs Riche. Kun je er wel andere zaken bij gaan slepen maar de schuld van Assad staat vast.
Welk bewijs is er dat:
-Assad opdracht heeft gegeven tot die aanval?
-Er berhaupt Baath actoren in het spel waren?

Hoe wil je dat bewijzen?
pi_181526882
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:53 schreef Richestorags het volgende:
Natuurlijk zijn die Baath jongens geen zuivere koffie, maar de rebellen hebben er meer baat bij dan Baath. Hmm, een pun erin ook nog zonder dat ik het wist.
Ik denk dat het vooral jouw perspectief is waaruit je de conclusie trekt dat de rebellen er meer 'baat' bij hebben. Sowieso is dat een nogal cynische beschrijving als het gaat om zulke aanvallen. Daar zou je nooit 'baat' bij moeten hebben.
pi_181526886
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Welk bewijs is er dat:
-Assad opdracht heeft gegeven tot die aanval?
-Er berhaupt Baath actoren in het spel waren?

Hoe wil je dat bewijzen?
Lees de OPCW-rapporten eens die anderen en ik al tientallen malen hebben gepost. Daar staat het in.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 20:01:57 #282
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181526947
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:59 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik denk dat het vooral jouw perspectief is waaruit je de conclusie trekt dat de rebellen er meer 'baat' bij hebben. Sowieso is dat een nogal cynische beschrijving als het gaat om zulke aanvallen. Daar zou je nooit 'baat' bij moeten hebben.
Natuurlijk is het cynisch. Het is niet bepaald om vrolijk van te worden.
pi_181526963
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 19:53 schreef Richestorags het volgende:
Natuurlijk zijn die Baath jongens geen zuivere koffie,
Oh is dat het? Je kunt niet toegeven dat er meer aan de hand in binnen de Ba'ath dan wat 'onzuivere koffie'?

quote:
maar de rebellen hebben er meer baat bij dan Baath. Hmm, een pun erin ook nog zonder dat ik het wist.
Nou en? Bewijs is bewijs, dat het voor jou niet logisch klinkt is geen argument.
pi_181526985
Baath zijn gewoon de nationaal-socialisten van Syrie, maar hier omschrijven we het als slechts 'onzuivere koffie'... 8)7
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 20:12:05 #285
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181527163
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:02 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Oh is dat het? Je kunt niet toegeven dat er meer aan de hand in binnen de Ba'ath dan wat 'onzuivere koffie'?

Ik hoef niks toe te geven, ik heb al aangegeven dat die Baath jongens geen zuivere koffie zijn, ze vormen samen het dictatoriale, onderdrukkende regime van Syri. Overigens zijn ze natuurlijk wel slechts laffe politici, de hardliners zijn Maher Al-Assad en de Mukhabarat.

quote:
Nou en? Bewijs is bewijs, dat het voor jou niet logisch klinkt is geen argument.
Hoe kan je bewijzen dat Assad erachter zit als je geen document met zijn handtekening hebt? En tenzij je beelden hebt van een vliegtuig wat die shit dropt heb je ook geen bewijs dat berhaupt iemand bij het leger, geheime dienst of whatever dan ook erachter zat. Wat natuurlijk geen bewijs is voor dat ze er niet achter zouden kunnen zitten...
pi_181527395
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik hoef niks toe te geven, ik heb al aangegeven dat die Baath jongens geen zuivere koffie zijn, ze vormen samen het dictatoriale, onderdrukkende regime van Syri. Overigens zijn ze natuurlijk wel slechts laffe politici, de hardliners zijn Maher Al-Assad en de Mukhabarat.
Ik heb het al eens eerder gezegd: prima dat je Assad steunt, daar zijn rationele argumenten voor, maar erken gewoon de feiten. We hebben het hier over een regime dat structureel burgerdoelen aanvalt en chemische wapens gebruikt. Dat is geen mening of onbewezen, maar een bewezen feit. Je maakt jezelf volkomen belachelijk dat je dit na zeven jaar nog steeds niet toe durft te geven en dit 'onzuivere koffie' blijft noemen. Alsof we het over Boef hebben.

quote:
Hoe kan je bewijzen dat Assad erachter zit als je geen document met zijn handtekening hebt? En tenzij je beelden hebt van een vliegtuig wat die shit dropt heb je ook geen bewijs dat berhaupt iemand bij het leger, geheime dienst of whatever dan ook erachter zat. Wat natuurlijk geen bewijs is voor dat ze er niet achter zouden kunnen zitten...
Je kunt alleen een moordenaar vaststellen aan de hand van een video? Weet je wat forensisch bewijs inhoudt Riche?
pi_181527440
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:23 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb het al eens eerder gezegd: prima dat je Assad steunt, daar zijn rationele argumenten voor, maar erken gewoon de feiten. We hebben het hier over een regime dat structureel burgerdoelen aanvalt en chemische wapens gebruikt. Dat is geen mening of onbewezen, maar een bewezen feit. Je maakt jezelf volkomen belachelijk dat je dit na zeven jaar nog steeds niet toe durft te geven en dit 'onzuivere koffie' blijft noemen. Alsof we het over Boef hebben.

[..]

Je kunt alleen een moordenaar vaststellen aan de hand van een video? Weet je wat forensisch bewijs inhoudt Riche?
Wel vaak burgers die leefde in gebieden die door rebellen werden beheerst , toch?
pi_181527545
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:25 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wel vaak burgers die leefde in gebieden die door rebellen werden beheerst , toch?
Ja.
pi_181527569
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:31 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ja.
Niet minder erg, natuurlijk. Maar soms is het ook lastig oordelen. Wat zou jij doen als terroristen ergens een tijd de dienst hebben uitgemaakt en de kans dus behoorlijk aanwezig is dat onder de burgers er een hoeveelheid is die qua ideologie op een lijn zitten met de terroristen.
pi_181527915
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Niet minder erg, natuurlijk. Maar soms is het ook lastig oordelen. Wat zou jij doen als terroristen ergens een tijd de dienst hebben uitgemaakt en de kans dus behoorlijk aanwezig is dat onder de burgers er een hoeveelheid is die qua ideologie op een lijn zitten met de terroristen.
Op die manier kun je alles wel gaan goedpraten. Burgers aanvallen is niet voor niets verboden. Je dient je te richten op mensen die oorlogshandelingen begaan. Collateral damage kan altijd, maar daar heb ik het niet over.
pi_181528308
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Op die manier kun je alles wel gaan goedpraten. Burgers aanvallen is niet voor niets verboden. Je dient je te richten op mensen die oorlogshandelingen begaan. Collateral damage kan altijd, maar daar heb ik het niet over.
Ja, je hebt gelijk.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 21:51:43 #292
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181530306
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:23 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb het al eens eerder gezegd: prima dat je Assad steunt, daar zijn rationele argumenten voor, maar erken gewoon de feiten. We hebben het hier over een regime dat structureel burgerdoelen aanvalt en chemische wapens gebruikt. Dat is geen mening of onbewezen, maar een bewezen feit. Je maakt jezelf volkomen belachelijk dat je dit na zeven jaar nog steeds niet toe durft te geven en dit 'onzuivere koffie' blijft noemen. Alsof we het over Boef hebben.

[quote]

Je kunt alleen een moordenaar vaststellen aan de hand van een video? Weet je wat forensisch bewijs inhoudt Riche?
Ik weet prima wat het inhoudt. Ik weet ook dat in oorlogen de waarheid als eerste sneuvelt en dat we nooit met zekerheid kunnen vaststellen wie achter de aanval zat. Je lijkt ook maar niet te begrijpen dat nooit bewezen kan worden dat Assad er rechtstreeks achter zat, tenzij telefoongesprek, beelden, opname of getekend document.

Dat sluit Assad echter niet uit. We zullen het echter nooit weten.
pi_181531042
Maher_Al_Assad_Major_General.jpg

_O_
pi_181531192
quote:
Rusland versterkt vloot in de Middellandse Zee bij Syri

Rusland heeft de afgelopen dagen verscheidene fregatten via de Bosporus naar de Middellandse Zee geloodst. De scheepsverplaatsing is volgens de Russische krant Izvestia de grootste sinds Moskou zich in 2015 ging bemoeien met de oorlog in Syri. De Russische vloot in het gebied omvat nu tien vaartuigen, veelal uitgerust met kruisraketten, en twee onderzeers. Verdere uitbreiding is onderweg.

De versterking van de marine komt op een moment dat de Syrische president Bashar al-Assad, de bondgenoot van Rusland, overweegt een aanval te doen op het laatste grote bolwerk van de opstandelingen. Dat ligt in de noordelijke provincie Idlib. Eerder beschuldigde het Kremlin de VS nog van troepenopbouw in het Midden-Oosten, mogelijk ter voorbereiding van een aanval op Syrische strijdkrachten als die opnieuw chemische wapens inzetten.

De Amerikaanse minister van Defensie James Mattis vertelde dinsdag dat Washington deze kwestie onlangs heeft besproken met de Russen. Mediaberichten dat Syri bezig was chemische wapens richting Idlib te transporteren, waren daarvoor de aanleiding. “U heeft gezien dat onze regering tweemaal actie heeft ondernomen naar aanleiding van het gebruik van chemische wapens. Ik verzeker u dat het ministerie van Buitenlandse Zaken recent druk overleg heeft gevoerd met Rusland om te helpen dat te voorkomen. Het contact gaat door”, aldus Mattis.

Rusland kondigde ook aan volgende maand de grootste militaire oefening van het land ‘sinds de jaren tachtig’ te gaan houden. Deze oefening wordt gehouden in Centraal- en Oost-Rusland.
https://tpo.nl/2018/08/28(...)de-middellandse-zee/
pi_181531462
Er komt dus waarschijnlijk weer een chemische aanval. Assad kent geen morele-schaamte.
pi_181532565
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 21:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik weet prima wat het inhoudt.
Uit de rest van je post blijkt wel van niet.

quote:
Ik weet ook dat in oorlogen de waarheid als eerste sneuvelt en dat we nooit met zekerheid kunnen vaststellen wie achter de aanval zat.
Nonsens. Met een sporenonderzoek kun je prima de feiten vaststellen. En dat is ook precies wat er hier is gebeurd.

quote:
Je lijkt ook maar niet te begrijpen dat nooit bewezen kan worden dat Assad er rechtstreeks achter zat, tenzij telefoongesprek, beelden, opname of getekend document.
Vervelend voor je dat je wetenschap als een mening ziet, maar dat is natuurlijk geen argument. Bewijs is bewijs.

quote:
Dat sluit Assad echter niet uit. We zullen het echter nooit weten.
Je bent al aan het draaien begrijp ik. Eerst ontkende je dat de Ba'ath er mee te maken had, nu betrek je het alleen nog maar op Assad. Maakt verder niet uit. Er is al tientallen malen bewezen dat we iemand anders dan Assad kunnen uitsluiten.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:10:05 #297
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534421
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:57 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Uit de rest van je post blijkt wel van niet.

[..]

Nonsens. Met een sporenonderzoek kun je prima de feiten vaststellen. En dat is ook precies wat er hier is gebeurd.

Vertel mij dan hoe zwart op wit is bewezen dat Assad erachter zit?

quote:
Vervelend voor je dat je wetenschap als een mening ziet, maar dat is natuurlijk geen argument. Bewijs is bewijs.
Wetenschap kan een mening zijn, afhankelijk van de intentie van de wetenschapper en afhankelijk van de broodheer. Tevens afhankelijk van de kunde van de wetenschapper. Nou ben ik niet bekend met deze wetenschappers dus ik kan geen uitspraken over ze doen. Wel ben ik benieuwd hoe ze hebben kunnen bewijzen dat Assad erachter zat. En dan wel specifiek Assad. Vertel het me maar.

quote:
Je bent al aan het draaien begrijp ik. Eerst ontkende je dat de Ba'ath er mee te maken had, nu betrek je het alleen nog maar op Assad. Maakt verder niet uit. Er is al tientallen malen bewezen dat we iemand anders dan Assad kunnen uitsluiten.
Ik heb niks ontkend. Ik ontken alleen de strekking dat Assad danwel Ba'ath er onomstotelijk achter zit. Leg maar eens uit hoe dan. Mogelijke daders:
-Baath
-Assad (Bashar)
-Maher
-Een geflipte generaal
-Al-Nusra of JaI
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:12:25 #298
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534456
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:27 schreef theunderdog het volgende:
Er komt dus waarschijnlijk weer een chemische aanval. Assad kent geen morele-schaamte.
Ach, hij is omgeven door Saudi-Arabi. Voor wat heb je je dan nog te schamen?

Erdokhan boven hem slaat momenteel ook enigszins een modderfiguur op het internationale toneel.
pi_181534483
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 13:15 schreef Richestorags het volgende:
https://www.theatlantic.com/amp/article/568561/

Goed artikel over het falen van Erdokhan zijn Syri strategie. Misschien kan hij zich beter bezig houden met monetair beleid in plaats van buitenlandse politiek. Oh wacht.
Wat hebben ze dan verloren? Er is niets meer van Syri over...
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:18:42 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534530
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:14 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Wat hebben ze dan verloren? Er is niets meer van Syri over...
Erdokhan hoopte invloed en vrienden te winnen door jihadisten te steunen en Assad te laten vallen. Het resultaat: YPG sterker dan ooit en Assad nog aan het roer. Weinig vrienden in het Midden-Oosten, zijn munt is momenteel ongeveer net zo waard als een rolletje wc-papier.
pi_181534541
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:14 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Wat hebben ze dan verloren? Er is niets meer van Syri over...
Een handelspartner oa.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue