abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180397386
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180397412
de "rebellen" van het zuidelijk front gezellig op de foto met de russen, die hen zojuist op hun knieen hebben gebombardeerd :')

Dh0Je4UXkAATxU6.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180397938
Hello Igor, you have sister yes? She not married yes?
pi_180398247
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:45 schreef Slayage het volgende:
de "rebellen" van het zuidelijk front gezellig op de foto met de russen, die hen zojuist op hun knieen hebben gebombardeerd :')

[ afbeelding ]
Beter gelijk vrede nu dan dat het een teringzooi blijft.

Zand erover en je land opbouwen, heeft iedereen meer aan.
  donderdag 12 juli 2018 @ 16:56:47 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180426609
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180427724
quote:
Mooi. Uitroeien die hap.
pi_180448065
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 17:36 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Uitroeien die hap.
geen zorgen de kinderen zijn voortaan in goede handen.

Dalatrm twitterde op vrijdag 13-07-2018 om 12:38:06 #Syria #Aleppo MP Fares Shehabi, the Syrian regime's public face in Western media, mocks the tortured children of #Daraa.Bear in mind, this man oversees orphanages and, as a rich benefactor, often comes in contact with vulnerable children. https://t.co/9LyN4nZA6I reageer retweet
ShehabiFares twitterde op donderdag 12-07-2018 om 18:49:13 Where are the children's fingernails?..?! Did anyone find her?اين هي اظافر اطفال درعا..؟! هل وجدها احد..؟ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 15:29:04 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180448142
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 17:36 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Uitroeien die hap.
Ze geven zich over hansworst :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180448445
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze geven zich over hansworst :')
Denk je dat ze zo genadevol waren toen ze SAA krijgsgevangen hadden? :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180451499
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:29 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze geven zich over hansworst :')
Mooi. Een rechter bij voor de sier en daarna de strop.

quote:
10s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

geen zorgen de kinderen zijn voortaan in goede handen.

Dalatrm twitterde op vrijdag 13-07-2018 om 12:38:06 #Syria #Aleppo MP Fares Shehabi, the Syrian regime's public face in Western media, mocks the tortured children of #Daraa.Bear in mind, this man oversees orphanages and, as a rich benefactor, often comes in contact with vulnerable children. https://t.co/9LyN4nZA6I reageer retweet
ShehabiFares twitterde op donderdag 12-07-2018 om 18:49:13 Where are the children's fingernails?..?! Did anyone find her?اين هي اظافر اطفال درعا..؟! هل وجدها احد..؟ reageer retweet
Ik zou ook kinderslachtoffers maken in de schoenen van Assad. Kan niet om heen. Het belangrijkste is dat die zoveel mogelijk territorium in handen krijgt. Helaas, het punt dat men voorzichtig moet zijn met kinderlevens is al zeven jaar geleden overschreden.
pi_180459109
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 18:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi. Een rechter bij voor de sier en daarna de strop.

[..]

Ik zou ook kinderslachtoffers maken in de schoenen van Assad. Kan niet om heen. Het belangrijkste is dat die zoveel mogelijk territorium in handen krijgt. Helaas, het punt dat men voorzichtig moet zijn met kinderlevens is al zeven jaar geleden overschreden.
In alle oorlogen zijn kinderen het slachtoffer.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 16 juli 2018 @ 05:17:54 #13
78680 Nielsch
zie signature
pi_180506788
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
zie ondertitel
pi_180510515
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 05:17 schreef Nielsch het volgende:
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
Bron?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 16 juli 2018 @ 11:55:40 #15
78680 Nielsch
zie signature
pi_180510940
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 11:33 schreef HSG het volgende:

[..]

Bron?
Moet daar een bron voor zijn? Vanaf 4 november kan Iran geen olie meer exporteren. Het gevolg laat zich uiteraard raden maar een leek kan wel een beeld schetsen: land aan de bedelstaf, honger onder het volk, onvrede, onlusten, voedingsbodem voor terroristen en extremisten, burgeroorlog, vluchtelingen, Europa mag er weer mee dealen.

Tuurlijk zal dit niet van de een op andere dag gaan, maar het is niet zo moeilijk te voorspellen als je naar de (recente) geschiedenis in het Midden Oosten kijkt.

https://nos.nl/artikel/22(...)ran-sancties-af.html
zie ondertitel
pi_180510996
quote:
10s.gif Op maandag 16 juli 2018 11:55 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Moet daar een bron voor zijn? Vanaf 4 november kan Iran geen olie meer exporteren. Het gevolg laat zich uiteraard raden maar een leek kan wel een beeld schetsen: land aan de bedelstaf, honger onder het volk, onvrede, onlusten, voedingsbodem voor terroristen en extremisten, burgeroorlog, vluchtelingen, Europa mag er weer mee dealen.

Tuurlijk zal dit niet van de een op andere dag gaan, maar het is niet zo moeilijk te voorspellen als je naar de (recente) geschiedenis in het Midden Oosten kijkt.

https://nos.nl/artikel/22(...)ran-sancties-af.html
Duh VS speelt onder een hoedje met SA. Opmerkelijk toch dat een paar dagen nadat de Iran-deal van tafel is geveegd SA deproductie ging verhogen. Allemaal de schuld van SA.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180513301
kennelijk gaat de ypg binnenkort beginnen met het overdragen van gebieden aan het regime

metesohtaoglu twitterde op maandag 16-07-2018 om 09:47:18 #US backed #YPG handed over the Tishreen Dam to the Assad regime in conjunction with preparations for the return of the latter's institutions in the city of #Manbij east of Aleppo early next week.#Syria#Taqba dam will also be handed over soon.📸 https://t.co/J9qpM9739w reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180541377
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 05:17 schreef Nielsch het volgende:
We kunnen Iran straks ook toevoegen aan dit rijtje. Blijkbaar moet het land vanaf 4 november helemaal kapot van Trump, wat zal leiden tot een zeer vruchtbare bodem voor terrorisme, burgeroorlog en meer asielzoekers in Europa.
Conflicten in het midden oosten bestaan al voor het ontstaan van de staat amerika
De oorlogen in het midden oosten ontstaan door een combinatie van oer-oude spanningingen en moderne politiek
Die oude spanningen is de bom en de moderne politiek de lont

En de islam (met zijn geweld, expansie en haat) is die bom.
Een bom dat altijd was en altijd zou blijven. Maar hoe en wanneer die afgaat kan beinvloed worden van buiten af.

Bij ons: dus de westerse politiek gaat men ervan uit dat vrede normaal en natuurlijk is maar in islamitische gebieden in het midden oosten is conflict normaal en natuurlijk
Dus hoe meer het westen probeert vrede te brengen en het midden oosten hiermee te veranderen hoe geweldadiger het wordt
Inplaats van deze conflicten (die hoe dan ook komen) te leren begrijpen probeert het westen het ze steeds op te lossen
Het westen probeert (wat logisch is) een niet-geweldadige oplossing te vinden voor het midden oosten. En dat gaat niet

De sjietische samenwerking steeg tijdens oboma maar verwacht niet dat de soenitische grootmachten in de regio dit zullen accepteren.

Israel wordt erin meegezogen want wanneer moslims tegen moslims vechten dan doet men alsof ze eigenlijk vechten tegen de niet-moslims. Dat is ook de reden waarom saddam hoesein israel probeerde mee te sleuren in de golf oorlog

Het is niet zoiets als een wereldoorlog. We spreken van individuele conflicten en oude haat die zorgen (en gaan zorgen in de toekomst) voor oplaaiende spanningen.
Met of zonder trump obama clinton rutte europa of amerika

Syrie is niet begin noch het eind
pi_180549181
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 18:05 schreef Szikha2 het volgende:

Bij ons: dus de westerse politiek gaat men ervan uit dat vrede normaal en natuurlijk is maar in islamitische gebieden in het midden oosten is conflict normaal en natuurlijk
hier ben ik gestopt met lezen. dude wat? :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180549198
kennelijk gaat de ontruiming toch echt gebeuren

Charles_Lister twitterde op dinsdag 17-07-2018 om 19:56:28 @IbnNabih1 NEW - A deal has been reached between #HTS & #Iran to evacuate besieged villages of Fuah & Kafraya in #Idlib, in exchange for a sizable release of opposition prisoners (including 30+ senior Nusra figures).Sources say evacuations are to begin tomorrow. Money changed hands too. https://t.co/hNhpX6WtNO reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 17-07-2018 om 20:38:25 N. #Syria: multiple explosions tonight in #Fuah & #Kefraya as pro-Assad fighters are apparently destroying their heavy weaponry before evacuation of the pocket. #Idlib. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 18 juli 2018 @ 02:27:04 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180549998
Ja dat hebben we vaker gehoord en gezien. Maar zien of het allemaal doorgaat en dan zonder dat er bussen met kinderen worden opgeblazen ofzo...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180550111
Blijkbaar zijn sjiieten in het zuiden van Irak begonnen met een nieuwe revolutie tegen de huidige regering van Irak, we krijgen er een nieuw conflict bij nadat ISIS daar verslagen is. Gaat lekker zo...
pi_180550146
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 02:59 schreef JubaUrbicus het volgende:
Blijkbaar zijn sjiieten in het zuiden van Irak begonnen met een nieuwe revolutie tegen de huidige regering van Irak, we krijgen er een nieuw conflict bij nadat ISIS daar verslagen is. Gaat lekker zo...
Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
pi_180550203
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:04 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
And so it begins.
pi_180550227
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:04 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Revolutie??
Demonstraties tegen corruptie.
Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
pi_180551014
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:29 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
Same old. Overal hetzelfde in dat deel van de wereld. Mensen schreeuwen om een waardig leven, normaal drinkwater enzo, banen, transparantie, inspraak.
En de leiders vullen hun zakken en zetten het geld op buitenlandse rekeningen. En met een beetje pech schieten ze wat demonstranten als ratten af. Zelfde scenario.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180551285
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 23:44 schreef HSG het volgende:

[..]

In alle oorlogen zijn kinderen het slachtoffer.
In dit geval ook al vůůr de oorlog.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_180552296
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 05:54 schreef Montagui het volgende:

[..]

In dit geval ook al vůůr de oorlog.
Gebeurd overal in de wereld.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180553399
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 05:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Same old. Overal hetzelfde in dat deel van de wereld. Mensen schreeuwen om een waardig leven, normaal drinkwater enzo, banen, transparantie, inspraak.
En de leiders vullen hun zakken en zetten het geld op buitenlandse rekeningen. En met een beetje pech schieten ze wat demonstranten als ratten af. Zelfde scenario.
Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
pi_180553924
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
Zolang landen geen moreel besef hebben (corruptie heeft met moraal te maken) zal het alleen maar kommer en kwel blijven, of dat nu in OekraÔne, Griekenland, Afrika of het Midden-Oosten is.
pi_180554330
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
En wij maar geld voor goede doelen blijven sturen maar met corruptie als dit veranderd er helemaal niks.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180557105
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 11:19 schreef HSG het volgende:

[..]

En wij maar geld voor goede doelen blijven sturen maar met corruptie als dit veranderd er helemaal niks.
Hoeveel geld voor ontwikkelingshulp stuurt Nederland naar Irak?
pi_180557238
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 13:29 schreef Peunage het volgende:

[..]

Hoeveel geld voor ontwikkelingshulp stuurt Nederland naar Irak?
Alsof het alleen in Irak is.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180561588
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 03:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ja demonstraties tegen corruptie waar intussen al tientallen doden zijn gevallen en honderden gewonden :').
Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
pi_180565478
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:05 schreef Gilgamesh-X het volgende:

Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
zijn vaak wel de eerste symptomen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180565567
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 13:35 schreef HSG het volgende:

[..]

Alsof het alleen in Irak is.
corruptie is idd helaas een wijdverbreid probleem in grote delen van de wereld. het afzetten van de regering (revolutie) lost het probleem niet op, aangezien het probleem diep geworteld is in de cultuur en tradities.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180567778
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:05 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Ah dus als er doden vallen bij een demonstratie is het gelijk een revolutie?!? Slimme mocro mashallah.
Als je een beetje op social media kijkt en videos bekijkt van Irakezen in Basra en Kerbala dan weet je wel dat de mensen daar een revolutie wilt tegen de gangsters van Iran (ja sjiieten die tegen Iran zijn) en tegen de corruptie in eigen land.
pi_180568244
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 21:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Als je een beetje op social media kijkt en videos bekijkt van Irakezen in Basra en Kerbala dan weet je wel dat de mensen daar een revolutie wilt tegen de gangsters van Iran (ja sjiieten die tegen Iran zijn) en tegen de corruptie in eigen land.
Link?
pi_180569010
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

corruptie is idd helaas een wijdverbreid probleem in grote delen van de wereld. het afzetten van de regering (revolutie) lost het probleem niet op, aangezien het probleem diep geworteld is in de cultuur en tradities.
Dan heeft het ook geen zin om steeds geld naar dat soort landen op te sturen. De normale bevolking ziet er bijna niks van.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180572877
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
pi_180574039
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 00:34 schreef Adrie072 het volgende:
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
Nee ik heb al jaren geen kabel meer.
pi_180575405
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 19:32 schreef Slayage het volgende:
The small-scale attacks are taking place mostly in remote areas that have been neglected by the government[/url]
Tjah, dit was natuurlijk al voorspeld. Irak is een groot land, ze kunnen niet elke vierkante meter in de gaten houden. Onmogelijk.
pi_180581158
quote:
1s.gif Op donderdag 19 juli 2018 07:08 schreef Peunage het volgende:

[..]

Tjah, dit was natuurlijk al voorspeld. Irak is een groot land, ze kunnen niet elke vierkante meter in de gaten houden. Onmogelijk.
nergens in de wereld kan je elke vierkante meter in de gaten houden, maar dat is nooit het doel ook.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180590801
die bilal abdul kareem blijkt op de kill list van de amerikanen te staan :')

How to Survive America's Kill List
.........
We need to know if we've become the very thing we ostensibly created the drone program to combat: a secret authoritarian sect that confuses murder and justice.
......
When a U.S. citizen heard he was on his own country’s drone target list, he wasn’t sure he believed it. After five near-misses, he does – and is suing the United States to contest his own execution
.....
When he first heard he was on this list, Kareem was aghast. This was no situation like the siege of Aleppo, where a quick joke might turn the crowd. How could anyone reverse the decision of a deadly bureaucracy so secret and inaccessible that even if it had an off switch, few in the civilian world would know where to find it? How could he talk his way out of this one?

With Reprieve’s help, Kareem did what the system asks a law-abiding American citizen with a grievance to do. He sued, filing a complaint in district court in Washington, D.C., on March 30th, 2017, asking the U.S. government to take him off the Kill List, at least until he had a chance to challenge the evidence against him.

The case, still unresolved more than a year later, has awesome implications not just for Kareem but for all Americans – all people everywhere, for that matter.

It's not a stretch to say that it's one of the most important lawsuits to ever cross the desk of a federal judge. The core of the Bill of Rights is in play, and a wrong result could formalize a slide into authoritarianism that began long ago, but accelerated after 9/11.


[ Bericht 6% gewijzigd door Slayage op 20-07-2018 10:54:55 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 19 juli 2018 @ 18:54:18 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180590846
Maar gewoon op CNN geÔnterviewd worden alsof het een activist-reporter is ofzo :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180591001
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 18:54 schreef Szura het volgende:
Maar gewoon op CNN geÔnterviewd worden alsof het een activist-reporter is ofzo :')
het is echt een fascinerend stuk :Y

quote:
The question before Collyer would challenge the most gifted legal mind. At issue is the fact that America, in the wake of 9/11, has become two countries.

One is a democracy, visible to the population and governed by the lofty laws and rules and constitutional principles we learned about in Schoolhouse Rock.

The second nation is an authoritarian state-within-a-state, governed exclusively by the executive branch. In this parallel world, all rights redound to a bureaucracy that may kill anyone it pleases at any time, restrained only by the inclinations of the executive.

Essentially, Kareem’s lawyers are appealing to the first America – Collyer’s courtroom – to force the second, secret America to hear him out.

Nobody seems to know what would happen if Kareem or Zaidan tried to come to court, another thing that makes this case uniquely bizarre. Would Kareem be allowed to walk in and take a seat at the plaintiff’s table? Would he be placed under arrest outside the courthouse? Stuffed in the trunk of a Crown Victoria at the airport?
de kill list van de amerikanen wordt ondertussen uitgevoerd door een alghoritme :{

quote:
One thing that particularly troubled him was that Americans had begun to remove the human element from the assassination process. One of the few things known about the Kill List is that it's compiled in part by algorithm.

In 2014, former CIA and NSA director Michael Hayden said in a public debate, "We kill people based on metadata."

According to multiple reports and leaks, death-by-metadata could be triggered, without even knowing the target's name, if too many derogatory checks appear on their profile. "Armed military aged males" exhibiting suspicious behavior in the wrong place can become targets, as can someone "seen to be giving out orders." Such mathematics-based assassinations have come to be known as "signature strikes."


[ Bericht 12% gewijzigd door Slayage op 19-07-2018 19:12:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604591
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2018 00:34 schreef Adrie072 het volgende:
Kijken jullie ook deze week de serie op Canvas, Iran vs Saudie eeuwige rivalen?
hier kan je het PBS programma ook bekijken, in totaal 3 uur

https://video.wned.org/vi(...)saudi-arabia-pqsnhk/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604675
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 02:27 schreef Szura het volgende:
Ja dat hebben we vaker gehoord en gezien. Maar zien of het allemaal doorgaat en dan zonder dat er bussen met kinderen worden opgeblazen ofzo...
dit keer dus kennelijk wel voor het echt. en geen kinderen opgeblazen zoals de vorige keer. wel veel stenen door de ruiten en andere treiter gedrag. in de syrie context is dat vrij beschaafd uiteraard.

vraag me af wat dat deze ontruiming betekent op de langere termijn. gaat de deal van de russen en turekn mbt idlib standhouden? krijgen de assadisten hun zin en is idlib de volgende target na het zuidelijke front?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180604962
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 10:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een Irakese vriend heeft mij een keer het volgende verteld. Stel er wordt een beslissing genomen om ergens een nieuwe weg aan te leggen. Dan wordt daar 10 miljoen voor vrijgemaakt. De opdrachtgever steekt 5 miljoen in eigen zak en geeft 5 miljoen aan een onderaannemer. Die onderaannemer steekt 3 miljoen in eigen zak en geeft 2 miljoen aan een andere onderaannemer. Dit gaat door totdat alleen nog geld over is voor een hoopje zand dat wordt gestrooid en dat wordt dan een weg genoemd.
“We have to be honest,” Mr. Hamoud said. “It was much cleaner under ISIS.”

Though the militants are gone, reminders of the Islamic State and their particular style of governance remain.

In the northern town of Tel Kaif, for example, residents recall how the militants conscripted a committee of electrical engineers to fix an overloaded power grid. They installed new circuit breakers, and for the first time, residents who had been accustomed to at most six hours of electricity a day could now reliably turn on lights.

In early 2017, Iraqi soldiers reclaimed the town, and were welcomed as heroes. But then they disconnected the Islamic State circuit breakers — and the power failures resumed.

“If the government was to go back to the system that ISIS put in place, we would go so far as to kiss their foreheads,” Mr. Younes, the truck driver, said at the time.

Within a few months, the government did just that.

The irony that it had taken a terrorist group to fix one of the town’s longstanding grievances was not lost on its citizens.

“Although they were not recognized as a state or a country,” said one shopkeeper, Ahmed Ramzi Salim, “they acted like one.”
https://www.nytimes.com/i(...)ents-mosul-iraq.html

De sjiieten in het zuiden willen elektriciteit, maar hebben tegelijkertijd tienduizenden soldaten geleverd om voor de corrupte regering te vechten, en het is dan ook niets meer dan goddelijke rechtvaardigheid dat ze lijden onder dezelfde corrupte regering waarvoor ze zelf hebben gestreden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')