LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:02 |
https://eenvandaag.avrotr(...)ks-het-nieuwe-roken/ Ooit werd van roken ook gezegt dat het onschadelijk was. Menthol cigaretten zouden de gezondheid zelfs ten goede komen! Nu roken zo goed als geheel is uitgebannen in het openbaar worden de pijlen gericht op dat andere pleziertje van Tokkies en PVV-aanhangers: De barbecue. Een gebruik dat buiten de Randstad op zomerse avonden nog steeds populair is. Mag er straks enkel nog met perslucht gebarbecued worden? Komen er straks op BBQ-paketten waarschuwingen te staan "Barbecueen kan uw ongeboren kind schaden" | |
Tja..1986 | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:14 |
Volgens mij wordt er in de Randstad ook heel veel gebarbecued. Op de dakterrassen en in de parken. Bij voorkeur op zo'n ding van 500,-. | |
jogy | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:16 |
Dus om helemaal kankervrij te leven is het noodzakelijk dat je enkel lauwe broccolisoep eet voor de rest van je leven? . En ook China: | |
Tenninetyfive | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:20 |
Van leven krijg je kanker, deal with it. Geniet er in de tussentijd van. | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:21 |
Ook binnen de randstad. | |
Elzies | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:21 |
Nog genoeg openbare rookzuilen op stations waar ik rustig mijn sigaretje kan roken, hoor. De horeca gaat zo goed als failliet als men roken op het terras gaat verbieden. Zeker na de zomertijd als men het verwarmde terras rookvrij wil maken. Tuurlijk, het Vondelpark zit op een zomerse dag vol tokkies en PVV-ers, volop aan de barbecue. Geloof je het zelf? Alternatief is een water barbecue of de elektrische barbecue. Veroorzaakt iets minder rook en is gebruiksvriendelijker. | |
Monolith | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:22 |
Altijd weer die Chinese onderzoekers die het op onze Tokkies hebben voorzien. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:23 |
Dat weten we toch allang? Gerookte vlees en vis is ook kankerverwekkend. En dan dat zwarte oppervlak van een gebbq'd vlees dat ze ook nog heerlijk vinden In Amerika zie je in sommige restaurants dat ze van die zwart geblakerde bbq vlees serveren en waarvoor mensen speciaal komen; dat dat mag snap ik niet! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2018 09:23:55 ] | |
LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:23 |
Het is een complot om mensen weer naar de afhaalchinees te lokken. | |
Starhopper | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:23 |
Teering Alles gaan ze verbieden | |
ArnoldG0342 | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:24 |
Betutteling incoming in 3,2,... | |
Elzies | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:25 |
Broodje aap dat zwart geblakerd vlees kankerverwekkend zou zijn. Mag best een zwart randje aan. Mits het met mate is, net als rood doorbloed vlees. | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:26 |
Buiten de Randstad? Kom je weleens in de randstad? Het is ook wel logisch trouwens. Alleen waar roken grotendeels verbannen is naar de buitenlucht en speciaal aangewezen zones gold dat voor barbecueën altijd al. Dus ik denk dat het wel los zal lopen. | |
LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:26 |
Een waterbarbecue? of een electrische barbecue vind ik niet echt barbecueen. Zelf BBQ ik altijd op eigengehakt hout (uit eigen bos). Gewoon jaartje drogen, hout verbranden en op de kolen gaan roosteren. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:27 |
Hou jezelf maar voor de gek met broodje aap. | |
LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:27 |
De roep om BBQ te beperken/af te schaffen komt toch echt daar vandaan. Niet uit Brabant, kut. | |
Elzies | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:28 |
Voor op balkons zijn ze ideaal. Aangezien we in de steden steeds dichter en hoger op elkaar gaan wonen. | |
habitue | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:28 |
Allemaal aan de raw vegan!! | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:28 |
En dan concludeer je voor het gemak maar dat mensen hier niet barbecuen? | |
Stoney3K | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:29 |
Er is misschien ook nog het verschilletje dat je barbecueën niet elke dag de hele dag door doet terwijl iemand die rookt wel een pakje per dag wegpaft. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:30 |
Men kan ook bbq'en op gas of electrisch. Minder lekker, maar veel veiliger. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2018 09:30:12 ] | |
Gunner | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:30 |
Ben laatst overgestapt op elektrisch, en ik ervaar niet dat het 'minder lekker' is. | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:31 |
O dit is dus weer zo'n gevalletje nooit in de randstad komen, maar allerlei dramatische beelden, gebaseerd op eenzijdig nieuws over hoe het er hier aan toegaat. Maak je geen zorgen hoor, barbecueën is hier ook hartstikke populair. En als mensen er problemen mee hebben verwijzen we ze naar jullie godvergeten stukje Nederland, waar ze in een hutje op de hei kunnen wonen. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:32 |
Voor mij smaakt het als uit de oven, die typische bbq smaak ontbreekt. Maar idd hoeft dat niet per se minder lekker te zijn. Alleen anders. | |
matspontius | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:33 |
Dus alleen tokkies en PVVérs doen aan barbecue? Goh, wist ik niet, weer wat geleerd | |
LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:33 |
Nu nog leren wat ironie is | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:35 |
Dat vind ik geen barbecuen, bbq'en doe je op kooltjes. | |
Stoney3K | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:36 |
Tokkies en PVV'ers kunnen niet barbecueën, die kunnen alleen speklappen cremeren. | |
Farenji | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:37 |
Wie heeft het over verbieden, dramaqueen? | |
matspontius | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:37 |
Oh, wist niet dat je daar nog een studie voor moest volgen. Is natuurlijk ook heel ingewikkeld zo'n barbecue ...................... | |
Kopiko | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:41 |
Een complot! Ze hopen zo nog invloed te hebben op de enige Pegida-BBQ's die nog niet verboden zijn:
| |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 09:42 |
Dat is ook weer waar. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:01 |
Vlees is kanker Alcohol is kanker Barbecue is kanker Lijkt wel alsof de macrobiotische veganistische magnieters een teringhekel hebben aan alles wat plezier is. | |
noodgang | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:05 |
`Het nieuwe roken`
| |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:06 |
Precies, want bbq'en is het ultieme geluk van de Nederlander. Het hoeft maar even wat warmer te zijn en iedereen moet gaan #genieten. Zelfs bij de berichtgeving van het weer spoort met aan dit ultieme geluk te ervaren. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-06-2018 10:10:19 ] | |
Hiddendoe | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:12 |
Dat is al jarenlang bekend hoor. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:13 |
Achterlijke OP weer. | |
Stoney3K | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:13 |
Dat. | |
Montagui | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:15 |
Van geboren worden ga je ook dood. Tjonge. | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:16 |
Lijkt wel alsof de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek geen fuck geven om wat jij wel of niet leuk vindt. | |
SicSicSics | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:21 |
Blijft toch ook altijd een mooie 'redenatie'! "Pas op met wat je eet, het zou wel eens schadelijker voor je kunnen zijn dan gedacht!" Ah, de mag-niet-ers hebben het op mij voorzien! Ik mag ook nergens geen plezier aan hebben! | |
daNpy | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:31 |
Ik begin me zo langzamerhand af te vragen hoe de mensheid al 1000en jaren kon overleven. Sneeuwvlokjes generatie | |
torentje | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:35 |
Goh, een mens met een beetje hersens weet toch al tijden dat schadelijke stoffen ook via de huid binnendringen en ziektes veroorzaken. Waarom zijn er anders zoveel mensen met hersens boos, omdat ze niet hun hele leven onder de warme douche mogen blijven staan? | |
Fer | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:39 |
Weber heeft alvast een voorsprong genomen door op stroom te gaan barbecuen, incl bluetooth verbinding. 900¤ zo’n ding. | |
jogy | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:40 |
Goed punt wel. | |
hmmmz | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:40 |
Elektrische BBQ | |
jogy | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:41 |
Dat is wel een beetje karig ja. Al kan je er wel langs door die houtjes erop te pleuren zodat je alsnog de rokerige (waarschijnlijk kankerverwekkende) bijsmaak krijgt. | |
kurk_droog | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:44 |
De horeca gaat helemaal niet failliet door het rookverbod. Het zou een verademing zijn als die tokkies ook op het terras anderen mensen niet meer kunnen vermoorden met die stinkrook van ze. Gelukkig zie je nu steeds vaker dat als iemand een peuk aansteekt 80% van het terras afkeurend kijkt of laat blijken dat dit niet gewenst is. | |
bianconeri | dinsdag 5 juni 2018 @ 10:46 |
Ja hoor wat een onzin. Als dat zo zou zijn dan heeft horeca geen bestaansrecht, rokers Uitbannen die middeleeuwse rotzooi. Bbq wordt inderdaad nog gewoon overal gedaan. Tja vlees is al niet goed, en die rook daarvan ongetwijfeld ook niet. Maar lekker buiten genieten, van vrienden en eten moet je toch. Niet te vergelijken met roken. Laat ze ook eerst roken maar volledig uitbannen. Alle rook tokkies oprotten eerst. | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:11 |
Dan woon jij zeker hier: | |
Hiddendoe | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:29 |
Klopt. Ik ben van de generatie, die gewoon bij de chloor en de sigaretten en de alcohol kon. Ook ben ik diverse keren van de trap gelazerd, van mijn fiets gevallen, door het ijs gezakt, van het dak gevallen, en jankend thuiskomen omdat de meester mij een pak slaag gaf. Kreeg ik nog een pak slaag van mijn ouders. We leven nu in een tijd waar elk risico uitgebannen hoort te worden. Daar kweek je geen gemeenschap mee mensen, daar veroordeel je je zelf ten dode. | |
LanaMyst | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:32 |
Een electrische bbq komt er bij mij niet in, ik vind het vlees echt een stuk minder lekker. Maar een gas bbq vind dan wel weer een acceptabel alternatief en makkelijker in gebruik dan zo'n kolen/briketten geval. (zolang er maar open vuur onder zit denk ik) Toch gaat er qua smaak niets boven een klassieke bbq. | |
torentje | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:40 |
Man man, de langere medemensen kweken een giftige atmosfeer met fabrieken, auto's, motoren enz. waardoor ieder mens nooit bijzonder oud kan worden. En jij klaagt over het beetje rook van de weinige rokers. | |
LanaMyst | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:41 |
Haha inderdaad, en snoepgoed waar je in kon stikken, of speelgoed met losse of scherpe onderdeeltjes. Blauwe walm in de woonkamer als ik bij grootouders op bezoek was omdat opa shag pafte, En gewoon een speeltuin met metalen klimrek en betonnen stoeptegels eronder. Maar geen lijfstraffen op school en van ouders, en als ik op school was gestraft werd ik niet thuis nog eens dubbel gestraft (hooguit een preek van mijn ouders ) | |
Gunner | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:42 |
Heb genoten van jaren BBQ'en op kolen. Vind het alleen teveel gedoe met aansteken en schoonmaken. Ook met zo'n kolenstarter ben je wel 20 minuten verder voordat je kolen op temperatuur zijn. Je doet dat niet even voor een paar stukjes en het liefst in gezelschap. Elektrisch is dan een stuk praktischer in opzetten en schoonmaken en je kan de temperatuur beter regelen. Heb niet zo'n cheap-ass ding maar gewoon een fatsoenlijke weber met prima accesoires om mooi bezig te zijn. En aangezien Weber het zelf ook een BBQ noemt zal het me allemaal wel. De 'mindere' smaak neem ik dan wel voor lief; zo'n extravagante BBQ'er ben ik toch niet. Ben er erg blij mee in ieder geval. En m'n buren zitten niet in de stank. Irritant als je weer eens zo'n buurtgenoot niet weet hoe die op kolen moet BBQ'en en de dikke rook of spirituslucht je weer eens tegemoet komt en jij je deuren moet sluiten op een mooie dag vanwege zo'n prutser. [ Bericht 2% gewijzigd door Gunner op 05-06-2018 11:48:27 ] | |
kurk_droog | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:52 |
leuk maar daar merk je verder weinig van, die stinkende rokers verpesten het terras + luch + biertje. oprotten, ga maar lekker in je achtertuin of in huis de tokkie uithangen. | |
Stoney3K | dinsdag 5 juni 2018 @ 11:59 |
Bij ons zie ik ook meer rokers buiten op straat voor de cafés staan in de uitgaansgebieden terwijl de cafés zelf bijna leeg zijn. En dan wel de speakers binnen op standje gehoorschade, want anders horen de rokers buiten het niet | |
Gia | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:02 |
Dan kun je toch net zo goed je spiesje in de heteluchtoven gooien! Daar is toch geen lol aan. | |
Gia | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:04 |
Met heel warm weer kun je beter alles gesloten houden, om de warmte buiten te houden. | |
Tenninetyfive | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:16 |
Er zijn mensen die veganist zijn, elke dag yoga’en en voor hun 30e neervallen. | |
LanaMyst | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:30 |
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand afkeurend naar een roker zien kijken op een terras, en heb nog nooit last gehad van iemand die rookt (of het moet iemand zijn die 1-2m van me vandaan zit met een dikke sigaar en de wind die net verkeerd staat) . Maar goed, onverdraagzaamheid en ingebeelde overlast zal wel een randstad dingetje zijn. | |
Jordy-B | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:46 |
Krijgen we dat gezeik weer... Vroegah werd het hele huis met open vuur gestookt en zat iedereen in de rook. In sommige boerderijen hadden ze zelfs niet eens een schoorsteen. En dan gaan we nu lopen ouweteringhoeren over de barbecue waar je een paar keer per jaar aan zit? Volgens mij zijn veel van dergelijke onderzoeksresultaten alleen maar mogelijk doordat we tegenwoordig absurd nauwkeurig kunnen meten. Moet je er echt wakker van liggen dat er 0,000000367 gram naftol in je urine gevonden wordt als je bij een barbecue gezeten hebt? | |
Stoney3K | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:51 |
En als het dat niet is dan wordt er wel gezeurd over fijnstof. | |
steelhead | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:55 |
In die tijd rookten ze nog niet, he. Tabak komt uit Amerika. De eerste Europeanen zagen roken pas in 1492. In 1518 werd er zelfs een Spanjaard opgesloten door de inquisitie, omdat hij rookte. Er werd trouwens wel geprobeerd om het tegen te houden toen: Reeds van het begin stonden ook tegenstanders op van het tabaksgebruik. In het nabije en verre Oosten en in Rusland kon tabak op weinig begrip rekenen. Sultan Ahmed I van het Ottomaanse Rijk (1590–1617) boorde een gat door de neus van rokers. Rokers kregen de doodstraf onder sultan Murat IV, naar verluidt verloren 25.000 onderdanen omwille van die wet hun hoofd. Tsaar Michaël I van Rusland ((1596–1645) liet rokers geselen of verbannen. In China stond de doodstraf op het roken. Ook in Europa waren er tegenstanders: Jacobus I van Engeland verbood in 1619 het gebruik van tabak. Ook vanuit kerkelijke kringen probeerde men het tabaksgebruik te ontraden. De pausen Urbanus VIII (1568-1644) en diens opvolger Innocentius X (1574-1655) vaardigden rookverboden uit, beschouwden het als des duivels. Al deze maatregelen konden echter de opmars van de tabak niet belemmeren. | |
Taaikorsie | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:55 |
Aangezien je het gewoon uit piest.. nee Zeker niet als je bij hogere bloodstelling meer in je urine hebt.. dan ruimt je lichaam die zooi gewoon op dus. Goeie test van die chinezen.. tot in de puntjes uitgewerkt.. | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 13:00 |
Randstadzeikers, vermoeiende verhalen over vroeger en anekdotes over hoe gezond levende mensen soms vroeg dood gaan en ongezond levende mensen soms heel oud worden zijn toch echt wel de meest treurige zaken uit topics als deze. | |
Jordy-B | dinsdag 5 juni 2018 @ 13:04 |
Van de barbecue vind ik dat flauwekul, omdat je niet iedere dag barbecuet, maar als je kijkt wat er langs een drukke weg zoal aan fijnstof neerslaat, vraag je je af waarom diesels nog niet verboden zijn. | |
Worteltjestaart | dinsdag 5 juni 2018 @ 13:20 |
De fijnstofemissie heeft niet per se iets met diesel te maken. De moderne diesels met roetfilter (en dan heb ik het over diesels vanaf ongeveer 2005) stoten zelfs veel minder fijnstof uit dan benzine-auto's. https://automotive-manage(...)uit-dan-benzinemotor | |
torentje | dinsdag 5 juni 2018 @ 13:39 |
De meeste rokers zijn dan ook door de langere medemensen verplicht om in door laatstgenoemden gekweekte giftige atmosfeer te gaan zoeken naar vertier of gezelschap. De vraag blijft natuurlijk waarom gaan de klagers over rokers hun verhaal niet halen bij al die langere medemensen? Bang dat ze dan gedood worden door de langere medemensen of aan het werk worden gezet? | |
Sardu | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:06 |
Zover ik weet is barbequeën met zo'n deksel erop en grillen juist zonder deksel, en wat meer dan de helft van de mensheid barbeque noemt. Maar in het artikel staat juist dat met deksel wél kan... Dus mag ik nu niet grillen of..? Verwarrend artikel. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:19 |
Wetenschappelijk onderzoek neemt ook even mee dat we sinds de uitvinding van het vuur op vuur koken. Is dat altijd slecht geweest? | |
PiyeReloaded | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:33 |
Voor het voortbestaan van een soort is het niet nodig dat deze soort niks doet wat schade aan het lichaam veroorzaakt. Zolang je lang genoeg leeft om je voort te planten is het best. Niet eten is natuurlijk slechter voor je levensverwachting dan eten dat naast voedzaamheid schadelijke elementen bevat. Daarnaast biedt ook eten gestookt op open vuur, dat misschien wel wat schadelijke elementen bevat, voordelen ten opzichte van het enkel eten van onbereid voedsel. Nu hebben we echter een breed scala aan manieren om eten te bereiden. En dan kan blijken dat bepaalde nieuwere vormen daarvan gezonder zijn. Dat betekent niet dat de meer ongezonde versie niet mag, of dat er een waardeoordeel uit spreekt. Het is gewoon iets dat naar voren is gekomen. Dat is trouwens ervanuitgaand dat die PAKs in alle vormen van open vuur vrijkomen. Dat weet ik niet, ik weet niet waar het hem precies in zit bij de barbecuerook. | |
jogy | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:42 |
Ik denk dat ik mijn irritatiepuntje heb ontdekt, het gaat gewoon om die kutuitdrukking 'is het nieuwe roken' Dat dus. | |
HSG | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:48 |
Er is maar 1 oplossing mogelijk. BBQ'en moet verboden worden. | |
bianconeri | dinsdag 5 juni 2018 @ 14:53 |
Lol Ging om het idee dat roken iets is wat niet in onze tijd hoort maar zo ouderwets als de middeleeuwen. | |
Loekie1 | dinsdag 5 juni 2018 @ 15:56 |
Dat lijkt me een reden om het barbecuen te verbannen uit tuinen en balkons. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 15:59 |
https://eenvandaag.avrotr(...)ks-het-nieuwe-roken/ We weten dus alsnog helemaal geen reet. Dat direct rook inademen meestal niet zo'n wijs plan is, dat weten we ook wel. Dus doe je dat niet. Alsof je je kinderen ook direct boven de bbq laat zitten. Het is weer zo'n berichtje waar je eigenlijk helemaal niets anders mee kan dan lekker negeren. | |
Bosbeetle | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:00 |
Er is wel iets erger dan bbqen en dat is zittend bbqen want zitten is immers het nieuwe roken... | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:00 |
Ja joh, bbq'en is alleen toegestaan voor als je een vrij erf hebt. Boeren en rijken dus. Koekkoek.. Keuze, wat doe je?: 150 worden zonder plezier in je leven 95 worden en geleefd hebben. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:03 |
Zittend bbq'en, terwijl je op reis bent en naar je scherm zit te staren. Hij komt direct hoor, echt waar: | |
napoleonfour | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:03 |
En als je dan ook nog eens bier drinkt is het helemaal een groot kankerverwekkend feest. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:03 |
hoe kan ik die er nu vergeten bij te zetten... | |
Bosbeetle | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:04 |
| |
Bosbeetle | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:04 |
Een paar tomaten erbij en het kan niet meer op, en een koffie met een zoetje na. | |
napoleonfour | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:05 |
Dus zittend bbqen, terwijl je een biertje drinkt en naar een lcd scherm tuurt (uiteraard op je bbq, kan je vast wel halen bij aliexpress). Ik geef je 5 minuten voordat je dood neervalt | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:15 |
Ja! heb je! Biertje er bij, maakt met die som nu 3 minuten. Pure zelfmoord dit. | |
noodgang | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:15 |
| |
FlippingCoin | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:18 |
Wij hebben een gesloten barbecue, dat zal dan een stuk veiliger zijn denk ik. | |
FlippingCoin | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:19 |
Dat is dus roken in het kwadraat. Dat dit kan in Nederland. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:21 |
Er zal vast wel weer werkgroep opgericht worden om een bewustzijnscampagne te voeren op postbus 51 en bushokjes. Over 25 jaar, mega rechtszaken tegen Weber en Barbecook. | |
FlippingCoin | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:24 |
Nou dit is wel een groot verschil met roken, in een Weber stoppen ze geen stoffen om mensen verslaafd te maken. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:26 |
Ach ja, de media.. Onderzoekpersbericht zegt dat onderzoek in ratten duid dat je mogelijk door huppelduif een 5% grotere kans hebt op Hatseflats kanker als je ze dagelijks een 100 voudige dosis huppelduif geeft Media, HUPPELDUIF KANKERVERWEKKEND! Cijfers, de kans dat je Hatseflats kanker krijgt ligt bij 0,1%, en als je dus heel veel huppelduif zou eten zou die kans mogelijk 0,105% zijn | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:27 |
Niet? Wie zegt dat er in de hittecoating van het emaille niets zit? Ik bedoel, vroeger gebruikte we ook asbest voor alles en nog wat. Nu is het pure kanker en direct witte pakken in je huis. | |
Red_85 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:28 |
Uit onderzoek blijft dat 76,4532% van dit soort berichten onzin is. | |
viceversa | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:29 |
En bbq vlees is slecht. | |
FlippingCoin | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:29 |
Klopt, en dan zegt Rita weer ja je krijg toch van alles kanker dus ik steek er nog eentje op. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:29 |
Je moest eens weten van voor een gifstoffen eetbare planten produceren tegen insectenvraat | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:31 |
Jep, sensationalisme in de media heeft het effect dat echt ongezonde zaken zoals roken niet serieus genoeg genomen worden en marginale zaken opgeblazen worden. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:35 |
Bladgroenten buiten de zomer bevatten ongezonde hoeveelheden nitraten, hoor verder nooit iemand over Er gaan waarschijnlijk meer mensen dood aan kanker door goede isolatie en slecht luchten dan dat er mensen omkomen in het verkeer, hoor je je ook nooit iemand over | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:38 |
Als een school net boven de grenswaarde zit qua asbest in de lucht is de paniek en het schandaal groot. Dan sluit je de school voor een maand om te renoveren en je stuurt de leerlingen naar huis. De kans dat ze dan doodgaan in een verkeersongeluk omdat ze in de tijd niet op school zijn is groter dan wanneer ze 10 jaar lang in de school rondlopen en daar van de asbest wat zouden oplopen. | |
Spanky78 | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:41 |
Het is natuurlijk wel een ander soort risico en telt op bij wat er nog meer is. Maar zeker. Tijdens het tanken krijg je ook kankerverwekkende stoffen binnen. Heeft het aanpakken daarvan meer impact en beter resultaat? | |
speknek | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:42 |
Gaat dit over de rokende kolen, of het aanbranden van het vlees? Is een gasbarbecue een probleem, of een met lavastenen? Is een green egg meer of minder schadelijk als de rook wordt afgevoerd maar het wel langer in de rook ligt. Vragen, vragen. Overigens wordt er in de randstad nog heel veel gebarbecued. Wel met biologisch vlees van lokale boeren en quinoasalades natuurlijk. | |
Bosbeetle | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:47 |
Met vlees serieus ik dacht dat dat al wel in de ban gedaan was. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 16:51 |
En mbt barbecue, hoeveel aflatoxines zitten er in de goedkope pindasaus, of juist in de loei dure biologische die niet behandeld wordt met fungicides... | |
speknek | dinsdag 5 juni 2018 @ 17:01 |
Het is een issue. Je kunt natuurlijk niet zo goed pochen met paprika's die wekelijkse yoga-oefeningen gedaan hebben terwijl ze naar Wagner luisteren, dus daarom wordt vlees nog wel getolereerd. Zodra de Vegetarische Slager barbecue vlees kan kweken zullen we wel massaal overstappen. In ieder geval de eerste paar jaar. Zodra iemand kan beargumenteren dat deze Peruaanse cavias ingezegend met vergeten gewaande Azteekse rituelen (kun je proeven!) volledig carbon neutral op je bord beland, dan wordt dat de smaakbeleving van 2026. | |
Loekie1 | dinsdag 5 juni 2018 @ 17:20 |
En degenen die meeroken moeten niet zeuren zeker. | |
AchJa | dinsdag 5 juni 2018 @ 18:01 |
Roken, houtkachels, BBQ'S, vuurwerk, milieuzones... Stapje voor stapje... Eerst voorzichtig wat al dan niet kloppende gezondheidsrisico's berichtjes verspreiden, vervolgens clubjes als CAN, Stivoro, Stop Houtrook etc. een steeds breder podium geven, vervolgens de grachtengordeljankers mobiliseren... En dan staat het in Den Haag op de agenda en volgt er een verbod. De MO... | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 5 juni 2018 @ 18:45 |
Voordat je een Rotterdammer zijn bbq afpakt moet er echt heel wat gebeuren hoor. Als er nou iets is wat door heel de stad door echt alle culturen wordt gedaan is het wel bbq'en. Als dat verboden wordt breekt de revolutie uit. | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:05 |
https://www.extragezond.nl/voeding/aangebrand-eten-ongezond/ | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:08 |
Als je het artikel leest, is dat een kwestie van wachten tot ze zichzelf uitgeroeid hebben. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:08 |
Ik gelukkig met een bloederige dikke steak, vegetariërs met sla gelukkig want wat ik eet is ongezond | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:12 |
Wat je probeert te zeggen is dat we gewoon ongezonde/gevaarlijke bouwmaterialen kunnen gebruiken, want je kunt ook onder een bus lopen? | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:13 |
Welcome to the new world. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:15 |
Nee. Het gaat erom hoe ongezond iets is. | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:17 |
Asbest is vrij ongezond, dat weten we. Met name als je het stof inademt. Dus wat is je punt nou precies? Je kunt kinderen best blootstellen aan asbest, want ze kunnen ook onder de bus lopen? | |
Rangono | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:17 |
Haha. Nee, maar in alle eerlijkheid is de wetenschapsjournalistiek wel weer erg alarmistisch. Eenvandaag maakte het zelfs zo bont dat ze een 'waarschuwingachtig-deuntje onder het nieuwsbericht gingen doen... | |
Manke | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:22 |
Straks mag je niks meer risicovol doen, want Staatsbezit mag je niet beschadigen. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:23 |
Laat maar, je hebt niet de capaciteiten dit te begrijpen | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:28 |
Ach, en al weer wegdraaien van de inhoud want mond vol tanden. Wordt een beetje standaard. | |
Rangono | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:54 |
Waarom doet de media niet eens fatsoenlijk hun werk dan? | |
Rangono | dinsdag 5 juni 2018 @ 21:58 |
Naja, je hebt ze wel die ook daarover zeuren. Maar die eten nauwelijks iets, omdat er overal wel iets in zit dat als 'ongezond' gezien kan worden. | |
Rangono | dinsdag 5 juni 2018 @ 22:00 |
Ah, dat wist ik niet. Ik dacht namelijk dat het inademen van loskomend asbest wel echt flink ongezond was. | |
Rangono | dinsdag 5 juni 2018 @ 22:04 |
Lijkt mij sterk dat kweek -vlees net zo kan smaken als echt vlees. | |
Spanky78 | dinsdag 5 juni 2018 @ 22:30 |
Biologische appels, Statines, patuline of wat dacht je van beschimmelde producten we eten er meer van dan we denken. De zware metalen en verboden antibiotica in panga en die andere Gore moddervis uit Azië. Resten pesticiden in geïmporteerd fruitbuit verre landen. Indiase druiven... Brrrrr. Overigens worden pinda's wel aardig gecontroleerd. Maar een verkeerde zaak of vrachtwagen kan er zo tussen zitten. | |
AchJa | dinsdag 5 juni 2018 @ 22:56 |
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten. | |
LXIV | dinsdag 5 juni 2018 @ 23:08 |
Als er op een oefening één stukje asbest wordt aangetroffen van 1 bij 1 cm, dan wordt het hele terrein afgezet, mag er niemand meer lopen en komen er mannen in witte pakken dat stukje ophalen. Personeel dat mogelijk in binnen een straal van 25 meter van dat stukje is geweest wordt preventief geruimd. Ondertussen worden er wel drank en sloffen sigaretten voor bijna niks aan het personeel verstrekt. Dat is nu eenmaal altijd zo geweest. Het roken van een pakje sigaretten is echt 1000x zo gevaarlijk als het met blote handen opruimen van een stuk asbest. | |
Beathoven | dinsdag 5 juni 2018 @ 23:58 |
Asbest thuis best. Zolang je er niet in gaat lopen hakken en zagen is er niets aan de hand. Ik had t vorig jaar nog op mn dak liggen. | |
Vallon | woensdag 6 juni 2018 @ 01:16 |
De bedoeling is ook dat je zo lang mogelijk leeft om belasting te kunnen betalen en wanneer werken niet meer lukt om daarmee anderen aan het werk te houden. De maakbare wereld moet nu eenmaal vermaakt worden.... Mark my words: naarmate dat de tijd vordert komt er een moment dat geen weldenkend mens nog aangebrand vlees gaat mag eten. Straks allemaal aan de uitgekookte zeewier. | |
Lunatiek | woensdag 6 juni 2018 @ 01:54 |
Dat stuk in de OP spreekt zichzelf op meerdere vlakken tegen. Zo stellen ze "door het roosteren van vlees, groente of vis ontstaan chemische verbindingen die, ondanks dat ze een extra smaak geven, schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit zijn de zogenaamde PAKs, ofwel polycyclische aromatische koolwaterstoffen. PAK’s ontstaan als organisch materiaal verbrandt bij hoge temperaturen." Als dat laatste waar is, heeft dat niks met barbecuen te maken, maar bij al het verhitten van vlees op hoge temperaturen. Dus ook op de elektrische bbq of in de pan of in de oven. Maar verderop hebben ze het weer over houtsoorten en zo Gezien de vele millennia dat de mens al vlees verhit, op doorgaans hoge temperaturen (hoe hoog staat er niet bij), lijkt mij dit niet iets om alarm over de slaan. | |
Pietverdriet | woensdag 6 juni 2018 @ 06:29 |
Ligt eraan hoeveel deeltjes er per kubieke meter lucht zijn, ik had het over net boven de grenswaarde die de wet voorschrijft | |
de_boswachter | woensdag 6 juni 2018 @ 06:41 |
Op stroom De rooksmaak in je mond niet hebben | |
Moustachio | woensdag 6 juni 2018 @ 06:56 |
Ik ben vegan en je mist absoluut niks. Je kunt nog steeds heerlijk eten en je voelt je beter. Maar als jij geniet van troep in je lichaam stoppen is er niemand die je stopt. Het is enkel advies en wetenschappelijk onderzoek. Wat je er verder mee doet moet je zelf weten. Dat jij graag frikandellen eet zal mij als vegan aan mn reet roesten | |
Kapitein_Scheurbuik | woensdag 6 juni 2018 @ 07:20 |
Dat zal zo'n vaart niet lopen. | |
#ANONIEM | woensdag 6 juni 2018 @ 07:31 |
Die roep is er helemaal niet. Er wordt alleen geadviseerd om jonge kinderen niet uit te roken. | |
Elzies | woensdag 6 juni 2018 @ 09:15 |
Vreemd hoe een individuele beleving kan zijn. Ik zie in plaats van afkeurende mensen juist een meerderheid aan rokers op de terrassen. Rokers maken of breken de horeca. Het eerdere rookverbod leidde tot de uitsterving van de bruine kroeg en talloze ondernemers gingen failliet. Ook discotheken stierven een vroege dood en maakte plaats voor concertzalen en festivals. Vooral bij het laatste wordt nog volop gerookt. Het zijn gewoon de gegeven feiten. Of ik nu op het Amstelstation sta of op het station in Eindhoven. Ik kan er nog steeds ongestoord roken in de daarbij aangewezen zone. Daar is het telkens stervensdruk vol rokers. Geen hond die controleert of ik wel dicht genoeg bij de rookzuil sta. Ongeacht de anti-rook propaganda het probeert te doen voorkomen, er wordt nog volop gerookt door de Nederlanders. Ondernemers hebben tienduizenden euro's geïnvesteerd in verwarmde terrassen en rookruimtes. Dan kun je niet ineens de regels gaan veranderen. Dat gaat opnieuw tot faillisementen leiden. | |
LXIV | woensdag 6 juni 2018 @ 09:38 |
Maar even eerlijk, Elzies. Zou je liever niet van je rookverslaving verlost zijn? | |
Spanky78 | woensdag 6 juni 2018 @ 09:39 |
Omdat je kolen en briketten en roosteren op open vlam lastiger kunt controleren verbrandt er bij BBQ vaker vlees. Het is vooral omdat BBQ een moeilijkere manier van garen is. Slechts weinig mensen kunnen goed koken. En heel veel mannen koken nooit, maar BBQen wel. Dat betekent verbrand vlees dat van binnen niet gaar is. De kwaliteit van het vlees is ook vaak om te huilen. Ik weet zeker dat ik van de BBQ van Piet minder risico loop op PAK's of een voedselvergiftiging dan de gemiddelde huisvader. In feite heeft het te maken met onkunde. Daarnaast heeft men dan ook nog te veel zout en te veel vette saus nodig om een beetje eetbaar geheel op tafel te zetten. Wederom onkunde. | |
Stoney3K | woensdag 6 juni 2018 @ 09:46 |
Het is een off-topic discussie maar ik vind ook dat ze daar de verkeerde maatregel voor hebben toegepast. Doelstelling is schone lucht voor het horecapersoneel, dan kun je natuurlijk wel overal roken gaan verbieden maar gezien een groot deel van de klandizie van de horeca rokers zijn, schiet je daar uiteindelijk niks mee op: Minder klanten in de horeca betekent ook minder BTW en accijns in het laatje. Dus ook de overheid heeft er baat bij als bij de horeca de schoorsteen blijft, euh, roken. Wat een betere maatregel zou zijn is om (technische) eisen te stellen aan fatsoenlijke ventilatie en luchtverversing, en een café een tabaksvergunning verlenen als ze aan die eisen voldoen. Rokers blij want ze kunnen gewoon in een rook-kroeg zitten, en de niet-rokers kunnen in een rookvrij café zitten als ze willen. Hetzelfde doen ze nu met drankvergunningen, dus ik zie niet in waarom het met tabaksvergunningen niet zou kunnen. Het installeren en onderhouden van die luchtbehandelingen is ook nog eens prima werkgelegenheid. | |
Stoney3K | woensdag 6 juni 2018 @ 09:48 |
Als je ook gaat roosteren boven een open vlam doe je het gewoon verkeerd, want het enige wat je ermee bereikt is dat je vlees onder het roet komt te zitten. Dat is cremeren, niet BBQ'en. Op een fatsoenlijke manier BBQ'en doe je heel anders. | |
Elzies | woensdag 6 juni 2018 @ 09:50 |
Voor mij is roken meer een patroon van conditionering dan een oncontroleerbare verslaving. Geloof me of niet, ik rook niet elke dag. Ik rook al bijna 11 jaar niet meer op mijn werk. Terwijl ik vroeger toch echt een kettingroker was. Ook nu heb ik mijn eerste sigaret nog niet gerookt. Ga ik straks wel doen hoor. Kwestie van gewenning en conditionering. Eerst wat eten en een bak koffie en wat posten op Fok! Dan lekker een sigaret roken. Kortom, ik heb geleerd om te genieten van mijn sigaret. Werk veel avonddiensten en dan is bij thuiskomst die eerste sigaret zo ongelooflijk lekker. Veel lekkerder dan vroeger toen ik de een na de andere opstak. Dus zo kan het ook. Ik vind de antirook hype sterk overdreven. Alsof rokers potentiële moordenaars zijn terwijl we allemaal zes sigaretten pure fijnstof roken per dag, ook mede veroorzaakt door de niet-roker. Ik ben tevens blij dat ik ben opgegroeid in een generatie dat je nog gewoon kon roken in de kroeg en bij het uitgaan. Ik vind het jammer dat het nu op onheuse argumenten wordt afgeschaft. Stoppen? Dat zal heus nog weleens gebeuren. Als ik het wil. | |
torentje | woensdag 6 juni 2018 @ 09:50 |
De media is in handen van mannen die het belangrijkste niet openbaar willen maken. | |
Drxx | woensdag 6 juni 2018 @ 09:51 |
Hoeveel was het nou? 6000? Zoiets toch? | |
Stoney3K | woensdag 6 juni 2018 @ 09:54 |
2018. | |
TheoddDutchGuy | woensdag 6 juni 2018 @ 09:58 |
Als het goed is gebruik je dan ook gewoon bbq vlees of hebt zelf een of andere marinade aan het vlees toegevoegd. Want inderdaad zal het heel weinig uitmaken, het is gewoon het idee van vuur en vlees en roosteren / grillen etc. | |
PietPossum | woensdag 6 juni 2018 @ 10:01 |
Alsjeblieft hey, krijg je nog meer dit soort fratsen https://www.rtlnieuws.nl/(...)len-frans-restaurant Ontopic: ik zit nu, dus ik rook al tijden, want zitten was toch al het nieuwe roken https://www.umcutrecht.nl(...)-is-het-nieuwe-roken | |
Kapitein_Scheurbuik | woensdag 6 juni 2018 @ 10:05 |
Met een flame grill doe je toch niet anders. | |
Rangono | woensdag 6 juni 2018 @ 11:24 |
Maar wanneer wordt het echt 'gevaarlijk' dan? | |
Drxx | woensdag 6 juni 2018 @ 13:21 |
Oh ja, sorry Mijn rekenvaardigheid is niet al te best merk ik | |
Mr.Major | woensdag 6 juni 2018 @ 16:43 |
Van dit soort berichten krijg ik de behoefte sigaretten achterstevoren in mn bek te steken. | |
Captain_Jack_Sparrow | woensdag 6 juni 2018 @ 17:28 |
Piet zegt in zijn voorbeeld dat de gemeten concentraties in de lucht te hoog zijn. Wat jij dan op je brood doet is niet relevant. | |
Captain_Jack_Sparrow | woensdag 6 juni 2018 @ 17:30 |
Te veel, dus. | |
Red_85 | woensdag 6 juni 2018 @ 17:33 |
Dat je vegan eet moet je ook zelf weten. Dat jij dierlijke producten 'troep' noemt, moet jij weten. Wetenschappelijk onderzoek wat niet eens geheel is uitgedokterd als je het artikel leest. Er is een vermoeden. Verder weet je niet wat ik eet en of dat 'troep' is. Ik voel me beter bij mijn dieet, jij voelt je beter bij jouw dieet. | |
Red_85 | woensdag 6 juni 2018 @ 17:35 |
Naja, die is er wel. Nog niet georganiseerd. Maar haarden en bbq's zijn al langer in het vizier bij de magnieters van deze wereld. https://www.telegraaf.nl/(...)-verboden-in-utrecht https://www.metronieuws.n(...)vanaf-maart-verboden | |
Pietverdriet | woensdag 6 juni 2018 @ 18:34 |
Ligt aan je definitie van gevaarlijk. | |
Pietverdriet | woensdag 6 juni 2018 @ 18:35 |
Zegt de PTA auto expert die een fiat rijdt en zich IT expert waant omdat ie een gamer is | |
Moustachio | woensdag 6 juni 2018 @ 18:38 |
Dat is absoluut waar. Al is er ook een morele reden geen vlees te eten voor mij als dierenvriend. Maar ik ben niet het type vegan die een vinger wijst naar anderen en vertelt wat ze moeten doen. Iedereen bepaalt dat voor zichzelf. | |
Captain_Jack_Sparrow | woensdag 6 juni 2018 @ 18:54 |
Ik zeg het niet, jij zegt het zelf: 'boven de grenswaarde'. Beetje in de war, Piet? Grappig dat er mensen zijn die denken dat ze ergens verstand van hebben omdat ze een bepaald merk kopen/hebben. Helemaal als het mensen zijn die een iMac en/of een Mercedes hebben. | |
torentje | woensdag 6 juni 2018 @ 19:00 |
De meeste vleeseters dwongen kinderen om ongezonde producten zoals vlees en aardappels te eten. Zodat die kinderen een vlezig hoofd kregen. Waardoor die kinderen niet zo gewild waren bij meisjes van dezelfde leeftijd. | |
VEM2012 | woensdag 6 juni 2018 @ 19:10 |
Geen green egg kopen. Tsk, tsk, tsk... | |
Pietverdriet | woensdag 6 juni 2018 @ 19:55 |
Afgelopen zaterdag eens naar green egg gekeken, wat een overgehypte, slecht in elkaar gezette zooi. | |
DemonRage | woensdag 6 juni 2018 @ 19:59 |
Nieuws over kankerverwekkers is kankerverwekkend. | |
Rangono | woensdag 6 juni 2018 @ 20:17 |
Naja. Concreet: is je levenlang werken met asbest (dat loskomt, zonder 'goede' bescherming zoals vroeger) net zo slecht als je levenlang roken? of vergelijkbaar enz? | |
Rangono | woensdag 6 juni 2018 @ 20:17 |
Maar wel lekker ! | |
VEM2012 | woensdag 6 juni 2018 @ 20:35 |
Uiteraard. Maar een bbq valt of staat dan ook bij het vlees en de vis die je er op mikt. Dus wat maakt het uit of het overpriced en overhyped is? | |
Lunatiek | donderdag 7 juni 2018 @ 05:03 |
Volgens het onderzoek is in de OP gaat het om het verhitten/verbranden van organische stoffen. Weet niet wat jij als vegan eet maar planten vallen daar ook onder | |
flipsen | donderdag 7 juni 2018 @ 05:33 |
Dat nog niet alle Argentijnen zijn uitgestorven mag een wonder heten begrijp ik hieruit | |
Stoney3K | donderdag 7 juni 2018 @ 10:09 |
Betalen voor iets wat je niet nodig hebt, wat slecht gemaakt is en wat je nooit gaat gebruiken, tsk, tsk, tsk. Geef mij maar een fatsoenlijke Weber van 200 euro die een leven lang mee gaat. | |
VEM2012 | donderdag 7 juni 2018 @ 12:53 |
Dat pietje roept dat het slecht in elkaar is gezet wil niet zeggen dat het ook slecht in elkaar is gezet. Niet nodig? Nou ja, niet noodzakelijk. Maar dat geldt voor heel veel dingen. Nooit gaat gebruiken? Hoezo denk jij dat ze niet gebruikt worden? | |
LurkJeRot | donderdag 7 juni 2018 @ 12:57 |
Beter rauw eten dus? | |
Stoney3K | donderdag 7 juni 2018 @ 12:58 |
Maak je geen illusies, in 9 van de 10 keer worden die dingen alleen in een tuin gezet als statussymbool om te patsen met het feit dat iemand geld heeft. En dan leggen ze er in de zomer een keer een speklap op. | |
VEM2012 | donderdag 7 juni 2018 @ 13:27 |
Ik weet niet, maar zegt de tuin zelf niet veel meer over de vraag of iemand geld heeft of niet? | |
habitue | donderdag 7 juni 2018 @ 13:38 |
Vandaar dat toprestaurants als de Librije ze zelfs gebruiken in de keuken. | |
habitue | donderdag 7 juni 2018 @ 13:39 |
Ligt aan de locatie van de tuin. | |
VEM2012 | donderdag 7 juni 2018 @ 13:41 |
Die bepaalt voor een groot deel de waarde, dus wat bedoel je? | |
habitue | donderdag 7 juni 2018 @ 13:43 |
Nah laat maar. Ik las je zin verkeerd. | |
Afhaalchinees | donderdag 7 juni 2018 @ 13:44 |
gaat lekker hier! | |
Red_85 | donderdag 7 juni 2018 @ 13:51 |
Precies zo. Maar dat is vaak zo met kwaliteitsproducten. Liever iets extra's betalen, maar wel lang er van kunnen genieten. | |
DeParo | donderdag 7 juni 2018 @ 14:00 |
Mooi gebaar. | |
Pietverdriet | donderdag 7 juni 2018 @ 18:51 |
Goede marketing van green egg, die gratis weg te geven aan toprestaurants. Heb er verschillende bekeken, bv de bovenkant sloot scheef op de onderkant, ca 1,5 cm naar links verschoven. | |
raptorix | donderdag 7 juni 2018 @ 21:22 |
Net ontstak een jongeman zijn barbecue bij ons in perkje. Toen hij door had dat er 10 vastende mannen zaten bood hij netjes aan om de boel te verplaatsen. De mannen vonden het geen enkel probleem. Kijk zo kan het ook. | |
Enchanter | donderdag 7 juni 2018 @ 21:38 |
BBQen Gewoon lekker magnetronmaaltijdje elke avond | |
FYazz | donderdag 7 juni 2018 @ 21:41 |
Heb je weleens van zo'n bbq gegeten? Ik heb een familielid die bbq-master is, doet ook mee aan toernooien enzo en wat er bij hem nu van de big green egg komt is echt nog lekkerder dan wat er van zijn andere (merk-)bbq's komt. Kan natuurlijk ook zo zijn dat hij gewoon nog beter kookt nu en het niets met de green egg te maken heeft Maar hij zweert er in ieder geval bij en ik ben er niet rouwig om | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 21:43 |
Heel slim. In 2008 al werden mini eggs weggegeven aan chefkoks van sterrenrestaurants. Inmiddels stikt het van de kamados. Mooie dingetjes, maar voor mij allemaal veel te veel gedoe. Ik heb een Weber, maar die gaat zelden aan.. te veel geklooi. Misschien toch maar eens iets op gas kopen. | |
hmmmz | donderdag 7 juni 2018 @ 21:51 |
Rekening houden met de achterlijke tradities van gelovigen | |
Red_85 | donderdag 7 juni 2018 @ 21:56 |
Denk dat dat het is. De persoon. Goed koken kun je ook in een half verrotte pan. Mooi en goed spul maakt het makkelijker, dat zeker. Een uitsluiting van deze regel: messen. Goed mes, daar sta je wel beter mee in de keuken. | |
Red_85 | donderdag 7 juni 2018 @ 21:58 |
Rekening houden met elkaar: ja. Rekening houden met iemand omdat religie: waarom? Diegene kiest er zelf voor, dus leef met je consequentie. | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 22:03 |
Green eggs zijn heel goed in één ding, constante temperatuur behouden. Bij het garen van producten kan dat heel belangrijk zijn. Als je de tijd en moeite neemt om dat ding te leren kennen en geen goed te gebruiken dan kun je er qua garing het maximale uithalen. Het kan ook op andere manieren, maar die eggs zijn van dik keramiek en houden warmte heel goed vast. Dat is de truc. Iemand die goed kan koken kan met enige oefening geweldige dingen maken op zo'n ding. Bij speklapjes of saté zal het allemaal wel meevallen. Maar ga je vis warm roken, of je wilt een cotte de boeuf maken, of lamsrack, dan kan het zeker uitmaken. Maargoed. Ik vermoed dat meer dan 95 procent van de mensen met zo'n ding er helemaal niets meer uithalen dan uit een hibachi van 20 euro. Overigens kun je daar ook geweldig op koken. | |
Pietverdriet | donderdag 7 juni 2018 @ 22:09 |
Grill sinds een jaar of 7 op gas, kolen is mij teveel gedoe en geen meerwaarde. Zou een green egg kunnen kopen, maar dan denk ik, die 1400-2400 euro voor een green egg, daar kan ik beter heel erg mooi vlees voor kopen. | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 22:19 |
Denk dat dat qua smaak meer oplevert. Ik ben te lui voor kolen. Maar vind het wel leuk. Ik koop misschien binnenkort een kleine buitenkeuken op gas. Met grill, deksel en brandertje voor saus . | |
hmmmz | donderdag 7 juni 2018 @ 22:20 |
Cobb | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 22:24 |
Die zijn wel leuk! Lekker klein. Claimen dat je ze zelfs binnen mkunt gebruiken... Maar dat betwijfel ik. | |
Pietverdriet | donderdag 7 juni 2018 @ 22:29 |
Niet doen, koolmonoxide is erg giftig | |
flipsen | donderdag 7 juni 2018 @ 22:37 |
Even zo´n big green egg gegoogled. Dat is toch geen barbecue man Daar kan je net 2 stukjes vlees op kwijt Een beetje Argentijn heeft een parilla bij zijn huis zoals deze (hebben wij nu ook, maar wel die is wel aan een flinke renovatie toe): En als je daar geen plek voor hebt, dan zet je een chulengo op je balkon, van een oud olievat (jaren gehad): Dan nodig je een paar vrienden uit en ga je los op de asado (barbecue): Verkapte "kijk mij relaxed in Argentinië wonen post | |
Aanstootgevendenaam | donderdag 7 juni 2018 @ 22:42 |
Wist niet dat dit topic over bbqen in Argentinië ging. | |
AchJa | donderdag 7 juni 2018 @ 22:43 |
Vis roken doe je gewoon in een oliedrum en een (vochtige) jute zak voor de afdekking. | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 22:54 |
Niet als je dat op een plankje wil doen. Maar ja, natuurlijk, je kunt ook een Rookoven in elkaar improviseren. Maatje van me heeft er een voor makreel. Ik vind makreel vers gebakken lekkerder, maar hij rookt ze ook aardig prima. | |
FYazz | donderdag 7 juni 2018 @ 22:54 |
Euh, ik zie alleen een beetje karig, ongezellig binnenplaatsje Bij een 'kijk mij post' verwacht ik mooie, jaloers makende foto's | |
Spanky78 | donderdag 7 juni 2018 @ 22:55 |
Maar juist bij een asado gaat het vooral om de kwaliteit vlees. Je hebt zeker geen green rgg nodig voor lekker vlees. | |
AchJa | donderdag 7 juni 2018 @ 23:11 |
Vis roken in een ton is juist hoe het hoort. Dat gepruts met zo'n bbq is improviseren. | |
Red_85 | donderdag 7 juni 2018 @ 23:14 |
Ben tevreden met de weber die ik heb. Kilo's gerookte spare ribs, paar hammetjes, 10tallen MehOink balletjes, een stal kippen, drie en een halve koe en de inhoud van een halve kotter zijn er inmiddels meer dan geweldig af gekomen. Te zwijgen nog over de groententuin die er op heeft gelegen.. En geen geklaag van gasten gehad | |
flipsen | vrijdag 8 juni 2018 @ 03:20 |
Uw wens is mijn bevel | |
Puk1234 | vrijdag 8 juni 2018 @ 03:33 |
Dit is echt een topic voor het zolderkamertje of niet. | |
Lunatiek | vrijdag 8 juni 2018 @ 05:22 |
Toch jammer dat er nog geen picknick-model magnetron is. | |
habitue | vrijdag 8 juni 2018 @ 09:53 |
Je denkt echt dat restaurants met meerdere michelinsterren erop koken omdat het 2000 eurotjes scheelt op de winst en verliesrekening? Zegmaar de omzet van 1 tafel op 1 avond? | |
FYazz | vrijdag 8 juni 2018 @ 10:53 |
Mooi hoor! Heerlijke tuin ook. Zo willen we jaloers gemaakt worden Is het hondenhotel al klaar? En wat voor een honden heb je zelf? | |
Pietverdriet | vrijdag 8 juni 2018 @ 11:00 |
2000 euro omzet op 1 tafel op 1 avond? Zeker nog nooit in zo een restaurant gegeten? | |
habitue | vrijdag 8 juni 2018 @ 11:23 |
Vaker dan jij. | |
flipsen | vrijdag 8 juni 2018 @ 11:35 |
Maar dan gaan we wel heel erg off-topic Of we gooien wat honden op de barbecue natuurlijk | |
De_Onnoembare | vrijdag 8 juni 2018 @ 11:45 |
Ah het volgende verbod vd mag-nieters. Bbq is trouwens ook racistisch, dat u het even weet: https://blogs.spectator.c(...)-would-like-to-know/ | |
VEM2012 | vrijdag 8 juni 2018 @ 12:39 |
De omzet lijkt mij vooral van de tafelsamenstelling af te hangen. Het punt wat hij maakt is wel correct: in zo’n omgeving gaan ze niet werken met spullen ‘omdat ze gratis zijn’, maar omdat ze er mee willen werken. Dat ze dan misschien regelen dat ze het gratis krijgen in ruil voor exposure is vers twee. | |
FYazz | vrijdag 8 juni 2018 @ 12:50 |
Ja, sorry idd erg off-topic, maar vind het zo leuk om te lezen en ik dacht dat kan wel even in dit topic :d. Ik ga je eerdere posts eens bekijken! | |
Twentsche_Ros | woensdag 20 juni 2018 @ 21:11 |
De lat wordt steeds lager gelegd mbt de eis om te komen tot de "maakbare mens". Vroeger gingen er zo veel mensen dood door verkeersongelukken en werk-ongevallen dat die longkanker-klanten niet echt veel uitmaakten. Nu heeft men het één en ander weten terug te dringen en komen er nieuwe (onnodige?) sterfgevallen aan de oppervlakte. Het is niet alleen de bbq. Het is ook de fijnstof van de open haard, en het jaarlijkse paasvuur moet er nu ook aan geloven. Het schijnt dat duizenden mensen vroegtijdig(?) overlijden agv fijnstof. Wat is vroegtijdig? Een griepgolf veroorzaakt ook vroegtijdig overlijden. Een strenge winter, etc. Een dagje wachten voordat men naar de huisarts gaat voor een antibioticakuur na een vervelend hoestje is ook al een onnodige doodsoorzaak, want dat leidt (onnodig?) tot longontsteking. Kortom: een zuurstoftank en een continue infuus en van die EEG-zuignappen is de oplossing. Alles helemaal op elkaar afgestemd. Dan kan iedere minuut een uitgebalanceerd medicinaal dieet worden toegediend, een perfecte mix stikstof/zuurstof worden gehandhaafd in de tank, en bij iedere hartslag het juiste pacemaker-zetje. Net als een e-bike heb je dan een e-heart. | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 08:41 |
Heeft niets te maken met de maakbare mens, maar met een stukje bewustwording. En voor veel volwassenen in Nederland: je krijgt niet altijd wat je wil. We leren het onze kinderen allemaal, maar blijkbaar vergeten we dat als we ouder worden. | |
De_Onnoembare | donderdag 21 juni 2018 @ 08:53 |
Ga toch heen met je 'bewustwording'. Er is een hele enge trend zichtbaar die alles wat maar enigzins 'fout' is wil verbieden of op z'n minst moreel onmogelijk maken. En dat uit zich in vrijwel alles, van niet tegen immigratie mogen zijn tot zelfs zeiken over houtkachels of BBQen. Of dat dreadlocks dragen racistisch zou zijn. Alles om in het keurslijf van de werkdrone gestopt te worden. | |
De_Onnoembare | donderdag 21 juni 2018 @ 08:54 |
En dan alleen maar macrobiotisch eten, werken, geen drank want slecht geen zon want slecht. Wel veel werken tot je 73e en dan 1 dag voor je pensioen dood gaan. Dan ben je een perfecte werkdrone. | |
Ringo | donderdag 21 juni 2018 @ 08:55 |
Mensen die het over “een stukje bewustwording” hebben, kun je het beste stilletjes uitlachen. | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 08:56 |
Dat jij een paranoide visie op het leven hebt, is jouw probleem. Of je er voor kiest om een werkdrone te zijn, zit tussen je eigen oren en nergens anders. | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 08:57 |
Mensen die niet snappen wat er mee bedoelt wordt, of er niet voor open staan, kun je alleen maar medelijden mee hebben. | |
De_Onnoembare | donderdag 21 juni 2018 @ 09:10 |
Ik heb medelijden met mensen die al flippen als er een stukje kool op hun vlees zit. | |
LXIV | donderdag 21 juni 2018 @ 09:13 |
Het lijkt wel of die gezondheidsmanie er enkel is om werknemers zo lang en hard mogelijk in te kunnen blijven zetten. | |
De_Onnoembare | donderdag 21 juni 2018 @ 09:15 |
Dat is ook zo. Rookverbod is al bijna totaal. Next op de lijst: drank. Gaat verboden worden bij bv sportscholen, voetbalkantines, evenementen waar kinderen komen etc. Let maar op. | |
Hojdhopper | donderdag 21 juni 2018 @ 09:19 |
* Hojdhopper doet de barbeque aangooien... | |
LXIV | donderdag 21 juni 2018 @ 09:21 |
vroeger leefde men ongedwongen en vrij. En waar blijven al die miljarden die zo verdiend worden? | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 09:36 |
Wie wil er nou een stukje bloemkool op zijn vlees???? | |
Ixnay | donderdag 21 juni 2018 @ 09:37 |
Ik ben geen vleeseter. Maar BBQen doet men normaal toch maar een paar keer per jaar en roken een paar keer per dag? Verder ga je niet boven die BBQ hangen en die rook opslurpen over je longen. Het ongezonde aan BBQen lijkt mij eerder die rotzooi in dat vlees dat je binnenkrijgt dan die rook die je inademt. | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 09:43 |
Really? Vroeger? Wanneer vroeger? Middeleeuwen? Romeinse tijd? Toen 'we' Neandertalers waren? In het Oligoceen? | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 09:46 |
Voor een deel heb je gelijk. Het meest ongezonde van BBQ-en zijn de PAK's. En die krijg je eigenlijk alleen binnen, als je zelf het vlees eet, dus daar heeft verder niemand anders last van. Maar de rook bestaat voor een groot deel uit fijnstof. En dat is dat spul waar je kinderen longemfyseem van krijgen. Tel daar open haarden, diesels en scooters bij op en de concentraties rijzen de pan uit. | |
LXIV | donderdag 21 juni 2018 @ 10:02 |
jaren 70 nog. Nog voor de EU en het nep-liberalisme | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 10:05 |
In de jaren '70 werd de wereld ook gewoon gedicteerd door poen, net als nu. Alleen door jeugd en onwetendheid dachten sommigen dat ze 'vrij' waren. | |
LXIV | donderdag 21 juni 2018 @ 10:19 |
Er was geen totalitair, multinationaal regime dat dankzij techniek en beïnvloeding steeds meer in staat was om controle uit te oefenen over de burgers. Tenminste niet in nederland | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 10:35 |
Denk jij. | |
Jellereppe | donderdag 21 juni 2018 @ 11:00 |
Twee keer per jaar geen probleem. Alles met mate. | |
Twentsche_Ros | donderdag 21 juni 2018 @ 11:42 |
Je had destijds een hele actieve BVD. Allemaal koude oorlog bunkers. Gladio. In Dld had je destijds de RAF, en als gevolg daarvan een groot onderhuids staats-spionage-netwerk. En onderhuids zat NL ook in dat netwerk. Ondanks het hippie-achtige was men doodsbang voor het communisme. Een dergelijke opmerking die je nu maakt, en die je dan waarschijnlijk als ingezonden brief in één of ander blad zou hebben geplaatst, zou betekenen dat er de volgende dag al een meneer met een gleufhoed en een krant bij jouw op de stoep zou staan, en dat je waarschijnlijk bij sollicitaties bij de overheid bij voorbaat zou worden afgewezen. Nu is er dankzij social media veel meer mogelijk om de overheid in de gaten te houden. En wie is dan "de overheid". De tijdelijke topambtenaren vliegen in en uit tussen bedrijfsleven (the real world) en tijdelijke overheids-projecten en McKenzie achtige commerciële adviesbedrijven zitten te wroeten in de top van de overheid. Waar zit dan nu nog dat schimmige Kafkaiaanse dat ons ongemerkt onder de duim zou houden? [ Bericht 2% gewijzigd door Twentsche_Ros op 21-06-2018 11:48:17 ] | |
Captain_Jack_Sparrow | donderdag 21 juni 2018 @ 11:58 |
Dit |