Het is natuurlijk wel een ander soort risico en telt op bij wat er nog meer is.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een school net boven de grenswaarde zit qua asbest in de lucht is de paniek en het schandaal groot. Dan sluit je de school voor een maand om te renoveren en je stuurt de leerlingen naar huis. De kans dat ze dan doodgaan in een verkeersongeluk omdat ze in de tijd niet op school zijn is groter dan wanneer ze 10 jaar lang in de school rondlopen en daar van de asbest wat zouden oplopen.
Met vlees serieus ik dacht dat dat al wel in de ban gedaan was.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:42 schreef speknek het volgende:
Gaat dit over de rokende kolen, of het aanbranden van het vlees? Is een gasbarbecue een probleem, of een met lavastenen? Is een green egg meer of minder schadelijk als de rook wordt afgevoerd maar het wel langer in de rook ligt. Vragen, vragen. Overigens wordt er in de randstad nog heel veel gebarbecued. Wel met biologisch vlees van lokale boeren en quinoasalades natuurlijk.
En mbt barbecue, hoeveel aflatoxines zitten er in de goedkope pindasaus, of juist in de loei dure biologische die niet behandeld wordt met fungicides...quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:41 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is natuurlijk wel een ander soort risico en telt op bij wat er nog meer is.
Maar zeker. Tijdens het tanken krijg je ook kankerverwekkende stoffen binnen. Heeft het aanpakken daarvan meer impact en beter resultaat?
Het is een issue. Je kunt natuurlijk niet zo goed pochen met paprika's die wekelijkse yoga-oefeningen gedaan hebben terwijl ze naar Wagner luisteren, dus daarom wordt vlees nog wel getolereerd. Zodra de Vegetarische Slager barbecue vlees kan kweken zullen we wel massaal overstappen.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:47 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Met vlees serieus ik dacht dat dat al wel in de ban gedaan was.
En degenen die meeroken moeten niet zeuren zeker.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:00 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ja joh, bbq'en is alleen toegestaan voor als je een vrij erf hebt. Boeren en rijken dus.
Koekkoek..
Keuze, wat doe je?:
150 worden zonder plezier in je leven
95 worden en geleefd hebben.
Voordat je een Rotterdammer zijn bbq afpakt moet er echt heel wat gebeuren hoor.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 18:01 schreef AchJa het volgende:
Roken, houtkachels, BBQ'S, vuurwerk, milieuzones... Stapje voor stapje... Eerst voorzichtig wat al dan niet kloppende gezondheidsrisico's berichtjes verspreiden, vervolgens clubjes als CAN, Stivoro, Stop Houtrook etc. een steeds breder podium geven, vervolgens de grachtengordeljankers mobiliseren... En dan staat het in Den Haag op de agenda en volgt er een verbod.
De MO...
https://www.extragezond.nl/voeding/aangebrand-eten-ongezond/quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:25 schreef Elzies het volgende:
[..]
Broodje aap dat zwart geblakerd vlees kankerverwekkend zou zijn.
Mag best een zwart randje aan.
Mits het met mate is, net als rood doorbloed vlees.
Als je het artikel leest, is dat een kwestie van wachten tot ze zichzelf uitgeroeid hebben.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 18:45 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Voordat je een Rotterdammer zijn bbq afpakt moet er echt heel wat gebeuren hoor.
Als er nou iets is wat door heel de stad door echt alle culturen wordt gedaan is het wel bbq'en. Als dat verboden wordt breekt de revolutie uit.
Wat je probeert te zeggen is dat we gewoon ongezonde/gevaarlijke bouwmaterialen kunnen gebruiken, want je kunt ook onder een bus lopen?quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Als een school net boven de grenswaarde zit qua asbest in de lucht is de paniek en het schandaal groot. Dan sluit je de school voor een maand om te renoveren en je stuurt de leerlingen naar huis. De kans dat ze dan doodgaan in een verkeersongeluk omdat ze in de tijd niet op school zijn is groter dan wanneer ze 10 jaar lang in de school rondlopen en daar van de asbest wat zouden oplopen.
Welcome to the new world.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 18:01 schreef AchJa het volgende:
Roken, houtkachels, BBQ'S, vuurwerk, milieuzones... Stapje voor stapje... Eerst voorzichtig wat al dan niet kloppende gezondheidsrisico's berichtjes verspreiden, vervolgens clubjes als CAN, Stivoro, Stop Houtrook etc. een steeds breder podium geven, vervolgens de grachtengordeljankers mobiliseren... En dan staat het in Den Haag op de agenda en volgt er een verbod.
De MO...
Nee. Het gaat erom hoe ongezond iets is.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:12 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Wat je probeert te zeggen is dat we gewoon ongezonde/gevaarlijke bouwmaterialen kunnen gebruiken, want je kunt ook onder een bus lopen?
Asbest is vrij ongezond, dat weten we. Met name als je het stof inademt. Dus wat is je punt nou precies? Je kunt kinderen best blootstellen aan asbest, want ze kunnen ook onder de bus lopen?quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee. Het gaat erom hoe ongezond iets is.
Haha. Nee, maar in alle eerlijkheid is de wetenschapsjournalistiek wel weer erg alarmistisch. Eenvandaag maakte het zelfs zo bont dat ze een 'waarschuwingachtig-deuntje onder het nieuwsbericht gingen doen...quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:22 schreef Monolith het volgende:
Altijd weer die Chinese onderzoekers die het op onze Tokkies hebben voorzien.
Laat maar, je hebt niet de capaciteiten dit te begrijpenquote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:17 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Asbest is vrij ongezond, dat weten we. Met name als je het stof inademt. Dus wat is je punt nou precies? Je kunt kinderen best blootstellen aan asbest, want ze kunnen ook onder de bus lopen?
Ach, en al weer wegdraaien van de inhoud want mond vol tanden. Wordt een beetje standaard.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Laat maar, je hebt niet de capaciteiten dit te begrijpen
Waarom doet de media niet eens fatsoenlijk hun werk dan?quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach ja, de media..
Onderzoekpersbericht zegt dat onderzoek in ratten duid dat je mogelijk door huppelduif een 5% grotere kans hebt op Hatseflats kanker als je ze dagelijks een 100 voudige dosis huppelduif geeft
Media, HUPPELDUIF KANKERVERWEKKEND!
Cijfers, de kans dat je Hatseflats kanker krijgt ligt bij 0,1%, en als je dus heel veel huppelduif zou eten zou die kans mogelijk 0,105% zijn
Naja, je hebt ze wel die ook daarover zeuren. Maar die eten nauwelijks iets, omdat er overal wel iets in zit dat als 'ongezond' gezien kan worden.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bladgroenten buiten de zomer bevatten ongezonde hoeveelheden nitraten, hoor verder nooit iemand over
Er gaan waarschijnlijk meer mensen dood aan kanker door goede isolatie en slecht luchten dan dat er mensen omkomen in het verkeer, hoor je je ook nooit iemand over
Ah, dat wist ik niet. Ik dacht namelijk dat het inademen van loskomend asbest wel echt flink ongezond was.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als een school net boven de grenswaarde zit qua asbest in de lucht is de paniek en het schandaal groot. Dan sluit je de school voor een maand om te renoveren en je stuurt de leerlingen naar huis. De kans dat ze dan doodgaan in een verkeersongeluk omdat ze in de tijd niet op school zijn is groter dan wanneer ze 10 jaar lang in de school rondlopen en daar van de asbest wat zouden oplopen.
Lijkt mij sterk dat kweek -vlees net zo kan smaken als echt vlees.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 17:01 schreef speknek het volgende:
[..]
Het is een issue. Je kunt natuurlijk niet zo goed pochen met paprika's die wekelijkse yoga-oefeningen gedaan hebben terwijl ze naar Wagner luisteren, dus daarom wordt vlees nog wel getolereerd. Zodra de Vegetarische Slager barbecue vlees kan kweken zullen we wel massaal overstappen.
In ieder geval de eerste paar jaar. Zodra iemand kan beargumenteren dat deze Peruaanse cavias ingezegend met vergeten gewaande Azteekse rituelen (kun je proeven!) volledig carbon neutral op je bord beland, dan wordt dat de smaakbeleving van 2026.
Biologische appels, Statines, patuline of wat dacht je van beschimmelde producten we eten er meer van dan we denken.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En mbt barbecue, hoeveel aflatoxines zitten er in de goedkope pindasaus, of juist in de loei dure biologische die niet behandeld wordt met fungicides...
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:17 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Asbest is vrij ongezond, dat weten we. Met name als je het stof inademt. Dus wat is je punt nou precies? Je kunt kinderen best blootstellen aan asbest, want ze kunnen ook onder de bus lopen?
Als er op een oefening één stukje asbest wordt aangetroffen van 1 bij 1 cm, dan wordt het hele terrein afgezet, mag er niemand meer lopen en komen er mannen in witte pakken dat stukje ophalen. Personeel dat mogelijk in binnen een straal van 25 meter van dat stukje is geweest wordt preventief geruimd.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:56 schreef AchJa het volgende:
[..]
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten.
Asbest thuis best.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 23:08 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als er op een oefening één stukje asbest wordt aangetroffen van 1 bij 1 cm, dan wordt het hele terrein afgezet, mag er niemand meer lopen en komen er mannen in witte pakken dat stukje ophalen. Personeel dat mogelijk in binnen een straal van 25 meter van dat stukje is geweest wordt preventief geruimd.
Ondertussen worden er wel drank en sloffen sigaretten voor bijna niks aan het personeel verstrekt. Dat is nu eenmaal altijd zo geweest.
Het roken van een pakje sigaretten is echt 1000x zo gevaarlijk als het met blote handen opruimen van een stuk asbest.
De bedoeling is ook dat je zo lang mogelijk leeft om belasting te kunnen betalen en wanneer werken niet meer lukt om daarmee anderen aan het werk te houden. De maakbare wereld moet nu eenmaal vermaakt worden....quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:22 schreef Manke het volgende:
Straks mag je niks meer risicovol doen, want Staatsbezit mag je niet beschadigen.
Ligt eraan hoeveel deeltjes er per kubieke meter lucht zijn, ik had het over net boven de grenswaarde die de wet voorschrijftquote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:00 schreef Rangono het volgende:
[..]
Ah, dat wist ik niet. Ik dacht namelijk dat het inademen van loskomend asbest wel echt flink ongezond was.
Op stroomquote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:39 schreef Fer het volgende:
Weber heeft alvast een voorsprong genomen door op stroom te gaan barbecuen, incl bluetooth verbinding. 900¤ zo’n ding.
[ afbeelding ]
Ik ben vegan en je mist absoluut niks. Je kunt nog steeds heerlijk eten en je voelt je beter. Maar als jij geniet van troep in je lichaam stoppen is er niemand die je stopt. Het is enkel advies en wetenschappelijk onderzoek. Wat je er verder mee doet moet je zelf weten.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:01 schreef Red_85 het volgende:
Vlees is kanker
Alcohol is kanker
Barbecue is kanker
Lijkt wel alsof de macrobiotische veganistische magnieters een teringhekel hebben aan alles wat plezier is.
Dat zal zo'n vaart niet lopen.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Als je het artikel leest, is dat een kwestie van wachten tot ze zichzelf uitgeroeid hebben.
Die roep is er helemaal niet. Er wordt alleen geadviseerd om jonge kinderen niet uit te roken.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:27 schreef LXIV het volgende:
[..]
De roep om BBQ te beperken/af te schaffen komt toch echt daar vandaan. Niet uit Brabant, kut.
Vreemd hoe een individuele beleving kan zijn. Ik zie in plaats van afkeurende mensen juist een meerderheid aan rokers op de terrassen.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:44 schreef kurk_droog het volgende:
[..]
De horeca gaat helemaal niet failliet door het rookverbod. Het zou een verademing zijn als die tokkies ook op het terras anderen mensen niet meer kunnen vermoorden met die stinkrook van ze. Gelukkig zie je nu steeds vaker dat als iemand een peuk aansteekt 80% van het terras afkeurend kijkt of laat blijken dat dit niet gewenst is.
Maar even eerlijk, Elzies. Zou je liever niet van je rookverslaving verlost zijn?quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:15 schreef Elzies het volgende:
[..]
Vreemd hoe een individuele beleving kan zijn. Ik zie in plaats van afkeurende mensen juist een meerderheid aan rokers op de terrassen.
Rokers maken of breken de horeca. Het eerdere rookverbod leidde tot de uitsterving van de bruine kroeg en talloze ondernemers gingen failliet.
Ook discotheken stierven een vroege dood en maakte plaats voor concertzalen en festivals. Vooral bij het laatste wordt nog volop gerookt.
Het zijn gewoon de gegeven feiten. Of ik nu op het Amstelstation sta of op het station in Eindhoven. Ik kan er nog steeds ongestoord roken in de daarbij aangewezen zone. Daar is het telkens stervensdruk vol rokers. Geen hond die controleert of ik wel dicht genoeg bij de rookzuil sta.
Ongeacht de anti-rook propaganda het probeert te doen voorkomen, er wordt nog volop gerookt door de Nederlanders. Ondernemers hebben tienduizenden euro's geļnvesteerd in verwarmde terrassen en rookruimtes. Dan kun je niet ineens de regels gaan veranderen. Dat gaat opnieuw tot faillisementen leiden.
Omdat je kolen en briketten en roosteren op open vlam lastiger kunt controleren verbrandt er bij BBQ vaker vlees.quote:Op woensdag 6 juni 2018 01:54 schreef Lunatiek het volgende:
Dat stuk in de OP spreekt zichzelf op meerdere vlakken tegen.
Zo stellen ze "door het roosteren van vlees, groente of vis ontstaan chemische verbindingen die, ondanks dat ze een extra smaak geven, schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit zijn de zogenaamde PAKs, ofwel polycyclische aromatische koolwaterstoffen.
PAK’s ontstaan als organisch materiaal verbrandt bij hoge temperaturen."
Als dat laatste waar is, heeft dat niks met barbecuen te maken, maar bij al het verhitten van vlees op hoge temperaturen.
Dus ook op de elektrische bbq of in de pan of in de oven.
Maar verderop hebben ze het weer over houtsoorten en zo![]()
Gezien de vele millennia dat de mens al vlees verhit, op doorgaans hoge temperaturen (hoe hoog staat er niet bij), lijkt mij dit niet iets om alarm over de slaan.
Het is een off-topic discussie maar ik vind ook dat ze daar de verkeerde maatregel voor hebben toegepast.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:15 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ongeacht de anti-rook propaganda het probeert te doen voorkomen, er wordt nog volop gerookt door de Nederlanders. Ondernemers hebben tienduizenden euro's geļnvesteerd in verwarmde terrassen en rookruimtes. Dan kun je niet ineens de regels gaan veranderen. Dat gaat opnieuw tot faillisementen leiden.
Als je ook gaat roosteren boven een open vlam doe je het gewoon verkeerd, want het enige wat je ermee bereikt is dat je vlees onder het roet komt te zitten. Dat is cremeren, niet BBQ'en.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Omdat je kolen en briketten en roosteren op open vlam lastiger kunt controleren verbrandt er bij BBQ vaker vlees.
Het is vooral omdat BBQ een moeilijkere manier van garen is.
Voor mij is roken meer een patroon van conditionering dan een oncontroleerbare verslaving.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar even eerlijk, Elzies. Zou je liever niet van je rookverslaving verlost zijn?
De media is in handen van mannen die het belangrijkste niet openbaar willen maken.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:54 schreef Rangono het volgende:
[..]
Waarom doet de media niet eens fatsoenlijk hun werk dan?
Hoeveel was het nou? 6000? Zoiets toch?quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:31 schreef daNpy het volgende:
Ik begin me zo langzamerhand af te vragen hoe de mensheid al 1000en jaren kon overleven.
2018.quote:
Als het goed is gebruik je dan ook gewoon bbq vlees of hebt zelf een of andere marinade aan het vlees toegevoegd.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:30 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ben laatst overgestapt op elektrisch, en ik ervaar niet dat het 'minder lekker' is.
Alsjeblieft hey, krijg je nog meer dit soort fratsenquote:
Met een flame grill doe je toch niet anders.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:48 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Als je ook gaat roosteren boven een open vlam doe je het gewoon verkeerd, want het enige wat je ermee bereikt is dat je vlees onder het roet komt te zitten. Dat is cremeren, niet BBQ'en.
Op een fatsoenlijke manier BBQ'en doe je heel anders.
Maar wanneer wordt het echt 'gevaarlijk' dan?quote:Op woensdag 6 juni 2018 06:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel deeltjes er per kubieke meter lucht zijn, ik had het over net boven de grenswaarde die de wet voorschrijft
Piet zegt in zijn voorbeeld dat de gemeten concentraties in de lucht te hoog zijn. Wat jij dan op je brood doet is niet relevant.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:56 schreef AchJa het volgende:
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |