Als er op een oefening één stukje asbest wordt aangetroffen van 1 bij 1 cm, dan wordt het hele terrein afgezet, mag er niemand meer lopen en komen er mannen in witte pakken dat stukje ophalen. Personeel dat mogelijk in binnen een straal van 25 meter van dat stukje is geweest wordt preventief geruimd.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:56 schreef AchJa het volgende:
[..]
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten.
Asbest thuis best.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 23:08 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als er op een oefening één stukje asbest wordt aangetroffen van 1 bij 1 cm, dan wordt het hele terrein afgezet, mag er niemand meer lopen en komen er mannen in witte pakken dat stukje ophalen. Personeel dat mogelijk in binnen een straal van 25 meter van dat stukje is geweest wordt preventief geruimd.
Ondertussen worden er wel drank en sloffen sigaretten voor bijna niks aan het personeel verstrekt. Dat is nu eenmaal altijd zo geweest.
Het roken van een pakje sigaretten is echt 1000x zo gevaarlijk als het met blote handen opruimen van een stuk asbest.
De bedoeling is ook dat je zo lang mogelijk leeft om belasting te kunnen betalen en wanneer werken niet meer lukt om daarmee anderen aan het werk te houden. De maakbare wereld moet nu eenmaal vermaakt worden....quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:22 schreef Manke het volgende:
Straks mag je niks meer risicovol doen, want Staatsbezit mag je niet beschadigen.
Ligt eraan hoeveel deeltjes er per kubieke meter lucht zijn, ik had het over net boven de grenswaarde die de wet voorschrijftquote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:00 schreef Rangono het volgende:
[..]
Ah, dat wist ik niet. Ik dacht namelijk dat het inademen van loskomend asbest wel echt flink ongezond was.
Op stroomquote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:39 schreef Fer het volgende:
Weber heeft alvast een voorsprong genomen door op stroom te gaan barbecuen, incl bluetooth verbinding. 900¤ zo’n ding.
[ afbeelding ]
Ik ben vegan en je mist absoluut niks. Je kunt nog steeds heerlijk eten en je voelt je beter. Maar als jij geniet van troep in je lichaam stoppen is er niemand die je stopt. Het is enkel advies en wetenschappelijk onderzoek. Wat je er verder mee doet moet je zelf weten.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:01 schreef Red_85 het volgende:
Vlees is kanker
Alcohol is kanker
Barbecue is kanker
Lijkt wel alsof de macrobiotische veganistische magnieters een teringhekel hebben aan alles wat plezier is.
Dat zal zo'n vaart niet lopen.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Als je het artikel leest, is dat een kwestie van wachten tot ze zichzelf uitgeroeid hebben.
Die roep is er helemaal niet. Er wordt alleen geadviseerd om jonge kinderen niet uit te roken.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:27 schreef LXIV het volgende:
[..]
De roep om BBQ te beperken/af te schaffen komt toch echt daar vandaan. Niet uit Brabant, kut.
Vreemd hoe een individuele beleving kan zijn. Ik zie in plaats van afkeurende mensen juist een meerderheid aan rokers op de terrassen.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:44 schreef kurk_droog het volgende:
[..]
De horeca gaat helemaal niet failliet door het rookverbod. Het zou een verademing zijn als die tokkies ook op het terras anderen mensen niet meer kunnen vermoorden met die stinkrook van ze. Gelukkig zie je nu steeds vaker dat als iemand een peuk aansteekt 80% van het terras afkeurend kijkt of laat blijken dat dit niet gewenst is.
Maar even eerlijk, Elzies. Zou je liever niet van je rookverslaving verlost zijn?quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:15 schreef Elzies het volgende:
[..]
Vreemd hoe een individuele beleving kan zijn. Ik zie in plaats van afkeurende mensen juist een meerderheid aan rokers op de terrassen.
Rokers maken of breken de horeca. Het eerdere rookverbod leidde tot de uitsterving van de bruine kroeg en talloze ondernemers gingen failliet.
Ook discotheken stierven een vroege dood en maakte plaats voor concertzalen en festivals. Vooral bij het laatste wordt nog volop gerookt.
Het zijn gewoon de gegeven feiten. Of ik nu op het Amstelstation sta of op het station in Eindhoven. Ik kan er nog steeds ongestoord roken in de daarbij aangewezen zone. Daar is het telkens stervensdruk vol rokers. Geen hond die controleert of ik wel dicht genoeg bij de rookzuil sta.
Ongeacht de anti-rook propaganda het probeert te doen voorkomen, er wordt nog volop gerookt door de Nederlanders. Ondernemers hebben tienduizenden euro's geïnvesteerd in verwarmde terrassen en rookruimtes. Dan kun je niet ineens de regels gaan veranderen. Dat gaat opnieuw tot faillisementen leiden.
Omdat je kolen en briketten en roosteren op open vlam lastiger kunt controleren verbrandt er bij BBQ vaker vlees.quote:Op woensdag 6 juni 2018 01:54 schreef Lunatiek het volgende:
Dat stuk in de OP spreekt zichzelf op meerdere vlakken tegen.
Zo stellen ze "door het roosteren van vlees, groente of vis ontstaan chemische verbindingen die, ondanks dat ze een extra smaak geven, schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit zijn de zogenaamde PAKs, ofwel polycyclische aromatische koolwaterstoffen.
PAK’s ontstaan als organisch materiaal verbrandt bij hoge temperaturen."
Als dat laatste waar is, heeft dat niks met barbecuen te maken, maar bij al het verhitten van vlees op hoge temperaturen.
Dus ook op de elektrische bbq of in de pan of in de oven.
Maar verderop hebben ze het weer over houtsoorten en zo
Gezien de vele millennia dat de mens al vlees verhit, op doorgaans hoge temperaturen (hoe hoog staat er niet bij), lijkt mij dit niet iets om alarm over de slaan.
Het is een off-topic discussie maar ik vind ook dat ze daar de verkeerde maatregel voor hebben toegepast.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:15 schreef Elzies het volgende:
[..]
Ongeacht de anti-rook propaganda het probeert te doen voorkomen, er wordt nog volop gerookt door de Nederlanders. Ondernemers hebben tienduizenden euro's geïnvesteerd in verwarmde terrassen en rookruimtes. Dan kun je niet ineens de regels gaan veranderen. Dat gaat opnieuw tot faillisementen leiden.
Als je ook gaat roosteren boven een open vlam doe je het gewoon verkeerd, want het enige wat je ermee bereikt is dat je vlees onder het roet komt te zitten. Dat is cremeren, niet BBQ'en.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Omdat je kolen en briketten en roosteren op open vlam lastiger kunt controleren verbrandt er bij BBQ vaker vlees.
Het is vooral omdat BBQ een moeilijkere manier van garen is.
Voor mij is roken meer een patroon van conditionering dan een oncontroleerbare verslaving.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar even eerlijk, Elzies. Zou je liever niet van je rookverslaving verlost zijn?
De media is in handen van mannen die het belangrijkste niet openbaar willen maken.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 21:54 schreef Rangono het volgende:
[..]
Waarom doet de media niet eens fatsoenlijk hun werk dan?
Hoeveel was het nou? 6000? Zoiets toch?quote:Op dinsdag 5 juni 2018 10:31 schreef daNpy het volgende:
Ik begin me zo langzamerhand af te vragen hoe de mensheid al 1000en jaren kon overleven.
2018.quote:
Als het goed is gebruik je dan ook gewoon bbq vlees of hebt zelf een of andere marinade aan het vlees toegevoegd.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 09:30 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ben laatst overgestapt op elektrisch, en ik ervaar niet dat het 'minder lekker' is.
Alsjeblieft hey, krijg je nog meer dit soort fratsenquote:
Met een flame grill doe je toch niet anders.quote:Op woensdag 6 juni 2018 09:48 schreef Stoney3K het volgende:
[..]
Als je ook gaat roosteren boven een open vlam doe je het gewoon verkeerd, want het enige wat je ermee bereikt is dat je vlees onder het roet komt te zitten. Dat is cremeren, niet BBQ'en.
Op een fatsoenlijke manier BBQ'en doe je heel anders.
Maar wanneer wordt het echt 'gevaarlijk' dan?quote:Op woensdag 6 juni 2018 06:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel deeltjes er per kubieke meter lucht zijn, ik had het over net boven de grenswaarde die de wet voorschrijft
Oh ja, sorry Mijn rekenvaardigheid is niet al te best merk ikquote:
Piet zegt in zijn voorbeeld dat de gemeten concentraties in de lucht te hoog zijn. Wat jij dan op je brood doet is niet relevant.quote:Op dinsdag 5 juni 2018 22:56 schreef AchJa het volgende:
Asbest wordt pas een probleem als je er in gaat zagen, schuren, slijpen en dat soort dingen (iets doet wat stof veroorzaakt). Zo lang je dat niet doet kun je er je brood vanaf eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |