Ik neem de stoel achter de vleeswaren welquote:
Marmite!quote:
quote:Op vrijdag 18 mei 2018 20:27 schreef RobinOok het volgende: dus toen in elkaar geslagen en nog wat meer gebakken. Toen was ie goed.
[ afbeelding ]
waar is dat?quote:Op vrijdag 18 mei 2018 19:31 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En we gaan op de Szechuan toer met deze vele malen eerder genomen combo. Heerlijk!.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Smaakte tijdje terug lekker, Ook nu maar weer nemen. Tis tenslotte vrijdagavond.
Pulled lamb. Soort van.quote:Op vrijdag 18 mei 2018 20:27 schreef RobinOok het volgende:
Opgebakken in de vriezer gevonden restje lamsschouder. Met in de vriezer gevonden Indiase rode kool. En ovenfrieten met tandoori masala. Lui maar lekker eten. Alleen het lam, dat ik mooi ingevroren had in een pate-vorm werkte niet mee. Toen we ging eten bleek die van binnen nog maar 29C, dus toen in elkaar geslagen en nog wat meer gebakken. Toen was ie goed.
[ afbeelding ]
Ja, eigenlijk wel he, een soort van pulled lamb. Maar die pulled dingen gaan vaak weer terug in de saus, toch? Dat doe ik niet. En ik pull het ook niet. Gewoon ouderwets slowroasten in de oven. Dan eten. En wat overblijft voorzichtig van het bot plukken en invriezen. En tegenwoordig "pers" ik het dus het liefst in een vormpje. Dan bak ik dat vormpje later op, waarbij het op zich wel altijd weer uit elkaar valt, maar toch werkt het beter dan losse fliebers opbakken. Dat bakt op de een of andere manier niet. Nu krijg je zo korstje.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 12:16 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Pulled lamb. Soort van.
Dat kan gewoon niet vies zijn. Tenzij bedorven natuurlijk. Maar dit ziet er wel heel erg prima uit.
Iwanius bij Spicy Temptation augustus 2017.quote:
Iwanius drinkt uit schrik van alle reacties alleen nog maar colaquote:Op zaterdag 19 mei 2018 14:54 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Iwanius bij Spicy Temptation augustus 2017.
Lunch
[ afbeelding ]
Vietnamese toer met deze kip mixed bowl. Lekker!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Vleesballetjes i.c.m.wat fris en pafferd. Tis tenslotte zaterdagmiddag.
Dit soort dingen overkomt mij zo vaak. Vroeger had je de kruidenier. Dan kocht je een pond spaghetti. En dan kreeg je goudeerlijke spaghetti. Dat waren betere tijden. Nu denk ik bij al die soorten, laat maar zitten ook.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 15:47 schreef Woelwater het volgende:
Pakje Chocomel 0% .. Gadver, per ongeluk verkeerde meegenomen.
Kan niks meer vertrouwen inderdaad.. "nu met verbeterd receptuur" waarna het er zelden beter op geworden is.. of "nu met minder suiker" wat dan vervangen blijkt door van die kunstmatige zoetstof zo komt 7up of fanta hier ook niet meer in huis.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit soort dingen overkomt mij zo vaak. Vroeger had je de kruidenier. Dan kocht je een pond spaghetti. En dan kreeg je goudeerlijke spaghetti. Dat waren betere tijden. Nu denk ik bij al die soorten, laat maar zitten ook.
Wat zijn rillettes en sriracha?quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Turkse bagel met rillettes en sriracha.
Niks voor jou, rillettes is puur vet.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:43 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat zijn rillettes en sriracha?
Ziet er smakelijk uit.
Laat me raden, de Italiaanse groentenmix ligt nog op het aanrecht?quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:47 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Fusilli van Grand'Italia
Stukjes sausijs in paprika/peper marinade
Italiaanse groente mix
Barilla Arrabbiata pasta saus
Geraspte kaas, pittig 45+
ik moet er op letten want ben allergisch voor zoetstoffen.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:11 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Kan niks meer vertrouwen inderdaad.. "nu met verbeterd receptuur" waarna het er zelden beter op geworden is.. of "nu met minder suiker" wat dan vervangen blijkt door van die kunstmatige zoetstof zo komt 7up of fanta hier ook niet meer in huis.
Oh, precies dit dus:
https://www.cocacolaneder(...)vernieuwde-receptuur
Bij de Jumbo zie ik hem niet meer, dan zou het ook Original moeten heten ofzo.. Want de "gewone" hebben ze juist vernieuwd met zoetstof-troep erin.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewone fanta (orange) kun je gewoon kopen. Als een van de weinige nog.
Nope.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 17:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat me raden, de Italiaanse groentenmix ligt nog op het aanrecht?
NEE!!! Ik ben even huilenquote:Op zaterdag 19 mei 2018 17:43 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Bij de Jumbo zie ik hem niet meer, dan zou het ook Original moeten heten ofzo.. Want de "gewone" hebben ze juist vernieuwd met zoetstof-troep erin.
Gezellig en lekker! Behalve de suikerspinquote:Op zaterdag 19 mei 2018 21:35 schreef uniekhoorn het volgende:
uit eten geweest.. kermis hierzo,biertje hier, biertje daar, suikerspin en een oliebol, beland bij mijn favo italiaan... ik had grote gegrilde garnalen,salade, pizzabroodjes en bak frieten
Ziet er puik uitquote:Op zaterdag 19 mei 2018 22:27 schreef golfer het volgende:
Dit en meer [ afbeelding ] bij een brasserie in Haarlem.
heb gegoogled maar die allergie bestaat niet..quote:Op zaterdag 19 mei 2018 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik moet er op letten want ben allergisch voor zoetstoffen.
Gewone fanta (orange) kun je gewoon kopen. Als een van de weinige nog.
Ik heb niet gegoogled maar ik verzin geen knallende hoofdpijn wat ik iedere keer van een slok drank met zoetstoffen of een hap ananas krijg...quote:Op zondag 20 mei 2018 09:48 schreef lighted het volgende:
[..]
heb gegoogled maar die allergie bestaat niet..
Waar vertrekken jij en miep heen?quote:Op zondag 20 mei 2018 12:10 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
O.a.Zalm-advocado hapje i.c.m. een wijntje wegwerken alvorens we verder trekken.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Limo i.c.m een rose bubbel en sigaartje. Tis tenslotte eerste Pinksterdag.
Nu met water met melk is ie echt lekker.quote:Op zondag 20 mei 2018 15:03 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Ik heb nog een zakje liggen met die smaak om te proberen.
Wat deed je erbij, melk?
Er staat trekken hequote:
Vaker gaan!quote:Op zondag 20 mei 2018 15:02 schreef Atak het volgende:
Vandaag ga ik aan de Thai. Lekker heet en kruidig. Dat wordt weer diarree maar ik heb morgen vrij dus dat is geen problemo.
Jep, het went op een gegeven moment. Als je maar doorgaat.quote:
1 x per maand is genoeg. Meestal kan mijn maag er wel tegen maar soms maken ze het te heet en dan weet je het wel. Heet vind ik wel lekker maar als ik de volgende dag de wc-pot vul is dat ook niet fijn.quote:
Dr. Langenick ?quote:Op zondag 20 mei 2018 10:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik heb niet gegoogled maar ik verzin geen knallende hoofdpijn wat ik iedere keer van een slok drank met zoetstoffen of een hap ananas krijg...
Jij hebt dezelfde stopwatch als Jamie Oliver?quote:Op zondag 20 mei 2018 21:10 schreef Sicstus het volgende:
Een simple maaltijd met makreel, rijst en groente. In 5 minuten op tafel.
Eh hoe bedoel je?quote:Op zondag 20 mei 2018 21:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij hebt dezelfde stopwatch als Jamie Oliver?
Jamie heeft toch van die 15 minutes meals die niemand in 15 minuten op tafel krijgt?quote:
Je moet ook gewoon filets van 1 stuk kopen, niet die blokken die uit meerdere stukjes zijn samengesteld. En verder, maar 1x keren tijdens het bakken.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 15:41 schreef Atak het volgende:
Kabeljauw gebakken. Wat een kut vis zeg. Het blijft nooit heel.
Ik weet niks van Jamie, maar mijn 5 minuten gaan in vanaf foto 1, dus dan heb ik alle ingredienten al klaarstaanquote:Op zondag 20 mei 2018 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jamie heeft toch van die 15 minutes meals die niemand in 15 minuten op tafel krijgt?
Jouw 5 minuten lijken me niet euh haalbaar. Spullen bij elkaar verzamelen kost me al 2 minuten.
Of oven.quote:Op zondag 20 mei 2018 21:30 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Je moet ook gewoon filets van 1 stuk kopen, niet die blokken die uit meerdere stukjes zijn samengesteld. En verder, maar 1x keren tijdens het bakken.
Mocht het dan nog niet lukken, haal m voor het bakken door de bloem.
Eten ziet er heerlijk uit, maar staat er nu een open vuilnisbak?quote:Op zondag 20 mei 2018 23:41 schreef Iwanius het volgende:
Late avondhap
[ afbeelding ]
Maar weer eens deze aloude dimsum combo genomen i.c.m.o.a een biertje.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Rummetje (Zacapa Anniversario),frisje en een bakkie 'pleur'.Tis tenslotte zondagavond laat.
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 20 mei 2018 20:25 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag een Indiaas AVG'tje.
Lamb Raan (dat is lamsbout zonder bot gemarineerd in specerijen, knoflook, gember, yoghurt en amandelmeel) met saag van waterspinazie en gestoomde rosevalaardappeltjes. Precies waar ik zin in had.
Ah, soep met stokjesquote:Op zondag 20 mei 2018 23:41 schreef Iwanius het volgende:
Late avondhap
[ afbeelding ]
Maar weer eens deze aloude dimsum combo genomen i.c.m.o.a een biertje.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Rummetje (Zacapa Anniversario),frisje en een bakkie 'pleur'.Tis tenslotte zondagavond laat.
Yup..maar die was leeg.quote:Op zondag 20 mei 2018 23:50 schreef Sunshine1982 het volgende:
Eten ziet er heerlijk uit, maar staat er nu een open vuilnisbak?
Nou...toevallig wel. Het staat niet op de foto (omdat ik het gerechtje eerder kreeg dan de rest) en dat was een "eendensoep" zoals afgebeeld hieronder.quote:Op maandag 21 mei 2018 08:57 schreef Sigaartje het volgende:
Ah, soep met stokjes
Nee, geintje.
Hmm, een stemmetje in mijn hoofd zegt dat dit geen soep is .
Je bent gek op lam?quote:Op maandag 21 mei 2018 16:35 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Turks broodje met restje lam van gisteravond, knoflookyoghurtsausjes, ui en komkommer.
wat voor?quote:
cheersquote:
Maak je een foto van het resultaat? Ah, please?quote:Op maandag 21 mei 2018 16:39 schreef minilot het volgende:
Lekker, Robin!
Ik maak zodadelijk:
https://thewoksoflife.com/2015/07/mongolian-beef-recipe/
Lam, rund, kip, varken, eend, hert, eigenlijk alle vleessoorten, maakt niet uit, ik discirmineer niet. Allemaal lekker.quote:
Omdat ik aardig wat lam voorbij zie komen dit topic.quote:Op maandag 21 mei 2018 16:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Lam, rund, kip, varken, eend, hert, eigenlijk alle vleessoorten, maakt niet uit, ik discirmineer niet. Allemaal lekker.
Vandaag weer, alleen zijn de spareribs vervangen door zalmmoten.quote:Op zondag 20 mei 2018 21:05 schreef spiritusbus het volgende:
Lekker de bbq aangeslingerd.
Varkenshaassaté, spareribs en hamburgers
Hm, is denk ik toeval. :-) Hoewel we het vast vaker eten dan de gemiddelde Nederlander, maar dat komt omdat ik mijn vlees vaak bij de Turk koop. En dan is de keus kip, rund of lam.quote:Op maandag 21 mei 2018 16:57 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Omdat ik aardig wat lam voorbij zie komen dit topic.
Hoort ook wel een beetje bij het voorjaar.
Lekker zalm op de BBQ! Ga ik volgende keer ook doen.quote:Op maandag 21 mei 2018 16:59 schreef spiritusbus het volgende:
[..]
Vandaag weer, alleen zijn de spareribs vervangen door zalmmoten.
Jammer, ik lust geen curryquote:
Kerrie, geen curryquote:
Ja was Mo-Muffin bash grapjequote:
Vooral ook omdat die shit je tandglazuur aantast. Ik combineer t daarom echt liever niet met eten. Sowieso geen krokanter of harder eten.quote:Op maandag 21 mei 2018 23:56 schreef Amarantha het volgende:
Brrr energiedrink en eten. Ik vind energiedrink geweldig hoor maar niet tijdens het eten. Maar goed iedereen zijn ding.
Ik eet regenboog donuts.
Sumac moet je altijd malen. Wij komen het altijd gemalen. Ik zou niet weten waarom je het niet gemalen zou gebruiken.quote:Op maandag 21 mei 2018 22:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Kippetje gemarineerd in knoflook, citroenzest, citroensap en sumac.
Wat lekker, maar die zaadjes in de sumacbesjes zijn niet fijn. Volgende keer eerst de koffiemolen in.
Met warme paksoi salade en frieten.
Alsof het drinken van jus 'd orange en andere softdrinks dat in minder mate doet. ( je tandglazuur niet aantasten)quote:Op dinsdag 22 mei 2018 00:22 schreef Sun-dried_Potato het volgende:
Vooral ook omdat die shit je tandglazuur aantast. Ik combineer t daarom echt liever niet met eten. Sowieso geen krokanter of harder eten.
zonder saus?, toch aardigquote:Op dinsdag 22 mei 2018 13:05 schreef Somberling het volgende:
[ afbeelding ]
Dronken buurman stond om 9 uur vanochtend aan mijn deur. Hij had een broodje bal voor me gehaald bij de slager.
quote:
Die dingen drink ik ook niet bij m'n etenquote:Op dinsdag 22 mei 2018 11:45 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Alsof het drinken van jus 'd orange en andere softdrinks dat in minder mate doet. ( je tandglazuur niet aantasten)
Daarnaast heb ik altijd een tandenborstel bij mij om direct na het eten altijd mijn mond van etensresten te verwijderen met water in de wc. Ik heb nl. een hekel aan iets tussen mijn tanden te voelen en houd ook van een mooi schoon gebit.
(vroege) Lunch
[ afbeelding ]
Maar weer eens stevig eten met deze bekende combo van soato soep en roti kip. Lekker!
Opvolgend
[ afbeelding ]
En in de ruststand. Tis tenslotte dinsdag (bijna) middag.
Dat is inderdaad wat ik ook van mijn tandarts gehoord heb. Na zuivel kun je direct je tanden poetsen, nu sappen en prik poets je direct erna je glazuur eraf.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 14:37 schreef Sun-dried_Potato het volgende:
[..]
Die dingen drink ik ook niet bij m'n eten
Je moet trouwens nooit direct na t drinken van zoiets je tanden poetsen. Altijd minimaal 30 minuten wachten.
Thanks. Zowat alles bleef weer staan. Verspilling.quote:
Dat zijn de echte!quote:Op dinsdag 22 mei 2018 17:55 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Thanks. Zowat alles bleef weer staan. Verspilling.
En wat moet dat voorstellen?quote:
Ik bedoel, dat ziet er goed uit!! Van alles wat.quote:
Thanks.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik bedoel, dat ziet er goed uit!! Van alles wat.
Ja van alles wat. Harrira, shebekkia, zoete aardappelen, loempia, tajine, salade, oesterzwammen...quote:
Na half uurtje tajine op vuur, breek je de eieren gewoon en laat je het 15 minuten sudderen. En inderdaad, peper en zout...quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:27 schreef Sigaartje het volgende:
Die eitjes en gehaktballetjes, zo krijg ik ze nooit voor elkaar.
Die eitjes zijn volgens mij gepocheerd, of niet? pepertje erbij
rolletjes met vlees, mjummie.Dat is kookkunst van de bovenste plank.
Vork, mes, dure bubbels, enigszins opgemaakt bord.. Bijvoorbeeld een McKroket halen valt ook niet echt onder "een Iwaniusje doen".quote:
Wel joh. Die vetklep eet alles. Ook gewoon vaak een frikandel of zo en dan een sigaar.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 18:53 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Vork, mes, dure bubbels, enigszins opgemaakt bord.. Bijvoorbeeld een McKroket halen valt ook niet echt onder "een Iwaniusje doen".
Hee hee heequote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:17 schreef Atak het volgende:
[..]
Wel joh. Die vetklep eet alles. Ook gewoon vaak een frikandel of zo en dan een sigaar.
Eet smakelijk straksquote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:24 schreef Maghrebijnse het volgende:
Tajine van groenten in the making
[ afbeelding ]
Doen alsof Iwanius een sloeber is. Die geeft lachend in een week meer uit aan eten dan jij in een jaar netto verdientquote:Op dinsdag 22 mei 2018 19:17 schreef Atak het volgende:
[..]
Wel joh. Die vetklep eet alles. Ook gewoon vaak een frikandel of zo en dan een sigaar.
1 steak wat ik eet kost al meer wat hij 3 weken aan vette happen naar binnenstampt.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 22:08 schreef spiritusbus het volgende:
[..]
Doen alsof Iwanius een sloeber is. Die geeft lachend in een week meer uit aan eten dan jij in een jaar netto verdient
HOU EENS OP JA!quote:Op dinsdag 22 mei 2018 22:24 schreef Atak het volgende:
[..]
1 steak wat ik eet kost al meer wat hij 3 weken aan vette happen naar binnenstampt.
Zo lang jij dat maar blijft geloven ben ik er tevreden mee. Je laat i.i.g weer zien hoe breed jouw referentiekader is.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 22:24 schreef Atak het volgende:
1 steak wat ik eet kost al meer wat hij 3 weken aan vette happen naar binnenstampt.
Kijk aan. Dan is dit gelijk het laatstste wat over die gedraaide foto's is gezegd.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 23:11 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zo lang jij dat maar blijft geloven ben ik er tevreden mee. Je laat i.i.g weer zien hoe breed jouw referentiekader is.
Inzake die gedraaide foto's van Maghrebijnse:
[ afbeelding ]
Links dus via iOS/iPad en rechts dus via Android/Mobiel.
mij een raadsel waarom de foto's op iOS goed/normaal worden weergeven en op Android gedraaid.
Dit topic heet toch wat eten en drinken we vandaag? OT: ik drink koffie.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:47 schreef minilot het volgende:
-plop- Opgeruimd!
Alleen een beetje koffie om je sigaar te kunnen showen doen we niet, Iwanius. Kom maar met eten op de proppen.
OT: Waldkornboterham + cheddar + spiegelei, citroenlimonade, koffie met melk, abrikoos.
brioche is toch een beetje zoetig? is dat wel lekker met paté? ik ken het alleen met jam...quote:Op woensdag 23 mei 2018 13:01 schreef minilot het volgende:
Brioche met roompaté + beetje salade van babyspinazie en peer & parmezaandressing. Koffie. Limonade.
Yep, beetje zoetig, maar dat vind ik juist lekker met paté.quote:Op woensdag 23 mei 2018 13:39 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
brioche is toch een beetje zoetig? is dat wel lekker met paté? ik ken het alleen met jam...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van AH...en het is uit de (nieuwe) serie "Koken voor 2", dus het zijn 2 porties....ik was erg benieuwd naar deze beef teriyaki en tja, dat hebben ze best goed voor elkaar. (Al zou ik als ik zelf kook één en ander toch anders doen: bijvoorbeeld niet alle groenten tegelijk in de wok gooien, haha).quote:Op woensdag 23 mei 2018 20:00 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er lekker uit! Waar gekocht?
Heb als toetje een mars ijsje
Mars ijsje was erg lekker. Heb die met zoute caramelquote:Op woensdag 23 mei 2018 20:04 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Van AH...en het is uit de (nieuwe) serie "Koken voor 2", dus het zijn 2 porties....ik was erg benieuwd naar deze beef teriyaki en tja, dat hebben ze best goed voor elkaar. (Al zou ik als ik zelf kook één en ander toch anders doen: bijvoorbeeld niet alle groenten tegelijk in de wok gooien, haha).
En nu heb ik dus zin in een mars ijsje!...geniet er van voor 2 alsjeblieft! ;-)
Krijg je daar nou 3 lelijke krieltjes bij geserveerd? Of wat is dat daar links?quote:Op woensdag 23 mei 2018 23:45 schreef Ace1 het volgende:
[ afbeelding ]
Joekels van gamba's met cocktail saus.
Is dat nou echt lekker?quote:Op woensdag 23 mei 2018 23:45 schreef Ace1 het volgende:
[ afbeelding ]
Joekels van gamba's met cocktail saus.
Ik ben achteraf ook niet 100% gelukkig met mijn keuzequote:Op donderdag 24 mei 2018 12:41 schreef Iwanius het volgende:
Ik zou dat niet weg kunnen krijgen, tenminste wel als ik 5 dagen niet gegeten had. Die combo van advocado,ananas?, met witte rijst en garnaaltjes en zeewier en die knoflook? saus erbij om het "eetbaar" te maken. Dan nog liever gewoon een volkoren bruine boterham met boter en oude kaas en een kop thee (die ik vanmorgen vroeg al opat)
Het oogt wel mooi, trouwens.quote:Op donderdag 24 mei 2018 12:43 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik ben achteraf ook niet 100% gelukkig met mijn keuze
Ik had gister de Kip thaise curry! Vond het ook zeker niet slechtquote:Op woensdag 23 mei 2018 19:54 schreef realAIVD het volgende:
Even vlot en niet te duur:
[ afbeelding ]
10 minuten later:
[ afbeelding ]
Ja, ik heb wel eens lekkerder gegeten, maar voor "vlot en niet te duur" was dit geen klagen.
Best eetbaar zonder dat er allerhande aanpassingen en toevoegingen nodig waren.
Die 14% Atlasjes zijn stevige rakkers he.quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:16 schreef Somberling het volgende:
[ afbeelding ]
Nu Heineken. Straks naar de vistent. Ga voor 20 euro vis halen. Ik denk broodjes paling, makreel en sprotjes.
Jazeker. Daar ga je helemaal van uit je dak. Daarom nu effe Heineken. Moet dat zware spul eigenlijk niet drinken.quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:38 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Die 14% Atlasjes zijn stevige rakkers he.
oooh, heerlijk, die heb ik al lang niet meer op!quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gebakken pierogi ruskie met crème fraîche en bieslook.
Heb het even opgezocht..met udon noodles. Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 24 mei 2018 13:32 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Ik had gister de Kip thaise curry! Vond het ook zeker niet slecht
Nou ik vind van niet. Iets voor die Raaf van Iwanius lijkt me.quote:
Dat moest ik even googlen; soort van ravioli/dim sum. Lekker hoor!quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gebakken pierogi ruskie met crème fraîche en bieslook.
Zoiets ja. In Polen maken ze vele soorten pierogi, zoet en hartig. Je hebt er speciale restaurants voor met zo 30 soorten op de kaart. Poolse supermarkten hebben hier meestal een paar soorten. Ruskie met aardappel en ui, kapusta met kool, grysbowa met paddenstoelen en miesem met vlees. Dat zijn ook gelijk de hoofdingrediënten van zo'n beetje elke Poolse maaltijd.quote:Op donderdag 24 mei 2018 18:45 schreef maily het volgende:
[..]
Dat moest ik even googlen; soort van ravioli/dim sum. Lekker hoor!
Ik kwam ze jaren geleden hier tegen:quote:Op donderdag 24 mei 2018 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zoiets ja. In Polen maken ze vele soorten pierogi, zoet en hartig. Je hebt er speciale restaurants voor met zo 30 soorten op de kaart. Poolse supermarkten hebben hier meestal een paar soorten. Ruskie met aardappel en ui, kapusta met kool, grysbowa met paddenstoelen en miesem met vlees. Dat zijn ook gelijk de hoofdingrediënten van zo'n beetje elke Poolse maaltijd.
lekker! Stukjes bacon ook?quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gebakken pierogi ruskie met crème fraîche en bieslook.
ben nu toch wel benieuwd hoe dit smaakt. Beetje naar haring of paling?quote:
sprotjes worden meestal gerookt en hebben meestal een forsere rooksmaak dan paling, qua structuur is het meer haring denk ik.quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ben nu toch wel benieuwd hoe dit smaakt. Beetje naar haring of paling?
Klinkt lekker!quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:32 schreef LPFAN het volgende:
Weer eens plaattaart met bietjes, ui, brie en cashewnoten
Klopt!quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:17 schreef realAIVD het volgende:
[..]
sprotjes worden meestal gerookt en hebben meestal een forsere rooksmaak dan paling, qua structuur is het meer haring denk ik.
ze zijn trouwens heel klein, qua afmeting niet met haring te vergelijken
iedere visboer op de markt verkoopt ze, probeer het gewoon een keer, best lekker hoor :-)
Zin in dat soepjequote:Op donderdag 24 mei 2018 20:23 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mixed bowl maar weer i.c.m.sate mix en extra bouillon & lege zaak.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Bami balletjes i.c.m.een fruitig biertje en een verse sigaar.Tis tenslotte
donderdagavond.
Krieltjes waren beetje jammer ja Gamba's waren heerlijk.quote:Op donderdag 24 mei 2018 00:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Krijg je daar nou 3 lelijke krieltjes bij geserveerd? Of wat is dat daar links?
Als dat gerookte makreel was, dan stel ik voor dat je volgende keer op zoek gaat naar een gestoomde makreelquote:
Ja is het ook! Eet het bijna elke week welquote:
Ga ik zaterdag denk doen als ik op de markt ben. Bedankt voor de uitleg!quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:17 schreef realAIVD het volgende:
[..]
sprotjes worden meestal gerookt en hebben meestal een forsere rooksmaak dan paling, qua structuur is het meer haring denk ik.
ze zijn trouwens heel klein, qua afmeting niet met haring te vergelijken
iedere visboer op de markt verkoopt ze, probeer het gewoon een keer, best lekker hoor :-)
Mooie foto’s weer.quote:Op vrijdag 25 mei 2018 20:04 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
Huis Sangria om alvast in de stemming te komen.
[ afbeelding ]
Bordje Pintxos.
Opvolgend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het echte werk: Thais! Gesneden ossenhaas met pepers en basilcum i.c.m. een
pittige Thaise vleessalade. Kortom de aloude favoriet van vele keren die het altijd
goed blijft doen!
Acclimatiseringstijd
[ afbeelding ]
Dankjewel Harry, nu kunnen we echt relaxen. Tis tenslotte vrijdagavond.
Moet zeggen dat ik de pasta beter vind dan van de gemalen knoflook: die gaat zo spetteren in de olie. De pasta is wel fijn :-Dquote:Op vrijdag 25 mei 2018 18:40 schreef Sigaartje het volgende:
En voor degenen die niet van knoflook uit een potje houden, die zoeken het maar uit.
Den Haag zo te zien? Wat is je favoriete viszaak?quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:16 schreef Somberling het volgende:
[ afbeelding ]
Nu Heineken. Straks naar de vistent. Ga voor 20 euro vis halen. Ik denk broodjes paling, makreel en sprotjes.
Dan heb jij ramadan niet begrepen mevrouw. Beetje bescheidenheid.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |