FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #410 Na regen komt zonneschijn
#ANONIEMmaandag 30 april 2018 @ 12:18
quote:
36844107-Breakfast-Lunch-and-Dinner-time-stock-vector-Stock-Photo.jpg
360.jpg

360.jpg
Wat eten en drinken we vandaag #409 Acclimatiseren kun je leren.


[ Bericht 54% gewijzigd door #ANONIEM op 30-04-2018 12:22:20 ]
FutureFairytalemaandag 30 april 2018 @ 13:02
Kippensoep en een croque madame.
realAIVDmaandag 30 april 2018 @ 16:00
zojuist koffie met een paar bonbons

vanavond ehmmm....
geruld gehakt in een sausje van sojasaus, hoisin, bruine suiker en gember (en wat gochugaru), met veldsla en julienne wortel en witte rijst.

Geen idee of het wat wordt, we gaan het zien. :-/
Karzaimaandag 30 april 2018 @ 16:48
boterhammen met oude kaas, gebakken spek en komkommer
gekookt eitje, banaan
vanavond zigeunerschnitzel met franse frietjes en peultjes
golfermaandag 30 april 2018 @ 16:54
Vanavond: curry Madras met kippendijen.
Lucky_Strikemaandag 30 april 2018 @ 16:59
Nu pure chocoladeeitjes, straks lasagne.
Karzaimaandag 30 april 2018 @ 17:12
quote:
lekker wel wat zuinig met kruiden dit recept
FutureFairytalemaandag 30 april 2018 @ 17:25
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.

Ouders zijn op 'ziekenbezoek' en hebben eten mee. We eten vanavond dus Hollands: Zuurkool met worst.
Karzaimaandag 30 april 2018 @ 17:30
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.

Ouders zijn op 'ziekenbezoek' en hebben eten mee. We eten vanavond dus Hollands: Zuurkool met worst.
misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van in
golfermaandag 30 april 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 17:30 schreef Karzai het volgende:

misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van in
Die is inderdaad redelijk pittig. :Y

Aanvulling: het had wat mij betreft nog wel wat pittiger gemogen.

[ Bericht 5% gewijzigd door golfer op 30-04-2018 18:21:58 (aanvulling) ]
Bienelientjeemaandag 30 april 2018 @ 19:13
Kip wraps
RobinOokmaandag 30 april 2018 @ 19:22
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.
Mijn madras is meestal ook loeischerp. :9
Een van mijn favorietste curries.

En ik snap niet waarom je daar nog kippendijen bij zou serveren. :s)
marcb1974maandag 30 april 2018 @ 19:42
Gemarineerde zalm en velderwten.
golfermaandag 30 april 2018 @ 21:39
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2018 19:22 schreef RobinOok het volgende:

Mijn madras is meestal ook loeischerp. :9
Een van mijn favorietste curries.

En ik snap niet waarom je daar nog kippendijen bij zou serveren. :s)
Jij serveert er lam, varken of rund bij :?
RobinOokmaandag 30 april 2018 @ 21:58
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 21:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij serveert er lam, varken of rund bij :?
Nee, boontjes en rijst.
Karzaidinsdag 1 mei 2018 @ 09:51
kaas/salami tosti
straks een appeltje en een peertje
vanavond runderwok puntjes met een pepertje en ui erbij franse frietjes
#ANONIEMdinsdag 1 mei 2018 @ 11:33
(pre)Lunch

360.jpg
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-05-2018 11:35:04 ]
#ANONIEMdinsdag 1 mei 2018 @ 11:41
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch

[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.

Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.

Nu Heineken biertje. Morgen stop ik weer met drinken. Serieus. :B
FutureFairytaledinsdag 1 mei 2018 @ 11:50
Kwark met wat Hollandse aardbeien
golferdinsdag 1 mei 2018 @ 12:20
quote:
1s.gif Op maandag 30 april 2018 21:58 schreef RobinOok het volgende:

Nee, boontjes en rijst.
Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?
Karzaidinsdag 1 mei 2018 @ 13:03
Doe er ook altijd kip in en gebruik milde yoghurt ipv cocosmelk voor de romigheid
Baconatordinsdag 1 mei 2018 @ 13:34
Broodje oude kaas met sambal komkommer en rucola
#ANONIEMdinsdag 1 mei 2018 @ 14:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 11:41 schreef Somberling het volgende:

Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.

Nu Heineken biertje. Morgen stop ik weer met drinken. Serieus. :B
360.jpg
sigaartjes...zalmkoekje...en biertje. Heerlijk!
kwakz0rdinsdag 1 mei 2018 @ 14:21
quote:
11s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 12:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?
MET versus VAN.

Curry MET kippendij of VAN kippendij. Duh.

T lijkt wel of mensen hun best doen elkaar expres niet te begrijpen, tsjongejonge.
Questulardinsdag 1 mei 2018 @ 14:24
Plakje havermout banaan cake.
de_boswachterdinsdag 1 mei 2018 @ 14:27
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch

[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.

Jij moet toch smerigvet zijn?
FutureFairytaledinsdag 1 mei 2018 @ 14:41
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 14:11 schreef Iwanius het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
sigaartjes...zalmkoekje...en biertje. Heerlijk!

Zalmkoekje hebben ze leuk gepresenteerd haha
Duveldrinkerdinsdag 1 mei 2018 @ 14:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 14:27 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Jij moet toch smerigvet zijn?
Hoeft niet als hij elke dag veel wandelt door de stad en dan paar keer gaat zitten om wat te eten.
Ik zie ook geen snoep , chips en andere junk meuk.
Bienelientjeedinsdag 1 mei 2018 @ 16:16
Vegetarische groene groenten lasagne, nieuw recept om uit te proberen
golferdinsdag 1 mei 2018 @ 16:34
Vanavond: eerst in de sousvide gegaarde biefstuk, die daarna nog even lekker hard wordt bruingebakken aan de buitenkant, zelfgemaakte paddenstoelenroomsaus erbij en een salade van mango en komkommer met een oosterse dressing. :9
#ANONIEMdinsdag 1 mei 2018 @ 17:22
Koffie c_/
FutureFairytaledinsdag 1 mei 2018 @ 17:36
Kippensoep vol vermicelli en kip :9

Later vanavond weet ik nog niet.
_Hestia_dinsdag 1 mei 2018 @ 18:13
Zilvervliesrijst met rode ui, oranje en rode paprika, mais, sperziebonen, kastanjechampignons en cashewnoten
realAIVDdinsdag 1 mei 2018 @ 18:18
bulgur, wortel, rode kool, ananas, jalapeno, lente-ui, gebakken uitjes en ponzu saus
met kip in een gochujang/soja/mirin mixje
kipje1234dinsdag 1 mei 2018 @ 20:18
zelfgemaakte black bean burger met avocado, sla, tomaat en augurk op een italiaanse bol
bakje rauwkostsalade erbij
Duveldrinkerdinsdag 1 mei 2018 @ 20:21
Wat een aparte gerechten allemaal. Ik heb gewoon lekker kibbelingen op met gebakken aardappelen en koolsalade.
Sunshine1982dinsdag 1 mei 2018 @ 20:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 20:21 schreef Duveldrinker het volgende:
Wat een aparte gerechten allemaal. Ik heb gewoon lekker kibbelingen op met gebakken aardappelen en koolsalade.
Ik heb ook gewoon macaroni op :D
mascara-klodderdinsdag 1 mei 2018 @ 20:53
Sushi besteld :9
Woelwaterdinsdag 1 mei 2018 @ 21:32
Prak aardappelen, spruitjes en een paar karbonaadjes.
Duveldrinkerdinsdag 1 mei 2018 @ 21:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 21:32 schreef Woelwater het volgende:
Prak aardappelen, spruitjes en een paar karbonaadjes.
Lekker
FutureFairytaledinsdag 1 mei 2018 @ 22:55
Curry fire noodles.
Verslaafd aan fire noodles :@
NutKeeswoensdag 2 mei 2018 @ 10:32
Gisteren DanDan noodles gemaakt volgens 'authentiek' recept. Ik ben blij dat ik goed verdoofd was door de Szechuan pepers want de chili olie heeft nog een uur nagebrand (en ik had zelfs maar de helft gebruikt).

Vandaag Kip Kung Pao.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 11:32


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:43 ]
Ludachristwoensdag 2 mei 2018 @ 11:33
Nasi/Bami a la Johannes _O_ .
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 11:35
quote:
14s.gif Op woensdag 2 mei 2018 11:33 schreef Ludachrist het volgende:
Nasi/Bami a la Johannes _O_ .
:D
Jullie zullen het kunnen gaan volgen.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 11:43


[ Bericht 52% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:50 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 11:49


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:56 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:04


[ Bericht 45% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:33:02 ]
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 12:04
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 11:49 schreef Sigaartje het volgende:
Snijwerk
[ afbeelding ]
Madam Jeanette in de nasi en bami? :o
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:04 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Madam Jeanette in de nasi en bami? :o
Alleen in de bami. Die is voor mezelf.
De nasi wordt ook door gasten gegeten, dus dat wordt een ander recept.
Ik hou van stevig pittig.
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 11:43 schreef Sigaartje het volgende:
Als eerste 500 gram Basmati-rijst in de pan. 1,5 keer water dan rijst. Afmeten met maatbeker. En bami gaan we koken.
[ afbeelding ]
Heb je de rijst niet gewassen?
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:06 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Heb je de rijst niet gewassen?
eh nee, moet dat?
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:06 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Alleen in de bami. Die is voor mezelf.
De nasi wordt ook door gasten gegeten, dus dat wordt een ander recept.
Ik hou van stevig pittig.
Hete bami! :9~
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 12:07
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:06 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

eh nee, moet dat?
Jaahaaaa!
Weet je wel hoeveel stof er op de rijst komt tijdens het pellen?
mailywoensdag 2 mei 2018 @ 12:08
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:07 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Jaahaaaa!

Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 12:10
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:

[..]

Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Bij de Lassie rijst (voorgekookte) hoeft dat ook niet.
Ik weet dat velen hun rijst niet wassen en dat merk ik altijd wanneer ik het eet. Dan heeft het een soort oud-rijst smaak.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:14
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:31:19 ]
arvensiswoensdag 2 mei 2018 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:

[..]

Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.
mailywoensdag 2 mei 2018 @ 12:20
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:14 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.
Ik doe een briefje bij de verpakking als reminder voor de volgende keer ^O^
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:21
Ondertussen ga ik even wat afwas doen en koffie drinken en begin ik zo aan de vlees en de groente.
Ludachristwoensdag 2 mei 2018 @ 12:21
Ik was mijn rijst ook nooit.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:40


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:31:42 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 12:51


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:31:49 ]
Ludachristwoensdag 2 mei 2018 @ 12:52
Je gebruikt dat mes toch niet om dingen te snijden, of wel?
Questularwoensdag 2 mei 2018 @ 12:57
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:51 schreef Sigaartje het volgende:
En dit gaat na het garen van de kip (maar de sambal pas tijdens het mengen met de ketjap)
[ afbeelding ]
Geen idee welke sambal dat is, maar de surinaamse sambal van dat merk is een aanrader.

[ Bericht 0% gewijzigd door Questular op 02-05-2018 13:02:06 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 13:00


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:31:57 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 13:01
quote:
5s.gif Op woensdag 2 mei 2018 12:52 schreef Ludachrist het volgende:
Je gebruikt dat mes toch niet om dingen te snijden, of wel?
want?
Ludachristwoensdag 2 mei 2018 @ 13:01
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 13:01 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

want?
Kan toch niet scherp zijn?
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 13:18


[ Bericht 58% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:07 ]
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 13:28


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:13 ]
RobinOokwoensdag 2 mei 2018 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 13:00 schreef Sigaartje het volgende:
Kipblokjes kipfilet garen in olie. Zorg dat ze goed gaar zijn!

[ afbeelding ]
Goed dat je het garen noemt en geen bakken. })
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 13:32


[ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 02-05-2018 14:32:24 ]
oranjevogel1woensdag 2 mei 2018 @ 13:41
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 13:32 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik bak niet te hard, zodat de kip mals blijft. Maar je moet goed in de gaten houden dat alles goed gaar is. Dus hier en daar de blokjes door midden snijden en kijken en testen.

En na het mengen, met Ketjap manis (voor de gasten, die houden ervan) is de pan klaar:

[ afbeelding ]
He, dat is een grote pan zeg. Kan ik niet een keertje bij jou komen eten? Jij hebt vast wel een portie over.
golferwoensdag 2 mei 2018 @ 13:51
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes. _O-
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 13:54
quote:
11s.gif Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes. _O-
Het is Nederland, he ;)
Questularwoensdag 2 mei 2018 @ 14:02
Het was wachten op de eerste opmerking over koken uit een pakje, fokkers zijn zo voorspelbaar :')
Ludachristwoensdag 2 mei 2018 @ 14:03
Wellicht dat we CUL kunnen aanpassen naar ELI?
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 14:04
quote:
11s.gif Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes. _O-
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Questularwoensdag 2 mei 2018 @ 14:10
Ik eet op dit moment:
Gele rijst, kip met pittige Marokkaanse kruiden en tomatenblokjes met knoflook. Uiteraard allemaal uit pakjes en zakjes. Gisteren gemaakt en nu uit de koelkast en niet opgewarmd. Lekker makkelijk.
vinnypassywoensdag 2 mei 2018 @ 14:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Mwha, voor een nasi met deze ingrediënten zou je misschien 10 minuten langer bezig zijn om die paar groenten en kip te snijden. Moet je wel een kruiden-/specerijenvoorraad hebben, maar als ik nasi maak ben ik er denk ik niet heel veel langer mee bezig dan jij.

Anderzijds snap ik je wel. Dat spul ligt er voor een bepaalde doelgroep en daar behoor jij toe. Niets mis mee.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 14:22
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Duveldrinkerwoensdag 2 mei 2018 @ 14:27
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Misschien voor de volgende keer?
https://www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-nasikruiden/
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 14:34
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Waarom spijt? Het is leuk om te volgen.
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 14:37
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:34 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Waarom spijt? Het is leuk om te volgen.
Ja, dit dus. Dat geniep dat alles uit zakjes komt, boeiend. Morgen weer!
Baconatorwoensdag 2 mei 2018 @ 14:40
Jammer dat je alles hebt weggehaald. Was benieuwd naar je gerecht Sigaartje!
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:27 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Misschien voor de volgende keer?
https://www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-nasikruiden/
Dank je wel!
Sarabiwoensdag 2 mei 2018 @ 14:42
Beetje flauw om na 1 opmerking alles weg te halen
Genoeg mensen die het leuk vinden om te volgen
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 14:42
quote:
7s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:03 schreef Ludachrist het volgende:
Wellicht dat we CUL kunnen aanpassen naar ELI?
Ja doe dat maar jongen.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:42 schreef Sarabi het volgende:
Beetje flauw om na 1 opmerking alles weg te halen
Genoeg mensen die het leuk vinden om te volgen
Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?
Ik weet het ook niet meer. Ik voel me er gelukkig bij. Met een accent van mezelf erbij smaakt het goed. Ik heb gewoon geen tijd om allerlei markten en toko's af te zwerven en allemaal te gaan snijden thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
Baconatorwoensdag 2 mei 2018 @ 14:49
OT: vanavond maak ik khao pad (Thaise nasi) met garnalen, paksoi en erbij prik nam pla (vissaus, chilipeper en limoensap).
realAIVDwoensdag 2 mei 2018 @ 14:59
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:
thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
Ik zou me er niet druk om maken wat anderen vinden van je kookkunsten. Ga gewoon je eigen gang.

Overigens is het in dit geval (en andere gevallen waar je een zakje kruidenmengsel koopt), niet zo zeer het verschil tussen een zakje kopen of allerhande toko's en markten afstruinen om vervolgens bergen verse kruiden te moeten snijden.

Het verschil zit 'm in het zelf mengen van die kruiden (wat vaak het mengen van 4 of 5 poedertjes is die al in je kast staan) ipv het openscheuren van een zakje van Knorr of whatever.

Wat is dan het verschil?

Als je het zelf mengt heb je de hoeveelheid zout in de hand (dit is in gekochte zakjes over het algemeen buitensporig)

Als je het zelf mengt is zitten er geen vreemde fillers of zaken in om het langer houdbaar te maken.Oftewel: meuk die je niet in je eten wilt hebben.

Als je het zelf mengt is het extreem veel goedkoper...

Maarrrrr....dan moet je wel een beetje een leuk kruiden en specerijen assortimentje opgebouwd hebben natuurlijk. ;-)
Woelwaterwoensdag 2 mei 2018 @ 15:01
Glas Chocomel. (uit een pak }) )
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 15:05
Kijk, mijn probleem is, ik heb nooit leren koken, nooit.
Dus ik heb alles zelf uit moeten zoeken. De simpelste dingen. Veel mensen denken niet na hoe moeilijk dat is.
Vroeger had je geen internet waarop je na kon slaan hoe je aardappels moest koken, laat staan vlees sudderen,

En trouwens, mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 15:07
Soepje
Sarabiwoensdag 2 mei 2018 @ 15:09
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?
Ik weet het ook niet meer. Ik voel me er gelukkig bij. Met een accent van mezelf erbij smaakt het goed. Ik heb gewoon geen tijd om allerlei markten en toko's af te zwerven en allemaal te gaan snijden thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
En waarom zoveel van de opmerkingen van anderen aan trekken?
realAIVDwoensdag 2 mei 2018 @ 15:09
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:
mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Inderdaad, des te lovenswaardiger dat je het aandurft in één keer zo'n giga partij voedsel te koken, het lijkt wel een gaarkeuken! Ik doe het je niet na hoor! En ik vond het daarom dus WEL leuk om je foto's te zien, mijn dank daarvoor.
Sarabiwoensdag 2 mei 2018 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:


En trouwens, mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Dat is bij Golfer zeker niet het geval
JaafkeJuniorwoensdag 2 mei 2018 @ 15:17
Net een heerlijk broodje zalm op.

Vanavond Tilda basmati rijst, met wokgroente en kip uit de airfryer
Met veeeeulll knoflook en siriacha saus
Sarabiwoensdag 2 mei 2018 @ 15:17
Stukje brie :9
mascara-klodderwoensdag 2 mei 2018 @ 15:21
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 15:11 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Dat is bij Golfer zeker niet het geval
Bij RobinOok en mij ook niet :P

Sigaartje, misschien als je zo’n uitgebreid foto-verslag maakt een eigen topic openen? ;)

Succes verder en er werden best wat goede tips gegeven. Doe er je voordeel mee :)
mascara-klodderwoensdag 2 mei 2018 @ 15:22
Thee en zelfgemaakte kletskoppen :9
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 15:22 schreef mascara-klodder het volgende:
Thee en zelfgemaakte kletskoppen :9
Ik ook koekjes: Noordwijkzeesche spritsen.
de_boswachterwoensdag 2 mei 2018 @ 15:24
Ik heb net ook lekker zitten spritsen.
Nu lekkere zak Hamkas.
golferwoensdag 2 mei 2018 @ 15:25
Vanavond: gebakken kabeljauwhaas, geroosterde coquilles, dun gesneden opgebakken preireepjes met beetje kookroom, fondant aardappeltjes. :9
Olewoensdag 2 mei 2018 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Post je foto's anders hier *O*

CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker
Questularwoensdag 2 mei 2018 @ 15:44
Banaan, uiteraard helemaal zelf uit de schil gehaald.
Woelwaterwoensdag 2 mei 2018 @ 15:53
Mango, ook zelf geschild.
Geslotenwoensdag 2 mei 2018 @ 16:22
Zoete aardappel, venkel, kippenpoot, knoflook, gember, chili, five spice, honing, sojasaus en sesamolie uit de oven.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 16:29
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:22 schreef Gesloten het volgende:
Zoete aardappel, venkel, kippenpoot, knoflook, gember, chili, five spice, honing, sojasaus en sesamolie uit de oven.
Die five spice. Zelf gemengd?
mailywoensdag 2 mei 2018 @ 16:30
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:29 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die five spice. Zelf gemengd?
Vast wel; met zo'n mes :D
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 16:31
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep. ;(
Sarabiwoensdag 2 mei 2018 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep. ;(
:D

Je kan ook overdrijven
Woelwaterwoensdag 2 mei 2018 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep. ;(
Valt wel mee joh, dat is eenmaal het verschil tussen normale mensen en de snobs hier.
Je krijgt hier zelfs meer waardering wanneer je een duur gerecht in een restaurant bestelt dan wanneer je voor jouw doen je best staat te doen in je eigen keuken.

Jammer dat we het eindresultaat van je nasi en bami niet kunnen bewonderen.
#ANONIEMwoensdag 2 mei 2018 @ 17:30
Avondeten

360.jpg
360.jpg
Tis woensdag, dus visje met patat en salade en frisje.


Opvolgend

360.jpg
Koffie,cognacje en sigaartje.
RobinOokwoensdag 2 mei 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!
En zelfs gegaarde kip ipv gebakken kip vind ik geen probleem.
FutureFairytalewoensdag 2 mei 2018 @ 17:46
Vanmiddag thee en puntje citroen-amandel cheesecake :9

Vanavond quiche (met ham, prei, mozzarella, champignons en parmezaan) met daarbij salade (met gegrilde kip, komkommer, tomaat, feta en mosterddressing).
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 18:39
quote:
6s.gif Op woensdag 2 mei 2018 17:30 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tis woensdag, dus visje met patat en salade en frisje.


Opvolgend

[ afbeelding ]
Koffie,cognacje en sigaartje.

Zo hee
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 18:40
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 15:34 schreef Ole het volgende:

[..]

Post je foto's anders hier *O*

CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker
Dat is misschien een idee.
Ik moet de bami nog maken maar de moed zakte me in de schoenen.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 17:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!
En zelfs gegaarde kip ipv gebakken kip vind ik geen probleem.
Maar...
Gegaarde kip is toch gebakken kip?
Wat ik bedoelde was dat ik het niet keihard bak of zo, maar smooth.
RobinOokwoensdag 2 mei 2018 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 18:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Maar...
Gegaarde kip is toch gebakken kip?
Wat ik bedoelde was dat ik het niet keihard bak of zo, maar smooth.
Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 19:00
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 18:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.
Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.

De nasi goreng is aangepast naar de wensen van eetgasten. Nederlanders houden niet van scherp. Ik proefde voor en het was nog een tikkeltje te scherp voor Nederlandse termen. Verder moest er meer groente in en de kip moest zachter. Heb ik allemaal aangepast. Met succes volgens mij.

Bij de bami ga ik volledig los, die is alleen voor mezelf. Dat is met varkensvleesblokjes, dus de uitdaging veel groter om dat mals te houden. Lukt veel minder dan bij kip. Dan meng ik er wat ham en spekblokjes er doorheen. En flink veel ei, niet van dat gewone en op het laatst Madame Jeanette.
RobinOokwoensdag 2 mei 2018 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.

De nasi goreng is aangepast naar de wensen van eetgasten. Nederlanders houden niet van scherp. Ik proefde voor en het was nog een tikkeltje te scherp voor Nederlandse termen. Verder moest er meer groente in en de kip moest zachter. Heb ik allemaal aangepast. Met succes volgens mij.

Bij de bami ga ik volledig los, die is alleen voor mezelf. Dat is met varkensvleesblokjes, dus de uitdaging veel groter om dat mals te houden. Lukt veel minder dan bij kip. Dan meng ik er wat ham en spekblokjes er doorheen. En flink veel ei, niet van dat gewone en op het laatst Madame Jeanette.
Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was. ^O^
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 19:40
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was. ^O^
Ik vraag gewoon wat ze er van vonden en dat noteer ik in een kookschrift. Een masterkok zal ik nooit worden, maar ik krijg wel complimenten. Gelukkig zeggen ze wel: ietsje teveel van dit en ietsje te weinig van dat. Dat noteer ik en volgende keer beter.

Wat ik heel jammer vind, maar dat zul je wel herkennen, is dat je soms gerechten hebt, waarbij ik uitroepen krijg als "Subliem!!! Uitmuntend!! Dit is heerrrllijk!", maar het lukt nooit meer om die top te herhalen. Ligt aan meer factoren denk ik. Net de ingredienten of dat minuutje meer of minder op het vuur.
FutureFairytalewoensdag 2 mei 2018 @ 19:56
Sigaartje; kom je weleens in een toko?
De nasi- en bamikruiden van Seah's spices zijn heerlijk pittig. Veel pittiger en lekkerder dan Conimex en zelfde bereidingswijze. Alleen rijst, ei, groenten en evt vis/vlees toevoegen dus. Echt een aanrader gezien je van pittig houdt ^O^

Mijn toetje was hazelnootijs met Hollandse aardbeien :9

Nu een kop thee.
mascara-klodderwoensdag 2 mei 2018 @ 20:24
Broodje shoarma eerder vnv met salade

Nu thee en een kokoskrans
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 20:25
Kersenthee met een plak ontbijtkoek met noten.
emmyemmy2woensdag 2 mei 2018 @ 21:15
Ik had geen zin om te koken dus ik heb een potje feta en een zak spinazie in de foodprocessor gegooit, dat gemixt met wat eitjes en dat in een taartvorm bekleed met bladerdeeg gedaan :s) Daarbij een salade
Woelwaterwoensdag 2 mei 2018 @ 21:56
Restantje aardappelen van gisteren opgebakken, paar uien samen met wat pepertjes gebakken en daar een blik kidneybonen doorheen.

SPOILER
Nee, echt een culinair hoogstandje is het niet.

Mmg6mOA.jpg

Maar het vult :Y)
Lucky_Strikewoensdag 2 mei 2018 @ 21:57
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep. ;(
Niet zo overdrijven hoor ;)

Leuke fotoreportage, jammer dat je ze hier hebt weggehaald. Maar een eigen topic is voor zo'n uitgebreid verhaal wel op zijn plaats ja ^O^
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 22:03
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Niet zo overdrijven hoor ;)

Leuke fotoreportage, jammer dat je ze hier hebt weggehaald. Maar een eigen topic is voor zo'n uitgebreid verhaal wel op zijn plaats ja ^O^
Apart topic voor de bami gemaakt: CUL / En daar gaan we weer - Pittige bami goreng
RobinOokwoensdag 2 mei 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:40 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat ik heel jammer vind, maar dat zul je wel herkennen, is dat je soms gerechten hebt, waarbij ik uitroepen krijg als "Subliem!!! Uitmuntend!! Dit is heerrrllijk!", maar het lukt nooit meer om die top te herhalen. Ligt aan meer factoren denk ik. Net de ingredienten of dat minuutje meer of minder op het vuur.
Hoe vaker je kookt hoe meer feeling je ermee krijgt. Maar het blijft bij veel recepten dat het steeds toch ietsjes anders smaakt. Of als je pech hebt heel anders. Maar dat is ook wel leuk.
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 03:35
Koffie c_/
Limoentjuhdonderdag 3 mei 2018 @ 03:42
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 03:35 schreef aloa het volgende:
Koffie c_/
Wauw zo laat nog koffie 😮
Woelwaterdonderdag 3 mei 2018 @ 05:29
Glaasje thee.
FutureFairytaledonderdag 3 mei 2018 @ 09:06
Thee
realAIVDdonderdag 3 mei 2018 @ 09:31
koffie...met een bonbon
Sunshine1982donderdag 3 mei 2018 @ 11:49
Boterham met blokkaas en boterham met eiersalade. Water voor te drinken. Straks na de lunch een bakje bramen.
FutureFairytaledonderdag 3 mei 2018 @ 11:56
Aardbeien en snack-a-jack.

Vanmiddag speltcrackers met ham en gekookte eitjes.
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 13:19
Lunch

360.jpg
Maar weer eens deze combo gehaald bij May Fung op de Kruiskade.Heerlijk!



Opvolgend


360.jpg
En maar weer eens bescheiden acclimatiseren met dit welbekende flesje bubbels
van weleer. Tis tenslotte donderdag.
FutureFairytaledonderdag 3 mei 2018 @ 15:04
Sultana nieuw soort (soort Nak'd)
Sigaartjedonderdag 3 mei 2018 @ 15:26
quote:
6s.gif Op donderdag 3 mei 2018 13:19 schreef Iwanius het volgende:
Lunch

[ afbeelding ]
Maar weer eens deze combo gehaald bij May Fung op de Kruiskade.Heerlijk!



Opvolgend


[ afbeelding ]
En maar weer eens bescheiden acclimatiseren met dit welbekende flesje bubbels
van weleer. Tis tenslotte donderdag.

Allrighty!
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 17:05
360.jpg
Zonnetje, rose bubbels... het leven is prima zo alvorens we verder trekken..
golferdonderdag 3 mei 2018 @ 17:16
Chinese afhaalmaaltijd. :9
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 17:36
Water
Sigaartjedonderdag 3 mei 2018 @ 17:39
quote:
14s.gif Op donderdag 3 mei 2018 17:16 schreef golfer het volgende:
Chinese afhaalmaaltijd. :9
Tjonge, eten uit bakjes, een hele maaltijd.
Gisteren had je kritiek op mijn zakjes. Waarna ik alles heb weg gehaald. En nou kom jij met een afhaalchinees?

Man man man.

[ Bericht 11% gewijzigd door Sigaartje op 03-05-2018 17:45:49 ]
Oledonderdag 3 mei 2018 @ 17:46
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2018 17:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Tjonge, eten uit bakjes, een hele maaltijd.
Gisteren had je kritiek op mijn zakjes. Waarna ik alles heb weg gehaald. En nou kom jij met een afhaalchinees?

Man man man.
_O-
Dr.Mikeydonderdag 3 mei 2018 @ 17:47
Andijvie stamppot met speklapjes
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 17:52
(vroege) Avondhap

1k0.jpg
Tis donderdag,dus jezelf maar weer evenjes verwennen zoals laatst.Te beginnen met bubbels, Dom P. luminous 2009
i.c.m.wat huisknabbels zoals ik ze noem..


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2018 17:53:04 ]
Sigaartjedonderdag 3 mei 2018 @ 17:57
quote:
10s.gif Op donderdag 3 mei 2018 17:52 schreef Iwanius het volgende:
(vroege) Avondhap

[ afbeelding ]
Tis donderdag,dus jezelf maar weer evenjes verwennen zoals laatst.Te beginnen met bubbels, Dom P. luminous 2009
i.c.m.wat huisknabbels zoals ik ze noem..

Ziet er goed uit.
mascara-klodderdonderdag 3 mei 2018 @ 18:39
Vooraf Calamaris met knoflooksaus
Hoofdgerecht was mixed grill
Na een dame blanche
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 18:42
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2018 17:57 schreef Sigaartje het volgende:

Ziet er goed uit.
360.jpg
Lekker wijntje.


[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 03-05-2018 18:42:53 ]
realAIVDdonderdag 3 mei 2018 @ 19:27
hier ook een wijntje,

straks een nieuwe maaltijdsalade van AH: kip teriyaki.

en daarna afwassen, want de vaat van gisteren staat er nog
Oledonderdag 3 mei 2018 @ 19:55
wijntje
FutureFairytaledonderdag 3 mei 2018 @ 21:05
Zalm in bladerdeeg (met spinazie en boursin), daarbij patatas bravas uit de oven.

Nu thee en een amicelli.

Straks wat blokjes boerenkaas :9
mascara-klodderdonderdag 3 mei 2018 @ 21:46
Thee en Pim’s
sachadonderdag 3 mei 2018 @ 22:07
brood met oude kaas & rucola O+
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 01:26
Avond

360.jpg
Even nog bij de enige echte nacht-Chinees van Rotterdam deze heerlijke mixed bowl wegwerken.
Tis tenslotte alweer vrijdagochtend, de dag van 4 mei, dodenherdenking.
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 02:43
Koffie
Magicavrijdag 4 mei 2018 @ 04:47
Preisoep, boterham met tonijn, yoghurt met peer en banaan en een energiedrankje
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 07:50
Grappig, zo vroeg in de ochtend al een prei soepje drinken. Maar tis je gegund want kan best lekker zijn en het vult goed i.c.m.wat je er allemaal bij eet en drinkt.

Morgen trouwens

360.jpg
Even "tanken" alvorens we onze weg vervolgen. Wordt een lange dag vandaag.
Haagsvrijdag 4 mei 2018 @ 08:26
Koffie
kipje1234vrijdag 4 mei 2018 @ 08:27
havermout met mango en kokos
FutureFairytalevrijdag 4 mei 2018 @ 11:23
Vanmorgen een breaker en als traktatie een stukje pandan cake :9

Vanmiddag Hwa Ramyun :9
drakinvrijdag 4 mei 2018 @ 11:48
Yoghurt en koffie
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 11:54
Bakje thee
Graf..Coudenhove..Kalergivrijdag 4 mei 2018 @ 13:19
Ontbijt en lunch in 1

100 gram katenspek
120 gram gesnipperde ui
150 gram snoeptomaten
50 gram echte boter
2 grote eieren
verse kurkuma 1 stronkje
cayenepeper
zout
1 hele avocado

:P
JaafkeJuniorvrijdag 4 mei 2018 @ 13:28
Broodje van de simit sarayi
Kipfilet, feta, aubergine uit de oven.
Sunshine1982vrijdag 4 mei 2018 @ 15:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:28 schreef JaafkeJunior het volgende:
Broodje van de simit sarayi
Kipfilet, feta, aubergine uit de oven.
Klinkt lekker! Ik loop die zaak altijd voorbij, maar ik ga m maar eens bezoeken denk ik!
JaafkeJuniorvrijdag 4 mei 2018 @ 15:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 15:06 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Klinkt lekker! Ik loop die zaak altijd voorbij, maar ik ga m maar eens bezoeken denk ik!
Weet niet waar je zit maar zuid-oost is een klein drama, nergens staan prijzen of de omschrijving bij. eerste paar keer maar op de gok besteld
Magicavrijdag 4 mei 2018 @ 15:21
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 07:50 schreef Iwanius het volgende:
Grappig, zo vroeg in de ochtend al een prei soepje drinken. Maar tis je gegund want kan best lekker zijn en het vult goed i.c.m.wat je er allemaal bij eet en drinkt.

Ik was de hele nacht wakker dus had wel honger :Y)
Karzaivrijdag 4 mei 2018 @ 15:52
appeltje en wat druiven
boterhammen met oude kaas en komkommer
vanavond lekkerbekje , franse frietjes tomaat en komkommer met een vinaigrette dressing
toe caramel ijsje
nu een hertog jan of 1 t/m 6
voor de lekkere trek later op de avond een zakje bali kroepoek
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 16:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 07:50 schreef Iwanius het volgende:
Grappig, zo vroeg in de ochtend al een prei soepje drinken. Maar tis je gegund want kan best lekker zijn en het vult goed i.c.m.wat je er allemaal bij eet en drinkt.

Morgen trouwens

[ afbeelding ]
Even "tanken" alvorens we onze weg vervolgen. Wordt een lange dag vandaag.

Wat zit er in dat potje?

Voor Feyenoord-fans zijn alle dagen lang. :7
Haagsvrijdag 4 mei 2018 @ 16:13
Bier
Karzaivrijdag 4 mei 2018 @ 17:36
news_update.gif
avondeten is verandert naar shoarma
Karzaivrijdag 4 mei 2018 @ 17:39
en ik heb olijven, peppadews en drop gehaald als aanvulling op de lekkere trek
Sunshine1982vrijdag 4 mei 2018 @ 17:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 15:09 schreef JaafkeJunior het volgende:

[..]

Weet niet waar je zit maar zuid-oost is een klein drama, nergens staan prijzen of de omschrijving bij. eerste paar keer maar op de gok besteld
Rotterdam zuid. Hier op de Beijerlandselaan zit er ook eentje :)
Hyperdudevrijdag 4 mei 2018 @ 17:50
Köstritzer Schwarzbier :9
Im Kindergarten.
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 18:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:07 schreef Sigaartje het volgende:

360.jpg

Wat zit er in dat potje?

Voor Feyenoord-fans zijn alle dagen lang. :7
Ik ben Ajacied. En in dat potje zit gewoon witte en bruine suiker klontjes.

Lunch

360.jpg
Gamba's in knoflook gebakken i.c.m.patat-rijst en de nodige biertjes.


Opvolgend

360.jpg
Ijsblokjes,whisky, spa rood en sigaartje.Tis tenslotte 4 mei.
Sunshine1982vrijdag 4 mei 2018 @ 18:33
Spinazie met krieltjes. Daarbij vissticks. Als toetje een mix van aardbeien en bramen.

Voor vanavond bitterballen van van Dobben in de airfryer. Ze zijn gevuld met blackangusvlees en heb er al eentje geproefd in de Appie waar een demotje stond. Ze zijn echt heerlijk!
FutureFairytalevrijdag 4 mei 2018 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 18:33 schreef Sunshine1982 het volgende:
Spinazie met krieltjes. Daarbij vissticks. Als toetje een mix van aardbeien en bramen.

Voor vanavond bitterballen van van Dobben in de airfryer. Ze zijn gevuld met blackangusvlees en heb er al eentje geproefd in de Appie waar een demotje stond. Ze zijn echt heerlijk!
die zijn van Kwekkeboom toch?

Ik heb een Legends bucket van KFC gedeeld :9 (hotwings, kipstukken, patat, maïskolf)
Sunshine1982vrijdag 4 mei 2018 @ 19:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

die zijn van Kwekkeboom toch?

Ik heb een Legends bucket van KFC gedeeld :9 (hotwings, kipstukken, patat, maïskolf)
Excuses. Ja, kwekkeboom. Haal die 2 altijd door elkaar :)
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 20:20
Geen eitje erboven op :'(
Ik was er doorheen.

Een hapje bami zoals ik die woensdag heb gemaakt
23msgi8.jpg
met een zielig plakje ham.
Woelwatervrijdag 4 mei 2018 @ 20:56
Een mango geslacht.
Amazaterdag 5 mei 2018 @ 00:06
AHI_434d50323137313130_2_LowRes_JPG.JPG
Geslotenzaterdag 5 mei 2018 @ 00:28
2018_05_04_19_57_04.jpg

Rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, lenteui met mango en avocado en daarbij gekookte eieren in een sambal-kokossaus.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 05:55
Koffie, de dag is weer begonnen c_/
Magicazaterdag 5 mei 2018 @ 08:42
2 geroosterde boterhammen met kaas
Graf..Coudenhove..Kalergizaterdag 5 mei 2018 @ 09:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 05:55 schreef Woelwater het volgende:
Koffie, de dag is weer begonnen c_/
Hier ook proost! c_/
kipje1234zaterdag 5 mei 2018 @ 09:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 00:28 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]

Rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, lenteui met mango en avocado en daarbij gekookte eieren in een sambal-kokossaus.
dat klinkt super lekker!
Questularzaterdag 5 mei 2018 @ 09:40
Smoothie van aardbeien, banaan, havermout, Griekse yoghurt en melk.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 08:42 schreef -Magica- het volgende:
2 geroosterde boterhammen met kaas
Altijd weer een succes.
minilotzaterdag 5 mei 2018 @ 10:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 00:28 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]

Rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, lenteui met mango en avocado en daarbij gekookte eieren in een sambal-kokossaus.
Oo, die eieren! :9
minilotzaterdag 5 mei 2018 @ 10:20
Ontbijt! Volkoren broodje met salami, spiegelei en spinazie erop. Glas druivensap. Glas bruiswater. Koffie met melk en suiker. Twee ibuprofen.
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 10:25
Koffie c_/
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 11:49
Lunch

360.jpg
360.jpg
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.


Opvolgend

360.jpg
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 12:00
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.


Opvolgend

[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.

Levensgenieter, altijd leuk om je foto's te zien.

Ik heb net mijn eerste Heineken opengemaakt. Het zal eens niet.
Harvest89zaterdag 5 mei 2018 @ 12:00
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.


Opvolgend

[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.

Nice.
Dat lamsgehakt ziet er echt lekker uit man. :9~

Maar wat me opvalt bij jou is dat je gerechten altijd drijven in heel veel saus. Het lijkt soms wel soep. Waarom is dat?
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 12:35
Biertje.
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 12:40
Koffie c_/
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 13:35
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:49 schreef Iwanius het volgende:
Lunch

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke gevuld kruidig lamsgehakt i.c.m. rijst,brood en een frisje.


Opvolgend

[ afbeelding ]
Acclimatiseren! Champie, cognacje, watertje, leven is goed.Tis tenslotte bevrijdingsdag.

Wauw! Dat ziet er goed uit! w/ ^O^
Atakzaterdag 5 mei 2018 @ 13:37
Beef en asperges.

30sdbme.jpg
FutureFairytalezaterdag 5 mei 2018 @ 13:42
Net kwark met Hollandse aardbeien

Nu een calippo sinas
Karzaizaterdag 5 mei 2018 @ 13:58
straks een haring en een biertje
ik heb gister toch die lekkerbekjes opgegeten dus vanavond shoarma
morgen bbq bij m'n vader hij gooit er een visje op
maandag asperges bij moeders ik word weer verwend
4EverBlackEyedzaterdag 5 mei 2018 @ 14:15
Kliekje aspergesoep en tosti’s kaas en ontbijtspek
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 14:29
Aangestoken door Sigaartje aan het improviserend kokkerellen geslagen.

40097548780_dc6d6b444c_z.jpg

Ik had avocado's niet op moesten en een grote, witte, zoete aardappel die al achterlijk lang in de keuken rondslingerde. Garnalen in de vriezer en dus werd het dit.
Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
golferzaterdag 5 mei 2018 @ 14:49
Bakje dagverse, door vishandel Tel in IJmuiden zelf gepelde, Hollandse garnalen met peper. :9
Graf..Coudenhove..Kalergizaterdag 5 mei 2018 @ 15:33
Handje zoute pinda's :9
Karzaizaterdag 5 mei 2018 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 14:49 schreef golfer het volgende:
Bakje dagverse, door vishandel Tel in IJmuiden zelf gepelde, Hollandse garnalen met peper. :9
zonder conservingsmiddel dus
golferzaterdag 5 mei 2018 @ 15:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:33 schreef Karzai het volgende:

zonder conservingsmiddel dus
Yups. Moeten ook binnen 48 uur opgegeten worden.
Olezaterdag 5 mei 2018 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Yups. Moeten ook binnen 48 uur opgegeten worden.
ik neem aan dat dat wel gaat lukken
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 15:59
Cola
Bienelientjeezaterdag 5 mei 2018 @ 16:19
BBQ :P
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 16:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:19 schreef Bienelientjee het volgende:
BBQ :P
Goed idee. :9
Bienelientjeezaterdag 5 mei 2018 @ 16:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:24 schreef aloa het volgende:

[..]

Goed idee. :9
Zeker! :Y) Moet morgen 12 uur lang werken, dus zometeen gaan de hamburgers en worstjes erop :D Nu al een cider! :9
Sunshine1982zaterdag 5 mei 2018 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 14:29 schreef RobinOok het volgende:
Aangestoken door Sigaartje aan het improviserend kokkerellen geslagen.

[ afbeelding ]

Ik had avocado's niet op moesten en een grote, witte, zoete aardappel die al achterlijk lang in de keuken rondslingerde. Garnalen in de vriezer en dus werd het dit.
Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
Je had toch ergens een topic waar iedereen foto's posten van hun gerechten? Ik kan het niet meer vinden...
Olezaterdag 5 mei 2018 @ 16:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:29 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Je had toch ergens een topic waar iedereen foto's posten van hun gerechten? Ik kan het niet meer vinden...
CUL / Fok-Foodgawkers #28 - post hier foto's van je kookkunsten!
Sunshine1982zaterdag 5 mei 2018 @ 18:04
quote:
Dank!
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 12:00 schreef Harvest89 het volgende:

360.jpg

Nice.
Dat lamsgehakt ziet er echt lekker uit man. :9~
Was ook heerlijk en lekker dik gevuld ook en je krijgt dus 3 stukken...

ls.jpg
Google Maps Rotterdam.


quote:
Maar wat me opvalt bij jou is dat je gerechten altijd drijven in heel veel saus. Het lijkt soms wel soep. Waarom is dat?
Ik houd van jus. Ik houd dus ook van veel saus alsof mijn eten in een eiland drijft. Je ziet het ook bij mijn bowls waar ik altijd veel/extra bouillon heb, gewoon omdat ik ervan houd en ook veel vocht nodig heb gezien mijn dagelijkse bezigheden. Droge hap is aan mij niet besteedt.

V.w.b het Turkse eten krijg je ook altijd brood en ik vind het dan fijn om dan het brood in mijn jus/saus te dippen en te eten en als het erg lekker is je bord zo helemaal schoon te vegen. Smulpapen kennen dat laatste gedrag wel als iets heel erg lekker gesmaakt heeft.

Avondeten


360.jpg
360.jpg
Mijn favoriete rum (voor later), Duits witbiertje i.c.m.een drie dubbel "vispotje" en een huisgemaakte Boeuf Bourguignon.
Tis tenslotte alweer zaterdagavond.


[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2018 18:33:32 ]
uniekhoornzaterdag 5 mei 2018 @ 19:47
Wij hadden sperziebonen, aardappelkroketten, frisse salade, gegrilde tonijn.
Nu thee met stukje choco.
Straks verse macadamiamix van de markt en een cola berenburg.

Morgen uit eten in Emmen, iemand een goed restaurant?
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 22:08
2dt7u2v.jpg
Duveldrinkerzaterdag 5 mei 2018 @ 22:23
quote:
Ben je op dieet 😋
Black_Baronzaterdag 5 mei 2018 @ 23:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:37 schreef Atak het volgende:
Beef en asperges.

[ afbeelding ]
Oh, dat ziet er echt heerlijk uit!
Black_Baronzaterdag 5 mei 2018 @ 23:48
quote:
Wat is het allemaal? (Behalve brood)
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 14:29 schreef RobinOok het volgende:
Aangestoken door Sigaartje aan het improviserend kokkerellen geslagen.

[ afbeelding ]

Ik had avocado's niet op moesten en een grote, witte, zoete aardappel die al achterlijk lang in de keuken rondslingerde. Garnalen in de vriezer en dus werd het dit.
Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
En hoe smaakte het?
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 23:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 22:23 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Ben je op dieet 😋
Hahaha moet wel! Nee gezellig eten met Montelly!
Black_Baronzaterdag 5 mei 2018 @ 23:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 23:50 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?
Aan de kruiden te lezen: lekker. Maar garnaal proefde je er niet in terug.
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 00:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 23:50 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En hoe smaakte het?
Ja, lekker! :-)
Die tandoori masala kruiden van Chan zijn echt lekker zeg. Ik ga er zeker eens ook gewoon aardappeltjes in de oven mee kruiden.
FutureFairytalezondag 6 mei 2018 @ 00:14
Verse loempia's, warme camembert met brood en soepstengels en zak bio patat op een festival.
Black_Baronzondag 6 mei 2018 @ 00:17
Spinazie salade, asperges. Gerookte zalm.
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 08:45
Ik ben benieuwd waar Iwanius deze morgen acclimatiseert. Tis tenslotte zondag. :Y)
mailyzondag 6 mei 2018 @ 09:16
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 08:45 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben benieuwd waar Iwanius deze morgen acclimatiseert. Tis tenslotte zondag. :Y)
Dat moet jij toch weten? Je bent er altijd bij :D
#ANONIEMzondag 6 mei 2018 @ 09:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 23:48 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Wat is het allemaal? (Behalve brood)
Tosti achtig met zalm, paprika en nog iets.
#ANONIEMzondag 6 mei 2018 @ 09:26
Koffie c_/
kipje1234zondag 6 mei 2018 @ 09:27
yoghurt met blauwe bessen
rijstwafel met jam, rijstwafel met kaas
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 09:27
Zo meteen:
Champignonsoep, warme ham—kaas croissants, Uitsmijter salami, vissticks en koffie.
Tis 6 mei tenslotte.
Haagszondag 6 mei 2018 @ 09:29
Koffie
Woelwaterzondag 6 mei 2018 @ 09:47
Vers geperste jus d'orange.
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 09:51
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 00:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, lekker! :-)
Die tandoori masala kruiden van Chan zijn echt lekker zeg. Ik ga er zeker eens ook gewoon aardappeltjes in de oven mee kruiden.
Hee, kan ik ook eens proberen.
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 10:50
Vanochtend een gigantische omelet met champignons, tomaat en bacon. Thee en jus d’orange erbij.

Nu Pepsi Twist :9 Jammer dat ze dit niet meer in Nederland verkopen.
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 10:53
Ik had gister Dr Pepper Cherry. Vond ik raar, want Dr Pepper ís toch juist Cherry? Of is het amandel wat het de Dr Peppersmaak geeft? Hoe dan ook : lekker! ^O^
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 10:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik had gister Dr Pepper Cherry. Vond ik raar, want Dr Pepper ís toch juist Cherry? Of is het amandel wat het de Dr Peppersmaak geeft? Hoe dan ook : lekker! ^O^
Dat klinkt als iets wat ik heel lekker zal vinden. Vroeger vond ik chemische kersensmaak zo smerig, op Cherry Coke na. Nu ben ik er dol op :D
Net ook een fles kersenlikeur gescoord hier in de locale supermarkt :9
#ANONIEMzondag 6 mei 2018 @ 12:10
Lunch

360.jpg
Oh ja, zo zag het er voorheen uit. *)


Opvolgend

360.jpg
Lekkere gin-tonic in de koelte i.c.m. een verse pafferd. Tis tenslotte zondagmiddag.
Karzaizondag 6 mei 2018 @ 12:31
gekookt eitje en wat druiven
boterham met krab salade
vanavond zeebaars van de bbq
Josephine1998zondag 6 mei 2018 @ 12:43
köttbullar met een garnalencocktail en wit brood.
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 14:58
Kipsouvlaki, frieten, tzaziki, pita en salade :9 Cola erbij
#ANONIEMzondag 6 mei 2018 @ 15:06
Couscous met groenten! En koude karnemelk. :D
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 15:13
Koude spa met ijsblokjes (morgen weer werken)
Dr.Mikeyzondag 6 mei 2018 @ 15:20
Luikse wafel
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 15:22
quote:
6s.gif Op zondag 6 mei 2018 12:10 schreef Iwanius het volgende:
Lunch

[ afbeelding ]
Oh ja, zo zag het er voorheen uit. *)


Opvolgend

[ afbeelding ]
Lekkere gin-tonic in de koelte i.c.m. een verse pafferd. Tis tenslotte zondagmiddag.

Eet je je bord nooit leeg? (8>
uniekhoornzondag 6 mei 2018 @ 15:29
Kasteel rouge en een portie bitterballen
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 15:30
Nu met kommetje koude aardbeien erbij. Ze zijn lekker fris dit jaar.
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:30 schreef Sigaartje het volgende:
Nu met kommetje koude aardbeien erbij. Ze zijn lekker fris dit jaar.
dat is dan of import of kas, want koude grond zit er in begin mei echt nog niet in
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 15:43
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:31 schreef liedetector het volgende:

[..]

dat is dan of import of kas, want koude grond zit er in begin mei echt nog niet in
Is dat zo?
Ik geloof je direct hoor.
Daarom zitten ze elke week in de bonus ;(
Nou ja, ik ben er nou toch al aan begonnen. Echt slecht zijn ze niet.
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 15:43
Hollands staat op de bak.
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 15:44
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:43 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is dat zo?
Ik geloof je direct hoor.
Daarom zitten ze elke week in de bonus ;(
Nou ja, ik ben er nou toch al aan begonnen. Echt slecht zijn ze niet.
nee, hoeft niet perse slecht te zijn, maar omdat je zei ze zijn lekker fris dit jaar trok ik mn wenkbrauw ff omhoog.... juni op zn vroegst en met je hollands dan dus kas..... kan niet anders
hofferinzondag 6 mei 2018 @ 15:54
8cNjKyS.jpg
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:54 schreef hofferin het volgende:
[ afbeelding ]
wat is die roze drap?
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:54 schreef hofferin het volgende:
[ afbeelding ]
Waar kijken wij naar?
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 16:08
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 16:05 schreef liedetector het volgende:

[..]

wat is die roze drap?
cocktailsaus?
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 16:10
Je ziet wel het verschil met de tenten waarin Iwanius acclimatiseert.
H0D3NPYLzondag 6 mei 2018 @ 16:11
Estrella bier :)
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 16:11
Thee en een Ouzo :@
larry_flyntzondag 6 mei 2018 @ 16:30
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 16:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Thee en een Ouzo :@
Wat een combi haha
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 16:55
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 16:30 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Wat een combi haha
Ik drink geen koffie vandaar. Oh en ik ben in Griekenland vandaar Ouzo ernaast ;)
bloodymary1zondag 6 mei 2018 @ 17:15
Zelfgemaakte mangomilkshake.
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:24
20r4p68.jpg
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:32
quote:
14s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:24 schreef gargamelnl het volgende:
[ afbeelding ]
props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik pass
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:32 schreef liedetector het volgende:

[..]

props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik pass
Jezus christus hoe vaak wijzig jij wel niet een post? :')
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:37
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:32 schreef liedetector het volgende:

[..]

props voor het feit dat je rookt, de rest MEH (sertieus tenten die vage aardappelmeuk als salade geven -10) patat bleek... frietsaus ipv mayo (beide suckt maar goed) en dan een ondefineerbare saus met seperatorvlees en te zoet bier...ik pass
Die aardappelmeuk was op eigen verzoek. Net als de patat ipv nasi bij de koe loe yuk. :9~
Vergeet idd ook niet die fles Amstel uit 2018. Het is immers zondag, dus even acclimatiseren
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:35 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Jezus christus hoe vaak wijzig jij wel niet een post? :')
1 keer met een aanvulling? #edit
hoe vaak voel je je aangevallen op de post van een ander?
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:43 schreef liedetector het volgende:

[..]

1 keer met een aanvulling? #edit
hoe vaak voel je je aangevallen op de post van een ander?
Nooit. Jij dan?
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:45 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Nooit. Jij dan?
nimmer
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:47
wel tof te weten dat het koe loe yuk was, had ik nooit geraden
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 17:47
quote:
14s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:24 schreef gargamelnl het volgende:
[ afbeelding ]
Is dit in Espana?
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:48
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is dit in Espana?
omdat er costa del sol op dat papiertje staat?
Woelwaterzondag 6 mei 2018 @ 17:48
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is dit in Espana?
Ziet eruit als gehaktballetjes in satésaus hé :P
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:48 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ziet eruit als gehaktballetjes in satésaus hé :P
gehaktballen? nee ondefineerbaar iets in saus
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:50
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is dit in Espana?
Bijna goed. Betreft snackbar emmermeer in Emmen. _O_ Wel natuurlijk voor het echte vakantiegevoel de panorama met costa del sol advertentie erbij gelegd. *O*
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:50 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Bijna goed. Betreft snackbar emmermeer in Emmen. _O_ Wel natuurlijk voor het echte vakantiegevoel de panorama met costa del sol advertentie erbij gelegd. *O*
maar misschien volgende keer erbij zetten wat je hebt ofzo, helpt vast
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 17:57
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:37 schreef gargamelnl het volgende:

[..]
patat ipv nasi bij de koe loe yuk.
Koe loe yuk? Fuck! Echt? Is dat koe loe yuk? :o
Ik dacht gehaktballen in jus.
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 17:59
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Koe loe yuk? Fuck! Echt? Is dat koe loe yuk? :o
Voor een hollandse chinese snackbar in emmen...Ja.
Maar dit wist ik van tevoren. Gisteren hetzelfde besteld, maar dan met babi pangang. *O*
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 18:04
Oh.
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 18:05
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 18:04 schreef RobinOok het volgende:
Oh.
ja dat deed ik ook toen ik er achter was
Dr.Mikeyzondag 6 mei 2018 @ 18:06
Speklapje
boriszzondag 6 mei 2018 @ 18:06
31428171_1864965126895053_7211894803229835264_n.jpg
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 18:07
ik eet nog 110 x liever bij borisz dan in emmen bij de snackbar.....
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 18:12
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 18:06 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit!!
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 18:14
Die tent uit Emmen: glazige saus. Nepfolder dus en salade uit een emmer.
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 18:14 schreef Sigaartje het volgende:
Die tent uit Emmen: glazige sausseperator vlees van dubieuze afkomst. Nepfolder dus en salade uit een emmer.
check!
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:54 schreef hofferin het volgende:
[ afbeelding ]
Misschien is het verschrikkelijk lekker, maar het ziet er niet ui.
Wat me opvalt is dat dit Spaanse terras geen klanten aantrekt.
liedetectorzondag 6 mei 2018 @ 18:17
nevermind....
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 17:47 schreef liedetector het volgende:
wel tof te weten dat het koe loe yuk was, had ik nooit geraden
Me neither _O-
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 19:04
Ik rook er nog eentje en dan ga ik maar weereens een restaurantje uitzoeken :7
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 19:04
Ik eet wel een boterham. Sorry.
mascara-klodderzondag 6 mei 2018 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 19:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet wel een boterham. Sorry.
Smakelijk! :+
_Hestia_zondag 6 mei 2018 @ 19:11
Bonensalade met rucola, sugar snaps, groene paprika, ui, mais, kidneybonen en met tortillachips :9
marcb1974zondag 6 mei 2018 @ 19:24
Wrap met garnalen en een wrap met tonijn :9~
Biertje erbij natuurlijk.
emmyemmy2zondag 6 mei 2018 @ 19:27
Spaanse tortilla met aardappel, ui en chorizo
Salade ernaast
Limoentjuhzondag 6 mei 2018 @ 19:34
Appeltje
gargamelnlzondag 6 mei 2018 @ 19:55
Nagelhout
larry_flyntzondag 6 mei 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 19:55 schreef gargamelnl het volgende:
Nagelhout
Wat is nagelhout?

OT: nu Barbar Cuvee Speciale (biertje) en vanavond gebbqed.