quote:
misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van inquote:Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.
Ouders zijn op 'ziekenbezoek' en hebben eten mee. We eten vanavond dus Hollands: Zuurkool met worst.
Die is inderdaad redelijk pittig.quote:Op maandag 30 april 2018 17:30 schreef Karzai het volgende:
misschien zit dat in de johnnie boer madras kruiden, daar gaat wel een eetlepel van in
Mijn madras is meestal ook loeischerp.quote:Op maandag 30 april 2018 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Madras staat bij de zeer pittige gerecht in een Indiaas restaurant maar dit recept heeft niks van pittigheid.
Jij serveert er lam, varken of rund bijquote:Op maandag 30 april 2018 19:22 schreef RobinOok het volgende:
Mijn madras is meestal ook loeischerp.
Een van mijn favorietste curries.
En ik snap niet waarom je daar nog kippendijen bij zou serveren.
Nee, boontjes en rijst.quote:Op maandag 30 april 2018 21:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij serveert er lam, varken of rund bij
Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.
Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?quote:
quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:41 schreef Somberling het volgende:
Eetze en proost. Paulaner dronk ik gister ook.
Nu Heineken biertje. Morgen stop ik weer met drinken. Serieus.
MET versus VAN.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 12:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom schrijf je dan op je eigen site "Curry Madras (van lam, varken of rund)" ?
Jij moet toch smerigvet zijn?quote:Op dinsdag 1 mei 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
(pre)Lunch
[ afbeelding ]
Lekker Hollands maar weer. Patat,kroketten en groot biertje. Tis tenslotte dinsdag 1 mei.
Zalmkoekje hebben ze leuk gepresenteerd hahaquote:Op dinsdag 1 mei 2018 14:11 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
sigaartjes...zalmkoekje...en biertje. Heerlijk!
Hoeft niet als hij elke dag veel wandelt door de stad en dan paar keer gaat zitten om wat te eten.quote:
Ik heb ook gewoon macaroni opquote:Op dinsdag 1 mei 2018 20:21 schreef Duveldrinker het volgende:
Wat een aparte gerechten allemaal. Ik heb gewoon lekker kibbelingen op met gebakken aardappelen en koolsalade.
Lekkerquote:Op dinsdag 1 mei 2018 21:32 schreef Woelwater het volgende:
Prak aardappelen, spruitjes en een paar karbonaadjes.
Alleen in de bami. Die is voor mezelf.quote:
Heb je de rijst niet gewassen?quote:Op woensdag 2 mei 2018 11:43 schreef Sigaartje het volgende:
Als eerste 500 gram Basmati-rijst in de pan. 1,5 keer water dan rijst. Afmeten met maatbeker. En bami gaan we koken.
[ afbeelding ]
Hete bami!quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:06 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Alleen in de bami. Die is voor mezelf.
De nasi wordt ook door gasten gegeten, dus dat wordt een ander recept.
Ik hou van stevig pittig.
Bij de Lassie rijst (voorgekookte) hoeft dat ook niet.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:08 schreef maily het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit ..... Staat ook niet op de verpakking.
Ik doe een briefje bij de verpakking als reminder voor de volgende keerquote:Op woensdag 2 mei 2018 12:14 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Probeer het eens, dan zie je wat voor troep er vanaf komt.
Geen idee welke sambal dat is, maar de surinaamse sambal van dat merk is een aanrader.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:51 schreef Sigaartje het volgende:
En dit gaat na het garen van de kip (maar de sambal pas tijdens het mengen met de ketjap)
[ afbeelding ]
want?quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:52 schreef Ludachrist het volgende:
Je gebruikt dat mes toch niet om dingen te snijden, of wel?
Goed dat je het garen noemt en geen bakken.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:00 schreef Sigaartje het volgende:
Kipblokjes kipfilet garen in olie. Zorg dat ze goed gaar zijn!
[ afbeelding ]
He, dat is een grote pan zeg. Kan ik niet een keertje bij jou komen eten? Jij hebt vast wel een portie over.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik bak niet te hard, zodat de kip mals blijft. Maar je moet goed in de gaten houden dat alles goed gaar is. Dus hier en daar de blokjes door midden snijden en kijken en testen.
En na het mengen, met Ketjap manis (voor de gasten, die houden ervan) is de pan klaar:
[ afbeelding ]
Het is Nederland, hequote:Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes.
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:51 schreef golfer het volgende:
Geweldig. Een hele maaltijd uit pakjes en zakjes.
Mwha, voor een nasi met deze ingrediënten zou je misschien 10 minuten langer bezig zijn om die paar groenten en kip te snijden. Moet je wel een kruiden-/specerijenvoorraad hebben, maar als ik nasi maak ben ik er denk ik niet heel veel langer mee bezig dan jij.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Misschien voor de volgende keer?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Waarom spijt? Het is leuk om te volgen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Dank je wel!quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:27 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Misschien voor de volgende keer?
https://www.puurgezond.nl/eet/hoe-maak-je-nasikruiden/
Ja doe dat maar jongen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:03 schreef Ludachrist het volgende:
Wellicht dat we CUL kunnen aanpassen naar ELI?
Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:42 schreef Sarabi het volgende:
Beetje flauw om na 1 opmerking alles weg te halen
Genoeg mensen die het leuk vinden om te volgen
Ik zou me er niet druk om maken wat anderen vinden van je kookkunsten. Ga gewoon je eigen gang.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:
thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
En waarom zoveel van de opmerkingen van anderen aan trekken?quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Kwam een keer een vriend tegen in een supermarkt. Die zei gelijk na een blik in mijn mandje: zo jongen, kook je nog steeds uit pakjes en zakjes?
Ik weet het ook niet meer. Ik voel me er gelukkig bij. Met een accent van mezelf erbij smaakt het goed. Ik heb gewoon geen tijd om allerlei markten en toko's af te zwerven en allemaal te gaan snijden thuis en dingen te doen. Ik weet ook wel dat het niet goed is, maar ja, laat me dan maar. denk ik dan.
Inderdaad, des te lovenswaardiger dat je het aandurft in één keer zo'n giga partij voedsel te koken, het lijkt wel een gaarkeuken! Ik doe het je niet na hoor! En ik vond het daarom dus WEL leuk om je foto's te zien, mijn dank daarvoor.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:
mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Dat is bij Golfer zeker niet het gevalquote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Sigaartje het volgende:
En trouwens, mijn ervaring, mensen die opmerkingen maken over pakjes en zakjes blijken bij doorvragen dat ze een moeder of vrouw te hebben die voor ze kookt en dat ze zelf HELEMAAL niet koken.
Bij RobinOok en mij ook nietquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |