Post je foto's anders hierquote:Op woensdag 2 mei 2018 14:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hier kon ik op wachten. Maar goed, ik heb geen tijd om de hele dag allerlei groentes en kruiden te gaan selecteren. Gemak dient de mens. Ik eet in ieder geval niet uit de muur. Dit is een tussenweg.
Ik snap je opmerking wel, maar ik ben ook een werkend mens met een sociaal leven. Voor een beetje goed gerecht sta je een hele dag in de keuken. Dat is voor mij niet weggelegd. Ook als ik het ZELFS zou willen.
Die five spice. Zelf gemengd?quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:22 schreef Gesloten het volgende:
Zoete aardappel, venkel, kippenpoot, knoflook, gember, chili, five spice, honing, sojasaus en sesamolie uit de oven.
quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep.
Valt wel mee joh, dat is eenmaal het verschil tussen normale mensen en de snobs hier.quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:31 schreef Sigaartje het volgende:
Zelfs als je tegenwoordig gewone aardappels eet en geen zoete knollen, tel je niet meer mee. Zelfs een geschaafde venkel moet nog in je vreten zitten, anders kook je nep.
Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb er spijt van dat ik dit hier heb neer gezet. Ik dacht er mensen mee te helpen. Maar goed, ik heb mijn les geleerd. Op naar de lunch.
Zo heequote:Op woensdag 2 mei 2018 17:30 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tis woensdag, dus visje met patat en salade en frisje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Koffie,cognacje en sigaartje.
Dat is misschien een idee.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:34 schreef Ole het volgende:
[..]
Post je foto's anders hier
CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker
Maar...quote:Op woensdag 2 mei 2018 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sorry. Ik vond het er best okay uitzien! En nog best veel werk ook!
En zelfs gegaarde kip ipv gebakken kip vind ik geen probleem.
Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.quote:Op woensdag 2 mei 2018 18:49 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Maar...
Gegaarde kip is toch gebakken kip?
Wat ik bedoelde was dat ik het niet keihard bak of zo, maar smooth.
Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.quote:Op woensdag 2 mei 2018 18:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het is ook niet belangrijk, maar het zag er gewoon niet uit of het bakte. Bakken is per definitie wel hard en dat het sist en bruin wordt enzo. Dus nu ben ik een beetje teleurgesteld dat je het toch bakken noemt. Garen vond ik juist een goed woord in dit geval.
Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee, nee, het is garen. Wat je op de foto zag was het begin. Het siste niet. Er komt water uit de kipfilet en dat vermengt zich met de olie. De temperatuur is aan de lage kant, zodat je het een beetje ziet sudderen. Het vocht is net aan het koken. De kip wordt niet bruin. Daarom is af en toe even snijden belangrijk zodat je kunt zien of ook de kern gaar is.
De nasi goreng is aangepast naar de wensen van eetgasten. Nederlanders houden niet van scherp. Ik proefde voor en het was nog een tikkeltje te scherp voor Nederlandse termen. Verder moest er meer groente in en de kip moest zachter. Heb ik allemaal aangepast. Met succes volgens mij.
Bij de bami ga ik volledig los, die is alleen voor mezelf. Dat is met varkensvleesblokjes, dus de uitdaging veel groter om dat mals te houden. Lukt veel minder dan bij kip. Dan meng ik er wat ham en spekblokjes er doorheen. En flink veel ei, niet van dat gewone en op het laatst Madame Jeanette.
Ik vraag gewoon wat ze er van vonden en dat noteer ik in een kookschrift. Een masterkok zal ik nooit worden, maar ik krijg wel complimenten. Gelukkig zeggen ze wel: ietsje teveel van dit en ietsje te weinig van dat. Dat noteer ik en volgende keer beter.quote:Op woensdag 2 mei 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt helemaal goed! Lekker kokkerellen en je niet zo op de kast laten jagen. Jij en je gasten zijn de enigen die weten hoe het smaakte en dus dat het goed was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |