abonnement Unibet Coolblue
pi_176996352
quote:
<utterly offtopic>
Thanks.
Wow ik had geen idee dat dit bestond, het lijkt wel een fantasy boek.
Ik denk dat ik mijn mening over de menselijke rationaliteit nog verder naar beneden moet afstellen. -O-
(Was al niet zo hoog.)
De doelgroep gelovigen is kennelijk helaas nog groter dan het al zeer intimiderende aantal religieuzen... ;(

Hebben die mafklappers overigens ook nog een reden voor dit kennelijk al eeuwen lopende complot bedacht?
(Waarom de wetenschap (en haar voorlopers) die leugens dan zou verkondigen?)
</utterly offtopic>
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 18:31:49 #102
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_176996392
http://politiek.tpo.nl/20(...)niet-uit-te-sluiten/

Dit is een behoorlijke longread maar dat er onderlingen verschillen zijn lijkt vast te staan. Er is alleen discussie tussen het 0% nature en 100% nurture en het 50% nature en 50% nurture kamp. Waarbij beide kampen nog geen waterdicht bewijs hebben geleverd.

Met het antwoord van Hiddema is dus weinig mis lijkt me. Aangezien er alleen discussie is waardoor het verschil ontstaat.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176996445
Prominenten Forum voor Democratie eisen hervormingen binnen partij – Lees De Brief

quote:
Drie prominente partijleden van Forum voor Democratie hebben zich aangesloten bij het geroyeerde lid Robert de Haze Winkelman in zijn kritiek op de organisatiestructuur van de partij van Thierry Baudet. Ze roepen op tot meer interne democratie en eisen het vertrek van penningmeester en mede-oprichter van de partij Henk Otten. Dat staat in een brief in het bezit van TPO.

Het gaat om Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout. Zij waren alle drie kandidaat-leden voor de Tweede Kamer - op plaatsen 8, 12 en 17 - en lokaal actief in Overijssel, Amsterdam en Utrecht.

Maandagavond maakte de partijtop van Forum voor Democratie bekend dat ze van twee leden het lidmaatschap hebben beëindigd wegens 'dreigementen en kwaadsprekerij'. Het gaat om twee voormalige VVD'ers, Robert de Haze Winkelman en zijn vrouw Betty Jo Wevers.

Paul Frentrop vertelde maandag aan TPO dat hij in beeld was als partijvoorzitter maar dat dat niet doorging vanwege een meningsverschil. Wel stelde hij loyaal te blijven aan de partij.
Okee, wat nu? Nu zijn er drie prominenten die die Haze Winkelman steunen dus.

De Brief:

quote:
Beste mede FVD'ers

Het royement van Robert de Haze Winkelman en Betty-Jo Wevers heeft gisteren de media bereikt en dit is jullie vast niet ontgaan. Echter, deze twee critici staan niet alleen. Een grote groep intimi rond Thierry en partijleden van het eerste en tweede uur hebben de afgelopen maanden in toenemende mate aangedrongen op hervormingen en meer interne democratie. Soms met persoonlijke en emotionele oproepen om te voorkomen dat de onvrede naar buiten zou komen. Nu dat, helaas, toch is gebeurd willen we ons beraden met de 'TK-kandidaten' en 'provincieteams'/'Leusden-leden'. FVD is de partij waar we bij de komende verkiezingen op willen stemmen, voor willen gaan en pal voor willen staan. Maar door de enorme groei en onze missie van democratie is er nu een andere interne structuur nodig.

Omdat gedegen en gecontroleerde groei zo cruciaal was, werden er scouts aangewezen om de juiste mensen te zoeken en aan ons te binden. Een bestuursmail van 2-5-17 luidt: "Het eerste en belangrijkste doel, de komende maanden, is het formeren van besturen voor de provinciale afdelingen. We moeten dus in de eerste plaats bestuursleden vinden die het FVD-hart op de goede plaats hebben". In een mail van 4 oktober werd aan de teams gevraagd om 1) de politiek in de eigen provincie bij te houden, 2) door te gaan met het voeren van gesprekken en 3) mee te doen met de maandelijkse kadertrainingen.

-Er was een goed functionerend partijbureau, dat werd ingevuld door Saskia Koning. Om voor ons volstrekt onduidelijke redenen is eind november haar dienstverband beëindigd en is zij vervangen door een parttimer. Sindsdien is de communicatie tot ver onder het noodzakelijke minimum gedaald.

-De Recruiterbox is gevuld met honderden goede kandidaten (de meesten daarvan al gescreend) en ze worden niet teruggebeld. Sterker nog, vorige week werd de buitenwereld bericht dat geïnteresseerden zich konden aanmelden -nu voor de één van de vijf Regio's.

-De twee adviserende leden van het eerste uur, Robert de Haze Winkelman en zijn vrouw Betty-Jo Wevers hebben zich midden november teruggetrokken uit de organisatie. Ze waren ook niet aanwezig op de ledenvergadering en zijn nu beide geroyeerd.

-Nog voor de ledenvergadering op 25 november heeft Paul Frentrop zich teruggetrokken en is als interim voorzitter dus ook niet door de ledenvergadering benoemd tot voorzitter. Voor ons is de reden van zijn vertrek volstrekt onduidelijk.

-Op de Leusden-bijeenkomst in december zijn volkomen onverwachts de provinciale teams opgeheven. Al het werk dat belangeloos is gedaan door gemotiveerde vrijwilligers, is in de prullenbak verdwenen. Hele netwerken, zo waardevol voor een succesvolle partij die zich wortelt in het land, zijn weer uiteengerafeld. Volgens Henk Otten was deze stap nodig, omdat verschillende personen in de provincie zich te belangrijk voelden en FVD "kaapten". Het leidt echter tot onvrede en onbegrip bij vele, zo niet alle leden van de Provincieteams.

-Ook besloot het Bestuur op deze bijeenkomst de WhatsApp groepen op te heffen, waardoor dit communicatiekanaal er niet meer is. Dit terwijl er nooit een onvertogen woord is gewisseld, er nooit is gelekt en alle FVD'ers in deze groepen zich als uiterst loyaal hebben bewezen.

Dat er onrust is, is dus logisch en kan blijken uit de onderlinge gesprekken op de (volgens het bestuur onwenselijke) WhatsApp groepen; uit de individuele mails van actieve leden aan het bestuur, met meestal geen enkele reactie. Inderdaad, gecontroleerde groei is cruciaal, maar een opgelegd keurslijf creëert een angstcultuur waardoor de beste mensen zich afwenden. De bestuurlijke structuur van FVD, de operationele organisatie, dient uitmuntend en professioneel te zijn geregeld, zodat Thierry en Theo kunnen excelleren en er tegelijkertijd de ruimte is voor talenten om zich te ontwikkelen in democratisch verband.

Ondergetekenden hebben onderling hun zorgen gedeeld en hebben contact gezocht met het bestuur. Ook hebben wij een lijst met oplossingen voorgesteld. Wij denken aan:

Het houden van een Algemene Ledenvergadering op zondag 8 april met als voornaamste agendapunten:

Uitbreiding van het Bestuur naar zeven (7) leden;

Deze leden zijn onderworpen aan een rooster van opvolging; afzetbaar door de ALV bij normale, democratische, meerderheid van stemmen; en mogen niet meer dan twee termijnen van elk vier jaar vervullen.

Het aftreden van Henk Otten als penningmeester en zijn afscheid van het bestuur en zijn benoeming tot ere-lid in een adviserende functie.

Aanpassing van de Statuten in meer democratische zin en in overeenstemming met het verenigingsrecht;

Heroprichten van de provinciale afdelingen; schaduwfracties; functionerend partijbureau;

Benoemingen voor de diverse lijsten en functies op basis van gewogen kwaliteiten door een kundige commissie en niet langer arbitrair en solitair.

Een goed functionerende Commissie van Beroep die tezamen met een goed functionerende Raad van Toezicht voor de broodnodige checks and balances kan gaan zorgen.

Inmiddels heeft het bestuur op onze voorstel om over deze onderwerpen inhoudelijk te spreken, gereageerd met een uitnodiging. We nemen deze uitnodiging volgaarne aan. De andere reactie was het royement van Robert de Haze Winkelman en Betty-Jo Wevers.

Vóór het royement van bovengenoemde leden hebben wij er alles aan gedaan het ongenoegen intern te houden. Nu de kwestie naar buiten is gekomen willen we met jullie overleggen over de mogelijkheid van een Algemene Ledenvergadering, zoals geformuleerd.

Tot slot benadrukken wij nog maar eens, dat deze actie ons pijn doet en dat wij volledig achter Thierry Baudet en Forum voor Democratie staan. Juist daarom doen wij dit. Immers, juist Forum voor Democratie moet een open en democratisch gestructureerde partij zijn.

Met vriendelijke groet en graag jullie input,

Arthur Legger, Freek-Jan Berkhout, Gert Reedijk


[ Bericht 28% gewijzigd door Ryan3 op 06-02-2018 18:40:06 ]
I´m back.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 18:38:16 #104
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_176996527
LPF-taferelen
Laffe huichelaar
pi_176996536
Hee, er zit poep op de ventilator.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 18:39:10 #106
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176996539
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 18:38 schreef timmmmm het volgende:
LPF-taferelen
Ik denk eerlijk gezegd niet dat Nanninga 25 Kamerzetels haalt nadat ze Baudet hebben omgelegd.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 6 februari 2018 @ 18:42:50 #107
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_176996595
quote:
9s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 18:39 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Nanninga 25 Kamerzetels haalt nadat ze Baudet hebben omgelegd.
Bij gebrek aan een echte leider implodeert het ook zonder aanslagen.
Laffe huichelaar
pi_176996606
quote:
9s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 18:39 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Nanninga 25 Kamerzetels haalt nadat ze Baudet hebben omgelegd.
Het is te hopen dat de partij instort voordat dat gebeurt. Anders zitten we weer met 16 jaar "met Thierry zou alles beter zijn geweest".
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 18:44:13 #109
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176996623
quote:
9s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 18:43 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is te hopen dat de partij instort voordat dat gebeurt. Anders zitten we weer met 16 jaar "met Thierry zou alles beter zijn geweest".
Wiegel krijgt steeds meer concurrentie als de beste premier die Nederland nooit heeft gehad.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_176996672
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 18:34 schreef Ryan3 het volgende:
Prominenten Forum voor Democratie eisen hervormingen binnen partij – Lees De Brief

[..]

Okee, wat nu? Nu zijn er drie prominenten die die Haze Winkelman steunen dus.
Is deze soap al terug te zien op Netflix

pi_176996864
quote:
Baudet begrijpt niets van kritiek op rassenuitspraken FvD

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet snapt niets van de kritiek die zijn partij dinsdag over zich heen heeft gekregen na uitspraken van leden van Forum voor Democratie die een verband leggen tussen ras en intelligentie.

FvD-kamerlid Theo Hiddema toonde zich dinsdag in een interview met De Telegraaf voorstander van de rassentheorie dat er een verband bestaat tussen ras en intelligentie. Hij schaarde zich achter de uitspraken van Yernaz Ramautarsing, de nummer 2 op de kandidatenlijst van FvD in Amsterdam, die racisme op de arbeidsmarkt koppelde aan IQ en afkomst.

<...>
Thierry begrijpt er niks van. Hij zal wel denken... "dat negers dommer zijn is toch gewoon een wetenschappelijk feit?"
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:00:28 #112
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_176996891
Baudet vindt zijn partij niet racistisch. „Integendeel. Racisme is onderscheid maken op basis van afkomst en dat willen wij absoluut niet. We willen iedereen gelijk behandelen”, aldus de FVD-leider. „Ik vind het ook wel grappig dat al die microfoons hier staan. Ik zie werkelijk het punt niet.”

De vraag of het ene volk slimmer is dan het andere laat hij „graag bij wetenschappers die daar onderzoek naar doen.” Het is in ieder geval geen FVD-beleid, stelt Baudet.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176996971
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 10:36 schreef Gijscoman het volgende:

[..]

Vooral het moderne rechtse denken. Beetje het reaganisme. Mark Lilla's The Past and Future Liberal geeft daar best een aardige inkijk in.
Bedankt voor de tip qua boek.

Persoonlijk vind ik het beleid van de kabinetten Kok vergeven van de neoliberale ellende en volgens mij heeft de politieke verschuiving daar best veel mee te maken.
Ergo de linkse (midden)partijen hebben daarin hun ideologie ernstig verzaakt en hard aan het neoliberalisme meegewerkt (onder invloed van de lobbycratie?).
(Wellicht ook (mede) een gevolg Fukuyama The End of History and the Last Man-denken?)
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_176997108
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:00 schreef Gohf046 het volgende:

De vraag of het ene volk slimmer is dan het andere laat hij „graag bij wetenschappers die daar onderzoek naar doen.” Het is in ieder geval geen FVD-beleid, stelt Baudet.
Hij zou zich natuurlijk wel moeten afvragen waarom zijn partijgenoten, waaronder de nummer 2, relaties tussen etniciteit en IQ zo interessant vinden. Als die dat nou ook eens "aan de wetenschap overlaten". (Niet dat het een erg zinvol wetenschappelijk vraagstuk is. Laten we wel wezen: niemand bij de FvD vindt het interessant dat Nederlanders gemiddeld langer zijn dan Italianen.)

Als men het nou toch niet belangrijk vindt en er zeker geen beleid op wil voeren, waarom zou men het dan uberhaupt ter sprake brengen? Vermijd dan gewoon alle (ongewenste?) schijn daarvan.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:11:16 #115
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176997145
Nog 3 prominente FvDers eisen hervormingen..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_176997158
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 11:56 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ach... Het onderwerp is al eerder langsgekomen. Natuurlijk zie ik het liever anders. Baudet ook vermoed ik. Maar de realiteit is weerbarstig. Ego's, rechtse opgefokte mensen, een nieuwe partij. Als je hier interne democratie in gooit weet je zeker dat de partij implodeert. Ook is het een beetje flauw. De partij is net nieuw, Baudet wil dat opzetten, en dan moet hij zelf maar de functie van lijsttrekker bekleden. De kans dat ie dan zegt: zo had ik het niet bedoeld, is groot.

Als het allemaal gestabiliseerd is, dan móéten ze van mij dit aanpassen of ik ben weg. Nu is dit eenvoudigweg de enige manier waarop het gaat. Daarmee is voor mij de kous toch echt af.
Dan zouden ze daar toch tenminste een planning voor moeten afgeven wat mij betreft.
Nu lijkt het voor mij steeds meer op de PVV.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_176997227
quote:
11s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:11 schreef Perrin het volgende:
Nog 3 prominente FvDers eisen hervormingen..
Yep, dat was te verwachten.

De FvD fans hier zijn van mening dat de partij eerst maar eens moet groeien voordat er nagedacht kan worden over een democratisering van de partij. Maar in de tussentijd moeten de nieuwe mensen die worden aangetrokken de dictatuur maar gewoon slikken, en die slikken dat niet.

Ik ben niet verbaasd.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176997239
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 12:02 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Nee, dat is wettelijk verplicht.

[..]

Nee, een partij waarin het bestuur het bestuur benoemt is geen democratie omdat de leden dan geen enkele inspraak hebben in wie de partij bestuurt. En aangezien het bestuur de dagelijkse gang van zaken bepaalt bepalen de leden dan dus welgeteld niets. Dat is inderdaad geen democratie.
Ik vraag me af hoe lang dat al is, zou de Rapaille-partij ook al een vereniging zijn geweest?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:18:48 #119
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_176997319
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:10 schreef Molurus het volgende:

[..]

Hij zou zich natuurlijk wel moeten afvragen waarom zijn partijgenoten, waaronder de nummer 2, relaties tussen etniciteit en IQ zo interessant vinden. Als die dat nou ook eens "aan de wetenschap overlaten". (Niet dat het een erg zinvol wetenschappelijk vraagstuk is. Laten we wel wezen: niemand bij de FvD vindt het interessant dat Nederlanders gemiddeld langer zijn dan Italianen.)

Als men het nou toch niet belangrijk vindt en er zeker geen beleid op wil voeren, waarom zou men het dan uberhaupt ter sprake brengen? Vermijd dan gewoon alle (ongewenste?) schijn daarvan.
Waaruit blijkt dat ze dat zo intressant vinden ? Hiddema en Yernaz geven slechts antwoord op een vraag die hun gesteld word.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176997395
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:18 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Waaruit blijkt dat ze dat zo intressant vinden ? Hiddema en Yernaz geven slechts antwoord op een vraag die hun gesteld word.
Ze geven heel onhandige antwoorden op die vraag.

Als ze nu beide hadden gezegd: "een eventuele relatie tussen etniciteit en IQ lijkt mij compleet oninteressant" zou er niets aan de hand zijn geweest.

Maar dat zeggen ze niet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:25:34 #121
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_176997483
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ze geven heel onhandige antwoorden op die vraag.

Als ze nu beide hadden gezegd: "een eventuele relatie tussen etniciteit en IQ lijkt mij compleet oninteressant" zou er niets aan de hand zijn geweest.

Maar dat zeggen ze niet.
Waarom zouden ze dat zo moeten zeggen? Als je dat intressant vind ben je meteen een racist ofzo?

Hoop poeha om niks als je het mij vraagt. De interne situatie bij het FvD lijkt me wat dat betreft een serieuzere zaak dan wat geneuzel waar sommige tere zieltjes niet tegen kunnen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176997514
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:25 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Waarom zouden ze dat zo moeten zeggen? Als je dat intressant vind ben je meteen een racist ofzo?
Ja. Zo werkt dat in de politiek. Aanvoelen wat voor uitspraken gevoelig liggen is onderdeel van het vak. En met een zeer controversieel onderwerp dat je naar eigen zeggen ieg niet politiek interessant vindt kun je echt niet voorzichtig genoeg zijn.

quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:25 schreef Gohf046 het volgende:

Hoop poeha om niks als je het mij vraagt. De interne situatie bij het FvD lijkt me wat dat betreft een serieuze zaak dan wat geneuzel waar sommige tere zieltjes niet tegen kunnen.
Ja en nee. Dit gedoe heeft zeker ook een uitwerking op wie wel/niet bereid is FvD te stemmen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176997565
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 12:53 schreef Mr.Major het volgende:
Het probleem is simpelweg: de partij is net nieuw. Er is geen fysieke organisatie. Er zijn geen fracties in gemeenteraden, er zijn geen prominenten die hun visie kunnen geven, benoemd kunnen worden. Wie moet het nieuwe bestuur worden? Een van de 21.000 leden die niemand kent? Moeten we dan kiezen uit 2000 man die zichzelf geschikt achten? Zijn de FvD leden ontevreden?

Wat gebeurd er met het FvD als je dit NU allemaal open gooit?
Het FvD zou op haar website ruimte kunnen maken voor wannabe bestuurders om zich via opiniestukken/politieke ideeën/voorstellen te profileren, tot op heden heb ik helaas vrijwel enkel Baudet gezien/gehoord.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:33:41 #124
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_176997681
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:27 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ja. Zo werkt dat in de politiek. Aanvoelen wat voor uitspraken gevoelig liggen is onderdeel van het vak. En met een zeer controversieel onderwerp dat je naar eigen zeggen ieg niet politiek interessant vindt kun je echt niet voorzichtig genoeg zijn.

[..]

Ja en nee. Dit gedoe heeft zeker ook een uitwerking op wie wel/niet bereid is FvD te stemmen.
Ja goed, maar ik heb een beetje het idee dat ze in een cirkeltje blijven praten. Dan kun je er voor kiezen om schijnheilig te gaan doen of gewoon zeggen wat je er van vind als het je gevraagd word.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  dinsdag 6 februari 2018 @ 19:34:45 #125
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_176997714
Ik snap er geen reet meer van.

1. Ollongren van D66 blaast hoog van de toren over zogenaamd racisme bij FvD op basis van Yernaz Raumatarsing's interview uit 2016

2. Baudet doet aangifte van smaad

3. Ollongren grijslacht dat ze liever een debat heeft over racisme dan een aangifte

4. Ook Kees Verhoeven van D66 gaat op Twitter tekeer en roept dat Baudet stelselmatig debatten ontloopt, laf is etc

5. Hiddema doet een duit in het zakje en onderschrijft wat Yernaz beweert

6. Klaver van GroenLinks boos op Hiddema, vraagt debat aan over racisme bij FvD. FvD steunt dit debat

7. D66 blokkeert het debat. Geen steun voor Klaver :')

WTF
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')