Alcoholist!quote:
Cool, waar at je dat?quote:
Ja zeg, dat kan toch niet? Niet in dit topic.quote:Op zaterdag 27 januari 2018 10:35 schreef Karzai het volgende:
[..]
die heb ik van internet geplukt vond het er leuk uitzien
Ham, champignons, kaas. Laten bezorgen maar hij smaakte anders dan anders zat een heel raar smaakje aanquote:
Kan je sowieso niet missen want:quote:
Wat een smakelijk uitziende pizzaquote:Op zaterdag 27 januari 2018 12:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Kan je sowieso niet missen want:
Lunch
[ afbeelding ]
Gewoon weer trek in zo een Italiaanse plaat.
Beetje vreemde combinatie.quote:Op zaterdag 27 januari 2018 19:10 schreef Montelly het volgende:
Moussaka met beetje garnaaltjes wat ik nog over had.
[ afbeelding ]
Ja moest op, ah ik merk het morgen wel 💩quote:
uit eten? Sushi. Morgen weer hoop ikquote:Op zaterdag 27 januari 2018 17:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat een smakelijk uitziende pizza
Ik ga straks sushi eten. Ook geen straf.
Heerlijk! Genietenquote:Op zaterdag 27 januari 2018 18:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Franse uiensoep vooraf, daarna fondue Savoyarde. Na ga ik zo beslissen @Parijs
Pilav ís toch rijst?quote:
Verdomd, jaquote:Op zaterdag 27 januari 2018 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Pilav ís toch rijst?
Hier kardemom chai
Is op zijn tijd ook lekker.quote:Op zaterdag 27 januari 2018 17:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een smakelijk uitziende pizza
Ieeeuwquote:Op zondag 28 januari 2018 18:54 schreef Montelly het volgende:
Aardappelgratin met zalmsnippers
[ afbeelding ]
Sta je nou te koken?quote:Op zondag 28 januari 2018 19:52 schreef Maghrebijnse het volgende:
Vlees is voor mijn ouders.
[ afbeelding ]
Ja eigenlijk wel. Is dat lamsvlees?quote:
Ik kook wel vaker, maar meer bakken. Ja, is lam.quote:Op zondag 28 januari 2018 19:57 schreef Montelly het volgende:
[..]
Ja eigenlijk wel. Is dat lamsvlees?
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 28 januari 2018 21:11 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Ik kook wel vaker, maar meer bakken. Ja, is lam.
quote:Op zondag 28 januari 2018 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Heel veel sushi, tempura, garnalen, kip, misosoep, lamskoteletje, gyoza, bolletje ijs, fruit en spekkoek
is dat lamquote:Op zondag 28 januari 2018 19:57 schreef Montelly het volgende:
[..]
Ja eigenlijk wel. Is dat lamsvlees?
nee robin neeeequote:Op zondag 28 januari 2018 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Vanavond kip met frieten en maiskolven. De kip gepekeld:
[ afbeelding ]
Ja tuurlijk, het is een simpel recept.quote:Op zondag 28 januari 2018 23:18 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Dank. Mag ik het recept van jouw schotel? Ziet er te lekker uit en wil die morgen maken.
Uit, dus veel meer dan sushiquote:Op dinsdag 30 januari 2018 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Afhaal of uit?
Thee en een appelkoek.
het lekkerst! Ik eet zoveel sushi enzo bij uit eten dat ik veel duurder uit zou zijn bij afhaal. En kwaliteit van all you can eat is niet slechter dan afhaal.quote:
Oh?quote:Op woensdag 31 januari 2018 09:24 schreef FutureFairytale het volgende:
En kwaliteit van all you can eat is niet slechter dan afhaal.
ik eet sushi in een restaurant waar na 5 rondes je blaadje weggehaald wordt dus niet onbeperkt (maar meer dan genoeg).quote:Op woensdag 31 januari 2018 13:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh?
Daar denkt de consumentenbond anders over:
https://www.consumentenbond.nl/voedingsmiddelen/test-sushi
Het zal vast niet super hygiënisch zijn in zulke tenten, maar het is gewoon lekker dus het zal wel Sushi puristenquote:Op woensdag 31 januari 2018 14:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik eet sushi in een restaurant waar na 5 rondes je blaadje weggehaald wordt dus niet onbeperkt (maar meer dan genoeg).
Geen sumo of shabu. Mochten er bacteriën in zitten, zijn die zo dood vanwege de flinke hoeveelheid wasabi die ik eet
De consumentenbond is een sushi-purist?quote:
Ja.quote:Op woensdag 31 januari 2018 15:09 schreef golfer het volgende:
[..]
De consumentenbond is een sushi-purist?
Iets meer dan de 16 blaadjes vanuit het recept, zo te zien.quote:
quote:Op woensdag 31 januari 2018 18:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Voor de oven
Recept:
[ afbeelding ]
Met ernaast:
[ afbeelding ]
Jup t hele bakje en het is heerlijk helemaal niet teveel saliequote:Op woensdag 31 januari 2018 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Iets meer dan de 16 blaadjes vanuit het recept, zo te zien.
Zeg jijquote:Op woensdag 31 januari 2018 18:34 schreef MCH het volgende:
[..]
Je kan ook eens een keer wat positiefs zeggen.
Vind dat altijd zo heftig qua smaak, in het recept al, en dan in de uitwerking nog twee keer zoveel ofzo, ik zou niks anders meer proeven denk ikquote:Op woensdag 31 januari 2018 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Iets meer dan de 16 blaadjes vanuit het recept, zo te zien.
Zie ik nou een rups kruipen?quote:Op woensdag 31 januari 2018 18:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Voor de oven
Recept:
[ afbeelding ]
Met ernaast:
[ afbeelding ]
Waarquote:
Heb ik ook laatst gekocht, nog niet gebruikt. Wat heb jij ermee gemaakt?quote:Op woensdag 31 januari 2018 19:52 schreef Perrin het volgende:
Vandaag grote zwarte kardemom voor het eerst zelf gebruikt, wat een heerlijke specerij is dat! Rokerig en aromatisch.
https://www.pit-pit.com/zwarte-kardemom.html
Ik heb het door zelfgemaakte rode pastasaus gegooid, samen met laurier en za'atar (soort pizzakruiden uit Midden-Oosten). Eindresultaat werd goedgekeurd door mevrouw Perrin.quote:Op woensdag 31 januari 2018 20:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb ik ook laatst gekocht, nog niet gebruikt. Wat heb jij ermee gemaakt?
Geen pizzakruiden joh datquote:Op woensdag 31 januari 2018 20:14 schreef Perrin het volgende:
[..]
Ik heb het door zelfgemaakte rode pastasaus gegooid, samen met laurier en za'atar (soort pizzakruiden uit Midden-Oosten). Eindresultaat werd goedgekeurd door mevrouw Perrin.
Nouja met majoraan, tijm, oregano, basilicum vind ik het wel beetje in de tomatensaus-hoek vallen..quote:Op woensdag 31 januari 2018 20:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Geen pizzakruiden joh dat
Maar interessante combinatie. Ik zat meer aan zoet te denken maar kan natuurlijk ook dit
Zo los erop en mee geroosterd niet hoor, vind het ook wel eens te overheersend maar zo niet gelukkigquote:Op woensdag 31 januari 2018 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Vind dat altijd zo heftig qua smaak, in het recept al, en dan in de uitwerking nog twee keer zoveel ofzo, ik zou niks anders meer proeven denk ik
Ik had opwarmcurry (van de week gemaakt) en stuk komkommer
Same here, maar met doppinda´squote:
Te zoet/zacht of te zuur/hard?quote:Op donderdag 1 februari 2018 10:46 schreef FutureFairytale het volgende:
Zure room crackers en een kutkiwi
Groeien die daar ook al?quote:
Heb ze al 2 weken in huis en zijn nog steeds te hardquote:
-weg-quote:Op donderdag 1 februari 2018 17:24 schreef Iwanius het volgende:
Lunch vanmiddag
[ afbeelding ]
Yup het is andermaal deze aloude"Moksi-meti" bij mijn favoriete Glurinamer.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Maar eens weer deze aloude Boilinger bubbel opengetrokken. Tis tenslotte donderdagmiddag.
hier ookquote:Op donderdag 1 februari 2018 20:56 schreef aloa het volgende:
Biertje...het is tenslotte bijna weekend
Zwarte kardemom in zoete gerechten? Niet doen.quote:Op woensdag 31 januari 2018 20:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Geen pizzakruiden joh dat
Maar interessante combinatie. Ik zat meer aan zoet te denken maar kan natuurlijk ook dit
Moet ik opsnorren, kom ik op terugquote:Op vrijdag 2 februari 2018 07:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zwarte kardemom in zoete gerechten? Niet doen.
Heb je Chinese of Indiase?
Grote peul is de Indiase, kleine peul (zo groot als de groene variant) is de Chinese..quote:Op vrijdag 2 februari 2018 07:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Moet ik opsnorren, kom ik op terug
Ik ken het nog niet verder, verpakking is nog dicht
Slurp! Genieten.quote:Op vrijdag 2 februari 2018 16:26 schreef Karzai het volgende:
vrijmibo blokjes old amsterdam met een beetje mosterd en een fuet, biertje erbij
vanavond spaghetti carbonara
Ik: Zacapa XO Gran Reserva.quote:Op vrijdag 2 februari 2018 20:06 schreef Perrin het volgende:
Plantation-rum is de lekkerste die ik ken.
Was Witte de With nog een beetje druk gisteren?quote:Op zaterdag 3 februari 2018 03:15 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik: Zacapa XO Gran Reserva.
Late avondhap
[ afbeelding ]
Mihoen, sui kau thong, pekingeend en choi sam groenten alias mixed bowl.
Aansluitend als afsluiter vd avond.
[ afbeelding ]
Frisje en Beiers biertje en sigaartje.
dat ziet er lekker uitquote:
Gestoomd.quote:Op zondag 4 februari 2018 13:46 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Precies goed gekookt ei! Hoeveel minuten heb je gekookt?
Heel toevallig dat mijn schoonvader mij vandaag heeft gevraagd om dat voor hem te maken omdat hij ziek is. Nu ben ik wel benieuwd van wie het het lekkerst smaaktquote:
Heb je een foto gemaakt?quote:Op maandag 5 februari 2018 19:22 schreef Maghrebijnse het volgende:
Gekookte aardappelen, bloemkool gefrituurd in een jasje en artisjok. Verder, staat er nu een cheesecake, die ik gemaakt heb in de oven. Zal zo daarvan een foto plaatsen.
Dat.quote:
Oe! Godenspul, dat dulce de leche!quote:Op dinsdag 6 februari 2018 14:10 schreef flipsen het volgende:
een boterham met dulce de leche voor ontbijt.
Ha, je hebt mijn dilemma opgelost!quote:
Fijn! Niettemin fascinerend: 'te vroeg voor cola' als het al middag is? Vertel!quote:Op dinsdag 6 februari 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ha, je hebt mijn dilemma opgelost!
Gij zult niet off topic reageren in dit topic. Ofzo Maar ik woon dus niet in NL en hier is het 10:41quote:Op dinsdag 6 februari 2018 14:26 schreef minilot het volgende:
Fijn! Niettemin fascinerend: 'te vroeg voor cola' als het al middag is? Vertel!
Zoveel spinaziequote:
quote:
Ziet er lekker uit.quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:00 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
Skrei met prei (en gebakken huid van de vis en gebakken grote garnalen, met tagliatelle)
Stamppot vandaag! Jouw gerecht ziet er ook geweldig goed uit. Wil je recept nog van zalm gratin.quote:
Thx scheetje, heb ik je gegevenquote:Op woensdag 7 februari 2018 19:03 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Stamppot vandaag! Jouw gerecht ziet er ook geweldig goed uit. Wil je recept nog van zalm gratin.
Ergens op 3de pagina, post 72quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:09 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Waar? Dan heb ik erover heen gelezen.
Het voedingscentrum is ook trots op je.quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:17 schreef flipsen het volgende:
Dus on topic Thuis broodje met leverworst en als toetje "slechts" 4 blokken chocola. Dus niet de hele reep, ik ben trots op mezelf
nu met foto:quote:Op woensdag 7 februari 2018 09:26 schreef realAIVD het volgende:
vanavond couscous met kikkererwten (en ui, paprika, chilipepertje, gember, rozijnen, bouillon, sinaasappelzest en -sap en een lente-uitje) met op de huid gebakken makreelfilet
Ziet er mooi uit, hoewel ik me afvraag hoe de couscous smaakt. Ik weet dat anderen de couscous koken en klaar, hetgeen me niks lijkt. Smaakt voor geen meter ( heb het een keer geprobeerd bij een Nederlander).quote:
Thanks!quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:47 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit, hoewel ik me afvraag hoe de couscous smaakt. Ik weet dat anderen de couscous koken en klaar, hetgeen me niks lijkt. Smaakt voor geen meter ( heb het een keer geprobeerd bij een Nederlander).
Was ook erg smakelijk. Heb het recept opgeslagen om in de toekomst vaker te maken. (als de skrei uit het seizoen is kan het natuurlijk ook met gewone kabeljauw).quote:
Stomen de couscous, heeeeeel lang. Urenlang met van dat special boter, smida noemen we het. Vervolgens stomen we de couscous opnieuw samen met de groeten. Gaat zeker 2 uur over heen.quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:56 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Thanks!
En het was lekker en enigszins pittig, want behalve de eerdergenoemde "couscous met kikkererwten en ui, paprika, chilipepertje, gember, rozijnen, bouillon, sinaasappelzest en -sap en een lente-uitje", zat er ook nog wat chilipoeder door.
Btw, ik kook de couscous niet, maar laat het wellen. Het vocht dat door de couscous opgenomen wordt is vnl sinaasappelsap en bouillon, inclu kooksappen van de overige ingredienten.
Couscous maak ik regelmatig op deze manier, de makreelfilet was nieuw...en gelukkig goed te doen :-)
Hoe maak jij couscous klaar?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |