24 dusquote:Op zaterdag 20 januari 2018 17:57 schreef Isabeau het volgende:
Geen flauw idee. Maar wel meer dan 4-8. Denk wel 2 per maand.
Zelf gemaakt of zelf besteld?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 17:52 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet gemiddeld 4 tot 8 pizza's per jaar, dat fluctueert een beetje.
En jullie?
Stomme leugenaar, je verpest mijn topic.quote:
1 of 2 per maand of 1 per 2 maanden, wat is het nou?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:11 schreef Fok-it het volgende:
1/2 keer per maand gemiddeld. Al heel lang geen pizza meer op bedenk ik me nu.
Ik lust haar rauwquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Stomme leugenaar, je verpest mijn topic.
Pas op of ik stuur LS op je af!!!
2 maanden per jaar pizza, dat bedoel ik.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:12 schreef MCH het volgende:
[..]
1 of 2 per maand of 1 per 2 maanden, wat is het nou?
Haha, nu wordt het nog ingewikkelder.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:12 schreef Fok-it het volgende:
[..]
2 maanden per jaar pizza, dat bedoel ik.
Je eet twee maanden per jaar pizza. Is dat een dieet of zo?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:12 schreef Fok-it het volgende:
[..]
2 maanden per jaar pizza, dat bedoel ik.
Klopt, ik heb ondergewicht dus. Pizza dieetquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je eet twee maanden per jaar pizza. Is dat een dieet of zo?
Tot nu toe dit jaar 0, dus daar gaat de berekening al de mist in.quote:
Kijk, dat lijkt erop!quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:40 schreef RIVDSL het volgende:
Met enige schaamte moet ik bekennen ongeveer 10 pizza's per maand te eten. Dus circa 120 per jaar, bijna altijd diepvriespizza's.
Juist vaak doordeweeks als ik geen tijd/zin heb om iets te kokenquote:
dit denk ikquote:Op zaterdag 20 januari 2018 17:57 schreef Isabeau het volgende:
Geen flauw idee. Maar wel meer dan 4-8. Denk wel 2 per maand.
Tomatensaus? En zo ja, wat doe je daarmee?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak er vanavond weer eentje, tonijn, kappertjes, ansjovis en buffelmozarella
Op vakantie eet je diepvries?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:
15 ongeveer. Vrijwel altijd zelfgemaakt. Behalve op vakantie.
Dit dusquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:00 schreef bascross het volgende:
Elke week een keer, dus 52 per jaar.
Voor een goeie pizza moet je dan ook niet naar de Pizzahut he. Of ga jij voor goeie burgers ook naar de Mcdonalds?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:55 schreef Colafles63 het volgende:
Net pizza gegeten bij de pizzahut in Rotterdam. Gewoon voor 1 grote pizza, een middel en een kleine + 2 voorgerechtjes en drie drankjes 70 euro kunnen aftikken. Voor bijzonder slechte slappe hap-pizza's. Nooit meer.
Nouja, een big mac is toch wel erg lekker hoorquote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:10 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Voor een goeie pizza moet je dan ook niet naar de Pizzahut he. Of ga jij voor goeie burgers ook naar de Mcdonalds?
Op zijn tijd. Maar het is qua kwaliteit natuurlijk nooit zo goed als andere tentjes. Net als dat een Pizzahut-pizza ook best prima weg te happen is maar een ekte Italiaanse pizza zal nooit het onderspit delvenquote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:30 schreef Colafles63 het volgende:
[..]
Nouja, een big mac is toch wel erg lekker hoor
Nouja, ik lees nu de recensies van die zaak en ik wou dat ik ze eerder had gelezen... Stuk voor stuk slechte beoordelingen....Voortaan maar Happy Italy ofzo.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:32 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Op zijn tijd. Maar het is qua kwaliteit natuurlijk nooit zo goed als andere tentjes. Net als dat een Pizzahut-pizza ook best prima weg te happen is maar een ekte Italiaanse pizza zal nooit het onderspit delven
NY-Pizza, Dominos echt verschrikkelijk slecht. Maakt me niet uit hoe goedkoop ze zijn.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:32 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Op zijn tijd. Maar het is qua kwaliteit natuurlijk nooit zo goed als andere tentjes. Net als dat een Pizzahut-pizza ook best prima weg te happen is maar een ekte Italiaanse pizza zal nooit het onderspit delven
Wat denk je zelf?quote:Op zaterdag 20 januari 2018 21:44 schreef Sadcopter het volgende:
Vorig jaar nul. Wel waldkornsnee met salami champignons en plak kaas in de pan. Soort vrijgezellen pizza maar ik noem het tosti. Telt die ook?
Ik denk het niet! Een Waldkorn is geen pizza. Mafkees.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 22:17 schreef Sadcopter het volgende:
[..]
Ik weet het niet jij bent hier topicleidster.
Om en nabijquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:00 schreef bascross het volgende:
Elke week een keer, dus 52 per jaar.
Daarom een stel ovenstenen. Anders lukt het hier ook niet (mijn oven gaat tot 275 ofzo.quote:Op zondag 21 januari 2018 03:23 schreef Aventura het volgende:
Ong 1x per maand, ik beleg ze dan zelf, met een bodem van de Jumbo (die is echt luchtig en knapperig). Ik heb een paar x zelf een bodem geprobeerd te maken maar m'n oven kan het niet, hetelucht en gaat maar tot 220 graden. Ik vind kant en klaar uit de diepvries ook lekker, maar manlief niet. Pizza in een restaurant of afhalen doen we niet, we hebben allebei tere darmpjes. Dan zitten we nadien op de pot.
Al eens geprobeerd om ze met enkel saus voor te bakken?quote:Op zondag 21 januari 2018 13:02 schreef Aventura het volgende:
Heb alles geprobeerd en dus ook een ovensteen. Maar met hetelucht is het gewoon niet afdoende. 't wordt allemaal wel gaar (net) maar niet krokant (genoeg). In een volgend huis neem ik een echte oven
Gebruik je circulatie? Niet doen.quote:Op zondag 21 januari 2018 13:02 schreef Aventura het volgende:
Heb alles geprobeerd en dus ook een ovensteen. Maar met hetelucht is het gewoon niet afdoende. 't wordt allemaal wel gaar (net) maar niet krokant (genoeg). In een volgend huis neem ik een echte oven
Doe ik ook. Men krijgt weleens genoeg van de Kogelvis. Oh nee.. alweer Kogelvis... Daarom dus af en toe ook pizza. De verhouding zal zo 58% de vis zijn en 42% pizza. Van die 42% ongeveer 65% zelfgemaakt en 35% besteld. Je moet wel van afwisseling houden natuurlijk. Maar dat doen wij wel.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:39 schreef Befbekje het volgende:
187.. Als alternatief voor kogelvis..
Ik vind dit wel tellen eigenlijk. Het is in principe iets van deeg met een prutje daarop. De Italiaan zal het ook goed rekenen denk ik.quote:
quote:Op zondag 21 januari 2018 16:38 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik vind dit wel tellen eigenlijk. Het is in principe iets van deeg met een prutje daarop. De Italiaan zal het ook goed rekenen denk ik.
Prachtige vrouw... Op z'n Jan Mulders uitgesproken. Het gaat natuurlijk hier niet over de definitie van wat een pizza precies is. Maar als je dus wat broodjes met boter in de pan gooit en je doet daar iets op van tomaat en wat smaakmaker en smeltende kazen dan is het voor mij gewoon een pizza. En voor de Italiaan ook w.s. Ze zullen dat best eens doen. Qua smaakbeleving zal er niet zoveel verschil zijn.quote:
Ik durf te wedden dat je op de 100 Italianen er met moeite eentje zou vinden die het met je eens is. Ik vind het echt absurd wat je zegt. En ben geschokt dat je blijkbaar serieus bent.quote:Op zondag 21 januari 2018 17:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Prachtige vrouw... Op z'n Jan Mulders uitgesproken. Het gaat natuurlijk hier niet over de definitie van wat een pizza precies is. Maar als je dus wat broodjes met boter in de pan gooit en je doet daar iets op van tomaat en wat smaakmaker en smeltende kazen dan is het voor mij gewoon een pizza. En voor de Italiaan ook w.s. Ze zullen dat best eens doen. Qua smaakbeleving zal er niet zoveel verschil zijn.
Mijn schoonzus en nichtjes zijn Italiaans. En dan heb je ze allemaal bij elkaar (met vele familie) en ze vinden dat echt ook hoor. Ik begrijp wel mevrouw Ook dat het wereldbeeld wankelt. Maar ik heb dus het vermoeden dat U geen Italiaanse mensen kent. Ze zijn leuk en zeer easy going. En zij noemen een ding van brood in de koekenpan met wat tomatendingen en prutje inderdaad een "pizza". Zij zijn niet zo moeilijk wat dat betreft.quote:Op zondag 21 januari 2018 17:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik durf te wedden dat je op de 100 Italianen er met moeite eentje zou vinden die het met je eens is. Ik vind het echt absurd wat je zegt. En ben geschokt dat je blijkbaar serieus bent.
Ze zijn gewoon beleefd.quote:Op zondag 21 januari 2018 17:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mijn schoonzus en nichtjes zijn Italiaans. En dan heb je ze allemaal bij elkaar (met vele familie) en ze vinden dat echt ook hoor. Ik begrijp wel mevrouw Ook dat het wereldbeeld wankelt. Maar ik heb dus het vermoeden dat U geen Italiaanse mensen kent. Ze zijn leuk en zeer easy going. En zij noemen een ding van brood in de koekenpan met wat tomatendingen en prutje inderdaad een "pizza". Zij zijn niet zo moeilijk wat dat betreft.
Nou nee. Dat kun je niet zeggen van ze. Maar wel dat ze het allemaal niet zo serieus nemen als dat wij (en vooral jij) dat doen. Het lijkt echt dat wij heel serieus nemen wat een pizza precies is en de echte Italiaan doet dat helemaal niet.quote:
Ja, sorry hoor, maar daarvoor heb ik teveel kookprogramma's gezien in Italië en buiten Italië. Ze gaan daar al schuimbekken als je ergens basilicum in pleurt waar dat niet hoort. Als ze ergens nou nièt die instelling van "als het maar lekker is" hebbn is het in Italië wel. En het verhaal van een schoonzus in Zeeland doet daar helemaal niks aan af.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nou nee. Dat kun je niet zeggen van ze. Maar wel dat ze het allemaal niet zo serieus nemen als dat wij (en vooral jij) dat doen. Het lijkt echt dat wij heel serieus nemen wat een pizza precies is en de echte Italiaan doet dat helemaal niet.
Dat is wel grappig trouwens. Dat wij daar dus heel pragmatisch over zijn en het allemaal denken te weten. En dat het de Italiaan niet zoveel interesseert als ie maar lekker eet.
Sterker nog. Als de pasta niet zo is als mama het thuis maakt is het al niet te vreten.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, sorry hoor, maar daarvoor heb ik teveel kookprogramma's gezien in Italië en buiten Italië. Ze gaan daar al schuimbekken als je ergens basilicum in pleurt waar dat niet hoort. Als ze ergens nou nièt die instelling van "als het maar lekker is" hebbn is het in Italië wel. En het verhaal van een schoonzus in Zeeland doet daar helemaal niks aan af.
Dit gaat niet over pretentieuze Hollanders, dit gaat over "het moet per se zoals mamma het doet" Italianen. En dat is geen sprookje.
Juist ja. Maar leg dat Bart maar eens uit, die heeft namelijk een schoonzus. Dus die weet het beter.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:34 schreef Tem het volgende:
[..]
Sterker nog. Als de pasta niet zo is als mama het thuis maakt is het al niet te vreten.
Oh, jij gaat er zelfs de deur voor uit?quote:Op zondag 21 januari 2018 18:36 schreef Trashcanman het volgende:
Tussen de 5 en 10? Liefst in mijn favo pizzatent.
Het tentje staat tegenover de poolhal waar ik zo af en toe heen ga, goed te combineren.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, jij gaat er zelfs de deur voor uit?
Heeft niet bijna iedereen die pretentie?quote:Op zondag 21 januari 2018 18:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Juist ja. Maar leg dat Bart maar eens uit, die heeft namelijk een schoonzus. Dus die weet het beter.
Nou, vooruit dan.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:40 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Het tentje staat tegenover de poolhal waar ik zo af en toe heen ga, goed te combineren.
Ik denk dat ik haar even ga doorverbinden rechtstreeks. Dit is zo zwaar man. Misschien dat de Italiaanse familie wat Boers is en dat ze niet van Palermo komen waar je meteen doodgeschoten wordt voor die dingen.... Maar ik begin te vermoeden dat jelui totaal geen Italianen kent persoonlijk. En dat er enkel een foutief beeld leeft van hoe jelui precies denkt te weten hoe hun modus operandi werkt. Zeer hoogmoedig allemaal en typisch Nederlands die gemankeerde eigenwijsheid.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Juist ja. Maar leg dat Bart maar eens uit, die heeft namelijk een schoonzus. Dus die weet het beter.
Volgens mij is het godsonmogelijk om géén Italiaan persoonlijk te kennen. Maar jij doelt op een export Italiaan? Eentje die het eigen land ontvlucht is?quote:Op zondag 21 januari 2018 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik denk dat ik haar even ga doorverbinden rechtstreeks. Dit is zo zwaar man. Misschien dat de Italiaanse familie wat Boers is en dat ze niet van Palermo komen waar je meteen doodgeschoten wordt voor die dingen.... Maar ik begin te vermoeden dat jelui totaal geen Italianen kent persoonlijk. En dat er enkel een foutief beeld leeft van hoe jelui precies denkt te weten hoe hun modus operandi werkt. Zeer hoogmoedig allemaal en typisch Nederlands die gemankeerde eigenwijsheid.
Voor Berlusconi inderdaad. Alvast voor de zekerheid. Maar Beste Robin, Mevrouw Ook... Hoe kan dat nou dat we zo pretentieus doen over wat een pizza nou precies is... Boeit het echt als de goedwillende amateur 4 witte boterhammen bakt in echte Boter en daar dingen van tomaten en diverse groenten in verwerkt. Men verkrijgt dan toch gewoon een "poor man's" pizza lijkt me? Wat geeft dat nou? En die mensen eten lekker dan. Wie zijn wij dan om daar iets van te zeggen?quote:Op zondag 21 januari 2018 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij is het godsonmogelijk om géén Italiaan persoonlijk te kennen. Maar jij doelt op een export Italiaan? Eentje die het eigen land ontvlucht is?
Ja, dat is dus wat ik al beweerde: jij kent i.r.l. geen levende Italiaan. Je hebt een perceptie van hoe dat beestje denkt maar je hebt dat nimmer aan de praktijk getoetst. En daar werkt het dus behoorlijk anders als waar jij zo van overtuigd bent. Ik ga dit slechts 1 keer zeggen.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe helemaal niet pretentieus. Dat is de grap.
Een pizza is gewoon een pizza. Klaar.
Een boterham belegd met soort van dezelfde ingredienten is geen pizza.
Een boterham met gebakken uien is geen uiensoep.
Een boterham met jam is geen gebakje.
Een boterham met tomaat is geen pasta met tomatensaus.
Een boterham met ei en ham is een quiche.
Een boterham is een boterham. Een pizza is een pizza.
En daar bovenop heb je nog het issue dat Italianen al helemaaaaaaaal gaan stijgeren als je hun gerechten niet maakt zoals het hoort. Die gaan echt niet accepteren dat je een boterham pizza noemt.
Dat is helemaal niet zo gek omdat het ding in principe een voorgerecht is.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:17 schreef einzeinz het volgende:
Toch zeker 24 hoor, eet er eentje om de 2 weken. Kan eigenlijk zelfs meer worden, zou in staat zijn om elke week pizza te eten.
Eigenlijk mag je dat aantal nog hoger leggen, soms eet ik 2 pizza's omdat 1tje te weinig is en ik vaak nog honger heb.
Dit is heel erg waar.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, sorry hoor, maar daarvoor heb ik teveel kookprogramma's gezien in Italië en buiten Italië. Ze gaan daar al schuimbekken als je ergens basilicum in pleurt waar dat niet hoort. Als ze ergens nou nièt die instelling van "als het maar lekker is" hebbn is het in Italië wel. En het verhaal van een schoonzus in Zeeland doet daar helemaal niks aan af.
Dit gaat niet over pretentieuze Hollanders, dit gaat over "het moet per se zoals mamma het doet" Italianen. En dat is geen sprookje.
Of je kan gewoon helemaal niet koken. Misschien dat ze dat bedoelden. Ik kan me niet voorstellen dat er discussie ontstaat over een kruidje al of niet aanwezig. Het is waarschijnlijker dat je er dan gewoon niets van kunt. En dat het derhalve gewoon niet zo lekker was. De Italiaan staat daar wel voor, voor lekker eten.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:24 schreef capricia het volgende:
[..]
Dit is heel erg waar.
Italianen zijn op het belachelijke af, wat ‘hun’ recepten betreft.
Heb een keer kruiden in de ragù gedaan.
‘Wat is dat!!!??’ Kreeg ik terug.
Het gerecht werd dan ook niet meer aangeraakt door hun.
Ja, en al die chefs die in Italië een tv programma opnemen en wiens eten niet wordt gegeten omdat er een kruidje teveel of te weinig in zit, die kunnen ook niet koken? Jamie Oliver, Rick Stein, Keith Floyd, noem maar op. Allemaal maken ze het mee.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Of je kan gewoon helemaal niet koken. Misschien dat ze dat bedoelden. Ik kan me niet voorstellen dat er discussie ontstaat over een kruidje al of niet aanwezig. Het is waarschijnlijker dat je er dan gewoon niets van kunt.
Ach mevrouw Ook, er is wel een kern qua serieusheid. Maar ik mag er ook graag de draak mee steken als het m.i. wat te serieus gaat. Die dingen van heel serieus over dingen van voedsel en vooral hoe wij de dingen zo zeer zeker denken te weten. Dat neem ik niet zo serieus inderdaad. Bescheidenheid is gepast.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben anders ook serieus. Zit jij hier een beetje te geinen dan?
Maarja, dat zijn allemaal geen schoonzussen van Bart. Klopt dus geen reetje van wat die gasten beweren. Waardeloze chefs, stuk voor stuk.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en al die chefs die in Italië een tv programma opnemen en wiens eten niet wordt gegeten omdat er een kruidje teveel of te weinig in zit, die kunnen ook niet koken? Jamie Oliver, Rick Stein, Keith Floyd, noem maar op. Allemaal maken ze het mee.
Oh, ik kreeg anders wel die indruk dat jij heel zeker denkt te weten dat Italianen heel losjes zijn wat betreft hun culinaire erfgoed en ze alles wel prima vinden zolang het maar lekker is.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ach mevrouw Ook, er is wel een kern qua serieusheid. Maar ik mag er ook graag de draak mee steken als het m.i. wat te serieus gaat. Die dingen van heel serieus over dingen van voedsel en vooral hoe wij de dingen zo zeer zeker denken te weten. Dat neem ik niet zo serieus inderdaad. Bescheidenheid is gepast.
Mijn Italiaanse familie i.i.g. wel. Zij zijn zeer easy going. En ik heb derhalve niet de indruk dat "De Italiaan" daarom heel anders opereert. Maar het zou kunnen. Misschien is het niet goed om te generaliseren en het eigen referentiekader als waarheid te zien. Maar men spreekt dus vanuit de eigen ervaring en veel meer kan je niet doen. Het zou kunnen dat de Volkskrant iets heel anders stelt maar je kunt het enkel zo zien als dat je het ervaart met de Italiaanse familie.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik kreeg anders wel die indruk dat jij heel zeker denkt te weten dat Italianen heel losjes zijn wat betreft hun culinaire erfgoed en ze alles wel prima vinden zolang het maar lekker is.
Nou als iemand die wel levende italianen kent en er vaak is geweest. Dit is hoe het werkt. Italianen moeten (vaak) eten zoals hun moeder dat deed en niet anders. Je kan het nooit generaliseren voor de gehele bevolking maar een groot deel denkt wel zo helaas.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat is dus wat ik al beweerde: jij kent i.r.l. geen levende Italiaan. Je hebt een perceptie van hoe dat beestje denkt maar je hebt dat nimmer aan de praktijk getoetst. En daar werkt het dus behoorlijk anders als waar jij zo van overtuigd bent. Ik ga dit slechts 1 keer zeggen.
Mijn pizza is bijna klaar De tweede keer al deze maand.quote:Op zondag 21 januari 2018 20:11 schreef Tem het volgende:
[..]
Maar ik volg het advies op van de moderator op en laat de discussie voor wat het is.
Oh, het je hebt nu al een hele Italiaanse familie? Net was het alleen nog een schoonzus.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:58 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mijn Italiaanse familie i.i.g. wel
Ach, het zou best zo kunnen zijn dat het zeer kleine groepje wat ik ken niet representatief is voor de Italiaanse bevolking. Ik heb de wijsheid wat dat betreft niet in pacht als doe ik wel vaak alsof. En eten als ze bij hun Moeder deden moeten ze maar blijven doen. Ik zal daar verder niet mee zitten.quote:Op zondag 21 januari 2018 20:12 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Nou als iemand die wel levende italianen kent en er vaak is geweest. Dit is hoe het werkt. Italianen moeten (vaak) eten zoals hun moeder dat deed en niet anders. Je kan het nooit generaliseren voor de gehele bevolking maar een groot deel denkt wel zo helaas.
Heeft niet zoveel te maken met kook-skills. Daar zijn de recepten te simpel voor.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Of je kan gewoon helemaal niet koken. Misschien dat ze dat bedoelden. Ik kan me niet voorstellen dat er discussie ontstaat over een kruidje al of niet aanwezig. Het is waarschijnlijker dat je er dan gewoon niets van kunt. En dat het derhalve gewoon niet zo lekker was. De Italiaan staat daar wel voor, voor lekker eten.
Chique.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:42 schreef borbit het volgende:
Maandag en woensdag uit de diepvries. Donderdag, vrijdag en zaterdag bestel ik op werk (gratis). Dus zeg maar (2*52)+(3*50)=254 (heb 2 weken vakantie per jaar) Dinsdag doe ik koken of brood eten. Zondag bij de ouders.
Jij bent raar. En je praat raar.quote:Op zondag 21 januari 2018 20:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ach, het zou best zo kunnen zijn dat het zeer kleine groepje wat ik ken niet representatief is voor de Italiaanse bevolking. Ik heb de wijsheid wat dat betreft niet in pacht als doe ik wel vaak alsof. En eten als ze bij hun Moeder deden moeten ze maar blijven doen. Ik zal daar verder niet mee zitten.
De reden dat de Italiaanse keuken zo mooi en gevarieerd is, is dat elke dorp zijn eigen Trademark recepten heeft.quote:Op zondag 21 januari 2018 20:12 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Nou als iemand die wel levende italianen kent en er vaak is geweest. Dit is hoe het werkt. Italianen moeten (vaak) eten zoals hun moeder dat deed en niet anders. Je kan het nooit generaliseren voor de gehele bevolking maar een groot deel denkt wel zo helaas.
Ik heb niks gezegd over de smaak, die natuurlijk uitzonderlijk is. Ik heb zelf italiaanse familie en dat is toch wel een voorrecht.quote:Op maandag 22 januari 2018 10:32 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De reden dat de Italiaanse keuken zo mooi en gevarieerd is, is dat elke dorp zijn eigen Trademark recepten heeft.
In dorp a moet kruid x in de saus, terwijl in dorp b for wordt gezien als heiligschennis.
Dat veel Italianen de keuken van hun moeder als voorbeeld nemen is ook mijn ervaring. Maar lekker eten doen ze daar wel. Vrijwel overal krijg je daar beter eten dan in de rest van Europa.
quote:Op maandag 22 januari 2018 10:32 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De reden dat de Italiaanse keuken zo mooi en gevarieerd is
Echt waar.quote:
Tomaten zijn pas wat van de latere tijd in de Italiaanse keuken naar ik meen.quote:Op maandag 22 januari 2018 14:24 schreef capricia het volgende:
[..]
Echt waar.
Je moet eens weten hoeveel soorten tomaten en pasta's er zijn..heel gevarieerd.
Dit, makkelijk en lekker. Soms weken dat het zelfs 2 keer per week is, maar daar staan dan ook salade dagen tegenoverquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:00 schreef bascross het volgende:
Elke week een keer, dus 52 per jaar.
Jaja. De italiaanse keuken is een van de beste ter wereld. Gevarieerd en van eenvoudig en boerenkeuken tot aardig geraffineerd. Per inwoner al helemaal.quote:
Wat jij wil joh.quote:Op maandag 22 januari 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Jaja. De italiaanse keuken is een van de beste ter wereld. Gevarieerd en van eenvoudig en boerenkeuken tot aardig geraffineerd. Per inwoner al helemaal.
0 pizza en 0 seks.quote:Op dinsdag 23 januari 2018 07:37 schreef MCH het volgende:
Ik wil graag een topicwending. Eten jullie vaker pizza per jaar of hebben jullie vaker seks?
Vaker seks.quote:Op dinsdag 23 januari 2018 07:37 schreef MCH het volgende:
Ik wil graag een topicwending. Eten jullie vaker pizza per jaar of hebben jullie vaker seks?
quote:Op maandag 22 januari 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Jaja. De italiaanse keuken is een van de beste ter wereld. Gevarieerd en van eenvoudig en boerenkeuken tot aardig geraffineerd. Per inwoner al helemaal.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een pizzaatje of 25 per jaar denk ik, zelf gemaakt of restaurant. Diepvries alleen onvrijwillig.Siesta & Fiesta!
Vierentwintig!quote:
Wat zit er dan allemaal op?quote:Op woensdag 24 januari 2018 15:42 schreef BasEnAad het volgende:
Echt veel te vaak, ik eet ook veel te zout vaak.
Afhaalpizza, zelf maken of diepvries, ik eet meerdere keren per week pizza
Mijn favorieten zijn wel met ansjovis, kappertjes of met salami/tonijn.quote:
Deze week.quote:
En ook nog groente?quote:Op woensdag 24 januari 2018 16:29 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Mijn favorieten zijn wel met ansjovis, kappertjes of met salami/tonijn.
Maar dat betekent niet dat een pizza met groenten niet lekker is.quote:Op donderdag 25 januari 2018 10:54 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Pizza eet je nou niet direct om het gezonde aspect...
Ik eet graag pizza's met groentequote:Op donderdag 25 januari 2018 10:57 schreef Felagund het volgende:
[..]
Maar dat betekent niet dat een pizza met groenten niet lekker is.
Ontopic, zon 1/2 keer maand denk ik.
Zeer verstandig.quote:Op donderdag 25 januari 2018 14:31 schreef fespo het volgende:
sinds ik ben verhuisd ga ik zo'n 1x per maand naar de shoarma tent, die maakt lekkere dunne pizza's en die eet ik daar dan ook op.
Bestaan er geen Aziatische pizza's?quote:Op zaterdag 27 januari 2018 04:34 schreef Iwanius het volgende:
Gemiddeld genomen 4 of 5 x als ik er behoefte aan heb. Ik kan makkelijk zonder want eet het liefst Aziatisch.
Pizza babi pangang. Of pizza Singapore. Ja, die bestaan en zijn niet verkeerd.quote:Op zondag 28 januari 2018 22:05 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Bestaan er geen Aziatische pizza's?
Zelf afhalen bij Domino's?quote:Op zondag 28 januari 2018 22:09 schreef ManianMan het volgende:
1x per maand zeker zelf afhalen laten bezorgen of zelf maken. Diepvries pizza nauwelijks blegh
Nee domino's noemenquote:
Is dat onze fok!-held die eten weggooit?quote:
Een tijdje terug bestelden fokkers regelmatig ongevraagd pizza voor hem. Dit was er 1 van 35 euro met driedubbel bacon, driedubbel kaas, driedubbel shoarma en driedubbel chiliflakes. Hij had wel gegeten ervan, maar door de vetheid moest hij live op camera alles weer uitkotsen. Toen heeft hij de rest weggegooid. Zonde wel.quote:Op zondag 28 januari 2018 23:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Is dat onze fok!-held die eten weggooit?
Wtf dat is nog een flinke pizza ook.quote:Op maandag 29 januari 2018 02:42 schreef nostra het volgende:
[..]
Een tijdje terug bestelden fokkers regelmatig ongevraagd pizza voor hem. Dit was er 1 van 35 euro met driedubbel bacon, driedubbel kaas, driedubbel shoarma en driedubbel chiliflakes. Hij had wel gegeten ervan, maar door de vetheid moest hij live op camera alles weer uitkotsen. Toen heeft hij de rest weggegooid. Zonde wel.
Dat dus, die Dominos en New York shit is geen pizza maar smerige troep.quote:
Italian bestellen bij Domino's, dan heb je niet zo'n homp deeg.quote:Op maandag 29 januari 2018 10:43 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Dat dus, die Dominos en New York shit is geen pizza maar smerige troep.
Vieze bodems met dikke randen.
De tenten waar je een fatsoenlijke Italiaanse Pizza kunt door laten bezorgen zijn op één hand te tellen.
Zelfs als je in een grote stad woont.
I know, maar komt nog steeds niet in de buurt van een Italiaanse pizza.quote:Op maandag 29 januari 2018 23:49 schreef yosander het volgende:
[..]
Italian bestellen bij Domino's, dan heb je niet zo'n homp deeg.
LIF / [Drugs] - Alle vragen & antwoorden over alle soorten drugs - #1quote:Op maandag 29 januari 2018 22:33 schreef ChefvanOekels het volgende:
Weet iemand trouwens waar het drugstopic heen is?
Vaker pizza.quote:Op dinsdag 23 januari 2018 07:37 schreef MCH het volgende:
Ik wil graag een topicwending. Eten jullie vaker pizza per jaar of hebben jullie vaker seks?
Komt dat imago niet van de Amerikaanse versie van pizza?quote:Op maandag 12 februari 2018 15:39 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Vaker pizza.
Ik eet eens per 3 weken pizza ofso.
Zit op fok! he.
Wat is er eigenlijk voor negatiefs aan een pizza?
Die vette meuk van de shoarmaboer, dat snap ik. Maar gewoon een echte pizza? Zelf gemaakt of van een echte pizzeria. Kan me niet voorstellen.
Deeg, tomatensaus, beetje kaas, groenten, vis, vlees... Dat kan niet ongezond zijn. Vanwaar dat imago?
Waarom haal je een carbonara als het zo makkelijk is?quote:Op dinsdag 23 januari 2018 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:
2 keer per maand of zo, ik haal ook nog weleens de spaghetti carbonara. Ik zou het veel vaker eten als de lekkerste pizzeria's ook zouden bezorgen. Er zit er wel eentje dichtbij maar die heeft maar een paar lekkere. De beste is bijna 10 minuten fietsen en dan zijn ze vaak te koud bij aankomst.
Het is vooral stevig in de kilocalorieën. Bodempje pakt daarin het merendeel.quote:Op maandag 12 februari 2018 15:39 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Vaker pizza.
Ik eet eens per 3 weken pizza ofso.
Zit op fok! he.
Wat is er eigenlijk voor negatiefs aan een pizza?
Die vette meuk van de shoarmaboer, dat snap ik. Maar gewoon een echte pizza? Zelf gemaakt of van een echte pizzeria. Kan me niet voorstellen.
Deeg, tomatensaus, beetje kaas, groenten, vis, vlees... Dat kan niet ongezond zijn. Vanwaar dat imago?
Maar het deeg is niet een instant dikmaker toch? Beetje dezelfde bestandsdelen als brood.quote:Op maandag 12 februari 2018 16:47 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Het is vooral stevig in de kilocalorieën. Bodempje pakt daarin het merendeel.
Dik, veel kaas, nog meer vette worst...quote:Op maandag 12 februari 2018 15:40 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Komt dat imago niet van de Amerikaanse versie van pizza?
Ach, dunne bodem. Alleen wat mozzarella en geen vette worst maar wel wat groenten. Scheelt.een hoop.quote:Op maandag 12 februari 2018 16:47 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Het is vooral stevig in de kilocalorieën. Bodempje pakt daarin het merendeel.
Halen is ook makkelijk, en een stuk lekkerder. Ben nooit zo onder de indruk van die makkelijke carbonara's, van de meeste restaurantcarbonara's ook niet.quote:Op maandag 12 februari 2018 15:40 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Waarom haal je een carbonara als het zo makkelijk is?
Heb je ze daarna ook opgegeten? Dat is waar dit topic om draaitquote:Op maandag 12 februari 2018 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond twee pizza’s gemaakt
Een met artisjokken ham en mozzarella de ander met tonijn, kappertjes en ansjovis plus mozzarella
Kijk! Wat betreft ingedierte op de pizza: Less is more.quote:Op maandag 12 februari 2018 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond twee pizza’s gemaakt
Een met artisjokken ham en mozzarella de ander met tonijn, kappertjes en ansjovis plus mozzarella
Juistquote:Op maandag 12 februari 2018 21:50 schreef capricia het volgende:
[..]
Kijk! Wat betreft ingedierte op de pizza: Less is more.
Wat is een moeilijke carbonara dan?quote:Op maandag 12 februari 2018 19:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Halen is ook makkelijk, en een stuk lekkerder. Ben nooit zo onder de indruk van die makkelijke carbonara's, van de meeste restaurantcarbonara's ook niet.
Mwoah valt mee, gaat sowieso gewoon vrij veel deeg in. Bodem bevat al snel meer dan 500kcal en dan zit je onder de 150gram bloem. Beetje kaas erbij en wat ander beleg en je zit relatief hoog. Kan prima natuurlijk, maar voor mensen die op hun lijn letten is het geen slimme keuze.quote:Op maandag 12 februari 2018 18:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ach, dunne bodem. Alleen wat mozzarella en geen vette worst maar wel wat groenten. Scheelt.een hoop.
Kcal tellen en elke lol ontzeggen werkt contraproductiefquote:Op dinsdag 13 februari 2018 16:58 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Mwoah valt mee, gaat sowieso gewoon vrij veel deeg in. Bodem bevat al snel meer dan 500kcal en dan zit je onder de 150gram bloem. Beetje kaas erbij en wat ander beleg en je zit relatief hoog. Kan prima natuurlijk, maar voor mensen die op hun lijn letten is het geen slimme keuze.
Dat zeg ik toch ook niet? Maar pizza is gewoon een vrij zware maaltijd en is daardoor voor de gemiddelde eter ongezonder dan alternatievenquote:Op dinsdag 13 februari 2018 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kcal tellen en elke lol ontzeggen werkt contraproductief
Veel verstandiger is het gewoon niet te snoepen, snacken, frisdrank of zoete sapjes drinken of suiker in je koffie te nemen.
Een hongerregieme is geen goede strategie af te vallen.
tenzij je een topatleet bent zie ik niet wat 1 pizza verkeerd kan doen.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 17:42 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch ook niet? Maar pizza is gewoon een vrij zware maaltijd en is daardoor voor de gemiddelde eter ongezonder dan alternatieven
Eerst had je het over teveel kcal en nu is het ineens ongezond?quote:Op dinsdag 13 februari 2018 17:42 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch ook niet? Maar pizza is gewoon een vrij zware maaltijd en is daardoor voor de gemiddelde eter ongezonder dan alternatieven
Tja, Libelle wijshedenquote:Op dinsdag 13 februari 2018 18:53 schreef fespo het volgende:
[..]
tenzij je een topatleet bent zie ik niet wat 1 pizza verkeerd kan doen.
je zal er geen kg vanaf vallen, maar er komt ook geen kg bij.
Dit.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kcal tellen en elke lol ontzeggen werkt contraproductief
Veel verstandiger is het gewoon niet te snoepen, snacken, frisdrank of zoete sapjes drinken of suiker in je koffie te nemen.
Een hongerregieme is geen goede strategie af te vallen.
Joh, dat zeg ik toch helemaal niet?quote:Op dinsdag 13 februari 2018 18:53 schreef fespo het volgende:
[..]
tenzij je een topatleet bent zie ik niet wat 1 pizza verkeerd kan doen.
je zal er geen kg vanaf vallen, maar er komt ook geen kg bij.
Misschien moet je het hele verhaal nog eens teruglezen in plaats van als een reactieve kleuter overal op tekeer gaan.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerst had je het over teveel kcal en nu is het ineens ongezond?
Wellicht moet jij gewoon geen domme dingen postenquote:Op dinsdag 13 februari 2018 20:16 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Misschien moet je het hele verhaal nog eens teruglezen in plaats van als een reactieve kleuter overal op tekeer gaan.
En ik maar denken dat je een redelijk slimme vent was, jammer dit.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wellicht moet jij gewoon geen domme dingen posten
Dat ligt er ook aan wat voor pizza je hebt... Gezoete tomatensaus, vette salami en extra kaas, ja dat tikt wel aan ja.quote:Op dinsdag 13 februari 2018 20:12 schreef Fretwork het volgende:
Dan zeg ik dat het vooral stevig in kilocalorieën is, wat klopt. En vervolgens komt de shitstorm los.
Precies hetzelfde hier. Ben gek op pizza. Liefst een goede margharita met rucola, Spaanse pepers en verse cherrytomaatjesquote:Op woensdag 21 februari 2018 19:37 schreef foodlover het volgende:
Toch wel 1x per week, soms vaker
Dus zeker 52 pizza’s per jaar.
Zelfgemaakt, diepvries en afhaal.
Even update. Dit jaar 1 pizza gehad.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 17:57 schreef Isabeau het volgende:
Geen flauw idee. Maar wel meer dan 4-8. Denk wel 2 per maand.
Keloel.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 20:54 schreef Aiciu het volgende:
Pizza is alleen pizza als het uit Napels komt.
Of volgens Napolitaans recept.
Dus de meeste zullen zelden echte pizza eten.
Tweequote:Op vrijdag 2 maart 2018 20:52 schreef Marsenal het volgende:
Ik eet graag die big american’s diepvriespizza’s, en ik kan er dan 2 op, binnen een uurtje.
Ik ben niet eens viesdik, maar als ik alleen thuis ben dan veranderd er iets in mij
Damn.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 20:52 schreef Marsenal het volgende:
Ik eet graag die big american’s diepvriespizza’s, en ik kan er dan 2 op, binnen een uurtje.
Ik ben niet eens viesdik, maar als ik alleen thuis ben dan veranderd er iets in mij
Wedstrijdje? 2 in een half uurquote:Op vrijdag 2 maart 2018 20:52 schreef Marsenal het volgende:
Ik eet graag die big american’s diepvriespizza’s, en ik kan er dan 2 op, binnen een uurtje.
Ik ben niet eens viesdik, maar als ik alleen thuis ben dan veranderd er iets in mij
Ik hou ook wel van vieze snacks hoor. Maar zoiets is eigenlijk geen pizza natuurlijk.quote:Op maandag 5 maart 2018 20:03 schreef Quickie_Brat het volgende:
Zo. Net een vette pizza besteld bij Domino's. Half chicken kebab half extravaganza!! Kom maar op
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |