abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:34 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234201
registreer om deze reclame te verbergen
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:44 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176234203
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Black Mirror wrsch.
Oooh ja, verhip. Nee, geen moment aan gestoord.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 12:39:09 #3
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176234273
OP misschien even updaten mbt Discovery?
En er staat ook helemaal niets in de OP over de films
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:41:40 #4
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234309
registreer om deze reclame te verbergen
Ga je gang! :)
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 12:58:57 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176234577
Nog maar een klein weekje
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 14:13:42 #6
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176236201
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Nog maar een klein weekje
star-trek-f-bomb-3.gif?w=618&h=301
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:14:44 #7
78680 Nielsch
zie signature
pi_176236230
registreer om deze reclame te verbergen
Fijn dat dit weer bijna komt, na Dark en Black Mirror zijn mijn Netflix-series even op.
zie ondertitel
pi_176236827
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 08:36 schreef Kamina het volgende:

[..]

Dat is precies wat er staat, maar okay.
Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176236911
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.
Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176236994
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:43 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Dat laatste ja.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:16 #11
9859 crew  Karina
Woman
pi_176237423
Iemand die zit te poepen zie je zelden in een serie volgens mij hoor _O-

Gelukkig maar :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:47 #12
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237435
Mja, het is allemaal wel 'Star Trek' neutraal gebracht voor zover ik het een beetje voor mij kan halen. Ze zijn een stelletje maar ik heb ze nog niet droogneukend in een turbolift langs zien komen of wat dan ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 15:08:59 #13
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_176237520
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:12:17 #14
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237600
Dat ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 15:25:36 #15
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176237901
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:47 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Dat laatste ja.
Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176238435
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:25 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
En heel veel zaken komen ook wat subtieler terug. In the Outcast is het een buitenaards ras zonder genderscheiding waarbij leden die toch expliciet man of vrouw willen zijn worden 'genezen' met therapie.
Ook vormen van polygamie, gearrangeerde huwelijken en meer van dat soort zaken komen terug en zijn duidelijk bedoeld als spiegel voor de maatschappij. Wat dat betreft is het inderdaad vreemd dat er zoveel bekrompen star trek fans rondlopen. :P

Ik snap ook wel dat voor mannen een met een vrouw zoenende Dax net wat minder ongemakkelijk is dan twee zoenende mannen. Ik kijk zelf ook liever naar eerstgenoemde, maar het geeft ook wel weer aan dat homoseksualiteit voor veel mensen nog wel erg in het stadium 'mag er zijn, maar confronteer mij er niet mee' zit.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:01:28 #17
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176238661
Het is geen friggin' 'agenda', het is 'met de tijd meegaan', ffs.

En *O* volgende week *O*
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:03:28 #18
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176238699
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:01 schreef motorbloempje het volgende:
En *O* volgende week *O*
Volgende week *O*.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:20:15 #19
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239049
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:08 schreef MPC60 het volgende:
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:19 #20
13633 wolfrolf
Adjunct directeur Faxbureau
pi_176239095
volgende week *O*
Op vrijdag 28 oktober 2011 23:12 schreef Cee het volgende:
Die heeft er een broertje Dotan.
Op woensdag 22 juli 2015 12:52 schreef Cee het volgende:
Een broekie dat genaaid moet worden is nooit grappig.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:20 #21
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239096
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:20 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:30:25 #22
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239287
quote:
5s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:22 schreef jogy het volgende:

[..]

Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Dat er überhaupt ophef over was, en de manier waarop.
Maakte mij wel duidelijk dat we er nog niet zijn qua acceptatie. Ik vond het nou juist op een heel integere manier in het verhaal verweven en daar was ik blij mee. Lees ik hier in dit topic van dat soort vervelende reacties. Dat vond ik erg jammer.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:33:20 #23
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239373
Ja. Oké, wel eens dan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:17:24 #24
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176242883
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:34:47 #25
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176243336
ik dacht al net.. volgens mij is het een andere stem de ik hoor van gosheven, ik zocht bevestiging en ja hoor :)

According to Paramount's public records, actor Grainger Hines (Gosheven) was unhappy with his performance, so he requested his name be removed from the credits. All of his lines were subsequently overdubbed by another actor. Conspiracy theory, however, finds several holes in this idea, and many fans believe it to be a cover-story for a secret incident which Paramount did not want publicized.
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176243377
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:35:56 #27
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247207
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:36 schreef Monolith het volgende:
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG

[ Bericht 0% gewijzigd door Onnoman op 02-01-2018 21:47:08 ]
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176247365
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG speelt?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:49:13 #29
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247562
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
klopt wel wat je zegt..
wist je trouwens dat Diana Muldaur (bekend als kate pulaski) ook in de originele series heeft gespeeld?
in TNG vond ik het een vreselijk wijf.. maar vroeger was ze nog best prima te pruimen

Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:51:58 #30
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247630
wel jammer trouwens dat het erop lijkt dat Diana echt niks meer te maken wilt hebben met star trek..
waarschijnlijk is ze op een vervelende manier vertrokken bij TNG
op geen enkele conferentie is zij nog verschenen, in tegenstelling tot Tasha Yar.. die niet eens een seizoen heeft afgerond
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:59:59 #31
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247847
leuk trouwens.. een kort interview met Diana
http://www.startrek.com/a(...)diana-muldaur-part-1

ze heeft dr Crusher nog nooit ontmoet
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:37:32 #32
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176248833
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
pi_176249088
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:46:32 #34
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176249147
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:44 schreef Monolith het volgende:

[..]

Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:56:44 #35
78680 Nielsch
zie signature
pi_176249429
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

Michael Dorn (Worf) speelt ook een Klingon in de laatste TOS film (Undiscovered Country).

undiscovered-country.png

[ Bericht 7% gewijzigd door Nielsch op 02-01-2018 23:30:45 ]
zie ondertitel
pi_176249594
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.
Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 23:29:28 #37
78680 Nielsch
zie signature
pi_176250102
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:02 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Dat zie ik nu ja :D
zie ondertitel
pi_176250283
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja, maar die arme blanke jongetjes die nu geen enkel rolmodel meer hebben ;(
Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 23:49:06 #39
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176250339
De acteur van Martok komt ook erg vaak weer terug. Begon als als die vulcan captain in Emissary (pilot DS9), maar ook in Voyager en Enterprise dook hij op. En Enterprise's Admiral Forrest, zat al in een aflevering van TNG en dook later op in DS9, Voyager en uiteraard Enterprise.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176250356
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:42 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
Starfleet is ook helemaal geen Amerikaanse organisatie. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176250655
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

En dat personage was weer de inspiratie voor het personage Tom Paris.
pi_176251231
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:46 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176251297
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  woensdag 3 januari 2018 @ 03:33:38 #44
78680 Nielsch
zie signature
pi_176251671
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:51 schreef Kloonhommel het volgende:
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Bij ons in het dorp hadden ze bij de plaatselijke Music Store - ter gelegenheid van een VHS release denk ik - eens twee levensgrote cardboard cut-outs van Riker en Picard staan. Die hebben na de marketingperiode nog jaren op mijn slaapkamer gestaan.

Jaren later werkte ik tijdens mijn studie part-time bij de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht. Ter gelegenheid van de release van enkele TNG DVD's (denk ik) had het hoofdkantoor Riker en Picard look-a-likes ingevlogen uit Engeland doe in uniform handtekeningen gingen uitdelen. Hele winkel vol met van die verklede trekkies.

Zelf nooit van het verkleden geweest maar ter gelegenheid van een filmrelease van TNG nog wel eens naar een Star Trek nacht in Pathé Tuschinski in Amsterdam geweest. Drie oude ST films naar keuze kijken gevolgd door de nieuwste film in diverse zalen.
zie ondertitel
  woensdag 3 januari 2018 @ 08:07:54 #45
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176252216
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Ook leuk.
pi_176253188
Ik heb een doos vol met van die Star Trek Customizable Card Game kaarten maar voor de rest niet iets gespaard.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 10:21:46 #47
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176253328
Ik postte vroeger vrij veel op StarTrek.nl. Best OK. Ook naar wat meetings gegaan, nerd central, maar wel lachen. Op die ene keer na dat we gewoon naar de bios gingen in Utrecht (volgens mij naar Nemesis ofzo), en er iemand in een Voyager Science Outfit kwam... :X :')

Die was ook vrij snel weer weg _O-
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176253422
Oh en ik ben eind jaren 90 nog naar Düsseldorf geweest toen daar die Star Trek Experience was. De brug en Enginering enzo. Dat was best leuk!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:17:54 #49
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176255607
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
herr doctor
pi_176258035
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:17 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
Moest er ff op googlen maar oke. Weer woordje bijgeleerd. :D
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176258350
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:17 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
Tja, het is een virtuele wereld hè? :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:39:31 #52
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176259085
StarTrek twitterde op woensdag 03-01-2018 om 14:38:30 25 years ago today, we began our #StarTrek journey with Captain Benjamin Sisko and the crew aboard the Deep Space 9… https://t.co/EEXIW7hd5A reageer retweet
25 jaar alweer :o
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:43:21 #53
78680 Nielsch
zie signature
pi_176259242
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:39 schreef motorbloempje het volgende:
StarTrek twitterde op woensdag 03-01-2018 om 14:38:30 25 years ago today, we began our #StarTrek journey with Captain Benjamin Sisko and the crew aboard the Deep Space 9… https://t.co/EEXIW7hd5A reageer retweet
25 jaar alweer :o
Toen ze begonnen met DS9 was Sisko helemaal nog geen captain.
zie ondertitel
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 3 januari 2018 @ 15:35:10 #54
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176260671
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:43 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Toen ze begonnen met DS9 was Sisko helemaal nog geen captain.
Klein detail, maar je hebt gelijk! :D
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:12:29 #55
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176261498
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:13 schreef Monolith het volgende:

[..]

Tja, het is een virtuele wereld hè? :P
Dat je met een beetje dna een hele persoonlijkheid en diens geheugen kunt kopiëren, is wel een beetje ver gezocht. ;)
herr doctor
pi_176261927
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:12 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Dat je met een beetje dna een hele persoonlijkheid en diens geheugen kunt kopiëren, is wel een beetje ver gezocht. ;)
Niet vergezocht, dat slaat gewoon nergens op. Dat was ook mijn klacht in het BM topic overigens. ;)
Verder was de aflevering prima, maar zo'n knullig detail stoort mij ook wel. Verder zijn de meeste dat BM schetst doorgaans gewoon redelijke extrapolaties van de huidige technische mogelijkheden of in ieder geval niet ondenkbaar.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:41:28 #57
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176262146
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:33 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niet vergezocht, dat slaat gewoon nergens op. Dat was ook mijn klacht in het BM topic overigens. ;)
Verder was de aflevering prima, maar zo'n knullig detail stoort mij ook wel. Verder zijn de meeste dat BM schetst doorgaans gewoon redelijke extrapolaties van de huidige technische mogelijkheden of in ieder geval niet ondenkbaar.
Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
herr doctor
pi_176262581
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
Het is daar redelijk spoilervrij :)
Maar zeker geen onverstandige keuze...
pi_176262644
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 03:33 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Bij ons in het dorp hadden ze bij de plaatselijke Music Store - ter gelegenheid van een VHS release denk ik - eens twee levensgrote cardboard cut-outs van Riker en Picard staan. Die hebben na de marketingperiode nog jaren op mijn slaapkamer gestaan.

Jaren later werkte ik tijdens mijn studie part-time bij de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht. Ter gelegenheid van de release van enkele TNG DVD's (denk ik) had het hoofdkantoor Riker en Picard look-a-likes ingevlogen uit Engeland doe in uniform handtekeningen gingen uitdelen. Hele winkel vol met van die verklede trekkies.

Zelf nooit van het verkleden geweest maar ter gelegenheid van een filmrelease van TNG nog wel eens naar een Star Trek nacht in Pathé Tuschinski in Amsterdam geweest. Drie oude ST films naar keuze kijken gevolgd door de nieuwste film in diverse zalen.
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 10:21 schreef motorbloempje het volgende:
Ik postte vroeger vrij veel op StarTrek.nl. Best OK. Ook naar wat meetings gegaan, nerd central, maar wel lachen. Op die ene keer na dat we gewoon naar de bios gingen in Utrecht (volgens mij naar Nemesis ofzo), en er iemand in een Voyager Science Outfit kwam... :X :')

Die was ook vrij snel weer weg _O-
Toffe verhalen. :D _O_ Dank voor sharing!
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176262752
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
Ik probeer me daar netjes aan Spoilertags te houden, net als bijna iedereen. ;)

Maar goed, dit is het star trek topic.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176285851
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Volgens mij besteedt Star Trek al jaren aandacht aan seksualiteit. En gore heb ik ook wel eens gezien, zij het met mate.

Hoe dan ook, het is niet iets van Star Trek, dus als je dat niets vindt kan je altijd The Expendables gaan kijken.
1 + 1 = blauw
pi_176286224
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Misschien wordt het tijd dat Star Trek geregiseerd wordt door Paul Verhoeven :)
  donderdag 4 januari 2018 @ 23:38:01 #63
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176292832
yesterdays enterprise aan het kijken, met tasha yar

een van de betere afleveringen
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176292883
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:38 schreef Onnoman het volgende:
yesterdays enterprise aan het kijken, met tasha yar

een van de betere afleveringen
De beste aflevering naar mijn mening.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 4 januari 2018 @ 23:42:37 #65
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176292914
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:41 schreef polderturk het volgende:

[..]

De beste aflevering naar mijn mening.
Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  donderdag 4 januari 2018 @ 23:52:12 #66
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176293101
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:42 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
top 5 o.a. best of both worlds en all good things, yesterdays enterprise, inner light en....
dan toch cause & effect
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176293200
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:42 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
Dat is ook een hele mooie aflevering. Maar ook treurig. Misschien hadden ze ook wat ingevroren embryos in de capsule moeten stoppen zodat hun soort bleef voortbestaan.

De aflevering waarin Worf tussen dimensies schakelt vond ik ook leuk. Of de aflevering waarbij ze in een tijdloop zaten, zoals Groundhog day. De afsluitende aflevering was ook heel sterk.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 08:57:48 #68
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176295784
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:58 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dat is ook een hele mooie aflevering. Maar ook treurig. Misschien hadden ze ook wat ingevroren embryos in de capsule moeten stoppen zodat hun soort bleef voortbestaan.

De aflevering waarin Worf tussen dimensies schakelt vond ik ook leuk. Of de aflevering waarbij ze in een tijdloop zaten, zoals Groundhog day. De afsluitende aflevering was ook heel sterk.
Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176296178
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 08:57 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
Yep. Misschien dat het tijd aspect een rol speelt in waarom we ze zo geweldig vinden :)

Parallels is de aflevering waarin Worf springt tussen verschillende dimensies in het multiversum. Tegen het einde verschijnen er miljoenen entreprises.

Ik vind ook de aflevering leuk waarbij ze het hoofd van Data vinden op aarde. Het hoofd ligt er al honderden jaren.
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 09:36:42 #70
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176296255
Ik ben echt benieuwd of de discovery in dezelfde ruimte zit als de Enterprise in TAS. De Enterprise kon er alleen uitkomen met behulp van een ander (klingon) schip. De discovery kan het misschien op eigen kracht.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176296321
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 09:56:28 #72
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176296570
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Was al genoemd :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:31 schreef polderturk het volgende:

[..]

Yep. Misschien dat het tijd aspect een rol speelt in waarom we ze zo geweldig vinden :)

Parallels is de aflevering waarin Worf springt tussen verschillende dimensies in het multiversum. Tegen het einde verschijnen er miljoenen entreprises.

Ik vind ook de aflevering leuk waarbij ze het hoofd van Data vinden op aarde. Het hoofd ligt er al honderden jaren.
Ohja, dat was een dubbelaflevering, met een jongere Guinan en Mark Twain: Time's Arrow
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 10:06:45 #73
462731 TheVoice4ever
MehmetGOD♥
pi_176296722
ik kijk nu voyager, gisteravond Basics deel 1 & 2 gehad, met de kazon en seska
SPA: Alfred & Amaia FRA: Madame Monsieur RUS: Julia Samoylova UK: SuRie
ESF2018 Winnaar Waylon ♥ ♥ ♥
  vrijdag 5 januari 2018 @ 11:00:27 #74
104871 remlof
Europees federalist
pi_176297556
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Oeh ja, vanavond maar eens beginnen met BM s4 :9
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_176297640
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 10:06 schreef TheVoice4ever het volgende:
ik kijk nu voyager, gisteravond Basics deel 1 & 2 gehad, met de kazon en seska
Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 11:09:17 #76
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176297705
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
Toch maar weer eens de laatste paar seizoenen van TNG kijken, in mijn beleving destijds was Voyager juist een stuk beter geacteerd.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 11:14:37 #77
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176297780
Sowieso vind ik bij alle series het pas leuk worden als je de mensen een beetje leert kennen, zo'n 2 á 3 seizoenen erin. Er ontstaan altijd karakters die je leuker vind dan je van te voren bedacht had.

Alleen bij de originele serie was er niet zoveel karakter ontwikkeling, en ging het veel meer om een onvoorstelbaar toekomst beeld.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 11:53:12 #78
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176298454
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:09 schreef jogy het volgende:

[..]

Toch maar weer eens de laatste paar seizoenen van TNG kijken, in mijn beleving destijds was Voyager juist een stuk beter geacteerd.
Beide series, evenals DS9, begonnen zeer zwak en werden bij ongeveer S3 pas sterker
Ik deel de mening van Polderturk. Maar als je TNG S1 vergelijkt met Voyager S7, is Voyager beter. Eigenlijk denk ik dat Voyager S1 sterker was qua acteerwerk dan TNG S1. Maar al met al waren de acteerprestaties van TNG naar mijn mening beter
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 12:05:25 #79
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176298741
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:53 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

[..]

Beide series, evenals DS9, begonnen zeer zwak en werden bij ongeveer S3 pas sterker
Ik deel de mening van Polderturk. Maar als je TNG S1 vergelijkt met Voyager S7, is Voyager beter. Eigenlijk denk ik dat Voyager S1 sterker was qua acteerwerk dan TNG S1. Maar al met al waren de acteerprestaties van TNG naar mijn mening beter
Ah, ja. Daar kan ik het wel mee eens zijn. Voyager S1 begon sterker en TNG eindigde sterker qua acteren.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 5 januari 2018 @ 12:27:12 #80
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176299222
Ben het er mee eens dat vrijwel alle series beter werden. En dat is een hoopvol punt. Maar wat de Klingons betreft, heb ik er weinig vertrouwen in dat dit nog goed komt.
(het lijkt gewoon totaal niet op de Klingons van NG, DS9 of Voy)
herr doctor
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 12:30:00 #81
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176299283
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:27 schreef thedeedster het volgende:
Ben het er mee eens dat vrijwel alle series beter werden. En dat is een hoopvol punt. Maar wat de Klingons betreft, heb ik er weinig vertrouwen in dat dit nog goed komt.
(het lijkt gewoon totaal niet op de Klingons van NG, DS9 of Voy)
Als ze een beetje het originele concept aanhouden en door de periodes heen gaan dan kunnen ze de 'fout' van de Klingons ook wel herstellen gelukkig 8-).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 13:09:42 #82
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176299907
Misschien dat op de plek waar ze nu zijn aangekomen wel normale Klingons rondlopen :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176299950
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:09 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Misschien dat op de plek waar ze nu zijn aangekomen wel normale Klingons rondlopen :)
Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 13:13:47 #84
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176299992
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
Of eigenlijk moeten ze eruit zien als TOS Klingons, gezien de achtergrond gegeven in S4 van Enterprise :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 13:37:32 #85
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176300431
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
Mijn probleem is niet eens hoe ze er uit zien.

Ik zie Klingons - zoals eerder al eens door mij gezegd - als gasten met wie je veel kunt zuipen en hard kunt lachen. Soort Vikingen eigenlijk.

Daarnaast ben ik vooralsnog niet onder de indruk van hun nogal lamentabele vechtkunsten. :)
herr doctor
pi_176306665
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 08:57 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
Darmok vind ik trouwens ook een goede aflevering
Er zijn heel veel goede afleveringen.
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 19:33:42 #87
10402 crew  STING
pi_176308480
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:04:10 #88
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176309166
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:33 schreef STING het volgende:
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
Da's best cool! :D
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 22:54:13 #89
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334609
Van welke aflevering van TNG zou jij graag een vervolg of een aansluiting willen zien?
Bedenk vervolgens zelf een beetje hoe deze aflevering dan in zijn verloop gaat.

Ik heb vaak bij afleveringen dat ik dan hoop dat ze er ooit op terug komen.
Zojuist de aflevering tinman gezien..
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zaterdag 6 januari 2018 @ 22:57:10 #90
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334712
jeetje, ik lees dat Alexander Rozhenko vorige week is overleden :o
Maar is gisteren pas bekend gemaakt

https://www.telegraaf.nl/(...)-steuer-33-overleden
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zaterdag 6 januari 2018 @ 23:00:54 #91
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334845
Fucking awesome
een star trek cruise :D

http://www.startrek.com/article/star-trek-the-cruise-ii-day-1

wie gaat er mee volgend jaar?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 23:21:41 #92
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176335638
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:33 schreef STING het volgende:
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
tof
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator zondag 7 januari 2018 @ 19:27:08 #93
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176350979
Morgen is het weer zover *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176351116
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 19:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Morgen is het weer zover *O*
Hoera! Supergirl zal binnenkort ook wel weer beginnen.
pi_176351138
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 19:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Morgen is het weer zover *O*
Helaas weer aan het werk morgen, dus dit compenseert dat nog enigszins. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 7 januari 2018 @ 23:39:22 #96
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176357494
Yesssss!!! O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  maandag 8 januari 2018 @ 00:30:48 #97
104871 remlof
Europees federalist
pi_176358333
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Die was erg leuk nderdaad.

En oh ja, morgen weer the real stuff.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  maandag 8 januari 2018 @ 18:22:35 #98
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176371126
Ik kan er nog steeds niet aan wennen, ik kan me niet eens concentreren op deze serie.
De captain heeft helemaal geen flair en dwingt met zijn charme geen respect af.

Ik vind het allemaal maar kut nog steeds
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 8 januari 2018 @ 18:27:59 #99
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_176371230
Ik vond het een leuke aflevering!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 19:20:07 #100
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176372352
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:27 schreef Gijscoman het volgende:
Ik vond het een leuke aflevering!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Yup :Y

erg toffe aflevering en:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg tof einde ook!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  maandag 8 januari 2018 @ 20:02:35 #101
167383 Molurus
the talking snake
pi_176373397
Ik vind het een leuke serie om te kijken... het is onmiskenbaar kwaliteits-SF.

Maar.... voor mij is dit gewoon geen Star Trek. Het draagt die naam, maar het mist alles dat de series Next Generation en Voyager aantrekkelijk maakte.

Wat dat betreft zou The Orville wat mij betreft een veel waardiger opvolger zijn van de Star Trek traditie. Luchtige verhalen, humor, fantasierijk, filosofische en indirect maatschappij-kritische beschouwingen, etc.

Discovery is niet slecht, maar veel te serieus om te kunnen zien als een Star Trek serie. Dit heeft eigenlijk meer weg van series zoals The Expanse.

Prima dat deze serie er is, ik kijk er graag naar. Maar het label 'Star Trek' is wat mij betreft niet op z'n plaats.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 20:04:44 #102
10402 crew  STING
pi_176373445
Vermakelijke episode ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 8 januari 2018 @ 20:23:10 #103
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176373866
Omg deze aflevering :X
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  maandag 8 januari 2018 @ 20:39:01 #104
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_176374306
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 19:20 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Yup :Y

erg toffe aflevering en:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg tof einde ook!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 8 januari 2018 @ 20:49:50 #105
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176374556
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:02 schreef Molurus het volgende:
Ik vind het een leuke serie om te kijken... het is onmiskenbaar kwaliteits-SF.

Maar.... voor mij is dit gewoon geen Star Trek. Het draagt die naam, maar het mist alles dat de series Next Generation en Voyager aantrekkelijk maakte.

Wat dat betreft zou The Orville wat mij betreft een veel waardiger opvolger zijn van de Star Trek traditie. Luchtige verhalen, humor, fantasierijk, filosofische en indirect maatschappij-kritische beschouwingen, etc.

Discovery is niet slecht, maar veel te serieus om te kunnen zien als een Star Trek serie. Dit heeft eigenlijk meer weg van series zoals The Expanse.

Prima dat deze serie er is, ik kijk er graag naar. Maar het label 'Star Trek' is wat mij betreft niet op z'n plaats.
wat is the orville?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 8 januari 2018 @ 20:50:06 #106
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176374571
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:23 schreef jajablahblah het volgende:
Omg deze aflevering :X
slecht of goed?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 8 januari 2018 @ 20:52:06 #107
167383 Molurus
the talking snake
pi_176374623
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:49 schreef Onnoman het volgende:

[..]

wat is the orville?
Omg, serieus? :D

Geweldige serie. Een humoristische SF serie die is gemaakt door dezelfde maker als Family Guy, Seth McFarlane. (Die zelf ook een hoofdrol speelt.)

Zie:

F&S / The Orville #1

En

Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 20:57:05 #108
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176374784
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:02 schreef Molurus het volgende:
Ik vind het een leuke serie om te kijken... het is onmiskenbaar kwaliteits-SF.

Maar.... voor mij is dit gewoon geen Star Trek. Het draagt die naam, maar het mist alles dat de series Next Generation en Voyager aantrekkelijk maakte.

Wat dat betreft zou The Orville wat mij betreft een veel waardiger opvolger zijn van de Star Trek traditie. Luchtige verhalen, humor, fantasierijk, filosofische en indirect maatschappij-kritische beschouwingen, etc.

Discovery is niet slecht, maar veel te serieus om te kunnen zien als een Star Trek serie. Dit heeft eigenlijk meer weg van series zoals The Expanse.

Prima dat deze serie er is, ik kijk er graag naar. Maar het label 'Star Trek' is wat mij betreft niet op z'n plaats.
Dat vind ik nogwel meevallen, star trek is nooit super frivool geweest, de problemen die er waren werden altijd serieus genomen. Zelfs Q die zelf wel frivool was werd door de crew met bittere ernst behandeld. Daarin past deze ST vind ik ook wel, en de luchtige dingen zijn er ook wel captain killy die te zenuwachtig voor woorden is maar in haar rol wel "I'll cut out your tong and make it lick my boots" bedenkt :D De timeloop aflevering met mudd was ontzettend star trek en had ook een oldschool einde. Wat mij betreft past dit allemaal prima in de canon en ik ben blij dat ze het star trek pallet uitbereiden.

Voor mij mogen ze wel voor wat meer ethische kwestie gesteld worden maar die komen er zeker aan wat te bedenken als burnham hoort wie tyler daadwerkelijk is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176375051
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dat vind ik nogwel meevallen, star trek is nooit super frivool geweest, de problemen die er waren werden altijd serieus genomen. Zelfs Q die zelf wel frivool was werd door de crew met bittere ernst behandeld. Daarin past deze ST vind ik ook wel, en de luchtige dingen zijn er ook wel captain killy die te zenuwachtig voor woorden is maar in haar rol wel "I'll cut out your tong and make it lick my boots" bedenkt :D De timeloop aflevering met mudd was ontzettend star trek en had ook een oldschool einde. Wat mij betreft past dit allemaal prima in de canon en ik ben blij dat ze het star trek pallet uitbereiden.

Voor mij mogen ze wel voor wat meer ethische kwestie gesteld worden maar die komen er zeker aan wat te bedenken als burnham hoort wie tyler daadwerkelijk is.
Het is eerder wat minder 'star trek' doordat het wat minder traditioneel handelt om morele / ethische / filosofische vraagstukken door buitenaardse zaken die een aspect van de mensheid uitvergroten of een spiegel voorhouden.
Er zat natuurlijk altijd wel wat zekere continuïteit in de serie, maar het doorlopende verhaal is hier veel prominenter aanwezig.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 21:11:48 #110
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176375235
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:05 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is eerder wat minder 'star trek' doordat het wat minder traditioneel handelt om morele / ethische / filosofische vraagstukken door buitenaardse zaken die een aspect van de mensheid uitvergroten of een spiegel voorhouden.
Er zat natuurlijk altijd wel wat zekere continuïteit in de serie, maar het doorlopende verhaal is hier veel prominenter aanwezig.
Ja dat is een component wat wel mist inderdaad, al hebben ze het in het begin een beetje geprobeert door de klingons neer te zetten als een soort tribale IS strijders... maar dat lukte niet heel goed in mijn ogen.

De wereld is ook veranderd dat komt wel een beetje terug het gaat nu meer om bedrog, identiteit en intrige dan om ethiek en morele dillemma's

( is burnham nou een delinquent of een heldin, ze vermoord iemand in een mirror universe, ze is een muiter... en lorca lijkt dat allemaal wel tof te vinden, dus ook bij lorca gaat het om zijn identiteit is hij wel een star trek captain of is hij stiekem toch die ontsnapte terrian die de keizer wil omleggen... En in wie of wat is stamets veranderd, is hij een soort toekomst voorspeller/aanvoeler geworden)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  maandag 8 januari 2018 @ 21:24:37 #111
78680 Nielsch
zie signature
pi_176375552
Ja uhh die Lorca is toch eigenlijk gewoon de Terran-Lorca die nu gewoon weer thuis is? Toen Burnham zei dat ie ontsnapt en spoorloos was verdwenen was dat wel een grote aanwijzing daarvoor.
zie ondertitel
  Forum Admin maandag 8 januari 2018 @ 21:56:12 #112
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176376376
Oooh. Kak. Ja. Daarom was deze burnham zo verschrikkelijk belangrijk voor hem. Derp.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 8 januari 2018 @ 22:19:33 #113
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176377013
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:50 schreef Onnoman het volgende:

[..]

slecht of goed?
Ja daar ben ik nog niet uit :o
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_176377164
Ik vond het een gruwelijke aflevering, ondanks dat je nu wel zo’n beetje kan uittekenen hoe het verder gaat qua hoofdpersonen.
Hopelijk blijft het verrassen.
  maandag 8 januari 2018 @ 22:50:45 #115
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176377832
_O_ _O_

Sliders meets Star Gate meets Star Trek meets... Ja, dit vind ik wel tof.

Captain Killy _O_
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176378786
Damn dit was even lekker terugkomen van de mid season break! Goeie actie, mooie twists, wat theorieën bevestigd en wat in het midden gelaten. En ja die captain Tilly toch O+

Hiervoor al gezegd het is niet vanilla Star Trek maar misschien is het wel meer van deze tijd. In de season break hadden we de hele Star Wars The Last Jedi ophef. Ook daar won de nostalgie het in de discussie nog wel eens van het feit dat de wereld is veranderd en niet meer hetzelfde is als toen de originelen werden gemaakt. En dat je dus ook zulke fims niet meer kunt maken. Je kunt niet eeuwig blijven hangen op dat gevoel en die karakters. Je moet door, door met en voor een nieuwe generatie. Tuurlijk net als op TLJ is op Discovery een hoop aan te merken maar ik kan er wel mee vooruit voorlopig.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_176378888
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:28 schreef Karstman het volgende:
Damn dit was even lekker terugkomen van de mid season break! Goeie actie, mooie twists, wat theorieën bevestigd en wat in het midden gelaten. En ja die captain Tilly toch O+

Hiervoor al gezegd het is niet vanilla Star Trek maar misschien is het wel meer van deze tijd. In de season break hadden we de hele Star Wars The Last Jedi ophef. Ook daar won de nostalgie het in de discussie nog wel eens van het feit dat de wereld is veranderd en niet meer hetzelfde is als toen de originelen werden gemaakt. En dat je dus ook zulke fims niet meer kunt maken. Je kunt niet eeuwig blijven hangen op dat gevoel en die karakters. Je moet door, door met en voor een nieuwe generatie. Tuurlijk net als op TLJ is op Discovery een hoop aan te merken maar ik kan er wel mee vooruit voorlopig.
Ik vind het een prima seizoen tot dusver. Ben ook nooit echt een die hard Star Trek fan geweest. Ik heb toch een voorkeur voor series als BSG of nu The Expanse.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 9 januari 2018 @ 00:41:50 #118
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176380149
die Mary Wiseman heeft wel een lekker mollig figuurtje met lekkere tetten
mag ik dat zeggen?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176380455
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 00:41 schreef Onnoman het volgende:
die Mary Wiseman heeft wel een lekker mollig figuurtje met lekkere tetten
mag ik dat zeggen?
#MeToo
  Forum Admin dinsdag 9 januari 2018 @ 09:30:52 #120
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176382676
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:02 schreef Molurus het volgende:
Ik vind het een leuke serie om te kijken... het is onmiskenbaar kwaliteits-SF.

Maar.... voor mij is dit gewoon geen Star Trek. Het draagt die naam, maar het mist alles dat de series Next Generation en Voyager aantrekkelijk maakte.

Wat dat betreft zou The Orville wat mij betreft een veel waardiger opvolger zijn van de Star Trek traditie. Luchtige verhalen, humor, fantasierijk, filosofische en indirect maatschappij-kritische beschouwingen, etc.

Discovery is niet slecht, maar veel te serieus om te kunnen zien als een Star Trek serie. Dit heeft eigenlijk meer weg van series zoals The Expanse.

Prima dat deze serie er is, ik kijk er graag naar. Maar het label 'Star Trek' is wat mij betreft niet op z'n plaats.
Ik denk dat TOS serie kijkers precies hetzelfde hadden met TNG, dit is een hele nieuwe generatie en een nieuwe Star Trek, dus in dat aspect verdient het zeker wel het label Star Trek. Met recycling van het TNG concept hadden ze het nu niet gered qua kijkcijfers. Kijk maar naar Enterprise, hartstikke hard voortijdig gestorven helaas.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 9 januari 2018 @ 09:38:16 #121
78680 Nielsch
zie signature
pi_176382785
quote:
11s.gif Op maandag 8 januari 2018 21:56 schreef jogy het volgende:
Oooh. Kak. Ja. Daarom was deze burnham zo verschrikkelijk belangrijk voor hem. Derp.
Nog meer aanwijzingen waarom Lorca eigenlijk uit de Terran Universe komt:

- terugkeren is geen prioriteit (zegt ie nadat Burnham een onderzoek naar de mogelijkheid hiertoe voorstelt)
- haalt de beste dokter van Stammets af (die ze nodig hebben om terug te keren)
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 09:40:27 #122
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176382821
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:38 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nog meer aanwijzingen waarom Lorca eigenlijk uit de Terran Universe komt:

- terugkeren is geen prioriteit (zegt ie nadat Burnham een onderzoek naar de mogelijkheid hiertoe voorstelt)
- haalt de beste dokter van Stammets af (die ze nodig hebben om terug te keren)
Aan de andere kant moet burnham hem er van informeren dat hij niet de kapitein is van de discovery in dit universum.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 09:45:37 #123
78680 Nielsch
zie signature
pi_176382897
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:40 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Aan de andere kant moet burnham hem er van informeren dat hij niet de kapitein is van de discovery in dit universum.
Hij mag natuurlijk (nog) niet laten zien dat hij teveel weet. Door net te doen alsof dat nieuws voor hem is trekt hij een rookgordijn op.
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 09:47:21 #124
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176382923
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 09:45 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Hij mag natuurlijk (nog) niet laten zien dat hij teveel weet. Door net te doen alsof dat nieuws voor hem is trekt hij een rookgordijn op.
Zou kunnen, het lijkt me een plausibele verklaring voor het niet star trek achtige gedrag van lorca.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 09:58:51 #125
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176383054
quote:
2s.gif Op maandag 8 januari 2018 23:28 schreef Karstman het volgende:
Hiervoor al gezegd het is niet vanilla Star Trek maar misschien is het wel meer van deze tijd.
Misschien ben ik wel meer van vanilla Star Trek :'( :@
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  dinsdag 9 januari 2018 @ 10:25:53 #126
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176383343
Maar dan is Lorca wel een van de goeien, me dunkt, eigenlijk, stiekem.
En..... waar is de 'echte' Lorca heen? :o
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 10:29:51 #127
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176383392
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 10:25 schreef motorbloempje het volgende:
Maar dan is Lorca wel een van de goeien, me dunkt, eigenlijk, stiekem.
En..... waar is de 'echte' Lorca heen? :o
Ja want hij was een muiter in het slechte universum... dus dan is de echte lorca weer een slechterik...

zoals het nu is

U : lorca is een lul die orders aan zijn laars lapt, en andere organismen uitbuit, en niet ten onder is gegaan met zijn eigen schip, zoals een kapitein betaamd.
MU : lorca is geen lul die probeert de dominante terrans te bevechten

Maar stel de goede U lorca is al in het MU en heeft toen besloten de dominante terrans te bevechten. Terwijl de MU lorca in de U is en daar oorlogje wil spelen met de klingons omdat daar nou eenmaal oorlog tegen is (en het lijkt op de oorlog in het MU).

Ja het klinkt allemaal wel plausibel :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 10:33:41 #128
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_176383449
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:39 schreef Gijscoman het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:12:59 #129
78680 Nielsch
zie signature
pi_176384023
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 10:25 schreef motorbloempje het volgende:
Maar dan is Lorca wel een van de goeien, me dunkt, eigenlijk, stiekem.
En..... waar is de 'echte' Lorca heen? :o
Tenzij hij zelf Emperor wilde worden natuurlijk, dan hoeft ie niet per sé goed te zijn.

Volgens mij wilde hij een coup plegen als captain van de ISS Buran. Dan hoef je niet per sé goede bedoelingen te hebben.
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 11:16:16 #130
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176384067
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:12 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Tenzij hij zelf Emperor wilde worden natuurlijk, dan hoeft ie niet per sé goed te zijn.

Volgens mij wilde hij een coup plegen als captain van de ISS Buran. Dan hoef je niet per sé goede bedoelingen te hebben.
Ik heb ook het idee dat die emperor nog wel eens een bekende kan zijn... (MU kahn? data/ noonian soong (of hoe die ook heet), arik soong )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:20:12 #131
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176384123
Ik heb onderhand serieuze twijfels. Leuk zo'n parallel universum, maar dit is echt van dik hout zaagt men planken.

De vergelijkingen met het hier en nu liggen er wel erg dik bovenop..

Ik verwacht van mijn Star Trek wat meer finesse en subtiliteit.

Het ziet er mooi uit en de karakters zijn vooralsnog OK, maar het plot en de Klingons hebben mij nog niet overtuigd.
herr doctor
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 11:21:39 #132
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176384144
Vind het wel jammer dat de dokter kassieweilen is...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:29:26 #133
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176384254
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:21 schreef Bosbeetle het volgende:
Vind het wel jammer dat de dokter kassieweilen is...
Er van uitgaand dat hij inderdaad niet meer terugkomt, voelt dit nogal goedkoop aan. Zijn partner was al bijna dood, doch overleeft alles, en nu is hij er zelf niet meer.

Makes no sense...
herr doctor
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 11:34:38 #134
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176384346
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:29 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Er van uitgaand dat hij inderdaad niet meer terugkomt, voelt dit nogal goedkoop aan. Zijn partner was al bijna dood, doch overleeft alles, en nu is hij er zelf niet meer.

Makes no sense...
Maakt toch best veel sense hij is de enige die weet dat tyler een klingon is. Lijkt me redelijk obvious waarom hij hem vermoorde. Wat ik niet begrijp is waarom Tyler Stamets in leven heeft gelaten want die weet het ook.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176384462
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:34 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Maakt toch best veel sense hij is de enige die weet dat tyler een klingon is. Lijkt me redelijk obvious waarom hij hem vermoorde. Wat ik niet begrijp is waarom Tyler Stamets in leven heeft gelaten want die weet het ook.
Is dat zo? "The enemy is already here" kan ook duiden op Lorca. Hij heeft het immers ook steeds over het paleis. En waar zetelt een keizer gemiddeld genomen?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 11:42:20 #136
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176384475
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:41 schreef Karstman het volgende:

[..]

Is dat zo? "The enemy is already here" kan ook duiden op Lorca. Hij heeft het immers ook steeds over het paleis. En waar zetelt een keizer gemiddeld genomen?
Ja stamets is niet de meest duidelijke communicator inmiddels :')
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:48:56 #137
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176384575
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:21 schreef Bosbeetle het volgende:
Vind het wel jammer dat de dokter kassieweilen is...
Ik vond het nog niet overduidelijk dat dit niet een visioen van Tyler was ipv dat het echt was.
En ook:
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  dinsdag 9 januari 2018 @ 11:59:59 #138
78680 Nielsch
zie signature
pi_176384765
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:20 schreef thedeedster het volgende:
Ik heb onderhand serieuze twijfels. Leuk zo'n parallel universum, maar dit is echt van dik hout zaagt men planken.

De vergelijkingen met het hier en nu liggen er wel erg dik bovenop..

Ik verwacht van mijn Star Trek wat meer finesse en subtiliteit.

Het ziet er mooi uit en de karakters zijn vooralsnog OK, maar het plot en de Klingons hebben mij nog niet overtuigd.
Dit Terran Mirror Universe stamt al uit TOS toen Kirk en co er terecht kwamen.
zie ondertitel
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:05:59 #139
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_176384861
Betreft de Lorca als Terran-theorie. Zou de normale Lorca dan niet omgekomen zijn bij de Buran en dat er toen een wisseling van universum is ontstaan?
De Terran-Lorca op de vlucht voor de Emperor gaat naar het "normale" universum en past zich daar aan, zodat hij overleven kan. Nu is hij terug in zijn oude universum, om daar met een nieuwe bemanning de Emperor aan te pakken.

En die Emperor zal misschien wel die ene vrouw van de Shenzhou kunnen zijn. Daarover heb ik tenminste nog niks gehoord in de Mirror Universe. Burnham had haar tenminste niet gedood om aan de macht te komen, zo leek het.

Maar goed, dit is vanzelfsprekend speculatie. We zullen het de komende weken wel meemaken!
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:06:55 #140
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176384885
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:59 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Dit Terran Mirror Universe stamt al uit TOS toen Kirk en co er terecht kwamen.
Lang geleden dat ik TOS gezien heb. Weet de details gewoon niet meer. :)
herr doctor
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:20:42 #141
78680 Nielsch
zie signature
pi_176385118
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:05 schreef Gijscoman het volgende:
Betreft de Lorca als Terran-theorie. Zou de normale Lorca dan niet omgekomen zijn bij de Buran en dat er toen een wisseling van universum is ontstaan?
De Terran-Lorca op de vlucht voor de Emperor gaat naar het "normale" universum en past zich daar aan, zodat hij overleven kan. Nu is hij terug in zijn oude universum, om daar met een nieuwe bemanning de Emperor aan te pakken.

En die Emperor zal misschien wel die ene vrouw van de Shenzhou kunnen zijn. Daarover heb ik tenminste nog niks gehoord in de Mirror Universe. Burnham had haar tenminste niet gedood om aan de macht te komen, zo leek het.

Maar goed, dit is vanzelfsprekend speculatie. We zullen het de komende weken wel meemaken!
Dit vind ik wel een mooie uitleg. Zou goed kunnen dat het op deze manier is gegaan / gaat gebeuren.
zie ondertitel
  dinsdag 9 januari 2018 @ 12:46:21 #142
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176385513
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:41 schreef Karstman het volgende:

[..]

Is dat zo? "The enemy is already here" kan ook duiden op Lorca. Hij heeft het immers ook steeds over het paleis. En waar zetelt een keizer gemiddeld genomen?
VOlgens mij waren dat twee verschillende waarschuwingen, losstaand. Dus het paleis slaat op de Emperor, en de vijand op Tyler. Althans, zo begreep ik het.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176385939
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:46 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

VOlgens mij waren dat twee verschillende waarschuwingen, losstaand. Dus het paleis slaat op de Emperor, en de vijand op Tyler. Althans, zo begreep ik het.
Shenzhou is Chinees voor "Divine Craft", dus dat zou ook het paleis kunnen zijn?
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_176386270
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:46 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

VOlgens mij waren dat twee verschillende waarschuwingen, losstaand. Dus het paleis slaat op de Emperor, en de vijand op Tyler. Althans, zo begreep ik het.
Ik in eerste instantie ook hoor. Maar zo achteraf er over nadenkende denk ik dat het ook anders zou kunnen zitten. Daarbij: Niet is wat het lijkt! (of was dat Wie is de mol...)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_176386289
quote:
7s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:05 schreef Aether het volgende:

[..]

Shenzhou is Chinees voor "Divine Craft", dus dat zou ook het paleis kunnen zijn?
Zou kunnen, aan het eindshot van Lorca te zien zat hij daar nu liever ook niet :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 9 januari 2018 @ 13:31:52 #146
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176386471
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:23 schreef Karstman het volgende:

[..]

Ik in eerste instantie ook hoor. Maar zo achteraf er over nadenkende denk ik dat het ook anders zou kunnen zitten. Daarbij: Niet is wat het lijkt! (of was dat Wie is de mol...)
TRUSSSSST NOBODYYYYY*hijg*
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 9 januari 2018 @ 13:36:09 #147
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176386605
Ik zou het wel hilarisch vinden als Captain Kirk de keizer is.

Niet dat het chronologisch überhaupt mogelijk is, maar toch.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 9 januari 2018 @ 13:37:59 #148
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176386655
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:36 schreef jogy het volgende:
Ik zou het wel hilarisch vinden als Captain Kirk de keizer is.

Niet dat het chronologisch überhaupt mogelijk is, maar toch.
:D gewoon Wim Shatner zelf *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Forum Admin dinsdag 9 januari 2018 @ 13:38:35 #149
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176386679
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:37 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

:D gewoon Wim Shatner zelf *O*
Dat zou het wel af maken, ja. O+.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_176399445
Mwah. Ik denk dat de parallel dokter wordt meegenomen. Als ik volgend artikel moet geloven was dit niet het einde https://www.inverse.com/a(...)ath-wilson-cruz-love

Verder leuke aflevering. Ik ben wel voorstander van deze manier van sci-fi. Het oude gevoel had te weinig bestaansrecht denk ik in deze tijd. Je hebt iig geen/weinig filler episodes nu.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 9 januari 2018 @ 22:59:08 #151
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176401548
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:06 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Lang geleden dat ik TOS gezien heb. Weet de details gewoon niet meer. :)
Mirror Mirror van TOS

DS9 had een vijftal afleveringen mbt dit universe (Crossover, Through The Looking Glass, Shattered Mirror, Resurrection, The Emperor's New Cloak)

Enterprise had een dubbelaflevering in S4 over de Mirror Universe: In a Mirror Darkly I/II, hierin kom de Defiant voor, waarnaar verwezen wordt in deze aflevering. De Defiant verdween weer uit Kirks tijd in de aflevering The Tholian Web.

Al met al, wil je de achtergronden weten, kijk de volgende afleveringen:
The Tholian Web, Mirror Mirror, In a Mirror Darkly I/II
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 23:03:13 #152
78680 Nielsch
zie signature
pi_176401697
Chronologisch:

ENT: In a mirror, darkly I & II
TOS: Mirror, mirror
TOS: The Tholian Web
DS9: Crossover
DS9: Through the looking glass
DS9: Shattered mirror
DS9: Insurrection
DS9: Emperor's new cloak
zie ondertitel
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 9 januari 2018 @ 23:06:25 #153
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176401812
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:03 schreef Nielsch het volgende:
Chronologisch:

ENT: In a mirror, darkly I & II
TOS: Mirror, mirror
TOS: The Tholian Web
DS9: Crossover
DS9: Through the looking glass
DS9: Shattered mirror
DS9: Insurrection
DS9: Emperor's new cloak
Insurrection moet Resurrection zijn. Insurrection is film ST9
Maar denk je dat In A Mirror Darkly begrijpelijk is zonder de 2 TOS afleveringen? Ik zou eerst de TOS afleveringen kijken, dan de Enterprise afleveringen
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 23:08:21 #154
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_176401877
Eigenlijk zou je dus alleen In a mirror, darkly i en ii moeten kijken omdat die zich voor deze afleveringen van Discovery afspelen. De rest speelt zich er na af.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
  dinsdag 9 januari 2018 @ 23:10:42 #155
78680 Nielsch
zie signature
pi_176401953
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:06 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Insurrection moet Resurrection zijn. Insurrection is film ST9
Maar denk je dat In A Mirror Darkly begrijpelijk is zonder de 2 TOS afleveringen? Ik zou eerst de TOS afleveringen kijken, dan de Enterprise afleveringen
Dat bedoel ik ja...

Volgens mij heb ik eerst ENT en toen TOS gekeken... maar weet het niet meer zeker.
zie ondertitel
  woensdag 10 januari 2018 @ 08:16:56 #156
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_176405678
TNG had toch ook zo'n alternatieve universe aflevering?
Ik herinner met dat die ook zo zwaar gemilitariseerd was.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 10 januari 2018 @ 08:19:25 #157
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176405691
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 08:16 schreef avotar het volgende:
TNG had toch ook zo'n alternatieve universe aflevering?
Ik herinner met dat die ook zo zwaar gemilitariseerd was.
TNG had Parallels, waarin Riker heen en weer ging tussen diverse parallel universes
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  woensdag 10 januari 2018 @ 08:22:35 #158
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_176405715
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 08:19 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

TNG had Parallels, waarin Riker heen en weer ging tussen diverse parallel universes
S03E15: Yesterday's Enterprise ?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 10 januari 2018 @ 08:26:28 #159
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176405746
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 08:22 schreef avotar het volgende:

[..]

S03E15: Yesterday's Enterprise ?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat was geen alternatief universe, maar een andere tijdelijke timeline. Maar inderdaad zwaar gemilitariseerd

http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Parallels_(episode)

Het was trouwens Worf, niet Riker. Ik dacht dat Riker ook zoiets had
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176406308
Vorige maand Netflix aangeschaft, en omdat ik pas een 4K televisie heb ben ik eerst begonnen met een 4K serie (Narcos in mijn geval).

En omdat ik in de jaren '80 ben opgegroeid met Star Trek, was daarna Discovery aan de beurt.
Ondanks dat ik niet denk dat het Voyager en TNG als mijn favoriet kan vervangen, vind ik het toch niet tegenvallen. In tegendeel.
En gaandeweg ontwikkelt een nieuwe serie zich steeds beter.
Al kan ik niet aan de Klingons zoals ze er nu uitzien wennen.

Wat staat er verder nog meer van Star Trek op Netflix eigenlijk?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  woensdag 10 januari 2018 @ 09:26:18 #161
78680 Nielsch
zie signature
pi_176406394
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 09:18 schreef StateOfMind het volgende:
Vorige maand Netflix aangeschaft, en omdat ik pas een 4K televisie heb ben ik eerst begonnen met een 4K serie (Narcos in mijn geval).

En omdat ik in de jaren '80 ben opgegroeid met Star Trek, was daarna Discovery aan de beurt.
Ondanks dat ik niet denk dat het Voyager en TNG als mijn favoriet kan vervangen, vind ik het toch niet tegenvallen. In tegendeel.
En gaandeweg ontwikkelt een nieuwe serie zich steeds beter.
Al kan ik niet aan de Klingons zoals ze er nu uitzien wennen.

Wat staat er verder nog meer van Star Trek op Netflix eigenlijk?
- The Original Series
- The Animated Series
- The Next Generation
- Deep Space 9
- Voyager
- Enterprise
- Star Trek (2009 film)
- Star Trek Into Darkness
zie ondertitel
pi_176406612
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 09:26 schreef Nielsch het volgende:

[..]

- The Original Series
- The Animated Series
- The Next Generation
- Deep Space 9
- Voyager
- Enterprise
- Star Trek (2009 film)
- Star Trek Into Darkness
Mooi *O*

Ik neem aan dat van elke serie alle seizoenen erop staan.

De films kunnen mij gestolen worden, daar heb ik nooit veel mee gehad (zowel de nieuwe als de oudere).
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 10 januari 2018 @ 10:54:56 #163
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176407574
quote:
14s.gif Op woensdag 10 januari 2018 09:44 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Mooi *O*

Ik neem aan dat van elke serie alle seizoenen erop staan.

De films kunnen mij gestolen worden, daar heb ik nooit veel mee gehad (zowel de nieuwe als de oudere).
De films spelen wel zeker in op de series en andersom. Dus als je TOS en TAS hebt gezien zou ik wel films I t/m VI kijken, voor je TNG gaat kijken (zeker II t/m VI die een doorlopende verhaallijn hebben)
Khan (uit TOS) komt terug in film 2, de Klingons krijgen TNG uiterlijk en de vrede met de klingons en hoe Kirk daarmee moet handelen is een belangrijke rode draad. Worfs grootvader zit in film 6, evenals Khitomer. De TNG films hebben dat ietsje minder. Hoewel Generations (film 7) wel heel duidelijk een TNG aflevering lijkt, het einde van de Enterprise D betekend en de link tussen Kirk en Picard maakt, plus een aantal TNG dingen afrond (Lursa en B'Tor, emotiechip Data). Film 8 (First Contact) was gewoon erg goed! Grijpt ook terug op TNG vs Borg en heeft invloed op afleveringen van Voyager en Enterprise. Film 9 (Insurrection) heeft wat verwijzingen naar DS9, evenals film 8, maar verder. En volgens mij zat Janeway als admiraal in film 10 (Nemesis). Maar die laatste 2 films waren minder sterk.

Niettemin, de oude Star Trek films zijn verweven met de series. De nieuwe Star Trek films, vanwege de andere timeline, helemaal niet
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  woensdag 10 januari 2018 @ 11:17:23 #164
78680 Nielsch
zie signature
pi_176407993
Van de oude films vond ik eigenlijk alleen The Undiscovered Country en First Contact heel goed. De eerste vanwege de geschiedenis met de Klingons.
zie ondertitel
pi_176409117
Deze aflevering heeft een hoop goed gemaakt en ik ben erg benieuwd hoe het nu verder zal gaan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:16:39 #166
104871 remlof
Europees federalist
pi_176410024
Wie heeft er After Trek al gezien op Netflix? Is het wat?

https://www.netflix-neder(...)als/after-trek-2017/
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  Moderator woensdag 10 januari 2018 @ 13:19:51 #167
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176410083
quote:
10s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:16 schreef remlof het volgende:
Wie heeft er After Trek al gezien op Netflix? Is het wat?

https://www.netflix-neder(...)als/after-trek-2017/
Dat ga ik niet kijken uit principe omdat ik zo kriegel wordt van al die aftershows tegenwoordig.

After wie is de mol, after heel holland bakt... alsof ik andere mensen nodig zou hebben om me uit te leggen wat ik er van moet vinden....

Al zou het bij een serie misschien wat leuke achter de schermen gossip kunnen opleveren maar toch zie ik liever de karakters alleen als karakter.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 10 januari 2018 @ 13:20:58 #168
104871 remlof
Europees federalist
pi_176410112
quote:
2s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:19 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dat ga ik niet kijken uit principe omdat ik zo kriegel wordt van al die aftershows tegenwoordig.

After wie is de mol, after heel holland bakt... alsof ik andere mensen nodig zou hebben om me uit te leggen wat ik er van moet vinden....

Al zou het bij een serie misschien wat leuke achter de schermen gossip kunnen opleveren maar toch zie ik liever de karakters alleen als karakter.
Ik zit er ook niet op te wachten, maar ben wel benieuwd wat mensen die het wel gezien hebben er van vinden.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  Moderator woensdag 10 januari 2018 @ 13:21:21 #169
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176410121
quote:
7s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:20 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik zit er ook niet op te wachten, maar ben wel benieuwd wat mensen die het wel gezien hebben er van vinden.
Kan ik je helaas niet vertellen :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  woensdag 10 januari 2018 @ 14:41:27 #170
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176411693
quote:
10s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:16 schreef remlof het volgende:
Wie heeft er After Trek al gezien op Netflix? Is het wat?

https://www.netflix-neder(...)als/after-trek-2017/
Paar afleveringen in het begin gevolgd. Is alleen leuk voor dat je de erop volgende nieuwe Discovery aflevering gaat zien.

Ik zou er in ieder geval niet naar terugkijken.
herr doctor
  woensdag 10 januari 2018 @ 16:03:02 #171
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176413259
ik kijk de serie van the next generation nu volgens mij voor de 10e keer, en telkens als ik de aflevering "family" kijk, laat ik tranen over mijn wangen rollen
misschien omdat ik het reflecteer naar mijn eigen familiesituatie uit het verleden. Maar deze aflevering is zo ontroerend.. het staat in mijn top 5 van beste tng afleveringen

star trek discovery zal dit effect nooit op mij hebben
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  Forum Admin woensdag 10 januari 2018 @ 16:09:00 #172
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176413355
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 16:03 schreef Onnoman het volgende:
ik kijk de serie van the next generation nu volgens mij voor de 10e keer, en telkens als ik de aflevering "family" kijk, laat ik tranen over mijn wangen rollen
misschien omdat ik het reflecteer naar mijn eigen familiesituatie uit het verleden. Maar deze aflevering is zo ontroerend.. het staat in mijn top 5 van beste tng afleveringen

star trek discovery zal dit effect nooit op mij hebben
Jaaaa, family is echt wel een goede inderdaad.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 10 januari 2018 @ 16:39:43 #173
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176413982
quote:
17s.gif Op woensdag 10 januari 2018 16:09 schreef jogy het volgende:

[..]

Jaaaa, family is echt wel een goede inderdaad.
Mijn broer heeft een opzienbarende publiekelijk functie waarin hij dient te gedragen op een hoog professioneel niveau. Alleen thuis kan hij vaak zichzelf zijn en over zijn gevoel praten. Soms met ruzie er aan toe, maar dat is ook nodig soms. Boos zijn op elkaar maar diep van binnen toch veel van elkaar houden en voor elkaar zijn.

Dat contrast bij TNG van zijn oudere "wijzere" broer die altijd opkeek naar Jean Luc, maar altijd is blijven houden van zijn bescheiden leventje als wijnboer.. terwijl Jean Luc de indruk wekt de perfectionist te zijn en altijd ergens vol voor te gaan om succes te boeken.

geweldig gewoon..
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176414515
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 16:39 schreef Onnoman het volgende:

[..]

Mijn broer heeft een opzienbarende publiekelijk functie waarin hij dient te gedragen op een hoog professioneel niveau. Alleen thuis kan hij vaak zichzelf zijn en over zijn gevoel praten. Soms met ruzie er aan toe, maar dat is ook nodig soms. Boos zijn op elkaar maar diep van binnen toch veel van elkaar houden en voor elkaar zijn.

Dat contrast bij TNG van zijn oudere "wijzere" broer die altijd opkeek naar Jean Luc, maar altijd is blijven houden van zijn bescheiden leventje als wijnboer.. terwijl Jean Luc de indruk wekt de perfectionist te zijn en altijd ergens vol voor te gaan om succes te boeken.

geweldig gewoon..
Ik vind family niet zo sterk. Misschien omdat ik me er niet aan kan relateren. Ik heb nooit ruzie met mijn broers. In onze kindertijd hadden we weleens ruzie, maar dat is allang voorbij.
pi_176416770
quote:
10s.gif Op woensdag 10 januari 2018 13:16 schreef remlof het volgende:
Wie heeft er After Trek al gezien op Netflix? Is het wat?

https://www.netflix-neder(...)als/after-trek-2017/
Kijk het omdat ik de presentator ken vanwege zijn The Next Generation terugkijk podcast waarin hij met een vriend die alleen TOS en Voyager heeft gezien TNG weer kijkt.
Erg chaotisch maar wel leuk omdat ze zelf ook voor TV schrijven. En Matt weet echt belachelijk veel van Star Trek.

Normaal kijk ik niet naar dit soort shows maar het is wel leuk om wat achter de schermen dingen te zien. En zo wist ik dat ik naar In A Mirror, Darkly moest kijken.
Maar die info krijg je hier ook natuurlijk.
You can't have everything. Where would you put it?
- Steven Wright
  Moderator woensdag 10 januari 2018 @ 20:57:36 #176
9859 crew  Karina
Woman
pi_176419890
Goeie aflevering, beetje Star Trek meets Sliders en een beetje nazi's erbij.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 11 januari 2018 @ 21:03:09 #177
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176439989
Beetje cheap die uniformen, gemiste kans om Hugo Boss wat moois te laten bedenken.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_176441512
Gisteren weer begonnen met Voyager.
Voor het eerst sinds vele jaren.
Blijft toch mijn favoriet.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_176443382
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:59 schreef StateOfMind het volgende:
Gisteren weer begonnen met Voyager.
Voor het eerst sinds vele jaren.
Blijft toch mijn favoriet.
Bijna klaar met het herkijken van TNG. : P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176444540
Edit

[ Bericht 62% gewijzigd door polderturk op 12-01-2018 00:11:25 ]
pi_176444553
Ik ben er klaar mee .
Heb alle star trek serie en films gezien.
Maar deze serie is wel zo slecht dat het me gaat iriteren.

Sorry maar de acteurs zijn gewoon ruk.
Het lijkt wel of ze uit een boek staan te lezen.

Sorry maar de ouwe serie zijn zeker beter ook was het in de begin wat rommelige kwa personage plaatsen.
Was het zeker al duidelijk hoe de acteurs gaan inleven naar de personage.

Picart eerst intrede zag je al dat het een kapitein was.
Straalde al gewoon gezag uit .

Jeneway straal dit zelfs uit .
Zelf de acteur die kirk speelt met zijn monologen gespraak was zij actie kwa lichaam uitstraling correct.

Deze laat maar zitten.
Sorry maar dit draag de naam star trek.
Maar is het totaal niet .
bassie is gek
pi_176445358
Neelix is zwaar irritant. Nog erger dan Jar Jar Binks.
pi_176446128
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:17 schreef polderturk het volgende:
Neelix is zwaar irritant. Nog erger dan Jar Jar Binks.
Helemaal mee eens.

Maar je heb altijd zo soort rol in die series
bassie is gek
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 09:36:57 #184
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176447955
Ik ben benieuwd of we nog een keer de rassen uit TAS te zien gaan krijgen

220px-M%27Ress_2.jpg

Al hebben we natuurlijk de andorians volgensmij ook uit TAS te danken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 09:38:25 #185
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176447976
Oh wacht die zat blijkbaar al in een film... toen had ik tas nog niet gezien

latest?cb=20091230030617
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 09:52:31 #186
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_176448180
quote:
99s.gif Op woensdag 10 januari 2018 20:57 schreef Karina het volgende:
Goeie aflevering, beetje Star Trek meets Sliders en een beetje nazi's erbij.
It's been done.

Een beetje a-la Orville TNG en TOS episodes rippen.

Ik vond die aflevering met Mud tot nu toe de enige echte Star Trek waardige aflevering maar zelfs die had... mjeh.. rariteiten.. zoals dat je per se moet elkaar gaat dansen in de tijd van crisis ipv iemand gewoon de Mess Hall uit slepen... met als enige doel er een liefdesverhaal er in te janken omdat het zogenaamd zo brood nodig is. Jammer.
It's muffin time.
pi_176448200
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 09:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Oh wacht die zat blijkbaar al in een film... toen had ik tas nog niet gezien

[ afbeelding ]
Welk ras is dat?
Lijkt erop dat een mens een leeuwin heeft geneukt en dat dit eruit voortgekomen is.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 09:57:51 #188
9859 crew  Karina
Woman
pi_176448265
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 09:52 schreef SpecialK het volgende:

[..]

It's been done.

Een beetje a-la Orville TNG en TOS episodes rippen.

Ik vond die aflevering met Mud tot nu toe de enige echte Star Trek waarde aflevering maar zelfs die had... mjeh.. rariteiten.. zoals dat je per se moet elkaar gaat dansen in de tijd van crisis ipv iemand gewoon de Mess Hall uit slepen... beetje een geforceerd liefdesverhaal er in janken. Jammer.
Oh zeker het is niet erg origineel maar ik houd wel van dit soort verhaallijnen met alternatieve werelden en evil kloons. Ben benieuwd wie de emperor is, ik dacht eerst dat het de Captain zou zijn, maar hij bleek eerder het tegenovergestelde te zijn.

Overigens, ik zag gisteren better late than never, wat een baas is William Shatner nog steeds :D En al 85!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 januari 2018 @ 10:00:16 #189
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176448291
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 09:57 schreef Karina het volgende:

[..]

Oh zeker het is niet erg origineel maar ik houd wel van dit soort verhaallijnen met alternatieve werelden en evil kloons. Ben benieuwd wie de emperor is, ik dacht eerst dat het de Captain zou zijn, maar hij bleek eerder het tegenovergestelde te zijn.
Ik vond deze aflevering een heleboel weer lijken op andere Mirror afleveringen, met hoe een crew reageert op de omstandigheden :)

Die emperor, Georgiou misschien?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 10:04:44 #190
9859 crew  Karina
Woman
pi_176448349
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:00 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Ik vond deze aflevering een heleboel weer lijken op andere Mirror afleveringen, met hoe een crew reageert op de omstandigheden :)

Die emperor, Georgiou misschien?
Oh ja zou kunnen, ik dacht natuurlijk meteen aan een man :@ Ik zat nog te denken aan Stamets (de 'wormhole jongen').
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 10:14:35 #191
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176448496
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 09:53 schreef polderturk het volgende:

[..]

Welk ras is dat?
Lijkt erop dat een mens een leeuwin heeft geneukt en dat dit eruit voortgekomen is.
Catlian :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176448533
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:14 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Catlian :P
Wat een originele naam :')
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 10:18:26 #193
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176448567
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:16 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat een originele naam :')
idd
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 10:19:25 #194
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176448578
Ik moet nog een aflevering of vier van de animated series, dan heb ik alles gezien. Maar dat is denk ik toch wel de minste ST serie die er is. Neemt niet weg dat er wel een paar leuke afleveringen tussen zitten.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 10:42:27 #195
78680 Nielsch
zie signature
pi_176449004
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 09:57 schreef Karina het volgende:

[..]

Oh zeker het is niet erg origineel maar ik houd wel van dit soort verhaallijnen met alternatieve werelden en evil kloons. Ben benieuwd wie de emperor is, ik dacht eerst dat het de Captain zou zijn, maar hij bleek eerder het tegenovergestelde te zijn.

Overigens, ik zag gisteren better late than never, wat een baas is William Shatner nog steeds :D En al 85!
Haha ja zag ik ook. The Fonz was er ook bij zag ik, al vond ik dat maar een zeur.
zie ondertitel
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 10:47:31 #196
9859 crew  Karina
Woman
pi_176449079
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:42 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Haha ja zag ik ook. The Fonz was er ook bij zag ik, al vond ik dat maar een zeur.
Oh ik vond ze samen juist zo grappig. Ik vond die Taggert een rare kerel. Maar wel een erg leuk programma.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  vrijdag 12 januari 2018 @ 10:55:49 #197
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449204
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 23:40 schreef suijkerbuijk het volgende:
Ik ben er klaar mee .
Heb alle star trek serie en films gezien.
Maar deze serie is wel zo slecht dat het me gaat iriteren.

Sorry maar de acteurs zijn gewoon ruk.
Het lijkt wel of ze uit een boek staan te lezen.

Sorry maar de ouwe serie zijn zeker beter ook was het in de begin wat rommelige kwa personage plaatsen.
Was het zeker al duidelijk hoe de acteurs gaan inleven naar de personage.

Picart eerst intrede zag je al dat het een kapitein was.
Straalde al gewoon gezag uit .

Jeneway straal dit zelfs uit .
Zelf de acteur die kirk speelt met zijn monologen gespraak was zij actie kwa lichaam uitstraling correct.

Deze laat maar zitten.
Sorry maar dit draag de naam star trek.
Maar is het totaal niet .
Komt volgens mij vooral omdat ze alle politiek correcte rariteiten er zo nodig in moeten flikkeren, met oa hun vrouwelijke michael, security officer met oorlogstrauma-of-erger, homoerotische actie, de autistische ADHD-kadet en omega-mannetje reetneus als first officer. In een normale populatie zou je misschien een zo'n uitzonderlijk geval hebben, nu heeft driekwart van de crew wel een rugzakje.

De hele crew mist gewoon cohesie, en ik vind ook niemand echt overtuigend in hun rol en er is geen enkel karakter waar ik binding mee heb. Ik kan me nog het meest vermaken met jar-jar equivalent Tilly (eerder leedvermaak) dus dat wil wat zeggen...

[ Bericht 3% gewijzigd door Shakkara op 12-01-2018 11:03:03 ]
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:03:17 #198
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449322
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:55 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Komt volgens mij vooral omdat ze alle politiek correcte rariteiten er zo nodig in moeten flikkeren, met oa hun vrouwelijke michael, security officer met oorlogstrauma-of-erger, homoerotische actie, de autistische ADHD-kadet en omega-mannetje reetneus als first officer. In een normale populatie zou je misschien een zo'n uitzonderlijk geval hebben, nu heeft driekwart van de crew wel een rugzakje.

De hele crew mist gewoon cohesie, en ik vind ook niemand echt overtuigend in hun rol en er is geen enkel karakter waar ik binding mee heb.
Zoals je bij TOS het ook onzin vond dat er de obligate donkere vrouw in zat en rus en aziaat om diversiteit aan te geven. En in TNG dat er zo nodig een robot in moest zitten om aan te geven wat het betekent om mens te zijn, en een blinde om te laten zien dat die ook nuttig zijn. En VOY met de vrouwelijke kapitein en en en....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:04:41 #199
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449348
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:03 schreef Bosbeetle het volgende:
Zoals je bij TOS het ook onzin vond dat er de obligate donkere vrouw in zat en rus en aziaat om diversiteit aan te geven. En in TNG dat er zo nodig een robot in moest zitten om aan te geven wat het betekent om mens te zijn, en een blinde om te laten zien dat die ook nuttig zijn. En VOY met de vrouwelijke kapitein en en en....
Al die personen deden gewoon NORMAAL en waren onderdeel van de crew in plaats van hun snowflakegedrag continu tentoon te spreiden. Geordi had ook nagellak ofzoiets geks, maar dat zag je niet elke 5 seconde in beeld.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:05:26 #200
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449357
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:04 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Al die personen deden gewoon NORMAAL en waren onderdeel van de crew in plaats van hun snowflakegedrag continu tentoon te spreiden. Geordi had ook nagellak ofzoiets geks, maar dat zag je niet elke 5 seconde in beeld.
Welk snowflake gedrag zie je bij deze serie continu in beeld... het is mij niet opgevallen.

Het enige wat opvalt in deze serie is dat ze iets meer het gezag ondermijnen, maar dat lijkt te komen omdat lorca gewoon niet doet wat van een captain verwacht wordt. Als de theoriën hierboven blijken te kloppen is dat dus juist erg goed dat de crew opmerkt dat het niet helemaal in orde is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:09:24 #201
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449410
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:05 schreef Bosbeetle het volgende:
Welk snowflake gedrag zie je bij deze serie continu in beeld... het is mij niet opgevallen.
Homo's die elkaar vol in beeld lopen af te lebberen. Herhaaldelijk.
Niks mis met homo's, maar laat de kijker er naar raden in plaats van het zo expliciet te doen, en doe ergens in aflevering 30 een keer een scene om de fantheorie te bevestigen.

De andere series hadden altijd 1, hooguit 2 personnages waar steeds wat mis mee was. In discovery is iedereen continu koekoek.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:14:35 #202
431030 BlackEyedAngel
Just a nice guy
pi_176449496
Dus met hetero's die precies hetzelfde doen is niks mis, maar zodra het om homosexuelen gaat is het opeens snowflake/propoganda en al dat soort dingen :')

Dat is niet echt de Star Trek Mindset betreffende vrede, gelijkzaamheid en tolerantie en zo :P
It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:15:08 #203
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449513
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:14 schreef BlackEyedAngel het volgende:
Dus met hetero's die precies hetzelfde doen is niks mis, maar zodra het om homosexuelen gaat is het opeens snowflake/propoganda en al dat soort dingen :')

Dat is niet echt de Star Trek Mindset betreffende vrede, gelijkzaamheid en tolerantie en zo :P
Explicite hetero aflebberscenes hoeven van mij ook niet zo.

Maar wel opvallend toch dat we tot nu toe alleen maar scenes hebben gezien tussen extreme gevallen:
De homoscenes
Security officer met klingon SM
Ik-heb-een-probleem-michael met security officer
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:16:10 #204
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449528
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:09 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Homo's die elkaar vol in beeld lopen af te lebberen. Herhaaldelijk.
Niks mis met homo's, maar laat de kijker er naar raden in plaats van het zo expliciet te doen, en doe ergens in aflevering 30 een keer een scene om de fantheorie te bevestigen.

De andere series hadden altijd 1, hooguit 2 personnages waar steeds wat mis mee was. In discovery is iedereen continu koekoek.
Ah ja erg dat mensen die van elkaar houden elkaar af en toe een zoen geven, ik denk misschien wel drie keer in de afgelopen 10 afleveringen.

:')
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:17:04 #205
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449549
quote:
15s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:15 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Explicite hetero aflebberscenes hoeven van mij ook niet zo.
Dus TOS was niets voor je met die korte rokjes en de interraciale zoenscenes
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:18:32 #206
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449570
quote:
15s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:15 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Explicite hetero aflebberscenes hoeven van mij ook niet zo.

Maar wel opvallend toch dat we tot nu toe alleen maar scenes hebben gezien tussen extreme gevallen:
De homoscenes
Security officer met klingon SM
Ik-heb-een-probleem-michael met security officer
Sinds wanneer zijn homo's extreem... ?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176449645
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:09 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Homo's die elkaar vol in beeld lopen af te lebberen. Herhaaldelijk.
Niks mis met homo's, maar laat de kijker er naar raden in plaats van het zo expliciet te doen, en doe ergens in aflevering 30 een keer een scene om de fantheorie te bevestigen.

De andere series hadden altijd 1, hooguit 2 personnages waar steeds wat mis mee was. In discovery is iedereen continu koekoek.
Over snowflakegedrag gesproken... OMG er gebeurt iets dat ik niet relaxed vind, het moet stoppen!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_176449713
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:09 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Homo's die elkaar vol in beeld lopen af te lebberen. Herhaaldelijk.
Niks mis met homo's, maar laat de kijker er naar raden in plaats van het zo expliciet te doen, en doe ergens in aflevering 30 een keer een scene om de fantheorie te bevestigen.

De andere series hadden altijd 1, hooguit 2 personnages waar steeds wat mis mee was. In discovery is iedereen continu koekoek.
Niks mis met homo's, maar ze zijn wel koekoek?
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:27:55 #209
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449746
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:18 schreef Bosbeetle het volgende:
Sinds wanneer zijn homo's extreem... ?
Niet de norm, uitzonderlijk, sneeuwvlokjes gedoe.

Als het EEN geval was, ok. Maar het blijft niet bij EEN geval, Discovery is een aaneenschakeling van uitzonderlijke gevallen, er zit werkelijk geen enkel normaal stabiel personage in de crew, iedereen heeft wel iets!

Waar is de Picard, Riker, Beverley, Sisko, Jadzia, O'Brien, Janeway, Paris of Harry gebleven?
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 11:28:43 #210
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176449760
Trouwens die SM is dus geen SM maar gewoon een klingon liefdesrelatie...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176449764
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:55 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Komt volgens mij vooral omdat ze alle politiek correcte rariteiten er zo nodig in moeten flikkeren, met oa hun vrouwelijke michael, security officer met oorlogstrauma-of-erger, homoerotische actie, de autistische ADHD-kadet en omega-mannetje reetneus als first officer. In een normale populatie zou je misschien een zo'n uitzonderlijk geval hebben, nu heeft driekwart van de crew wel een rugzakje.

De hele crew mist gewoon cohesie, en ik vind ook niemand echt overtuigend in hun rol en er is geen enkel karakter waar ik binding mee heb. Ik kan me nog het meest vermaken met jar-jar equivalent Tilly (eerder leedvermaak) dus dat wil wat zeggen...
Vrouwelijke Michael?
pi_176449786
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Trouwens die SM is dus geen SM maar gewoon een klingon liefdesrelatie...
Jadzia Dax lustte daar ook wel pap van :P
pi_176449808
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:27 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Niet de norm, uitzonderlijk, sneeuwvlokjes gedoe.

Als het EEN geval was, ok. Maar het blijft niet bij EEN geval, Discovery is een aaneenschakeling van uitzonderlijke gevallen, er zit werkelijk geen enkel normaal stabiel personage in de crew, iedereen heeft wel iets!

Waar is de Picard, Riker, Beverley, Sisko, Jadzia, O'Brien, Janeway, Paris of Harry gebleven?
Tja, die hebben we al gehad, dus waarom herhalen?
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:31:17 #214
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176449810
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:25 schreef Wantie het volgende:
Niks mis met homo's, maar ze zijn wel koekoek?
Stamets, Lorca, Michael, Tilly en Security officer zijn wel redelijk koekoek, ja. En de manier waarop ze koekoek of afwijkend zijn is ook niet leuk, vergelijk het met Wesley en Neelix in tegenstelling tot Data, de Dokter, Quark, etc.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 11:31:46 #215
13250 Lod
Sapere aude!
pi_176449813
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:27 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Niet de norm, uitzonderlijk, sneeuwvlokjes gedoe.

Als het EEN geval was, ok. Maar het blijft niet bij EEN geval, Discovery is een aaneenschakeling van uitzonderlijke gevallen, er zit werkelijk geen enkel normaal stabiel personage in de crew, iedereen heeft wel iets!

Waar is de Picard, Riker, Beverley, Sisko, Jadzia, O'Brien, Janeway, Paris of Harry gebleven?
Je begint ondertussen zelf te klinken als een 'sneeuwvlok'... -O-
GNU Terry Pratchett
pi_176450277
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:31 schreef Shakkara het volgende:

[..]

Stamets, Lorca, Michael, Tilly en Security officer zijn wel redelijk koekoek, ja. En de manier waarop ze koekoek of afwijkend zijn is ook niet leuk, vergelijk het met Wesley en Neelix in tegenstelling tot Data, de Dokter, Quark, etc.
Dus zodra een personage markant is, is die koekoek?
Verder zie je dat personages in andere series ook de nodige bagage met zich meedroegen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:01:59 #217
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176450411
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:54 schreef Wantie het volgende:
Dus zodra een personage markant is, is die koekoek?
Verder zie je dat personages in andere series ook de nodige bagage met zich meedroegen.
In de andere series zaten er een paar tussen en dus was het de minderheid en niet storend.

Dit is vergelijkbaar met een crew bestaande uit Wesley, Neelix, Kes, Troi, Jake en Nog en resulteert logischerwijs uit een aaneenschakeling van rariteiten en drama waar de persoonlijke problemen of de afwijkende eigenschappen van de karakters meer spotlight krijgen dan de reeele problemen waar het schip op dat moment in verzijld is geraakt.

O'brien had bijvoorbeeld ook iets van een trauma met Cardassians, maar dat kwam pas na tig episodes een keer bovendrijven en kwam volgens mij maar in 2 afleveringen echt naar voren. Het lag er niet elke aflevering dik bovenop.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:19:25 #218
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176450766
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:29 schreef Wantie het volgende:

[..]

Jadzia Dax lustte daar ook wel pap van :P
Jadzia. IMHO de mooiste Star Trek dame. :Y
herr doctor
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 12:20:36 #219
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176450786
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:19 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Jadzia. IMHO de mooiste Star Trek dame. :Y
:Y

Leuk ook in de aflevering waar ze kirk opzoeken :9 jadzia in TOS outfit :9
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176450839
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:19 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Jadzia. IMHO de mooiste Star Trek dame. :Y
Transseksueel 3.0 :Y
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:30:32 #221
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176450948
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:24 schreef Wantie het volgende:

[..]

Transseksueel 3.0 :Y
Pardon?
herr doctor
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 januari 2018 @ 12:31:38 #222
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176450961
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:30 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Pardon?
Trill, van Curzon naar Jadzia :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176451014
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:31 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Trill, van Curzon naar Jadzia :)
Ja, Sisko bleef haar Old Man noemen :)
  Forum Admin vrijdag 12 januari 2018 @ 12:38:37 #224
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176451075
Ok ok, één klein puntje is inderdaad wel het verschil tussen persoonlijke stabiliteit tussen TNG/VOY en DIS (Beter dan STD :@ ). Waar in voy/tng mensen wel een trekje hadden die wel binnen de marge bleef van kunnen functioneren zijn de trekjes nu wel extreem uitvergroot, true. in de vorige versie van star trek was de persoonlijkheid van de crew een lichtrood draadje in het verhaal en soms de reden voor een interessante aflevering maar nu is het een emotionele janboel. Dit heeft verder geen betrekking tot Het hele (non) drama van seksuele voorkeur etc.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 12:48:56 #225
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176451193
Tja niet iedereen is zo cool in een oorlog als cisko... :P ;)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176452161
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 11:03 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Zoals je bij TOS het ook onzin vond dat er de obligate donkere vrouw in zat en rus en aziaat om diversiteit aan te geven. En in TNG dat er zo nodig een robot in moest zitten om aan te geven wat het betekent om mens te zijn, en een blinde om te laten zien dat die ook nuttig zijn. En VOY met de vrouwelijke kapitein en en en....
niet mee eens.
aangezien de film set anders was.
reden is dat als de wereld vrede zal hebben er inderdaad samen werk is .
kijk maar naar onze spacestation .
daar loopt ook alles door elkaar heen.
voor de blinde wel er is inderdaad voor de blinde dat ze kunnen kijken via foto cell.
zolang de zenuwe niet beschadigt zijn van de oog.

dan de robot.
humn vreemde eend maar wel mogelijke omdat we zelf bezig zijn met i.a
niet vergeten het is wel de toekomst .

wat nu hebben is gewoon geforceert.
ik verwacht pro mensen op zo schip en geen apen.
sorry maar dit is een popcorn film voor de bioscoop en geen serie .

niks maar ook niks klopt er van.
dat komt gewoon omdat de schijvers gewoon een zooit van maakt.
had het geen stat trek geheten dan was het anders geweest.

deze serie heeft totaal geen en ik herhaal geen technologie voor uit gang en onderzoeken wat altijd de kern is geweest van star trek .

dit is gewoon een space combat oorlogs verhaal met een star trek naampje .

de originelen bedenken draait gewoon in zijn graf nu.
bassie is gek
  vrijdag 12 januari 2018 @ 13:57:26 #227
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_176452320
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:04 schreef Karina het volgende:
Iemand die zit te poepen zie je zelden in een serie volgens mij hoor _O-

Gelukkig maar :P
toilet.png

In films soms wel ;)
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 13:58:15 #228
9859 crew  Karina
Woman
pi_176452338
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:57 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

In films soms wel ;)
True en John Travolta mag, als uitzondering :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 14:13:30 #229
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176452572
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef suijkerbuijk het volgende:
deze serie heeft totaal geen en ik herhaal geen technologie voor uit gang en onderzoeken wat altijd de kern is geweest van star trek .
Dat vind ik ook wel waar, dat vind ik een algemeen probleem in hedendaagse science fiction. Ik lees vreemdere zaken in de Nature dan in er in science fiction besproken worden. Ik bedoel time crystals, quantum entanglement maar ook camera's die miljarden frames per seconde maken etc. Ik heb het idee dat het in deze serie afgedaan wordt met 2 woorden waar in de oude series er een paragraafje met niet kloppende technobabble gemaakt werd. Ook de manieren waarop problemen opgelost worden lijken te makkelijk gedaan, waar in TNG er een aflevering nodig was om een technisch mankement op te lossen wordt er nu gewoon geskipt naar het tijdspunt na de oplossing.

Waar moderne sci-fi ook onder lijdt is de nazoekbaarheid van zaken. Waar vroeger the docter kon zeggen dat iemands mitochondriën gefused waren en dat daarom de persoon hele vreemde symptomen had, zal nu iedereen met 1 zoekopdracht kunnen vinden dat in spiercellen mitochondiën sowieso al gefuseerd zijn. Waar ze vroeger gewoon een tekstboek pakten daar wat verschillende zaken uitvergrote of aan elkaar plakte moeten ze nu wel wat meer doen wil je de nazoek brigade tevreden stellen.

Ook is deze serie wat dat betreft lastig omdat je niet zomaar all out kunt gaan want je mag dus geen tech verzinnen die nog niet in TOS bekend was. Dus wat de schrijvers eigenlijk moeten doen is tech verzinnen die nieuw zou zijn als we in de 60s zouden leven, dat is nog lastiger dan gewoon nieuwe tech verzinnen. Ze proberen het te omzeilen met "geheime data" maar dat kun je niet de hele tijd uitmelken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 14:21:05 #230
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176452726
Trouwens in de Nature staat ook een scifi column op de laatste pagina die dus wel echt voortborduurt op wat er in de huidige tijd bekend is, en die is de helft van de tijd niet te begrijpen :P (de schrijver daarvan doet vaak hetzelfde truukje vrij algemeen de situatie omschrijven die vrij raar aanvoelt, en dan iets uitzoomen waaruit blijkt dat bijvoorbeeld waar je dacht dat het om twee personen ging het eigenlijk om twee computer of twee quacks ging). Maar de makers van star trek zouden wel inspiratie op mogen doen van dit soort echte scifi.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 14:43:46 #231
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176453136
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:31 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Trill, van Curzon naar Jadzia :)
Oh, het karakter.
Ik was al bang dat Terry Farell stiekem een wormvormig aanhangsel had. :D
herr doctor
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 14:44:52 #232
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176453164
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 14:43 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Oh, het karakter.
Ik was al bang dat ze stiekem een wormvormig aanhangsel had. :D
:D ik weet niet of ze een blinde darm ontsteking gehad heeft maar als dat niet zo is heeft ze dat waarschijnlijk wel :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 14:45:37 #233
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176453175
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 14:44 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

:D ik weet niet of ze een blinde darm ontsteking gehad heeft maar als dat niet zo is heeft ze dat waarschijnlijk wel :D
Je snapt wat ik bedoelde. :(
herr doctor
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 14:46:03 #234
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176453185
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 14:45 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Je snapt wat ik bedoelde. :(
*D ;)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 14:46:35 #235
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176453199
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 14:46 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

*D ;)
;)
herr doctor
  vrijdag 12 januari 2018 @ 14:58:10 #236
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176453491
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef suijkerbuijk het volgende:
wat nu hebben is gewoon geforceert.
ik verwacht pro mensen op zo schip en geen apen.
sorry maar dit is een popcorn film voor de bioscoop en geen serie .
^O^

Dit inderdaad, dat Lorca wat meer vrijheid had met het kiezen van z'n crew en hij ook redelijk wat tuig/uitschot koos, betekent nog niet dat het in z'n best interest was om de meteen de hele jostiband maar aan boord te halen.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 15:04:14 #237
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176453617
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 14:58 schreef Shakkara het volgende:

[..]

^O^

Dit inderdaad, dat Lorca wat meer vrijheid had met het kiezen van z'n crew en hij ook redelijk wat tuig/uitschot koos, betekent nog niet dat het in z'n best interest was om de meteen de hele jostiband maar aan boord te halen.
Want wie staat er niet zijn mannetje in de crew?

Waarom ash aanwezig is, is omdat hij lorca gered heeft en toch op het schip zat. En dan is micheal de enige vreemde muiter aan boord, maar die lijkt ook behoorlijk capabel.

En als lorca echt uit het andere universum komt is dat allemaal wel te verklaren.

Ik heb vooral het idee dat de camera op andere momenten aanwezig is dan in de andere ST series, maar in mijn hoofd gebeurde dingen als zenuwachtig zijn voor een lastige taak etc ook gewoon op de andere schepen, maar dat zag je niet omdat de cameras vooral op de brug bleven.


Volgensmij is het aantal weggevalen bemanningsleden ongeveer gelijk aan TNG daar ging er bijna elke aflvering wel een crew member aan vanwege wat voor reden dan ook.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:23:21 #238
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176454085
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:04 schreef Bosbeetle het volgende:
Want wie staat er niet zijn mannetje in de crew?
Michael
Stammets
Securitygast
Lorca
Tilly
Reetneusgast

De wel-capabele personen:
Die eerste captain
Die eerste security miep
Die dokter die de nek werd omgedraaid
Die vrouwelijke admiraal

[ Bericht 6% gewijzigd door Shakkara op 12-01-2018 15:30:36 ]
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 15:31:17 #239
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176454281
Mwah stammets offert zichzelf op voor het beerdiertje omdat hij sowieso al geintreseerd was in het spore universum. Zoiets zou the docter of bijvoorbeel tom paris ook kunnen proberen.

Lorca is mogelijk alternate universum lorca dus dat is nog niet zeker of het goed te beoordelen is

Tilly staat als het moet haar mannetje alleen in haar eigen quarters is ze onzeker (geen rare eigenschap)

Wie is reetneusgast en secuiritygast?

Micheal doet heel erg wat ze zelf wil, dat is misschien niet erg star trek...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 15:31:44 #240
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176454294
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:23 schreef Shakkara het volgende:
Die eerste security miep
Die was juist erg slecht.. een levensgevaarlijk beest loslaten :?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:36:12 #241
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_176454402
Reetneusgast, die alien.
Securitygast, de klingon POW.

quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:31 schreef Bosbeetle het volgende:
Die was juist erg slecht.. een levensgevaarlijk beest loslaten :?
Ja dat was nogal achterlijk maar dat was alleen maar om een reden te hebben om dat character dood te maken. Verder was het wel een interessant, stabiel en goed geacteerd personage.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 15:41:47 #242
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176454535
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:36 schreef Shakkara het volgende:
Reetneusgast, die alien.
met zijn angstsensoren die vind ik juist erg okay, ik zie dat een beetje hoe het zou zijn als de koe door evolueert of de gazelle... een organisme dat altijd opgejaagd wordt moet altijd hyperalert en bewust zijn...

Je kunt zn gedrag vervelend vinden maar wel begrijpen vanuit zijn achtergrond.. En snap ook zijn waarde in een crew.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 12 januari 2018 @ 16:37:06 #243
9859 crew  Karina
Woman
pi_176455783
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:41 schreef Bosbeetle het volgende:
met zijn angstsensoren die vind ik juist erg okay,
Ik noem die altijd scardy cat :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 15 januari 2018 @ 11:22:56 #244
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_176515836
Deze aflevering vond ik niet zo goed als die van vorige week, maar wel vermakelijk. En ook eentje, waarin veel stappen in het overkoepelende verhaal zijn gezet.
  maandag 15 januari 2018 @ 11:38:59 #245
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176516097
ik kan er echt niet meer naar kijken.. elke shot lijkt absurdistisch op zichzelf
daarom ook besloten om te stoppen met het volgen van deze serie..
ik zit mezelf echt helemaal op te vreten
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 15 januari 2018 @ 12:19:44 #246
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_176516815
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 13:49 schreef suijkerbuijk het volgende:
niet mee eens.
aangezien de film set anders was.
reden is dat als de wereld vrede zal hebben er inderdaad samen werk is .
kijk maar naar onze spacestation .
daar loopt ook alles door elkaar heen.
voor de blinde wel er is inderdaad voor de blinde dat ze kunnen kijken via foto cell.
zolang de zenuwe niet beschadigt zijn van de oog.

dan de robot.
humn vreemde eend maar wel mogelijke omdat we zelf bezig zijn met i.a
niet vergeten het is wel de toekomst .

wat nu hebben is gewoon geforceert.
ik verwacht pro mensen op zo schip en geen apen.
sorry maar dit is een popcorn film voor de bioscoop en geen serie .

niks maar ook niks klopt er van.
dat komt gewoon omdat de schijvers gewoon een zooit van maakt.
had het geen stat trek geheten dan was het anders geweest.

deze serie heeft totaal geen en ik herhaal geen technologie voor uit gang en onderzoeken wat altijd de kern is geweest van star trek .

dit is gewoon een space combat oorlogs verhaal met een star trek naampje .

de originelen bedenken draait gewoon in zijn graf nu.
Wat een raar gedicht.
Ik ga naar huis.
pi_176525511
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 15 januari 2018 @ 20:21:45 #248
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176527228
quote:
10s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omg, serieus? :D

Geweldige serie. Een humoristische SF serie die is gemaakt door dezelfde maker als Family Guy, Seth McFarlane. (Die zelf ook een hoofdrol speelt.)

Zie:

F&S / The Orville #1

En

is het de moeite waard?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 15 januari 2018 @ 20:22:57 #249
167383 Molurus
the talking snake
pi_176527263
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 20:21 schreef Onnoman het volgende:

[..]

is het de moeite waard?
Nee, ik noem het voor de lol een 'geweldige serie'. :P

Ja, absoluut de moeite waard. Ik vind het leuker om naar te kijken dan STD to be honest. (Niet dat ik niet graag naar STD kijk.)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  Moderator maandag 15 januari 2018 @ 20:44:23 #250
8781 crew  Frutsel
pi_176527811
Ik vond het een prima aflevering. Ben alweer benieuwd naar volgende week maandag.
  Moderator maandag 15 januari 2018 @ 22:03:18 #251
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176530393
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 20:44 schreef Frutsel het volgende:
Ik vond het een prima aflevering. Ben alweer benieuwd naar volgende week maandag.
same here
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176530538
Niet te veel over nadenken of het wel ST genoeg is of niet. Gewoon prima vermaak. Vind ik (disclaimer).
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  maandag 15 januari 2018 @ 22:10:22 #253
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176530609
quote:
11s.gif Op maandag 15 januari 2018 19:15 schreef DJKoster het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D
Die zag ik niet aankomen. Lijkt me een hele goede emperor.
herr doctor
  maandag 15 januari 2018 @ 22:28:38 #254
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176531180
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:38 schreef Onnoman het volgende:
ik kan er echt niet meer naar kijken.. elke shot lijkt absurdistisch op zichzelf
daarom ook besloten om te stoppen met het volgen van deze serie..
ik zit mezelf echt helemaal op te vreten
Ok. :W

quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 20:44 schreef Frutsel het volgende:
Ik vond het een prima aflevering. Ben alweer benieuwd naar volgende week maandag.
Idem!

Prima emperor _O_ verklaarde wel waarom de actrice nog in de cast stond ;) :D
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176531215
Ik vermaak me ook nog steeds prima met deze serie.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  maandag 15 januari 2018 @ 22:31:37 #256
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176531257
En RIP 'Tyler', of wellicht dat ze daar nog weer wat aan kunnen doen? :')
Vast niet, maar wie weet :')
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Moderator maandag 15 januari 2018 @ 22:33:22 #257
9859 crew  Karina
Woman
pi_176531297
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:10 schreef thedeedster het volgende:

[..]

:D
Die zag ik niet aankomen. Lijkt me een hele goede emperor.
Zat er een beetje aan te komen eigenlijk, die hadden we nog niet gezien in de parallel universe.

En wat monolith zegt: vermaak me prima, het is spannend en er zijn boefjes, meer heb ik niet te wensen :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_176532272
E11: Laatste shot van Lorca had ik het idee
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  maandag 15 januari 2018 @ 23:22:28 #259
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_176532528
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 11:38 schreef Onnoman het volgende:
ik kan er echt niet meer naar kijken.. elke shot lijkt absurdistisch op zichzelf
daarom ook besloten om te stoppen met het volgen van deze serie..
ik zit mezelf echt helemaal op te vreten
Haaije
Dit snap ik ook niet.
  maandag 15 januari 2018 @ 23:23:31 #260
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176532550
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:28 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ok. :W

[..]

Idem!

Prima emperor _O_ verklaarde wel waarom de actrice nog in de cast stond ;) :D
neuqen?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176532575
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:31 schreef motorbloempje het volgende:
En RIP 'Tyler', of wellicht dat ze daar nog weer wat aan kunnen doen? :')
Vast niet, maar wie weet :')
Ik kreeg door die laatste flashbacks even het idee dat Voq en Tyler naast elkaar op de operatietafel hebben gelegen.

Verder eens met hierboven, ik ben redelijk hooked en ik kijk er welke week weer naar uit. Leuk om nu ook Tellarites en vooral Andorians te zien.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 08:39:19 #262
8781 crew  Frutsel
pi_176535888
Ook kwam weer ter sprake dat Saru meer "Kelpien" zocht...
Ik verwacht hier ook nog weer het één en ander van.

Doet me denken aan de zoektocht van Odo naar de andere "changelings"... in DS9
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 januari 2018 @ 09:06:58 #263
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176536222
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:10 schreef thedeedster het volgende:

[..]

:D
Die zag ik niet aankomen. Lijkt me een hele goede emperor.
Niet?
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 10:00 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Ik vond deze aflevering een heleboel weer lijken op andere Mirror afleveringen, met hoe een crew reageert op de omstandigheden :)

Die emperor, Georgiou misschien?
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:05 schreef Gijscoman het volgende:
Betreft de Lorca als Terran-theorie. Zou de normale Lorca dan niet omgekomen zijn bij de Buran en dat er toen een wisseling van universum is ontstaan?
De Terran-Lorca op de vlucht voor de Emperor gaat naar het "normale" universum en past zich daar aan, zodat hij overleven kan. Nu is hij terug in zijn oude universum, om daar met een nieuwe bemanning de Emperor aan te pakken.

En die Emperor zal misschien wel die ene vrouw van de Shenzhou kunnen zijn. Daarover heb ik tenminste nog niks gehoord in de Mirror Universe. Burnham had haar tenminste niet gedood om aan de macht te komen, zo leek het.

Maar goed, dit is vanzelfsprekend speculatie. We zullen het de komende weken wel meemaken!
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:13:50 #264
9859 crew  Karina
Woman
pi_176536314
Heeft Georgiou tussendoor haar gezicht laten fixen?
Kon het niet heel goed zien door de hologram maar leek er wel op.

captain-georgiou-star-trek-discovery-s1e2.jpgQueenie.jpg
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:17:00 #265
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536358
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 23:14 schreef Aether het volgende:
E11: Laatste shot van Lorca had ik het idee
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inderdaad, je zag ook weer aan zn gesprek met Burnham dat hij daar echt niet weg wil.
zie ondertitel
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:23:43 #266
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536453
Wel weer een heel Terran Empire en Mirror Universe verpest door feministen en SJW trouwens! Vrouwen horen daarin gewoon onderdanig te zijn aan mannen en rond te lopen in hele schaarse kleding!
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:26:11 #267
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176536490
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:23 schreef Nielsch het volgende:
Wel weer een heel Terran Empire en Mirror Universe verpest door feministen en SJW trouwens! Vrouwen horen daarin gewoon onderdanig te zijn aan mannen en rond te lopen in hele schaarse kleding!
Dat doet Burnham gewoon in de slaapkamer als ze zich laat schrubben door saru.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:28:20 #268
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536522
Wel mooi dat Sarek een ringbaardje had in de Mirror Universe, net als zijn zoon:

latest?cb=20090220220251&path-prefix=en
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:33:43 #269
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176536590
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:28 schreef Nielsch het volgende:
Wel mooi dat Sarek een ringbaardje had in de Mirror Universe, net als zijn zoon:

[ afbeelding ]
idd

Deze alflevering was trouwens veel rustiger dan voorgaande, vond ik wel een goed iets. Burnham die het probeert op te lossen met een cunning plan inplaats van de boel opblazen, dat is toch wel erg star trek.

Voq geeft dus ook de oplossing voor de samenwerking met klingons, een gezamelijke vijand maken en de huizen bij elkaar krijgen, ben benieuwd hoe ze dat in het normal universe voor elkaar gaan krijgen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:36:31 #270
8781 crew  Frutsel
pi_176536627
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:33 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

idd

Deze alflevering was trouwens veel rustiger dan voorgaande, vond ik wel een goed iets. Burnham die het probeert op te lossen met een cunning plan inplaats van de boel opblazen, dat is toch wel erg star trek.

Voq geeft dus ook de oplossing voor de samenwerking met klingons, een gezamelijke vijand maken en de huizen bij elkaar krijgen, ben benieuwd hoe ze dat in het normal universe voor elkaar gaan krijgen.
We Are Borg!
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:37:45 #271
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176536652
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:36 schreef Frutsel het volgende:

[..]

We Are Borg!
We weten ook dat de klingons in TOS nog steeds aggressief ten opzichte van de federation zijn dus de oorlog oplossen moet lukken maar vriendjes zullen ze niet worden :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:41:06 #272
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536702
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:37 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

We weten ook dat de klingons in TOS nog steeds aggressief ten opzichte van de federation zijn dus de oorlog oplossen moet lukken maar vriendjes zullen ze niet worden :D
De vrede tussen de Klingons en de Federation is toch in Star Trek VI: The Undiscovered Country uitgelegd? Daarin werd het Khitomer Akkoord getekend. Of bedoel je eerder in de timeline?

Is wel mijn favo TOS film trouwens. Werd nog gemaakt toen TNG al bezig was. Ook best bizar.
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:42:49 #273
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176536736
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:41 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De vrede tussen de Klingons en de Federation is toch in Star Trek VI: The Undiscovered Country uitgelegd? Daarin werd het Khitomer Akkoord getekend. Of bedoel je eerder in de timeline?
precies maar in deze serie moet de all out war een beetje wegvallen...En de neutral zone redelijk opgezet. Of is die er al?

[ Bericht 3% gewijzigd door Bosbeetle op 16-01-2018 09:47:56 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 januari 2018 @ 09:50:00 #274
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176536856
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:41 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De vrede tussen de Klingons en de Federation is toch in Star Trek VI: The Undiscovered Country uitgelegd? Daarin werd het Khitomer Akkoord getekend. Of bedoel je eerder in de timeline?

Is wel mijn favo TOS film trouwens. Werd nog gemaakt toen TNG al bezig was. Ook best bizar.
Dat klopt helemaal. Maar in TOS is er geen grote oorlog tussen de Federation en Klingons. Een soort wapenstilstand, maar geen vrede. Beetje Noord/Zuid Korea achtig. Dus die oorlog moet wel beëindigd worden
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:51:19 #275
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536878
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Dat klopt helemaal. Maar in TOS is er geen grote oorlog tussen de Federation en Klingons. Een soort wapenstilstand, maar geen vrede. Beetje Noord/Zuid Korea achtig. Dus die oorlog moet wel beëindigd worden
Ah zo ja. Eens. Misschien komt er een veel grotere bedreiging voor de Klingons dan de Federation.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
zie ondertitel
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:53:02 #276
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_176536901
quote:
7s.gif Op maandag 15 januari 2018 23:14 schreef Aether het volgende:
E11: Laatste shot van Lorca had ik het idee
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja dat was een veelbetekenende blik idd :D
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:54:31 #277
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_176536925
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 08:39 schreef Frutsel het volgende:
Ook kwam weer ter sprake dat Saru meer "Kelpien" zocht...
Ik verwacht hier ook nog weer het één en ander van.

Doet me denken aan de zoektocht van Odo naar de andere "changelings"... in DS9
Nou, ik denk dat de Mirror Saru wel een rolletje gata spelen bij Burnham, want Kelpien's tentakeltjes wiebelen toch bij gevaar? Ik denk dat die bij de mirror Burnham bij hem altijd opspeelden en nu niet (omdat edze Burnham geen bedreiging is) en dat hij er zo achter komt dat dit niet de echte is. Of iig niet die van dit universum dan.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 09:54:39 #278
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176536927
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:51 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Ah zo ja. Eens. Misschien komt er een veel grotere bedreiging voor de Klingons dan de Federation.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
lorca's huisdiertjes :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:55:39 #279
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_176536943
The Orville -> Discovery
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 16 januari 2018 @ 09:56:02 #280
78680 Nielsch
zie signature
pi_176536951
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:55 schreef MMaRsu het volgende:
The Orville -> Discovery
jaja nu weten we het wel
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 10:01:22 #281
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176537035
Ben eigenlijk wel blij met deze, dit voelt toch als meer verdieping. Het is eigenlijk wel verfrissend dat niet alles in één aflevering opgelost hoeft te worden dat levert ruimte voor de mensen om fouten te maken. Zoals Tilly de laatste aflevering het maakt het iets meer mensen in plaats van alwetenden die het toch wel oplossen. Ook dat ze durven om main characters af te kappen maakt de serie in het geheel iets spannender, want men kan gewoon dood. In de vorige series zaten main characters nooit in echt gevaar en dat was wel duidelijk.

Wat ik me nu bedenk trouwens is wat wel een enorm verschil is tussen DIS en de anderen is dat er tot nu toe veel minder in van die buizen gekropen wordt :D (alleen de alice in wonderland scene)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176537085
Om eerlijk te zijn vind ik er een beetje teveel gelijkenissen zitten tussen de twee universes, dat staat me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 januari 2018 @ 10:11:41 #283
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176537218
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:04 schreef misterxvany het volgende:
Om eerlijk te zijn vind ik er een beetje teveel gelijkenissen zitten tussen de twee universes, dat staat me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat hadden de andere mirror afleveringen ook
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 10:23:04 #284
78680 Nielsch
zie signature
pi_176537436
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:04 schreef misterxvany het volgende:
Om eerlijk te zijn vind ik er een beetje teveel gelijkenissen zitten tussen de twee universes, dat staat me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Snap ik wel, maar dat was in Enterprise, Original Series en Deep Space 9 ook zo.
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 10:24:32 #285
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176537468
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:04 schreef misterxvany het volgende:
Om eerlijk te zijn vind ik er een beetje teveel gelijkenissen zitten tussen de twee universes, dat staat me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap saru niet zo die lijkt in beide universa hetzelfde. Ik had verwacht dat keplians in de mirror universe jagers zouden zijn.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 16 januari 2018 @ 10:35:15 #286
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176537713
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 09:06 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Niet?
Ze was toch al erg snel uit de serie verdwenen. Ik had eerder een andere Lorca of misschien zelfs een acteur uit een andere serie verwacht.

Het is in ieder geval - IMHO - een goede keuze. :)
herr doctor
  dinsdag 16 januari 2018 @ 10:39:33 #287
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176537795
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Wat ik me nu bedenk trouwens is wat wel een enorm verschil is tussen DIS en de anderen is dat er tot nu toe veel minder in van die buizen gekropen wordt :D (alleen de alice in wonderland scene)
:D

Dat begreep ik ook nooit. Alsof ik naar de filmversie van Deus Ex of zo zit te kijken. De onderhoudsbuizen zijn er alleen als sluipweggetje.
In zo'n tijd maken ze die dingen toch een stuk kleiner en laat je kleine robotjes het werk doen.
herr doctor
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 10:53:23 #288
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176538112
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 10:39 schreef thedeedster het volgende:

[..]

:D

Dat begreep ik ook nooit. Alsof ik naar de filmversie van Deus Ex of zo zit te kijken. De onderhoudsbuizen zijn er alleen als sluipweggetje.
In zo'n tijd maken ze die dingen toch een stuk kleiner en laat je kleine robotjes het werk doen.
Hehe er was vroeger een sketch programma met john jones die deden ook een star trek parodie was opzich wel grappig....

picard: Number one!
riker: Aye sir.
picard: Yes you!
riker: Aye sir
picard: Yes you! :?
riker: nevermind... there's a breach in de deflector sir!
picard: Lets run through hallways!

Gevolgd door minuten lang rennen door gangen :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176539575
Heeft iemand de ep nummers van de andere series over het alternatieve universe paraat? O-)
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_176539584
Van Reddit: Burnham and Lorca timelines so far, feedback requested.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_176539796
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 12:29:12 #292
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_176540053
Ik vind het persoonlijk jammer dat we weeeeeeeer in datzelfde Terran Empire universum zitten. Na TOS, DS9 en ENT kennen we dat beestje nu wel. Ook weer veel voorspelbare onzin zoals de identiteit van de Emperor, hou op zeg.

Dit had allemaal weer veel beter en creatiever gekund. Het is het allemaal net niet, zoals eigenlijk alles aan DISC.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 12:33:48 #293
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176540156
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:03 schreef misterxvany het volgende:
Heeft iemand de ep nummers van de andere series over het alternatieve universe paraat? O-)
Die staan een stukje terug in dit topic... de namen iig, de ep nummers zijn er dan snel bij terug te zoeken.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  dinsdag 16 januari 2018 @ 12:38:26 #294
78680 Nielsch
zie signature
pi_176540246
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:03 schreef Nielsch het volgende:
Chronologisch:

ENT: In a mirror, darkly I & II
TOS: Mirror, mirror
TOS: The Tholian Web
DS9: Crossover
DS9: Through the looking glass
DS9: Shattered mirror
DS9: Resurrection
DS9: Emperor's new cloak
Bij deze
zie ondertitel
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 12:42:04 #295
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176540325
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:29 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind het persoonlijk jammer dat we weeeeeeeer in datzelfde Terran Empire universum zitten. Na TOS, DS9 en ENT kennen we dat beestje nu wel. Ook weer veel voorspelbare onzin zoals de identiteit van de Emperor, hou op zeg.

Dit had allemaal weer veel beter en creatiever gekund. Het is het allemaal net niet, zoals eigenlijk alles aan DISC.
:D Dus het is niet echt des star treks want het is te anders én het is teveel als de oude star trek omdat ze dezelfde zaken belichten.

Ik zie een soort spagaat waarin de makers het sowieso niet goed kunnen doen.

(neemt niet weg dat de schrijvers hun kwaliteit wel een beetje omhoog mogen gooien wat mij betreft maar daar hebben we hopelijk nog vele seizoenen voor O+ )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176540578
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:42 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

:D Dus het is niet echt des star treks want het is te anders én het is teveel als de oude star trek omdat ze dezelfde zaken belichten.

Ik zie een soort spagaat waarin de makers het sowieso niet goed kunnen doen.
Iedere nieuwe serie heeft kritiek gekregen in het begin, dus dat is zeker hetzelfde gebleven ;)
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  Moderator dinsdag 16 januari 2018 @ 12:57:40 #297
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176540671
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:53 schreef Aether het volgende:

[..]

Iedere nieuwe serie heeft kritiek gekregen in het begin, dus dat is zeker hetzelfde gebleven ;)
Inderdaad wat dat betreft een klassieke ST.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 januari 2018 @ 13:04:54 #298
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176540846
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:03 schreef misterxvany het volgende:
Heeft iemand de ep nummers van de andere series over het alternatieve universe paraat? O-)
TOS: Mirror Mirror - 2x10
TOS: The Tholian Web - 3x09
DS9: Crossover - 2x23
DS9: Through the Looking Glass - 3x19
DS9: Shattered Mirror - 4x20
DS9: Resurrection - 6x08
DS9: The Emperor's New Cloak - 7x12
ENT: In A Mirror, Darkly pt I - 4x18
ENT: In A Mirror, Darkly pt. II - 4x19

The Tholian Web is niet echt een mirror aflevering, maar gaat over de USS Defiant. Als je de Enterprise afleveringen daarna bekijkt, snap je opeens waar de Defiant heen ging.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176635915
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:53 schreef Aether het volgende:

[..]

Iedere nieuwe serie heeft kritiek gekregen in het begin, dus dat is zeker hetzelfde gebleven ;)
Niet van mij :)

Enterprise vond ik een geweldige serie (op de themesong na die geen star trek is)
Ook al denker veel er anders over.
Voyager vond ik ook super.

Alle voorgaande series hebben dan ook zeker wel (kleine) minpuntjes en slechte afleveringen, maar ze hadden altijd de star trek "look and feel".

In het algemeen heeft discovery dat niet.

Zo langzaam aan zijn er gelukkig wel meer stukken van de aflevering die als star trek voelen dus ik hoop dat het beter wordt.

Maar de klingons vind ik nog steeds afschuwelijk verkloot.
De themesong vind ik ruk.
Zijn die lensflares eigenlijk al minder geworden want die zijn echt super irritant.
Verder heel veel geweld en te weinig techniek/wetenschap/ontdekking.
Het verhaal gaat me te veel om het (voorafgaande) leven van de personen ipv de crew/schip.
Met de meeste hoofdpersonages heb ik absoluut niets. Van mij mogen ze dood gaan en vervangen worden door een ander.

Dij de vorige 2 series was ik de aflevering altijd aandachtig aan het kijken, maar ik betrap mezelf er op dat ik bij deze serie echt de aandacht verlies.
Dingen die hier genoemd worden zijn mijn niet opgevallen / kan ik me niet herinneren.

De drang om de aflevering meteen te kijken zodra het kan is er ook niet.

De serie ziet er verder wel goed uit (goed budget).

Het beste hadden ze deze serie geen Star trek kunnen noemen en die paar kleine dingen die naar Star Trek verwijzen er uit kunnen halen.
Want op zich is het geen slechte scifi. Alleen geen Star Trek.
pi_176636118
Ik vind dat de Star Trek gedachte toch wel meer naar voren begint te komen. In de eerste afleveringen absoluut niet, dat ben ik met je eens, maar in de laatste aflevering kwam dat toch sterk naar voren (ondanks dat ik een takke hekel aan dat mirror universe heb).

Waar ik maar niet aan kan wennen zijn de exterior shots. De ruimte is leeg, heel erg leeg, gruwelijk leeg. Maar in DIS zweeft er altijd een enorme teringzooi rond. Geef mij maar de exterior shots van TNG of VOY.
pi_176636191
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 17:11 schreef DappereDodo77 het volgende:
Ik vind dat de Star Trek gedachte toch wel meer naar voren begint te komen. In de eerste afleveringen absoluut niet, dat ben ik met je eens, maar in de laatste aflevering kwam dat toch sterk naar voren (ondanks dat ik een takke hekel aan dat mirror universe heb).
Dat zeg ik: Langzaam zijn er meer stukken die als Star Trek voelen.
Alleen jammer dat ze daar 9 afleveringen voor nodig hebben, en het nog steeds maar een beetje als star trek voelt.

DS9 was in het begin ook wel wennen omdat het een