abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:34 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234201
registreer om deze reclame te verbergen
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:44 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176234203
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Black Mirror wrsch.
Oooh ja, verhip. Nee, geen moment aan gestoord.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 12:39:09 #3
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176234273
OP misschien even updaten mbt Discovery?
En er staat ook helemaal niets in de OP over de films
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:41:40 #4
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234309
registreer om deze reclame te verbergen
Ga je gang! :)
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 12:58:57 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176234577
Nog maar een klein weekje
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 14:13:42 #6
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176236201
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Nog maar een klein weekje
star-trek-f-bomb-3.gif?w=618&h=301
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:14:44 #7
78680 Nielsch
zie signature
pi_176236230
registreer om deze reclame te verbergen
Fijn dat dit weer bijna komt, na Dark en Black Mirror zijn mijn Netflix-series even op.
zie ondertitel
pi_176236827
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 08:36 schreef Kamina het volgende:

[..]

Dat is precies wat er staat, maar okay.
Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176236911
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.
Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176236994
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:43 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Dat laatste ja.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:16 #11
9859 crew  Karina
Woman
pi_176237423
Iemand die zit te poepen zie je zelden in een serie volgens mij hoor _O-

Gelukkig maar :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:47 #12
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237435
Mja, het is allemaal wel 'Star Trek' neutraal gebracht voor zover ik het een beetje voor mij kan halen. Ze zijn een stelletje maar ik heb ze nog niet droogneukend in een turbolift langs zien komen of wat dan ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 15:08:59 #13
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_176237520
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:12:17 #14
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237600
Dat ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 15:25:36 #15
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176237901
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:47 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Dat laatste ja.
Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176238435
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:25 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
En heel veel zaken komen ook wat subtieler terug. In the Outcast is het een buitenaards ras zonder genderscheiding waarbij leden die toch expliciet man of vrouw willen zijn worden 'genezen' met therapie.
Ook vormen van polygamie, gearrangeerde huwelijken en meer van dat soort zaken komen terug en zijn duidelijk bedoeld als spiegel voor de maatschappij. Wat dat betreft is het inderdaad vreemd dat er zoveel bekrompen star trek fans rondlopen. :P

Ik snap ook wel dat voor mannen een met een vrouw zoenende Dax net wat minder ongemakkelijk is dan twee zoenende mannen. Ik kijk zelf ook liever naar eerstgenoemde, maar het geeft ook wel weer aan dat homoseksualiteit voor veel mensen nog wel erg in het stadium 'mag er zijn, maar confronteer mij er niet mee' zit.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:01:28 #17
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176238661
Het is geen friggin' 'agenda', het is 'met de tijd meegaan', ffs.

En *O* volgende week *O*
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:03:28 #18
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176238699
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:01 schreef motorbloempje het volgende:
En *O* volgende week *O*
Volgende week *O*.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:20:15 #19
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239049
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:08 schreef MPC60 het volgende:
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:19 #20
13633 wolfrolf
Adjunct directeur Faxbureau
pi_176239095
volgende week *O*
Op vrijdag 28 oktober 2011 23:12 schreef Cee het volgende:
Die heeft er een broertje Dotan.
Op woensdag 22 juli 2015 12:52 schreef Cee het volgende:
Een broekie dat genaaid moet worden is nooit grappig.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:20 #21
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239096
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:20 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:30:25 #22
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239287
quote:
5s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:22 schreef jogy het volgende:

[..]

Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Dat er überhaupt ophef over was, en de manier waarop.
Maakte mij wel duidelijk dat we er nog niet zijn qua acceptatie. Ik vond het nou juist op een heel integere manier in het verhaal verweven en daar was ik blij mee. Lees ik hier in dit topic van dat soort vervelende reacties. Dat vond ik erg jammer.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:33:20 #23
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239373
Ja. Oké, wel eens dan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:17:24 #24
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176242883
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:34:47 #25
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176243336
ik dacht al net.. volgens mij is het een andere stem de ik hoor van gosheven, ik zocht bevestiging en ja hoor :)

According to Paramount's public records, actor Grainger Hines (Gosheven) was unhappy with his performance, so he requested his name be removed from the credits. All of his lines were subsequently overdubbed by another actor. Conspiracy theory, however, finds several holes in this idea, and many fans believe it to be a cover-story for a secret incident which Paramount did not want publicized.
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176243377
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:35:56 #27
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247207
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:36 schreef Monolith het volgende:
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG

[ Bericht 0% gewijzigd door Onnoman op 02-01-2018 21:47:08 ]
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176247365
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG speelt?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:49:13 #29
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247562
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
klopt wel wat je zegt..
wist je trouwens dat Diana Muldaur (bekend als kate pulaski) ook in de originele series heeft gespeeld?
in TNG vond ik het een vreselijk wijf.. maar vroeger was ze nog best prima te pruimen

Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:51:58 #30
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247630
wel jammer trouwens dat het erop lijkt dat Diana echt niks meer te maken wilt hebben met star trek..
waarschijnlijk is ze op een vervelende manier vertrokken bij TNG
op geen enkele conferentie is zij nog verschenen, in tegenstelling tot Tasha Yar.. die niet eens een seizoen heeft afgerond
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:59:59 #31
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247847
leuk trouwens.. een kort interview met Diana
http://www.startrek.com/a(...)diana-muldaur-part-1

ze heeft dr Crusher nog nooit ontmoet
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:37:32 #32
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176248833
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
pi_176249088
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:46:32 #34
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176249147
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:44 schreef Monolith het volgende:

[..]

Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:56:44 #35
78680 Nielsch
zie signature
pi_176249429
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

Michael Dorn (Worf) speelt ook een Klingon in de laatste TOS film (Undiscovered Country).

undiscovered-country.png

[ Bericht 7% gewijzigd door Nielsch op 02-01-2018 23:30:45 ]
zie ondertitel
pi_176249594
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.
Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 23:29:28 #37
78680 Nielsch
zie signature
pi_176250102
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:02 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Dat zie ik nu ja :D
zie ondertitel
pi_176250283
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja, maar die arme blanke jongetjes die nu geen enkel rolmodel meer hebben ;(
Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 23:49:06 #39
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176250339
De acteur van Martok komt ook erg vaak weer terug. Begon als als die vulcan captain in Emissary (pilot DS9), maar ook in Voyager en Enterprise dook hij op. En Enterprise's Admiral Forrest, zat al in een aflevering van TNG en dook later op in DS9, Voyager en uiteraard Enterprise.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176250356
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:42 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
Starfleet is ook helemaal geen Amerikaanse organisatie. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176250655
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

En dat personage was weer de inspiratie voor het personage Tom Paris.
pi_176251231
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:46 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176251297
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  woensdag 3 januari 2018 @ 03:33:38 #44
78680 Nielsch
zie signature
pi_176251671
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:51 schreef Kloonhommel het volgende:
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Bij ons in het dorp hadden ze bij de plaatselijke Music Store - ter gelegenheid van een VHS release denk ik - eens twee levensgrote cardboard cut-outs van Riker en Picard staan. Die hebben na de marketingperiode nog jaren op mijn slaapkamer gestaan.

Jaren later werkte ik tijdens mijn studie part-time bij de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht. Ter gelegenheid van de release van enkele TNG DVD's (denk ik) had het hoofdkantoor Riker en Picard look-a-likes ingevlogen uit Engeland doe in uniform handtekeningen gingen uitdelen. Hele winkel vol met van die verklede trekkies.

Zelf nooit van het verkleden geweest maar ter gelegenheid van een filmrelease van TNG nog wel eens naar een Star Trek nacht in Pathé Tuschinski in Amsterdam geweest. Drie oude ST films naar keuze kijken gevolgd door de nieuwste film in diverse zalen.
zie ondertitel
  woensdag 3 januari 2018 @ 08:07:54 #45
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176252216
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Ook leuk.
pi_176253188
Ik heb een doos vol met van die Star Trek Customizable Card Game kaarten maar voor de rest niet iets gespaard.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 10:21:46 #47
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176253328
Ik postte vroeger vrij veel op StarTrek.nl. Best OK. Ook naar wat meetings gegaan, nerd central, maar wel lachen. Op die ene keer na dat we gewoon naar de bios gingen in Utrecht (volgens mij naar Nemesis ofzo), en er iemand in een Voyager Science Outfit kwam... :X :')

Die was ook vrij snel weer weg _O-
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176253422
Oh en ik ben eind jaren 90 nog naar Düsseldorf geweest toen daar die Star Trek Experience was. De brug en Enginering enzo. Dat was best leuk!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:17:54 #49
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176255607
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
herr doctor
pi_176258035
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:17 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
Moest er ff op googlen maar oke. Weer woordje bijgeleerd. :D
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176258350
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:17 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
Tja, het is een virtuele wereld hè? :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:39:31 #52
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176259085
StarTrek twitterde op woensdag 03-01-2018 om 14:38:30 25 years ago today, we began our #StarTrek journey with Captain Benjamin Sisko and the crew aboard the Deep Space 9… https://t.co/EEXIW7hd5A reageer retweet
25 jaar alweer :o
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  woensdag 3 januari 2018 @ 14:43:21 #53
78680 Nielsch
zie signature
pi_176259242
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:39 schreef motorbloempje het volgende:
StarTrek twitterde op woensdag 03-01-2018 om 14:38:30 25 years ago today, we began our #StarTrek journey with Captain Benjamin Sisko and the crew aboard the Deep Space 9… https://t.co/EEXIW7hd5A reageer retweet
25 jaar alweer :o
Toen ze begonnen met DS9 was Sisko helemaal nog geen captain.
zie ondertitel
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 3 januari 2018 @ 15:35:10 #54
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176260671
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:43 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Toen ze begonnen met DS9 was Sisko helemaal nog geen captain.
Klein detail, maar je hebt gelijk! :D
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:12:29 #55
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176261498
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 14:13 schreef Monolith het volgende:

[..]

Tja, het is een virtuele wereld hè? :P
Dat je met een beetje dna een hele persoonlijkheid en diens geheugen kunt kopiëren, is wel een beetje ver gezocht. ;)
herr doctor
pi_176261927
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:12 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Dat je met een beetje dna een hele persoonlijkheid en diens geheugen kunt kopiëren, is wel een beetje ver gezocht. ;)
Niet vergezocht, dat slaat gewoon nergens op. Dat was ook mijn klacht in het BM topic overigens. ;)
Verder was de aflevering prima, maar zo'n knullig detail stoort mij ook wel. Verder zijn de meeste dat BM schetst doorgaans gewoon redelijke extrapolaties van de huidige technische mogelijkheden of in ieder geval niet ondenkbaar.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 3 januari 2018 @ 16:41:28 #57
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176262146
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:33 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niet vergezocht, dat slaat gewoon nergens op. Dat was ook mijn klacht in het BM topic overigens. ;)
Verder was de aflevering prima, maar zo'n knullig detail stoort mij ook wel. Verder zijn de meeste dat BM schetst doorgaans gewoon redelijke extrapolaties van de huidige technische mogelijkheden of in ieder geval niet ondenkbaar.
Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
herr doctor
pi_176262581
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
Het is daar redelijk spoilervrij :)
Maar zeker geen onverstandige keuze...
pi_176262644
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 03:33 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Bij ons in het dorp hadden ze bij de plaatselijke Music Store - ter gelegenheid van een VHS release denk ik - eens twee levensgrote cardboard cut-outs van Riker en Picard staan. Die hebben na de marketingperiode nog jaren op mijn slaapkamer gestaan.

Jaren later werkte ik tijdens mijn studie part-time bij de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht. Ter gelegenheid van de release van enkele TNG DVD's (denk ik) had het hoofdkantoor Riker en Picard look-a-likes ingevlogen uit Engeland doe in uniform handtekeningen gingen uitdelen. Hele winkel vol met van die verklede trekkies.

Zelf nooit van het verkleden geweest maar ter gelegenheid van een filmrelease van TNG nog wel eens naar een Star Trek nacht in Pathé Tuschinski in Amsterdam geweest. Drie oude ST films naar keuze kijken gevolgd door de nieuwste film in diverse zalen.
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 10:21 schreef motorbloempje het volgende:
Ik postte vroeger vrij veel op StarTrek.nl. Best OK. Ook naar wat meetings gegaan, nerd central, maar wel lachen. Op die ene keer na dat we gewoon naar de bios gingen in Utrecht (volgens mij naar Nemesis ofzo), en er iemand in een Voyager Science Outfit kwam... :X :')

Die was ook vrij snel weer weg _O-
Toffe verhalen. :D _O_ Dank voor sharing!
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176262752
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Ik heb net deel 2 gezien, en ben bang voor spoilers. Dus ik blijf nog even uit dát forum.
Ik probeer me daar netjes aan Spoilertags te houden, net als bijna iedereen. ;)

Maar goed, dit is het star trek topic.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176285851
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Volgens mij besteedt Star Trek al jaren aandacht aan seksualiteit. En gore heb ik ook wel eens gezien, zij het met mate.

Hoe dan ook, het is niet iets van Star Trek, dus als je dat niets vindt kan je altijd The Expendables gaan kijken.
1 + 1 = blauw
pi_176286224
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Misschien wordt het tijd dat Star Trek geregiseerd wordt door Paul Verhoeven :)
  donderdag 4 januari 2018 @ 23:38:01 #63
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176292832
yesterdays enterprise aan het kijken, met tasha yar

een van de betere afleveringen
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176292883
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:38 schreef Onnoman het volgende:
yesterdays enterprise aan het kijken, met tasha yar

een van de betere afleveringen
De beste aflevering naar mijn mening.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 4 januari 2018 @ 23:42:37 #65
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176292914
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:41 schreef polderturk het volgende:

[..]

De beste aflevering naar mijn mening.
Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  donderdag 4 januari 2018 @ 23:52:12 #66
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176293101
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:42 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
top 5 o.a. best of both worlds en all good things, yesterdays enterprise, inner light en....
dan toch cause & effect
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176293200
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:42 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Staat zeker in top 5, maar of het The Inner Light haalt? hmm, moeilijk
Dat is ook een hele mooie aflevering. Maar ook treurig. Misschien hadden ze ook wat ingevroren embryos in de capsule moeten stoppen zodat hun soort bleef voortbestaan.

De aflevering waarin Worf tussen dimensies schakelt vond ik ook leuk. Of de aflevering waarbij ze in een tijdloop zaten, zoals Groundhog day. De afsluitende aflevering was ook heel sterk.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 08:57:48 #68
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176295784
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 23:58 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dat is ook een hele mooie aflevering. Maar ook treurig. Misschien hadden ze ook wat ingevroren embryos in de capsule moeten stoppen zodat hun soort bleef voortbestaan.

De aflevering waarin Worf tussen dimensies schakelt vond ik ook leuk. Of de aflevering waarbij ze in een tijdloop zaten, zoals Groundhog day. De afsluitende aflevering was ook heel sterk.
Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176296178
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 08:57 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
Yep. Misschien dat het tijd aspect een rol speelt in waarom we ze zo geweldig vinden :)

Parallels is de aflevering waarin Worf springt tussen verschillende dimensies in het multiversum. Tegen het einde verschijnen er miljoenen entreprises.

Ik vind ook de aflevering leuk waarbij ze het hoofd van Data vinden op aarde. Het hoofd ligt er al honderden jaren.
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 09:36:42 #70
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176296255
Ik ben echt benieuwd of de discovery in dezelfde ruimte zit als de Enterprise in TAS. De Enterprise kon er alleen uitkomen met behulp van een ander (klingon) schip. De discovery kan het misschien op eigen kracht.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176296321
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 09:56:28 #72
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176296570
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Was al genoemd :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:31 schreef polderturk het volgende:

[..]

Yep. Misschien dat het tijd aspect een rol speelt in waarom we ze zo geweldig vinden :)

Parallels is de aflevering waarin Worf springt tussen verschillende dimensies in het multiversum. Tegen het einde verschijnen er miljoenen entreprises.

Ik vind ook de aflevering leuk waarbij ze het hoofd van Data vinden op aarde. Het hoofd ligt er al honderden jaren.
Ohja, dat was een dubbelaflevering, met een jongere Guinan en Mark Twain: Time's Arrow
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 10:06:45 #73
462731 TheVoice4ever
MehmetGOD♥
pi_176296722
ik kijk nu voyager, gisteravond Basics deel 1 & 2 gehad, met de kazon en seska
SPA: Alfred & Amaia FRA: Madame Monsieur RUS: Julia Samoylova UK: SuRie
ESF2018 Winnaar Waylon ♥ ♥ ♥
  vrijdag 5 januari 2018 @ 11:00:27 #74
104871 remlof
Europees federalist
pi_176297556
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Oeh ja, vanavond maar eens beginnen met BM s4 :9
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_176297640
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 10:06 schreef TheVoice4ever het volgende:
ik kijk nu voyager, gisteravond Basics deel 1 & 2 gehad, met de kazon en seska
Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 11:09:17 #76
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176297705
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
Toch maar weer eens de laatste paar seizoenen van TNG kijken, in mijn beleving destijds was Voyager juist een stuk beter geacteerd.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 11:14:37 #77
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176297780
Sowieso vind ik bij alle series het pas leuk worden als je de mensen een beetje leert kennen, zo'n 2 á 3 seizoenen erin. Er ontstaan altijd karakters die je leuker vind dan je van te voren bedacht had.

Alleen bij de originele serie was er niet zoveel karakter ontwikkeling, en ging het veel meer om een onvoorstelbaar toekomst beeld.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 11:53:12 #78
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176298454
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

Nadat ik klaar was met TNG ben ik ook begonnen met Voyager.

Dan zie je toch wel een verschil in kwaliteit. De acteurs in TNG zijn veel beter en overtuigender dan de acteurs in Voyager naar mijn mening.
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:09 schreef jogy het volgende:

[..]

Toch maar weer eens de laatste paar seizoenen van TNG kijken, in mijn beleving destijds was Voyager juist een stuk beter geacteerd.
Beide series, evenals DS9, begonnen zeer zwak en werden bij ongeveer S3 pas sterker
Ik deel de mening van Polderturk. Maar als je TNG S1 vergelijkt met Voyager S7, is Voyager beter. Eigenlijk denk ik dat Voyager S1 sterker was qua acteerwerk dan TNG S1. Maar al met al waren de acteerprestaties van TNG naar mijn mening beter
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 12:05:25 #79
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176298741
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 11:53 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

[..]

Beide series, evenals DS9, begonnen zeer zwak en werden bij ongeveer S3 pas sterker
Ik deel de mening van Polderturk. Maar als je TNG S1 vergelijkt met Voyager S7, is Voyager beter. Eigenlijk denk ik dat Voyager S1 sterker was qua acteerwerk dan TNG S1. Maar al met al waren de acteerprestaties van TNG naar mijn mening beter
Ah, ja. Daar kan ik het wel mee eens zijn. Voyager S1 begon sterker en TNG eindigde sterker qua acteren.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 5 januari 2018 @ 12:27:12 #80
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176299222
Ben het er mee eens dat vrijwel alle series beter werden. En dat is een hoopvol punt. Maar wat de Klingons betreft, heb ik er weinig vertrouwen in dat dit nog goed komt.
(het lijkt gewoon totaal niet op de Klingons van NG, DS9 of Voy)
herr doctor
  Forum Admin vrijdag 5 januari 2018 @ 12:30:00 #81
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176299283
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:27 schreef thedeedster het volgende:
Ben het er mee eens dat vrijwel alle series beter werden. En dat is een hoopvol punt. Maar wat de Klingons betreft, heb ik er weinig vertrouwen in dat dit nog goed komt.
(het lijkt gewoon totaal niet op de Klingons van NG, DS9 of Voy)
Als ze een beetje het originele concept aanhouden en door de periodes heen gaan dan kunnen ze de 'fout' van de Klingons ook wel herstellen gelukkig 8-).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 13:09:42 #82
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176299907
Misschien dat op de plek waar ze nu zijn aangekomen wel normale Klingons rondlopen :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176299950
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:09 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Misschien dat op de plek waar ze nu zijn aangekomen wel normale Klingons rondlopen :)
Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 5 januari 2018 @ 13:13:47 #84
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176299992
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
Of eigenlijk moeten ze eruit zien als TOS Klingons, gezien de achtergrond gegeven in S4 van Enterprise :)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 5 januari 2018 @ 13:37:32 #85
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176300431
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Inderdaad. Dat zou wel grappig zijn als de Klingons er nu uitzien zoals in TNG. Zou een mooie wending zijn als het nu gaat over wetenschappelijk onderzoek en vreemde fenomenen ipv oorlog.
Mijn probleem is niet eens hoe ze er uit zien.

Ik zie Klingons - zoals eerder al eens door mij gezegd - als gasten met wie je veel kunt zuipen en hard kunt lachen. Soort Vikingen eigenlijk.

Daarnaast ben ik vooralsnog niet onder de indruk van hun nogal lamentabele vechtkunsten. :)
herr doctor
pi_176306665
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 08:57 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Je noemt oa All Good Things (laatste aflevering) en Cause & Effect (timeloop).
Dan zijn we het allemaal aardig eens over de beste TNG afleveringen :)
Darmok vind ik trouwens ook een goede aflevering
Er zijn heel veel goede afleveringen.
  Moderator vrijdag 5 januari 2018 @ 19:33:42 #87
10402 crew  STING
pi_176308480
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:04:10 #88
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176309166
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:33 schreef STING het volgende:
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
Da's best cool! :D
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 22:54:13 #89
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334609
Van welke aflevering van TNG zou jij graag een vervolg of een aansluiting willen zien?
Bedenk vervolgens zelf een beetje hoe deze aflevering dan in zijn verloop gaat.

Ik heb vaak bij afleveringen dat ik dan hoop dat ze er ooit op terug komen.
Zojuist de aflevering tinman gezien..
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zaterdag 6 januari 2018 @ 22:57:10 #90
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334712
jeetje, ik lees dat Alexander Rozhenko vorige week is overleden :o
Maar is gisteren pas bekend gemaakt

https://www.telegraaf.nl/(...)-steuer-33-overleden
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  zaterdag 6 januari 2018 @ 23:00:54 #91
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176334845
Fucking awesome
een star trek cruise :D

http://www.startrek.com/article/star-trek-the-cruise-ii-day-1

wie gaat er mee volgend jaar?
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  Moderator zaterdag 6 januari 2018 @ 23:21:41 #92
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176335638
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 19:33 schreef STING het volgende:
Jonathan Frakes regiseert de komende epsiode van Discovery :7

http://www.startrek.com/a(...)rys-despite-yourself
tof
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator zondag 7 januari 2018 @ 19:27:08 #93
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176350979
Morgen is het weer zover *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_176351116
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 19:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Morgen is het weer zover *O*
Hoera! Supergirl zal binnenkort ook wel weer beginnen.
pi_176351138
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 19:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Morgen is het weer zover *O*
Helaas weer aan het werk morgen, dus dit compenseert dat nog enigszins. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 7 januari 2018 @ 23:39:22 #96
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176357494
Yesssss!!! O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  maandag 8 januari 2018 @ 00:30:48 #97
104871 remlof
Europees federalist
pi_176358333
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 09:41 schreef polderturk het volgende:
Voor alle Star Trek liefhebbers raad ik Black Mirror S4A1 USS Callister aan.
Die was erg leuk nderdaad.

En oh ja, morgen weer the real stuff.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  maandag 8 januari 2018 @ 18:22:35 #98
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176371126
Ik kan er nog steeds niet aan wennen, ik kan me niet eens concentreren op deze serie.
De captain heeft helemaal geen flair en dwingt met zijn charme geen respect af.

Ik vind het allemaal maar kut nog steeds
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  maandag 8 januari 2018 @ 18:27:59 #99
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_176371230
Ik vond het een leuke aflevering!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator maandag 8 januari 2018 @ 19:20:07 #100
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176372352
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:27 schreef Gijscoman het volgende:
Ik vond het een leuke aflevering!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Yup :Y

erg toffe aflevering en:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg tof einde ook!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')