abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:34 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234201
registreer om deze reclame te verbergen
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 12:34:44 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176234203
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Black Mirror wrsch.
Oooh ja, verhip. Nee, geen moment aan gestoord.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 12:39:09 #3
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176234273
OP misschien even updaten mbt Discovery?
En er staat ook helemaal niets in de OP over de films
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 12:41:40 #4
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176234309
registreer om deze reclame te verbergen
Ga je gang! :)
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 12:58:57 #5
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176234577
Nog maar een klein weekje
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 14:13:42 #6
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176236201
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Nog maar een klein weekje
star-trek-f-bomb-3.gif?w=618&h=301
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 14:14:44 #7
78680 Nielsch
zie signature
pi_176236230
registreer om deze reclame te verbergen
Fijn dat dit weer bijna komt, na Dark en Black Mirror zijn mijn Netflix-series even op.
zie ondertitel
pi_176236827
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 08:36 schreef Kamina het volgende:

[..]

Dat is precies wat er staat, maar okay.
Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.

En ja, ik vind het jammer dat zoenende liefhebbende mannen nu zowat overal verplichte kost is op tv, je ontkomt er gewoon niet aan. Ik moet blijkbaar met de tijd meegaan.

In GoT zie je ook veel bloot en seksscenes, maar na zoveel keren vond ik het ook wel weer welletjes, ik wilde de gevechten zien, de draken, wat is er met die of die gebeurd? Het verhaal moest doorgaan.

Wat betreft Stamets, ik heb nul komma nul problemen met hem, kwam ik hem in real tegen, dan vroeg ik zijn handtekening en of samen op de foto.

Hoop dat ik het duidelijk geschreven heb.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_176236911
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:40 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Nee, wat er staat is dat oa ik verbaasd was dat Star Trek aan de homo hype meedeed.

Star Trek had altijd vele taboes voor mij. Nooit zie je iemand op de wc kleien. Nooit zie je een afgescheurde arm of zo waaruit bloed spuit. Nooit is er iemand verkracht. Nooit zoenende liefkozende mannen of vrouwen (tot nu toe dan). Enzovoorts.
Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176236994
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:43 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nooit zoenende of liefkozende mannen / vrouwen? Dan zou ik toch eens wat oudere afleveringen terugkijken. Of bedoel je specifiek homo's / lesbiënnes?
Dat laatste ja.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  Moderator dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:16 #11
9859 crew  Karina
Woman
pi_176237423
Iemand die zit te poepen zie je zelden in een serie volgens mij hoor _O-

Gelukkig maar :P
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:04:47 #12
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237435
Mja, het is allemaal wel 'Star Trek' neutraal gebracht voor zover ik het een beetje voor mij kan halen. Ze zijn een stelletje maar ik heb ze nog niet droogneukend in een turbolift langs zien komen of wat dan ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 15:08:59 #13
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_176237520
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 15:12:17 #14
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176237600
Dat ook.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 15:25:36 #15
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176237901
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:47 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Dat laatste ja.
Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176238435
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:25 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Intendant Kira in DS9, zo bi als wat.
Die aflevering waarin Dax verliefd wordt op haar exvrouw, met twee zoenende vrouwen
En heel veel zaken komen ook wat subtieler terug. In the Outcast is het een buitenaards ras zonder genderscheiding waarbij leden die toch expliciet man of vrouw willen zijn worden 'genezen' met therapie.
Ook vormen van polygamie, gearrangeerde huwelijken en meer van dat soort zaken komen terug en zijn duidelijk bedoeld als spiegel voor de maatschappij. Wat dat betreft is het inderdaad vreemd dat er zoveel bekrompen star trek fans rondlopen. :P

Ik snap ook wel dat voor mannen een met een vrouw zoenende Dax net wat minder ongemakkelijk is dan twee zoenende mannen. Ik kijk zelf ook liever naar eerstgenoemde, maar het geeft ook wel weer aan dat homoseksualiteit voor veel mensen nog wel erg in het stadium 'mag er zijn, maar confronteer mij er niet mee' zit.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:01:28 #17
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176238661
Het is geen friggin' 'agenda', het is 'met de tijd meegaan', ffs.

En *O* volgende week *O*
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:03:28 #18
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176238699
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:01 schreef motorbloempje het volgende:
En *O* volgende week *O*
Volgende week *O*.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:20:15 #19
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239049
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 15:08 schreef MPC60 het volgende:
Enige wat ik denk, waar maak je je druk over. Vooral van een trekkie verwacht je net dat die wat meer open staan voor andere manieren van leven. :7
De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:19 #20
13633 wolfrolf
Adjunct directeur Faxbureau
pi_176239095
volgende week *O*
Op vrijdag 28 oktober 2011 23:12 schreef Cee het volgende:
Die heeft er een broertje Dotan.
Op woensdag 22 juli 2015 12:52 schreef Cee het volgende:
Een broekie dat genaaid moet worden is nooit grappig.
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:22:20 #21
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239096
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:20 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

De ophef in dit topic viel mij in ieder geval best tegen :{
Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 16:30:25 #22
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176239287
quote:
5s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:22 schreef jogy het volgende:

[..]

Als in dat je eigenlijk meer ophef had verwacht of dat het je tegenvalt dat er überhaupt ophef over was?
Dat er überhaupt ophef over was, en de manier waarop.
Maakte mij wel duidelijk dat we er nog niet zijn qua acceptatie. Ik vond het nou juist op een heel integere manier in het verhaal verweven en daar was ik blij mee. Lees ik hier in dit topic van dat soort vervelende reacties. Dat vond ik erg jammer.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  Forum Admin dinsdag 2 januari 2018 @ 16:33:20 #23
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176239373
Ja. Oké, wel eens dan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:17:24 #24
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176242883
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 19:34:47 #25
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176243336
ik dacht al net.. volgens mij is het een andere stem de ik hoor van gosheven, ik zocht bevestiging en ja hoor :)

According to Paramount's public records, actor Grainger Hines (Gosheven) was unhappy with his performance, so he requested his name be removed from the credits. All of his lines were subsequently overdubbed by another actor. Conspiracy theory, however, finds several holes in this idea, and many fans believe it to be a cover-story for a secret incident which Paramount did not want publicized.
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176243377
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:35:56 #27
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247207
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 19:36 schreef Monolith het volgende:
Was ook wat op de bank aan het werk met TNG op de achtergrond, kwam opeens Tom Paris in een andere rol voorbij. Speelt daar de squadron leader van Wesley Crusher bij Starfleet Academy. :P
klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG

[ Bericht 0% gewijzigd door Onnoman op 02-01-2018 21:47:08 ]
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_176247365
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG speelt?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:49:13 #29
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247562
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Volgens mij spant Jeffrey Combs de kroon. Ken hem vooral als Weyoun van de Dominion uit DS9, maar hij heeft geloof ik drie personages in DS9, nog één in Voyager en één in Enterprise gespeeld.
klopt wel wat je zegt..
wist je trouwens dat Diana Muldaur (bekend als kate pulaski) ook in de originele series heeft gespeeld?
in TNG vond ik het een vreselijk wijf.. maar vroeger was ze nog best prima te pruimen

Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:51:58 #30
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247630
wel jammer trouwens dat het erop lijkt dat Diana echt niks meer te maken wilt hebben met star trek..
waarschijnlijk is ze op een vervelende manier vertrokken bij TNG
op geen enkele conferentie is zij nog verschenen, in tegenstelling tot Tasha Yar.. die niet eens een seizoen heeft afgerond
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 21:59:59 #31
242879 Onnoman
The On And Only
pi_176247847
leuk trouwens.. een kort interview met Diana
http://www.startrek.com/a(...)diana-muldaur-part-1

ze heeft dr Crusher nog nooit ontmoet
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:37:32 #32
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176248833
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
pi_176249088
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:46:32 #34
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176249147
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:44 schreef Monolith het volgende:

[..]

Zou het niet direct een rip-off willen noemen. Eerder een parodie. ;)
Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
  dinsdag 2 januari 2018 @ 22:56:44 #35
78680 Nielsch
zie signature
pi_176249429
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:35 schreef Onnoman het volgende:

[..]

klopt ja..
wist je trouwens dat er meer voyager acteurs in TNG spelen?
Waaronder Tuvok en Lieutenant Joe Carey
hij had 1 rol in TNG seizoen 1
En natuurlijk Quark van DS9.. hij speelt trouwens een andere ferengi in Peak Performance van TNG
De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

Michael Dorn (Worf) speelt ook een Klingon in de laatste TOS film (Undiscovered Country).

undiscovered-country.png

[ Bericht 7% gewijzigd door Nielsch op 02-01-2018 23:30:45 ]
zie ondertitel
pi_176249594
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.
Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 2 januari 2018 @ 23:29:28 #37
78680 Nielsch
zie signature
pi_176250102
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:02 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja, dat zei ik in de post waar hij op reageerde. :P
Dat zie ik nu ja :D
zie ondertitel
pi_176250283
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:34 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja, maar die arme blanke jongetjes die nu geen enkel rolmodel meer hebben ;(
Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 januari 2018 @ 23:49:06 #39
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_176250339
De acteur van Martok komt ook erg vaak weer terug. Begon als als die vulcan captain in Emissary (pilot DS9), maar ook in Voyager en Enterprise dook hij op. En Enterprise's Admiral Forrest, zat al in een aflevering van TNG en dook later op in DS9, Voyager en uiteraard Enterprise.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_176250356
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 23:42 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ja, dat was ook de strekking van een review op youtube die ik tijd terug zag over Discovery. Onder andere het feit dat er meer etnische personages in de serie zaten dan verhoudingsgewijs in de VS wonen was hem een doorn in het oog en een vrouwelijk karakter met de naam Michael kon al helemaal niet :')
Starfleet is ook helemaal geen Amerikaanse organisatie. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176250655
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:56 schreef Nielsch het volgende:

[..]

De acteur die Tom Paris speelt zit ook in TNG. Die ene aflevering waar Wesley Crusher en z'n academymaten een illegale vluchtmanoeuvre hebben uitgehaald waarbij een cadet is doodgegaan.

En dat personage was weer de inspiratie voor het personage Tom Paris.
pi_176251231
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:46 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Dat is misschien wel beter inderdaad. Maar een erg leuke insteek. ^O^
Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_176251297
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  woensdag 3 januari 2018 @ 03:33:38 #44
78680 Nielsch
zie signature
pi_176251671
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:51 schreef Kloonhommel het volgende:
Jullie zijn iig grotere fans dan ik denk ik. Ik hou van scifi en van ST maar kan niet zeggen dat ik alle afleveringen van een bepaalde Star Trek serie gezien heb. (Ja nou oke, tot nu toe alleen de Discovery)

Heeft 1 van jullie trouwens iets verzameld mbt ST? Handtekening of foto of wat dan ook? Vertel? c_/
Bij ons in het dorp hadden ze bij de plaatselijke Music Store - ter gelegenheid van een VHS release denk ik - eens twee levensgrote cardboard cut-outs van Riker en Picard staan. Die hebben na de marketingperiode nog jaren op mijn slaapkamer gestaan.

Jaren later werkte ik tijdens mijn studie part-time bij de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht. Ter gelegenheid van de release van enkele TNG DVD's (denk ik) had het hoofdkantoor Riker en Picard look-a-likes ingevlogen uit Engeland doe in uniform handtekeningen gingen uitdelen. Hele winkel vol met van die verklede trekkies.

Zelf nooit van het verkleden geweest maar ter gelegenheid van een filmrelease van TNG nog wel eens naar een Star Trek nacht in Pathé Tuschinski in Amsterdam geweest. Drie oude ST films naar keuze kijken gevolgd door de nieuwste film in diverse zalen.
zie ondertitel
  woensdag 3 januari 2018 @ 08:07:54 #45
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_176252216
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 01:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kwam er nog dit stukje over tegen trouwens:

https://io9.gizmodo.com/t(...)s-cal-1821704446/amp
Ook leuk.
pi_176253188
Ik heb een doos vol met van die Star Trek Customizable Card Game kaarten maar voor de rest niet iets gespaard.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 10:21:46 #47
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_176253328
Ik postte vroeger vrij veel op StarTrek.nl. Best OK. Ook naar wat meetings gegaan, nerd central, maar wel lachen. Op die ene keer na dat we gewoon naar de bios gingen in Utrecht (volgens mij naar Nemesis ofzo), en er iemand in een Voyager Science Outfit kwam... :X :')

Die was ook vrij snel weer weg _O-
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_176253422
Oh en ik ben eind jaren 90 nog naar Düsseldorf geweest toen daar die Star Trek Experience was. De brug en Enginering enzo. Dat was best leuk!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 3 januari 2018 @ 12:17:54 #49
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_176255607
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 22:37 schreef DrDarwin het volgende:
Ook hier maar even plaatsen.
Ter afwisseling, Black Mirror S04E01 is ook een heerlijke Star Trek rip-off. Als je daarvan het einde ziet denk je ook dat het best een serie zou kunnen worden.

Eventjes voor tussendoor.
Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
herr doctor
pi_176258035
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 12:17 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Als Star Trek pastiche goed gelukt, maar voor Black Mirror ging dit me toch veel te ver. Iets te veel fiction in dit geval.
Moest er ff op googlen maar oke. Weer woordje bijgeleerd. :D
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')