abonnement Unibet Coolblue
pi_175554951

Het topic voor degenen die al vaker dachten "ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen maar ik heb echt geen fláuw benul waar ik moet beginnen". Het topic voor de absolute n00b-vragen. De basis. De eerste stappen. De sprong in het diepe. Enzo.

Op het moment dat ik dit topic maak ben ik zelf net een maand geleden begonnen. Ik wist NIETS, had geen benul van exchanges, wallets, altcoins. Nul. Ben toen wat rond gaan vragen bij de meer ervaren mensen op FOK! Daarna ben ik veel tutorial YouTube video's gaan kijken en veel gaan lezen op allerlei sites over deze onderwerpen.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.03230288 bitcoin voor 100 euro.

BITCOIN KOPEN MET IDEAL
Het allermakkelijkst als beginner om aan bitcoin te komen is simpelweg kopen met Ideal op bijvoorbeeld www.bitonic.nl Er zijn ook goedkopere opties maar die zijn nu te ingewikkeld om nu uit te leggen, probeer je eerste stappen eerst maar met een klein bedrag op deze manier. Later kan je het altijd nog uitbreiden als je het een beetje onder de knie hebt.

Als je BTC koopt heb je een 'adres' nodig waar zij je gekochte BTC naartoe kunnen sturen. Er zijn nu twee opties: 1) je BTC naar een exchange laten sturen waar je er andere coins mee kunt aankopen, of 2) je BTC naar een wallet op je computer laten sturen om simpelweg te bewaren zonder er iets mee te doen.

quote:
Aanvullende belangrijke beginnerstip van kthxbye:
bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.

- Maak een account aan op www.bittrex.com
- Ga daarna in je account naar Wallets in het menu
- Klik vóór BTC op de +

Je krijgt nu dit scherm te zien:- Kopieer het adres dat er in jouw scherm verschijnt
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- Na een tijdje (dit kan 5 minuten duren maar ook 30 minuten of langer) zie je op Bittrex op de Wallets-pagina meer naar onderen bij Pending Deposits je deposit verschijnen. Deze heeft een aantal confirmations nodig (dit gaat vanzelf) en kan even duren.
- Je ziet vanzelf achter BTC in je Wallets het aantal BTC verschijnen dat je kocht.

Optie 2. Je wilt je BTC naar een wallet op je computer sturen om te bewaren.
Ik heb na aanraden en inlezen gekozen voor de Electrum wallet. Deze heb ik op m'n computer geïnstalleerd om daarin het gedeelte BTC op te slaan waar ik niet mee wil handelen/aankopen, dus dat ik gewoon wil bewaren voor als het ooit een zestienziljoen euro waard is (dromen mag).

- Download de desktop wallet Electrum via https://electrum.org/#download
- Creëer tijdens de set-up een nieuwe wallet
- LET OP: je krijgt tijdens dit proces een seed. Dit is een zin van een flink aantal woorden, bijvoorbeeld "chipmunk away person green sea coffee"' en dan nog wat woorden. schrijf deze zin over op een A4-tje, kopieer minimaal dertien keer of alles klopt, bewaar dit A4-tje met je leven of in elk geval op een veilige plaats waar je het terug kunt vinden. Mocht ooit je computer crashen ben je dan niet je BTC kwijt maar kan je met deze seed je wallet terugkrijgen. Heel belangrijk dus. Controleer nog maar even een veertiende keer.
- Onthoud uiteraard ook het gewone wachtwoord dat je aan je wallet hebt gegeven!
- Na het installeren klik je in je wallet op het tabblad "Receive"

Je krijgt nu dit scherm:- Kopieer het receive-adres
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP.
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd.
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt.
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- In je Electrum wallet zie je na een tijdje (kan 5 minuten duren maar ook 30) op het tabblad "History" een unconfirmed storting staan. Na nog een tijdje wachten op de confirmations - gaat vanzelf - zie je het aantal BTC in je wallet verschijnen dat je hebt aangekocht.

Bitcoins offline bewaren:
paper wallet of hardware wallet

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Het idee van een paper wallet is dat je je private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren.
Ook bestaan er apparaatjes waarop je je BTC op kunt slaan.
Over zowel de paper wallet (hoe het werkt, hoe aan te maken etc) en de hardware wallet kan je in onderstaand artikel alles lezen:

http://hardwarewallet.nl/paper-wallet/


Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je BTC op de exchange Bittrex kunt krijgen. Als je daar eenmaal BTC hebt staan kan je er andere coins mee kopen. Welke coins je moet kopen kan niemand je vertellen. Dat is een kwestie van veel inlezen, meelezen op FOK! bij de meer ervaren mensen etc. Ik heb zelf bv op Twitter een crypto-lijst aangemaakt om mensen te volgen waarvan ik het idee had dat ze weten waar ze over praten. Geen idee of ze dat echt allemaal weten, maar het is sowieso leuk en interessant om te volgen en je kunt er altijd ideeën van krijgen.

Goed. Op Bittrex zie je op de homepage de 'markets'. Als je daar iets wilt kopen met je BTC klik je op de market page van de betreffende coin. Je ziet daarna bovenaan een grafiek met het verloop van de koers. Je kunt deze instellen op verschillende tijdsbestekken, dus het verloop van het laatste uur, week, maand etc.
Direct onder de grafiek zie je de laatst getrade prijs en de meest actuele koop/verkoopprijs. Dit zie je als je even blijft kijken steeds veranderen.

Daaronder zie je een BUY en een SELL scherm.

Dáár weer onder zie je het orderbook. Links BUY, rechts SELL. Links bovenaan dus de hoogste prijs die een andere koper op dat precieze moment voor die coin wil bieden. Rechts bovenaan de laagste prijs wat iemand op dat moment voor zijn/haar coin vraagt. Je ziet dit constant veranderen.

HOE KOOP IK DIE COINS
LET OP: dit plaatje heb ik gewoon van internet geplukt, dit is dus geen coin die ik adviseer ofzo. Gewoon een voorbeeld.- Vul bij Units in hoeveel coins je wilt kopen
- Klik daaronder bv op ASK, dan vult ie automatisch de vraagprijs van dat moment in. Of, als je de vraagprijs helemaal niet wilt betalen maar minder, klik je op BID en kies het bedrag dat je wilt betalen.
- Onderaan het venster verschijnt het totaalbedrag aan BTC dat je kwijt bent voor deze aankoop.
- Als je de vraagprijs wilde betalen krijg je waarschijnlijk meteen een groene melding in beeld met 'BUY ORDER FILLED'. Als je lager hebt geboden zie je je geboden prijs in het Orderbook verschijnen met een sterretje erachter wat jouw geboden bedrag is. Mocht je prijs omlaag gaan kom je uiteindelijk een keer aan de beurt. Daarna krijg je de aankoopmelding. Het kan ook zijn uiteraard dat de prijs blijft stijgen, dan kan je uren/dagen wachten tot de prijs ooit zakt en gaat je aankoop er alsnog door. Of je kunt iets lager op de pagina onder het Orderbook bij "Open Orders"je order annuleren door op het rode kruisje erachter te klikken.Helemaal onderaan de pagina (scroll scroll) vind je je afgesloten orders van die betreffende coin. Zo kan je precies zien hoeveel je ervan hebt gekocht of verkocht.
- Verkopen gaat hetzelfde als hierboven maar dan uiteraard via het SELL scherm en een ASK prijs.

Hier even e.e.a. in bewegend beeld:


WAAR BLIJVEN DIE COINS?
Als je op Bittrex op Wallets klikt zie je exact hoeveel je van welke coin op dat moment hebt.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Lees je in, wat zijn de interessante coins van dat moment, koop er een paar. Nogmaals: begin met weinig als beginner! Als je dan een fout maakt en verlies maakt is dat niet zo erg als wanneer je er al je spaargeld tegenaan hebt gesmeten.

Probeer uiteraard altijd in een dip te kopen. Dus check de grafiek, lees mee in topics, wanneer je denkt 'ja nu is hij lekker laag en verwacht ik dat hij gaat stijgen binnenkort' koop je wat van die coins.

Je kunt na je aankoop twee dingen doen. Als je veel tijd en zin hebt dan blijf je in de uren/dagen/weken na aankoop zeer regelmatig het verloop van die koers volgen. Zodra je vindt dat je genoeg winst maakt verkoop je ze. Of een deel van je coins, net wat je wilt. Als de coin in prijs daalt na je aankoop paniek dan niet meteen. Koersen gaan nou eenmaal naar boven en naar beneden, dat is normaal. Wacht dan een tijdje tot de koers weer boven je aankoopbedrag is. Onthou: JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT. Nu denk je waarschijnlijk 'ja, duh...', maar veel mensen (lees: beginners en paniekvogels) (lees: ik ook, vooral in het begin) schrikken zich een ongeluk zodra de koers daalt na aankoop. Onthou dan dat je er toch maar om te proberen met weinig geld in bent gestapt - als je naar me geluisterd hebt tenminste - en nogmaals, dat je pas verlies hebt zodra je hebt verkocht voor minder dan je aankoop. Wacht dus gerust even tot het weer stijgt.
Hou het wel in de gaten, want als de coin echt lange tijd alleen maar blijft dalen (bijvoorbeeld door slecht nieuws in de media/Twitter over die coin) probeer dan je verlies te beperken.

Wat je ook kunt doen is BUY en SELL orders plaatsen uiteraard. Dus als je een coin hebt aangekocht op een bepaald bedrag bepaal je daarna (als je geen zin hebt om steeds de koers te volgen) een punt waarop de exchange voor jou automatisch je coins verkoopt voor een bepaalde prijs. Daarvoor vul je in het SELL venster het aantal coins in dat je wilt verkopen en de prijs die je ervoor wilt hebben. Plaats je die order dan worden ze automatisch verkocht voor je zodra die prijs bereikt is.

Omgekeerd werkt dat ook, als je bv wilt dat je coins automatisch verkocht worden als ze onder een bepaalde prijs komen (om je verlies te beperken). Stel dit niet te krap in onder je aankoopprijs, want stel dat de koers eerst even daalt na aankoop en daarna stijgt en onderweg tikt ie je verkoopprijs aan, dan worden ze automatisch verkocht voor die lage(re) prijs terwijl je - als je even gewacht had - wél winst had kunnen maken. Zelf gebruik ik deze optie dan ook nooit. Ik kies er tot nu toe altijd voor om zelf om de zoveel tijd de koers even te checken en om bv op Twitter de hashtag van die coin te volgen. Maar mocht je het wel willen werkt het als volgt:Kies in je Sell scherm op de pagina van die coin bij Type voor "Conditional". Kies bij Condition daaronder voor "Less than or equal to" en vul je prijs in waarvoor je absoluut wilt verkopen zodra je coin onder die prijs komt. Maar nogmaals, ik gebruik dit zelf nooit.HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Bittrex krijgt per transactie een fee. Even een Nijntje-voorbeeld:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100. (Nogmaals, voorbeeld). Om winst te maken moet je je coins dus verkopen voor een prijs die ook die fee dekt. Klinkt simpel, maar ook daar ging ik de eerste keer mee de mist in, ik wist immers niks, dat wil ik jullie dus besparen. Kijk naar de koers, bepaal een beetje reëel punt in de grafiek waarvan je denkt dat hij die binnenkort wel zou kunnen bereiken. Vul dat verkoopbedrag in je SELL scherm en het aantal coins dat je verkoopt. Dan zie je automatisch onderaan dat scherm wat het totaalbedrag is dat je dat oplevert. Check de eerste keer dus vooral even of dat wel méér is inclusief fee dan wat je ervoor betaald hebt, anders ben je volledig voor de kat z'n viool aan het kloten. Geen dank, leer van mijn fouten.


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange

** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coinmarketcap.com
https://tradeblock.com/bl(...)preting-order-books/
https://www.coinpursuit.com/pages/top-10/
https://cryptopotato.com/(...)ng-bitcoin-altcoins/
http://metacoin.co/fomo-fud-pump-dump-trading-caveats

Veel plezier en succes.
En wacht nog heel even met het bestellen van die nieuwe auto.

PS nog even één disclaimer: ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+
pi_175555020
Dus het transferen van je BTC duurt nu even een duizend dollar verschil in waarde neem ik aan? :')
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 7 december 2017 @ 18:02:06 #3
163650 Greys
pi_175555409
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 17:41 schreef DrSnuggle het volgende:
Dus het transferen van je BTC duurt nu even een duizend dollar verschil in waarde neem ik aan? :')
Dat zou zomaar kunnen..
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175555411
Wazige shit is going on.
  donderdag 7 december 2017 @ 18:15:11 #5
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_175555685
Waves gekocht via changelly. Blijft op dit staan:Hoe lang duurt zoiets?
pi_175556609
Ik snap echt geen flikker van die bitcoins
Ik heb 0.022 stuks gekocht
Ik kreeg er 0.044 in mijn wallet
Tegenwoordig zijn dat er 0.05nogwat

Hoe vermeerderen die coins zich? Word ik gescamd ofzo :')
Ga weg
pi_175556724
Even een vraagje. Er is een maximum aan het totaal aantal bitcoin dat gemined kan worden.

Maar ik lees/hoor af en toe van mensen die hun code zijn kwijtgeraakt. Deze bitcoins komen nooit meer beschikbaar?

Met andere woorden, als de Winklevoss broertjes hun code(s) kwijtraken, zijn er ineens een stuk minder bitcoins beschikbaar om te verhandelen?
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175556758
quote:
11s.gif Op donderdag 7 december 2017 18:48 schreef Nikmans het volgende:
Ik snap echt geen flikker van die bitcoins
Ik heb 0.022 stuks gekocht
Ik kreeg er 0.044 in mijn wallet
Tegenwoordig zijn dat er 0.05nogwat

Hoe vermeerderen die coins zich? Word ik gescamd ofzo :')
Denk dat je naar de koers zit te kijken en niet het aantal. De koers fluctueert nogal dus ja je kan al deze verschillen zien.
pi_175556761
quote:
11s.gif Op donderdag 7 december 2017 18:48 schreef Nikmans het volgende:
Ik snap echt geen flikker van die bitcoins
Ik heb 0.022 stuks gekocht
Ik kreeg er 0.044 in mijn wallet
Tegenwoordig zijn dat er 0.05nogwat

Hoe vermeerderen die coins zich? Word ik gescamd ofzo :')
Ik weet er niks van maar een zichzelf vermenigvuldigende bitcoin klinkt goed :D
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175556784
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 18:52 schreef eNGine10 het volgende:
Even een vraagje. Er is een maximum aan het totaal aantal bitcoin dat gemined kan worden.

Maar ik lees/hoor af en toe van mensen die hun code zijn kwijtgeraakt. Deze bitcoins komen nooit meer beschikbaar?

Met andere woorden, als de Winklevoss broertjes hun code(s) kwijtraken, zijn er ineens een stuk minder bitcoins beschikbaar om te verhandelen?
Klopt. Bekijk het positief, dit is goed voor de koers van de coins die niet kwijt zijn.
pi_175558418
Weet iemand waar ik nu altcoins kan kopen met ideal? litebit verkoopt niks op het moment..
pi_175558798
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 18:53 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Ik weet er niks van maar een zichzelf vermenigvuldigende bitcoin klinkt goed :D
Vooral met de koers van afgelopen dagen :D
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
  donderdag 7 december 2017 @ 20:18:36 #13
248156 Rockiejj
Who's your daddy?
pi_175559173
Net ¤50 aan BTC gekocht via IEX, maar ik merkte al snel dat ik deze niet kan overplaatsen naar blockchain.. :s)
Diep inspirerende quote
- "bekend" persoon
pi_175561396
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 20:05 schreef KaBuf het volgende:

[..]

Vooral met de koers van afgelopen dagen :D
Het mysterie is opgelost, inderdaad een systeemfout bij litebit waardoor hetzelfde bedrag twee keer is overgemaakt :')
Ga weg
pi_175561735
quote:
99s.gif Op donderdag 7 december 2017 20:18 schreef Rockiejj het volgende:
Net ¤50 aan BTC gekocht via IEX, maar ik merkte al snel dat ik deze niet kan overplaatsen naar blockchain.. :s)
Ehm que?? Bitcoins bestaan puur en alleen op de blockchain.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175561921
Heeft iemand ervaring met het uitbetalen via BTCdirect?
Ik heb vanavond een stukje bitcoin verkocht. Deze was echter niet binnen 30 minuten aangekomen.
Volgens hun FAQ moet de transactie binnen 30 minuten binnen zijn, anders is deze niet geldig.
Ruim een uur later krijg ik echter een email dat de verkooporder met succes is uitgevoerd.
In Electrum zie ik de transactie echter nog op "unconfirmed staan" Ook als ik de transactie opzoek op blockchain.info staat deze nog op unconfirmed.

Weet iemand wat ik nu kan verwachten?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 7 december 2017 @ 21:50:06 #17
163650 Greys
pi_175561951
quote:
10s.gif Op donderdag 7 december 2017 21:30 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Het mysterie is opgelost, inderdaad een systeemfout bij litebit waardoor hetzelfde bedrag twee keer is overgemaakt :')
Hoe ben je daar nou achter gekomen? En is het dubbele nu weer weg? :o
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 7 december 2017 @ 21:58:40 #18
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_175562247
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 18:15 schreef Helsinki het volgende:
Waves gekocht via changelly. Blijft op dit staan:

[ afbeelding ]

Hoe lang duurt zoiets?
Nog steeds bezig en geen waves ontvangen :')
Noice.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 7 december 2017 @ 22:04:42 #19
163650 Greys
pi_175562474
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 21:58 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Nog steeds bezig en geen waves ontvangen :')
Noice.
Ik ken changelly niet dus vergeef me m'n mss domme vraag maar waarmee kocht je je waves? Euro's? En is dat wel afgeschreven bij je?
Momenteel is alles traag geloof ik..
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 7 december 2017 @ 22:09:43 #20
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_175562664
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 22:04 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik ken changelly niet dus vergeef me m'n mss domme vraag maar waarmee kocht je je waves? Euro's? En is dat wel afgeschreven bij je?
Momenteel is alles traag geloof ik..
USD (betaalde met m'n credit card en is in euro's afgeschreven).
Eerste keer dat ik daar heb gekocht, maar lees op internet meerdere verhalen waarbij het best even heeft geduurd -O- .
pi_175562894
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 21:50 schreef Greys het volgende:

[..]

Hoe ben je daar nou achter gekomen? En is het dubbele nu weer weg? :o
Omdat er twee transfers in mijn wallet stonden met dezelfde ID, en ik een goodguy ben die dan een mailtje naar de klantenservice stuurt.
Vooral omdat ik dacht dat het een scam was ofzo :') Maar ze gaan me een compensatie geven als bedankje, ik ben benieuwd wat dat precies wordt.
Ga weg
  vrijdag 8 december 2017 @ 05:38:57 #22
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175567518
Welke exchange heeft de meeste coins?
Zoek er een die Vertcoin, RaiBlocks, MIOTA en Waves heeft.. of i.i.g. de meeste daarvan.

PS: Wilde net Binance downloaden in de App store, alleen kreeg ik een foutmelding dat deze app niet beschikbaar is in de Nederlandse App store.... wat nu?

[ Bericht 38% gewijzigd door Chaes op 08-12-2017 06:06:00 ]
pi_175568291
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 05:38 schreef Chaes het volgende:
Welke exchange heeft de meeste coins?
Zoek er een die Vertcoin, RaiBlocks, MIOTA en Waves heeft.. of i.i.g. de meeste daarvan.
Kijk even op Coinmarketcap bij de munten en dan naar market, dus voor Vertcoin de volgende link:
https://coinmarketcap.com/currencies/vertcoin/#markets

Daar kan je zien op welke exhanges je de munt kan kopen. MIOTA is sowieso niet op Bittrex te handelen, verder vind ik Bittrex wel een vrij breed aanbod hebben.

Binance ken/gebruik ik verder niet, maar die hebben dacht ik ook best veel munten.
pi_175568308
En ik heb weer een vraag:
Ik heb wat van mijn Ledger naar Kraken ( :') ) gestuurd, nu staat ie nog op 'confirming'. Domme vraag misschien maar ik hoef daar toch niet mijn Ledger voor aangesloten hebben, de order is al doorgestuurd lijkt mij.

edit: Waarom ik dit vraag? Het duurt verdomme veel te lang. :')

edit 2: Verdomme staat mijn order in een kilometers lange file, wat is dit? :'(

[ Bericht 15% gewijzigd door DrSnuggle op 08-12-2017 09:57:37 ]
  vrijdag 8 december 2017 @ 10:50:21 #25
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_175570283
Ik had twee dagen geleden voor 57 euro in totaal bij Litebit wat BTC gekocht, stond gisteravond op 85 dus maar op sell gedrukt om te kijken wat er gebeurt. Transactie is nog steeds in behandeling.
Dit soort platforms zijn denk ik dus niet geschikt als iedereen zich ozp crypto stort. Ik ga eens naar een echte exchange enzo kijken...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_175570388
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 08:40 schreef DrSnuggle het volgende:
En ik heb weer een vraag:
Ik heb wat van mijn Ledger naar Kraken ( :') ) gestuurd, nu staat ie nog op 'confirming'. Domme vraag misschien maar ik hoef daar toch niet mijn Ledger voor aangesloten hebben, de order is al doorgestuurd lijkt mij.

edit: Waarom ik dit vraag? Het duurt verdomme veel te lang. :')

edit 2: Verdomme staat mijn order in een kilometers lange file, wat is dit? :'(
Klopt klopt en klopt
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  vrijdag 8 december 2017 @ 11:16:14 #27
248156 Rockiejj
Who's your daddy?
pi_175570890
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2017 21:43 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ehm que?? Bitcoins bestaan puur en alleen op de blockchain.
Bedoel naar blockchain.info
Diep inspirerende quote
- "bekend" persoon
pi_175571410
Noob question. Ik ben van plan om in XRP te stappen voor de langere termijn. Ik verwacht geen megastijging zoals andere crypto valuta, maar ben wel benieuwd hoe jullie naar XRP kijken als investering?
pi_175571671
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 11:43 schreef Nalbandian het volgende:
Noob question. Ik ben van plan om in XRP te stappen voor de langere termijn. Ik verwacht geen megastijging zoals andere crypto valuta, maar ben wel benieuwd hoe jullie naar XRP kijken als investering?
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 11:57 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, klopt. Ik las alleen noob en voor de rest niet. :P Investeringsadvies beantwoorden we meestal gewoon met een glazenbol.
Mijn excuses dus daarvoor. Maar over het algemeen zijn we hier op FOK! geen Ripple fan. Ik zou persoonlijk aanraden om iets anders uit te zoeken.
Uitvinder van de biersmiley.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 12:00:04 #30
163650 Greys
pi_175571705
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 11:43 schreef Nalbandian het volgende:
Noob question. Ik ben van plan om in XRP te stappen voor de langere termijn. Ik verwacht geen megastijging zoals andere crypto valuta, maar ben wel benieuwd hoe jullie naar XRP kijken als investering?
Je werd iets te snel doorverwezen in het andere topic. Hij las alleen 'noobvraag' :P Dit is meer een topic voor de basisvragen over het allereerste begin. Investeringsadvies gaat niemand je hier kunnen geven ben ik bang. Omdat niemand in de toekomst kan kijken. Konden we het maar! :P

Edit: oh ik was alweer te laat. Chaosss :D
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175571773
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:00 schreef Greys het volgende:

[..]

Je werd iets te snel doorverwezen in het andere topic. Hij las alleen 'noobvraag' :P Dit is meer een topic voor de basisvragen over het allereerste begin. Investeringsadvies gaat niemand je hier kunnen geven ben ik bang. Omdat niemand in de toekomst kan kijken. Konden we het maar! :P

Edit: oh ik was alweer te laat. Chaosss :D
Helder, helder! Dank voor je antwoord :) !
pi_175571987
Waarom kies je voor ripple?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175572130
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:14 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Waarom kies je voor ripple?
Omdat er diverse banken in de techniek gestapt zijn. Tevens speelt mee dat de prijs laag is O-) , en ik wil iets voor de langere termijn. Zie ik iets over het hoofd?
  Moderator vrijdag 8 december 2017 @ 12:22:16 #34
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_175572153
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:20 schreef Nalbandian het volgende:

[..]

Omdat er diverse banken in de techniek gestapt zijn. Tevens speelt mee dat de prijs laag is O-) , en ik wil iets voor de langere termijn. Zie ik iets over het hoofd?
Dat er 38 van de 100 miljard coins in omloop zijn. De kans dat Ripple 1 dollar wordt is bijzonder klein.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_175572195
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:22 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Dat er 38 van de 100 miljard coins in omloop zijn. De kans dat Ripple 1 dollar wordt is bijzonder klein.
Klopt, ik verwacht ook geen BTC taferelen. Niettemin 1-2 dollar moet haalbaar zijn.
  vrijdag 8 december 2017 @ 12:26:47 #36
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175572245
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:22 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Dat er 38 van de 100 miljard coins in omloop zijn. De kans dat Ripple 1 dollar wordt is bijzonder klein.
Hoezo dan?
pi_175572807
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:20 schreef Nalbandian het volgende:

[..]

Omdat er diverse banken in de techniek gestapt zijn. Tevens speelt mee dat de prijs laag is O-) , en ik wil iets voor de langere termijn. Zie ik iets over het hoofd?
Dat banken verhaal moet je met een grote pot zout nemen, of doe maar rustig een vrachtwagen vol zout.

XRP gaat nooit veel stijgen, misschien in een uiterst geval rond de $0.50 als je mazzel hebt volgend jaar, het staat ook al ruim een half jaar nagenoeg stil.
٩๏̯͡๏)۶
pi_175573035
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:54 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Dat banken verhaal moet je met een grote pot zout nemen, of doe maar rustig een vrachtwagen vol zout.

XRP gaat nooit veel stijgen, misschien in een uiterst geval rond de $0.50 als je mazzel hebt volgend jaar, het staat ook al ruim een half jaar nagenoeg stil.
Ik mag toch aannemen dat als banken geïnteresseerd zijn in de techniek, dat dat niet is vanwege vrijgevigheid. Die willen er toch ook gewoon geld aan verdienen?
pi_175574402
Even een account hiervoor aangemaakt. Ik heb mijn (BTC, ARK, Dash, waves) via de exchange bittrex gekocht. Hoe kan ik deze munten offline maken? Wie kan mij dit uitleggen.
Het gaat om aanzienlijke bedragen, daarom vertrouw ik het niet op de exchange.
  vrijdag 8 december 2017 @ 14:09:17 #40
248156 Rockiejj
Who's your daddy?
pi_175574453
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 14:05 schreef Gietertje1 het volgende:
Even een account hiervoor aangemaakt. Ik heb mijn (BTC, ARK, Dash, waves) via de exchange bittrex gekocht. Hoe kan ik deze munten offline maken? Wie kan mij dit uitleggen.
Het gaat om aanzienlijke bedragen, daarom vertrouw ik het niet op de exchange.
Verplaatsen naar je (offline) wallet kan via https://bittrex.com/Balance en dan de "-" bij je currency. Daar kan je het adres invoeren waar je het naartoe wilt verplaatsen.
Diep inspirerende quote
- "bekend" persoon
pi_175574488
Dankjewel, welke offline / online 'Wallet' raadt jij aan om te gebruiken? Dacht zelf aan electrum.
  vrijdag 8 december 2017 @ 14:12:28 #42
248156 Rockiejj
Who's your daddy?
pi_175574523
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 14:10 schreef Gietertje1 het volgende:
Dankjewel, welke offline / online 'Wallet' raadt jij aan om te gebruiken? Dacht zelf aan electrum.
Ikzelf ben ook net begonnen, dus pin me er niet op vast, maar ik gebruik (voor dat wat ik langer wil bewaren) ook Electrum. Je zou eventueel een paperwallet kunnen gebruiken..
Diep inspirerende quote
- "bekend" persoon
pi_175575778
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 14:10 schreef Gietertje1 het volgende:
Dankjewel, welke offline / online 'Wallet' raadt jij aan om te gebruiken? Dacht zelf aan electrum.
Electrum ondersteunt alleen bitcoin voor zover ik weet. Ik gebruik zelf Jaxx (ondersteunt meerdere coins), maar ik ben nog maar een n00b, dus er zullen vast betere zijn. :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 15:28:37 #44
163650 Greys
pi_175576123
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 14:10 schreef Gietertje1 het volgende:
Dankjewel, welke offline / online 'Wallet' raadt jij aan om te gebruiken? Dacht zelf aan electrum.
Electrum is prima voor BTC.
Staat ook eea over beschreven in de openingspost.

Let op: daar kan je alleen BTC heen sturen.

Voor elke coin moet je even een eigen officiële wallet zoeken. Kijk even op de sites van de betreffende coin welke wallet ze zelf aanraden ervoor.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 8 december 2017 @ 16:02:49 #45
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175576775
Een maat van me raad me aan om eerst via CoinBase bitcoin of ethereum te kopen en die dan te verplaatsen naar een andere exchange, zoals Bittrex, Bitfinex or Binance. En om daar vervolgens de btc/eth te verkopen voor andere altcoins.

Is dit een goede manier?

Edit: CoinBase ondersteund geen Buy/Sell orders in het land waar ik momenteel verblijf, en VPN locatie veranderen werkt ook niet aangezien mijn account al is geregistreerd in dit land...

Dus wat nu? Paar weken wachten totdat ik terug ben in Nederland, of een alternatieve website zoeken?

[ Bericht 36% gewijzigd door Chaes op 08-12-2017 16:47:10 ]
pi_175576785
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 10:55 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Klopt klopt en klopt
Haha thanks ^O^
pi_175578174
Ik heb mijn eerste investering 25 coins IOTA gekocht. Wat kost een koop/verkoop in USD (binance)

Met andere woorden: stel dat ik mijn 25 coins verkoop op USD 4.20 en dan weer inkoop op bv 3.80, is dat zinvol of kost het dan meer dan dat het oplevert?

Geloof dat ik 0.015 IOTA inlever bij verkoop. Zou dan momenteel USD 0.06 zijn per transactie.

Natuurlijk zijn het kleine bedragen, maar is dit een goede manier om uit te bereiden?
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 17:28:29 #48
163650 Greys
pi_175578564
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 17:08 schreef MGeraads het volgende:
Ik heb mijn eerste investering 25 coins IOTA gekocht. Wat kost een koop/verkoop in USD (binance)

Met andere woorden: stel dat ik mijn 25 coins verkoop op USD 4.20 en dan weer inkoop op bv 3.80, is dat zinvol of kost het dan meer dan dat het oplevert?

Geloof dat ik 0.015 IOTA inlever bij verkoop. Zou dan momenteel USD 0.06 zijn per transactie.

Natuurlijk zijn het kleine bedragen, maar is dit een goede manier om uit te bereiden?
Zolang de fee maar niet meer is inderdaad. Weet niet uit m'n hoofd hoeveel dat is maar op Bittrex zie ik exact in een klein overzichtje steeds bij elke buy en sell wat er aan fee wordt berekend voordat ik definitief op Buy of Sell klik. Is dat op Binance niet zo?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175578662
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2017 17:28 schreef Greys het volgende:

[..]

Zolang de fee maar niet meer is inderdaad. Weet niet uit m'n hoofd hoeveel dat is maar op Bittrex zie ik exact in een klein overzichtje steeds bij elke buy en sell wat er aan fee wordt berekend voordat ik definitief op Buy of Sell klik. Is dat op Binance niet zo?
Op de app niet, ik kocht er 25 en ik kreeg 24.975

Ga er derhalve eigenlijk vanuit dat 0.015 dan de fee is, of zie ik dat mis?
  vrijdag 8 december 2017 @ 18:42:17 #50
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_175580043
Waarom verschillen de koersen zo per exchange? (het verschil in transactiekosten is kleiner dan de verschillen van tot 20 procent)
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
  vrijdag 8 december 2017 @ 18:45:25 #51
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_175580119
quote:
99s.gif Op donderdag 7 december 2017 20:18 schreef Rockiejj het volgende:
Net ¤50 aan BTC gekocht via IEX, maar ik merkte al snel dat ik deze niet kan overplaatsen naar blockchain.. :s)
Bedoel je het beursspel? :')
Verder zijn dat meestal cfd's.
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
pi_175580149
Kijken jullie bij aan/verkoop naar de waarde in usd of waarde tov btc?

Mijn doel is om meer btc te genereren (neem aan van iedereen :))
pi_175580460
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 18:45 schreef JtodaX het volgende:

[..]

Bedoel je het beursspel? :')
Verder zijn dat meestal cfd's.
Haha ik dacht ook al, IEX zit toch niet in de Bitcoins😅
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 19:01:08 #54
163650 Greys
pi_175580495
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 18:46 schreef MGeraads het volgende:
Kijken jullie bij aan/verkoop naar de waarde in usd of waarde tov btc?

Mijn doel is om meer btc te genereren (neem aan van iedereen :))
Mijn eigen doel is Één Hele Bitcoin. Dus ik kijk alleen naar het aantal satoshi.

En er zijn er zat die naar de dollars kijken hoor. Moeten ze zelf weten :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 8 december 2017 @ 19:17:26 #55
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_175580846
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 18:42 schreef JtodaX het volgende:
Waarom verschillen de koersen zo per exchange? (het verschil in transactiekosten is kleiner dan de verschillen van tot 20 procent)
re-tweet :? O-)
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 19:23:41 #56
163650 Greys
pi_175581035
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 19:17 schreef JtodaX het volgende:

[..]

re-tweet :? O-)
Ik weet het niet precies. Sorry. Het ging er gisteravond volgens mij nog over in het SC topic maar weet niet meer wat nou de oorzaak is.

Misschien als je ietssssje langer geduld hebt dan een half uurtje na je vraag dat er dan nog iemand komt die het antwoord wel weet. ;)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175582089
++++plusjesdag, maakt niet uit in welke coin je zit. c_/
pi_175582350
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 18:46 schreef MGeraads het volgende:
Kijken jullie bij aan/verkoop naar de waarde in usd of waarde tov btc?

Mijn doel is om meer btc te genereren (neem aan van iedereen :))
Mijn doel is om uiteindelijk een Lambo te kopen. Ik moet nog even. :+
pi_175582479
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 18:42 schreef JtodaX het volgende:
Waarom verschillen de koersen zo per exchange? (het verschil in transactiekosten is kleiner dan de verschillen van tot 20 procent)
In principe zorgt arbitrage ervoor dat er weinig verschillen zijn (mensen kopen op de goedkope exchange en verkopen op de dure exchange, vaak d.m.v. aribtragebots). Alleen kunnen er toch verschillen ontstaan: je hebt meerdere accounts nodig, en geld of coins beschikbaar om het uit te voeren. Vervolgens moet je dat geld of die coins weer rondpompen tussen je accounts en dat kost tijd en geld (fees, stortingskosten etc.). En in periodes waarin de prijs snel verandert lukt dat simpelweg niet snel genoeg om de verschillen glad te strijken.

Verschillen kunnen ook onstaan door bepaalde reguleringen of restricties. Bijvoorbeeld op een Koreaanse exchange zul je als niet-Koreaan lastig geld eraf kunnen halen omdat je dat alleen kan doen met een Koreaanse bankrekening. Daarom zie je momenteel op de Koreaanse exchanges een hogere koers (bijv. op Korbit)

Dit zijn dus allerlei factoren waardoor er verschillen ontstaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Tourniquet op 08-12-2017 20:28:11 ]
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 8 december 2017 @ 20:25:37 #60
163650 Greys
pi_175582905
Kijk dat zijn de posts waar we iets aan hebben. _O_
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175590427
Ik had wat btc (0,6) op een kapotte harde schijf staan. Vorig jaar stopte de schijf er mee. Ik heb hem deze week laten repareren (leeghalen). Gelukkig is het *.wallet bestand niet beschadigd. Dit bestand heb ik geïmporteerd in een Multibit-installatie. Ik had drie portemonnees in de BTC wallet maar hij importeert er maar 1. Iemand een idee waar dat aan zou kunnen liggen? Anders dan dat er maar 1 portemonnee in dat *.wallet bestand zou staan. Multibit wallets worden niet meer ondersteund overigens.

Dat wallet bestand is encrypted, het is niet leesbaar in bijvoorbeeld textpad (vanwege wachtwoordbeveiliging). Is dat op een andere manier wel te lezen? Ik weet het wachtwoord nog.

Ik heb vooralsnog 0,25 btc weten te redden, gekocht in 2013, dus daar ben ik al blij mee. De rest zou mooi zijn :)
Aldus.
  zaterdag 9 december 2017 @ 02:48:21 #62
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175592401
Edit: opgelost.

[ Bericht 96% gewijzigd door Chaes op 09-12-2017 02:58:38 ]
pi_175597432
Deze vraag is ongetwijfeld al meerdere keren gesteld, maar ik ben dan ook niet voor niets een Noob :D.

Waar verkopen jullie je cryptocoins voor cash? Papyal mag ook.
Ik wil LTC laten cashen in EUR, maar zie dat er nogal grote verschillen zitten in de waardes die Litebit, btcdirect en anderen aanbieden.
/a>
pi_175597550
Waar kan ik het adres van mijn breadwallet vinden?
Rossoneri siamo noi.
pi_175597827
Begin November op 0.55 IOTA gekocht. Inmiddels al opgelopen naar een behoorlijk bedrag, maar ik het staan bij IQOption. Las hier toevallig wat slechte recensies, moet ik vrezen voor mijn geld? Is het de moeite waard om het uit te laten cashen en het vervolgens via een andere Exchange tot echte IOTA om te zetten?
  Eindredactie Games zaterdag 9 december 2017 @ 14:13:53 #66
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_175598277
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 13:37 schreef TripleZ het volgende:
Deze vraag is ongetwijfeld al meerdere keren gesteld, maar ik ben dan ook niet voor niets een Noob :D.

Waar verkopen jullie je cryptocoins voor cash? Papyal mag ook.
Ik wil LTC laten cashen in EUR, maar zie dat er nogal grote verschillen zitten in de waardes die Litebit, btcdirect en anderen aanbieden.
kraken
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175598281
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 13:43 schreef ForzaMilan het volgende:
Waar kan ik het adres van mijn breadwallet vinden?
Het adres waarop je BTC kunt ontvangen bedoel je? Klik onderin op de knop "Receive" en je ziet zowel de QR-code als het volledige ontvangstadres.Ik ben trouwens zelf voor mijn mobiele wallet (op iOS) overgestapt naar Copay. Ik vond dat Breadwallet te weinig opties had om de fee in te stellen (waardoor je vaak te veel betaalt) en bij Copay kun je dat veel preciezer instellen.
pi_175598309
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:14 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Het adres waarop je BTC kunt ontvangen bedoel je? Klik onderin op de knop "Receive" en je ziet zowel de QR-code als het volledige ontvangstadres.

[ afbeelding ]

Ik ben trouwens zelf voor mijn mobiele wallet (op iOS) overgestapt naar Copay. Ik vond dat Breadwallet te weinig opties had om de fee in te stellen (waardoor je vaak te veel betaalt) en bij Copay kun je dat veel preciezer instellen.
Oke bedankt, de fee maakt me niet zo heel veel uit. Ga voor 500 euro aan ripple kopen en dan zie ik over een jaar wel wat het waard is. Ga verder niets doen.
Rossoneri siamo noi.
pi_175598341
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:15 schreef ForzaMilan het volgende:

[..]

Oke bedankt, de fee maakt me niet zo heel veel uit. Ga voor 500 euro aan ripple kopen en dan zie ik over een jaar wel wat het waard is. Ga verder niets doen.
Ripple? :{
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175598383
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:17 schreef Patroon het volgende:

[..]

Ripple? :{
Ja XRP?
Rossoneri siamo noi.
pi_175598412
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:19 schreef ForzaMilan het volgende:

[..]

Ja XRP?
ja dat begrijp ik. Naja succes! ^O^
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175598453
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:15 schreef ForzaMilan het volgende:

[..]

Oke bedankt, de fee maakt me niet zo heel veel uit. Ga voor 500 euro aan ripple kopen en dan zie ik over een jaar wel wat het waard is. Ga verder niets doen.
Waarom wil je dan het ontvangstadres van Breadwallet weten? Want dat is (naar ik weet) een wallet voor BTC, niet voor Ripple. :?
pi_175598640
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:23 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Waarom wil je dan het ontvangstadres van Breadwallet weten? Want dat is (naar ik weet) een wallet voor BTC, niet voor Ripple. :?
Oh serieus, dan moet ik even een andere wallet zoeken.

Edit: Gebruik wel litebit en bittrex.

[ Bericht 3% gewijzigd door ForzaMilan op 09-12-2017 14:41:44 ]
Rossoneri siamo noi.
pi_175599911
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 14:34 schreef ForzaMilan het volgende:

[..]

Oh serieus, dan moet ik even een andere wallet zoeken.

Edit: Gebruik wel litebit en bittrex.
Als je toch pas over een jaar weer kijkt..

https://octillionsa.github.io/generate-ripple-wallet/
  zondag 10 december 2017 @ 09:22:51 #75
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175615256
Zouden jullie een newbie als ik aanraden om all-in te gaan op een altcoin?
pi_175616192
Zijn er hier mensen die Ripple (XRP) hebben, zo ja welke Waller gebruiken jullie?

Op litebit wordt de gatehub Wallet aangeraden.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 10 december 2017 @ 11:32:05 #77
163650 Greys
pi_175616670
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 09:22 schreef Chaes het volgende:
Zouden jullie een newbie als ik aanraden om all-in te gaan op een altcoin?
Investeringsadvies moet je hier niet zoeken. Niemand gaat tegen jou zeggen hier 'ja ga all in op coin-X'. Niemand wil jou geld kosten als het mis gaat. Glazen bollen enzo. :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 10 december 2017 @ 12:34:05 #78
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175617812
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 11:32 schreef Greys het volgende:

[..]

Investeringsadvies moet je hier niet zoeken. Niemand gaat tegen jou zeggen hier 'ja ga all in op coin-X'. Niemand wil jou geld kosten als het mis gaat. Glazen bollen enzo. :)
Dat weet ik en zo bedoelde ik het ook niet (ook al komt het wel zo over denk ik). Als je all-in gaat op een coin waarover je goede verhalen hoort (en bv. aankomende announcements) is de kans wel groot dat je er goed op vooruit gaat, lijkt me. Vroeg me af of mensen daar ervaringen mee hebben.
  zondag 10 december 2017 @ 13:27:11 #79
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_175619367
Voorwelke belegging dan ook geldt, ga all-in met geld dat je niet mist als je verkeerd gokt en het verdampt! Heb je dergelijk geld niet, doe het niet!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_175622609
Soort van beginnersvraagje; hoe lees je een dept-chart?
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
pi_175632638
Weet er iemand nog een interessant boek over blockchain?
Ben er zelf sinds kort mee bezig en wil er wel meer over lezen.
Engelstalig mag ook.
pi_175634153
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2017 21:45 schreef Zwieber_de_Vos het volgende:
Weet er iemand nog een interessant boek over blockchain?
Ben er zelf sinds kort mee bezig en wil er wel meer over lezen.
Engelstalig mag ook.
The Internet of Money en The Age of Cryptocurrency. :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-12-2017 22:48:00 ]
pi_175639628
Ik hoor regelmatig het woordje 'dividend' langskomen. Is dit serieus zo bij crypto en hoe kom je daarvoor in aanmerking?
Ik heb mijn munten overal liggen, online, offline, Ledger. Waar krijg je wel dividend en gebeurt dit automagisch of moet je er nog wat voor doen?
  maandag 11 december 2017 @ 12:54:18 #84
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_175642797
Ook begonnen sinds dit weekend. ¤ 800,- gestort via CoinBase. Vandaag wil ik mijn Bittrex account aanmaken en dan ga ik me hier inlezen en kijken waar ik het beste kan investeren. Als het bevalt wil ik 10k investeren. Ik kan het missen en zie het als een spel. Ik ben erg benieuwd.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_175644500
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 12:54 schreef satecl het volgende:
Ook begonnen sinds dit weekend. ¤ 800,- gestort via CoinBase. Vandaag wil ik mijn Bittrex account aanmaken en dan ga ik me hier inlezen en kijken waar ik het beste kan investeren. Als het bevalt wil ik 10k investeren. Ik kan het missen en zie het als een spel. Ik ben erg benieuwd.
Ik ben nou bijna 2 weken bezig en wat ik vooral lees is dat je het beste kunt investeren in iets waar jezelf in geloofd.

Ik was dus begonnen met Ripples. Op een aanraden van een vriend, maar na 1,5 week ingeruild met verlies. Natuurlijk weer te ongeduldig, maar heb ze omgezet naar BTC en toen voor IOTA ingeruild toen ze even naar de Moon gingen. Uiteindelijk ook nog BTC gekocht toen op woensdag 2 weken geleden even naar beneden ging. Me IOTA iuteindelijk ingewisseld voor BTC en deze - net op tijd - ingeruild voor Waves. En nu maar BTC en Waves holden.

Ik moet dus op zoek naar een BTC wallet. Ze staan nu gewoon op een exchange. Iemand die daar een duidelijke voor heeft?
pi_175645601
quote:
Ik moet dus op zoek naar een BTC wallet. Ze staan nu gewoon op een exchange. Iemand die daar een duidelijke voor heeft?
Download de wallet van de Bitcoin.org pagina. Is de Bitcoin Core wallet, superveilig maar hij moet 150gb aan data synchroniseren, dat kan ff duren.

Voor 70 of 80 euro heb je een Ledger, dat is USB achtig apparaatje waar je je munten op kan opslaan, ook erg veilig.

In beide gevallen, lees je ook heel goed in in de seeds en private keys, die moet je opslaan op papier en veilig wegstoppen.
pi_175645682
Ik ben aan het wachten op mijn Bitstamp bevestiging, en daarna gaan we voor XRP op de lange termijn (uiteraard tegen alle verwachtingen in ;) )
pi_175646119
Ik heb BTC verstuurd van Bittrex naar BTCdirect ter uitbetaling. (is inmiddels zoveel geworden)
Nu heb ik bij bittrex staan dat de BTC reserved staan. Verder staat BTCdirect dat er nog niks is doorgekomen. Inmiddels is dit al 2 uur geleden. Terwijl ik volgens mij niks verkeerd heb gedaan. Krijg ik de bitcoins nog terug op mijn bittrex rekening?
Begin een beetje bang te zijn dat ze kwijt zijn...
pi_175646444
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:57 schreef Gietertje1 het volgende:
Ik heb BTC verstuurd van Bittrex naar BTCdirect ter uitbetaling. (is inmiddels zoveel geworden)
Nu heb ik bij bittrex staan dat de BTC reserved staan. Verder staat BTCdirect dat er nog niks is doorgekomen. Inmiddels is dit al 2 uur geleden. Terwijl ik volgens mij niks verkeerd heb gedaan. Krijg ik de bitcoins nog terug op mijn bittrex rekening?
Begin een beetje bang te zijn dat ze kwijt zijn...
Kijk even op blockchain.info en voer bovenin je transaction id in.
Ik heb een heel weekend moeten wachten tot de order is overgekomen dus het kan in jouw geval ook erg druk zijn.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 15:22:49 #90
163650 Greys
pi_175646733
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:57 schreef Gietertje1 het volgende:
Ik heb BTC verstuurd van Bittrex naar BTCdirect ter uitbetaling. (is inmiddels zoveel geworden)
Nu heb ik bij bittrex staan dat de BTC reserved staan. Verder staat BTCdirect dat er nog niks is doorgekomen. Inmiddels is dit al 2 uur geleden. Terwijl ik volgens mij niks verkeerd heb gedaan. Krijg ik de bitcoins nog terug op mijn bittrex rekening?
Begin een beetje bang te zijn dat ze kwijt zijn...
Staan ze op Bittrex op Reserved of onder Pending?

En als je bv op Bitonic laat uitbetalen staat er dat je beter niet vanaf een exchange kunt sturen rechtstreeks, ivm dat ze dan te laat aankomen (en dan kan de koers alweer enorm gewijzigd zijn).
Nou heb ik nog nooit iets met BTCdirect gedaan maar hebben die niet ook die voorwaarde/voorkeur toevallig? Lijkt me wel namelijk.

Op Bitonic moet je een retouradres invullen waar ze ze naar terug kunnen sturen eventueel. Op BTCdirect ook?

[ Bericht 0% gewijzigd door Greys op 11-12-2017 15:42:16 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 15:23:32 #91
163650 Greys
pi_175646747
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 15:10 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Kijk even op blockchain.info en voer bovenin je transaction id in.
Ik heb een heel weekend moeten wachten tot de order is overgekomen dus het kan in jouw geval ook erg druk zijn.
.. maar stuurde je toen rechtstreeks vanaf een exchange of vanuit je eigen wallet?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175646768
Ik zie al wat ik fout heb gedaan. Ik heb een mail gekregen, die moest ik confirmeren.

Maar ik moet via BTCdirect binnen het half uur bevestigen dat het geld is overgemaakt. Dit is niet gebeurd. Is dit problematisch of komt dit wel goed nog? Geen retouradres moeten invullen trouwens.
pi_175646779
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 15:23 schreef Greys het volgende:

[..]

.. maar stuurde je toen rechtstreeks vanaf een exchange of vanuit je eigen wallet?
Ik heb ze vanuit de exchange direct naar btcdirect verstuurd
pi_175646782
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 15:23 schreef Greys het volgende:

[..]

.. maar stuurde je toen rechtstreeks vanaf een exchange of vanuit je eigen wallet?
Vanaf mijn Ledger naar Kraken
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 15:28:08 #95
163650 Greys
pi_175646859
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 15:24 schreef Gietertje1 het volgende:
Ik zie al wat ik fout heb gedaan. Ik heb een mail gekregen, die moest ik confirmeren.

Maar ik moet via BTCdirect binnen het half uur bevestigen dat het geld is overgemaakt. Dit is niet gebeurd. Is dit problematisch of komt dit wel goed nog? Geen retouradres moeten invullen trouwens.
Heb je niet geconfirmed? Moment, dan zijn ze wrs nog helemaal niet gestuurd. Ik zoek het ff op voor je.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175646862
Zijn inmiddels van de exchange af! Alleen nog geen bericht van BTCdirect dat ze ontvangen zijn. Is trouwens buiten het half uur gebeurd dan wat er voor stond...

Wat denken jullie ervan.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 15:32:50 #97
163650 Greys
pi_175646971
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 15:28 schreef Gietertje1 het volgende:
Zijn inmiddels van de exchange af! Alleen nog geen bericht van BTCdirect dat ze ontvangen zijn. Is trouwens buiten het half uur gebeurd dan wat er voor stond...

Wat denken jullie ervan.
Heb je alsnog net op de confirm mail geklikt net dan terwijl het al buiten de tijd was? Dan is cancellen niet meer mogelijk nee.

Hm. Dan weet ik het eerlijk gezegd niet. Vooral omdat je geen retouradres in hebt gevuld op BTC direct. Maar misschien weet iemand anders dat hier.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175647071
Dit staat er in FAQ van BTCdirect:

IK HEB DE COINS OVERGEMAAKT MAAR HET DUURDE LANGER DAN 30 MINUTEN, WAT NU?

In dit geval zullen wij uw order annuleren.
Neem contact met ons op zodat we het voor u kunnen oplossen.

Heb ze maar een mailtje gestuurd met de informatie. Laat jullie nog weten of het in orde is gekomen.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 15:39:50 #99
163650 Greys
pi_175647136
Ik kwam hier net hetzelfde plakken voor je idd. MAAR MENSEN HOU DAN AJB EENS OP MET TOCH VAN EEN EXCHANGE AF STUREN ALS ZE AANGEVEN DAT JE DAT NIET MOET DOEN. :D
(En het komt vast in orde.)

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175647159
quote:
14s.gif Op maandag 11 december 2017 15:39 schreef Greys het volgende:
Ik kwam hier net hetzelfde plakken voor je idd. MAAR MENSEN HOU DAN EENS OP MET TOCH VAN EEN EXCHANGE AF STUREN ALS ZE AANGEVEN DAT JE DAT NIET MOET DOEN. :D
En het komt vast in orde.

[ afbeelding ]
_O-
pi_175647601
Via https://blockchain.info/address/ staat dan wel dat ik het naar juiste adres heb ontvangen welke BTCdirect had doorgegegeven.

Dan hebben hun het toch op hun rekening ontvangen? En dus zouden ze mij moeten uitbetalen?
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 16:04:36 #102
163650 Greys
pi_175647722
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 15:58 schreef Gietertje1 het volgende:
Via https://blockchain.info/address/ staat dan wel dat ik het naar juiste adres heb ontvangen welke BTCdirect had doorgegegeven.

Dan hebben hun het toch op hun rekening ontvangen? En dus zouden ze mij moeten uitbetalen?
Ze moeten natuurlijk niks. Want je zegt zelf dat het buiten die genoemde dertig minuten is aangekomen. Toch? Dan is de koers alweer veranderd. En op hun site staat duidelijk dat het dan geannuleerd wordt.

Maar neem even contact op dan kan je met ze overleggen, misschien wil je ze alsnog tegen de koers van nu verkopen en kunnen ze iets voor je doen om het dan niet te annuleren. Maar daarvoor moet je dus wel contact opnemen als het buiten de dertig minuten is aangekomen zoals er staat. :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175648095
Een beginnersvraag: wat is het verschil tussen Bittrex en Kraken?

Ik gebruik nu Bittrex om met de BTC andere valuta te kopen, maar lees ik veel over Kraken.
Iemand die dat gebruikt?
Love is in the air!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 16:26:12 #104
163650 Greys
pi_175648212
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:20 schreef Landgeld het volgende:
Een beginnersvraag: wat is het verschil tussen Bittrex en Kraken?

Ik gebruik nu Bittrex om met de BTC andere valuta te kopen, maar lees ik veel over Kraken.
Iemand die dat gebruikt?
Ik heb Kraken zelf nog nooit gebruikt maar een van de verschillen is volgens mij dat je bij Kraken o.a. kunt storten en opnemen in euro's en bij Bittrex niet. Maar bij Bittrex hebben ze volgens mij weer meer soorten altcoins. Dacht ik.

Er zijn er wel een aantal die Kraken gebruiken maar heb er hier wel aardig wat klachten over gelezen al. Meer dan over Bittrex.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175648339
Hoe rekenen jullie je BTC of Waves saldo direct en snel om naar euro's?
Ik heb bijvoorbeeld nu: 0.76439125 Waves.

Hoe zie ik snel wat dat waard is?
Love is in the air!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 16:35:39 #106
163650 Greys
pi_175648393
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:33 schreef Landgeld het volgende:
Hoe rekenen jullie je BTC of Waves saldo direct en snel om naar euro's?
Ik heb bijvoorbeeld nu: 0.76439125 Waves.

Hoe zie ik snel wat dat waard is?
In bv een app als Blockfolio invoeren.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175648527
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:33 schreef Landgeld het volgende:
Hoe rekenen jullie je BTC of Waves saldo direct en snel om naar euro's?
Ik heb bijvoorbeeld nu: 0.76439125 Waves.

Hoe zie ik snel wat dat waard is?
in de Waves app kun je dat ook zien op de exchange.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_175648581
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:41 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

in de Waves app kun je dat ook zien op de exchange.
Ik gebruik Bittrex als Exchanges. Connect die app daarmee?
Love is in the air!
pi_175648602
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:44 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Ik gebruik Bittrex als Exchanges. Connect die app daarmee?
Waar heb je Waves opgeslagen? in de app? Dan kun je het in de 3de tap zien.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_175648705
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:45 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Waar heb je Waves opgeslagen? in de app? Dan kun je het in de 3de tap zien.
Ik heb alles op Bittrex staan. Wil graag 1 app voor alle munten.
Heb nu BTC en Waves aangekocht. Meer nog niet.
Love is in the air!
pi_175648729
Ook zou ik graag in de history van Bittrex willen zien tegen welke waarde ik het heb aangekocht. Is dat nog een optie ? Kan dit nu nog niet zien.,
Love is in the air!
pi_175648844
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 16:35 schreef Greys het volgende:

[..]

In bv een app als Blockfolio invoeren.
Maar blockfolio kan je de transacties ingeven.
Maar moet je dan ook bijhouden als je bijvoorbeeld andere coins aankoopt? Want dan wordt de waarde van de initiële transactie natuurlijk weer minder.
Love is in the air!
pi_175648882
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:56 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Maar blockfolio kan je de transacties ingeven.
Maar moet je dan ook bijhouden als je bijvoorbeeld andere coins aankoopt? Want dan wordt de waarde van de initiële transactie natuurlijk weer minder.
ja, dat wel.

de aantallen is toch niet zoveel werk? Ik baseer me wel op mijn aankoopbedrag en bedrag dat het nu waard is. Het is toch nooit 100% door fees, maar geeft wel een goede indicatie. Je moet het ook maar ergens daarvoor kunnen verkopen.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 11 december 2017 @ 17:27:48 #114
163650 Greys
pi_175649715
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 16:52 schreef Landgeld het volgende:
Ook zou ik graag in de history van Bittrex willen zien tegen welke waarde ik het heb aangekocht. Is dat nog een optie ? Kan dit nu nog niet zien.,
Order history ligt er geloof ik af en toe uit, maar op de pagina/market van de coin die je hebt gekocht kan je helemaal naar onder scrollen en daar je aankopen zien en tegen welke waarde etc.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175652295
Beginners adviesvraag (portfolio):

Ik heb 1k vanuit een beleggingspot die ik "kwijt kan" om BTC mee te kopen. Voor de fun en met name voor de lange termijn. In welke coins, naast Bitcoin zouden jullie de 1k verdelen? Ik wil niet dagelijks handelen, maar hiermee een nieuwe beleggingsmogelijkheid creëren. Uiteraard met het risico dat het over 6 maanden weg is.

BTC: 40%
AE: 15%
IOTA: 15%
LTC: 15%
ETH: 15%

Ik geloof wel dat de BTC over 2-5 jaar gewoon boven de 50.000 euro staat. Het risico op verlies wil ik wel nemen - het is maar geld wat ik niet nodig heb ;)

[ Bericht 9% gewijzigd door Landgeld op 11-12-2017 19:17:10 ]
Love is in the air!
pi_175656963
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 16:04 schreef Greys het volgende:

[..]

Ze moeten natuurlijk niks. Want je zegt zelf dat het buiten die genoemde dertig minuten is aangekomen. Toch? Dan is de koers alweer veranderd. En op hun site staat duidelijk dat het dan geannuleerd wordt.

Maar neem even contact op dan kan je met ze overleggen, misschien wil je ze alsnog tegen de koers van nu verkopen en kunnen ze iets voor je doen om het dan niet te annuleren. Maar daarvoor moet je dus wel contact opnemen als het buiten de dertig minuten is aangekomen zoals er staat. :)
Heb contact opgenomen. Hopelijk wordt het tegen de nieuwe koers verkocht! Scheelt mij bijna 1k..
pi_175657999
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 19:10 schreef Landgeld het volgende:
Beginners adviesvraag (portfolio):

Ik heb 1k vanuit een beleggingspot die ik "kwijt kan" om BTC mee te kopen. Voor de fun en met name voor de lange termijn. In welke coins, naast Bitcoin zouden jullie de 1k verdelen? Ik wil niet dagelijks handelen, maar hiermee een nieuwe beleggingsmogelijkheid creëren. Uiteraard met het risico dat het over 6 maanden weg is.

BTC: 40%
AE: 15%
IOTA: 15%
LTC: 15%
ETH: 15%

Ik geloof wel dat de BTC over 2-5 jaar gewoon boven de 50.000 euro staat. Het risico op verlies wil ik wel nemen - het is maar geld wat ik niet nodig heb ;)
Ik ben geen expert. Maar als ik afgelopen maand alles in btc had gedrukt, had ik meer winst gehad dan nu. Mijn volgende storting gaat 100% in BTC.

Of zoek er nog een kleine bij en gooi daar wat in. Die ltc, eth etc zullen op lange termijn minder groeien dan btc denk ik.
Maar ik kan 't mis hebben...
  dinsdag 12 december 2017 @ 09:16:14 #118
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_175664379
Ik heb zojuist Waves aangeschaft via Litebit. Iemand een idee hoe lang het duurt voordat ze zichtbaar zijn in mijn wallet?
pi_175666427
Wie kan me helpen? Ik zit met een probleem..

Ik heb een Litecoin wallet. Daarheen heb ik vanaf Bitfinex een aantal LTC heengestuurd.
Daarna heb ik geprobeerd vanuit deze wallet het door te sturen naar Kraken. Dat is niet gelukt.

Als ik vervolgens kijk via blockcypher.com, staat er dat de balans van mijn LTC-adres nog steeds op dat aantal LTC staat en dat er geen uitgaande transacties zijn geweest. Mijn wallet staat echter op 0.

Ik snap hier niets van en twijfel nu ook aan de wallet zelf.. Hoe kan ik deze LTC op dit adres retrieven??
/a>
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:30:47 #120
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175670083
Ik heb even een vraagje:

Net voor de eerste keer ooit geld gestort op CoinBase (hoorde overigens dat ik dit beter op GDAX kon doen i.v.m. lagere transaction fees... maargoed).

Ben van plan de komende weken even rustig aan te doen en niet zoveel te traden, dus wil alles even op 1 coin houden (BTC, ETH, of LTC) i.v.m. tentamens enz. Nu vraag ik me af, is het aan te raden m'n geld over te zetten naar een andere exchange dan CoinBase, i.v.m. verschillen in transaction fees of andere features? Of kan ik het prima op CoinBase laten?

Thanks :)

Edit: waarom zitten er zulke grote verschillen in de prijs van de coins? https://coinmarketcap.com/coins/ en vergeleken met coinbase.

[ Bericht 7% gewijzigd door Chaes op 12-12-2017 15:11:13 ]
pi_175674861
quote:
14s.gif Op maandag 11 december 2017 15:39 schreef Greys het volgende:
Ik kwam hier net hetzelfde plakken voor je idd. MAAR MENSEN HOU DAN AJB EENS OP MET TOCH VAN EEN EXCHANGE AF STUREN ALS ZE AANGEVEN DAT JE DAT NIET MOET DOEN. :D
(En het komt vast in orde.)

[ afbeelding ]
30 uur geleden gemaild en nog geen reactie, ben ik ongeduldig? Heb toch het gevoel dat er iets niet begint te kloppen bij BTCdirect...
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 december 2017 @ 18:05:21 #122
163650 Greys
pi_175674923
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 18:02 schreef Gietertje1 het volgende:

[..]

30 uur geleden gemaild en nog geen reactie, ben ik ongeduldig? Heb toch het gevoel dat er iets niet begint te kloppen bij BTCdirect...
Geen idee. Maar je zou ook gewoon kunnen bellen als je haast hebt toch?

+31 (0)24 377 2737

Neem aan dat je dat nummer op hun homepage had gezien? :P

Je hebt zelf per ongeluk een foutje gemaakt, niet zij, dus al te veel haast verwachten bij mail beantwoorden is misschien niet helemaal fair. Bel even en wie weet kunnen ze je dan spoediger helpen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175674939
Ik wil mijn btc inwisselen voor euro's. Hoe kan ik dat het best doen? Via een site als litebit, een automaat of op een andere manier?
Elitair
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 december 2017 @ 18:08:46 #124
163650 Greys
pi_175675010
Lieve mensen in dit Beginnerstopic, hebben jullie wel even de moeite genomen om het eerste deel van dit topic en dit huidige topic even door te lezen? Want er komen best heel veel vragen voorbij die al meerdere keren gesteld en beantwoord zijn.

Dus als iedereen die iets wil vragen eerst even zelf het eerste deel en deze door wil lezen (het zijn geen dertig topics, valt allemaal nog reuze mee :P ) dan scheelt dat al veel denk ik. En daarna is iedereen vast bereid om hier te helpen, maar steeds dubbele vragen kost iets te veel tijd.

Dank O+
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175675082
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 18:05 schreef Greys het volgende:

[..]

Geen idee. Maar je zou ook gewoon kunnen bellen als je haast hebt toch?

+31 (0)24 377 2737

Neem aan dat je dat nummer op hun homepage had gezien? :P

Je hebt zelf per ongeluk een foutje gemaakt, niet zij, dus al te veel haast verwachten bij mail beantwoorden is misschien niet helemaal fair. Bel even en wie weet kunnen ze je dan spoediger helpen.
Klopt inderdaad dat het mijn fout is geweest maar goed het gaat wel over serieus geld. Dus haast heeft het niet, meer het gevoel krijg ik het terug...
Ja, dat nummer heb ik geprobeerd te bellen maar door vele aanvragen lukt het hen niet de telefoon op te nemen, is offline gehaald helaas.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 december 2017 @ 18:38:17 #126
163650 Greys
pi_175675626
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 18:12 schreef Gietertje1 het volgende:

[..]

Klopt inderdaad dat het mijn fout is geweest maar goed het gaat wel over serieus geld. Dus haast heeft het niet, meer het gevoel krijg ik het terug...
Ja, dat nummer heb ik geprobeerd te bellen maar door vele aanvragen lukt het hen niet de telefoon op te nemen, is offline gehaald helaas.
Hoe bedoel je 'is offline gehaald'? Telnr staat gewoon nog op de site en als ik bel krijg ik nu wel een bandje dat ze tot 18 uur bereikbaar waren. Morgen nog maar ff proberen. :Y
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175675670
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 18:38 schreef Greys het volgende:

[..]

Hoe bedoel je 'is offline gehaald'? Telnr staat gewoon nog op de site en als ik bel krijg ik nu wel een bandje dat ze tot 18 uur bereikbaar waren. Morgen nog maar ff proberen. :Y
Nee hoor, ze geven aan dat ze vanwege drukte alleen nog maar via de mail te bereiken zijn!
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 12 december 2017 @ 18:42:34 #128
163650 Greys
pi_175675706
Zelf weten, misschien morgen minder druk dus ik zou lekker nog eens bellen dan. En anders idd even mail afwachten. Het is niet anders helaas.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175677735
Welke exchange gebruiken jullie om naar fiat te gaan? Ik ben wat liever wat terughoudend met het afgeven van mijn BSN, zijn er nog opties waar BSN afgeschermd kan worden, desnoods watermark?

Kraken lijkt meer down dan up te zijn
BL3P staat momenteel geen nieuwe gebruikers toe.
  dinsdag 12 december 2017 @ 21:02:54 #130
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_175680124
Alle 'beginnerssites' wankelen op dit moment onder het verkeer volgens mij. Litebit had vorige week bijna een dag nodig om mijn BTC naar fiat te halen en uit te betalen. Serieuze bedragen zou ik op dit moment uitsluitend op een eigen (hardware) wallet bewaren. En daytraden zoy ik helemaal laten. Ik ben software performance tester...en zowel de infrastructuur en de organisatie van veel exchanges vertonen alle tekenen van systemen die tot het randje gedreven worden.

Maar dat betekent niet dat de altcoins 'dus' stuk zijn. Ik heb vandaag 1 Litecoin gekocht om eens te zien wat die doet. Alle vertrouwen dat die coin over een maand nog bestaat. Kan wel zijn dat verkopen wel weer even een dagje gaat duren, al denk ik dat over een maand alle systemen weer op orde zijn. En de gekte misschien wat weg!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_175682243
Zo'n 2 weken geleden begonnen en ongeveer 50% winst. Ik heb eigenlijk alleen Ripples en BTC gekocht. Van me BTC heb ik toen even IOTA gekocht die moon ging en op tijd weer omgewisseld naar BTC. Daarnaast was ik weer te ongeduldig met me Ripples, omgewisseld voor Waves. Dat is uiteindelijk wel goed uitgepakt, want met Ripples stond ik alweer op 20% verlies dag erna.

Zo zie je maar weer, zelfs n00bs kunnen winst maken.
pi_175682694
Hi ik heb een beginnersvraag.

Ik heb 1 LTC gekocht op 100 euro. Ik wil een order plaatsen zodat ik LTC automatisch verkoop als de koers daalt naar 150 euro. Hoe heet zo'n order? Stop order op 150 euro? Of Stop limit order? Ik trade btw via Bitfinex.
  dinsdag 12 december 2017 @ 23:49:20 #133
317039 Printerkabel
Hello darkness, my old friend
pi_175684838
Weet iemand een antwoord op het volgende;

Ik heb via Gatehub 909 ripples in mijn wallet. Echter als ik naar de 'Net worth' in euros kijk, zie ik een bedrag staan van 224 euro.

224 / 909 = 0,24

Waarom stijgt dit niet mee met de koers van nu?
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 13 december 2017 @ 00:18:06 #134
163650 Greys
pi_175685252
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 22:19 schreef dery1990 het volgende:
Hi ik heb een beginnersvraag.

Ik heb 1 LTC gekocht op 100 euro. Ik wil een order plaatsen zodat ik LTC automatisch verkoop als de koers daalt naar 150 euro. Hoe heet zo'n order? Stop order op 150 euro? Of Stop limit order? Ik trade btw via Bitfinex.
Lees deze even door :)
https://support.bitfinex.(...)Bitfinex-Order-Types
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175690703
Ik heb ineens een aantal BCX? Is dat nou een hard fork of?
  woensdag 13 december 2017 @ 14:13:58 #136
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_175693900
Weet iemand wat de de goedkoopste manier is om geld vanaf mijn bankrekening naar Bittrex te krijgen, qua fees bedoel ik dan? Bij welke site kan ik dan het beste btc/eth of welke coin dan ook kopen, en die naar Bittrex sturen zonder al te veel kwijt te zijn aan fees?
  woensdag 13 december 2017 @ 14:29:39 #137
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_175694251
Ik wil via CoinBase mijn eerste bitcoins naar Bittrex overboeken. Maar van ¤ 150,- moet ik ¤ 12,- netwerkkosten betalen. Klopt dat? Is het zo veel?
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
  woensdag 13 december 2017 @ 14:31:51 #138
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175694291
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:29 schreef satecl het volgende:
Ik wil via CoinBase mijn eerste bitcoins naar Bittrex overboeken. Maar van ¤ 150,- moet ik ¤ 12,- netwerkkosten betalen. Klopt dat? Is het zo veel?
Kan helaas wel eens kloppen ja
Please sir. When moon? When Mustang?
  woensdag 13 december 2017 @ 14:34:53 #139
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_175694350
quote:
3s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:31 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Kan helaas wel eens kloppen ja
Dan zo snel mogelijk maar een account aanmaken op btcdirect.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_175699747
Ik probeer ethereum (kraken) naar waves wallet te verplaatsen om waves te kopen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Ik krijg een foutmelding wanneer ik een ETH adres wil aanmaken in waves wallet. Alsof het niet kan.
pi_175704939
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 18:33 schreef cb2013 het volgende:
een foutmelding wanneer ik een ETH adres wil aanmaken
Wat bedoel je met een adres aanmaken?
Als je in de waves client op ethereum deposit klikt zie je toch gewoon een adres staan?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_175705259
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 20:55 schreef Gremen het volgende:

[..]

Wat bedoel je met een adres aanmaken?
Als je in de waves client op ethereum deposit klikt zie je toch gewoon een adres staan?
Wanneer ik op deposit klik krijg ik de melding. Failed to create tunnel.

Kraken is ook down. Kan nu niets verschuiven.
pi_175706106
Even een noobvraagje m.b.t. Blockfolio. Hoe pak je dat aan als je BTC invoert?

Stel je hebt de volgende transacties:
#1: Fiat > BTC voor koers A
#2: Fiat > BTC voor koers B
#3: BTC > Alt1
#4: BTC > Alt2
#5: BTC > Alt3

Dan zijn de transacties 3/4/5 logisch qua invoer ook. Maar transacties 1 & 2 kloppen dan niet meer omdat je een gedeelte van de BTC hebt gespendeerd aan alts waardoor de hoeveelheid BTC minder is geworden. Moet je dan manueel steeds de gespendeerde BTC aan altcoins aftrekken van je totale BTC of mis ik iets?
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_175710406
Is er nog een goede, betrouwbare exchange waar je nog een account kunt aanmaken?

Probeer nu bij al meerdere exchanges een werkend account aan te maken, maar zonder succes:
BL3P/Bitonic; tijdelijk niet mogelijk om accounts aan te maken
GDAX/Coinbase; Verificatie doet het niet.
Kraken; Meer cloudflare dan wat anders...
Bittrex; ID met BSN nodig.

Foto van ID vind ik prima, maar zonder BSN.
Omzetten naar euro zou fijn zijn.
Liefst West-europees / Amerikaans
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 14 december 2017 @ 00:07:39 #145
163650 Greys
pi_175710677
quote:
11s.gif Op woensdag 13 december 2017 21:27 schreef Blistering het volgende:
Even een noobvraagje m.b.t. Blockfolio. Hoe pak je dat aan als je BTC invoert?

Stel je hebt de volgende transacties:
#1: Fiat > BTC voor koers A
#2: Fiat > BTC voor koers B
#3: BTC > Alt1
#4: BTC > Alt2
#5: BTC > Alt3

Dan zijn de transacties 3/4/5 logisch qua invoer ook. Maar transacties 1 & 2 kloppen dan niet meer omdat je een gedeelte van de BTC hebt gespendeerd aan alts waardoor de hoeveelheid BTC minder is geworden. Moet je dan manueel steeds de gespendeerde BTC aan altcoins aftrekken van je totale BTC of mis ik iets?
Wanneer je een alt aankoop invoert zit daar een keuzeschuifje met 'deduct from btc holdings'. Dat kan je dan gebruiken denk ik als je dat fijn vindt. Ik gebruik het niet dus nooit getest want ik koop van de daar opgegeven btc geen alts.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 14 december 2017 @ 13:55:53 #146
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_175717915
Wat gebruiken jullie hier als overzicht van je portfolio? Ik probeerde net alles in Blockfolio te zetten, maar daar ben ik niet helemaal blij mee:
-Ik kan alleen een overzicht van trading pairs krijgen. Dus als ik één coin op twee verschillende manieren heb gekocht ooit komen er ook twee pairs in m'n overzicht. Daarnaast lijkt bij een van mijn pairs een foute koers gebruikt te worden, althans, mijn portfolio is ineens 1000 euro meer waard en dat lijkt niet te kloppen helaas ;).
-Er lijkt geen makkelijke manier te zijn om trading fees op te nemen.

Transacties invoeren vind ik op zich prima om je eigen voortgang te zien, maar ik wil vooral een overzicht per munt zien ipv per transactie. Of zie ik iets over het hoofd in Blockfolio?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_175717950
quote:
5s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:55 schreef De_Hertog het volgende:
Wat gebruiken jullie hier als overzicht van je portfolio? Ik probeerde net alles in Blockfolio te zetten, maar daar ben ik niet helemaal blij mee:
-Ik kan alleen een overzicht van trading pairs krijgen. Dus als ik één coin op twee verschillende manieren heb gekocht ooit komen er ook twee pairs in m'n overzicht. Daarnaast lijkt bij een van mijn pairs een foute koers gebruikt te worden, althans, mijn portfolio is ineens 1000 euro meer waard en dat lijkt niet te kloppen helaas ;).
-Er lijkt geen makkelijke manier te zijn om trading fees op te nemen.

Transacties invoeren vind ik op zich prima om je eigen voortgang te zien, maar ik wil vooral een overzicht per munt zien ipv per transactie. Of zie ik iets over het hoofd in Blockfolio?
Delta
Maar ik kan 't mis hebben...
  donderdag 14 december 2017 @ 14:15:14 #148
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_175718393
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 13:56 schreef Patroon het volgende:

[..]

Delta
Ziet er stukken beter uit, thanks!
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_175722298
Ik heb mijn coins momenteel op de exchange te staan lijkt me niet heel veilig. Zijn er ook wallets waarin ik meerdere altcoins kan houden of moet ik voor ieder een aparte aanmaken?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 14 december 2017 @ 17:52:58 #150
163650 Greys
pi_175722730
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 17:27 schreef Wotte het volgende:
Ik heb mijn coins momenteel op de exchange te staan lijkt me niet heel veilig. Zijn er ook wallets waarin ik meerdere altcoins kan houden of moet ik voor ieder een aparte aanmaken?
Lees ajb even de eerdere topics in deze Beginnersreeks, dan voorkomen we steeds dezelfde vragen. ;)
Volgens mij kwam deze vraag (en antwoorden erop) al op de eerste blz van het eerste topic voorbij, kijk daar even alsjeblieft.

BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Als je na het doorlezen nog aanvullende vragen hebben dan kan je hier uiteraard alles roepen -O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175724744
Vraagje:
Ik had vorige week een wallet op Gatehub aangemaakt voor mijn Ripples. Die staan er op (ondertussen al meer dan 3000 euro winst in een weekje :-D ), maar als je die wallet opent, staat er enable euro en enable dollar.

Moet je die euro persee enablen? Of is dat alleen maar om daar te kunnen zien hoeveel euro je aan Ripples hebt?
pi_175724917
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 00:07 schreef Greys het volgende:

[..]

Wanneer je een alt aankoop invoert zit daar een keuzeschuifje met 'deduct from btc holdings'. Dat kan je dan gebruiken denk ik als je dat fijn vindt. Ik gebruik het niet dus nooit getest want ik koop van de daar opgegeven btc geen alts.
Je bent geweldig :*
Science adjusts its views based on what's observed, faith is the denial of observation so that belief can be preserved.
pi_175726405
quote:
5s.gif Op woensdag 13 december 2017 23:55 schreef Zwieber_de_Vos het volgende:
Is er nog een goede, betrouwbare exchange waar je nog een account kunt aanmaken?

Probeer nu bij al meerdere exchanges een werkend account aan te maken, maar zonder succes:
BL3P/Bitonic; tijdelijk niet mogelijk om accounts aan te maken
GDAX/Coinbase; Verificatie doet het niet.
Kraken; Meer cloudflare dan wat anders...
Bittrex; ID met BSN nodig.

Foto van ID vind ik prima, maar zonder BSN.
Omzetten naar euro zou fijn zijn.
Liefst West-europees / Amerikaans
Dit dus, kreeg gewoon met geen mogelijkheid mn bitcoins op een exchange :')
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_175727972
Collega van mij gebruikt etoro voor zijn currencies. Snap er zelf nog niet veel van helaas. Alle noobtopics hier zon beetje doorgelezen maar etoro zie ik nergens voorbij komen?

Wil misschien zelf ergens instappen maar twijfel over een wallet of exchange en hoe en waar. Zoveel info, opties en kansen lol.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 14 december 2017 @ 21:26:18 #155
163650 Greys
pi_175728277
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 21:18 schreef Frutsel het volgende:
Collega van mij gebruikt etoro voor zijn currencies. Snap er zelf nog niet veel van helaas. Alle noobtopics hier zon beetje doorgelezen maar etoro zie ik nergens voorbij komen?

Wil misschien zelf ergens instappen maar twijfel over een wallet of exchange en hoe en waar. Zoveel info, opties en kansen lol.
Zelf nooit van etoro gehoord. Heb het ook in de SC in de maanden dat ik er meelees nooit langs zien komen als tip ofzo volgens mij.
De reviews klinken niet al te best:

https://www.trustpilot.com/review/www.etoro.com
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175728469
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 21:26 schreef Greys het volgende:

[..]

Zelf nooit van etoro gehoord. Heb het ook in de SC in de maanden dat ik er meelees nooit langs zien komen als tip ofzo volgens mij.
De reviews klinken niet al te best:

https://www.trustpilot.com/review/www.etoro.com
Ik had dit gelezen

http://www.strategisch-beleggen.nl/online-brokers/etoro.html

Maar hij had het ook weer van een kennis maar zag er idd bijna niets van op gok. Maar drie of vier verwijzingen ofzo op fok
pi_175731094
Ik heb een tijdje geleden wat geld in bitcoin gestopt. Ging prima als beginner, via Kraken, en dat staat nu mooi in mijn Electrum wallet.
Bij wijze van kerstcadeau wil ik een deel van de winst laten uitbetalen maar Kraken is nu echt absoluut niet handelbaar. Ik lees de vraag hier vaker, maar is er momenteel een fatsoenlijk alternatief beschikbaar? Ik woon niet in Nederland (wel in een EU-land) dus iDEAL gaat niet.
pi_175731159
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 22:41 schreef dr_Pieters het volgende:
Ik heb een tijdje geleden wat geld in bitcoin gestopt. Ging prima als beginner, via Kraken, en dat staat nu mooi in mijn Electrum wallet.
Bij wijze van kerstcadeau wil ik een deel van de winst laten uitbetalen maar Kraken is nu echt absoluut niet handelbaar. Ik lees de vraag hier vaker, maar is er momenteel een fatsoenlijk alternatief beschikbaar? Ik woon niet in Nederland (wel in een EU-land) dus iDEAL gaat niet.
Bitstamp
pi_175731228
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 22:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Bitstamp
Bedankt, ik ga het proberen :)
pi_175731253
Ik wil graag mijn ripples verkopen. Ik had ze ooit gekocht via litebit maar Litebit is zowel vanwege een telefoon wisseling als problemen bij hun onmogelijk. Is er een andere verkoopsite waar je dat makkelijk kan doen naar een Nederlandse rekening?
pi_175732662
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 17:27 schreef Wotte het volgende:
Ik heb mijn coins momenteel op de exchange te staan lijkt me niet heel veilig. Zijn er ook wallets waarin ik meerdere altcoins kan houden of moet ik voor ieder een aparte aanmaken?
Ik gebruik Jaxx. Zowel op desktop als mobiel in te zien.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_175733504
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 22:45 schreef Glazenmaker het volgende:
Ik wil graag mijn ripples verkopen. Ik had ze ooit gekocht via litebit maar Litebit is zowel vanwege een telefoon wisseling als problemen bij hun onmogelijk. Is er een andere verkoopsite waar je dat makkelijk kan doen naar een Nederlandse rekening?
Ineens van ripple naar bankrekening weet ik zo 1,2,3 niet.

Andere oplossing is je ripples op een exchange verkopen voor bitcoins en dan die bitcoins uit laten betalen via bijvoorbeeld bitonic.nl
pi_175735816
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 00:31 schreef Thieske het volgende:

[..]

Ineens van ripple naar bankrekening weet ik zo 1,2,3 niet.

Andere oplossing is je ripples op een exchange verkopen voor bitcoins en dan die bitcoins uit laten betalen via bijvoorbeeld bitonic.nl
Dank voor het antwoord. Moet je daar ook weer helemaal verifieren, want ik krijg nog maar weinig bankafschriften en dergelijke binnen.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 15 december 2017 @ 09:58:14 #164
163650 Greys
pi_175736347
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 09:32 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Dank voor het antwoord. Moet je daar ook weer helemaal verifieren, want ik krijg nog maar weinig bankafschriften en dergelijke binnen.
Valt enorm mee daar. Je moet geloof ik 1 cent overmaken. Paar seconden werk.

https://bitonic.nl/verification
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175737020
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 09:58 schreef Greys het volgende:

[..]

Valt enorm mee daar. Je moet geloof ik 1 cent overmaken. Paar seconden werk.

https://bitonic.nl/verification
Ok thanks. Ik ga ermee aan de slag.
  vrijdag 15 december 2017 @ 11:09:22 #166
262832 sniel123
Ja echt wel!
pi_175737688
Te weinig fee aan m'n bitcoin transactie gekoppeld, nu blijft ie al een aantal dagen hangen. Komt zoiets vanzelf weer terug of zo? Hoe lang duurt dat ongeveer?
pi_175738265
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 11:09 schreef sniel123 het volgende:
Te weinig fee aan m'n bitcoin transactie gekoppeld, nu blijft ie al een aantal dagen hangen. Komt zoiets vanzelf weer terug of zo? Hoe lang duurt dat ongeveer?
Ceck deze site:

https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/

Ze accepteren 100 transacties per uur. Om exact XX:00 uur kunnen er dus weer 100 transacties toegevoegd worden, zorg us dat je er exact dan bij bent met toevoegen van je transactie,

Je kan ook wachten, in theorie krijg je je bitcoins na 2 weken weer terug, in de praktijk heb ik zo m'n twijfels of dat ook echt zo werkt.
  vrijdag 15 december 2017 @ 12:02:43 #168
262832 sniel123
Ja echt wel!
pi_175738751
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 11:39 schreef Thieske het volgende:

[..]

Ceck deze site:

https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/

Ze accepteren 100 transacties per uur. Om exact XX:00 uur kunnen er dus weer 100 transacties toegevoegd worden, zorg us dat je er exact dan bij bent met toevoegen van je transactie,

Je kan ook wachten, in theorie krijg je je bitcoins na 2 weken weer terug, in de praktijk heb ik zo m'n twijfels of dat ook echt zo werkt.
Thanks! Net een minuutje geleden geprobeerd en er stond 'acceleration succeded', dus ik ben benieuwd :)
pi_175738868
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 12:02 schreef sniel123 het volgende:

[..]

Thanks! Net een minuutje geleden geprobeerd en er stond 'acceleration succeded', dus ik ben benieuwd :)
Mooi, nu afwachten tot ViaBTC een block mined. Dat kun je hier bijhouden: https://blockchain.info/nl/blocks
pi_175740434


En? :P
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:27:21 #171
262832 sniel123
Ja echt wel!
pi_175741543
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:27 schreef Thieske het volgende:
[ afbeelding ]

En? :P
Nog niks :N
pi_175741556
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 14:27 schreef sniel123 het volgende:

[..]

Nog niks :N
:'(
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:34:53 #173
262832 sniel123
Ja echt wel!
pi_175741679
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 14:28 schreef Thieske het volgende:

[..]

:'(
Oh ik zit verkeerd te kijken. In bitgrail staat ie nog op pending, maar op blockchain.info staat wel verwerkt op 12:18! Gaat goed komen dus. Bedankt voor de hulp :D
pi_175755838
Bitstamp verificatie duurt nu al drie dagen..
pi_175759982
Bittrex neemt geen nieuwe klanten aan ivm drukte.
Bithumb kan ik mijn telefoonnummer niet verifiëren. Is de grootste Exchange. Koreaans.
Bitfinex onder ddos attacks. Neemt geen nieuwe user meer aan.
Gdax lukt het verifiëren niet.
Bitstamp duurt verificatie nu al meer dan 72 uur.

Leuk man die cryotocurrency
pi_175760384
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:53 schreef SOG het volgende:
Bittrex neemt geen nieuwe klanten aan ivm drukte.
Bithumb kan ik mijn telefoonnummer niet verifiëren. Is de grootste Exchange. Koreaans.
Bitfinex onder ddos attacks. Neemt geen nieuwe user meer aan.
Gdax lukt het verifiëren niet.
Bitstamp duurt verificatie nu al meer dan 72 uur.

Leuk man die cryotocurrency
Kraken maakt je F5 en rust kapot
pi_175760460
En bij de zesde grootste (qua volume laatste 24 uur). Aanmelden krijg je netjes een link om je email te verifiëren in je mailbox.. Klik je erop.. ooops deze link werkt niet.

Wtf is dit voor een gebakken lucht??

Dus kopen is geen probleem en je hebt ze meteen maar verkopen ho maar.
pi_175768299
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 13:21 schreef SOG het volgende:
En bij de zesde grootste (qua volume laatste 24 uur). Aanmelden krijg je netjes een link om je email te verifiëren in je mailbox.. Klik je erop.. ooops deze link werkt niet.

Wtf is dit voor een gebakken lucht??

Dus kopen is geen probleem en je hebt ze meteen maar verkopen ho maar.
Ik heb hetzelfde probleem. Krijg mezelf bij geen enkele exchange aangemeld :(
pi_175768763
verificatie duurt lang bij Bittrex
pi_175770466
CEO Bitstamp:

nejc_kodric twitterde op zaterdag 16-12-2017 om 10:00:59 @Egon_01 @krakenfx @Bitstamp Please understand that we currently have over 100,000 new accounts opened daily. It is… https://t.co/DqIQVpgLic reageer retweet
pi_175770972
Na een hoop te hebben ingelezen en filmpjes te hebben bekeken, wil ik het volgende kopen:

Ripple: Hun technologieen lenen zich er uitstekend voor uit om internationale betalingsverkeer wereldwijd haast kosteloos te maken. Instap redelijk laag.
Stellar: Van dezelfde makers als Ripple, technologie met vooruitstrevende resultaten. Instap heel laag.
Xem: Japanse banken zijn verweven met of erg geïnteresseerd in de NEM technologie. Instap erg laag.
Cardano: Wetenschappers kunnen het goed uitleggen, heeft potentie met een risico. Omdat de instap erg laag is ga ik hier ook wat van aanschaffen.

Als noob ben ik benieuwd wat jouw mening is.
-LR-
pi_175778143
Ik had dit in een ander topic gevraagd, maar wellicht past het beter hier:

“Ik heb een vraagje.

Ik snap de hele technologie opzich van bitcoin, dus dat is het probleem niet.
Nu heb ik als wijze van experiment voor 50 euro bitcoin gekocht bij anycoin direct, dat was een beetje de eerste die ik kon vinden waar je niet gelijk voor meer als 100 euro bitcoins kon kopen.
Vervolgens gebruik ik blockchain.info als wallet.

Nu is er ergens 10 euro commissie af gegaan, ik gok bij het kopen bij anycoin?
Dus ok hield 40 over in die wallet op bloockchain.info.

Nu is de waarde 42 dus, het is ff voor de grap allemaal en het kan ook weer dalen, maar in een dag is dat toch winst als ik dat tientje niet meetel.
Traden enzo doe ik (nog) niet.

Dus eigenlijk 2 vragen.

* waar is die 10 euro verdwenen, bij het kopen of bij het “storten” op blockchain.info?
* waar kopen jullie die coins via ídeal en kan het ook met kleinere bedragen?"

Inmiddels staat het op 48 euro, en dat in een paar dagen ;)
Transactie fee er in ieder geval bijna uit.
Do what you love, love what you do!
pi_175780514
Waar ik nog mee stoei op Bittrex is het snel kunnen zien "hoeveel" euro je aankoopt of verkoopt bij een munt. Graag wil ik mijn portfolio zo goed mogelijk, procentueel verdelen, maar dat kost veel tijd in omrekenen.

Als ik bijvoorbeeld 10% van mijn portfolio wil aankopen in NEO, moet ik eerst gaan rekenen.
- BTC -> EURO (investering)
- Omrekenen ten opzichte van andere inleggen in Euro.
- BTC <-> NEO

Is dit makkelijker te doen?
Love is in the air!
  zondag 17 december 2017 @ 12:41:49 #184
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_175780886
Klopt dit?

pi_175782298
Iemand die mij kan helpen?

Ik wil graag nog voor een leuk bedrag IOTA aankopen om te HODL-en in 2018. Kan iemand mij helpen hoe ik het dat het handigst kan doen, via welke traders?

Bittrex heeft het helaas (nog) niet in bezit. Thanks alvast :)
Love is in the air!
  zondag 17 december 2017 @ 14:05:36 #186
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175783153
Kan je op binance je telefoonnummer veranderen bij 2FA? kan het nergens vinden.
  zondag 17 december 2017 @ 14:37:31 #187
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_175784065
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 09:56 schreef kree het volgende:
Ik had dit in een ander topic gevraagd, maar wellicht past het beter hier:

“Ik heb een vraagje.

Ik snap de hele technologie opzich van bitcoin, dus dat is het probleem niet.
Nu heb ik als wijze van experiment voor 50 euro bitcoin gekocht bij anycoin direct, dat was een beetje de eerste die ik kon vinden waar je niet gelijk voor meer als 100 euro bitcoins kon kopen.
Vervolgens gebruik ik blockchain.info als wallet.

Nu is er ergens 10 euro commissie af gegaan, ik gok bij het kopen bij anycoin?
Dus ok hield 40 over in die wallet op bloockchain.info.

Nu is de waarde 42 dus, het is ff voor de grap allemaal en het kan ook weer dalen, maar in een dag is dat toch winst als ik dat tientje niet meetel.
Traden enzo doe ik (nog) niet.

Dus eigenlijk 2 vragen.

* waar is die 10 euro verdwenen, bij het kopen of bij het “storten” op blockchain.info?
* waar kopen jullie die coins via ídeal en kan het ook met kleinere bedragen?"

Inmiddels staat het op 48 euro, en dat in een paar dagen ;)
Transactie fee er in ieder geval bijna uit.
20% commissie? 8)7 Koekoek! Is die commissie percentueel of is dat een vast bedrag? Als het een vast bedrag is, loont het alleen om zeer substantiële bedragen te verhandelen. Consumeren met bitcoin is dan eigenlijk onmogelijk. Ga je een hapje eten aan de Bitcoin Boulevard te Den Haag, blijken je transactiekosten hoger te zijn dan het eten zelf! :') Bitcoin pinautomaten zijn dus ook pure flauwekul met zulke absurde transactiekosten.
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 13:21 schreef SOG het volgende:
En bij de zesde grootste (qua volume laatste 24 uur). Aanmelden krijg je netjes een link om je email te verifiëren in je mailbox.. Klik je erop.. ooops deze link werkt niet.

Wtf is dit voor een gebakken lucht??

Dus kopen is geen probleem en je hebt ze meteen maar verkopen ho maar.
Prijsopdrijvende fuik... Al die beurzen houden lekker geld achter om er zelf nog wat rendement uit te halen. Of ze hebben dat geld heel hard nodig omdat ze waarschijnlijk gigantisch geleveraged zijn als die beurzen zelf ook speculeren op de markt (net zoals gewone banken).

Klopt het trouwens dat de meeste bitcoinbeurzen een (vrij lage) opnamelimiet hebben? M.a.w. je kunt wel voor EUR 30k geld storten op een beurs, maar je kunt datzelfde bedrag bij de meeste beurzen niet in één transactie weer laten uitkeren.
pi_175784328
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 14:37 schreef Terecht het volgende:

[..]

20% commissie? 8)7 Koekoek! Is die commissie percentueel of is dat een vast bedrag? Als het een vast bedrag is, loont het alleen om zeer substantiële bedragen te verhandelen. Consumeren met bitcoin is dan eigenlijk onmogelijk. Ga je een hapje eten aan de Bitcoin Boulevard te Den Haag, blijken je transactiekosten hoger te zijn dan het eten zelf! :') Bitcoin pinautomaten zijn dus ook pure flauwekul met zulke absurde transactiekosten
Ja dat vroeg ik me dus af, maar weet nu niet zeker of die commissie er af ging door het kopen bij die bitcoin provider of door het overmaken naar die blockchain wallet.

Blockchain zegt alleen een klein bedrag in te houden nl op transacties....
Maargoed vandaar dat dit even een probeersel is van mij met weinig geld om te zien hoe dat nu allemaal zit.

Maar hoe kopen jullie je bitcoins dan?
Het moet voor mij wel via iDeal kunnen.
Do what you love, love what you do!
  zondag 17 december 2017 @ 15:06:21 #189
365082 IPA35
Patriarch
pi_175784792
Is dit het moment om in te stappen in BCH?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 17 december 2017 @ 16:01:44 #190
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_175786145
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 14:47 schreef kree het volgende:

[..]

Ja dat vroeg ik me dus af, maar weet nu niet zeker of die commissie er af ging door het kopen bij die bitcoin provider of door het overmaken naar die blockchain wallet.

Blockchain zegt alleen een klein bedrag in te houden nl op transacties....
Maargoed vandaar dat dit even een probeersel is van mij met weinig geld om te zien hoe dat nu allemaal zit.

Maar hoe kopen jullie je bitcoins dan?
Het moet voor mij wel via iDeal kunnen.
Staat daar niks over beschreven in hun algemene voorwaarden oid? Wist je vooraf wat de transactiekosten zouden zijn?

Zelf koop ik geen cryptogeld. Ik ben toevallig dit weekend wat dingetjes erover aan het lezen, en ik val van de ene in de andere verbazing. Enorme aantallen bitcoins die inmiddels gehackt en gestolen zijn, het feit dat je je geld wel heel makkelijk in cryptogeld kunt stoppen maar het behoorlijk lastig is om je geld weer uit cryptogeld te halen (er wordt kortom geld opgepot/weggesluisd), bijna de helft van alle bitcoinbezitters kunnen niets met hun wallet aangezien de transactiekosten voor het succesvol verwerken van een transactie op dit moment hoger zijn de waarde van hun wallet, enorme schalingsproblemen met Bitcoin (er kan maar een zéér beperkt aantal transacties per seconde plaatsvinden, vandaar die absurde transactiekosten), enz enz enz. Ik heb de indruk dat iedereen elkaar probeert te flessen, en iedereen denkt van elkaar dat de ander de greater fool is.
pi_175788255
Hoe werken de stop / limit orders precies (voor ik iets verkeer doe) bij binance? Wil graag een sell order instellen dat ik rustig kan gaan pitten als die betreffende coin gaat moonen :P

Wat moet ik invullen bij vakje stop, en wat bij limit en wat is het verschil?

Dank alvast.
pi_175789831
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 16:01 schreef Terecht het volgende:

[..]

Staat daar niks over beschreven in hun algemene voorwaarden oid? Wist je vooraf wat de transactiekosten zouden zijn?

Zelf koop ik geen cryptogeld. Ik ben toevallig dit weekend wat dingetjes erover aan het lezen, en ik val van de ene in de andere verbazing. Enorme aantallen bitcoins die inmiddels gehackt en gestolen zijn, het feit dat je je geld wel heel makkelijk in cryptogeld kunt stoppen maar het behoorlijk lastig is om je geld weer uit cryptogeld te halen (er wordt kortom geld opgepot/weggesluisd), bijna de helft van alle bitcoinbezitters kunnen niets met hun wallet aangezien de transactiekosten voor het succesvol verwerken van een transactie op dit moment hoger zijn de waarde van hun wallet, enorme schalingsproblemen met Bitcoin (er kan maar een zéér beperkt aantal transacties per seconde plaatsvinden, vandaar die absurde transactiekosten), enz enz enz. Ik heb de indruk dat iedereen elkaar probeert te flessen, en iedereen denkt van elkaar dat de ander de greater fool is.
Er zal vast wat over staan, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet heel ver heb doorgelezen.
Ik zie nu trouwens nog wat bij blockchain.info waarvan ik me afvraag hoe dat werkt, als ik dit goed begrijp dan kan ik in dat onderste vakje een getal invullen. Stel dat ik dat op 1 zet dan zijn de transactiekosten maar een paar cent ipv een tientje.
Ik neem aan dat dit met de snelheid van het verwerken heeft te maken? Of zit ik er dan helemaal naast?Wat is SAT/b ?
Do what you love, love what you do!
pi_175796939
Binnenkort staan er een paar btc forks gepland, kan ik ergens achterhalen of bittrex deze gaat ondersteunen of is het beter om alles naar een electrum wallet te verplaatsen?
[b]Op zondag 12 september 2010 13:49 schreef swarmahoer het volgende:[/b]
mannen die zeker zijn van hun geaardheid kunnen gewoon rosebier drinken, ik snap dat het voor jou gewaagd is, dus dat je maar aan de sterke drank ging :P
pi_175798590
Volgens mij had ik al een soortgelijke vraag gesteld maar kon het even niet terug vinden; Wat is nou een goede site om wat BTC te kopen? Er zal ongetwijfeld verschil zitten in de fee's die de sites hanteren toch? In principe zoek je dus naar de site met de laagste fee's lijkt me?

En heb ik ook bepaalde software nodig, of in de basis niet?
pi_175801693
Wat zijn dat voor afzetters bij Litebit.
Op 6000 Ripple betaal je ongeveer 300 euro om ze terug om te wisselen voor euro's.
6 cent per Ripple.

Beetje zonde van mijn winst.

En het probleem is nu zelfs dat er niet uitbetaald kan worden, omdat de transactie niet bevestigd wordt door het Ripple netwerk.
Loopt er een timer van 15 minuten. En als het niet binnen die tijd bevestigd wordt, kan je weer opnieuw beginnen. Al in totaal 27 minuten aan het wachten en over 3 minuten moet ik het weer opnieuw aanvragen en is de munt nog eens minder waard ook...

Wat een ellende!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 10:02:02 #196
163650 Greys
pi_175804770
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 21:52 schreef baggerbart het volgende:
Binnenkort staan er een paar btc forks gepland, kan ik ergens achterhalen of bittrex deze gaat ondersteunen of is het beter om alles naar een electrum wallet te verplaatsen?
Bittrex (en veel andere exchanges) geven daar meestal pas of heel laat of helemaal geen statement meer over. Geen idee hoe het precies zit maar aan de Bitcoin Diamond fork ontbraken bv een flink aantal voorwaarden (zelfs nu weken later nog) om het te ondersteunen. Die zijn nu nog steeds niet te claimen in een wallet, alles wat er is is een scam.

Als je het in een wallet bewaart waarvan je zelf de private key hebt (bv Electrum maar er zijn er heel veel) dan heb je later - mócht er ooit een veilige manier van claimen komen - iig nog de mogelijkheid.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 10:04:30 #197
163650 Greys
pi_175804798
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 18:20 schreef kree het volgende:

[..]

Er zal vast wat over staan, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet heel ver heb doorgelezen.
Ik zie nu trouwens nog wat bij blockchain.info waarvan ik me afvraag hoe dat werkt, als ik dit goed begrijp dan kan ik in dat onderste vakje een getal invullen. Stel dat ik dat op 1 zet dan zijn de transactiekosten maar een paar cent ipv een tientje.
Ik neem aan dat dit met de snelheid van het verwerken heeft te maken? Of zit ik er dan helemaal naast?

[ link | afbeelding ]

Wat is SAT/b ?
SAT = aantal satoshi

Idd hoe lager de fee die je meegeeft voor de transactie hoe langer het duurt. Kan dan weken ergens in het luchtledige blijven hangen waarna je het weer terug krijgt als ie er helemaal niet door komt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175804836
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 10:04 schreef Greys het volgende:

[..]

SAT = aantal satoshi

Idd hoe lager de fee die je meegeeft voor de transactie hoe langer het duurt. Kan dan weken ergens in het luchtledige blijven hangen waarna je het weer terug krijgt als ie er helemaal niet door komt.
Ok duidelijk, Thanks ;)

Weet je toevallig ook een goede site waar je met weinig commissie bitcoin kunt kopen via iDeal?
Do what you love, love what you do!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 10:09:46 #199
163650 Greys
pi_175804901
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 13:37 schreef Landgeld het volgende:
Iemand die mij kan helpen?

Ik wil graag nog voor een leuk bedrag IOTA aankopen om te HODL-en in 2018. Kan iemand mij helpen hoe ik het dat het handigst kan doen, via welke traders?

Bittrex heeft het helaas (nog) niet in bezit. Thanks alvast :)
https://coinmarketcap.com/currencies/iota/#markets

Op coinmarketcap even kijken bij de betreffende coin bij Markets. In dit geval Bitfinex.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 10:12:36 #200
163650 Greys
pi_175804951
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 10:06 schreef kree het volgende:

[..]

Ok duidelijk, Thanks ;)

Weet je toevallig ook een goede site waar je met weinig commissie bitcoin kunt kopen via iDeal?
Lees ajb even de Beginnerstopics door ;) Start bij dit deel, volgens mij is het daar ook gevraagd en/of in de vorige. Punt is dat er meerdere sites zijn maar dat sommigen geen nieuwe aanmeldingen aannemen op dit moment (bv Bl3p) helaas dus het is nu lastig te zeggen welke je moet hebben. En bij Bitonic kan je bv ook met Ideal kopen maar je vraagt om 'weinig commissie', ik weet niet wat jij weinig vindt. Het verschilt hier en daar nogal dus ik ben bang dat je zelf even moet kijken wat voor jou aanvaardbaar is. Al is er weinig keuze momenteel voor nieuwe mensen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175807698
Waar kan ik het beste wat Bitcoin verkopen voor fiat, welke partij is betrouwbaar en geeft het meest ervoor?
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 12:34:55 #202
163650 Greys
pi_175808001
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:16 schreef Apekoek het volgende:
Waar kan ik het beste wat Bitcoin verkopen voor fiat, welke partij is betrouwbaar en geeft het meest ervoor?
Bitonic is betrouwbaar, Bl3p is betrouwbaar en zo zijn er nog wel wat, maar wie je het meest geeft zal je zelf even moeten vergelijken want dat verschilt per moment en sommigen nemen geen nieuwe accounts aan. Ik denk dat Bitonic voor je overblijft maar misschien heeft iemand anders nog een idee of een omweg die niet rechtstreeks naar fiat is.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175808210
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:34 schreef Greys het volgende:

[..]

Bitonic is betrouwbaar, Bl3p is betrouwbaar en zo zijn er nog wel wat, maar wie je het meest geeft zal je zelf even moeten vergelijken want dat verschilt per moment en sommigen nemen geen nieuwe accounts aan. Ik denk dat Bitonic voor je overblijft maar misschien heeft iemand anders nog een idee of een omweg die niet rechtstreeks naar fiat is.
Ik wil het vooral simpel houden, alts naar btc omzetten en dan die btc naar euros. Bitonic dus? Hoe is Coinbase met uitbetalen? Is dat anders?
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 18 december 2017 @ 13:58:40 #204
163650 Greys
pi_175809593
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 12:46 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Ik wil het vooral simpel houden, alts naar btc omzetten en dan die btc naar euros. Bitonic dus? Hoe is Coinbase met uitbetalen? Is dat anders?
Weet ik niet, zelf nog nooit geprobeerd, dat Coinbase. Misschien iemand anders.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 18 december 2017 @ 14:03:06 #205
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175809698
Nee ik heb alleen ervaring met Bitonic en Bl3p (zit het zelfde bedrijf achter) en dat werkt prima. Geen ervaring met andere sites wat dat betreft.
Please sir. When moon? When Mustang?
  maandag 18 december 2017 @ 17:35:00 #206
119165 satecl
Dorpsidioot.
pi_175814890
Vraagje. Het lukt mij niet om een BTC Direct account aan te maken. Ik heb wel een Bittrex account. En een collega van mij heeft wel een btc Direct account.

Is het mogelijk dat ik met mijn iDeal geld overmaak naar zijn BTC Direct account, en dat hij het dan overmaakt naar mijn Bittrex?
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
pi_175817725
Sinds enige tijd (vandaag ofzo?) is het bij bitonic zo dat je voo rminimaal 200 euro BTC moet kopen. Vind ik als absolute noob een beetje te gortig :P

Wat zijn de alternatieven en is er verschil in werking?
pi_175818803
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 17:21 schreef MGeraads het volgende:
Hoe werken de stop / limit orders precies (voor ik iets verkeer doe) bij binance? Wil graag een sell order instellen dat ik rustig kan gaan pitten als die betreffende coin gaat moonen :P

Wat moet ik invullen bij vakje stop, en wat bij limit en wat is het verschil?

Dank alvast.
Iemand hier misschien wat meer info over? Hartelijk bedankt alvast.
pi_175819112
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 20:02 schreef MGeraads het volgende:

[..]

Iemand hier misschien wat meer info over? Hartelijk bedankt alvast.
Een heel klein beetje inlezen kan geen kwaad.
pi_175830384
quote:
Buy $OCL Oceanlab

Price in Waves
??????????
$OCL Oceanlab amount
??????????

Total: 0.00000000 WAVES
Fee: 0.003 WAV
Iemand hier bekend met Waves Lite Client?

Ik wil graag een aantal Oceanlab munten kopen, maar ik heb geen idee wat ik moet invullen als ik bijvoorbeeld 500 Oceanlab wil hebben.
Wat bedoelen ze met 'Price in Waves' en '$OCL Oceanlab amount'?
Ik heb een aantal Waves erop staan
  dinsdag 19 december 2017 @ 08:51:09 #211
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_175830406
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 08:48 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Iemand hier bekend met Waves Lite Client?

Ik wil graag een aantal Oceanlab munten kopen, maar ik heb geen idee wat ik moet invullen als ik bijvoorbeeld 500 Oceanlab wil hebben.
Wat bedoelen ze met 'Price in Waves' en '$OCL Oceanlab amount'?
Ik heb een aantal Waves erop staan
Er is een speciaal Waves topic:

BTC / [Waves] #7 Het ultieme crypto-token blockchain platform!

Waves gaat echt door het dak momenteel.
pi_175830961
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 december 2017 08:51 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Er is een speciaal Waves topic:

BTC / [Waves] #7 Het ultieme crypto-token blockchain platform!

Waves gaat echt door het dak momenteel.
Thanks ^O^

Tevens gaat alles wel door het dak 8-)
pi_175839847
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 19:30 schreef nickhguitar het volgende:
Sinds enige tijd (vandaag ofzo?) is het bij bitonic zo dat je voo rminimaal 200 euro BTC moet kopen. Vind ik als absolute noob een beetje te gortig :P

Wat zijn de alternatieven en is er verschil in werking?
Ik zou niet voor minder dan ¤200 instappen. Als je je zinnen gezet hebt op een willekeurige altcoin dan ben je zo ¤30 aan transactie kosten kwijt. Je start dan dus al flink in de min als je snapt wat ik bedoel
  dinsdag 19 december 2017 @ 16:06:16 #214
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175840390
Net 100 euro ether gekocht via anycoindirect.eu naar binance. Geen Bittrex want die accepteert niet eens meer nieuwe klanten. Op Binance de helft in ripple gestoken en de helft nog steeds ETH. BTC kopen kan blijkbaar niet eens (met Ether :? ). Enfin rustig beginnen zoals het advies luidt...
Weet iemand hier waar ik mijn rendement kan zien? Ik zie alleen mijn totale waarde in $ en BTC uitgedrukt.
:')
pi_175858748
quote:
5s.gif Op dinsdag 19 december 2017 16:06 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Net 100 euro ether gekocht via anycoindirect.eu naar binance. Geen Bittrex want die accepteert niet eens meer nieuwe klanten. Op Binance de helft in ripple gestoken en de helft nog steeds ETH. BTC kopen kan blijkbaar niet eens (met Ether :? ). Enfin rustig beginnen zoals het advies luidt...
Weet iemand hier waar ik mijn rendement kan zien? Ik zie alleen mijn totale waarde in $ en BTC uitgedrukt.
Zou een portfolio app als Delta of blockfolio hiervoor gebruiken. Ik gebruik de bitonic site (ja wel lage verkoopkoers) om een indicatie te hebbem hoeveel mijn satoshi waard zijn in euros bij verkoop. Ben zelf ook pas 2 weken ermee bezig.
  woensdag 20 december 2017 @ 11:27:31 #216
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175861350
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 09:07 schreef MGeraads het volgende:

[..]

Zou een portfolio app als Delta of blockfolio hiervoor gebruiken. Ik gebruik de bitonic site (ja wel lage verkoopkoers) om een indicatie te hebbem hoeveel mijn satoshi waard zijn in euros bij verkoop. Ben zelf ook pas 2 weken ermee bezig.
Oke thanks voor de tip. Lijkt me handig want ik heb nu al geen overzicht ook al heb ik maar 100 euro overgemaakt. Euro's worden dollars en dan ook nog kosten aftrekken die er niet standaard bijstaan. Bij mijn beleggingen bij ING staat er wel netjes een rendement% en bedrag bij per periode en sinds start, wel matig dat binance dat niet doet.
:')
pi_175862563
Ik heb dus de Coinomi wallet-app en daar een BTC wallet in. Nu eindigde mijn walletadres eerst met a3a maar als ik nu naar mijn app kijk staat er ineens een ander adres? Bij btc? Hoe kan dat?
Ga weg
  woensdag 20 december 2017 @ 12:24:24 #218
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_175862718
Kan ik ook meteen euro’s versturen van Coinbase naar Binance? Of moet ik van die euro’s eerst BTC kopen op Coinbase en die BTC sturen naar Binance?
  woensdag 20 december 2017 @ 13:15:45 #219
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_175863765
Vraagje mbt registratie op bitfinex:

Week geleden account aangemaakt, echter kan ik niet inloggen omdat er staat dat mijn wachtwoord niet klopt (is onzin). Vervolgens een wachtwoord reset email aangevraagd maar deze heb ik nog steeds niet ontvangen. Wat is hier gaande?

Edit; zie het al. heb een invitation code nodig. kan iemand mij die sturen?
  woensdag 20 december 2017 @ 13:24:23 #220
264919 Stoffa
Enter your phone number here
pi_175863968
Kan iemand mij iets vertellen over margin funding (dus geld uitlenen zodat anderen long of short kunnen gaan)? Welke exchange(s) is/zijn hiervoor goed geschikt?
pi_175865442
Stel dat ik mijn XVG kwijt wil en die shit staat op binance, hoe doe ik het? Koop ik er (bijv) bnb voor en dan weer iets anders?
Ga weg
  woensdag 20 december 2017 @ 15:57:59 #222
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175867224
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 12:24 schreef Zwansen het volgende:
Kan ik ook meteen euro’s versturen van Coinbase naar Binance? Of moet ik van die euro’s eerst BTC kopen op Coinbase en die BTC sturen naar Binance?
Kan niet direct, je gaat dus naar een andere site om coins te kopen (anycoindirect deed ik, kan met ideal) en dan link je hem naar binance met een deposit adres voor de juiste coin.

Bitcoin kost wel 11 euro nogwat 'miners fee', etherium maar 70 cent, maar op binance kun je etherium verkopen voor bitcoin voor 0.05% fee... Dus die weg is veeel goedkoper of mis ik wat? Wat is überhaupt die miners fee?
Ja ik weet dat ik eerder zei dat het niet kon, maar ik ben dom, natuurlijk 'sell' ipv 'buy' bij ETH doen :')

Iemand hier trouwens ervaring met geld van Binance af halen? Hoe krijg je het weer op je Nederlandse rekening?

[ Bericht 7% gewijzigd door sinterklaaskapoentje op 20-12-2017 16:21:03 ]
:')
pi_175869132
wat betekent het als mn ethereum transactie na een half uur pending weer opnieuw gaat tellen, staat nu op 3 minuten. ik heb 21gwei ingesteld, te laag?
pi_175869309
Hoe zit het nou met die fee's? Ik snap er niks meer van. Je betaald voor elke 'transfer', waarheen dan ook. Sommige sites hebben lage fee's en andere torenhoge. Toch zijn veel van die site met hoge fee's juist de populairste exchanges. Hoe kan dat?
pi_175872716
quote:
11s.gif Op woensdag 20 december 2017 14:32 schreef Nikmans het volgende:
Stel dat ik mijn XVG kwijt wil en die shit staat op binance, hoe doe ik het? Koop ik er (bijv) bnb voor en dan weer iets anders?
Nevermind ik ben een debiel, beantwoord andermans vragen maar
Ga weg
pi_175872967
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
pi_175872970
ruim 7 uur geleden via btcdirect BTC gekocht en laten versturen naar Binance. Is nog niet binnen. blockchain.info geeft ''uncofirmed transaction'' aan. Is dit een kwestie van geduld hebben of moet ik iets anders doen?
pi_175873219
Ik heb ruim 100 euro aan bitcoins in mijn Exodus wallet staan en wil deze naar mijn kraken account doorsturen om wat mee te gaan handelen. Nu zie ik alleen dat ik voor deze actie een Bitcoin Network Fee van 22 euro 85 moet betalen.

Ik snap dat je een fee betaalt, maar dit is een kwart van het bedrag dat ik over ga maken, is dat normaal?
Is deze fee altijd zo hoog?
Is er nog een andere manier om met minder 'verlies' dit geld hier weg te halen?
pi_175877605
Ik heb vanochtend vanaf litebit naar binance ruim 100 euro aan litecoin getransferred. Echter zie ik deze nog niet in mijn litecoin wallet op Binance. Deze heeft als status afgerond in litebit. Als ik op het address klik dan zie ik dat het address daar ook een ander adres is dan mijn litecoin wallet adres onder deposits/withdrawals op Binance. Ik heb echter wel met invoeren van het address, deze gekopieerd vanuit mn binance address. Enig idee wat er mis is gegaan en is dit überhaupt te restoren?
pi_175877696
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 19:45 schreef Zwieber_de_Vos het volgende:
Ik heb ruim 100 euro aan bitcoins in mijn Exodus wallet staan en wil deze naar mijn kraken account doorsturen om wat mee te gaan handelen. Nu zie ik alleen dat ik voor deze actie een Bitcoin Network Fee van 22 euro 85 moet betalen.

Ik snap dat je een fee betaalt, maar dit is een kwart van het bedrag dat ik over ga maken, is dat normaal?
Is deze fee altijd zo hoog?
Is er nog een andere manier om met minder 'verlies' dit geld hier weg te halen?
ik vrees dat er geen andere mogelijkheid is.
pi_175878188
Vraagje: Ik heb nu een aantal coins gekocht op een exchange. Kan ik deze hier nu op laten staan of is het verstandig om ze op een wallet te zitten? And if so: kost dat dan ook weer geld middels fee's e.d.?
pi_175880073
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:41 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]

ik vrees dat er geen andere mogelijkheid is.
Pfffff, toch bedankt.
pi_175882637
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:41 schreef NeeOfTochJA het volgende:

[..]

ik vrees dat er geen andere mogelijkheid is.
Ik zie overigens dat het nu nog hoger is. Waar is de hoogte van afhankelijk?
pi_175883893
quote:
0s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:39 schreef jojohopjes het volgende:
Ik heb vanochtend vanaf litebit naar binance ruim 100 euro aan litecoin getransferred. Echter zie ik deze nog niet in mijn litecoin wallet op Binance. Deze heeft als status afgerond in litebit. Als ik op het address klik dan zie ik dat het address daar ook een ander adres is dan mijn litecoin wallet adres onder deposits/withdrawals op Binance. Ik heb echter wel met invoeren van het address, deze gekopieerd vanuit mn binance address. Enig idee wat er mis is gegaan en is dit überhaupt te restoren?
Je bent het geld kwijt.
pi_175886231
Is Binance ook een betrouwbare website voor je Bitcoins?
  donderdag 21 december 2017 @ 09:31:15 #236
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175886345
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:23 schreef Lachmed het volgende:
Is Binance ook een betrouwbare website voor je Bitcoins?
Dat is een van de grotere exchanges en daar heb ik ze op dit moment ook op staan.

Voor zover alles wat niet in eigen beheer als veilig te bestempelen is, is binance betrouwbaar :)
Please sir. When moon? When Mustang?
  donderdag 21 december 2017 @ 14:46:33 #237
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175892789
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 00:56 schreef Joppiez het volgende:

[..]

Je bent het geld kwijt.
Wat is in deze situatie fout gegaan?
Misschien dat we hier als noobs lering uit kunnen trekken.
:')
pi_175893227
Misschien een rare vraag; maar hoe kan ik in Cryptopia zien wat mijn winst/verlies virtueel is op een bepaalde coin die ik heb gekocht? Er staat nu bij 'estimated BTC value'. Die heb ik maar opgeslagen op het moment van kopen en gebruik ik nu als een soort van standaard om telkens mee te vergelijken.

Maar ik had gehoopt dat er een soort van percentage ergens stond?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:31:10 #239
163650 Greys
pi_175893762
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:23 schreef Lachmed het volgende:
Is Binance ook een betrouwbare website voor je Bitcoins?
Ligt eraan hoeveel. Met BTC waar je iets mee wilt doen/wisselen voor andere coins etc kan het best tijdelijk als het niet te veel is. Maar BTC die je voor langere tijd gewoon wilt bewaren altijd in een eigen wallet zetten waar je zelf de private key van hebt. Is ook al vaker genoemd in deze topics. Altijd onthouden dat als een exchange omvalt je alles kwijt bent. Als je computer in de fik vliegt en ze staan daarop in een eigen wallet ben je niks kwijt. Dat is het verschil.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:32:29 #240
163650 Greys
pi_175893795
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:10 schreef nickhguitar het volgende:
Misschien een rare vraag; maar hoe kan ik in Cryptopia zien wat mijn winst/verlies virtueel is op een bepaalde coin die ik heb gekocht? Er staat nu bij 'estimated BTC value'. Die heb ik maar opgeslagen op het moment van kopen en gebruik ik nu als een soort van standaard om telkens mee te vergelijken.

Maar ik had gehoopt dat er een soort van percentage ergens stond?
Geen idee of je dat in Cryptopia ergens kunt zien, je kunt het invoeren in een app als Blockfolio of Delta. Dan zie je precies de waarde in euro en btc en winst verlies etc. Gewoon in die app invullen wat je hebt en tegen welke prijs aangekocht etc.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175893822
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:31 schreef Greys het volgende:

[..]

Ligt eraan hoeveel. Met BTC waar je iets mee wilt doen/wisselen voor andere coins etc kan het best tijdelijk als het niet te veel is. Maar BTC die je voor langere tijd gewoon wilt bewaren altijd in een eigen wallet zetten waar je zelf de private key van hebt. Is ook al vaker genoemd in deze topics. Altijd onthouden dat als een exchange omvalt je alles kwijt bent. Als je computer in de fik vliegt en ze staan daarop in een eigen wallet ben je niks kwijt. Dat is het verschil.
Wat doe je dan met die private key wanneer je computer/usb stick in de fik zijn gevlogen?

Probeer het goed te begrijpen want heb alles ook op exchanges staan.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:33:39 #242
163650 Greys
pi_175893828
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 14:46 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Wat is in deze situatie fout gegaan?
Misschien dat we hier als noobs lering uit kunnen trekken.
Is niet zeker dat ie het kwijt is, als het ingevulde adres klopte moet het aankomen. Het klinkt echter alsof er toch een verkeerd adres is gekopieerd en geplakt in z'n eigen post. Geen idee hoe dat kan. Hoop dat het alsnog is aangekomen..
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175893934
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:32 schreef Greys het volgende:

[..]

Geen idee of je dat in Cryptopia ergens kunt zien, je kunt het invoeren in een app als Blockfolio of Delta. Dan zie je precies de waarde in euro en btc en winst verlies etc. Gewoon in die app invullen wat je hebt en tegen welke prijs aangekocht etc.
Oke thx, ga ik doen! Nog meteen een vraagje dan; is een transfer van de exchange naar een wallet fee-vrij? (kostenloos dus?)
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:42:04 #244
163650 Greys
pi_175894041
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:33 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Wat doe je dan met die private key wanneer je computer/usb stick in de fik zijn gevlogen?

Probeer het goed te begrijpen want heb alles ook op exchanges staan.
Prima vraag hoor. :)

Stel je download bv Electrum als btc wallet. Op het moment dat je daarin je nieuwe eigen wallet aanmaakt op je desktop krijg je een seed (twaalf woorden in een bepaalde volgorde). Die schrijf je bv gewoon met pen op een blaadje en die bewaar je ergens goed waar niemand er iets mee kan. Dan stort je je BTC in die wallet. Dan kan je ook nog je private key ergens vinden in de wallet via het menu. Die bewaar je ook.

Stel nou dat je computer in de fik vliegt. Dan koop je een nieuwe computer, download je Electrum weer en kies je ipv 'nieuwe wallet maken' voor 'bestaande wallet herstellen' oid. Dan vraagt ie om je seed en dan plop, daar zijn je bitcoins weer. Want die hoorden immers bij die wallet.

Probeer het zo te zien: jouw bitcoins staan helemaal niet fysiek in die wallet. Die staan ergens op de blockchain. Zoals elke bitcoin. De wallet is een veilige schil waar alleen JIJ de sleutel van hebt zodat je er de controle over hebt.
Bitcoins die op een exchange staan staan ook wel in een 'wallet' op de exchange, maar daar heb jij geen seed of private key van. Dus als ie failliet gaat of ineens niet meer bestaat heb je er NUL controle over en zijn ze weg. Kan je er niet meer bij.

Daarom: bitcoins waarmee je wilt handelen kunnen best even op een exchange want anders blijf je het vanuit je eigen wallet naar de exchange versturen en dat kost steeds fee. Maar btc waarvan je denkt 'dat wil ik toch gewoon maanden of jaren bewaren en voorlopig niks mee doen' zet die in godsnaam lekker in een eigen wallet.

Snap je het zo een beetje? Eerlijk zeggen.

Oh en de private key is ook handig bij bv een fork van bitcoin. Stel dat je exchange die fork helemaal niet ondersteunt krijg je niks. Maar als je btc nu in bv Electrum staan en er is nu een fork en je wilt de coins van die fork over een half jaar nog eens claimen kan dat. Met je private key.

[ Bericht 0% gewijzigd door Greys op 21-12-2017 15:48:44 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:43:55 #245
163650 Greys
pi_175894078
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:38 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Oke thx, ga ik doen! Nog meteen een vraagje dan; is een transfer van de exchange naar een wallet fee-vrij? (kostenloos dus?)
Nee helaas.

Maar even voor de zekerheid, om je waarden in een app als Blockfolio te zien hoef je dus niks te versturen, alleen in te voeren ;)
Of stond die vraag er los van.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175894244
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:43 schreef Greys het volgende:

[..]

Nee helaas.

Maar even voor de zekerheid, om je waarden in een app als Blockfolio te zien hoef je dus niks te versturen, alleen in te voeren ;)
Of stond die vraag er los van.
Die stond er min of meer los van :P Ik heb die Nexus wallet (het betreft de Nexus coin in mijn voorbeeld) gedownload. Elke transfer van en naar die walllet kost dus geld? Loont het zich dan wel om dit te doen? Het gaat om ongeveer 75 euro aan coins namelijk (niet heel veel, maar veilig is veilig toch?)

Edit: Is er ook een algemene wallet? Dus voor alle coins?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 15:56:00 #247
163650 Greys
pi_175894332
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:51 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Die stond er min of meer los van :P Ik heb die Nexus wallet (het betreft de Nexus coin in mijn voorbeeld) gedownload. Elke transfer van en naar die walllet kost dus geld? Loont het zich dan wel om dit te doen? Het gaat om ongeveer 75 euro aan coins namelijk (niet heel veel, maar veilig is veilig toch?)

Edit: Is er ook een algemene wallet? Dus voor alle coins?
Bitcoin transacties zijn op dit moment nog erg duur maar bij de meeste andere coins valt het volgens mij wel mee. Ik heb geen ervaring met Nexus zeg ik eerlijk maar op het moment dat je een transactie aanmaakt zie je meestal wel hoeveel fee eraf gaat voordat je op verzenden drukt dus probeer dat anders ff een keertje.
Als ik bv vanaf Bittrex een aantal NEO naar m'n eigen wallet stuurde een tijd geleden dan vul ik op Bittrex in hoeveel ik wil versturen en waarheen en dan kwam er altijd eerst nog een venster met een overzichtje waarin ik zag hoeveel fee er dan af zou gaan alvorens ik op verzenden drukte. Misschien valt het met Nexus wel enorm mee!

Sommige wallets kunnen een aantal coins in. Weet niet zeker welke. (ben zelf ook pas paar maanden bezig dus weet nog lang niet alles :P ) Ook op van die hardware wallets zoals bv Ledger kunnen verschillende. Maar niet alle. Dus altijd ff checken.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175894559
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 15:42 schreef Greys het volgende:

[..]

Prima vraag hoor. :)

Stel je download bv Electrum als btc wallet. Op het moment dat je daarin je nieuwe eigen wallet aanmaakt op je desktop krijg je een seed (twaalf woorden in een bepaalde volgorde). Die schrijf je bv gewoon met pen op een blaadje en die bewaar je ergens goed waar niemand er iets mee kan. Dan stort je je BTC in die wallet. Dan kan je ook nog je private key ergens vinden in de wallet via het menu. Die bewaar je ook.

Stel nou dat je computer in de fik vliegt. Dan koop je een nieuwe computer, download je Electrum weer en kies je ipv 'nieuwe wallet maken' voor 'bestaande wallet herstellen' oid. Dan vraagt ie om je seed en dan plop, daar zijn je bitcoins weer. Want die hoorden immers bij die wallet.

Probeer het zo te zien: jouw bitcoins staan helemaal niet fysiek in die wallet. Die staan ergens op de blockchain. Zoals elke bitcoin. De wallet is een veilige schil waar alleen JIJ de sleutel van hebt zodat je er de controle over hebt.
Bitcoins die op een exchange staan staan ook wel in een 'wallet' op de exchange, maar daar heb jij geen seed of private key van. Dus als ie failliet gaat of ineens niet meer bestaat heb je er NUL controle over en zijn ze weg. Kan je er niet meer bij.

Daarom: bitcoins waarmee je wilt handelen kunnen best even op een exchange want anders blijf je het vanuit je eigen wallet naar de exchange versturen en dat kost steeds fee. Maar btc waarvan je denkt 'dat wil ik toch gewoon maanden of jaren bewaren en voorlopig niks mee doen' zet die in godsnaam lekker in een eigen wallet.

Snap je het zo een beetje? Eerlijk zeggen.

Oh en de private key is ook handig bij bv een fork van bitcoin. Stel dat je exchange die fork helemaal niet ondersteunt krijg je niks. Maar als je btc nu in bv Electrum staan en er is nu een fork en je wilt de coins van die fork over een half jaar nog eens claimen kan dat. Met je private key.
Heel erg bedankt voor jouw heldere uitleg, ik vind het eerlijk gezegd nog wat verwarrend maar ik moet er echt aan gaan denken. Heb te veel op exchanges staan en ga janken wanneer ze omvallen.

Zou je nog het verschil tussen die seed en de private key kunnen uitleggen? Zijn beide cruciaal?
pi_175894632
En aangezien ik iets van 12 altcoins heb, kunnen die allemaal opgeslagen worden op een wallet op een hardeschijf of USB stick?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 16:18:55 #250
163650 Greys
pi_175894859
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:05 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Heel erg bedankt voor jouw heldere uitleg, ik vind het eerlijk gezegd nog wat verwarrend maar ik moet er echt aan gaan denken. Heb te veel op exchanges staan en ga janken wanneer ze omvallen.

Zou je nog het verschil tussen die seed en de private key kunnen uitleggen? Zijn beide cruciaal?
Hm even denken hoe ik dat goed en simpel uitleg.

In een wallet kunnen meerdere adressen staan die je gebruikt om te verzenden en ontvangen. Van elk adres in die wallet heb je de private key nodig bv als je een fork wilt claimen.
Maar die seed van woorden is om een complete wallet te restoren als er iets gebeurt bv. Dan hoef je niet van alle gebruikte adressen je private key in te voeren maar daarmee kan je dan het geheel herstellen.

En dus ook: iemand die jouw seed heeft kan bij al je bitcoins. Dus veilig bewaren.

Een seed van woorden is ook makkelijker te bewaren. Een private key kan je al snel een foutje mee maken als je die enorme sliert nummers en letters moet overtypen. Seed is wat makkelijker voor jezelf als je die ene keer nodig hebt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175894901
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:18 schreef Greys het volgende:

[..]

Hm even denken hoe ik dat goed en simpel uitleg.

In een wallet kunnen meerdere adressen staan die je gebruikt om te verzenden en ontvangen. Van elk adres in die wallet heb je de private key nodig bv als je een fork wilt claimen.
Maar die seed van woorden is om een complete wallet te restoren als er iets gebeurt bv. Dan hoef je niet van alle gebruikte adressen je private key in te voeren maar daarmee kan je dan het geheel herstellen.

En dus ook: iemand die jouw seed heeft kan bij al je bitcoins. Dus veilig bewaren.

Een seed van woorden is ook makkelijker te bewaren. Een private key kan je al snel een foutje mee maken als je die enorme sliert nummers en letters moet overtypen. Seed is wat makkelijker voor jezelf als je die ene keer nodig hebt.
Begrijp ik goed dat je met de seed dan ook weer je private key terug hebt? Want je restored dan weer?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 16:21:30 #252
163650 Greys
pi_175894921
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:08 schreef Apekoek het volgende:
En aangezien ik iets van 12 altcoins heb, kunnen die allemaal opgeslagen worden op een wallet op een hardeschijf of USB stick?
Ligt eraan. Meeste coins hebben hun eigen officiële wallet die je kunt downloaden. Moet je even de officiële site van die coin checken. Is per coin verschillend of ze bv wel of niet in een bepaalde wallet kunnen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175895041
Welke coins kun je het beste nu instappen?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 december 2017 @ 16:28:28 #254
163650 Greys
pi_175895064
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:27 schreef Jeppie67 het volgende:
Welke coins kun je het beste nu instappen?
Daar kan echt niemand je mee helpen. Sorry. Niemand heeft een glazen bol helaas..
Klinkt flauw maar niet zo bedoeld. Wij kunnen niet garanderen wat er zal stijgen. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor andermans eventueel verlies.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175895135
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:28 schreef Greys het volgende:

[..]

Daar kan echt niemand je mee helpen. Sorry. Niemand heeft een glazen bol helaas..
Klinkt flauw maar niet zo bedoeld. Wij kunnen niet garanderen wat er zal stijgen. Niemand wil verantwoordelijk zijn voor andermans eventueel verlies.
Dat begrijp ik. Ik zal het niemand kwalijk nemen
pi_175895156
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:27 schreef Jeppie67 het volgende:
Welke coins kun je het beste nu instappen?
De coin die het meeste gaat stijgen. Andersom geldt het verhaal voor de coin die het meeste gaat dalen.
pi_175895491
aangezien mijn portfolio steeds serieuzere vormen begint aan te nemen wil ik graag mijn coins stallen in een hardware wallet.
Heb gekeken naar de Ledger maar daar kunnen niet al mijn coins op. Ik bezit 13 verschillende coins.
Hoe los ik dit op
  donderdag 21 december 2017 @ 16:57:30 #258
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175895864
Man man man wat een speculatief speelgoed die coins
Portemonnee van 200 euro fluctueert 30 euro in 2 uur :')
Toch maar wat extra ripples gekocht :@ Heb daar wel vertrouwen in :)

Met serieus geld ga ik nog wel indexbeleggen
:')
pi_175897424
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:20 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Begrijp ik goed dat je met de seed dan ook weer je private key terug hebt? Want je restored dan weer?
Ja klopt, met de seed herstel je je complete wallet.
pi_175897541
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:57 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Man man man wat een speculatief speelgoed die coins
Portemonnee van 200 euro fluctueert 30 euro in 2 uur :')
Toch maar wat extra ripples gekocht :@ Heb daar wel vertrouwen in :)

Met serieus geld ga ik nog wel indexbeleggen
Had voor 500 euro aan ripples gekocht toen ze nog 25 dollarcent waard waren. Gaat lekker.
Rossoneri siamo noi.
pi_175897593
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:45 schreef ttm het volgende:
aangezien mijn portfolio steeds serieuzere vormen begint aan te nemen wil ik graag mijn coins stallen in een hardware wallet.
Heb gekeken naar de Ledger maar daar kunnen niet al mijn coins op. Ik bezit 13 verschillende coins.
Hoe los ik dit op
Ik zit met hetzelfde.

Misschien wallets downloaden op een USB/hardeschijf en daarin al je alts dumpen?

Kan dat Greys? En natuurlijk die seeds printen en bewaren.
pi_175902580
Hoe kun je handig worden met daytrading van coin to coin. Ik heb geen idee wat 0.0005 coin is etc. In USD is het makkelijker. Meer die er moeite mee hebben?
pi_175902816
Niet daytraden.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_175903895
Hoi nieuw lid hier, ik heb me zitten verdiepen in btc/eth/ltc +altcoins en sta nu op het punt om ethereum te kopen op coinbase. Nu zie ik echter dat ik voor 500 euro 0.7 eth kan kopen op coinbase, terwijl op coinmarketcap de prijs van 1 eth 680 euro is. Dan komt er ook nog 20 euro aan transactiekosten bij. In totaal krijg ik dan maar voor +- 450 euro aan ethereum. Op een andere website (cex.io, waar ik overigens weinig positieve verhalen over heb gelezen) is dit dezelfde prijs. Is deze prijs normaal of is er een andere manier op ethereum te kopen voor een 'normale' prijs?
pi_175905137
De enige manier om coins te kopen is via een exchange/marktplaats. Je hebt er tientallen met weer verschillende prijzen. Mijn goto site is altijd kraken wanneer ik van fiat naar coin wil kopen.
pi_175914626
Ben me ook wat aan het inlezen. Ik lees dat jullie over het algemeen Bittrex gebruiken. Is hier een reden voor? Collega van me raadde eToro aan. Wat is jullie advies?

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2017 09:04:33 ]
pi_175914827
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 09:01 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ben me ook wat aan het inlezen. Ik lees dat jullie over het algemeen Bittrex gebruiken. Is hier een reden voor? Collega van me raadde eToro aan. Wat is jullie advies?
Bittrex is gesloten voor nieuwe aanmelding. Ik ben zelf tevreden met cryptopia tot nu toe! Binance schijnt ook prima te zijn.
pi_175915345
Ook hier hodl
  vrijdag 22 december 2017 @ 10:40:02 #269
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_175916485
50% ripple
25% bitcoin cash
15% bitcoin
10% etherium

Gaat alle kanten op maar niet hard omhoog of zo :')
Plan is gewoon de ripple als uitgangspunt.
:')
pi_175920047
Net wat ripples aangeschaft op Binance. Wil ze nu sturen naar mn wallet op Gatehub.
Nu word er op de withdrawel venster van de binance page gevraag om een label ?!
Wat moet ik hier invullen

dus venstertje 'label" wat voor de walletadress balk staat
pi_175921796
Hoi allemaal,

ik wil ook eens beetje op ontdekkingsreis gaan. Afgelopen dagen veel ingelezen op dit forum en daar om heen. Dank voor dit handige topic.

Inmiddels een wallet aangemaakt op binance. Nu wil ik BTC aankopen om mijn wallet te vullen en naar de exchange te gaan. Litebit heeft nergens voorraad van en bitonic heeft een drempel van 200 euro. Waar kan ik voor een klein bedrag die BTC aankopen? Het gaat me niet eens echt om het winst maken. Ik wil de technologie erachter beter leren kennen. Dan weet ik ook waar het over gaat als ik ergens iets lees.

Het maakt me weinig uit of het via creditcard, paypal of Ideal gaat.


Grt
pi_175926910
Weet iemand een goede plek waar je ETH en BCH direct kunt verkopen voor Euro's?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_175927244
Ik handel bij Kraken maar ben de downtime daar een beetje zat.
Vriend van me gaf het advies om naar Bitstamp over te stappen maar zie daar alleen maar berichten met ellende van.

Welke exchanges kunnen jullie echt positief over zijn qua uptime, betrouwbaarheid evt. support en kosten, Ik heb XRP, ETH en Iota
pi_175927279
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 18:03 schreef happylife070 het volgende:
Ik handel bij Kraken maar ben de downtime daar een beetje zat.
Vriend van me gaf het advies om naar Bitstamp over te stappen maar zie daar alleen maar berichten met ellende van.

Welke exchanges kunnen jullie echt positief over zijn qua uptime, betrouwbaarheid evt. support en kosten, Ik heb XRP, ETH en Iota
Ik ben tevreden over Bitstamp. Het aantal coins dat je kan verhandelen is beperkt, maar voor mij vooralsnog voldoende.
pi_175927402
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 18:05 schreef Nalbandian het volgende:

[..]

Ik ben tevreden over Bitstamp. Het aantal coins dat je kan verhandelen is beperkt, maar voor mij vooralsnog voldoende.
Ik zie allemaal berichten van mensen waar overgemaakt geld verdwijnt, support niet reageert en zo.
Niet eentje maar nmeerdere

https://www.bestbitcoinexchange.net/en/bitstamp-net/
pi_175927573
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 17:49 schreef IPA35 het volgende:
Weet iemand een goede plek waar je ETH en BCH direct kunt verkopen voor Euro's?
Ik koop alle coins via Anycoin en dit bevalt mij prima. Maar er zijn wellicht meer plekken.
pi_175927954
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 18:12 schreef happylife070 het volgende:

[..]

Ik zie allemaal berichten van mensen waar overgemaakt geld verdwijnt, support niet reageert en zo.
Niet eentje maar nmeerdere

https://www.bestbitcoinexchange.net/en/bitstamp-net/
Dat is bv. 1 van de redenen dat ik een HW wallet gebruik. Ik laat geen grote hoeveelheden op Bitstamp staan, maar ik gebruik Bitstamp alleen om te handelen. Ik denk dat je over elke Exchange negatieve zaken kan vinden op internet.
pi_175934058
ik heb net een wallet aangemaakt bij electrum.

- hoe en waar kan ik bitcoins kopen met ideal?
- hoe en waar kan ik andere crypto munten ervoor kopen?
- en het belangrijkst, hoe krijg ik het weer in euro's terug op mijn bank?
pi_175934444
Weet iemand een plek waar je nu nog bitcoins kan kopen?
Naast Bitonic, bitmymoney, Bitkassa.

[ Bericht 21% gewijzigd door Landgeld op 22-12-2017 22:30:28 ]
Love is in the air!
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:36:47 #280
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_175934943
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:22 schreef Landgeld het volgende:
Weet iemand een plek waar je nu nog bitcoins kan kopen?
Naast Bitonic, bitmymoney, Bitkassa.
btcdirect?
pi_175935023
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:36 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

btcdirect?
Inmiddels al dagen vertraging ;)
Love is in the air!
pi_175935327
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:36 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

btcdirect?
Werkt niet - registreren geen optie ;)
Love is in the air!
  vrijdag 22 december 2017 @ 22:51:29 #283
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_175935375
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:49 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Werkt niet - registreren geen optie ;)
Ik zou maar gewoon even wachten tot alles weer een beetje rustiger is dan.

Het is niet zo dat nu het enige instapmoment is.
pi_175937001
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:11 schreef markmarkmark het volgende:
ik heb net een wallet aangemaakt bij electrum.

- hoe en waar kan ik bitcoins kopen met ideal?
- hoe en waar kan ik andere crypto munten ervoor kopen?
- en het belangrijkst, hoe krijg ik het weer in euro's terug op mijn bank?
nofi, maar al jouw vragen staan letterlijk in de OP.

Daarbij moet gezegd worden dat het momenteel niet gemakkelijk is om aan coins te komen, bijna alle brokers en exchanges hebben registratiestops, vertragingen in verificatieprocedures, hoge fees of limieten (hoge minimum bedragen) ingesteld vanwege enorme drukte zowel bij henzelf als op de Bitcoin blockchain.
pi_175938554
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 23:48 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

nofi, maar al jouw vragen staan letterlijk in de OP.

Daarbij moet gezegd worden dat het momenteel niet gemakkelijk is om aan coins te komen, bijna alle brokers en exchanges hebben registratiestops, vertragingen in verificatieprocedures, hoge fees of limieten (hoge minimum bedragen) ingesteld vanwege enorme drukte zowel bij henzelf als op de Bitcoin blockchain.
ik zal de op nog een keer door lezen.
dank voor je antwoord
pi_175940585
Vraagje, ik heb onlangs bij Litebit een aantal XVG gekocht. Nu staan die netjes in mijn wallet op de site, maar de huidige waarde in de wallet komt niet overeen met de waarde waar ik op uitkom als ik mijn aantal x stukprijs doe.

Ook via WCI krijg ik een hoger bedrag te zien. Is het zo dat Litebit hier een percentage vanaf houdt, of zie ik iets anders over het hoofd?

(Ik heb 3k Verge gekocht die op moment van typen 425 euro waard zijn, Litebit geeft echt 398 euro aan)
pi_175940724
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 12:54 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Dat banken verhaal moet je met een grote pot zout nemen, of doe maar rustig een vrachtwagen vol zout.

XRP gaat nooit veel stijgen, misschien in een uiterst geval rond de $0.50 als je mazzel hebt volgend jaar, het staat ook al ruim een half jaar nagenoeg stil.
Is dit de reden dat de meeste hier geen aankoopadvies willen geven? Hij stond deze week toch op 1,20? :9
pi_175941067
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:35 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Is dit de reden dat de meeste hier geen aankoopadvies willen geven? Hij stond deze week toch op 1,20? :9
Da's de cryptomarkt in a nutshell. Het gaat alle kanten op. Persoonlijk zie ik zeker mogelijkheden voor XRP, als banken erin geïnteresseerd zijn dan valt er geld te verdienen. Die doen niets uit idealistische overwegingen. Ik ben nog wel benieuwd welke 2 household namen er voor het einde van het jaar genoemd gaan worden die gebruik gaan maken van het Ripple netwerk. Indien dit namen zijn zoals een Amazon, dan zal dat zeker een positief effect hebben op de koers van de XRP. Voor de rest: koop een glazen en begin met turen.
pi_175941179
Ik heb 3 vragen op deze vroege morgen:
1: Ik heb coins gekocht via een site waar ik uiteindelijk 25% kwijt was voordat het geld goed en wel op de juiste exchange stond (25 euro transactiekosten). Gisteren zag ik hier de site anycoin voorbij komen, waar je naast BTC ook bijv. ETC kan kopen. Is het dan geen beter idee om in vervolg zo'n munt te kopen, aangezien daar de transactiekosten maar iets van 5% waren? (en waarom is dat uberhaupt?)

2: Ik zie veel mensen die praten over SAT's. Waarom doen ze dat en waarom niet gewoon in BTC?

3: Is er een tool/hulpmiddel om (voornamelijk voor daytraders) een wat beter beeld te houden van hoeveel winst je nu precies hebt, INCLUSIEF de fee's die je betaald wanneer je je coins weer verkoopt? Ik ben bekend met bitfolio, maar ik zoek dus iets wat op het eind rekening houd met alle kosten die erbij komen. Als ik bijv. op kraken verkoop dan vind ik het wel eens lastig om dan snel te zien of ik dan iets verlies heb, winst heb of quite speel.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 23 december 2017 @ 10:31:50 #290
163650 Greys
pi_175941358
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:14 schreef nickhguitar het volgende:
Ik heb 3 vragen op deze vroege morgen:
1: Ik heb coins gekocht via een site waar ik uiteindelijk 25% kwijt was voordat het geld goed en wel op de juiste exchange stond (25 euro transactiekosten). Gisteren zag ik hier de site anycoin voorbij komen, waar je naast BTC ook bijv. ETC kan kopen. Is het dan geen beter idee om in vervolg zo'n munt te kopen, aangezien daar de transactiekosten maar iets van 5% waren? (en waarom is dat uberhaupt?)

2: Ik zie veel mensen die praten over SAT's. Waarom doen ze dat en waarom niet gewoon in BTC?

3: Is er een tool/hulpmiddel om (voornamelijk voor daytraders) een wat beter beeld te houden van hoeveel winst je nu precies hebt, INCLUSIEF de fee's die je betaald wanneer je je coins weer verkoopt? Ik ben bekend met bitfolio, maar ik zoek dus iets wat op het eind rekening houd met alle kosten die erbij komen. Als ik bijv. op kraken verkoop dan vind ik het wel eens lastig om dan snel te zien of ik dan iets verlies heb, winst heb of quite speel.
Even beetje kort want moet zo weg maar even snel punt 2: een bitcoin is opgebouwd uit Satoshi's. SAT. En een coin die op bv 0.00000048 btc staat is makkelijker 48 sat te noemen :P Of 32K sat ipv 0.00032000 btc.

Puntje 3: ik zou je aanraden om een tijdje op Bittrex te traden dan. Stel je koopt 50 NXT dan zie je op de NXT pagina onderaan precies voor hoeveel je dat gekocht hebt en zodra je dat weer verkopen wilt vul je een sell in en vlak voordat je definitief op sell klikt krijg je een venster hoeveel het incl fee oplevert in een overzichtje. Dan scroll je even naar beneden om te kijken wat de aankoop je in totaal ook alweer kostte en zie je dus meteen of het in totaal incl fee winst geeft. Later leer je dat vanzelf makkelijker inschatten.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175941546
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:14 schreef nickhguitar het volgende:
Ik heb 3 vragen op deze vroege morgen:
1: Ik heb coins gekocht via een site waar ik uiteindelijk 25% kwijt was voordat het geld goed en wel op de juiste exchange stond (25 euro transactiekosten). Gisteren zag ik hier de site anycoin voorbij komen, waar je naast BTC ook bijv. ETC kan kopen. Is het dan geen beter idee om in vervolg zo'n munt te kopen, aangezien daar de transactiekosten maar iets van 5% waren? (en waarom is dat uberhaupt?)

2: Ik zie veel mensen die praten over SAT's. Waarom doen ze dat en waarom niet gewoon in BTC?

3: Is er een tool/hulpmiddel om (voornamelijk voor daytraders) een wat beter beeld te houden van hoeveel winst je nu precies hebt, INCLUSIEF de fee's die je betaald wanneer je je coins weer verkoopt? Ik ben bekend met bitfolio, maar ik zoek dus iets wat op het eind rekening houd met alle kosten die erbij komen. Als ik bijv. op kraken verkoop dan vind ik het wel eens lastig om dan snel te zien of ik dan iets verlies heb, winst heb of quite speel.
Mbt vraag 1. Eigenlijk is het verstandig om jezelf aan te melden bij een beurs. Dan stuur je daar je geld naartoe, en koop je daarvoor je coins. Verdiep je wel eerst in de fees die ze vragen, en welke coins er verhandeld worden. Het zou vervelend zijn als je op een beurs zit waar ze jouw coin niet verhandelen. Voor de rest is het verdiepen in de materie, en een glazen bol aanschaffen ;) . Succes ^O^ !
  zondag 24 december 2017 @ 12:38:44 #292
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_175969017
Vorige week ingestapt met Dogecoins. Hebben nu m'n nieuwe auto al terugbetaald :P Vanochtend nog maar wat bijgekocht, hopelijk blijft hij zo stiijgen!

Vraagje: Wat zijn enkele sites om doges direct met ideal of paypal te kopen? (ik heb en wil geen bitcoins) Heb er nu een gevonden, maar dat duurde 4 dagen.... wat al de helft van m'n eigenlijke winst kostte.


(Edit: klinkt ruig he? Mijn auto was 300 euro, investering 100. Valt wel mee dus :P Maarrr, lekkere winst!)

[ Bericht 21% gewijzigd door Sotchi2014 op 24-12-2017 15:17:46 ]
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_175971013
Hoe plaats je trouwens een order op Bittrex dat ie voor de eerstvolgende prijs (bestensorder) gaat ipv limit? Bij die snelle pumps en dumps vang ik steeds naast het net met die limitorders :@
pi_175973927
Welke app is handig om te gebruiken om de koersen van veel coins te zien in het laatste uur? TradingView heeft bij lange na niet alle coins en CoinCap kan niet kleiner dan ‘today’ laten zien.
pi_175975376
Hoi! Is het goedkoper om via Coinbase uit te laten betalen dan via Bitonic? Wat zijn uberhaubt de de beste manieren om te verkopen en kopen?
pi_175976790
Gisteren voor 100 euro aan ETH gekocht en voor 100 euro aan LTC op anycoin. Helaas kreeg ik na de betaling van beide orders de melding dat de order niet automatisch verwerkt kon worden, en dat ik contact op moest nemen met de klantenservice.

Ik verwacht voorlopig geen antwoord van de klantenservice omdat het overal mega druk is op het moment, maar in de tussentijd heb ik wel een vraagje.

Als ik op het moment van aanschaffen een bepaald aantal ETH en LTC koop volgens de koers die op dat moment geldt, krijg ik dan over een paar dagen (of hoe lang het ook mag duren) precies dat aantal, of gelden dan de koersen op het moment dat ze mijn order verzenden?

Beetje lastig uitgelegd, hoop dat je het snapt :P
  zondag 24 december 2017 @ 18:43:08 #297
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_175976949
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 18:33 schreef iPancakeMix het volgende:
Gisteren voor 100 euro aan ETH gekocht en voor 100 euro aan LTC op anycoin. Helaas kreeg ik na de betaling van beide orders de melding dat de order niet automatisch verwerkt kon worden, en dat ik contact op moest nemen met de klantenservice.

Ik verwacht voorlopig geen antwoord van de klantenservice omdat het overal mega druk is op het moment, maar in de tussentijd heb ik wel een vraagje.

Als ik op het moment van aanschaffen een bepaald aantal ETH en LTC koop volgens de koers die op dat moment geldt, krijg ik dan over een paar dagen (of hoe lang het ook mag duren) precies dat aantal, of gelden dan de koersen op het moment dat ze mijn order verzenden?

Beetje lastig uitgelegd, hoop dat je het snapt :P
Duurde bij mij dus 4 dagen en de helft van de winst (alles wat hij gestegen was in die tijd.

Doge was 2 cent en zou 50k krijgen, nu maar 28k of zo omdat hij naar 3,k gestegen was.https://anycoindirect.eu/nl/kopen/dogecoins

https://support.anycoindi(...)-mijn-coins-ontvang-


2e keer had ik ze wel gelijk

[ Bericht 3% gewijzigd door Sotchi2014 op 24-12-2017 20:55:33 ]
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_175980505
In kraken bij "Balances" zie ik ook nog munten staan die ik al lang verkocht heb. Is er een manier om deze weg te krijgen?
  maandag 25 december 2017 @ 08:09:09 #299
208890 June.
Seriously?
pi_175985887
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 16:20 schreef Exocet het volgende:
Welke app is handig om te gebruiken om de koersen van veel coins te zien in het laatste uur? TradingView heeft bij lange na niet alle coins en CoinCap kan niet kleiner dan ‘today’ laten zien.
Blockfolio
Shine bright like a diamond.
  maandag 25 december 2017 @ 08:11:06 #300
208890 June.
Seriously?
pi_175985898
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 17:25 schreef Meneerik3 het volgende:
Hoi! Is het goedkoper om via Coinbase uit te laten beta