abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 12 november 2017 @ 20:02:42 #1
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028003
registreer om deze reclame te verbergen
UxUie0x.gif
Komende zondag wordt de Grand Prix van Brazilië verreden. Zoals gebruikelijk vindt de race plaats in de miljoenenstad Sao Paolo, op een circuit dat nog altijd het meeste bekend is onder diens vroegere naam: het Autódromo Interlagos. Het complex werd echter reeds in 1985 omgedoopt tot José Carlos Pace, als eerbetoon naar de in Sao Paolo geboren racecoureur. De relatief onbekende Pace - ook meervoudige kampioenen Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna werden geboren in Sao Paolo - wint in zijn loopbaan slechts één Grand Prix, maar doet dat uitgerekend op Interlagos (1975). Twee jaar na Pace's bejubelde zege komt de Hollywoodfilm Bobby Deerfield uit. De titelrol in de racefilm wordt gespeeld door Al Pacino maar de racescenes neemt Pace voor zijn rekening. Enkele maanden na de opnames vliegt de coureur als passagier mee met een klein vliegtuig. Het toestel raakt in de problemen door zwaar weer, de piloot verliest de controle, en het vliegtuig slaat te pletter tegen een heuvelwand. De populaire Carlos Pace sterft op 32-jarige leeftijd.

Het Autódromo Interlagos wordt in 1940 geopend maar het zal nog tot 1972 duren voordat de Formule 1 het circuit voor het eerst aan doet. Brabham-coureur Carlos Reutemann wint vóór Ronnie Peterson en thuisfavoriet Wilson Fittipaldi de niet voor het WK meetellende race. Een aantal jaren later maakt het grondeffect zijn opkomst in de Formule 1. Het is een techniek waarbij neerwaartse druk wordt gegenereerd door gebruik te maken van de luchtstroming onder de wagens. Interlagos is daar echter volkomen ongeschikt voor door het veel te hobbelige asfalt. De wagens zijn nauwelijks te controleren, het gevaar neemt toe, en dus verkast de Braziliaanse GP mede daardoor naar het circuit van Jacarepaguá in Rio de Janeiro. Interlagos wordt ondertussen grondig verbouwd waarbij de baan bijna wordt gehalveerd. In 1990 komt de Formule 1 na tien jaar afwezigheid eindelijk weer terug in Sao Paolo om er vervolgens nooit meer weg te gaan.

Het Autódromo José Carlos Pace is in diens huidige vorm 4,3 kilometer lang en kent de nodige hoogteverschillen. Meest opvallende aan het circuit is dat de coureurs tegen de klok in rijden, terwijl veruit de meeste circuits juist met de klok mee gaan. Dit houdt in dat de 71-ronden durende race een zware belasting is voor de nekspieren van de coureurs. De meeste van de in totaal vijftien bochten zitten in de middelste en langzaamste sector van de baan. Inhalen is op het circuit niet eenvoudig, de beste plek hiervoor is de 'Senna S' die aan het einde van het langste rechte stuk zit. In de loop der jaren lieten landgenoten de lokale bevolking flink juichen. Los van de zege van naamgever Pace, wisten Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna en Felipe Massa ieder tweemaal te winnen. Laatstgenoemde bracht in 2008 miljoenen Brazilianen in vervoering toen hij zegevierend over de finish kwam. Ongeveer een halve minuut lang dacht Massa dat hij zojuist wereldkampioen was geworden, maar Lewis Hamilton gooide tijdens de laatste kilometer van het jaar nog roet in het eten.

Met het kampioenschap al beslist in Mexico, gaan alle ogen nu richting Max Verstappen. Vorig jaar reed Max Verstappen hier een geweldige inhaalrace door zichzelf in de stromende regen van een 16e naar 3e plek te rijden in slechts 14 ronden, tot groot genoegen van de Braziliaanse fans die al uren in de regen stonden te wachten door de constante rode vlaggen, als ook de thuiskijkers die konden genieten van het gemak waarmee hij grip leek te vinden. Ook dit jaar is de kans op regen weer aanwezig en met de Red Bull auto de afgelopen races in top conditie, maakt Verstappen een hele goede kans om weer een goede show weg te geven op dit circuit.

WQvHu6u.png
8WUQFnh.png
Bron: Fédération Internationale de l'Automobile & Pirelli Motorsport

zzCSEQU.png
ED8C7ut.jpg

p7Qehsr.png
D1Tn8Fh.png

a2mhDfG.png
JL4Rb6n.jpg

7Z84nZO.png
f1stats.php

FMGUhyx.png
LCU3cn7.png
Actueel weer São Paulo

tegel.jpg
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:02:57 #2
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028017
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:03:40 #3
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_175028047
Esteban-Ocon-and-Max-Verstappen.jpg?resize=430%2C287

BFF
Feyenoord!!! * Barça
pi_175028053
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
:(
pi_175028057
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:02 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon nog maar één race dit jaar ;( godverdomme ;(
Dat wordt weer afkicken ;(
pi_175028129
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:01 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ja hoor. Google maar gewoon op Vertsappen en Ocon. Ie ook de uitspraken van Ocon toen hij net de F1 in kwam en nu soms nog.
Ik mag hem niet, jullie mogen er uiteraard anders over denken.
Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.
quote:
Over Verstappen is Ocon erg positief en de Fransman kijkt uit naar een nieuw duel met Max ‘’Hij doet het heel erg goed. Ik heb heb nooit aan hem getwijfeld en hij verdient dit gewoon. Dat Max nu zo goed presteert op de baan, is ook goed voor jonge coureurs. Die krijgen dan misschien ook eerder een kans in de Formule 1, want leeftijd doet er niet toe.’’

Daarnaast vertelde Ocon dat hij Max vaak tegenkomt tijdens de races. ‘’Dan gaan we goed met elkaar om. Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten. Nu is het goed tussen ons, maar we rijden nu natuurlijk niet tegen elkaar. Ik heb wel tegen hem gezegd dat ik er aan kom. Daarop heb ik nog geen antwoord van hem gekregen.’’
quote:
“Ik wil wereldkampioen worden”, antwoordde de 20-jarige Ocon tegenover het Amerikaanse Racer op de vraag of het zijn doel is om uiteindelijk met Mercedes de titel te pakken. “Ik weet niet waar ik in de toekomst zal rijden, dus dat is het enige wat ik op dit moment kan zeggen. Dat is wat ik wil worden. En ik zou graag in net zo'n goede auto als Max rijden en weer met hem in gevecht gaan. Dat lijkt me leuk.”

“Ik wist van tevoren al wel dat hij het goed zou doen. Al wist niemand dat hij zó goed zou doen. Ik zou op een dag graag met hem om de wereldtitel strijden”, aldus Ocon, die dus wel verwacht had dat de Nederlander meteen van zich zou laten horen in de Formule 1. “Nee, ik was niet echt verrast", benadrukte Ocon. "Ik wist hij het goed zou doen bij Toro Rosso en nu beschikt hij over een auto waarmee hij het fantastisch kan gaan doen.” Gevraagd of het succes van Verstappen hem extra motiveert om zo snel mogelijk in een topauto te komen: “Ja, het is mijn doel om Max te verslaan.”
quote:
In een interview van het magazine F1 Racing kreeg Ocon de vraag of de rivaliteit tussen hem en Verstappen terug zal komen in de Formule 1. 'Natuurlijk. Onze banden hebben al eens kennisgemaakt. Ik wou dat we vaker zouden kunnen duelleren, maar op het moment rijdt hij veel verder vooraan dan ik. Desondanks is het mijn doel in de toekomst ook aan kop mee te strijden. Als we allebei vooraan meerijden, heb ik er niks op tegen om Verstappen het hoofd te bieden', begint de Fransman.

Vervolgens krijgt Ocon de vraag hoe het nou is om tegen Verstappen te racen. 'Hij is ijskoud, altijd al geweest. Bij het karten hebben we ook steeds geduelleerd en zijn daarbij vaak de baan uitgevlogen, nadat onze karts elkaar raakten. Als je tegen Max rijdt, moet je hard vechten. Je moet net zo onaangenaam rijden als hij zelf', aldus Ocon.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 12 november 2017 @ 20:06:49 #7
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175028148
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:04 schreef F1gamer het volgende:

[..]

Dat wordt weer afkicken ;(
'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  zondag 12 november 2017 @ 20:07:42 #8
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175028170
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Bemoei je met je eigen zaken overjrige haring
Nee, want als jullie dat in een openbaar topic doen, heb ik er ook last van. Doe dat lekker via DM ofzo. Kinderachtig gemiep.
  zondag 12 november 2017 @ 20:07:49 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028176
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef franklop het volgende:

[..]

Ja ik zat al te zoeken. Een bloemlezing van dingen die ik tegenkom, waar ik weinig negativiteit in kan vinden.

[..]


[..]


[..]

Weinig negativiteit? _O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_175028225
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

quote:
Vroeger was dat wel anders. Dan zei hij tijdens het seizoen niets tegen je en leek het alsof hij je haatte. Maar aan het einde van dat seizoen was dan alles vergeven en vergeten
Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028246
full.png?nohitcount=1

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
pi_175028255
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
pi_175028268
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Super Ultra Soft :Y
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:12 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028313
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:09 schreef franklop het volgende:

[..]

Weet niet welk stuk jij leest dan? Enig stukje wat je negatief kan opvatten is dit;

[..]

Maar zelfs dat eindigt hij op een positieve noot. Gezien hoe Max soms reageert geloof ik ook best wel dat het zo ging.
Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:17 #15
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175028314
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Denk dat ik in het totaal 10 minuten van m'n leven heb verspilt aan de Formule E... wat een gedrocht is dat.
Alle seizoenen gezien. Is best vermakelijk :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175028327
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
pi_175028328
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Gewoon Soft, Medium en Hard. Pirelli geeft per GP aan de team aan hoe zacht elke soort is.
  zondag 12 november 2017 @ 20:12:38 #18
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_175028330
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Weinig negativiteit? _O-
Ja, wel een gezonde rivaliteit, maar da's logisch
Feyenoord!!! * Barça
pi_175028351
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
ooit een leuke race van gezien
pi_175028363
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ok joh. Kennelijk carriere van Max niet gevolgd. Niet zo raar. Maar dan weetje dus niet veel over Max en Ocon.
_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028372
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
pi_175028393
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef MakkieR het volgende:
Ben blij dat we seizoen 2017 over 2 weken mogen afsluiten, wat een treurnis vandaag zeg. Dat het gevecht met massa en de twee andere auto op het einde het hoogtepunt was, zegt wel genoeg. :Z
En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028422
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:12 schreef zoem het volgende:
Ze zouden de banden beter herindexeren, want straks hebben we 10 gradaties soft, 1 gradatie medium en 1 variant hard.
hard is een beetje nutteloos geworden dit jaar
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175028440
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef franklop het volgende:

[..]

_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Ocon heeft zich meerdermalen negatief uitgelaten over Max, maar dat is zijn goedrecht.
Hij vond de stijl van Max te agressief, en keek niet uit naar opnieuw de strijd met hem aan te gaan.

Iets in die strekking was het volgens mij.
pi_175028457
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:14 schreef franklop het volgende:

[..]

En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Die Honda ziet er best goed uit nu, mist topsnelheid maar de betrouwbaarheid zit wel snor. Begreep helaas wel dat de teams (STR en McLaren) nog niet met de nieuwe motoren mogen testen.
Honda heeft sowieso al een spec 4 gebouwd, maar die is dus nog niet in een auto getest.
  zondag 12 november 2017 @ 20:16:21 #26
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028460
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:13 schreef franklop het volgende:

[..]

_O-

Laat ik er verder niet op ingaan. Vroeg netjes om wat voorbeelden, maar buiten wat gezonde rivaliteit kom ik niks tegen.
Ik zie geen gezonde rivaliteit bij Ocon. Dus we zijn en blijven het oneens. Dat kan toch gewoon?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_175028465
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:14 schreef franklop het volgende:

[..]

En dan zat Alonso er al hele race achter zo'n beetje. Heeft weinig kunnen proberen
Massa had Alonso gevraagd om te doen alsof, zodat hij voor thuispubliek kon schitteren :Y
pi_175028516
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid, Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
  zondag 12 november 2017 @ 20:19:16 #29
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175028541
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:18 schreef MakkieR het volgende:
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid, Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
Ach, die extra lichaamsbeweging doet hem vast goed, dikke pad dat het is.
pi_175028554
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:18 schreef MakkieR het volgende:
Vonden jullie ook dat Massa zich weer eens gedroeg als een dramaqueen zwaaien met zijn vlag over zijn afscheid,
Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.
quote:
Dat deed hij vorig jaar toch ook al. Gaat hij dat volgend jaar weer doen? :(
Dat gaat een beetje lastig he ;)
  zondag 12 november 2017 @ 20:19:44 #31
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_175028556
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Gewoon de huidige Hard eruit, Medium volgend jaar Hard noemen en zo door. Hard gebruiken ze toch niet.
pi_175028584
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.
^Dit
pi_175028589
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik vond het vorig jaar wel een mooie oprechte emotie. Nu was het mooie eraf. Mij kon hij niet raken in ieder geval.

[..]

Dat gaat een beetje lastig he ;)
Het zou me echt niet verbazen als Massa volgend jaar als een duivel uit het doosje er gewoon weer bijzit. -O-
pi_175028592
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 20:19 schreef Tinos85 het volgende:

[..]

Gewoon de huidige Hard eruit, Medium volgend jaar Hard noemen en zo door. Hard gebruiken ze toch niet.
precies
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175028646
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
  zondag 12 november 2017 @ 20:25:40 #36
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175028686
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:23 schreef mikieu het volgende:
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
Ze ontwerpen uiteraard een nieuw chassis
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_175028729
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
ik voor microsoft :P
't gaat om hoe je ermee omgaat
pi_175028787
Max soft
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175028797
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:23 schreef mikieu het volgende:
Maakt een motor wissel (in het geval van McLaren) veel uit voor je ontworpen chassis? Ik kan me voorstellen dat het zwaartepunt iets veranderd, natuurlijk de snelheden. Maar zouden ze halverwege het seizoen op niveau RBR kunnen zitten?
Ik denk wel dat het veel uitmaakt, omdat het om meerdere disciplines gaat die sterke invloed op elkaar uitoefenen. Je zit bijv met de koeling, die bepalend is voor de grootte van de luchtinlaten en benodigde ruimte voor koelelementen. Daarnaast zal de grootte van de package invloed hebben op de totale omvang van het chassis. Uiteindelijk hebben deze veranderingen weer impact op de aero. Niet eenvoudig dus.
  zondag 12 november 2017 @ 20:30:24 #40
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_175028821
quote:
"The lack of power today was amazing...it is quite worrying for Toro Rosso next year," says Alonso of Honda #SkyF1 #F1 #BrazilGP
https://twitter.com/skysportsf1/status/929787068225597440


:D :D :D
pi_175028931
Tja kweet niet, maar zo slecht is de Honda niet (meer) :P Alleen de RBR's lagen voor hem en zelfs met de lage topsnelheid kon hij bij Massa blijven (en voor Perez), zo slecht is die motor echt niet meer.
pi_175029012
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 20:33 schreef SnowOokami het volgende:
Tja kweet niet, maar zo slecht is de Honda niet (meer) :P Alleen de RBR's lagen voor hem en zelfs met de lage topsnelheid kon hij bij Massa blijven (en voor Perez), zo slecht is die motor echt niet meer.
DRS hield ook een handje mee
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175029020
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:29 schreef zoem het volgende:

[..]

Ik denk wel dat het veel uitmaakt, omdat het om meerdere disciplines gaat die sterke invloed op elkaar uitoefenen. Je zit bijv met de koeling, die bepalend is voor de grootte van de luchtinlaten en benodigde ruimte voor koelelementen. Daarnaast zal de grootte van de package invloed hebben op de totale omvang van het chassis. Uiteindelijk hebben deze veranderingen weer impact op de aero. Niet eenvoudig dus.
Logisch idd. Stom.

Ben zeer benieuwd waar ze staan, ik denk dat ze het dan moeilijk gaan hebben met Renault.
pi_175029090
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 20:36 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

DRS hield ook een handje mee
True om bij te blijven op de straight, maar het koppel van die motor is echt niet slecht. Alonso reed gewoon dat gat naar Massa dicht, dan moet je toch behoorlijk wat vermogen onderin hebben om dat verschil op de straight goed te maken.
Ja triest dat ze die topsnelheid (nog) niet hebben, maar de motor oogt echt een heel stuk beter. En dat geluid van de Honda is nog steeds de beste van de hele grid.
pi_175029444
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Ze kunnen ook wel wat hulp gebruiken met het ontwikkelen van banden.
pi_175029544
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:06 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

'Gelukkig' is er nog Formula E ;(
Vroeger was er nog dat cluppie van ssjeik aktoum al maktoum maktoe maktoum al maktoeemi of hoe die ook alweer heette. Dat was altijd wel lekker om de winter te overbruggen.

#fortheprideofyournationstartyourengines!!!

_O_

;(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_175029620
BottasGOD _O_
pi_175029646
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Met deze kleur zijn het een beetje Gaylordsofts.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175029662
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 20:10 schreef zoem het volgende:
[ afbeelding ]

Superlatievenonzin :')

Mega zou raar zijn, want ultra > mega.
Ik stem voor extremesoft.
Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_175029685
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 12 november 2017 @ 20:58:40 #52
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175029740
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Toen Hamilton aansloot bij Raikonnen vond ik het heel eventjes iets minder saai.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 12 november 2017 @ 21:01:39 #53
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175029855
Zo, tijd voor bier en nootjes.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175029871
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:52 schreef Geralt het volgende:

[..]

Vroeger was er nog dat cluppie van ssjeik aktoum al maktoum maktoe maktoum al maktoeemi of hoe die ook alweer heette. Dat was altijd wel lekker om de winter te overbruggen.

#fortheprideofyournationstartyourengines!!!

_O_

;(
A1 of zoiets toch? Met een boostbutton waarmee je een paar keer per race mee in kon halen. Leuke races waren dat.
pi_175029884
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:01 schreef sasquatsch het volgende:
Zo, tijd voor bier en nootjes.
en NASCAR :Y
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175030066
A1GP _O_
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175030236
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:07 schreef Nattekat het volgende:
A1GP _O_
_O_

PS: Hulkenberg won toen alles zo een beetje :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 12 november 2017 @ 21:19:51 #58
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175030434
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 21:13 schreef Geralt het volgende:

[..]

_O_

PS: Hulkenberg won toen alles zo een beetje :@
Minder dan Frankrijk het jaar ervoor :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
  zondag 12 november 2017 @ 21:19:53 #59
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_175030435
Ik kon niet live kijken dus net pas gezien. Het leukste vond ik eigenlijk;

Max... how are the track conditions out there?

Max; Sunny!

:D
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
pi_175030445
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
Of noem de middelste medium. Weetjewel, medium?
En dan
Ultrahard
Superhard
Hard
Medium
Soft
Supersoft
Ultrasoft

Problem solved.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zondag 12 november 2017 @ 21:24:28 #61
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_175030585
quote:
Hij geeft laatst toch bijgetekend? Nu meteen weer zieken. Blijf dan weg als je het niet kan bekoren en ga ergens anders rijden.... Of wil er niemand zo'n Piet negatief in het team? :W
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_175030851
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
pi_175030939
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Het gaat toch ook weer nergens over dit.
We hebben al veel te veel.

ultrasoft
supersoft
soft
medium
hard

En daar moet er dan nog eentje bij komen 8)7

Sowieso, elke GP nemen ze andere compunds mee. Noem de banden gewoon ALTIJD soft, medium en hard of dat nou ultra's, super's en soft's zijn of bv super's, soft's en medium's

Dat zou een hoop schelen.
De mediums en hards worden sowieso amper tot niet gebruikt toch?
Flesje bier
pi_175030953
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Lijkt me van wel. Alleen was dit natuurlijk zijn thuisrace.
pi_175030985
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 21:35 schreef Gezicht het volgende:

[..]

De mediums en hards worden sowieso amper tot niet gebruikt toch?
Ja, maar waarom noemen ze niet elke GP gewoon soft, medium en hard, ongeacht welke compound dat het daadwerkelijk is. Dat boeit niemand. Er mogen er 3 gebruikt worden. Hou het dan lekker simpel. Scheelt ook in verf op de zijkant overigens.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_175031006
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:01 schreef sasquatsch het volgende:
Zo, tijd voor bier en nootjes.
Proost en smakelijk :9
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_175031053
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:35 schreef zoem het volgende:

[..]

Lijkt me van wel. Alleen was dit natuurlijk zijn thuisrace.
Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
pi_175031101
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Je bent niet de enige denk ik zo.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_175031131
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Brazilië is thuisrace natuurlijk.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  zondag 12 november 2017 @ 21:43:15 #70
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_175031216
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:38 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
Ric zal dat ook doen in Melbourne en daarna nog 19 races of zo. >:)
pi_175031243
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:38 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ja en? Als het Lewis zijn laatste seizoen is, gaat hij dan al in juli op Silverstone afscheid nemen? 8)7 Aanstellerig gedoe.
Tja, het is de voorlaatste race. Ik snap het wel dat hij dit als afscheidsrace ziet. Anders moet hij afscheid nemen in die grote zandbak, daar is niets aan.
  zondag 12 november 2017 @ 21:56:37 #72
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175031604
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Duhhh, jawel
Ik ga slapen
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 12 november 2017 @ 21:57:10 #73
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175031630
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:44 schreef zoem het volgende:

[..]

Tja, het is de voorlaatste race. Ik snap het wel dat hij dit als afscheidsrace ziet. Anders moet hij afscheid nemen in die grote zandbak, daar is niets aan.
Thuisrace
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 12 november 2017 @ 22:49:59 #74
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175032995
quote:
7s.gif Op zondag 12 november 2017 20:57 schreef Geralt het volgende:
Ik vond het overigens een saaie kutrace.
Nou, niet helemaal eens. Start was boeiend, hoe Hamilton en Ricciardo naar voren reden, battle tussen Massa, Alonso en Perez. Laatste paar ronden Hamilton Raikkonen was wel boeiend.
UI Made bij VanilleKwark.
  zondag 12 november 2017 @ 22:50:41 #75
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033013
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 21:32 schreef bloodymary1 het volgende:
Rijdt Massa in Abu Dhabi niet mee? Met zijn afscheid..
Jawel hoor, het team zou hem op contractuele basis niet kunnen/mogen vervangen. Zei iemand ergens vandaag bij Sky.
UI Made bij VanilleKwark.
  zondag 12 november 2017 @ 22:53:20 #76
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033060
Overigens lees ik net pas het nieuws dat er dus uiteindelijk geen straf volgt voor Magnussen, Vandoorne en Ricciardo. Waarom daar niet en bij Grosjean en Ocon wel? Magnussen kon er niet veel aan doen en Grosjean ook niet.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175033096
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 22:49 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Nou, niet helemaal eens. Start was boeiend, hoe Hamilton en Ricciardo naar voren reden, battle tussen Massa, Alonso en Perez. Laatste paar ronden Hamilton Raikkonen was wel boeiend.
Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi. HAM reed er toch hoofdzakelijk vrij saai op vermogen / DRS voorbij. :P
Bij RAI / HAM zie je alweer dat echt inhalen lastig is dit seizoen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 november 2017 @ 22:56:03 #78
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033128
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 22:54 schreef Monolith het volgende:

[..]

Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi. HAM reed er toch hoofdzakelijk vrij saai op vermogen / DRS voorbij. :P
Bij RAI / HAM zie je alweer dat echt inhalen lastig is dit seizoen.
Hamilton met DRS was wel poepsaai hoor. Werd haast voorstander van het afschaffen van DRS.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175033246
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 22:56 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Hamilton met DRS was wel poepsaai hoor. Werd haast voorstander van het afschaffen van DRS.
Ik ben er ook niet zo'n fan van. Echt inhalen door goeie remacties / racelijnen is een stuk minder saai, maar helaas dit seizoen gewoon erg lastig als je auto niet beduidend sneller is.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 november 2017 @ 23:01:07 #80
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175033280
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:00 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik ben er ook niet zo'n fan van. Echt inhalen door goeie remacties / racelijnen is een stuk minder saai, maar helaas dit seizoen gewoon erg lastig als je auto niet beduidend sneller is.
Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 12 november 2017 @ 23:04:05 #81
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033373
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
Ja, waarom dan ook nog DRS? Ricciardo had vandaag een paar mooie inhaalacties van ver dankzij DRS. Verstappen op Hamilton in Maleisië was ook van ver dankzij DRS. Hamilton ging ze vandaag allemaal, op misschien Verstappen na, echt fluitend voorbij. Misschien een beetje moeite met Perez, maar die heeft dan ook dezelfde motor.
UI Made bij VanilleKwark.
  zondag 12 november 2017 @ 23:06:10 #82
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175033411
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:04 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ja, waarom dan ook nog DRS? Ricciardo had vandaag een paar mooie inhaalacties van ver dankzij DRS. Verstappen op Hamilton in Maleisië was ook van ver dankzij DRS.
Je beantwoordt je eigen vraag.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175033435
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:01 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoezo dit seizoen? Je kunt altijd al alleen inhalen als je auto of veel sneller is of als je veel nieuwere banden hebt.
Het is dit seizoen echt extra lastiger vanwege onder andere de bredere auto's, de aerodynamica die extra gevoelig is voor turbulente lucht en grotere remschijven waardoor iemand eruit remmen lastiger is vanwege de kortere remzones.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 november 2017 @ 23:08:33 #84
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175033487
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:06 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is dit seizoen echt extra lastiger vanwege onder andere de bredere auto's, de aerodynamica die extra gevoelig is voor turbulente lucht en grotere remschijven waardoor iemand eruit remmen lastiger is vanwege de kortere remzones.
Dat is de partyline ja, maar in de praktijk blijkt daar niets van waar te zijn. Sterker nog, dit jaar hebben we veel meer mooie inhaalacties en gevechten gezien dan in de jaren hiervoor.

Voornamelijk omdat DRS er voor zorgt dat iemand genoeg tijd kan goedmaken op de rechte stukken om het later in de ronde te proberen. En meer fatsoenlijke banden die tegen een stootje kunnen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175033552
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:08 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat is de partyline ja, maar in de praktijk blijkt daar niets van waar te zijn. Sterker nog, dit jaar hebben we veel meer mooie inhaalacties en gevechten gezien dan in de jaren hiervoor.
Blijft feitenvrij geneuzel zoals we dat van je gewend zijn. Je ziet ze vandaag ook weer allemaal vooraan dicht op elkaar rijden maar niet in de buurt komen en een actie maken. Dat zie je heel veel dit seizoen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 november 2017 @ 23:11:41 #86
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033565
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:06 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Je beantwoordt je eigen vraag.
Niet helemaal. Ik denk dat beide acties ook een ronde of twee later hadden kunnen plaatsvinden.
UI Made bij VanilleKwark.
  zondag 12 november 2017 @ 23:13:02 #87
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175033595
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:12 schreef Monolith het volgende:

[..]

Feitenvrij geneuzel. Je wordt een beetje een langspeelplaat knul.
Ga je nou echt net doen alsof er ooit een tijd was waarin men zomaar kon inhalen als men niet of een veel betere auto had of veel betere banden? Ik heb van jou nog geen enkel feit gehoord, behalve wat cliche geneuzel waar niets van waar blijkt te zijn.

Bovendien dat halfslachtige op de man spelen heeft ook niemand wat aan :O.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 12 november 2017 @ 23:19:03 #88
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175033723
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:11 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Niet helemaal. Ik denk dat beide acties ook een ronde of twee later hadden kunnen plaatsvinden.
Zonder DRS? Blijft lastig gissen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 12 november 2017 @ 23:23:27 #89
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_175033827
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:19 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Zonder DRS? Blijft lastig gissen.
Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_175033873
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_175033996
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:13 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ga je nou echt net doen alsof er ooit een tijd was waarin men zomaar kon inhalen als men niet of een veel betere auto had of veel betere banden? Ik heb van jou nog geen enkel feit gehoord, behalve wat cliche geneuzel waar niets van waar blijkt te zijn.

Bovendien dat halfslachtige op de man spelen heeft ook niemand wat aan :O.
Ik heb de feiten genoemd hoor, vervolgens kom je zelf met een slappe ad hominem. Dat is namelijk wat je altijd doet, een beetje hautain 'Nietus!' roepen en beweren dat iedereen gek is behalve jij. Ja, er waren wel degelijk tijden dat het makkelijker was om in te halen door laat te remmen en de juiste lijn te kiezen. Het aantal inhaalacties is sinds DRS en ook de snel aftakelende Pirelli banden fors toegenomen, maar het gros zijn van die Lewis acties zoals vandaag.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 12 november 2017 @ 23:43:25 #92
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175034222
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 23:31 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik heb de feiten genoemd hoor, vervolgens kom je zelf met een slappe ad hominem. Dat is namelijk wat je altijd doet, een beetje hautain 'Nietus!' roepen en beweren dat iedereen gek is behalve jij. Ja, er waren wel degelijk tijden dat het makkelijker was om in te halen door laat te remmen en de juiste lijn te kiezen.
De jaren 70 misschien. Maar laat die zogenaamde feiten maar zien dan. Het enige waar je tot nu toe mee gekomen bent is bewezen onzin. Een doemdenkscenario dat geroepen werd aan het begin van het seizoen maar waar niets van waar bleek te zijn. We hebben dit seizoen prachtige acties gezien. Als je wilt beweren dat het dit jaar anders is dan andere jaren zul je toch echt een punt moeten gaan maken.

quote:
Het aantal inhaalacties is sinds DRS en ook de snel aftakelende Pirelli banden fors toegenomen, maar het gros zijn van die Lewis acties zoals vandaag.
Er is een verschil tussen een inhaalactie en een gevecht. Mensen zeggen het eerste te willen maar willen eigenlijk het tweede. Echte gevechten zijn echter altijd al zeldzaam geweest. En men probeert al meer dan 30 jaar dat minder zeldzaam te maken, altijd met exact hetzelfde resultaat.

Nogmaals dat slappe op de man spelen begint saai te worden :O.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 12 november 2017 @ 23:47:16 #93
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175034304
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:23 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
Ik vermoed dat dat meer met het verschil tussen de Mercedes en het middenveld te maken heeft dan met DRS inderdaad.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175035202
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
pi_175035550
quote:
14s.gif Op zondag 12 november 2017 23:23 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ach, het was ook meer omdat ik vond dat Hamilton er vanmiddag een aantal keer wel heel makkelijk voorbij ging. Over het algemeen vind ik DRS prima en is het een prima systeem.
Dat hij er zo makkelijk doorheen kon kwam ook door het feit dat hij een nieuwe motor heeft die maar twee races mee hoeft te gaan en hij door zijn pitstart niet aan parc ferme regels hoefde te houden en dus een veel beter afgestelde auto had dan de rest van het veld.
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_175035560
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 00:59 schreef MakkieR het volgende:
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
De woorden 'driver of the day' en 'zegt eigenlijk ook wel veel' horen niet zomaar gecombineerd te worden. :P
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_175035723
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 00:59 schreef MakkieR het volgende:
Vettel heeft dit seizoen verreweg de meeste driver of the day awards gewonnen, zegt eigenlijk ook wel veel over hoe hij in vorm is geweest en tot hoe ver hij voor de nodige spektakel heeft gezorgd. Gezien de kijker daarover beslist.
Zegt ook veel dat een Vettel 'in vorm' dan alsnog faalt geen WK te worden.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
  maandag 13 november 2017 @ 02:44:49 #98
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175035749
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 02:36 schreef Seam het volgende:

[..]

Zegt ook veel dat een Vettel 'in vorm' dan alsnog faalt geen WK te worden.
Over de Mercedes, ja.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175036660
Er is toch wel een artikeltje over aantallen inhaalacties door de jaren heen (DRS en non-DRS, gelijkwaardige en niet gelijkwaardige auto's)? Of wat doen F1-journalisten dan voor hun geld?
pi_175036691
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 02:44 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Over de Mercedes, ja.
Denk dat het juist meer zegt over de Ferrari :@

Overigens heeft Vettel het zelf verkloot dit jaar, hij had nog gewoon op koers kunnen liggen. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  maandag 13 november 2017 @ 09:21:54 #101
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_175037682
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 22:54 schreef Monolith het volgende:

[..]

Vooral de inhaalacties van RIC waren best mooi.
Ik vind die samengeknepen-billen divebombs nog steeds erg risicovol hoor, en ook niet bepaald mooi. Het enige wat je doet is je auto voor die van de ander zetten (blokkeren) en dan samen heel langzaam de bocht door. Soort need for speed/arcade racen en flink huilen als het mis gaat.
Dan vind ik acties van Hamilton en Max die buitenom gaan en/of gewoon veel sneller de bocht door kunnen op rijderskunst veel mooier.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
  maandag 13 november 2017 @ 09:23:51 #102
21467 franske19
Hit the deck!
pi_175037707
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 09:21 schreef daNpy het volgende:

[..]

Ik vind die samengeknepen-billen divebombs nog steeds erg risicovol hoor, en ook niet bepaald mooi. Het enige wat je doet is je auto voor die van de ander zetten (blokkeren) en dan samen heel langzaam de bocht door. Soort need for speed/arcade racen en flink huilen als het mis gaat.
Dan vind ik acties van Hamilton en Max die buitenom gaan en/of gewoon veel sneller de bocht door kunnen op rijderskunst veel mooier.
Divebombs zijn prachtig man. Veel later remmen en zonder het blokkeren van je wielen die bocht pakken is ook knap.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  maandag 13 november 2017 @ 09:25:27 #103
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_175037728
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 09:23 schreef franske19 het volgende:

[..]

Divebombs zijn prachtig man. Veel later remmen en zonder het blokkeren van je wielen die bocht pakken is ook knap.
Mweh, het is risicovol inhalen voor mensen die het qua sturen niet op kunnen brengen.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_175038119
Ach, Max doet die divebombs ook wel maar Ricciardo heeft er echt een handje van..
pi_175040400
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  maandag 13 november 2017 @ 12:01:57 #106
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175040671
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 11:50 schreef KillerBee4ever het volgende:
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
Of er is iets goed mis geweest met de auto van Bottas, of we moeten inderdaad concluderen dat hij echt in een categorie rijders hoort die niet in een top-auto (of überhaupt in de F1) thuishoren.

Als je ziet hoe veel sneller Hamilton in dezelfde auto was, dan is dat inderdaad beschamend.
  maandag 13 november 2017 @ 12:07:37 #107
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_175040795
Bottas is een nette en behouden rijder, Racet meer met verstand dan gevoel denk ik.
En natuurlijk levert dat vaak punten en of goede posities op, maar dat is niet genoeg om een fantastische racer te zijn.

Beetje te passief vaak.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
  maandag 13 november 2017 @ 12:10:02 #108
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_175040842
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:07 schreef ondeugend het volgende:
Bottas is een nette en behouden rijder, Racet meer met verstand dan gevoel denk ik.
En natuurlijk levert dat vaak punten en of goede posities op, maar dat is niet genoeg om een fantastische racer te zijn.

Beetje te passief vaak.
En daarom prima om voor Mercedes voldoende punten binnen te halen om het WCC binnen te halen.

Hij schrok van Vettel die aan zijn binnenkant zat, en was daarmee meteen zijn "moment" kwijt om hem bij de volgende bocht terug te pakken.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_175041021
Bottas lijkt me hét voorbeeld van een goede tweede rijder. Was dit seizoen ook wel overduidelijk toch?
Flesje bier
pi_175041058
Bottas word wereldkampioen let op mijn woorden! (in een andere autoklasse)
  maandag 13 november 2017 @ 12:26:20 #111
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175041138
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:21 schreef Deckard het volgende:
Bottas word wereldkampioen let op mijn woorden! (in een andere autoklasse)
Super Mario Kart?
pi_175041281
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 12:26 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Super Mario Kart?
Daar maakt het niet uit hoe ver je achter staat. Iedereen wordt toch door het spel weer bij elkaar getrokken.
pi_175041293
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
pi_175041342
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Want?
  maandag 13 november 2017 @ 12:35:19 #115
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_175041344
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Hij scoort inderdaad niet als Lewis het af laat weten.
N/A
pi_175041366
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 12:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Want?
Zie gisteren en nog een heleboel voorbeelden. Kleurloos gereden, als een natte dweil. En juist als er wat met Lewis is, zou hij moeten kunnen scoren. Maar dat gebeurt ook lang niet altijd.
  maandag 13 november 2017 @ 12:37:38 #117
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_175041397
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik vind Bottas eigenlijk helemaal niet zo'n goede tweede rijder.
Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
  maandag 13 november 2017 @ 12:38:36 #118
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_175041418
quote:
Die gaan van een gebrek aan onderdelen en vermogen naar een gebrek aan vermogen. Dus win voor Torro Rosso.
pi_175041474
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:37 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
Vind niet iedere eerste rijder het fijn als er een 2de viool is?
  maandag 13 november 2017 @ 12:43:38 #120
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_175041565
quote:
15s.gif Op maandag 13 november 2017 12:40 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Vind niet iedere eerste rijder het fijn als er een 2de viool is?
RIC niet meer
pi_175041570
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:37 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Bottas is vooral een hele goede tweede viool en dat vindt het ego van Hamilton heel erg fijn.
Dan blijf ik er bij dat ik hem geen goede tweede rijder vind. Maar een slechte tweede rijder. Barrichello was bijvoorbeeld een goede tweede viool, maar die kon toch op eigen kracht zelf overwinningen behalen. Dat was een goede tweede rijder.
  maandag 13 november 2017 @ 12:43:51 #122
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_175041571
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 11:50 schreef KillerBee4ever het volgende:
https://www.autosport.com(...)barrassing-in-brazil

Voor het eerst ben ik het eens met Villeneuve, ik vond het ook nogal beschamend hoe makkelijk VET BOT voorbij kwam en verder ook totaal geen gevecht om zijn positie terug te claimen.
Nog 1 seizoen voor BOT in de Merc en dan is het over en uit (zeker met een RIC die in 2019 zijn stoeltje over zou kunnen nemen, mits RIC weg wil bij RB).
Ook mee eens. En vervolgens vrolijk zwaaien en lachen met 2 Ferrari coureurs en een engineer op dat podium. Als ik Toto was, was ik dat podium opgeklommen om Bottas van dat balkon af te tiefen. Slappe zak die het is.
  maandag 13 november 2017 @ 12:45:59 #123
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_175041632
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 12:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Want?
Als Mercedes zijnde wil je toch gewoon Ferrari en Vettel pijn doen. Lewis maakt een keer een fout, en de tweede rijder geeft gewoon niet thuis in zijn superieure auto. De ronde tijden op vrijdag en zaterdag en ook Lewis zijn rondetijden tijden in de race gaven aan dat de Mercedes dit weekend veel beter was dan de Ferrari.
pi_175041812
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:19 schreef Gezicht het volgende:
Bottas lijkt me hét voorbeeld van een goede tweede rijder. Was dit seizoen ook wel overduidelijk toch?
Nee de 2e rijder van Merc had 2e moeten worden in het WK klassement.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_175041855
Was overigens wel een saaie race gister. :O
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_175042041
quote:
2s.gif Op maandag 13 november 2017 12:45 schreef ShaoliN het volgende:

[..]

Als Mercedes zijnde wil je toch gewoon Ferrari en Vettel pijn doen. Lewis maakt een keer een fout, en de tweede rijder geeft gewoon niet thuis in zijn superieure auto. De ronde tijden op vrijdag en zaterdag en ook Lewis zijn rondetijden tijden in de race gaven aan dat de Mercedes dit weekend veel beter was dan de Ferrari.
Het gebeurt wel vaker dat Ferrari alle FP's nodig heeft om de snelheid te vinden, terwijl de Mercedes gewoon veel sneller is en nauwelijks progressie boekt. Ook was Hamilton in de vrije trainingen helemaal niet sneller dan Bottas, maakt al dan niet onder die druk een fout en krijgt een nieuwe motor. Hamilton heeft wel meer snelheid, maar niet op elke baan.

Bottas zou nooit in aanmerking gekomen zijn voor een topteam als Rosberg het niet zat was. Hij is niet snel genoeg en hij heeft de neiging om zich de kaas van het brood te laten eten. Maar als Hamilton zo'n start heeft en hem er zo naast zet en Bottas geen kans op een tegenaanval laat en hem gewoon keurig op afstand houdt dan heet het een ijzersterke actie en een dominante race.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  maandag 13 november 2017 @ 13:07:29 #127
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_175042079
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 12:43 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dan blijf ik er bij dat ik hem geen goede tweede rijder vind. Maar een slechte tweede rijder. Barrichello was bijvoorbeeld een goede tweede viool, maar die kon toch op eigen kracht zelf overwinningen behalen. Dat was een goede tweede rijder.
Ik ben het met je eens hoor. De kracht van Bottas is dat 'ie het ego van Hamilton heel laat en zelfs een beetje voedt. Dat is zijn taak en die vervult hij. Maar een goede racer, neen. Dat heeft 'ie ook wel bewezen, kijk alleen naar gisteren.
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
pi_175042260
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
(Y)
pi_175042289
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:16 schreef chiren het volgende:
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
Mwah, als er nog een paar rondjes meer geweest waren was hij Kimi zeker voorbij gegaan hoor.
pi_175042511
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:18 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Mwah, als er nog een paar rondjes meer geweest waren was hij Kimi zeker voorbij gegaan hoor.
Hij zat in lap 66/71 al achter Raikonnen, als het na 4 ronden niet lukt dan zou het een paar laps later ook niet lukken met de ultrasofts die al aan het opraken waren.
(Y)
pi_175043085
Het ligt gewoon aan de aerodynamica van de 2017 auto's dat Bottas Vettel niet voorbij kwam en dat Lewis Kimi niet voorbij kwam. Dat heeft niet perse met de Mercedes of de coureurs te maken. Dat zien we toch al het hele jaar.
pi_175043094
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  maandag 13 november 2017 @ 13:53:40 #133
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175043104
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Geralt het volgende:
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
Niet zo veel naar Kamphues luisteren :D
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175043147
quote:
3s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Niet zo veel naar Kamphues luisteren :D
Doe ik ook niet. Vergne had meer punten toen Ricciardo naar RB ging. Vergne had ook meer punten toen Kyat naar Red Bull ging. Ricciardo is qua kwalificaties een beetje overrated omdat ie toevallig een paar keer een kneiter van een rondje eruit geperst heeft. :+
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_175043545
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:16 schreef chiren het volgende:
Laten we eerlijk zijn, je zag hoe slecht de Merc was in vuile lucht bij HAM die continu onderstuurde wanneer hij achter iemand zat. In de eerste en tweede sector kwam HAM ook nergens voorbij, op de straights kon HAM posities winnen door vermogen en DRS.

Aangezien de Ferrari's qua vermogen ongeveer gelijk zijn aan de Merc's, was het logisch dat Bottas in de eerste en tweede sector er niet aan te pas kwam bij VET en op de straights ook niet veel kon klaarspelen.

HAM z'n opmars stopte ook toen hij achter een Ferrari kwam en daarmee is het niet eens heel raar dat BOT er niet aan te pas kwam bij VET.
De Ferrari's zijn qua vermogen niet gelijk en Hamilton ging bijna een volle seconde sneller dan Raikkonen. Daar doet hij dan gewoon te weinig mee, als het met DRS op het rechte stuk niet lukt dan weet hij niet meer, dan gaat hij kijkjes nemen en dat is het dan.

Dat Bottas er bij Vettel niet aan kwam was een ander verhaal, die had immers niet of nauwelijks snelheidsverschil.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_175043789
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:53 schreef Geralt het volgende:
13-6 in het voordeel van Max. Zelfde voordeel als wat Lewis over Bottas heeft.

En ik maar denken dat Ricciardo zo een kwalificatiebeest was :@
Ex-kwali beest :P
pi_175044307
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+
quote:
12:24 - Renault chief Cyril Abiteboul lamented a lack of pace at the Brazilian Grand Prix as the manufacturer focused on reliability after a spate of failures.

Abiteboul accepted that accepted that Renault misjudged the balance between performance and reliability at the previous round in Mexico, with several drivers hitting trouble.

Daniel Ricciardo suffered a suspected MGU-H failure, having changed several components pre-race, while an ERS problem forced Nico Hülkenberg out.

An oil issue sidelined Brendon Hartley, after a stoppage in qualifying, while Pierre Gasly faced problems in FP2 and FP3, and was unable to qualify.

Renault turned down performance for the visit to Interlagos, another high altitude track, and Abiteboul conceded that Renault was "clearly" below its potential.

Red Bull pair Max Verstappen and Ricciardo placed a low-key fifth and sixth, with works Renault driver Hülkenberg completing the points, a lap down.

"Our focus was on reliability for this weekend and we saw three Renault-powered cars finish in the top 10 and five cross the finish line," said Abiteboul.

"This better reliability unfortunately came at the expense of performance, as [we] were clearly running below our potential pace.

*knip*
https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
pi_175044346
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 14:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De Ferrari's zijn qua vermogen niet gelijk en Hamilton ging bijna een volle seconde sneller dan Raikkonen. Daar doet hij dan gewoon te weinig mee, als het met DRS op het rechte stuk niet lukt dan weet hij niet meer, dan gaat hij kijkjes nemen en dat is het dan.

Dat Bottas er bij Vettel niet aan kwam was een ander verhaal, die had immers niet of nauwelijks snelheidsverschil.
HAM was een seconde sneller omdat hij 1) in clean air reed en 2) hij de motor vol opengeschroefd had de gehele race, wellicht zelfs quali mode. Deze motor hoeft namelijk nog maar 1 race mee.

In reguliere racetrim zit er tussen de ferrari's en merc's vrijwel geen verschil in vermogen.
(Y)
  maandag 13 november 2017 @ 15:09:03 #139
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_175044488
Als er morgen een DRS bord op eBay staat, weet je waar die vandaan komt

72g1fn.jpg
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  maandag 13 november 2017 @ 15:11:20 #140
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175044522
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 14:58 schreef SnowOokami het volgende:
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+

[..]

https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
Als het 4 van de 6 Renaults zijn die er last van hebben is het niet alleen STR :)

Het totale verbruik van MGU-H's van STR ten opzichte van Renault valt ook wel mee, 6 vs 7 voor afgelopen race. Ricciardo had er ook 7 gebruikt.

En Abiteboul had al na Mexico aangegeven dat ze die balans verkeerd hadden ingeschat.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175044642
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:00 schreef chiren het volgende:

[..]

HAM was een seconde sneller omdat hij 1) in clean air reed en 2) hij de motor vol opengeschroefd had de gehele race, wellicht zelfs quali mode. Deze motor hoeft namelijk nog maar 1 race mee.

In reguliere racetrim zit er tussen de ferrari's en merc's vrijwel geen verschil in vermogen.
Dat verklaart het verschil tussen Hamilton en Bottas, niet het verschil tussen Vettel en Bottas op de rechte stukken.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_175044821
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:11 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Als het 4 van de 6 Renaults zijn die er last van hebben is het niet alleen STR :)

Het totale verbruik van MGU-H's van STR ten opzichte van Renault valt ook wel mee, 6 vs 7 voor afgelopen race. Ricciardo had er ook 7 gebruikt.

En Abiteboul had al na Mexico aangegeven dat ze die balans verkeerd hadden ingeschat.
idd maar omdat Abiteboul eergisteren aangaf dat het waarschijnlijk aan STR lag en dat STR gisteren reageerde... en nu zegt hij weer wat anders :')
pi_175045194
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 14:58 schreef SnowOokami het volgende:
Ik dacht dat het aan STR lag :o :+

[..]

https://www.gpupdate.net/(...)y-reliability-focus/
toch hetzelfde wat Honda gedaan heeft.
pi_175045870
quote:
7s.gif Op maandag 13 november 2017 13:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Doe ik ook niet. Vergne had meer punten toen Ricciardo naar RB ging. Vergne had ook meer punten toen Kyat naar Red Bull ging. Ricciardo is qua kwalificaties een beetje overrated omdat ie toevallig een paar keer een kneiter van een rondje eruit geperst heeft. :+
Dat en omdat ie nog nooit een kwalificatieduel heeft verloren, tot nu.
En Vergne heeft ie daarbij twee jaar op rij behoorlijk vernietigd.
Alleen Vettel kon hem redelijk bijbenen (10-9 Ric) maar Kvyat en Max verloren toch met duidelijke cijfers.
pi_175046070
Jongens vergeten jullie niet het afstudeeronderzoek van Van Gameren in te vullen.

https://nl.surveymonkey.com/r/ZiggoSportF1
  maandag 13 november 2017 @ 16:35:05 #146
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_175046468
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:28 schreef chiren het volgende:

[..]

Hij zat in lap 66/71 al achter Raikonnen, als het na 4 ronden niet lukt dan zou het een paar laps later ook niet lukken met de ultrasofts die al aan het opraken waren.
Hij had als een idioot lopen jagen op zn supersofts dus denk dat zn banden er niet meer waren
  maandag 13 november 2017 @ 16:52:44 #147
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175046850
Pirelli en McLaren hebben de geplande bandentest deze week geschrapt vanwege de aanhoudende problemen met de veiligheid. Naast Mercedes en Sauber eerder deze week zijn ook Williams en Pirelli de afgelopen dagen slachtoffer geworden van (pogingen tot) overvallen.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175046960
Beveiliging zou na het Mercedes-incident zijn opgevoerd. Will Buxton tweette: 'I’d love to say this is a surprise. We left the track at 5pm. The police had almost all gone. It’s a joke.'

Volgend jaar toch geen Braziliaan in de F1, tijd om eens een ander Zuid Amerikaans baantje aan te doen.
  maandag 13 november 2017 @ 17:09:08 #149
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175047182
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 15:09 schreef DutchTrain het volgende:
Als er morgen een DRS bord op eBay staat, weet je waar die vandaan komt

[ afbeelding ]
Die worden altijd meegenomen aan 't einde van een race :')
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  maandag 13 november 2017 @ 17:09:16 #150
429367 DKUp
The one and only
pi_175047186
Sla Brazilië maar over volgend jaar :Y
BATMAN BATMAN BATMAN
  maandag 13 november 2017 @ 17:10:29 #151
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175047207
Was het tof, Dutchtrain? :D
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_175047308
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
  maandag 13 november 2017 @ 17:19:26 #153
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_175047400
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Wordt Max WK met de lelijkste auto ooit
N/A
pi_175047402
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Het zal ook wel weer wennen, net zoals de haaienvin
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_175048258
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:19 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Het zal ook wel weer wennen, net zoals de haaienvin
Neuh. De afschuwelijke achtervleugel heb ik nooit mooi gevonden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 13 november 2017 @ 18:23:19 #156
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175048546
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:52 schreef Lokale_Notabele het volgende:
Het ligt gewoon aan de aerodynamica van de 2017 auto's dat Bottas Vettel niet voorbij kwam en dat Lewis Kimi niet voorbij kwam. Dat heeft niet perse met de Mercedes of de coureurs te maken. Dat zien we toch al het hele jaar. sinds de jaren 80.
Fixed.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_175050254
Max _O_
pi_175050492
Verstappen zit bij peptalk atm.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175051799
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
Huilen met de halo op
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_175052007
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:15 schreef Wuwwa het volgende:
Nog twee weken en dan de laatste race zonder halo. Vanaf dan is het huilen met de pet op.
:r
¿
  maandag 13 november 2017 @ 20:59:06 #161
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_175052681
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_175052770
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Hij wisselde heel laat nog een keer naar een nieuw setje banden. Nieuwe banden + weinig benzine = baanrecord. Deed Vettel in Mexico ook.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175052781
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Op het laatst even nieuwe banden. Dan is de auto licht. En dan de zachtste compound.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175052794
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Dat komt omdat hij heel laat in de race nog nieuwe banden had gehaald. Gecombineerd met het afgenomen brandstofgewicht kan hij een hele snelle ronde neerzetten. De banden van de anderen zijn daar niet vers genoeg meer voor. Daarnaast rijden ze tegen het eind vaak in een conservatievere modus om oa de motor te sparen.

spuit11 :P
pi_175053245
Zijn nogal wat mensen die heel veel waarde hechten aan dat ronderecord. Hij is niet de eerste en zeker niet de laatste die het op dezelfde manier doet :+

Bedoel dan vooral mensen buiten dit forum he
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175053334
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
pi_175053343
Lmao;

Jack: Renault is niet overvallen? Voor onderdelen ofzo?
Max: Wat moeten ze geven dan?

:D :D :D :D
pi_175053493
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef SnowOokami het volgende:
Lmao;

Jack: Renault is niet overvallen? Voor onderdelen ofzo?
Max: Wat moeten ze geven dan?

:D :D :D :D
_O-
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175053829
Jack was wel weer heel erg vanavond.
  maandag 13 november 2017 @ 21:58:26 #170
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175054655
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef mikieu het volgende:
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
Je bedoelt de bonus voor het zetten ve fastest lap danwel baanrecord?
Of doel je op iets anders wat in Peptalk is gezegd (ik heb het niet gezien)?

Indien het eerste: ik las ergens dat de bonus 150.000 euro of 150.000 pond is. Ik denk echter niet dat het geld de motivatie is geweest voor Max. Wel alsnog een prestatie neerzetten na een frustrerende race. En even lekker zo vol mogelijk gaan (ondanks het terugschroeven) op nwe banden.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_175055253
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef mikieu het volgende:
Max heeft een clausule in z'n contract dus. Benieuwd wat het inhoud.
Dat zegt hij toch helemaal niet?
pi_175055294
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Je bedoelt de bonus voor het zetten ve fastest lap danwel baanrecord?
Of doel je op iets anders wat in Peptalk is gezegd (ik heb het niet gezien)?

Indien het eerste: ik las ergens dat de bonus 150.000 euro of 150.000 pond is. Ik denk echter niet dat het geld de motivatie is geweest voor Max. Wel alsnog een prestatie neerzetten na een frustrerende race. En even lekker zo vol mogelijk gaan (ondanks het terugschroeven) op nwe banden.
Ze vroegen aan hem wat er zou gebeuren als komend seizoen Renault opnieuw zo zou lopen kloten.

Max zei uiteraard dat ie niet over z'n contract praat. Z'n houding liet wel doorschemeren dat er afspraken zijn gemaakt.
pi_175055348
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:13 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch helemaal niet?
Kijk maar eens hoe hij reageert. En dan hoe hij op andere vragen reageert. (Niet alleen van deze uitzending)
  maandag 13 november 2017 @ 22:15:53 #174
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_175055476
quote:
Lekker he die V6 ;)

M'n 2L turbo maakt meer geluid :+
  maandag 13 november 2017 @ 22:22:53 #176
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175055655
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:14 schreef mikieu het volgende:

[..]

Ze vroegen aan hem wat er zou gebeuren als komend seizoen Renault opnieuw zo zou lopen kloten.

Max zei uiteraard dat ie niet over z'n contract praat. Z'n houding liet wel doorschemeren dat er afspraken zijn gemaakt.
Ah, ok. Dank voor de toelichting ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 13 november 2017 @ 22:25:42 #177
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175055785
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 22:18 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Lekker he die V6 ;)

M'n 2L turbo maakt meer geluid :+
De I4 1.5l turbo ook.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175056319
quote:
Daar wordt die Renault nog verder op z'n plaats gezet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175056336
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
pi_175056358
quote:
9s.gif Op maandag 13 november 2017 22:39 schreef SnowOokami het volgende:
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
Die motor stelt dan ook niks meer voor vergeleken met die V10 ( :~ )
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175056381
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 20:59 schreef Parafernalia het volgende:
Ik heb niet veel verstand van f1. Maar hoe is het nu mogelijk dat Max zijn auto niet genoeg snelheid heeft om Mercedes en Ferrari bij te houden, maar dat hij wel een baanrecord rijdt?
Toen Hamilton hem had ingehaald reed hij 45 seconden voor Ricciardo, ruim genoeg om een pitsstop te maken (20s) en toch dezelfde plek (P5) te behouden. Hij reed op dat moment wel de snelste rondes, maar door de extra pitstop meer dan 25s achter de top 4.
.
pi_175056524
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Die motor stelt dan ook niks meer voor vergeleken met die V10 ( :~ )
:9~ :9~
pi_175056545
quote:
9s.gif Op maandag 13 november 2017 22:39 schreef SnowOokami het volgende:
Eigenlijk bizar dat ze pas 13 jaar later sneller zijn dan de V10 auto's van toen :')
2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
.
  maandag 13 november 2017 @ 22:49:22 #185
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_175056737
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:44 schreef Fer het volgende:

[..]

2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
2010 tanken tijdens de race eruit, dus (op het aller einde na) zwaardere auto's
pi_175056795
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:44 schreef Fer het volgende:

[..]

2005 moesten de banden een hele race meegaan.
2006 Gingen we naar de 2.4 V8 motoren
2009 Minder downforce met die rare smalle achtervleugel
2011 Kutbanden van Pirelli
2014 Turbomotoren en nog minder downforce
Wat een kutregelementen hebben we ook gehad de afgelopen tijd zeg... dat besef je ook pas als je het zo op een rijtje zet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 13 november 2017 @ 22:52:39 #187
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_175056852
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 21:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Hij wisselde heel laat nog een keer naar een nieuw setje banden. Nieuwe banden + weinig benzine = baanrecord. Deed Vettel in Mexico ook.
ok maar dat zal toch al wel eens eerder iemand gedaan hebben? Zo uitzonderlijk is dat toch niet?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 13 november 2017 @ 22:54:02 #188
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_175056899
quote:
99s.gif Op maandag 13 november 2017 22:49 schreef CrashO het volgende:

[..]

2010 tanken tijdens de race eruit, dus (op het aller einde na) zwaardere auto's
rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 13 november 2017 @ 22:55:16 #189
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_175056942
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

Of zijn de motoren zoveel zuiniger?
V10 vs V6, wat denk je? :P
Verbruik met die V10's lag afaik tegen de 200kg per uur. Die V6's minder dan de helft.
pi_175057010
quote:
99s.gif Op maandag 13 november 2017 22:55 schreef CrashO het volgende:

[..]

V10 vs V6, wat denk je? :P
Verbruik met die V10's lag afaik tegen de 200kg per uur. Die V6's minder dan de helft.
Ik pleit nog steeds voor V12 bi-turbo bi-hybrid motoren en bijtanken weer toestaan :Y) gewoon gaan met die banaan.
pi_175057155
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:52 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

ok maar dat zal toch al wel eens eerder iemand gedaan hebben? Zo uitzonderlijk is dat toch niet?
Ja, zoals ik zei deed Vettel dat de vorige GP.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175057346
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
Kun je wel stellen.
Vroegah ging er bij tanken per seconde 12 liter peut in, ze stonden 7 a 10 seconden stil en dat 2x nadat ze ook nog vol van start waren gegaan.

1 op een emmer. Weer-ga-loos.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175057510
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat een kutregelementen hebben we ook gehad de afgelopen tijd zeg... dat besef je ook pas als je het zo op een rijtje zet.
Bijna alle wijzigingen hebben een tegengesteld resultaat gehad. Minder downforce zou leiden tot meer actie en inhalen. In tegenstelling raken de banden sneller oververhit en moet er heel voorzichtig gereden worden. De V10 leverde amper meer vermogen als nu, maar bijna iedereen (Renault, Honda, BMW) was aan elkaar gewaagd, na de overstap op de V8 en alle bevriezingsregels is het nooit meer goed gekomen.
De kutbanden zouden meer sensatie op de baan geven, inclusief klif enz, maar het is alleen maar geemmer tot dit jaar. De huidige banden zijn dan ook vergelijkbaar met de kwaliteit van Bridgetone toen. De Ultrasoft doet een halve race en de soft anderhalve.

Maar heel eerlijk, de richtng van Liberty/Ross Brawn kwa technische regelementen bevallen me wel. Alhoewel ik de Halo nog mot afwachten f het zal wennen.
.
  maandag 13 november 2017 @ 23:45:15 #194
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_175058091
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 17:10 schreef motorbloempje het volgende:
Was het tof, Dutchtrain? :D
Ja! Wel weer anders dan de andere races waar ik de afgelopen jaren was.
Het circuit is er wel uniek in dat je vanaf de tribunes langs start-finish een groot deel van de baan kan zien. Je kan echter niet rondlopen en er zijn alleen wat eet- en merchandisetentjes; niet de gebruikelijke simulatoren enzovoort.

De sfeer viel op de baan eigenlijk wat tegen of ik had er meer van verwacht. Er was applaus voor Massa en waardering voor de opmars van Hamilton, maar verder was het publiek -ook door de hitte- wat stil. De sfeer rond het circuit was wel een grote verrassing. De 20 minuten lopen van em naar het treinstation was een feest op zich langs de garagebedrijfjes, cafeetjes, straatverkopers en de ochtenddienst van de aan het circuit gelegen kerk. Voor het publiek is het vervoer goed geregeld en ik heb me dankzij de ruime politieinzet nergens onveilig gevoeld rond het circuit of op de metro- en treinstations.

De race zelf was zeker ook wel vermakelijk met de inhaalacties van Hamilton, de continue strijd tussen Massa en Alonso en de pitstopstrategieën.
Al met al wel weer een belevenis om op deze historische plek te zijn en zeker geen spijt van :)
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_175058304
quote:
6s.gif Op maandag 13 november 2017 20:32 schreef Zorro het volgende:

[..]

Huilen met de halo op
Ben benieuwd naar de eerste ontwerpen.

Heb het gevoel van een noviteit die 1 a 2 jaar er is en daarna verdwijnt.

Door publieke druk, een freak acccident ofso of coureurs die het afkraken als een malle door hinder.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_175058369
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 18:23 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Fixed.
Mwa dit jaar is het nog wel slechter dan pakweg 20 jaar geleden.


Vergelijk dat eens met de race van dit jaar waar je elkaar amper kon volgen.
pi_175058571
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar de eerste ontwerpen.

Heb het gevoel van een noviteit die 1 a 2 jaar er is en daarna verdwijnt.

Door publieke druk, een freak acccident ofso of coureurs die het afkraken als een malle door hinder.
Zoiets verwacht ik ook... een vogel die op zo'n halo poept terwijl je met 320km/u over een recht stuk knalt ofzo.
In the coolest little capital of the world
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:04:43 #198
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_175058905
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 22:57 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Ik pleit nog steeds voor V12 bi-turbo bi-hybrid motoren en bijtanken weer toestaan :Y) gewoon gaan met die banaan.
Dit!
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 14 november 2017 @ 01:12:23 #199
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_175058949
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja, zoals ik zei deed Vettel dat de vorige GP.
ik bedoel natuurlijk op dit circuit
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_175058984
ja, was vroeger was het leuker, 2 pakjes sigaretten die altijd de race wonnen :{
  dinsdag 14 november 2017 @ 08:20:56 #201
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175060285
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 23:45 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Ja! Wel weer anders dan de andere races waar ik de afgelopen jaren was.
Het circuit is er wel uniek in dat je vanaf de tribunes langs start-finish een groot deel van de baan kan zien. Je kan echter niet rondlopen en er zijn alleen wat eet- en merchandisetentjes; niet de gebruikelijke simulatoren enzovoort.

De sfeer viel op de baan eigenlijk wat tegen of ik had er meer van verwacht. Er was applaus voor Massa en waardering voor de opmars van Hamilton, maar verder was het publiek -ook door de hitte- wat stil. De sfeer rond het circuit was wel een grote verrassing. De 20 minuten lopen van em naar het treinstation was een feest op zich langs de garagebedrijfjes, cafeetjes, straatverkopers en de ochtenddienst van de aan het circuit gelegen kerk. Voor het publiek is het vervoer goed geregeld en ik heb me dankzij de ruime politieinzet nergens onveilig gevoeld rond het circuit of op de metro- en treinstations.

De race zelf was zeker ook wel vermakelijk met de inhaalacties van Hamilton, de continue strijd tussen Massa en Alonso en de pitstopstrategieën.
Al met al wel weer een belevenis om op deze historische plek te zijn en zeker geen spijt van :)
Klinkt wel tof, maar wat je zegt, jammer van de sfeer. Als ik dat verhaal bijvoorbeeld vergelijk met Barcelona, dat was een groot feest voor elke coureur zowat O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_175066929
Nog even Peptalk terug gekeken, maar mijn hemel, het was weer een ouderwetse Echec van Gelder. Hij vroeg nog niet niet of Verstappen op z'n schoot kwam zitten.
pi_175067423
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 01:21 schreef THEFXR het volgende:
ja, was vroeger was het leuker, 2 pakjes sigaretten die altijd de race wonnen :{
Precies, ik kan me nog een race in Japan in 87 of 88 herinneren waar lyrisch over werd gedaan omdat er 5 auto's aan touwtje reden, niet dat ze inhaalden, maar ze zaten hoogst ongebruikelijk allemaal op dezelfde plek op de baan. Dat was dan een legendarisch gevecht om plek 2.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 14 november 2017 @ 16:09:56 #204
12903 Pagan
Volenti non fit iniuria.
pi_175068113
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 22:54 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

rijden ze nu minder rondjes dan? Of zijn de motoren zoveel zuiniger? Ja hoewel dan zou de regel nergens op slaan
Volgens mij zijn ze met de huidige motoren teruggegaan van 150 kilo max. per race naar 100 kilo per race.
In het eerste seizoen met de nieuwe motoren en brandstofhoeveelheden kreeg je ook geregeld verbruiksstatistieken in beeld, nu niet meer.
Old moderators never die, they just smell that way!
Op dinsdag 5 januari 2010 20:40 schreef nokwanda het volgende:
En natuuuuuurlijk was jij dat weer. Smeerpijp dat je der bent :P _O-
Bullie is thuis X-Rated Epic fail
pi_175068303
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 15:05 schreef Wuwwa het volgende:
Nog even Peptalk terug gekeken, maar mijn hemel, het was weer een ouderwetse Echec van Gelder. Hij vroeg nog niet niet of Verstappen op z'n schoot kwam zitten.
Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
pi_175071753
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 16:19 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
logisch er bestaat tussen verstappen en ziggo een commercieel contract
pi_175072574
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 november 2017 16:19 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Het is bij Ziggo ook echt een bukkake van max geilerij. Beetje over the top soms.
Dat zeiden ze laatst zelf ook :+
pi_175076736
https://www.motorsport.co(...)upport-races-976439/

Wauw... Hockenheim kan van mijn wensenlijstje af nu ik dit weet. Leuk voor een circuit dat al moeite heeft met tribunes vol krijgen :|W
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175079207
quote:
1s.gif Op maandag 13 november 2017 23:15 schreef Fer het volgende:

[..]

Bijna alle wijzigingen hebben een tegengesteld resultaat gehad. Minder downforce zou leiden tot meer actie en inhalen. In tegenstelling raken de banden sneller oververhit en moet er heel voorzichtig gereden worden. De V10 leverde amper meer vermogen als nu, maar bijna iedereen (Renault, Honda, BMW) was aan elkaar gewaagd, na de overstap op de V8 en alle bevriezingsregels is het nooit meer goed gekomen.
De kutbanden zouden meer sensatie op de baan geven, inclusief klif enz, maar het is alleen maar geemmer tot dit jaar. De huidige banden zijn dan ook vergelijkbaar met de kwaliteit van Bridgetone toen. De Ultrasoft doet een halve race en de soft anderhalve.

Maar heel eerlijk, de richtng van Liberty/Ross Brawn kwa technische regelementen bevallen me wel. Alhoewel ik de Halo nog mot afwachten f het zal wennen.
Zoveel hebben ze niet veranderd toch. Volgend jaar nog meer regels omtrent motoren wisselen en maar maximaal 3 motoren bijvoorbeeld.

DRS moet weg, tanken moet terugkomen en al die domme regels omtrent het straffen van wisselen van motoren etc. moeten ook weg. Coureurs en teams moeten tot het uiterste kunnen gaan.
pi_175080231
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 21:57 schreef Nattekat het volgende:
https://www.motorsport.co(...)upport-races-976439/

Wauw... Hockenheim kan van mijn wensenlijstje af nu ik dit weet. Leuk voor een circuit dat al moeite heeft met tribunes vol krijgen :|W
Zullen wel met een alternatief komen, maar Liberty komt weer niet sterk over.
pi_175082425
Dit is toch best wel een aanfluiting :{

Red Bull zonder reserve-onderdelen Renault-motor naar Abu Dhabi
Foto: ANP
Gepubliceerd: 15 november 2017 09:01
Laatste update: 15 november 2017 09:12

In de laatste Grand Prix van het jaar heeft Red Bull Racing niet de beschikking over reserveonderdelen voor de motor. Het team van Max Verstappen moet hopen dat er geen defecten ontstaan tijdens de trainingen of kwalificatie.
"We zijn blij dat de motors de race in Brazilië overleefd hebben", zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Auto, Motor und Sport. "We kunnen dezelfde auto's gebruiken in Abu Dhabi."

Bij de Grand Prix in Sao Paulo reed Verstappen met een verouderde MGU-H in zijn motor, nadat de turbolader gescheurd was in de dagen voor de race. Op Interlagos kwam Verstappen niet in de buurt van de podiumplaatsen en moest hij genoegen nemen met de vijfde plek.

Alle auto's die gebruik maken van een Renault-motor hebben dit seizoen al vaak van krachtbron moeten wisselen. Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo hebben al zes motoren gebruikt. Nico Hülkenberg en Carlos Sainz rijden bij Renault inmiddels met hun vijfde motor. De auto's van Toro Rosso, die momenteel bestuurd worden door Pierre Gasly en Brandon Hartley, hebben respectievelijk vijf en zeven motoren nodig gehad.

Hartley viel in Brazilië uit met een motorprobleem. De Nieuw-Zeelander moet hopen dat dit opgelost wordt voor de race in Abu Dhabi. Op nieuwe onderdelen hoeft hij niet te rekenen.

Coureur hoopt dat teamgenoot Ricciardo blijftZie ook: Verstappen vertrouwt op goede relatie tussen Red Bull en Renault
Klein mirakel
"We moeten er niet aan denken dat we schade oplopen of dat er in de training in Abu Dhabi iets misgaat", zegt Horner. "Daar willen we het niet op aan laten komen, want het wordt een dure klus om dat op te lossen."

Als dat wel gebeurt, moeten de motoronderdelen gerepareerd worden, of moeten er gebruikte onderdelen van de teams Toro Rosso of Renault geleend worden.

Horner is desondanks erg te spreken over het werk van Renault. "Wat de monteurs van Renault hebben gepresteerd, is een klein mirakel. Ze zijn al weken bezig om oude onderdelen gereed te maken voor de nieuwe auto."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt op zondag 26 november om 17.00 uur Nederlandse tijd verreden.
  woensdag 15 november 2017 @ 09:27:07 #213
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175082473
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
pi_175082559
Wat een amateurisme van Renault.
Alles heel houden tijdens vrije training en Q, en vervolgens tijdens de race het vermogen vol open en het racejaar met een plof afsluiten.
pi_175083591
Hebben ze nog wel een oude motor om de FP's mee te rijden of gaat het hele weekend met 1 motor gereden worden? :P dat wordt het hele weekend *fingers crossed* ;(
pi_175083847
Anders is er altijd nog ergens ducttape te koop in Abu Dhabi om de boel bijeen te houden.
  woensdag 15 november 2017 @ 10:45:56 #217
429367 DKUp
The one and only
pi_175083888
Ach de laatste race was ook niet best :')
BATMAN BATMAN BATMAN
pi_175083945
Er was toch 1 reserve motor? Heeft Gasly of Hartley die nu gekregen?
pi_175084135
glue%20metal%20to%20metal%20steel%20stik.jpg
.
  woensdag 15 november 2017 @ 11:06:00 #220
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_175084236
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:27 schreef BadderHaring het volgende:
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
Dit.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_175084320
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:32 schreef tja77 het volgende:
Wat een amateurisme van Renault.
Alles heel houden tijdens vrije training en Q, en vervolgens tijdens de race het vermogen vol open en het racejaar met een plof afsluiten.
Het liefst met flinke vlammen zodat Tommie ook weer iets te becijferen heeft. Maar inderdaad is dit echt beneden alle peil... Ik snap dat Renault vol op 2018 zit met de ontwikkeling van de motoren, maar je moet toch minstens 2 motoren op reserve hebben voor de laatste GP.
  woensdag 15 november 2017 @ 11:11:22 #222
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_175084330
Dat wordt dus in niemandsland rijden op plek 5 en 6 als er niks stuk gaat.
pi_175084341
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:11 schreef Tinos85 het volgende:
Dat wordt dus in niemandsland rijden op plek 5 en 6 als er niks stuk gaat.
Ik zie nog liever twee ploffen dan dat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175084448
Voor hun is het seizoen al een paar races klaar eigenlijk.
pi_175084522
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:27 schreef BadderHaring het volgende:
Genant. Echt genant. Dat lijkt me toch pure contractbreuk als je geen onderdelen kunt leveren?

Wordt een leuke race, vanaf FP1 alles op voorzichtig terwijl je al rijdt met oude onderdelen. :')
Gewoon in FP1 opblazen en lekker vakantie gaan vieren.

Renault :')
pi_175085142
Bizar dat dit kan gebeuren in een dergelijke wereld als de F1 ja.
Flesje bier
  woensdag 15 november 2017 @ 12:12:38 #227
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175085472
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:21 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Gewoon in FP1 opblazen en lekker vakantie gaan vieren.

Renault :')
En dan zorgen dat de rook van de plof in de kleuren van Renault is.

Ze geven het gezegde 'met de Franse slag' wel weer geheel nieuwe betekenis bij Renault.
  woensdag 15 november 2017 @ 12:42:50 #228
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_175086022
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Inwoner van Verenigd Limburgia! Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.
  woensdag 15 november 2017 @ 14:47:55 #229
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_175088794
quote:
Dit is toch best wel een aanfluiting :{
quote:
"We zijn blij dat de motors
Nou inderdaad :X
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_175089127
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Dat zou echt prachtig zijn :D
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175089928
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
in a crowd you lose humanity
pi_175090132
Head: "Kubica een uitstekende optie voor Williams"
https://www.f1today.net/n(...)-optie-voor-williams
pi_175090452
Geruchten waren dat de tests die Kubica gereden heeft niet zo bijzonder goed waren. Maar denk dat dat niet slecht uitkomt voor Papa Stroll, die wel wat in de melk te brokkelen heeft daar. Als Lance Kubica weet te verslaan volgend jaar groeit zijn waarde.
  woensdag 15 november 2017 @ 16:15:32 #234
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175090492
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
Solidariteit, want verder zijn er geen belangen enzo. _O-
  woensdag 15 november 2017 @ 16:15:44 #235
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_175090496
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:13 schreef Wuwwa het volgende:
Geruchten waren dat de tests die Kubica gereden heeft niet zo bijzonder goed waren. Maar denk dat dat niet slecht uitkomt voor Papa Stroll, die wel wat in de melk te brokkelen heeft daar. Als Lance Kubica weet te verslaan volgend jaar groeit zijn waarde.
Precies wat jij zegt.
  woensdag 15 november 2017 @ 16:27:45 #236
192683 AMDB
Visionair.
pi_175090709
Om weer op Stroll terug te komen, had gehoopt dat hij zich wat beter zou ontwikkelen. Heeft een aantal goede races gehad maar overall weinig progressie geboekt. Lijkt alleen te kunnen presteren als alle omstandigheden hem goed liggen maar dat blijkt bij niet meer dan 2-3 races zo te zijn. Wat dat betreft vergelijkbaar met Bottas afgelopen jaar.
pi_175091664
De enige races waarbij Stroll enigszins gepresteerd heeft waren;

1) waarbij vrijwel alleen VOLLEGAS gereden hoefde te worden, weinig bochten (Monza, Baku)
2) hij presteerde omdat de rest pech had (front row start Monza doordat 2 redbulls helemaal terug moesten, 3e in Baku omdat iedereen uitviel)

En daarna bij Sky stoer doen met; I'm the youngest driver that did this and that
(Y)
  woensdag 15 november 2017 @ 17:31:27 #238
192683 AMDB
Visionair.
pi_175091869
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:22 schreef chiren het volgende:
De enige races waarbij Stroll enigszins gepresteerd heeft waren;

1) waarbij vrijwel alleen VOLLEGAS gereden hoefde te worden, weinig bochten (Monza, Baku)
2) hij presteerde omdat de rest pech had (front row start Monza doordat 2 redbulls helemaal terug moesten, 3e in Baku omdat iedereen uitviel)

En daarna bij Sky stoer doen met; I'm the youngest driver that did this and that
Wat is het record voor jongste coureur die de F1 weer uitgezet wordt?
pi_175092063
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:31 schreef AMDB het volgende:

[..]

Wat is het record voor jongste coureur die de F1 weer uitgezet wordt?
Kvyat dunkt me. 23, 24?
Flesje bier
pi_175092407
Flavio vindt dat Ferrari Max had moeten halen:
https://www.f1today.net/e(...)igned-max-verstappen
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175093414
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:27 schreef AMDB het volgende:
Om weer op Stroll terug te komen, had gehoopt dat hij zich wat beter zou ontwikkelen. Heeft een aantal goede races gehad maar overall weinig progressie geboekt. Lijkt alleen te kunnen presteren als alle omstandigheden hem goed liggen maar dat blijkt bij niet meer dan 2-3 races zo te zijn. Wat dat betreft vergelijkbaar met Bottas afgelopen jaar.
Ik gun hem nog het voordeel. Hij had dit jaar eigenlijk F2 moeten doen, ervaring krijgen van het rijden met 600+pk en downforce. Hij heeft meer tijd nodig, want op een paar weekenden was hij er gewoon bij en in duels is hij ook niet slecht. Alleen in snelle bochten en medium-snelle bochten (van 7 naar 4 en insturen) laat hij het afweten kwa rondentijd.

Op circuits waar hard geremd moet worden en in de regen is hij er gewoon.

Mini drivers !!!

.
  woensdag 15 november 2017 @ 19:16:27 #242
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_175094503
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 15:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Waarom zouden de teams die niet onder jouw sommige teams vallen, dat doen?
competitie niveau van het racen an sich verhogen. Mercedes moet even goed zijn drivetrain knijpen, dus als alle motoren voluit kunnen zou in theorie het racen beter moeten zijn.

BadderHarin mocht het dan wel laconiek brengen. Maar daar komt het wel op neer: solidair zijn.
Inwoner van Verenigd Limburgia! Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.
pi_175094918
Solidairiteit is ver te zoeken in de F1. Ja uit de monden van de teambazen, veel woorden, weinig daden.
.
pi_175096237
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:42 schreef Sinister-D- het volgende:
Teams zouden gezamenlijk moeten overeenkomen best tesamen elke 2 of 3 races allemaal de volledige drivetrain vervangen en allemaal evenveel penalties pakken waardoor de startopstelling gelijk blijft aan de quali (minus penalties die per coureur zijn uitgedeeld wegens individuele straffen). Anders gaat het komend seizoen een ramp worden voor sommige teams :')
Dit idd.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:55 schreef Monolith het volgende:
Flavio vindt dat Ferrari Max had moeten halen:
https://www.f1today.net/e(...)igned-max-verstappen
Ja was redelijk verbaasd dat Ferrari zich zo liet piepelen door Vettel (die waarschijnlijk half heeft geëist dat Kimi nog een jaar zou blijven).
Had het wel tof gevonden als Max naar Ferrari was gegaan, ondanks dat RBR een goed team heeft/is.

[ Bericht 16% gewijzigd door SnowOokami op 15-11-2017 20:27:53 ]
pi_175096521
quote:
14s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:17 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Dit idd.

[..]

Ja was redelijk verbaasd dat Ferrari zich zo liet pingelen door Vettel (die waarschijnlijk half heeft geëist dat Kimi nog een jaar zou blijven).
Had het wel tof gevonden als Max naar Ferrari was gegaan, ondanks dat RBR een goed team heeft/is.

Max naast een Vettel of Hamilton had me sowieso wel tof geleken. Nu lijkt het er toch wel op dat de top drie teams een duidelijke eerste en tweede coureur hebben, hoewel RIC Max nog wel verslaat in punten dit seizoen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_175102178
Dat Massa Stroll af en toe zoek rijdt zegt heel veel. Massa is al niet goed genoeg meer voor de F1, laat staan Stroll. Die williams is heus zo slecht nog niet maar de coureurs bakken er gewoon niet veel van.
pi_175102483
Stroll moet nog een halve tot een hele seconde vinden in de kwalificatie, afhankelijk van de baan. Dat is nogal wat. Kans voor open doel voor willekeurig welke gemankeerde coureur om een glorieuze rentree te maken bij Williams.
pi_175102603
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:56 schreef opreis het volgende:
Dat Massa Stroll af en toe zoek rijdt zegt heel veel. Massa is al niet goed genoeg meer voor de F1, laat staan Stroll. Die williams is heus zo slecht nog niet maar de coureurs bakken er gewoon niet veel van.
die Williams moet gaan als de brandweer met die mercedes motor achterin.
pi_175102945
Hoor ik nou de claim dat due Williams als de brandweer moet kunnen gaan?

Het is een rammelbak :P
Op aerogebied nooit een goede wagen geweest, ze hadden mazzel met die Mercedes.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175103909
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 11:10 schreef TagForce het volgende:

[..]

Het liefst met flinke vlammen zodat Tommie ook weer iets te becijferen heeft. Maar inderdaad is dit echt beneden alle peil... Ik snap dat Renault vol op 2018 zit met de ontwikkeling van de motoren, maar je moet toch minstens 2 motoren op reserve hebben voor de laatste GP.
'Vol op 2018 zit...' :')

Echt, wie gelooft in zulke sprookjes?! In maart rijden ze nog met precies dezelfde bagger rond, dit wordt nooit meer wat. Zulke problemen los je nog niet op in 4 jaar, laat staan 4 maanden...
Jack does it in real time...
pi_175103992
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 06:43 schreef DeeBee het volgende:

[..]

'Vol op 2018 zit...' :')

Echt, wie gelooft in zulke sprookjes?! In maart rijden ze nog met precies dezelfde bagger rond, dit wordt nooit meer wat. Zulke problemen los je nog niet op in 4 jaar, laat staan 4 maanden...
Max won Maleisie en Mexico op pure aero zeker
.
pi_175104074
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 07:02 schreef Fer het volgende:

[..]

Max won Maleisie en Mexico op pure aero zeker
Tuurlijk niet. Als alles meezit dan doet Renault niet super veel onder voor de rest. Maar Max heeft vies geluk dat z'n motor heel blijft in Mexico, er vallen nota bene 4 andere Renault powered auto's uit...

De betrouwbaarheid is op het niveau Honda... Merc heeft denk 1 engine plof voor HAM in 3 seizoenen? Renault heeft er 1 per 3 races...

Dan kan je niet een piekmoment van Renault nemen zoals Mexico of Kuala en dan gaan zeggen: 'heel 2018 wordt zo!'

De betrouwbaarheid is momenteel zo slecht dat ze niet snel genoeg nieuwe motoren en reserve onderdelen kunnen maken. _O- Als je denkt dat dit allemaal over 4 maanden opgelost is, dan ga je van een hele koud kermis thuis komen verwacht ik...
Jack does it in real time...
  donderdag 16 november 2017 @ 11:34:12 #253
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175107209
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 11:43:55 #254
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_175107405
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
  donderdag 16 november 2017 @ 11:48:51 #255
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175107499
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:43 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
Er zijn aan het eind van het seizoen altijd wel sales. Gewoon regelmatig op de teamwebsites/-stores kijken online! :)
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:04:56 #256
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_175107794
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fapje gemacht :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_175107829
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O_
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:06:59 #258
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_175107836
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:48 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Er zijn aan het eind van het seizoen altijd wel sales. Gewoon regelmatig op de teamwebsites/-stores kijken online! :)
Bij RBR op de site kosten ze nog 150 euro.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:11:06 #259
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175107913
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:06 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Bij RBR op de site kosten ze nog 150 euro.
Dan hebben ze nog geen sale dus :+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:11:19 #260
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175107916
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:04 schreef flipsen het volgende:

[..]

Fapje gemacht :Y
Gast :')
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:28:16 #261
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175108194
Ik wacht nog op een FI sale, ik wil een Ocon petje O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 12:43:14 #262
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_175108516
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice! Paar jaar terug zo een McLaren jas en Alonso trui gekocht.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_175109500
Ach iedereen die het leuk vind/ vond om aan oudere auto's te sleutelen weet dat Franse auto's prut in elkaar zitten. This is no different. Het is Frans, dus t gaat stuk.
pi_175110119
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:34 schreef motorbloempje het volgende:
Williams had uitverkoop O+ Windstopper softshell voor 37 pond :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuke foto :) maar die Williams kleuren ;(

Is het een beetje een fijne jas? Zie dat de andere teams ook dergelijke softshell jasjes hebben.
  donderdag 16 november 2017 @ 14:13:29 #265
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_175110339
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:11 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Gast :')
Ik heb gewoon een jasjes fetish ;)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 16 november 2017 @ 15:43:41 #266
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175112521
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 13:59 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Leuke foto :) maar die Williams kleuren ;(

Is het een beetje een fijne jas? Zie dat de andere teams ook dergelijke softshell jasjes hebben.
Ja, hij is helaas een héél klein beetje groot, maar ze hadden geen maat kleiner meer -O- maargoed, hij zit wel erg lekker, goede kwaliteit!
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_175112689
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 12:11 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Gast :')
Ik had toch op zn minst een #metoo verwacht O-)
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 16 november 2017 @ 16:51:20 #268
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_175113703
ToroRossoSpy twitterde op donderdag 16-11-2017 om 16:50:31 PIERRE AND BRENDON TO STAY FOR… 2018! 🙌👏Scuderia Toro Rosso is very pleased to announce that its driver line-up f… https://t.co/JahTW7gzD0 reageer retweet
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 16 november 2017 @ 17:09:22 #269
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_175114054
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 15:52 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik had toch op zn minst een #metoo verwacht O-)
Me too :@
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_175114398
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 16:51 schreef motorbloempje het volgende:
ToroRossoSpy twitterde op donderdag 16-11-2017 om 16:50:31 PIERRE AND BRENDON TO STAY FOR… 2018! 🙌👏Scuderia Toro Rosso is very pleased to announce that its driver line-up f… https://t.co/JahTW7gzD0 reageer retweet
As expected.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175115750
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_175115813
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 18:39 schreef Peterselieman het volgende:
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
Heb net een OPC gekocht :{w
  donderdag 16 november 2017 @ 18:58:31 #274
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_175116093
quote:
14s.gif Op donderdag 16 november 2017 18:39 schreef Peterselieman het volgende:
Iemand nog een paar kwartjes over? De Mercedes C63 Coupé van Max gaat onder de hamer. Uiteraard gesigneerd, maar je moet wel minimaal 130.000 euro bieden

https://www.ad.nl/binnenl(...)er-de-hamer~aee18294
is niet van Max geweest.

Jaaa ik weet dat zijn handtekening erop staat. Maar hij heeft er geen kilometer mee gereden.
  donderdag 16 november 2017 @ 19:54:39 #275
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_175117425
Leuk voor Hartley, hij heeft het verdiend.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  donderdag 16 november 2017 @ 21:47:49 #276
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_175121007
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 11:43 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Nice. Ik zoek nog zo'n Red Bull. Iemand een idee waar je dat spul tegen een mooie prijs kunt kopen?
Naast de eigen websites ook bij Puma op de website en in de outletstores. Bij die in Rosada regelmatig shirts, jassen en schoenen van Ferrari, RBR en AMG in de aanbieding.
En anders in februari naar de F1 test, daar staan ook altijd wat Engelsen de collectie van vorig jaar te verkopen.
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:20:46 #277
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_175129092
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:27:53 #278
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_175129230
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:20 schreef Whiskers2009 het volgende:
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
Ricciardo?
N/A
pi_175129315
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:27 schreef nils7 het volgende:

[..]

Ricciardo?
Stroll.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175129587
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:20 schreef Whiskers2009 het volgende:
James Allen: Lewis Hamilton indentifies the driver most likely to take his F1 crown:
https://www.jamesallenonf(...)o-take-his-f1-crown/
quote:
I saw it clearly in 1991/92 with Senna when he clocked Michael Schumacher. He couldn’t help clocking him, to be fair, as Schumacher made it his business to get in Senna’s face from the early stages of his F1 career.
En in wiens face ging Verstappen ook alweer zitten? Die negeert Hamilton gewoon, het is Hamilton die Verstappen aandacht geeft, maar Verstappen ziet gewoon een hele snelle Mercedes.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_175129903
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Stroll.
Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
pi_175130146
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:03 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175130373
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
Kvyat :P The Torpedo 2.
pi_175133812
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Door iemand die al 10 jaar geen race gereden heeft en een kreupele arm heeft?
Door iemand die nooit echt goed is geweest?

Massa was imo de beste kandidaat.
voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
pi_175133876
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
Ja, 10 jaar geleden. Schumacher reed Rosberg ook niet zoek bij zijn rentree.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175133893
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:46 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ja, 10 jaar geleden. Schumacher reed Rosberg ook niet zoek bij zijn rentree.
het heeft echt niks met schumacher te maken
pi_175133955
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het heeft echt niks met schumacher te maken
Niet? Schumacher is in de drie jaar bij Mercedes geen moment meer op z'n niveau van 2006 geweest en jij verwacht dat iemand die al veel langer dan dat afwezig is zomaar in kan stappen en iedereen het leven zuur maakt?

Kubica is verleden tijd, over en uit.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175133983
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Niet? Schumacher is in de drie jaar bij Mercedes geen moment meer op z'n niveau van 2006 geweest en jij verwacht dat iemand die al veel langer dan dat afwezig is zomaar in kan stappen en iedereen het leven zuur maakt?

Kubica is verleden tijd, over en uit.
er is echt niks van data wat jouw visie ondersteund.
pi_175134012
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

er is echt niks van data wat jouw visie ondersteund.
Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175134053
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:53 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
het is 7 jaar geleden, niet overdrijven!
pi_175134070
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:55 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is 7 jaar geleden, niet overdrijven!
Zelfde verhaal.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  vrijdag 17 november 2017 @ 15:58:45 #292
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175134115
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:53 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit dat hij alleen op de baan in een racesimulatie al tekort komt gemist?

Je kan niet na bijna 10 jaar zomaar weer in die wagen stappen op je oude niveau, echt niet. Zet het nou maar uit je hoofd, Kubica zal - in het onwaarschijnlijke geval dat ie terugkeert - nooit het niveau van Massa kunnen overtreffen.
Daarbij, er zijn zoveel top talenten die een kans verdienen. Leuk dat ze hun gehandicapten-quotum een beetje omhoog willen brengen binnen het bedrijf, maar neem dan een pitspoes met één arm in dienst.
pi_175134118
Ik begrijp ook niet goed waarom Kubica nog zo in beeld is.
  vrijdag 17 november 2017 @ 16:01:48 #294
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175134182
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:58 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik begrijp ook niet goed waarom Kubica nog zo in beeld is.
Gunfactor. En waarschijnlijk rijdt hij voor een appel en een ei.
  vrijdag 17 november 2017 @ 16:47:18 #295
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_175135018
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 16:01 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Gunfactor. En waarschijnlijk rijdt hij voor een appel en een ei.
En wat dacht je van de extra media-aandacht die je door zoiets krijgt met de bijbehorende exposure en daardoor reclameinkomsten?
Don't let my username fool you...
pi_175135383
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 15:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

voor zijn crash reed Kubica iedereen zoek, slecht geheugen heb je.
Neuh, goede coureur was hij, maar geen absolute top.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  vrijdag 17 november 2017 @ 17:20:28 #297
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_175135522
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, goede coureur was hij, maar geen absolute top.
Zo gaat dat met bovengemiddelde sporters die geblesseerd raken. Elke maand dat ze niet sporten worden hun voormalige prestaties legendarischer.
  vrijdag 17 november 2017 @ 18:24:51 #298
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_175136552
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:03 schreef SnowOokami het volgende:

[..]

Stroll wordt volgend jaar (door wie Massa dan ook vervangen wordt) gewoon gedeclasseerd.
Als die lamme competitief is stop ik met kijken. Dan is de F1 echt kapot.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_175136694
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 17:20 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Zo gaat dat met bovengemiddelde sporters die geblesseerd raken. Elke maand dat ze niet sporten worden hun voormalige prestaties legendarischer.
Bianchi is dus het talent van zijn generatie over x jaar.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_175137039
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 18:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Bianchi is dus het talent van zijn generatie over x jaar.
Waarschijnlijk wel ja.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175137042
Dicht
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')