abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 april 2017 @ 12:35:05 #1
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170061927
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170061973
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:24 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Jij bent Turk?
het is niet veilig om turk te zijn tegenwoordig, dus ik ontken alles...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170061978
Lijkt me nou niet echt goed voor het conflict en de stabiliteit als we Syrische vliegvelden gaan bombarderen.
pi_170061987
kebab ook weer terug ^O^

het moederland heeft je nodig broer ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170062048
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:37 schreef Slayage het volgende:
kebab ook weer terug ^O^

het moederland heeft je nodig broer ^O^
Kebab _O_

Trump :r
VS :r
Europa :r
  vrijdag 7 april 2017 @ 12:42:21 #6
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170062068
En is men alweer all out op Al Qaeda en de 'rebellen' in Hama? Dat was namelijk de reactie op Latakia toen die Russische kist werd neergeschoten door de Turken: proxies keihard bestoken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:23:00 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170062736
Die amerikanen zijn echt gek :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170062834
Moet de op niet eens aangepast worden met Obama als president?
pi_170062873
Trump die een u-turn maakt. Blijft een knettergekke onberekenbare guy. Ook voor zijn bondgenoten. Poetin balen natuurlijk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_170062882
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:23 schreef Zahreddine het volgende:
Die amerikanen zijn echt gek :')
Hoezo?
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:32:59 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170062939
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:27 schreef WhateverWhatever het volgende:
Moet de op niet eens aangepast worden met Obama als president?
Suggestie:

Syri:
Onvoorspelbare chaos

Irak:
ISIS aan de afgrond

Klaar
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170063061
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:29 schreef Aloulu het volgende:
Trump die een u-turn maakt. Blijft een knettergekke onberekenbare guy. Ook voor zijn bondgenoten. Poetin balen natuurlijk.
Mooi gebaar ook naar de Chinezen die op visite zijn... Trump laat zich niet zo koeieneren als Obama en Chinezen snappen onvoorspelbaarheid niet zo goed.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:39:29 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170063086
Een manier waarop de VS zichzelf in de voet schiet:

@EjmAlrai
#BraekingNews:
Russia cancelled the memorandum signed w/ the #USA over #Syria: no US jet would be guaranteed any safety if flying over Syria

@EjmAlrai
#Russia & #Damascus will,as from 2day, increase surface-to-air system, a dangerous move as coordintn suspended w/ US

@EjmAlrai
Not sure how #USA Air Force, in this situation, would continue flying over north-east #Syria without this guarantee
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170063111
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:38 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Mooi gebaar ook naar de Chinezen die op visite zijn... Trump laat zich niet zo koeieneren als Obama en Chinezen snappen onvoorspelbaarheid niet zo goed.
Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_170063266
Overigens is een journalist van The Guardian op de rampplek geweest, hij heeft geen sporen aangetroffen van een chemisch warenhuis of fabriek.

GlasnostGone twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 11:07:38 #Syria: Reporter @kshaheen visited site Russia claims is a chemical factory. Just a large empty building @Guardianhttps://t.co/pZcSkQRqaH reageer retweet
Rusland en Syri hebben wat uit te leggen.
Incelfrikandel
pi_170063294
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:
Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Wel enorm kortzichtig.

Ik denk zelfs dat Iran de enige is die hiervan gaat profiteren. Het zal Rusland dichter bij Iran's positie in Syri brengen, in welk geval dat onderhandelingen met de oppositie futiel zijn en er enkel een militaire oplossing in het conflict is. Ik zal niet verbaasd zijn als Rusland haar militaire assets in Syri uitbreidt en het Iran groen licht zal geven voor een groot offensief in Idlib.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:48:51 #17
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_170063300
Hoe werkt zo'n luchtafweersysteem eigenlijk? Stel dat de VS besluit 50 tomahawks vlak achter elkaar af te schieten, kan zo'n systeem dat dan bijhouden?
pi_170063452
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:23 schreef Zahreddine het volgende:
Die amerikanen zijn echt gek :')
Nu ik door wat oude berichten loop te zoeken kom ik toch wel geinige dingen tegen van toen Trump net de verkiezingszege binnensleepte. :P

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:20 schreef Zahreddine het volgende:
Met Clinton uit de weg hoeven we ons geen zorgen meer te maken over No Fly Zones en ''rebellen'' volgepompt met wapens. Goed
Die NFZ komt er wel hoor als Trump zich als een debiel blijft gedragen (dit hoort dus niemand te verbazen straks).

En ik zocht specifiek dit.

quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 01:05 schreef HexHunter het volgende:

[..]

:')

De leden van Trump's verwachte cabinet zijn net zo erg als Clinton of erger zelfs.

Mike Pence (VP):

[..]

Bron


Chris Christie:


[..]

Bron

Rudy Giuliani (verwachting is minister van buitenlandse zaken):

[..]

Bron

Mensen die dachten dat met Trump als president de domme bemoeienis van de VS in Syrie zou stoppen. :')
Nu al helemaal wanneer de senaat en huis van afgevaardigden ook nog eens door Republikeinen gedomineerd wordt.
Wie had nou serieus echt gedacht dat Trump met het establishment zou breken? Hij is zelf onderdeel van de 'swamp' joh.
NEE!
pi_170063503
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wel enorm kortzichtig.

Ik denk zelfs dat Iran de enige is die hiervan gaat profiteren. Het zal Rusland dichter bij Iran's positie in Syri brengen, in welk geval dat onderhandelingen met de oppositie futiel zijn en er enkel een militaire oplossing in het conflict is. Ik zal niet verbaasd zijn als Rusland haar militaire assets in Syri uitbreidt en het Iran groen licht zal geven voor een groot offensief in Idlib.
Lijkt me kut voor Israel. Een uitbreiding van het luchtdefensiesysteem in Syrie is nou niet iets waar zij op staan te wachten gok ik zomaar eens. Al helemaal wanneer er assets overgedragen worden aan het regime (als dat dan al het geval zal zijn uiteindelijk).
NEE!
pi_170063513
quote:
IMPORTANT: Decision to expand Russia's military presence in Syria is made by the MoD in accordance with Putin's instructions.
https://twitter.com/CT_operative/status/850312426407034880
pi_170063603
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:57 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Nu ik door wat oude berichten loop te zoeken kom ik toch wel geinige dingen tegen van toen Trump net de verkiezingszege binnensleepte. :P

[..]

Die NFZ komt er wel hoor als Trump zich als een debiel blijft gedragen (dit hoort dus niemand te verbazen straks).

En ik zocht specifiek dit.

[..]

Wie had nou serieus echt gedacht dat Trump met het establishment zou breken? Hij is zelf onderdeel van de 'swamp' joh.
Ik kan er echt bij mijn hoofd niet bij dat mensen daadwerkelijk dachten dat Trump minder oorlogszuchtig zou zijn dan Clinton. Trump was alleen iets terughoudender bij Syri, waarbij hij alsnog een voorstander was van safe-zones. Iran, China, Isral. Hij gaat daar veel verder.
Incelfrikandel
pi_170063635
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:00 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Lijkt me kut voor Israel. Een uitbreiding van het luchtdefensiesysteem in Syrie is nou niet iets waar zij op staan te wachten gok ik zomaar eens. Al helemaal wanneer er assets overgedragen worden aan het regime (als dat dan al het geval zal zijn uiteindelijk).
Vooral kut voor Rusland. De Amerikanen schieten dwars door de defensie heen. Ze moeten nu allemaal extra luchtverdediging gaan aanslepen terwijl de vijand (ISIS/Rebellen) niet eens vliegtuigen hebben. De overgebleven 16 vliegvelden verdedigen gaat een duur grapje worden voor Putin.
pi_170063652
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Eerst zeg je dat hij knettergek en onberekenbaar is en nu beweer je weer dat hij doelbewust de yanks op de kaart heeft gebracht..

Koekoek.
pi_170063666
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Ben jij ook weer uit je hol gekropen nu er weer iets in het 'voordeel' van de jihadisten te melden is? _O-
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:10:00 #25
132191 -jos-
Money=Power
pi_170063685
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik kan er echt bij mijn hoofd niet bij dat mensen daadwerkelijk dachten dat Trump minder oorlogszuchtig zou zijn dan Clinton. Trump was alleen iets terughoudender bij Syri, waarbij hij alsnog een voorstander was van safe-zones. Iran, China, Isral. Hij gaat daar veel verder.
Nou lijkt me wel logisch eigenlijk als je bijvoorbeeld zijn oude tweets leest:

KimDotcom twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 07:48:02 "There's no upside in attacking Syria""President Obama don't attack Syria""Syria war risk of worldwide conflict"... https://t.co/1XIex0meCB reageer retweet
WEB / [HaxBall #64] Jos is God
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics.
pi_170063739
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:07 schreef Nintex het volgende:

[..]

Vooral kut voor Rusland. De Amerikanen schieten dwars door de defensie heen. Ze moeten nu allemaal extra luchtverdediging gaan aanslepen terwijl de vijand (ISIS/Rebellen) niet eens vliegtuigen hebben. De overgebleven 16 vliegvelden verdedigen gaat een duur grapje worden voor Putin.
Ah, daar hebben we onze Trump adept weer.

Amerikanen hebben niet dwars door Rusland's defensie heengeschoten. Ze hebben de Russen vooraf genformeerd, en aangezien er geen Russische posities zijn getargetted zijn de systemen niet in actie gekomen.

Uiteindelijk zal Rusland de VS wel weer strategisch schaakmat zetten in Syri. Wacht maar tot aan de zomer.
pi_170063752
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:12 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ah, daar hebben we onze Trump adept weer.

Amerikanen hebben niet dwars door Rusland's defensie heengeschoten. Ze hebben de Russen vooraf genformeerd, en aangezien er geen Russische posities zijn getargetted zijn de systemen niet in actie gekomen.

Uiteindelijk zal Rusland de VS wel weer strategisch schaakmat zetten in Syri. Wacht maar tot aan de zomer.
De waarheid is ook: mocht het ooit eens echt los gaan, dan is een land als Rusland nergens.

Ze hebben een groot, maar vrij armoedig leger.
pi_170063799
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:13 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

De waarheid is ook: mocht het ooit eens echt los gaan, dan is een land als Rusland nergens.

Ze hebben een groot, maar vrij armoedig leger.
Er zal nooit een direct conflict zijn tussen Rusland en de VS. Die oorlog zal altijd via proxies uitgevochten worden.
pi_170063803
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:13 schreef SupportIceland het volgende:
De waarheid is ook: mocht het ooit eens echt los gaan, dan is een land als Rusland nergens.

Ze hebben een groot, maar vrij armoedig leger.
Ook dat is niet helemaal waar. De Russen zijn bezig met een groot technologisch inhaalslag, en de operatie in Syri heeft aangetoond dat ze redelijk goed op weg zijn. Qua rakettechnologie is het nog altijd veruit superieur aan het Westen, en wanneer shit daadwerkelijk de fan raakt dan kan het binnen luttele momenten elk punt van de aarde raken. Met nucleaire wapens indien nodig.
pi_170063847
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:16 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Er zal nooit een direct conflict zijn tussen Rusland en de VS. Die oorlog zal altijd via proxies uitgevochten worden.
Daar durf ik nog niet zo zeker over te zijn.
pi_170063860
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:16 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ook dat is niet helemaal waar. De Russen zijn bezig met een groot technologisch inhaalslag, en de operatie in Syri heeft aangetoond dat ze redelijk goed op weg zijn. Qua rakettechnologie is het nog altijd veruit superieur aan het Westen, en wanneer shit daadwerkelijk de fan raakt dan kan het binnen luttele momenten elk punt van de aarde raken. Met nucleaire wapens indien nodig.
Rakettechnologie van Rusland superieur?

LOL
pi_170063873
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:18 schreef SupportIceland het volgende:
Rakettechnologie van Rusland superieur?

LOL
Ja. Veruit zelfs. Niet even close.

Lees je eens in.
pi_170063878
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:18 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Daar durf ik nog niet zo zeker over te zijn.
Kernwapens zijn een heel goed ontmoedigend / stabiliserend middel om dit soort grote conflicten tegen te gaan.
pi_170064080
Trump heeft een klap op tafel gegeven en laten zien dat er met de VS niet meer te sollen valt.
Hij heeft de wereld laten zien dat er nog wel degelijk zoiets is als westers leiderschap in de geciviliseerde wereld.

Wat dat betreft was Mattis een goede keuze voor Secdef. Die heeft niet zo veel op met boots on the ground, maar staat tegelijkertijd wel voor het internationaal recht. Als de Syriers dan chemische wapens gebruiken, omdat ze denken dankzij steun van Putin onschendbaar te zijn komen ze van een koude kermis thuis.

Diplomatieke druk werkt alleen vanuit een positie van kracht. Reagan snapte dat, Nixon, Bill Clinton, Kennedy en ja Trump ook. Obama begreep dat niet die liet Rusland vrij hun gang gaan in Syrie en Oekraine. Nu weten de Russen dat ze het regime van Assad enigszins in toom moeten houden, omdat Trump ze anders 'straft'.
pi_170064147
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:29 schreef Nintex het volgende:
Trump heeft een klap op tafel gegeven en laten zien dat er met de VS niet meer te sollen valt.
Hij heeft de wereld laten zien dat er nog wel degelijk zoiets is als westers leiderschap in de geciviliseerde wereld.

Wat dat betreft was Mattis een goede keuze voor Secdef. Die heeft niet zo veel op met boots on the ground, maar staat tegelijkertijd wel voor het internationaal recht. Als de Syriers dan chemische wapens gebruiken, omdat ze denken dankzij steun van Putin onschendbaar te zijn komen ze van een koude kermis thuis.

Diplomatieke druk werkt alleen vanuit een positie van kracht. Reagan snapte dat, Nixon, Bill Clinton, Kennedy en ja Trump ook. Obama begreep dat niet die liet Rusland vrij hun gang gaan in Syrie en Oekraine. Nu weten de Russen dat ze het regime van Assad enigszins in toom moeten houden, omdat Trump ze anders 'straft'.
Internationaal recht gebaseerd op wat? Al Qaeda propaganda? _O-
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:34:41 #36
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170064168
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:29 schreef Nintex het volgende:
Trump heeft een klap op tafel gegeven en laten zien dat er met de VS niet meer te sollen valt.
Hij heeft de wereld laten zien dat er nog wel degelijk zoiets is als westers leiderschap in de geciviliseerde wereld.

Wat dat betreft was Mattis een goede keuze voor Secdef. Die heeft niet zo veel op met boots on the ground, maar staat tegelijkertijd wel voor het internationaal recht. Als de Syriers dan chemische wapens gebruiken, omdat ze denken dankzij steun van Putin onschendbaar te zijn komen ze van een koude kermis thuis.

Diplomatieke druk werkt alleen vanuit een positie van kracht. Reagan snapte dat, Nixon, Bill Clinton, Kennedy en ja Trump ook. Obama begreep dat niet die liet Rusland vrij hun gang gaan in Syrie en Oekraine. Nu weten de Russen dat ze het regime van Assad enigszins in toom moeten houden, omdat Trump ze anders 'straft'.
Ja allemaal leuk en aardig, maar ondertussen is er nog steeds geen onafhankelijk onderzoek om dat te onderbouwen. Dat is een zeer belangrijk hiaat in dezen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170064189
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:29 schreef Nintex het volgende:
Trump heeft een klap op tafel gegeven en laten zien dat er met de VS niet meer te sollen valt.
Hij heeft de wereld laten zien dat er nog wel degelijk zoiets is als westers leiderschap in de geciviliseerde wereld.
Dezelfde daadkrachtige westerse leiderschap die verantwoordelijk is voor de destablisiering van het Middenoosten en andere regio's?

quote:
Wat dat betreft was Mattis een goede keuze voor Secdef. Die heeft niet zo veel op met boots on the ground, maar staat tegelijkertijd wel voor het internationaal recht. Als de Syriers dan chemische wapens gebruiken, omdat ze denken dankzij steun van Putin onschendbaar te zijn komen ze van een koude kermis thuis.
International recht verbiedt dit soort unilaterale acties. Zonder goedkeuring van de Veiligheidsraad is dit zelfs illegaal.

quote:
Diplomatieke druk werkt alleen vanuit een positie van kracht. Reagan snapte dat, Nixon, Bill Clinton, Kennedy en ja Trump ook. Obama begreep dat niet die liet Rusland vrij hun gang gaan in Syrie en Oekraine. Nu weten de Russen dat ze het regime van Assad enigszins in toom moeten houden, omdat Trump ze anders 'straft'.
Denken dat het conflict in Syri hiermee opgelost, of dat het landen als Noord-Korea of Iran zal weerhouden om verder te gaan met wat ze al bezig waren. Please.
pi_170064242
Oorlogsindustrie is weer blij.

quote:
JUST IN: Shares of Tomahawk cruise missile maker Raytheon up 2.1 percent in premarket trade after U.S. missile strike in Syria.
https://twitter.com/ReutersBiz/status/850317898711257089
pi_170064295
De Russen gooiden hun eigen glazen in toen ze beweerden dat de gas aanval een false flag was, zoals de MH17, nadat ze eerst riepen dat het niet gebeurd was en vervolgens met een verhaaltje kwamen dat er een bom zou zijn gevallen op een opslag.


Het is te vergelijken met toen Kerry faalde om de rebellen op 1 lijn te krijgen. Het gevolg was dat de rebellen werden platgewalst door de Russen, omdat ze zich niet aan het cease fire hielden.

De deal van de Amerikanen en Russen is:

- VS: verantwoordelijk om rebellen onder controle te houden
- Rusland: verantwoordelijk om Iraanse milities en het Assad regime in toom te houden

Faalt een van de twee dan zijn er consequenties. Het is vrij simpel allemaal.
pi_170064312
Dit is overigens wat Nintex tijdens de Amerikaanse verkiezingen, op 31 augustus 2016 zei:

quote:
Daarbij ben ik voor een frisse wind en vernieuwing, omdat de huidige aanpak van de VS niet werkt. Democratie exporteren, oorlogen voeren in het Midden Oosten, drones, het is al 15 jaar een grote bende. De meeste mensen die tegen Trump zijn en hem gevaarlijk noemen, zijn dezelfde figuren die ons de Irak-oorlog bezorgd hebben. Al die ex-CIA mensen krijgen bij Clinton weer een platform en hengelen nu naar baantjes in haar regering, ze neemt daar geen afstand van. Van links tot rechts is er geschreven over hoe Clinton uiteindelijk de doorslag gaf in het Syrie en Libie beleid. Met name het bewapenen van Oekraine staat ook hoog op de agenda.
POL / Amerikaanse verkiezingen 2016 #86 Op naar de debatten

Zo snel kan het dus gaan met Trump adepten en mensen wiens levensvisie compleet afhankelijk is van wat ze voorgekauwd wordt. Man moet wel een steekje los hebben in zijn bovenkamer.
pi_170064352
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:41 schreef Stabiel het volgende:
Dit is overigens wat Nintex tijdens de Amerikaanse verkiezingen, op 31 augustus 2016 zei:

[..]

POL / Amerikaanse verkiezingen 2016 #86 Op naar de debatten

Zo snel kan het dus gaan met Trump adepten en mensen wiens levensvisie compleet afhankelijk is van wat ze voorgekauwd wordt. Man moet wel een steekje los hebben in zijn bovenkamer.
Nee, je hebt een steekje los in je bovenkamer als je het vergassen van kinderen probeert goed te praten.

Trump heeft terecht actie ondernomen op advies van Mattis en in tegenstelling tot wat de NeoCons willen geen grootschalige invasie op touw gezet. Als hij niets had gedaan dan hadden beide(!) kanten in het conflict morgen vrij spel gehad om complete steden te vergassen.

Vergeet niet dat zowel de rebellen als het regime de nodige chemische wapens hebben. Het was nu echter zo klaar als een klontje wie er schuldig was, helemaal toen de Russische desinformatie campagne op volle toeren ging draaien.

Als de Russen hadden gezegd: "Oh dat moet onderzocht worden" had je een hele andere situatie gehad. Ze hebben gegokt, gebluft en verloren. Zo gaat dat.
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:44:25 #42
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170064355
Hoe zit dat nou met die dr. Shajul Islam?

Is die vent op de beelden nu dezelfde als die kerel die in de UK aangehouden is?

Dat zou betekenen dat die beelden van eerder zijn?
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170064399
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:44 schreef Nintex het volgende:

[..]

Nee, je hebt een steekje los in je bovenkamer als je het vergassen van kinderen probeert goed te praten.

Trump heeft terecht actie ondernomen op advies van Mattis en in tegenstelling tot wat de NeoCons willen geen grootschalige invasie op touw gezet. Als hij niets had gedaan dan hadden beide(!) kanten in het conflict morgen vrij spel gehad om complete steden te vergassen.

Vergeet niet dat zowel de rebellen als het regime de nodige chemische wapens hebben. Het was nu echter zo klaar als een klontje wie er schuldig was, helemaal toen de Russische desinformatie campagne op volle toeren ging draaien.

Als de Russen hadden gezegd: "Oh dat moet onderzocht worden" had je een hele andere situatie gehad. Ze hebben gegokt en verloren. Zo gaat dat.
Waar zijn de bewijzen die het 'zo klaar als een klontje' maken dan? Ik heb nog geen enkel onafhankelijk onderzoeksresultaat gezien.
pi_170064403
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:44 schreef EdvandeBerg het volgende:
Hoe zit dat nou met die dr. Shajul Islam?

Is die vent op de beelden nu dezelfde als die kerel die in de UK aangehouden is?

Dat zou betekenen dat die beelden van eerder zijn?
Ja, dat is dezelfde.
pi_170064455
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:44 schreef Nintex het volgende:
Nee, je hebt een steekje los in je bovenkamer als je het vergassen van kinderen probeert goed te praten.

Trump heeft terecht actie ondernomen op advies van Mattis en in tegenstelling tot wat de NeoCons willen geen grootschalige invasie op touw gezet. Als hij niets had gedaan dan hadden beide(!) kanten in het conflict morgen vrij spel gehad om complete steden te vergassen.
Toen je die opmerking plaatste hadden er al gifgasaanvallen plaatsgevonden. Waarom opperde je toen niet voor hardere aanpak onder Trump? Je bent gewoon een onzekere, ruggegraatloze Trump adept die elke scheet van hem op elke manier dan ook zal rechtvaardigen.

Trump heeft moedwillig risico genomen op verdere escalatie (oorlog in het Middenoosten waar je voorheen zo op tegen was) en mission creep is weer volop aanwezig nu.
pi_170064462
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:46 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Waar zijn de bewijzen die het 'zo klaar als een klontje' maken dan? Ik heb nog geen enkel onafhankelijk onderzoeksresultaat gezien.
Een reporter van The Guardian is wezen kijken op de locatie en er was geen opslag voor chemische wapens te bekennen:

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/06/the-dead-were-wherever-you-looked-inside-syrian-town-after-chemical-attack#img-3

Het leger van de VS heeft een Syrisch vliegtuig gezien die de bommen heeft afgevuurd.

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:50 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Toen je die opmerking plaatste hadden er al gifgasaanvallen plaatsgevonden. Waarom opperde je toen niet voor hardere aanpak onder Trump? Je bent gewoon een onzekere, ruggegraatloze Trump adept die elke scheet van hem op elke manier dan ook zal rechtvaardigen.

Trump heeft moedwillig risico genomen op verdere escalatie (oorlog in het Middenoosten waar je voorheen zo op tegen was) en mission creep is weer volop aanwezig nu.
Bij de vorige aanval met gas was het lang niet zeker of het waar was en wie er het gas gebruikt had. Het was nu eigenlijk direct duidelijk wie schuld had.
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:51:21 #47
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170064467
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:47 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Ja, dat is dezelfde.
O wacht, die arrestatie is van een paar jaar terug. Mijn fout.

Neemt niet weg dat de jihaddokter niet bepaald een betrouwbare bron is :')
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170064471
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:50 schreef Nintex het volgende:

[..]

Een reporter van The Guardian is wezen kijken op de locatie en er was geen opslag voor chemische wapens te bekennen:

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/06/the-dead-were-wherever-you-looked-inside-syrian-town-after-chemical-attack#img-3

Het leger van de VS heeft een Syrisch vliegtuig gezien die de bommen heeft afgevuurd.
Dat is geen bewijs.
pi_170064479
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:51 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Dat is geen bewijs.
Het ontkracht wel het onzin verhaaltje van de Russen.
pi_170064489
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:50 schreef Nintex het volgende:
Bij de vorige aanval met gas was het lang niet zeker of het waar was en wie er het gas gebruikt had. Het was nu eigenlijk direct duidelijk wie schuld had.
Dat blijkt tot nu nergens uit. Dezelfde beschuldigingen aan het adres van de regering als in 2013.
pi_170064512
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:52 schreef Nintex het volgende:

[..]

Het ontkracht wel het onzin verhaaltje van de Russen.
Nee, dat doet het niet. Het speelt alleen in op de wens van de westerse wereld om even met het vingertje te kunnen wijzen en een poging te doen om in te grijpen.
pi_170064531
Als Trump zo graag de moraalridder uit wil hangen had hij misschien actie moeten ondernemen na die 300(!) doden in dat gefaalde bombardement in Mosul.
pi_170064532
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat blijkt tot nu nergens uit. Dezelfde beschuldigingen aan het adres van de regering als in 2013.
Er is door vliegtuigen gebombardeerd en alleen Syrische en Russische vliegtuigen zijn daar actief.
De kans dat Putin zelf met gifgas gaat strooien is niet zo heel groot. De kans dat Assad met zijn oude troep dat gaat doen wel.
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:55:50 #54
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170064534
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:50 schreef Nintex het volgende:

[..]

Een reporter van The Guardian is wezen kijken op de locatie en er was geen opslag voor chemische wapens te bekennen:

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/06/the-dead-were-wherever-you-looked-inside-syrian-town-after-chemical-attack#img-3

Het leger van de VS heeft een Syrisch vliegtuig gezien die de bommen heeft afgevuurd.

[..]

Bij de vorige aanval met gas was het lang niet zeker of het waar was en wie er het gas gebruikt had. Het was nu eigenlijk direct duidelijk wie schuld had.
Reporter van The Guardian is jihadistenvriendje https://www.theguardian.c(...)-says-injured-doctor
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170064541
quote:
If bombing one country earned US "credibility" with other countries, US should already be at 100% credibility given 16 yrs of non-stop wars.
https://twitter.com/MicahZenko/status/850148758549655553
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:57:32 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170064561
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:55 schreef ElDinosaur het volgende:
Als Trump zo graag de moraalridder uit wil hangen had hij misschien actie moeten ondernemen na die 300(!) doden in dat gefaalde bombardement in Mosul.
Of nadat de Saudi's een vluchtelingenboot compleet de tering in bombardeerden, drie weken terug. Onee, toen zat ie lachend met zo'n terreursjeik in het Witte Huis.

Maar Nintex vindt vast een manier om ook dit recht te lullen. Net als ie vast kan recht lullen dat Trump zich zorgen maakt om vluchtelingen, maar niemand wil opvangen en ze zelfs wil weren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170064568
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:55 schreef Nintex het volgende:
Er is door vliegtuigen gebombardeerd en alleen Syrische en Russische vliegtuigen zijn daar actief.
De kans dat Putin zelf met gifgas gaat strooien is niet zo heel groot. De kans dat Assad met zijn oude troep dat gaat doen wel.
Dat ze daar actief zijn weet iedereen. Net zoals het feit dar rebellen ook beschikking hebben over chemische wapens.
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:58:24 #58
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170064575
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:55 schreef Nintex het volgende:

[..]

Er is door vliegtuigen gebombardeerd en alleen Syrische en Russische vliegtuigen zijn daar actief.
De kans dat Putin zelf met gifgas gaat strooien is niet zo heel groot. De kans dat Assad met zijn oude troep dat gaat doen wel.
Het is maar goed dat jij geen rechter bent, met je 'kans'.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170064590
quote:
BREAKING: Erdogan says US strike in Syria not enough, further steps needed
https://twitter.com/AFP/status/850331781362569216

De megalomane nep-Sultan is ook weer wakker.
pi_170064599
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

https://twitter.com/AFP/status/850331781362569216

De megalomane nep-Sultan is ook weer wakker.
Die ruikt ook weer een achterste om te likken. :') Wanneer zal hij over de koerden gaan beginnen?
  vrijdag 7 april 2017 @ 15:01:16 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170064614
Die slaakt ook alleen maar oorlogstaal uit in de aanloop naar z'n referendum, mafkees.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170064647
quote:
Breaking: Turkish President Erdogan says time has come to take serious and result-oriented steps to protect Syrian people.(Reuters)
https://twitter.com/mustafa__bag/status/850332511934787584
pi_170064667
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:01 schreef Szura het volgende:
Die slaakt ook alleen maar oorlogstaal uit in de aanloop naar z'n referendum, mafkees.
Nah. Erdogan roept al jaren om interventie. Recentelijk was hij daar weer van afgestapt om de banden met Rusland aan te halen en omdat de VS onder Trump initieel tegen militair ingrijpen tegen Assad was.

Maar Erdogan is als een ware opportunist en strategisch minkukel inmiddels weer volledig omgedraaid.
pi_170064740
Trump presenteert later gewoon de rekening bij zijn eerste VN speech

"Boy this is expensive, you owe me, lets see. At least 300 billion for solving the problem in Syria and ... look at all this paper. How much did this cost to print? 10 dollars at least I think? What do you think Mattis... the great MAD DOG everyone, who made this all possible. Here 10 dollars, I think Africa can pay for printing this they're poor after all"
pi_170064784
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:09 schreef Nintex het volgende:
Trump presenteert later gewoon de rekening bij zijn eerste VN speech

"Boy this is expensive, you owe me, lets see. At least 300 billion for solving the problem in Syria and ... look at all this paper. How much did this cost to print? 10 dollars at least I think? What do you think Mattis... the great MAD DOG everyone, who made this all possible. Here 10 dollars, I think Africa can pay for printing this they're poor after all"
Goed, nu weten we ook weer dat we jou niet serieus hoeven te nemen in dit topic.
pi_170064900
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:13 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Goed, nu weten we ook weer dat we jou niet serieus hoeven te nemen in dit topic.
Ik zei het nog, iedereen moet Nintex negeren. Hij is niks waard en spuwt alleen onzin uit. Een echte hersenloze trump fan zonder feiten.
pi_170064915
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

https://twitter.com/AFP/status/850331781362569216

De megalomane nep-Sultan is ook weer wakker.
Was te verwachten, maar mehmet blijft in de hondenhok. Hij mag er alleen uitkomen als USA toestemming geeft.
pi_170065075
Veel van de tomahawks schijnen niet geland te zijn op hangars, vliegtuigen, etc.
Dit was een show of force van USA, niet meer niet minder. Er zal weinig veranderen op de grond.
pi_170065093
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:30 schreef Djibril het volgende:
Veel van de tomahawks schijnen niet geland te zijn op hangars, vliegtuigen, etc.
Dit was een show of force van USA, niet meer niet minder. Er zal weinig veranderen op de grond.
Het was inderdaad meer een geopolitiek statement dan regime change. De machtsverhouding is, zoals ik eerder al uitlegde niets veranderd.

Niet dat de Jihadisten lovers en Putin trolls iets van geopolitiek snappen. :')
  vrijdag 7 april 2017 @ 15:40:16 #70
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170065286
Zo te zien mogen de proxies inderdaad de klappen opvangen:

@Brasco_Aad
Unconfirmed: Syrian + Russian jets appear to have struck 'New Syrian Army' units and US Spec. Ops in Daraa Governorate just now.

@NatDefFor
#RuAF & #SyAF targeted US&ENG backed New Syrian Army in desert of Homs
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170065363
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:55 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Reporter van The Guardian is jihadistenvriendje https://www.theguardian.c(...)-says-injured-doctor
Zat al te kijken, weet dat westerse journo's niet naar hun gematigde vriendjes gaan uit vrees dat de kop eraf vliegt. Toen zag ik de naam Kareem, maar geen foto van hemzelf tussen, fake.

Al die verslaggevers zitten in Damascus anti-Syrie te berichten, maar naar hun vriendjes in Idlib gaan, durven ze niet. Zo moe wordt je ervan, fake news ten top.

[ Bericht 4% gewijzigd door KebabRemovalTeam op 07-04-2017 15:52:19 ]
pi_170066160
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:40 schreef Szura het volgende:
Zo te zien mogen de proxies inderdaad de klappen opvangen:

@Brasco_Aad
Unconfirmed: Syrian + Russian jets appear to have struck 'New Syrian Army' units and US Spec. Ops in Daraa Governorate just now.

@NatDefFor
#RuAF & #SyAF targeted US&ENG backed New Syrian Army in desert of Homs
De eerste wereldoorlog begon ook met een incident. Liep vrij snel uit de hand uiteindelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 april 2017 @ 16:17:55 #73
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170066223
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

De eerste wereldoorlog begon ook met een incident. Liep vrij snel uit de hand uiteindelijk.
Onvergelijkbaar natuurlijk, gezien de vele overlegstructuren die er nu zijn.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170066323
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Onvergelijkbaar natuurlijk, gezien de vele overlegstructuren die er nu zijn.
Onvergelijkbaar mbt de communicatie uiteraard, maar wel vergelijkbaar in de zin dat een klein vonkje ook vandaag een kettingreactie kan veroorzaken. Niemand staat te wachten op een oorlog, maar soms kan je niet om de dynamiek heen dat tot een gewapende conflict leidt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 april 2017 @ 16:47:42 #75
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170066934
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Onvergelijkbaar mbt de communicatie uiteraard, maar wel vergelijkbaar in de zin dat een klein vonkje ook vandaag een kettingreactie kan veroorzaken. Niemand staat te wachten op een oorlog, maar soms kan je niet om de dynamiek heen dat tot een gewapende conflict leidt.
Er zijn er juist die wachten op oorlog. Zoals degenen die fake news de wereld in helpen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170066952
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:55 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Reporter van The Guardian is jihadistenvriendje https://www.theguardian.c(...)-says-injured-doctor
Huh?
Incelfrikandel
  vrijdag 7 april 2017 @ 16:52:31 #77
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170067080
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Onvergelijkbaar mbt de communicatie uiteraard, maar wel vergelijkbaar in de zin dat een klein vonkje ook vandaag een kettingreactie kan veroorzaken. Niemand staat te wachten op een oorlog, maar soms kan je niet om de dynamiek heen dat tot een gewapende conflict leidt.
Dan heb je niet opgelet. Figuren als John McCain slaan triomfantelijk op de wardrums en tonen geen terughoudendheid in hun commentaar. En jihadisten staan te juichen bij deze ontwikkelingen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 16:53:38 #78
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170067123
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Huh?
Kijk maar eens. Overal gezielepiet over die arme bewoners van Aleppo. Terwijl dat de jihadisten en hun familie / aanhang waren. Afdeling fake news / propaganda
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170067165
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:53 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Kijk maar eens. Overal gezielepiet over die arme bewoners van Aleppo. Terwijl dat de jihadisten en hun familie / aanhang waren. Afdeling fake news / propaganda
Ik zie hem niet meer dan een lokale doctor en een VN-officier quoten. Als een quote je al pro-rebellen maakt ben ik kennelijk een ba'athist :D

Even los daarvan; de relevantie?
Incelfrikandel
  vrijdag 7 april 2017 @ 16:57:22 #80
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170067210
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:55 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik zie hem niet meer dan een lokale doctor en een VN-officier quoten. Als een quote je al pro-rebellen maakt ben ik kennelijk een ba'athist :D

Even los daarvan; de relevantie?
Dat is blijkbaar een van de geloofwaardige verslaggevers ter plekke. Die het hele theater meespeelt uiteraard.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170067260
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:57 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Dat is blijkbaar een van de geloofwaardige verslaggevers ter plekke. Die het hele theater meespeelt uiteraard.
Klinkt heel theatraal ja een lokale dokter citeren.
Incelfrikandel
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:00:23 #82
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170067292
Je moet toch in ieder geval erkennen dat dat een van de dubieuze factoren is in dit verhaal.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170067307
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:00 schreef Szura het volgende:
Je moet toch in ieder geval erkennen dat dat een van de dubieuze factoren is in dit verhaal.
Wat?
Incelfrikandel
pi_170067369
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Klinkt heel theatraal ja een lokale dokter citeren.
Is dat dezelfde dokter die journalisten kidnapt?
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:03:10 #85
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170067372
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:00 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Wat?
Die dokter en z'n achtergrond.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170067406
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:03 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Is dat dezelfde dokter die journalisten kidnapt?
nee
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:03 schreef Szura het volgende:

[..]

Die dokter en z'n achtergrond.
Wat is er met z'n achtergrond?
Incelfrikandel
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:06:17 #87
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170067443
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

nee

[..]

Wat is er met z'n achtergrond?
Die man van rechtszaak rond kidnappen Oerlemans en Cantlie
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:07:18 #88
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170067471
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Klinkt heel theatraal ja een lokale dokter citeren.
Dokter die in het jihadistenschuitje zit.

Vast werkzaam in dat ziekenhuis wat al 10x helemaal platgebombardeerd is :')
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170067513
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:40 schreef Nintex het volgende:
De Russen gooiden hun eigen glazen in toen ze beweerden dat de gas aanval een false flag was, zoals de MH17, nadat ze eerst riepen dat het niet gebeurd was en vervolgens met een verhaaltje kwamen dat er een bom zou zijn gevallen op een opslag.
[ afbeelding ]

Het is te vergelijken met toen Kerry faalde om de rebellen op 1 lijn te krijgen. Het gevolg was dat de rebellen werden platgewalst door de Russen, omdat ze zich niet aan het cease fire hielden.

De deal van de Amerikanen en Russen is:

- VS: verantwoordelijk om rebellen onder controle te houden
- Rusland: verantwoordelijk om Iraanse milities en het Assad regime in toom te houden

Faalt een van de twee dan zijn er consequenties. Het is vrij simpel allemaal.
Ja, want de rebellen zijn echt onder controle gehouden... :') _O-
pi_170067561
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Die man van rechtszaak rond kidnappen Oerlemans en Cantlie
Is dat de dokter die hij quote ja? Hoe komt hij in oost-Aleppo terecht dan?

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:07 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Dokter die in het jihadistenschuitje zit.

Vast werkzaam in dat ziekenhuis wat al 10x helemaal platgebombardeerd is :')
Je maakt wel een hoop aannames zonder onderbouwing.
Incelfrikandel
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:13:56 #91
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170067634
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:11 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Is dat de dokter die hij quote ja? Hoe komt hij in oost-Aleppo terecht dan?

[..]

Je maakt wel een hoop aannames zonder onderbouwing.
Oh excuus ik zie dat ik te vlug lees en we langs elkaar heen posten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170067639
Anyway Kareem Shaheen is dus in dat dorp geweest, heeft daar goed rondgelopen en foto's gemaakt en geen chemisch warenhuis aangetroffen. Wel een raket midden op de weg. Dat nog bovenop het feit dat binaire componenten niet zomaar in sarin veranderen als je er een bom op gooit. Lijkt me wel genoeg om geen fuck te geloven van de versie die de Russen en Syrirs uitkramen. En nee dat betekent niet dat ik blind achter de versie van de rebellen aanhobbel.

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:13 schreef Szura het volgende:

Oh excuus ik zie dat ik te vlug lees en we langs elkaar heen posten.
Ah vandaar dat we elkaar niet begrepen.
Incelfrikandel
pi_170068320
Men dronk een glas, deed een plas en alles bleef zoals het was.

De grote verliezer is China. In Syri zal er niks veranderen.
  vrijdag 7 april 2017 @ 17:47:15 #94
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170068403
Nu in de Veiligheidsraad:

#Bolivia express its concern about #UnitedStates air strikes on #Syria while resolution on CW were debated.

#Bolivia : #US strikes were an unilateral act that threaten international peace and security.

#Bolivia : "Mankind has established laws to prevent attacks."

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170068995
Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 18:14:51 .@washingtonpost Widespread reports of multiple chlorine bombs dropped on areas of East Ghouta outside #Damascus.… https://t.co/kXwsbKegP9 reageer retweet
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:20:56 #96
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170069087
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:17 schreef Ketchupcurry het volgende:
Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 18:14:51 .@washingtonpost Widespread reports of multiple chlorine bombs dropped on areas of East Ghouta outside #Damascus.… https://t.co/kXwsbKegP9 reageer retweet
Ja hoor :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:21:17 #97
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170069096
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:17 schreef Ketchupcurry het volgende:
Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 18:14:51 .@washingtonpost Widespread reports of multiple chlorine bombs dropped on areas of East Ghouta outside #Damascus.… https://t.co/kXwsbKegP9 reageer retweet
:') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:22:09 #98
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170069112
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170069123
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 17:34:39 New chemical attack by chlorine gas on #Harasta and Qaboon eastern #Damascus#Syria reageer retweet
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:23:42 #100
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170069148
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:22 schreef Ketchupcurry het volgende:
AsaadHannaa twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 17:34:39 New chemical attack by chlorine gas on #Harasta and Qaboon eastern #Damascus#Syria reageer retweet
leuke troll is die gast.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170069307
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:44 schreef Nintex het volgende:

[..]

Nee, je hebt een steekje los in je bovenkamer als je het vergassen van kinderen probeert goed te praten.

Trump heeft terecht actie ondernomen op advies van Mattis en in tegenstelling tot wat de NeoCons willen geen grootschalige invasie op touw gezet. Als hij niets had gedaan dan hadden beide(!) kanten in het conflict morgen vrij spel gehad om complete steden te vergassen.

Vergeet niet dat zowel de rebellen als het regime de nodige chemische wapens hebben. Het was nu echter zo klaar als een klontje wie er schuldig was, helemaal toen de Russische desinformatie campagne op volle toeren ging draaien.

Als de Russen hadden gezegd: "Oh dat moet onderzocht worden" had je een hele andere situatie gehad. Ze hebben gegokt, gebluft en verloren. Zo gaat dat.
Het gebruik van gifgas is al meerdere keren gebruikt. Misschien dat jij er ontzettend van onder de indruk was, maar het is echt weinig bijzonder.
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:33:36 #102
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170069330
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:32 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Het gebruik van gifgas is al meerdere keren gebruikt. Misschien dat jij er ontzettend van onder de indruk was, maar het is echt weinig bijzonder.
Nou en? Ieder gebruik van gifgas is totaal idioot, wie het ook doet of met welk doel dan ook.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:36:06 #103
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_170069384
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:37:42 #104
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170069426
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 april 2017 @ 18:43:22 #105
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_170069551
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_170069880
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:20 schreef Djibril het volgende:

[..]

Was te verwachten, maar mehmet blijft in de hondenhok. Hij mag er alleen uitkomen als USA toestemming geeft.
Waarom denk je dat? Erdogan trekt zich volgens mij weinig aan van 'afspraken'.
pi_170070107
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:33 schreef Szura het volgende:

[..]

Nou en? Ieder gebruik van gifgas is totaal idioot, wie het ook doet of met welk doel dan ook.
Het gebeurd. Geen reden voor verontwaardiging. Een 'normale' bombardement zorgt vaak voor meer burgerdoden.
  vrijdag 7 april 2017 @ 22:53:17 #108
365082 IPA35
Patriarch
pi_170076475
Er is is Syri nog nooit gifgas gebruikt, alleen chloride door ISIS.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 7 april 2017 @ 22:57:48 #109
403394 Tamabralski
forum hoppen
pi_170076621
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Anyway Kareem Shaheen is dus in dat dorp geweest, heeft daar goed rondgelopen en foto's gemaakt en geen chemisch warenhuis aangetroffen. Wel een raket midden op de weg. Dat nog bovenop het feit dat binaire componenten niet zomaar in sarin veranderen als je er een bom op gooit. Lijkt me wel genoeg om geen fuck te geloven van de versie die de Russen en Syrirs uitkramen. En nee dat betekent niet dat ik blind achter de versie van de rebellen aanhobbel.

[..]

Ah vandaar dat we elkaar niet begrepen.

Ik kom nog niets tegen wat leidt tot verdenking richting de Syrische regering. Welke klojo heeft zomaar bedacht dat Asad maar achter de gasaanval zit?
pi_170076789
Volgens Fox news leidt deze man Syri's chemische wapens unit:

http://www.foxnews.com/wo(...)al-weapons-unit.html
pi_170077599
Arnold Karskens @arnoldkarskens
‘Ik ben geen expert,’ maar Leo Kwarten weet dat #Assad gifgas heeft gegooid. Zag ie aan explosie. Journalistiek anno 2017, #eenvandaag


:D
pi_170077991
Ah, nu opeens nieuwe rapporten van gifgasaanvallen:

https://twitter.com/KenRoth/status/850434619845509120

Lijkt erop dat de rebellen de komende tijd hier nog een slaatje uit gaan proberen te slaan.

[ Bericht 6% gewijzigd door Stabiel op 07-04-2017 23:52:02 ]
pi_170078045
Vanuit het perspectief van Assad vind ik het gebruik van chemische wapens niet erg logisch nu.
pi_170078551
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:32 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Het gebruik van gifgas is al meerdere keren gebruikt. Misschien dat jij er ontzettend van onder de indruk was, maar het is echt weinig bijzonder.
weinig bijzonder?.

Er is niet voor niets een conventie van Geneve, een OPCW-afspraak die zelfs door Syri is ondertekend. Daaruit blijkt al wel de afkeer van nagenoeg alle naties op deze wereld tegen het gebruik van CW.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170078558
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 22:53 schreef IPA35 het volgende:
Er is is Syri nog nooit gifgas gebruikt, alleen chloride door ISIS.
trol.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170078564
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 22:57 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Ik kom nog niets tegen wat leidt tot verdenking richting de Syrische regering. Welke klojo heeft zomaar bedacht dat Asad maar achter de gasaanval zit?
niets?

trol.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170079255
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 22:57 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Ik kom nog niets tegen wat leidt tot verdenking richting de Syrische regering. Welke klojo heeft zomaar bedacht dat Asad maar achter de gasaanval zit?
Dan zou ik m'n post iets beter lezen.
Incelfrikandel
pi_170079436
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 00:57 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dan zou ik m'n post iets beter lezen.
Ach joh, het is precies zoals ik al aangaf in dat andere topic:
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 00:29 schreef Montagui het volgende:

[..]

Blijft apart, die selectieve anti-VS houding.

Ik ben niet pro-VS, maar ik ben tegen o.a. 'gaslighting'. De waarheid is niet zo simpel. MSM mag je niet geloven, maar van welke media ga je dan wel uit? Je eigen anti VS of anti-RU GUT-feeling? Net zo fout.

Wil je 'een' idee krijgen van wat er werkelijk gaande is dan struin je zelf alle media af en ga je uit van wat daaruit het meest aannemelijk is.

En ik zeg 'aannemelijk', niet wat waar is. Dat laatste is met name in Syri nauwelijks verifieerbaar.

Maar je moet er dan ook niet raar van opkijken dan regeringen reageren in de trant wat voor hen het meest aannemelijk is. Roeien met de riemen die je hebt. Niks is mee.
De anti-VS e/o pro-Poetin e/o pro-Assad lovers heb ik nog geen enkele keer kunnen betrappen op degelijke 'bronnen'. Het blijft bij "ik mag de VS niet dus zijn zij fout'. Uiteraard is de ene bron de andere niet, maar uitgaan van anti-VS gut-feelings is wat mij betreft een minder geloofwaardige fok-poster dan iemand die het internet afstruint naar onafhankelijke bronnen (voor zover die vindbaar zijn).

Pure 'anti' gut-feeling posters zijn wat mij betreft in een dergelijke serieuze situaties dus trollen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170079471
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 16:52 schreef Szura het volgende:

[..]

Dan heb je niet opgelet. Figuren als John McCain slaan triomfantelijk op de wardrums en tonen geen terughoudendheid in hun commentaar. En jihadisten staan te juichen bij deze ontwikkelingen.
Er is een verschil tussen een oorlog starten en escaleren. Deze oorlog speelt 6 jaar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170079615
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:09 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ach joh, het is precies zoals ik al aangaf in dat andere topic:

[..]

De anti-VS e/o pro-Poetin e/o pro-Assad lovers heb ik nog geen enkele keer kunnen betrappen op degelijke 'bronnen'. Het blijft bij "ik mag de VS niet dus zijn zij fout'. Uiteraard is de ene bron de andere niet, maar uitgaan van anti-VS gut-feelings is wat mij betreft een minder geloofwaardige fok-poster dan iemand die het internet afstruint naar onafhankelijke bronnen (voor zover die vindbaar zijn).

Pure 'anti' gut-feeling posters zijn wat mij betreft in een dergelijke serieuze situaties dus trollen.
Gaslighting. Ik wist niet eens dat er een term voor was.

Ik vind het eigenlijk helemaal prima als iemand pro-Assad is oid. Je hebt een andere visie op de wereld, nou boeiend. Moet je zelf weten, kan ik best begrip voor hebben. Dat je echter bronnen en zelfs feiten in twijfel gaat trekken puur omdat het niet in je wereldbeeld past is echter wel ernstig. En dom.
Incelfrikandel
pi_170079645
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Gaslighting. Ik wist niet eens dat er een term voor was.

Ik vind het eigenlijk helemaal prima als iemand pro-Assad is oid. Je hebt een andere visie op de wereld, nou boeiend. Moet je zelf weten, kan ik best begrip voor hebben. Dat je echter bronnen en zelfs feiten in twijfel gaat trekken puur omdat het niet in je wereldbeeld past is echter wel ernstig. En dom.
Ja maar feiten die niet in mijn straatbeeld passen word ik onzeker van, dus is simpelweg ontkenning van de feiten veel prettiger voor mijn ego :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170079722
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Gaslighting. Ik wist niet eens dat er een term voor was.

Ik vind het eigenlijk helemaal prima als iemand pro-Assad is oid. Je hebt een andere visie op de wereld, nou boeiend. Moet je zelf weten, kan ik best begrip voor hebben. Dat je echter bronnen en zelfs feiten in twijfel gaat trekken puur omdat het niet in je wereldbeeld past is echter wel ernstig. En dom.
Same here.
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Gaslighting. Ik wist niet eens dat er een term voor was.

Ik vind het eigenlijk helemaal prima als iemand pro-Assad is oid. Je hebt een andere visie op de wereld, nou boeiend. Moet je zelf weten, kan ik best begrip voor hebben. Dat je echter bronnen en zelfs feiten in twijfel gaat trekken puur omdat het niet in je wereldbeeld past is echter wel ernstig. En dom.
Helemaal eens. Niks mis met fans van Assad e/o Poetin.Het zijn de redenaties die zij (fans van Assad of Poetin of anti-VS) gebruiken (zonder enige verificatie en vanuit dat onderbuik gevoel) waardoor topics op fok vanuit peer pressure grotendeels eenzijdig benaderd wordt.

Check gewoon de media...alle media
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170079758
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 23:49 schreef WammesWaggel het volgende:
Vanuit het perspectief van Assad vind ik het gebruik van chemische wapens niet erg logisch nu.
Je gaat hiermee uit van 2 dingen.

1. Dat Assad absolute controle heeft over zijn militaire apparaat.
2. Dat alle partijen rationeel in deze oorlog rationeel handelen.

Ik geloof dat de SCW ons vaak genoeg heeft laten zien dat het eerste punt vaak genoeg verworpen wordt.
Israel die salafisten steunt tegen seculieren, Turken die bij iedereen slijmen en keihard op hun bek gaan wanneer dat mislukt, de SAA met hun achterlijke offensieven eens in de zoveel tijd (kunt u zich Taqba nog herinneren?), de Amerikanen die de SDF steunen en tegelijk de Turken hen laat bombarderen, de Russen die op kritieke momenten opeens geen luchtsteun meer leveren (de val van Ramouseh, bij het Taqba offensief eveneens). Het is gewoon allemaal 1 grote clusterfuck en rationaliteit is ver te zoeken.
NEE!
pi_170080017
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:46 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Je gaat hiermee uit van 2 dingen.

1. Dat Assad absolute controle heeft over zijn militaire apparaat.
2. Dat alle partijen rationeel in deze oorlog rationeel handelen.

Ik geloof dat de SCW ons vaak genoeg heeft laten zien dat het eerste punt vaak genoeg verworpen wordt.
Israel die salafisten steunt tegen seculieren, Turken die bij iedereen slijmen en keihard op hun bek gaan wanneer dat mislukt, de SAA met hun achterlijke offensieven eens in de zoveel tijd (kunt u zich Taqba nog herinneren?), de Amerikanen die de SDF steunen en tegelijk de Turken hen laat bombarderen, de Russen die op kritieke momenten opeens geen luchtsteun meer leveren (de val van Ramouseh, bij het Taqba offensief eveneens). Het is gewoon allemaal 1 grote clusterfuck en rationaliteit is ver te zoeken.
Je hebt helemaal gelijk.
  zaterdag 8 april 2017 @ 05:31:14 #125
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_170080594
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:42 schreef Montagui het volgende:

[..]

Same here.

[..]

Helemaal eens. Niks mis met fans van Assad e/o Poetin.Het zijn de redenaties die zij (fans van Assad of Poetin of anti-VS) gebruiken (zonder enige verificatie en vanuit dat onderbuik gevoel) waardoor topics op fok vanuit peer pressure grotendeels eenzijdig benaderd wordt.

Check gewoon de media...alle media
En wat zegt die media Helemaal NIETS. Die lullen de Amerikanen achterna. Bij vorige gifgas aanvallen duurde het maanden voordat de "ware" feiten naar buiten kwamen en nu binnen een paar uur heeft de USA al de waarheid gevonden? Ja ja....als je dat gelooft ben je nog dommer dan je laat zien.
En voor de rest zal je zien dat dit na een aantal weken weer vergeten is.
Rusland en Syrie hebben nauwlijks gereageerd want die paar raketjes hebben nauwlijks schade aangebracht en de reguliere regering en de Russen zijn aan de winnende hand.
Dus die gaan gewoon door.
En dat is iets wat de US niet kan hebben.

Dus het wachten is op een volgende gas aanval van welke zijde dan ook......helaas....
pi_170080613
quote:
What we know so far:

• U.S. missiles struck Shayrat’s airfields, aircraft hangar, and fuel tankers
• Destroyed fuel tankers caused several explosions and a large fire that has not been put out yet
• At least 15 fighter jets have been damaged or destroyed
• Six military personnel have been killed, some non-Syrian
• Russians were present at the airbase when it was attacked
https://www.almasdarnews.(...)se-attacked-us-navy/

Dus, 60 raketten, en 6 doden. Volgens mij hebben ze niet zo heel lang geleden 300 mensen vermoord met veel minder raketten. :')
  zaterdag 8 april 2017 @ 05:57:14 #127
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_170080622
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 05:49 schreef Peunage het volgende:

[..]

https://www.almasdarnews.(...)se-attacked-us-navy/

Dus, 60 raketten, en 6 doden. Volgens mij hebben ze niet zo heel lang geleden 300 mensen vermoord met veel minder raketten. :')
15 vliegtuigen is toch behoorlijk hoor.
Daar zal de haatbaard brigade wel blij mee zijn.
pi_170080632
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 05:57 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

15 vliegtuigen is toch behoorlijk hoor.
Daar zal de haatbaard brigade wel blij mee zijn.
15 vliegtuigen beschadigd of vernietigd. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ze allemaal vernietigd zijn, dan is het nog steeds niet echt een gigantisch verlies voor Syrie, vliegtuigen kunnen ze gewoon weer kopen. Maar dat vliegveld is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.
  zaterdag 8 april 2017 @ 06:07:28 #129
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_170080636
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 06:04 schreef Peunage het volgende:

[..]

15 vliegtuigen beschadigd of vernietigd. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ze allemaal vernietigd zijn, dan is het nog steeds niet echt een gigantisch verlies voor Syrie, vliegtuigen kunnen ze gewoon weer kopen. Maar dat vliegveld is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.
Ik denk dat dat vliegveld wel meevalt. Bulldozers erop zetten, packen en je gaat weer verder.
Hangars is kut en veel onderdelen verloren etc.
Maar zoals ik al vertelde, de haatbaarden zijn de US weer enorm dankbaar en kunnen misschien deze situatie uitbuiten om in de aanval te gaan.
  zaterdag 8 april 2017 @ 07:37:01 #130
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170080886
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 06:04 schreef Peunage het volgende:

[..]

15 vliegtuigen beschadigd of vernietigd. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ze allemaal vernietigd zijn, dan is het nog steeds niet echt een gigantisch verlies voor Syrie, vliegtuigen kunnen ze gewoon weer kopen. Maar dat vliegveld is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.
Dat vliegveld is schijnbaar alweer gebruikt. Zag een plaatje met waar de bommen zouden zijn geland en dat was niet op de banen, maar vooral de bunkers en heel toevallig anti-luchtafweer.

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 23:46 schreef Stabiel het volgende:
Ah, nu opeens nieuwe rapporten van gifgasaanvallen:

https://twitter.com/KenRoth/status/850434619845509120

Lijkt erop dat de rebellen de komende tijd hier nog een slaatje uit gaan proberen te slaan.
Dat deze man vanachter z'n bureau gewoon maar weer wat meeroept met de meute op basis van tweets, zonder enige waarheidsvinding, het is te gek voor woorden. Manmanman.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 april 2017 @ 07:46:04 #131
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170080926
Blijft bijzonder dat er zonder enige waarheidsvinding tomahawks worden afgevoerd. Je zult inderdaad zien dat het nu gaat regenen met beelden en raporten van gifgas. Het maakt immers niet uit of het echt is en het maakt niet uit wie de schuldige is, de raketten gaan naar Assad. Wie is de dupe? De syrische burgers, wie profiteren? De jihadisten. Het verzwakken van Assad zal bovendien leiden tot verergering en verlenging van het conflict.
pi_170081231
Ik snap niet waarom dat de Assadisten zo janken nu, dit is juist het ideale scenario geweest.

Dat er wat ging gebeuren werd duidelijk de afgelopen dagen. Dan vallen ze aan met minieme schade (ze vliegen zelfs alweer van die basis) en het heeft 0 effect op de oorlog. De Russen hebben reden om meer materiaal naar Syri te sturen dus dat heeft ook alleen maar een positieve invloed voor de regering.

Het belangrijkste, er wordt nu vanuit gegaan dat er niet weer met chemicalin gekloot gaat worden omdat er vergelding op staat. Mochten er dus weer berichten dat er een gasaanval is geweest dan zal er vast eerst wat huiveriger gereageerd worden om in te grijpen omdat zo'n aanval niet 'logisch' is.

De grote verliezers zijn China en Noord-Korea en imagoschade voor Rusland (wat niet veel boeit verder).

Maar dit is mijn mening :+
pi_170081805
Rusland zal nu wel meer troepen naar ginder sturen.
Ура для россии
pi_170082846
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 01:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Gaslighting. Ik wist niet eens dat er een term voor was.
quote:
Gaslighting is het psychologische geweld dat een narcist zijn prooi aandoet. Een vorm van geestelijke mishandeling, waarbij onjuiste informatie wordt verstrekt met de intentie om het slachtoffer te laten twijfelen aan eigen geheugen, waarneming en verstand.
besef me nu dat een oud leidinggevende van mij hier meester in was :{ :{ :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 april 2017 @ 10:35:39 #136
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170082938
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 10:29 schreef Slayage het volgende:

[..]


[..]

besef me nu dat een oud leidinggevende van mij hier meester in was :{ :{ :{
Poeh, zware tijden in de Albert Heijn in de Grote Marktstraat ;),
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170082962
wat is het nou???

maak een keuze...

Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 19:28:49 .@washingtonpost US Ambassador to the UN @nikkihaley, just now:- The U.S. "took a measured step last night [in #Syria]. We are prepared to do more" reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170083003
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 10:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Poeh, zware tijden in de Albert Heijn in de Grote Marktstraat ;),
jij ook al? :P

was echt niet normaal man dat mens, wat kon zij liegen gek, zoooo overtuigend. ik begon echt te twijfelen aan mezelf... maar ik was niet de enige, mijn hele team had last van dat gedrag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 april 2017 @ 11:33:17 #139
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170083675
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 06:04 schreef Peunage het volgende:

[..]

15 vliegtuigen beschadigd of vernietigd. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ze allemaal vernietigd zijn, dan is het nog steeds niet echt een gigantisch verlies voor Syrie, vliegtuigen kunnen ze gewoon weer kopen. Maar dat vliegveld is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.
Misschien dat er diverse ex-sovjetstaten nog Mig21s in de mottenballen hebben staan, die voor een prikkie te koop staan.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170083689
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170083696
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 11:33 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Misschien dat er diverse ex-sovjetstaten nog Mig21s in de mottenballen hebben staan, die voor een prikkie te koop staan.
alsof assad ook maar een cent uitgeeft voor alle steun :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170083710
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170083816
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 11:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

alsof assad ook maar een cent uitgeeft voor alle steun :P
Die lapt gewoon in organen van Syrirs :9
pi_170084105
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 00:17 schreef Montagui het volgende:

[..]

weinig bijzonder?.

Er is niet voor niets een conventie van Geneve, een OPCW-afspraak die zelfs door Syri is ondertekend. Daaruit blijkt al wel de afkeer van nagenoeg alle naties op deze wereld tegen het gebruik van CW.
Tja, net zoals fosforbommen. Toch is het geen geheim dat Isral daar gebruik van maakt.

Maja, wij houden van deze enige 'beschaving' in het Midden-Oosten. _O-
pi_170084189
quote:
7s.gif Op zaterdag 8 april 2017 11:48 schreef WammesWaggel het volgende:

Die lapt gewoon in organen van Syrirs :9
achja als het regime maar overleeft :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170084347
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 10:37 schreef Slayage het volgende:
wat is het nou???

maak een keuze...

Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 19:28:49 .@washingtonpost US Ambassador to the UN @nikkihaley, just now:- The U.S. "took a measured step last night [in #Syria]. We are prepared to do more" reageer retweet
kan ook gewoon een manier van die Haley zijn om wat meer druk op haar eigen regering te gooien
pi_170084481
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:28 schreef no1uknow het volgende:

[..]

kan ook gewoon een manier van die Haley zijn om wat meer druk op haar eigen regering te gooien
weet ik niet.

het ziet er vooralsnog naar uit dat trump evenals obama niet een stappenplan heeft mbt syrie. eerst leek het erop dat ze pro putin, assad zouden zijn met hun uitlatingen en nu zitten ze met bommen te gooien en komen er hele andere geluiden.

syrie is een duivels ingewikkelde casus, geen keuzes maken zorgt ervoor dat het probleem door blijft etteren en de fall out door blijft gaan.

maak de keuze om de pro putin/assad/iran lijn te volgen met alle gevolgen van dien.

of

maak de keuze om tegen deze alliantie te gaan met een alternatieve benadering, wat dat ook moge zijn met alle gevolgen van dien.

maar blijf niet hangen in besluiteloosheid zoals we 6 jaar van obama hebben gezien.

own die shit...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 april 2017 @ 12:47:09 #148
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170084535
Zou Rusland nieuwe vliegtuigen geven (van die oude roestende soviet vliegtuigen) ter vervanging?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170084541
Trump laat zich in deze leiden door Mattis. Die heeft met hetzelfde bijltje gehakt in Fallujah toen het uitzichtloos leek.
pi_170084601
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:47 schreef Zahreddine het volgende:
Zou Rusland nieuwe vliegtuigen geven (van die oude roestende soviet vliegtuigen) ter vervanging?
waarom niet?

inzet wordt steeds verhoogt. zelfs hezz rijdt tegenwoordig met de de t90. moet je wel de piloten training ook bij leveren uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170084606
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:47 schreef Nintex het volgende:
Trump laat zich in deze leiden door Mattis. Die heeft met hetzelfde bijltje gehakt in Fallujah toen het uitzichtloos leek.
wat was zijn functie in die periode dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 april 2017 @ 12:55:59 #152
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170084649
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom niet?

inzet wordt steeds verhoogt. zelfs hezz rijdt tegenwoordig met de de t90. moet je wel de piloten training ook bij leveren uiteraard.
Syrische piloten hebben geen training meer nodig voor die oude roestbakken. Die hebben al duizenden uren gevlogen dus die hebben ervaring zat
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170084654
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:55 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Syrische piloten hebben geen training meer nodig voor die oude roestbakken. Die hebben al duizenden uren gevlogen dus die hebben ervaring zat
kan je zomaar in een nieuwe bak stappen zonder training?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170084680
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat was zijn functie in die periode dan?
quote:
And with good reason: Mattis is one of the most gifted warfighters of his generation, a highly decorated officer who has led troops in every major U.S. military campaign conducted since the new millennium began. That includes the occupation of Afghanistan, where he was the first marine ever to command a Naval Task Force in combat, and the invasion of Iraq, where he led the 1st Marine Division and then went on to command in both battles of Fallujah.
pi_170084683
De vorige aanval met chemische wapens was volgens Seymour Hersh het werk van rebellen met Turkse hulp, heeft Hakan Fidan een alibi voor de laatste week?
  zaterdag 8 april 2017 @ 13:00:05 #156
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170084694
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

kan je zomaar in een nieuwe bak stappen zonder training?
als het om dezelfde soort vliegtuigen gaat dan lijkt mij dat niet nodig, tenzij rusland opeens Su-34 vliegtuigen gaat geven ofzo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 april 2017 @ 13:04:12 #157
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170084738
komt deze klapmongool zich ook eens moeien

http://www.hln.be/hln/nl/(...)Syrie.dhtml?show=art
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 april 2017 @ 13:06:16 #158
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170084763
Saudi-Arabi moet helemaal z'n muil houden :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 april 2017 @ 13:07:21 #159
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170084776
Wanneer gaat Trump luchtmachtbasissen van de Saudis bombarderen?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170084783
De Syrirs kunnen zich vast vestigen in de nieuwe Saoedische stad.
pi_170084813
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 13:04 schreef Zahreddine het volgende:
komt deze klapmongool zich ook eens moeien

http://www.hln.be/hln/nl/(...)Syrie.dhtml?show=art
iran een hak zetten via syrie ja toch.

het speelveld zal door de opstelling van trump bepaald worden, vooralsnog is dat niet helemaal helder, geldt ook voor de turken, die gaan echt wel weer een U turn van je welste maken als trump zich toch wel openlijk anti regime gaat opstellen, omdat ook zij zich bedreigd beginnen te voelen doordat na irak nu ook syrie steeds meer onder iraanse invloedssfeer komt. geldt uiteraard ook voor israel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 april 2017 @ 13:53:49 #163
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170085395
Eens zien of dit net zoveel aandacht krijgt:

@Raqqa_SL
#SYRIA #ISIS #YPG

More than 13 civilians got killed after an airstrike on a coffee shop in Henidah town western countryside of #Raqqa

@leithfadel
Breaking: US airstrike kills 20+ civilians in west Raqqa. Many children among the dead.

@haaretzcom
At least 15 killed, including children, in suspected U.S.-led airstrike near #Raqqa, Syrian observatory says #Syria

http://www.haaretz.com/mi(...)239367E47E0BA7DA049E
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170085462
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 13:53 schreef Szura het volgende:
Eens zien of dit net zoveel aandacht krijgt:

niks nieuws :P

vraag me af of die dingen actief waren, if so, zijn die pantsirs weinig waard...

fuadhud twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 13:46:58 Russian Pantsir-S1 surface-to-air missile system destroyed by US Tomahawks in Shayrat airbase.Upside down. https://t.co/qsMVbzBnPw reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170085531
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 13:53 schreef Szura het volgende:
Eens zien of dit net zoveel aandacht krijgt:

@Raqqa_SL
#SYRIA #ISIS #YPG

More than 13 civilians got killed after an airstrike on a coffee shop in Henidah town western countryside of #Raqqa

@leithfadel
Breaking: US airstrike kills 20+ civilians in west Raqqa. Many children among the dead.

@haaretzcom
At least 15 killed, including children, in suspected U.S.-led airstrike near #Raqqa, Syrian observatory says #Syria

http://www.haaretz.com/mi(...)239367E47E0BA7DA049E
? Wat is hier erg aan?
  zaterdag 8 april 2017 @ 14:10:23 #166
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170085620
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 14:04 schreef kurk_droog het volgende:

[..]

? Wat is hier erg aan?
:')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 april 2017 @ 16:30:15 #167
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170087047
quote:
Ons land schort alle luchtoperaties in Syri op

08-04-17, 15.59u

"Alle luchtactiviteiten in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat zijn tot nader order opgeschort", meldt een woordvoerder van het ministerie van Defensie aan Belga. Hoelang die maatregel van kracht blijft, is niet geweten. Belgi heeft die beslissing echter niet alleen genomen, want ook andere lidstaten die gevechtsvliegtuigen het Syrische luchtruim insturen en bolwerken van IS bombarderen, zetten hun activiteiten stop. Belgi zal wel nog boven Irak vliegen.

De beslissing komt er twee dagen nadat de Verenigde Staten een Syrische luchtmachtbasis hebben gebombardeerd. Rusland veroordeelde die aanval en kondigde vrijdag aan dat het zijn luchtruimakkoord met Washington intrekt. Met die overeenkomst uit 2015 wilden beide grootmachten voorkomen dat ze elkaar zouden hinderen tijdens Syrische luchtaanvallen tegen IS.

"President Poetin beschouwt de Amerikaanse aanvallen tegen Syri als een agressie tegen een soeverein land die - onder valse voorwendselen - het internationaal recht schendt", liet Russisch woordvoerder Dmitry Peskov vrijdag optekenen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 april 2017 @ 16:44:46 #168
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170087259
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 06:04 schreef Peunage het volgende:

[..]

15 vliegtuigen beschadigd of vernietigd. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat ze allemaal vernietigd zijn, dan is het nog steeds niet echt een gigantisch verlies voor Syrie, vliegtuigen kunnen ze gewoon weer kopen. Maar dat vliegveld is waarschijnlijk niet meer bruikbaar.
Schade is zeer beperkt gebleven meer dan 30 tomahawks misten doel of zijn eerder neergestort. Basis is gewoon alweer in gebruik. Paar vliegtuigen minder en wat spare parts. Wordt morgen weer aangevuld, business as usual. Probleem is wel dat de door de jihadisten en rebellen uitgevoerde gifgasaanvallen (vaak in opdracht van de amerikanen) steeds als aanleiding worden gebruikt om de Syrische overheid stelselmatig zwart te maken. Je zult na deze beschieting zien dat er ineens veel meer gasaanvallen komen, de Jihadisten/rebellen weten toch wel wie de schuld krijgt en de amerikanen schieten nu ook nog zonder enig bewijs of onderzoek raketten op je vijand af.. win win situatie dus.
pi_170087973
Conflicts twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:24:42 SYRIA: Iraqi Shiite cleric Sadr urges Assad to step down - @FRANCE24 https://t.co/Vk5ljirEiY https://t.co/sWyS4HbeKh reageer retweet
pi_170088037
Conflicts twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:30:24 PHOTO: Regime/Russia launch white phosphorus attack on #Idlib today - @CodeAud https://t.co/E6JCE7f5HE reageer retweet


Is dat geen oorlogsmisdaad?
pi_170088058
quote:
7s.gif Op zaterdag 8 april 2017 17:36 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:30:24 PHOTO: Regime/Russia launch white phosphorus attack on #Idlib today - @CodeAud https://t.co/E6JCE7f5HE reageer retweet
[ afbeelding ]

Is dat geen oorlogsmisdaad?
Niets mis mee, moet gewoon kunnen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  zaterdag 8 april 2017 @ 18:11:52 #172
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170088557
quote:
7s.gif Op zaterdag 8 april 2017 17:36 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:30:24 PHOTO: Regime/Russia launch white phosphorus attack on #Idlib today - @CodeAud https://t.co/E6JCE7f5HE reageer retweet
[ afbeelding ]

Is dat geen oorlogsmisdaad?
Niet als Isral het doet.
pi_170088741
Geen probleem mee noodzakelijk.
  zaterdag 8 april 2017 @ 18:27:53 #174
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170088830
Egyptenaren zijn verstandige lui _O_

http://english.ahram.org.eg/News/262542.aspx
pi_170090093
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:58 schreef Nintex het volgende:

[..]


[..]

Amerikaanse propaganda. Hij en zijn mede generaals zijn compleet outmaneuvered door generaal Qasem Soleimani in Irak.
pi_170091638
WithinSyriaBlog twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:28:29 According to many information regarding the SAA and Russian Army moves now A second strike by the US is highly expected reageer retweet
  zaterdag 8 april 2017 @ 21:53:39 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170093991
@realDonaldTrump
The reason you don't generally hit runways is that they are easy and inexpensive to quickly fix (fill in and top)!

Hahaha. Wat een idioot is het ook.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170095455
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 21:53 schreef Szura het volgende:
@realDonaldTrump
The reason you don't generally hit runways is that they are easy and inexpensive to quickly fix (fill in and top)!

Hahaha. Wat een idioot is het ook.
Ook idioten hebben soms gelijk.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170095796
Dood door bommen is ok en dood door gas is een misdaad.
pi_170097327
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 21:53 schreef Szura het volgende:
@realDonaldTrump
The reason you don't generally hit runways is that they are easy and inexpensive to quickly fix (fill in and top)!

Hahaha. Wat een idioot is het ook.
Zelfs Presidenten en diplomaten denken tegenwoordig als een stel simpele bouwvakkers.

Wat een trieste wereld leven we in.
  zondag 9 april 2017 @ 00:32:05 #182
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170097348
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 00:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Een terrorism-only approach is het beste wat de wereld kan overkomen.
dan zou assad aardig wat backers verliezen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170097388
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 00:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan zou assad aardig wat backers verliezen ;)
Mooi toch?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 9 april 2017 @ 00:37:27 #185
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170097424
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 00:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan zou assad aardig wat backers verliezen ;)
Erdogan net zo goed.

Overigens is Assad meer een dictator.
pi_170097749
L0gg0l twitterde op zondag 09-04-2017 om 00:59:33 Chatter that there could be another U.S strike in Syria in the coming hours reageer retweet
  zondag 9 april 2017 @ 01:05:31 #187
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170097808
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 01:00 schreef Infection het volgende:
L0gg0l twitterde op zondag 09-04-2017 om 00:59:33 Chatter that there could be another U.S strike in Syria in the coming hours reageer retweet
Trump :r
Erdolf :r
pi_170098227
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 09-04-2017 om 01:46:24 so far I can only confirm that #US armored force have massed near Al Mfaraq on the #Syria n boarders reageer retweet
Er borrelt wat
pi_170098293
MuradGazdiev twitterde op zondag 09-04-2017 om 01:54:58 Multiple sources alleging that a US armoured column has entered #Syria from #Jordan. ~20 tanks and artillery pieces. https://t.co/UmEfXzKmXC reageer retweet
  zondag 9 april 2017 @ 01:58:10 #190
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170098300
Hij kan zomaar vallen...
Al-Sadr wil Assad nu ook zien opstappen, daar gaat wat subsidie uit Iran gekort worden.
pi_170098356
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 09-04-2017 om 02:12:24 locals in Al Mufaraq on the #Syria #Jordan boarders are hearing fighter jets over Jordan and Syrian skies reageer retweet


[ Bericht 50% gewijzigd door Infection op 09-04-2017 02:15:13 ]
pi_170099116
En weer een U turn van held Donald Trump. Die man verdient een lintje. En wat balen de fanboys die stonden te juichen dat hij de verkiezingen won zeg....krokodillentranen.

Syri zonder Assad nu een prioriteit voor de US

http://www.haaretz.com/us-news/1.782402

:D
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 9 april 2017 @ 08:48:52 #193
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170099864
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 02:04 schreef Infection het volgende:
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 09-04-2017 om 02:12:24 locals in Al Mufaraq on the #Syria #Jordan boarders are hearing fighter jets over Jordan and Syrian skies reageer retweet
Ze zijn binnengevallen met 20 tanks en Amerikaanse en Jordaanse legereenheden. IS had een verrassingsaanval uitgevoerd en de NSA (New Syrian Army) omsingeld. Het was een ontzetting.

https://mobile.almasdarne(...)ls-surrounded-isis/#
  zondag 9 april 2017 @ 09:05:57 #194
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_170100136
quote:
7s.gif Op zaterdag 8 april 2017 17:36 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 08-04-2017 om 17:30:24 PHOTO: Regime/Russia launch white phosphorus attack on #Idlib today - @CodeAud https://t.co/E6JCE7f5HE reageer retweet
[ afbeelding ]

Is dat geen oorlogsmisdaad?
Hangt er vanaf wie het doet.

Het is wel een gruwelijk wapen. Die fosfor nestelt zich in het vlees en verbrandt mensen heel langzaam. Je staat gewoon 15 minuten te fikken als je pech hebt!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 9 april 2017 @ 10:40:19 #195
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170101712
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 07:59 schreef Aloulu het volgende:
En weer een U turn van held Donald Trump. Die man verdient een lintje. En wat balen de fanboys die stonden te juichen dat hij de verkiezingen won zeg....krokodillentranen.

Syri zonder Assad nu een prioriteit voor de US

http://www.haaretz.com/us-news/1.782402

:D
quote:
Defeating Islamic State, pushing Iranian influence out of Syria, and the ouster of Syrian President Bashar
En toen hadden de Koerden opeens een eigen staat met een grens aan Jordani :D
pi_170103408
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 07:59 schreef Aloulu het volgende:
En weer een U turn van held Donald Trump. Die man verdient een lintje. En wat balen de fanboys die stonden te juichen dat hij de verkiezingen won zeg....krokodillentranen.

Syri zonder Assad nu een prioriteit voor de US

http://www.haaretz.com/us-news/1.782402

:D
Wanneer Assad valt is iedereen hier gelukkig, hoor. Waarom? omdat dat inhoud dat er weer een fris, nieuw conflict komt in Syri. Die waarschijnlijk nog gruwelijker is.

Topics ! :P ^O^ :')
pi_170103921
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 12:16 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Wanneer Assad valt is iedereen hier gelukkig, hoor. Waarom? omdat dat inhoud dat er weer een fris, nieuw conflict komt in Syri. Die waarschijnlijk nog gruwelijker is.

Topics ! :P ^O^ :')
Nee joh als Assad vertrokken is worden overal bloemperkjes aangelegd, de straten geveegd en de huizen voorzien van een likje verf. De VS gaat orde en rust brengen! Long live neoconservatism!
pi_170104118
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 07:59 schreef Aloulu het volgende:
En weer een U turn van held Donald Trump. Die man verdient een lintje. En wat balen de fanboys die stonden te juichen dat hij de verkiezingen won zeg....krokodillentranen.

Syri zonder Assad nu een prioriteit voor de US

http://www.haaretz.com/us-news/1.782402

:D
:') :') :')

en morgen is assad best okay
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 9 april 2017 @ 13:06:32 #200
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170104183
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 12:52 schreef Warsaw het volgende:

[..]

Nee joh als Assad vertrokken is worden overal bloemperkjes aangelegd, de straten geveegd en de huizen voorzien van een likje verf. De VS gaat orde en rust brengen! Long live neoconservatism!
Ja dat is wel een tikje naef van de Amerikanen, zij willen niet inzien dat islamieten opzich gewoon hopeloos zijn.

Inside every haji there is an American waiting to get out :')
pi_170104207
After Syria Chemical Attack, Israeli-Arab Journalist Asks Arab Leaders: Where Are You, Traitors?
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.782026
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 9 april 2017 @ 13:11:53 #202
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170104257
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 13:08 schreef Slayage het volgende:
After Syria Chemical Attack, Israeli-Arab Journalist Asks Arab Leaders: Where Are You, Traitors?
read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.782026
Waar zijn de Marokkanen met hun protesten op de Dam? Of is dat alleen een hobby als er een pallie van de trap valt? :')
pi_170104704
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 13:11 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Waar zijn de Marokkanen met hun protesten op de Dam? Of is dat alleen een hobby als er een pallie van de trap valt? :')
dat is de hypocriete "in group" (de groep waar jij je mee associeert), "out group" (een groep waar jij je niet mee associeert) mentaliteit, waar mensen allemaal last van hebben.

zo zullen de daden van iemand van de "out group" (israel), (zwaarder) veroordeeld worden, wanneer ze daden plegen tegen de "in group" (palestijnen), dan de daden van iemand van de "in group" (arabieren/assad) tegen de "in group" (arabieren/burgers syrie).

in deze voorbeeld dus zouden de mocros het minder erg vinden wanneer assad (arabier/in group), zijn eigen volk vergast (arabier/in group), dan wanneer israel (outgroup), syriers (ingroup) zouden vergassen.

het is dus een gevalletje situationele perceptie (in group / out group), wat ervoor zorgt dat mensen zich anders gedragen terwijl de daden feitelijk hetzelfde zijn.

mbt het crisis conflict zullen mensen die empathie hebben met de rebellen eerder/harder de wandaden van het regime veroordelen, dan de wandaden gedaan door rebellen en zullen mensen die empathie hebben met het regime dus de wandaden van de rebellen eerder/harder veroordelen, dan de wandaden van het regime.

hier in nederland zullen tatas het bv erger vinden wanneer een tata wordt lastiggevallen door een mocro dan wannneer een tata wordt lastiggevallen door een tata en andersom.

in group / out group, mijn team / jouw team, othering, hoe je het ook wilt noemen.

het probleem ligt in de aard/psychologie van de mens die eigenlijk nog steeds een tribale mindset heeft, terwijl we veronderstellen dat we oh zo verlicht zijn :')

abc emotie model is ook prettige schema om kennis van te hebben, het zijn niet de feiten die je gedrag bepalen, maar je gedachten/interpretaties over de feiten. http://www.leren.nl/cursu(...)iviteit/ret/abc.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170104765
goed nieuws voor het regime ;)

Jacm212 twitterde op zondag 09-04-2017 om 12:42:38 One of the wells burning around Hayan in E Homs just put out yesterday, via DamascusNow. #Syria https://t.co/kNtdQ55YIX reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 9 april 2017 @ 15:17:31 #205
395435 OuwePers
Probeert vroom te zijn
pi_170106771
pi_170106981
spectatorindex twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:25:44 BREAKING: US ambassador to the UN says US priorities in Syria are to 'get Assad out', 'defeat ISIS' and 'get Iranian influence out' reageer retweet
Conflicts twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:26:29 SYRIA: Russia & Iran say US strike on Syria cross "red lines", will respond with force against any future breacheshttps://t.co/lEYlyxPjlx reageer retweet
  zondag 9 april 2017 @ 15:28:59 #207
117098 Hathor
Effe niet
pi_170107027
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 15:26 schreef Infection het volgende:
spectatorindex twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:25:44 BREAKING: US ambassador to the UN says US priorities in Syria are to 'get Assad out', 'defeat ISIS' and 'get Iranian influence out' reageer retweet
Conflicts twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:26:29 SYRIA: Russia & Iran say US strike on Syria cross "red lines", will respond with force against any future breacheshttps://t.co/lEYlyxPjlx reageer retweet
De poep gaat tegen de ventilator vliegen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170107148
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 15:28 schreef Hathor het volgende:

[..]

De poep gaat tegen de ventilator vliegen.
Dankzij de bemoeienis van de VS.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zondag 9 april 2017 @ 15:36:23 #209
117098 Hathor
Effe niet
pi_170107166
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 15:35 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Dankzij de bemoeienis van de VS.
De VS zijn niet tevreden voordat het hele midden oosten in brand staat, zo lijkt het althans.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170107191
RT_America twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:36:22 BREAKING: #Trump considering sanctions against Russia & Iran over #Syria – US envoy to UN https://t.co/4rR5sHcBwr https://t.co/jwhbdoE9rY reageer retweet
pi_170107503
Hij zal wel boos zijn dat zijn 60 tomahawks niks uitgehaald hebben.
pi_170108176
Bekende onderzoeksjournalist Robert Parry:

Where Was CIA’s Pompeo on Syria?

quote:
There is a dark mystery behind the White House-released photo showing President Trump and more than a dozen advisers meeting at his estate in Mar-a-Lago after his decision to strike Syria with Tomahawk missiles: Where are CIA Director Mike Pompeo and other top intelligence officials?

Before the photo was released on Friday, a source told me that Pompeo had personally briefed Trump on April 6 about the CIA’s belief that Syrian President Bashar al-Assad was likely not responsible for the lethal poison-gas incident in northern Syria two days earlier — and thus Pompeo was excluded from the larger meeting as Trump reached a contrary decision.
https://consortiumnews.co(...)ias-pompeo-on-syria/
  zondag 9 april 2017 @ 16:37:16 #213
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170108774
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 15:37 schreef Infection het volgende:
RT_America twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:36:22 BREAKING: #Trump considering sanctions against Russia & Iran over #Syria – US envoy to UN https://t.co/4rR5sHcBwr https://t.co/jwhbdoE9rY reageer retweet
Absurd beleid van de vs, de enigen die echt werken asn stabiliteit en vrede zijn juist Rusland en Iran, door samen met de Syrische overheid de terroristen te lijf te gaan. De VS wil blijkbaar alleen maar chaos en de soenietische terroristen vriendjes Pleasen, jammer dat wij als europa hier weer blind in meegaan.
pi_170110616
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 16:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Absurd beleid van de vs, de enigen die echt werken asn stabiliteit en vrede zijn juist Rusland en Iran, door samen met de Syrische overheid de terroristen te lijf te gaan. De VS wil blijkbaar alleen maar chaos en de soenietische terroristen vriendjes Pleasen, jammer dat wij als europa hier weer blind in meegaan.
Vraag eens aan de Irakezen waar de sunni terroristen vandaan kwamen in 2005-2010? Irak heeft meerdere malen Syri beschuldigd van het huishouden van terroristen en ze naar Irak te sturen. Syri vecht een dag tegen terroristen en een andere dag zijn ze met de terroristen.
  zondag 9 april 2017 @ 18:41:33 #215
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170111513
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 16:18 schreef Stabiel het volgende:
Bekende onderzoeksjournalist Robert Parry:

Where Was CIA’s Pompeo on Syria?

[..]

https://consortiumnews.co(...)ias-pompeo-on-syria/
Die richt zich wellicht op NK.
  zondag 9 april 2017 @ 18:43:50 #216
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_170111558
Say what?
pi_170114830
Dat heroveren van Hama schiet niet echt op h? Hoe kan dat?
  zondag 9 april 2017 @ 20:48:31 #218
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170114873
De grote tegenaanval is nog niet gestart. Afgelopen dagen zijn weer konvooien gearriveerd om die terroristen terug te dringen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170115218
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 12:52 schreef Warsaw het volgende:

[..]

Nee joh als Assad vertrokken is worden overal bloemperkjes aangelegd, de straten geveegd en de huizen voorzien van een likje verf. De VS gaat orde en rust brengen! Long live neoconservatism!
_O-
pi_170120876
quote:
The Syrian regime Shifts warplanes from #Homs to #Lattakia and #Damascus

US missile strikes on Shayrat airfield have overshadowed the behavior of the Syrian regime, which over the past two days has moved many of its warplanes from central Syria to Damascus and Lattakia.

According to ElDorar’s correspondent, Su22 and Su24 planes, estimated at least seven planes, were transported Sunday from the Al-Tayfour and Al-Sine airfields in Homs to Humaimim of Lattakia and Damascus International Airport. At least two Su warpalnes were flown on Saturday.

Military sources speculated that the transfer was due to fear 0f new US attaks; as each of Humaimim and Damascus international airports are considered supported by sophisticated Russian defense.

The two warships of the US Navy targeted the airfields (Shayarat) of the Syrian regime on the backdrop of the last targeting of the city of Khan Sheikoun several days ago with chemical weapons.

eldorar.com
Vliegtuigen verplaatst naar vliegvelden in Damascus en Lattakia. De grote vraag; gaan Assad en de Russen Trump uitdagen door vliegtuigen die vanaf daar opstijgen rebellengebied te bombarderen met gas zoals afgelopen week? En heeft Trump met dit scenario rekening gehouden?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_170120906
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 01:58 schreef WammesWaggel het volgende:
Hij kan zomaar vallen...
Al-Sadr wil Assad nu ook zien opstappen, daar gaat wat subsidie uit Iran gekort worden.
Sadr is ook kritisch op Iran dus daar zou ik niet op rekenen.
pi_170120934
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 15:26 schreef Infection het volgende:
spectatorindex twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:25:44 BREAKING: US ambassador to the UN says US priorities in Syria are to 'get Assad out', 'defeat ISIS' and 'get Iranian influence out' reageer retweet
Conflicts twitterde op zondag 09-04-2017 om 15:26:29 SYRIA: Russia & Iran say US strike on Syria cross "red lines", will respond with force against any future breacheshttps://t.co/lEYlyxPjlx reageer retweet
Grappig want vandaag zei Tillerson dat Assad verwijderen geen prioriteit heeft _O- Wat is dit nou _O-
pi_170120937
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 15:50 schreef Peunage het volgende:
Hij zal wel boos zijn dat zijn 60 tomahawks niks uitgehaald hebben.
Daarom zal hij 60 extra schieten die weer niets uit gaan halen :D

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2017 00:39:01 ]
pi_170124288
if true _O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 10-04-2017 om 10:29:50 .Col. Hasuri, pilot of Su-22 operating in #Shayrat Airbase & who bombed Khan Sheikhoun with #Sarin reportedly assassinated. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170124328
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:35 schreef Slayage het volgende:
if true _O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 10-04-2017 om 10:29:50 .Col. Hasuri, pilot of Su-22 operating in #Shayrat Airbase & who bombed Khan Sheikhoun with #Sarin reportedly assassinated. reageer retweet
No loose ends?

En mocht dit waar zijn, wiens losse eindjes?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170124396
quote:
10s.gif Op zondag 9 april 2017 13:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is de hypocriete "in group" (de groep waar jij je mee associeert), "out group" (een groep waar jij je niet mee associeert) mentaliteit, waar mensen allemaal last van hebben.

zo zullen de daden van iemand van de "out group" (israel), (zwaarder) veroordeeld worden, wanneer ze daden plegen tegen de "in group" (palestijnen), dan de daden van iemand van de "in group" (arabieren/assad) tegen de "in group" (arabieren/burgers syrie).

in deze voorbeeld dus zouden de mocros het minder erg vinden wanneer assad (arabier/in group), zijn eigen volk vergast (arabier/in group), dan wanneer israel (outgroup), syriers (ingroup) zouden vergassen.

het is dus een gevalletje situationele perceptie (in group / out group), wat ervoor zorgt dat mensen zich anders gedragen terwijl de daden feitelijk hetzelfde zijn.

mbt het crisis conflict zullen mensen die empathie hebben met de rebellen eerder/harder de wandaden van het regime veroordelen, dan de wandaden gedaan door rebellen en zullen mensen die empathie hebben met het regime dus de wandaden van de rebellen eerder/harder veroordelen, dan de wandaden van het regime.

hier in nederland zullen tatas het bv erger vinden wanneer een tata wordt lastiggevallen door een mocro dan wannneer een tata wordt lastiggevallen door een tata en andersom.

in group / out group, mijn team / jouw team, othering, hoe je het ook wilt noemen.

het probleem ligt in de aard/psychologie van de mens die eigenlijk nog steeds een tribale mindset heeft, terwijl we veronderstellen dat we oh zo verlicht zijn :')

abc emotie model is ook prettige schema om kennis van te hebben, het zijn niet de feiten die je gedrag bepalen, maar je gedachten/interpretaties over de feiten. http://www.leren.nl/cursu(...)iviteit/ret/abc.html
Niet altijd een correcte analyse. Het kan namelijk ook zijn dat de 'out group' in verhouding voor meer problemen zorgt.
pi_170124399
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:39 schreef Montagui het volgende:

[..]

No loose ends?

En mocht dit waar zijn, wiens losse eindjes?
ja ALS het waar is, is het een losse eindje van het regime lijkt mij. hoewel het uiteraard niet uit te sluiten is, kan ik me haast niet voorstellen dat de rebellen zo iemand die recentelijk als held is ontvangen door het regime zo ff af kunnen knallen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170124428
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:43 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Niet altijd een correcte analyse. Het kan namelijk ook zijn dat de 'out group' in verhouding voor meer problemen zorgt.
tja wat is "meer" en wat is een "probleem", kan je over discussieren dus niet feitelijk, maar subjectief, dus afhankelijk van je POV/gedachten mbt de feiten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170124482
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja wat is "meer" en wat is een "probleem", kan je over discussieren dus niet feitelijk, maar subjectief, dus afhankelijk van je POV/gedachten mbt de feiten
Welnee, je kunt perfect intersubjectief vaststellen wat 'problemen' zijn.
  maandag 10 april 2017 @ 11:50:44 #231
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170124504
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:35 schreef Slayage het volgende:
if true _O- _O- _O-

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 10-04-2017 om 10:29:50 .Col. Hasuri, pilot of Su-22 operating in #Shayrat Airbase & who bombed Khan Sheikhoun with #Sarin reportedly assassinated. reageer retweet
Gek, las van het weekend nog ergens dat hij een onderscheiding had gekregen...

Maardas overigens weer heroverd door SAA.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170124513
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 11:50 schreef Szura het volgende:

[..]

Gek, las van het weekend nog ergens dat hij een onderscheiding had gekregen...
prcs. bizar verhaal if true.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 april 2017 @ 11:53:20 #233
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170124554
Hier:
https://twitter.com/ivansidorenko1/status/851211931411251200

Ook lekker handig om zo'n man dan open op social media te gooien, vanuit regimezijde bezien :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170124586
die hoofd ook :Y)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170124654
begint die sidorenko nu ook al religieuze gezever te gebruiken nu de shia jihadis steeds meer te vertellen hebben in het land?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170124907
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:55 schreef Slayage het volgende:
die hoofd ook :Y)

[ afbeelding ]
Vreemde gelaatskleur, zelfbruiner? :')


#Guido
pi_170125039
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 12:14 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Vreemde gelaatskleur, zelfbruiner? :')

#Guido
zou zo maar kunnen, hij is een excentriekeling pur sang. als er iemand na dit conflict een standbeeld verdient dan is hij dat wel :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 april 2017 @ 13:04:27 #238
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170125683
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja ALS het waar is, is het een losse eindje van het regime lijkt mij. hoewel het uiteraard niet uit te sluiten is, kan ik me haast niet voorstellen dat de rebellen zo iemand die recentelijk als held is ontvangen door het regime zo ff af kunnen knallen.
Want? Er zijn behoorlijk wat hoge figuren binnen het Assad regime omgelegd.
  maandag 10 april 2017 @ 13:06:06 #239
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170125717
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja wat is "meer" en wat is een "probleem", kan je over discussieren dus niet feitelijk, maar subjectief, dus afhankelijk van je POV/gedachten mbt de feiten
Niet feitelijk? Het is bijvoorbeeld een feit dat Marokkaanse immigranten voor meer straatcriminaliteit zorgen om maar even een bekende "out groep" te noemen. Daarnaast vind ik je analyse wel erg uitgaan van een schoolpleinmentaliteit te allen tijden.
  maandag 10 april 2017 @ 13:06:55 #240
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170125731
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 12:14 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Vreemde gelaatskleur, zelfbruiner? :')

#Guido
Inderdaad, te veel Jersey Shore gekeken die gozer.
Suhail the Situation :')
pi_170125740
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:04 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Want? Er zijn behoorlijk wat hoge figuren binnen het Assad regime omgelegd.
het gehele bestand aan piloten zou allang weggevaagd moeten zijn als de rebellen vrij toegang hadden lijkt me.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 april 2017 @ 13:07:56 #242
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170125754
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:59 schreef Slayage het volgende:
begint die sidorenko nu ook al religieuze gezever te gebruiken nu de shia jihadis steeds meer te vertellen hebben in het land?
Ik denk dat hij refereert aan de naam die zij voor zichzelf gebruiken. Als ik een foto post van een legereenheid van het Duitse leger en die #WaffenSS #Einsatzgruppen noem ben ik toch ook niet direct een nazi?
  maandag 10 april 2017 @ 13:12:42 #243
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170125823
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 13:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

het gehele bestand aan piloten zou allang weggevaagd moeten zijn als de rebellen vrij toegang hadden lijkt me.
Als ze vrij toegang hadden wel ja. Maar dat betekent niet dat het nooit is gebeurd. Verdacht is het wel. Maar ook niet echt doordacht van het regime. Ze hadden ook wel kunnen incalculeren dat deze gozer niet binnen nu en afzienbare tijd gepakt gaat worden en hem over een half jaar kunnen omleggen. Goed, we zullen het nooit weten wie erachter zat. Het zou het regime kunnen zijn, de rebellen, de Mossad.
pi_170125887
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:06 schreef Richestorags het volgende:

Daarnaast vind ik je analyse wel erg uitgaan van een schoolpleinmentaliteit te allen tijden.
:') :') :')

het is de psychologie van de mens. de psychologie van de mens zorgt er voor dat men het over het algemeen confronterend vindt om in de spiegel te kijken of om tot de conclusie te komen dat hun mening /gedachten over iets automatisch zullen veranderen wanneer zij anders zouden kijken naar de feiten. zo doende worden hun "onfeilbare feiten" volledig te niet gedaan omdat "onfeilbare feiten" volledig subjectief blijken te zijn, zo komt hun wereldbeeld als het ware volledig op zijn kop te liggen, maar hey zoals ik zei, in de spiegel kijken is confronterend, het is prettiger om de dingen zwart wit te zien en te denken dat wat jij ziet de realitiet is en wanneer iemand anders iets beweert dat niet past binnen jouw "realiteit" zeg je gewoon, "ik vind je analyse wel erg uitgaan van een schoolpleinmentaliteit te allen tijden" en zo blijf je jouw "realiteit" wat feitelijk een illusie is in stand en kan je met een gerust gevoel naar bed vannacht ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170125908
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als ze vrij toegang hadden wel ja. Maar dat betekent niet dat het nooit is gebeurd. Verdacht is het wel. Maar ook niet echt doordacht van het regime. Ze hadden ook wel kunnen incalculeren dat deze gozer niet binnen nu en afzienbare tijd gepakt gaat worden en hem over een half jaar kunnen omleggen. Goed, we zullen het nooit weten wie erachter zat. Het zou het regime kunnen zijn, de rebellen, de Mossad.
misschien is het BS ook ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170126245
vliegt de coalitie na die tomahawks nou nog steeds over syrie?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 april 2017 @ 13:55:00 #247
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170126316
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 13:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

:') :') :')

het is de psychologie van de mens. de psychologie van de mens zorgt er voor dat men het over het algemeen confronterend vindt om in de spiegel te kijken of om tot de conclusie te komen dat hun mening /gedachten over iets automatisch zullen veranderen wanneer zij anders zouden kijken naar de feiten. zo doende worden hun "onfeilbare feiten" volledig te niet gedaan omdat "onfeilbare feiten" volledig subjectief blijken te zijn, zo komt hun wereldbeeld als het ware volledig op zijn kop te liggen, maar hey zoals ik zei, in de spiegel kijken is confronterend, het is prettiger om de dingen zwart wit te zien en te denken dat wat jij ziet de realitiet is en wanneer iemand anders iets beweert dat niet past binnen jouw "realiteit" zeg je gewoon, "ik vind je analyse wel erg uitgaan van een schoolpleinmentaliteit te allen tijden" en zo blijf je jouw "realiteit" wat feitelijk een illusie is in stand en kan je met een gerust gevoel naar bed vannacht ;)
Je kan met drie huilsmiley's komen maar ik zeg dat je verhaal veel te zwart/wit is gesteld en dat je er vanuit gaat dat mensen altijd een schoolpleinmentaliteit hebben. Natuurlijk is het ook ten dele wel waar, maar je brengt het als een vaststaand feit. Om even een voorbeeldje te noemen:

quote:
dat is de hypocriete "in group" (de groep waar jij je mee associeert), "out group" (een groep waar jij je niet mee associeert) mentaliteit, waar mensen allemaal last van hebben.

zo zullen de daden van iemand van de "out group" (israel), (zwaarder) veroordeeld worden, wanneer ze daden plegen tegen de "in group" (palestijnen), dan de daden van iemand van de "in group" (arabieren/assad) tegen de "in group" (arabieren/burgers syrie).
Slechts ten dele waar. Bijvoorbeeld: Joden en Moslims zijn beiden relatieve "out groups" in het Westen, waarbij Moslims een veel slechter imago hebben. Toch zijn er genoeg mensen, ook mensen die weinig met moslims op hebben, die Isral als agressor zien. Idem met de Rohinja in Bangladesh. Hoewel niemand er een neuk om geeft (want Bangladesh als geheel is inderdaad een behoorlijke "out group") zijn mensen die er enige kennis van hebben meer op de hand van de moslims aldaar, ondanks dat Boeddhisten doorgaans een veel beter imago hebben.

quote:
in deze voorbeeld dus zouden de mocros het minder erg vinden wanneer assad (arabier/in group), zijn eigen volk vergast (arabier/in group), dan wanneer israel (outgroup), syriers (ingroup) zouden vergassen.
Mocro's zien Assad niet echt als hun groep, al is het maar omdat hij door Sunni's niet als moslim wordt gezien.

quote:
hier in nederland zullen tatas het bv erger vinden wanneer een tata wordt lastiggevallen door een mocro dan wannneer een tata wordt lastiggevallen door een tata en andersom.
Nog zo'n mooie zwart/wit stelling. Context? Ken je de filmpjes van die latino in Amerika die van die social experiments doet waarbij bijvoorbeeld een blanke in een afro salon binnenloopt en dat er dan een zwarte acteur is die zegt dat hij moet oprotten (of andersom met vergelijkbare situaties). In de meeste gevallen zijn er omstanders vanuit de eigen groep die dit direct sterk veroordelen en de "racist" aanspreken, soms zelfs met hele betogen.
  maandag 10 april 2017 @ 14:09:32 #249
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170126533
quote:
Kan dat berhaupt wel?
  maandag 10 april 2017 @ 14:12:20 #250
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_170126584
quote:
Goed nieuws.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_170126657
quote:
kleine korrel zout bij dit bericht lijkt me verstandig :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170126695
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:53 schreef Szura het volgende:
Hier:
https://twitter.com/ivansidorenko1/status/851211931411251200

Ook lekker handig om zo'n man dan open op social media te gooien, vanuit regimezijde bezien :').
inderdaad, die gast die de tweet had geplaatst heeft em ook weer verwijderd kennlijk, kon de tweet op zijn account inderdaad niet meer vinden.

Charles_Lister twitterde op maandag 10-04-2017 om 14:04:55 we can all thank #Assad’s MP in #Aleppo for [idiotically] identifying pilot involved in #KhanSheikhoun CW attack. (He later deleted) reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170126835
kunnen we nou de conclusie trekken dat er wel degelijk nieuwe atgms zijn geleverd in aleppo? voor mij is dat nog steeds niet helder. je ziet deze strikes niet mega veel maar ze blijven ze afschieten

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 10-04-2017 om 14:08:19 W. #Aleppo: Faylaq Al-Sham wiped out with a #TOW a Regime BMP, killing all inside. https://t.co/sZslPOTdP8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 10 april 2017 @ 14:36:44 #254
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_170127007
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 14:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

kleine korrel zout bij dit bericht lijkt me verstandig :P
Very interesting if true.

Iets wat in ieder geval een gedeelte bevestigd: US moves nuclear weapons from Turkey to Romania

De vraag is natuurlijk wel met welk recht de VS denkt een basis in Syri op te kunnen zetten zonder toestemming van de zittende regering?

[ Bericht 9% gewijzigd door DustPuppy op 10-04-2017 15:03:53 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 april 2017 @ 15:04:42 #255
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170127432
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 14:36 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Very interesting if true.

Iets wat in ieder geval een gedeelte bevestigd: US moves nuclear weapons from Turkey to Romania

De vraag is natuurlijk wel met welk recht de VS denkt een basis in Syri op te kunnen zetten zonder toestemming van de zittende regering?
Dat verhaal werd van allerlei kanten ontkracht destijds
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 april 2017 @ 15:06:34 #256
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_170127464
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 15:04 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat verhaal werd van allerlei kanten ontkracht destijds
Past wel in het plaatje. We zullen moeten afwachten. Dit soort gedetailleerde troepenbewegingen worden altijd behoorlijk stil gehouden for obvious reasons.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 april 2017 @ 15:17:58 #257
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170127726
Turkije uit de NAVO zou enerzijds meer dan hun verdiende loon zijn en een signaal dat men Erdogan niet accepteert. Anderzijds kan het op de lange termijn wel nare geopolitieke gevolgen hebben. Beter wordt Erdogan gewoon gewipt.
pi_170128526
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:17 schreef Richestorags het volgende:
Turkije uit de NAVO zou enerzijds meer dan hun verdiende loon zijn en een signaal dat men Erdogan niet accepteert. Anderzijds kan het op de lange termijn wel nare geopolitieke gevolgen hebben. Beter wordt Erdogan gewoon gewipt.
Je kunt landen niet uit de NAVO zetten...
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_170129688
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 11:55 schreef Slayage het volgende:
die hoofd ook :Y)

[ afbeelding ]
Wat een homo.
pi_170130019
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:58 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Je kunt landen niet uit de NAVO zetten...
Als je wil dan kan dat natuurlijk. Alle troepen uit Turkije trekken, Turken uitzetten en alle communicatie verbreken. Niet heel realistisch maar als je wil kan het gewoon.
pi_170132609
Die Syrische basis lijkt mij meer een FOB terwijl de Turkse basis een volledige basis is die de VS niet zelf hoeft beschermen dus niet echt vergelijkbaar met elkaar.
  maandag 10 april 2017 @ 20:27:13 #262
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170133873
@Reuters
UPDATE: U.S. cruise missile strike in Syria destroyed 20 percent of operational Syrian aircraft - Defense Secretary Mattis

_O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170137321
L0gg0l twitterde op maandag 10-04-2017 om 21:50:32 Russia not to intercept missiles in case of new U.S. strike on Syria, but Syrian air defense systems fully entitled to do so -senator Ozerov reageer retweet
Tja, Assad is vogelvrij.

Rusland: "Mjah, eigenlijk kunnen we het favoriete wapen van de Amerikanen helemaal niet onderscheppen met deze systemen"

Iran/Syrie: "FUUUUU"
pi_170137454
Handig zo'n bondgenoot, heb je wat aan.
  maandag 10 april 2017 @ 22:26:00 #265
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170137985
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 22:07 schreef Nintex het volgende:
L0gg0l twitterde op maandag 10-04-2017 om 21:50:32 Russia not to intercept missiles in case of new U.S. strike on Syria, but Syrian air defense systems fully entitled to do so -senator Ozerov reageer retweet
Tja, Assad is vogelvrij.

Rusland: "Mjah, eigenlijk kunnen we het favoriete wapen van de Amerikanen helemaal niet onderscheppen met deze systemen"

Iran/Syrie: "FUUUUU"
de moderne russische systemen beschermen alleen de russische installaties. Het is niet doelmatig en zou zelfs dom /verspilling zijn die te gebruiken voor deze symbolische kruisraket aanval op een niet vitaal object. Duidelijk is wel dat de sytische luchtafweer moet worden versterkt in kwantiteit en kwaliteit. Van de 59 kruisraketten troffen 23 doel. De syrische afweer heeft zelf 36 raketten uit de lucht geschoten. Daarna was de munitie op. Een zwermaanval is lastig volledig af te dekken. Ook de amerikanen hebben hier geen onbeperkte middelen. Dus een goede upgrade zal zeker wel werken,. De tomahawks zijn prima uit de lucht te schieten.
pi_170138104
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:58 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Je kunt landen niet uit de NAVO zetten...
Dat gaat makkelijker dan een land uit de EU zetten.
mon citoyens vous serez unis.
pi_170138121
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 20:27 schreef Szura het volgende:
@Reuters
UPDATE: U.S. cruise missile strike in Syria destroyed 20 percent of operational Syrian aircraft - Defense Secretary Mattis

_O-
Dat is nog best veel.
mon citoyens vous serez unis.
pi_170138280
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 22:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat is nog best veel.
ik geloof het niet
  maandag 10 april 2017 @ 22:34:47 #269
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170138334
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 22:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat is nog best veel.
Lachwekkende claim natuurlijk
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170139286
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 22:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

ik geloof het niet
20% van de operationele luchtvloot. Niet van de gehele luchtvloot.
mon citoyens vous serez unis.
pi_170140494
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 22:26 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

de moderne russische systemen beschermen alleen de russische installaties. Het is niet doelmatig en zou zelfs dom /verspilling zijn die te gebruiken voor deze symbolische kruisraket aanval op een niet vitaal object. Duidelijk is wel dat de sytische luchtafweer moet worden versterkt in kwantiteit en kwaliteit. Van de 59 kruisraketten troffen 23 doel. De syrische afweer heeft zelf 36 raketten uit de lucht geschoten. Daarna was de munitie op. Een zwermaanval is lastig volledig af te dekken. Ook de amerikanen hebben hier geen onbeperkte middelen. Dus een goede upgrade zal zeker wel werken,. De tomahawks zijn prima uit de lucht te schieten.
Onzin 1 a 3 hebben doel gemist. Meer dan 50 on target. Tomahawks zijn door de Russen in Syrie niet uit de lucht te schieten. Ze staan schaakmat.
  dinsdag 11 april 2017 @ 00:27:14 #272
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170140519
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:20 schreef Nintex het volgende:

[..]

Onzin 1 a 3 hebben doel gemist. Meer dan 50 on target. Tomahawks zijn door de Russen in Syrie niet uit de lucht te schieten. Ze staan schaakmat.
Onzin
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170140535
The Associated Press‏ @AP

Official: Russia knew in advance of Syrian chemical attack

Dat is nogal een beschuldiging zeg.
Incelfrikandel
pi_170140553
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Onzin
De VS heeft hele strakke rules of engagement. Als zo'n aanval faalt dan moeten ze dat rapporteren. Als ze 59 raketten schieten en meer dan de helft mist, zoals de Russen beweren dan sluit het niet aan bij de 99% trefzekerheid van de Tomahawks tijdens eerdere acties.
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:31 schreef Frikandelbroodje het volgende:
The Associated Press‏ @AP

Official: Russia knew in advance of Syrian chemical attack

Dat is nogal een beschuldiging zeg.
quote:
A senior U.S. official says the United States has concluded that Russia knew in advance of Syria's chemical weapons attack last week. The official says a Russian-operated drone flew over a hospital in Syria as victims of the attack were rushing to get treatment.

Hours after the drone left, a Russian-made fighter jet bombed the hospital in what American officials believe was an attempt to cover up the usage of chemical weapons. Until Monday, U.S. officials had said they weren't sure if the drone was operated by Russia or Syria. The senior official said it still wasn't clear who was flying the jet that bombed the hospital.

The official said the presence of the drone couldn't have been a coincidence, and that Russia must have known the chemical weapons attack was coming and that victims were seeking treatment.

The official wasn't authorized to speak publicly on intelligence matters and demanded anonymity.
De Russen hadden door wat er gebeurd was en hebben het geprobeerd op te ruimen door de slachtoffers in een ziekenhuis te bomarderen.
  dinsdag 11 april 2017 @ 00:36:46 #275
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170140566
Kijk, Spicertje geeft de werkelijke redenen van de Amerikaanse acties

https://twitter.com/hamosh84/status/851558316484558848
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170140590
Sowieso is de gevaarlijkste plek in die regio een ziekenhuis :')
MRSA? Buskruit!
pi_170140647
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:40 schreef WammesWaggel het volgende:
Sowieso is de gevaarlijkste plek in die regio een ziekenhuis :')
MRSA? Buskruit!
Dat niet alleen, er lijkt in elke straat wel minimaal n ziekenhuis te staan.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_170140918
quote:
Since 6 April, more than double Syrian Air Force IL-76 flights to Iran (Tehran & Abadan). Normally one daily by YK-ATD, now also YK-ATA.
https://twitter.com/MiddleEastGuy/status/851561297212612608
  dinsdag 11 april 2017 @ 04:51:31 #279
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170141246
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:33 schreef Nintex het volgende:

[..]

De VS heeft hele strakke rules of engagement. Als zo'n aanval faalt dan moeten ze dat rapporteren. Als ze 59 raketten schieten en meer dan de helft mist, zoals de Russen beweren dan sluit het niet aan bij de 99% trefzekerheid van de Tomahawks tijdens eerdere acties.

[..]


[..]

De Russen hadden door wat er gebeurd was en hebben het geprobeerd op te ruimen door de slachtoffers in een ziekenhuis te bomarderen.
Natuurlijk, dit laatste is lachhwekkend slechte propaganda.. het eerste zulen de amerikanen nooit toegeven.
pi_170141262
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:33 schreef Nintex het volgende:

[..]

De Russen hadden door wat er gebeurd was en hebben het geprobeerd op te ruimen door de slachtoffers in een ziekenhuis te bomarderen.
Dat geloof je zelf toch niet? Jij denkt dat als er een paar honderd mensen doodgebombardeerd worden niemand dat merkt en het bewijs "vernietigd" is.
  dinsdag 11 april 2017 @ 07:24:59 #282
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170141442
In Zuid-Amerika zijn ze baas _O_

https://www.almasdarnews.(...)rica-protests-syria/

Toevallig ook weer dat er geen jurken en zwarte vlaggen met Jihadi teksten bij dit soort protesten zijn.
pi_170141450
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:20 schreef Nintex het volgende:

[..]

Onzin 1 a 3 hebben doel gemist. Meer dan 50 on target. Tomahawks zijn door de Russen in Syrie niet uit de lucht te schieten. Ze staan schaakmat.
Er zijn blinde fanboys in dit topic geweest, maar jij bent wel een nieuw dieptepunt.
pi_170143045
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 07:24 schreef Richestorags het volgende:
In Zuid-Amerika zijn ze baas _O_

https://www.almasdarnews.(...)rica-protests-syria/

Toevallig ook weer dat er geen jurken en zwarte vlaggen met Jihadi teksten bij dit soort protesten zijn.
Dat soort mensen gooit de veiligheidsdienst daar gewoon uit een vliegtuig.
pi_170143541
En niemand roept meer dat The Donald een handpop is van Poetin :')
pi_170143594
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:59 schreef WammesWaggel het volgende:
En niemand roept meer dat The Donald een handpop is van Poetin :')
als dat wel zo zou zijn, dan zien we atm een sterk stukje theater. ik sluit het nog steeds niet uit though :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170143932
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:36 schreef Szura het volgende:
Kijk, Spicertje geeft de werkelijke redenen van de Amerikaanse acties

https://twitter.com/hamosh84/status/851558316484558848
:B spice :B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170143957
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 22:07 schreef Nintex het volgende:
L0gg0l twitterde op maandag 10-04-2017 om 21:50:32 Russia not to intercept missiles in case of new U.S. strike on Syria, but Syrian air defense systems fully entitled to do so -senator Ozerov reageer retweet
Tja, Assad is vogelvrij.

Rusland: "Mjah, eigenlijk kunnen we het favoriete wapen van de Amerikanen helemaal niet onderscheppen met deze systemen"

Iran/Syrie: "FUUUUU"
dus eigenlijk kunnen we die russische systemen in syrie zien als die opblaas rakket installaties die we kennen uit de koude oorlog >:O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170143965
quote:
10s.gif Op maandag 10 april 2017 16:52 schreef Infection het volgende:

[..]

Wat een homo.
dat heet excentriek :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 11 april 2017 @ 12:35:42 #292
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170144902
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 12:35 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Mijn god, de propagandamachine draait overuren
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_170145098
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 april 2017 11:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

dus eigenlijk kunnen we die russische systemen in syrie zien als die opblaas rakket installaties die we kennen uit de koude oorlog >:O
Niet echt, en ook Nintex z'n post slaat zoals gebruikelijk nergens op. :')
  dinsdag 11 april 2017 @ 13:27:03 #295
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_170145688
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 12:35 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Mijn god, de propagandamachine draait overuren
Echt he, want overloper. Overlopers worden per definitie gesteund door mensen die Bashar weg willen hebben en hebben zelf meestal weinig nobele motieven.

Ondanks dat ze best de waarheid kunnen vertellen moet je daar zeker niet vanuit gaan.
  dinsdag 11 april 2017 @ 14:40:41 #296
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170146943
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Echt he, want overloper. Overlopers worden per definitie gesteund door mensen die Bashar weg willen hebben en hebben zelf meestal weinig nobele motieven.

Ondanks dat ze best de waarheid kunnen vertellen moet je daar zeker niet vanuit gaan.
Ten eerste vraag ik mij af of de betreffende persoon echt een belangrijke rol heeft vervuld aan Syrische kant en ten tweede is de vraag in hoeverre zo iemand eerlijk en oprecht diens uitspraken doet, misschien is hij wel gedwongen of gekocht.

Ik heb zoveel bewust verzonnen anti-assad propaganda gezien de laatste tijd zoals die eerdere 'gifgasaanvallen', de 'massale executies' van burger in Aleppo, de witte helmen hoax, de tweets van Bana, de 'duizenden executies in de geheime foltergevangenissen', de ziekenhuizen die wel tien keer achter elkaar tot de bodem worden platgebombardeerd, etc etc. die zonder enige fact check worden rondgebazeld door de media, Amnesty International en anderen.

En dan ook NOOIT in de MSM de wandaden van de 'moderate rebels' zoals de mortieraanvallen op burgers met zelfgefrabiceerde projectielen van oa. metalen drukvaten. Er worden nooit normale Syrische burgers geinterviewd, tenzij onafhankelijke journalisten op eigen houtje gaan of Amerikaanse senatoren zoals Tulsi Gabbard en Richard Black, maar dat haalt zelden de media.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170147077
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 07:26 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Er zijn blinde fanboys in dit topic geweest, maar jij bent wel een nieuw dieptepunt.
Nintex is een troll. Maar hij heeft niet eens ongelijk in deze, de enige bron die beweert dat er zoveel raketten hun doel hebben gemist zijn de Russen. Op satellietbeelden blijkt wel wat anders.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:40 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Ten eerste vraag ik mij af of de betreffende persoon echt een belangrijke rol heeft vervuld aan Syrische kant en ten tweede is de vraag in hoeverre zo iemand eerlijk en oprecht diens uitspraken doet, misschien is hij wel gedwongen of gekocht.

Ik heb zoveel bewust verzonnen anti-assad propaganda gezien de laatste tijd zoals die eerdere 'gifgasaanvallen', de 'massale executies' van burger in Aleppo, de witte helmen hoax, de tweets van Bana, de 'duizenden executies in de geheime foltergevangenissen', de ziekenhuizen die wel tien keer achter elkaar tot de bodem worden platgebombardeerd, etc etc. die zonder enige fact check worden rondgebazeld door de media, Amnesty International en anderen.
Je overdrijft nogal.

quote:
En dan ook NOOIT in de MSM de wandaden van de 'moderate rebels' zoals de mortieraanvallen op burgers met zelfgefrabiceerde projectielen van oa. metalen drukvaten. Er worden nooit normale Syrische burgers geinterviewd, tenzij onafhankelijke journalisten op eigen houtje gaan of Amerikaanse senatoren zoals Tulsi Gabbard en Richard Black, maar dat haalt zelden de media.
Nooit? Ik heb wandaden van de rebellen uitgebreid aan bod zien komen bij de VN, amnesty, in de krant etc.
Incelfrikandel
  dinsdag 11 april 2017 @ 15:01:54 #298
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_170147279
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Je overdrijft nogal.

[..]

Nooit? Ik heb wandaden van de rebellen uitgebreid aan bod zien komen bij de VN, amnesty, in de krant etc.
Alleen van IS.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_170147596
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Nintex is een troll. Maar hij heeft niet eens ongelijk in deze, de enige bron die beweert dat er zoveel raketten hun doel hebben gemist zijn de Russen. Op satellietbeelden blijkt wel wat anders.

[..]

Je overdrijft nogal.

[..]

Nooit? Ik heb wandaden van de rebellen uitgebreid aan bod zien komen bij de VN, amnesty, in de krant etc.
S400 systeem is prima in staat om Tomahawks te stoppen.
pi_170148157
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:01 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Alleen van IS.
Neuh. Ook van Nusra, Ahrar al-Sham, FSA. Martelingen, afpersing, ontvoeringen, moord, bombarderen van burgers, massamoord etc. Ik heb het allemaal langs zien komen. Het feit dat je er niet van op de hoogte bent doet je betoog geen goed.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:18 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

S400 systeem is prima in staat om Tomahawks te stoppen.
Dat beweren de Russen inderdaad, maar ze zijn niet ingezet die nacht.
Incelfrikandel
pi_170148196
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:48 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Neuh. Ook van Nusra, Ahrar al-Sham, FSA. Martelingen, afpersing, ontvoeringen, moord, bombarderen van burgers, massamoord etc. Ik heb het allemaal langs zien komen. Het feit dat je er niet van op de hoogte bent doet je betoog geen goed.

[..]

Dat beweren de Russen inderdaad, maar ze zijn niet ingezet die nacht.
Escalatie, diplomatie en politiek.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')