abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 april 2017 @ 12:35:05 #1
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170061927
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170061973
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:24 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Jij bent Turk?
het is niet veilig om turk te zijn tegenwoordig, dus ik ontken alles...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170061978
Lijkt me nou niet echt goed voor het conflict en de stabiliteit als we Syrische vliegvelden gaan bombarderen.
pi_170061987
kebab ook weer terug ^O^

het moederland heeft je nodig broer ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_170062048
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:37 schreef Slayage het volgende:
kebab ook weer terug ^O^

het moederland heeft je nodig broer ^O^
Kebab _O_

Trump :r
VS :r
Europa :r
  vrijdag 7 april 2017 @ 12:42:21 #6
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170062068
En is men alweer all out op Al Qaeda en de 'rebellen' in Hama? Dat was namelijk de reactie op Latakia toen die Russische kist werd neergeschoten door de Turken: proxies keihard bestoken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:23:00 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_170062736
Die amerikanen zijn echt gek :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_170062834
Moet de op niet eens aangepast worden met Obama als president?
pi_170062873
Trump die een u-turn maakt. Blijft een knettergekke onberekenbare guy. Ook voor zijn bondgenoten. Poetin balen natuurlijk.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_170062882
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:23 schreef Zahreddine het volgende:
Die amerikanen zijn echt gek :')
Hoezo?
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:32:59 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170062939
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:27 schreef WhateverWhatever het volgende:
Moet de op niet eens aangepast worden met Obama als president?
Suggestie:

Syrië:
Onvoorspelbare chaos

Irak:
ISIS aan de afgrond

Klaar
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170063061
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:29 schreef Aloulu het volgende:
Trump die een u-turn maakt. Blijft een knettergekke onberekenbare guy. Ook voor zijn bondgenoten. Poetin balen natuurlijk.
Mooi gebaar ook naar de Chinezen die op visite zijn... Trump laat zich niet zo koeieneren als Obama en Chinezen snappen onvoorspelbaarheid niet zo goed.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:39:29 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_170063086
Een manier waarop de VS zichzelf in de voet schiet:

@EjmAlrai
#BraekingNews:
Russia cancelled the memorandum signed w/ the #USA over #Syria: no US jet would be guaranteed any safety if flying over Syria

@EjmAlrai
#Russia & #Damascus will,as from 2day, increase surface-to-air system, a dangerous move as coordintn suspended w/ US

@EjmAlrai
Not sure how #USA Air Force, in this situation, would continue flying over north-east #Syria without this guarantee
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_170063111
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:38 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Mooi gebaar ook naar de Chinezen die op visite zijn... Trump laat zich niet zo koeieneren als Obama en Chinezen snappen onvoorspelbaarheid niet zo goed.
Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_170063266
Overigens is een journalist van The Guardian op de rampplek geweest, hij heeft geen sporen aangetroffen van een chemisch warenhuis of fabriek.

GlasnostGone twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 11:07:38 #Syria: Reporter @kshaheen visited site Russia claims is a chemical factory. Just a large empty building @Guardianhttps://t.co/pZcSkQRqaH reageer retweet
Rusland en Syrië hebben wat uit te leggen.
Incelfrikandel
pi_170063294
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:
Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Wel enorm kortzichtig.

Ik denk zelfs dat Iran de enige is die hiervan gaat profiteren. Het zal Rusland dichter bij Iran's positie in Syrië brengen, in welk geval dat onderhandelingen met de oppositie futiel zijn en er enkel een militaire oplossing in het conflict is. Ik zal niet verbaasd zijn als Rusland haar militaire assets in Syrië uitbreidt en het Iran groen licht zal geven voor een groot offensief in Idlib.
  vrijdag 7 april 2017 @ 13:48:51 #17
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_170063300
Hoe werkt zo'n luchtafweersysteem eigenlijk? Stel dat de VS besluit 50 tomahawks vlak achter elkaar af te schieten, kan zo'n systeem dat dan bijhouden?
pi_170063452
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:23 schreef Zahreddine het volgende:
Die amerikanen zijn echt gek :')
Nu ik door wat oude berichten loop te zoeken kom ik toch wel geinige dingen tegen van toen Trump net de verkiezingszege binnensleepte. :P

quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:20 schreef Zahreddine het volgende:
Met Clinton uit de weg hoeven we ons geen zorgen meer te maken over No Fly Zones en ''rebellen'' volgepompt met wapens. Goed
Die NFZ komt er wel hoor als Trump zich als een debiel blijft gedragen (dit hoort dus niemand te verbazen straks).

En ik zocht specifiek dit.

quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 01:05 schreef HexHunter het volgende:

[..]

:')

De leden van Trump's verwachte cabinet zijn net zo erg als Clinton of erger zelfs.

Mike Pence (VP):

[..]

Bron


Chris Christie:


[..]

Bron

Rudy Giuliani (verwachting is minister van buitenlandse zaken):

[..]

Bron

Mensen die dachten dat met Trump als president de domme bemoeienis van de VS in Syrie zou stoppen. :')
Nu al helemaal wanneer de senaat en huis van afgevaardigden ook nog eens door Republikeinen gedomineerd wordt.
Wie had nou serieus echt gedacht dat Trump met het establishment zou breken? Hij is zelf onderdeel van de 'swamp' joh.
NEE!
pi_170063503
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wel enorm kortzichtig.

Ik denk zelfs dat Iran de enige is die hiervan gaat profiteren. Het zal Rusland dichter bij Iran's positie in Syrië brengen, in welk geval dat onderhandelingen met de oppositie futiel zijn en er enkel een militaire oplossing in het conflict is. Ik zal niet verbaasd zijn als Rusland haar militaire assets in Syrië uitbreidt en het Iran groen licht zal geven voor een groot offensief in Idlib.
Lijkt me kut voor Israel. Een uitbreiding van het luchtdefensiesysteem in Syrie is nou niet iets waar zij op staan te wachten gok ik zomaar eens. Al helemaal wanneer er assets overgedragen worden aan het regime (als dat dan al het geval zal zijn uiteindelijk).
NEE!
pi_170063513
quote:
IMPORTANT: Decision to expand Russia's military presence in Syria is made by the MoD in accordance with Putin's instructions.
https://twitter.com/CT_operative/status/850312426407034880
pi_170063603
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:57 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Nu ik door wat oude berichten loop te zoeken kom ik toch wel geinige dingen tegen van toen Trump net de verkiezingszege binnensleepte. :P

[..]

Die NFZ komt er wel hoor als Trump zich als een debiel blijft gedragen (dit hoort dus niemand te verbazen straks).

En ik zocht specifiek dit.

[..]

Wie had nou serieus echt gedacht dat Trump met het establishment zou breken? Hij is zelf onderdeel van de 'swamp' joh.
Ik kan er echt bij mijn hoofd niet bij dat mensen daadwerkelijk dachten dat Trump minder oorlogszuchtig zou zijn dan Clinton. Trump was alleen iets terughoudender bij Syrië, waarbij hij alsnog een voorstander was van safe-zones. Iran, China, Israël. Hij gaat daar veel verder.
Incelfrikandel
pi_170063635
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:00 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Lijkt me kut voor Israel. Een uitbreiding van het luchtdefensiesysteem in Syrie is nou niet iets waar zij op staan te wachten gok ik zomaar eens. Al helemaal wanneer er assets overgedragen worden aan het regime (als dat dan al het geval zal zijn uiteindelijk).
Vooral kut voor Rusland. De Amerikanen schieten dwars door de defensie heen. Ze moeten nu allemaal extra luchtverdediging gaan aanslepen terwijl de vijand (ISIS/Rebellen) niet eens vliegtuigen hebben. De overgebleven 16 vliegvelden verdedigen gaat een duur grapje worden voor Putin.
pi_170063652
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Eerst zeg je dat hij knettergek en onberekenbaar is en nu beweer je weer dat hij doelbewust de yanks op de kaart heeft gebracht..

Koekoek.
pi_170063666
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij zet de Yanks in een klap terug op de kaart als factor om rekening mee te houden. Zo hoort het. Nu mag Assad overwegen of die zo'n rode lijn nog een keer gaat overtreden met het risico meer tomahawks te koppen. Africhten die handel.
Ben jij ook weer uit je hol gekropen nu er weer iets in het 'voordeel' van de jihadisten te melden is? _O-
  vrijdag 7 april 2017 @ 14:10:00 #25
132191 -jos-
Money=Power
pi_170063685
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 14:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik kan er echt bij mijn hoofd niet bij dat mensen daadwerkelijk dachten dat Trump minder oorlogszuchtig zou zijn dan Clinton. Trump was alleen iets terughoudender bij Syrië, waarbij hij alsnog een voorstander was van safe-zones. Iran, China, Israël. Hij gaat daar veel verder.
Nou lijkt me wel logisch eigenlijk als je bijvoorbeeld zijn oude tweets leest:

KimDotcom twitterde op vrijdag 07-04-2017 om 07:48:02 "There's no upside in attacking Syria""President Obama don't attack Syria""Syria war risk of worldwide conflict"... https://t.co/1XIex0meCB reageer retweet
WEB / [HaxBall #64] Jos is God
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')