abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_167002831
Minilot, ik wil dit jaar graag de soep der soepen doen als voorgerecht met daarbij zelfgebakken broodjes, heb jij nog een goed recept? :@
pi_167002987
Nja.

Stoofpotje met kip is een beetje mislukt.. Hij ruikt enorm zuur.. :{

Het enige wat ik heb gedaan is het blik tomaten vervangen door een pot paprika en dat pureren.
Dat doe ik wel vaker met gerechten en werkt eigenlijk altijd prima.

En er zat wel wat azijn door de paprika.. maar zoveel?

Probeer het nu maar te redden met extra kaneel, suiker en een handje bosvruchten.. Geen idee hoe hij zo zuur kan worden..
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167003162
De kip zelf smaakt wel goed overigens, helemaal niet zuur en heerlijk mals. Ik laat vriendinnen zo wel beslissen :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167020974
Voorproeven was gister een succes :Y


We zijn begonnen met 2 amuses. De eerste waseen rosbiefroosje met bietjes en mierikswortelcrème. Was lekker, alleen teveel rosbief in verhouding. Maar dat is makkelijk op te lossen :P


Tweede amuse was een bietjespuree met een Parmezaanse kaaskoekje en een beetje rucola. Was echt heerlijk :9


Daarna rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes. Deze werd ook goedgekeurd :Y :9


Daarna hadden we kip, maar die was niet echt super. Wel eetbaar, maar ga het niet nog eens maken :P de wortelfrietjes die ik erbij had waren wel erg lekker.

En als toetje een mini tarte tatin met cranberry en appel, en een witte chocolade kruidnoten cheesecake. :9



Al met al was het erg lekker en erg gezellig.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167074709
Morgen wat dingetjes maken voor Sinterklaas :P

We gaan zelf gevulde speculaas maken, en een hartige banketletter.

Voor het avondeten een ovenschotel met kip, wortel, mandarijn en kaneel. Aantal jaar geleden ook gemaakt, en dat was toen wel lekker :P

En als toetje die witte chocolade kruidnoten cheesecake :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167144217
Okay, ik heb de planning voor de hapjes weer compleet omgegooid. Ik kwam een kilo bavette en een kilo procureur tegen in de vriezer, dus ik vind het eigenlijk wel chill om dat op te maken als m'n schoonfamilie er is.

Planning is nu:
Nacho’s + salsa, guacamole en zure room
Pulled pork wraps
Steak taco’s met geroosterde paprika
Empanadas met ham en kaas

Churros met chocolade

:9
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 6 december 2016 @ 18:07:06 #108
163650 Greys
pi_167148266
Oeh, lekker meelezen hier!

Ik verzorg op eerste kerstdag altijd een hele (grote) kalkoen van een kilo of zes, met cranberry saus en lekker salades en brood en allerlei hapjes. Wilde weleens wat anders maken maar ze willen niks anders (en dat is ook wel weer een compliment ergens haha).

Maar gelukkig mag ik 28 dec bij mijn ouders thuis ook nog het eten verzorgen als we daar een wat latere kerst vieren, dus daarvoor even wat ideeën opdoen hier. Ik denk aan een hele rosbief en daar dan dingen omheen bedenken.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 6 december 2016 @ 18:23:28 #109
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167148570
Ik mag dit jaar 2 dagen aan de slag voor het hoofdgerecht.

1e kerstdag voor de schoonfamilie. Dat gaat een groot stuk vlees (rosbief, rundermuis, zoiets) met bijgerechten (dacht oa aan rode kool, stoofpeer, spitskoolkroketjes en venkel tarte tatin) en 2 sauzen worden.

2e kerstdag mijn familie, met lastige eters. Daar ga ik voor spareribs uit de slowcooker en een gegrild stukje (rood) vlees met daarbij 'eenvoudige' groenten (boontjes met spek, gegrilde wortel, etc) en friet.

En daarnaast nog wat kleine dingetjes als amuse, en voor kerstavond. Dan gaan we niet uitgebreid eten, maar maken we met een paar mensen allemaal 2 of 3 verschillende kleine hapjes.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167162281
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 12:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dit is eigenlijk best makkelijk vegetarisch en niet-vegetarisch te maken. Dan is er toch eenheid in hoofdgerecht.
Heb vorig jaar ook een vegetarische wellington gemaakt met kerst, gevuld met vergeten / niet standaard groenten en paddestoelen. Jus van uien erbij gemaakt. Was groot succes :).
pi_167164937
Oooh ja, kerstdiner op school, daar moet ik ook wat voor verzinnen. Dochter wil (net als vorig jaar) gevulde eieren. Zoon weet het niet. Iemand nog ideetjes voor 15 kleuters? Liefst vega, want kindjes komen uit alle windstreken, en dat mag iedereen altijd wel hebben.
pi_167172929
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 12:27 schreef Bleie het volgende:
Oooh ja, kerstdiner op school, daar moet ik ook wat voor verzinnen. Dochter wil (net als vorig jaar) gevulde eieren. Zoon weet het niet. Iemand nog ideetjes voor 15 kleuters? Liefst vega, want kindjes komen uit alle windstreken, en dat mag iedereen altijd wel hebben.





(Pita met houmous)
pi_167173841
Dank je! Ik weet niet of kleuters van hummus houden (die van mij niet), maar zoiets is wel een heel leuk idee.
pi_167184143
zoiets zou je ook nog kunnen doen met heksenkaas denk ik, dat zullen ze eerder lekker vinden. Die kerstboompjes daarboven van komkommerslierten zijn ook wel echt heel schattig!

Ik ben er eindelijk uit hoe ik mijn bol wil vormgeven, haha. Mag ook wel ondertussen.

Het wordt een bol van witte chocolade met daarover een netje van bruine chocolade. De bol vul ik op met onderin meringue, dun laagje brownie, caramelsaus, frambozenmousse en frambozenjelly. Op de frambozenjelly kan ik dan nog een mooi dingetje maken met framboosjes, pistache sponscake en crumble en wellicht de meringue en brownie nog wat terug laten komen.
Dan bol op een chocolade crumble met gesponnen caramel er omheen.


Rest van het diner doe ik weinig aan(wat helpen met bedenken en maken van hoofdgerecht) maar bestaat uit
Vooraf: soep door mijn tante
Hoofd: lamsvlees in balsamico en konijn op limburgse wijze
aardappelkroketjes en aardappelpuree
geroosterde wortels, stoofpeertjes, spruitjes, gegrilde groentes met feta

En misschien maak ik voor na nog wat lekkers voor bij de koffie (friandisestijl)
pi_167185807
Voor het eerst kom ik ook maar eens meeposten, want ik heb binnenkort (a.s. zaterdag al!) mijn eerste kerstdiner. We zijn met vijf man, waarvan drie personen samen meerdere hoofdgerechten maken. Ik ben één van die drie. Ik wil graag een klein vleesgerecht maken (evt vis), maar weet nog niet zo goed wat.

Mogelijkheden:
1. Zelfgevulde en opgerolde rollade
2. Beef Wellington
3. Iets met filodeeg, aangezien ik dat momenteel in mijn vriezer heb liggen en het niet zo snel voor andere gelegenheden gebruik. Bijvoorbeeld deze met zalm.

Overwegingen:
Beef wellington: staat hoog op mijn bucketlist, maar ik vind dat vlees nogal duur (80 euro de kilo??) kan dat ook goedkoper? Welk vlees zou geschikt zijn en heeft een redelijke prijs (max. 20 euro de kilo).

Rollade: welke vulling zou ik kunnen maken? Ik heb gevonden: champignon-pesto, of pruimen-abrikozen, of met mediterraans fruit. Maar een collega beweert dat ik er dan ook jus ofzo bij moet serveren en dat is niet mijn sterkste kant. Iets met cranberry's zou ook nog kunnen. Heeft iemand nog een leuk idee?

Of iets totaal anders. Iemand suggesties? :)
Somebody that I used to know
pi_167186754
80 euro? Wat wil je er voor vlees in doen dan?
Ossehaas is wel het lekkerst in een beef wellington, maar daar ben ik geen 80 euro per kilo aan kwijt hoor.... Rond de 55euro de kilo, dus nog wel ruim boven je budget. Als je geen moeite hebt om zelf je ossehaas schoon te maken kun je een hele ossehaas kopen, snijd je de chateaubriand er af voor je beef wellington en de rest kun je later nog opeten, maar dan moet je wel weten wat je doet.

Andere optie is rosbief er in. Minder lekker, wel wat goedkoper... Dat red je wellicht wel voor je budget.

Of pork wellington maken, met varkenshaas, kan ook nog. Beetje salie door je vulling, ook best lekker.
pi_167187464
Kalkoen Wellington? Deze van Jamie Oliver bevat cranberryjam, hoe kersterig wil je het hebben? http://www.smulweb.nl/rec(...)s-kalkoen-wellington

Mocht je geen cranberryjam kunnen vinden... http://terschellingercran(...)cepten/cranberryjam/
pi_167188950
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 12:44 schreef MrsDuck het volgende:
Kalkoen Wellington? Deze van Jamie Oliver bevat cranberryjam, hoe kersterig wil je het hebben? http://www.smulweb.nl/rec(...)s-kalkoen-wellington

Mocht je geen cranberryjam kunnen vinden... http://terschellingercran(...)cepten/cranberryjam/
Oeh, dat klinkt goed! Ben geen hele grote cranberryfan (associatie met die Lingon-limonade van Ikea), maar volgens mij is het in zo'n gerecht wel erg lekker.
Hmm... ga me eens verdiepen in de combi van rollade en craberries...

quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 12:03 schreef Secricible het volgende:
80 euro? Wat wil je er voor vlees in doen dan?
Ossehaas is wel het lekkerst in een beef wellington, maar daar ben ik geen 80 euro per kilo aan kwijt hoor.... Rond de 55euro de kilo, dus nog wel ruim boven je budget. Als je geen moeite hebt om zelf je ossehaas schoon te maken kun je een hele ossehaas kopen, snijd je de chateaubriand er af voor je beef wellington en de rest kun je later nog opeten, maar dan moet je wel weten wat je doet.

Andere optie is rosbief er in. Minder lekker, wel wat goedkoper... Dat red je wellicht wel voor je budget.

Of pork wellington maken, met varkenshaas, kan ook nog. Beetje salie door je vulling, ook best lekker.
Ook goeie suggestie! Kende de pork wellington niet, maar klinkt natuurlijk wel logisch naast beef wellington... Denk alleen dat ik hem dit keer om de tijd en het gedoe even afschiet. Wil dit keer eigenlijk niet teveel handelingen te hoeven verrichten. Moet simpel maar spectaculair zijn :)
Somebody that I used to know
pi_167190402
ik ben ook al een tijdje aan het zoeken voor een hoofdgerecht (voorgerecht doen we niet ivm recente flinke operatie van mn moeder aan oa haar maag).

Vorig jaar had ik varkenshaas met salie-pepersaus en risotto, gerecht van de Jumbo / chef Ron Blaauw. Vet lekker! Aanradertje *O*



http://www.jumbo.com/vark(...)--ron-blaauw/500721/

Nu zoek ik weer zoiets. In de zin van: niet te moeilijk en mooi om te presenteren. Lapje vlees met wat groente er naast is niet zo'n mijn ding en een quiche trekt me ook niet. Er zijn natuurlijk genoeg andere recepten, maar ik vind het vooral allemaal te alledaags of niet mooi als presentatie (oog wil ook wat :P ) of veel te veel....

Beef wellington kom ik vaak tegen hier. In 2014 gedaan. Inderdaad lekker! :9
just give a second thought
what if we don't get caught...
  donderdag 8 december 2016 @ 19:58:56 #120
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167197142
Ziet er wel mooi uit, maar als een risotto zo stevig blijft staan haak ik toch een beetje af hoor. Dan is 'ie of koud, of niet smeuïg genoeg. Zo had ik pas ook echt beetgare risotto, met dus nog echt van die ietwat knapperige korreltjes. De chef zweerde erbij, maar bij mijn risotto wil ik dat echt niet hoor.

Maar qua makkelijk; buikspek. Langzaam garen in de oven en dan 20 minuutjes hoog, kun je hele mooie bordjes mee maken. Ik was hier wel redelijk tevreden over (met lekker appelsausje en zoetzure venkel):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_167203239
Ik heb trouwens het Jamie Oliver kerstkookboek voor Sinterklaas gekregen... dus mijn thema wordt Jamie. Ik zit er net in te bladeren, staat de kalkoenwellington er in! Dus die kalkoenwellington gaat bij mij ook op de shortlist.
pi_167207022
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 19:58 schreef vinnypassy het volgende:
Ziet er wel mooi uit, maar als een risotto zo stevig blijft staan haak ik toch een beetje af hoor. Dan is 'ie of koud, of niet smeuïg genoeg. Zo had ik pas ook echt beetgare risotto, met dus nog echt van die ietwat knapperige korreltjes. De chef zweerde erbij, maar bij mijn risotto wil ik dat echt niet hoor.

Maar qua makkelijk; buikspek. Langzaam garen in de oven en dan 20 minuutjes hoog, kun je hele mooie bordjes mee maken. Ik was hier wel redelijk tevreden over (met lekker appelsausje en zoetzure venkel):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bij mij zag het er niet zo stevig uit als op het plaatje, maar het was wel heerlijk smeuiig.

Dat van jou ziet er ook lekker uit. Heb je een link naar recept? :@
just give a second thought
what if we don't get caught...
  vrijdag 9 december 2016 @ 21:09:18 #123
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167221535
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 09:20 schreef Apotheose het volgende:

[..]

bij mij zag het er niet zo stevig uit als op het plaatje, maar het was wel heerlijk smeuiig.

Dat van jou ziet er ook lekker uit. Heb je een link naar recept? :@
Tuurlijk :)

Buikspek
Zoetzure venkel
Appelsaus is gewoon appels naar keuze schillen en platkoken en dan zo dun/dik pureren als je zelf wilt (of juist grof laten) met wat water en op smaak brengen
pi_167233500
Er staat nu een rollade in de oven naar dit recept voor het vroege kerstdiner van vanavond :Y)
Slager heeft me een stukje varkensvlees aangeraden wat 2,5 uur op 120 graden moet, en dan botermals is :9~
Ben alleen vergeten om hem even aan te bakken in de koekenpan :')
Somebody that I used to know
pi_167233787
Ook eens even meelezen. Mij is de schone taak toegevallen om samen met nichtje van 9 voor het tussengerecht te zorgen bij het kerstdiner. Aangezien zij een moeilijke eter is (met nog twee andere kinderen) heb ik haar ter inspiratie het nutella kookboek gegeven. Mag ze daar wat uitzoeken. :')

Maar dan de volwassenen en het gourmand kind nog. Met als complicatie dat ik recht vanuit mijn werk aanschuif. Ga wel nog even thuis langs om het gerecht op te pikken maar kan ter plekke alleen wat aan afwerking doen.

Dus ik dacht aan soep :Y) . Bladerdeeg in leuke vormpjes snijden en ter plekke afbakken, soep opwarmen en klaar ben ik. We eten vier gangen dus het hoeft niet echt een zware soep te zijn. Heeft iemand een killer recept misschien?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_167234159
Maak de soep der soepen: http://www.isachandra.com/2011/10/mushroom-hot-pot/

Beroemd in dit topic, ik ga hem dit jaar voor het eerst maken.
  zaterdag 10 december 2016 @ 15:59:18 #127
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167234954
Die soep. Altijd doen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167234973
Die soep _O_
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167238903
Of anders hazelnoot venkel soep, of courgettesoep.

Die hazelnoot-venkelsoep heb ik 2 jaar geleden met Kerst gemaakt en was heel erg lekker. Ik zou het recept even moeten opzoeken als je wilt

En de courgettesoep vorig jaar viel ook erg in de smaak (ook bij de 'ik hou niet van courgette' peepz) en is ook erg makkelijk te maken en niet zwaar.

Even een ui snipperen en fruiten, 2 courgettes in stukken en ook even aanbakken, nog een teentje knoflook erbij meebakken.

Ongeveer 750 ml groentebouillon aan de kook brengen, de ui, courgette en knoflook erbij gooien. Uit mijn hoofd 10 à 15 minuten laten koken. Naar smaak peper, zout en peterselie toevoegen. Als de soep wat is afgekoeld blenderen.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167238975
Iemand met verstand van dingen die weet of je die soep der soepen ook zonder de tomaat kunt maken? En met wat je dat kan vervangen?

In een hoop andere gerechten (pasta e.d.) vervang ik tomaat vaak met paprika(puree), maar ik weet niet of dat hier ook kan :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167239158
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:23 schreef essnhills het volgende:
Iemand met verstand van dingen die weet of je die soep der soepen ook zonder de tomaat kunt maken? En met wat je dat kan vervangen?

In een hoop andere gerechten (pasta e.d.) vervang ik tomaat vaak met paprika(puree), maar ik weet niet of dat hier ook kan :P
Ik ou m gewoon weglaten dan. Is alleen maar die ene in blokjes toch?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167239395
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:31 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ou m gewoon weglaten dan. Is alleen maar die ene in blokjes toch?
Ja :P
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167251160
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!

Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.

Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.

Wat zouden jullie doen?
pi_167251190
Postbus100, in mijn ervaring is een rollade Veel meer fool-proof. Jus is niet nodig als je lekker wat vet in je vlees hebt. Een lekkere appelmoes of -compote erbij kan ook wonderen doen.

Als je een grote ham aan t bot kunt vinden kun je ook de jerky-ham van Jamie Oliver maken. Is altijd een groot succes hier.
pi_167251662
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!

Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.

Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.

Wat zouden jullie doen?
optie 3, lijkt mij makkelijkste voor jou en prettigste voor allergie-persoon
pi_167254565
ik zou voor optie 1 gaan :)

Op 2e kerstdag kook ik dit jaar ook, voor 4 volwassenen en 2 kinderen

voorgerecht: Venkelsoep met gerookte zalm
Hoofdgerecht: Varkenshaasmedallions, uiencompote, aardappeltaartje, spruitjes en gekleurde worteltjes.
nagerecht: Pavlova met room en rood fruit

niet te ingewikkeld zodat ik het meeste deel van de tijd ook gewoon aan tafel kan zitten
pi_167258447
Tijd om weer te gaan volgen!
Dit jaar maak ik voor de schoonfamilie weer het hele menu, en voor mijn familie een voorgericht en toetje.

Bij mijn familie kan alles, maar drie kleine kids, dus wel iets erbij dat zij kunnen eten denk ik.
Bij de schoonfamilie is vis een probleem, dus dat beperkt de keuze wat.

Succesnummer van vorig jaar was onder andere de koffiepannacotta met slagroom en koffiekaviaar (die kaviaar sowieso, ik had ook balsamicokaviaar bij de bietjesterrine)
pi_167260299
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 21:09 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Tuurlijk :)

Buikspek
Zoetzure venkel
Appelsaus is gewoon appels naar keuze schillen en platkoken en dan zo dun/dik pureren als je zelf wilt (of juist grof laten) met wat water en op smaak brengen
thx! ^O^
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_167262011
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!

Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.

Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.

Wat zouden jullie doen?
Ligt er een beetje aan wat het normale menu is. Optie 1 is fijn, als het mogelijk is. Maar als je daardoor matige gerechten op tafel zet, zou ik eerder voor optie 3 gaan.
pi_167278920
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!

Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.

Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.

Wat zouden jullie doen?
3 mits er geen verwarring/kruisbesmetting kan ontstaan met de gerechten die je schoonmoeder maakt.
pi_167280428
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!

Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.

Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.

Wat zouden jullie doen?
Optie 4, overleggen met degene die de allergieën heeft. Dat zou ik met mijn allergie het meest prettig vinden denk ik.
pi_167284216
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 december 2016 15:15 schreef Myraela het volgende:
Maak de soep der soepen: http://www.isachandra.com/2011/10/mushroom-hot-pot/

Beroemd in dit topic, ik ga hem dit jaar voor het eerst maken.
Ziet er goed uit :D Maar zou die niet re zwaar zijn als onderdeel van een maaltijd? :@ Minder spul erin doen zou kunnen, maar dat lijkt me weer afbreuk doen aan de aard van het gerecht.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_167284251
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:19 schreef essnhills het volgende:
Of anders hazelnoot venkel soep, of courgettesoep.

Die hazelnoot-venkelsoep heb ik 2 jaar geleden met Kerst gemaakt en was heel erg lekker. Ik zou het recept even moeten opzoeken als je wilt

Recept please! O+
Je courgettesoep recept is vrijwel identiek aan wat ik mensen al vaker voorschotel. Erg lekker, maar nu niet kerstig genoeg.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_167285295
Ik moet het hoofdgerecht bij mijn schoonfamilie verzorgen. Dit zijn 12 personen in totaal. Niet heel culinair onderlegd. Wat is dan wijsheid voor 1 pf 2 grote stukken vlees? Ik zat aan 2 beenhammen te denken of een rollade van kippendijen. Nog andere ideeën hier?
pi_167285495
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2016 18:53 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit :D Maar zou die niet re zwaar zijn als onderdeel van een maaltijd? :@ Minder spul erin doen zou kunnen, maar dat lijkt me weer afbreuk doen aan de aard van het gerecht.
Ik ga het wel proberen zonder al die dingen. Bij het koken alles erin, maar proberen of ik hem gewoon kan zeven. En als dat niet kan iig niet al die extra's er op het laatst indoen.
pi_167285622
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 december 2016 14:38 schreef Postbus100 het volgende:
Er staat nu een rollade in de oven naar dit recept voor het vroege kerstdiner van vanavond :Y)
Slager heeft me een stukje varkensvlees aangeraden wat 2,5 uur op 120 graden moet, en dan botermals is :9~
Ben alleen vergeten om hem even aan te bakken in de koekenpan :')
Foto's!

Vulling: spek, cranberries, kruiden en peterselie


Opgerold en klaar om de oven in te gaan.


Uit de oven.


Geen foto van de plakjes, maar hij smaakte lekker!
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 19:40 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet het hoofdgerecht bij mijn schoonfamilie verzorgen. Dit zijn 12 personen in totaal. Niet heel culinair onderlegd. Wat is dan wijsheid voor 1 pf 2 grote stukken vlees? Ik zat aan 2 beenhammen te denken of een rollade van kippendijen. Nog andere ideeën hier?
Als je zelf rollade wilt maken: mijn slager zei tegen mij dat ik een volgende keer ook met mijn bakje vulling kon langskomen, en dat hij hem dan kon opbinden en zelfs eventueel een paar uur in de oven kon stoppen. Dan kon ik hem later op de dag weer ophalen. Nu vind ik het veel te leuk om zelf te proberen, maar het is een optie...? Even overleggen met je slager!
Somebody that I used to know
pi_167287319
Postbus, yum! Wanneer mag ik aanschuiven?!
pi_167289606
quote:
1s.gif Op maandag 12 december 2016 18:55 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Recept please! O+
Je courgettesoep recept is vrijwel identiek aan wat ik mensen al vaker voorschotel. Erg lekker, maar nu niet kerstig genoeg.
Foto is een beetje wazig, dus heb hem even uitgetikt voor je

Venkel-Hazelnootsoep

Ingrediënten, 4 personen:
1 kleine ui, gepeld en in dunne ringen
3 venkelknollen, schoongemaakt, harde kern verwijderd en in dunne plakken
1 liter groentebouillon
handje verse peterseliesteeltjes
100 gram gehakte hazelnoten (rauw en ongezouten, liefst ontveld)

Fruit de ui in een soeppan, voeg de venkel en groentebouillon toe. Breng alles aan de kook, voeg de peterseliesteeltjes toe, zet het vuur laag en laat 20 minuten koken.
Een beetje laten afkoelen en dan pureren.

Hazelnoten toevoegen en nog eens pureren (ongeveer 30 seconden)
Naar smaak peper en zout toevoegen.

Eventueel kun je nog wat room toevoegen, maar dat hoeft niet per se. Ik heb dat toen niet gedaan.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167289692
Ziet er lekker uit Postbus!
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167289729
quote:
14s.gif Op maandag 12 december 2016 21:47 schreef essnhills het volgende:

[..]

Foto is een beetje wazig, dus heb hem even uitgetikt voor je

Venkel-Hazelnootsoep

Ingrediënten, 4 personen:
1 kleine ui, gepeld en in dunne ringen
3 venkelknollen, schoongemaakt, harde kern verwijderd en in dunne plakken
1 liter groentebouillon
handje verse peterseliesteeltjes
100 gram gehakte hazelnoten (rauw en ongezouten, liefst ontveld)

Fruit de ui in een soeppan, voeg de venkel en groentebouillon toe. Breng alles aan de kook, voeg de peterseliesteeltjes toe, zet het vuur laag en laat 20 minuten koken.
Een beetje laten afkoelen en dan pureren.

Hazelnoten toevoegen en nog eens pureren (ongeveer 30 seconden)
Naar smaak peper en zout toevoegen.

Eventueel kun je nog wat room toevoegen, maar dat hoeft niet per se. Ik heb dat toen niet gedaan.
Heldin _O_
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 12 december 2016 @ 22:57:13 #151
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_167291709
Het is weer die tijd van het jaar. Van het jaar gaan we hapjesbuffet doen met de schoonfamilie. Iets met gravad lax, verder Nog geen concrete ideeën. Wel al naar de sligro geweest, voor inspiratie :)

Moet van het weekend maar eens wat knopen gaan doorhakken.
pi_167292427
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 20:46 schreef dodoria het volgende:
Postbus, yum! Wanneer mag ik aanschuiven?!
Is al op O-)
Somebody that I used to know
pi_167321462
Kerstavond en 2e kerstdag eet ik lekker rustig alleen samen met mijn vriend :s) Gezellig samen koken.

Voorgerechtje wordt uiensoep, lekker afblussen met cognac. Hoofdgerecht weten we nog niet maar iets met wild en voor het nagerecht een soort cheesecake. Het liefst wil ik in elk gerecht alcohol verwerken. Iemand ideeen?
pi_167322614
Om nog even te checken of de pavlova nog goed zou gaan ben ik vadaag even gaan testen met dochterlief...maar het lukt me niet meer om het geheel stijf te krijgen :?

Ik heb met citroensap het materiaal vooraf schoongemaakt
eerste poging, suiker bij eitwit en kloppen...lukte niet maar bedacht me toen ook dat ik dat normaal niet gelijk helemaal meng

dus poging 2 eiwit beetje kloppen en vervolgens langzaam de suiker erbij...lukte niet

poging 3..eerst eiwit stijfkloppen...lukte ook niet

normaal lukt het altijd }:|
pi_167322719
Iemand hier een (goed) recept voor een wild bitterbal? Wil deze als amuse gaan maken.
pi_167323144
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 14:21 schreef emmyemmy2 het volgende:
Kerstavond en 2e kerstdag eet ik lekker rustig alleen samen met mijn vriend :s) Gezellig samen koken.

Voorgerechtje wordt uiensoep, lekker afblussen met cognac. Hoofdgerecht weten we nog niet maar iets met wild en voor het nagerecht een soort cheesecake. Het liefst wil ik in elk gerecht alcohol verwerken. Iemand ideeen?
Wildstoof met bier... puree er bij en spruitjes of rode kool.
En voor toe, kies er maar een: https://diply.com/differe(...)ood-desserts-/169151
pi_167323318
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:59 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Wildstoof met bier... puree er bij en spruitjes of rode kool.
En voor toe, kies er maar een: https://diply.com/differe(...)ood-desserts-/169151
Stoof was een idee ja, maar dat eten we al zo vaak omdat het mn vriend zn favoriete eten is :P
pi_167323432
Ik ben er uit...

Het thema is Jamie geworden vanwege het kookboek dat ik kreeg.

Voor; Garnalencocktail
Soep; Appel-Pompoensoep
Hoofd; Kalkoen wellington met jus en cranberrysaus,
geglaceerde wortels,
rode kool met appel, venkelzaad, bacon
Pommes Anna (aardappeltaart)
Toe; Pavlova met stoofpeer, gluhweingelei, chocola

De soep ga ik dit weekend al maken en testen. De combinatie appel en pompoen ken ik niet. Is het lekker dan vries ik het gelijk in, is het vies dan vervalt de soep.
pi_167323457
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:10 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Stoof was een idee ja, maar dat eten we al zo vaak omdat het mn vriend zn favoriete eten is :P
Eendenborst met portsaus, hertenbiefstuk met rode wijnsaus... is dat wat?
  woensdag 14 december 2016 @ 16:23:17 #160
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_167323517
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:31 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Om nog even te checken of de pavlova nog goed zou gaan ben ik vadaag even gaan testen met dochterlief...maar het lukt me niet meer om het geheel stijf te krijgen :?

Ik heb met citroensap het materiaal vooraf schoongemaakt
eerste poging, suiker bij eitwit en kloppen...lukte niet maar bedacht me toen ook dat ik dat normaal niet gelijk helemaal meng

dus poging 2 eiwit beetje kloppen en vervolgens langzaam de suiker erbij...lukte niet

poging 3..eerst eiwit stijfkloppen...lukte ook niet

normaal lukt het altijd }:|
oude eieren gebruikt? Daarvan loopt de dooier sneller door. Je hebt bij appie ook eiwit in een fles :)
pi_167323551
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:20 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Eendenborst met portsaus, hertenbiefstuk met rode wijnsaus... is dat wat?
Klinkt allemaal goed ja :9 thanks :)
pi_167324331
Deens kerstdiner dit jaar: gebraden varkensvlees, bruine jus, gekarameliseerde aardappelen en rode kool. Nagerecht: risalamande (zoete rijstpudding met warme kersensaus). Iemand nog een idee voor een passend voorgerechtje?
  woensdag 14 december 2016 @ 17:14:09 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_167324506
Iets met visch :Y)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_167325298
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:23 schreef Aventura het volgende:

[..]

oude eieren gebruikt? Daarvan loopt de dooier sneller door. Je hebt bij appie ook eiwit in een fles :)
Ja eerste poging wel, maar andere pogingen niet.
En ja die hebben we ook vaak in huis..nu toevallig niet, maar ik betwijfel of het probleem daarmee opgelost is. Het scheiden gaat nl prima
pi_167326421
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 december 2016 15:15 schreef Myraela het volgende:
Maak de soep der soepen: http://www.isachandra.com/2011/10/mushroom-hot-pot/

Beroemd in dit topic, ik ga hem dit jaar voor het eerst maken.
Is er misschien iemand die een Nederlandse vertaling hiervan heeft?? :D :D :D
pi_167329485
Ik maak op kerstavond een toetje voor 8 volwassenen (incl 1 zwangere) en 6 kinderen. Ik denk dat het flensjes worden met ijs en misschien iets van fruit of zo. Iemand een toprecept voor flensjes in de aanbieding? En suggesties voor wat erbij kan?

Tweede Kerstdag eten we alleen met ons gezin. Ben ik nog niet goed uit, alleen het hoofdgerecht heb ik redelijk een idee van.

Voor: ? (misschien helemaal skippen)
Hoofd: ik denk ieg kabeljauw en die aardappelpureesterren die hier eerder voorbij kwamen, en dan nog iets van groente erbij
Na: ? geen idee nog.
pi_167330657
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 20:31 schreef Bleie het volgende:
Ik maak op kerstavond een toetje voor 8 volwassenen (incl 1 zwangere) en 6 kinderen. Ik denk dat het flensjes worden met ijs en misschien iets van fruit of zo. Iemand een toprecept voor flensjes in de aanbieding? En suggesties voor wat erbij kan?

Tweede Kerstdag eten we alleen met ons gezin. Ben ik nog niet goed uit, alleen het hoofdgerecht heb ik redelijk een idee van.

Voor: ? (misschien helemaal skippen)
Hoofd: ik denk ieg kabeljauw en die aardappelpureesterren die hier eerder voorbij kwamen, en dan nog iets van groente erbij
Na: ? geen idee nog.
Kanten pannenkoekjes!





Ik heb deze nog nooit gemaakt maar je brengt me op ideeen, lijkt me heel leuk voor tweede kerstdag O+
pi_167334603
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 20:31 schreef Bleie het volgende:
Ik maak op kerstavond een toetje voor 8 volwassenen (incl 1 zwangere) en 6 kinderen. Ik denk dat het flensjes worden met ijs en misschien iets van fruit of zo. Iemand een toprecept voor flensjes in de aanbieding? En suggesties voor wat erbij kan?

Tweede Kerstdag eten we alleen met ons gezin. Ben ik nog niet goed uit, alleen het hoofdgerecht heb ik redelijk een idee van.

Voor: ? (misschien helemaal skippen)
Hoofd: ik denk ieg kabeljauw en die aardappelpureesterren die hier eerder voorbij kwamen, en dan nog iets van groente erbij
Na: ? geen idee nog.
Weet je wat ook lekker is?
Rondjes gestoken uit suikerbrood en even in de pan aangebakken, en vervolgens serveren met (zelfgemaakt) kaneelijs :9~
Somebody that I used to know
  woensdag 14 december 2016 @ 23:04:44 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167334903
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:31 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Om nog even te checken of de pavlova nog goed zou gaan ben ik vadaag even gaan testen met dochterlief...maar het lukt me niet meer om het geheel stijf te krijgen :?

Ik heb met citroensap het materiaal vooraf schoongemaakt
eerste poging, suiker bij eitwit en kloppen...lukte niet maar bedacht me toen ook dat ik dat normaal niet gelijk helemaal meng

dus poging 2 eiwit beetje kloppen en vervolgens langzaam de suiker erbij...lukte niet

poging 3..eerst eiwit stijfkloppen...lukte ook niet

normaal lukt het altijd }:|
Heet, heel heet je kom èn gardes goed afwassen. Heeeeeel goed afwassen. Goed droog maken.
Dan eiwit stijfkloppen met snufje zout. Dan pas, lepel voor lepel suiker toevoegen terwijl je blijft kloppen. Met een mixer, toch?

Oud of vers maakt volgens mij niet uit.
pi_167338247
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 23:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heet, heel heet je kom èn gardes goed afwassen. Heeeeeel goed afwassen. Goed droog maken.
Dan eiwit stijfkloppen met snufje zout. Dan pas, lepel voor lepel suiker toevoegen terwijl je blijft kloppen. Met een mixer, toch?

Oud of vers maakt volgens mij niet uit.
Ja met een mixer inderdaad, ik vroeg me nog af of dat mischien het probleem was, maar dat zal ook niet toch?

het lepel voor lepel toevoegen van de suiker, pas na het stijfkloppen moet gewoon het probleem zijn geweest.
Ik ga het zaterdag nog eens proberen :)
pi_167346077
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 21:03 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Kanten pannenkoekjes!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb deze nog nooit gemaakt maar je brengt me op ideeen, lijkt me heel leuk voor tweede kerstdag O+
Ik betwijfel of ik netjes genoeg kan werken om dat netwerkje te maken, maar het kan vast ook wel met gewone 'hele' pannenkoekjes, toch? Het lijkt me wel heerlijk!

@Postbus: ja, ook heerlijk, maar ik zou niet weten waar ik bij mij in de buurt een beetje fatsoenlijk suikerbrood kan kopen, en voor zelf bakken heb ik geen tijd.
pi_167346462
Daar hoef je toch juist helemaal niet netjes voor te werken? Gewoon met een lepel een beetje over een pan heen slingeren.
  donderdag 15 december 2016 @ 19:28:50 #173
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167350091
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...



Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
  donderdag 15 december 2016 @ 19:42:14 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167350481
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Ja, Surinamers.
pi_167350520
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Als je zo'n foto maakt en op internet zet, dan denk je dat het zo hoort. Kan niet anders...
Of je houdt van schoenzolen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 15 december 2016 @ 20:14:00 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167351542
Dit is echt erg.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167352123
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:21 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik betwijfel of ik netjes genoeg kan werken om dat netwerkje te maken, maar het kan vast ook wel met gewone 'hele' pannenkoekjes, toch? Het lijkt me wel heerlijk!

@Postbus: ja, ook heerlijk, maar ik zou niet weten waar ik bij mij in de buurt een beetje fatsoenlijk suikerbrood kan kopen, en voor zelf bakken heb ik geen tijd.
Landmarkt heeft het zeker, Vinnie'S Bakery volgens mij ook.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167352164
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Mijn ex schoonmoeder :')
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167352200
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 08:52 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

Ja met een mixer inderdaad, ik vroeg me nog af of dat mischien het probleem was, maar dat zal ook niet toch?

het lepel voor lepel toevoegen van de suiker, pas na het stijfkloppen moet gewoon het probleem zijn geweest.
Ik ga het zaterdag nog eens proberen :)
Bij voorkeur ook mixen in een metalen kom. En ik doe de kom en de gardes nadat ik ze heel goed schoongemaakt heb ook altijd even af met een stukje keukenrol met wat azijn.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167353167
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:29 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Landmarkt heeft het zeker, Vinnie'S Bakery volgens mij ook.
Oh, dank! Zitten beide niet in mijn 'systeem', maar zijn goede opties. Al denk ik dat ik nog steeds voor de flensjes ga.
pi_167354314
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Ik moet een beetje huilen.
pi_167354406
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:51 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh, dank! Zitten beide niet in mijn 'systeem', maar zijn goede opties. Al denk ik dat ik nog steeds voor de flensjes ga.
Toevallig had mijn vriend onlangs wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, dat was ook zalig! Ik denk er dus wel over zoiets te doen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167356636
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Ik heb hem een keer (ongeveer) zo gegeten :@ . Was bij een kookworkshop en de algehele timing was behoorlijk strak voor een gezelschap van 20 man en 8 verschillende gerechten, maar toch net niet strak genoeg voor de beef wellington. Dat kwam met name omdat er mensen uitliepen met hun speech, wat op zich niet erg was, maar wel een overgare beef wellington tot gevolg had.
Ook zag ik laatst in een filmpje uitgelegd (en dat vond ik erg plausibel) dat je een recept voor beef wellington eigenlijk niet kunt halveren. Ook al neem je een kleiner stuk biefstuk, dan nog moet je bladerdeeg een bepaald aantal minuten in de oven. Met als resultaat: overgaar vlees. En dan snap ik best dat mensen dat niet direct aan elkaar linken en het recept voor het gemak maar even halveren (want dat kan met vrijwel elk recept).

Maar ja, opeten is een tweede...
Somebody that I used to know
pi_167356723
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:21 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik betwijfel of ik netjes genoeg kan werken om dat netwerkje te maken, maar het kan vast ook wel met gewone 'hele' pannenkoekjes, toch? Het lijkt me wel heerlijk!

@Postbus: ja, ook heerlijk, maar ik zou niet weten waar ik bij mij in de buurt een beetje fatsoenlijk suikerbrood kan kopen, en voor zelf bakken heb ik geen tijd.
Wat noem jij fatsoenlijk suikerbrood? Gewoon van de Jumbo is prima genoeg toch?


Of is dit vloeken in de kerk?

En de bakker dan?
Somebody that I used to know
pi_167358760
Ik heb vanavond nog wat vriendinnen laten proeven.

Ik had de paddestoelentompouce met rode uiencompote gemaakt. Was echt heerlijk, de combinatie met de uien was echt heel lekker.

En cheesecake met zelfgemaakte lemon curd, was ook echt heel goed gelukt :9

En nog karamel brownies, en die vielen ook in de smaak. Ze stonden net bij het weggaan nog stukken er van te snoepen :+
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167358977
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 23:07 schreef essnhills het volgende:
Ik heb vanavond nog wat vriendinnen laten proeven.

Ik had de paddestoelentompouce met rode uiencompote gemaakt. Was echt heerlijk, de combinatie met de uien was echt heel lekker.
Recept? :Y)
Somebody that I used to know
pi_167359010
quote:
2s.gif Op donderdag 15 december 2016 23:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Recept? :Y)
Paddenstoelentompouce met rode uiencompote:
https://www.ah.nl/allerha(...)e?_requestid=1815132
http://www.smulweb.nl/recepten/1386722/Uien-compote :Y) :9

Ik had het trouwens simpel gehouden met de paddestoelen, ik had een bak kastanjechampignons. Was erg lekker hiermee.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167359482
Klinkt erg goed! Als ik nog een kerstdiner had gehad, dan was het een optie geweest!
Somebody that I used to know
pi_167359701
Mocht je het een andere keer overwegen te maken, de rode uiencompote is erg lekker, maar ook erg sterk. Dus wel goed op de verhouding met de paddestoelenragout doen :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167363818
Ik ga volgende week een pre-kerstdiner koken voor vrienden. Het hoofdgerecht zal varkenshaas gevuld met geitenkaas, omwikkeld met spek worden. Ik moet de rest nog bedenken :´)

En afgelopen woensdag hadden we de kerstlunch op kantoor waarvoor ik een aantal van deze taartjes fabriceerde:



De Ottolenghi-groentetaart in muffinvormpjes :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_167364245
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:31 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Bij voorkeur ook mixen in een metalen kom. En ik doe de kom en de gardes nadat ik ze heel goed schoongemaakt heb ook altijd even af met een stukje keukenrol met wat azijn.
metalen kom, check! :)
azijn? maar azijn en citroen lijkt me een overkill toch
pi_167364256
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 08:57 schreef PdeHoog het volgende:

De Ottolenghi-groentetaart in muffinvormpjes :9~
zien er lekker uit , met bladerdeeg?
pi_167365762
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 09:30 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

zien er lekker uit , met bladerdeeg?
Yup.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator vrijdag 16 december 2016 @ 12:41:26 #194
5428 crew  miss_sly
pi_167367498
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 09:29 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

metalen kom, check! :)
azijn? maar azijn en citroen lijkt me een overkill toch
Wellicht wel, maar ik gebruik eigenlijk nooit citroen, alleen azijn. Ik leg tijdens de voorbereidingen de garde in een kommetje met water en azijn, en doe de kom dus een keer uit met een doekje met azijn. Altijd goed stijf eiwit :Y
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167367669
*veegt weet van voorhoofd

Dit moet het worden:
Aperitief
Kerstprosecco met cranberry, rozemarijn en granaatappel
Creamcheesedennenappel et amandelen, pisache, bacon en rozemarijncrackers

Koud voorgerecht:
Steaktartare met garnituren
Beattartare met garnituren

Soep:
Pastinaak met gerookte gans en drup truffelolie.

Warm voorgerecht:
Kort gebakken zalm, knapperig huidje, groene erwtjes, safraansaus

Hoofdgerecht:
Reebout, truffelaardappel, rode wijn saus, oesterzwam, venkel en peultjes, peperkoekkrokant

Kaas:
Druif met geitenkaas en pistache

Dessert:
Chocolademousse, sinaasappel, pistachekaramel

Koffie met wittechocoladetruffels.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167367705
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:49 schreef Lonaa het volgende:
*veegt weet van voorhoofd

Dit moet het worden:
Aperitief
Kerstprosecco met cranberry, rozemarijn en granaatappel
Creamcheesedennenappel et amandelen, pisache, bacon en rozemarijncrackers

Koud voorgerecht:
Steaktartare met garnituren
Beattartare met garnituren

Soep:
Pastinaak met gerookte gans en drup truffelolie.

Warm voorgerecht:
Kort gebakken zalm, knapperig huidje, groene erwtjes, safraansaus

Hoofdgerecht:
Reebout, truffelaardappel, rode wijn saus, oesterzwam, venkel en peultjes, peperkoekkrokant

Kaas:
Druif met geitenkaas en pistache

Dessert:
Chocolademousse, sinaasappel, pistachekaramel

Koffie met wittechocoladetruffels.
:9 :)
  vrijdag 16 december 2016 @ 12:56:11 #197
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167367811
Ik zeg mijn kerst af en kom bij jou eten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 16 december 2016 @ 14:16:59 #198
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167369515
Mooi menuutje hoor ^O^
pi_167371192
Woah! Thanks :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167371535
Thaise wok, struisvogel (al hoop ik dat ze helemaal dood zijn. De mama is doodsbang voor die beesten)

Met frieten, kroketten en heel veel saus.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_167372185
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:36 schreef koenie95 het volgende:
Iemand hier een (goed) recept voor een wild bitterbal? Wil deze als amuse gaan maken.
Heb het idee dat hij een beetje ondergesneeuwd is geraakt dus bij deze nog maar een keer de vraag!
  vrijdag 16 december 2016 @ 16:49:56 #202
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167372815
Wat voor wild denk je aan?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')