Ja, dat vond ik er ook geniaal aan: een met ossenhaas en een met groente. Klaar ben je!quote:Op woensdag 30 november 2016 12:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dit is eigenlijk best makkelijk vegetarisch en niet-vegetarisch te maken. Dan is er toch eenheid in hoofdgerecht.
Heb vorig jaar ook een vegetarische wellington gemaakt met kerst, gevuld met vergeten / niet standaard groenten en paddestoelen. Jus van uien erbij gemaakt. Was groot succes .quote:Op woensdag 30 november 2016 12:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dit is eigenlijk best makkelijk vegetarisch en niet-vegetarisch te maken. Dan is er toch eenheid in hoofdgerecht.
quote:Op woensdag 7 december 2016 12:27 schreef Bleie het volgende:
Oooh ja, kerstdiner op school, daar moet ik ook wat voor verzinnen. Dochter wil (net als vorig jaar) gevulde eieren. Zoon weet het niet. Iemand nog ideetjes voor 15 kleuters? Liefst vega, want kindjes komen uit alle windstreken, en dat mag iedereen altijd wel hebben.
Oeh, dat klinkt goed! Ben geen hele grote cranberryfan (associatie met die Lingon-limonade van Ikea), maar volgens mij is het in zo'n gerecht wel erg lekker.quote:Op donderdag 8 december 2016 12:44 schreef MrsDuck het volgende:
Kalkoen Wellington? Deze van Jamie Oliver bevat cranberryjam, hoe kersterig wil je het hebben? http://www.smulweb.nl/rec(...)s-kalkoen-wellington
Mocht je geen cranberryjam kunnen vinden... http://terschellingercran(...)cepten/cranberryjam/
Ook goeie suggestie! Kende de pork wellington niet, maar klinkt natuurlijk wel logisch naast beef wellington... Denk alleen dat ik hem dit keer om de tijd en het gedoe even afschiet. Wil dit keer eigenlijk niet teveel handelingen te hoeven verrichten. Moet simpel maar spectaculair zijnquote:Op donderdag 8 december 2016 12:03 schreef Secricible het volgende:
80 euro? Wat wil je er voor vlees in doen dan?
Ossehaas is wel het lekkerst in een beef wellington, maar daar ben ik geen 80 euro per kilo aan kwijt hoor.... Rond de 55euro de kilo, dus nog wel ruim boven je budget. Als je geen moeite hebt om zelf je ossehaas schoon te maken kun je een hele ossehaas kopen, snijd je de chateaubriand er af voor je beef wellington en de rest kun je later nog opeten, maar dan moet je wel weten wat je doet.
Andere optie is rosbief er in. Minder lekker, wel wat goedkoper... Dat red je wellicht wel voor je budget.
Of pork wellington maken, met varkenshaas, kan ook nog. Beetje salie door je vulling, ook best lekker.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 8 december 2016 19:58 schreef vinnypassy het volgende:
Ziet er wel mooi uit, maar als een risotto zo stevig blijft staan haak ik toch een beetje af hoor. Dan is 'ie of koud, of niet smeuïg genoeg. Zo had ik pas ook echt beetgare risotto, met dus nog echt van die ietwat knapperige korreltjes. De chef zweerde erbij, maar bij mijn risotto wil ik dat echt niet hoor.
Maar qua makkelijk; buikspek. Langzaam garen in de oven en dan 20 minuutjes hoog, kun je hele mooie bordjes mee maken. Ik was hier wel redelijk tevreden over (met lekker appelsausje en zoetzure venkel):bij mij zag het er niet zo stevig uit als op het plaatje, maar het was wel heerlijk smeuiig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat van jou ziet er ook lekker uit. Heb je een link naar recept?just give a second thought
what if we don't get caught...
Tuurlijkquote:Op vrijdag 9 december 2016 09:20 schreef Apotheose het volgende:
[..]
bij mij zag het er niet zo stevig uit als op het plaatje, maar het was wel heerlijk smeuiig.
Dat van jou ziet er ook lekker uit. Heb je een link naar recept?
Ik ou m gewoon weglaten dan. Is alleen maar die ene in blokjes toch?quote:Op zaterdag 10 december 2016 19:23 schreef essnhills het volgende:
Iemand met verstand van dingen die weet of je die soep der soepen ook zonder de tomaat kunt maken? En met wat je dat kan vervangen?
In een hoop andere gerechten (pasta e.d.) vervang ik tomaat vaak met paprika(puree), maar ik weet niet of dat hier ook kan
Jaquote:Op zaterdag 10 december 2016 19:31 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ou m gewoon weglaten dan. Is alleen maar die ene in blokjes toch?
optie 3, lijkt mij makkelijkste voor jou en prettigste voor allergie-persoonquote:Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!
Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.
Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.
Wat zouden jullie doen?
thx!quote:Op vrijdag 9 december 2016 21:09 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Tuurlijk
Buikspek
Zoetzure venkel
Appelsaus is gewoon appels naar keuze schillen en platkoken en dan zo dun/dik pureren als je zelf wilt (of juist grof laten) met wat water en op smaak brengen
Ligt er een beetje aan wat het normale menu is. Optie 1 is fijn, als het mogelijk is. Maar als je daardoor matige gerechten op tafel zet, zou ik eerder voor optie 3 gaan.quote:Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!
Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.
Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.
Wat zouden jullie doen?
3 mits er geen verwarring/kruisbesmetting kan ontstaan met de gerechten die je schoonmoeder maakt.quote:Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!
Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.
Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.
Wat zouden jullie doen?
Optie 4, overleggen met degene die de allergieën heeft. Dat zou ik met mijn allergie het meest prettig vinden denk ik.quote:Op zondag 11 december 2016 05:07 schreef dodoria het volgende:
Wat een heerlijk topic weer, ik heb nu al zin in de kerst!
Ik heb even wat input nodig, wat zouden jullie doen in het volgende geval.
Schoonmoeder maakt het kerstdiner. Er komt ook iemand met een lijst aan allergieën. Het geplande menu is niet veilig voor de persoon met allergieën. Schoonmoeder vindt het lastig om de gerechten die ze kookt aan te passen aan de allergieën, dus ik heb me opgeworpen om de maaltijd voor degene met allergieën te verzorgen (ik ben bekend met kruisbesmetting en dergelijken). Nu heb ik dus de volgende opties:
1) eten maken wat zoveel mogelijk op het andere eten lijkt met wat aanpassingen, zodat deze persoon ze kan eten.
2) gewoon de lekkerste maaltijd maken die ik kan bedenken voor deze persoon, los van wat de andere eten.
3) een eigen hoofdgerecht en nagerecht maken maar wat bijgerechten die door iedereen gegeten kunnen worden, zodat we toch meer het idee van 'samen eten' hebben.
Wat zouden jullie doen?
Ziet er goed uit Maar zou die niet re zwaar zijn als onderdeel van een maaltijd? Minder spul erin doen zou kunnen, maar dat lijkt me weer afbreuk doen aan de aard van het gerecht.quote:Op zaterdag 10 december 2016 15:15 schreef Myraela het volgende:
Maak de soep der soepen: http://www.isachandra.com/2011/10/mushroom-hot-pot/
Beroemd in dit topic, ik ga hem dit jaar voor het eerst maken.
Recept please!quote:Op zaterdag 10 december 2016 19:19 schreef essnhills het volgende:
Of anders hazelnoot venkel soep, of courgettesoep.
Die hazelnoot-venkelsoep heb ik 2 jaar geleden met Kerst gemaakt en was heel erg lekker. Ik zou het recept even moeten opzoeken als je wilt
Ik ga het wel proberen zonder al die dingen. Bij het koken alles erin, maar proberen of ik hem gewoon kan zeven. En als dat niet kan iig niet al die extra's er op het laatst indoen.quote:Op maandag 12 december 2016 18:53 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Maar zou die niet re zwaar zijn als onderdeel van een maaltijd? Minder spul erin doen zou kunnen, maar dat lijkt me weer afbreuk doen aan de aard van het gerecht.
Foto's!quote:Op zaterdag 10 december 2016 14:38 schreef Postbus100 het volgende:
Er staat nu een rollade in de oven naar dit recept voor het vroege kerstdiner van vanavond
Slager heeft me een stukje varkensvlees aangeraden wat 2,5 uur op 120 graden moet, en dan botermals is
Ben alleen vergeten om hem even aan te bakken in de koekenpan
Als je zelf rollade wilt maken: mijn slager zei tegen mij dat ik een volgende keer ook met mijn bakje vulling kon langskomen, en dat hij hem dan kon opbinden en zelfs eventueel een paar uur in de oven kon stoppen. Dan kon ik hem later op de dag weer ophalen. Nu vind ik het veel te leuk om zelf te proberen, maar het is een optie...? Even overleggen met je slager!quote:Op maandag 12 december 2016 19:40 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet het hoofdgerecht bij mijn schoonfamilie verzorgen. Dit zijn 12 personen in totaal. Niet heel culinair onderlegd. Wat is dan wijsheid voor 1 pf 2 grote stukken vlees? Ik zat aan 2 beenhammen te denken of een rollade van kippendijen. Nog andere ideeën hier?
Foto is een beetje wazig, dus heb hem even uitgetikt voor jequote:Op maandag 12 december 2016 18:55 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Recept please!
Je courgettesoep recept is vrijwel identiek aan wat ik mensen al vaker voorschotel. Erg lekker, maar nu niet kerstig genoeg.
Heldinquote:Op maandag 12 december 2016 21:47 schreef essnhills het volgende:
[..]
Foto is een beetje wazig, dus heb hem even uitgetikt voor je
Venkel-Hazelnootsoep
Ingrediënten, 4 personen:
1 kleine ui, gepeld en in dunne ringen
3 venkelknollen, schoongemaakt, harde kern verwijderd en in dunne plakken
1 liter groentebouillon
handje verse peterseliesteeltjes
100 gram gehakte hazelnoten (rauw en ongezouten, liefst ontveld)
Fruit de ui in een soeppan, voeg de venkel en groentebouillon toe. Breng alles aan de kook, voeg de peterseliesteeltjes toe, zet het vuur laag en laat 20 minuten koken.
Een beetje laten afkoelen en dan pureren.
Hazelnoten toevoegen en nog eens pureren (ongeveer 30 seconden)
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Eventueel kun je nog wat room toevoegen, maar dat hoeft niet per se. Ik heb dat toen niet gedaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |