Is al opquote:Op maandag 12 december 2016 20:46 schreef dodoria het volgende:
Postbus, yum! Wanneer mag ik aanschuiven?!
Wildstoof met bier... puree er bij en spruitjes of rode kool.quote:Op woensdag 14 december 2016 14:21 schreef emmyemmy2 het volgende:
Kerstavond en 2e kerstdag eet ik lekker rustig alleen samen met mijn vriendGezellig samen koken.
Voorgerechtje wordt uiensoep, lekker afblussen met cognac. Hoofdgerecht weten we nog niet maar iets met wild en voor het nagerecht een soort cheesecake. Het liefst wil ik in elk gerecht alcohol verwerken. Iemand ideeen?
Stoof was een idee ja, maar dat eten we al zo vaak omdat het mn vriend zn favoriete eten isquote:Op woensdag 14 december 2016 15:59 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Wildstoof met bier... puree er bij en spruitjes of rode kool.
En voor toe, kies er maar een: https://diply.com/differe(...)ood-desserts-/169151
Eendenborst met portsaus, hertenbiefstuk met rode wijnsaus... is dat wat?quote:Op woensdag 14 december 2016 16:10 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Stoof was een idee ja, maar dat eten we al zo vaak omdat het mn vriend zn favoriete eten is
oude eieren gebruikt? Daarvan loopt de dooier sneller door. Je hebt bij appie ook eiwit in een flesquote:Op woensdag 14 december 2016 15:31 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Om nog even te checken of de pavlova nog goed zou gaan ben ik vadaag even gaan testen met dochterlief...maar het lukt me niet meer om het geheel stijf te krijgen![]()
Ik heb met citroensap het materiaal vooraf schoongemaakt
eerste poging, suiker bij eitwit en kloppen...lukte niet maar bedacht me toen ook dat ik dat normaal niet gelijk helemaal meng
dus poging 2 eiwit beetje kloppen en vervolgens langzaam de suiker erbij...lukte niet
poging 3..eerst eiwit stijfkloppen...lukte ook niet
normaal lukt het altijd
Klinkt allemaal goed jaquote:Op woensdag 14 december 2016 16:20 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Eendenborst met portsaus, hertenbiefstuk met rode wijnsaus... is dat wat?
Ja eerste poging wel, maar andere pogingen niet.quote:Op woensdag 14 december 2016 16:23 schreef Aventura het volgende:
[..]
oude eieren gebruikt? Daarvan loopt de dooier sneller door. Je hebt bij appie ook eiwit in een fles
Is er misschien iemand die een Nederlandse vertaling hiervan heeft??quote:Op zaterdag 10 december 2016 15:15 schreef Myraela het volgende:
Maak de soep der soepen: http://www.isachandra.com/2011/10/mushroom-hot-pot/
Beroemd in dit topic, ik ga hem dit jaar voor het eerst maken.
Kanten pannenkoekjes!quote:Op woensdag 14 december 2016 20:31 schreef Bleie het volgende:
Ik maak op kerstavond een toetje voor 8 volwassenen (incl 1 zwangere) en 6 kinderen. Ik denk dat het flensjes worden met ijs en misschien iets van fruit of zo. Iemand een toprecept voor flensjes in de aanbieding? En suggesties voor wat erbij kan?
Tweede Kerstdag eten we alleen met ons gezin. Ben ik nog niet goed uit, alleen het hoofdgerecht heb ik redelijk een idee van.
Voor: ? (misschien helemaal skippen)
Hoofd: ik denk ieg kabeljauw en die aardappelpureesterren die hier eerder voorbij kwamen, en dan nog iets van groente erbij
Na: ? geen idee nog.
Weet je wat ook lekker is?quote:Op woensdag 14 december 2016 20:31 schreef Bleie het volgende:
Ik maak op kerstavond een toetje voor 8 volwassenen (incl 1 zwangere) en 6 kinderen. Ik denk dat het flensjes worden met ijs en misschien iets van fruit of zo. Iemand een toprecept voor flensjes in de aanbieding? En suggesties voor wat erbij kan?
Tweede Kerstdag eten we alleen met ons gezin. Ben ik nog niet goed uit, alleen het hoofdgerecht heb ik redelijk een idee van.
Voor: ? (misschien helemaal skippen)
Hoofd: ik denk ieg kabeljauw en die aardappelpureesterren die hier eerder voorbij kwamen, en dan nog iets van groente erbij
Na: ? geen idee nog.
Heet, heel heet je kom čn gardes goed afwassen. Heeeeeel goed afwassen. Goed droog maken.quote:Op woensdag 14 december 2016 15:31 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Om nog even te checken of de pavlova nog goed zou gaan ben ik vadaag even gaan testen met dochterlief...maar het lukt me niet meer om het geheel stijf te krijgen![]()
Ik heb met citroensap het materiaal vooraf schoongemaakt
eerste poging, suiker bij eitwit en kloppen...lukte niet maar bedacht me toen ook dat ik dat normaal niet gelijk helemaal meng
dus poging 2 eiwit beetje kloppen en vervolgens langzaam de suiker erbij...lukte niet
poging 3..eerst eiwit stijfkloppen...lukte ook niet
normaal lukt het altijd
Ja met een mixer inderdaad, ik vroeg me nog af of dat mischien het probleem was, maar dat zal ook niet toch?quote:Op woensdag 14 december 2016 23:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heet, heel heet je kom čn gardes goed afwassen. Heeeeeel goed afwassen. Goed droog maken.
Dan eiwit stijfkloppen met snufje zout. Dan pas, lepel voor lepel suiker toevoegen terwijl je blijft kloppen. Met een mixer, toch?
Oud of vers maakt volgens mij niet uit.
Ik betwijfel of ik netjes genoeg kan werken om dat netwerkje te maken, maar het kan vast ook wel met gewone 'hele' pannenkoekjes, toch? Het lijkt me wel heerlijk!quote:Op woensdag 14 december 2016 21:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Kanten pannenkoekjes!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb deze nog nooit gemaakt maar je brengt me op ideeen, lijkt me heel leuk voor tweede kerstdag
Ja, Surinamers.quote:Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...
[ afbeelding ]
Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?
Als je zo'n foto maakt en op internet zet, dan denk je dat het zo hoort. Kan niet anders...quote:Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...
[ afbeelding ]
Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |