abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_167354314
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Ik moet een beetje huilen.
pi_167354406
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:51 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh, dank! Zitten beide niet in mijn 'systeem', maar zijn goede opties. Al denk ik dat ik nog steeds voor de flensjes ga.
Toevallig had mijn vriend onlangs wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, dat was ook zalig! Ik denk er dus wel over zoiets te doen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167356636
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:28 schreef vinnypassy het volgende:
We zaten te zoeken naar inspiratie voor bij de beef wellington, daar kom je toch plaatjes tegen...

[ afbeelding ]

Zouden er ook mensen zijn die het echt zo maken? En dan nog opeten?

:{
Ik heb hem een keer (ongeveer) zo gegeten :@ . Was bij een kookworkshop en de algehele timing was behoorlijk strak voor een gezelschap van 20 man en 8 verschillende gerechten, maar toch net niet strak genoeg voor de beef wellington. Dat kwam met name omdat er mensen uitliepen met hun speech, wat op zich niet erg was, maar wel een overgare beef wellington tot gevolg had.
Ook zag ik laatst in een filmpje uitgelegd (en dat vond ik erg plausibel) dat je een recept voor beef wellington eigenlijk niet kunt halveren. Ook al neem je een kleiner stuk biefstuk, dan nog moet je bladerdeeg een bepaald aantal minuten in de oven. Met als resultaat: overgaar vlees. En dan snap ik best dat mensen dat niet direct aan elkaar linken en het recept voor het gemak maar even halveren (want dat kan met vrijwel elk recept).

Maar ja, opeten is een tweede...
Somebody that I used to know
pi_167356723
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:21 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik betwijfel of ik netjes genoeg kan werken om dat netwerkje te maken, maar het kan vast ook wel met gewone 'hele' pannenkoekjes, toch? Het lijkt me wel heerlijk!

@Postbus: ja, ook heerlijk, maar ik zou niet weten waar ik bij mij in de buurt een beetje fatsoenlijk suikerbrood kan kopen, en voor zelf bakken heb ik geen tijd.
Wat noem jij fatsoenlijk suikerbrood? Gewoon van de Jumbo is prima genoeg toch?


Of is dit vloeken in de kerk?

En de bakker dan?
Somebody that I used to know
pi_167358760
Ik heb vanavond nog wat vriendinnen laten proeven.

Ik had de paddestoelentompouce met rode uiencompote gemaakt. Was echt heerlijk, de combinatie met de uien was echt heel lekker.

En cheesecake met zelfgemaakte lemon curd, was ook echt heel goed gelukt :9

En nog karamel brownies, en die vielen ook in de smaak. Ze stonden net bij het weggaan nog stukken er van te snoepen :+
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167358977
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 23:07 schreef essnhills het volgende:
Ik heb vanavond nog wat vriendinnen laten proeven.

Ik had de paddestoelentompouce met rode uiencompote gemaakt. Was echt heerlijk, de combinatie met de uien was echt heel lekker.
Recept? :Y)
Somebody that I used to know
pi_167359010
quote:
2s.gif Op donderdag 15 december 2016 23:12 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Recept? :Y)
Paddenstoelentompouce met rode uiencompote:
https://www.ah.nl/allerha(...)e?_requestid=1815132
http://www.smulweb.nl/recepten/1386722/Uien-compote :Y) :9

Ik had het trouwens simpel gehouden met de paddestoelen, ik had een bak kastanjechampignons. Was erg lekker hiermee.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167359482
Klinkt erg goed! Als ik nog een kerstdiner had gehad, dan was het een optie geweest!
Somebody that I used to know
pi_167359701
Mocht je het een andere keer overwegen te maken, de rode uiencompote is erg lekker, maar ook erg sterk. Dus wel goed op de verhouding met de paddestoelenragout doen :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_167363818
Ik ga volgende week een pre-kerstdiner koken voor vrienden. Het hoofdgerecht zal varkenshaas gevuld met geitenkaas, omwikkeld met spek worden. Ik moet de rest nog bedenken :´)

En afgelopen woensdag hadden we de kerstlunch op kantoor waarvoor ik een aantal van deze taartjes fabriceerde:



De Ottolenghi-groentetaart in muffinvormpjes :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_167364245
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:31 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Bij voorkeur ook mixen in een metalen kom. En ik doe de kom en de gardes nadat ik ze heel goed schoongemaakt heb ook altijd even af met een stukje keukenrol met wat azijn.
metalen kom, check! :)
azijn? maar azijn en citroen lijkt me een overkill toch
pi_167364256
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 08:57 schreef PdeHoog het volgende:

De Ottolenghi-groentetaart in muffinvormpjes :9~
zien er lekker uit , met bladerdeeg?
pi_167365762
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 09:30 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

zien er lekker uit , met bladerdeeg?
Yup.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator vrijdag 16 december 2016 @ 12:41:26 #194
5428 crew  miss_sly
pi_167367498
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 09:29 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

metalen kom, check! :)
azijn? maar azijn en citroen lijkt me een overkill toch
Wellicht wel, maar ik gebruik eigenlijk nooit citroen, alleen azijn. Ik leg tijdens de voorbereidingen de garde in een kommetje met water en azijn, en doe de kom dus een keer uit met een doekje met azijn. Altijd goed stijf eiwit :Y
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167367669
*veegt weet van voorhoofd

Dit moet het worden:
Aperitief
Kerstprosecco met cranberry, rozemarijn en granaatappel
Creamcheesedennenappel et amandelen, pisache, bacon en rozemarijncrackers

Koud voorgerecht:
Steaktartare met garnituren
Beattartare met garnituren

Soep:
Pastinaak met gerookte gans en drup truffelolie.

Warm voorgerecht:
Kort gebakken zalm, knapperig huidje, groene erwtjes, safraansaus

Hoofdgerecht:
Reebout, truffelaardappel, rode wijn saus, oesterzwam, venkel en peultjes, peperkoekkrokant

Kaas:
Druif met geitenkaas en pistache

Dessert:
Chocolademousse, sinaasappel, pistachekaramel

Koffie met wittechocoladetruffels.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167367705
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:49 schreef Lonaa het volgende:
*veegt weet van voorhoofd

Dit moet het worden:
Aperitief
Kerstprosecco met cranberry, rozemarijn en granaatappel
Creamcheesedennenappel et amandelen, pisache, bacon en rozemarijncrackers

Koud voorgerecht:
Steaktartare met garnituren
Beattartare met garnituren

Soep:
Pastinaak met gerookte gans en drup truffelolie.

Warm voorgerecht:
Kort gebakken zalm, knapperig huidje, groene erwtjes, safraansaus

Hoofdgerecht:
Reebout, truffelaardappel, rode wijn saus, oesterzwam, venkel en peultjes, peperkoekkrokant

Kaas:
Druif met geitenkaas en pistache

Dessert:
Chocolademousse, sinaasappel, pistachekaramel

Koffie met wittechocoladetruffels.
:9 :)
  vrijdag 16 december 2016 @ 12:56:11 #197
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167367811
Ik zeg mijn kerst af en kom bij jou eten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 16 december 2016 @ 14:16:59 #198
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167369515
Mooi menuutje hoor ^O^
pi_167371192
Woah! Thanks :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_167371535
Thaise wok, struisvogel (al hoop ik dat ze helemaal dood zijn. De mama is doodsbang voor die beesten)

Met frieten, kroketten en heel veel saus.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_167372185
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:36 schreef koenie95 het volgende:
Iemand hier een (goed) recept voor een wild bitterbal? Wil deze als amuse gaan maken.
Heb het idee dat hij een beetje ondergesneeuwd is geraakt dus bij deze nog maar een keer de vraag!
  vrijdag 16 december 2016 @ 16:49:56 #202
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167372815
Wat voor wild denk je aan?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167373973
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:49 schreef MutedFaith het volgende:
Wat voor wild denk je aan?
Geen idee eigenlijk, niet zo veel verstand van moet ik eerlijk zeggen. Zijn wat dat betreft zoveel mogelijkheden maar kan me niet zo goed indenken wat het lekkerst is voor in de bitterbal. Heb ook vrij weinig ervaring op het gebied van wild dus beetje lastig om iets te kiezen.
pi_167374953
Eend? Dat staat op mijn lijstje met mogelijke gerechten in elk geval!
pi_167376444
En als voorgerecht misschien een salade van tomaat en gerookte kip? Voor Isa.

[ Bericht 3% gewijzigd door krakkemieke op 16-12-2016 19:30:34 ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167376922
Ik heb ooit een beef gegrild en het sap zou op de Yorkshire pudding moeten druipen. Er droop niks, maar het was wel erg lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167377037
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:32 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk, niet zo veel verstand van moet ik eerlijk zeggen. Zijn wat dat betreft zoveel mogelijkheden maar kan me niet zo goed indenken wat het lekkerst is voor in de bitterbal. Heb ook vrij weinig ervaring op het gebied van wild dus beetje lastig om iets te kiezen.
Heb je weleens bitterballen gemaakt?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167377292
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:21 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Heb het idee dat hij een beetje ondergesneeuwd is geraakt dus bij deze nog maar een keer de vraag!
Ragout maken van wild,nachtje in de vriezer, heel snel balletje van ragout maken, door de bloem, door de eiwit en door de paneermeel. 3 a 4 min in de frituur en smullen maar.

Wel ff oefenen van te voren het kan best lastig zijn...

Heb ze net op...😀
pi_167377306
Ik wil een vacherin maken. Eem ijstaart met meringue.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167378171
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 19:32 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Heb je weleens bitterballen gemaakt?
Nope, maar vind het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan!

quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 19:40 schreef dedude87 het volgende:

[..]

Ragout maken van wild,nachtje in de vriezer, heel snel balletje van ragout maken, door de bloem, door de eiwit en door de paneermeel. 3 a 4 min in de frituur en smullen maar.

Wel ff oefenen van te voren het kan best lastig zijn...

Heb ze net op...😀
Wat voor ragout had je er in zitten? Klinkt 'te doen' :) (afhankelijk van hoe ik de ragout moet maken natuurlijk)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')