abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_167372185
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 15:36 schreef koenie95 het volgende:
Iemand hier een (goed) recept voor een wild bitterbal? Wil deze als amuse gaan maken.
Heb het idee dat hij een beetje ondergesneeuwd is geraakt dus bij deze nog maar een keer de vraag!
  vrijdag 16 december 2016 @ 16:49:56 #202
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167372815
Wat voor wild denk je aan?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167373973
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:49 schreef MutedFaith het volgende:
Wat voor wild denk je aan?
Geen idee eigenlijk, niet zo veel verstand van moet ik eerlijk zeggen. Zijn wat dat betreft zoveel mogelijkheden maar kan me niet zo goed indenken wat het lekkerst is voor in de bitterbal. Heb ook vrij weinig ervaring op het gebied van wild dus beetje lastig om iets te kiezen.
pi_167374953
Eend? Dat staat op mijn lijstje met mogelijke gerechten in elk geval!
pi_167376444
En als voorgerecht misschien een salade van tomaat en gerookte kip? Voor Isa.

[ Bericht 3% gewijzigd door krakkemieke op 16-12-2016 19:30:34 ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167376922
Ik heb ooit een beef gegrild en het sap zou op de Yorkshire pudding moeten druipen. Er droop niks, maar het was wel erg lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167377037
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:32 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk, niet zo veel verstand van moet ik eerlijk zeggen. Zijn wat dat betreft zoveel mogelijkheden maar kan me niet zo goed indenken wat het lekkerst is voor in de bitterbal. Heb ook vrij weinig ervaring op het gebied van wild dus beetje lastig om iets te kiezen.
Heb je weleens bitterballen gemaakt?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167377292
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:21 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Heb het idee dat hij een beetje ondergesneeuwd is geraakt dus bij deze nog maar een keer de vraag!
Ragout maken van wild,nachtje in de vriezer, heel snel balletje van ragout maken, door de bloem, door de eiwit en door de paneermeel. 3 a 4 min in de frituur en smullen maar.

Wel ff oefenen van te voren het kan best lastig zijn...

Heb ze net op...😀
pi_167377306
Ik wil een vacherin maken. Eem ijstaart met meringue.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167378171
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 19:32 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Heb je weleens bitterballen gemaakt?
Nope, maar vind het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan!

quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 19:40 schreef dedude87 het volgende:

[..]

Ragout maken van wild,nachtje in de vriezer, heel snel balletje van ragout maken, door de bloem, door de eiwit en door de paneermeel. 3 a 4 min in de frituur en smullen maar.

Wel ff oefenen van te voren het kan best lastig zijn...

Heb ze net op...😀
Wat voor ragout had je er in zitten? Klinkt 'te doen' :) (afhankelijk van hoe ik de ragout moet maken natuurlijk)
pi_167378397
Ragout is te doen.
maar als je er een bitterbal van wilt maken.
Dan moet je er balletjes van maken. Die moet je dan door bloem, geklopt ei en paneermeel halen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167391337
Ik heb even advies nodig. Ik ga een beef wellington maken, maar het is maar voor 6 personen, waarvan er zeker weten 3 niet heel veel zullen eten, wegens sowieso geen grote eter zijn en ook kritisch zijn.
Het recept dat ik wil volgens is voor 1 kg ossenhaas, maar dat is echt te veel. Ik dacht meer aan 600-700 gram, waarbij de kleine eters een klein randje eten en de grotere eters een grotere plak. Maar hoe zit het dan met de tijd in de oven? En de hoeveelheid bladerdeeg? Hoe maak ik een goede beef wellington met een aangepaste hoeveelheid?


Even verder zoeken naar andere recepten bracht me toch echt bij recepten voor kleinere hoeveelheden.

[ Bericht 10% gewijzigd door miss_sly op 17-12-2016 12:35:58 ]
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167391413
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 12:30 schreef miss_sly het volgende:
Ik heb even advies nodig. Ik ga een beef wellington maken, maar het is maar voor 6 personen, waarvan er zeker weten 3 niet heel veel zullen eten, wegens sowieso geen grote eter zijn en ook kritisch zijn.
Het recept dat ik wil volgens is voor 1 kg ossenhaas, maar dat is echt te veel. Ik dacht meer aan 600-700 gram, waarbij de kleine eters een klein randje eten en de grotere eters een grotere plak. Maar hoe zit het dan met de tijd in de oven? En de hoeveelheid bladerdeeg? Hoe maak ik een goede beef wellington met een aangepaste hoeveelheid?
deze is voor 600 gr

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185090/beef-wellington
pi_167391420
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2016 12:35 schreef computergirl het volgende:

[..]

deze is voor 600 gr

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185090/beef-wellington;WLSESSIONID=Z-EMkFWAz-urkqV-nfc_fkcrhIk-j6QBWnJKHtI_uW7y6y9s-wUd!828741740?_requestid=2749021
Ja, inderdaad. Ik was een beetje te snel gestopt met zoeken :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_167396959
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 19:41 schreef krakkemieke het volgende:
Ik wil een vacherin maken. Eem ijstaart met meringue.
als ik dat google kom ik uit op kaas en niet op ijstaart met meringue. heb je recept voor dat laaste
pi_167397131
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:09 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Nope, maar vind het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan!

[..]

Wat voor ragout had je er in zitten? Klinkt 'te doen' :) (afhankelijk van hoe ik de ragout moet maken natuurlijk)
Ragout is ook goed te doen hoor. Een roux maken (boter met bloem, garen en dan bouillon) en dan de andere ingredienten. Voor bitterballen of kroketten moet de ragout wat dikker zijn (door minder vocht bij de boter/bloem te doen)
  zondag 18 december 2016 @ 08:03:33 #217
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_167411632
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 18:00 schreef ekmef321 het volgende:

[..]

als ik dat google kom ik uit op kaas en niet op ijstaart met meringue. heb je recept voor dat laaste
Ik ken vacherin ook als kaas. Volgens dit recept heet de ijstaart dan ook zo omdat hij uiteindelijk op de kaas lijkt.
  zondag 18 december 2016 @ 08:10:38 #218
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_167411648
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2016 18:07 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ragout is ook goed te doen hoor. Een roux maken (boter met bloem, garen en dan bouillon) en dan de andere ingredienten. Voor bitterballen of kroketten moet de ragout wat dikker zijn (door minder vocht bij de boter/bloem te doen)
Roux is 50 boter, 60 bloem.

Verhoudingen roux:liter vocht

Soep 1:1.4
Saus 1:0.9
Ragout 1:0.6
Salpicon (voor de bitterballen) 1:0.4
Laffe huichelaar
  zondag 18 december 2016 @ 08:12:06 #219
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_167411651
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:09 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Nope, maar vind het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan!

[..]

Wat voor ragout had je er in zitten? Klinkt 'te doen' :) (afhankelijk van hoe ik de ragout moet maken natuurlijk)
Salpicon googlen. Ragout is net te dun, dan gaan ze openbreken.
Laffe huichelaar
pi_167415309
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 08:03 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ik ken vacherin ook als kaas. Volgens dit recept heet de ijstaart dan ook zo omdat hij uiteindelijk op de kaas lijkt.
tnx, die gaan we een keer proberen!!
pi_167424464
Ik wil een ijstaart maken met twee lagen meringue.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167426320
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 18:00 schreef ekmef321 het volgende:

[..]

als ik dat google kom ik uit op kaas en niet op ijstaart met meringue. heb je recept voor dat laaste
Ik heb er geen recept omdat ik een kleine wil maken. Ik neem een kleine springvorm en maak 2 lagen meringue. Die maak ik op maat van de springvorm. Ik leg 1 laag meringue in de vorm en smeer er zacht ijs over. Dat gaat in de vriezer en ik het herhaal het met een laag meringue en en laag ijs.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167435735
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:09 schreef koenie95 het volgende:

[..]

Nope, maar vind het altijd wel leuk om een uitdaging aan te gaan!

[..]

Wat voor ragout had je er in zitten? Klinkt 'te doen' :) (afhankelijk van hoe ik de ragout moet maken natuurlijk)
Kijk voor een goede ragout even op YouTube, Cees Holtkamp garnalenkroket. Legt ie helemaal uit wat je wel en niet moet doen. Kan ook met wild uiteraard.
Somebody that I used to know
  maandag 19 december 2016 @ 00:39:41 #224
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_167435973
Ik maak regelmatig kroketten en bitterballen in allerlei smaken en soorten, met als basis het recept in deze blog: http://uitpaulineskeuken.(...)-bij-van-dobben.html
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_167443120


Het is begonnen! Dit zijn de rozemarijncrackers voor het aperitief.
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')