FOK!forum / Films & Series / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXLV
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 15 september 2016 @ 16:13
filmheaderani.gif

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 15 september 2016 @ 16:13
Sniper: Special Ops (2016)

8520.jpg

Verenigde Staten
Actie
84 minuten

geregisseerd door Fred Olen Ray
met Steven Seagal, Rob van Dam en Tim Abell

Een Special Ops-troepenmacht, onder leiding van Sniper Jake Chandler (Steven Seagal), wordt verzonden naar een Afghaans dorp om een Amerikaans Congreslid te bevrijden die vastgehouden wordt door de Taliban. De reddingsoperatie is een succes, maar Jake, gescheiden met zijn team na een vuurgevecht met de vijand, blijft achter om een gewonde soldaat te helpen. Sergeant Vic Mosby (Tim Abell) probeert wanhopig zijn superieur Major Jackson (Dale Dye) te overtuigen om terug te gaan en de soldaten te redden, maar wordt op een missie gestuurd om een vrachtwagenlading munitie terug te vinden die cruciaal is voor de militaire basis. In directe overtreding van zijn orders beslist Vic met zijn team terug naar het dorp te gaan om de gestrande soldaten te redden...

Deze film is een grote tegenvaller. Steven Saegal kan beter stoppen met films maken. Een flutrolletje, sloeg nergens op, en het lijkt wel of ie dikker en dikker blijft worden. 0 martial arts. Matig verhaal die matig is uitgewerkt, oppervlakkige personages, chaotische scènes,
Af en toe waren de actiescenes wel ok, maar dan is ook alles gezegd, ...
veel onduidelijkheid.... iig geen aanrader


IMDB 3.1/10
Ik 3/10
mister_whitevrijdag 16 september 2016 @ 18:53
20160627211322273.jpg
Pawn Sacrifice (2014) - IMDb: op het hoogtepunt van de koude oorlog neemt Amerikaans schaakgenie Bobby Fischer het op tegen de grootmeesters van de Sovjet Unie die tot dan toe het schaken op wereldniveau overheersten.

Waargebeurd verhaal. Ik kan mij voorstellen dat als schaken je niet aanspreekt je deze film links laat liggen maar dat zou je eigenlijk niet moeten doen. Het schetst een mooi, integer beeld van het opgroeien van hyperarrogante, wereldvreemde maar geniale Bobby Fischer (een rol van Tobey Maguire van o.a. Spiderman) en zijn aanloop naar het schaken op internationaal niveau met een prachtige 'eindbattle'. Zelf hadden ze wat mij betreft wat meer mogen inzoomen op de schaakpartijen met de bijbehorende strategieen, maar hebben ze waarschijnlijk expres niet gedaan om de film voor een breed publiek toegankelijk te houden. Gaat dat zien: 8 van 10

45-years1-150x212.jpg
45 Years (2015) - IMDb Een echtpaar is 45 jaar getrouwd en wil dat net met alles er op en er aan gaan vieren als er plotsklaps iets schokkends bekend wordt uit het verleden van haar man.

Een dramafilm, en inderdaad een drama van een film. De reactie van de vrouw op het gebeuren is zwaar overdreven en film suddert oeverloos maar een beetje door. Verder gebeurt er eigenlijk....helemaal niks in deze film. Je zit te wachten op een ontknoping die nooit komt. En wat immens saai is dit typische Engelse echtpaar eigenlijk. Tevens onbegrijpelijk hoge imdb rating. Mijn rating: 4 van 10

TheManWhoKnewInfinity_web_small-250x370.jpg
The Man Who Knew Infinity (2015) - IMDb het levensverhaal van Srinivasa Ramanujan, een briljante Indische mathematicus die rond 1910 in de sloppenwijken in India opgroeit en uiteindelijk de Universiteit in Engeland weet te bereiken om te gaan samenwerken met Professor Hardy (een briljante rol van Jeremy Irons). Daar werken ze samen aan schijnbaar onoplosbare wiskundige vraagstukken, maar de gevestigde orde aldaar kan lastig omgaan met het feit dat een 'arme kleurling' tornt aan de bestaande heilige huisjes van de wiskundige wereld.

Alweer waargebeurd verhaal, in de trant van A Beautiful Mind (2001) - IMDb, The Theory of Everything (2014) - IMDb en X+Y (2014) - IMDb om er maar eens een paar goede te noemen. Zo goed is deze niet, maar desondanks blijft er toch hele aardige film over. Jeremy Irons steelt hier de show: 7 van 10

The_Gift_UV.ashx?as=1&h=431&la=en&w=302
The Gift (2015) - IMDb jong stel dat een baby probeert te krijgen komt in een nieuwe wijk te wonen. Daar komt de man van het stel een oude bekende van school tegen. In de eerste instantie gaan ze vriendelijk met elkaar om maar het blijkt al snel dat er nog wat oud zeer tussen de twee zit en dan is niets meer wat het lijkt.

Goede thriller met nogal wat onverwachte wendingen. Een 7,5 van 10.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 16-09-2016 19:47:58 ]
Mainportzaterdag 17 september 2016 @ 04:21
The thin red line

Misschien ben ik gewend geraakt aan kleurenfilters, want het lijkt net alsof ik naar het theater ben geweest. Trek de acteurs een uniform aan, leg ze op een grasheuvel neer en laat ze op elkaar schieten; daar heb ik drie uur naar gekeken. Meng er wat oorlogsclichés in (de gewetenloze kolonel, de zinloosheid van de oorlog, de dehumanisering van de tegenstander) en je hebt een film. De filosofische voice-overs zijn weliswaar vernieuwend, maar waren vermoedelijk niet komisch bedoeld. Het hoogtepunt is de IMDb-trivia en daar kun je het met een gerust hart bij laten.
mister_whitezaterdag 17 september 2016 @ 11:44
Deze was ik nog vergeten:

11180078_det.jpg
The One I Love (2014) - IMDb : een echtpaar met de nodige problemen gaat, op aanraden van hun therapeut, op vakantie om hun relatie te redden. Eenmaal in het vakantiehuis aangekomen ontstaan er een aantal bizarre situaties die hun relatie nog meer onder druk zetten.

Op IMDB staat als indeling: drama, romance, sci-fi en die rare combinatie geeft al te denken. Ongelofelijk dat je met zo'n beperkte enscenering (vakantiehuis, bijgebouw en tweetal acteurs, dat is het wel...soort van) zo'n enorm aparte film kan maken. Ik bedoel dan echt bizar qua concept, het leek wel een beetje op het (overigens uitstekende) Coherence (2013) - IMDb. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om de film uit te zetten want te weird maar bleef toch nieuwsgierig hoe dit zou aflopen. Uiteindelijk geen spijt dat ik de film heb uitgekeken en het einde geeft te denken. Je blijft wel met wat vraagtekens achter. 6,5 van 10
danoszaterdag 17 september 2016 @ 12:17
Il capitale umano (2013) - IMDb
Leuke Italiaanse film waar twee families centraal staan, de rijke onder de hoede van pappa die een investeringsfonds runt en het gezin met de makelaar die zelf ook met de grote jongens mee wil doen. De families hebben, al dan niet gewenst, met elkaar te maken, zeker als een fietser wordt aangereden.

De verschillende relaties worden rondom het ongeluk gepresenteerd in 4 hoofdstukken, elk vanuit het oogpunt van een van de betrokkenen en bevatten specifieke intriges die zich in de periferie van het ongeluk afspelen.

Originele opzet, Italiaans gesproken films zijn altijd plus, goed acteerwerk :Y

Imdb: 7.3
Danos: 7.5
danoszaterdag 17 september 2016 @ 12:21
Flaskepost fra P (2016) - IMDb
Deense thriller 'Flessenpost' vol van de spanning na het vinden van een oude fles mes met daarin een briefje. Een speciaal team gaat op onderzoek uit en komt in gevecht met een seriemoordenaar. Een paar bizarre plotwendingen maken het tot een goede thriller!

Imdb: 7.0
Danos: 7.0
Pricezondag 18 september 2016 @ 00:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 04:21 schreef Mainport het volgende:
The thin red line

Misschien ben ik gewend geraakt aan kleurenfilters, want het lijkt net alsof ik naar het theater ben geweest. Trek de acteurs een uniform aan, leg ze op een grasheuvel neer en laat ze op elkaar schieten; daar heb ik drie uur naar gekeken. Meng er wat oorlogsclichés in (de gewetenloze kolonel, de zinloosheid van de oorlog, de dehumanisering van de tegenstander) en je hebt een film. De filosofische voice-overs zijn weliswaar vernieuwend, maar waren vermoedelijk niet komisch bedoeld. Het hoogtepunt is de IMDb-trivia en daar kun je het met een gerust hart bij laten.
Gelukkig heb ik een andere mening: Een van de beste oorlogfilms ooit gemaakt.
EP3zondag 18 september 2016 @ 00:41
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 00:19 schreef Price het volgende:

[..]

Gelukkig heb ik een andere mening: Een van de beste oorlogfilms ooit gemaakt.
MP chargeert nogal, ja. Of hij weet echt niet wanneer je met n grote boog om n film heen moet lopen. Maar dat lijkt me sterk. - Hoe dan ook: de film heeft zeker genoeg kwaliteit om n keer aandachtig te bekijken. Mijn grootste probleem met die film is toch wel de Amerikaanse benadering en de hoeveelheid bekende acteurs die voorbijkomen. Dat maakt de film helaas ietwat ongeloofwaardig. Maar dat neemt niet weg dat er tal van prachtig geschoten scenes in de film zitten die alle waardering verdienen.
Burdiezondag 18 september 2016 @ 04:10
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 00:19 schreef Price het volgende:

[..]

Gelukkig heb ik een andere mening: Een van de beste oorlogfilms ooit gemaakt.
Helemaal mee eens :D.
vinnypassyzondag 18 september 2016 @ 11:47
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2016 00:41 schreef DO2 het volgende:

[..]

MP chargeert nogal, ja. Of hij weet echt niet wanneer je met n grote boog om n film heen moet lopen. Maar dat lijkt me sterk. - Hoe dan ook: de film heeft zeker genoeg kwaliteit om n keer aandachtig te bekijken. Mijn grootste probleem met die film is toch wel de Amerikaanse benadering en de hoeveelheid bekende acteurs die voorbijkomen. Dat maakt de film helaas ietwat ongeloofwaardig. Maar dat neemt niet weg dat er tal van prachtig geschoten scenes in de film zitten die alle waardering verdienen.
Wat heeft de grote hoeveelheid acteurs te maken met de geloofwaardigheid van een film? Ik snap dat niet. Wel als ze er continu uitzien als Hollywoodsterren met een veel te strak gelikt kapsel, zoals in Unbroken, maar hier niet.

Overigens zijn heel veel van die acteurs nu bekend, maar toen nog niet.
EP3zondag 18 september 2016 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 11:47 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Wat heeft de grote hoeveelheid acteurs te maken met de geloofwaardigheid van een film? Ik snap dat niet. Wel als ze er continu uitzien als Hollywoodsterren met een veel te strak gelikt kapsel, zoals in Unbroken, maar hier niet.

Overigens zijn heel veel van die acteurs nu bekend, maar toen nog niet.
Het leidt af. En Sean Penn, George Clooney, John Travolta, Nick Nolte, Woody Harrelson en John Cusack waren destijds allemaal al grote namen, hoor. - De film heeft het gewoon niet nodig. Zeker niet wanneer ze redelijk onbeduidende rollen spelen, zoals die van Travolta en Clooney. - Terrence Malick krijgt daar n stijfje van, volgens mij. Zie het vaker bij zijn films.
Apotheosezondag 18 september 2016 @ 14:02
The Call (2013) - IMDb

When a veteran 911 operator takes a life-altering call from a teenage girl who has just been abducted, she realizes that she must confront a killer from her past in order to save the girl's life.

The-Call-Casey-s-Abigail-Breslin-Hero-Costume-4.jpg

Vond het wel een redelijke 'edge of your seat' film. :)

Imdb 6.7
ik: 7
TheRussianBearzondag 18 september 2016 @ 18:19
Mulholland Dr. was ook geen succes. Ik kan puzzelfilms gewoon niet verdragen, volgens mij (sommigen dan toch). Dit is toch wel een beetje "te" en hier ben ik nog niet klaar voor. Blue Velvet was ook al niet wat het moest zijn. Ik zie wel veel terugkeren, dus ik zou ondertussen wel de hand van Lynch wel herkennen. Ik vind het vrij flets (maar psychedelisch) gefilmd.
Weaklingzondag 18 september 2016 @ 20:01
The Infiltrator (2016)

In vier woorden: goed geacteerd maar oersaai. Okay, iets meer uitleg. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Robert Mazur (Brian Cranston) die undercover gaat om witwaspraktijken in de drugswereld bloot te leggen. Dat zou een spannende film moeten worden, maar nergens komt het verhaal echt op gang.

Een hoop geouwehoer wat het verhaal niet verder helpt en veel scenes die een mogelijk interessant lijntje uitzetten, maar waar uiteindelijk niks mee gebeurt, zoals die van zijn maatje Emir Abreu (John Leguizamo).

De film had veel meer gestroomlijnd kunnen worden door allerlei zijsprongetjes achterwege te laten, een aantal personages te schrappen en het hoofdverhaal wat verder uit te diepen. Misschien ging dat niet zonder de waarheid teveel geweld aan te doen, maar nu is een zwalkende film met een voorspelbaar verhaal en nietszeggende karakters, hoe goed ook geacteerd.

5,5/10
ems.zondag 18 september 2016 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 00:19 schreef Price het volgende:

[..]

Gelukkig heb ik een andere mening: Een van de beste oorlogfilms ooit gemaakt.
Gelukkig heb ik ook een andere mening. Ik vond hem ook doodsaai. Los van de acteurs, trouwens.
H0D3NPYLzondag 18 september 2016 @ 22:47
Now You See Me 2 (2016) - IMDb

Ik heb deze film gekeken aangezien ik de eerste zeer vermakelijk vond. Helaas is het vervolg, zoals bij vele films, een stuk matiger. Heb af en toe wel genoten van de tricks die ze uithalen, maar ik vond het verhaal verder niet denderend.

6,5.
Mainportmaandag 19 september 2016 @ 01:31
The third man

Woody Allen zei een keer dat de opkomst van de Europese cinema een verademing was vergeleken met de simpele filmpjes die het oude Hollywood produceerde. Ik had bij deze klassieker het gevoel naar een woensdagavond-KRO-detective te kijken - hoewel die spannender zijn. Toen Martin Scorsese op de filmschool zijn thesis over The third man schreef kreeg hij een B+, met als commentaar: forget it, it's just a thriller.
Pleun2011maandag 19 september 2016 @ 22:51
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2016 13:49 schreef DO2 het volgende:

[..]

Het leidt af. En Sean Penn, George Clooney, John Travolta, Nick Nolte, Woody Harrelson en John Cusack waren destijds allemaal al grote namen, hoor. - De film heeft het gewoon niet nodig. Zeker niet wanneer ze redelijk onbeduidende rollen spelen, zoals die van Travolta en Clooney. - Terrence Malick krijgt daar n stijfje van, volgens mij. Zie het vaker bij zijn films.
Travolta en Clooney hadden oorspronkelijk uitgebreidere rollen maar die zijn grotendeels weggeknipt door de regisseur. Dat is niks bijzonders, gebeurt vaak dacht ik. Thin red line staat hoog in mijn lijstje van favoriete films. Mooie rol van Jim Caviezel. Het filosofische sausje maakt het een niet heel erg realistische film, maar wel mooi.

Laatste film die ik heb gezien is ook een oorlogsfilm: 13 Hours (2016). Een verfilming van een boek met dezelfde titel over de aanval door Ansar al-Sharia op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in 2012. De Amerikaanse ambassadeur kwam hierbij om het leven. Erg veel over deze gebeurtenis wist ik eigenlijk niet, maar er is behoorlijk intens gevochten en Hillary Clinton heeft een onsmakelijke rol gespeeld.

Pluspunten van deze film vind ik de onheilspellende sfeer, de intense vuurgevechten en de wetenschap dat het verhaal op werkelijkheid is gebaseerd. Een standaard patriottische oorlogsfilm is dit zeker niet, de (ex)commando's die het opnemen tegen de islamitische terroristen worden ijskoud in de steek gelaten door hun eigen overheid.

Minpunten zijn er ook. De personages zijn dan wel op waarheid gebaseerd, erg boeiend zijn ze niet. Ik las dat regisseur Bay bekend staat om zijn actiescènes, maar dat hij geen groot regisseur is. Dat kan best eens kloppen. Verder kende ik de acteurs in deze film niet, zij zijn denk ik in eerste instantie geselecteerd vanwege hun gelijkenis met de personen die zij spelen.
Tot slot vond ik de muziek niet denderend. Een film als Black Hawk Down, waar ik aan moest denken bij het zien van 13 Hours, is op dit punt stukken beter.

13-Hours-poster.jpg
goviedinsdag 20 september 2016 @ 01:14
Capt america civil war. Superheldenfilms zijn meestal wel vermakelijk, deze ook. Leuke film. 7.5/10

Conjuring 2 Het is niet een tophorrorfilm omdat het verhaal toch iets zwak is, maar het sfeertje uit de jaren 80 zit er verdomd goed in. Om te doen. 6.5/10

Free state of jones Moeite waard, verder niet veel speciaals. Om te doen. 6.1/10
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 20 september 2016 @ 08:36
Spotlight (2015)

Spotlight-2015-Download-Free-Full-Movies.jpg

Verenigde Staten / Canada
Drama
128 minuten

geregisseerd door Tom McCarthy
met Mark Ruffalo, Michael Keaton en Rachel McAdams

Het waargebeurde verhaal van het “spotlight” team van de krant The Boston Globe. De oudste continu werkende onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Voor hun berichtgeving omtrent deze zaak ontving The Boston Globe in 2003 de Pulitzer prijs.

Tja, wat kan ik hierover zeggen. Je moet maar net van het genre houden. Het is interessant om te zien hoe ze schandaal in de openbaarheid weten te brengen, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Goed geacteerd door Mark Ruffalo...

IMDB 8.1/10
Ik 6/10
catfishdinsdag 20 september 2016 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2016 13:49 schreef DO2 het volgende:
af. En Sean Penn, George Clooney, John Travolta, Nick Nolte, Woody Harrelson en John Cusack waren destijds allemaal al grote namen, hoor. - De film heeft het gewoon niet nodig. Zeker niet wanneer ze redelijk onbeduidende rollen spelen, zoals die van Travolta en Clooney. - Terrence Malick krijgt daar n stijfje van, volgens mij. Zie het vaker bij zijn films.
Het is eerder de grote namen die staan te springen om te spelen in een film van Malick.
Deze heeft echter de gewoonte om veel te filmen en daarna z'n film te "maken" waardoor er soms volledige verhaallijnen sneuvelen.
Toch altijd opvallend hoe men mensen films benaderen. Malick probeerde hier geen blockbuster te maken maar juist een oorlogsfilm die bijna kalmte uitstraalt. Een groter contrast is bijna niet mogelijk. Zeer sterk!
EP3dinsdag 20 september 2016 @ 21:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 21:11 schreef catfish het volgende:

Malick probeerde hier geen blockbuster te maar juist een oorlogsfilm die bijna kalmte uitstraalt. Een groter contrast is bijna niet mogelijk. Zeer sterk!
Dan ben je het toch met me eens dat al die bekende koppen de oprechtheid en oorspronkelijkheid van die film eerder in de weg zitten dan dat ze eraan bijdragen? Nogmaals: ik vind het n uitstekende film, maar stoor me aan al die Hollywood-koppen. - Ik had die film veel beter verteerd zonder al die koppen.
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 21 september 2016 @ 00:02
Insidious: Chapter 3 (2015)

insidious-chapter-3-poster-1.jpg

Verenigde Staten
Horror
97 minuten

geregisseerd door Leigh Whannell
met Stefanie Scott, Lin Shaye en Dermot Mulroney

Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen rondom de familie Lambert. Na enige aarzeling besluit helderziende Elise Rainier (Lin Shaye), die het vermogen heeft om contact te leggen met de doden, een tienermeisje te helpen dat doelwit blijkt te zijn van een bovennatuurlijke entiteit.

Een van de betere horrorfilms. Het duurt eventjes voor de film op gang komt, maar er zitten genoeg schrik momenten in. Veel scènes zijn vrij voorspelbaar maar toch weten ze het schrikeffect goed neer te zetten

IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10...
H0D3NPYLdonderdag 22 september 2016 @ 11:19
Misschien TT veranderen in film/serie. Dat je dus ook een kleine review kan schrijven over een (seizoen van een) serie
Mikedonderdag 22 september 2016 @ 11:39
quote:
7s.gif Op donderdag 22 september 2016 11:19 schreef H0D3NPYL het volgende:
Misschien TT veranderen in film/serie. Dat je dus ook een kleine review kan schrijven over een (seizoen van een) serie
Dat kan op zich nu al, maar het is niet de bedoeling dat dit topic vooral over series zal gaan. Daar zijn nl. al meer dan genoeg topics voor en filmliefhebbers zijn niet per se seriekijkers.

Mocht er meer discussie nodig zijn dan aub in het feedbacktopic en niet hier. :)
Copycatdonderdag 22 september 2016 @ 11:41
Afgelopen zondag naar de gedigitaliseerde versie van Polanski's Chinatown geweest. Lang geleden dat ik de film had gezien, was weer van begin tot einde geboeid.
JayHovahvrijdag 23 september 2016 @ 08:48
Ik had deze korte recensies al in het FMT SC topic gepost, nu maar even op de plek waar het hoort:

Ik heb gisteren Money Monster (2016) - IMDb gekeken...
(tv-presentator / -financieel adviseur wordt live op tv ontvoerd omdat hij een aandelen advies gaf dat verkeerd afliep.)
Nou dat was weer een gevalletje oude wijn in nieuwe zakken, herkenbaar (als in dat heb ik al eerder gezien) en voorspelbaar. Solide zesje (omdat er niks beters op tv was).

Grimsby (2016) - IMDb verscheen van de week op m'n scherm.
(Verloren gewaande broer uit de achterbuurt van Londen blijkt een MI6 spion. Als zijn broer hem toevallig vind raakt hij betrokken in internationale misdaden).
Ik rolde van de bank
SPOILER
of het matras
bij de openingsscène maar voor de rest niet zo heel veel bijzonders. Paar leuke (woord)grappen maar voor de rest geen bovennatuurlijk hoogstaand niveau. 6,5 als cijfer...
danoszondag 25 september 2016 @ 10:10
Bastille Day (2016) - IMDb
John Luther en Robb Stark in een anti-terreur actiefilm in Parijs. Aan de acteurs zal het niet liggen dacht ik, en dat bleek ook zo te zijn. De film moet het vooral hebben van goede actiemomenten, het verhaal zelf vind ik niet bijzonder sterk.

Desondanks een prima actiefilmpje.

Imdb: 6,3
Danos: 6,3
Mainportzondag 25 september 2016 @ 19:58
Vozvrashchenie

Voor een cultuurliefhebber als ik is het mooi wat mee te krijgen van de Russische cultuur: je kinderen drank voeren, je kinderen slaan, je vrouw in de steek laten. Het was genieten. Maar volgens Moviemeter is er ook veel symboliek uit te halen, lees maar mee:

quote:
Qua Russische arthouse heb ik niet veel gezien, maar wat ik gezien heb beviel wel, en dat zat vaak vol met symboliek wat dus ook bij deze film verwacht kon worden. (...) Dat verhaal staat waarschijnlijk symbool voor de reis van de jongste broer (die met zichzelf en zijn omgeving in de knoop ligt) naar ik vermoed zijn eigen innerlijk (het afgelegen eiland).
Zo had ik er nog helemaal niet over nagedacht! Wat een diepe film. Misschien staat het uitgestrekte, lege, troosteloze landschap symbool voor het lot van de 16-jarige hoofdrolspeler, die kort voor de première overleed.
Wootismzondag 25 september 2016 @ 20:06
quote:
11s.gif Op zondag 18 september 2016 14:02 schreef Apotheose het volgende:
The Call (2013) - IMDb

When a veteran 911 operator takes a life-altering call from a teenage girl who has just been abducted, she realizes that she must confront a killer from her past in order to save the girl's life.

[ afbeelding ]

Vond het wel een redelijke 'edge of your seat' film. :)

Imdb 6.7
ik: 7
Door jouw post deze film gekeken...
Man wat is die fucking spannend :D

Lang geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel zat.
Onverwachte einde was beetje dubieus maar ook wel tof.

Thanks voor het aandragen ^O^
Jinkxzondag 25 september 2016 @ 20:20
Freddie Buellers day off (1986)

Dit was echt zo'n ouderwetse feelgoodfilm over een jongen die zich ziekmeldt op school en leuke dingen gaat doen. De decaan gelooft de jongen niet en wil 'm betrappen. Met een smoes haalt Freddie een vriendin van school en ook een andere vriend lag ziek op bed.
Eigenlijk gaat de film helemaal nergens over, maar het was vermakelijk om te kijken. Demomenten dat hij praat tot het publiek zijn leuk gevonden.
JayHovahzondag 25 september 2016 @ 20:31
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 20:20 schreef Jinkx het volgende:
Freddie Buellers day off (1986)

Dit was echt zo'n ouderwetse feelgoodfilm over een jongen die zich ziekmeldt op school en leuke dingen gaat doen. De decaan gelooft de jongen niet en wil 'm betrappen. Met een smoes haalt Freddie een vriendin van school en ook een andere vriend lag ziek op bed.
Eigenlijk gaat de film helemaal nergens over, maar het was vermakelijk om te kijken. Demomenten dat hij praat tot het publiek zijn leuk gevonden.
Is Freddie het debiele broertje van Ferris?
Jinkxzondag 25 september 2016 @ 20:32
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 20:31 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Is Freddie het debiele broertje van Ferris?
Oh kut :D Ferris inderdaad
Apotheosezondag 25 september 2016 @ 20:54
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2016 20:06 schreef Wootism het volgende:

[..]

Door jouw post deze film gekeken...
Man wat is die fucking spannend :D

Lang geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel zat.
Onverwachte einde was beetje dubieus maar ook wel tof.

Thanks voor het aandragen ^O^
Lief! Graag gedaan ^O^
goviezondag 25 september 2016 @ 22:08
Ik kijk soms juist naar dit forum voor onbekende pareltjes, maar nu heb ik er eentje voor jullie.

Kingsglaive Final Fantasy XV

Deze film lijkt op riddick maar is mijn inziens de overtreffende trap. Het is een animatiefilm waarin tijdens de dialogen het verschil tussen animatie en echte film niet eens meer ziet. Erg knap gedaan, mooie verhaallijn. Ik heb nog nooit de Final Fantasy games gespeeld, maar deze film was misschien juist wel daarom des te leuker.

8/10
mister_whitemaandag 26 september 2016 @ 08:25
The Time Traveler's Wife (2009) - IMDb : een man heeft een genetische afwijking waardoor hij spontaan uitstapjes maakt naar het verleden of de toekomst. De kennis die hij daar opdoet heeft verregaande invloed en implicaties op zijn relatie met zijn vrouw en zijn omgeving.

Een timetravel film, nu eens niet in combinatie met misdaad of sci-fi (Looper (2012) - IMDb, Predestination (2014) - IMDb) maar een meer romantische insteek. Hoewel het concept van timetravel door een genetische afwijking tamelijk idioot is, is het geen verkeerde film en de hoofdrolspelers (Eric Bana, Rachel McAdams) zijn ook geen straf om naar te kijken. De ellende die je vaak hebt bij timetravel films is dat je altijd ontzettend goed moet opletten welke scene nu weer in welke periode speelt anders is het verhaal lastig te volgen. Deze film is daar geen uitzondering op maar het is goed te doen. Prima film: 7.

Los cronocrímenes (2007) - IMDb : doodnormale man ziet door een verrekijker toevallig een misdaad in de bossen gebeuren en gaat op onderzoek uit. Dat is het begin van een grote hoeveelheid merkwaardige voorvallen die gaan gebeuren...of moeten gebeuren.

Alweer een timetravel film, deze keer Spaanstalig maar mag de pret niet drukken. Deze tamelijke lowbudget film (4 acteurs, huis en een lab met tijdmachine van piepschuim) wordt gezien als een klassieker in dit genre en terecht. Vanaf het begin wordt je meegezogen in de gebeurtenissen en de verhaallijnen sluiten naadloos op elkaar aan. Door enkele slimme vondsten zijn de verhaallijnen bovendien ook goed van elkaar te onderscheiden. Ik vond hem briljant in elkaar zitten: 8

The Thirteenth Floor (1999) - IMDb een hoge pief van een computerfirma, gespecialiseerd in het creëren van virtuele werelden, wordt vermoord en zijn collega gaat op onderzoek uit om uit te vinden wat er gebeurd is.

The Matrix (1999) - IMDb, waar deze film wel wat parallellen mee heeft, komt uit hetzelfde jaar als deze film (1999) maar ik vond deze film wat gedateerd overkomen (overmatig gebruik van lasers, kasten van computers met knipperende leds a la WarGames (1983) - IMDb). Het magnifieke The Matrix heeft de tand des tijds wat beter doorstaan. Als je hier door heen kijkt is het zeker geen onaardige film met een spannend whodunnit plot: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 26-09-2016 10:00:02 ]
Mainportdinsdag 27 september 2016 @ 03:53
Du rififi chez les hommes

Een stel kerels gaat in driedelig pak een juwelier overvallen. Iedereen loopt overigens in driedelig pak en bij de garderobe kun je je fedora inleveren; wat een tijden dames en heren. Voor de overval worden de karakters geïntroduceerd en na de overval volgt er nog enige afwikkeling (waarvoor een uur wordt ingeruimd), maar deze eerste en derde akte kunnen gerust overgeslagen worden. Ik moet ervan gapen nu ik er weer aan denk, hoewel dat ook aan de goedkope wijn kan liggen.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 27 september 2016 @ 08:50
The Green Inferno (2013)

file_738303_Green-Inferno-dvd-intl.jpg

Verenigde Staten
Horror / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Eli Roth
met Lorenza Izzo, Ariel Levy en Sky Ferreira

Een groep idealistische studentenactivisten uit New York reist af naar de afgelegen jungle van Peru om er een protestactie te houden. Wanneer hun vliegtuig echter neerstort vallen ze in handen van een groep kannibalen.

Heftige film. Goed verhaal maar kon nog beter uitgewerkt worden. Wanner het vliegttuig is neergestort en ze in de handen van de kannibalen zijn wordt de film uitermate grof, graphic en alles komt duidelijk in beeld. Goed einde

IMDB 5.4/10
Ik 6.5/10
Mainportwoensdag 28 september 2016 @ 00:41
Citizenfour

Er is niets erger dan gefictionaliseerde biografieën met hun gedramatiseerde interpretaties van de werkelijkheid, en omdat deze maand Oliver Stone weer een draak van een biografie aflevert met Snowden heb ik de documentaire opgezet. De moraal van het verhaal is: wat voorheen vrijheid heette noemt men nu privacy, en daarna zegt men: er is geen privacy meer. Een ander moraal is dat niemand dit schokkend vindt en er eigenlijk niets verandert, hetgeen te verklaren is door de menselijke neiging de realiteit (ook al is deze onfortuinlijk) naast zich neer te leggen en er vrede mee te hebben. Ik vind het een hoopvolle moraal en ga tevreden verder met mijn leventje.
#ANONIEMwoensdag 28 september 2016 @ 01:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 12:21 schreef danos het volgende:
Flaskepost fra P (2016) - IMDb
Deense thriller 'Flessenpost' vol van de spanning na het vinden van een oude fles mes met daarin een briefje. Een speciaal team gaat op onderzoek uit en komt in gevecht met een seriemoordenaar. Een paar bizarre plotwendingen maken het tot een goede thriller!

Imdb: 7.0
Danos: 7.0
Er zijn nog twee andere films met dezelfde personages die ook zeker aan te raden zijn;

De fazantenmoordenaars (2014) - IMDb
Kvinden i buret (2013) - IMDb
highenderdonderdag 29 september 2016 @ 00:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 08:50 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Green Inferno (2013)

Verenigde Staten
Horror / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Eli Roth
met Lorenza Izzo, Ariel Levy en Sky Ferreira

Een groep idealistische studentenactivisten uit New York reist af naar de afgelegen jungle van Peru om er een protestactie te houden. Wanneer hun vliegtuig echter neerstort vallen ze in handen van een groep kannibalen.

Heftige film. Goed verhaal maar kon nog beter uitgewerkt worden. Wanner het vliegttuig is neergestort en ze in de handen van de kannibalen zijn wordt de film uitermate grof, graphic en alles komt duidelijk in beeld. Goed einde

IMDB 5.4/10
Ik 6.5/10
Dank voor de tip en eens met jouw conclusie. Straks nog maar eens een oude Italiaanse uit dit genre bekijken. :)
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 29 september 2016 @ 08:39
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 00:30 schreef highender het volgende:

[..]

Dank voor de tip en eens met jouw conclusie. Straks nog maar eens een oude Italiaanse uit dit genre bekijken. :)
Zoals?
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 29 september 2016 @ 08:43
Submerged (2015)

SubmergedBanner.jpg

Verenigde Staten
Drama / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Steven C. Miller
met Willa Ford, Jonathan Bennett en Talulah Riley

Bodyguard Matt heeft het vermoeden dat Jessie, de dochter van zijn impopulaire werkgever, iets te maken heeft met de dood van zijn jonge broertje. Wanneer hij op een avond Jesse en haar vrienden naar een feest brengt wordt hun limo aangereden door een stel ontvoerders en belanden ze op de bodem van een meer. Vervolgens komen ze er niet alleen achter wat er met Matt's broertje is gebeurd maar ook dat iemand onder hen een relatie heeft met de ontvoerders.

Tegenvaller. Het verhaal is niet verkeerd maar slecht uitgewerkt en chaotisch, De film loopt niet chronologisch. Het bestaat alleen uit flash backs en flash forwards, behalve het einde welke redelijk goed was met een redelijke plotwending

IMDB 4/10
Ik 4/10,
highenderdonderdag 29 september 2016 @ 15:44
quote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cannibal_film
goviedonderdag 29 september 2016 @ 17:52
It

Een tv film van stephen king uitgezonden in 2 delen. It (TV Mini-Series 1990) - IMDb

Ik heb die 25 jaar terug gekeken (vond hem toen een 8/10), toen was die erg leuk en een bestseller. Heb hem nu vrij snel uitgezet. Valt tegen nu we in 2017 leven,

4/10
atodonderdag 29 september 2016 @ 18:34
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 17:52 schreef govie het volgende:
It

Een tv film van stephen king uitgezonden in 2 delen. It (TV Mini-Series 1990) - IMDb

Ik heb die 25 jaar terug gekeken (vond hem toen een 8/10), toen was die erg leuk en een bestseller. Heb hem nu vrij snel uitgezet. Valt tegen nu we in 2017 leven,

4/10
Dat heb ik met veel oude films..
goviedonderdag 29 september 2016 @ 18:36
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:34 schreef ato het volgende:

[..]

Dat heb ik met veel oude films..
De fok film top100 niet, hoe ouder hoe meer punten. :+
atodonderdag 29 september 2016 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:36 schreef govie het volgende:

[..]

De fok film top100 niet, hoe ouder hoe meer punten. :+
Er zijn uitzonderingen, ik zag laatst 12 angry men uit 1957.
Goede (en goed geacteerd) film.

Ook vind ik Sophie's choice ( 1982) met oa Meryl streep een pracht film.
Murriels wedding ( 1992),La pianiste Isabelle Huppert ( 2001) , Ill y a longtemps que je t'aime met Kristin scott Thomas uit 2008 goede films.

Ach 4 weddings and a funeral is ook nog steeds leuk.

Ik kijk even in de top 100..
ExperimentalFrentalMentalzaterdag 1 oktober 2016 @ 09:02
Solace (2015)

fid11227.jpg

Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony Hopkins, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar te vinden.

Goede en spannende film. Een film die eer doet aan de termen mysterie en thriller.
De spanning houden ze goed vast tot het einde van de film. Goed verhaal en goed uitgewerkt. Intrigerend en er zit hier en daar een ethisch dilemma. Klasse einde van de fim... Dikke +1 voor de altijd fantastisch acterende Anthony Hopkins!


IMDB 6.4/10
Ik een dikke 7/10
atozaterdag 1 oktober 2016 @ 10:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 09:02 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Solace (2015)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony Hopkins, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar te vinden.

Goede en spannende film. Een film die eer doet aan de termen mysterie en thriller.
De spanning houden ze goed vast tot het einde van de film. Goed verhaal en goed uitgewerkt. Intrigerend en er zit hier en daar een ethisch dilemma. Klasse einde van de fim... Dikke +1 voor de altijd fantastisch acterende Anthony Hopkins!


IMDB 6.4/10
Ik een dikke 7/10
Vond ik ook een goed film, bleef spannend.
Roces18zaterdag 1 oktober 2016 @ 11:57
Heb gister deepwater horizon gezien over de olieramp van bp. Zeker een toffe film 7.5 en we eentje die je in de bioscoop moet kijken om vlammenzee en explosies goed te horen en te zien. Bios voegt hier zeker wat toe.
ems.zaterdag 1 oktober 2016 @ 12:09
X-men Apocalypse 5/10

Dezelfde film die ik al 3x eerder heb gezien. Jammer, want Apocalypse vond ik vroegah een van de leukere X-men varianten.
atozaterdag 1 oktober 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 12:09 schreef ems. het volgende:
X-men Apocalypse 5/10

Dezelfde film die ik al 3x eerder heb gezien. Jammer, want Apocalypse vond ik vroegah een van de leukere X-men varianten.
Vermakelijke film, maar ik vond het ook wat tegenvallen.
Skull-splitterzaterdag 1 oktober 2016 @ 15:37
Er had gewoon veel meer in gezeten, maar ondermaats schrijfwerk. Begon sterk maar zwabberde flink af tegen het einde...
Baconbuszaterdag 1 oktober 2016 @ 15:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 13:41 schreef ato het volgende:

[..]

Vermakelijke film, maar ik vond het ook wat tegenvallen.
Hopen dat FOX het opgeeft en Marvel ze kan terughalen om ze weer te maken zoals de meeste mensen ze kenden. Helaas is er nu weer een generatie die hiermee opgegroeid is.
Broodjekipkornzaterdag 1 oktober 2016 @ 23:42
Deepwater Horizon

Erg intense film, vond ik persoonlijk. Mooie ervaring om dit in de bioscoop te zien, om het allemaal nog wat intenser te ervaren dan thuis in je woonkamer. Goed geacteerd en voor mij informatief (ik had me hierin nog nooit verdiept eerlijk gezegd).

8/10
BlaZzondag 2 oktober 2016 @ 04:51
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 01:09 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Er zijn nog twee andere films met dezelfde personages die ook zeker aan te raden zijn;
Flaskepost fra P (2016) - IMDb
De fazantenmoordenaars (2014) - IMDb
Kvinden i buret (2013) - IMDb
Deze heb ik pas ook bekeken, uitstekende detective films waarbij ik de eerdere twee films een 8 zou geven en de latere een 7.5
Haagszondag 2 oktober 2016 @ 08:50
Secret soldiers of Benghazi
danoszondag 2 oktober 2016 @ 09:22
Hunt for the Wilderpeople (2016) - IMDb
Erg vermakelijke film die zich afspeelt in Nieuw Zeeland. Een jongen uit de probleemzorg wordt geplaatst bij een koppel aan de rand van de wildernis.

In korte tijd zijn de man en de jongen begonnen aan een trip door de wildernis en, geleid door de nodige absurde situaties, komt er een mega zoektocht op gang.

Het vleugje absurditeit geeft de film net dat beetje extra, gecombineerd met humor en de band die ontstaat tussen de jongen en de man kijkt het goed weg.

Imdb:8.1
Danos: 7.5
danoszondag 2 oktober 2016 @ 09:26
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 04:51 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Deze heb ik pas ook bekeken, uitstekende detective films waarbij ik de eerdere twee films een 8 zou geven en de latere een 7.5
Zeker goede films, boeken van Jussi Adler-Olsen waar ze op gebaseerd zijn, zijn ook de moeite waard.
greatgonzozondag 2 oktober 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 08:50 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Secret soldiers of Benghazi
bedankt voor de review :)
Mainportzondag 2 oktober 2016 @ 16:09
Le trou

Ik ben een fan van het gevangenisgenre omdat mensen hun vrijheid ontnemen en in een kooi plaatsen primitief en barbaars is. Automatisch heb je sympathie voor de karakters; hun motieven zijn invoelbaar evenals de hel die ze dagelijks moeten doorstaan. In een gevangenisverhaal gaat het nauwelijks over wat iemand precies gedaan heeft omdat dat helemaal niets uitmaakt: de moraal is dat gevangenen eigenlijk net mensen zijn. Waar dient dit geleuter nu precies voor? Doordat het zo makkelijk is je in te leven hebben de handelingen meer lading hetgeen een buitengewone spanning oplevert; vergelijkbaar met de spanning als je vijftig euro in de gokautomaat gooit. De conclusie is dat Le trou in mijn fix heeft voorzien, ik kan hem iedereen onder bewindvoering aanraden!
Tim86zondag 2 oktober 2016 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:09 schreef Mainport het volgende:
Le trou

Ik ben een fan van het gevangenisgenre omdat mensen hun vrijheid ontnemen en in een kooi plaatsen primitief en barbaars is. Automatisch heb je sympathie voor de karakters; hun motieven zijn invoelbaar evenals de hel die ze dagelijks moeten doorstaan. In een gevangenisverhaal gaat het nauwelijks over wat iemand precies gedaan heeft omdat dat helemaal niets uitmaakt: de moraal is dat gevangenen eigenlijk net mensen zijn. Waar dient dit geleuter nu precies voor? Doordat het zo makkelijk is je in te leven hebben de handelingen meer lading hetgeen een buitengewone spanning oplevert; vergelijkbaar met de spanning als je vijftig euro in de gokautomaat gooit. De conclusie is dat Le trou in mijn fix heeft voorzien, ik kan hem iedereen onder bewindvoering aanraden!
Celda 211 (2009) - IMDb ook gezien?
Haagszondag 2 oktober 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:12 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

bedankt voor de review :)
Geen zin in.
Weaklingdinsdag 4 oktober 2016 @ 16:09
Don't Breathe (2016)

Ik snap de lovende kritieken niet, echt niet. Misschien omdat ik ondertussen al zoveel beter uitgewerkte en spannendere thriller/horror films heb gezien, maar ik vond deze film helemaal niks. Ieder zijn of haar smaak, maar als de film langs werkelijk alle kanten rammelt kan je het met de beste wil van de wereld geen goede film noemen. Voor mij verdwijnt dan in ieder geval alle spanning als sneeuw voor de zon.

Goed. Het verhaal gaat dus over een paar jongelui die willen inbreken bij een blinde oorlogsveteraan omdat hij een berg geld in een kluis heeft liggen en uiteraard loopt dat helemaal mis voor de inbrekers. De achtergronden van de meeste inbrekers worden nauwelijks uitgewerkt. Het achtergrondverhaal van de inbreekster die in het middelpunt van het verhaal staat wordt ook veel te summier uitgewerkt om werkelijk met haar mee te leven in de rest van het verhaal.

Het hele inbreken en wat er dan met ze gebeurt is erg dertien in een dozijn. De verrassingen zijn ver te zoeken. Maar veel erger is dat er vaak ook totaal niks van klopt en totaal niet logisch is. Een paar voorbeelden in spoilertags:
SPOILER
Een deur met een schuifslot er op gemonteerd met aan de deurkant een hangslot. Echter in de deurkozijn vastgezet met maar twee schroeven. Deur willen ze openbreken met een breekijzer. Zetten ze het breekijzer verticaal tussen deur en deurkozijn en krijgen (oeh verrassend) niet open. Zet potdrie dat breekijzer horizontaal achter het schuifslot bij het kozijn en de deur is zo open!
en
SPOILER
Blinde man loopt bijna een inbreker omver maar merkt het niet. Even later kan hij de inbrekers ineens op meters afstand ruiken. Ehm, waarom niet toen je vlak langs eentje liep eerder?
en
SPOILER
Bijna hetzelfde: blinde man hoort eerst niks, zelfs niet als een deur wordt dicht gedaan. Even later hoort hij nog de kleinste kraak in het huis. Selectieve doofheid er ook nog bij soms?
en
SPOILER
Inbrekers zitten opgesloten op een slaapkamer waar ze zeggen niet uit te kunnen omdat alle ramen geblokkeerd zijn met ijzeren spijlen. Nog geen twee minuten later wordt één van de inbrekers naar buiten geslingerd door zo'n raam. De spijlen waren er ineens vanaf gewaaid of zo?
Ik zal jullie allerlei andere missers besparen, maar het was zo'n "festijn" van onlogica dat ik totaal niet meer met de film kon meeleven en de spanning ver te zoeken was. Erg slecht allemaal.

IMDB: 7,6
Ik: 4,5
V.dinsdag 4 oktober 2016 @ 16:28
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:47 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Geen zin in.
Plaats dan niks.

V.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 4 oktober 2016 @ 17:33
Standoff (2016)

standoff-2016-poster.jpg

Verenigde Staten
Thriller
80 minuten

geregisseerd door Adam Alleca
met Thomas Jane, Laurence Fishburne en Ella Ballentine

Veteraan Carter Greene woont alleen in een boerderij waar hij rouwt om de dood van zijn jonge zoon en het daaruit vloeiende mislukken van zijn huwelijk. Bird is een wees die teveel heeft meegemaakt voor een meisje van haar leeftijd. Op de sterfdag van haar ouders is ze getuige van een brute moord door een professionele huurmoordenaar. Doodsbang vlucht ze de bossen in.

Geen slechte film. De film speelt zich voornamelijk aan 2 kanten van een trap af. Redelijk goed verhaal. Ze houden je nieuwsgierig tot het einde; de actie was interessant maar had meer gemogen. Goed einde

IMDB 6/10
Ik 6/10
Mireldinsdag 4 oktober 2016 @ 21:02
Train to Busan
IMDb: 7.7
Ik: 7.0

Ik had meer verwacht omdat het uit Zuid-Korea is maar het is zeker een onderhoudende zombie/actiefilm. Maar niet op thrillerniveau wat je gewend bent van Zuid-Korea.

Nu zie ik dat er ook een anime prequel van is, die ga ik even zoeken op het internet.
ZETKhuA.jpg
FANNdinsdag 4 oktober 2016 @ 21:32
10 Days in a Madhouse (2015)

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de 23-jarige verslaggeefster Nellie Bly in 1887. Bly werkt voor de bekende uitgever Joseph Pulitzer. Om undercover te gaan doet ze alsof ze gek is en wordt ze opgenomen in het gesticht Blackwell's Island, waar ze stuit op mishandeling en moord. Bly's artikel leidt er toe dat Blackwell's Island wordt gesloten en tevens is ze de eerste vrouw uit de geschiedenis die een serieus onderzoeksartikel op de voorpagina krijgt.

10 Days in a Madhouse (2015) - IMDb

Krijgt niet zo'n hoog cijfer maar ik vond het een zéér indukwekkende film :Y

Timo20dinsdag 4 oktober 2016 @ 23:33
Morgan
Science-fiction actie film over het creëren van mensrobots met kunstmatige intelligentie. Het scenario vliegt helaas een beetje alle kanten op. Het eerste deel en de laatste twee scenes zijn geweldig maar het middenstuk (met de meeste actie) is maar middelmatig.
De film is wel prachtig geschoten en Anya Taylor-Joy in de rol van Morgan is erg sterk.

IMDB Cijfer: 6,0/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 6 oktober 2016 @ 09:11
Kickboxer: Vengeance (2016)
Alternatieve titel: Kickboxer

Kickboxer_Vengeance_poster_usa.jpg

Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door John Stockwell
met Alain Moussi, David Bautista en Jean-Claude Van Damme

Het verhaal volgt Eric en Kurt Sloan, de afstammelingen van een Californische dynastie van kampioenen. Nadat Eric het wereldkampioenschap Karate wint, wordt hij door een promotor naar Thailand gelokt - ondanks protesten van zijn broer. Wanneer dit uiteindelijk leidt tot de dood van Eric, wendt Kurt zich tot Eric z'n voormalige trainer Master Durand om wraak te nemen op de wrede Tong Po.

Goede film als het op martial arts aankomt. Minder goed als vervolg op de originele Kickboxer. Het verhaal hadden ze wat beter mogen schrijven met een prominentere rol voor Jean Claude Van Damme. De actie begint meteen in het begin en stopt niet tot het einde. Vet eindgevecht.

IMDB 5/10
Ik twijfel tussen een 6.5 en 7/10
ems.donderdag 6 oktober 2016 @ 16:33
Train to Busan 6,5/10

Eindelijk weer eens een zombiefilm die enigszins te kijken is. Wel een paar cliches zoals overdreven emotie en spontane stupiditeit maar ik vrees dat je daar bijna niet meer omheen kan in het genre. Toffe scenes, oprechte spanning en de trein-setting is leuk en goed uitgevoerd.
Mireldonderdag 6 oktober 2016 @ 22:46
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 16:33 schreef ems. het volgende:
Train to Busan 6,5/10

Eindelijk weer eens een zombiefilm die enigszins te kijken is. Wel een paar cliches zoals overdreven emotie en spontane stupiditeit maar ik vrees dat je daar bijna niet meer omheen kan in het genre. Toffe scenes, oprechte spanning en de trein-setting is leuk en goed uitgevoerd.
Overdreven emotie hier is denk ik meer een Aziatische cliche dan van een zombiefilm. In Koreaanse en Japanse tragische thrillers of drama's heb je bijv. vaak van die zoetsappige flashbacks waarin de hoofdpersonages nog blij en onschuldig waren, en tegenwoordig zijn ze dan helemaal verknipt. En als ze doodgaan op het einde dan komt er nog een flashback bij en dan pas einde film.
Tim86donderdag 6 oktober 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 16:33 schreef ems. het volgende:
Train to Busan 6,5/10

Eindelijk weer eens een zombiefilm die enigszins te kijken is. Wel een paar cliches zoals overdreven emotie en spontane stupiditeit maar ik vrees dat je daar bijna niet meer omheen kan in het genre. Toffe scenes, oprechte spanning en de trein-setting is leuk en goed uitgevoerd.
Is hij al fatsoenlijk te downloaden of draait hij ergens in de bios?

edit: behoorlijk wat goede rips en subs zie ik. Nice, meteen kijken :)
turancevrijdag 7 oktober 2016 @ 11:46
Popstar: Never Stop Never Stopping (2016) - IMDb
popstar-film-page-header-56d74a1f9c46f-1.jpg
Andy Samberg van the Lonely Island neemt in deze film heel de muziekwereld in de zeik. Hij speelt een popidool die al meerdere hits heeft gehad en komt op lager wal terecht wanneer zijn nieuwe album niets blijkt te zijn. Ik vond 'em super grappig.

Hij slaat wat mij betreft de spijker recht op de kop, wat betreft de muziekwereld: Gebruik een beat, gooi wat rijmende woorden achter elkaar, gebruik een catch phrase en je hebt tegenwoordig een hit.

Alleen kijken als je van the Lonely Island houdt en van (flauwe) Amerikaanse grappen. Het is ook leuk om te zien dat er een heleboel bekende uit de muziekwereld meespelen.

IMDb: 6,8
Ik: 7 (Leuk avondje vermaak)
FANNvrijdag 7 oktober 2016 @ 18:46
Complete Unknown (2016)

Complete-Unknown.jpg?resize=600%2C314&ssl=1

Tom en zijn vrouw organiseren een etentje ter ere van zijn verjaardag. Een van hun vrienden neemt als date een vrouw mee die de naam Alice draagt. Tom is er van overtuigd dat hij de vrouw ergens van kent, maar ze heeft een andere identiteit aangenomen. Zij beweert echter dat het niet mogelijk is dat ze elkaar kennen.

Complete Unknown (2016) - IMDb

complete waste of time :D
Geerdvrijdag 7 oktober 2016 @ 19:00
Landmine goes click

85721.jpg

Heerlijke film ! Paar WTF momentjes tussen, denk je geholpen te worden......
EN het einde mans!

Landmine Goes Click (2015) - IMDb

Dikke 8
Geerdvrijdag 7 oktober 2016 @ 19:02
31

maxresdefault.jpg

Niet teveel gezeik gewoon lekker hakken en zagen, met een open einde nu al zin in deel 2 !

31 (2016) - IMDb
H0D3NPYLvrijdag 7 oktober 2016 @ 19:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:02 schreef Geerd het volgende:
31

[ afbeelding ]

Niet teveel gezeik gewoon lekker hakken en zagen, met een open einde nu al zin in deel 2 !

31 (2016) - IMDb
Ik ga 'm kijken puur omdat Geerd 'm gekeken heeft
Geerdvrijdag 7 oktober 2016 @ 19:14
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:14 schreef H0D3NPYL het volgende:

[..]

Ik ga 'm kijken puur omdat Geerd 'm gekeken heeft
:+ :+
EP3vrijdag 7 oktober 2016 @ 21:18
Zo, tering, Geerd... Ben je aan de bottom 250 begonnen, ofzo?
FANNzaterdag 8 oktober 2016 @ 01:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:00 schreef Geerd het volgende:
Landmine goes click

[ afbeelding ]

Heerlijke film ! Paar WTF momentjes tussen, denk je geholpen te worden......
EN het einde mans!

Landmine Goes Click (2015) - IMDb

Dikke 8
Bedankt voor de tip :D

dikke 8,5 van mij :o dat wordt wakkerliggen vannacht :')
Geerdzaterdag 8 oktober 2016 @ 14:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 21:18 schreef DO2 het volgende:
Zo, tering, Geerd... Ben je aan de bottom 250 begonnen, ofzo?
Houd je niet van dat soort films?
Geerdzaterdag 8 oktober 2016 @ 21:22
Blood Father

blood-father-french-poster.jpg

Begin was leuk, krijg je korte schets van het verhaal had heel wat kunnen worden opzich alleen ze hebben geen gebruik gemaakt van de elementen in mijn optiek,

5, lange zit voor klein beetje actie

SPOILER
Beetje standaard dochter vader verhaal begin gewoon vanaf 1 uur en je hebt niks gemist
danoszondag 9 oktober 2016 @ 09:24
Reykjavík-Rotterdam (2008) - IMDb
Wat oudere titel, IJslandse film over smokkelactie tussen Reykjavik en Rotterdam met in de kantlijn de nodige intriges. Zelfs nog wat Nederlandse inbreng met Victor Löw.

Keek lekker weg en goed vermaakt!

Imdb: 6.8
Danos: 6.8
FANNzondag 9 oktober 2016 @ 10:10
Elle (film van Paul Verhoeven)

Ik hoef geen recencie te geven want die staat hier, een hele lange ook nog :+

https://www.filmtotaal.nl/recensie/12102

Geen slechte film, beetje bizar en beetje pervers :P
atozondag 9 oktober 2016 @ 13:01
quote:
10s.gif Op zondag 9 oktober 2016 10:10 schreef FANN het volgende:
Elle (film van Paul Verhoeven)

Ik hoef geen recencie te geven want die staat hier, een hele lange ook nog :+

https://www.filmtotaal.nl/recensie/12102

Geen slechte film, beetje bizar en beetje pervers :P
Goede film, goede actrice..
jogyzondag 9 oktober 2016 @ 17:33
13 Hours (2016) - IMDb

Beetje maar niet heel erg een 'Murica film.

Imdb geeft het een 7.3 en ik rond het graag af naar een 8.
Souryzondag 9 oktober 2016 @ 19:16
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 13:01 schreef ato het volgende:

[..]

Goede film, goede actrice..
Ongemakkelijke film vooral. Je snapt het wel maar ook weer niet.
Ik heb er gemengde gevoelens bij, moet dit chockeren of is het verkapte sm of wat?
Het kille karakter van Michelle spreekt me wel aan op één of andere manier plus dat wel goed
uitgewerkt is.
Apotheosemaandag 10 oktober 2016 @ 11:05
Lucky Number Slevin (2006) - IMDb

A case of mistaken identity lands Slevin into the middle of a war being plotted by two of the city's most rival crime bosses: The Rabbi and The Boss. Slevin is under constant surveillance by relentless Detective Brikowski as well as the infamous assassin Goodkat and finds himself having to hatch his own ingenious plot to get them before they get him.

8e49a73.jpg

Niets is wat het lijkt. Je wordt op het verkeerde been gezet en ik hou van zulke films. Een thriller / actiefilm, maar ook humor met droge opmerkingen hier en daar :P Ik vond het een sterke film

Imdb 7,8
Ik: 8,5
MrBanaan1maandag 10 oktober 2016 @ 11:11
Spotlight (2015).
MV5BMjIyOTM5OTIzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDkzODE2NjE@._V1_SY1000_CR0,0,676,1000_AL_.jpg
Spotlight (2015) - IMDb

Wat een ongelofelijk goede film. Wow. Met 220k stemmen op iMDB ook een 8,1.

De film gaat over de ontdekking van het misbruik in de kerk. Dit is allemaal echt groot geworden door een onderzoeksteam van The Boston Globe. Zij krijgen wat info over een priester die vroeger dus met kinderen gerommeld heeft en gaan hier achter aan. Vanuit daar gaat het balletje dan rollen.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik ken het echte verhaal niet over hoe dit wereldwijde misbruik aan het licht kwam, dus ik kan niet zeggen in hoeverre het match met de film.
De muziek in de film is in mijn ogen ook echt briljant gekozen. Subtiel, maar veel toevoegend. Daarnaast ben ik door deze film wel fan geworden van Mark Ruffalo

De film duurt 2 uur en is vrij rustig. Geen actie of thriller. Ik zou er dus wel rustig een avondje goed voor gaan zitten.
Op IMDB krijgt hij dus een 8,1. Ikzelf zou minimaal een 8,5 geven, een van de beste films die ik in lange tijd gezien heb!
Reismeismaandag 10 oktober 2016 @ 13:27
quote:
Daarnaast ben ik door deze film wel fan geworden van Mark Ruffalo

Een film waarin ik Mark Ruffalo ook goed vond (naast deze film): The Normal Heart
atomaandag 10 oktober 2016 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:16 schreef Soury het volgende:

[..]

Ongemakkelijke film vooral. Je snapt het wel maar ook weer niet.
Ik heb er gemengde gevoelens bij, moet dit chockeren of is het verkapte sm of wat?
Het kille karakter van Michelle spreekt me wel aan op één of andere manier plus dat wel goed
uitgewerkt is.
Isabelle Hupert kan dat zo goed.
ExperimentalFrentalMentalmaandag 10 oktober 2016 @ 15:22
Amnesiac (2015)

11380818_844774188949376_1696970412_n.jpg

Verenigde Staten
Drama / Horror
90 minuten

geregisseerd door Michael Polish
met Kate Bosworth, Wes Bentley en Olivia Rose Keegan

Een jonge vrouw (Kate Bosworth) verpleegt haar bedlegerige man (Wes Bentley) nadat hij is ontwaakt uit een coma als gevolg van een auto-ongeluk. Hij lijdt aan geheugenverlies en kan zich niets herinneren over zijn leven, alleen enkele flitsen over een ongeluk en een jong meisje, waarvan hij denkt dat het zijn dochter is. Na enige tijd begint hij zich af te vragen wat er werkelijk gebeurd is op de dag van het ongeluk en of zijn vrouw werkelijk is wie ze beweert te zijn

Beetje een tegenvaller. Het is een goed verhaal met veel potentie maar minder goed uitgewerkt. Er gebeurt te weinig en van de wat brutere scènes laten ze maar de helft zien
Wel een paar goede plotwendingen en het einde was wel ok


IMDB 4.3/10
Ik 5/10
ExperimentalFrentalMentalmaandag 10 oktober 2016 @ 15:26
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 11:11 schreef MrBanaan1 het volgende:
Spotlight (2015).
[ afbeelding ]
Spotlight (2015) - IMDb

Wat een ongelofelijk goede film. Wow. Met 220k stemmen op iMDB ook een 8,1.

De film gaat over de ontdekking van het misbruik in de kerk. Dit is allemaal echt groot geworden door een onderzoeksteam van The Boston Globe. Zij krijgen wat info over een priester die vroeger dus met kinderen gerommeld heeft en gaan hier achter aan. Vanuit daar gaat het balletje dan rollen.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik ken het echte verhaal niet over hoe dit wereldwijde misbruik aan het licht kwam, dus ik kan niet zeggen in hoeverre het match met de film.
De muziek in de film is in mijn ogen ook echt briljant gekozen. Subtiel, maar veel toevoegend. Daarnaast ben ik door deze film wel fan geworden van Mark Ruffalo

De film duurt 2 uur en is vrij rustig. Geen actie of thriller. Ik zou er dus wel rustig een avondje goed voor gaan zitten.
Op IMDB krijgt hij dus een 8,1. Ikzelf zou minimaal een 8,5 geven, een van de beste films die ik in lange tijd gezien heb!
Je moet maar net van het soort genre houden, journalistiek, strategiën bespreken in vergaderingen, de boeken induiken voor onderzoek.
Voor veel mensen zal het saaie film zijn

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 08:36 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Spotlight (2015)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten / Canada
Drama
128 minuten

geregisseerd door Tom McCarthy
met Mark Ruffalo, Michael Keaton en Rachel McAdams

Het waargebeurde verhaal van het “spotlight” team van de krant The Boston Globe. De oudste continu werkende onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Voor hun berichtgeving omtrent deze zaak ontving The Boston Globe in 2003 de Pulitzer prijs.

Tja, wat kan ik hierover zeggen. Je moet maar net van het genre houden. Het is interessant om te zien hoe ze schandaal in de openbaarheid weten te brengen, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Goed geacteerd door Mark Ruffalo...

IMDB 8.1/10
Ik 6/10


[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 10-10-2016 18:40:33 ]
FANNmaandag 10 oktober 2016 @ 16:23
De beste misdaadserie die ik in lange tijd heb gezien.

The Night Of (TV Mini-Series 2016) - IMDb

81f2dc778bf6ab517f899011e0169df2-1468223085.jpg

The Night Of neemt de kijker mee in het politieonderzoek en de gerechtelijke procedure van een
ingewikkelde moordzaak.

Pleegde student Naz de moord op dat mooie meisje of niet? Dat is de vraag in de nieuwe HBO-serie ‘The Night Of’.

Het zal je maar gebeuren: je belandt na een onverwachts spannende avond in bed met een heel knap meisje, maar bij het ontwaken tref je haar dood in bed aan. Vermoord. Alles wijst erop dat jij het hebt gedaan, maar jij kan je daar niets van herinneren. Dat is precies wat de doorgaans zo keurige student Nasir ‘Naz’ overkomt in The Night Of, een nieuwe miniserie van HBO. Wat volgt is een achtbaanrit vol manipulatie en leugens in de chaos die het juridische systeem van Verenigde Staten heet..

Steven Zaillian en Richard Price, bedenkers van The Night Of, belichten in deze achtdelige dramareeks alle mogelijke aspecten van een fictieve moordzaak in New York City.
Het verhaal volgt student Naz Khan, een aandoenlijke nerd die door een basketbalspeler aan wie hij bijles geeft, wordt uitgenodigd naar een feestje in de New Yorkse Lower East Side.

Als blijkt dat niemand hem komt oppikken, besluit Naz zonder te vragen de taxi van zijn vader te nemen en vanuit zijn huis in Jackson Heights, Queens naar Manhattan te rijden. Zijn impulsieve beslissing om onderweg een mooie jonge vrouw op te pikken, gooit niet alleen roet in zijn plannen maar luidt ook de noodlottige avond van de titel in. Naz wordt later immers beschuldigd van een misdaad die hij beweert niet begaan te hebben, en hij ervaart de chaos en manipulatie van het juridische systeem van binnenuit.

Zijn benarde situatie wordt nog verder bemoeilijkt door zijn uiterlijk en status als de zoon van Pakistaanse immigranten.

Hoofdrollen
John Turturro, onder andere bekend van The Big Lebowski (1998) en O Brother, Where Art Thou? (2000) en Riz Ahmed, die het hulpje speelde van Jake Gyllenhaal in Nightcrawler.

Geen doorsnee serie
De serie is een creatie van de succesvolle scenarioschrijvers Steven Zaillian (Schindler’s List) en
Richard Price (The Wire). Zaillian won een Oscar voor Schindler’s List. In totaal heeft hij dertig
prijzen en bijna vijftig nominaties op zijn naam staan. Price werd genomineerd voor een Oscar voor The Color of Money (1986). De serie is gebaseerd op de succevolle Britse serie Criminal Justice.

een dikke 9
H0D3NPYLmaandag 10 oktober 2016 @ 16:35
The night of wil ik zeker nog eens checken maar ben wel beetje klaar met misdaadseries momenteel
TargaFloriomaandag 10 oktober 2016 @ 18:35
Niveau van aflevering 1 was hoog maar daarna niet echt een bijzondere serie.

Er is ook een apart topic over:
TV / The Night Of - Nieuwe 8-delige misdaad- & dramaserie van HBO
Smash-itmaandag 10 oktober 2016 @ 19:51
Vanmorgen ben ik naar The Girl on the Train (2016) - IMDb geweest. Ik had het boek niet gelezen, dus wist niet hoe of wat.

"A divorcee becomes entangled in a missing persons investigation that promises to send shockwaves throughout her life"

Superspannende film, ik heb echt iedereen verdacht. Je wordt keer op keer op het verkeerde been gezet. Een soort Gone Girl, maar dan beter. En ik was ook onwijs onder de indruk van de acteerkunsten van Emily Blunt. Ik ken haar alleen van vrouwenfilms (zoals The Devil Wears Prada en Five Year Engagement), maar wat zet zij een geweldige alcoholiste neer. Ik vond dat oscarwaardig.

ImdB maar een 6,7
Ik een 8
FlipjeHollandmaandag 10 oktober 2016 @ 22:03
tucker and dale vs evil

lache horror kommedie over 2 hill billies die worden aangezien door een stel domme studenten als serie moordenaars en zich zelf op de meest lollige en idiote manier van kant maken. ik ging helemaal stuk bij deze film! dikke 8!
mister_whitedinsdag 11 oktober 2016 @ 08:50
Black Sea (2014) - IMDb : gesjeeste onderzeeboot kapitein gaat achter een gezonken U-boot vol met goud aan. Hij vormt een team van Oost- en West Europeanen, ritselt een stokoude afgedankte Russische sub en gaat op zoek.

Onbegrijpelijk dat Jude Law (compleet met nep accent) zich voor dit soort onzin leent. De film staat bol van de onwaarschijnlijkheden (even een krukas uitwisselen met een U-boot?) en is schrikbarend slecht uitgevoerd. Halverwege uitgezet.

Blood Father (2016) - IMDb : ex-gevangene is op vrije voeten als hij zijn (inmiddels van zich vervreemde) dochter in bescherming moet nemen tegen een stel erg boze drugsdealers.

Ik maakte mij gereed voor een avondje echte Mel Gibson humor en actie, maar ik werd zwaar teleurgesteld. Films als How I Spent My Summer Vacation (2012) - IMDb en Edge of Darkness (2010) - IMDb zijn veel beter. Halverwege uitgezet.

Under sandet (2015) - IMDb : Denemarken 1945. De rollen zijn inmiddels omgedraaid, de Duitsers zijn nu krijgsgevangenen gemaakt door het Deense leger. Ze krijgen van het Deense leger de opdracht om de Deense stranden, die bomvol liggen met Duitse landmijnen omdat daar de invasie door de geallieerden werd verwacht, vrij van landmijnen te maken. Er zijn echter geen kaarten voorhanden die de posities van de landmijnen aangeven. Dus dat wordt op de buik in het zand poeren met een stokje in de hoop dat je er aan het einde van de dag nog bent. En dat honderden vierkante kilometers..

Enorm aangrijpende, goed uitgevoerde film die het verhaal van 2 kanten laat zien. Het ontmantelen van de landmijnen is zenuwslopend en er gebeuren soms verschrikkelijke dingen. Waargebeurd. Een 8.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 11-10-2016 15:38:23 ]
FANNwoensdag 12 oktober 2016 @ 10:33
‘One of Us’

Een vierdelige miniserie

6296-one-of-us-.jpg?1474107923

Jeugdliefdes Adam Elliot en Grace Douglas keren net terug van hun huwelijksreis als ze
worden vermoord.
Hun families, ook nog eens buren in het afgelegen Schotse dorpje Breaston, zijn kapot van verdriet.

Maar hun wereld staat pas helemaal op z’n kop als de moordenaar de nacht na de moord ernstig
gewond in de buurt wordt aangetroffen. Met dank aan een storm waardoor zijn auto van de weg is
geraakt.

Als de twee families hem vinden, worstelen ze met een vreselijk dilemma.
Wat te doen met de moordenaar die hun zoon en dochter vermoordde?
In de zoektocht naar antwoorden op deze vraag, komen geheimen aan het licht en worden oude
wonden open gereten.

De grenzen tussen goed en kwaad en de waarheid en de leugen vervagen steeds meer.
Hoe leren ze om te gaan met de langdurige, dodelijke gevolgen van deze geheimen?

One of Us (TV Mini-Series 2016) - IMDb

zéér de moeite waard :Y
Apotheosevrijdag 14 oktober 2016 @ 16:17
Mr. Brooks (2007) - IMDb

yJjvkbIZesG6ViXDsOLOufmTEIX.jpg

Het plot heeft wel iets van Dexter. Mr Brooks is gewoon een doorsnee huisvader die een verslaving heeft: moorden. En hij heeft daarbij ook iemand (Marshall) die alleen hij kan zien en die hem met zn verslaving helpt. Niet om er vanaf te komen, maar juist om het aan te moedigen.

wel redelijke film. Film kabbelde wel wat voort maar vond het ook wat oppervlakkig. Weet niet. Ik -had ook weinig met die denkbeeldige vriend Marschall van m. Gewoon qua acteren. Werd er niet echt warm of koud van. Ik hou het wel bij Dexter :P

Imdb: 7.4
ik: 6.5
Apotheosezaterdag 15 oktober 2016 @ 15:34
Deja Vu (2006) - IMDb

r7tyxx.jpg

After a ferry is bombed in New Orleans, an A.T.F. agent joins a unique investigation using experimental surveillance technology to find the bomber, but soon finds himself becoming obsessed with one of the victims.

Sci-fi waarin verleden, heden en toekomst bij elkaar komen of door elkaar heen lopen. Ik hou van zulke films. Heb genoten :Y

Imdb: 7.0
Ik: 8,3
Shadowkid053zaterdag 15 oktober 2016 @ 23:15
Nerve (2016)
maxresdefault.jpg
Redelijke film waarbij ik mij erop betrapte dat ik niet van het beeld kon wegkijken. De film heeft een hoge pace en speelt zich grotendeels af op één avond. Het gaat om een online game waarbij mensen kunnen stemmen (de watchers) wat de speler moeten doen. Voor elke voltooide ''Dare'' krijg je geld op je rekening, stop je of fail je, dan ben je alles kwijt. De bedoeling is zoveel mogelijk watchers te krijgen om vervolgens in de finale te komen, maar dit lukt je alleen maar als je aardig wat Dares doet. De film is spannend maar ook een beetje onrealistisch. Het stipt echter wel een belangrijk punt aan; De anonieme internet helden.

Emma Roberts en Franco spelen de rol goed, filmwerk is ook goed maar heel af en toe wat schokkerig ivm het genre. Geluid/muziek past er ook goed bij.

imdb 6,9
7/10
Cikxzaterdag 15 oktober 2016 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 23:15 schreef Shadowkid053 het volgende:
Nerve (2016)
[ afbeelding ]
Redelijke film waarbij ik mij erop betrapte dat ik niet van het beeld kon wegkijken. De film heeft een hoge pace en speelt zich grotendeels af op één avond. Het gaat om een online game waarbij mensen kunnen stemmen (de watchers) wat de speler moeten doen. Voor elke voltooide ''Dare'' krijg je geld op je rekening, stop je of fail je, dan ben je alles kwijt. De bedoeling is zoveel mogelijk watchers te krijgen om vervolgens in de finale te komen, maar dit lukt je alleen maar als je aardig wat Dares doet. De film is spannend maar ook een beetje onrealistisch. Het stipt echter wel een belangrijk punt aan; De anonieme internet helden.

Emma Roberts en Franco spelen de rol goed, filmwerk is ook goed maar heel af en toe wat schokkerig ivm het genre. Geluid/muziek past er ook goed bij.

imdb 6,9
7/10

Denk dat ik deze ook maar eens moet gaan kijken vanwege mijn liefde voor neon.
ExperimentalFrentalMentalzaterdag 15 oktober 2016 @ 23:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 08:50 schreef mister_white het volgende:
Black Sea (2014) - IMDb : gesjeeste onderzeeboot kapitein gaat achter een gezonken U-boot vol met goud aan. Hij vormt een team van Oost- en West Europeanen, ritselt een stokoude afgedankte Russische sub en gaat op zoek.

Onbegrijpelijk dat Jude Law (compleet met nep accent) zich voor dit soort onzin leent. De film staat bol van de onwaarschijnlijkheden (even een krukas uitwisselen met een U-boot?) en is schrikbarend slecht uitgevoerd. Halverwege uitgezet.

Blood Father (2016) - IMDb : ex-gevangene is op vrije voeten als hij zijn (inmiddels van zich vervreemde) dochter in bescherming moet nemen tegen een stel erg boze drugsdealers.

Ik maakte mij gereed voor een avondje echte Mel Gibson humor en actie, maar ik werd zwaar teleurgesteld. Films als How I Spent My Summer Vacation (2012) - IMDb en Edge of Darkness (2010) - IMDb zijn veel beter. Halverwege uitgezet.

Under sandet (2015) - IMDb : Denemarken 1945. De rollen zijn inmiddels omgedraaid, de Duitsers zijn nu krijgsgevangenen gemaakt door het Deense leger. Ze krijgen van het Deense leger de opdracht om de Deense stranden, die bomvol liggen met Duitse landmijnen omdat daar de invasie door de geallieerden werd verwacht, vrij van landmijnen te maken. Er zijn echter geen kaarten voorhanden die de posities van de landmijnen aangeven. Dus dat wordt op de buik in het zand poeren met een stokje in de hoop dat je er aan het einde van de dag nog bent. En dat honderden vierkante kilometers..

Enorm aangrijpende, goed uitgevoerde film die het verhaal van 2 kanten laat zien. Het ontmantelen van de landmijnen is zenuwslopend en er gebeuren soms verschrikkelijke dingen. Waargebeurd. Een 8.
Jammer dat je Black Sea halverwege hebt afgezet. Het werd daarna best wel goed eigenlijk :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 00:38 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]


[..]


Net Black Sea gekeken

[ afbeelding ]

2014
Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Kevin Macdonald (I)
met Jude Law, Scoot McNairy en Jodie Whittaker

Een kapitein, genaamd Robinson (Jude Law), verliest zijn baan bij een bergingsbedrijf waar hij voor werkte. Wanneer hij vervolgens wordt benaderd door een schimmige FINANCIER voor werk dat betrekking heeft op de zoektocht naar een legendarische gezonken onderzeeboot beladen met goud, voelt hij de drang zichzelf en zijn voormalige werkgever iets te bewijzen.
Een beetje langdradige film, maar wordt naarmate de film vordert steeds beter. Het eerste half uur is saai, vanaf het moment dat ze in de duikboot zitten wordt het eigenlijk pas interessant, het volgende half uur heb je af en toe het idee dat je persoonlijk iets met duikboten moet hebben om deze film te kunnen waarderen maar daarna wordt het alleen maar beter, Af en toe een beetje voorspelbaar..Mooi einde, Het is geen superfilm, maar zeker de moeite om te kijken

IMDB: 6.4/10
ik geef m na twijfelen toch een 7/10
Shadowkid053zaterdag 15 oktober 2016 @ 23:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 23:23 schreef Cikx het volgende:

[..]

Denk dat ik deze ook maar eens moet gaan kijken vanwege mijn liefde voor neon.
In dat geval; Franco heeft een motor met neon lights upgrade in deze film :D
golferzondag 16 oktober 2016 @ 00:41
Tonio

Na het lezen van het prachtige requiemboek van Adri van der Heijden dacht ik dat het niet mogelijk zou zijn dat ooit goed te verfilmen, maar Paula van der Oest heeft er een meer dan geslaagde film van gemaakt.
Met een schitterende hoofdrol van Pierre Bokma en een zeer verdienstelijke rol van Rifka Lodeizen

De Nederlandse inzending voor de Oscars en ik hoop dat ie een prijs wint.
Absolute aanrader. Ook als je niet eerst het boek hebt gelezen.
Cikxzondag 16 oktober 2016 @ 02:37
Don't Breathe (2016) - IMDb

dont-breathe-poster.jpg

Erg sterke film. De suspense is continue voelbaar en net op de momenten waarbij het eentonig lijkt te gaan worden worden er nieuwe elementen toegevoegd die het fris en interessant houden. De styling en cinematografie zijn ook tot in de puntjes verzorgd wat ik bij dit soort films toch wel erg belangrijk vind. Ik stoorde me wel aan één personage, wat volgens mij ook de bedoeling was
SPOILER
want hij werd gelukkig vrij snel van kant gemaakt. Wat dan weer iets te voorspelbaar was, maar ik snap de gedachte erachter aan de andere kant ook wel.
De rest van het acteerwerk was in elk geval wel in orde. Helaas zitten er wel wat oneffenheden in het verhaal, zoals
SPOILER
niemand die de veteraan zou verdenken van het ontvoeren of ombrengen van het meisje die zijn dochter had overreden wanneer zij verdwijnt? Of het moment wanneer ze datzelfde meisje proberen te bevrijden terwijl hij hen op de hielen zit en dan nog het derde raam in de kamer waar de twee dieven opgesloten zitten dat niet gecheckt wordt en toevallig geen tralies heeft? Een beetje te makkelijk.
plus nog een paar rare keuzes van personages, maar dat heeft de pret niet mogen drukken, want ik heb me er al met al erg mee vermaakt.

Deed me overigens een beetje denken aan Green Room, maar dan beter.

Ik: 8.0/10
IMDb: 7.5/10
danoszondag 16 oktober 2016 @ 08:33
Free State of Jones (2016) - IMDb
In eerste instantie dacht ik, niet weer een film over slavernij, getekende ruggen van zweepslagen, afranselingen etc. Weinig sfeerverhogend op de zaterdagavond... Maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn,Matthew McConaughey _O_ zet weer een prachtige rol neer als deserterende soldaat die op zoek gaat naar rechtvaardigheid.

De film duurt redelijk lang maar heeft me geen moment verveeld.

Naast McConaughey speelt Mahershala Ali (voor House of Cards kijkers Remi Denton) ook erg sterk.

Imdb: 6.8
Danos: 7.5
lord_bonozondag 16 oktober 2016 @ 23:32
Inferno (2016)

Aangezien ik het boek heb gelezen een paar jaar geleden keek hier erg naar uit. De vorige films uit de serie (The Davinci Code en Angels & Demons) waren ook vermakelijk dus dat was de reden om naar de bioscoop te gaan. Nu weet ik dat boekverfilmingen nooit recht kunnen doen aan het boek, dus met die instelling ga je dan ook naar de bioscoop. Als je het boek hebt gelezen dan hebben de trailers weinig te verbergen en herken je de scenes en zie je dat er al aardig wat getoond wordt. Ik ga niet spoileren, maar als lezer van het boek is het een enorme deceptie.

Als filmkijker zie je een snelle actie-thriller, snel gemonteerd, mooie locaties en een oké script. De mensen die het boek niet gelezen hadden vonden het een vermakelijke film. Als ik het boek buiten beschouwing laat kan ik me daar wel in vinden, typische dertien in een dozijn film met een hoog productie budget.

Beoordeling:

Als boeklezer: :')/10
Als filmkijker: 6/10
IMDB: 6.6/10
goviemaandag 17 oktober 2016 @ 00:41
Ik heb een mooie aanrader, Marvel Cinematic Universe Phase 1, 2 & 3, eexact in die volgorde. We hebben ze allemaal al wel eens gezien, maar het is wel leuk dat die films allemaal in elkaar overlopen. Ik ben deze week begonnen met phase 1 en vanavond heb ik Captain America: The first Avenger bekeken, nog steeds erg leuk. Lijkt een beetje op Indiana Jones, ook een aktiefilm met grapjes erin en vechten tegen de duitsers (hydra). Maar gelukkig is deze film nieuwer.

8.0/10.0
FANNmaandag 17 oktober 2016 @ 00:43
1e seizoen van The Path (TV Series 2016– ) - IMDb

p12465454_b_v8_ac.jpg

Seizoen 1 van The Path heeft 10 afleveringen. Je kijkt 1 aflevering in iets meer dan 40 minuten.

https://www.tvserieskijken.nl/the-path/#waar-gaat-the-path-over

Bekering
Aaron Paul speelt Eddie Lane, een man die zich bekeert tot een nieuwe sekte: de Meyerist beweging. Hij begint steeds meer te twijfelen aan zijn geloof, maar wil de banden met zijn familie niet verbreken. Ook heeft hij een ingewikkelde relatie met leider Cal Roberts (Hugh Dancy).

Kiezen
Volgens Hulu gaat de serie over de aantrekkingskracht van het geloof en wat het betekent om te kiezen tussen het leven dat je leeft, en het leven dat je wil leven. Complexe kwesties als geloof, relaties en macht komen allemaal aan bod.

Zéér de moeite waard, maar hopelijk niet te lang wachten op siezoen 2
mister_whitemaandag 17 oktober 2016 @ 08:15
Burnt (2015) - IMDb een door drank, drugs en sex aan lager wal geraakte opvliegende Parijse topkok (Bradley Cooper) wil zich na een aantal jaren in rehab/soberheid revancheren. Hij wil in Londen een nieuw restaurant beginnen met als doel 3 Michelin sterren. Maar het blijkt dat de culinaire wereld intussen is veranderd en tevens wordt hij nog achtervolgt door wat spoken uit het roemruchte Parijse verleden.

Origineel gegeven, nog nooit een film over het restaurantwezen gezien. Ik heb niks met koken en kan weinig begrip en waardering opbrengen voor immense borden met kunstig versierde piepkleine stukjes eten waarbij de rucola op een millimeter precies wordt aangebracht, maar het is leuk eens inzage in zo'n stressvolle en keiharde wereld van topkoks te krijgen die vol bezieling en overtuiging een mootje vis tot een kunstwerk cq. 'culinair orgasme' trachtten om te vormen.

Bradley Cooper komt echter niet heel overtuigend als een Gordon Ramsay over (o.a The Hangover (2009) - IMDb en het tamelijk briljante Silver Linings Playbook (2012) - IMDb zijn veel beter) en ook het plot zelf doet niet erg verrassen, tamelijk voorspelbaar. Toch een paar gebeurtenissen die de film net boven de middenmoot uittillen en samen met het originele gegeven maakt het een 7-.

Legend (2015) - IMDb de opkomst en ondergang van 2 spijkerharde gangsters/tweelingbroers die de Londense onderwereld met keiharde hand regeren in 60'er/begin '70 jaren en samenwerking zoeken met de Amerikaanse maffia teneinde hun imperium te vergroten.

Tamelijk aangrijpend waargebeurd verhaal (het wordt verteld vanuit het oogpunt van 1 van hun vrouwen) met soms nietsontziend geweld. Ondanks dat het criminelen zijn krijg je toch (onbewust) soms wat sympathie voor ze. Tom Hardy (o.a. Mad Max: Fury Road (2015) - IMDb speelt beide broers en doet dat echt fantastisch maar Emily Browning steelt als fragiele echtgenote die 1 van hen op het rechte pad probeert te krijgen pas echt de show. Een 7,5

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 18-10-2016 08:12:14 ]
goviedinsdag 18 oktober 2016 @ 14:45
Captain Ameria : Winter Soldier

Beetje hetzelfde als capt. america first avenger. Maar waar first avenger uitblinkt in een stukje verhaallijn te duidden blinkt deze uit in sfx, lekkere aktie en wat interessante verhoudingen tussen personages.

Ook 8.0/10.0

Er komt nog een deel 3 van captain america, die wordt wel vet denk ik.
Hydrogenydinsdag 18 oktober 2016 @ 16:45
Hardcore Henry

Nu heb ik een hersenschudding. Niet kijken door een VR-bril. Kijkt wel heerlijk weg. Continue actie.


Toch 7.5 waard
FANNdinsdag 18 oktober 2016 @ 23:45
Was een goeie tip...

Shallow Grave (1994) - IMDb

220px-Shallow.jpg

Drie kamergenoten zoeken een vierde om de flat mee te delen.
Ze vinden een aardige schrijver, die ze echter na de eerste nacht dood op zijn kamer
aantreffen.

Ze willen de politie bellen, maar bedenken zich als de koffer van de overledene vol met geld
blijkt te zitten. Ze zullen het lijk moeten laten verdwijnen maar wie moet het doen en kunnen
ze elkaar vertrouwen?
Skull-splitterwoensdag 19 oktober 2016 @ 00:04
Enter the Void. Ik vond het pretentierijk, om het zacht uit te drukken...
Tamabralskiwoensdag 19 oktober 2016 @ 00:04
The Shallow.

Over een stalkende witte-haai wat aast op een gewond meiske op een rots ergens in een baai in Mexico.

Indifilms worden steeds beter met special effects.
Cikxwoensdag 19 oktober 2016 @ 00:07
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 00:04 schreef Skull-splitter het volgende:
Enter the Void. Ik vond het pretentierijk, om het zacht uit te drukken...
Dat knipperen tijdens de POV-scene stootte me al tegen het verkeerde been. :P
Skull-splitterwoensdag 19 oktober 2016 @ 00:11
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 00:07 schreef Cikx het volgende:

[..]

Dat knipperen tijdens de POV-scene stootte me al tegen het verkeerde been. :P
Ik had er bijna dezelfde irritaties bij als bij tree of life en dan vond ik dit ook nog eens goedkoop scoren.

Als suggestie van een client van me gekregen, kijken of ik hem aan Tarkovsky kan krijgen...
V.woensdag 19 oktober 2016 @ 13:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:45 schreef FANN het volgende:
Was een goeie tip...

Shallow Grave (1994) - IMDb

[ afbeelding ]

Drie kamergenoten zoeken een vierde om de flat mee te delen.
Ze vinden een aardige schrijver, die ze echter na de eerste nacht dood op zijn kamer
aantreffen.

Ze willen de politie bellen, maar bedenken zich als de koffer van de overledene vol met geld
blijkt te zitten. Ze zullen het lijk moeten laten verdwijnen maar wie moet het doen en kunnen
ze elkaar vertrouwen?
Een van mijn favo thrillers of all time _O_

V.
Hydrogenywoensdag 19 oktober 2016 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 02:37 schreef Cikx het volgende:
Don't Breathe (2016) - IMDb

[ afbeelding ]

Erg sterke film. De suspense is continue voelbaar en net op de momenten waarbij het eentonig lijkt te gaan worden worden er nieuwe elementen toegevoegd die het fris en interessant houden. De styling en cinematografie zijn ook tot in de puntjes verzorgd wat ik bij dit soort films toch wel erg belangrijk vind. Ik stoorde me wel aan één personage, wat volgens mij ook de bedoeling was
SPOILER
want hij werd gelukkig vrij snel van kant gemaakt. Wat dan weer iets te voorspelbaar was, maar ik snap de gedachte erachter aan de andere kant ook wel.
De rest van het acteerwerk was in elk geval wel in orde. Helaas zitten er wel wat oneffenheden in het verhaal, zoals
SPOILER
niemand die de veteraan zou verdenken van het ontvoeren of ombrengen van het meisje die zijn dochter had overreden wanneer zij verdwijnt? Of het moment wanneer ze datzelfde meisje proberen te bevrijden terwijl hij hen op de hielen zit en dan nog het derde raam in de kamer waar de twee dieven opgesloten zitten dat niet gecheckt wordt en toevallig geen tralies heeft? Een beetje te makkelijk.
plus nog een paar rare keuzes van personages, maar dat heeft de pret niet mogen drukken, want ik heb me er al met al erg mee vermaakt.

Deed me overigens een beetje denken aan Green Room, maar dan beter.

Ik: 8.0/10
IMDb: 7.5/10
Helemaal mee eens. Paar kleine dingetjes die meer doordacht hadden kunnen worden. Wel heerlijk spannend gebleven en naar en einde toe nog even lekker getopt!
SPOILER
Anonieme tip voor het vermiste meisje had er nog wel achter gemogen ipv hem als held af te schilderen
Hydrogenydonderdag 20 oktober 2016 @ 01:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 23:15 schreef Shadowkid053 het volgende:
Nerve (2016)
[ afbeelding ]
Redelijke film waarbij ik mij erop betrapte dat ik niet van het beeld kon wegkijken. De film heeft een hoge pace en speelt zich grotendeels af op één avond. Het gaat om een online game waarbij mensen kunnen stemmen (de watchers) wat de speler moeten doen. Voor elke voltooide ''Dare'' krijg je geld op je rekening, stop je of fail je, dan ben je alles kwijt. De bedoeling is zoveel mogelijk watchers te krijgen om vervolgens in de finale te komen, maar dit lukt je alleen maar als je aardig wat Dares doet. De film is spannend maar ook een beetje onrealistisch. Het stipt echter wel een belangrijk punt aan; De anonieme internet helden.

Emma Roberts en Franco spelen de rol goed, filmwerk is ook goed maar heel af en toe wat schokkerig ivm het genre. Geluid/muziek past er ook goed bij.

imdb 6,9
7/10

Ik vond hem geweldig. Verfrissend, spannend met een lovestory on the side! Niet met te veel kritiek naar kijken maar gewoon genieten. Onrealistisch wil ik het niet noemen, wel ver gezocht voor de "normale" mens.
8.5/10 met een paar biertjes :P Sowieso dikke 8 anders.
Shadowkid053donderdag 20 oktober 2016 @ 11:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 01:11 schreef Hydrogeny het volgende:

[..]

Ik vond hem geweldig. Verfrissend, spannend met een lovestory on the side! Niet met te veel kritiek naar kijken maar gewoon genieten. Onrealistisch wil ik het niet noemen, wel ver gezocht voor de "normale" mens.
8.5/10 met een paar biertjes :P Sowieso dikke 8 anders.
Met onrealistisch doelde ik ook meer op;
SPOILER
-Blijkbaar weet iedereen er vanaf.
-Blijkbaar zijn er doden gevallen
-Blijkbaar kan het spel ALLES van je afpakken
-Autoriteiten weten van nada noppes
Rozevladonderdag 20 oktober 2016 @ 14:05
Gister inferno gezien.

Wat een kut film!

SPOILER
In het boek gaat die zak waar de pest in zit WEL kapot.

In de film NIET!

:')

[ Bericht 26% gewijzigd door Gorro op 20-10-2016 15:44:04 ]
Max23donderdag 20 oktober 2016 @ 14:14
quote:
10s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:05 schreef Rozevla het volgende:
Gister inferno gezien.

Wat een kut film!
SPOILER
In het boek gaat die zak waar de pest in zit WEL kapot.

In de film NIET!
:')
Dit had wel in een spoiler gemoeten

[ Bericht 11% gewijzigd door Gorro op 20-10-2016 15:44:32 ]
Rozevladonderdag 20 oktober 2016 @ 14:15
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:14 schreef Max23 het volgende:

[..]

Dit had wel in een spoiler gemoeten
Ik wil mensen graag behoeden voor die film :N
Max23donderdag 20 oktober 2016 @ 14:17
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:15 schreef Rozevla het volgende:

[..]

Ik wil mensen graag behoeden voor die film :N
Dan nog hoef je zo'n belangrijk detail in een recensie topic niet te posten. Ik zie die film vanavond namelijk, koekenbakker :')

Het staat godverdomme nog in de OP dat je spoilertags moet gebruiken.
Rozevladonderdag 20 oktober 2016 @ 14:28
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:17 schreef Max23 het volgende:

[..]

Dan nog hoef je zo'n belangrijk detail in een recensie topic niet te posten. Ik zie die film vanavond namelijk, koekenbakker :')

Het staat godverdomme nog in de OP dat je spoilertags moet gebruiken.
Ok sorry titel OP niet gelezen, was te pissed off.

Scheelt, kan je weer naar een andere film die wel goed is ^O^
Max23donderdag 20 oktober 2016 @ 14:28
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:28 schreef Rozevla het volgende:

[..]

Ok sorry titel OP niet gelezen, was te pissed off.

Scheelt, kan je weer naar een andere film die wel goed is ^O^
Kaartjes zijn al gekocht
goviedonderdag 20 oktober 2016 @ 18:35
Mr. church

Jankfilm zo zielig, dat mannen het ook moeilijk hebben. Kutfilm dus, zeker kijken.

8.0/10
vinnypassydonderdag 20 oktober 2016 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 11:45 schreef Shadowkid053 het volgende:

[..]

Met onrealistisch doelde ik ook meer op;
SPOILER
-Blijkbaar weet iedereen er vanaf.
-Blijkbaar zijn er doden gevallen
-Blijkbaar kan het spel ALLES van je afpakken
-Autoriteiten weten van nada noppes
En

SPOILER
Blijkbaar weten ze wat het eindspel is, terwijl ze dat nooit weten/wisten.
Dat hele laatste kwartier, inclusief de dialogen, was erg tenenkrommend. Verder gewoon een film waarbij je niet moet nadenken, want anders valt het allemaal wel door de mand hoor. Gewoon verstand uit en lekker kijken naar wat hippe kleurtjes, twee knappe koppies en een degelijke soundtrack.
Angelynadonderdag 20 oktober 2016 @ 21:54
Apocalypto
Incadonderdag 20 oktober 2016 @ 21:55
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 15:33 schreef Hydrogeny het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Paar kleine dingetjes die meer doordacht hadden kunnen worden. Wel heerlijk spannend gebleven en naar en einde toe nog even lekker getopt!
SPOILER
Anonieme tip voor het vermiste meisje had er nog wel achter gemogen ipv hem als held af te schilderen
Ben benieuwd of er nog een deel van komt beetje open einde
Syntixdonderdag 20 oktober 2016 @ 23:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 11:45 schreef Shadowkid053 het volgende:

[..]

Met onrealistisch doelde ik ook meer op;
SPOILER
-Blijkbaar weet iedereen er vanaf.
-Blijkbaar zijn er doden gevallen
-Blijkbaar kan het spel ALLES van je afpakken
-Autoriteiten weten van nada noppes
+ het feit dat er alleen maar mensen tussen de 16-18 meedoen/kijken :') Geen kind van 12 of volwassene van 21+ te zien :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Syntix op 20-10-2016 23:41:10 ]
Geerdvrijdag 21 oktober 2016 @ 00:05
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 18:35 schreef govie het volgende:
Mr. church

Jankfilm zo zielig, dat mannen het ook moeilijk hebben. Kutfilm dus, zeker kijken.

8.0/10
Klinkt een beetje als een wijven film
Elanvrijdag 21 oktober 2016 @ 00:05
Jack Reacher (2)
Vond het shit. Tom Cruise is veel te veel pussy om de rol van Reacher goed neer te kunnen zetten.

Hij komt niet bepaald overeen met het beeld dat ik had uit de boeken van Lee Child.

Ook kwam het plot van de film niet overeen met het boek???
govievrijdag 21 oktober 2016 @ 00:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 00:05 schreef Geerd het volgende:

[..]

Klinkt een beetje als een wijven film
Ik vond hem zeker de moeite. Sterk verhaal, eddy muprhy ook sterk in een serieuze rol. Gewoon doen als je zin hebt in iets meer serieuze film.
JayHovahzaterdag 22 oktober 2016 @ 08:28
quote:
14s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 21:54 schreef Angelyna het volgende:
Apocalypto
Wow, door deze uitgebreide review ben ik gelijk nieuwschierig naar de film!

...zeg dan niks...
Mainportzondag 23 oktober 2016 @ 02:12
Breathless (1983)

Opgezet omdat het origineel een van mijn favorieten is. Richard Gere speelt een man van de straat, maar dat lukt hem helemaal niet. Richard Gere als straatschoffie is zoiets als Frank Lammers die Michiel de Ruyter speelt: bij vlagen komisch maar hoofdzakelijk pijnlijk om naar te kijken. 90 procent van de tijd loopt Richard Gere topless rond omdat hij een male sex symbol was in die tijd. In de Nederlandse filmkritiek wordt wel eens gesproken over 'functioneel naakt' en ik begrijp nu pas wat ze ermee bedoelen. Uiteindelijk wordt deze invuloefening gered door Valérie Kaprisky:

wH9mlXY.png
Mirelzondag 23 oktober 2016 @ 02:32
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 02:12 schreef Mainport het volgende:
Breathless (1983)

Opgezet omdat het origineel een van mijn favorieten is. Richard Gere speelt een man van de straat, maar dat lukt hem helemaal niet. Richard Gere als straatschoffie is zoiets als Frank Lammers die Michiel de Ruyter speelt: bij vlagen komisch maar hoofdzakelijk pijnlijk om naar te kijken. 90 procent van de tijd loopt Richard Gere topless rond omdat hij een male sex symbol was in die tijd. In de Nederlandse filmkritiek wordt wel eens gesproken over 'functioneel naakt' en ik begrijp nu pas wat ze ermee bedoelen. Uiteindelijk wordt deze invuloefening gered door Valérie Kaprisky:

[ afbeelding ]
Haha, dus de remake hoef ik niet te kijken? Ik denk dat ik die tijd beter kan gebruiken om het origineel nog een keer te kijken want het is zeker geen simpele film die je makkelijk kan doorgronden.

Waarom zou ik ook? :)
PWz6NPL.jpg
Piet__Piraatzondag 23 oktober 2016 @ 09:50
Independence Day: Resurgence

Haalt het niet bij het origineel en dat zat er natuurlijk dik in. Het moet het hebben van visueel geweld en een goede pace. Gelukkig lukt dat allemaal en daardoor is het nog een beetje aan te zien. Voor het geweldige verhaal en karakterontwikkeling hoef je niet te kijken, dat lijkt me duidelijk. Al met al wel vermaakt. Hopelijk gaan ze niet meer voor deel drie, maar ik vrees het ergste.
FireFox1zondag 23 oktober 2016 @ 09:59
quote:
14s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 21:54 schreef Angelyna het volgende:
Apocalypto
Goed verhaal, lekker kort.
FANNzondag 23 oktober 2016 @ 10:45
The Whole Truth

The-Whole-truth-Movie-Poster.jpg?resize=425%2C600&ssl=1

The Whole Truth (2016) - IMDb

Advocaat Richard Ramsay heeft een moeilijke zaak te pakken. Hij werkt namelijk aan de verdediging van de zeventienjarige Mike Lassiter, die ervan wordt verdacht zijn rijke vader te hebben vermoord. Ramsay zoekt hulp bij een jonge advocate, Jenelle, die vastbesloten is om de waarheid boven tafel te krijgen.

Krijgt niet zo'n hoog cijfer maar ik vond het gewoon een goeie fim, de moeite waard :Y

Florence Foster Jenkins (2016)

70-florence-foster-jenkins.jpg?w=1108

Florence Foster Jenkins (2016) - IMDb

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialité die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres te worden, uit te laten komen. Ondanks dat ze een vreselijke zangstem had. Haar echtgenoot en manager St. Clair Bayfield was vastbesloten zijn geliefde Florence tegen deze waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan. Met o.a. Meryl Streep en Hugh Grant.

Beetje raar om te denken dat die waar gebeurd is, vreemd maar toch wel leuke of boeiende film :D

RIPHAGEN (2016)

images?q=tbn:ANd9GcS2mR0NVTUZ3diLK0fD9-bAa1-owg4LBNRLiOpHm5mKkbgTOQ5kxw

https://www.filmtotaal.nl/film/28172

De beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

Waar gebeurd en na de film denk je echt :r omdat zulke mensen dus gewoon écht bestaan helaas.
marcb1974zondag 23 oktober 2016 @ 10:56
Ben bezig met The Hatefull Eight, maar wat een baggerfilm, daar is toch niet door te komen -O-
Bosbeetlezondag 23 oktober 2016 @ 11:22
La fille inconnue

la-fille-inconnue_0.jpg

Een huisarts gaat opzoek naar een de naam van een vermoord meisje dat vlak bij haar praktijk vermoord of in ieder geval gestorven is. Deze film is zo'n voorbeeld van een filmhuisfilm die eigenlijk gewoon een vrij dun verhaal heeft. Het laat wel goed een blik zien in het leven van een zorgende persoon die koste wat het kost blijft zorgen. Maar de kapstok waar het aanhangt is wat minder (de zoektocht in de buurt via patienten naar de naam van het vermoorde meisje). Ook zit er nog een schuldverhaal in omdat ze de moord misschien had kunnen voorkomen door de deur na sluitingstijd wel open te doen. Iets wat deze film een stukje tergender maakt is het feit dat er nergens in de film muziek onder de scenes zit, dat maakt het geheel heel zwaar en minder makkelijk om naar te kijken. Ik vond dat er wel erg geloofwaardig geacteerd werd, en ik zou zo geloven dat ze een echte arts is.

Maar laat ik het kort zeggen ik denk niet dat ik deze film nog een keer ga kijken.
jamesdeenmaandag 24 oktober 2016 @ 15:36
The Cure (1997)

MV5BMjE1NTM1NTE5MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzE4NDQyMQ@@._V1_UY268_CR4,0,182,268_AL_.jpg
http://m.imdb.com/title/tt0123948/

gaat in je hoofd zitten :{ erg goede film verder
NutKeeswoensdag 26 oktober 2016 @ 14:11
images?q=tbn:ANd9GcSzh86EvThKMg5fvVh3q4lbBsvMwTXPDEYSYOZBTgzLwLqtkPPsvA

Suburra (2015)
Italiaans/Franse misdaad film over corruptie en een bendeoorlog om de totstandkoming van een groots bouwplan. Het duurt even voordat het verhaal goed op gang komt maar daarna is het een fascinerende rit naar het einde. 8/10.
potjecremewoensdag 26 oktober 2016 @ 21:58
MV5BZmM0M2M4M2UtOGMzMy00MmQ5LWJlYjgtZTQ2MWE5NjQzZDQ1XkEyXkFqcGdeQXVyMzU2Mzg3MjE@._V1_UY268_CR10,0,182,268_AL_.jpg

Girl from Compton (TV Movie 2016) - IMDb
7/10

De stem van Michel'le zorgt ervoor dat je in het begin moet doorbijten. Maar al snel zit je in het verhaal en "hoor" je het niet meer. De film keek lekker weg!



[ Bericht 0% gewijzigd door potjecreme op 28-10-2016 10:46:57 ]
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 28 oktober 2016 @ 09:27
The Pack (2015)

The-Pack-Movie-Poster-Nick-Robertson.jpg

Australië
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Nick Robertson
met Jack Campbell, Anna Lise Phillips en Katie Moore

Adam Wilson, een geharde boer en toegewijde huisvader, is geschokt als hij ontdekt dat zijn laatste vee gedood is op zijn landelijke ranch. Daarnaast loopt de veterinaire praktijk aan huis van zijn vrouw niet goed, wat voor een onzekere toekomst zorgt voor hun kinderen. Als hij op een avond een feest geeft, liggen er donkere schaduwen op de loer. Een roede verwilderde honden loopt rond in de duisternis op zoek naar bloed wachtend op het moment om aan te vallen.

Tegenvaller. Slecht is de film ook weer niet. Het eerste half uur is vrij saai maar daarna komt de film goed op gang. Er zitten spannende momenten in de film en hier en daar best wel heftige scènes. Goed om een keer te zien, het is geen film die je een 2de keer opzet

IMDB 5/10
Ik 5/10.
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 28 oktober 2016 @ 09:32
Naked among Wolves (2015)
Alternatieve titel: Nackt unter Wölfen

pz0ZBP0gqYCUvdbT5Ldi968BM63.jpg

Duitsland
Drama / Oorlog
105 minuten

geregisseerd door Philipp Kadelbach
met Florian Stetter, Peter Schneider en Sylvester Groth

Enkele weken voor de bevrijding van het concentratiekamp Buchenwald belandt een driejarige jongen in een koffer in het kamp. Het kind gaat een zekere dood tegemoet, maar andere kampbewoners doen er alles aan om hem te beschermen. Angstvallig proberen ze het kind voor de SS te verbergen.

Goede film. Een heftige film, maar dat zijn alle films over de concentratiekampen wel.
Ze laten goed zien hoe het er in Buchenwald aan toe ging. Heftige momenten, emotionele momenten. Polen spreken Pools, Duitsers spreken Duits, Russen spreken Russisch... een belangrijk pluspunt voor de film. Een goed verhaal dat zeer goed is uitgewerkt. Sterke acteurs


IMDB 7.1/10
Ik 7.5/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 28-10-2016 09:39:09 ]
Cikxzaterdag 29 oktober 2016 @ 00:33
Sausage Party (2016) - IMDb

Ouch... Ik geef niet graag lage cijfers maar dit was niet wat ik ervan verwacht had na het zien van de trailer. Vrijwel de hele film voelt ontzettend geforceerd aan, met nog meer puberale grappen dan dat we van Rogen's clubje gewend zijn.

De leuke momenten waren op één hand te tellen:
SPOILER
Saving Private Ryan, Meatloaf, de kokende vrouw en de orgie scene nog enigszins.
De boodschap is net zo opzichtig als de schunnige grappen en ook de pacing laat te wensen over. Met name de scènes met de douche dragen hieraan bij.

Het is dat ik de film met een groep gekeken heb anders had ik de rit niet uit kunnen zitten.

Ik: 3/10
IMDb: 6,6/10
ExperimentalFrentalMentalzaterdag 29 oktober 2016 @ 08:47
1944 (2015)

1944_poster.png

Estland / Finland
Drama / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Elmo Nüganen
met Marko Leht, Maiken Schmidt en Priit Pius

Estland, 1944. We volgen de gebeurtenissen vanaf de slag bij de Tannenberg lijn tot en met de slag bij Tehumardi op het Sõrve-schiereiland tussen de Duitsers en hun bondgenoten en het Rode Leger. We zien alles door de ogen van Estische soldaten, die een kant moesten kiezen en zodoende hun eigen landgenoten op het slagveld tegenkwamen als tegenstander. De soldaten en hun geliefden moeten vaak moeilijke keuzes maken.

chronicles%20the%20Battle%20of%20Tannenberg.jpg

Een zeer goede film. Een film over een onbekender verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Een goed verhaal dar fenomenaal is uitgewerkt. Ze laten goed zien hoe de Esten aan beide zijden (Duitsers - Russen) moeten vechten en veelal voor ethische dilemma's komen te staan. Het verhaal wordt ook van 2 kanten bekeken. De actie gaat meteen in het begin van start, zeer realistische gevechten. Halverwege zwakt de film een beetje af om daarna tot het einde weer spectaculair door te zetten. Heftige momenten, trieste momenten. Een pluspunt dat de verschillende bevolkingsgroepen hun Eigen taal spreken

IMDB 7.2/10
Ik 7.5/10.
Piet__Piraatzaterdag 29 oktober 2016 @ 10:35
Ghostbusters (2016)

Wat een bagger zeg. De Melissa McCarthy werkt op m'n zenuwen vanaf minuut 1, en verder vermaakt het ook niet echt. De grappen komen slecht uit de verf, het acteerwerk is uiteraard matig en je blijft met weemoed denken aan het origineel. De cameo's en verwijzingen naar het verleden zijn dan wel weer leuk gedaan, maar dat was het dan ook. De 5,4 van IMDb is wat mij betreft nog aan de hoge kant.
FANNzaterdag 29 oktober 2016 @ 10:40
Narcos (TV Series 2015– ) - IMDb

narcos0003.jpg

Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw.

Tja serie over het leven en alles daaromheen van Pablo Escobar dus, waar gebeurd natuurlijk.

afschuwelijke wereld maar goeie serie
Woestijnvoszondag 30 oktober 2016 @ 20:07
The Siege at Jadotville

the-siege-of-jadotville-movie-poster-01-1200%C3%97900.jpg

The film is based on Declan Power's non-fiction book, The Siege at Jadotville: The Irish Army's Forgotten Battle (2005),[8] and covers the story of the Siege of Jadotville, a conflict involving Irish Army UN Peacekeepers and Katangese forces during the Congo Crisis in September 1961


image.jpg

Redelijk goede film over de Congo crisis van de jaren 60. Waarin een Ierse Compagnie belegert word door enkele tientallen Franse en Belgische huurlingen. Met 4 tot 5000 Congolezen onder hun bevel.
warp995zondag 30 oktober 2016 @ 21:25
Beyond the Black Rainbow (2010) - IMDb

cinema_beyond.jpg

Wauw wat een surrealistische audiovisuele nachtmerrie is dit. Ontzettende kleurrijke film met eerbetoon aan de 70/80's, soundtrack is ook echt geniaal. Heerlijk hoe vreemd en raar de film ook kan zijn, echter moet je er geen duidelijk verhaal van verwachten. Het is een duidelijke style boven subtance filmpje, het is er een die je moet ervaren. Houd je van de films van Refn en Noé, of in het algemeen van audiovisuele vreemde kleurrijke films? Dan zou ik dit zeker een kans geven. Ik geniet alleen al van de trailer
5*



[ Bericht 0% gewijzigd door warp995 op 30-10-2016 21:52:34 ]
Broodjekipkornmaandag 31 oktober 2016 @ 12:31
Doctor Strange

8/10

Grafisch heel erg mooi, zeker in 3D, met gebouwen die draaien, etc. Wederom een Marvel-film met de nodige humor en een goede acteur. Het enige gevoel wat ik er wel bij had, is dat het verhaal eigenlijk nog niet helemaal is begonnen. Het wordt maar voor de helft verfilmd, voor mijn gevoel en is dus eigenlijk een film die voor mijn gevoel nog lang niet af was. Ik kijk dan ook uit naar deel 2.
FANNmaandag 31 oktober 2016 @ 13:00
Eddie Murphy is terug!
Hij maakt een comeback in de hartverwarmende film Mr. Church,
een inspirerend verhaal over een bijzondere band tussen een kok en
zijn werkgeefster.


Mr. Church (2016) - IMDb
ExperimentalFrentalMentalmaandag 31 oktober 2016 @ 14:17
De Meester van de Zwarte Molen (2008)
Alternatieve titels: Krabat - , Krabat and the Legend of the Satanic Mill

1002004006463932.jpg

geregisseerd door Marco Kreuzpaintner
met David Kross, Christian Redl en Daniel Brühl

Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.

Geen slechte film. Voor een kinderfilm is die zelfs goed. Goed verhaal, redelijk goed uitgewerkt.
Er komen hier en daar een paar duistere (evil) scenes in voor. Het acteerwerk van sommigen laat soms de wensen over. De paar actiescens waren knullig. Mooi einde


IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10
ExperimentalFrentalMentalmaandag 31 oktober 2016 @ 14:18
quote:
17s.gif Op maandag 31 oktober 2016 13:00 schreef FANN het volgende:
Eddie Murphy is terug!

Was ie weg dan? :)
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 1 november 2016 @ 08:35
Warsaw 1944 (2014)

Alternatieve titels: Miasto 44, City 44, Warsaw 44,

City-44-2014.jpg

Polen
Drama / Oorlog
130 minuten

geregisseerd door Jan Komasa
met Józef Pawłowski, Zofia Wichłacz en Anna Próchniak

Warschau, zomer 1944. Stefan zorgt voor zijn moeder en zijn jongere broertje omdat zijn vader, een officier in het Poolse leger, is omgekomen tijdens de invasie van Polen in 1939. Hij heeft zijn moeder beloofd zich niet in de strijd te mengen maar ondertussen droomt hij ervan om zijn plicht te vervullen voor zijn vaderland. Uiteindelijk sluit hij zich toch aan bij het verzet. Samen met Kama, Góral, Rogal en Beksa vormt hij onder het commando van de charismatische Kobra een van de moedigste verzetslegers tijdens de Opstand van Warschau in 1944.

Goede en realistische film over de opstand in Warschau tijdens de WO2. De film komt traag op gang en is het eerste half uur vrij saai. MAar als de opstand begint word je getrakteerd op bloedstollende scènes. Heftige gevechten, explosies, chaos, heldendaden, schokkende momenten, trieste emotionele momenten,... kunstig in beeld gebracht. Sommige scènes zijn op een aparte manier gefilmd, slow motion beelden met een aparte keuze van muziek. Een aanrader!

IMDB: 6.7/10
Ik: 7.5/10 (ik had een 8 gegeven als het eerste half uur niet zo traag op gang zou zijn gekomen)



[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 01-11-2016 17:50:49 ]
goviedinsdag 1 november 2016 @ 14:19
Avatar

Leuk

8.0/10.0
goviedinsdag 1 november 2016 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 00:33 schreef Cikx het volgende:
Sausage Party (2016) - IMDb

Ouch... Ik geef niet graag lage cijfers maar dit was niet wat ik ervan verwacht had na het zien van de trailer. Vrijwel de hele film voelt ontzettend geforceerd aan, met nog meer puberale grappen dan dat we van Rogen's clubje gewend zijn.

De leuke momenten waren op één hand te tellen:
SPOILER
Saving Private Ryan, Meatloaf, de kokende vrouw en de orgie scene nog enigszins.
De boodschap is net zo opzichtig als de schunnige grappen en ook de pacing laat te wensen over. Met name de scènes met de douche dragen hieraan bij.

Het is dat ik de film met een groep gekeken heb anders had ik de rit niet uit kunnen zitten.

Ik: 3/10
IMDb: 6,6/10
Zeker vegetarier. >:)
Mainportdinsdag 1 november 2016 @ 17:05
Mr. Church

Mr. Church is een beleefde man die kookt, tekent, schildert, piano speelt, leest en elke nacht dronken wordt om een paar uur later volkomen nuchter een steak te bakken als ontbijt voor een tienjarig meisje. Hij heeft kortom alle hobby's die een man volgens de scriptschrijver aantrekkelijk maakt. Ook laat hij het tienjarige meisje The old man and the sea van Hemingway lezen, dat ze leuk vindt (?) De voice-over wordt ingesproken door het meisje als ze twintig is; door de invloed van al dat gelees spreekt ze met een zijige stem in poëtische formuleringen een heleboel clichés in. De les van de film is dat het leven ups en downs kent; deze boodschap heeft mijn blik zeker verbreed.
V.dinsdag 1 november 2016 @ 17:33
Zootropolis (2016) - IMDb

12_zoo_dompayoff_b1_netherlands_80746172.jpeg?region=0,0,770,1100&width=320

Nederlandse versie, want nichtje te logeren.
Maar zelfs in het Nederlands goed te doen (al ga ik hem, gezien de Amerikaanse stemmen, zeker nog eens in het Engels bekijken).

Grappig verhaal over een konijn dat bij de politie van Zootropolis/Zootopia (Engels) wil werken. Dat is een metropool waar roofdieren en prooidieren in vrede samenleven. Tot opeens dieren verdwijnen nadat ze intens bloeddorstig zijn geworden. Konijn doet haar best om samen met een vos de zaak op te lossen.

Prima vermaak. John Lasseter overzag de boel, dus da's niet heel gek voor mij als Pixar-fan.

IMDb: 8.1
V.: 8

V.
goviedinsdag 1 november 2016 @ 18:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 17:05 schreef Mainport het volgende:
Mr. Church

Mr. Church is een beleefde man die kookt, tekent, schildert, piano speelt, leest en elke nacht dronken wordt om een paar uur later volkomen nuchter een steak te bakken als ontbijt voor een tienjarig meisje. Hij heeft kortom alle hobby's die een man volgens de scriptschrijver aantrekkelijk maakt. Ook laat hij het tienjarige meisje The old man and the sea van Hemingway lezen, dat ze leuk vindt (?) De voice-over wordt ingesproken door het meisje als ze twintig is; door de invloed van al dat gelees spreekt ze met een zijige stem in poëtische formuleringen een heleboel clichés in. De les van de film is dat het leven ups en downs kent; deze boodschap heeft mijn blik zeker verbreed.
Vond je hem leuk?
Cikxwoensdag 2 november 2016 @ 00:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 14:21 schreef govie het volgende:

[..]

Zeker vegetarier. >:)
Toevallig wel. ;)
Dat heeft er echter weinig mee te maken aangezien ik de trailer wel erg leuk vond. Wat mij betreft zou de film beter tot zijn recht zijn gekomen als de hele wereld der etenswaren vredelievend was en dan op het moment supreme wanneer ze erachter komen wat ze te wachten staat ze beginnen met schelden uit ongeloof, precies zoals in de trailer te zien is eigenlijk. Nu zitten er in de eerste vijf minuten al tig seksgrappen in en na de vijfde keer dat een knakworstje fuck zegt heeft het zijn charme ook wel weer verloren.
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 3 november 2016 @ 09:54
Regression (2015)
Alternatieve titel: Regresión

REGRESSION-POSTER.jpg

Spanje / Canada
Thriller / Mystery
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenábar
met Ethan Hawke, Emma Watson en David Thewlis

Minnesota, 1990. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt een zaak met betrekking tot een jonge vrouw genaamd Angela (Emma Watson), die haar vader John Gray (David Dencik) beschuldigt van een onbeschrijfelijke misdaad. Wanneer John onverwacht en zonder herinnering schuld bekent, wordt gerenommeerd psycholoog Dr. Raines (David Thewlis) ingesteld om hem te helpen zijn herinneringen her te beleven en lijken ze een gruwelijk nationaal mysterie te ontdekken.

Intrigerende film over Regressie/therapy - Regressie/hypnose. Hoe die therapieën massahysterie kunnen veroorzaken. Wederom een film die eer doet aan de termen 'thriller' en vooral 'mysterie'. Ze houden het mystery goed vast tot het einde wat leidt tot een verrassend einde. Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je beleeft de film net zoals de protagonist, de detective. Verwarring, mind-games, mysterie, angst...

IMDB: 5.7/10
Ik: 7/10
Karzaivrijdag 4 november 2016 @ 20:33
dr strange ik weet niet meer waar het over ging de dark side het eeuwige leven of zo maar het zag er leuk uit, aanrader
Roces18vrijdag 4 november 2016 @ 20:36
Enige film van de laatste tijd die ik gezien heb en kan aanraden is Operation Anthropoid.
Waarin ze de op 2 na belangrijkste nazi willen vermoorden (waargebeurd) en best intens.
FANNvrijdag 4 november 2016 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2016 14:18 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Was ie weg dan? :)
en béétje wel ja....

quote:
Eddie Murphy deed hier en daar nog wel een klein rolletje, maar zijn grote comedy succes was helaas voorbij. Gelukkig maakt hij nu een comeback in een hartverwarmende film genaamd Mr. Church.
FANNvrijdag 4 november 2016 @ 20:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 17:05 schreef Mainport het volgende:
Mr. Church

Mr. Church is een beleefde man die kookt, tekent, schildert, piano speelt, leest en elke nacht dronken wordt om een paar uur later volkomen nuchter een steak te bakken als ontbijt voor een tienjarig meisje. Hij heeft kortom alle hobby's die een man volgens de scriptschrijver aantrekkelijk maakt. Ook laat hij het tienjarige meisje The old man and the sea van Hemingway lezen, dat ze leuk vindt (?) De voice-over wordt ingesproken door het meisje als ze twintig is; door de invloed van al dat gelees spreekt ze met een zijige stem in poëtische formuleringen een heleboel clichés in. De les van de film is dat het leven ups en downs kent; deze boodschap heeft mijn blik zeker verbreed.
een hartverwarmende film
Arceevrijdag 4 november 2016 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 21:25 schreef warp995 het volgende:
Houd je... in het algemeen van audiovisuele vreemde kleurrijke films? Dan zou ik...
...jou The Cell (2000) - IMDb aanbevelen. :)

SPOILER
Wel snel zijn, anders haalt strenge Mike het misschien weg. :@ ;)
TLCzaterdag 5 november 2016 @ 05:25
The West Side Story

een klassieker waar ik altijd met veel plezier naar kijk _O_
Mirelzaterdag 5 november 2016 @ 10:49
Oehh die Eddy Murphy film lijkt me wel leuk :)

Wat betreft audiovisuele spektakels kan ik de volgende aanraden:




(korte film, 12 minuten)
warp995zaterdag 5 november 2016 @ 14:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 23:42 schreef Arcee het volgende:

[..]

...jou The Cell (2000) - IMDb aanbevelen. :)

SPOILER
Wel snel zijn, anders haalt strenge Mike het misschien weg. :@ ;)
Thanks voor de tip! Zal eens kijken of ik hem op korte termijn kan bekijken :)
Pro_Shiftyzaterdag 5 november 2016 @ 17:06
Hacksaw Ridge (2016) - IMDb
MV5BMjQ1NjM3MTUxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTY5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,647,1000_AL_.jpg

Gaat over een soldaat die vanwege zijn geloof weigert om een wapen aan te raken of geweld te gebruiken tijdens de tweede wereld oorlog. Hij wordt als Hospik bij een infanterie eenheid ingedeeld en gaat de strijd aan tegen Japan. Hij wordt uiteindelijk voor zijn daden beloond met de Medal of Honor.

IMDB 8.8
Ik: 10

Ik vond het echt fantastisch. Ik zat echt met open mond te kijken. De film wordt mooi ingeleid en uiteindelijk komt de actie. Dit is zo ontzettend ziek verfilmd. Het beeld, het geluid, de details. Man man man. Ik kan er niet over op houden. Ik wil niets verhullen dus vandaar dat ik het maar houd bij: "Ik kom superlatieven te kort."

Echt een aanrader.
Wenteleefzondag 6 november 2016 @ 00:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 17:06 schreef Pro_Shifty het volgende:
Hacksaw Ridge (2016) - IMDb
[ afbeelding ]

Gaat over een soldaat die vanwege zijn geloof weigert om een wapen aan te raken of geweld te gebruiken tijdens de tweede wereld oorlog. Hij wordt als Hospik bij een infanterie eenheid ingedeeld en gaat de strijd aan tegen Japan. Hij wordt uiteindelijk voor zijn daden beloond met de Medal of Honor.

IMDB 8.8
Ik: 10

Ik vond het echt fantastisch. Ik zat echt met open mond te kijken. De film wordt mooi ingeleid en uiteindelijk komt de actie. Dit is zo ontzettend ziek verfilmd. Het beeld, het geluid, de details. Man man man. Ik kan er niet over op houden. Ik wil niets verhullen dus vandaar dat ik het maar houd bij: "Ik kom superlatieven te kort."

Echt een aanrader.
Ik kom net uit de bioscoop van deze film. Jezus wat een geweldig goede film. Alles was perfect. Ik ben helemaal sprakeloos gewoon. Wat een held, wat een verhaal.
danoszondag 6 november 2016 @ 09:45
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 00:48 schreef Wenteleef het volgende:

[..]

Ik kom net uit de bioscoop van deze film. Jezus wat een geweldig goede film. Alles was perfect. Ik ben helemaal sprakeloos gewoon. Wat een held, wat een verhaal.
Ik ben erg benieuwd, ik zie dat Mel ook weer een van zijn 6 zonen (8 kinderen die man!) als acteur heeft gepushed?
goviezondag 6 november 2016 @ 10:09
Miss.Peregrines.Home.For.Peculiar.Children

de opvolger van harry potter is niet super.

6.0/10.0
Smash-itmaandag 7 november 2016 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 17:06 schreef Pro_Shifty het volgende:
Hacksaw Ridge (2016) - IMDb
[ afbeelding ]

Gaat over een soldaat die vanwege zijn geloof weigert om een wapen aan te raken of geweld te gebruiken tijdens de tweede wereld oorlog. Hij wordt als Hospik bij een infanterie eenheid ingedeeld en gaat de strijd aan tegen Japan. Hij wordt uiteindelijk voor zijn daden beloond met de Medal of Honor.

IMDB 8.8
Ik: 10

Ik vond het echt fantastisch. Ik zat echt met open mond te kijken. De film wordt mooi ingeleid en uiteindelijk komt de actie. Dit is zo ontzettend ziek verfilmd. Het beeld, het geluid, de details. Man man man. Ik kan er niet over op houden. Ik wil niets verhullen dus vandaar dat ik het maar houd bij: "Ik kom superlatieven te kort."

Echt een aanrader.
Door jouw post ben ik hier net ook heen gegaan. Mijn god, je hebt geen woord teveel gezegd! Ik ben er ook helemaal ondersteboven van. Vooral omdat het dus echt gebeurd is, dan wel gebaseerd is op een echte man.

Allemaal naar toe gaan!
FANNmaandag 7 november 2016 @ 16:12
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:01 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Door jouw post ben ik hier net ook heen gegaan. Mijn god, je hebt geen woord teveel gezegd! Ik ben er ook helemaal ondersteboven van. Vooral omdat het dus echt gebeurd is, dan wel gebaseerd is op een echte man.

Allemaal naar toe gaan!
3x op een rij, dan wil ik hem ook zien :D
Smash-itmaandag 7 november 2016 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:12 schreef FANN het volgende:

[..]

3x op een rij, dan wil ik hem ook zien :D
Ja, echt gaan!
FANNmaandag 7 november 2016 @ 16:16
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:15 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Ja, echt gaan!
nah... downloaden :@ ik haat de bios :D
FireFox1maandag 7 november 2016 @ 17:38
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 16:16 schreef FANN het volgende:

[..]

nah... downloaden :@ ik haat de bios :D
Je haat betalen voor de bios :P
Shadowkid053woensdag 9 november 2016 @ 11:42
Captain America - Civil War
fb_banner___captain_america__civil_war_by_whitefeatheredcrow-d8lme83.jpg

Ik heb de film direct gekeken nadat ik The Winter Soldier heb gekeken. Ik ging er nogal met een hard hoofd in. Het verhaal zou afwijken van de comics, de ruzie zou gaan om een andere reden en ik vond de casting van Spider-Man middelmatig.

De film wist mij echter wel gelijk te boeien. De reden van de ruzie is vrij simpel; De Avengers hebben geen oog voor de consequenties van de acties die ze uitvoeren en er vallen regelmatig onschuldige burgerdoden. Ze moeten daarom verantwoording gaan afleggen en aangestuurd worden door een extern orgaan, de VN. In de comics is het vooral gericht op het openbaren van de identiteit van de helden terwijl het hier dus gaat om verantwoording en sturing.

Het verhaal is goed uitgewerkt en is eigenlijk The Winter Soldier II. De spanning tussen Tony en Captain is goed te voelen en naarmate het verhaal verder ontwikkelt naar het einde snap je de frictie steeds beter. Verder zat ik met Spider-Man in mijn maag. De casting was in mijn ogen een slechte keuze. Totdat ik de film zag. Hij is in mijn ogen meer een Ultimate Spider-Man figuur die altijd zn bek los moet hebben. Iets wat goed past in deze setting aangezien de spanning soms hoog oploopt.

Marvel heeft de lijn goed doorgetrokken en daar ben ik blij om.

7.5/10
Elanwoensdag 9 november 2016 @ 12:03
Prooi.
Goede Nederlandse film wel. Geen flauw idee waarom hij zo enorm geflopt is.
linebearwoensdag 9 november 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 12:03 schreef Elan het volgende:
Prooi.
Goede Nederlandse film wel. Geen flauw idee waarom hij zo enorm geflopt is.
omdat het stiekem toch geen goede film?
Elanwoensdag 9 november 2016 @ 16:27
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 15:59 schreef linebear het volgende:

[..]

omdat het stiekem toch geen goede film?
Voor wie Dick Maas kan waarderen is het een prima film. Blijkbaar zijn dat gewoon niet zo heel veel mensen (meer) ?
Recensies waren ook gematigd positief. Probleem is wellicht de leeftijdsgrens van 16+ (terwijl Amsterdamned destijds 12+ was :') )
Elanwoensdag 9 november 2016 @ 16:28
Verder heb ik ook Doctor Strange bekeken, en ik ga lekker niet spoileren maar dat was de eerste film die ik serieus de moeite vond in 3D _O_
V.woensdag 9 november 2016 @ 16:36
quote:
14s.gif Op woensdag 9 november 2016 16:27 schreef Elan het volgende:

[..]

Voor wie Dick Maas kan waarderen is het een prima film. Blijkbaar zijn dat gewoon niet zo heel veel mensen (meer) ?
Recensies waren ook gematigd positief. Probleem is wellicht de leeftijdsgrens van 16+ (terwijl Amsterdamned destijds 12+ was :') )
Tsja, maar De Lift was weer wel 16+ (vriend van me werd destijds geweigerd _O- )

V.
Shadowkid053donderdag 10 november 2016 @ 00:57
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 16:28 schreef Elan het volgende:
Verder heb ik ook Doctor Strange bekeken, en ik ga lekker niet spoileren maar dat was de eerste film die ik serieus de moeite vond in 3D _O_
Het zette je wereld even op z'n kop?
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 10 november 2016 @ 08:51
Kajaki (2014)
Alternatieve titels: Kajaki: The True Story, Kilo Two Bravo

a-modern-british-war-film-kajaki.jpg

Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
108 minuten

geregisseerd door Paul Katis
met Mark Stanley, David Elliot en Malachi Kirby

In september 2006 verlaat een groepje jonge Britse soldaten hun post om de Taliban vast te zetten. Wanneer ze door een opgedroogde rivierbedding trekken, stapt een van hen op een landmijn. Zijn collega's spoeden zich om hem te hulp te schieten, maar komen er al snel achter dat ze omringd zijn door mijnen. Iedere beweging kan een zware verwonding of zelfs hun dood betekenen.

Redelijk goede film. Het duurt even voor de film op gang komt, maar vanaf het mijnenveld wordst het spannend, er gebeuren vreselijke dingen en de film laat goed zien op welke manier de soldaten met de situatie omgaan, met humor proberen ze de situatie luchtiger te maken. Dat dit echt gebeurd is zeg. Ook het einde als je de foto's van de echte mensen ziet en de verhalen erbij geven wel een extra puntje

IMDB 7.2/10
Ik 6.5/10
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 10 november 2016 @ 08:56
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)
Alternatieve titels: Ninja Turtles: Out of the Shadows, TMNT: Out of the Shadows

cirkhi7uuaavp1k-183016.jpg

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
112 minuten

geregisseerd door Dave Green
met Megan Fox, Alan Ritchson en Will Arnett

De vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello keren terug naar de stad als de Teenage Mutant Ninja Turtles. De turtles moeten de stad zien te redden van een nieuwe dreiging. Daaronder vallen twee gevaarlijke schurken die de namen Bebop en Rocksteady dragen.

Goede film, De vorige was wel beter. Maar het was weer een mooi gevaletje nostalgie, karakters die een "Oh ja, die!" naar boven halen. Prima actie, en veeln vanaf het begin tot eind Alles ziet er gelikt uit, net zoals April ;) Benieuwd naar het volgende deel...

IMDB 6.1/10
Ik: 7/10
drakindonderdag 10 november 2016 @ 09:02
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 16:36 schreef Verbal het volgende:

[..]

Tsja, maar De Lift was weer wel 16+ (vriend van me werd destijds geweigerd _O- )

V.
huh? Ik mocht met 10 jaartjes de lift wel zien?
V.donderdag 10 november 2016 @ 13:21
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 09:02 schreef drakin het volgende:

[..]

huh? Ik mocht met 10 jaartjes de lift wel zien?
Tsja, zoals gezegd: mijn vriend (15, maar klein van stuk) werd geweigerd en ik (ook 15) niet (ben toen niet gegaan trouwens).

V.
Elandonderdag 10 november 2016 @ 13:37
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 16:36 schreef Verbal het volgende:

[..]

Tsja, maar De Lift was weer wel 16+ (vriend van me werd destijds geweigerd _O- )

V.
Tja, De Lift was ook wel 3 klassen beter :P
Jungle_Jimzaterdag 12 november 2016 @ 09:57
Arrival (2016) - IMDb
Villeneuve, een van de betere hollywoodregisseurs, die een serieuze sci-fi film maakt? Voor mij is dat een soort natte droom. Ik ging dan ook met hoge verwachtingen de bioscoopzaal in.

Vrijwel van begin tot eind heb ik op het puntje van m'n stoel gezeten, vooral door de sterke spanningsopbouw en spacende muziek. Constant vraag je je af wat er nog gaat komen, net zoals bij zijn film 'Enemy' het geval was. Die laatste is een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien mede door de symboliek en het sterke einde.

Ik weet nog niet helemaal wat ik van Arrival vind, puur en alleen door het einde. Ik heb het gevoel en de hoop dat ik bepaalde symboliek of een diepere boodschap mis die de film geniaal zou maken, maar voor zover ik het begrijp is de boodschap van de film nogal simpel en kinderlijk. Cinematografisch erg sterk maar net zoals de meeste van zijn andere films is het net niet fantastisch, terwijl het daar wel de potentie voor had.
vinnypassyzondag 13 november 2016 @ 10:30
quote:
4s.gif Op zaterdag 12 november 2016 09:57 schreef Jungle_Jim het volgende:
Arrival (2016) - IMDb
Cinematografisch erg sterk maar net zoals de meeste van zijn andere films is het net niet fantastisch ...
-O-

Ik vind het juist net wel wat hebben (zie ook de review op de FP). Wat vond je dan de boodschap die zo eenvoudig was? Ik vind namelijk niet dat er maar één boodschap in de film zit, maar meerdere.
mister_whitemaandag 14 november 2016 @ 15:15
Hell or High Water (2016) - IMDb paar redneck broers gaan, uit wanhoop over hun financiële situatie, op de Bonnie&Clyde toer bij banken in hun streek/staat. Een humeurige sheriff die vlak voor zijn pensioen zit gaat ze achterna.

De film doet wel in vlagen wat denken aan No Country for Old Men (2007) - IMDb maar mist die zinderende spanning. Desalniettemin een onderhoudende 'heist' film waarbij de broers goed acteren en Jeff Bridges in zijn nadagen een prima knorrige sheriff speelt. Een 7-

The Escort (2015) - IMDb journalist duikt de wereld van de high-class prostitutie in om een goed verhaal te schrijven en komt dan uiteindelijk een dame tegen waarbij het erg lastig blijkt de professionele afstand te bewaren.

Tsja, Pretty Woman maar dan zonder de humor (er wordt zelfs in de film naar gerefereerd). Tamelijk voorspelbaar verhaaltje waarbij je het einde al tijdens de aantiteling ziet aankomen..typisch Hollywood receptje. Een 6 voor de looks van de hoofdrolspeelster.

La French (2014) - IMDb Marseille wordt in de jaren 70 geterroriseerd door drugsbaronnen die op grote schaal drugs van Turkije via Frankrijk naar de VS smokkelen. Een jonge ambitieuze crimefighter van het Franse OM ziet het als een persoonlijke missie om ten koste van alles de grootste baron achter de tralies te krijgen. Maar de corruptie blijkt hoog te zitten.

De klassieker The French Connection (1971) - IMDb is gelieerd aan deze film, deze film laat de Franse kant zien. Goed beeld van Frankrijk in de jaren '70 en goed geacteerd met echte karakterrollen van charmante maar keiharde criminelen : 7.

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 15-11-2016 07:32:43 (typos) ]
Jungle_Jimmaandag 14 november 2016 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2016 10:30 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

-O-

Ik vind het juist net wel wat hebben (zie ook de review op de FP). Wat vond je dan de boodschap die zo eenvoudig was? Ik vind namelijk niet dat er maar één boodschap in de film zit, maar meerdere.
SPOILER
de uiteindelijke boodschap is dat men moet samenwerken. Daarnaast zit er nog de overduidelijke boodschap in dat je je niet door angst moet laten regeren. Toen de clou voorbij kwam dacht ik heel even "aha, dus het zijn geen flashbacks maar toekomstbeelden" en toen niks, want er was nauwelijks meer iets om over na te denken. Deze film laat wat quasi diepe vragen vallen maar doet er verder niks mee.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 15 november 2016 @ 08:35
Don't Breathe (2016)

posterdontbreathe.jpg

Verenigde Staten
Horror / Misdaad
88 minuten

geregisseerd door Fede Alvarez
met Dylan Minnette, Jane Levy en Stephen Lang

Money hoort over een blinde veteraan die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex is niet blij met de klus maar Rocky staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

Prima film. Het is geen diepgaand verhaal maar wel een goed uitgewerkte film. Ik kan niet veel over deze film zeggen behalve dat de film zowat vanaf het begin tot het eind erg spannend is.

IMDB 7.3/10
Ik 7/10
BlaZdonderdag 17 november 2016 @ 06:01
Don't breathe heb ik vorig weekend ook gezien.

Ik zou hem vermijden als je van de enigszins realistische films bent. Richting einde werd deze film dermate doorzichtig, infantiel en onzinnig dat het wel een slechte comedie leek.

4/10.
Shadowkid053vrijdag 18 november 2016 @ 16:34
Suicide Squad EXTENDED edition (2016)
KGK9Y2V.jpg

Ik ging het verhaal al in met een visie van hoe ik vond dat Suicide Squad moest gaan zijn. Duistere humor, veel geweld, actie en natuurlijk heel. veel. badguys.

Veel reviews zullen je zeggen; De story telling is rommelig. Het verhaal gaat nergens over. Het is best een ruk film. Ik vind dit echter NIET. Natuurlijk heb ik de bios versie niet gezien en heb ik de extended versie kunnen kijken en kan dus het beeld wat ik heb anders zijn. Maar de film die ik gezien heb wist alles goed en duidelijk te verkondigen. Natuurlijk, je mist background stories, waarom zijn de badbuys de badguys? Je krijgt zo nu en dan wat flash backs te zien en kan dus zelf de eindjes bij elkaar knopen wat er nu daadwerkelijk speelt.

De actie in de film is gewoon lekker over the top, iets wat je verwacht bij deze film. Daarnaast is de humor goed, de muziek is PERFECT gekozen en de acteurs zijn goed gecast. De enige vraag waar ik nog mee zit tijdens en na de film; Als zij de badguys zijn, wie is Waller dan wel niet?

Net als met bats vs. suups kan ik je aanraden om de extended versie te kijken. Maakt het er wel een stuk duidelijker op als ik de andere reviews zo lees.

Suicide 2 net als Deadpool een R rating geven en huppakee. Nog een kaskraker.

cijfer;
7.5/10
Baconbusvrijdag 18 november 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:34 schreef Shadowkid053 het volgende:
Suicide Squad EXTENDED edition (2016)
[ afbeelding ]

Ik ging het verhaal al in met een visie van hoe ik vond dat Suicide Squad moest gaan zijn. Duistere humor, veel geweld, actie en natuurlijk heel. veel. badguys.

Veel reviews zullen je zeggen; De story telling is rommelig. Het verhaal gaat nergens over. Het is best een ruk film. Ik vind dit echter NIET. Natuurlijk heb ik de bios versie niet gezien en heb ik de extended versie kunnen kijken en kan dus het beeld wat ik heb anders zijn. Maar de film die ik gezien heb wist alles goed en duidelijk te verkondigen. Natuurlijk, je mist background stories, waarom zijn de badbuys de badguys? Je krijgt zo nu en dan wat flash backs te zien en kan dus zelf de eindjes bij elkaar knopen wat er nu daadwerkelijk speelt.

De actie in de film is gewoon lekker over the top, iets wat je verwacht bij deze film. Daarnaast is de humor goed, de muziek is PERFECT gekozen en de acteurs zijn goed gecast. De enige vraag waar ik nog mee zit tijdens en na de film; Als zij de badguys zijn, wie is Waller dan wel niet?

Net als met bats vs. suups kan ik je aanraden om de extended versie te kijken. Maakt het er wel een stuk duidelijker op als ik de andere reviews zo lees.

Suicide 2 net als Deadpool een R rating geven en huppakee. Nog een kaskraker.

cijfer;
7.5/10
Heb je in de extended version andere antagonists?
Roces18vrijdag 18 november 2016 @ 16:50
Suicide squad is in de zin van een films geen slechte film. Het kijkt lekker weg en het is prima vermaak. Maar het is absoluut geen goede film als je kijkt naar het script, spanningsopbouw blabla, dan is het gewoon een gare b film.
Roces18vrijdag 18 november 2016 @ 17:02
Zelf had ik trouwens Snowden gezien, het verhaal kent iedereen wel.
Ik vond het best een interessante film, hoe iemand die een leuke vriendin heeft, een veelbelovende toekomst bij defensie, overal ter wereld kan wonen en zat geld krijgt toch ervoor kiest om zoiets openbaar te maken. Ik had het niet gedaan :D Ik was liever op mijn 40e een of andere directeur bij een of andere cyber agency dan dat ik voor de rest van mijn leven in Rusland moest wonen.
Ang3lvrijdag 18 november 2016 @ 17:02
quote:
The Fall O+
Naast visueel schitterend ook nog heel mooi ontroerend.
FireFox1vrijdag 18 november 2016 @ 17:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:50 schreef Roces18 het volgende:
Suicide squad is in de zin van een films geen slechte film. Het kijkt lekker weg en het is prima vermaak. Maar het is absoluut geen goede film als je kijkt naar het script, spanningsopbouw blabla, dan is het gewoon een gare b film.
Ik heb hem 3 maanden geleden gezien, ik kan mij geen scene meer herinneren. :')
boem-dikkiezaterdag 19 november 2016 @ 12:30
Hacksaw Ridge. Wel een toffe film, vooral de battlescenes waren wel indrukwekkend.
Roces18zaterdag 19 november 2016 @ 19:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 17:41 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ik heb hem 3 maanden geleden gezien, ik kan mij geen scene meer herinneren. :')
deze wel toch

giphy.gif
Piet__Piraatzaterdag 19 november 2016 @ 20:59
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 november 2016 12:30 schreef boem-dikkie het volgende:
Hacksaw Ridge. Wel een toffe film, vooral de battlescenes waren wel indrukwekkend.
Heb ik ook gezien. Ik vond 'm wel de moeite waard, al ging het op het einde wel vlotjes.
SPOILER
Bijna bizar hoe verfilmd is dat hij nog tig mannen van het veld plukt. Het ging mij wat kort door de bocht, enkel met de hulp van god.
FL_Freakzondag 20 november 2016 @ 00:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2016 20:59 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

Heb ik ook gezien. Ik vond 'm wel de moeite waard, al ging het op het einde wel vlotjes.
SPOILER
Bijna bizar hoe verfilmd is dat hij nog tig mannen van het veld plukt. Het ging mij wat kort door de bocht, enkel met de hulp van god.
SPOILER
Wat je zegt in de spoiler voelde ik ook, maar ik denk dat als je die scene juist weer te lang maakt, dat het ook niet goed is. Al mochten ze wat meer diepgang in diezelfde tijd geven.
Justinnzondag 20 november 2016 @ 03:05
Fantastic Beasts blabla

Als fervent HP fan vond ik hem niet leuk. Te langdradig (2,5 uur ofzo), slap verhaal, slechte bad guy en rommelig. Special effects waren prima in orde, maar op de Niffler na waren de weergegeven beestjes gewoonweg niet interessant, met als dieptepunt de bronstige neushoorn. De setting in de jaren 20 en Redmayne als hoofpersonage waren nog wel prima overigens en de komische scenes met Dan Fogler hebben de film voor mij nog weten te redden (als in: ik loop de bios niet uit). Verder saaie meuk, met een rookmonster (uit de serie Lost) die met veel geweld half NY weet te slopen om vervolgens met een anti-climax om het leven wordt gebracht, waarna Sjonnie Depp de 'bad guy' voor moet stellen (gaan we vast nog terug zien). Een regenbuitje weet het gevaar voor 'exposure' nog wel even te redden. Voor kijkers die geen fan zijn van Harry Potter kan ik me niet voorstellen dat de film zal aantrekken.

5/10

Wellicht dat ik na tig jaar, 3D films inmiddels spuugzat begin te worden, maar geef mij maar weer 2D. Dat gezeik met brilletjes en een chaotisch beeld geeft maar weinig toegevoegde waarde meer. Ben wel enigszins benieuwd wat de volgende 4 (!) films gaan brengen, maar ga ze niet in de bios zien.

[ Bericht 1% gewijzigd door Justinn op 20-11-2016 03:14:57 ]
TLCzondag 20 november 2016 @ 13:05
Op AMC nog ff het Bijbels epos Solomon and Sheba uit 1959 meegepikt, bij IMDB scoort deze vrij laag (6,2) maar ik vond het wel een goede film met indrukwekkende scene's en dan vooral die spiegelscene in de woestijn waardoor de Egyptenaren massaal het ravijn invielen :D _O_
Enowapizondag 20 november 2016 @ 17:17
Hacksaw Ridge.

Had er eigenlijk niet zo veel van verwacht: verwachtte een moralistisch verhaal over een soldaat die geen wapen wil aanraken maar zich wel wil inzetten voor zijn land.

En zo begon de film ook. Na tien minuten dacht ik : pff hoe lang duurt dit nog? Gezemel met zijn vriendin, over hoe erg ze elkaar gingen missen en ga zo maar door.

Maar na een half uur nam de film een wending ten positieve en heeft de film een enorme indruk op mij achtergelaten. Zowel beeld als geluid geven je echt het gevoel dat je midden in het verhaal zit, en vrijwel alle personages vond ik heel goed neergezet.

Van alle films waar ik in 2016 heen ben geweest had ik van deze de minste verwachtingen, maar heb ik uiteindelijk de beste indruk overgehouden.

ImdB: 8,7
Ik : 9
ExperimentalFrentalMentalmaandag 21 november 2016 @ 08:55
Lights Out (2016)

Lights-Out-2016.jpg

Verenigde Staten
Horror
81 minuten

geregisseerd door David F. Sandberg
met Teresa Palmer, Gabriel Bateman en Maria Bello

Rebecca dacht dat ze haar jeugdangsten achter zich zou laten wanneer ze op zichzelf zou gaan wonen. In haar jeugd was ze nooit echt zeker van wat wel en wat niet werkelijkheid was wanneer het licht uitging. Haar broertje ervaart inmiddels dezelfde onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen die zij ooit meegemaakt heeft. Een angstaanjagende entiteit die een mysterieuze link heeft met hun moeder, Sophie, is opnieuw aanwezig. Naarmate Rebecca dichter bij het ontrafelen van de waarheid komt, zijn ze allebei hun leven niet meer zeker wanneer de lichten uitgaan..

Een van de betere horrorfilms van dit jaar, mss wel de beste maar het jaar is nog niet voorbij ;)
Je wordt meteen vanaf scene 1 getrakteerd op de horror. Dit houden ze zowat de hele films vast.
Ik weet verder niet veel te zeggen, het is iig een aanrader als je van horror houdt


IMDB 6.4/10
Ik 7/10
ExperimentalFrentalMentalmaandag 21 november 2016 @ 09:01
The Neon Demon (2016)

poster-theneondemon.jpg

Frankrijk / Denemarken / Verenigde Staten
Horror / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Nicolas Winding Refn
met Elle Fanning, Jena Malone en Karl Glusman

Jesse is een aspirerend model dat besluit te vertrekken naar Los Angeles. Daar aangekomen raakt haar jeugdigheid en levenskracht gevangen in een wereld van schoonheid en teloorgang door geobsedeerde vrouwen die er alles voor over hebben om te krijgen wat zij bezit.

Slechte film. Horror is deze films zeker niet en de term 'Thriller' is ook niet echt van toepassing op deze film.
In eerste instantie dacht ik ook dat de film over een demoon zou gaan, maar dat werd een teleurstelling. In de hele film gebeurt bijna niks. Ik vond het maar een vage film. Het verhaal is moeilijk te volgens terwijl het niet eens een diepgaand verhaal is. De scenes hebben wel vaak een kunstzinnige compositie, aparte camera shots, vage symbolen, spelen met licht


IMDB 6.4/10
Ik 2/10,...
Shadowkid053dinsdag 22 november 2016 @ 19:36
Hartenstrijd (2016)
SPOILER
hartenstrijdp1.JPG
Generieke Nederlandse romantische komedie met vriendschap, seks, een weddenschap met een foute afloop en een happy end.

6/10
Cikxdinsdag 22 november 2016 @ 21:39
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 09:01 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Neon Demon (2016)

[ afbeelding ]

Frankrijk / Denemarken / Verenigde Staten
Horror / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Nicolas Winding Refn
met Elle Fanning, Jena Malone en Karl Glusman

Jesse is een aspirerend model dat besluit te vertrekken naar Los Angeles. Daar aangekomen raakt haar jeugdigheid en levenskracht gevangen in een wereld van schoonheid en teloorgang door geobsedeerde vrouwen die er alles voor over hebben om te krijgen wat zij bezit.

Slechte film. Horror is deze films zeker niet en de term 'Thriller' is ook niet echt van toepassing op deze film.
In eerste instantie dacht ik ook dat de film over een demoon zou gaan, maar dat werd een teleurstelling. In de hele film gebeurt bijna niks. Ik vond het maar een vage film. Het verhaal is moeilijk te volgens terwijl het niet eens een diepgaand verhaal is. De scenes hebben wel vaak een kunstzinnige compositie, aparte camera shots, vage symbolen, spelen met licht


IMDB 6.4/10
Ik 2/10,...
8)7 Beste film van het jaar (tot nu toe)
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 22 november 2016 @ 23:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 21:39 schreef Cikx het volgende:

[..]

8)7 Beste film van het jaar (tot nu toe)
Het is maar waar je van houdt, Ik vond het vooral heel erg saai. ik heb het einde eerlijk gezegd niet gezien. De film werd vroegtijdig afgezet, voor het eerst sinds jaren; mss moet ik dan niet oordelen, ik denk dat ik de film 3/4 heb gezien
Het is wel een aparte film die je niet vaak tegenkomt, maar dat wil niet zeggen dat die dan ook meteen goed is...

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-11-2016 00:08:30 ]
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 22 november 2016 @ 23:55
The Monkey King 2 (2016)
Alternatieve titel: Xi You Ji Zhi: Sun Wukong San Da Baigu Jing

7monkeyking200_450.jpg

Hongkong / China
Fantasy / Avontuur
119 minuten

geregisseerd door Pou-Soi Cheang
met Aaron Kwok, Gong Li en Feng Shaofeng

Wanneer de jonge monnik Tang Sanzang in het nauw gedreven wordt door een tijger, helpt een geheimzinnig figuur hem uit de nood. Het blijkt de 'apenkoning' Sun Wukong te zijn. Samen gaan ze op zoek naar de heilige geschriften die opgeborgen liggen op de berg Vulture Peak, maar White Bone Demon denkt daar anders over.

Prima film. Vooral visueel is deze film een uitschieter. Bijna iedere scène zit vol verbazingwekkende special effects. Het ziet er erg indrukwekkend uit... Over de actie is ook zeker niet te klagen, die is ruim voldoende. Het verhaal is wel een beetje bij elkaar geraapt en springt vaak van de hak op de tak, vampieren, slangmensen, demonen, draken, ondoden, reuzen varkens, leger van skeletten, goden, enz enz...het houdt niet op.. het fantasy gehalte is een beetje over de top. Goed einde

IMDB 5.9/10
Ik 7/10 (vanwege de oogverblindende special effects, anders was het een 6.5 geworden)

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-11-2016 00:05:49 ]
TLCzaterdag 26 november 2016 @ 06:20
Ik kan haast niet wachten om Loving Vincent te zien :D _O_ maar die draait dus pas begin volgend jaar in de bios ;(
ExperimentalFrentalMentalzaterdag 26 november 2016 @ 09:28
Under the Shadow (2016)

under-the-shadow-movie.jpg

Verenigd Koninkrijk / Jordanië / Qatar / Iran
Horror / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Babak Anvari
met Narges Rashidi, Avin Manshadi en Bobby Naderi

Teheran, 1988. Gedurende de oorlog tussen Iran en Irak leeft Shideh te midden van de chaos. Ze is beschuldigd van subversie en staat op de zwarte lijst van de medische universiteit. Bovendien staat ze alleen voor de zorg van dochter Dorsa doordat haar man vecht in de oorlog. Wanneer een raket hun flatgebouw raakt, maar niet explodeert, wordt Dorsa ziek. Shideh hoort van een bijgelovige buurman dat de onontplofte raket vervloekt is.

De film heeft een hoog punt op IMDB, had hoge verwachtingen maar werd toch teleurgesteld.
Na 3/4 van de film waar weinig in gebeurt begint de horror pas. De horror was wel goed. Apart om een arabische horrorfilm te zien. Er zaten zeker goede momenten in de film maar te weinig en te laat


IMDB 7.1/10
Ik 5.5/10
ExperimentalFrentalMentalzaterdag 26 november 2016 @ 09:33
Ghostbusters (2016)

ghostbusters_ver11.jpg

Verenigde Staten
Actie / Komedie
116 minuten / 134 minuten (Extended Edition)

geregisseerd door Paul Feig
met Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon

Erin Gilbert, een wetenschapper aan de universiteit van Columbia, heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd "Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing". De twee hebben elkaar jaren niet gesproken maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.

Wat een flutfilm! Als Klein mannetje was ik grote fan de ghostbusters en de oude films vaak gezien. Maar dit? WTF! Deze film hadden ze nooit op deze manier moeten maken. Op deze film heb ik me vooral zitten te ergeren. 4 vrouwen die de originele cast vervangen, sjonge jonge... De humor was te flauw voor woorden. Het verhaal is een zooitje met af een toe een raakpunt uit de originele films. Het enige positieve zijn de special effects en hoe de geesten eruit zagen. Absolute afrader. Het was vooral een slechte comedy.

IMDB 5.4/10
Ik 3/10
mister_whitemaandag 28 november 2016 @ 08:57
War Dogs (2016) - IMDb 2 jonge 'honden' besluiten om hun gezapige burgerbestaan in te ruilen voor die als internationaal wapenhandelaar om het snelle geld binnen te kunnen slepen. In de eerste instantie gaat dat vrij goed tot ze een miljoenencontract in de wacht slepen van het Pentagon en vanaf dat moment lopen de dingen bepaald niet meer volgens plan.

Waargebeurd verhaal wat sterk doet denken aan het (overigens ook uitstekende) Lord of War (2005) - IMDb. Jonah Hill (Wolf of Wallstreet) doet hier, vadsiger dan ooit, zijn rol als hyperactieve arrogante windbuil nog eens dunnetjes over. Prima film, vlot verhaal en mijn God, wat is die Ana de Armas een schatje O+ :9~ . Een 7,5

True Story (2015) - IMDb Een aan lager wal geraakte journalist van de New York Times (alweer Jonah Hill) ontmoet een misdadiger (James Franco) die in de gevangenis zit omdat hij zijn hele gezin zou hebben uitgemoord. De verslaggever besluit via interviews om het verhaal van de seriemoordenaar op te tekenen waarbij op een gegeven moment onduidelijk is wat nu waar en niet waar is.

Ook waargebeurd verhaal (hence the title) maar wil niet automatisch zeggen dat het een goede film is. Vrij saai verhaal wat maar een beetje voort kabbelt, er gebeurd eigenlijk helemaal niks en wazige ontknoping is een deceptie: 6

Schneider vs. Bax (2015) - IMDb Een huurmoordenaar moet, uitgerekend op zijn verjaardag, een moord plegen op een persoon. Deze persoon zit alleen in een vakantiewoning in the middle of nowhere, het zou dus een relatief simpele klus moeten zijn, maar de realiteit blijkt toch weerbarstiger.

Anders dan de titel wellicht doet vermoeden gaat het hier om een Nederlands/Vlaamse productie. Het is mijns inziens een typische Alex van Warmerdam film (o.a. Abel (1986) - IMDb ), dit betekent dus een soort absurdistische klucht. Niet onaardig met een paar goede grappen, maar het is met name het relatief beroerde acteerwerk van Alex wat storend is. Een 6.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 28-11-2016 13:53:08 ]
noodgangmaandag 28 november 2016 @ 09:31
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 03:05 schreef Justinn het volgende:
Fantastic Beasts blabla

Als fervent HP fan vond ik hem niet leuk. Te langdradig (2,5 uur ofzo), slap verhaal, slechte bad guy en rommelig. Special effects waren prima in orde, maar op de Niffler na waren de weergegeven beestjes gewoonweg niet interessant, met als dieptepunt de bronstige neushoorn. De setting in de jaren 20 en Redmayne als hoofpersonage waren nog wel prima overigens en de komische scenes met Dan Fogler hebben de film voor mij nog weten te redden (als in: ik loop de bios niet uit). Verder saaie meuk, met een rookmonster (uit de serie Lost) die met veel geweld half NY weet te slopen om vervolgens met een anti-climax om het leven wordt gebracht, waarna Sjonnie Depp de 'bad guy' voor moet stellen (gaan we vast nog terug zien). Een regenbuitje weet het gevaar voor 'exposure' nog wel even te redden. Voor kijkers die geen fan zijn van Harry Potter kan ik me niet voorstellen dat de film zal aantrekken.

5/10

Wellicht dat ik na tig jaar, 3D films inmiddels spuugzat begin te worden, maar geef mij maar weer 2D. Dat gezeik met brilletjes en een chaotisch beeld geeft maar weinig toegevoegde waarde meer. Ben wel enigszins benieuwd wat de volgende 4 (!) films gaan brengen, maar ga ze niet in de bios zien.
Deze heb ik ook gezien. Ik kan me wel in je mening vinden. Mijn verwachtingspatroon was echter niet zo hoog en daardoor vond ik het nog wel een vermakelijke familiefilm. Ik heb me tijdens de film geen moment echt verveeld, maar het heeft me ook geen moment echt heel erg kunnen boeien.

Voor mij een 6/10

Wat betreft dat 3D gebeuren ben ik het helemaal met je eens! Ik heb halverwege de film mijn 3D bril omgeruild voor een 2D bril, wat een verademing!!
Bosbeetlemaandag 28 november 2016 @ 09:53
Fundamentals of caring

Vermakelijke wegkijk film over een man die de caregiver wordt voor een gehandicapte jongen. De jongen heeft een te beschermende moeder en deze man vervult een soort van vaderrol voor hem door hem risico's te laten nemen. Gemakkelijke film om te kijken maar verwacht geen diepgang.
Mirelmaandag 28 november 2016 @ 12:18
edit: verkeerde topic
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 29 november 2016 @ 15:01
The BFG (2016)
Alternatieve titels: De GVR, The Big Friendly Giant

the-bfg-review-1.jpg

Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten
Familie / Fantasy
117 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Ruby Barnhill, Mark Rylance en Rebecca Hall

Een jong meisje wordt door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mensetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen

Wat een leuke film. Ik heb vroeger vaak de tekenfilm gezien. Deze film is vooral een kinderfilm maar voor ons natuurlijk pure nostalgie. Het heeft veel raakvlakken en herkenbaarheid met de tekenfilm. De CGI is weer uitzonderlijk goed! Alles ziet er betoverend uit. Veel lichtjes, kleurtjes,...
Er was 1 scene waar we helemaal in een deuk lagen.


IMDB 6.5/10
Ik 7/10
ExperimentalFrentalMentalzondag 4 december 2016 @ 12:43
I Am a Hero (2015)

750x1055_movie13808postersi_am_a_hero-hk.jpg

Japan
Horror / Actie
126 minuten

geregisseerd door Shinsuke Sato
met Yô Ôizumi, Masami Nagasawa en Kasumi Arimura

Hideo is een sukkelige manga-tekenaar die droomt van grote heldendaden. De matige relatie met zijn vriendin verslechtert dramatisch wanneer ze in een zombie verandert, evenals het overgrote deel van de Japanse bevolking. Onderweg naar Mount Fuji belandt Hideo in een winkelcentrum waar de overlevenden zich klaarmaken voor de grote stand-off.

Leuke film. Beetje over the top zombie film in Japanse Stijl. Het verhaal is niet echt origineel maar wel goed uitgewerkt. Veel actie en zombies maar bij sommige scènes valt het tempo een beetje weg. Leuk om een keer te kijken

IMDB 7/10
Ik 6.5/10
ExperimentalFrentalMentalzondag 4 december 2016 @ 12:48
The Siege of Jadotville (2016)

0007a0eafc711412e52402dcf5d9c7c8e75f86e5.jpg

Ierland / Zuid-Afrika
Oorlog / Drama
108 minuten

geregisseerd door Richie Smyth
met Jamie Dornan, Mark Strong en Jason O'Mara

De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

Heftige film, op waarheid gebaseerd. Een realistische weergave van een gebeurtenis die 50 jaar in de doofpot is gestopt. Ik kan niet veel over deze film zeggen behalve dat het een goede film is en je gewoon moet kijken

IMDB 7.3/10
Ik 7/10
danoszondag 4 december 2016 @ 21:25
Elle (2016) - IMDb
Typisch een film uit de Hollandse school; overdreven ordinair en sexistisch in een flinterdun script. Had er gezien de imdb rating nog wel wat van gehoopt maar helaas.

Imdb: 7.3
Danos: 5
danoszondag 4 december 2016 @ 21:28
Microbe et Gasoil (2015) - IMDb
Echt zo'n lekkere zondagavond-in-december-film. Twee franse vriendjes, outlaws op hun school, bouwen hun eigen voertuig en gaan op pad.

Imdb: 6.7
Danos: 7.0
FANNmaandag 5 december 2016 @ 14:12
Dark Angel

Britain’s first serial killer ended her 20-year poisoning spree in 1873, thrashing around at the end of a hangman’s rope in Durham Jail. When the gallows trapdoor opened, Mary Ann Cotton dropped just two feet, a fall insufficient to break her neck. The hangman leant over and pushed down on her shoulders to hasten strangulation. She took several minutes to die.

There was little sympathy for Cotton. Convicted of the murder of her seven-year old stepson, she was suspected of killing with arsenic as many as 20 others – including her mother, several of her children and stepchildren, three husbands, a lover and a friend.

Now her story has been turned into an ITV television drama, entitled Dark Angel, starring Joanne Froggatt (best known as the maid Anna Bates in Downton Abbey).

111612402-darkangel4-large_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA.jpg

Dark Angel (TV Mini-Series 2016) - IMDb

krijgt van mij een 8
JayHovahmaandag 5 december 2016 @ 20:17
The Night Before (2015) - IMDb

2cyqf4j.jpg

Op kerstavond willen 3 vrienden voor de laatste keer hun gezamenlijke kersttraditie vieren voordat ze zichzelf over moeten geven aan het burgerlijke bestaan. Gedurende deze avond lopen ze allemaal tegen hun eigen problemen aan (onder andere dankzij de invloed van drugs).

Wil je rond kerst een leuke, simpele kerstfilm kijken waar je redelijk om kan lachen en ben je Bad Santa zat? Dan is dit een leuk alternatief! Hij keek prima weg, typische Seth Rogen humor zoals we gewend zijn. Wordt de film nog ergens bijzonder? Nee dat niet, gewoon een leuk alternatief rondom kerst.

IMDb: 6,5
Ik: 6,7

P.S. Leuk om alle references naar andere kerstfilms te spotten (oa Die Hard en Home Alone)

[ Bericht 4% gewijzigd door JayHovah op 05-12-2016 20:31:37 ]
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 7 december 2016 @ 10:00
Blood Father (2016)

blood-father.jpg

Frankrijk
Actie / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Jean-François Richet
met Mel Gibson, Erin Moriarty en Ryan Dorsey

Nadat de 16-jarige Lydia door haar vriendje, een drugsbaron, erin geluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link, een eeuwige loser die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en voor één keer in zijn leven het juiste te doen...

Hier kan ik heel kort over zijn. Prima actiefilm. Mel Gibson zoals we hem kennen. Laatste half uur was tof, Mad Max Mode on. goed einde. ;)

IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 7 december 2016 @ 10:08
Da Tang Xuan Zang (2016)
Alternatieve titel: Xuan Zang

py2izgic.jpg?v=1462358495

China / India
Drama / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Jianqi Huo
met Xiaoming Huang, Zheng Xu en Purba Rgyal

Xuan Zang is een toegewijde monnik die besluit naar India te trekken om daar de originele geschriften van Buddha te bestuderen. Niemand mag echter zomaar naar het Oosten reizen, toch laat Zang zich niet tegenhouden. Zijn warme en zachte karakter helpt hem vrienden te maken op zijn lange trip oostwaarts, vrienden die hij nodig zal hebben om zijn eindbestemming te bereiken.

Prachtige film. Scene na scene word je getrakteerd op adembenemende beelden. Prachtige camera shots, prachtige natuur, omgeving, tempels, manier van filmen,.... En de muziek was meer dan toepasselijk en mooi. Een goed verhaal dat fenomenaal is uitgewerkt. In deze film word je ook nog eens heel wat wijzer over het boeddhisme. Aanrader. Als je geen liefhebber bent van Azië, natuur, monniken, boeddhisme, tempels... dan kan deze film saai zijn, er zit nagenoeg geen actie in, maar dan is het nog de moeite voor de adembenemende beelden

IMDB 5.8/10
Ik 7.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-12-2016 10:24:13 ]
planethugowoensdag 7 december 2016 @ 10:12
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Blood Father (2016)

[ afbeelding ]

Frankrijk
Actie / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Jean-François Richet
met Mel Gibson, Erin Moriarty en Ryan Dorsey

Nadat de 16-jarige Lydia door haar vriendje, een drugsbaron, erin geluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link, een eeuwige loser die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en voor één keer in zijn leven het juiste te doen...

Hier kan ik heel kort over zijn. Prima actiefilm. Mel Gibson zoals we hem kennen. Laatste half uur was tof, Mad Max Mode on. goed einde. ;)

IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10
ook laatst gezien, mee eens. Lekkere bijna old school achtige actie/thriller met Mel die weliswaar oud geworden is maar nog prima door kan als bad ass papa die zijn dochter beschermt. Bovendien ook precies lang genoeg voor een films als dit met circa 85 minuten

7.5
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 7 december 2016 @ 10:19
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 10:12 schreef planethugo het volgende:

[..]

ook laatst gezien, mee eens. Lekkere bijna old school achtige actie/thriller met Mel die weliswaar oud geworden is maar nog prima door kan als bad ass papa die zijn dochter beschermt. Bovendien ook precies lang genoeg voor een films als dit met circa 85 minuten

7.5
Een heel verschil met of zonder baard :)
#ANONIEMmaandag 12 december 2016 @ 10:04
Train to Busan


Tja, Koreaans versie van World War Z maar dan in een trein. Te voorspelbaar en dus weinig schokkend of onderhoudend,iets dat World War Z wel was.

6
/ 10

Spectral


Film van NEXFLIX die uitermate goed beviel. Denk aan de stijl van Edge of Tomorrow maar dan in een Oostblok land. Onderhoudend,verrassend en goed,gewoon goed.

8
/ 10
Loekie1maandag 12 december 2016 @ 11:01
Bridget Jones' baby.
http://www.bridgetjonesbaby.nl/

Kan iemand mij uitleggen waarom een bijzonder leuke film als deze verpest moet worden door bizar taalgebruik over grote lullen ed., een vorm van communiceren die vrouwen onderling helemaal niet hebben? Zeg niet dat het taboedoorbrekend moet zijn want we zien nog steeds niet hoe mensen dagelijks een grote hoop maken in het toilet in een film, iets wat wél realiteit is.
Jungle_Jimmaandag 12 december 2016 @ 12:10
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 11:01 schreef Loekie1 het volgende:
Bridget Jones' baby.
http://www.bridgetjonesbaby.nl/

Kan iemand mij uitleggen waarom een bijzonder leuke film als deze verpest moet worden door bizar taalgebruik over grote lullen ed., een vorm van communiceren die vrouwen onderling helemaal niet hebben? Zeg niet dat het taboedoorbrekend moet zijn want we zien nog steeds niet hoe mensen dagelijks een grote hoop maken in het toilet in een film, iets wat wél realiteit is.
jij wilt mensen graag zien poepen omdat het realistisch is?
Loekie1maandag 12 december 2016 @ 12:28
quote:
10s.gif Op maandag 12 december 2016 12:10 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

jij wilt mensen graag zien poepen omdat het realistisch is?
Nee maar haal er dan ook niet iets bij wat totaal onrealistisch is. Ik denk dat het een gebrek aan verbeeldingskracht is bij scenarioschrijvers dat ze steeds grijpen naar banale seksgrappen die steeds idioter worden. Jammer want anders had deze film een 10 gekregen wat mij betreft. Nu een 7+.
Cikxmaandag 12 december 2016 @ 14:32
Always Shine (2016) - IMDb

Always_Shine.png

Fijn.

Twee bevriende actrices zijn elkaars tegenpolen en gaan gezellig een weekendje met elkaar doorbrengen in een vakantiehuis gelegen aan het aan het dunbevolkte kustgebied in Californië genaamd Big Sur. De een krijgt maar geen voet aan de grond in de filmwereld en de ander mag enigszins van succes genieten omdat ze niet bang is om haar principes opzij te zetten. Tijdens het weekendje weg wordt de spanning tussen de twee steeds groter en dat kan dan ook niet lang mer goed gaan.

De onderhuidse spanning die hier wordt neergezet is haast voelbaar en komt zo sterk tot uiting dat het nooit de vraag is óf het mis gaat, maar eerder wanneer. Dit weet de film zo 2/3e van zijn speelduur vast te houden, maar daarna volgt er een twist die van mij achterwege had mogen blijven aangezien deze alle pit uit de film haalt en vrij goedkoop aanvoelt. Het kwam over alsof ze niet goed wisten hoe ze er een eind aan moesten breien. De acteerprestaties zijn daarentegen wel erg sterk, vooral Mackenzie Davis (die ik eerder dit jaar ook zag in de fantastische San Junipero aflevering van Black Mirror) levert een erg knappe prestatie in een rol waarbij elke blik of gelaatsuitdrukking ontzettend veelzeggend is.

Tenslotte schuilt er achter deze film een doeltreffende feministische boodschap die de ellende aankaart waar actrices veelal mee te maken krijgen in een door mannen gedomineerde wereld.

7/10
ExperimentalFrentalMentalmaandag 12 december 2016 @ 14:50
Birkebeinerne (2016)
Alternatieve titel: The Last King

Birkebein_A4_main_trykk-700x997.jpg

Noorwegen
Actie / Avontuur
99 minuten

geregisseerd door Nils Gaup
met Jakob Oftebro, Kristofer Hivju en Pål Sverre Hagen

Het jaar 1205. Noorwegen wordt verscheurd door een burgeroorlog. Met de hulp van een armoedig groepje opstandelingen, de Berkenbenen (Birkebeiner) genaamd, strijdt de Noorse koning voor overleving tegen de Kerk en haar bisschoppen, die koste wat het kost willen zegevieren. Terwijl de koning op zijn sterfbed ligt, wordt zijn enige erfgenaam in het geheim ter wereld gebracht. Een jongen die de helft van het koninkrijk dood wenst, maar die twee mannen tegen elke prijs zullen beschermen. De twee Berkenbenen Skjervald en Torstein beginnen aan een reis vol gevaren door het harde Noorse winterlandschap om de tweejarige toekomstige koning van een verschrikkelijk lot te redden

Redelijk goede film; Een goed verhaal, redelijk goed uitgewerkt. De actie en survival had wel wat meer gemogen. Af en toe mooie scenery en mooie camera shots...

IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10
V.woensdag 14 december 2016 @ 14:48
Star Wars: Rogue One (2016) - IMDb

MV5BMjEwMzMxODIzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzg3OTAzMDI@._V1_SY1000_SX675_AL_.jpg

Vanochtend om 10 uur in een van de fijnste dolbyzalen van Nederland (Vue Hilversum).
Nu ben ik ook wel een lichte nerd, maar het stel onaangepaste autisten dat je bij zo'n eerste ochtendvoorstelling tegenkomt... :{ :{ -O- -O-

Magoed. De film. Daar kan ik kort over zijn: hij is fijn. Een heerlijke actiefilm in het Star Wars-universum, die zich kort voor Episode IV afspeelt.
De toon is goed, de acteurs zijn goed, de verhaallijn komt mooi bij elkaar. Er zitten goeie grappen in, K-2SO is ge-wel-dig. De special effects zijn over het algemeen geweldig goed gedaan. Ongelooflijk hoe de CGi en de acteurs naadloos samenkomen. Echt indrukwekkend.

Wel een paar kleine dingetjes, die ik, ondanks dat ze geen plotpoints verraden, wel even in spoilertags zet.

SPOILER
De personages waren lichtelijk tweedimensionaal. Vrijwel geen van allen hadden ze een achtergrond, behalve Jyn Erso, wat wel jammer was, want dat maakte voor het gevoel dat ze er minder toe deden.
Een ander punt is een bepaald tof personage dat veel te veel buiten beeld wordt gehouden. Een van de tofste figuren uit de hele saga en je benut hem twee korte scènes (terwijl er volgens mij best scènes waren waar hij gewoon had kunnen worden opgevoerd in plaats van een ander, minder belangrijk personage, dat notabene cgi was, omdat de acteur in kwestie niet meer onder ons is. Had die scènes makkelijk door ... kunnen laten doen.
Tot slot, maar misschien komt dat omdat ik niet goed samenga met 3D-brillen, maar soms leek de schaal van de ruimteschepen gek genoeg juist kleiner voor mij. Ipv dat een Star Destroyer gigantisch afstak tegen kleinere schepen als TIE Figthers, leken die laatste juist veel kleiner, dan dat de SD's groter leken. Magoed, da's nitpicking.
Hoe dan ook, weer heerlijk kind kunnen zijn in de bios.

IMDb: 7.7
V. : 7.5

V.
Timo20woensdag 14 december 2016 @ 22:32
Rogue One: A Star Wars Story
Vanmorgen gezien in IMAX: WOW!!! wat een spektakel, wat een geweldige film.
Vond `m beter dan The Force Awakens.Ruim 2 uur lang heb ik genoten van het visuele gedeelte, het verhaal dat precies is wat je van een Star Wars film verwacht en het grimmige dat ik net fantastisch vond.
SPOILER
Tarkin was erg goed gedaan en het feit dat niemand het overleefd vond ik super, eindelijk een film die dat aandurft. En dan dat einde!!!
Ga `m binnenkort zeker nog eens zien.

9,5/10
Kaminawoensdag 14 december 2016 @ 23:35
quote:
14s.gif Op woensdag 14 december 2016 14:48 schreef Verbal het volgende:
Wel een paar kleine dingetjes, die ik, ondanks dat ze geen plotpoints verraden, wel even in spoilertags zet.

SPOILER
De personages waren lichtelijk tweedimensionaal. Vrijwel geen van allen hadden ze een achtergrond, behalve Jyn Erso, wat wel jammer was, want dat maakte voor het gevoel dat ze er minder toe deden.
Een ander punt is een bepaald tof personage dat veel te veel buiten beeld wordt gehouden. Een van de tofste figuren uit de hele saga en je benut hem twee korte scènes (terwijl er volgens mij best scènes waren waar hij gewoon had kunnen worden opgevoerd in plaats van een ander, minder belangrijk personage, dat notabene cgi was, omdat de acteur in kwestie niet meer onder ons is. Had die scènes makkelijk door ... kunnen laten doen.
Tot slot, maar misschien komt dat omdat ik niet goed samenga met 3D-brillen, maar soms leek de schaal van de ruimteschepen gek genoeg juist kleiner voor mij. Ipv dat een Star Destroyer gigantisch afstak tegen kleinere schepen als TIE Figthers, leken die laatste juist veel kleiner, dan dat de SD's groter leken. Magoed, da's nitpicking.
SPOILER
Helemaal eens wat betreft die CGI; dat hadden ze op zoveel manieren kunnen vermijden ... Jammer. Je hebt een goed punt wat betreft het vervangen met ... Zo had ik er nog niet over nagedacht. ^O^

Het kan aan het theater liggen, maar het leek alsof de film zelf minder scherp was dan de trailers vooraf. En wat betreft de schaal leek het mij ook soms 'off'. Met name toen dat kleine schip uit de kunstmatige maan kwam; de bolling was veel te scherp voor zo'n enorm object.

En waar was de Force gedurende de film nou eigenlijk?
Maar al deze nitpicking terzijde (want dat is het), wát een film! _O_ Een aanrader, ook voor niet-Star Wars-fans.
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 15 december 2016 @ 11:32
Anthropoid (2016)

anthropoid-453976650-large.jpg

Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk
Thriller / Oorlog
120 minuten

geregisseerd door Sean Ellis
met Jamie Dornan, Cillian Murphy en Toby Jones

In 1941 werd Tsjecho-Slowakije bezet door de nazi's en onder commando van SS Generaal Reinhard Heydrich geplaatst. Heydrichs bijnaam was de 'slager van Praag' en na een steile opgang in de SS-rangen was hij na Hitler en Himmler de derde in rang in de hiërarchie van het Derde Rijk. Zijn ongeziene wreedheid en schrikbewind over het Tsjecho-Slowaakse verzet noopten de Geallieerde authoriteiten in Londen ertoe om een zeer geheime missie te bedenken die de geschiedenis zou kunnen veranderen. Twee soldaten van het Tsjechoslowaakse leger werden - na een doorgedreven training door de Britse troepen - in hun thuisland gedropt met een gedurfde opdracht: de man vermoorden die Hitler als zijn natuurlijke opvolger zag.

Goede film. Het eerste uur is vrij saai, alleen maar opbouw van de missie. Maar daarna wordt de film zeer spectaculair. Er komen een paar gruwelijke scenes in voor als de Gestapo zich weer van zn beste kant laat zien. Het einde was erg heftig en tragisch

IMDB 7.3/10
Ik 6.5/10 (als ik de film in 2 delen mag beoordelen geef ik het eerste uur een 5/10 en het tweede deel een 8/10)
ExperimentalFrentalMentaldonderdag 15 december 2016 @ 11:35
Edge of Winter (2016)

bg-620x300.jpg?w=620&h=300

Verenigde Staten / Canada
Drama / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Rob Connolly
met Tom Holland, Joel Kinnaman en Rachelle Lefevre

Elliot Baker grijpt de kans om een betere relatie met zijn zonen te ontwikkelen wanneer zijn ex-vrouw Karen en haar nieuwe echtgenoot op vakantie vertrekken en de jongens bij hem achterlaten. Wat begint als een gelegenheid om een betere band te krijgen verandert in een nachtmerrieachtig avontuur: ze stranden in een verlaten hut in de buurt van een meer als de nacht valt en een sneeuwstorm woedt. De 15-jarige Bradley en de 12-jarige Kaleb vernemen al snel meer over hun vader en wat ze werkelijk betekenen voor hem. Nu moet het drietal samenwerken om te overleven.

Tegenvaller. De film is wel spannend maar er had meer in gezeten, 'Leuk' om een keer te kijken, maar geen 2de keer

IMDB 5.2/10
Ik 5/10
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 21 december 2016 @ 09:18
Suicide Squad (2016)
Alternatieve titel: Task Force X

large_e1mjopzAS2KNsvpbpahQ1a6SkSn.jpg

Verenigde Staten / Canada
Actie / Avontuur
123 minuten / 136 minuten (extended cut)

geregisseerd door David Ayer
met Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Lekkere actiefilm. Het verhaal hadden ze wel wat beter mogen aanpakken, het begint een beetje rommelig. Als je eenmaal in het verhaal zit, is het een film die lekker wegkijkt. Een scala aan toffe characters, die overigens wel wat meer uitgediept mochten worden. Spetaculaire special effects, leuk concept van 'slechteriken' die het 'goede' moeten doen... Aanrader

IMDB 6.4/10
Ik 7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 21-12-2016 09:23:42 ]
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 21 december 2016 @ 09:22
Under Sandet (2015)
Alternatieve titel: Land of Mine

undersandet1.jpg

Denemarken / Duitsland
Oorlog / Drama
96 minuten

geregisseerd door Martin Zandvliet
met Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard en Laura Bro

Het is mei 1945, slechts enkele dagen na het einde van de oorlog. Een groep Duitse krijgsgevangenen wordt naar Denemarken gebracht en gedwongen om de 2 miljoen landmijnen te ontmantelen die door de Duitse bezetters werden verspreid langs de Westkust. Sergeant Carl Leopold Rasmussen is verantwoordelijk voor de groep jonge, verzwakte mannen. Net als vele Denen haat hij de Duitsers. Hij reageert zijn woede dan ook af op de gevangenen.

Intrigerende film over een onderwerp die je niet vaak in films ziet. Een pluspunt is dat Duitsers Duits praten en de Denen Deens, dat geeft een meer realistische sfeer. Een goed verhaal dat goed is uitgewerkt met een paar heftige scènes en een indrukwekkend einde. Dikke aanrader

IMDB 7.8/10
Ik 7/10
EP3donderdag 22 december 2016 @ 20:14
Ok. Even snel:

Heb gisteren Arrival in de bioscoop gezien. - Denis Villeneuve is héél hard op weg om de regisseur te worden waar ik het meest naar uitkijk. Prisoners vond ik goed. Enemy vond ik zo mogelijk nóg beter, en Sicario vond ik óók al geweldig.

Zijn grootste talent is - denk ik - om het menselijke en allerdaagse moeiteloos te laten samenvloeien met het absurde en macabere. Dat blijkt ook nu weer. Het is heel makkelijk om curieuze en uitdagende films als Enemy en Arrival in n paar zinnen volstrekt belachelijk te maken. Ze vragen er bijna om, zelfs. Maar dat is een valkuil die door de oplettende kijker vrij makkelijk vermeden zal worden. En dient te worden. - Want ook Arrival is wederom n prachtig geschoten film die al onze onbevangen aandacht verdient. Geenszins een uitzondering in zijn nu al indrukwekkende oeuvre, dus.

8.5/10

[ Bericht 1% gewijzigd door EP3 op 23-12-2016 15:13:42 ]
Eviennevrijdag 23 december 2016 @ 15:29
01-people-of-earth.w1200.h630.jpg

People of Earth

Serie over Ozzy, een journalist die, ietwat sceptisch, een artikel schrijft over een lotgenotengroep. Deze mensen claimen allen ontvoerd te zijn geweest door aliens. Al snel komt Ozzy erachter dat hij frappante overeenkomsten heeft met dit kleurrijke groepje 'experiencers'...

Very funny. :)
atovrijdag 23 december 2016 @ 16:39
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2016 09:18 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Suicide Squad (2016)
Alternatieve titel: Task Force X

[ afbeelding ]

Verenigde Staten / Canada
Actie / Avontuur
123 minuten / 136 minuten (extended cut)

geregisseerd door David Ayer
met Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Lekkere actiefilm. Het verhaal hadden ze wel wat beter mogen aanpakken, het begint een beetje rommelig. Als je eenmaal in het verhaal zit, is het een film die lekker wegkijkt. Een scala aan toffe characters, die overigens wel wat meer uitgediept mochten worden. Spetaculaire special effects, leuk concept van 'slechteriken' die het 'goede' moeten doen... Aanrader

IMDB 6.4/10
Ik 7/10

Ik vond het een leuke en vermakelijke film ook een 7 van mij.
V.zaterdag 24 december 2016 @ 22:51
The Man from U.N.C.L.E. (2015) - IMDb

The_Man_from_U.N.C.L.E._poster.jpg

CIA-agent Napoleon Solo moet noodgedwongen samenwerken met KGB'er Illya Kuryakin om te voorkomen dat een bende nazi's een atoombom ontwikkelt en de wereld kan bedreigen. Om in die organisatie binnen te dringen, halen ze de Oostduitse Gaby Teller achter de Muur vandaan, die ze wellicht toegang kan verschaffen tot haar vader die gedwongen aan de bom werkt. Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 60.

Wat een fijn topfilmpje. Heerlijk onderkoelde humor. De hoofdrolspelers zijn aan elkaar gewaagd en ik was al fan van Alicia Vikander (die trouwens afgelopen anderhalf jaar in zo'n beetje elke film zit of zo), maar ze is ook geschikt voor komische rollen. Want het is een actiefilm met een knipoog, Guy Ritchie-sausje eroverheen, lichte Steven Soderberg Ocean's Eleven-vibe. Helemaal goed. Kijkt lekker weg, vele malen leuker dan het enigszins vergelijkbare Kinsman (wat ik toch een overgewaardeerd ding vond) of de laatste paar van Ritchie, zoals de Sherlock Holmeses.

IMDb: 7.3
Verbal: 7.5

V.
goviezaterdag 31 december 2016 @ 11:52
Arrival

Leuke scifi film omdat het niet gaat over ruimteschepen en schieten enzo maar over hoe je communiceert met een onbekend wezen. Hoe zou jij communiceren met een walvis? Precies!

8+ zeker weten.
mister_whitemaandag 2 januari 2017 @ 09:38
Deepwater Horizon (2016) - IMDb : film over de rampzalige gebeurtenissen op het boorplatform Deepwater Horizon (in de Golf van Mexico) die leidde tot 1 van de grootste milieurampen in de geschiedenis.

Heftige actiefilm met Mark Wahlberg en Kurt Russel. De film geeft goed inzicht in hoe een reeks van gebeurtenissen leidde tot de ramp. Eerste helft van de film bestaat hoofdzakelijk uit dialogen en in de tweede helft barst de hel letterlijk en figuurlijk los. Paar kanttekeningen: er wordt erg duidelijk gemaakt dat er een Engels (BP) en een Amerikaans kamp is waarbij overduidelijk de zwarte piet naar de Engelsen wordt toegespeeld (ik had niet anders verwacht in een Amerikaanse film). Verder soms wat te overdreven America Fuck Yeah verwijzingen zoals een wapperende Amerikaanse vlag tegen een achtergrond van knallen en vuur. Als je hier doorheen kijkt blijft er een sterke film over: 7,5

Sully (2016) - IMDb alweer waargebeurd verhaal. Deze keer over de noodlanding van een Airbus op de rivier de Hudson, als vlak na start beide motoren uitvallen door een botsing met een zwerm vogels.

De film wordt vertelt vanuit het perspectief van de gezagvoerder (uitstekende rol van Tom Hanks), die via flashbacks het verhaal uit de doeken doet. Centraal staat niet de landing op de Hudson maar meer de nasleep, het feit dat men de gezagvoerder verwijt te landen op de Hudson terwijl de onderzoekscommissie beweert dat het omkeren naar het vliegveld en het landen een plausibel alternatief was. Ik wist niet dat dit toen een discussiepunt was, in dat opzicht geeft de film meer achtergrond info hierover.

Op zich is niks mis met de film maar de diepgang ontbreekt. Blijft allemaal wat oppervlakkig en het doet je allemaal niks. Persoonlijk drama ontbreekt ook en er wordt heel snel naar de eindconclusie gewerkt. Ook hier trouwens weer regelmatig een wapperende Amerikaanse vlag op de achtergrond. Een 6+.
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 4 januari 2017 @ 08:54
Hardcore Henry (2015)
Alternatieve titel: Хардкор

hardcore_henry-762862601-large.jpg

Rusland / Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
96 minuten

geregisseerd door Ilya Naishuller
met Sharlto Copley, Haley Bennett en Danila Kozlovsky

Je herinnert je niets. Dit komt omdat je net bent teruggebracht uit de dood door je vrouw (Haley Bennett). Ze vertelt je dat je naam Henry is en dat je nu een cyborg bent. Vijf minuten later wordt je vrouw ontvoerd. Door wie? Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een psychotische tiran met telekinetische krachten en een leger huurlingen. Je bent in Moskou, een stad die je niet kent en waar iedereen je dood wil. Iedereen, behalve een mysterieuze Britse kerel genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij is misschien een vriend.

Een aparte film. Beetje over the top, tegen het absurde aan... Jammer van de manier van filmen, 1st person, waardoor er veel chaotisch camerawerk ontstaat, het beeld gaat alle kanten op, maar itt andere films gebaseerd op 'found footage' type filmen, is er verrassend genoeg nog best veel te zien :)
Een flinterdun verhaal maar van begin tot einde non stop extreme actie, het deed af en toe een beetje denken aan de film Crank
...

IMDB 6.8/10
Ik 6.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-01-2017 09:03:07 ]
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 4 januari 2017 @ 09:00
ARQ (2016)

1dde49be_o.jpeg

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Tony Elliott
met Robbie Amell, Rachael Taylor en Gray Powell

Ten tijde van een toekomst waarin bedrijven de strijd aangaan tegen soevereine naties voor de laatste wereldwijde energievoorraden, proberen de jonge ingenieurs Renton en Hannah een experimentele energietechnologie te redden die een einde kan maken aan de oorlogen. Het probleem is echter dat de technologie een tijdlus heeft veroorzaakt waardoor ze een dodelijke woninginbraak steeds herbeleven. Ze moeten een manier zien te vinden om de tijdlus te stoppen en er levend uit te komen.

Een goed verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt. Je zit meteen in het begin al in het verhaal, geen half uur durende inleiding oid.. Het verhaal speelt zich alleen in een huis af, steeds dezelfde momenten maar met andere uitkomsten. Bij iedere time-loop komt er informatie bij. Geen grote plotwendingen maar wel een steeds sterker wordend verhaal. Toch mis ik iets aan de film, maar kan er niet precies de vinger opleggen, goed einde...

IMDB 6.4/10
Ik 6.5/10
cherrycokevrijdag 6 januari 2017 @ 21:38
dante's inferno

Inferno (2016) - IMDb

SPOILER
nadat de double crosser double crossed werd heb ik hem afgezet, mooie setting krijgt nog wat van historie te zien maar het verhaal is om te janken.

imdb 6.2
ik geen score.
FANNzondag 8 januari 2017 @ 18:16
Weer 2 goeie series gezien!

The Man in the High Castle

A glimpse into an alternate history of North America. What life after WWII may have been like if the Nazis had won the war.

ShowImage.ashx?ID=319115

The Man in the High Castle (TV Series 2015– ) - IMDb

en

The OA

Having gone missing seven years ago, the previously blind Prairie returns home, now in her 20s with her sight restored. While many believe she is a miracle, others worry that she could be dangerous

MV5BODY3OTc2Mjc3M15BMl5BanBnXkFtZTgwNzI0NTQ4MDI@._V1_UX477_CR0,0,477,268_AL_.jpg

The OA (TV Series 2016– ) - IMDb

beide zéér de moeite waard!
ExperimentalFrentalMentalmaandag 9 januari 2017 @ 08:23
Assassin's Creed (2016)

484-film-page-large.jpg

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten / Hongkong
Avontuur / Sciencefiction
115 minuten

geregisseerd door Justin Kurzel
met Michael Fassbender, Marion Cotillard en Michael Kenneth Williams

Dankzij een revolutionaire technologie die de sleutel vormt tot het oprakelen van iemands genetische herinneringen weet Callum Lynch (Michael Fassbender) de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje te beleven. Callum ontdekt dat hij afstamt van een mysterieus geheim genootschap, de Sluipmoordenaars, en bouwt een enorme hoeveelheid eeuwenoude kennis en vaardigheden waarmee hij het in het heden opneemt tegen de machtige en oppressieve Orde van de Tempeliers.

Gisteren in 3D gezien. Als fan van de games viel de film een beetje tegen. Het ziet er zeker allemaal spectaculair uit, de actie was fenomenaal en er is veel herkenning. Ze hadden wel wat meer van het 15e eeuwse Spanje mogen laten zien. Nu lag de klemtoon meer op Abstergo in het heden. Als de bedoeling is om een reeks Assassin films te maken begrijp ik dit wel maar toch :) ... Bij de spellen vond ik het 'abstergo' gedeelte ook minder leuk en wilde altijd zo snel mogelijk in de animus een herinnering spelen...

IMDB 6.5/10
Ik 7/10
Bosbeetlemaandag 9 januari 2017 @ 16:22
The jungle book.

latest?cb=20160521015210

Erg goed gemaakte reallife adaptatie van de tekenfilm jungle book. Het is echt erg mooi gemaakt, en Bill Murray vervult een glansrol als baloo de beer. Een makkelijk wegkijk film maar wel één om van te genieten.

:)
Kaminamaandag 9 januari 2017 @ 16:47
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:38 schreef cherrycoke het volgende:
dante's inferno

Inferno (2016) - IMDb

SPOILER
nadat de double crosser double crossed werd heb ik hem afgezet, mooie setting krijgt nog wat van historie te zien maar het verhaal is om te janken.

imdb 6.2
ik geen score.
Je spoiler had ook die zin mogen bevatten. ;(
ExperimentalFrentalMentalmaandag 9 januari 2017 @ 23:55
True Memoirs of an International Assassin (2016)

FB_IMG_1475160816351.jpg

Verenigde Staten
Actie / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Jeff Wadlow
met Kevin James, Andy Garcia en Kim Coates

Sam Larson (Kevin James) is een zachtaardige potentiële schrijver die verward wordt met een huurmoordenaar als zijn fictieve roman over een internationale huurmoordenaar wordt gepubliceerd als een waar gebeurd verhaal. Als het boek een groot succes blijkt te zijn wordt hij plots ontvoerd. Hij wordt het land uit gesmokkeld en gedwongen om mee te doen aan een moordcomplot. Sam bevindt zich nu in de wereld van zijn hoofdpersonage en moet opgaan in de rol van zijn karakter om te overleven.

De film was wel ok, niet geweldig maar ook niet slecht. Leuk verhaal met redelijke uitwerking.
Er zaten een paar hilarische scènes bij maar op gebied van comedy in het algemeen en de actie mochten wel wat meer... Ik ken Kevin James vooral als Doug Heffernan van the King of Queens, dat vind ik wel een leuke serie, dat ligt hem beter dan films maken lijkt me...


IMDB 5.9/10
Ik 6/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 10-01-2017 00:10:09 ]
ExperimentalFrentalMentalwoensdag 11 januari 2017 @ 00:43
Call of Heroes (2016)

Call-of-Heroes-613x330.jpg

Hongkong
Actie
120 minuten

geregisseerd door Benny Chan
met Louis Koo, Ching Wan Lau en Eddie Peng

Tijdens het tijdperk van de de krijgsheren in China, in een dorp gelegen in het landelijke gebied genaamd Pucheng, ontstaat een gevaarlijke situatie als de regering het gebied aanwijst als de frontlinie voor het leger. De wrede commandant Cao van de vijandelijke troepen arriveert in het dorp en vermoordt alle onschuldigen. De bewakers van Pucheng vechten wanhopig tegen Cao voor gerechtigheid en om hun vaderland te beschermen.

Een goede martial arts film. Zelfs na zoveel martial arts films te hebben gezien bevat deze film originele vechtscenes. Jammer dat zo en nu dan het tempo wegvalt maar over het algemeen zeker een aanrader als je van martial arts houdt...

IMDB 6.3/10
Ik 6.5/10 (twijfel om een 7 te geven...)
Spriet4donderdag 12 januari 2017 @ 15:38
Divergent serie. Ik geef het 10/10. Vierde deel komt zomer dit jaar uit.
FireFox1donderdag 12 januari 2017 @ 15:53
quote:
1s.gif Op donderdag 12 januari 2017 15:38 schreef Spriet4 het volgende:
Divergent serie. Ik geef het 10/10. Vierde deel komt zomer dit jaar uit.
Knap dat je door alle 3 delen bent gekomen. Ik haakte al af na deel 1
Spriet4donderdag 12 januari 2017 @ 16:09
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2017 15:53 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Knap dat je door alle 3 delen bent gekomen. Ik haakte al af na deel 1
Wat vond je niet goed?
FireFox1donderdag 12 januari 2017 @ 16:16
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2017 16:09 schreef Spriet4 het volgende:

[..]

Wat vond je niet goed?
Vrijwel alles.
Ang3ldonderdag 12 januari 2017 @ 17:55
quote:
14s.gif Op zondag 8 januari 2017 18:16 schreef FANN het volgende:
Weer 2 goeie series gezien!

The Man in the High Castle

A glimpse into an alternate history of North America. What life after WWII may have been like if the Nazis had won the war.

[ afbeelding ]

The Man in the High Castle (TV Series 2015– ) - IMDb

en

The OA

Having gone missing seven years ago, the previously blind Prairie returns home, now in her 20s with her sight restored. While many believe she is a miracle, others worry that she could be dangerous

[ afbeelding ]

The OA (TV Series 2016– ) - IMDb

beide zéér de moeite waard!
O+ The OA O+

_O_
golferzondag 15 januari 2017 @ 00:12
Elle (2016) - IMDb

Prima geacteerd door de 'oude' Isabelle Huppert. (ziet er nog goed uit voor haar leeftijd)
Verhaal ook oké.
Snap de 2 Golden Globes wel.
IMDb: 7,3
Ik: 7,5
atozondag 15 januari 2017 @ 01:21
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 00:12 schreef golfer het volgende:
Elle (2016) - IMDb

Prima geacteerd door de 'oude' Isabelle Huppert. (ziet er nog goed uit voor haar leeftijd)
Verhaal ook oké.
Snap de 2 Golden Globes wel.
IMDb: 7,3
Ik: 7,5
Isabelle is een top actrice
atozondag 15 januari 2017 @ 01:24
Iemand Brimstone gezien? Is het een aanrader?

Lijkt mij een goede film.
golferzondag 15 januari 2017 @ 01:52
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 01:24 schreef ato het volgende:
Iemand Brimstone gezien? Is het een aanrader?

Lijkt mij een goede film.
Morgenavond gaan we die bekijken in de Pathe-bioscoop van Haarlem.
Laat het je weten.
RM-rfzondag 15 januari 2017 @ 01:54
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 01:24 schreef ato het volgende:
Iemand Brimstone gezien? Is het een aanrader?

Lijkt mij een goede film.
Van wat ik gehoord heb is het een erg goede maar ook heftige film met een zeer stevige en confronterende finale.

Ik wil hem zelf wel gaan zien, en mij lijkt het een erg goede film, maar ik verwacht ook dat hij dat niet voor iedereen zal zijn
atozondag 15 januari 2017 @ 14:12
Ik hoor hoe je de film vond Golfer, dank jullie wel.

Ps film begint hier in Utrecht pas om 20.45 uur.
Smash-itzondag 15 januari 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 01:24 schreef ato het volgende:
Iemand Brimstone gezien? Is het een aanrader?

Lijkt mij een goede film.
Ja ik twijfel dus ook of ik moet gaan.. Lees graag hier wat meningen/ervaringen!
TargaFloriozondag 15 januari 2017 @ 14:17
Ik las ergens beste Europese western ooit maar de westerns van Sergio Leone waren ook Europees dus dat vind ik wel een erg sterke uitspraak.
atozondag 15 januari 2017 @ 14:49
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:17 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik las ergens beste Europese western ooit maar de westerns van Sergio Leone waren ook Europees dus dat vind ik wel een erg sterke uitspraak.
Film heeft wel goede recensies
Bosbeetlezondag 15 januari 2017 @ 17:23
The hunger games 1 en 2

Vermakelijke films met een relatief voorspelbaar scenario. In een land word een wedstrijd gehouden tussen gekozen mensen uit alle districten, tot de dood (in the end there can be only one ;) ) We volgen een meisje dat vrijwillig meedoet aan de wedstrijd. Het einde laat zich raden.

In deel twee zien we hetzelfde meisje weer meedoen met een spel maar dit keer een spel tussen alle winnaars van de vorige edities. Grappig genoeg hoeft ze dit keer veel minder moeite te doen. Wederom laat het einde zich raden.

Ik ben desondanks toch wel benieuwd naar deel drie (en vier) omdat er op aangestuurd wordt dat daarin goed wordt uitgelegd waarom de hunger games gehouden worden, en wellicht ook of deze sadistische spelen eindelijk gestopt worden.

Simpele wegkijk films prima voor wat snel vermaak.
Roces18zondag 15 januari 2017 @ 17:41
quote:
14s.gif Op zondag 8 januari 2017 18:16 schreef FANN het volgende:
Weer 2 goeie series gezien!

The Man in the High Castle

A glimpse into an alternate history of North America. What life after WWII may have been like if the Nazis had won the war.

[ afbeelding ]

The Man in the High Castle (TV Series 2015– ) - IMDb

en

The OA

Having gone missing seven years ago, the previously blind Prairie returns home, now in her 20s with her sight restored. While many believe she is a miracle, others worry that she could be dangerous

[ afbeelding ]

The OA (TV Series 2016– ) - IMDb

beide zéér de moeite waard!
Ga zeker even de pilot afleveringen kijken.

Kan zelf Vikings erg aanraden. Vikings (TV Series 2013– ) - IMDb
quote:
The world of the Vikings is brought to life through the journey of Ragnar Lothbrok, the first Viking to emerge from Norse legend and onto the pages of history - a man on the edge of myth.
golferzondag 15 januari 2017 @ 23:22
Oké. Brimstone (2016) - IMDb dus gezien.

Wordt verkocht als een Western, maar, behalve dat het zich in die tijd afspeelt is het meer een verhaal over godsdienstwaanzin.
Opgedeeld in 4 Bijbelse boeken die in een niet chronologische volgorde aan ons vertoond worden.

Wel prachtig gefilmd en prima geacteerd, maar verder een erg 1-dimensionaal verhaal, die bij tijd en wijle wat te lang duurde.
Als ik deze film vergelijk met de film Elle van Paul Verhoeven die we gisteren zagen gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar de gelaagdheid van Elle.

IMDb: 7,4
Ik: 6,9

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 15-01-2017 23:27:22 (typo) ]
mscholmaandag 16 januari 2017 @ 00:10
Mune, le gardien de la lune

images?q=tbn:ANd9GcTHa9Rvc-CT3wm2eR3SFyyKWERUX_ntlBZ0DFtyWypUk-zJxQAh

quote:
Mune wordt, uiteraard, geheel onverwacht gekozen als beschermer van de maan.
Onvoorbereid dat hij is, gaat er natuurlijk het een en ander mis en zal hij alles op alles moeten zetten om de maan (en de zon) te redden..
Eerste wat bij mij opkwam toen ik hem uit heb gekeken: wat een leuke en schattige film: Hij verveelde mij niet (Ondanks het enorme cliche gehalte door de hele film heen) en ik eindigde met een zeer tevreden gevoel over de film.

8/10
atomaandag 16 januari 2017 @ 00:11
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 23:22 schreef golfer het volgende:
Oké. Brimstone (2016) - IMDb dus gezien.

Wordt verkocht als een Western, maar, behalve dat het zich in die tijd afspeelt is het meer een verhaal over godsdienstwaanzin.
Opgedeeld in 4 Bijbelse boeken die in een niet chronologische volgorde aan ons vertoond worden.

Wel prachtig gefilmd en prima geacteerd, maar verder een erg 1-dimensionaal verhaal, die bij tijd en wijle wat te lang duurde.
Als ik deze film vergelijk met de film Elle van Paul Verhoeven die we gisteren zagen gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar de gelaagdheid van Elle.

IMDb: 7,4
Ik: 6,9
OK dank je Golfer, ik blijf benieuwd naar de film. Mogelijk zie ik de film as vrijdag.
ExperimentalFrentalMentaldinsdag 17 januari 2017 @ 00:26
Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw-Ridge-790x445.jpg

Australië / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
131 minuten

geregisseerd door Mel Gibson
met Andrew Garfield, Vince Vaughn en Sam Worthington

'Hacksaw Ridge' vertelt het waargebeurde verhaal over Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld van 1942 bevond, maar weigerde om te moorden en wapens te dragen. Tijdens de slag om Okinawa wist hij 75 mannen te redden, gewonden te evacueren en werd hij een oorlogsheld die risico's nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Goede film over WO2. Het begin is een beetje langdradig maar het is een goed verhaal en de actie die verderop in de film komt maakt het de moeite wel waard. En die actie is zeer spectaculair. Dat het ook nog is gebaseerd op een waar verhaal maakt het des te beter... Indrukwekkend

IMDB 8.5/10
Ik 7.5/10
The_Emotiondinsdag 17 januari 2017 @ 02:00
The Interview (2014) - IMDb

The Interview.

Twee TV-makers gaan naar Noord Korea met een plot om Kim Jong Un uit te schakelen, al verloopt het niet geheel volgens plan.
De film zelf trok al de aandacht vanwege diplomatieke betrekkingen.

Mijn mening, leuk om het een keer gezien te hebben, al had die Kim wel iets dikker gekund.
Leuke film als je even wil schijtlachen,... of beter wat in de film terugkomt schijthuilen ;)
Het stukje met Eminem was geniaal in het begin, even een pluspunt.

IMDB: 6,6
Remqo is het daar mee eens.
broodnodig.brood.nodig.dinsdag 17 januari 2017 @ 18:35
Arrival:

Oke, ik houd wel van dit soort films... ik ben benieuwd naar jullie visies:
SPOILER
Dus, dit is weer zo'n film waarmee ze aan de haal gaan met een begrip zoals "tijd". Iets wat voor een leek wat lastiger is dan voor bijv. een natuurkundige (of iets anders-kundige).
Ik ben rustig alles op een rijtje aan het zetten en heb wat vragen/opmerkingen/ideeën, graag jullie comments (bijv. dikgedrukt eronder/erachter :+ ):

- Heeft de hoofdrolspeelster altijd al een gave gehad om in de toekomst te kijken? Haar dromen over "het kind" waren toekomstvisioenen? of: Die aliens hebben haar leren kijken in de toekomst (<- zo ja, waarom kon zij die visioenen dan al zien vóórdat ze met de aliens in aanraking kwam?).

- Het "wapen" dat de aliens geven is hun taal. Wat kan de mens concreet met de taal? "Als je het echt leert, begin je tijd te zien zoals zij dat doen. Dan kan je zien wat er gaat gebeuren". Dus met die taal kan de gehele mensheid leren kijken in de toekomst. Op zich wel handig :+ - maar ook erg saai want alles staat al vast :{

- Hoofdrolspeelster weet dat haar kindje ongeneeslijk ziek zal worden. Toch zal ze het kind krijgen. Dit betekent dat zij de toekomst niet kan veranderen (wat logisch is, want de toekomst is nou eenmaal wat er zal gebeuren en niet te beïnvloeden, anders zag zij immers een andere toekomst).

- De aliens weten dus al wat er over 3000 jaar gaat gebeuren en dat de mensheid daar een rol in heeft, immers kunnen ze al in de toekomst kijken en is deze niet te veranderen.... tenzij dat toekomstkijken is begrensd tot die 3000 jaar :+

- Die scene met generaal chang (of hoe deze oorlogsgrage Chinese meneer heet). Dit speelde zich af in de toekomst, maar in de toekomst kon ze zich niet herinneren dat ze hem in het verleden had opgebeld :? . Ze had de toekomst nodig om het heden te beïnvloeden, maar in diezelfde toekomst was ze vergeten wat ze in het verleden had gedaan?

- Dus puntje bij paaltje: de alien leert de mens in de toekomst kijken met hun taal. Maar de vraag is wat je daaraan hebt, want als mijn toekomst is dat ik over 5 min. ga poepen, dan ga ik over 5 minuten poepen. Tenzij je de toekomst wél kan veranderen en ik bijv. besluit om niet te gaan poepen.

EP3dinsdag 17 januari 2017 @ 19:42
SPOILER
Tijd is n kneedbaar begrip, broodnodig. Taal is de directe relatie tot tijd. Zonder taal -het begrijpen - is er feitelijk geen tijd. Maw: tijd is niets meer dan n begrip. Een mentale oefening, die dmv taal in beweging wordt gezet, of tot leven wordt gewekt. En met die gegevens is de regisseur aan de haal gegaan. - Interessant. Maar tegelijkertijd niet uit te leggen.


[ Bericht 18% gewijzigd door Mike op 17-01-2017 22:30:07 ]
Roces18dinsdag 17 januari 2017 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 18:35 schreef broodnodig.brood.nodig. het volgende:
Arrival:

Oke, ik houd wel van dit soort films... ik ben benieuwd naar jullie visies:
SPOILER
Dus, dit is weer zo'n film waarmee ze aan de haal gaan met een begrip zoals "tijd". Iets wat voor een leek wat lastiger is dan voor bijv. een natuurkundige (of iets anders-kundige).
Ik ben rustig alles op een rijtje aan het zetten en heb wat vragen/opmerkingen/ideeën, graag jullie comments (bijv. dikgedrukt eronder/erachter :+ ):

- Heeft de hoofdrolspeelster altijd al een gave gehad om in de toekomst te kijken? Haar dromen over "het kind" waren toekomstvisioenen? of: Die aliens hebben haar leren kijken in de toekomst (<- zo ja, waarom kon zij die visioenen dan al zien vóórdat ze met de aliens in aanraking kwam?).
Omdat die aliens tijd niet zien als een linear gegeven. Wij lezen van begin tot eind, en tijd is ook van begin tot eind. Aliens gebruiken cirkeltjes waardoor tijd niet bestaat en ze in de toekomst kunnen kijken. Tijd bestaat immers niet. (Slaat natuurlijk helemaal nergens op)

- Het "wapen" dat de aliens geven is hun taal. Wat kan de mens concreet met de taal? "Als je het echt leert, begin je tijd te zien zoals zij dat doen. Dan kan je zien wat er gaat gebeuren". Dus met die taal kan de gehele mensheid leren kijken in de toekomst. Op zich wel handig :+ - maar ook erg saai want alles staat al vast :{

Die aliens kwamen over 3000 jaar weer terug (heel grappig want ze zeggen geen tijd te kennen) en gaven deze taal nu alvast zodat wij dit konden leren. En als ze onze hulp nodig hadden konden we hen helpen.

- Hoofdrolspeelster weet dat haar kindje ongeneeslijk ziek zal worden. Toch zal ze het kind krijgen. Dit betekent dat zij de toekomst niet kan veranderen (wat logisch is, want de toekomst is nou eenmaal wat er zal gebeuren en niet te beïnvloeden, anders zag zij immers een andere toekomst).

jup

- De aliens weten dus al wat er over 3000 jaar gaat gebeuren en dat de mensheid daar een rol in heeft, immers kunnen ze al in de toekomst kijken en is deze niet te veranderen.... tenzij dat toekomstkijken is begrensd tot die 3000 jaar :+

- Die scene met generaal chang (of hoe deze oorlogsgrage Chinese meneer heet). Dit speelde zich af in de toekomst, maar in de toekomst kon ze zich niet herinneren dat ze hem in het verleden had opgebeld :? . Ze had de toekomst nodig om het heden te beïnvloeden, maar in diezelfde toekomst was ze vergeten wat ze in het verleden had gedaan?

Ze was op dat moment in het verleden en kon haar toekomst beinvloeden. Slaat ook nergens op want dan had haar kind misschien ook niet hoeven sterven. Maar daar heb je natuurlijk geen invloed op

- Dus puntje bij paaltje: de alien leert de mens in de toekomst kijken met hun taal. Maar de vraag is wat je daaraan hebt, want als mijn toekomst is dat ik over 5 min. ga poepen, dan ga ik over 5 minuten poepen. Tenzij je de toekomst wél kan veranderen en ik bijv. besluit om niet te gaan poepen.

Mijn mening is dan ook dat dit een rukfilm is die nergens over gaat. Ziet er leuk uit enz. maar het verhaal slaat helemaal nergens op (maar pas op voor de pretentieuze kwallen die achter alles een hidden message zien en deze film daarom geweldig vinden)


van imdb :P
SPOILER
The colonel expects the linguist to decipher some alien language that sounds like gwowodkgjdkgrowlhwkas on the spot from a dicta phone.

- Most important event in humankind and all decisions are taken by some random soldiers in the camp. President of the US or any politicians are never shown and take no role whatsoever in the story.

- Some "rogue" soldier (god knows how) gets his hands on explosives, avoids all controls, and expects to destroy with a few C4 charges a huge spaceship which defies the laws of physics.

- The way they "decipher" the alien random scrabbling are just completely arbitrary and laughable (aka there is no explanation on how anything is deciphered) but magically after a few months they have a full vocabulary with which they can have a conversation. In real history many real human languages based on actual letters (not random stains in the air) were a completely unintelligible until the Rosetta Stone was found with a key to understand them.

- The alien presence on earth is just nonsensical. They arrive, say that they have bought some "gift" to humanity because in 3000 years they will need help in return (for what?) and then they disappear in thin air without having accomplished anything.

- The attack by the Chinese general (again, no government exists, it seems that soldier can just do what the heck the want) is stopped by some phone call whose contents nobody bothers to explain.

- most of the movie is just going back and forth from the ship, zzzzzzzzzz

- The physicist is practically useless. He just sits around without giving any scientific contribution. His only role is to represent the love interest of the linguist. He could have been a janitor for all I know


Although you can't tell them apart, Abbott becomes my favorite character in the movie because he gets to die midway through and doesn't have to suffer through the rest of the film. Lucky Abbott _O- _O- _O- :D . .
EP3dinsdag 17 januari 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 19:52 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Mijn mening is dan ook dat dit een rukfilm is die nergens over gaat. Ziet er leuk uit enz. maar het verhaal slaat helemaal nergens op (maar pas op voor de pretentieuze kwallen die achter alles een hidden message zien en deze film daarom geweldig vinden)
O, het is absoluut een pretentieuze film. En desondanks is ie nog steeds geweldig. - En dat flikt Denis Villeneuve keer op keer, :D.
Roces18dinsdag 17 januari 2017 @ 19:59
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 19:57 schreef EP3 het volgende:

[..]

O, het is absoluut een pretentieuze film. En desondanks is ie nog steeds geweldig. - En dat flikt Denis Villeneuve keer op keer, :D.
Je zou humberto moeten vervangen man. Wat cringeworthy
EP3dinsdag 17 januari 2017 @ 20:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 19:59 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Je zou humberto moeten vervangen man. Wat cringeworthy
Wie is Humberto? - Ik vind het verder vrij zinloos om tot in den treure verschillende opvattingen uit te wisselen wanneer direct duidelijk is dat er geen ruimte of interesse is voor de opvatting van de ander. Zeker op n forum. - Hoe denk jij daarover?
broodnodig.brood.nodig.dinsdag 17 januari 2017 @ 20:34
Ik vond het eigenlijk wel een topfilmpje. Onderstaande bevat ook een spoiler m.b.t. Interstellar.

SPOILER
Maar dat heb ik altijd bij films waar ik achteraf nog bij na moet denken of puzzelen. Ik vond Interstellar ook echt prachtig... maar ook daar kwam het tijdsbegrip weer voorbij - en dat vind ik gewoon moeilijk om te plaatsen, gewoonweg omdat wij er niet op die manier bekend mee zijn. Het is zo, ontastbaar ofzo, zulke theorieën.

De sciencefiction films waarin ze met tijd aan de haal gaan zijn nog een stuk lastiger dan films als bijv. Shutter Island en Inception die wel goed te begrijpen zijn (en heerlijk als alles samenvalt). Het intrigeert mij wel en ik zou me er eigenlijk eens in moeten verdiepen, in tijdsbegrip enzo. :+
Skull-splitterdinsdag 17 januari 2017 @ 21:09
Dicht.