abonnement Unibet Coolblue
pi_166839548
The Monkey King 2 (2016)
Alternatieve titel: Xi You Ji Zhi: Sun Wukong San Da Baigu Jing



Hongkong / China
Fantasy / Avontuur
119 minuten

geregisseerd door Pou-Soi Cheang
met Aaron Kwok, Gong Li en Feng Shaofeng

Wanneer de jonge monnik Tang Sanzang in het nauw gedreven wordt door een tijger, helpt een geheimzinnig figuur hem uit de nood. Het blijkt de 'apenkoning' Sun Wukong te zijn. Samen gaan ze op zoek naar de heilige geschriften die opgeborgen liggen op de berg Vulture Peak, maar White Bone Demon denkt daar anders over.

Prima film. Vooral visueel is deze film een uitschieter. Bijna iedere scène zit vol verbazingwekkende special effects. Het ziet er erg indrukwekkend uit... Over de actie is ook zeker niet te klagen, die is ruim voldoende. Het verhaal is wel een beetje bij elkaar geraapt en springt vaak van de hak op de tak, vampieren, slangmensen, demonen, draken, ondoden, reuzen varkens, leger van skeletten, goden, enz enz...het houdt niet op.. het fantasy gehalte is een beetje over de top. Goed einde

IMDB 5.9/10
Ik 7/10 (vanwege de oogverblindende special effects, anders was het een 6.5 geworden)

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-11-2016 00:05:49 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166905334
Ik kan haast niet wachten om Loving Vincent te zien :D _O_ maar die draait dus pas begin volgend jaar in de bios ;(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_166906007
Under the Shadow (2016)



Verenigd Koninkrijk / Jordanië / Qatar / Iran
Horror / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Babak Anvari
met Narges Rashidi, Avin Manshadi en Bobby Naderi

Teheran, 1988. Gedurende de oorlog tussen Iran en Irak leeft Shideh te midden van de chaos. Ze is beschuldigd van subversie en staat op de zwarte lijst van de medische universiteit. Bovendien staat ze alleen voor de zorg van dochter Dorsa doordat haar man vecht in de oorlog. Wanneer een raket hun flatgebouw raakt, maar niet explodeert, wordt Dorsa ziek. Shideh hoort van een bijgelovige buurman dat de onontplofte raket vervloekt is.

De film heeft een hoog punt op IMDB, had hoge verwachtingen maar werd toch teleurgesteld.
Na 3/4 van de film waar weinig in gebeurt begint de horror pas. De horror was wel goed. Apart om een arabische horrorfilm te zien. Er zaten zeker goede momenten in de film maar te weinig en te laat


IMDB 7.1/10
Ik 5.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166906061
Ghostbusters (2016)



Verenigde Staten
Actie / Komedie
116 minuten / 134 minuten (Extended Edition)

geregisseerd door Paul Feig
met Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon

Erin Gilbert, een wetenschapper aan de universiteit van Columbia, heeft samen met Abby Yates een boek geschreven genaamd "Ghosts from our Past: Both Literally and Figuratively – The Study of Paranormal Knowing". De twee hebben elkaar jaren niet gesproken maar worden bij elkaar gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Samen met Jillian, een collega van Abby, besluiten ze een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen.

Wat een flutfilm! Als Klein mannetje was ik grote fan de ghostbusters en de oude films vaak gezien. Maar dit? WTF! Deze film hadden ze nooit op deze manier moeten maken. Op deze film heb ik me vooral zitten te ergeren. 4 vrouwen die de originele cast vervangen, sjonge jonge... De humor was te flauw voor woorden. Het verhaal is een zooitje met af een toe een raakpunt uit de originele films. Het enige positieve zijn de special effects en hoe de geesten eruit zagen. Absolute afrader. Het was vooral een slechte comedy.

IMDB 5.4/10
Ik 3/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166949336
War Dogs (2016) - IMDb 2 jonge 'honden' besluiten om hun gezapige burgerbestaan in te ruilen voor die als internationaal wapenhandelaar om het snelle geld binnen te kunnen slepen. In de eerste instantie gaat dat vrij goed tot ze een miljoenencontract in de wacht slepen van het Pentagon en vanaf dat moment lopen de dingen bepaald niet meer volgens plan.

Waargebeurd verhaal wat sterk doet denken aan het (overigens ook uitstekende) Lord of War (2005) - IMDb. Jonah Hill (Wolf of Wallstreet) doet hier, vadsiger dan ooit, zijn rol als hyperactieve arrogante windbuil nog eens dunnetjes over. Prima film, vlot verhaal en mijn God, wat is die Ana de Armas een schatje O+ :9~ . Een 7,5

True Story (2015) - IMDb Een aan lager wal geraakte journalist van de New York Times (alweer Jonah Hill) ontmoet een misdadiger (James Franco) die in de gevangenis zit omdat hij zijn hele gezin zou hebben uitgemoord. De verslaggever besluit via interviews om het verhaal van de seriemoordenaar op te tekenen waarbij op een gegeven moment onduidelijk is wat nu waar en niet waar is.

Ook waargebeurd verhaal (hence the title) maar wil niet automatisch zeggen dat het een goede film is. Vrij saai verhaal wat maar een beetje voort kabbelt, er gebeurd eigenlijk helemaal niks en wazige ontknoping is een deceptie: 6

Schneider vs. Bax (2015) - IMDb Een huurmoordenaar moet, uitgerekend op zijn verjaardag, een moord plegen op een persoon. Deze persoon zit alleen in een vakantiewoning in the middle of nowhere, het zou dus een relatief simpele klus moeten zijn, maar de realiteit blijkt toch weerbarstiger.

Anders dan de titel wellicht doet vermoeden gaat het hier om een Nederlands/Vlaamse productie. Het is mijns inziens een typische Alex van Warmerdam film (o.a. Abel (1986) - IMDb ), dit betekent dus een soort absurdistische klucht. Niet onaardig met een paar goede grappen, maar het is met name het relatief beroerde acteerwerk van Alex wat storend is. Een 6.

[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 28-11-2016 13:53:08 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  Moderator maandag 28 november 2016 @ 09:31:57 #231
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_166949713
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 03:05 schreef Justinn het volgende:
Fantastic Beasts blabla

Als fervent HP fan vond ik hem niet leuk. Te langdradig (2,5 uur ofzo), slap verhaal, slechte bad guy en rommelig. Special effects waren prima in orde, maar op de Niffler na waren de weergegeven beestjes gewoonweg niet interessant, met als dieptepunt de bronstige neushoorn. De setting in de jaren 20 en Redmayne als hoofpersonage waren nog wel prima overigens en de komische scenes met Dan Fogler hebben de film voor mij nog weten te redden (als in: ik loop de bios niet uit). Verder saaie meuk, met een rookmonster (uit de serie Lost) die met veel geweld half NY weet te slopen om vervolgens met een anti-climax om het leven wordt gebracht, waarna Sjonnie Depp de 'bad guy' voor moet stellen (gaan we vast nog terug zien). Een regenbuitje weet het gevaar voor 'exposure' nog wel even te redden. Voor kijkers die geen fan zijn van Harry Potter kan ik me niet voorstellen dat de film zal aantrekken.

5/10

Wellicht dat ik na tig jaar, 3D films inmiddels spuugzat begin te worden, maar geef mij maar weer 2D. Dat gezeik met brilletjes en een chaotisch beeld geeft maar weinig toegevoegde waarde meer. Ben wel enigszins benieuwd wat de volgende 4 (!) films gaan brengen, maar ga ze niet in de bios zien.
Deze heb ik ook gezien. Ik kan me wel in je mening vinden. Mijn verwachtingspatroon was echter niet zo hoog en daardoor vond ik het nog wel een vermakelijke familiefilm. Ik heb me tijdens de film geen moment echt verveeld, maar het heeft me ook geen moment echt heel erg kunnen boeien.

Voor mij een 6/10

Wat betreft dat 3D gebeuren ben ik het helemaal met je eens! Ik heb halverwege de film mijn 3D bril omgeruild voor een 2D bril, wat een verademing!!
  Moderator maandag 28 november 2016 @ 09:53:03 #232
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_166949988
Fundamentals of caring

Vermakelijke wegkijk film over een man die de caregiver wordt voor een gehandicapte jongen. De jongen heeft een te beschermende moeder en deze man vervult een soort van vaderrol voor hem door hem risico's te laten nemen. Gemakkelijke film om te kijken maar verwacht geen diepgang.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 28 november 2016 @ 12:18:41 #233
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_166952625
edit: verkeerde topic
When all else fails, you always have delusion.
pi_166979890
The BFG (2016)
Alternatieve titels: De GVR, The Big Friendly Giant



Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten
Familie / Fantasy
117 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Ruby Barnhill, Mark Rylance en Rebecca Hall

Een jong meisje wordt door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mensetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen

Wat een leuke film. Ik heb vroeger vaak de tekenfilm gezien. Deze film is vooral een kinderfilm maar voor ons natuurlijk pure nostalgie. Het heeft veel raakvlakken en herkenbaarheid met de tekenfilm. De CGI is weer uitzonderlijk goed! Alles ziet er betoverend uit. Veel lichtjes, kleurtjes,...
Er was 1 scene waar we helemaal in een deuk lagen.


IMDB 6.5/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167092189
I Am a Hero (2015)



Japan
Horror / Actie
126 minuten

geregisseerd door Shinsuke Sato
met Yô Ôizumi, Masami Nagasawa en Kasumi Arimura

Hideo is een sukkelige manga-tekenaar die droomt van grote heldendaden. De matige relatie met zijn vriendin verslechtert dramatisch wanneer ze in een zombie verandert, evenals het overgrote deel van de Japanse bevolking. Onderweg naar Mount Fuji belandt Hideo in een winkelcentrum waar de overlevenden zich klaarmaken voor de grote stand-off.

Leuke film. Beetje over the top zombie film in Japanse Stijl. Het verhaal is niet echt origineel maar wel goed uitgewerkt. Veel actie en zombies maar bij sommige scènes valt het tempo een beetje weg. Leuk om een keer te kijken

IMDB 7/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167092304
The Siege of Jadotville (2016)



Ierland / Zuid-Afrika
Oorlog / Drama
108 minuten

geregisseerd door Richie Smyth
met Jamie Dornan, Mark Strong en Jason O'Mara

De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

Heftige film, op waarheid gebaseerd. Een realistische weergave van een gebeurtenis die 50 jaar in de doofpot is gestopt. Ik kan niet veel over deze film zeggen behalve dat het een goede film is en je gewoon moet kijken

IMDB 7.3/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167104648
Elle (2016) - IMDb
Typisch een film uit de Hollandse school; overdreven ordinair en sexistisch in een flinterdun script. Had er gezien de imdb rating nog wel wat van gehoopt maar helaas.

Imdb: 7.3
Danos: 5
Even a broken clock is right twice a day.
pi_167104760
Microbe et Gasoil (2015) - IMDb
Echt zo'n lekkere zondagavond-in-december-film. Twee franse vriendjes, outlaws op hun school, bouwen hun eigen voertuig en gaan op pad.

Imdb: 6.7
Danos: 7.0
Even a broken clock is right twice a day.
pi_167117875
Dark Angel

Britain’s first serial killer ended her 20-year poisoning spree in 1873, thrashing around at the end of a hangman’s rope in Durham Jail. When the gallows trapdoor opened, Mary Ann Cotton dropped just two feet, a fall insufficient to break her neck. The hangman leant over and pushed down on her shoulders to hasten strangulation. She took several minutes to die.

There was little sympathy for Cotton. Convicted of the murder of her seven-year old stepson, she was suspected of killing with arsenic as many as 20 others – including her mother, several of her children and stepchildren, three husbands, a lover and a friend.

Now her story has been turned into an ITV television drama, entitled Dark Angel, starring Joanne Froggatt (best known as the maid Anna Bates in Downton Abbey).



Dark Angel (TV Mini-Series 2016) - IMDb

krijgt van mij een 8
pi_167126972
The Night Before (2015) - IMDb



Op kerstavond willen 3 vrienden voor de laatste keer hun gezamenlijke kersttraditie vieren voordat ze zichzelf over moeten geven aan het burgerlijke bestaan. Gedurende deze avond lopen ze allemaal tegen hun eigen problemen aan (onder andere dankzij de invloed van drugs).

Wil je rond kerst een leuke, simpele kerstfilm kijken waar je redelijk om kan lachen en ben je Bad Santa zat? Dan is dit een leuk alternatief! Hij keek prima weg, typische Seth Rogen humor zoals we gewend zijn. Wordt de film nog ergens bijzonder? Nee dat niet, gewoon een leuk alternatief rondom kerst.

IMDb: 6,5
Ik: 6,7

P.S. Leuk om alle references naar andere kerstfilms te spotten (oa Die Hard en Home Alone)

[ Bericht 4% gewijzigd door JayHovah op 05-12-2016 20:31:37 ]
pi_167162886
Blood Father (2016)



Frankrijk
Actie / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Jean-François Richet
met Mel Gibson, Erin Moriarty en Ryan Dorsey

Nadat de 16-jarige Lydia door haar vriendje, een drugsbaron, erin geluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link, een eeuwige loser die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en voor één keer in zijn leven het juiste te doen...

Hier kan ik heel kort over zijn. Prima actiefilm. Mel Gibson zoals we hem kennen. Laatste half uur was tof, Mad Max Mode on. goed einde. ;)

IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167162998
Da Tang Xuan Zang (2016)
Alternatieve titel: Xuan Zang



China / India
Drama / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Jianqi Huo
met Xiaoming Huang, Zheng Xu en Purba Rgyal

Xuan Zang is een toegewijde monnik die besluit naar India te trekken om daar de originele geschriften van Buddha te bestuderen. Niemand mag echter zomaar naar het Oosten reizen, toch laat Zang zich niet tegenhouden. Zijn warme en zachte karakter helpt hem vrienden te maken op zijn lange trip oostwaarts, vrienden die hij nodig zal hebben om zijn eindbestemming te bereiken.

Prachtige film. Scene na scene word je getrakteerd op adembenemende beelden. Prachtige camera shots, prachtige natuur, omgeving, tempels, manier van filmen,.... En de muziek was meer dan toepasselijk en mooi. Een goed verhaal dat fenomenaal is uitgewerkt. In deze film word je ook nog eens heel wat wijzer over het boeddhisme. Aanrader. Als je geen liefhebber bent van Azië, natuur, monniken, boeddhisme, tempels... dan kan deze film saai zijn, er zit nagenoeg geen actie in, maar dan is het nog de moeite voor de adembenemende beelden

IMDB 5.8/10
Ik 7.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-12-2016 10:24:13 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167163057
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 10:00 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Blood Father (2016)

[ afbeelding ]

Frankrijk
Actie / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Jean-François Richet
met Mel Gibson, Erin Moriarty en Ryan Dorsey

Nadat de 16-jarige Lydia door haar vriendje, een drugsbaron, erin geluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link, een eeuwige loser die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en voor één keer in zijn leven het juiste te doen...

Hier kan ik heel kort over zijn. Prima actiefilm. Mel Gibson zoals we hem kennen. Laatste half uur was tof, Mad Max Mode on. goed einde. ;)

IMDB 6.5/10
Ik 6.5/10
ook laatst gezien, mee eens. Lekkere bijna old school achtige actie/thriller met Mel die weliswaar oud geworden is maar nog prima door kan als bad ass papa die zijn dochter beschermt. Bovendien ook precies lang genoeg voor een films als dit met circa 85 minuten

7.5
pi_167163129
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 10:12 schreef planethugo het volgende:

[..]

ook laatst gezien, mee eens. Lekkere bijna old school achtige actie/thriller met Mel die weliswaar oud geworden is maar nog prima door kan als bad ass papa die zijn dochter beschermt. Bovendien ook precies lang genoeg voor een films als dit met circa 85 minuten

7.5
Een heel verschil met of zonder baard :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167274252
Train to Busan


Tja, Koreaans versie van World War Z maar dan in een trein. Te voorspelbaar en dus weinig schokkend of onderhoudend,iets dat World War Z wel was.

6
/ 10

Spectral


Film van NEXFLIX die uitermate goed beviel. Denk aan de stijl van Edge of Tomorrow maar dan in een Oostblok land. Onderhoudend,verrassend en goed,gewoon goed.

8
/ 10
pi_167275049
Bridget Jones' baby.
http://www.bridgetjonesbaby.nl/

Kan iemand mij uitleggen waarom een bijzonder leuke film als deze verpest moet worden door bizar taalgebruik over grote lullen ed., een vorm van communiceren die vrouwen onderling helemaal niet hebben? Zeg niet dat het taboedoorbrekend moet zijn want we zien nog steeds niet hoe mensen dagelijks een grote hoop maken in het toilet in een film, iets wat wél realiteit is.
pi_167276373
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 11:01 schreef Loekie1 het volgende:
Bridget Jones' baby.
http://www.bridgetjonesbaby.nl/

Kan iemand mij uitleggen waarom een bijzonder leuke film als deze verpest moet worden door bizar taalgebruik over grote lullen ed., een vorm van communiceren die vrouwen onderling helemaal niet hebben? Zeg niet dat het taboedoorbrekend moet zijn want we zien nog steeds niet hoe mensen dagelijks een grote hoop maken in het toilet in een film, iets wat wél realiteit is.
jij wilt mensen graag zien poepen omdat het realistisch is?
Wie dit leest is hek.
pi_167276762
quote:
10s.gif Op maandag 12 december 2016 12:10 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

jij wilt mensen graag zien poepen omdat het realistisch is?
Nee maar haal er dan ook niet iets bij wat totaal onrealistisch is. Ik denk dat het een gebrek aan verbeeldingskracht is bij scenarioschrijvers dat ze steeds grijpen naar banale seksgrappen die steeds idioter worden. Jammer want anders had deze film een 10 gekregen wat mij betreft. Nu een 7+.
pi_167279422
Always Shine (2016) - IMDb



Fijn.

Twee bevriende actrices zijn elkaars tegenpolen en gaan gezellig een weekendje met elkaar doorbrengen in een vakantiehuis gelegen aan het aan het dunbevolkte kustgebied in Californië genaamd Big Sur. De een krijgt maar geen voet aan de grond in de filmwereld en de ander mag enigszins van succes genieten omdat ze niet bang is om haar principes opzij te zetten. Tijdens het weekendje weg wordt de spanning tussen de twee steeds groter en dat kan dan ook niet lang mer goed gaan.

De onderhuidse spanning die hier wordt neergezet is haast voelbaar en komt zo sterk tot uiting dat het nooit de vraag is óf het mis gaat, maar eerder wanneer. Dit weet de film zo 2/3e van zijn speelduur vast te houden, maar daarna volgt er een twist die van mij achterwege had mogen blijven aangezien deze alle pit uit de film haalt en vrij goedkoop aanvoelt. Het kwam over alsof ze niet goed wisten hoe ze er een eind aan moesten breien. De acteerprestaties zijn daarentegen wel erg sterk, vooral Mackenzie Davis (die ik eerder dit jaar ook zag in de fantastische San Junipero aflevering van Black Mirror) levert een erg knappe prestatie in een rol waarbij elke blik of gelaatsuitdrukking ontzettend veelzeggend is.

Tenslotte schuilt er achter deze film een doeltreffende feministische boodschap die de ellende aankaart waar actrices veelal mee te maken krijgen in een door mannen gedomineerde wereld.

7/10
pi_167279874
Birkebeinerne (2016)
Alternatieve titel: The Last King



Noorwegen
Actie / Avontuur
99 minuten

geregisseerd door Nils Gaup
met Jakob Oftebro, Kristofer Hivju en Pål Sverre Hagen

Het jaar 1205. Noorwegen wordt verscheurd door een burgeroorlog. Met de hulp van een armoedig groepje opstandelingen, de Berkenbenen (Birkebeiner) genaamd, strijdt de Noorse koning voor overleving tegen de Kerk en haar bisschoppen, die koste wat het kost willen zegevieren. Terwijl de koning op zijn sterfbed ligt, wordt zijn enige erfgenaam in het geheim ter wereld gebracht. Een jongen die de helft van het koninkrijk dood wenst, maar die twee mannen tegen elke prijs zullen beschermen. De twee Berkenbenen Skjervald en Torstein beginnen aan een reis vol gevaren door het harde Noorse winterlandschap om de tweejarige toekomstige koning van een verschrikkelijk lot te redden

Redelijk goede film; Een goed verhaal, redelijk goed uitgewerkt. De actie en survival had wel wat meer gemogen. Af en toe mooie scenery en mooie camera shots...

IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')