abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 22 september 2016 @ 11:39:05 #26
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_165490799
quote:
7s.gif Op donderdag 22 september 2016 11:19 schreef H0D3NPYL het volgende:
Misschien TT veranderen in film/serie. Dat je dus ook een kleine review kan schrijven over een (seizoen van een) serie
Dat kan op zich nu al, maar het is niet de bedoeling dat dit topic vooral over series zal gaan. Daar zijn nl. al meer dan genoeg topics voor en filmliefhebbers zijn niet per se seriekijkers.

Mocht er meer discussie nodig zijn dan aub in het feedbacktopic en niet hier. :)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  donderdag 22 september 2016 @ 11:41:00 #27
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_165490835
Afgelopen zondag naar de gedigitaliseerde versie van Polanski's Chinatown geweest. Lang geleden dat ik de film had gezien, was weer van begin tot einde geboeid.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_165508296
Ik had deze korte recensies al in het FMT SC topic gepost, nu maar even op de plek waar het hoort:

Ik heb gisteren Money Monster (2016) - IMDb gekeken...
(tv-presentator / -financieel adviseur wordt live op tv ontvoerd omdat hij een aandelen advies gaf dat verkeerd afliep.)
Nou dat was weer een gevalletje oude wijn in nieuwe zakken, herkenbaar (als in dat heb ik al eerder gezien) en voorspelbaar. Solide zesje (omdat er niks beters op tv was).

Grimsby (2016) - IMDb verscheen van de week op m'n scherm.
(Verloren gewaande broer uit de achterbuurt van Londen blijkt een MI6 spion. Als zijn broer hem toevallig vind raakt hij betrokken in internationale misdaden).
Ik rolde van de bank
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bij de openingsscène maar voor de rest niet zo heel veel bijzonders. Paar leuke (woord)grappen maar voor de rest geen bovennatuurlijk hoogstaand niveau. 6,5 als cijfer...
pi_165548744
Bastille Day (2016) - IMDb
John Luther en Robb Stark in een anti-terreur actiefilm in Parijs. Aan de acteurs zal het niet liggen dacht ik, en dat bleek ook zo te zijn. De film moet het vooral hebben van goede actiemomenten, het verhaal zelf vind ik niet bijzonder sterk.

Desondanks een prima actiefilmpje.

Imdb: 6,3
Danos: 6,3
Even a broken clock is right twice a day.
pi_165560229
Vozvrashchenie

Voor een cultuurliefhebber als ik is het mooi wat mee te krijgen van de Russische cultuur: je kinderen drank voeren, je kinderen slaan, je vrouw in de steek laten. Het was genieten. Maar volgens Moviemeter is er ook veel symboliek uit te halen, lees maar mee:

quote:
Qua Russische arthouse heb ik niet veel gezien, maar wat ik gezien heb beviel wel, en dat zat vaak vol met symboliek wat dus ook bij deze film verwacht kon worden. (...) Dat verhaal staat waarschijnlijk symbool voor de reis van de jongste broer (die met zichzelf en zijn omgeving in de knoop ligt) naar ik vermoed zijn eigen innerlijk (het afgelegen eiland).
Zo had ik er nog helemaal niet over nagedacht! Wat een diepe film. Misschien staat het uitgestrekte, lege, troosteloze landschap symbool voor het lot van de 16-jarige hoofdrolspeler, die kort voor de première overleed.
pi_165560429
quote:
11s.gif Op zondag 18 september 2016 14:02 schreef Apotheose het volgende:
The Call (2013) - IMDb

When a veteran 911 operator takes a life-altering call from a teenage girl who has just been abducted, she realizes that she must confront a killer from her past in order to save the girl's life.

[ afbeelding ]

Vond het wel een redelijke 'edge of your seat' film. :)

Imdb 6.7
ik: 7
Door jouw post deze film gekeken...
Man wat is die fucking spannend :D

Lang geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel zat.
Onverwachte einde was beetje dubieus maar ook wel tof.

Thanks voor het aandragen ^O^
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
  zondag 25 september 2016 @ 20:20:49 #32
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_165560741
Freddie Buellers day off (1986)

Dit was echt zo'n ouderwetse feelgoodfilm over een jongen die zich ziekmeldt op school en leuke dingen gaat doen. De decaan gelooft de jongen niet en wil 'm betrappen. Met een smoes haalt Freddie een vriendin van school en ook een andere vriend lag ziek op bed.
Eigenlijk gaat de film helemaal nergens over, maar het was vermakelijk om te kijken. Demomenten dat hij praat tot het publiek zijn leuk gevonden.
pi_165561010
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 20:20 schreef Jinkx het volgende:
Freddie Buellers day off (1986)

Dit was echt zo'n ouderwetse feelgoodfilm over een jongen die zich ziekmeldt op school en leuke dingen gaat doen. De decaan gelooft de jongen niet en wil 'm betrappen. Met een smoes haalt Freddie een vriendin van school en ook een andere vriend lag ziek op bed.
Eigenlijk gaat de film helemaal nergens over, maar het was vermakelijk om te kijken. Demomenten dat hij praat tot het publiek zijn leuk gevonden.
Is Freddie het debiele broertje van Ferris?
  zondag 25 september 2016 @ 20:32:31 #34
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_165561039
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 20:31 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Is Freddie het debiele broertje van Ferris?
Oh kut :D Ferris inderdaad
pi_165561723
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2016 20:06 schreef Wootism het volgende:

[..]

Door jouw post deze film gekeken...
Man wat is die fucking spannend :D

Lang geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel zat.
Onverwachte einde was beetje dubieus maar ook wel tof.

Thanks voor het aandragen ^O^
Lief! Graag gedaan ^O^
just give a second thought
what if we don't get caught...
  zondag 25 september 2016 @ 22:08:09 #36
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_165564218
Ik kijk soms juist naar dit forum voor onbekende pareltjes, maar nu heb ik er eentje voor jullie.

Kingsglaive Final Fantasy XV

Deze film lijkt op riddick maar is mijn inziens de overtreffende trap. Het is een animatiefilm waarin tijdens de dialogen het verschil tussen animatie en echte film niet eens meer ziet. Erg knap gedaan, mooie verhaallijn. Ik heb nog nooit de Final Fantasy games gespeeld, maar deze film was misschien juist wel daarom des te leuker.

8/10
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_165568639
The Time Traveler's Wife (2009) - IMDb : een man heeft een genetische afwijking waardoor hij spontaan uitstapjes maakt naar het verleden of de toekomst. De kennis die hij daar opdoet heeft verregaande invloed en implicaties op zijn relatie met zijn vrouw en zijn omgeving.

Een timetravel film, nu eens niet in combinatie met misdaad of sci-fi (Looper (2012) - IMDb, Predestination (2014) - IMDb) maar een meer romantische insteek. Hoewel het concept van timetravel door een genetische afwijking tamelijk idioot is, is het geen verkeerde film en de hoofdrolspelers (Eric Bana, Rachel McAdams) zijn ook geen straf om naar te kijken. De ellende die je vaak hebt bij timetravel films is dat je altijd ontzettend goed moet opletten welke scene nu weer in welke periode speelt anders is het verhaal lastig te volgen. Deze film is daar geen uitzondering op maar het is goed te doen. Prima film: 7.

Los cronocrímenes (2007) - IMDb : doodnormale man ziet door een verrekijker toevallig een misdaad in de bossen gebeuren en gaat op onderzoek uit. Dat is het begin van een grote hoeveelheid merkwaardige voorvallen die gaan gebeuren...of moeten gebeuren.

Alweer een timetravel film, deze keer Spaanstalig maar mag de pret niet drukken. Deze tamelijke lowbudget film (4 acteurs, huis en een lab met tijdmachine van piepschuim) wordt gezien als een klassieker in dit genre en terecht. Vanaf het begin wordt je meegezogen in de gebeurtenissen en de verhaallijnen sluiten naadloos op elkaar aan. Door enkele slimme vondsten zijn de verhaallijnen bovendien ook goed van elkaar te onderscheiden. Ik vond hem briljant in elkaar zitten: 8

The Thirteenth Floor (1999) - IMDb een hoge pief van een computerfirma, gespecialiseerd in het creëren van virtuele werelden, wordt vermoord en zijn collega gaat op onderzoek uit om uit te vinden wat er gebeurd is.

The Matrix (1999) - IMDb, waar deze film wel wat parallellen mee heeft, komt uit hetzelfde jaar als deze film (1999) maar ik vond deze film wat gedateerd overkomen (overmatig gebruik van lasers, kasten van computers met knipperende leds a la WarGames (1983) - IMDb). Het magnifieke The Matrix heeft de tand des tijds wat beter doorstaan. Als je hier door heen kijkt is het zeker geen onaardige film met een spannend whodunnit plot: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 26-09-2016 10:00:02 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_165594108
Du rififi chez les hommes

Een stel kerels gaat in driedelig pak een juwelier overvallen. Iedereen loopt overigens in driedelig pak en bij de garderobe kun je je fedora inleveren; wat een tijden dames en heren. Voor de overval worden de karakters geïntroduceerd en na de overval volgt er nog enige afwikkeling (waarvoor een uur wordt ingeruimd), maar deze eerste en derde akte kunnen gerust overgeslagen worden. Ik moet ervan gapen nu ik er weer aan denk, hoewel dat ook aan de goedkope wijn kan liggen.
pi_165595596
The Green Inferno (2013)



Verenigde Staten
Horror / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Eli Roth
met Lorenza Izzo, Ariel Levy en Sky Ferreira

Een groep idealistische studentenactivisten uit New York reist af naar de afgelegen jungle van Peru om er een protestactie te houden. Wanneer hun vliegtuig echter neerstort vallen ze in handen van een groep kannibalen.

Heftige film. Goed verhaal maar kon nog beter uitgewerkt worden. Wanner het vliegttuig is neergestort en ze in de handen van de kannibalen zijn wordt de film uitermate grof, graphic en alles komt duidelijk in beeld. Goed einde

IMDB 5.4/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165617129
Citizenfour

Er is niets erger dan gefictionaliseerde biografieën met hun gedramatiseerde interpretaties van de werkelijkheid, en omdat deze maand Oliver Stone weer een draak van een biografie aflevert met Snowden heb ik de documentaire opgezet. De moraal van het verhaal is: wat voorheen vrijheid heette noemt men nu privacy, en daarna zegt men: er is geen privacy meer. Een ander moraal is dat niemand dit schokkend vindt en er eigenlijk niets verandert, hetgeen te verklaren is door de menselijke neiging de realiteit (ook al is deze onfortuinlijk) naast zich neer te leggen en er vrede mee te hebben. Ik vind het een hoopvolle moraal en ga tevreden verder met mijn leventje.
pi_165617225
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2016 12:21 schreef danos het volgende:
Flaskepost fra P (2016) - IMDb
Deense thriller 'Flessenpost' vol van de spanning na het vinden van een oude fles mes met daarin een briefje. Een speciaal team gaat op onderzoek uit en komt in gevecht met een seriemoordenaar. Een paar bizarre plotwendingen maken het tot een goede thriller!

Imdb: 7.0
Danos: 7.0
Er zijn nog twee andere films met dezelfde personages die ook zeker aan te raden zijn;

De fazantenmoordenaars (2014) - IMDb
Kvinden i buret (2013) - IMDb
  donderdag 29 september 2016 @ 00:30:55 #42
224960 highender
Travellin' Light
pi_165639153
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 08:50 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Green Inferno (2013)

Verenigde Staten
Horror / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Eli Roth
met Lorenza Izzo, Ariel Levy en Sky Ferreira

Een groep idealistische studentenactivisten uit New York reist af naar de afgelegen jungle van Peru om er een protestactie te houden. Wanneer hun vliegtuig echter neerstort vallen ze in handen van een groep kannibalen.

Heftige film. Goed verhaal maar kon nog beter uitgewerkt worden. Wanner het vliegttuig is neergestort en ze in de handen van de kannibalen zijn wordt de film uitermate grof, graphic en alles komt duidelijk in beeld. Goed einde

IMDB 5.4/10
Ik 6.5/10
Dank voor de tip en eens met jouw conclusie. Straks nog maar eens een oude Italiaanse uit dit genre bekijken. :)
pi_165640657
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 00:30 schreef highender het volgende:

[..]

Dank voor de tip en eens met jouw conclusie. Straks nog maar eens een oude Italiaanse uit dit genre bekijken. :)
Zoals?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165640696
Submerged (2015)



Verenigde Staten
Drama / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Steven C. Miller
met Willa Ford, Jonathan Bennett en Talulah Riley

Bodyguard Matt heeft het vermoeden dat Jessie, de dochter van zijn impopulaire werkgever, iets te maken heeft met de dood van zijn jonge broertje. Wanneer hij op een avond Jesse en haar vrienden naar een feest brengt wordt hun limo aangereden door een stel ontvoerders en belanden ze op de bodem van een meer. Vervolgens komen ze er niet alleen achter wat er met Matt's broertje is gebeurd maar ook dat iemand onder hen een relatie heeft met de ontvoerders.

Tegenvaller. Het verhaal is niet verkeerd maar slecht uitgewerkt en chaotisch, De film loopt niet chronologisch. Het bestaat alleen uit flash backs en flash forwards, behalve het einde welke redelijk goed was met een redelijke plotwending

IMDB 4/10
Ik 4/10,
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  donderdag 29 september 2016 @ 15:44:55 #45
224960 highender
Travellin' Light
  donderdag 29 september 2016 @ 17:52:06 #46
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_165650684
It

Een tv film van stephen king uitgezonden in 2 delen. It (TV Mini-Series 1990) - IMDb

Ik heb die 25 jaar terug gekeken (vond hem toen een 8/10), toen was die erg leuk en een bestseller. Heb hem nu vrij snel uitgezet. Valt tegen nu we in 2017 leven,

4/10
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  † In Memoriam † donderdag 29 september 2016 @ 18:34:47 #47
368283 ato
pi_165651470
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 17:52 schreef govie het volgende:
It

Een tv film van stephen king uitgezonden in 2 delen. It (TV Mini-Series 1990) - IMDb

Ik heb die 25 jaar terug gekeken (vond hem toen een 8/10), toen was die erg leuk en een bestseller. Heb hem nu vrij snel uitgezet. Valt tegen nu we in 2017 leven,

4/10
Dat heb ik met veel oude films..
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 29 september 2016 @ 18:36:41 #48
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_165651503
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:34 schreef ato het volgende:

[..]

Dat heb ik met veel oude films..
De fok film top100 niet, hoe ouder hoe meer punten. :+
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  † In Memoriam † donderdag 29 september 2016 @ 18:56:33 #49
368283 ato
pi_165651875
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:36 schreef govie het volgende:

[..]

De fok film top100 niet, hoe ouder hoe meer punten. :+
Er zijn uitzonderingen, ik zag laatst 12 angry men uit 1957.
Goede (en goed geacteerd) film.

Ook vind ik Sophie's choice ( 1982) met oa Meryl streep een pracht film.
Murriels wedding ( 1992),La pianiste Isabelle Huppert ( 2001) , Ill y a longtemps que je t'aime met Kristin scott Thomas uit 2008 goede films.

Ach 4 weddings and a funeral is ook nog steeds leuk.

Ik kijk even in de top 100..
Life can be a bitch, so like it..
pi_165684435
Solace (2015)



Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony Hopkins, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar te vinden.

Goede en spannende film. Een film die eer doet aan de termen mysterie en thriller.
De spanning houden ze goed vast tot het einde van de film. Goed verhaal en goed uitgewerkt. Intrigerend en er zit hier en daar een ethisch dilemma. Klasse einde van de fim... Dikke +1 voor de altijd fantastisch acterende Anthony Hopkins!


IMDB 6.4/10
Ik een dikke 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')