Ja ik en mijn vriendin hebben alles al ingeleverd, en de hypotheek is dus ook toegekend aan ons, alleen we hebben nog niet bij de notaris de hypotheekakte getekend, dat gaat tegelijk met overdracht van huis.quote:Op maandag 5 september 2016 11:51 schreef Loveless85 het volgende:
Heb je al een werkgeversverklaring ingeleverd? Tegenwoordig is er redelijk wat te checken door gekoppelde systemen, en faillissementen zijn openbaar te raadplegen.
Dat lijkt me zijn probleem nietwaar. Lijkt me overigens een risico dat je sowieso moet incalculeren en niet pas als een kip zonder kop naar gaan handelen als de situatie zich daadwerkelijk voordoet, dat lijkt me een veel grotere fout.quote:Op maandag 5 september 2016 11:52 schreef CoolGuy het volgende:
Maar...wacht even. Je wil dus nu alsnog doorzetten terwijl je weet dat je binnen afzienbare tijd geen werk meer hebt. Hoe ga je die hypotheek dan betalen?
Zo denk ik er dus ook over, als ik 1 dag na het tekenen bij de notaris mn baan verlies kraait er geen haan naar. Maar nu zitten we net nog in de maand voor het officiele tekenen, maar de hypotheek is wel al toegekend. Ik wil wel zeker weten dat de hypotheek niet ineens ingetrokken wordt... Terwijl mijn huur e.d. al opgezegd is.quote:Op maandag 5 september 2016 12:04 schreef nostra het volgende:
[..]
Dat lijkt me zijn probleem nietwaar. Lijkt me overigens een risico dat je sowieso moet incalculeren en niet pas als een kip zonder kop naar gaan handelen als de situatie zich daadwerkelijk voordoet, dat lijkt me een veel grotere fout.
Wanneer zou je je huur opzeggen?quote:Op maandag 5 september 2016 12:08 schreef Amsterdamner het volgende:
[..]
Zo denk ik er dus ook over, als ik 1 dag na het tekenen bij de notaris mn baan verlies kraait er geen haan naar. Maar nu zitten we net nog in de maand voor het officiele tekenen, maar de hypotheek is wel al toegekend. Ik wil wel zeker weten dat de hypotheek niet ineens ingetrokken wordt... Terwijl mijn huur e.d. al opgezegd is.
Wie weet dit?
Net alsof een hypotheek zoveel duurder is dan huur die hij ook zou moeten betalen.quote:Op maandag 5 september 2016 11:52 schreef CoolGuy het volgende:
Maar...wacht even. Je wil dus nu alsnog doorzetten terwijl je weet dat je binnen afzienbare tijd geen werk meer hebt. Hoe ga je die hypotheek dan betalen?
Nou dat ik hem verlies is wel zeker maar ze zijn nu nog bezig met een reddingsplan, maar dat is meer om al het materieel te redden denk ik. Maar ik bedoel, ben nu nog niet ontslagen en krijg september sowieso nog gewoon betaald. Het bedrijf bestaat nog, en IS nog niet failliet verklaard. Dat zal pas gebeuren na het "redden".quote:Op maandag 5 september 2016 12:10 schreef Lienekien het volgende:
Dus over een maand ga je tekenen. En het kan nog maanden duren voordat duidelijk wordt of je je baan verliest.
Ik zeg door laten gaan.
En dan moet je de huur dus opzeggen voordat je de handtekening bij de notaris hebt gezet?quote:Op maandag 5 september 2016 12:16 schreef Amsterdamner het volgende:
[..]
Nou dat ik hem verlies is wel zeker maar ze zijn nu nog bezig met een reddingsplan, maar dat is meer om al het materieel te redden denk ik. Maar ik bedoel, ben nu nog niet ontslagen en krijg september sowieso nog gewoon betaald. Het bedrijf bestaat nog, en IS nog niet failliet verklaard. Dat zal pas gebeuren na het "redden".
We zeggen de huur op per 1 nov, dus in oktober klussen en dan gelijk erin.
We hebben dan 1 maand dubbele lasten.
De huur is overigens hoger dan de hypotheek.
Dat is niet wat ik bedoel. Wat ik bedoel is dat je bij een eigen huis ietwat meer issues gaat krijgen als je elke maand meer moet betalen dan je binnen krijgt, tenzij je met je 70% ww je hypotheeklasten kunt betalen natuurlijk.quote:Op maandag 5 september 2016 12:15 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Net alsof een hypotheek zoveel duurder is dan huur die hij ook zou moeten betalen.
Banken mogen veel.quote:Op maandag 5 september 2016 12:18 schreef Amsterdamner het volgende:
Bedankt voor de reacties zover, dat ik hem zelf door laat gaan staat vast. Maar wat ik mij afvraag is of de bank hem zomaar nog kan annuleren, nadat de bindende offerte al getekend is. wat denken jullie?
Ja dat mogen ze. (ik zou het eerder vreemd vinden als zij dit niet zouden doen.)quote:Op maandag 5 september 2016 12:18 schreef Amsterdamner het volgende:
Bedankt voor de reacties zover, dat ik hem zelf door laat gaan staat vast. Maar wat ik mij afvraag is of de bank hem zomaar nog kan annuleren, nadat de bindende offerte al getekend is. wat denken jullie?
Die drie dagen bedenktijd zijn natuurlijk allang verlopen als TS imiddels zijn hypotheek inmiddels rond heeft.quote:Op maandag 5 september 2016 13:09 schreef Fe2O3 het volgende:
Je hebt na tekenen van contract 3 dagen bedenktijd, zo te zien is dat moment nog? Of heb je een koopcontract getekend zonder hypotheek rond te hebben?
Wanneer je met NHG koopt dan kan je die meteen afschrijven als je hier niets over meldt (1e voorwaarde ...) en de kans op betalingsproblemen is reëel medunkt.
Ik denk dat in de hypotheek voorwaarden ook wel eea staat over niet melden van belangrijke zaken, je baan kwijt raken is zoiets. De gevolgen daarvan hangen van de bank af en het moment van opmerken van je fraude ... intrekken offerte of direct opeisbaar zijn van de hypotheek. Dan ben je nog veel verder van huis, ook al zou je het gewoon kunnen betalen.
Als TS hem rond had was zijn vraag ook niet relevant meer :pquote:Op maandag 5 september 2016 13:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Die drie dagen bedenktijd zijn natuurlijk allang verlopen als TS imiddels zijn hypotheek rond heeft.
Hij heeft zijn hypotheek rond maar hij moet nog naar de notaris.quote:Op maandag 5 september 2016 13:13 schreef Fe2O3 het volgende:
[..]
Als TS hem rond had was zijn vraag ook niet relevant meer :p
TS heeft het rond maar de overdacht is nog niet geweest en dus is de hypotheekakte ook nog niet getekend.quote:Op maandag 5 september 2016 13:13 schreef Fe2O3 het volgende:
[..]
Als TS hem rond had was zijn vraag ook niet relevant meer :p
Wou net zeggen.quote:Op maandag 5 september 2016 13:31 schreef Hallmark het volgende:
Volgens mij probeer je in de toekomst te kijken. Ze zijn nog lang niet failliet.
Ik zou gewoon rustig een andere baan zoeken, maar verder gaan met de overdracht. Je komt er nu niet meer onderuit zonder de boete te betalen, je hebt immers gekocht.
Je beseft dat het risico is dat je dan geen hypotheek krijgt, maar wel 10% boete moet betalen?quote:Op maandag 5 september 2016 14:25 schreef Sandyman het volgende:
Ik zou me er niet te druk om maken. Hypotheek is ook met 1 salaris te betalen. Op dit moment zit het bedrijf in zwaar weer maar er is nog geen kogel door de kerk. Dat zou ik niet melden aan de hypotheekverstrekker. Op het moment dat er zaken wel definitief zijn en de hypotheek is nog niet getekend dan zou ik de hypotheekverstrekker wel informeren.
De TS heeft nog geen ontslag aangezegd gekregen, dus hij heeft nog gewoon een baan. Vraag me af wat je dan zou moeten melden. Voor het zelfde geldt maakt het bedrijf gelijk een doorstart.quote:Op maandag 5 september 2016 14:14 schreef hottentot het volgende:
Maar los van dit alles is er een risico dat men dingen nog vlak voor de overdracht controleert, en jij hebt de plicht dit mede te delen.
Ik heb volgens mij alles beantwoord.quote:Op maandag 5 september 2016 14:14 schreef hottentot het volgende:
Verder staan er nog wat onbeantwoorde vragen voor je open.
Wat staat er in de hypotheekvoowaarden? Als er geen voorwaarden gesteld zijn m.b.t. werkeloos worden na de finale controle akkoord, lijkt me dat de bank aan het kortste eind trekt.quote:Op maandag 5 september 2016 12:18 schreef Amsterdamner het volgende:
Bedankt voor de reacties zover, dat ik hem zelf door laat gaan staat vast. Maar wat ik mij afvraag is of de bank hem zomaar nog kan annuleren, nadat de bindende offerte al getekend is. wat denken jullie?
TS geeft aan nu al te weten wanneer het bedrijf faillissement aan vraagt en hij dus werkloos word.quote:Op maandag 5 september 2016 16:05 schreef Ravage het volgende:
[..]
De TS heeft nog geen ontslag aangezegd gekregen, dus hij heeft nog gewoon een baan. Vraag me af wat je dan zou moeten melden. Voor het zelfde geldt maakt het bedrijf gelijk een doorstart.
Al staat het er niet in, dan nog heeft TS meldingsplicht, dit omdat de offerte op een situatie is gebaseerd welke een grote verandering kent.quote:Op maandag 5 september 2016 16:13 schreef blomke het volgende:
Wat staat er in de hypotheekvoowaarden? Als er geen voorwaarden gesteld zijn m.b.t. werkeloos worden na de finale controle, lijkt me dat de bank aan het kortste eind trekt.
Dat staat nog te bezien.quote:Op maandag 5 september 2016 16:58 schreef hottentot het volgende:
Al staat het er niet in, dan nog heeft TS meldingsplicht, dit omdat de offerte op een situatie is gebaseerd welke een grote verandering kent.
Zelfs na ontslag is WW + inkomen vriendin meer dan genoeg.quote:Op maandag 5 september 2016 16:58 schreef hottentot het volgende:
Daarbij kan het verstrekken van de hypotheek als onwettig worden beschouwd als op moment van passeren al bekend is dat het inkomen niet toereikend is voor de hoogte van de hypotheeksom.
Waar haal je dat "onwettige" toch steeds vandaan?quote:Op maandag 5 september 2016 16:58 schreef hottentot het volgende:
Begrijp mij niet verkeerd, ik zou zelf mijn mond ook houden, en als TS gewoon betaald zal er zeer waarschijnlijk nooit een haan naar kraaien. Maar wettig is het allemaal niet.
Nee hoor.quote:
Er is een wettelijk maximum wat geleend kan worden, en dit is afhankelijk van het inkomen, dus het valt nog te bezien of dit voldoende is.quote:Zelfs na ontslag is WW + inkomen vriendin meer dan genoeg.
Meldplicht gewijzigde omstandigheden. Daarbij tekent TS bij het passeren voor de juistheid van de gegevens, en die zijn dus niet juist meer.quote:[..]
Waar haal je dat "onwettige" toch steeds vandaan?
Ik vraag me af in hoeverre TS officieel weet dat het failliet gaat: een mailtje van de direct of van HR dat het er aan zit te komen of gonst het in de kantine rond.quote:Op maandag 5 september 2016 17:21 schreef Leandra het volgende:
Zolang het bedrijf nog niet failliet is heeft TS nog gewoon de baan waarmee de hypotheek aangevraagd is.
TS zegt dat de werkgever hem dit heeft medegedeeld, en ook dat zij hebben medegedeeld uitstel van betaling gaan aanvragen.quote:Op maandag 5 september 2016 17:29 schreef nils7 het volgende:
[..]
Ik vraag me af in hoeverre TS officieel weet dat het failliet gaat: een mailtje van de direct of van HR dat het er aan zit te komen of gonst het in de kantine rond.
Tja, zo reageerde je ook toen het om ster-driehoek schakelingen ging. Schiet niemand wat mee op als je je eigen ongelijk niet wilt toegeven. TS al helemaal niet.quote:Op maandag 5 september 2016 17:16 schreef hottentot het volgende:
En verder heb ik zoals erg vaak geen enkele behoefte om met jou verder in discussie te treden. Vooral niet aangaande alles wat met woningen en hypotheken heeft te maken.
LOL, heb je het daar nu weer over.quote:Op maandag 5 september 2016 17:58 schreef blomke het volgende:
[..]
Tja, zo reageerde je ook toen het om ster-driehoek schakelingen ging. Schiet niemand wat mee op als je je eigen ongelijk niet wilt toegeven. TS al helemaal niet.
Absolute onzin. De bank is zelfs verplicht deze stukken (gedigitaliseerd) te bewaren tot de lening is afgelost - dus meer dan 30 jaar.quote:Op maandag 5 september 2016 16:13 schreef blomke het volgende:
Ik heb btw van een hypotheekadviseur (niet dat ik daar een cent voor geef) gehoord, dat na de finale controle akkoord van alle vereisten en bescheiden door de bank, alle ingeleverde bescheiden met privacy gevoelige informatie zoals jouw werkgeversverklaring, door de bank (moeten?) worden vernietigd. Op moment van passeren / faillissement weet de bank dus niet meer wie jouw werkgever is/was.
Blomke heeft 1x in zijn leven een huis gekocht en is nu zelfverklaard specialist.quote:Op maandag 5 september 2016 18:35 schreef Kassamiep het volgende:
[..]
Absolute onzin. De bank is zelfs verplicht deze stukken (gedigitaliseerd) te bewaren tot de lening is afgelost - dus meer dan 30 jaar.
Die is aangevraagd tegelijk met hypotheek. En gaat ook in op de datum van overdracht.quote:Op maandag 5 september 2016 18:23 schreef hottentot het volgende:
TS, nemen jullie ook een inkomensverzekering?
Je moet goed de voorwaarden nalezen want de kans bestaat wel dat je een meldingsplicht hebt.quote:Op maandag 5 september 2016 19:08 schreef Amsterdamner het volgende:
[..]
Die is aangevraagd tegelijk met hypotheek. En gaat ook in op de datum van overdracht.
De keren dat ik weleens lees over dat een bank nog een laatste controle doet, is als toch blijkt dat er een bepaald stuk niet is ingeleverd, bijv. een laatste loonstrook of werkgeversverklaring.quote:Op maandag 5 september 2016 17:47 schreef Rockefellow het volgende:
Interessant topic.
Ik ga er vanuit dat wanneer de financieringsaanvraag is doorlopen én goedgekeurd de financierder niet zomaar op de aanvraag mag terugkomen. Het passeren van de akte staat hier los van, lijkt me.
Mocht er bovendien een meldingsplicht zijn in het 'grijze' stadium dan lijkt me die pas gelden zodra het dienstverband daadwerkelijk is geannuleerd.
Ja zal ik zeker doen..quote:Op maandag 5 september 2016 19:09 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Je moet goed de voorwaarden nalezen want de kans bestaat wel dat je een meldingsplicht hebt.
Je zit in elk geval op het randje wat betreft de mededelingsplicht en ik denk eigenlijk dat je het moet melden bij de verzekering.quote:
Hierbij beloof ik plechtig dat dit mijn laatste posting in dit topic was. (En Wespensteek begreep al meer dan uitstekend waar ik omtrent de inkomensverzekering naar toe wilde)quote:Op maandag 5 september 2016 18:44 schreef Leandra het volgende:
Luister jongens, ik lig hondsberoerd op bed en heb geen zin om straks een half topic te moeten ruimen omdat het zand gooien in de zandbak uit de hand is gelopen.
Beterschap.quote:Op maandag 5 september 2016 18:44 schreef Leandra het volgende:
Luister jongens, ik lig hondsberoerd op bed en heb geen zin om straks een half topic te moeten ruimen omdat het zand gooien in de zandbak uit de hand is gelopen.
Na even nadenken (altijd goed) denk ik dat je het niet hoeft te melden. De overeenkomst is namelijk al gesloten op moment dat de offerte is geaccepteerd en toen heb je juiste informatie doorgegeven.quote:
Je doelt zeker op:quote:Op maandag 5 september 2016 19:40 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Na even nadenken (altijd goed) denk ik dat je het niet hoeft te melden. De overeenkomst is namelijk al gesloten op moment dat de offerte is geaccepteerd en toen heb je juiste informatie doorgegeven.
Heb het even nagelezen en de eerste 180 dagen voor en na het afsluiten mag je niet geweten hebben dat je ontslagen werd, en mag er geen uitstel van betaling en faillissement zijn geweest. Dus die verzekering hoef ik niet eens op de hoogte te stellen want ik kan hem niet gebruiken.quote:Op maandag 5 september 2016 19:40 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Na even nadenken (altijd goed) denk ik dat je het niet hoeft te melden. De overeenkomst is namelijk al gesloten op moment dat de offerte is geaccepteerd en toen heb je juiste informatie doorgegeven.
Hier zitten idd alleen maar amateursquote:Op dinsdag 6 september 2016 00:23 schreef Daboman het volgende:
op een forum zal je geen professioneel advies vinden, hooguit wat ideeën om je een zetje in de juiste richting te geven.
Wat zei je dan?quote:Op dinsdag 6 september 2016 01:53 schreef hottentot het volgende:
EDIT: ik zou hier niets meer zeggen
Vooralsnog is er geen probleem, slechts een vermoeden. Dat maakt het zo lastig.quote:Op dinsdag 6 september 2016 00:23 schreef Daboman het volgende:
Zo nee, zou je nog de bank het probleem alsnog kunnen melden
Nee, de tijden veranderen. Banken willen weer groeien in hypotheken: ze beconcurreren elkaar, vinden nieuwe termen uit en plegen veel reclame met slogans als: "de hypotheek van de toekomst". (lekker als je in een identiteitscrisis zit).quote:Op dinsdag 6 september 2016 17:51 schreef Andromache het volgende:
Gaat werkelijk ook maar één hypotheekverstrekker een goed aflossende klant de deur wijzen als er verder niks aan de hand is?
Hoezo dit? Bij kan niet eens meer onder zijn hypotheek en het kopen van het huis uit denk ik.quote:Op maandag 5 september 2016 12:23 schreef namliam het volgende:
Bank zal niet zo snel klagen zolang je de hypotheek betaald.
Hou er echter wel rekening mee dat wanneer je werkeloos word EN problemen krijgt met betalen.... dat je dan een potentieel probleem hebt.
Eventuele verzekering m.b.t. woonlasten en ww, NHG, zullen er zeker achter gaan komen dat je e.a. al wist/had kunnen weten en niet (voor)tijdig bij hun hebt gemeld... derhalve je in gebreke bent en zij je niet zullen helpen/dekken.
Die adviseur is in principe verplicht dat te melden bij de bank.quote:Op dinsdag 13 september 2016 13:22 schreef Amsterdamner het volgende:
Hoi iedereen, sorry, ik was een beetje druk met van alles.
De voorwaarden zijn indd al voorbij (onder voorbehoud v financiering) dus we zitten sowieso aan de hypotheek of boete vast.
Het wordt nog erg spannend, want er is nu wel bekend dat het bedrijf echt failliet gaat.
Gelukkig heb ik wel al goede sollicitatie gesprekken gehad en er werd zelfs al gesproken over mogelijk in dienst treding maar dat zou pas in oktober of november zijn, na (hopelijk) passeren van de hypotheek.
Nu vroeg ik me af, stel morgen gaan we failliet, de curator moet mij dan aanmelden bij het uwv. Hoe snel is dat meestal?
We hebben ook nog niks aan onze adviseur verteld, onder het mom van hoe minder mensen ervan af weten hoe minder kans op verklikken bij de bank.
Zij is wel onafhankelijk maar ja, je weet t nooit?
Pffff. Echt stressen.
Dat vraag ik me ook af. De verkoper zit nu ook met een probleem als de koop niet door zou gaan terwijl alles rond was op het passeren van de akte bij de notaris na. Normaal hangen daar fikse boetes aan vast als ik het goed heb.quote:Op maandag 5 september 2016 12:45 schreef Leandra het volgende:
Zou je überhaupt nog wel zonder boete onder de koop uitkomen?
Je voorbehoud van financiering zal niet gelden, want je hypotheek is rond.
Hangt ervan af wat er in de koopcontract is opgenomen, maar meestal standaard 10% van de koopsom.quote:Op woensdag 14 september 2016 01:29 schreef Cherna het volgende:
Normaal hangen daar fikse boetes aan vast als ik het goed heb.
Maar doorgaan met hypotheek mag wel ondanks veranderende omstandigheden?quote:Op woensdag 14 september 2016 02:21 schreef hottentot het volgende:
Toch maar posten dan...
Een faillissement word zeer snel gemeld bij het uwv, zou een bank dan nog een eindcontrole uitvoeren dan doen zij dit meestal via het uwv, deze zal dan melden dat het bedrijf failliet is.
De boete is 1 ding, maar ook de kosten van verkoper aangaande deze verkoop kunnen op jou verhaalt worden (makelaar, notaris etc..), daarnaast kan verkoper ook andere bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld dat het huis 4 maanden uit de verkoop is geweest voor jou op jou gaan verhalen. (denk aan belastingen, hypotheekaflossingen en gwl aansluitingen.) Als het inderdaad fout gaat, dan is wachten tot het laatste moment kosten opdrijvend voor jou. Daarnaast zijn er ook gevallen waarin naast de boete een andere partij via de rechter word gedwongen om het huis toch te kopen, stel je zou 2 auto's hebben die je kunt verkopen om alsnog op 1 inkomen de hypotheek rond te krijgen dan zou dat een gedwongen optie kunnen zijn. En mocht verkoper zelf een andere woning op het oog hebben welke en ook al een voorlopig koopcontract hebben getekend waarbij de voorbehouden zijn verlopen, maar de koop hierdoor niet door kan gaan, dan kan ook gepoogd worden die boete via de rechter op jou te verhalen. (Want schade ontstaan uit contractbreuk)
Verder als je bij een nieuwe baan nog in een proefperiode zit kan de bank daar niet veel mee, neem dit mee bij contractbesprekingen en probeer de proeftijd weg te krijgen.
Controleren ze niet en betaal je gewoon de aflossingen dan is er niets aan de hand.
staat er iets over het kwijtraken van een baan in koopcontract?quote:Op woensdag 14 september 2016 11:21 schreef blomke het volgende:
[..]
Hangt ervan af wat er in de koopcontract is opgenomen, maar meestal standaard 10% van de koopsom.
Niet in de koopcontracten (meervoud) die ik heb getekend.quote:Op woensdag 14 september 2016 17:14 schreef MichelWuyts het volgende:
staat er iets over het kwijtraken van een baan in koopcontract?
Bedoel je als ontbindende voorwaarde?quote:Op woensdag 14 september 2016 17:14 schreef MichelWuyts het volgende:
[..]
staat er iets over het kwijtraken van een baan in koopcontract?
Als het goed is heb je bij de offerte van de hypotheek ook de voorwaarden gehad. Je zou dat goed na kunnen lezen maar ik denk eigenlijk niet dat de bank veel kan met nieuwe ontwikkelingen nadat de offerte is getekend.quote:Op dinsdag 13 september 2016 13:22 schreef Amsterdamner het volgende:
Zij is wel onafhankelijk maar ja, je weet t nooit?
Allereerst: De kans dat het allemaal goed gaat, acht ik groter dan dat het fout gaat.quote:Op woensdag 14 september 2016 17:14 schreef MichelWuyts het volgende:
[..]
Maar doorgaan met hypotheek mag wel ondanks veranderende omstandigheden?
Wat moet TS dan doen?
En als beiden hun baan verliezen dan zou de bank nog steeds de hypotheek moeten verstrekken?quote:Op woensdag 14 september 2016 18:08 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Als het goed is heb je bij de offerte van de hypotheek ook de voorwaarden gehad. Je zou dat goed na kunnen lezen maar ik denk eigenlijk niet dat de bank veel kan met nieuwe ontwikkelingen nadat de offerte is getekend.
Een huurhuis moet ook betaald worden dus of je nou in a of b woont boeit ook niet onder aan de streep. 1000 euro huur of 1000 euro hypotheek is onder aan de streep nog steeds 1000 euro.quote:Op maandag 5 september 2016 11:52 schreef CoolGuy het volgende:
Maar...wacht even. Je wil dus nu alsnog doorzetten terwijl je weet dat je binnen afzienbare tijd geen werk meer hebt. Hoe ga je die hypotheek dan betalen?
Overigens, ik begrijp uit dit verhaal dat je het willens en wetens verzwijgt bij de bank? Ik denk echt dat je hier een e-nor-me fout aan het begaan bent.
Sterker nog: je geniet HRA en het voordeel van een eigen woning.quote:Op woensdag 14 september 2016 19:42 schreef fathank het volgende:
Een huurhuis moet ook betaald worden dus of je nou in a of b woont boeit ook niet onder aan de streep. 1000 euro huur of 1000 euro hypotheek is onder aan de streep nog steeds 1000 euro.
Houd in godsnaam toch eens op met dit soort fantasieverhalen rond te strooien. Ouders die hun huis "verhypothekeren" om een ton aan hun zoon te schenken....waar heb je het over? HRA krijgen ze niet, dus dat verhaal over die hogere schaal slaat nergens op.quote:Op woensdag 14 september 2016 19:37 schreef hottentot het volgende:
Ik weet niet hoe de omgeving van TS eruit ziet, aar als zijn ouders een ton overwaarde hebben dan zouden zij een deel kunnen verhypothekeren, dit schenken aan TS opdat hij het voor het huis gebruikt om de hypotheek toch rond te krijgen als het fout gaat, en TS betaald dit deel van de aflossing dan aan zijn ouders. Het is wat rondpompen, maar de koop kan dan gewoon doorgaan en boetes e.d. zijn allemaal van de tafel af. Mocht je echt geluk hebben dan zitten zijn ouders in een hogere schaal met aftrek en levert het nog geld op ook
Hey, zou jij niet opdonderen naar een ander forum omdat iedereen hier toch maar dom praat?quote:Op woensdag 14 september 2016 20:19 schreef blomke het volgende:
[..]
Houd in godsnaam toch eens op met dit soort fantasieverhalen rond te strooien. Ouders die hun huis "verhypothekeren" om een ton aan hun zoon te schenken....waar heb je het over? HRA krijgen ze niet, dus dat verhaal over die hogere schaal slaat nergens op.
Misschien is TS al wees, heeft ie ouders met een huurwoning, zijn ze bejaard of hebben z'n ouders een pensioenuitkering (iets met problemen om een hypotheek te krijgen) of andere schulden....
http://weblog.moneywise.n(...)en-hypotheekofferte/quote:Op woensdag 14 september 2016 19:41 schreef hottentot het volgende:
[..]
En als beiden hun baan verliezen dan zou de bank nog steeds de hypotheek moeten verstrekken?
Lijkt mij echt een onmogelijk iets. De hypotheek is gebaseerd op omstandigheden, als die omstandigheden veranderen waarom zou de offerte dan nog geldig moeten zijn, en ik heb geen offerte bij de hand maar kan mij niet voorstellen dat dit niet in de voorwaarden staat.
Als ik dat zo lees, is de ondertekening door de klant het punt waarop de deal met de bank beklonken is.quote:Op woensdag 14 september 2016 21:48 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
http://weblog.moneywise.n(...)en-hypotheekofferte/
Klopt, volgens mij heeft TS qua hypotheek dus weinig te vrezen tenzij er wel een hele speciale indicatieve offerte is gemaakt maar daar geloof ik eigenlijk niet in op basis van het verhaal.quote:Op woensdag 14 september 2016 22:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als ik dat zo lees, is de ondertekening door de klant het punt waarop de deal met de bank beklonken is.
quote:Op woensdag 14 september 2016 19:37 schreef hottentot het volgende:
Ik weet niet hoe de omgeving van TS eruit ziet, maar als zijn ouders een ton overwaarde hebben dan zouden zij een deel kunnen verhypothekeren, dit schenken aan TS opdat hij het voor het huis gebruikt om de hypotheek toch rond te krijgen als het fout gaat, en TS betaald dit deel van de aflossing dan aan zijn ouders. Het is wat rondpompen, maar de koop kan dan gewoon doorgaan en boetes e.d. zijn allemaal van de tafel af. Mocht je echt geluk hebben dan zitten zijn ouders in een hogere schaal met aftrek en levert het nog geld op ook
quote:Op woensdag 14 september 2016 22:09 schreef Lienekien het volgende:
Als ik dat zo lees, is de ondertekening door de klant het punt waarop de deal met de bank beklonken is.
Gelukkig maar. Scheelt TS' ouders ook weer de martelgang naar de "onafhankelijke hypotheekadviseur".quote:Op woensdag 14 september 2016 22:13 schreef Wespensteek het volgende:
Klopt, volgens mij heeft TS qua hypotheek dus weinig te vrezen tenzij er wel een hele speciale indicatieve offerte is gemaakt maar daar geloof ik eigenlijk niet in op basis van het verhaal.
Opgelostquote:Op woensdag 14 september 2016 21:48 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
http://weblog.moneywise.n(...)en-hypotheekofferte/
jaquote:Op woensdag 14 september 2016 17:23 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Bedoel je als ontbindende voorwaarde?
Maar wat gebeurt er dan als TS het zou melden? Offerte ingetrokken, maar hij moet huis toch kopen?quote:Op woensdag 14 september 2016 17:21 schreef blomke het volgende:
[..]
Niet in de koopcontracten (meervoud) die ik heb getekend.
Ze kunnen hem terugtrekken tot het moment dat hij in het kadaster is ingeschreven meen ik. En als ze onzeker worden over je financiële daadkracht zullen ze dat ook zeker doen.quote:Op maandag 5 september 2016 12:18 schreef Amsterdamner het volgende:
Bedankt voor de reacties zover, dat ik hem zelf door laat gaan staat vast. Maar wat ik mij afvraag is of de bank hem zomaar nog kan annuleren, nadat de bindende offerte al getekend is. wat denken jullie?
Is in ieder geval ongebruikelijk. En ik denk niet dat een verkoper er snel mee akkoord zal gaan, laat staan met de mogelijkheid tot ontbinding zo kort voor de overdracht.quote:
Graag gedaan, ik moet zeggen dat ik het vrij dom vond van mezelf dat ik dat niet even eerder had gemeld. Ik was blijkbaar afgeleid door die kwestie met de verzekering en vergat voor jou het belangrijkste deel.quote:Op donderdag 15 september 2016 08:59 schreef Amsterdamner het volgende:
Wow! Bedankt voor die link! Ik heb nog eens verder gezocht en kom het indd de hele tijd tegen dat het tegenwoordig bindend is na finaal akkoord en bank en koper kunnen er allebei niet meer vanaf.
Dus het wordt goedgekeurd voor de situatie tijdens finaal akkoord, loonstroken mogen zels max 3 maanden oud zijn.
Ik ben nu erg opgelucht, en kan eindelijk gaan richten op het verhuizen in plaats van alleen maar af zitten wachten tot het oktober is.
Ik heb ook al wat aanbiedingen voor banen dus dat komt wel goed.
😄👍
Heb je niet toevallig zo'n verzekering afgesloten in geval van ontslag?quote:Op maandag 5 september 2016 12:16 schreef Amsterdamner het volgende:
[..]
Nou dat ik hem verlies is wel zeker maar ze zijn nu nog bezig met een reddingsplan, maar dat is meer om al het materieel te redden denk ik. Maar ik bedoel, ben nu nog niet ontslagen en krijg september sowieso nog gewoon betaald. Het bedrijf bestaat nog, en IS nog niet failliet verklaard. Dat zal pas gebeuren na het "redden".
We zeggen de huur op per 1 nov, dus in oktober klussen en dan gelijk erin.
We hebben dan 1 maand dubbele lasten.
De huur is overigens hoger dan de hypotheek.
Hmm dus jij zegt dat als mijn bank toch weigert de hypotheek te verstrekken, en de verkoper niet akkoord gaat met ontbinding, ik dan sowieso het huis moet kopen? Maar met wat voor middelen dan;)quote:Op donderdag 15 september 2016 10:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Is in ieder geval ongebruikelijk. En ik denk niet dat een verkoper er snel mee akkoord zal gaan, laat staan met de mogelijkheid tot ontbinding zo kort voor de overdracht.
Ja, maar daar staat in dat er in 6 maanden voor en na het ingaan vd verzekering, geen uitstel van betaling of faillissement mag zijn geweest. Heb ik nu dus niks aan.quote:Op donderdag 15 september 2016 11:39 schreef ShaoliN het volgende:
[..]
Heb je niet toevallig zo'n verzekering afgesloten in geval van ontslag?
quote:A. Als u deze offerte tekent en wij deze hebben ontvangen, dan is er een overeenkomst.
Op deze overeenkomst zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing:
- de Algemene voorwaarden voor particuliere leningen van de Rabobank 2015;
- de Algemene voorwaarden voor hypotheken van de Rabobank 2009 en;
- de Algemene Bankvoorwaarden.
Deze voorwaarden staan in het boekje Algemene voorwaarden bij de lening van uw woning.
Ook krijgt u van ons informatie over leningdelen en de kosten die daar bij horen:
- Europees Gestandaardiseerd Informatieblad;
- Kosten van uw lening.
De Klantinformatie Lenen & Wonen heeft u al eerder gekregen.
Als u deze offerte tekent, verklaart u dat u alle voorwaarden en alle bijlagen heeft gekregen. En
dat u deze voorwaarden en bijlagen heeft kunnen lezen.
B. Deze offerte is geldig tot 19 juli 2016. Als u uw handtekening zet, bent u aan deze offerte
gebonden. U moet uw leningdelen dan opnemen vóór 5 juli 2017. Daarbij moet u alles doen wat
in deze offerte staat. Wij hoeven de leningdelen alleen aan u te geven als alles is gedaan wat we
met u hebben afgesproken in deze offerte.
Als u uw handtekening heeft gezet, moet u naast de advieskosten ook de afsluitkosten voor de
lening betalen, ook als u de lening niet opneemt. Tekent u de offerte niet? Dan betaalt u alleen de
Klant
Datum/tijd
Pagina
Rabobank Flevoland
Particulieren
5 juli 2016, 13:15
10/10
Coöperatieve Rabobank U.A. gevestigd te Amsterdam
Ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 30046259
Offerte en overeenkomst lening
4002.754.487 HTC16.2
advieskosten. Meer hierover leest u in de brochure ‘Uw hypotheekadvies bij de Rabobank’ die u
eerder van ons heeft ontvangen.
Als wij u de lening hebben gegeven, dan bent u het bedrag van de lening rentedragend aan ons
verschuldigd.
Wij nemen de volmachten, rechten en pandrechten aan die u ons geeft in deze offerte.
Die middelen heb je niet en dan kan de koop niet doorgaan. Dan kan de verkoper de boete opeisen die jij weer bij de bank kan terugvorderen omdat ze het contract niet naleven. Geen bange zorgen dus.quote:Op donderdag 15 september 2016 11:40 schreef Amsterdamner het volgende:
Hmm dus jij zegt dat als mijn bank toch weigert de hypotheek te verstrekken, en de verkoper niet akkoord gaat met ontbinding, ik dan sowieso het huis moet kopen? Maar met wat voor middelen dan;)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |