Ik heb altijd gezegd nooit Belgische bieren online te kopen als je in Belgie of NL woont... Check hun US bieren...quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 11:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
Net even op Beergium.com gekeken, maar echt goedkoop zijn die niet hoor. Vijf euro voor een Struise die je in de winkel voor 2,50 à 3,50 koopt, da's aardig aan de prijs.
Eindelijk es een goeie... En Mikkeller is inderdaad grotendeels troep... Sorry, maar ik zit echt niet te wachten op komkommerbier van 3.5% dat dan nog es gewoon KUT is ook... Gelukkig maken ze ook nog goeie zaken...quote:
Nee, zijn daar eigenlijk te kort geweest (2 nachten) dus gewoon de bekende stadsbrouwerijen afgaan. Wel sowieso even naar Spezial gaan voor het uitzicht. Nurnberg heeft inderdaad niet zoveel boeiends. Heb daar wel een lekkere Rode Weisse gedronken van Hausbrauerei Altstadhof.quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 17:22 schreef opperkleurder het volgende:
MCH heb jij nog een geheimtipp voor Bamberg? Ga er morgenochtend naar toe. Nurnberg is trouwens echt een prachtige stad maar qua craftbier niet echt boeiend. Is een nieuwe plek en bijna iedereen die daar komt heeft geen idee wat ze bestellen. Dan schrikken ze van iets van 7% dus het gros gaat maar voor pils of het mooiste flesje wat ze hebben staan.
Jaloers... Laat je even weten hoe die Biscotti in blik is?..quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 18:07 schreef OMG het volgende:
Bell's Black Note 2016
4x Evil Twins Imperial Biscotti Break
Waar ik woon (Groningen) zijn nog wel wat slijterijen die af en toe wat verrassends hebben staan (of in het plaatselijke bierlokaal), maar het lijkt me toch leuk eens zoiets te laten bestellen en me eens helemaal laten verrassen.quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 11:08 schreef Seul het volgende:
Ik heb alleen ervaring met de Mikkeller beerboxes, aangezien mijn maat al meer dan een jaar ge-abonneerd is... Mijn gevoel: de meest interessante bieren, zijn bieren die je zelf ook wel vindt als je geregeld speciaalzaken bezoekt, en de "zeldzame" Mikkeller bieren zijn meestal niet erg goed...
Natuurlijk, misschien heb je ook abo's die niets met een bepaalde brouwerij te maken hebben, en misschien is dat aanbod dan gevarieerder... In elk geval kies en koop ik mijn bieren liever zelf... Als je nood hebt aan wat nieuwe shit, check gewoon Beergium.com en plaats een bestelling...
Foto van ddb zelfs enige bierblog die ik echt volg. Die man is een koning.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:21 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Toevallig, ik had gister Fantôme Magic Ghost.
[ afbeelding ] (foto van internet)
Had hem van de tap gister bij Markies in Leeuwarden.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:23 schreef Saind het volgende:
[..]
Foto van ddb zelfs enige bierblog die ik echt volg. Die man is een koning.
Heb nog een viertal flessen Magic ghost liggen, ben er best fan van.
Oeh shit dat is wel top. Wist niet eens dat hij op fust verkocht wordt in Nederland. Toch de bestellijsten eens beter in de gaten houdenquote:Op maandag 15 augustus 2016 00:24 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Had hem van de tap gister bij Markies in Leeuwarden.
Was een eenmalige actie geloof ik, zeer lastig om aan te komen.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Oeh shit dat is wel top. Wist niet eens dat hij op fust verkocht wordt in Nederland. Toch de bestellijsten eens beter in de gaten houden
Wel wat slijterijen? Mitra Vismarkt?quote:Op zondag 14 augustus 2016 23:30 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Waar ik woon (Groningen) zijn nog wel wat slijterijen die af en toe wat verrassends hebben staan (of in het plaatselijke bierlokaal), maar het lijkt me toch leuk eens zoiets te laten bestellen en me eens helemaal laten verrassen.
Ik denk dat ik maar eens de proef op de som neem, dan ga ik na afloop wel bitchen in dit topic
Wat een geniale etiketten.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:21 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Toevallig, ik had gister Fantôme Magic Ghost.
[ afbeelding ] (foto van internet)
!quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wat een geniale etiketten.
Toen ik vorige maand in Brugge was, ben ik naar het biermuseum geweest. Uiteraard heb ik de proeverij niet overgeslagen.
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het mag dan een specialiteit zijn, ik vond het niet te zuipen en mijn gezelschap ook niet. Om haar even te quoten: "Het is net bier wat in het vat een hele zomer in de zon gelegen heeft, daarna geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, maar daar helaas niet in geslaagd is."
Sorry voor wie ik hiermee beledig, maar het was echt smerig. Het rook en smaakte naar pis, het feit dat het in pisstraaltjes uit de tap kwam was al een voorbode...
Gelukkig was de rest van het bier wel zeer smakelijk. O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue. Vooral de laatste was erg lekker!
Uiteraard ook eerder op een terrasje van Brugse Zot genoten. Heerlijk blond bier.
Dit. Keer oneindig.quote:
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue.
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wat een geniale etiketten.
Toen ik vorige maand in Brugge was, ben ik naar het biermuseum geweest. Uiteraard heb ik de proeverij niet overgeslagen.
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het mag dan een specialiteit zijn, ik vond het niet te zuipen en mijn gezelschap ook niet. Om haar even te quoten: "Het is net bier wat in het vat een hele zomer in de zon gelegen heeft, daarna geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, maar daar helaas niet in geslaagd is."
Sorry voor wie ik hiermee beledig, maar het was echt smerig. Het rook en smaakte naar pis, het feit dat het in pisstraaltjes uit de tap kwam was al een voorbode...
Gelukkig was de rest van het bier wel zeer smakelijk. O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue. Vooral de laatste was erg lekker!
Uiteraard ook eerder op een terrasje van Brugse Zot genoten. Heerlijk blond bier.
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...quote:[b]Op dinsdag 16 augustus 2016 12:49 (ok ok, als ik 1 bier mocht kiezen voor de rest van mn leven was het orval..)
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 14:06 schreef Seul het volgende:
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...
Wtf is je kloon nou weer.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.quote:
Praat in godsnaam normaal dan.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:48 schreef drexciya het volgende:
[..]
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel wetenquote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Groene Orval wel eens gehad?quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:13 schreef Seul het volgende:
[..]
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel weten
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:10 schreef Saind het volgende:
Laatst een drie jaar oude groene Orval op. Niet super.
Ja absoluut. Maar de groene is gewoon een slappere versie ervan dus niet echt de moeite.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:20 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staanquote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Die van BBP had je kunnen laten staan. Die maken zelden iets echt drinkbaars.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:37 schreef Saind het volgende:
[..]
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staan
Eigenlijk niks meer van gehoord
Berichten van niet-vrienden krijgen, toch onhandig. Staat ergens verstoptquote:Op woensdag 17 augustus 2016 16:40 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.
De meest geniale naam voor een biertje van die brouwerij is toch wel Mama. (niet de lekkerste overigens..)quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:50 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Oedipus
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor. Wel leuk. Alleen jammer dat Heineken bijna als enige bier uit Nederland werd genoemd...quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 12:09 schreef drexciya het volgende:
[..]
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).
Brugse Tripel en de andere bieren die je noemt, zie ik juist weer als meh; leuk, maar niet echt boeiend. Mijn bezwaar tegen veel Belgische bieren is juist dat ze nogal naar de zoete kant gaan, met name de dubbels en quadrupels. Juist daarom zijn de zure bieren, en andere stijlen/bieren die afwijken (Orval) veel boeiender.
Het biermuseum heb ik eigenlijk gemeden in Brugge; mijn indruk was dat het een "tourist trap" is. Ik ben wel bij de Halve Maan langsgeweest (van de Brugse Zot). Daar hadden ze hun quadrupel gerijpt op wijn/cognac vaten ook op tap, en dat was toch wel de topper. De Wild variant van hun tripel is ook boeiend.
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?quote:
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:58 schreef Ewelina het volgende:
[..]
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?
Smaken verschillen.
Doe even normaal. Dat je het niet eens bent met mijn vergelijking, soit. Dat kan natuurlijk - maar is het nou echt nodig om mijn gedachtegang meteen als 'inferieur' te betitelen? Ik was niet de enige met die associatie.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 18:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...
Mee eens. Alleen val ik zeker en vast onder de noemer "biersnob"... Maar hoe meer mensen met meer bieren en bierstijlen experimenteren, hoe gelukkiger ik ben... Alleen heb ik zo 'n ongelukkig gevoel voor humor...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen.
Andersom geldt ook dat je niet hoeft te kankeren dat al het zure bier naar pis smaaktquote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
Ik denk dat redelijk veel mensen, die wat langer speciaalbier drinken, van de reguliere zoete bieren afstappen. IPA, stouts en zure bieren voegen een hele wereld toe aan de klassieke, meer zoete bieren. Het is niet redelijk om te verwachten dat iedereen meteen maar in dat soort bieren stapt. Dat zou ik wat voorzichtiger opbouwen. Het is inderdaad ook een soort ontwikkeling van je smaak; ik begon vroeger ook met "zoete" bieren (al was het aanbod toen minder breed) begonnen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:54 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor. Wel leuk. Alleen jammer dat Heineken bijna als enige bier uit Nederland werd genoemd...
Bourgogne des Flandres heb ik op een terras op, die vond ik wel lekker (al is het zeker niet mijn favoriet). Van Halve Maen heb ik nu Straffe Hendrik thuisliggen.
Dat ik van zoet hou, klopt wel. Maar smaak verandert, toen ik 18 was hield ik niet eens van bier...
Ik ben overigens zeker geen bierkenner (maar dat verraadde mijn eerdere post over het biermuseum al).
Hallo Rene.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
[url]http://www.bierfestival.amsterdam/[/url]quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:42 schreef MCH het volgende:
Welke steden hebben nog meer massale bierfeesten a la Oktoberfest? Ik zoek een alternatief voor Munchen. Hoeft niet per se in de Oktoberfestperiode te zijn.
Ik bedoel Duitse steden.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:44 schreef Ewelina het volgende:
[..]
[url]http://www.bierfestival.amsterdam/[/url]
Geen idee of het wat is.
Hannover is de grootste na Munchenquote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:42 schreef MCH het volgende:
Welke steden hebben nog meer massale bierfeesten a la Oktoberfest? Ik zoek een alternatief voor Munchen. Hoeft niet per se in de Oktoberfestperiode te zijn.
Ik had het alleen over dat specifieke bier.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:27 schreef Saind het volgende:
[..]
Andersom geldt ook dat je niet hoeft te kankeren dat al het zure bier naar pis smaakt
Geniet ervanquote:
Ik kreeg van een Duitser als tips de Bergkirchweih in Erlangen (duurt twee weken) en dat Erding ook een goed feest heeft.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:47 schreef Saind het volgende:
[..]
Hannover is de grootste na Munchen
IPA's vind ik erg lekker, voorlopige favoriet is die van De Prael. Al is de Black IPA van Brouwerij 't IJ ook goed.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:29 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik denk dat redelijk veel mensen, die wat langer speciaalbier drinken, van de reguliere zoete bieren afstappen. IPA, stouts en zure bieren voegen een hele wereld toe aan de klassieke, meer zoete bieren. Het is niet redelijk om te verwachten dat iedereen meteen maar in dat soort bieren stapt. Dat zou ik wat voorzichtiger opbouwen. Het is inderdaad ook een soort ontwikkeling van je smaak; ik begon vroeger ook met "zoete" bieren (al was het aanbod toen minder breed) begonnen.
Een Bourgogne des Flanders (zoet met een licht zure smaak), en wellicht een goede saison (meer droog) kunnen een soort opstap zijn naar wat andere smaken.
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:50 schreef Ewelina het volgende:
IPA's vind ik erg lekker, voorlopige favoriet is die van De Prael. Al is de Black IPA van Brouwerij 't IJ ook goed.
Dat is trouwens ook een beetje een pet peeve van me, dat IPA's altijd maar kneiterbitter moeten zijn. Is absoluut niet waar.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.
Ik had gisteren nog een natte droom over Trillium Skimpy Sparrow en Galaxy dryhopped fort pointquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:20 schreef Seul het volgende:
Ik verkies juicy over dank over kneiterbitter...
Stuttgart, http://cannstatter-volksfest.de/de/landing-page/quote:
Is de moeitequote:[img] http://i.fokzine.net/p/0s.gif[/img] Op vrijdag 19 augustus 2016 06:31 schreef Seul het volgende:
Die laatste... Ik ga er echt voor ruilen... Zit er al enkele weken op te broeden...
Dat is inderdaad een beetje uit de hand gelopen. Het hoeft inderdaad geen hopbom te zijn. Ik vermoed dat de opkomst van Fruit IPAs, dat lijkt toch een lichte trend de laatste tijd, een soort van tegenbeweging is.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:55 schreef Saind het volgende:
Dat is trouwens ook een beetje een pet peeve van me, dat IPA's altijd maar kneiterbitter moeten zijn. Is absoluut niet waar.
Is ie lekker en proef je de koffie goed? Ik heb ooit koffiebok op bij Brouwerij 't IJ, echt heerlijk.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 18:20 schreef Seul het volgende:
Prairie Coffee Okie... DAT CARAMEL COFFEE...
[ afbeelding ]
Dat is waarschijnlijk een kwestie van de balans tussen aromahop en bitterhop; het is net hoe ver je gaat in de verschillende stappen van het brouwproces. Het is sowieso een beetje zonde om alleen voor bitter te gaan.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 15:54 schreef OMG het volgende:
Er zijn best IPAs (en IIPAs en APAs) te vinden met een flinke juicy citrussige kwaliteit waar geen fruit bij in de buurt is geweest. Alleen mist dat vaak een beetje bij de standaard pale ales die in de supermarkt staan / overal wel te vinden zijn.
Jazeker x2. Alhoewel het iets meer koffie met dessert is...quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:45 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Is ie lekker en proef je de koffie goed?
Dat verraadde de caramel in je vorige post alquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:53 schreef Seul het volgende:
[..]
Jazeker x2. Alhoewel het iets meer koffie met dessert is...
De eerste die ik ooit op had was die van Brand (die is ook lekker). Sindsdien meerdere geprobeerd, er zit onderling best wat verschil in.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.
Ook versheid. Om de een of andere reden lukt het in Nederland zelden om IPA's echt vers het schap in te krijgen. Na een maand ben je al een heel groot deel van de fruitigheid kwijt, laat staan na een paar maanden zoals bij de appie.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:25 schreef drexciya het volgende:
[..]
Dat is waarschijnlijk een kwestie van de balans tussen aromahop en bitterhop; het is net hoe ver je gaat in de verschillende stappen van het brouwproces. Het is sowieso een beetje zonde om alleen voor bitter te gaan.
Helemaal mee eens ouwe pik, moet wel zeggen dat ik nog steeds bitter boven zuur verkies maar zo af en toe is het heerlijk. Ik vind wel dat de echt goede geuzes en whatever wel enigszins prijzig zijn.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
Dat is ook een reden dat The Kernel nogal hoge eisen stelt aan de winkels die hun bier verkopen staat me bij.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 22:26 schreef Saind het volgende:
Ook versheid. Om de een of andere reden lukt het in Nederland zelden om IPA's echt vers het schap in te krijgen. Na een maand ben je al een heel groot deel van de fruitigheid kwijt, laat staan na een paar maanden zoals bij de appie.
Worden ze minder snel oud in het schap maar dat maakt zelden uit als het drie maanden oud een keer die winkel binnenkomt. Gewoon fatsoenlijk inkopen en je inventaris snel laten doorlopen werkt net zo goed.quote:Op zaterdag 20 augustus 2016 21:36 schreef drexciya het volgende:
[..]
Dat is ook een reden dat The Kernel nogal hoge eisen stelt aan de winkels die hun bier verkopen staat me bij.
Maakt gekoeld bewaren ook nog iets uit? De Bierverteller opent binnenkort een winkel in Utrecht, en een belangrijk detail is dat men IPAs expliciet gekoeld gaat bewaren.
Dus, marzen is ook maar 5.1?quote:Op woensdag 24 augustus 2016 18:47 schreef Seul het volgende:
Is 5.2% - wel rekening mee houden... Heerlijke doordrinker... Hoge kwaliteit... Spotgoedkoop...
Heatwave action pt II.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 25 augustus 2016 18:01 schreef OMG het volgende:
Gisteren eens 2 early entry kaartjes voor Canvitational gekocht. $150 bij elkaar. . Je moet wat met bier als hobby.
Was het maar zo. Onbeperkt samplen van 60+ brouwerijen, best leuk. En met early entry kun je ook speciaal spul drinken wat sommige brouwerijen mee hebben gebracht, barrel aged gedoe bijvoorbeeld, gelimiteerd spul in fles, en zo.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 18:52 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat krijg je daarvoor, blikjes met gouden lipjes?
Prachtig stadje allereerst. Had iets meer rookbieren verwacht eerlijk gezegd. Ben naar Schlenkerla, Spezial Keller en Spezial, Mahr’s Bräu, Klosterbrau en Abseits geweest. Stuk voor stuk mooie plekken met aardig tot goed bier. Brouwerijmuseum was ook de moeite waard. Was er helaas op Maria Hemelvaart waardoor niet alles open was.quote:
Lijkt me in de lijn van de vorige titels: echt kut...quote:Op donderdag 25 augustus 2016 18:53 schreef MCH het volgende:
Echt chill dit topic. Volgende deel zal ik noemen: Welkom op de untappd pagina van Seul.
Zou wel terecht zijn, meer is het topic niet.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 19:16 schreef Seul het volgende:
[..]
Lijkt me in de lijn van de vorige titels: echt kut...
Ik had ook meer rookbier verwacht. Ik had van Bamberg naar Berlijn twee lifters uit Bamberg in de auto. Die zeiden ook dat alleen toeristen voor het rookbier komen, Bambergers zelf drinken het sporadisch.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 19:01 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Prachtig stadje allereerst. Had iets meer rookbieren verwacht eerlijk gezegd. Ben naar Schlenkerla, Spezial Keller en Spezial, Mahr’s Bräu, Klosterbrau en Abseits geweest. Stuk voor stuk mooie plekken met aardig tot goed bier. Brouwerijmuseum was ook de moeite waard. Was er helaas op Maria Hemelvaart waardoor niet alles open was.
Bij Mahr's raakte ik in gesprek met 2 gasten uit Bamberg en die dronken het juist wel regelmatig. Zijn we daarna op de fiets (ik achterop) nog even naar Schlenkerla gegaan om daar op straat nog 2 halve liters te drinken (wel chill zo'n klein loketje waar ze tappen). Daarna nog wat gegeten met ze in een restaurant er tegenover.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 22:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik had ook meer rookbier verwacht. Ik had van Bamberg naar Berlijn twee lifters uit Bamberg in de auto. Die zeiden ook dat alleen toeristen voor de rookbier komen, Bambergers zelf drinken het sporadisch.
Pittige tantes werken er bij Schlenkerla. Epische Star Trek deur hebben ze daar trouwens voor het toilet, zou je niet verwachten in zo'n oud bolwerk.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 22:48 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Bij Mahr's raakte ik in gesprek met 2 gasten uit Bamberg en die dronken het juist wel regelmatig. Zijn we daarna op de fiets (ik achterop) nog even naar Schlenkerla gegaan om daar op straat nog 2 halve liters te drinken (wel chill zo'n klein loketje waar ze tappen). Daarna nog wat gegeten met ze in een restaurant er tegenover.
Ze zijn in al die traditionele restaurants in Frankenland niet echt vriendelijk maar wel super efficiënt. In Nurnberg ook gegeten bij dat restaurant met de traditionele worsten, die hadden echt een enorme omloopsnelheid. Eten en bier was echter prima.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 22:49 schreef MCH het volgende:
[..]
Pittige tantes werken er bij Schlenkerla. Epische Star Trek deur hebben ze daar trouwens voor het toilet, zou je niet verwachten in zo'n oud bolwerk.
Dat is denk ik een beetje het serveerderscultuurtje wat je wel vaker in Duitsland ziet (alt brouwerijen in Dusseldorf)quote:Op donderdag 25 augustus 2016 22:51 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Ze zijn in al die traditionele restaurants in Frankenland niet echt vriendelijk maar wel super efficiënt. In Nurnberg ook gegeten bij dat restaurant met de traditionele worsten, die hadden echt een enorme omloopsnelheid. Eten en bier was echter prima.
Vergelijkbaar met Schumacher ja, heb daar ook 2x gegeten. Maar je staat er zo weer buiten.quote:Op donderdag 25 augustus 2016 22:53 schreef MCH het volgende:
[..]
Dat is denk ik een beetje het serveerderscultuurtje wat je wel vaker in Duitsland ziet (alt brouwerijen in Dusseldorf)
Kap met dat pretentieuze kut Engels.quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 17:44 schreef Seul het volgende:
Heatwave action pt VII. Final battle pt I. Act 2. Prologue.
This is Lambic beer to which two kinds of local berries were added, and cherries. It is my favourite sour, mainly because of the absolutely gorgeous colour, with a slight pink hue to it, and the nose, well, is just divine... Sour, but fruity... Taste has an acidic start, but softens up almost immediately, and gives way to a soft Lambiek finish with lots of fruit. No carbonation, which makes it even easier to drink, although some people would dislike that I'm sure.
Anyway... Sour beers have gotten me through this sweaty madness... Thank fuck it's over. Thanks for putting up with all my shitty pics.
[ afbeelding ]
Nogmaals: dit is het enige Nederlandstalige forum waarop ik post... Pretentious?.. Moi?..quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 18:38 schreef Godshand het volgende:
Kap met dat pretentieuze kut Engels.
Knippen en plakken van Untapped is helemaal debiel.
Post het dan gewoon even in het Nederlands.quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 18:56 schreef Seul het volgende:
[..]
Nogmaals: dit is het enige Nederlandstalige forum waarop ik post... Pretentious?.. Moi?..
Met die ingrediënten kan het best zoet worden. Denk maar aan de kriek van Lindemans. Daarbij vergeleken is dit toch hele andere koek.quote:
Ik was er ook, vond het weer een goede editie. Leuke bieren, goede sfeer en prima locatie.quote:Op maandag 29 augustus 2016 20:11 schreef opperkleurder het volgende:
Gisteren naar Van Mollfest geweest. Leuk festival met ook wat brouwerijen die je niet al te vaak in Nederland ziet (Bevog en Wild Beer Co) en een mooie omgeving.
neppert. echte ratebeerians drinken er minstens 50.quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 16:33 schreef jaipurholic het volgende:
Van Mollfest was inderdaad weer geslaagd. Zo over de dag heen 18 glaasjes geproefd en dan nog balen dat je een paar niet gehad hebt.
Moest ook weer terug naar Den Haag en de dag daarna weer werken. Viel inderdaad goed mee maar had ook weinig dat ik per se wilde proeven. Hou meer van festivals op zaterdag.quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 17:36 schreef jaipurholic het volgende:
En tel maar 8 check-ins bij Opper dus dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ahum.
50 glazen van 15cl, no way.quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 16:53 schreef mckroket het volgende:
[..]
neppert. echte ratebeerians drinken er minstens 50.
(niet eens een grapje
Echte mannen kunnen tegen een stootje.quote:
Hunahpu’s schijnt heel goed te zijn maar is lastig te krijgen. Heb hem staan, maar moet hem nog drinken. Parabola is ook heel fijn.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 10:33 schreef Questular het volgende:
Wat zijn de toppers onder de Imperial Stouts?
Waar ben je uiteindelijk gaan eten?quote:Op woensdag 31 augustus 2016 09:44 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Moest ook weer terug naar Den Haag en de dag daarna weer werken. Viel inderdaad goed mee maar had ook weinig dat ik per se wilde proeven. Hou meer van festivals op zaterdag.
Black Tuesday en Cuvee Delphine niet te vergetenquote:Op woensdag 31 augustus 2016 10:33 schreef Questular het volgende:
Wat zijn de toppers onder de Imperial Stouts?
Die twee tenten die jullie hadden aangeraden waren helaas dicht op zondag. Uiteindelijk zijn we maar naar die all you can eat Aziaat t.o. het station gegaan. Die is best okay, was alleen erg druk.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 14:02 schreef Saind het volgende:
[..]
Waar ben je uiteindelijk gaan eten?
We moeten trouwens ff iets verzinnen dat ik de gist uit je Heady Topper kan oogsten gap. Conan is niet te krijgen in Europa voor zover ik weet
Met trades is er wel aan te komen, dus onmogelijk is het zeker niet.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 13:31 schreef OMG het volgende:
Lastig te krijgen is wel een kleine understatement voor een bier dat alleen op Hunahpu Day te krijgen is in Florida.
Maar goed, dan zijn er nog de Bourbon County Brand Stouts van Goose Island, ik geloof dat Alesmith ook goed spul maakt, Evil Twins heeft ook wel goed spul met Even More Jesus, Imperial Biscotti Break en de nodige varianten.
Voor mensen in Europa is het ook lastig om de bieren die jij noemt te bemachtigen. Alesmith heb ik volgens mij 1x van tap gezien en van Goose Island zie je alleen die laffe pale ale/ipa van ze, Evil Twins is nog wel redelijk verkrijgbaar omdat het half Deens is.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 15:33 schreef OMG het volgende:
Dat zeg ik ook niet. Maar voor iemand zoals ik, die niet aan trades doet, zit het wel dichter tegen onmogelijk aan als ik geen vakantie in de buurt rond dezelfde tijd als die dag plan.
Ja in Middelburg zit een kroeg die het verkoopt, 25 de fles ofzoquote:Op woensdag 31 augustus 2016 15:42 schreef OMG het volgende:
Klopt, maar een Hunahpu is toch wel net iets anders, net als een Dark Lord; 1 dag per jaar bij de brouwerij zelf te krijgen. Met een BCBS en dergelijke is er nog een kans dat het geïmporteerd wordt. Zag iemand hier in 't topic dat bier niet ooit voor een enorm hoge prijs ergens in Zeeland of iets dergelijks?
die alesmith speedway stout (en varianten) zie ik de laatste paar maanden echt overal op tap! (belgie) en eerlijk is eerlijk, geweldig bier.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 15:37 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Voor mensen in Europa is het ook lastig om de bieren die jij noemt te bemachtigen. Alesmith heb ik volgens mij 1x van tap gezien en van Goose Island zie je alleen die laffe pale ale/ipa van ze, Evil Twins is nog wel redelijk verkrijgbaar omdat het half Deens is.
Die Alesmiths zijn inderdaad erg smakelijk, de Hammerhead is in Antwerpen op het vat te krijgen op moment en in Vichte de Hawaiian van de growler. Als je van kokos houdt, zie je daar goed mee. Jammer dat het zo een eind rijden is naar Vichte.quote:Op donderdag 1 september 2016 00:01 schreef mckroket het volgende:
[..]
die alesmith speedway stout (en varianten) zie ik de laatste paar maanden echt overal op tap! (belgie) en eerlijk is eerlijk, geweldig bier.
Tijdje geleden was ik ook in Haarlem (met de familie), helaas was 't Uiltje in het centrum nog niet open. Jopen was wel open en de locatie is ook wel erg gaaf. Kan me voorstellen dat het wel meespeelt voor veel mensen die minder om bier geven.quote:Op maandag 5 september 2016 12:50 schreef MCH het volgende:
Was dit weekend in Haarlem. Schandalig eigenlijk dat het bij Jopen smoordruk is en bij het Uiltje een paar 100 meter verderop zo veel rustiger. Niet dat Jopen slecht is maar het Uiltje is toch wel het summum.
Waar vind je je trades? Laatst een keer gekeken op het ratebeer forum, aangezien ik nog wat lambiek heb om mee te ruilen.quote:Op maandag 5 september 2016 20:59 schreef opperkleurder het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren een geslaagde dag gehad bij 3F met een mooie trade met een Amerikaan.
Ratebeer forum en daar een DM gestuurd. Was een jongen uit Seatlle die voor 2 weken naar België en Parijs kwam. Hij wilde bijzondere flessen van Cantillon en 3F. Uiteindelijk alles rechts op de foto (vanaf de HF Flora BBR) geruild voor een Fou Foune, Saint Lamvinus en een Vigneronne, allen 2015.quote:Op maandag 5 september 2016 21:36 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Waar vind je je trades? Laatst een keer gekeken op het ratebeer forum, aangezien ik nog wat lambiek heb om mee te ruilen.
quote:AB InBev neemt Brouwerij Bosteels uit Buggenhout over, de brouwer van Kwak, Tripel Karmeliet en DeuS. Met de overname wil de bierreus uit Leuven zijn positie verstevigen in de markt van de speciaalbieren. De deal zou AB InBev ruim 200 miljoen euro kosten.
Het is ze menens bij Anheuser-Busch InBev. Eind juli nam het bedrijf zijn Zuid-Afrikaans-Amerikaanse concurrent SAB Miller over. Nu kondigt de bierreus een iets bescheidener overname aan: die van Brouwerij Bosteels uit Buggenhout.
Bosteels is opgericht 1791, toen in Vlaanderen zowat elk dorp zijn eigen familiebrouwerij had. Het bedrijf was al zeven generaties lang in handen van de familie Bosteels. Midden 2014 stapte de private investeerder Waterland in het kapitaal en hield een minderheidsbelang aan.
Speciaalbieren
Brouwerij Bosteels brouwt de bieren Kwak, Tripel Karmeliet en DeuS. AB InBev neemt het bedrijf nu volledig over, een deal die naar verluidt ruim 200 miljoen euro kost. Brouwerij Bosteels zal deel uitmaken van het "crafts & specialty" netwerk van AB InBev, waar de grootste brouwerij ter wereld zijn speciaalbieren in onder brengt.
In tegenstelling tot de pilsbieren zit er in de markt voor de speciaalbieren wel nog groei. Vooral in het segment van de blonde speciaalbieren. AB InBev staat hier relatief zwak in en ziet zijn positie nu dus verstevigd.
Antoine Bosteels, die aan het hoofd staat van de brouwerij, noemt de overname het beste van twee werelden. "We blijven inzetten op onze eigenheid en kwaliteit én we krijgen een sterke partner met een Belgische verankering, die extra mogelijkheden biedt naar distributie en marketing."
Almachtige brouwer?
Dat juist AB InBev opdaagt als overnemer is een verrassing. Het waren Heineken en vooral Duvel-Moortgat die al hun oog hadden laten vallen op Bosteels. Een overname door AB InBev zou de bierreus uit Leuven te machtig maken. Maar de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) uitte blijkbaar geen bezwaar.
Met een productie in 2015 van 145.000 hectoliter behoort brouwerij Bosteels tot de top tien van Belgische brouwerijen. In drie jaar tijd zag de brouwer de productie stijgen van 100.000 naar 145.000 hectoliter, als gevolg van het stijgend succes van speciaalbieren.
Het zal ze voornamelijk om Kwak gaan. Binnenkort zal je op ieder terras van die Kwakglazen zien,quote:Op vrijdag 9 september 2016 07:15 schreef borisz het volgende:
Nog even het biernieuws van gisteren
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2761626
[..]
Denk eerder karmelietquote:Op vrijdag 9 september 2016 08:32 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Het zal ze voornamelijk om Kwak gaan. Binnenkort zal je op ieder terras van die Kwakglazen zien,
Nee. Hij is wel zoet maar niet direct vies.quote:Op donderdag 15 september 2016 16:29 schreef hemarookworst het volgende:
Zijn jullie er mee eens?
KLB / Kasteel bier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb bij het festival van Oedipus de Shrieking Violet (die is er nu ook weer) en de Sang Royal op. Beide erg goede bieren, maar er werd niet hard genoeg van gedronken dat ze hun andere bieren aan konden sluiten in de tijd dat ik er was.quote:Op dinsdag 20 september 2016 21:36 schreef OMG het volgende:
Al die Cascades . Heb van die lijst alleen de Kriek op. Goed spul maken ze.
quote:Op dinsdag 20 september 2016 21:32 schreef opperkleurder het volgende:
Nog Borefts gangers dit weekend? Ben er zelf zaterdag. Net even een wishlist gemaakt.Dat is een mooie en flinke wish list. Hunahpu hoor ik iedereen over; of zal dat net zoals bv met Bourbon County, samen hangen met de verkrijgbaarheid?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Afgelopen week zijn we bij Beer & Boots in Waalwijk geweest. Ook een mooie lineup, leuke festival en iets beter bereikbaar voor mij.Stop rockin' the boat.
Ik heb de Hunahpu toevallig dit weekend al op. Gewoon thuis van fles. Is een heel goed bier, maar de hype niet helemaal waard.quote:Op woensdag 21 september 2016 10:33 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Dat is een mooie en flinke wish list. Hunahpu hoor ik iedereen over; of zal dat net zoals bv met Bourbon County, samen hangen met de verkrijgbaarheid?
Afgelopen week zijn we bij Beer & Boots in Waalwijk geweest. Ook een mooie lineup, leuke festival en iets beter bereikbaar voor mij.
Ik was er ook. Niet heel sfeervol inderdaad, rijen vielen me op zich mee. Maximaal 10 minuten gewacht voor de Närke Stormaktsporter en de rest minder. Nadeel is dat het louter om de hele zware bieren draait.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:38 schreef MCH het volgende:
Ben daar ook nu. Raar festival hoor, vooral erg sfeerloos en veel lange rijen. Ook wel kinderachtig om af te gaan tellen als er een speciaal vat opengaat.
Wel bizar hoor. Er komen van over de hele wereld mensen speciaal voor dit festival naar fuckin Bodegraven. Ik denk ook dat De Molen de lijst beter kan beperken tot 12/15 bieren. Nu krijg je tig probeersels die nauwelijks de moeite waard zijn. Heb wel genoten van Cascade. Vriendelijke mensen achter de tap en ziek hoge cijfers op Untappd.quote:Op zaterdag 24 september 2016 21:13 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Ik was er ook. Niet heel sfeervol inderdaad, rijen vielen me op zich mee. Maximaal 10 minuten gewacht voor de Närke Stormaktsporter en de rest minder. Nadeel is dat het louter om de hele zware bieren draait.
Hoge cijfers op Untappd zegt niet zoveel.quote:Op zondag 25 september 2016 20:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Wel bizar hoor. Er komen van over de hele wereld mensen speciaal voor dit festival naar fuckin Bodegraven. Ik denk ook dat De Molen de lijst beter kan beperken tot 12/15 bieren. Nu krijg je tig probeersels die nauwelijks de moeite waard zijn. Heb wel genoten van Cascade. Vriendelijke mensen achter de tap en ziek hoge cijfers op Untappd.
Ook een goedenavond.quote:Op zondag 25 september 2016 20:30 schreef Saind het volgende:
[..]
Hoge cijfers op Untappd zegt niet zoveel.
Blijkt ook wel bij Cascade, vond dat ronduit kut.
quote:
Misschien was mijn beoordelingsvermogen wel aangetast door de drukte op het festival.quote:Op zondag 25 september 2016 20:33 schreef Saind het volgende:
[..]
Maar goed ik vond ze heel eendimensionaal en saai eigenlijk.
Allemaal precies hetzelfde ook, heb er uiteindelijk vier geproefd en dat had er net zo goed 1 kunnen zijn.
En dat dan voor ¤30 de fles
Mwoah wel minder imoquote:Op zondag 25 september 2016 20:56 schreef OMG het volgende:
Hoge cijfers untappd zeggen net zoveel als hoge cijfers op beeradvocate of ratebeer.
Ik had een lijst voor Borefts met zowel de Ratebeer scores als de Untappd scores en in de meeste gevallen waren hoge cijfers bij de ene ook hoog bij de andere. Het is wel een goede graadmeter in de meeste gevallen, maar Amerikaanse bieren scoren wel structureel hoger dan Europese bieren.quote:
Ik bedoel meer dat ik RB toch serieuzer neem en meer vertrouw dan Untappd.quote:Op maandag 26 september 2016 10:39 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Ik had een lijst voor Borefts met zowel de Ratebeer scores als de Untappd scores en in de meeste gevallen waren hoge cijfers bij de ene ook hoog bij de andere. Het is wel een goede graadmeter in de meeste gevallen, maar Amerikaanse bieren scoren wel structureel hoger dan Europese bieren.
Je kiest je bieren toch vaak op basis van een bepaalde reputatie van de brouwerij of het bier zelf. Al was het op de Biermeile ook gewoon leuk om dingen te halen van obscure brouwerijen, beetje hit or miss.quote:Op maandag 26 september 2016 11:10 schreef MCH het volgende:
Je moet eigenlijk ook raten zonder de cijfers vooraf te zien of te kennen.
Dat is vaak heel verstandig.quote:Op maandag 26 september 2016 11:42 schreef MCH het volgende:
Ik laat mij alleen leiden door m'n vrienden van Fok!
Bokbier is een aardige traditie, maar goed bier zit er bijna niet tussen. Is niet dat ik nu massaal bokbier ga hamsteren.quote:Op maandag 26 september 2016 17:16 schreef Ludacriss het volgende:
Ben ik hier aan het goede adres als je van bokbier houdt? Al wat geproeft van dit jaar?
Wat is er erg aan?quote:Op maandag 26 september 2016 23:11 schreef MCH het volgende:
Eigenlijk wel erg dat La Chouffe zichzelf zo verlaagt door voor de Nederlandse ook maar een bok uit te brengen.
De betere Mitra heeft wel meerdere Schneider Weisses, Tap 6 moet je dus hebben.quote:Op dinsdag 27 september 2016 09:59 schreef Ludacriss het volgende:
Goede tips. Kan je deze bieren gemakkelijk vinden over de grens of is dat vrij lastig?
Een gewone La Chouffe heeft nog een typische smaak. Dat valt helemaal weg bij de 6666, krijg je dus net zo'n inwisselbare bok als alle andere grote merken.quote:Op dinsdag 27 september 2016 08:03 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Wat is er erg aan?
Nederland is volgens mij een van de grootste afzetmarkten voor La Chouffe. De bok 6666 bestaat al een tijdje volgens mij, of is er een nieuwe uitgebracht?
Dankzij jullie heb ik best wat leuke nieuwe bieren ontdekt Jammer dat Seul hier niet meer post.quote:Op maandag 26 september 2016 11:42 schreef MCH het volgende:
Ik laat mij alleen leiden door m'n vrienden van Fok!
Niet? Heb ik wat gemistquote:Op dinsdag 27 september 2016 17:27 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dankzij jullie heb ik best wat leuke nieuwe bieren ontdekt Jammer dat Seul hier niet meer post.
Chill dat ze goedkoper zijn ja. Was ook wel blij dat ik er 2,50 voor betaalde en niet 8 ofzo want ik vond ze allemaal een beetje matigquote:Op dinsdag 27 september 2016 21:37 schreef mckroket het volgende:
[..]
Niet? Heb ik wat gemist
Ik was btw bij de caigny, daar hebben ze ff wat pallets spencer trappist ingeslagen.. Hier heb ik op gewacht. Dus ipv van 5+ euro voor zon biertje nu net iets meer dan 2 euro. Imperial stout grote fles 6,50 ofzo. Kijk dat is leuk. Nu nog die italiaan iets goedkoper en dan heb ik ze allemaal gehad
Geen idee of het opzet is, misschien is hij op vakantie of heeft hij een alcoholvrije maand.quote:
Wat vond je van die live oak hefeweizen?quote:Op woensdag 28 september 2016 09:13 schreef Seul het volgende:
Minder tekst, meer foto's (laat maar weten als ik dit moet vertalen).
Heeft er iemand de nieuwe Emelisse White Labels al op?.. Behalve de Imperial Saison, ben 'k wel benieuwd...
- White Label, Imperial Dobbelbock Bruichladdich BA 11%
- White Label, Imperial Russian Stout Old Smokey moonshine BA 11%
- White Label, Imperial Russian Stout Bruichladdich BA peated 11%
- White Label, Imperial Saison white wine BA 10%
- White Label, Barley Wine Tres Hombres rum BA 12%
- White Label, Barley Wine Old Smokey Moonshine BA 12%
Van al deze bieren, waren de nieuwe St Amatus en vooral Dugges Jamaica 2000 erg slecht...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie update. Ik las trouwens het gerucht dat Emelisse gaat stoppen met de White Label reeks en zich toe gaat leggen op hun normale assortiment. Heeft iets te maken met een van de brouwers die overstapt naar de Molen.quote:Op woensdag 28 september 2016 09:13 schreef Seul het volgende:
Minder tekst, meer foto's (laat maar weten als ik dit moet vertalen).
Heeft er iemand de nieuwe Emelisse White Labels al op?.. Behalve de Imperial Saison, ben 'k wel benieuwd...
- White Label, Imperial Dobbelbock Bruichladdich BA 11%
- White Label, Imperial Russian Stout Old Smokey moonshine BA 11%
- White Label, Imperial Russian Stout Bruichladdich BA peated 11%
- White Label, Imperial Saison white wine BA 10%
- White Label, Barley Wine Tres Hombres rum BA 12%
- White Label, Barley Wine Old Smokey Moonshine BA 12%
Van al deze bieren, waren de nieuwe St Amatus en vooral Dugges Jamaica 2000 erg slecht...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heeeeeel veel "bubblegum" - je weet wat ik bedoel. Maar enorm lekker.quote:Op woensdag 28 september 2016 09:22 schreef Saind het volgende:
Wat vond je van die live oak hefeweizen?
Hoe is ie vergeleken met een klassieke Duitse?
Ja, maar ik begreep dus dat er nog eentje weg zou gaan. Hopen dat het gerucht niet waar is.quote:Op woensdag 28 september 2016 12:51 schreef Seul het volgende:
[..]
Heeeeeel veel "bubblegum" - je weet wat ik bedoel. Maar enorm lekker.
opperkleurder: is één van Emelisse's brouwers al niet naar Kees verkast?.. De dude die de White Label reeks begon zelfs, naar ik me herinner... Ik hoop allesinds dat ze de WL reeks gaande houden... Al enorm lekker spul van gedronken...
Die stonden/staan ook in Waalwijk. De Caigny kennende zullen ze wel wat betere prijzen hebben. Helaas te ver weg om langs te wippen.quote:Op woensdag 28 september 2016 13:35 schreef MCH het volgende:
Drankenhandel De Caigny
1 uur ·
Nieuw: De Struise Brouwers!
We have something special for you today! But being quick is advised since our stock is limited!
All bottles are limited to 1 per person! Except for Aardnon you are allowed to take 2! We hope you understand this measure due to the limited amount of bottles we have!
- Cuvee Delphine 2015, Cask Strength Limited Edition Bourbon Barrel 1 Year
- Sint Amatus 2013, Cask Strength Limited Edition Bourbon Barrel 3 Years
- Vanilla Bourbon Dream 2013, Cask Strength Limited Edition Bourbon Barrel 3 Years Vanilla Stick Infused
- Pannepot Reserva 2012, Cask Strength Limited Edition Bourbon Barrel 4 Years
- Pannepot Grand Reserva 2011, Cask Strength Limited Edtion Calvados Barrel 5 Years
- Aardnon 2009, Cask Strength Blend In Barrel Limited Edition
Barrel 7 Years, 1/3 Earthmonk + 2/3 Pannepot Reserva
Is wel echt smerig duur, iig in Nederland.quote:Op woensdag 28 september 2016 17:24 schreef Seul het volgende:
"Cask strength" => dus % van 40 en meer?.. Skip...
Ik zag net de foto: 13%. Shit... Tripje naar Decaigny plannen dan maar zeker?..
Krijgen we dat struise gekut weer. Ik ben fan, maar ik doe dit niet meer. Cuvee delphine is het beste bier van belgie, en die was altijd al 13% aangezien het black albert is. De vorige batch hebben ze gewoon naar 11% verdund. Nu is het dus zogenaamd super speciaal dat het "cask strenght" is op 13%. Niet dus. Een klein flesje cuvee delphine kostte 2,50 oid. Nu kost een grote (onverdund welliswaar), 25 euro. Hype hype hype.quote:Op woensdag 28 september 2016 13:54 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Die stonden/staan ook in Waalwijk. De Caigny kennende zullen ze wel wat betere prijzen hebben. Helaas te ver weg om langs te wippen.
- edit: Cuvee Delphine 25 euro, Vanilla Bourbon 18 euro -
Als ik jouw reacties soms lees, denk ik dat je alleen maar van zure bieren houdt.quote:Op woensdag 28 september 2016 22:55 schreef mckroket het volgende:
[..]
Krijgen we dat struise gekut weer. Ik ben fan, maar ik doe dit niet meer. Cuvee delphine is het beste bier van belgie, en die was altijd al 13% aangezien het black albert is. De vorige batch hebben ze gewoon naar 11% verdund. Nu is het dus zogenaamd super speciaal dat het "cask strenght" is op 13%. Niet dus. Een klein flesje cuvee delphine kostte 2,50 oid. Nu kost een grote (onverdund welliswaar), 25 euro. Hype hype hype.
Gelukkig heb ik nog bijna 2 kratten cuvee delphine staan. Proost!
Zuur bierquote:Op donderdag 29 september 2016 08:17 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Als ik jouw reacties soms lees, denk ik dat je alleen maar van zure bieren houdt.
Dat is ook wel half zo duur als in Waalwijk. Prima betaalbaar iddquote:Op donderdag 29 september 2016 13:53 schreef Seul het volgende:
Advocaat van de duivel: ik vind het NIET (te) duur...
[ afbeelding ]
Doen ze dat niet gewoon voor de Amerikaanse markt? Idiote prijzen voor grote flessen.quote:Op donderdag 29 september 2016 14:59 schreef mckroket het volgende:
ach ja het is maar wat je zelf ervan vind natuurlijk.
33cc cuvee delphine 2,50, 75cc 25 euro.
seems legit.
die anderen vallen wel mee, omdat die ook langer zijn barrel aged (de cuvee delphine is gewoon net als normaal een jaar op bourbon).
Antwoord van Struise:quote:Op woensdag 28 september 2016 22:55 schreef mckroket het volgende:
Cuvee delphine is het beste bier van belgie, en die was altijd al 13% aangezien het black albert is. De vorige batch hebben ze gewoon naar 11% verdund. Nu is het dus zogenaamd super speciaal dat het "cask strenght" is op 13%.
Ik wacht op antwoord op mijn tweede vraag:quote:Deze editie is de volle inhoud uit 1 barrel of meerdere barrels zonder dat daarbij jong bier werd aan toegevoegd. Vandaar de connotatie "cask strength"
Allesinds lijkt het er sterk op dat je gelijk hebt, mckroket... Spaart me alvast 25¤ uit...quote:Dus zoals de CD oorspronkelijk was (toen ie nog 13% was)?..
quote:uw tweede vraag is deels een analyse. Wij hebben ooit een Cuvée Delphine gebracht waarvan de vergisting lager was dan was verwacht. Deze versie haalde 11% abv op het einde van de rijping op eikenhouten vaten. Gist blijft dus een onvoorspelbare factor in de vervaardiging van bier.
Wat belangrijk is dat de kleine flesjes CD doorgaans een blend zijn tussen ⅔ oud gerijpt bier en ⅓ jong bier, dit ten voordele van balans in het smaak- en aroma profiel. Dit is dan wel geen "cask strength" en wordt als dusdanig ook zo niet gebracht.
Wij hebben beslist, gezien onze 15e verjaardag dit jaar, om een paar specials te brengen. Deze wijken af van onze standaard afvullingen. Ik hoop bij deze info u iets meer duidelijkheid te hebben gebracht.
we wisten al dat we genept werden toen de CD van 13 naar 11 procent ging hequote:
Quadruppel volgens mij.quote:Op vrijdag 30 september 2016 02:48 schreef mckroket het volgende:
overigens heb ik de cuvee delphine cask strengt al wel een paar keer op hoor. moeilijk te vergelijken als je ze niet naast het flesje hebt, maar goed smaken deed hij zeker!
wat is die vanilla dream eigenlijk? die klinkt wel goed namelijk.
Ook weer zo een onzin... 750 genummerde flessen online, en duizenden gewone flessen in de winkels...quote:Op woensdag 28 september 2016 12:52 schreef opperkleurder het volgende:
Net een fles Rodenbach Alexander besteld. Zijn maar 750 flessen en het gaat hard.
Enkel een nummer op de doos. Fles is hetzelfde als in de winkel. Lang leve de marketing.......quote:Op vrijdag 30 september 2016 08:14 schreef Seul het volgende:
[..]
Ook weer zo een onzin... 750 genummerde flessen online, en duizenden gewone flessen in de winkels...
quote:Op maandag 3 oktober 2016 11:16 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Enkel een nummer op de doos. Fles is hetzelfde als in de winkel. Lang leve de marketing.......
Bestelling annuleren lukte iig nogquote:Op maandag 3 oktober 2016 11:16 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Enkel een nummer op de doos. Fles is hetzelfde als in de winkel. Lang leve de marketing.......
Eens! Een van de enige goede ook trouwens.quote:Op zaterdag 1 oktober 2016 18:22 schreef MCH het volgende:
Drink een goede Nederlandse bok nu, SNAB IJsbok!
Niet een heel bekend bierland, maar misschien vind je wat op ratebeer?quote:Op maandag 3 oktober 2016 19:22 schreef Ewelina het volgende:
Over een paar weken ga ik richting Hongarije. Iemand tips voor bier ?
https://www.brewdog.com/lowdown/blog/hello-my-name-is-elvisquote:Op maandag 3 oktober 2016 11:46 schreef larry_flynt het volgende:
Deze gisteren bij de AH gekocht, was erg lekker!
[ afbeelding ]
Hahaha Geniaalquote:Op donderdag 6 oktober 2016 11:21 schreef bartrid het volgende:
[..]
https://www.brewdog.com/lowdown/blog/hello-my-name-is-elvis
De nazaten van Mr Presley zijn geloof ik niet zo blij met de naam...
De gewone of de Hout versie? Die laatste vond ik toch wat te duur voor ongeveer 3,50 euro.quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 16:52 schreef Durmada het volgende:
[..]
Eens! Een van de enige goede ook trouwens.
Waarom dan gelijk einde van white label? Einde van dat merk dan, iig voor mij. Basis range is niet bijzonder. Sommigen zelfs vies. Alleen de whitelabels zijn geniaal alsmede de earl grey ipa.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 01:17 schreef opperkleurder het volgende:
Gerucht wat betreft Emelisse klopt. Brouwmeester John de Vries heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij start 1 november bij de molen. Einde van de White labels maar zeker een kwaliteitsinjectie voor de molen.
Omdat ze nu zonder capabele brouwer zitten.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 13:53 schreef mckroket het volgende:
[..]
Waarom dan gelijk einde van white label? Einde van dat merk dan, iig voor mij. Basis range is niet bijzonder. Sommigen zelfs vies. Alleen de whitelabels zijn geniaal alsmede de earl grey ipa.
Wat hebben die gloeiende stenen voor effect? Of is het puur een gimmick?quote:Op zondag 9 oktober 2016 01:28 schreef GoCanucksGo het volgende:
Mijn eerste Steinbier op, lager waarbij tijdens het mashen gloeiend hete stenen in het vat gegooid worden. Wel lekker, duidelijke caramel maar nou ook weer niet zo heel erg veel anders dan een goede amber.
Oorspronkelijk was het om de wort te verwarmen zonder direct vuur, en door contact met de hete stenen carameliseert de mout gedeeltelijk. Dat is wel duidelijk te proeven, maar volgens mij hebben ze het toch vooral gedaan omdat het cool en uniek was. Samenwerking met Freigeist uit Duitsland, die doen veel alternatieve dingen.quote:Op zondag 9 oktober 2016 01:37 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Wat hebben die gloeiende stenen voor effect? Of is het puur een gimmick?
Toen ik er was hadden nog wel Mamouche maar geen Iris Ben best wel fan van Iris.quote:Op maandag 10 oktober 2016 15:51 schreef Rvhkd het volgende:
Zaterdag langs Cantillon geweest om wat Fou'Foune en Lou Pepe Framboise op te halen. Zelfde avond een Fou op, maand geleden gebotteld, heerlijk.....
[ afbeelding ]
De Molen Vuur en Vlamquote:Op maandag 10 oktober 2016 18:45 schreef roos85 het volgende:
Hier fan van BrewDog Punk IPA, zou graag bieren in dezelfde stijl willen halen. Wat raden jullie aan?
Op de nieuwe website kun je nu zien wat er te koop is in de brouwerijquote:Op maandag 10 oktober 2016 16:10 schreef Saind het volgende:
[..]
Toen ik er was hadden nog wel Mamouche maar geen Iris Ben best wel fan van Iris.
Goed excuus om nog even terug te gaan, ook maar meteen een Zwanze '16 erin knallen.
I know. Ze hadden 'm toen ook maar de gelabelde flessen waren op.quote:Op maandag 10 oktober 2016 18:50 schreef MCH het volgende:
[..]
Op de nieuwe website kun je nu zien wat er te koop is in de brouwerij
Hipsterbier dus als je de reviews van de 'kenners' leest op Untappd.quote:Op zondag 9 oktober 2016 01:28 schreef GoCanucksGo het volgende:
Mijn eerste Steinbier op, lager waarbij tijdens het mashen gloeiend hete stenen in het vat gegooid worden. Wel lekker, duidelijke caramel maar nou ook weer niet zo heel erg veel anders dan een goede amber.
Tuurlijk is het hipsterbier, maar daar komen ze zelf ook voor uit. Net als die tientallen Goses die ineens gebrouwen worden terwijl dat een uitermate saaie biersoort is.quote:Op maandag 10 oktober 2016 20:36 schreef MCH het volgende:
[..]
Hipsterbier dus als je de reviews van de 'kenners' leest op Untappd.
Is ook wel omdat Europeanen sowieso wat conservatiever zijn met raten dan Noord Amerikanen, daar zit je zo een half punt hoger voor vergelijkbaar bier.quote:Op maandag 10 oktober 2016 20:50 schreef MCH het volgende:
Eigenlijk wel grappig dat dezelfde soorten bier zulke verschillende cijfers op Untappd krijgen. Leikeim, groot merk dus zal wel weinig wezen (laag in de 3). Brewcollab van twee craftbeer brouwerijen en iedereen loopt elkaar weer na te apen met hoge cijfers (bijna een 4).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |