Die van BBP had je kunnen laten staan. Die maken zelden iets echt drinkbaars.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:37 schreef Saind het volgende:
[..]
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staan
Eigenlijk niks meer van gehoord
Berichten van niet-vrienden krijgen, toch onhandig. Staat ergens verstoptquote:Op woensdag 17 augustus 2016 16:40 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.
De meest geniale naam voor een biertje van die brouwerij is toch wel Mama. (niet de lekkerste overigens..)quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:50 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Oedipus![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 12:09 schreef drexciya het volgende:
[..]
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).
Brugse Tripel en de andere bieren die je noemt, zie ik juist weer als meh; leuk, maar niet echt boeiend. Mijn bezwaar tegen veel Belgische bieren is juist dat ze nogal naar de zoete kant gaan, met name de dubbels en quadrupels. Juist daarom zijn de zure bieren, en andere stijlen/bieren die afwijken (Orval) veel boeiender.
Het biermuseum heb ik eigenlijk gemeden in Brugge; mijn indruk was dat het een "tourist trap" is. Ik ben wel bij de Halve Maan langsgeweest (van de Brugse Zot). Daar hadden ze hun quadrupel gerijpt op wijn/cognac vaten ook op tap, en dat was toch wel de topper. De Wild variant van hun tripel is ook boeiend.
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?quote:
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:58 schreef Ewelina het volgende:
[..]
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?
Smaken verschillen.
Doe even normaal. Dat je het niet eens bent met mijn vergelijking, soit. Dat kan natuurlijk - maar is het nou echt nodig om mijn gedachtegang meteen als 'inferieur' te betitelen? Ik was niet de enige met die associatie.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 18:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...
Mee eens. Alleen val ik zeker en vast onder de noemer "biersnob"... Maar hoe meer mensen met meer bieren en bierstijlen experimenteren, hoe gelukkiger ik ben... Alleen heb ik zo 'n ongelukkig gevoel voor humor...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen.
Andersom geldt ook dat je niet hoeft te kankeren dat al het zure bier naar pis smaaktquote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
Ik denk dat redelijk veel mensen, die wat langer speciaalbier drinken, van de reguliere zoete bieren afstappen. IPA, stouts en zure bieren voegen een hele wereld toe aan de klassieke, meer zoete bieren. Het is niet redelijk om te verwachten dat iedereen meteen maar in dat soort bieren stapt. Dat zou ik wat voorzichtiger opbouwen. Het is inderdaad ook een soort ontwikkeling van je smaak; ik begon vroeger ook met "zoete" bieren (al was het aanbod toen minder breed) begonnen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:54 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor.Wel leuk. Alleen jammer dat Heineken bijna als enige bier uit Nederland werd genoemd...
Bourgogne des Flandres heb ik op een terras op, die vond ik wel lekker (al is het zeker niet mijn favoriet). Van Halve Maen heb ik nu Straffe Hendrik thuisliggen.
Dat ik van zoet hou, klopt wel. Maar smaak verandert, toen ik 18 was hield ik niet eens van bier...
Ik ben overigens zeker geen bierkenner (maar dat verraadde mijn eerdere post over het biermuseum al).
Hallo Rene.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |