Dit. Keer oneindig.quote:
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue.
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wat een geniale etiketten.
Toen ik vorige maand in Brugge was, ben ik naar het biermuseum geweest. Uiteraard heb ik de proeverij niet overgeslagen.
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het mag dan een specialiteit zijn, ik vond het niet te zuipen en mijn gezelschap ook niet. Om haar even te quoten: "Het is net bier wat in het vat een hele zomer in de zon gelegen heeft, daarna geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, maar daar helaas niet in geslaagd is."
Sorry voor wie ik hiermee beledig, maar het was echt smerig. Het rook en smaakte naar pis, het feit dat het in pisstraaltjes uit de tap kwam was al een voorbode...
Gelukkig was de rest van het bier wel zeer smakelijk. O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue. Vooral de laatste was erg lekker!
Uiteraard ook eerder op een terrasje van Brugse Zot genoten. Heerlijk blond bier.
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...quote:[b]Op dinsdag 16 augustus 2016 12:49 (ok ok, als ik 1 bier mocht kiezen voor de rest van mn leven was het orval..)
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 14:06 schreef Seul het volgende:
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...
Wtf is je kloon nou weer.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.quote:
Praat in godsnaam normaal dan.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:48 schreef drexciya het volgende:
[..]
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel wetenquote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Groene Orval wel eens gehad?quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:13 schreef Seul het volgende:
[..]
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel weten
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:10 schreef Saind het volgende:
Laatst een drie jaar oude groene Orval op. Niet super.
Ja absoluut. Maar de groene is gewoon een slappere versie ervan dus niet echt de moeite.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:20 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staanquote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |