abonnement Unibet Coolblue
pi_164242253




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 12:48:03 #2
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164242520
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:03 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Als je met je hoofd zo diep in het achterwerk van Erdogan zit dat je het licht niet meer kunt zien en niet ziet wat de rest van de wereld ziet, dan dekt de term Erdofiel idd misschien de lading niet helemaal.
men is geen Erdogan fan maar als je tegen hem bent dan ga je dood, net als er ook geen echte Poetin fans zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164242574
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:08 schreef zarGon het volgende:

[..]

Religie en "bewijs" gaan niet met elkaar samen. Daarom heet het ook 'geloven'.

Daar doelde ik op.
Dus nu stel je Erdogan's woord gelijk aan die van God? Dan ben ik wel klaar met jou.
pi_164243325
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 12:51 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Dus nu stel je Erdogan's woord gelijk aan die van God? Dan ben ik wel klaar met jou.
Wat zeg jij nou weer... :').

Nee, ik vind het opmerkelijk dat jij constant om bewijs vraagt en óók gelovig bent. Nou ja, niet opmerkelijk, maar gewoon grappig. That's all.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2016 13:28:24 ]
pi_164243599
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 13:27 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat zeg jij nou weer... :').

Nee, ik vind het opmerkelijk dat jij constant om bewijs vraagt en óók gelovig bent. Nou ja, niet opmerkelijk, maar gewoon grappig. That's all.
Euh ja, voor alle aardse zaken vind ik het wel prettig om op basis van feiten een mening te vormen. Zeker als het om aantijgingen van Erdogan gaat, aangezien hij een aanzienlijke track record heeft als het om leugens gaat.
pi_164243637
Wel goed dat Erdo zijn excuses aanbood. Nu de rest nog.


pi_164244952
WTF

Hebben jullie gister CNN Türk gekeken? Oud-MIT directeur heeft gister allemaal lopen vertellen wat ze in de jaren 80/90 hebben uitgevreten en noemde gewoon namen en groeperingen _O- Ze hebben hem uit de uitzending moeten zetten want hij begon alles gewoon open te vertellen.

Hij ging gewoon vertellen wie ze hebben omgebracht, wie ze wilden laten omleggen etc. dat ze tegen Demiral zeiden dat hij met Fetullah Gulen moest spreken etc.

http://www.cnnturk.com/vi(...)-suikastlari-anlatti

Hele uitzending hier: Na 1 uur begint het interessant te worden en na ongeveer 2 uur komt die Oud-MIT directeur aan het woord.

Zometeen ff kijken, ben benieuwd wat ie allemaal precies heeft gezegd.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 15:00:06 #8
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164245273
Uit OP
quote:
... Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.
Hoeveel rechters zijn er totaal in Turkije ?

Ik vroeg mij dit af om een gevoel te krijgen of en in hoeverre de boel staat te wankelen.... en/of wie de vrijgevallen posities gaat opvullen. Ik kan op Wiki wel vinden dat er 845 Kantongerechten en 899 enkelvoudige kamers zijn etc. maar geen totaal.
Wanneer er (zo)veel rechters inactief zijn, wat zijn dan de gevolgen voor lopende zaken ? Of wordt alles dan even uitgesteld?
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_164246051
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 14:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

Hebben jullie gister CNN Türk gekeken? Oud-MIT directeur heeft gister allemaal lopen vertellen wat ze in de jaren 80/90 hebben uitgevreten en noemde gewoon namen en groeperingen _O- Ze hebben hem uit de uitzending moeten zetten want hij begon alles gewoon open te vertellen.
uit de uitzending moeten zetten? door wie? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164246083
quote:
5s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:00 schreef Vallon het volgende:
Uit OP

[..]

Hoeveel rechters zijn er totaal in Turkije ?

Ik vroeg mij dit af om een gevoel te krijgen of en in hoeverre de boel staat te wankelen.... en/of wie de vrijgevallen posities gaat opvullen. Ik kan op Wiki wel vinden dat er 845 Kantongerechten en 899 enkelvoudige kamers zijn etc. maar geen totaal.
Wanneer er (zo)veel rechters inactief zijn, wat zijn dan de gevolgen voor lopende zaken ? Of wordt alles dan even uitgesteld?
justitie in turkije heeft nooit fatsoenlijk gefunctioneerd dit kan er ook nog ff bij :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164246128
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

uit de uitzending moeten zetten? door wie? :P
Waarschijnlijk heeft CNN een telefoontje van MIT gehad dat ze die gasten ff uit de uitzending moesten halen omdat hij openlijk loopt te praten over iets waar de overheid in de jaren 80/90 heel stil over is geweest en heeft lopen ontkennen :+
pi_164246152
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

justitie in turkije heeft nooit fatsoenlijk gefunctioneerd dit kan er ook nog ff bij :P
Sowieso moeten heel veel oude zaken nog eens doorlopen worden. Zaken als die van Hrant Dink en andere politieke moorden/zaken kunnen zwaar beïnvloed zijn. Vraag is of die zaken überhaupt nog goed doorlopen kunnen worden...
pi_164246194
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Sowieso moeten heel veel oude zaken nog eens doorlopen worden. Zaken als die van Hrant Dink en andere politieke moorden/zaken kunnen zwaar beïnvloed zijn.
die casus is ook een goed voorbeeld idd. turks justitie is echt een grap gewoon, altijd geweest ook. davaci van kemal sunal laat zien hoe justitie "werkt" je weetz ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164246225
nice! mhp was ook al van de partij ^O^

quote:
CHP 's Kılıçdaroğlu accepts Erdoğan’s invitation to grand democracy rally in Istanbul

Main opposition Republican People's Party (CHP) chairman Kemal Kılıçdaroğlu will attend the August 7 'Democracy and Martyrs' rally to be held in Istanbul's Yenikapı district organized by the Presidency.


Kılıçdaroğlu has accepted President Recep Tayyip Erdoğan's invitationand will attend the rally in person, his party announced Friday.

Kılıçdaroğlu will also phone Prime Minister Binali Yıldırım to tell him the news.

The CHP leader had initially said he would not be attending the rally but would send a party delegation to attend the rally commemorating the victims of the failed coup attempt on July 15.

Erdoğan had also invited Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahçeli along with Kılıçdaroğlu on August 1 and had asked them to deliver speeches at the rally.

Bahçeli said that he would join the grand democracy rally, announcing shortly after Prime Minister Binali Yıldırım's call to invite him.

He tweeted on his account that he will 'attend the Democracy and Martyrs rally on August 7 to 'crown' the national determination which displayed itself since July 15.'

The grand rally will consist of a grand convention at Istanbul's Yenikapı Square on Sunday and President Erdoğan and Prime Minister Yıldırım are expected to address a large crowd.

The rallies called "democracy watches" were the result of calls by President Recep Tayyip Erdoğan and Prime Minister Binali Yıldırım, who appealed to the public "to claim the streets and squares," while a small Gülenist junta was attempting to take over the state on July 15 and when police and anti-coup soldiers were the only armed elements to counter the putsch attempt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164246378
kan iemand dit artikel van de volkskrant wel lezen? hij staat achter een plus wall :P

http://www.volkskrant.nl/(...)-zuivering~a4348012/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 17:05:59 #16
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164247615
http://www.telegraaf.nl/p(...)rdogan_vrezen__.html

ja dat denk ik ook wel , echt moslim , is homo's naar de doodschietteam
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164248661
quote:
5s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:00 schreef Vallon het volgende:
Uit OP

[..]

Hoeveel rechters zijn er totaal in Turkije ?

Ik vroeg mij dit af om een gevoel te krijgen of en in hoeverre de boel staat te wankelen.... en/of wie de vrijgevallen posities gaat opvullen. Ik kan op Wiki wel vinden dat er 845 Kantongerechten en 899 enkelvoudige kamers zijn etc. maar geen totaal.
Wanneer er (zo)veel rechters inactief zijn, wat zijn dan de gevolgen voor lopende zaken ? Of wordt alles dan even uitgesteld?
Turkije telt 15.304 rechters en aanklagers. 2.745 = 17,94%.

De Minister van Justitie heeft aangekondigd 3.000 nieuwe rechters en aanklagers welkom te zullen heten. Gedurende de noodtoestand zal de stageduur van rechters in opleiding (normaal gesproken 2 jaar) worden verkort. Hun tentamendata worden vervroegd. Momenteel lopen 5.110 rechters en aanklagers in opleiding stage. Verder zijn alle vakanties en verlofdagen van rechters ingetrokken. Door deze maatregelen zal geen rechtsgat ontstaan, volgens de minister.

De rechtsgang dreigt mede vertraging op te lopen doordat de vonnissen van de ex-rechters onder de loep moeten en ten dele zullen worden vernietigd. Hier zitten enkele megarechtszaken tussen met honderden ten onrechte veroordeelden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bilge op 05-08-2016 18:29:46 ]
pi_164248862
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 15:55 schreef Slayage het volgende:
kan iemand dit artikel van de volkskrant wel lezen? hij staat achter een plus wall :P

http://www.volkskrant.nl/(...)-zuivering~a4348012/
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_164249123
EU’s nightmare – Turkey’s alliance with Russia

Europe faces discord on how to treat Ankara.

While the Austrian Chancellor offers to suspend negotiations with Turkey on its joining the EU, Carl Bildt, Co-Chairperson of the European Council on Foreign Relations, former PM of Sweden, calls the EU leaders to promptly set off for Turkey to support Erdogan and discuss how to secure 'democratic and European way for Turkey,' as he wrote in his article in Politico.
Alexander Rahr, Scientific Director of the Germany-Russia Forum, told Pravda.Ru why former Swedish Minister is so concerned.

According to him, Bildt just does not want Europe to let Erdogan go under Russian influence. 'Bildt is a strategist, he has another vision, rather than European bureaucrats.
A few EU leaders thought of what would happen if military junta came to power in Turkey. Even more tough policy would be carried out.

Thus, Bildt calls not to surrender Turkey, so that it would be under the influence of the EU.
But they will hardly listen to Bildt in the EU. As the EU political establishment is completely neo-liberal. And they pay no attention to really important, strategic, geopolitical problems, problems of national interests. They judge everything only by whether human rights are respected or not.

Putin's rapprochement with Erdogan is the most terrible thing for such politician. So, Bildt is ready to pardon all the wrong steps of the Turkish leader.

Bildt realizes that in case of Turkey's rapprochement with Russia, a new geopolitical game will be started on the East and South-East of Europe, which the EU may oversleep.

Russia may agree with Turkey upon Syria, joint energy policy, Turkey is even ready to jointly stabilize situation in the Black Sea region, I believe. Turkey is an independent partner in an interesting region between Europe and Asia, which may also benefit cooperation of the Shanghai Cooperation Organisation and the Eurasian Economic Union,'
Alexander Rahr concluded.
pi_164249310
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 18:35 schreef Bilge het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
thanks

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 18:50 schreef Bilge het volgende:
EU’s nightmare – Turkey’s alliance with Russia

Europe faces discord on how to treat Ankara.

While the Austrian Chancellor offers to suspend negotiations with Turkey on its joining the EU, Carl Bildt, Co-Chairperson of the European Council on Foreign Relations, former PM of Sweden, calls the EU leaders to promptly set off for Turkey to support Erdogan and discuss how to secure 'democratic and European way for Turkey,' as he wrote in his article in Politico.
Alexander Rahr, Scientific Director of the Germany-Russia Forum, told Pravda.Ru why former Swedish Minister is so concerned.

According to him, Bildt just does not want Europe to let Erdogan go under Russian influence. 'Bildt is a strategist, he has another vision, rather than European bureaucrats.
A few EU leaders thought of what would happen if military junta came to power in Turkey. Even more tough policy would be carried out.

Thus, Bildt calls not to surrender Turkey, so that it would be under the influence of the EU.
But they will hardly listen to Bildt in the EU. As the EU political establishment is completely neo-liberal. And they pay no attention to really important, strategic, geopolitical problems, problems of national interests. They judge everything only by whether human rights are respected or not.

Putin's rapprochement with Erdogan is the most terrible thing for such politician. So, Bildt is ready to pardon all the wrong steps of the Turkish leader.

Bildt realizes that in case of Turkey's rapprochement with Russia, a new geopolitical game will be started on the East and South-East of Europe, which the EU may oversleep.

Russia may agree with Turkey upon Syria, joint energy policy, Turkey is even ready to jointly stabilize situation in the Black Sea region, I believe. Turkey is an independent partner in an interesting region between Europe and Asia, which may also benefit cooperation of the Shanghai Cooperation Organisation and the Eurasian Economic Union,'
Alexander Rahr concluded.

dit is dus mijn grootste angst. dat TR uit de NAVO en EU sfeer drijft en in de Rusland / Iran sfeer komt. daar zie ik op de lange termijn weinig winst voor TR. voor de EU/NAVO zou dat een catastrofe zijn. ik hoop dat de europeanen bewust zijn van dat gevaar, terwijl ze populistisch geblaat uiten richting TR en zodoende er mede verantwoordelijk voor zijn dat TR verder van de EU af drijft. het is uiteraard ook veel zeggend dat uitgerekend oostenrijk de grootste bek opentrekt omdat dat zij een van de landen zijn die het meest gekant zijn tegen TR in de EU, sinds dag 1 al.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164252221
Langzaamaan komen steeds meer en meer namen naar boven.

Zekeriya Kuzu (1 van de personen die tot het team hoorde die Erdogan in Marmaris zou doden) heeft 500 namen van FETÖ leden opgehoest, allemaal nog sleeper cells blijkbaar. Onder andere mensen binnen het leger, zakenmannen en 57 imams staan er op de lijst.

http://www.cnnturk.com/tu(...)elerini-desifre-etti
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 21:51:41 #22
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_164252682
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 18:20 schreef Bilge het volgende:
[..]
Turkije telt 15.304 rechters en aanklagers. 2.745 = 17,94%.
....
OK, Thx.
Valt mij nog dan nog mee, het directe gevolg. Van het aantal zelf kreeg ik de indruk dat ongeveer de helft aan de dijk hadden was gezet.

Verder, best wel veel rechters (15.000 op 75M inwoners).

Los of ik wat kan vinden van de wet aldaar, kan het best veel impact geven wanneer blijkt dat (ontslagen) rechters gesproken volgens partij- laat staan religieuze standpunten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Vallon op 05-08-2016 21:54:18 (rekenfout) ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_164252858
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 21:51 schreef Vallon het volgende:

[..]

OK, Thx.
Valt mij nog dan nog mee, het directe gevolg. Van het aantal zelf kreeg ik de indruk dat ongeveer de helft aan de dijk hadden was gezet.

Verder, best wel veel rechters (15.000 op 75M inwoners).

Los of ik wat kan vinden van de wet aldaar, kan het best veel impact geven wanneer blijkt dat (ontslagen) rechters gesproken volgens partij- laat staan religieuze standpunten.
Juist heel weinig rechters volgens mij. Als je per persoon kijkt zit je qua ratio op de helft van een gemiddeld Europees land.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 22:02:05 #24
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164252933
Atak
[Atak heeft geen premium account]
pi_164234818

quote:
quote:
0s.gif
Op donderdag 4 augustus 2016 22:37 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Nou, geef me dan de reden waarom.

Van wat?
quote:
ISIS, Gulen en PKK zijn in mijn ogen hetzelfde en zij moeten keihard aangepakt worden.
Wat je beweerd in de bovenstaande reactie, waarom moeten deze partijen hard aangepakt worden en mag Erdogan gewoon z'n gang gaan?
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164252975
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 22:02 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
Atak
[Atak heeft geen premium account]
pi_164234818

[..]

[..]

Wat je beweerd in de bovenstaande reactie, waarom moeten deze partijen hard aangepakt worden en mag Erdogan gewoon z'n gang gaan?
Omdat of je nou Erdogan nou mag of niet, hij neemt deel aan het democratisch proces, iets wat je van bijvoorbeeld de genoemde partijen niet kunt zeggen bijvoorbeeld?
pi_164257237
Namens verscheidene Duitse politici, mensenrechtenactivisten en prominenten hebben twee Hamburgse advocaten een aanklacht ingediend tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en andere Turkse overheidsfunctionarissen.

Zij beschuldigen hen van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

De tenlastelegging van meer dan tweehonderd pagina's werd maandag in Berlijn gepresenteerd. Het gaat vooral om militair ingrijpen in de Koerdische gebieden in het zuidoosten van Turkije, met name in de stad Cizre.

In september 2015, toen de noodtoestand was uitgeroepen, kwamen daar 21 burgers om het leven. Een ander zwaarwegend punt is de dood van ten minste 178 mensen in de periode december tot maart, toen een uitgaansverbod gold.

De advocates Britta Eder und Petra Dervishaj zeiden dat hun opdrachtgevers zich ethisch verplicht voelen "hier in de Bondsrepubliek aangifte te doen van de systematische oorlogsmisdaden in Turkije." Dat is volgens de volkenrechtwetgeving mogelijk.

De 178 slachtoffers werden aangetroffen in een drietal schuilkelders waar ze vergeefs bescherming zochten tegen de aanvallen van het Turkse leger. De geborgen lijken waren grotendeels verkoold. Op grond van getuigenverklaringen en ander bewijsmateriaal bestaat de verdenking dat veiligheidstroepen benzine in de ruimtes hebben gegoten en aangestoken. Ook is geopperd dat de mensen eerst met zware wapens zijn gedood en daarna verbrand.

Erdogan wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden. De aanklacht is ook ingediend tegen onder anderen oud-premier Ahmet Davutoglu.

http://www.nu.nl/buitenla(...)oorlogsmisdaden.html

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 06-08-2016 00:31:18 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164257320
quote:
oud nieuws en heeft niks met de coup te maken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 05:53:08 #28
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164262723
quote:
5s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 22:03 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Omdat of je nou Erdogan nou mag of niet, hij neemt deel aan het democratisch proces, iets wat je van bijvoorbeeld de genoemde partijen niet kunt zeggen bijvoorbeeld?
Democratisch proces? Het ontslaan en opsluiten van mensen die niet denken en doen wat Erdogan wil noem ik niet democratisch.
Het afzetten van een politieke partij omdat ze niet dansen naar Erdogans pijpen vindt ik niet democratisch.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 11:29:12 #29
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164264823
quote:
5s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 22:03 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Omdat of je nou Erdogan nou mag of niet, hij neemt deel aan het democratisch proces, iets wat je van bijvoorbeeld de genoemde partijen niet kunt zeggen bijvoorbeeld?
democratiesch vermoorden van oppositie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164264972
Conflict Erdogan-Gülen mag klaslokaal niet in

Docenten moeten na de zomervakantie alert zijn op spanningen tussen Turkse leerlingen. De mislukte coup dient gelijk onderwerp van een klassengesprek te zijn om pesterijen en zelfs escalatie te voorkomen. Het ministerie van Onderwijs gaat de komende weken basis- en middelbare scholen hierover informeren.

Na de mislukte staatsgreep werd ook in Nederland duidelijk dat de gemoederen tussen aanhangers van de Turkse president Erdogan en de Gülenbeweging hoog kunnen oplopen. De kwestie laat ook Turkse kinderen niet onberoerd, stelt Klaas Hiemstra van School en Veiligheid, een stichting gefinancierd door het ministerie van OCW om scholen te ondersteunen op het terrein van sociale veiligheid.

Sentimenten
,,Ze horen hierover van hun ouders of tijdens een vakantie in Turkije. We houden er rekening mee dat het best spannend kan worden zodra de scholen weer beginnen.'' Het is belangrijk om niet te wachten, maar direct vanaf dag één de sentimenten in de klas te onderzoeken, stelt Hiemstra.

,,Bespreek met leerlingen wat er in Turkije is gebeurd en vraag wat ze vinden. Leg uit dat kinderen hun mening mogen hebben, maar dat er respect moet zijn voor andere opvattingen. Ook moeten ze elkaar laten uitpraten. Docenten zelf dienen onpartijdig zijn.''
http://www.ad.nl/binnenla(...)al-niet-in~a2e8e61b/
Gaat nog heel gezellig worden op sommige basisscholen na de vakantie
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_164265026
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 05:53 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Democratisch proces? Het ontslaan en opsluiten van mensen die niet denken en doen wat Erdogan wil noem ik niet democratisch.
Het afzetten van een politieke partij omdat ze niet dansen naar Erdogans pijpen vindt ik niet democratisch.
Wie is ontslagen of opgesloten met de aanklacht omdat ze "niet denken en doen at Erdogan wil" precies, kan je een voorbeeld noemen, zeker als het gaat om IS, PKK of de Gulenbeweging?

Welke politieke partij is afgezet in godsnaam? :?
pi_164265192
Dat is toch vreemd, dat de Gulen kwestie nog steeds speelt. Erdogan had toch van de week toegegeven dat het een enorme fout was om de schuld van de mislukte coup bij Gulen neer te leggen?
pi_164265268
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 21:58 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Juist heel weinig rechters volgens mij. Als je per persoon kijkt zit je qua ratio op de helft van een gemiddeld Europees land.
Nederland telt zelf ca. 1400 á 1500 rechters op 17 miljoen inwoners.

Turkije heeft dus 4 keer meer rechters per 1000 inwoners dan Nederland.
pi_164265274
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 11:53 schreef Rene_Froger het volgende:
Dat is toch vreemd, dat de Gulen kwestie nog steeds speelt. Erdogan had toch van de week toegegeven dat het een enorme fout was om de schuld van de mislukte coup bij Gulen neer te leggen?
Hoe kom je daarbij? Erdogan is niet spontaan en impulsief bewogen met het beschuldigen van Gulen, dat doet hij al jaren, ongeveer sinds 2012/2013, voor Erdogan is Gulen de absolute grote boeman, 'erger dan de PKK', ook al heeft hij onomstotelijk bewijs dat Gulen er feitelijk niets mee te maken heeft geeft hij zijn heksenjacht nog steeds niet op, zeker niet als het gaat om Fethullah Gulen zelf.

Dat zou een beetje te vergelijken zijn met dat Wilders zegt dat de Islam eigenlijk een heel mooi godsdienst is en het schuld niet gelegd moet worden bij (radicale) moslims.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 06-08-2016 11:59:59 ]
pi_164265715
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 11:57 schreef Rene_Froger het volgende:

[..]

Nederland telt zelf ca. 1400 á 1500 rechters op 17 miljoen inwoners.

Turkije heeft dus 4 keer meer rechters per 1000 inwoners dan Nederland.
Hebben ze in TR niet systeem zoals in bv Frankrijk met onderzoeksrechters?
pi_164266408
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 11:57 schreef Rene_Froger het volgende:

[..]

Nederland telt zelf ca. 1400 á 1500 rechters op 17 miljoen inwoners.

Turkije heeft dus 4 keer meer rechters per 1000 inwoners dan Nederland.
Turkije heeft 4,5 keer meer inwoners dan Nederland. 4,5x1500 = 6750. Turkije heeft 15000 rechters. Naar verhouding heeft Turkije dus iets meer dan 2 keer zoveel rechters dan Nederland.
pi_164267050
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 13:14 schreef polderturk het volgende:

[..]

Turkije heeft 4,5 keer meer inwoners dan Nederland. 4,5x1500 = 6750. Turkije heeft 15000 rechters. Naar verhouding heeft Turkije dus iets meer dan 2 keer zoveel rechters dan Nederland.
Behalve dat Turkije inmiddels 80.000.000 inwoners heeft, telt ook mee dat het een veel groter land is. Turkije is 23x zo groot als Nederland. Mensen wonen in Turkije meer verspreid (400 inwoners per km2 in NL tegenover 100 inwoners per km2 in Turkije). Dus automatisch meer rechtbanken, meer personeel, etc.

NL: 41.500km2 waarvan 18% water (netto oppervlakte 34.000km2)
TR: 780.000km2 waarvan 1.3% water (netto oppervlakte 770.000km2).
pi_164269447
hakbuyuk twitterde op zaterdag 06-08-2016 om 15:10:51 In #Turkije, waar 76 journalisten vastzitten, vandaag 14 IS-verdachten vrij, wel 'meldplicht' opgelegd https://t.co/szXjuNHP3y reageer retweet
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164270246
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 15:24 schreef StaceySinger het volgende:
hakbuyuk twitterde op zaterdag 06-08-2016 om 15:10:51 In #Turkije, waar 76 journalisten vastzitten, vandaag 14 IS-verdachten vrij, wel 'meldplicht' opgelegd https://t.co/szXjuNHP3y reageer retweet
[ afbeelding ]
als ze geen redenen meer zijn om je vast te houden wordt je vrijgelaten.

is dat iets geks?


edit

ik zie het al, je zit gulen media te volgen :') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164270304
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 11:53 schreef Rene_Froger het volgende:
Dat is toch vreemd, dat de Gulen kwestie nog steeds speelt. Erdogan had toch van de week toegegeven dat het een enorme fout was om de schuld van de mislukte coup bij Gulen neer te leggen?
je bent in de war.

erdogan gaf aan dat het een enorme fout was dat hij Gulen al die jaren heeft vertrouwd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164271260
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 00:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

oud nieuws en heeft niks met de coup te maken
oud ?
is van 1 week voor die zogenaamde coup
Erdogan wordt gewoon verdacht van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
niet belangrijk ?
Die 178 verkoolde lichamen waar Erdogan verantwoordelijk voor is, ook gewoon maar vergeten ?
Ik denk dat Erdogan voorlopig niet meer in Duitsland zal komen en zal eindigen in Den Haag.

De 178 slachtoffers werden aangetroffen in een drietal schuilkelders waar ze vergeefs bescherming zochten tegen de aanvallen van het Turkse leger. De geborgen lijken waren grotendeels verkoold. Op grond van getuigenverklaringen en ander bewijsmateriaal bestaat de verdenking dat veiligheidstroepen benzine in de ruimtes hebben gegoten en aangestoken. Ook is geopperd dat de mensen eerst met zware wapens zijn gedood en daarna verbrand.

Erdogan wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden
.


link
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164271291
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:31 schreef StaceySinger het volgende:

Erdogan wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden[/b].[/i]
wat heeft het met de coup te maken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164271424
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat heeft het met de coup te maken?
Het geeft goed aan met wat voor soort sujet we de maken hebben
Iemand die verdacht wordt van van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164271485
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:36 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Het geeft goed aan met wat voor soort sujet we de maken hebben
Iemand die verdacht wordt van van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
helemaal niks dus...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164271568
140 oud-F4 en F16 piloten hebben aangeboden terug te keren naar het Turks leger.

TRSpecialForces twitterde op zaterdag 06-08-2016 om 16:07:34 Emekliye Ayr?lan ve Özel Hava Sirketlerinde Çal?san 140 F-4, F-16 Savas Pilotu, Bu Zor Zamanda Hizmet Için Geri Dönme Talebinde Bulundu.. reageer retweet
pi_164271597
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

helemaal niks dus...
‘Burned to death, beheaded

Erdogan could end up in The Hague for genocide of Kurds

Commenting on the violence in Cizre, Kani Xulam, director of the American Kurdish Information Network (AKIN), accused Erdogan’s government of war crimes.

“What the government of Turkey has done in Cizre is a war crime. They have attacked civilians who have not taken part in the fighting,” Xulam told RT, stressing that the Turkish military attacked Kurdish civilians that were not taking part in the fighting. “In a country that is aspiring to join the European Union and calls itself a member of NATO, you don’t target a whole town,” the expert said, adding that the “laws of war” imply making a distinction between civilians and belligerents.

https://www.rt.com/news/3(...)eaded-kurds-erdogan/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164271607
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:
140 oud-F4 en F16 piloten hebben aangeboden terug te keren naar het Turks leger.

TRSpecialForces twitterde op zaterdag 06-08-2016 om 16:07:34 Emekliye Ayr?lan ve Özel Hava Sirketlerinde Çal?san 140 F-4, F-16 Savas Pilotu, Bu Zor Zamanda Hizmet Için Geri Dönme Talebinde Bulundu.. reageer retweet
_O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 16:42:43 #49
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164271631
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 18:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

thanks

[..]

dit is dus mijn grootste angst. dat TR uit de NAVO en EU sfeer drijft en in de Rusland / Iran sfeer komt. daar zie ik op de lange termijn weinig winst voor TR. voor de EU/NAVO zou dat een catastrofe zijn. ik hoop dat de europeanen bewust zijn van dat gevaar, terwijl ze populistisch geblaat uiten richting TR en zodoende er mede verantwoordelijk voor zijn dat TR verder van de EU af drijft. het is uiteraard ook veel zeggend dat uitgerekend oostenrijk de grootste bek opentrekt omdat dat zij een van de landen zijn die het meest gekant zijn tegen TR in de EU, sinds dag 1 al.
Turkije drijft zichzelf uit de EU en NATO.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164271655
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Turkije drijft zichzelf uit de EU en NATO.
het is een wisselwerking. ik vind dat Turkij als EU/NAVO zich beter moeten opstellen om de samenwerking te verstevigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164271873
Leraar Turkije overleden na marteling, beschuldiging onbekend, wordt begraven als 'verrader'

Turkish teacher who was denied medical aid after harsh treatment, dies under custody.

video - https://amp.twimg.com/v/cadb5515-49d8-4664-8de9-99c7df6276bf
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164272203
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:51 schreef StaceySinger het volgende:
Leraar Turkije overleden na marteling, beschuldiging onbekend, wordt begraven als 'verrader'

Turkish teacher who was denied medical aid after harsh treatment, dies under custody.

video - https://amp.twimg.com/v/cadb5515-49d8-4664-8de9-99c7df6276bf
Bron voor martelingen? Of gewoon uit je duim gezogen?
pi_164272615
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:51 schreef StaceySinger het volgende:
Leraar Turkije overleden na marteling, beschuldiging onbekend, wordt begraven als 'verrader'

Turkish teacher who was denied medical aid after harsh treatment, dies under custody.

video - https://amp.twimg.com/v/cadb5515-49d8-4664-8de9-99c7df6276bf
thx, en een youtube link
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 20:06:48 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164277500
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 16:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is een wisselwerking. ik vind dat Turkij als EU/NAVO zich beter moeten opstellen om de samenwerking te verstevigen.
nee , uit de NAVO en NOOIT in de EU, anders krijgen we die gek hier ook nog
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 20:18:53 #55
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164277912
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 17:17 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

thx, en een youtube link
Toen was kwakkwak stil _O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164277931
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:18 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Toen was kwakkwak stil _O-
Incidenteel, kan gebeuren.
pi_164278029
Nou kan ik snappen dat je geen fan van Erdogan bent, maar ieder basisschool leerling zal toch wel inzien dat Turkije uit de NAVO drijven en in de armen van Rusland, inclusief haar troepenmacht, economische en geostrategische ligging een blamage is voor het Westen :') ?
pi_164278453
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:22 schreef Triggershot het volgende:
Nou kan ik snappen dat je geen fan van Erdogan bent, maar ieder basisschool leerling zal toch wel inzien dat Turkije uit de NAVO drijven en in de armen van Rusland, inclusief haar troepenmacht, economische en geostrategische ligging een blamage is voor het Westen :') ?
Eerder andersom, het is een blamage om nog verder met hem op deze voet door te gaan. Door het huidige torpederen van onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven door Erdogan zal er binnen 5-10 jaar een economische klap komen voor Turkije, 5-10 jaar later zal het volk zich gaan roeren. Rusland is economisch een ramp, daar heb je niets aan.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164278796
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:32 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Eerder andersom, het is een blamage om nog verder met hem op deze voet door te gaan. Door het huidige torpederen van onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven door Erdogan zal er binnen 5-10 jaar een economische klap komen voor Turkije, 5-10 jaar later zal het volk zich gaan roeren. Rusland is economisch een ramp, daar heb je niets aan.
De Turkse economie blijft maar groeien en groeien, zogenaamd zou het in 2014, daarna 2015 en nu in 2016 echt een klap krijgen, maar de Turkse economie heeft in 2016 zelfs een groeiende start gemaakt, dus nee. de uit de duim gezogen voorspellingen voor een 'economische klap' binnen X jaar laat ik voor wat het is, vooral gezien dat Turkije een economische groei bleef maken toen het Westen in '08 in economische crisis inging.

Turkije is nog steeds aan het investeren aan het onderwijs en wetenschap en wordt zelfs meer onafhankelijker van het buitenland als het gaat om het produceren van eigen behoefte, of dacht jij dat de Turkse opkomt in de wapenindustrie, eigen fabrieken en producties een verdienste was van de aan Gulen gelinkte particuliere scholen?

Verder als je denkt dat een uit de NAVO vertrokken Turkije geen flinke afname zal zijn voor Westerse aanwezigheid in de regio ten gunste van de Russische, zou ik het een en ander nog eens dubbelchecken.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-08-2016 20:43:40 ]
pi_164279052
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:39 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Ik heb het over de impact van Erdogan's huidige acties, dan kan je niet naar het verleden kijken zoals ik al aangeef met mijn tijdsinschatting. Er is een braindrain aan de gang in Turkije die alleen maar erger gaat worden. Erdo is populair bij de boeren maar daar bouw je geen economisch voorspoedig land mee op.

Wat de NATO betreft, ik vraag me werkelijk af of een beperktere invloed sfeer een issue is.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164279206
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:45 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Ik heb het over de impact van Erdogan's huidige acties, dan kan je niet naar het verleden kijken zoals ik al aangeef met mijn tijdsinschatting. Er is een braindrain aan de gang in Turkije die alleen maar erger gaat worden. Erdo is populair bij de boeren maar daar bouw je geen economisch voorspoedig land mee op.

Bij de boeren ja? Erdogan's aanhang gaat door heel Turkije, in vrijwel iedere provincie is hij de eerste of de tweede partij. Ondertussen bouwt hij voorspoedig door aan een Turkse economie.
pi_164279690
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:49 schreef Triggershot het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Als je denkt dat je de economische argumenten die ik aangeef met een geografisch plaatje zijn te weerleggen dan snap je er niet heel veel van.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164279735
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:01 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Als je denkt dat je de economische argumenten die ik aangeef met een geografisch plaatje zijn te weerleggen dan snap je er niet heel veel van.
Welke economische argumenten denk je precies gegeven te hebben dan? Je doet niets anders dan wat voorspellingen te doen die al sinds 2008 over de Turkse economie gedaan worden. Verder was de kaart al om aan te geven dat je zegt ook nog eens niet klopt, maar dat begreep je al vermoed ik.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 06-08-2016 21:03:58 ]
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 21:38:13 #64
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164280933
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 11:43 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wie is ontslagen of opgesloten met de aanklacht omdat ze "niet denken en doen at Erdogan wil" precies, kan je een voorbeeld noemen, zeker als het gaat om IS, PKK of de Gulenbeweging?

Welke politieke partij is afgezet in godsnaam? :?
quote:
Erdogan laat ruim duizend scholen sluiten

De Turkse president Erdogan heeft een decreet uitgevaardigd waarmee onder meer ruim duizend private scholen sluiten. Verder maakt hij het mogelijk om bepaalde verdachten tot maximaal dertig dagen langer vast te houden zonder officiële aanklacht.

De scholen, universiteiten, liefdadigheidsinstellingen en medische klinieken die zijn gesloten, hebben volgens de regering banden met de Gülen-beweging.
quote:
Turkije zet 'zuivering' door, topadviseur Erdogan opgepakt

Ondertussen worden alle instituten - van het leger en de rechterlijke macht tot het ambtelijk apparaat - gezuiverd van alle Gülen-aanhangers.

Gisteren sprak president Erdogan van "een kankergezwel", vandaag noemde hij de aanhangers van Gülen ook "een virus".
quote:
Turkije sluit tientallen dagbladen, radiostations en televisiekanalen

De Turkse autoriteiten gaan onverstoorbaar door met de golf van ontslagen en arrestaties. Nadat woensdagochtend arrestatiebevelen voor 47 journalisten werden uitgevaardigd, sluiten nu drie nieuwsdiensten, 16 televisiekanalen, 23 radiostations en 45 dagbladen. Ook zijn ruim 1.600 soldaten en officieren ontslagen. Dat meldde CNN Turk woensdagavond.
quote:
quote:
quote:
Hoe de Turkse oppositie monddood wordt gemaakt

Het Turkse parlement heeft vrijdag met grote meerderheid een omstreden grondwetswijziging aangenomen om volksvertegenwoordigers strafrechtelijk te kunnen vervolgen. De wet is er vooral op gericht om de onschendbaarheid van parlementsleden van de pro-Koerdische HDP op te heffen. De regerende AK-partij ziet de HDP als de politieke arm van de PKK waarmee het Turkse leger in het zuidoosten zware strijd voert.
quote:
Bezorgdheid in Brussel over arrestatiegolf in Turkije

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken volgen met zorg de massale arrestatie van tegenstanders van Erdogan.
quote:
quote:
Een paar berichten uit diverse kranten, misschien dat ze je geheugen wat opfrissen.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 21:38:24 #65
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164280938
Wat zou Öçalan van dit alles vinden?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164280964
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:38 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Een paar berichten uit diverse kranten, misschien dat ze je geheugen wat opfrissen.
Om welke politieke partijen gaat dit precies? Ik kan het niet uit de berichten halen.
pi_164280999
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:38 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Een paar berichten uit diverse kranten, misschien dat ze je geheugen wat opfrissen.
En welke politieke partij is nu afgezet nogmaals?
pi_164281095
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Om welke politieke partijen gaat dit precies? Ik kan het niet uit de berichten halen.
Check wat ome Selo in 2012 over Gulen zei:

pi_164281221
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:49 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Bij de boeren ja? Erdogan's aanhang gaat door heel Turkije, in vrijwel iedere provincie is hij de eerste of de tweede partij. Ondertussen bouwt hij voorspoedig door aan een Turkse economie.
Omdat die boeren naar de steden zijn getrokken ja.
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 22:22:53 #71
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164282432
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:49 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Bij de boeren ja? Erdogan's aanhang gaat door heel Turkije, in vrijwel iedere provincie is hij de eerste of de tweede partij. Ondertussen bouwt hij voorspoedig door aan een Turkse economie.
landen met een dictator hebben nooit een goede economie,
Erdogan is gewoon een dictator , dat gaan jullie spoedig merken

als zin hele familie alle posten in het land bezet en alle kranten en tv verboden zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164282462
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 22:22 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

landen met een dictator hebben nooit een goede economie
Daarom heeft Turkije ook een goede economie.
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 22:26:02 #73
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164282538
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 22:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Daarom heeft Turkije ook een goede economie.
dat duurt niet lang meer ,
hij is nu een echte dictator
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164282579
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 22:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dat duurt niet lang meer ,
hij is nu een echte dictator
En nu stijgt de Turkse economie nog meer _O_
pi_164283601
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:18 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Toen was kwakkwak stil _O-
heel stil ja :7
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 23:05:37 #76
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_164283786
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 17:02 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bron voor martelingen? Of gewoon uit je duim gezogen?
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 17:17 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

thx, en een youtube link
Damn, sta je dan even voor paal. Beschuldig je anderen er van dingen uit de duim te zuigen, blijk je er gewoon totaal naast te zitten _O-
Laffe huichelaar
  zaterdag 6 augustus 2016 @ 23:06:46 #77
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_164283823
Zo zie je maar weer, je moet toch een beetje oppassen met dat soort dingen
Laffe huichelaar
pi_164283982
-nee-

[ Bericht 99% gewijzigd door timmmmm op 06-08-2016 23:13:06 ]
pi_164286600
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 23:05 schreef timmmmm het volgende:

[..]

[..]

Damn, sta je dan even voor paal. Beschuldig je anderen er van dingen uit de duim te zuigen, blijk je er gewoon totaal naast te zitten _O-
Ik zie nog steeds geen bewijs voor martelingen. Foto's? Video's? Dat filmpje was al eerder gelinkt in de Tweet. Maar kom gerust met je onzin reacties aanzetten zonder onderbouwing.
pi_164286755
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 20:06 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee , uit de NAVO en NOOIT in de EU, anders krijgen we die gek hier ook nog
staus quo in de NAVO vasthouden en wmb een "speciale" relatie met de EU.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164286840
gelukkig komen er niet alleen populistische maar ook rationele geluiden uit europa mbt de banden met TR

quote:
Sweden supports Turkey's EU membership, says Swedish Foreign Minister

Sweden's foreign minister Margot Wallstrom has said that the country continues to support Turkey's EU membership bid.

In an interview published on Saturday in Sweden newspaper Expressen, Wallstrom said: "We continue to support Turkey's EU membership."

Margot said that Sweden is on the side of maintaining dialogue with Turkey.

Her statement came after Austrian Chancellor Christian Kern's recent remarks that the country wanted to stop Turkey's EU membership process due to [Turkey's] 'democratic and economic deficits'.

Germany's foreign minister resisted Austria's push to halt Turkey's accession talks to the EU, saying the bloc needed to think more broadly about how to frame its relationship with Ankara in troubled times.

European Commission chief Jean-Claude Juncker also rejected Austria's call to end membership talks, warning that it would be a serious foreign policy mistake.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 04:27:08 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164289782
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 00:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ik zie nog steeds geen bewijs voor martelingen. Foto's? Video's? Dat filmpje was al eerder gelinkt in de Tweet. Maar kom gerust met je onzin reacties aanzetten zonder onderbouwing.
heb jij bewijs voor martelingen in noord korea??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 7 augustus 2016 @ 09:06:29 #83
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164290569
http://www.telegraaf.nl/b(...)zi-ideologie___.html

quote:
Optreden Erdogan lijkt op nazi-ideologie'
2 uur geleden
BERLIJN - De voorzitter van de Duitse liberale partij FDP heeft het optreden van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na de mislukte coup van vorige maand vergeleken met dat van de nazi's. Volgens Christian Lindner bouwt Erdogan aan een autoritair regime waarin alle macht bij hem zelf ligt, zo zei hij tegen Bild am Sonntag.

,,Omdat de rechten en vrijheden van het individu niet langer van belang zijn, kan hij geen partner van Europa zijn'', voegde Lindner daaraan toe.

De FDP-voorzitter ziet parallellen tussen Erdogans gedrag en de nasleep van de Rijksdagbrand in 1933.
De nazi's noemden de brand in het Duitse parlementsgebouw een complot van de communisten tegen de regering.
Adolf Hitler gebruikte dat idee vervolgens om het inperken van burgerrechten te kunnen rechtvaardigen.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164290685
Voor Duitsland geen moefti uit Jeruzalem meer.
pi_164290949
Ik snap nog steeds niet dat de Turken dit allemaal maar pikken. Wat een kutland.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_164291003
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 09:58 schreef venomsnake het volgende:
Ik snap nog steeds niet dat de Turken dit allemaal maar pikken. Wat een kutland.
de turkse burger beseft dat de staatsinstellingen verschrikkelijk gefaald hebben om hun veiligheid te garanderen. zodoende eisen ze dat de overheid stappen onderneemt om zoiets nooit meer te laten gebeuren. daarom steunen ze de regering in te dat wat noodzakelijk is om te doen. over dit standpunt is er consensus in turkije. als dat turkije een kutland maakt in jouw ogen, so be it. beter een kutland in jouw ogen dan de verschrikkingen van een coup.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164291017
Berlijn - De voorzitter van de Duitse liberale partij FDP heeft het optreden van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na de mislukte coup van vorige maand vergeleken met dat van de nazi's. Volgens Christian Lindner bouwt Erdogan aan een autoritair regime waarin alle macht bij hem zelf ligt, zo zei hij tegen Bild am Sonntag.

,,Omdat de rechten en vrijheden van het individu niet langer van belang zijn, kan hij geen partner van Europa zijn'', voegde Lindner daaraan toe. De FDP-voorzitter ziet parallellen tussen Erdogans gedrag en de nasleep van de Rijksdagbrand in 1933. De nazi's noemden de brand in het Duitse parlementsgebouw een complot van de communisten tegen de regering. Adolf Hitler gebruikte dat idee vervolgens om het inperken van burgerrechten te kunnen rechtvaardigen.

Na de mislukte staatsgreep van vorige maand bepaalde Erdogan dat staatsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook het onderwijs, gezuiverd moesten worden van aanhangers van Gülens Hizmet-beweging. Die zou achter de couppoging zitten.

Telegraaf.nl
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zondag 7 augustus 2016 @ 10:09:41 #89
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164291027
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 09:58 schreef venomsnake het volgende:
Ik snap nog steeds niet dat de Turken dit allemaal maar pikken. Wat een kutland.
als ze in opstand komen tegen Erdogan dan gaat Turkije op Syrië lijken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164291229
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 09:55 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
https://twitter.com/tr_realities/status/761696094640345092

Turkish minister says to cheering crowd that Gulen followers "will beg to be killed to escape suffering"

Dat tuig schaamt zich ook nergens voor.
He is considered as a close friend of Erdogan, who spends his summer holidays together with Zeybekci
https://en.wikipedia.org/wiki/Nihat_Zeybekci
pi_164291877
Uit de Koran, voor de sympathisanten van Erdogan (Hud soera/113):

Bir de sakın zulmedenlere meyletmeyin, sempati duymayın. Yoksa size ateş dokunur.Aslında sizin Allah'tan başka yardımcınız yoktur. Sonra O'ndan da yardım görmezsiniz.

En neig u niet tot de onrechtvaardigen, anders zal het Vuur ook u aanraken en gij zult naast Allah geen vrienden hebben noch zult gij worden geholpen.
pi_164291884
unicum in TR. de AKP/MHP/CHP samen op een rally met een gezamenlijke boodschap.

quote:
Hundreds of thousands of people flocking to joint democracy rally in Istanbul

Hundreds of thousands of people were flocking to a massive joint democracy rally in Istanbul’s Yenikapı on Aug. 7 to protest the July 15 failed coup attempt, bringing to an end three weeks of demonstrations following the failed takeover.

The president, prime minister, main opposition head and the leader of the country’s foremost nationalist party will be joining the rally.


The Peoples’ Democratic Party (HDP), the country’s third biggest party, was not invited to the rally.

The “Democracy and Martyrs Rally” will be held as the latest in a series of meetings to protest the failed takeover, which is believed to have been masterminded by the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

“I have an offer; let’s make a democracy meeting in Yenikapı on Aug. 7. Let’s be there with the Armed Forces’ command, artists and sportswomen and men who contributed to the process [after the coup plot]. Let the nation be there. Let’s invite all of the leaders of all the political parties,” President Recep Tayyip Erdoğan told Turkish broadcaster ATV on July 30, adding that the “normalization process is significant for Turkey.”

“Let’s be there with the leaders and give our message to all of Turkey from there altogether. It’s very, very important for the normalization process to speed up for our country,” he said, asking the leaders of the parties to deliver individual speeches.

Erdoğan said the rally in Yenikapı would be broadcast live via giant screens nationwide with one also due to be installed in Pennsylvania.

"A mega board will be put up in one more place. Do you know where?" he asked a crowd.

"In Pennsylvania. The message will be delivered," he said.

Upon Erdoğan’s call, Prime Minister Binali Yıldırım conducted a phone call with Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahçeli, who accepted the invitation.

“I will be with the people in Yenikapı upon the invitation I received as the leader of the MHP,” Bahçeli wrote on his Twitter account on Aug. 3, adding that the national ambition would be “crowned” at the meeting.

“The national will will give confidence to the friends and will spread fear to the enemy. I will stay on the side of Turkey against the traitors and centers of hostility,” he also wrote, which was retweeted by Erdoğan.

Yıldırım also held a phone call with Republican People’s Party (CHP) head Kemal Kılıçdaroğlu, who said the CHP would send a delegation to the joint rally. However, upon a second call from Yıldırım, the CHP leader decided to attend the rally.

“We will be in Yenikapı for the same reason that we were in the parliament on the night of the coup attempt. Kılıçdaroğlu will also be at the rally in Yenikapı. He will convey his decision to the prime minister by phone,” CHP spokesperson Selin Sayek Böke said Aug. 5, referring to the lawmakers who were in parliament when the jets used by coup plotters bombed the building early on July 16.

Kılıçdaroğlu’s decision to participate in the rally was welcomed by members of the ruling Justice and Development Party (AKP), with Deputy Prime Minister Numan Kurtulmuş thanking him.

“The AKP, CHP and MHP will participate in the rally on Aug. 7. Mr. Bahçeli had said he would come, as did Kılıçdaroğlu. We thank him. That was the right thing to do. We hope that we will shout our national unity hand in hand,” Kurtulmuş said.

Elsewhere, Erdoğan’s adviser Şeref Malkoç apologized to Bahçeli and MHP members over his comments on the joint meeting on Aug. 7 being an “opportunity for Bahçeli.”

“Bahçeli will address a crowd that he has never seen in his life,” Malkoç told Fox TV, which also drew criticism from Erdoğan, who asked Malkoç to apologize.

“You have no right to say that and you are not a politician,” Erdoğan told TRT on Aug. 4.

Meanwhile, the CHP held a “Republic and Democracy Rally” on Aug. 4 in the western province of İzmir, where Kılıçdaroğlu characterized the coup attempt as the “most bloody coup attempt in Turkey’s history.”

“We stood against all kinds of coups and we will continue to do so. The coup showed the importance of a secular system once again. Secularism is the cement that holds us together,” Kılıçdaroğlu said, adding that FETÖ members did not infiltrate the state, but were “placed there step by step in a planned manner.”

Up to 1.5 million hats, 2.5 million Turkish flags and 5 million bottles of water have been prepared for the Yenikapı rally, while a team of up to 300 people will prepare the area for the rally.

Some 22 X-Ray machines, 165 doors with metal detectors will be erected in the area, while up to 13,000 people, excluding police officers, will be employed during the rally, which is expected to draw 3.5 million people.

During the failed coup attempt on July 15, Erdoğan called on the people to go out to the streets and protest the attempted takeover. He and AKP members have repeatedly made similar calls for people to hit the streets and protest the attempt since then.

Supporters of the CHP and AKP held a joint rally in Istanbul’s Taksim on July 24 upon Kılıçdaroğlu’s call, where he read out a declaration including articles on democracy, rights and governance.

Erdoğan previously thanked the three party leaders for their united stance against the coup attempt and listen to their views on the ongoing fight against FETÖ within the state.

The HDP also opposed the coup, but has been excluded by the government on the grounds that it allegedly supports the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK).
http://www.hurriyetdailyn(...)102510&NewsCatID=338
August/05/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164291922
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:03 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Uit de Koran, voor de sympathisanten van Erdogan (Hud soera/113):

Bir de sakın zulmedenlere meyletmeyin, sempati duymayın. Yoksa size ateş dokunur.Aslında sizin Allah'tan başka yardımcınız yoktur. Sonra O'ndan da yardım görmezsiniz.

En neig u niet tot de onrechtvaardigen, anders zal het Vuur ook u aanraken en gij zult naast Allah geen vrienden hebben noch zult gij worden geholpen.
komt onze butthurt Gulenist weer met zijn dreigingen over het hiernamaals :W :W :W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164292052
Als moslim is het mijn plicht om andere moslims op het woord van God te wijzen. Van de Erdofielen die zijn woord belangrijker achten dan dat van God verwacht ik ook niet dat het veel impact heeft, maar ik heb mijn plicht gedaan.
pi_164292198
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:11 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Als moslim is het mijn plicht om andere moslims op het woord van God te wijzen. Van de Erdofielen die zijn woord belangrijker achten dan dat van God verwacht ik ook niet dat het veel impact heeft, maar ik heb mijn plicht gedaan.
ik weet niet of ik je moet bedanken voor je goede intenties of medelijden met je moet hebben. bij mij kom je iig niet stabiel over, maar dat heb je vaak met sekteleden. ik wens je iig veel geluk onder de verlichtende leiding van Gulen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164292224
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 10:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turkse burger besef....
Doe geen moeite. Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen en schudt vol verontwaardiging het hoofd :N
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 7 augustus 2016 @ 11:21:51 #97
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164292227
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En welke politieke partij is nu afgezet nogmaals?
Afgezet is misschien niet het goede woord.
maar als je een nieuwe grondwet aanneemt om volksvertegenwoordigers strafrechtelijk te kunnen vervolgen en dat vooral wil om parlementsleden van de pro koerdischepartij hun onschendbaarheid af te nemen zet je wel een partij behoorlijk buitenspel en dat zit niet ver van afzetten. Deze partijleden kunnen niet meer vrijelijk een hun mening geven omdat anders Erdogan ze laat oppakken en opsluiten omdat ze niet denken en doen zoals hij het wil.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 11:23:44 #98
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164292251
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 09:58 schreef venomsnake het volgende:
Ik snap nog steeds niet dat de Turken dit allemaal maar pikken. Wat een kutland.
Wat moeten ze dan, als ze in opstand komen of openlijk een afkeuring tegen Erdogan laten horen of zien worden ze opgepakt en opgesloten en mogen ze hopen dat ze niet gemarteld worden.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164292294
quote:
5s.gif Op zaterdag 6 augustus 2016 21:03 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Welke economische argumenten denk je precies gegeven te hebben dan? Je doet niets anders dan wat voorspellingen te doen die al sinds 2008 over de Turkse economie gedaan worden. Verder was de kaart al om aan te geven dat je zegt ook nog eens niet klopt, maar dat begreep je al vermoed ik.
Brain drain, politieke stabiliteit & invloed op toerisme. Factoren die je niet terugziet in je plaatje.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164292353
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:21 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Doe geen moeite. Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen en schudt vol verontwaardiging het hoofd :N
Islamitische republiek? No way! Erdogan en zijn dievenbende hechten net zoveel aan het woord van God als de paus, en de laatste wss meer. De Koran wordt wel gretig gebruikt om de minder intelligente mensen snel mee te krijgen, maar meer dan eenvoudig islamisme is het niet. Zou jij als vrome moslim iemand die de Koran belachelijk maakt door Bakara makara te noemen, tot je naaste adviseur benoemen?
pi_164292446
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:29 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Zou jij als vrome moslim iemand die de Koran belachelijk maakt door Bakara makara te noemen, tot je naaste adviseur benoemen?
Tsjaah, dit soort argumenten moet je maar bij andere Moslims proberen. Zal me aan mijn reet roesten of hij een "vrome Moslim" is of niet. De praktijk leert dat dat geen enkel criterium is voor goed bestuur en leiderschap.

Overigens ben ik wel benieuwd hoe jij nu tegen Turkije aankijkt? Zie je jezelf nog op vakantie ernaartoe gaan en familie bezoeken? Of is de zaak zo geescaleerd tegen Gulen en sympathisanten dat je zelfs dit als moeilijk ziet en wellicht maar achterwege laat?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164292462
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:11 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Als moslim is het mijn plicht om andere moslims op het woord van God te wijzen. Van de Erdofielen die zijn woord belangrijker achten dan dat van God verwacht ik ook niet dat het veel impact heeft, maar ik heb mijn plicht gedaan.
ga lekker in een hoekje janken, je beweging heeft gefaald en wordt nu hard aangepakt, doei :W
pi_164292495
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:21 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Doe geen moeite. Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen en schudt vol verontwaardiging het hoofd :N
ik zal mijn tegengeluid wel laten horen, daar niet van, maar het lijkt idd alsof de media en zodoende ook veel burgers en uiteraard users hier op dit forum. hun oordeel helder hebben (ondanks dat ze geen ene fuck weten over wat dan ook in de Turkse politiek, laat staan dat ze weten wie of wat Gulen is) over wat er gaande is atm in TR en er niet eens wordt geluisterd naar iemand met een ander, voor hen "vreemd" geluid.

dit is nu voor het eerst dat ik dit in deze form/mate meemaak, dat er totaal geen mogelijkheid voor nuance aanwezig lijkt. heel veel mensen ervaren het idd zoals jij stelt.

Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen

best creepy eigenlijk hoe star mensen kunnen zijn in hun oordelen. hoe zeker ze kunnen zijn over dat hun standpunt "juist" is en dat iedereen die hun standpunt niet deelt dom/blind/naief is.

ik kan me best voorstellen dat je heilig van iets overtuigd bent mbt welke onderwerp dan ook omdat je daar kennis / ervaring / feeling voor hebt, maar dit onderwerp namelijk "de turkse politiek/samenleving" heeft de gemiddelde nederlander geen enkele kaas van gegeten, maar het zijn wel allemaal opeens "turkije deskundigen" op de een of andere manier.

ikke niet begrijp.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 07-08-2016 11:48:11 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164292620
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:39 schreef Slayage het volgende:
ik zal mijn tegengeluid wel laten horen, daar niet van
Vermoeiend.

quote:
maar het lijkt idd alsof de media en zodoende ook veel burgers en uiteraard users hier op dit forum. hun oordeel helder hebben (ondanks dat ze geen ene fuck weten over wat dan ook in de Turkse politiek, laat staan dat ze weten wie of wat Gulen is) over wat er gaande is atm in TR en er niet eens wordt geluisterd naar iemand met een ander, voor hen "vreemd" geluid.
Totaal geen oog voor nuance. Let op: nuance. Keyword: nuance. Nuance. Nuance. Hoeft niet gelijk alles van Erdo goed te praten (dit is eerste tegenargument dat je krijgt), maarrrrr.....nuance. Context. Het grotere plaatje. Nogmaals; nuance, context, het grotere plaatje. Daarentegen: Stekeblind is men, zo kan je het gerust noemen. Hoeven we niet te verbloemen. Dit is de enige narrative:
Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen

Triggershot probeert met argumenten wat nuance (is die weer: nuance) aan te brengen; als Erdo enkel dictator is? Hoe dan met dit.... hoe dan met dat..... en een grote muur loop je gewoon tegen aan.

Nu rest de vraag; blaat men zaken na? Of is men oprecht begaan met hoe Turken door hun politici worden geregeerd?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164292695
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zal mijn tegengeluid wel laten horen, daar niet van, maar het lijkt idd alsof de media en zodoende ook veel burgers en uiteraard users hier op dit forum. hun oordeel helder hebben (ondanks dat ze geen ene fuck weten over wat dan ook in de Turkse politiek, laat staan dat ze weten wie of wat Gulen is) over wat er gaande is atm in TR en er niet eens wordt geluisterd naar iemand met een ander, voor hen "vreemd" geluid.

dit is nu voor het eerst dat ik dit in deze form/mate meemaak, dat er totaal geen mogelijkheid voor nuance aanwezig lijkt. heel veel mensen ervaren het idd zoals jij stelt.

Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen

best creepy eigenlijk hoe star mensen kunnen zijn in hun oordelen. hoe zeker ze kunnen zijn over dat hun standpunt "juist" is en dat iedereen die hun standpunt niet deelt dom/blind/naief is.

ik kan me best voorstellen dat je heilig van iets overtuigd bent mbt welke onderwerp dan ook omdat je daar kennis / ervaring / feeling voor hebt, maar dit onderwerp namelijk "de turkse politiek/samenleving" heeft de gemiddelde nederlander geen enkele kaas van gegeten, maar het zijn wel allemaal opeens "turkije deskundigen" op de een of andere manier.

ikke niet begrijp.
En wat doe je nu met mensen die zeggen voor Erdogan te zijn maar eigenlijk iets anders denken? Die zul je in Turkije wel veel hebben nu.
  zondag 7 augustus 2016 @ 11:58:19 #106
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164292768
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164292790
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:48 schreef Aloulu het volgende:
Nu rest de vraag; blaat men zaken na? Of is men oprecht begaan met hoe Turken door hun politici worden geregeerd?
Het echte bijzondere is dat die blindheid in jullie ogen zit (blind vertrouwen). Wat is een argument voor jullie behalve blind vertrouwen in deze leider dat alle ondemocratische en repressieve aktiviteiten die hij nu uitvoert niet misbruikt? Of is de blindheid zo groot dat jullie die ondemocratische en repressieve aktiviteiten niet zien?
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164292809
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef truthortruth het volgende:
Het echte bijzondere is dat die blindheid in jullie ogen zit (blind vertrouwen). Wat is een argument voor jullie behalve blind vertrouwen in deze leider dat alle ondemocratische en repressieve aktiviteiten die hij nu uitvoert niet misbruikt? Of is de blindheid zo groot dat jullie die ondemocratische en repressieve aktiviteiten niet zien?
Ik ben geen Turk. Dus laat deze vraag aan de Turken hier om die te beantwoorden. Het gaat om hun (tweede: even politiek correct) thuisland immers.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164292825
Ik vind het erg voor al die Turken die niets van Erdogan moeten hebben maar dat niet kunnen uitspreken.
pi_164292994
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:48 schreef Aloulu het volgende:

Vermoeiend.
is het ook. dit topic slurpt ook te veel tijd van mij. ik gooie em zo nu end dan ook uit mijn active topics, om niet in de verleiding te komen om te reageren, maar vandaag wilde ik die grote meeting delen istanbul en zo ben ik weer wat minuten verder.

quote:
Totaal geen oog voor nuance. Let op: nuance. Keyword: nuance. Nuance. Nuance. Hoeft niet gelijk alles van Erdo goed te praten (dit is eerste tegenargument dat je krijgt), maarrrrr.....nuance. Context. Het grotere plaatje. Nogmaals; nuance, context, het grotere plaatje. Daarentegen: Stekeblind is men, zo kan je het gerust noemen. Hoeven we niet te verbloemen. Dit is de enige narrative:
Erdogan is een dictator, Turkije wordt een Islamitische Republiek, de Turken tuinen er met open ogen in. Alleen de verlichte Europeaan ziet het op tijd aankomen
in de media vandaag de dag moet het snel / compact / helder / jip en janneke taal zijn en dan zijn pijlers als nuance/context/het grotere plaatje niet meer relevant. daar is gewoob geen tijd voor en dan krijgt mensen een zwart / wit beeld voorgeschoteld. en dan kan je dus niet om het feit dat erdogan dus een dictator is.

quote:
Triggershot probeert met argumenten wat nuance (is die weer: nuance) aan te brengen; als Erdo enkel dictator is? Hoe dan met dit.... hoe dan met dat..... en een grote muur loop je gewoon tegen aan.
trigger is altijd goed bezig. de manier waarop hij het doet, doe ik hem niet na.

quote:
Nu rest de vraag; blaat men zaken na? Of is men oprecht begaan met hoe Turken door hun politici worden geregeerd?
nou 80% van mensen zijn volgers. dus mensen die hun mening/standpunt/daden zwaar laten beinvloeden door de mensen om hen heen. dus als alles en iedereen in de media zegt erdo is een dictator dan slikt men dat gewoon, om het vervolgens ook na te papegaaien. dus dat na blaten kan ik me zeer zeker in vinden.

hoe de turken geregeerd worden door hun politici boeit de gemiddelde nederlander geen ene fuck. dit omdat de gemiddelde nederlander geen emotionele band heeft met "de turkse burger". dit verandert bv wanneer je daar vrienden/familie/kennissen hebt zitten, waardoor het dichterbij komt. dit verklaart bv dat de coup bij de turkse gemeenschap zo een enorme impact heeft gemaakt. zo ook bij mij.

waar de gemiddelde nederlander wel emotie bij voelt is bij hun aversie voor "de dictator". dan gaan alle belletjes rinkelen komen associaties over hitler en stalin. hoede brand van de reichstag gebruikt werd door de nazis om hun macht uit te breiden en hoe stalin altijd bezig was met het zuiver van zijn tegenstanders en daarom hebben zoveel nederlanders een aversie voor erdogan, omdat hij op dit moment "de dictator" is.

een goed artikel over hoe de media te werk gaat

De media als een complot om de Waarheid te onderdrukken teneinde de gevestigde orde te bestendigen: het is een theorie die langzaam maar zeker tot de mainstream van het politieke debat begint te horen. En het gekke is: de kritiek snijdt nog hout ook. Alleen niet om de redenen die de critici geven.

Waarom complotdenkers gelijk hebben over de media (ook al is van een complot geen sprake)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293017
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:53 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

En wat doe je nu met mensen die zeggen voor Erdogan te zijn maar eigenlijk iets anders denken? Die zul je in Turkije wel veel hebben nu.
wat bedoel je precies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293039
quote:
dat is mijn grootste angst. turkije uitde NAVO/EU sfeer en in de Poetin/Iran sfeer. ik hoop dat de Europeanen bewust zijn van dat gevaar als ze zich zo blijven gedragen zoals nu.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293042
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:13 schreef Slayage het volgende:
waar de gemiddelde nederlander wel emotie bij voelt is bij hun aversie voor "de dictator".
Ook als de officieren wel de regering en Erdogan hadden afgezet en het leger dus weer Turkije regeerde? Dan was men in NL ook zo op de bres gesprongen tegen "de dictator" (militaire dictatuur)? Wat denk je zelf? Net zulke ophef en angst voor mensenrechten? FOK had trending geweest wekenlang met allerlei topics tegen het militaire regime in TR uit angst voor de dictatuur? :D
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164293146
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat bedoel je precies?
Is dat een probleem of niet?
pi_164293309
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:16 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ook als de officieren wel de regering en Erdogan hadden afgezet en het leger dus weer Turkije regeerde? Dan was men in NL ook zo op de bres gesprongen tegen "de dictator" (militaire dictatuur)? Wat denk je zelf? Net zulke ophef en angst voor mensenrechten? FOK had trending geweest wekenlang met allerlei topics tegen het militaire regime in TR uit angst voor de dictatuur? :D
goed punt, maar tegen "de dictator" impliceert niet dat je een democraat in hart en nieren bent en dat je idd op de barricades tegen de turkse coup poging.

ik denk dat in deze ook komt kijken dat erdo wordt gezien als "de man die turkije aan het islamiseren is" "hij maakt het goede seculariseringswerk dat ataturk heeft geleverd weer ongedaan" dus erdo is dubbelop de sjaak omdat hij en een "dictator" is en "een islamist". dan kom je bij misschien een nog groter gevaar in de beleving van velen namelijk de islam en om de islam te ketenen zijn alle middelen gelegitimeerd uiteraard ook al zijn het een clubje officieren die het "vuile werk" opknappen.
daarom vonden bv velen hier in het westen het geen enkel probleem dat in egypte de "islamist" morsi werd afgezet door de "seculier" sisi. niemand in het westen heeft moeite om zaken te doen met die junta en niemand zou moeten hebben om zaken te doen met de junta in turkije als de coup van 15 juli was geslaagd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293322
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:22 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Is dat een probleem of niet?
is wat een probleem? ik snap je vraag niet lieverd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293353
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:21 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Afgezet is misschien niet het goede woord.
maar als je een nieuwe grondwet aanneemt om volksvertegenwoordigers strafrechtelijk te kunnen vervolgen en dat vooral wil om parlementsleden van de pro koerdischepartij hun onschendbaarheid af te nemen zet je wel een partij behoorlijk buitenspel en dat zit niet ver van afzetten. Deze partijleden kunnen niet meer vrijelijk een hun mening geven omdat anders Erdogan ze laat oppakken en opsluiten omdat ze niet denken en doen zoals hij het wil.
Wie is die 'je'? Denk je dat de oppositiepartijen het niet mede mogelijk hebben gemaakt om de parlementaire onschendbaarheid af te nemen, of denk je dat het Erdogan is die willekeurig wat mensen aanwijst buiten het parlement om uit eigen houtje? Met het opheffen van de onschendbaarheid worden er ook zo een 29 vertegenwoordigers van de AKP vervolgd, een ontwikkeling waarmee Erdogan zijn meerderheid in het parlement zou kunnen verliezen. De oppositie, inclusief de Koerdische partij is ondertussen gewoon nog kritisch tegenover Erdogan en is niet bepaald getemd omdat de onschendbaarheid is opgeheven.
pi_164293518
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:33 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wie is die 'je'? Denk je dat de oppositiepartijen het niet mede mogelijk hebben gemaakt om de parlementaire onschendbaarheid af te nemen, of denk je dat het Erdogan is die willekeurig wat mensen aanwijst buiten het parlement om uit eigen houtje? Met het opheffen van de onschendbaarheid worden er ook zo een 29 vertegenwoordigers van de AKP vervolgd, een ontwikkeling waarmee Erdogan zijn meerderheid in het parlement zou kunnen verliezen. De oppositie, inclusief de Koerdische partij is ondertussen gewoon nog kritisch tegenover Erdogan en is niet bepaald getemd omdat de onschendbaarheid is opgeheven.
ja maar Erdogan is een dictator _O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164293553
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 11:26 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Brain drain
Kan je een voorbeeld noemen van een intellectueel die heeft bijgedragen aan de Turkse opkomst en diens kennis nu verloren gaat omdat hij vervolgd wordt? Of denk je omdat er 'onderwijs' staat er zo over. Zou je het sluiten van Islamitisch onderwijs en het vervolgen van verdachte moslim onderwijzers in Nederland als een brain-drain zien ja?

quote:
politieke stabiliteit
Volgens mij is er geen land of economie elders in de wereld dat zich zo snel economisch heeft hersteld binnen enkele dagen na een aanslag op het vliegveld en mislukte aanslag als in Turkije.

quote:
invloed op toerisme.
Men is juist weer bezig een omkeer te maken en flink te investeren in het toerisme door de banden met de Russen en Israëliërs weer aan te halen. Verwacht wordt is dat met name de Russen weer een noemenswaardig verschil gaan maken als het gaat om toerisme.

quote:
Factoren die je niet terugziet in je plaatje.
Volgens mij is jouw plaatje dus incompleet en houdt men wel degelijk rekening met toerisme en stabiliteit.
pi_164293673
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:31 schreef Slayage het volgende:
Goed punt, maar tegen "de dictator" impliceert niet dat je een democraat in hart en nieren bent en dat je idd op de barricades tegen de turkse coup poging.
In principe niet maar als je constant een beroep doet op "hij is antidemocratisch" dan wel. En dat is de argumentatie die men gebruikt. Ik weet wel beter, had de coupe geslaagd geweest hadden wij op FOK echt niet wekenlang zitten discussieren over dat het junta-regime "o-zo antidemocratisch is en Turkije in een militair regime omvormt"....de trend was eerder geweest: "het was nodig om Erdogan af te zetten, dan maar een militair regime...so be it". De democratische moraalridders waren als sneeuw onder de zon verdwenen. Laten we gewoon maar gelijk zeggen hoe de vork in de steel zit.

quote:
ik denk dat in deze ook komt kijken dat erdo wordt gezien als "de man die turkije aan het islamiseren is" "hij maakt het goede seculariseringswerk dat ataturk heeft geleverd weer ongedaan" dus erdo is dubbelop de sjaak omdat hij en een "dictator" is en "een islamist". dan kom je bij misschien een nog groter gevaar in de beleving van velen namelijk de islam en om de islam te ketenen zijn alle middelen gelegitimeerd uiteraard ook al zijn het een clubje officieren die het "vuile werk" opknappen.
daarom vonden bv velen hier in het westen het geen enkel probleem dat in egypte de "islamist" morsi werd afgezet door de "seculier" sisi. niemand in het westen heeft moeite om zaken te doen met die junta en niemand zou moeten hebben om zaken te doen met de junta in turkije als de coup van 15 juli was geslaagd.
Dit is het hele ding nou namelijk ja. Daarom vraag ik je zo'n retorische vraag. Verander je "ik den" in "ik weet dat". Dit probleem ligt bij Europeanen zelf, die hebben blijkbaar een gigantische fobie mbt "islamisten" als Erdogan. Om de cirkel rond te maken is de vraag in hoeverre Erdogan nou Turkije echt heeft geislamiseerd dat je kan zeggen "damn, in de Turkse maatschappij gaat dat echt te ver hoor...de Turken staan hier ook niet voor". Ik ben benieuwd.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164293674
quote:
2s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

is wat een probleem? ik snap je vraag niet lieverd.
Dat er mensen zijn in Turkije die wel zeggen dat ze voor Erdogan zijn, maar iets anders denken.
pi_164293713
quote:
14s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:42 schreef Triggershot het volgende:
Het is mijn voorspelling en zoals vaak met voorspellingen kan je die niet garanderen, ik denk dat mijn analyse correct is maar voor de goedwillende Turken hoop ik dat jij gelijk hebt.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_164293741
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:33 schreef Triggershot het volgende:
Wie is die 'je'? Denk je dat de oppositiepartijen het niet mede mogelijk hebben gemaakt om de parlementaire onschendbaarheid af te nemen, of denk je dat het Erdogan is die willekeurig wat mensen aanwijst buiten het parlement om uit eigen houtje? Met het opheffen van de onschendbaarheid worden er ook zo een 29 vertegenwoordigers van de AKP vervolgd, een ontwikkeling waarmee Erdogan zijn meerderheid in het parlement zou kunnen verliezen. De oppositie, inclusief de Koerdische partij is ondertussen gewoon nog kritisch tegenover Erdogan en is niet bepaald getemd omdat de onschendbaarheid is opgeheven.
AKP-lover ben je. Als je zo Erdogan verdedigd heb je niets in NL te zoeken en waar wij voor staan qua normen en waarden. Ze zouden je paspoort moeten afnemen en uitzetten. Ongelofelijk dit. Landverraad pursang.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164293869
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja maar Erdogan is een dictator _O- _O- _O-
Erdogan biedt en belooft zelfs de oppositie tijdens een internationale persconferentie dat ieder partij ongeacht hoeveel stemmen en zetels ze hebben ze evenveel zeggenschap zullen hebben over de nieuwe grondwet als de AKP zelf, ondanks dat de AKP een absolute meerderheid heeft is zijn voorstel om van iedere partij 3 afgevaardigden te hebben om overeen te komen over een nieuwe Turkse grondwet:
Ja, dan ben je wel een dictator ja.
pi_164293927
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:48 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Het is mijn voorspelling en zoals vaak met voorspellingen kan je die niet garanderen, ik denk dat mijn analyse correct is maar voor de goedwillende Turken hoop ik dat jij gelijk hebt.
Het punt wat ik een beetje probeer te maken is dat die voorspellingen iedere jaar worden gedaan, zeker terug vanaf 2008 en iedere keer is er alleen maar een groei te bekennen, soms wat meer, soms wat minder, maar tot op heden geen krimping van de economie. De coup zou een legitieme reden zijn om weer zo een voorspelling de deur uit te doen voor de komende periode, alleen als je dan kijkt hoe snel de economie zich weer aan het herstellen is kan je dat ook wel zo goed als wegwuiven.
pi_164293972
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

AKP-lover ben je. Als je zo Erdogan verdedigd heb je niets in NL te zoeken en waar wij voor staan qua normen en waarden. Ze zouden je paspoort moeten afnemen en uitzetten. Ongelofelijk dit. Landverraad pursang.
pi_164293995
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:47 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In principe niet maar als je constant een beroep doet op "hij is antidemocratisch" dan wel. En dat is de argumentatie die men gebruikt. Ik weet wel beter, had de coupe geslaagd geweest hadden wij op FOK echt niet wekenlang zitten discussieren over dat het junta-regime "o-zo antidemocratisch is en Turkije in een militair regime omvormt"....de trend was eerder geweest: "het was nodig om Erdogan af te zetten, dan maar een militair regime...so be it". De democratische moraalridders waren als sneeuw onder de zon verdwenen. Laten we gewoon maar gelijk zeggen hoe de vork in de steel zit.
oh ja hoor de hypocrisie ontgaat mij zeker niet, daarnaast de reden dat bv hier op Fok alle topics over turkije zo populair zijn komt door de turken haat, dat nog steeds heel diep zit bij sommigen. echter wordt dat nooit zo expliciet genoemd (je zelf een racist noemen is not done je weetz) en wordt gezegd, "neee ik heb niks tegen turkije of turken. ik heb problemen met Erdogan." dat is hetzelfde kunstje als dat wilders flikt nu al jaren, "neeeee ik heb niks tegen moslims, maar ik heb problemen met de islam". heel veel Erdo/AKP haat is gemaskeerde Turken haat. dit heb ik al eens eerder gepost.
quote:
Dit is het hele ding nou namelijk ja. Daarom vraag ik je zo'n retorische vraag. Verander je "ik den" in "ik weet dat". Dit probleem ligt bij Europeanen zelf, die hebben blijkbaar een gigantische fobie mbt "islamisten" als Erdogan. Om de cirkel rond te maken is de vraag in hoeverre Erdogan nou Turkije echt heeft geislamiseerd dat je kan zeggen "damn, in de Turkse maatschappij gaat dat echt te ver hoor...de Turken staan hier ook niet voor". Ik ben benieuwd.
dude al jaren wordt in Turkije en buiten Turkije geroepen dat Erdo Turkije zou islamiseren en dat we op een gegeven moment een tweede Iran zullen zijn. echter heb ik daar tot op de dag van vandaag geen enkel bewijs van gezien.

het collectief onbewuste van veel europeanen schreeuwt dat ze de turken/islam als vijand moeten zien. dat was misschien ooit gelegitimeerd, maar dat hoeft nu niet meer zo te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164294007
Als je alle critici de mond snoert, dan zal een halfzachte oppositie je al snel naar de mond praten. Na de coup hebben ze gezien dat Erdogan bereid is zelfs eigen volk te doden, dus is er voor de wat angstig uitgevallen oppositie geen andere keus dan mee te klappen. Rusland is een soortgelijke dictatuur. Ook met een zogenaamde democratisch gekozen parlement, maar feitelijk is het Putins wens die telt, net zoals in Turkije Erdogan. Kortom, een dictatuur.
pi_164294084
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:01 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Als je alle critici de mond snoert, dan zal een halfzachte oppositie je al snel naar de mond praten. Na de coup hebben ze gezien dat Erdogan bereid is zelfs eigen volk te doden, dus is er voor de wat angstig uitgevallen oppositie geen andere keus dan mee te klappen. Rusland is een soortgelijke dictatuur. Ook met een zogenaamde democratisch gekozen parlement, maar feitelijk is het Putins wens die telt, net zoals in Turkije Erdogan. Kortom, een dictatuur.
Alle critici? Zaman is niet alle critici poepie besef dat nou eens, toen Zaman en Erdogan een heksenjacht hadden gestart tegen de Kemalisten vanwege Ergenekon waar was je geweten toen? Was het toen ineens minder 'onrecht'? of nee wacht, Zaman was natuurlijk 'alle critici' de mond aan het snoeren en actief aan het bijdragen aan een negatieve beeldvorming over de secularisten in Turkije.
pi_164294087
Wat een BS om Nederlanders van turkenhaat te beschuldigen. Meer dan elders in de wereld strijden Nederlanders vaak tegen onrecht, vandaar de algemene aversie tegen Erdogan. De eerste Nederlander die Erdogan goedkeurt moet ik nog tegenkomen.
pi_164294209
.....Toen Gulen gewoon nog op de Midnight Express naar de democratie zat.
pi_164294239
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:09 schreef WammesWaggel het volgende:
.....Toen Gulen gewoon nog op de Midnight Express naar de democratie zat.
_O-

Met Erdogan als machinist inmiddels:

:7
pi_164294285
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:47 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Dat er mensen zijn in Turkije die wel zeggen dat ze voor Erdogan zijn, maar iets anders denken.
in turkije is 50% pro erdo en 50% anti erdo, dat is een trend dat al jaren zo is en niemand stopt hun mening onder stoelen of banken.
wat we na de coup zagen gebeuren is dat er een gezamenlijk vijand beeld ontstond, namelijk "de coupplegers" en wat je dan zag gebeuren: mensen sluiten de rangen. mensen komen tot elkaar om die gezamenlijke vijand te bestrijden en dan vervaagt die onderscheid van pro of anti erdo, immers die onderscheid is nu namelijk secundair geworden omdat we het nu hebben over "een andere macht", buiten de pro anti erdo kamp om, die simpelweg de gehele systeem van de turkse bevolking wilde opdoeken. dus als je bv stelt dat 50% van de turken anti erdo is en erdo als "het grote kwaad" ziet in TR. is ook voor die 50% op dit moment "de coupplegers" her grote kwaad geworden. en die mensen zijn echt niet opeens pro erdo geworden, maar die zien op dit moment erdo als de mindere kwaad.

ik weet niet of dat een antwoord is op je vraag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164294311
quote:
14s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:55 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan biedt en belooft zelfs de oppositie tijdens een internationale persconferentie dat ieder partij ongeacht hoeveel stemmen en zetels ze hebben ze evenveel zeggenschap zullen hebben over de nieuwe grondwet als de AKP zelf, ondanks dat de AKP een absolute meerderheid heeft is zijn voorstel om van iedere partij 3 afgevaardigden te hebben om overeen te komen over een nieuwe Turkse grondwet:
Ja, dan ben je wel een dictator ja.
nice! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164294312
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

_O-

Met Erdogan als machinist inmiddels:

[ afbeelding ] :7
:D
pi_164294333
quote:
9s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
die beharing _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164294510
Godverdomme, Zaman die er groot inkopt dat de gearresteerde journalisten in de Ergenekon zaak niks met journalistiek te maken heeft:



_O- :D

Ekrem Dumanli: "Panige ve ofkeye gerek yok, hukuki surec isliyor."

"Er is geen reden tot paniek of woede, de rechtsgang is effectief/loopt"

quote:
Ekrem Dumanl? (born 1964, Yozgat) is a Turkish newspaper executive and, since 2001, the editor-in-chief of the newspaper Zaman.[1] He is also the Chief Executive Officer of its English-language version, Today's Zaman.
quote:
On 14 December 2014 Turkish police arrested more than two dozen senior journalists and media executives on charges of "forming, leading and being a member of an armed terrorist organization." Among those now detained was Dumanl?, who was serving as editor-in-chief of Zaman. The arrested were people associated with the Gülen movement. The Turkish government accuses the movement of infiltrating the police and judiciary. Police arriving at 7.30 a.m. at the newspaper's office were greeted by scores of protesters shouting "a free media cannot be silenced." They had mounted a vigil after tweets from "Fuatavni (tr)" - a reliable but anonymous source - had warned of the raid. Police retreated only to reappear in the afternoon when Dumanl? gave himself up voluntarily.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Dumanl%C4%B1
:D _O-

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 13:25:29 ]
pi_164294743
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

AKP-lover ben je. Als je zo Erdogan verdedigd heb je niets in NL te zoeken en waar wij voor staan qua normen en waarden. Ze zouden je paspoort moeten afnemen en uitzetten. Ongelofelijk dit. Landverraad pursang.
Ach, dat zeggen ze ook over Rutte, Merkel, de PvdA, D66...
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_164295092
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

in turkije is 50% pro erdo en 50% anti erdo, dat is een trend dat al jaren zo is en niemand stopt hun mening onder stoelen of banken.
wat we na de coup zagen gebeuren is dat er een gezamenlijk vijand beeld ontstond, namelijk "de coupplegers" en wat je dan zag gebeuren: mensen sluiten de rangen. mensen komen tot elkaar om die gezamenlijke vijand te bestrijden en dan vervaagt die onderscheid van pro of anti erdo, immers die onderscheid is nu namelijk secundair geworden omdat we het nu hebben over "een andere macht", buiten de pro anti erdo kamp om, die simpelweg de gehele systeem van de turkse bevolking wilde opdoeken. dus als je bv stelt dat 50% van de turken anti erdo is en erdo als "het grote kwaad" ziet in TR. is ook voor die 50% op dit moment "de coupplegers" her grote kwaad geworden. en die mensen zijn echt niet opeens pro erdo geworden, maar die zien op dit moment erdo als de mindere kwaad.

ik weet niet of dat een antwoord is op je vraag.
Ik denk dat je dat niet juist ziet. Ik denk dat er veel Turken zijn die zien wat er met tegenstanders gebeurt en daarom zeggen dat ze voor Erdo zijn maar eigenlijk tegen zijn. Dat heet 'eieren voor je geld kiezen'.
pi_164296384
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:41 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik denk dat je dat niet juist ziet. Ik denk dat er veel Turken zijn die zien wat er met tegenstanders gebeurt en daarom zeggen dat ze voor Erdo zijn maar eigenlijk tegen zijn. Dat heet 'eieren voor je geld kiezen'.
wat jij doet is projectie schoonheid. wat ik doe is mensen geloven op hun woorden en daden ;)

maar de verlichte westerling zal het beter weten dan de blinde Erdo volgeling :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164296397
quote:
niks nieuws toch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164296524
eerste beelden vd nationale rally in istanbul komen binnen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164296639
De doodstraf toejuichen in een land waarbij de 'rechtspraak' luistert naar de wens van een persoon of zittend regering, waarbij repressie van andersdenkenden aan de orde van de dag is. Je zou je afvragen wat deze mensen in een vrij land als NL doen. Ik neem aan dat een inlichtingendienst dit soort ideeen scherp in de gaten houdt.
pi_164296681
"samen zijn we turkije"

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164296729
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:32 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Ik neem aan dat een inlichtingendienst dit soort ideeen scherp in de gaten houdt.
doe je plicht en maak er een melding van bij de aivd ofzo :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164297436
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

doe je plicht en maak er een melding van bij de aivd ofzo :')


Alsof ze nog niet zijn geïnfiltreerd door de Gulenbeweging.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 15:03:06 ]
pi_164297509
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:41 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik denk dat je dat niet juist ziet. Ik denk dat er veel Turken zijn die zien wat er met tegenstanders gebeurt en daarom zeggen dat ze voor Erdo zijn maar eigenlijk tegen zijn. Dat heet 'eieren voor je geld kiezen'.
Als Turken uit pure angst Erdogan steunen...

- Waarom steunen de meeste Turken op een anoniem forum als FOK! Erdogan dan?
- Tijdens de staatsgreep riskeerden miljoenen Turken hun leven, door de avondklok van het leger te negeren en de straat op te gaan, met blote handen tanks tegen te houden, legerbases te omsingelen, door soldaten ingenomen gebouwen/ wegen terug te veroveren en bewapende soldaten te arresteren. Klinkt dit als het gedrag van een angstig volk dat uit lijfsbehoud zijn mond zal houden?

Ik denk eerder dat Nederlanders angstig zijn om voor 'links', 'allochtonenknuffelaar', 'landverrader' etc. uitgemaakt te worden, waardoor ze zich blindelings en zonder kritische zelfevaluatie overgeven aan/ aansluiten bij de monoculturalistische haatbrigade.

Terwijl Nederlanders tijdens de Duitse bezetting geen verzet boden en massaal joden aangaven, hebben Turken tijdens de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog de bezetters het land uitgeschopt en de Turkse Republiek gesticht. Ik kan mijn boosheid niet inhouden als mensen beweren dat Turken uit angst hun mond houden. Dit is zó onjuist...
pi_164297513
pi_164297634
quote:
sooooon })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164297882
Typerend voor de 'Turken' hier om een ophanging van een moslimgeleerde te willen, wiens schuld niet is bewezen, maar een bewezen terroristenleider als Ocalan jarenlang onderdak te bieden en zelfs tot mogelijke gesprekspartner te bombarderen. En maar pronken met vlaggenvertoon, maar als het er op aankomt niets presteren om daadwerkelijk iets te bereiken om trots op te zijn. Maar natuurlijk wel diegenen afwimpelen die wel iets bereiken van betekenis.

Zulk volk verdiend een regime als in Rusland en Syrie, helaas ten koste van onschuldige mensen. Moge God hun bijstaan.
pi_164297967
Nou vooruit dan maar



Verder is Erdogan president geworden, hoogst haalbare ambt in Turkije, is Gulen al bijna 2 decennia in de VS, je zou ze maar vergelijken en de laatste zien als iets bereikt om trots op te zijn. :')
pi_164298134
wayyowwww

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164298165
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:15 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Terecht dat Turken hier de ophanging van een landverrader willen.
_O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 15:39:05 #156
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164298593
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:33 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[quote]Wie is die 'je'?
Erdogan.

quote:
Denk je dat de oppositiepartijen het niet mede mogelijk hebben gemaakt om de parlementaire onschendbaarheid af te nemen,
De AKP heeft de meerderheid, en aangezien die volledig op de hand van Erdogan zijn maakt het niet veel uit of de oppositiepartijen nee zeggen want Erdogan heeft toch al de meeste stemmen aan zijn kant.

quote:
of denk je dat het Erdogan is die willekeurig wat mensen aanwijst buiten het parlement om uit eigen houtje?
Hoeft net er zijn er genoeg die hem voor de volle 500% geloven en alles voor hem zullen doen.

quote:
Met het opheffen van de onschendbaarheid worden er ook zo een 29 vertegenwoordigers van de AKP vervolgd, een ontwikkeling waarmee Erdogan zijn meerderheid in het parlement zou kunnen verliezen.
En jij denkt dat Erdogan dat laat gebeuren, er zal voor deze mensen wel via een om weggetje of binnenkamers een uitzondering gemaakt worden.

quote:
De oppositie, inclusief de Koerdische partij is ondertussen gewoon nog kritisch tegenover Erdogan en is niet bepaald getemd omdat de onschendbaarheid is opgeheven.
Volgens mij is het behoorlijk stil vanuit die kant op het moment, maar correct me if i am wrong.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 augustus 2016 @ 15:47:12 #157
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_164298836
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:24 schreef Slayage het volgende:
wayyowwww

[ afbeelding ]
Wel "grappig" dat na al die jaren nu opeens Ataturk weer overal te zien is. Eerst verder het systematisch overal uit straatbeeld gehaald en nu zie je opeens portretten van Ataturk naast die van Erdogan of Yildirim.
pi_164299071
quote:
99s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 18:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

thanks

[..]

dit is dus mijn grootste angst. dat TR uit de NAVO en EU sfeer drijft en in de Rusland / Iran sfeer komt. daar zie ik op de lange termijn weinig winst voor TR. voor de EU/NAVO zou dat een catastrofe zijn. ik hoop dat de europeanen bewust zijn van dat gevaar, terwijl ze populistisch geblaat uiten richting TR en zodoende er mede verantwoordelijk voor zijn dat TR verder van de EU af drijft. het is uiteraard ook veel zeggend dat uitgerekend oostenrijk de grootste bek opentrekt omdat dat zij een van de landen zijn die het meest gekant zijn tegen TR in de EU, sinds dag 1 al.
Ik denk dat Turkije alleen oog moet hebben voor haar belangen en op basis daarvan tijdelijke allianties moet aangaan. 'Staten hebben geen eeuwige vrienden, slechts eeuwige belangen' (Lord Palmerstone).

Als je het gedrag bekijkt van onze NATO-'partners' sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie mbt Irak, Syrië, het ophitsen en bewapenen van Koerden, Cyprus, wie het gas in de Middellandse Zee krijgt, de staatsgreep, de Gulen-beweging, visumvrijheid, toetreding tot de EU, Armeense kwestie en de ontwapening van de Zwarte Zee, botsen de Turkse belangen met die van haar 'partners'. Ik denk ook dat de geografische kaart van Ralph Peters uit 2006 hun ware intentie toont:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een alliantie tussen een schaap en een wolf is niet echt slim voor het schaap. Turkije kan beter een tussenpositie innemen tussen Rusland, China, Iran, Egypte, Israel, Duitsland, Frankrijk en de VS, en van geval tot geval een positie innemen. Een pragmatische evenwichtspolitiek zonder blindelingse steun aan wie dan ook.

Ik las ooit dat in het Ottomaanse Rijk op een gegeven moment een opstand ontstond in Egypte, die de Ottomaanse Sultan niet kon bedwingen. Hij vroeg eerst hulp van GB en FR, maar zij wilden niet helpen. Vervolgens sloot hij een dealtje met de Russen, die als bijeffect had dat Rusland t.o.v. Europa veel sterker werd, waarna GB en FR bang werden en zelf aanboden om alsnog te helpen in Egypte.
pi_164299113
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:47 schreef Kyran het volgende:

[..]

Wel "grappig" dat na al die jaren nu opeens Ataturk weer overal te zien is. Eerst verder het systematisch overal uit straatbeeld gehaald en nu zie je opeens portretten van Ataturk naast die van Erdogan of Yildirim.
niks "opeens". deze combinatie is er al jaren. als die portretten je nu pas opvallen was je of niet aan het opletten of aan het slapen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164299129
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:39 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Erdogan.

[..]

De AKP heeft de meerderheid, en aangezien die volledig op de hand van Erdogan zijn maakt het niet veel uit of de oppositiepartijen nee zeggen want Erdogan heeft toch al de meeste stemmen aan zijn kant.
Dus nu ga je zeggen dat Erdogan dus met de AKP alleen al voldoende stemmen had om de onschendbaarheid op te heffen, begrijp ik je zo goed?

quote:
Hoeft net er zijn er genoeg die hem voor de volle 500% geloven en alles voor hem zullen doen.

En jij denkt dat Erdogan dat laat gebeuren, er zal voor deze mensen wel via een om weggetje of binnenkamers een uitzondering gemaakt worden.
Als jij nou even Erdogan vertelt dat hij toch al de meeste stemmen heeft en de oppositiepartijen helemaal niet nodig heeft voor een nieuwe grondwet, voor het presidentieelsysteem, voor het afschaffen van de juntawetten, dan hoeft hij niet meer zoveel moeite te doen om krampachtig zijn ideeën ten uitvoer te brengen. Volgens mij weet je niet helemaal hoe het werkt in Turkije vooralsnog met de status quo

quote:
Volgens mij is het behoorlijk stil vanuit die kant op het moment, maar correct me if i am wrong.
You are wrong.
pi_164299164
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

niks "opeens". deze combinatie is er al jaren. als die portretten je nu pas opvallen was je of niet aan het opletten of aan het slapen ;)
Ik wilde net zeggen. niet aan Ataturk zitten of je bent sowieso de lul.
pi_164299221
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik wilde net zeggen. niet aan Ataturk zitten of je bent sowieso de lul.
prcs :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164299287
Ik vraag mij af of de gevluchte Gülenisten zullen proberen om te infiltreren in de bureaucratie van hun nieuwe vaderland en hoe lang het zal duren voordat ze de boel overnemen.

In Turkije duurde het zo'n 40 jaar, maar ze zijn nu ervarener, met meer internationale contacten en een bewezen loyaliteit aan bepaalde machtsgroepen.
pi_164299341
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:57 schreef Bilge het volgende:
Ik las ooit dat in het Ottomaanse Rijk op een gegeven moment een opstand ontstond in Egypte, die de Ottomaanse Sultan niet kon bedwingen. Hij vroeg eerst hulp van GB en FR, maar zij wilden niet helpen. Vervolgens sloot hij een dealtje met de Russen, die als bijeffect had dat Rusland t.o.v. Europa veel sterker werd, waarna GB en FR bang werden en zelf aanboden om alsnog te helpen in Egypte.
Dit bedoel je volgens mij:

quote:
Muhammad Ali of Egypt, ostensibly only a vassal state of the Ottoman Empire, was seeking to increase his personal power and gain control over Palestine, Syria and Arabia. In late 1831, he took his newly reformed army into a war against the Ottoman Sultan, Mahmud II, and easily defeated Ottoman forces and threatened Constantinople itself. While Britain and France were sympathetic to Muhammad Ali, Nicholas I sent a Russian army to the assistance of the Turks. This intervention brought about peace by May 1833, which left Muhammad Ali in control of Syria and Arabia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Convention_of_K%C3%BCtahya
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:11:36 #165
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164299519
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:33 schreef Triggershot het volgende:
Wie is die 'je'? Denk je dat de oppositiepartijen het niet mede mogelijk hebben gemaakt om de parlementaire onschendbaarheid af te nemen,
Ik kan me herinneren dat Syrië ook een officiele "oppositie" had.
quote:
quote:
Ghalioun vertegenwoordigde de stad Homs in de volksvertegenwoordiging. Die stad is een bolwerk van de oppositie. Hij zei dat Homs is getroffen door een ramp en dat veel parlementariërs de opstand steunen, maar dat ze bang zijn hun leven te verliezen als ze voor hun mening uitkomen.
Een dictatuur kan wel claimen dat het democratisch is en dat er een oppositie in het parlement zit, maar dat betekend vaak niets.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:14:32 #166
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164299636
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:59 schreef Triggershot het volgende:
Dus nu ga je zeggen dat Erdogan dus met de AKP alleen al voldoende stemmen had om de onschendbaarheid op te heffen, begrijp ik je zo goed?

Ja, daarom heeft hij ook de vredes besprekingen met de koerden opgeblazen omdat hij de meerderheid dreigde te verliezen.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164299673
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:11 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik kan me herinneren dat Syrië ook een officiele "oppositie" had.

[..]

[..]

Een dictatuur kan wel claimen dat het democratisch is en dat er een oppositie in het parlement zit, maar dat betekend vaak niets.
Een voorbeeldje van dat een Syrische parlementariër die in de oppositie zit en Assad voor moordenaar, dief en dictator kan uitmaken jarenlang en ook nog eens steeds jarenlang in het parlement kan blijven zitten en met iedere nieuwe verkiezing weer kan mee doen. Ik snap dat je wat moet terugzeggen, maar kom niet met idiote vergelijkingen.
pi_164299785
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:14 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Ja, daarom heeft hij ook de vredes besprekingen met de koerden opgeblazen omdat hij de meerderheid dreigde te verliezen.
Ten eerste, weet waar je het over hebt, Erdogan is niet in oorlog met de Koerden. De AKP van Erdogan is na de HDP de populairste partij voor de Koerden. Ten tweede hoe heeft Erdogan de vredesbesprekingen opgeblazen als PKK zelf twee agenten doodschiet, de aanslagen opeist en Erdogan als gevolg reageert. Mijn god zeg, jij slaat mij, wanneer ik terug sla, heb ik de ruzie gestart. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:18:32 #169
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164299791
quote:
14s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Een voorbeeldje van dat een Syrische parlementariër die in de oppositie zit en Assad voor moordenaar, dief en dictator kan uitmaken jarenlang en ook nog eens steeds jarenlang in het parlement kan blijven zitten en met iedere nieuwe verkiezing weer kan mee doen. Ik snap dat je wat moet terugzeggen, maar kom niet met idiote vergelijkingen.
Als die oppositie machteloos is kunnen ze doen wat ze willen, ze hebben toch geen invloed en vormen geen bedreiging voor de dictatuur. Het is gewoon poppekast.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:18:45 #170
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164299797
mag je wel whatsappen in turkije? En skypen ??

http://www.hln.be/hln/nl/(...)Tube-verbieden.dhtml
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:18:55 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164299808
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:18 schreef Triggershot het volgende:
Ten eerste, weet waar je het over hebt, Erdogan is niet in oorlog met de Koerden.
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164299863
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als die oppositie machteloos is kunnen ze doen wat ze willen, ze hebben toch geen invloed en vormen geen bedreiging voor de dictatuur. Het is gewoon poppekast.
Poepie, je wist Turkije en Syrië zo goed te vergelijken dan, gelieve een voorbeeld van vergelijkbare taferelen in Turkije. Maar gezien je met een land komt dat tot 3/4 jaar geleden een leider moest hebben dat uitsluitend lid moest zijn van de Baath en op geen enkele manier oppositie toeliet in het land snap ik dat je denkt dat het fop-oppositie is, zeker als je referentiekader Assad inc is en weinig van Turkije weet.
pi_164299890
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Toon maar weer aan dat je er de ballen verstand van hebt poepie.
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:22:39 #174
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164299924
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:20 schreef Triggershot het volgende:
Poepie, je wist Turkije en Syrië zo goed te vergelijken dan, gelieve een voorbeeld van vergelijkbare taferelen in Turkije.
Erdo is in hoog tempo aan het transformeren tot een 2e Assad, hij bewijst zelf mijn gelijk. Hij vervolgt journalisten en wetenschappers en er zijn sporen van marteling.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:23:08 #175
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164299939
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Toon maar weer aan dat je er de ballen verstand van hebt poepie.
Je maakt jezelf totaal ongeloofwaardig, Triggershot.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164299951
quote:
Net na dit verdrag met Egypte sloot het Ottomaanse Rijk een verdrag met Rusland:

Consequences of the Treaty
According to Bailey, the signing of the Treaty of Hünkâr İskelesi was what fully awakened Britain to “the importance of the Ottoman Empire’s geographical, political, and economic position in Europe.”[20] In the short term, the British protested the treaty, claiming that it violated the Anglo-Ottoman Treaty of 1809, which set forth terms that no foreign warship would be allowed to enter the straits. Their formal protest concluded “if the stipulations of that treaty (Unkiar Skelessi) should hereafter lead to the armed interference of Russia in the internal affairs of Turkey, the British government will hold itself at liberty to act upon such an occasion, in any manner which the circumstances of the moment may appear to require.”[21] The French also issued a similar statement regarding their concerns about possible Russian military interference. These two statements were indicative of how seriously the terms of the treaty were taken by the Western powers.

In the longer term, the British became convinced that a different approach was needed, and committed to a policy that “the Ottoman Empire was to be preserved, supported, reformed, and strengthened.”[22] From that point forward, the British, under Palmerston’s leadership, took a number of actions to enact this new policy towards the Ottoman Empire. These ranged from increased trade with the Ottomans to a strengthening of the British fleet in the Levant and offers of both military and naval missions to Mahmud II both to aid the Sultan should Mehmed Ali threaten further military action, and “as a gesture to redress Britain’s former neglect.”[23]

While Britain certainly took the most active role, it was not the only European power which took an interest in the Ottoman Empire as a result of this treaty. Not long after the signing of the treaty, Austria and Prussia joined Russia in the Münchengrätz Convention of September 18, 1833,[24] which committed the powers to opposing further expansion by Mehmed Ali and to “maintain[ing] Ottoman integrity.”[25] In July 1840, a broader coalition was formed including Britain, Austria, Prussia, and Russia, which agreed to protect the Sultan’s government against Mehmed Ali; this agreement, known as the Convention of London (1840) also required that the Ottomans declare that the straits would be closed to all non-Ottoman warships in peacetime.[26] European support, specifically that of the British, also aided in the ultimate submission of Mehmet Ali; in an agreement signed in June 1841, he accepted the limitation of his army in exchange for guarantees of hereditary governorship of Egypt for his family.[27] This marked “the emergence of Britain as a more active player in the Near Eastern power game, and the Ottoman Empire’s main ally for the next 37 years.”[28] Thus, the Treaty of Hünkâr İskelesi had long-lasting effects on the future of the Ottoman Empire, and especially on European outlooks towards that same future.
pi_164299969
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je maakt jezelf totaal ongeloofwaardig, Triggershot.
Ik sluit me aan bij Trigger :P
Jij weet niets :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164299981
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Erdo is in hoog tempo aan het transformeren tot een 2e Assad, hij bewijst zelf mijn gelijk. Hij vervolgt journalisten en wetenschappers en er zijn sporen van marteling.
Dus nu zijn de relevante journalisten en wetenschappers ook nog eens onderdeel van de parlementaire oppositie in Turkije? In Turkije worden ook bakkers en politie vervolgd, wat is je punt, hebben journalisten en wetenschappers een voorrecht?
pi_164299989
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 15:57 schreef Bilge het volgende:

Ik denk dat Turkije alleen oog moet hebben voor haar belangen en op basis daarvan tijdelijke allianties moet aangaan. 'Staten hebben geen eeuwige vrienden, slechts eeuwige belangen' (Lord Palmerstone).
true altijd gaan voor je belangen. daarom heb ik zo mijn vraagtekens ook om feitelijk bij de EU te komen.

quote:
Als je het gedrag bekijkt van onze NATO-'partners' sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie mbt Irak, Syrië, het ophitsen en bewapenen van Koerden, Cyprus, wie het gas in de Middellandse Zee krijgt, de staatsgreep, de Gulen-beweging, visumvrijheid, toetreding tot de EU, Armeense kwestie en de ontwapening van de Zwarte Zee, botsen de Turkse belangen met die van haar 'partners'. Ik denk ook dat de geografische kaart van Ralph Peters uit 2006 hun ware intentie toont:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een alliantie tussen een schaap en een wolf is niet echt slim voor het schaap. Turkije kan beter een tussenpositie innemen tussen Rusland, China, Iran, Egypte, Israel, Duitsland, Frankrijk en de VS, en van geval tot geval een positie innemen. Een pragmatische evenwichtspolitiek zonder blindelingse steun aan wie dan ook.
onze partners zijn zeer zeker dubieus bezig, hier in den haag houdt de PKK demonstraties terwijl diezelfde organisatie in Turkije de soldaten van Nederlands bondgenoten opblaast. of een PKK leider die tijdens een PKK bijeenkomst in Duitsland een video call voert tijdens een PKK manifestatie en op hetzelfde moment de video call van Erdogan verbiedt. of de amerikanen, die de PKK volop bewapent in syrie en zij aan zij met hen vecht.

maar toch zie ik geen alternatief dan de status quo van nu. in de NAVO en in gesprekken met de EU voor een volwaardig lidmaatschap. als je vandaag de dag niet in een bondgenootschap zit (economisch/militair) word je opgegeten.

quote:
Ik las ooit dat in het Ottomaanse Rijk op een gegeven moment een opstand ontstond in Egypte, die de Ottomaanse Sultan niet kon bedwingen. Hij vroeg eerst hulp van GB en FR, maar zij wilden niet helpen. Vervolgens sloot hij een dealtje met de Russen, die als bijeffect had dat Rusland t.o.v. Europa veel sterker werd, waarna GB en FR bang werden en zelf aanboden om alsnog te helpen in Egypte.
ik denk dta je het hebt over de opstand van mehmet ali pasha, die in egypte zijn eigen systeem aan het ontwikkelen was en zo succesvol werd in zijn zsysteem dat hij de mach in istanbul uitdaagde. maar de externe mogendheden. hadden liever de zieke man van europa liever als hun tegenstander dan deze nieuwe macht, die mogelijk een grotere vijand voor hen zou worden. hierdoor kozen de westerlingen om te kiezen voor de "devil you know" namelijk de sultan in istanbul, niet omdat ze liefde hadden voor hem, maar omdat dat op dat moment hun belangen beter leek te dienen. misschien was het wel beter geweest als de ottomanen waren gevallen en plaatst maakten voor een sterkere interne mogendheid.

real politik in 19e eeuw https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali_of_Egypt

een albanees overigens lees ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300039
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:11 schreef Papierversnipperaar het volgende:

Een dictatuur kan wel claimen dat het democratisch is en dat er een oppositie in het parlement zit, maar dat betekend vaak niets.
syrie vergelijken met turkije :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300044
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je maakt jezelf totaal ongeloofwaardig, Triggershot.
Nee poepie, als we hebben het over een partij, de AKP, waar er 60 Koerdische volksvertegenwoordigers zijn, AKP de enige partij is die überhaupt kan en durft te concurreren met succes tegen de Koerdische partij als het gaat om de Koerdische stem, als de hoofd van Erdogan z'n inlichtingen ook nog eens Koerdisch is en jij spreekt over een oorlog tussen Erdogan/Turkije en de Koerden, dan heb je jezelf al volledig gediskwalificeerd.
pi_164300068
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:23 schreef Bilge het volgende:

[..]

Net na dit verdrag met Egypte sloot het Ottomaanse Rijk een verdrag met Rusland:

Consequences of the Treaty
According to Bailey, the signing of the Treaty of Hünkâr İskelesi was what fully awakened Britain to “the importance of the Ottoman Empire’s geographical, political, and economic position in Europe.”[20] In the short term, the British protested the treaty, claiming that it violated the Anglo-Ottoman Treaty of 1809, which set forth terms that no foreign warship would be allowed to enter the straits. Their formal protest concluded “if the stipulations of that treaty (Unkiar Skelessi) should hereafter lead to the armed interference of Russia in the internal affairs of Turkey, the British government will hold itself at liberty to act upon such an occasion, in any manner which the circumstances of the moment may appear to require.”[21] The French also issued a similar statement regarding their concerns about possible Russian military interference. These two statements were indicative of how seriously the terms of the treaty were taken by the Western powers.

In the longer term, the British became convinced that a different approach was needed, and committed to a policy that “the Ottoman Empire was to be preserved, supported, reformed, and strengthened.”[22] From that point forward, the British, under Palmerston’s leadership, took a number of actions to enact this new policy towards the Ottoman Empire. These ranged from increased trade with the Ottomans to a strengthening of the British fleet in the Levant and offers of both military and naval missions to Mahmud II both to aid the Sultan should Mehmed Ali threaten further military action, and “as a gesture to redress Britain’s former neglect.”[23]

While Britain certainly took the most active role, it was not the only European power which took an interest in the Ottoman Empire as a result of this treaty. Not long after the signing of the treaty, Austria and Prussia joined Russia in the Münchengrätz Convention of September 18, 1833,[24] which committed the powers to opposing further expansion by Mehmed Ali and to “maintain[ing] Ottoman integrity.”[25] In July 1840, a broader coalition was formed including Britain, Austria, Prussia, and Russia, which agreed to protect the Sultan’s government against Mehmed Ali; this agreement, known as the Convention of London (1840) also required that the Ottomans declare that the straits would be closed to all non-Ottoman warships in peacetime.[26] European support, specifically that of the British, also aided in the ultimate submission of Mehmet Ali; in an agreement signed in June 1841, he accepted the limitation of his army in exchange for guarantees of hereditary governorship of Egypt for his family.[27] This marked “the emergence of Britain as a more active player in the Near Eastern power game, and the Ottoman Empire’s main ally for the next 37 years.”[28] Thus, the Treaty of Hünkâr İskelesi had long-lasting effects on the future of the Ottoman Empire, and especially on European outlooks towards that same future.
Idd.
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:27:27 #183
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300085
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dus nu zijn de relevante journalisten en wetenschappers ook nog eens onderdeel van de parlementaire oppositie in Turkije? In Turkije worden ook bakkers en politie vervolgd, wat is je punt, hebben journalisten en wetenschappers een voorrecht?
Journalistiek is de 4e macht binnen een democratie. Blijkbaar heb jij daar geen kaas van gegeten.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300101
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je maakt jezelf totaal ongeloofwaardig, Triggershot.
je maakt jezelf belachelijk als je werkelijk gelooft dat de AKP in oorlog is met de koerden. ELKE koerd die ik ken is een AKP aanhanger O+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:28:10 #185
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300108
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

syrie vergelijken met turkije :')
De vergelijking gaat steeds beter op.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:28:58 #186
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300128
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

je maakt jezelf belachelijk als je werkelijk gelooft dat de AKP in oorlog is met de koerden. ELKE koerd die ik ken is een AKP aanhanger O+
Die jij kent? Nou dat betekend wat, hoor. :D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300154
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Journalistiek is de 4e macht binnen een democratie.
dat komt niet altijd ten goede als je kijkt hoe de nederlandse bevolking wordt "geinformeerd" over turkije
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:30:00 #188
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300166
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee poepie, als we hebben het over een partij, de AKP, waar er 60 Koerdische volksvertegenwoordigers zijn, AKP de enige partij is die überhaupt kan en durft te concurreren met succes tegen de Koerdische partij als het gaat om de Koerdische stem, als de hoofd van Erdogan z'n inlichtingen ook nog eens Koerdisch is en jij spreekt over een oorlog tussen Erdogan/Turkije en de Koerden, dan heb je jezelf al volledig gediskwalificeerd.
Je bedoeld dat Erdogan de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te behouden? Maar op die manier deed Assad het ook.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300180
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

De vergelijking gaat steeds beter op.
uhu. :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300192
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Journalistiek is de 4e macht binnen een democratie. Blijkbaar heb jij daar geen kaas van gegeten.
Ja, maar journalistiek is niet dood in Turkije en bovendien moeten journalisten niet onschendbaar zijn. Een journalist kan nog steeds een moordenaar zijn.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164300199
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Journalistiek is de 4e macht binnen een democratie. Blijkbaar heb jij daar geen kaas van gegeten.
Diezelfde journalisten waar jij nu over zit te janken waren het aan het goedpraten dat andere journalisten waar zij het niet eens mee waren werden vervolgd en opgesloten, waren zelf de media-kant van de Ergenekon zaak, nou snap ik dat je weinig tot niet Turkije volgt, maar doe eens beter je best.

quote:
Gülen movement's possible involvement in Ergenekon plot has always been a debate of issue,[85] which critics have characterized as "a pretext" by the government "to neutralize dissidents" in Turkey.[86] In March 2011, seven Turkish journalists were arrested, including Ahmet Şık, who had been writing a book, "Imamin Ordusu" (The Imam's Army),[87] which alleges that the Gülen movement has infiltrated the country's security forces. As Şık was taken into police custody, he shouted, "Whoever touches it [the movement] gets burned!".[88] Upon his arrest, drafts of the book were confiscated and its possession was banned. Şık has also been charged with being part of the alleged Ergenekon plot, despite being an investigator of the plot before his arrest.[89]

In a reply, Abdullah Bozkurt, from the Gülen movement newspaper Today's Zaman, accused Ahmet Şık of not being "an investigative journalist" conducting "independent research," but of hatching "a plot designed and put into action by the terrorist network itself."[90]

According to Gareth H. Jenkins, a Senior Fellow of the Central Asia-Caucasus Institute & Silk Road Studies Joint Center at Johns Hopkins University:

From the outset, the pro-AKP media, particularly the newspapers and television channels run by the Gülen Movement such as Zaman, Today's Zaman and Samanyolu TV, have vigorously supported the Ergenekon investigation. This has included the illegal publication of "evidence" collected by the investigators before it has been presented in court, misrepresentations and distortions of the content of the indictments and smear campaigns against both the accused and anyone who questions the conduct of the investigations.
There have long been allegations that not only the media coverage but also the Ergenekon investigation itself is being run by Gülen's supporters. In August 2010, Hanefi Avcı, a right-wing police chief who had once been sympathetic to the Gülen Movement, published a book in which he alleged that a network of Gülen's supporters in the police were manipulating judicial processes and fixing internal appointments and promotions. On September 28, 2010, two days before he was due to give a press conference to present documentary evidence to support his allegations, Avcı was arrested and charged with membership of an extremist leftist organization. He remains in jail. On March 14, 2011, Avcı was also formally charged with being a member of the alleged Ergenekon gang.[85]

The Gülen movement has also been implicated in what both Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan as well as the opposition Republican People's Party (CHP) have said were illegal court decisions against members of the Turkish military, including many during the Ergenekon investigation
Je beseft niet eens dat je opkomt voor een groep die precies hetzelfde heeft gedaan als wat hun nu overkomt. En nee dat is geen riedeltje van Erdogan, de CHP riep het al in 2010, de HDP in 2012,
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:31:02 #192
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300212
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:18 schreef Triggershot het volgende:
Ten eerste, weet waar je het over hebt, Erdogan is niet in oorlog met de Koerden.
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

quote:
Erdogan, NATO en de oorlog tegen de Koerden

President Erdogan wil graag meer macht voor de president en minder macht voor het parlement. Daarvoor moet de grondwet veranderen. Hij wordt in dit streven naar absolute macht weerstreefd door de Peoples` Democratic Party (HDP), die o.a. pleit voor meer autonomie voor de Koerden. Veel Koerden stemden daarom op de HPD, waardoor de partij van Erdogan deze zomer niet de vereiste meerderheid haalde. Sindsdien zijn alle Koerden weer “rebellen” en “terroristen”. Ook de Nederlandse pers hanteert deze terminologie. Dit zegt de NOS:
quote:
quote:
Deze artikelen vertellen toch heel wat anders.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:31:41 #193
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300224
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat komt niet altijd ten goede als je kijkt hoe de nederlandse bevolking wordt "geinformeerd" over turkije
Of hoe jij word misleid met leugenachtige propaganda, dat kan natuurlijk ook.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300225
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Die jij kent? Nou dat betekend wat, hoor. :D
oh je wil de verkiezingsuitslagen waaruit blijkt dat AKP zoals trigger zegt na de HDP de belangrijkste steun geniet onder de koerden?

ga je dan je woorden terug nemen dat de AKP in oorlog is met de koerden?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300229
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

[..]

[..]

[..]

Deze artikelen vertellen toch heel wat anders.
Ow wow, Nederlandse journalistiek :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164300251
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je bedoeld dat Erdogan de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te behouden? Maar op die manier deed Assad het ook.
Iedere politicus en populist probeert zijn/een doelgroep te paaien om een meerderheid te bereiken, zo werken de verkiezingen eenmaal. Maar in jouw beleving is het dan dus een absolute meerderheid behalen door de Koerden te paaien door met ze in oorlog te zijn, ke. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:32:27 #197
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300257
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:30 schreef Mathemaat het volgende:
Ja, maar journalistiek is niet dood in Turkije
Nee, slechts stervende.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300268
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:

Je bedoeld dat Erdogan de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te behouden? Maar op die manier deed Assad het ook.
ben jij serieus nu of zit je gewoon zwaar uit je nek te lullen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300280
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:32 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee, slechts stervende.
Niet stervende. Alleen het tumorweefsel wordt verwijderd.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:33:33 #200
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300283
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Diezelfde journalisten waar jij nu over zit te janken waren het aan het goedpraten dat andere journalisten waar zij het niet eens mee waren werden vervolgd en opgesloten, waren zelf de media-kant van de Ergenekon zaak, nou snap ik dat je weinig tot niet Turkije volgt, maar doe eens beter je best.

[..]

Je beseft niet eens dat je opkomt voor een groep die precies hetzelfde heeft gedaan als wat hun nu overkomt. En nee dat is geen riedeltje van Erdogan, de CHP riep het al in 2010, de HDP in 2012,
Ik kom niet op voor 1 groep. Dat zou jij ook moeten doen.

Ik heb niets met Turken, Koerden, Erdogan of Gulen. Als er iemand objectief is ben ik het.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300289
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

[..]

[..]

[..]

Deze artikelen vertellen toch heel wat anders.
Zucht.
Is dat alles wat je weet over wat er in Turkije speelt, wat de media je voert? Probeer even voor de grap het vervolgdiscussie met Papierversnipperaar en mij te lezen over na een identieke reactie van zijn kant.
pi_164300302
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

[..]

[..]

[..]

Deze artikelen vertellen toch heel wat anders.
die artikelen zijn geschreven door nederlandse journalisten die geen enkele kaas hebben gegeten van het conflict in Turkije en oprecht denken dat Turkije in oorlog is met de Koerden :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300322
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Of hoe jij word misleid met leugenachtige propaganda, dat kan natuurlijk ook.
gevalletje verlichte westerling leest naieve turk de les. tja dan zijn we klaar heh.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:34:59 #204
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300324
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ow wow, Nederlandse journalistiek :')
Die worden in in ieder geval niet door Erdogan ondermijnt.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300326
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik kom niet op voor 1 groep. Dat zou jij ook moeten doen.

Ik heb niets met Turken, Koerden, Erdogan of Gulen. Als er iemand objectief is ben ik het.
Laten we dan wat zaken even concreet definiëren, wat is jouw claim, is er momenteel een heksenjacht op de journalisten, wetenschappers en onderwijzers in Turkije van de Gulenbeweging of journalistiek en onderwijs in het algemeen?
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:35:14 #206
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300328
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

oh je wil de verkiezingsuitslagen waaruit blijkt dat AKP zoals trigger zegt na de HDP de belangrijkste steun geniet onder de koerden?

ga je dan je woorden terug nemen dat de AKP in oorlog is met de koerden?
Ik weet heel goed dat Erdo de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te houden. Toen dat truukje niet meer lukte begon hij een oorlog tegen ze.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300341
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:34 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Die worden in in ieder geval niet door Erdogan ondermijnt.
nee die worden door hun eigen onkunde ondermijnt...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:36:07 #208
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300345
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Iedere politicus en populist probeert zijn/een doelgroep te paaien om een meerderheid te bereiken, zo werken de verkiezingen eenmaal. Maar in jouw beleving is het dan dus een absolute meerderheid behalen door de Koerden te paaien door met ze in oorlog te zijn, ke. :')
Probeer deze post nog eens, dit is onbegrijpelijk.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:36:22 #209
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300354
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

ben jij serieus nu of zit je gewoon zwaar uit je nek te lullen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben heel serieus.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:36:51 #210
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300362
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:33 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Niet stervende. Alleen het tumorweefsel wordt verwijderd.
Ja objectieve journalisten zijn kanker voor dictators.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300364
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik weet heel goed dat Erdo de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te houden. Toen dat truukje niet meer lukte begon hij een oorlog tegen ze.
Waarom zijn er nadat de gevechten weer begonnen zijn dan weer veel Koerdische stemmers teruggekeerd naar de AKP en waarom stemmen er nog steeds miljoenen Koerden op de AKP als Erdogan dan toch met hen in oorlog is?
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:37:19 #212
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300369
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:30 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, maar journalistiek is niet dood in Turkije en bovendien moeten journalisten niet onschendbaar zijn. Een journalist kan nog steeds een moordenaar zijn.
Wtf, natuurlijk moeten journalisten onschendbaar zijn, hoe moeten ze anders de juiste informatie overbrengen naar de burgers. Maar ja als Erdogan het zegt zal het wel zo zijn he? :')
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:37:29 #213
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300374
quote:
15s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:33 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zucht.
Is dat alles wat je weet over wat er in Turkije speelt, wat de media je voert? Probeer even voor de grap het vervolgdiscussie met Papierversnipperaar en mij te lezen over na een identieke reactie van zijn kant.
Ik zie geen discussie, alleen wanhopige ontkenning van Erdo's dictatuur.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300388
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Probeer deze post nog eens, dit is onbegrijpelijk.
De meerderheid/een doelgroep paaien om de meerderheid te bereiken is een tactiek, zo werkt de politiek. Heeft niets met dictatuur of democratie te maken, de oppositie of regerende macht doet het overal ter wereld zo om aan de macht te komen en of te blijven.
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:38:16 #215
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300393
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

gevalletje verlichte westerling leest naieve turk de les. tja dan zijn we klaar heh.
Nou dan ben je toch lekker kritiekloos. Als jij dat lekker vind. Maar ga dan niet lopen roepen dat anderen het niet snappen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:38:23 #216
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300397
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat komt niet altijd ten goede als je kijkt hoe de nederlandse bevolking wordt "geinformeerd" over turkije
Nee, de manier zoals het in turkije gebeurd daar krijgt de bevolking een rieel beeld van _O- _O- _O-
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:38:46 #217
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300408
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Laten we dan wat zaken even concreet definiëren, wat is jouw claim, is er momenteel een heksenjacht op de journalisten, wetenschappers en onderwijzers in Turkije van de Gulenbeweging of journalistiek en onderwijs in het algemeen?
Alle critici van Erdo worden aangepakt.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300417
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik zie geen discussie, alleen wanhopige ontkenning van Erdo's dictatuur.
Poepie, je kwam binnen met een vermeende oorlog tussen Erdogan en de Koerden, kwam met ongefundeerde claims, toen je daar op werd gecorrigeerd was je ineens objectief en kwam je voor iedereen op.
pi_164300418
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik weet heel goed dat Erdo de Koerden probeerde te paaien om de absolute meerderheid te houden. Toen dat truukje niet meer lukte begon hij een oorlog tegen ze.
waarop weer vele Koerdische provincies Erdo bedankten voor de oorlogsverklaring op hen, door weer op Erdo te stemmen, dat is wat je feitelijk zegt.

besef jij niet hoe belachelijk je klinkt?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:39:29 #220
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300426
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:33 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Niet stervende. Alleen het tumorweefsel wordt verwijderd.
De gene die niet naar de pijpen van Erdogan dansen bedoel je?
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:39:37 #221
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300430
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waarom zijn er nadat de gevechten weer begonnen zijn dan weer veel Koerdische stemmers teruggekeerd naar de AKP en waarom stemmen er nog steeds miljoenen Koerden op de AKP als Erdogan dan toch met hen in oorlog is?
Als jouw claim waar is, is dat omdat ze zich laten intimideren door het geweld van Erdo.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300434
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik ben heel serieus.
wow...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:40:09 #223
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300449
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De meerderheid/een doelgroep paaien om de meerderheid te bereiken is een tactiek, zo werkt de politiek. Heeft niets met dictatuur of democratie te maken, de oppositie of regerende macht doet het overal ter wereld zo om aan de macht te komen en of te blijven.
Maar niet onder dreiging van een oorlog.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300452
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Alle critici van Erdo worden aangepakt.
En dan maak ik mij geloofwaardig, bedankt voor het bewijzen dat je er geen kaas van hebt gegeten.
Hurriyet, Halktv en Ulusal gaan helemaal los tegen Erdogan as we speak, geen Gulenisten, wel critici en zij worden aangepakt volgens jou? Goddamn. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:40:25 #225
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300456
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

die artikelen zijn geschreven door nederlandse journalisten die geen enkele kaas hebben gegeten van het conflict in Turkije en oprecht denken dat Turkije in oorlog is met de Koerden :')
Ja, de propaganda uit Turkije heeft jou hersencellen flink in hun macht.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300462
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waarom zijn er nadat de gevechten weer begonnen zijn dan weer veel Koerdische stemmers teruggekeerd naar de AKP en waarom stemmen er nog steeds miljoenen Koerden op de AKP als Erdogan dan toch met hen in oorlog is?
in de redenatie van Papierversnipperaar doen ze dat omdat Erdo hen de oorlog heeft verklaard :|W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:40:43 #227
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300464
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Poepie, je kwam binnen met een vermeende oorlog tussen Erdogan en de Koerden, kwam met ongefundeerde claims, toen je daar op werd gecorrigeerd was je ineens objectief en kwam je voor iedereen op.
Ik ben niet gecorrigeerd. Er is nu op dit moment een oorlog bezig tegen de Koerden.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:41:26 #228
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300483
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarop weer vele Koerdische provincies Erdo bedankten voor de oorlogsverklaring op hen, door weer op Erdo te stemmen, dat is wat je feitelijk zegt.
Bommen of stemmen, wat kies jij?
quote:
besef jij niet hoe belachelijk je klinkt?
Ik klink totaal niet belachelijk.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300497
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:39 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als jouw claim waar is, is dat omdat ze zich laten intimideren door het geweld van Erdo.
Ja hoor, Erdogan's Koerdische hoofd van de inlichtingen zit zeker ook op zijn plek omdat hij geïntimideerd is door angst. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:42:31 #230
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300511
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Laten we dan wat zaken even concreet definiëren, wat is jouw claim, is er momenteel een heksenjacht op de journalisten, wetenschappers en onderwijzers in Turkije van de Gulenbeweging of journalistiek en onderwijs in het algemeen?
Van de Gulenbeweging, omdat Erdogan vindt dat ze naar hem moeten luisteren.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300512
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nou dan ben je toch lekker kritiekloos. Als jij dat lekker vind. Maar ga dan niet lopen roepen dat anderen het niet snappen.
ik heb kritiek zat echter laat ik mij niet leiden door shit berichtgeving uit westerse media die geen enkel benul hebben waar ze het over hebben, maar wel tot de 4e macht behoren
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:43:16 #232
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300532
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En dan maak ik mij geloofwaardig, bedankt voor het bewijzen dat je er geen kaas van hebt gegeten.
Hurriyet, Halktv en Ulusal gaan helemaal los tegen Erdogan as we speak,
Geef eens een recent voorbeeld?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300540
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Maar niet onder dreiging van een oorlog.
Want het draait in Turkije alleen maar om de AKP en de HDP en verder spelen de andere spelers zoals de CHP, de grootste oppositiepartij notabene verder geen rol, zijn onkwetsbaar voor een dreiging van oorlog en blijven lekker CHP stemmen, kan Erdogan ze niet genoeg intimideren? :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:44:05 #234
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300550
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja hoor, Erdogan's Koerdische hoofd van de inlichtingen zit zeker ook op zijn plek omdat hij geïntimideerd is door angst. :')
Of omdat hij een opportunistische slijmbal is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300563
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik ben niet gecorrigeerd. Er is nu op dit moment een oorlog bezig tegen de Koerden.
Nee hoor, blijkbaar ken jij het verschil niet tussen PKK en de Koerden, het zou even idioot zijn om te stellen dat de oorlog tegen IS een oorlog is tegen de moslims, maar misschien ben jij ook van zo een mening gediend, kan ik niet uitsluiten natuurlijk.
pi_164300568
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:39 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als jouw claim waar is, is dat omdat ze zich laten intimideren door het geweld van Erdo.
jij kan dus kennelijk in de hoofden van Koerdische stemmers en je ziet dat zij zich door Erdo laten beinvloeden en hen zo op hem laat stemmen.

dude.... besef je niet hoe belachelijk je klinkt? :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:44:54 #237
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300576
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee die worden door hun eigen onkunde ondermijnt...
nee, die hebben alle mogelijkheden om elke bron en informatiekanaal te gebruiken in tegenstelling tot Turkse journalisten die allen bronnen en informatiekanalen mogen gebruiken die Erdogan goedkeurt.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300593
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:42 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Van de Gulenbeweging, omdat Erdogan vindt dat ze naar hem moeten luisteren.
Waarom niet met de andere journalisten dan die niet naar Erdogan luisteren?
pi_164300609
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Geef eens een recent voorbeeld?
Doe voortaan je huiswerk aub
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:46:16 #240
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300625
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee hoor, blijkbaar ken jij het verschil niet tussen PKK en de Koerden,
Dat verschil laat Erdogan ook koud, als je ziet hoe hij tekeer gaat.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300628
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 12:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

AKP-lover ben je. Als je zo Erdogan verdedigd heb je niets in NL te zoeken en waar wij voor staan qua normen en waarden. Ze zouden je paspoort moeten afnemen en uitzetten. Ongelofelijk dit. Landverraad pursang.
Wij
normen en waarden
paspoort
uitzetten
landverraad

Klinkt bekend in de oren, en dit zeg je niet omdat er een coup op je is gepleegd en militairen op je zijn afgestuurd om je te vermoorden, maar alleen omdat sommigen er een andere mening op na houden.
pi_164300643
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja hoor, Erdogan's Koerdische hoofd van de inlichtingen zit zeker ook op zijn plek omdat hij geïntimideerd is door angst. :')
ook erdogan zijn vrouw (koerd) heeft zich laten intimideren zodat ze met erdogan ging trouwen _O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300654
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Of omdat hij een opportunistische slijmbal is.
dat is elke politicus ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:47:12 #244
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300655
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij kan dus kennelijk in de hoofden van Koerdische stemmers en je ziet dat zij zich door Erdo laten beinvloeden en hen zo op hem laat stemmen.
Zijn gewoon standaard reacties op standaard intimidatie tactieken, hoor.
quote:
dude.... besef je niet hoe belachelijk je klinkt? :')
Ik klink totaal niet belachelijk.
[/quote]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:47:45 #245
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300672
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:36 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waarom zijn er nadat de gevechten weer begonnen zijn dan weer veel Koerdische stemmers teruggekeerd naar de AKP en waarom stemmen er nog steeds miljoenen Koerden op de AKP als Erdogan dan toch met hen in oorlog is?
Om hun eigen hachje te redden en niet opgepakt te worden.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300673
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Of omdat hij een opportunistische slijmbal is.
Of zeg gewoon ik weet niets van Turkije af en probeer me in allerlei bochten te wringen om toch nog iets terug te kunnen zeggen, het is intimidatie noch opportunisme. Erdogan is net zoals veel Koerden een ideologisch Islamist, veel Koerden vinden zich niet vertegenwoordigd door de seculiere en 'losbandige' HDP waardoor ze door hun Islamisme veel meer naar Erdogan aangetrokken voelen, het meest conservatieve etnische volk in Turkije zijn de Koerden, zelfs meer dan de Turken.
pi_164300683
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Zijn gewoon standaard reacties op standaard intimidatie tactieken, hoor.

[..]

Ik klink totaal niet belachelijk.
[/quote]

naast paranormaal ben je nu dus ook nog psycholoog? nice! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300716
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:46 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat verschil laat Erdogan ook koud, als je ziet hoe hij tekeer gaat.




Diyarbakir, een Koerdisch bolwerk:


zoals ik al zei, je hebt er de ballen verstand van.
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:49:50 #249
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300724
quote:
Nou post je een column over hoe Erdogan de Turkse journalistiek om zeep help als bewijs tegen mijn stelling dat Erdogan de journalistiek om zeep helpt? _O- _O- _O- _O-

quote:
Now, as a journalist who has turned 50 years of age and approaching 30 years at work, I am watching the killing of my profession, journalism, with shame.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300743
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

ook erdogan zijn vrouw (koerd) heeft zich laten intimideren zodat ze met erdogan ging trouwen _O- _O- _O-
Dat zou nog eens best kunnen met die verdomde Koerden.
pi_164300750
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Of zeg gewoon ik weet niets van Turkije af en probeer me in allerlei bochten te wringen om toch nog iets terug te kunnen zeggen, het is intimidatie noch opportunisme. Erdogan is net zoals veel Koerden een ideologisch Islamist, veel Koerden vinden zich niet vertegenwoordigd door de seculiere en 'losbandige' HDP waardoor ze door hun Islamisme veel meer naar Erdogan aangetrokken voelen, het meest conservatieve etnische volk in Turkije zijn de Koerden, zelfs meer dan de Turken.
dat is ook het argument waarom de meeste koerden stemmen op de AKP.

but hey om dat te weten moet je kennis van zaken hebben en gues wie geen kennis van zaken heeft? _O- _O- _O- Papierversnipperaar onze Turkije kenner _O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300759
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:47 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Om hun eigen hachje te redden en niet opgepakt te worden.
Damn. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:51:07 #253
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300764
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Of zeg gewoon ik weet niets van Turkije af en probeer me in allerlei bochten te wringen om toch nog iets terug te kunnen zeggen, het is intimidatie noch opportunisme. Erdogan is net zoals veel Koerden een ideologisch Islamist, veel Koerden vinden zich niet vertegenwoordigd door de seculiere en 'losbandige' HDP waardoor ze door hun Islamisme veel meer naar Erdogan aangetrokken voelen, het meest conservatieve etnische volk in Turkije zijn de Koerden, zelfs meer dan de Turken.
Daar denken veel Koerden heel anders over. Daarom vechten de vrouwen ook mee tegen IS, bijvoorbeeld. :D
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300782
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nou post je een column over hoe Erdogan de Turkse journalistiek om zeep help als bewijs tegen mijn stelling dat Erdogan de journalistiek om zeep helpt? _O- _O- _O- _O-

[..]

Je snapt het niet allemaal he, ik geef je een voorbeeld van een journalist die niet vervolgd wordt, kritisch is naar de president met wat er allemaal gebeurd, hem indirect een 'sick mind' noemt en vrolijk verder gaat.
pi_164300798
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je snapt het niet allemaal he, ik geef je een voorbeeld van een journalist die niet vervolgd wordt, kritisch is naar de president met wat er allemaal gebeurd, hem indirect een 'sick mind' noemt en vrolijk verder gaat.
ja maar Erdogan is dictator ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300806
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:51 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Daar denken veel Koerden heel anders over. Daarom vechten de vrouwen ook mee tegen IS, bijvoorbeeld. :D
Godsamme gast, het is Erdogan die de Peshmerga, de Iraaks Koerdische speciale eenheden toestemming gaf om over Turks gebied te reizen naar Syrië om te vechten tegen IS.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 16:53:35 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:55:44 #257
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164300899
quote:
Heb je deze column uberhaubt zelf wel gelezen?
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164300926
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:55 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Heb je deze column uberhaubt zelf wel gelezen?
Heb je überhaupt gelezen waarom ik het plaats voor je weer Papierversnipperaar gaat herhalen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 16:57:44 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:56:44 #259
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164300927
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:51 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Daar denken veel Koerden heel anders over. Daarom vechten de vrouwen ook mee tegen IS, bijvoorbeeld. :D
"Vechten mee"



Gewoon de mannen tevreden houden :7
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:58:04 #260
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300952
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je snapt het niet allemaal he, ik geef je een voorbeeld van een journalist die niet vervolgd wordt, kritisch is naar de president met wat er allemaal gebeurd, hem indirect een 'sick mind' noemt en vrolijk verder gaat.
Hij bewijst mijn gelijk, journalistiek in Turkije word afgebroken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164300971
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164300974
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hij bewijst mijn gelijk, journalistiek in Turkije word afgebroken.
Dus nogmaals, kan je een voorbeeld noemen buiten de Gulenbeweging waarbij journalisten worden vervolgd?
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:59:20 #263
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164300986
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Godsamme gast, het is Erdogan die de Peshmerga, de Iraaks Koerdische speciale eenheden toestemming gaf om over Turks gebied te reizen naar Syrië om te vechten tegen IS.
Bullshit, Erdogan heeft alles gedaan om de Koerden dwars te zitten. Hij wil juist niet dat ze tegen IS vechten omdat ie wat tegen de Koerden heeft. Hij maakt zelfs ruzie met Amerika daarover.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 16:59:47 #264
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164301000
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:56 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

"Vechten mee"

[ afbeelding ]

Gewoon de mannen tevreden houden :7
Je liegt, ze vechten mee.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164301015
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Je liegt, ze vechten mee.
ook ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164301030
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Bullshit, Erdogan heeft alles gedaan om de Koerden dwars te zitten. Hij wil juist niet dat ze tegen IS vechten omdat ie wat tegen de Koerden heeft. Hij maakt zelfs ruzie met Amerika daarover.
Wat moet het heerlijk zijn om zo onwetend naar de onderwerpen te kijken waarover je praat

quote:
Turkey will allow Kurdish peshmerga forces from northern Iraq across its territory to defend Kurds in the besieged Syrian border town of Kobani, in a move that fighters say could tip a month-long battle against Islamic State (Isis) insurgents in their favour.

The announcement marked an abrupt shift from Ankara’s position of refusing to militarily help the Kurds of Kobani and came hours after the US military dropped 24 tonnes of weapons and medicines in the first supply run it had made to the besieged town in nearly five weeks of fighting.
https://www.theguardian.c(...)-to-travel-to-kobani



[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 17:02:19 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:02:14 #267
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301097
quote:
Goddammnnn _O_

Daar zijn verder natuurlijk geen Koerden :7

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 17:03:15 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:03:24 #269
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164301106
quote:
15s.gif Op zondag 7 augustus 2016 16:56 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Heb je überhaupt gelezen waarom ik het plaats voor je weer Papierversnipperaar gaat herhalen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben het hier over een Engelse journalist, waarom zou die vervolg moeten worden als hij een kritisch stuk schrijft over de journalistiek in Turkije?

Dat is de bedoeling van journalistiek dat een journalist kritisch kan en mag zijn.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:03:26 #270
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301136
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:03 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

We hebben het hier over een Engelse journalist, waarom zou die vervolg moeten worden als hij een kritisch stuk schrijft over de journalistiek in Turkije?

Dat is de bedoeling van journalistiek dat een journalist kritisch kan en mag zijn.
KADRİ GÜRSEL

kgursel@milliyet.com.tr

is een engelse journalist ja?
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:04:55 #272
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:05:00 #273
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164301147
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Wat moet het heerlijk zijn om zo onwetend naar de onderwerpen te kijken waarover je praat

[..]

https://www.theguardian.c(...)-to-travel-to-kobani

Fijn, maar een paar dagen later:

quote:
Sorry hoor, maar je lult maar een end weg.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164301192
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:05 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Fijn, maar een paar dagen later:

[..]

Sorry hoor, maar je lult maar een end weg.
Gast in je eigen fokkin link

quote:
Ten peshmerga officers crossed the Turkish border into Kobani on Wednesday to discuss a strategy for the safe transfer of peshmerga troops and artillery. They have since returned to the peshmerga army camp just south of the Turkish town of Suruç, just north of the Turkey-Syria border.
pi_164301203
ibrahim tatlises ook aanwezig en in gesprek met erdo zag ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164301218
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Al die boten :P

[ afbeelding ]
zag ook een fregat langs varen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:07:38 #277
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164301233
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:00 schreef Triggershot het volgende:
Wat moet het heerlijk zijn om zo onwetend naar de onderwerpen te kijken waarover je praat
Volgens mij is het pas echt vervelend als je totaal geindroctineerd door de journalistiek van Turkije, totaal niet meer opstaat voor andere journalistiek.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:08:15 #278
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301252
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

zag ook een fregat langs varen :P
1 iemand is met z'n vlag naar het plein toe aan het zwemmen _O-
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:08:38 #279
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164301259
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]

KADRİ GÜRSEL

kgursel@milliyet.com.tr

is een engelse journalist ja?
Sodeju man, hij woont toch in Engeland niet in Turkije.
En hij is journalist voor een Engelse krant.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
pi_164301263
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:07 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Volgens mij is het pas echt vervelend als je totaal geindroctineerd door de journalistiek van Turkije, totaal niet meer opstaat voor andere journalistiek.
Die kritische journalistiek tegen Erdogam kwam ook uit Turkije, Guardian is verder ook niet Turks, maar, ja tochhhh!
pi_164301267
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:02 schreef Triggershot het volgende:

Daar zijn verder natuurlijk geen Koerden :7
als ze er zijn , zijn geintimideerd door erdo om daar te komen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164301279
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:08 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

1 iemand is met z'n vlag naar het plein toe aan het zwemmen _O-
[ afbeelding ]
hoop dat ie niet verzuipt :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:10:14 #283
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164301288
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Die kritische journalistiek tegen Erdogam kwam ook uit Turkije, Guardian is verder ook niet Turks, maar, ja tochhhh!
Wat wil je nou zeggen?
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:10:30 #284
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301298


hee hee tamam

Erdogan onderdrukt iedereen, opgelost. Ga daarover nu maar ergens anders praten, tijd voor demokrasi ve sehitler mitingi.
pi_164301329
waar is de premier lan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164301343
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:08 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
KADRİ GÜRSEL
Je denkt dat hij niet regelmatig in Turkije is of op Turkse televisie komt en kritisch tegen Erdogan is? En ik hoop al helemaal niet dat je denkt dat hij de enige Turkse kritische journalist in Turkije is. :')
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:12:21 #287
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301345
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:11 schreef Slayage het volgende:
waar is de premier lan?
Naast Erdogan
pi_164301355
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:10 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Wat wil je nou zeggen?
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:12:49 #289
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301367
quote:
99s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ze er zijn , zijn geintimideerd door erdo om daar te komen :P
_O-
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:13:37 #291
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164301384
quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je denkt dat hij niet regelmatig in Turkije is of op Turkse televisie komt en kritisch tegen Erdogan is? En ik hoop al helemaal niet dat je denkt dat hij de enige Turkse kritische journalist in Turkije is. :')
Hij zegt wel dat de journalistiek in Turkije word vermoord.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:14:19 #292
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301439
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:14 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]

Midden = vrouw van Yildirim?
wel aannemelijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164301440
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hij zegt wel dat de journalistiek in Turkije word vermoord.
Is prima dat hij zegt, moet hij ook kunnen zeggen, hoe meer hoe beter, alleen dat als je kritisch bent tegen Erdogan dat je monddood wordt gemaakt, laat staan hem sick mind noemen = gelijk aan vervolging is bullshit, der zijn nog tientallen andere journalisten die niets met de Gulenbeweging te maken hebben, op TV niets positiefs over Erdogan te melden hebben, kritisch zijn tegenover zijn regeringsvorm en nog steeds lopen te chillen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 17:15:59 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:17:13 #295
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164301492
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Is prima dat hij zegt, moet hij ook kunnen zeggen, hoe meer hoe beter, alleen dat als je kritisch bent tegen Erdogan dat je monddood wordt gemaakt, laat staan hem sick mind noemen = gelijk aan vervolging is bullshit, der zijn nog tientallen andere journalisten die niets met de Gulenbeweging te maken hebben, op TV niets positiefs over Erdogan te melden hebben, kritisch zijn tegenover zijn regeringsvorm en nog steeds lopen te chillen.
Kwestie van tijd

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164301570
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:14 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]

Midden = vrouw van Yildirim?
Vrouwen zonder hoofddoek achter de grote leider, hoe lang voor die geknuppeld en opgesloten worden?
pi_164301573
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Kwestie van tijd

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
Subtiel nuance. De Zamankrant en Gulenbeweging waren zelf actief het oppakken van journalisten aan het goedpraten en ze zelfs aan het demoniseren, Zaman sprak zich wel uit, als krant tegen de persvrijheid, voor de vervolging van journalisten, het is nu die krant waar we het over hebben onder meer.

quote:
10s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:19 schreef Triggershot het volgende:
Godverdomme, Zaman die er groot inkopt dat de gearresteerde journalisten in de Ergenekon zaak niks met journalistiek te maken heeft:

[ afbeelding ]

_O- :D

Ekrem Dumanli: "Panige ve ofkeye gerek yok, hukuki surec isliyor."

"Er is geen reden tot paniek of woede, de rechtsgang is effectief/loopt"

[..]

[..]

https://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Dumanl%C4%B1
:D _O-
Zaman had er totaal geen moeite mee om secularisten massaal te laten arresteren en vervolgen, deed zelfs actief mee aan de beeldvorming en praatte het zelfs goed, nu ze zelf verdacht worden is het een kwestie van persvrijheid, my ass.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2016 17:22:05 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:21:31 #298
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_164301613
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:20 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Subtiel nuance. De Zamankrant en Gulenbeweging waren zelf actief het oppakken van journalisten aan het goedpraten en ze zelfs aan het demoniseren, Zaman sprak zich wel uit, als krant tegen de persvrijheid, voor de vervolging van journalisten, het is nu die krant waar we het over hebben onder meer.

[..]

Two wrongs don't make a right. Ik blijf er bij dat Erdogan een dictator is die de journalistiek afbreekt.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_164301616
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Kwestie van tijd

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.
classic, maar ik ben niet overtuigd dat het van toepassing is op TR.

solly :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 7 augustus 2016 @ 17:22:01 #300
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164301626
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:19 schreef Nintex het volgende:

[..]

Vrouwen zonder hoofddoek achter de grote leider, hoe lang voor die geknuppeld en opgesloten worden?


:W
pi_164301641
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 17:19 schreef Nintex het volgende:

[..]

Vrouwen zonder hoofddoek achter de grote leider, hoe lang voor die geknuppeld en opgesloten worden?
1 van die dames is een veiligheidsmedewerker dus niet echt aannemelijk :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')