abonnement Unibet Coolblue
pi_163903459


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213


  Redactie Frontpage / Sport donderdag 21 juli 2016 @ 14:17:53 #2
426493 crew  PippenScottie
pi_163905567
Ik zie heen enkel land met Rusland sympathiseren als ze worden geschorst eigenlijk.
Misschien Letland, afhankelijk van hoeveel die Meldoniumbaas te zeggen heeft binnen het Lets Olympisch comité.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 01:02:05 #3
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163920320
Pizza positief

pi_163926037
RobHarris twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 12:42:13 BREAKING: IOC reports 45 more positive doping cases in retests from 2008 and 2012 Olympics reageer retweet
RobHarris twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 12:45:15 15 more #London2012 athletes tested positive in 2nd wave of retests of samples. 23 caught in 1st wave of retests of samples from 2012 reageer retweet
RobHarris twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 12:47:46 2008 Olympics samples. 1st wave of retests caught 30 athletes.Today IOC announced another 30 samples contained banned substances reageer retweet
pi_163926138
stevewilsonap twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 12:43:58 23 medalists from Beijing caught in the doping retests. reageer retweet
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:53:10 #6
408773 F.Begbie
Yeeeaaaaaahhhh!
pi_163926171
@sportdw
So nearly 8% of all samples that have been retested from Beijing and London have returned positive. Hard to have any confidence left now...
Armed robbery. With a replica. I mean, how the fuck can it be armed robbery with a fucking replica?
pi_163926192
:9~
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:59:20 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163926273
Genot. Hopelijk meer dan alleen Russen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 13:06:22 #9
426493 crew  PippenScottie
pi_163926391
Welke sporten zijn nog niet aan de beurt geweest? Namen wn rugnummers graag!
pi_163927004
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:06 schreef PippenScottie het volgende:
Welke sporten zijn nog niet aan de beurt geweest? Namen wn rugnummers graag!
Sportvissen in ieder geval niet:

quote:
Nederland heeft dit jaar het EK voetbal aan zich voorbij moeten laten gaan. Maar stop met treuren: het EK zoetwatervissen staat voor de deur.

Sportvisserij Nederland verwacht dat er dit weekend 10 tot 15 duizend mensen afkomen op het Europees Kampioenschap ‘vissen op zoetwatervissen’. Zaterdag en zondag strijden teams uit 26 landen in Almere om de hoofdprijs: wie vangt de grootste?

Bij iedere sport moet er getraind worden, dus ook bij zoetwatervissen. De deelnemers zitten daarom al de hele week langs de Lage Vaart om te oefenen. Degene die aan het einde het weekend de meeste kilo’s vis in zijn net heeft is de winnaar.

Doping
Ook wordt er net als bij andere nationale sporten getest op doping. ‘Sommige vissers gebruiken verboden middelen. Epo bijvoorbeeld, waar wielrenners ook nog wel eens op betrapt worden’, vertelt, Willem Raven, wedstrijdleider van het toornooi.


Zondagavond na zonsondergang wordt de winnaar bekend gemaakt.
Bron: bnr.nl
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 22 juli 2016 @ 13:54:16 #11
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163927479
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:34 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Sportvissen in ieder geval niet:

[..]

Bron: bnr.nl
Epo gebruiken bij het vissen :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163927513
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:54 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Epo gebruiken bij het vissen :D
Wedstrijden duren van 's ochtends tot einde van de middag. Is een lange zit. :P
pi_163927879
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Wedstrijden duren van 's ochtends tot einde van de middag. Is een lange zit. :P
Ik zou meer dikke jonko's gebruiken denk ik
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 22 juli 2016 @ 14:12:47 #14
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163927896
23 medaillewinnaars ook _O-

Echt, die bommen die destijds op Baghdad vielen zijn niks vergeleken met deze joekels van de laatste maanden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163928693
Zijn er al namen, sporten of landen gelekt :P >:) ?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  vrijdag 22 juli 2016 @ 15:08:59 #16
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163929138
Ik wacht op de namen :9~ :9~ En dan komt er nog een derde en vierde testronde, mooi hoor
  vrijdag 22 juli 2016 @ 18:32:34 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163934404
Een of andere Turkse gewichtheffer Ozkan moet van het IOC z'n zilver van Peking inleveren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 22 juli 2016 @ 18:40:32 #18
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163934567
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 18:32 schreef Szura het volgende:
Een of andere Turkse gewichtheffer Ozkan moet van het IOC z'n zilver van Peking inleveren.
Flinke naam inderdaad, ze zijn stevig aan het strepen bij het IOC _O- (haar zilver, overigens)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 22 juli 2016 @ 18:41:03 #19
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163934581
richard_conway twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 18:30:55 Breaking: IPC opens suspension proceedings against NPC Russia. Russia set to miss Rio Paralympic Games following McLaren report. reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 22 juli 2016 @ 21:39:01 #20
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163940220
benbloomsport twitterde op vrijdag 22-07-2016 om 20:23:07 Understand London 2012 doping retests include 8 medallists and athletics is one of two sports involved. Countries are "usual suspects". reageer retweet
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 23 juli 2016 @ 11:10:00 #21
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163949570
De Roemeen Andrei Toader is schijnbaar betrapt op doping, nadat hij eerder deze week zilver won bij het kogelstoten op het WK junioren.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163949579
Andrei Toader, 18-jarige Roemeense kogelstoter, blijkbaar betrapt. Pakte deze week nog zilver op het WJK en was finalist op het afgelopen EK in Amsterdam.

EDIT: Haha, ja dat dus :D
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 23 juli 2016 @ 11:11:18 #23
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163949593
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 11:10 schreef TheArt het volgende:
Andrei Toader, 18-jarige Roemeense kogelstoter, blijkbaar betrapt. Pakte deze week nog zilver op het WJK en was finalist op het afgelopen EK in Amsterdam.

EDIT: Haha, ja dat dus :D
Great Minds Volgen Dezelfde Twitteraccounts :7
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 23 juli 2016 @ 11:46:26 #24
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163950066
Kom maar met de onthullingen _O_
AFCA
Qui audet adipiscitur
  zaterdag 23 juli 2016 @ 14:19:59 #25
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_163953508
quote:
Poetin: "Er is en mag geen plaats zijn voor doping"

Een dag na de uitsluiting van alle Russische atleten van de Olympische Spelen heeft ook de machtigste man van Rusland gereageerd. President Vladimir Poetin schuwde politieke oorlogstaal en had het vooral over de dopingstrijd in zijn land.

Gisteren handhaafde het Internationaal Sporttribunaal TAS de schorsing die de Internationale Atletiekfederatie had uitgesproken tegen alle Russische atleten op de Olympische Spelen. Over enkele dagen wordt een standpunt verwacht van het Internationaal Olympisch Comité over de andere Russische sporters.

Poetin trok een soort boetekleed aan. "Het officiële standpunt van Rusland, de regering en de president is dat er geen plaats is en mag zijn voor doping in de sport."

Poetin heeft aan het Russische Olympische Comité gevraagd om een nieuwe onafhankelijke en publieke organisatie op te richten om de strijd tegen doping in Rusland te organiseren. "Om die organisatie te leiden hebben we iemand nodig die geen banden heeft, een volkomen onberispelijke reputatie heeft en gerespecteerd wordt door de olympische familie."

"We hebben zo iemand in ons land. Vitali Georguievitsj Smirnov. Hij is decaan van het IOC en al lid sinds 1971." Poetin voegde ook toe dat de organisatie behalve Russische experts ook buitenlandse medewerkers moet aanstellen.
Smirnov is nog maar pas 81. Zo'n lopend sovjet vodkafossiel zal inderdaad wellicht de ideale leidende figuur in zo'n nieuwe organisatie zijn ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_163959474
Mutko lijkt me ook de juiste man
  zaterdag 23 juli 2016 @ 23:17:13 #27
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163965605
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:54 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Epo gebruiken bij het vissen :D
Herman Ram is hier niet blij mee
  Redactie Frontpage / Sport zondag 24 juli 2016 @ 00:10:10 #28
426493 crew  PippenScottie
pi_163966890
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 23:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Herman Ram is hier niet blij mee
Die gaat een hele boze enquete sturen naar sportvissend Nederland. :(
  zondag 24 juli 2016 @ 01:28:19 #29
6941 APK
Factual, I think.
pi_163968054
Kunnen ze op een van de universiteiten ook nog wel een promotieonderzoekje tegenaan gooien om te kijken of vissen met EPO beter werkt dan zonder.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zondag 24 juli 2016 @ 02:52:00 #30
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163968663
deleted

[ Bericht 97% gewijzigd door THEFXR op 24-07-2016 02:55:51 (dubbel) ]
  zondag 24 juli 2016 @ 16:11:28 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163976527
IOC trekt de handen ervanaf?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 24 juli 2016 @ 16:16:33 #32
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163976664
IOC :')

Laffe organisatie
pi_163976841
Goede beslissing van de IOC
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zondag 24 juli 2016 @ 16:33:16 #34
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_163977130
Staatsdopingprogramma en dan ach boeiend mag allemaal wel haha
pi_163979304
Rusland :r
IOC :r
pi_163979723
Ongekend :') Staat dit het IOC volledig vrij of kan hier nog tegen in beroep worden gegaan?
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zondag 24 juli 2016 @ 19:17:56 #37
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_163981601
Wat een buklshit
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_163981709
Wow, vooral Stepanova als een baksteen laten vallen vind ik pijnlijk. Ben zeer benieuwd wat voor spelletjes er gespeeld zijn / druk er is uitgeoefend.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 24 juli 2016 @ 19:55:23 #39
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_163982437
Speerwerper Ihab Abdelrahman uit Egypte is betrapt. Won vorig jaar nog WK-zilver.

http://www.kingfut.com/20(...)-doping-allegations/
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_163984610
SlavaMalamud twitterde op zondag 24-07-2016 om 21:06:36 Russian pole vaulter Isinbayeva on whistleblower Stepanova: "She must be banned for life. Making her a hero is spitting in Russia's face" reageer retweet
Ik hoop dat Isinbayeva nooit meer aan een internationale competitie deel mag nemen. Met al haar uitlatingen van de afgelopen weken is ze echt zó ontzettend laag gezakt.
  zondag 24 juli 2016 @ 21:11:53 #41
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_163984685
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:09 schreef TheArt het volgende:
SlavaMalamud twitterde op zondag 24-07-2016 om 21:06:36 Russian pole vaulter Isinbayeva on whistleblower Stepanova: "She must be banned for life. Making her a hero is spitting in Russia's face" reageer retweet
Ik hoop dat Isinbayeva nooit meer aan een internationale competitie deel mag nemen. Met al haar uitlatingen van de afgelopen weken is ze echt zó ontzettend laag gezakt.
soort van maffia cultuur
pi_163984742
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:09 schreef TheArt het volgende:
Isinbayeva
Isinbayeva ziek wijf :r
  Moderator zondag 24 juli 2016 @ 21:24:34 #43
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_163985113
Haha, wat een blamage dit.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_163994403
https://medium.com/@steve(...)c2461bba7#.87cgdqx0t

Column van Steve Magness whistle blower (jegens Salazar / Nike Oregon Project) over Stepanova.

Wie gaat er ooit nog serieus klokkenluiden?
  maandag 25 juli 2016 @ 11:05:01 #45
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_163994515
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:09 schreef TheArt het volgende:
SlavaMalamud twitterde op zondag 24-07-2016 om 21:06:36 Russian pole vaulter Isinbayeva on whistleblower Stepanova: "She must be banned for life. Making her a hero is spitting in Russia's face" reageer retweet
Ik hoop dat Isinbayeva nooit meer aan een internationale competitie deel mag nemen. Met al haar uitlatingen van de afgelopen weken is ze echt zó ontzettend laag gezakt.
Lol :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 25 juli 2016 @ 16:30:26 #46
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164001454
'It is IMPOSSIBLE to win the Tour de France without doping': Disgraced Lance Armstrong says drugs will always be a part of cycling

http://www.dailymail.co.u(...)r-France-doping.html
  maandag 25 juli 2016 @ 16:32:32 #47
40566 Ericr
Livewrong
pi_164001512
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 16:30 schreef THEFXR het volgende:
'It is IMPOSSIBLE to win the Tour de France without doping': Disgraced Lance Armstrong says drugs will always be a part of cycling

http://www.dailymail.co.u(...)r-France-doping.html
Leuk zo'n artikel uit 2013.

  maandag 25 juli 2016 @ 16:34:19 #48
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164001557
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 16:32 schreef Ericr het volgende:

[..]

Leuk zo'n artikel uit 2013.

[ afbeelding ]
weet ik iig dat je het gelezen hebt, ipv die gasten die alleen op de titel reageren :*
  maandag 25 juli 2016 @ 17:34:44 #49
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164002576
poehh, pak van me hart, anders kon ik echt niet slapen:

Russian anti-doping boss: Only clean athletes will go to Rio
pi_164008112
Bardet 6.34 Watt / kg voor 27 minuten op Bettex. Beetje op het randje, zeker zo laat in de race.
pi_164009122
Ellen van Langen en Herman Ram straks bij RTL Late Night.

RTLLateNight twitterde op maandag 25-07-2016 om 16:11:12 Ellen van Langen en Herman Ram begrijpen niets van het besluit van het IOC. Vanavond vertellen ze erover in #RTLLN. https://t.co/3EU0DlbMvM reageer retweet
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 25 juli 2016 @ 23:35:15 #52
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_164011631
Wada en usada zijn ook aardig pissed
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_164014538
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:33 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Bardet 6.34 Watt / kg voor 27 minuten op Bettex. Beetje op het randje, zeker zo laat in de race.
De groep achter Bardet reed toch sneller omhoog? Als ik me goed herinner had hij onderaan ongeveer een minuut voorsprong en minder dan een halve minuut.
in a crowd you lose humanity
pi_164014551
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 08:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

De groep achter Bardet reed toch sneller omhoog? Als ik me goed herinner had hij onderaan ongeveer een minuut voorsprong en minder dan een halve minuut.
In iemands wiel de berg op rijden scheelt grofweg 0.2 watt / kg (of 14 watt in de Vayer methode).
pi_164016198
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 08:08 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

In iemands wiel de berg op rijden scheelt grofweg 0.2 watt / kg (of 14 watt in de Vayer methode).
Hangt ook van het hellingspercentage af (of eigenlijk de snelheid waarmee ze rijden). Zeker op het eerste steile deel zal in het wiel rijden niet echt helpen.
in a crowd you lose humanity
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 juli 2016 @ 14:27:06 #56
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164021276
:|W

Gewichtheffer Alexey Lovchev werd vorig jaar wereldkampioen met een nieuw wereldrecord superzwaargewichten, maar daarna geschorst en vorige week volgens mij definitief geschorst. Nu heeft hij een baantje gekregen als adviseur van een of andere gouverneur in Rusland waar hij zich bezig mag gaan houden met het promoten van de breedtesport en het regelen van contacten tussen de verschillende instanties _O- :|W

http://tass.ru/sport/3486704

Echt :|W
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 26 juli 2016 @ 16:28:18 #57
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164023823
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 22:09 schreef superniger het volgende:
Ellen van Langen en Herman Ram straks bij RTL Late Night.

RTLLateNight twitterde op maandag 25-07-2016 om 16:11:12 Ellen van Langen en Herman Ram begrijpen niets van het besluit van het IOC. Vanavond vertellen ze erover in #RTLLN. https://t.co/3EU0DlbMvM reageer retweet
  dinsdag 26 juli 2016 @ 19:50:30 #58
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164028459
AP twitterde op dinsdag 26-07-2016 om 19:43:55 BREAKING: Roger Federer posts that he will miss the Olympics and the rest of the 2016 tennis season due to a knee injury. reageer retweet
ik geloof er niks van....
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 26 juli 2016 @ 19:51:18 #59
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164028487
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:50 schreef THEFXR het volgende:
AP twitterde op dinsdag 26-07-2016 om 19:43:55 BREAKING: Roger Federer posts that he will miss the Olympics and the rest of the 2016 tennis season due to a knee injury. reageer retweet
ik geloof er niks van....
Maar jij gelooft sowieso per definitie geen enkele blessure tenzij je iemand z'n been hebt zien breken :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 26 juli 2016 @ 19:51:55 #60
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164028510
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:51 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar jij gelooft sowieso per definitie geen enkele blessure tenzij je iemand z'n been hebt zien breken :+
logisch, gezien het bandieten beleid van de ITF
pi_164029370
Vier van de vijf Russische roeiboten mogen niet naar Rio w/ w/
pi_164032761
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:24 schreef BEFEM het volgende:
Vier van de vijf Russische roeiboten mogen niet naar Rio w/ w/
Dat wordt krap dan in die laatst overgebleven boot.
  woensdag 27 juli 2016 @ 11:26:47 #63
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_164041161
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:24 schreef BEFEM het volgende:
Vier van de vijf Russische roeiboten mogen niet naar Rio w/ w/
Is ook een teringeind roeien, denk niet dat ze het erg vinden
Feyenoord!!! * Barça
  woensdag 27 juli 2016 @ 21:34:28 #64
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164053851
quote:
Elf gewichtheffers die uitkwamen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, zijn na een nieuwe analyse alsnog betrapt op het gebruik van doping. Onder hen zitten zes medaillewinnaars.
Dit is het resultaat van een nieuwe testronde, maakte het IOC woensdag bekend.

Uit de hertesten bleek dat de betrapte gewichtheffers anabole steroïden hadden genomen. Het gaat om onder meer de Russische Natalija Zabolotnaya, die vijf keer Europees kampioen werd en in Londen zilver won.

De andere medaillewinnende dopingzondaars zijn haar landgenoten Alexander Ivanov en Svetlana Tsaroekajeva, de Wit-Russische Irina Koelesja, de Armeense Hripsime Khoersjoedian en Cristina Iovu uit Moldavië.

Vrijdag werd al bekend dat 45 sporters van de Spelen in Londen 2012 en Peking 2008, afkomstig uit in totaal zes sporten, alsnog positief testten na een tweede controle. In een eerdere testronde kwamen dertig (Peking) en 23 (Londen) positieve gevallen naar voren.
Tijd dat gewichtheffen wordt geschrapt als Olympisch onderdeel :')
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 28 juli 2016 @ 09:48:07 #65
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164060845
voetbalzonenl twitterde op donderdag 28-07-2016 om 09:46:03 Ex-AZ'er geeft dopinggebruik toe: 'Maar de bal ging niet de goede kant op' #schinkels https://t.co/GafsXpoSA8 reageer retweet
pi_164061781
quote:
7s.gif Op donderdag 28 juli 2016 09:48 schreef Pino112 het volgende:
voetbalzonenl twitterde op donderdag 28-07-2016 om 09:46:03 Ex-AZ'er geeft dopinggebruik toe: 'Maar de bal ging niet de goede kant op' #schinkels https://t.co/GafsXpoSA8 reageer retweet
Rijkelijk laat _O- Uiteraard is het maar bij 1x gebleven.
pi_164070651
Net een stukje over gendoping in EenVandaag. Er komt een test in Rio hiervoor.

Normaal gesproken betekent dat dat het al een jaar of 4 toegepast wordt.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 29 juli 2016 @ 00:00:18 #68
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_164078812
quote:
7s.gif Op donderdag 28 juli 2016 09:48 schreef Pino112 het volgende:
voetbalzonenl twitterde op donderdag 28-07-2016 om 09:46:03 Ex-AZ'er geeft dopinggebruik toe: 'Maar de bal ging niet de goede kant op' #schinkels https://t.co/GafsXpoSA8 reageer retweet
Technische sport.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_164097688
:W Russische gewichtheffers
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 30 juli 2016 @ 10:29:22 #70
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_164105454
Russische handbalsters mogen naar Rio

quote:
Volgens het IHF zijn alle Russische speelsters de afgelopen week onderworpen aan een uitgebreide dopingcontrole buiten Rusland en wezen de resultaten uit dat de handbalsters 'schoon' zijn.
Je gooit er nog snel even een halfslachtige test uit met een razendsnelle uitslag en dan zijn ze schoon, *O*

Wat een farce :')
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 30 juli 2016 @ 11:31:16 #71
426493 crew  PippenScottie
pi_164106337
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 10:29 schreef Zelva het volgende:
Russische handbalsters mogen naar Rio

[..]

Je gooit er nog snel even een halfslachtige test uit met een razendsnelle uitslag en dan zijn ze schoon, *O*

Wat een farce :')
:')

Natuurlijk eerst even overleggen met de Russische handbalbond wanneer alle speelsters beschikbaar zijn voor een test.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 30 juli 2016 @ 11:32:28 #72
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164106353
Gewoon een normale beslissing dus.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport / Supervogel maandag 1 augustus 2016 @ 15:10:31 #73
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164155152
jaimiefuller twitterde op maandag 01-08-2016 om 08:39:33 IOC delay naming athletes caught in Beijing 2008 and London 2012 re-tests until after Rio 2016: https://t.co/aeypXqPmsm reageer retweet
Van uitstel komt... waarschijnlijk afstel.
  maandag 1 augustus 2016 @ 15:13:36 #74
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_164155237
quote:
14s.gif Op maandag 1 augustus 2016 15:10 schreef Pino112 het volgende:
jaimiefuller twitterde op maandag 01-08-2016 om 08:39:33 IOC delay naming athletes caught in Beijing 2008 and London 2012 re-tests until after Rio 2016: https://t.co/aeypXqPmsm reageer retweet
Van uitstel komt... waarschijnlijk afstel.
Belachelijk natuurlijk dat ze eerst nog even medailles gaan halen. Of zijn ze wel van de deelnemerslijsten verdwenen? In dat geval is het wel te achterhalen wie het waarschijnlijk waren.
pi_164169535
Lizzie komt trouwens goed weg voor Rio...
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 2 augustus 2016 @ 08:06:43 #76
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164169561
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:00 schreef Steven184 het volgende:
Lizzie komt trouwens goed weg voor Rio...
Toevallig weer ja. :')
pi_164169598
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:00 schreef Steven184 het volgende:
Lizzie komt trouwens goed weg voor Rio...
Als collega's je openlijk afvallen, dan zegt dat veel.
pi_164169628
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:14 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Als collega's je openlijk afvallen, dan zegt dat veel.
Die heb ik nog niet voorbij zien komen. Wie doen dat o.a.?
pi_164169661
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:18 schreef TheArt het volgende:

[..]

Die heb ik nog niet voorbij zien komen. Wie doen dat o.a.?
O.a. een Tweet van Ferrand-Prevot die voorbij kwam in het Rio wegwielrennen topic.
Jack does it in real time...
pi_164169703
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:22 schreef DeeBee het volgende:

[..]

O.a. een Tweet van Ferrand-Prevot die voorbij kwam in het Rio wegwielrennen topic.
Daar doelde ik inderdaad op
pi_164169710
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:28 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Daar doelde ik inderdaad op
Die zag ik net ook pas idd. Ben wel benieuwd of er nog meer zijn die dit doen.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 2 augustus 2016 @ 08:32:12 #82
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164169726
Ik vind het wel knap dat je een controle een dag voor een world cup kan missen.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 2 augustus 2016 @ 10:47:59 #83
426493 crew  PippenScottie
pi_164171605
Dat Armistead verhaal...

Ik krijg met de dag minder zin in de Olympische Spelen eigenlijk. Misschien komt het nog als de Spelen zijn begonnen, maar wat mij betreft heeft het IOC een belachelijk goed concept verschrikkelijk verneukt.
pi_164171860
athleteslawyer twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 01:00:52 Armitstead wins fight to compete in Rio. https://t.co/jqZPj0w8zY. Pleased to again work with @MSL_Mike, result = CAS exoneration reageer retweet
Meet Mike Morgan, the man who got Mamadou Sakho off doping charges

quote:
As well as Sakho, Morgan has got Team Sky cyclist Sergio Henao Montoya, Sri Lankan cricketer Kusal Perera, Belarusian hammer thrower Vadim Devyatovskiy and Russian middle distance runner Tatyana Andrianova off doping charges when the odds were heavily stacked agains their favour…
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 2 augustus 2016 @ 11:21:06 #85
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164172264
renzedroog twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 10:43:50 @thijszonneveld 9 minuten voor de DNS van Armitstead: https://t.co/7T0wJtnhGc . Persbericht: ziek https://t.co/TZBtKYnhx2 reageer retweet
boelsdolmansct twitterde op vrijdag 08-07-2016 om 13:55:05 We have 4 riders racing the #GiroRosa ITT in the next 30 minutes:13:58 Canuel 14:04 Armitstead14:21 Stevens14:25 Guarnier (maglia rosa) reageer retweet
http://www.boelsdolmanscy(...)ns-wins-giro-rosa-tt

quote:
Editor’s note: Lizzie Armitstead headed home from the Giro Rosa on Thursday evening due to illness. Boels-Dolmans starts the weekend with four riders remaining from six starters in Guarnier, Stevens, Canuel and Dideriksen.
Ziek :')
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 11:24:59 #86
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164172338
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 10:47 schreef PippenScottie het volgende:
Dat Armistead verhaal...

Ik krijg met de dag minder zin in de Olympische Spelen eigenlijk. Misschien komt het nog als de Spelen zijn begonnen, maar wat mij betreft heeft het IOC een belachelijk goed concept verschrikkelijk verneukt.
Of je laat ze meedoen of je sluit ze uit. Niet half-half.

Het zou wel goed zijn als ze het in de portemonnee gaan voelen.

Helaas zijn de uitzendrechten al reeds verkocht voor de komende 10 jaar....
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_164172726
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 10:47 schreef PippenScottie het volgende:
Dat Armistead verhaal...

Ik krijg met de dag minder zin in de Olympische Spelen eigenlijk. Misschien komt het nog als de Spelen zijn begonnen, maar wat mij betreft heeft het IOC een belachelijk goed concept verschrikkelijk verneukt.
Sport en zeker de Olympische spelen zorgen gewoon voor mooie verhalen. Of die verhalen dan fictie of non-fictie zijn moet je proberen los te laten.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 2 augustus 2016 @ 11:50:20 #88
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164172971
NOSwielrennen twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 11:49:01 Boels wilde geen onrust rond Armitstead https://t.co/S8qwciQuGj reageer retweet
quote:
Naar nu blijkt: het eerste vinkje uit augustus 2015 bleek onterecht. "De dopingcontroleur vroeg bij de receptie van ons hotel in Zweden waar Lizzie was. Maar hij legitimeerde zich niet. Dus heeft de receptie haar kamernummer niet gegeven. Hij probeerde haar vervolgens te bellen, maar ze lag te slapen. Daarop is hij onverrichter zake weer weggegaan."
pi_164173657
quote:
7s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 11:50 schreef Pino112 het volgende:
NOSwielrennen twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 11:49:01 Boels wilde geen onrust rond Armitstead https://t.co/S8qwciQuGj reageer retweet
[..]

klinkt als van die rasmussen smoesjes met die vinkjes
  Trouwste user 2022 dinsdag 2 augustus 2016 @ 14:49:29 #90
7889 tong80
Spleenheup
pi_164177253
Met de strijd tegen het dopingspook zat het wel goed, zei de IOC-president in 1988. 'We hebben de meest populaire atleet gepakt en geschorst', stelde Juan-Antonio Samaranch vast na de ontmaskering van dopinggebruiker Ben Johnson....

4 december 1999, 00:00

Liefst 1465 sporters werden in Seoul gecontroleerd, tien bleken positief te zijn - vijf gewichtheffers, een worstelaar, een judoka, twee vijfkampers en een atleet, Ben Johnson.De Olympische Spelen van 1988 - wie herinnert zich nog de sportieve successen? Kristin Otto won bij het zwemmen zes gouden medailles, Gelindo Bordin legde beslag op de marathontitel, Greg Louganis sprong het meest elegant van de duikplank, 'Flo-Jo' Griffith was ongenaakbaar op de sprintafstanden, Nico Rienks en Ronald Florijn roeiden naar goud. Allemaal vergeten.Leg de sportliefhebber een olympisch jaartal voor en hij of zij zal minstens één sportief succes kunnen oplepelen. 1936? Jesse Owens. 1948? Fanny Blankers-Koen. 1952? Emil Zatopek. 1980? Eric Heiden. 1984? Carl Lewis. 1992? Ellen van Langen. 1996? De 'lange mannen' van Joop Alberda.Noem 1988 en de kans is groot dat het antwoord 'Ben Johnson' luidt. Alle sportieve verrichtingen van ruim twee weken topsport werden in Zuid-Korea teruggebracht tot twee woorden. 'Ben Johnson is het enige wat jullie je van Seoul herinneren', riep een geïrriteerde IAAF-president Nebiolo vier jaar later tegen de internationale pers, in Barcelona.Nebiolo had Johnson in 1989 tijdens het IAAF-congres het wereldrecord (9,79) en ook diens wereldtitel uit 1987 afgenomen. Dat deed de Italiaan op zijn eigen, onvolprezen wijze. Hij vroeg de afgevaardigden of ze zin hadden in een lunchpauze. Het daaropvolgende applaus beschouwde Nebiolo - gespeeld naïef - als steun voor zijn voorstel om Johnson van al zijn sportieve onderscheidingen te ontdoen.Dat was snel geregeld. Er werden geen lastige vragen gesteld over de negentien negatief uitgevallen dopingcontroles die Johnson voorafgaande aan de Spelen had ondergaan. Vreemd, want ook toen gebruikte Johnson, zo bleek later tijdens zijn rechtszaak, het paardenmiddel Stanozolol.Sterker nog, wanneer het aan Nebiolo en Samaranch had gelegen was Johnson ook in Seoul de dans ontsprongen. Het was te danken aan de onverzettelijkheid van een Bulgaars lid van het medisch comité dat het nieuws naar buiten kwam.Barbertje moest hangen. Het verweer van het 'slachtoffer', dat door zijn schorsing miljoenen dollars misliep: 'Ik ben niet de enige die doping heeft genomen.

Wanneer alle sprinters die gebruiken worden gepakt dan zou de atletiek niet meer bestaan.'Big Ben had waarschijnlijk gelijk. Volgens kenners stonden in de olympische finale van Seoul zes 'chemisch geprepareerde atleten' aan de start. Zes van de acht. Eén van hun namen is bekend. Niet die van Carl Lewis, die alsnog goud kreeg. Nee, dat was Linford Christie, de winnaar van het zilver. In diens urine waren sporen van efedrine aangetroffen, maar en tweede dopingschandaal bleef de wereld bespaard. Christie had het spul via een hoestdrankje naar binnen gekregen.'Big Ben' had pech gehad, hetgeen in november van 1988 nog duidelijker werd toen The New York Times onthulde dat tijdens de Spelen de helft van de twaalfduizend sporters verboden prestatieverhogende middelen had gebruikt. Diverse dopingaffaires zouden volgens de Amerikaanse krant in de doofpot zijn gestopt.Ook de Canadese onderzoeksrechter Charles Dubin, wiens commissie de zaak-Johnson onderzocht, was keihard in zijn oordeel: 'Het grote publiek is in de waan gelaten dat, wanneer slechts één sportman op doping is betrapt, de anderen geen doping hebben gebruikt. Nu weten wij dat IOC en IAAF al vele jaren hebben geweten, dat deze veronderstelling onjuist is.'Liefst 1465 controles en toch slechts tien positieve gevallen. Veel medailles gingen in Seoul naar DDR-atleten, terwijl we inmiddels weten dat in de 'Duitse Doping Republiek' op grote schaal doping werd gebruikt.

Een jaar voor de Spelen van Zuid-Korea was het medicijn EPO op de Europese markt gekomen. En nog zei Samaranch met overtuiging: 'Wij zullen de strijd tegen doping beslist winnen.'In olympische kringen wordt de affaire-Johnson als een waterscheiding gezien. Out-of-competition controles werden na 1988 ingevoerd. De sport werd, zo klonk het lang in IOC-kringen, 'schoner'. Bewijzen? In Barcelona werden 1870 sporters gecontroleerd, slechts vijf reageerden positief.In de jaren negentig is voldoende aangetoond dat het anti-dopingbeleid van IOC en sportfederaties tot weinig heeft geleid. Een duur controleapparaat bleek nauwelijks effectief. Pas vanaf het moment dat nationale overheden zich met de materie gingen bemoeien, kwam er iets boven water. Johnson gaf zijn dopinggebruik toe, onder ede voor de burgerrechter. Wielrenner Alex Zülle sloeg door op een Frans politiebureau. Medici en trainers uit de voormalige DDR bekenden schuld voor de rechter in Berlijn.De oprichting van het World Anti Doping Agency (WADA) lijkt een stapje in de goede richting. Niet dat een ideale, schone sportwereld daarmee ooit zal worden verwezenlijkt. 'Men gelooft graag dat het beter gaat sinds Ben Johnson', zei Henk Kraaijenhof twee jaar geleden in Sports Illustrated. 'Ik beweer het omgekeerde: de zaak-Johnson heeft het dopinggebruik alleen maar gestimuleerd. Hij won namelijk.'

Column uit 1999

Vooruit ziende blik.....helaas.

:{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_164177288
Zijn de resultaten van de dopingtests in de Tour al bekend?

Ik noem een Pantano. Ik noem een Zakarin. Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen.
U MAD?
  Trouwste user 2022 dinsdag 2 augustus 2016 @ 14:51:24 #92
7889 tong80
Spleenheup
pi_164177311
quote:
3s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 14:50 schreef de_boswachter het volgende:
Zijn de resultaten van de dopingtests in de Tour al bekend?

Ik noem een Pantano. Ik noem een Zakarin. Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen.
Heel Sky

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_164177853
Armitstead wil nog een gemiste controle aanvechten.

quote:
Armitstead wil een tweede gemiste controle nog aanvechten, want de UKAD zou daar ook een administratieve fout begaan, betoogt haar verdediging. Boels-Dolman: 'Maar daar wacht ze nog even mee. Ze bereidt zich nu eerst voor op de Spelen.'
http://www.volkskrant.nl/(...)pingtesten~a4350362/
pi_164178001
Ook pas de gemiste test van Augustus 2015 gaan aanvechten nadat er twee andere tests gemist waren. :N
pi_164179471
jaksche twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 15:39:23 We are British, we have Brailsford, we are sophisticated, we invented marginal gains..but we can't properly send whereabouts reageer retweet
pi_164179910
:D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:07:09 #97
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_164180511
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:15 schreef IbanMayo het volgende:
jaksche twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 15:39:23 We are British, we have Brailsford, we are sophisticated, we invented marginal gains..but we can't properly send whereabouts reageer retweet
Jakschegod _O_ Heb wel respect voor hem.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 17:13:57 #98
14505 OProg
A Life in Music
pi_164180619
Heerlijk die opmerking. _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_164180657
quote:
3s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 14:50 schreef de_boswachter het volgende:
Zijn de resultaten van de dopingtests in de Tour al bekend?

Ik noem een Pantano. Ik noem een Zakarin. Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen.
Pantano heeft alleen maar goed gedaald

gr gr Marijn
pi_164182652
Armistead :')
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 19:04:39 #101
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164182809
Is het oordeel van die IOC-commissie over de beslissingen van de internationale sportfederaties mbt Rusland er nou nog niet? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164183034
Britten :Z
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 19:26:52 #103
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164183240
Russische staat ontsnapt heerlijk aan een straf, alleen de bekende dopingnamen zijn uitgesloten maar voor de rest doen ze gezellig mee. Bach durft het allemaal niet aan...

quote:
"Een schorsing van het Russische Olympisch Comité is door sommigen wel de nucleaire optie genoemd. Onschuldige atleten zouden daarbij als bijkomende schade worden gezien", sprak Bach. "De resultaten daarvan zijn dood en verwoesting."

"Je mag één individu niet straffen voor het falen van zijn of haar regering, als hij of zij er niet bij betrokken is", zei Bach.
De schone sporters hadden mee moeten doen onder Olympische vlag, dat lijkt mij fair. Zij kunnen dan nog altijd medailles gaan winnen, alleen doen ze dat niet onder Rusland die dan gestraft wordt.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 20:46:29 #104
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164185088
dat CAS oordeelt wel vaker in het voordeel van de atleet. oftewel het loont!
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 20:48:41 #105
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_164185156
IOC verkloot de sport.

Als Rus nu een medaille pakken wordt sowieso awkward.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_164186730
Sow

pi_164186872
Philip baalt dat hij het zelf niet was..
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_164187614
Gewoon beschamend van hem. Heeft hij hem al weer verwijderd? Ik kan de tweet nergens meer vinden.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 22:06:25 #109
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164187629
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 22:05 schreef bruinebeer het volgende:
Gewoon beschamend van hem. Heeft hij hem al weer verwijderd? Ik kan de tweet nergens meer vinden.
Uiteraard
pi_164188787
Hahaha jemig.
pi_164189337
Froomey miste op dezelfde manier een controle:

http://www.wielerflits.nl(...)-dopingcontrole.html
pi_164189751
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 23:35:56 #113
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164189844
Italiaanse volleybalster Viktoria Orsi Toth betrapt op anabole steroiden, morgen uitslag B-staal. Mist zodoende OS maar Italie mag een vervangster invliegen
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 23:49:48 #114
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164190238
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 23:35 schreef Frozen-assassin het volgende:
Viktoria Orsi Toth
pi_164192799
quote:
"I’m one of the most tested athletes in the world,’ she said. ‘I’ve been tested at least 16 times this year. I was tested two days ago. The hardest thing about this situation is that there will be people who will always have doubts about my performances. My victories and dominance this year are a result of hard work, a fantastic cycling team and some incredible individuals who believe in me."

"I can only tell you that I am a clean athlete and an honest person."

http://www.cyclingnews.co(...)nd-an-honest-person/

Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen. Amistead is 1 van de meeste geteste sporters in de wereld. Daarnaast is ze gewoon clean en heel eerlijk.

Maar ja wat kan je verwachten van iemand met de initialen LA.
pi_164192933
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 21:39 schreef IbanMayo het volgende:
Sow

[ afbeelding ]
Oh dat is de vriendin van die Deignan zie ik.
En wie is dan die ferrandprevot die hij zo aanvalt ?
U MAD?
pi_164192954
quote:
3s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 08:52 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Oh dat is de vriendin van die Deignan zie ik.
En wie is dan die ferrandprevot die hij zo aanvalt ?
pi_164193009
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 08:54 schreef Ericr het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Sow, hallo. Niet vreemd dat je daar als getrouwde man je kinderen voor in de steek laat.
En wie was die getrouwde man om het extra smeuig te maken?
U MAD?
  woensdag 3 augustus 2016 @ 10:10:33 #119
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164194093
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 08:54 schreef Ericr het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Niks mis mee
pi_164195281
Eindelijk goeie tetten in dit topic.
pi_164195465
#teamferrandprevot
pi_164196060
Vooruit dan maar, nog een keer Ferrand Prevot. Dat we weten waar we het over hebben:
  Moderator woensdag 3 augustus 2016 @ 12:06:01 #123
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_164196680
quote:
Als ik het goed begrijp heeft ze dus gewoon helemaal niets verkeerd gedaan. Petje af voor deze dame _O_
pi_164196737
Gelachen.

Net alsof dit het geloofwaardiger maakt, zo'n brabbelverhaal neerplempen in Word. Vooral als Lance Armstrong je ghostwriter lijkt met die excuses en argumenten als 'nooit positief getest!'
Jack does it in real time...
  Moderator woensdag 3 augustus 2016 @ 12:28:58 #126
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:30:51 #127
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_164196783
quote:
Thijs Z. zit er bovenop zie ik al.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator woensdag 3 augustus 2016 @ 12:33:32 #128
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_164196835
thijszonneveld twitterde op woensdag 03-08-2016 om 12:14:18 @L_ArmiTstead Why do you speak badly about 'the Twitter army' when your boyfriend is behaving himself shamefully on Twitter himself? reageer retweet
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 3 augustus 2016 @ 12:33:52 #129
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164196842
"I am not a robot" _O_
pi_164196870
quote:
14s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:28 schreef DeeBee het volgende:
Gelachen.

Net alsof dit het geloofwaardiger maakt, zo'n brabbelverhaal neerplempen in Word. Vooral als Lance Armstrong je ghostwriter lijkt met die excuses en argumenten als 'nooit positief getest!'
Idd. Een hoop bullshit die er niet toe doen. Ze zegt dat ze 16 keer gecontroleerd is en nooit positief bevonden is. Ja, en? Daar gaat het niet om.
pi_164196926
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:30 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Thijs Z. zit er bovenop zie ik al.
#TeamSunfield
pi_164196940
Toch krijgt ze (ook) enorm veel support op Twitter. Waarschijnlijk omdat Fransen geen Engels kunnen.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:38:21 #133
14505 OProg
A Life in Music
pi_164196941
Het dameswielrennen is dus ook langzaam volwassen aan het worden constateer ik.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_164196963
quote:
9s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:38 schreef OProg het volgende:
Het dameswielrennen is dus ook langzaam volwassen aan het worden constateer ik.
Ze hebben alleen nog niet het geld om het wat deftiger aan te kleden zoals het Brits mannenwielrennen

- Armitstead 2016
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:39:23 #135
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_164196967
Nicole Cooke zit niet in kamp Armitstead: http://nicolecooke.com/news/
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 12:41:17 #136
14505 OProg
A Life in Music
pi_164197009
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:39 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nicole Cooke zit niet in kamp Armitstead: http://nicolecooke.com/news/
quote:
I have also been asked if I have ever missed any out of competition testing. My first test was in 1998 and last in 2012. In 14 year of tests I have one recorded missed out of competition test. Therefore in order to broach the “three missed tests” rule my career would have to be extrapolated to run for three times as long or 42 years, not one year, as the rules currently stand.
_O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_164197014
quote:
2s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:39 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nicole Cooke zit niet in kamp Armitstead: http://nicolecooke.com/news/
Uit haar uitleg van het systeem blijkt wel waarom het niet echt werkt :')
pi_164197082
in a crowd you lose humanity
pi_164197093
Vreemd trouwens dat de missing test van Froome ondanks protest is blijven staan, terwijl het hetzelfde verhaal is met als verschil dat Froome niet eens gebeld is.
pi_164197173
Hoe lang moet je eigenlijk per dag beschikbaar zijn voor OOC testen?
pi_164197302
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:48 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hoe lang moet je eigenlijk per dag beschikbaar zijn voor OOC testen?
Een uur volgens mij.

Dat betekent ook dat als je die beschikbaarheid goed plant, je straffeloos EPO kunt nemen, want volgens mij is dat maximaal 16 of 18 uur na inname nog traceerbaar.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 3 augustus 2016 @ 13:22:53 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164197969
Armitstead :')
Het wordt tijd dat die hele Britse bende eens in mekaar dondert
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 3 augustus 2016 @ 13:33:31 #143
408813 crew  trein2000
pi_164198231
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 12:54 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Een uur volgens mij.

Dat betekent ook dat als je die beschikbaarheid goed plant, je straffeloos EPO kunt nemen, want volgens mij is dat maximaal 16 of 18 uur na inname nog traceerbaar.
Punt is dat ook buiten 'het uur' gecontroleerd mag worden en ook dan is weigeren verboden. Enige is dat je dan niet thuis hoeft te zijn.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator woensdag 3 augustus 2016 @ 13:34:58 #144
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_164198257
quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Punt is dat ook buiten 'het uur' gecontroleerd mag worden en ook dan is weigeren verboden. Enige is dat je dan niet thuis hoeft te zijn.
Dan moet je die 16 tot 18 uur niet thuis zijn :)
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 3 augustus 2016 @ 13:39:16 #145
426493 crew  PippenScottie
pi_164198352
Britse wielerfans op twitter doen me denken aan Amerikaanse wielerfans op sportforums zo'n 10 jaar geleden.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 13:51:08 #146
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164198595
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:39 schreef PippenScottie het volgende:
Britse wielerfans op twitter doen me denken aan Amerikaanse wielerfans op sportforums zo'n 10 jaar geleden.
Mij aan Erdogan-aanhangers
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164198950
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:34 schreef noodgang het volgende:

[..]

Dan moet je die 16 tot 18 uur niet thuis zijn :)
En als je wel thuis bent, zorgen dat het lijkt alsof je niet thuis bent.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 3 augustus 2016 @ 14:07:05 #148
426493 crew  PippenScottie
pi_164198998
Respect voor het geduld van Thijs Zonneveld op twitter.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 14:08:48 #149
14505 OProg
A Life in Music
pi_164199031
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 14:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

En als je wel thuis bent, zorgen dat het lijkt alsof je niet thuis bent.
Gewoon lekker half uurtje achter de bank liggen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 3 augustus 2016 @ 14:11:40 #150
426493 crew  PippenScottie
pi_164199102
quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 14:08 schreef OProg het volgende:

[..]

Gewoon lekker half uurtje achter de bank liggen.
Een Hamiltontje doen.
pi_164199135
quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 14:08 schreef OProg het volgende:

[..]

Gewoon lekker half uurtje achter de bank liggen.
Venus Williams had daarvoor de panic room :P

Maar eenvoudige lijkt me de slaapkamer. Niet te ingewikkeld maken, gewoon er voor zorgen dat je van buitenaf niet zichtbaar bent en niet reageren op de deurbel.
in a crowd you lose humanity
pi_164199962
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 14:07 schreef PippenScottie het volgende:
Respect voor het geduld van Thijs Zonneveld op twitter.
Why? :P
pi_164200593
Hoe plaats je hier een tweet trouwens?
pi_164200642
tiffanycromwell twitterde op woensdag 03-08-2016 om 15:06:35 A very worthy read for all those making judgements based solely on what the media have written. #truehonestchampion https://t.co/gN72PnDEaJ reageer retweet
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 15:15 schreef Columbiafan het volgende:
Hoe plaats je hier een tweet trouwens?
Door op het tweet symbooltje (het blauwe vogeltje) te klikken, daarna kun je de link naar de tweet invoegen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_164200921
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 15:17 schreef Felagund het volgende:
tiffanycromwell twitterde op woensdag 03-08-2016 om 15:06:35 A very worthy read for all those making judgements based solely on what the media have written. #truehonestchampion https://t.co/gN72PnDEaJ reageer retweet
[..]

Door op het tweet symbooltje (het blauwe vogeltje) te klikken, daarna kun je de link naar de tweet invoegen.
Dank voor de info. Ik vind het icoontje wel niet als ik via smartphone op Fok ga.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 16:04:46 #157
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_164201855


You mad bro?
pi_164202485
quote:
3s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 08:58 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Sow, hallo. Niet vreemd dat je daar als getrouwde man je kinderen voor in de steek laat.
En wie was die getrouwde man om het extra smeuig te maken?
Julien Absalon
pi_164202903
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 16:29 schreef ratatat het volgende:

[..]

Julien Absalon


Maar we dwalen af.
pi_164203334
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 21:39 schreef IbanMayo het volgende:
Sow

[ afbeelding ]
:D _O-
Gezien de reactie van Deignan neem ik aan dat het een wielrenner was. WIE?
pi_164203341
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 17:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

:D _O-
Gezien de reactie van Deignan neem ik aan dat het een wielrenner was. WIE?
De vriend van Lizzie
pi_164203423
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 13:39 schreef PippenScottie het volgende:
Britse wielerfans op twitter doen me denken aan Amerikaanse wielerfans op sportforums zo'n 10 jaar geleden.
Jep
pi_164203450
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 17:16 schreef bruinebeer het volgende:

[..]

De vriend van Lizzie
Deignan is de vriend van Armisted, Fernand Prevot heeft/had een relatie met Absalon.
pi_164203652
usantidoping twitterde op woensdag 03-08-2016 om 17:28:56 USADA is hiring. Positions available on our Athlete Services & UFC Operations teams. https://t.co/ujVe4DtJzD https://t.co/uxWN1hHErd reageer retweet


inclusief stasi invallen om 6 uur s'ochtends }) >:)
  donderdag 4 augustus 2016 @ 01:16:08 #165
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164215480
Vond dit nog op heywoodu zijn twitterline

OlympicStatman twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 20:46:53 #Athletics Russian walker Olga Kaniskina has returned from her doping ban to become deputy director of Mordovia's Olympic School reageer retweet
Topshow weer hoor
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 4 augustus 2016 @ 01:18:28 #166
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164215498
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 01:16 schreef Frozen-assassin het volgende:
Vond dit nog op heywoodu zijn twitterline

OlympicStatman twitterde op dinsdag 02-08-2016 om 20:46:53 #Athletics Russian walker Olga Kaniskina has returned from her doping ban to become deputy director of Mordovia's Olympic School reageer retweet
Topshow weer hoor
Mordovia's Olympic School was natuurlijk het Viktor Chegin-centrum, waar de Russische snelwandelgoden 'opgeleid' werden _O_

Chegin, de dopingcoach bij uitstek, die het schijnbaar met Kaniskina deed/doet. Leuk wereldje allemaal.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 4 augustus 2016 @ 06:14:22 #167
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164216205
En nog steeds niet alle beslissingen van de federaties doorgelicht he? Wat een farce dat IOC :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 10:27:54 #168
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164218496
quote:
10s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 01:18 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Mordovia's Olympic School was natuurlijk het Viktor Chegin-centrum, waar de Russische snelwandelgoden 'opgeleid' werden _O_

Chegin, de dopingcoach bij uitstek, die het schijnbaar met Kaniskina deed/doet. Leuk wereldje allemaal.
Is gewoon helemaal niks veranderd daar, dat hadden we natuurlijk al verwacht. Het is gewoon een farce
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 4 augustus 2016 @ 11:08:03 #169
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164219080
ringsau twitterde op donderdag 04-08-2016 om 11:03:35 FIFA Investigating 11 Russian Players For Doping | Moscow Times https://t.co/zE9GOSH8KK reageer retweet
  donderdag 4 augustus 2016 @ 11:09:53 #170
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164219106
quote:
14s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 11:08 schreef Pino112 het volgende:
ringsau twitterde op donderdag 04-08-2016 om 11:03:35 FIFA Investigating 11 Russian Players For Doping | Moscow Times https://t.co/zE9GOSH8KK reageer retweet
Doofpot dit dat alles
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 4 augustus 2016 @ 11:14:32 #171
426493 crew  PippenScottie
pi_164219169
quote:
14s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 11:08 schreef Pino112 het volgende:
ringsau twitterde op donderdag 04-08-2016 om 11:03:35 FIFA Investigating 11 Russian Players For Doping | Moscow Times https://t.co/zE9GOSH8KK reageer retweet
Hier gaan we heel lang niets van horen, totdat iedereen het vergeten is.
pi_164219860
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 4 augustus 2016 @ 16:32:54 #174
426493 crew  PippenScottie
pi_164225304
In Time deze week veel voorbeschouwingen op de Olympische Spelen. Hoofdartikel gaat over Justin Gatlin, en hoe hij door goud te winnen kan afrekenen met de dopingspoken uit zijn verleden... :N

Hoe krijg je het getypt, vraag ik ma af.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 18:03:25 #175
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_164226761
Fury 9 maanden voor vorige gevecht positief. Maar hij mag ook de rematch tegen Klitschko vechten.
Belachelijk. Strippen die gipsy.
https://www.thesun.co.uk/(...)-wladimir-klitschko/
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_164227060
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:03 schreef No-P het volgende:
Fury 9 maanden voor vorige gevecht positief. Maar hij mag ook de rematch tegen Klitschko vechten.
Belachelijk. Strippen die gipsy.
https://www.thesun.co.uk/(...)-wladimir-klitschko/
nu ga je kort door de bocht, die positieve test was achtergehouden tot na dat hij champ was geworden. andere testen waren schoon
  donderdag 4 augustus 2016 @ 18:33:29 #177
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_164227285
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nu ga je kort door de bocht, die positieve test was achtergehouden tot na dat hij champ was geworden. andere testen waren schoon
Maar dan is hij toch nog positief?
Indien fout positief dan is er niks aan de hand. Maar als er een positieve test is voor de vorige Klitschko match lijkt me een schorsing met nu retrospectief strippen van titels wel degelijk op zijn plaats. Of wat mis ik?
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
pi_164227359
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:33 schreef No-P het volgende:

[..]

Maar dan is hij toch nog positief?
Indien fout positief dan is er niks aan de hand. Maar als er een positieve test is voor de vorige Klitschko match lijkt me een schorsing met nu retrospectief strippen van titels wel degelijk op zijn plaats. Of wat mis ik?
UKAD’S rap dates back to urine samples taken 18 months ago when traces of banned substance nandrolone were detected.
But that was nine months BEFORE Fury’s WBO and WBA heavyweight title wins over Klitschko.
And Fury wants to know why it took until June 24 this year for charges to be brought.


hij vocht in NOV en de test wordt dus pas laat in juni bekend gemaakt, slaat nergens op, normaal duurt het 15 dagen met een max van 30 dagen voordat een test wordt bekend gemaakt.
  donderdag 4 augustus 2016 @ 18:50:20 #179
85618 No-P
Dosis sola venenum facit
pi_164227604
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

UKAD’S rap dates back to urine samples taken 18 months ago when traces of banned substance nandrolone were detected.
But that was nine months BEFORE Fury’s WBO and WBA heavyweight title wins over Klitschko.
And Fury wants to know why it took until June 24 this year for charges to be brought.


hij vocht in NOV en de test wordt dus pas laat in juni bekend gemaakt, slaat nergens op, normaal duurt het 15 dagen met een max van 30 dagen voordat een test wordt bekend gemaakt.
Zeker waar, daar is ook van alles mis mee.
Nu mag hij voor de 2de keer boksen met een positieve staal zonder dat daar een definitieve uitspraak over gedaan is. Strippen of vrijspreken, niet tussendoor nog laten vechten.
Sei wachsam,
Fall nicht auf sie rein! Paß auf, daß du deine Freiheit nutzt,
Die Freiheit nutzt sich ab, wenn du sie nicht nutzt!
  donderdag 4 augustus 2016 @ 20:21:19 #180
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164229533
Wauw, vanavond komt de lijst met Russen dan eindelijk hoor.

http://m.telegraaf.nl/tel(...)campaign=twitterfeed
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 4 augustus 2016 @ 20:35:42 #181
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164229847
NOSsport twitterde op donderdag 04-08-2016 om 20:33:45 Kenia staat niet langer op de zwarte lijst van het WADA. Het Afrikaanse land voldoet nu aan de antidopingcode. https://t.co/g9zvoOSmj5 reageer retweet
pi_164231006
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:50 schreef No-P het volgende:

[..]

Zeker waar, daar is ook van alles mis mee.
Nu mag hij voor de 2de keer boksen met een positieve staal zonder dat daar een definitieve uitspraak over gedaan is. Strippen of vrijspreken, niet tussendoor nog laten vechten.
hij is vrijgesproken
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 4 augustus 2016 @ 21:43:10 #183
426493 crew  PippenScottie
pi_164231644
Jack Robertson, namens WADA hoofdonderzoeker in Russisch dopingschandaal trekt genadeloos hard van leer tegen tandeloze en politieke WADA en IOC:

https://www.propublica.or(...)russian-doping-probe

A: The world needs WADA and IOC and IAAF, but we need people to run them who value integrity. That’s all. The people I worked with at WADA were absolutely amazing, the best in the field. But it’s my feeling they’ve been betrayed by their leadership. You know, I lost much of my voice to throat cancer, so I know a thing or two about cancer. And this is like cancer, if you don’t get all of it, it can come back worse. We’ve seen it in FIFA, you have to take out the boss, but you have to take out their henchmen too, those who would follow them for their own careers. Everyone who supported them in their decisions has to go.
pi_164233340
Mo docu op de Beebs _O_

Alle dooddoeners komen voorbij. Salazar als uitvinder van trainen op hoogte :D
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 01:29:38 #185
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164236523
De soap is nog niet voorbij :D :')
Het CAS opent een deurtje.

quote:
Sports tribunal opens Rio's doors to more Russian dopers

Reuters) - A global sporting tribunal opened the door wider to Russian participation at the Rio Olympic Games on Thursday, ruling that an Olympic ban on two Russian rowers and a swimmer with histories of doping was unenforceable.

The decision, on the eve of the opening ceremony, could invite a dozen more appeals against the ban from Russian competitors, according to the tribunal's chief, and underlines Russian arguments that the ban lacks legal justification.

"We can do an appeal in 24 hours, so anything is possible," Matthieu Reeb, secretary-general of the Court of Arbitration for Sport (CAS), told Reuters when asked if there was enough time for other athletes to have their ban overturned.

"It's a first step," he said, referring to the Thursday's rulings. "There's now potentially a way to get through."

In response to evidence of state-sponsored doping in Russia, the IOC last month directed sports federations to allow Russian athletes to compete only if they met certain criteria, including a clean doping past. Dozens of athletes were later excluded.

One of the athletes who could take advantage of the new ruling is whistleblower Yulia Stepanova who, together with her husband, ignited the Russian doping scandal by revealing the extent of the state-backed doping program.

Stepanova had been cleared to compete by the world athletics federation, which praised her courage in the affair, but the IOC refused to allow her to run in Rio due to her own doping past.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 5 augustus 2016 @ 01:33:26 #186
426493 crew  PippenScottie
pi_164236560
Er zal flink wat boegeroep te horen zijn als de Russische delegatie het Olympisch Stadion binnenloopt morgen.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 01:34:42 #187
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164236573
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 01:33 schreef PippenScottie het volgende:
Er zal flink wat boegeroep te horen zijn als de Russische delegatie het Olympisch Stadion binnenloopt morgen.
Hopelijk roepen ze ook heel hard boe als Bach in beeld komt dan. Hij heeft bijgedragen aan deze chaos.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 5 augustus 2016 @ 01:37:17 #188
426493 crew  PippenScottie
pi_164236593
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 01:34 schreef Szura het volgende:

[..]

Hopelijk roepen ze ook heel hard boe als Bach in beeld komt dan. Hij heeft bijgedragen aan deze chaos.
Yup.

Braziliaanse president Roussef en haar voorganger Lula zijn trouwens al niet aanwezig bij de opening. Ik weet niet wanneer dat voor het laatst geweest is.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 01:42:29 #189
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164236631
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 01:37 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Yup.

Braziliaanse president Roussef en haar voorganger Lula zijn trouwens al niet aanwezig bij de opening. Ik weet niet wanneer dat voor het laatst geweest is.
Mja dit is wel een unieke situatie, ze is geschorst en wordt waarschijnlijk afgezet. Interim-president Temer, die ook al beschuldigd wordt van corruptie en mogelijk ook afgezet kan worden, is er natuurlijk wel.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 03:00:28 #190
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_164236915
Phelps heeft ook flink boter op z'n hoofd :').

'ik geloof niet dat ik ooit in een schone zwemwereld heb gezwommen '

Aldus 18-voudig olympisch kampioen.

:D _O-


http://www.nu.nl/rio-2016(...)port-actief-was.html
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 08:31:24 #191
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_164237900
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 16:32 schreef PippenScottie het volgende:
In Time deze week veel voorbeschouwingen op de Olympische Spelen. Hoofdartikel gaat over Justin Gatlin, en hoe hij door goud te winnen kan afrekenen met de dopingspoken uit zijn verleden... :N

Hoe krijg je het getypt, vraag ik ma af.
Gelachen !
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 08:33:51 #192
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164237924
Kortere versie in het Nederlands

quote:
CAS zet deur op een kier voor geschorste Russen
VANDAAG, 00:50

Het IOC mag geen sporters uitsluiten van deelname aan de Olympische Spelen op basis van het enkele feit dat zij in het verleden op het gebruik van doping zijn betrapt. Dat heeft het Arbitragehof voor de Sport bepaald.

Het CAS oordeelde in de zaak van twee Russische roeiers en die van zwemster Joelija Jefimova, die hun schorsing door respectievelijk de wereldroeibond en de wereldzwembond (gebaseerd op de regels van het IOC) aanvochten bij het CAS.

Terugverwezen naar sportbonden
Het drietal kreeg gelijk, maar werd wel terugverwezen naar de genoemde bonden. Die moeten een definitieve beslissing nemen. Ook andere uitgesloten sporters kunnen zich wenden tot hun bond.

Volgens de secretaris-generaal van het CAS zet dit de deur op een kier voor Russische sporters die in een eerder stadium werden uitgesloten vanwege een eerdere dopingschorsing.
Echt gênant
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 5 augustus 2016 @ 08:35:09 #193
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164237931
Omdat FOK! enters verwijdert in tweets een screenshot:

  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 5 augustus 2016 @ 08:48:29 #194
426493 crew  PippenScottie
pi_164238089
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 08:35 schreef Pino112 het volgende:
Omdat FOK! enters verwijdert in tweets een screenshot:

[ afbeelding ]
Thijs snapt het.
Ik ben blij dat Thijs er is.

Vraagje. Waarmee zou Rusland WADA en het IOC eigenlijk kunnen chanteren?
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 08:48:43 #195
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164238093
Brazilianen zijn wekenlang niet getest
http://mobile.reuters.com/article/BigStory14/idUSKCN10G0FZ

Manmanman :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Trouwste user 2022 vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:31:04 #196
7889 tong80
Spleenheup
pi_164238633
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 01:34 schreef Szura het volgende:

[..]

Hopelijk roepen ze ook heel hard boe als Bach in beeld komt dan. Hij heeft bijgedragen aan deze chaos.
Met heel hun Lothar Matheus Passion.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:31:45 #197
7889 tong80
Spleenheup
pi_164238643
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 01:37 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Yup.

Braziliaanse president Roussef en haar voorganger Lula zijn trouwens al niet aanwezig bij de opening. Ik weet niet wanneer dat voor het laatst geweest is.
Die zien de bui al hangen in het zonnige Brazilië. :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:32:37 #198
7889 tong80
Spleenheup
pi_164238660
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 08:31 schreef Bugno het volgende:

[..]

Gelachen !
Erg hè ? Amerika laat toch geen buitenlandse onderzoekers toe ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:34:14 #199
7889 tong80
Spleenheup
pi_164238680
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 08:48 schreef Szura het volgende:
Brazilianen zijn wekenlang niet getest
http://mobile.reuters.com/article/BigStory14/idUSKCN10G0FZ

Manmanman :')
Het is dat ik een sportfreak ben........ :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:40:41 #200
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164238781
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 08:35 schreef Pino112 het volgende:
Omdat FOK! enters verwijdert in tweets een screenshot:

[ afbeelding ]
Vrij accurate beschrijving ja, Ontdekt WADA eens iets, steken CAS en IOC hun kop in zand
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 09:42:55 #201
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_164238818
c_/

Ik ben altijd wel achterdochtig geweest ivm doping en corruptie in topsport, vrienden of kennissen zeggen me altijd zo erg kan het niet zijn of lachen me zelfs uit. Maar deze spelen zijn volop bezig met de annihilatie van de laatste morzel naïef geloof dat het misschien toch niet zo erg is als ik dacht. Zelfs ten tijde van de koude oorlog leek het nog niet zo erg als deze janboel...
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 10:00:26 #202
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164239136
Uit De Groene van deze week:

quote:
Essay Sport bestaat niet (meer)

Talent is overschat
Waarom kijken we nog zo massaal naar sport, nu doping, geld en wetenschap haar van alle glans en menselijkheid hebben ontdaan? Straks wordt de topsporter een man van zes miljoen, die we sterker, sneller en beter kunnen maken.
door Joost de Vries beeld Milo
FABIAN CANCELLARA heeft de beste bijnamen van het profpeloton. Spartacus. De beer van Bern. Tony Montana. Hij heeft lang haar, lijkt op een jonge Clint Eastwood, mager en streng. Dit najaar gaat de Zwitserse renner met pensioen, op zijn 35ste, wat vroeg is, want hij is nog altijd in topvorm. Hij won goud op de Olympische Spelen van Peking, reed in verschillende Tours in het geel, hij won in 2010 en 2013 zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix, de ‘Hoogmis van het wielerseizoen’. Er zal niemand zijn met verstand van wielrennen die hem niet in zijn top-vijf zou noemen van beste klassiekerrenners aller tijden.
Voorjaarsklassiekers zijn anders dan gewone etappes, zoals in de Tour. Ze zijn langer, rond de 240 kilometer. Ze zijn redelijk vlak, je kunt niet in iemands slipstream uit de wind rijden, want de klassiekers kennen lange stroken kasseien, de kleine stenen waarop je banden niet doorrollen, waardoor je voor elke meter die je vooruit wilt komen moet doortrappen. Het is ieder voor zich.
Als je wilt zien hoe sterk Cancellara op zijn beste dag was, kun je op YouTube gemakkelijk beelden terugvinden van de Ronde van Vlaanderen van 2010. De Zwitser rijdt samen met Tom Boonen, zo’n beetje de beste Belgische renner van zijn generatie, voor het peloton uit de ‘Muur van Geraardsbergen’ op, een kort klimmetje met kasseien, die zestien kilometer voor de finish vaak de scherprechter is in de koers. Boonen rijdt voorop, Cancellara lijkt wat met zijn versnellingen bezig, en dan, als de klim op z’n steilst is, rijdt Cancellara ineens weg. Hij komt niet uit het zadel, hij blijft rustig zitten, zijn beentempo gaat omhoog en hij rijdt bij een spartelende Tom Boonen weg alsof die een of andere verdwaalde recreant is.
Het probleem van wielrennen is dat je er niet te goed in mag zijn. Het is de ultieme ironie: als je de berg op rijdt, juicht iedereen je toe, maar als je als eerste boven komt is het verdacht. De dopinggeneratie van Lance Armstrong heeft de geschiedenisboeken blanco gemaakt. Zoveel betrapte renners zijn uit de uitslagenlijsten gegomd dat er amper nog namen overblijven om er overheen te schrijven. De Tours de France van 1999 tot en met 2005 hebben na Armstrongs val geen nieuwe winnaar aangewezen gekregen, want alle renners die tweede werden zijn door de jaren heen ook al met dopinggebruik in verband gebracht.
Cancellara is nooit met doping geassocieerd, maar het videofragment van de Muur van Geraardsbergen heeft een heel andere reputatie. Want dat moment dat hij met zijn versnellingen rommelt – lijkt het nu alsof hij letterlijk gas geeft? Alsof hij op een knop drukt? Had hij soms een motortje verstopt in zijn fiets?
Cancellara’s fiets is honderden keren gecontroleerd en er is nooit iets aangetroffen, maar wanneer de Zwitser uit een groep demarreert zeggen commentatoren nog steeds: ‘Cancellara heeft weer een brommer ingeslikt.’ De beer uit Bern is simpelweg zo sterk. Maar de angst voor ‘mechanische doping’ is groot. Op YouTube hebben wielerfanaten talloze filmpjes gepost waarop fietsen ‘raar doen’, bijvoorbeeld van de Canadees Ryder Hesjedahl of van de Spanjaard Ion Izaguirre, die allebei hard onderuit gaan, waarna de trappers van hun fiets blijven doordraaien.
Mechanische doping is gevoelsmatig erger dan epo. Een renner die epo spuit, fietst tenminste nog; een renner die aan mechanische doping doet, fietst niet eens. Hij zit op een brommer. De huidige Tourwinnaar Christopher Froome zei al dat als er fietsen met verborgen motoren aangetroffen worden in het peloton profwielrennen zal ophouden te bestaan; het zou geen enkele geloofwaardigheid meer hebben. Gelukkig kon mechanische doping altijd tot het rijk der paranoïde fabeltjes verbannen blijven, nog nooit werd een gemotoriseerde fiets in het peloton aangetroffen – tot afgelopen januari, toen de Belgische belofte Femke Van Den Driessche bij een wereldbekerwedstrijd veldrijden voor renners onder de 23 jaar werd betrapt op een fiets met motor.
WAT IS ER ZO MOOI aan sport? Waarom kijken we straks allemaal naar de
Olympische Spelen? In zijn beroemde essay over Roger Federer (Roger Federer as a Religious Experience, 2006) schreef David Foster Wallace dat schoonheid niet het doel is van topsport, maar dat het wel een uniek toneel is waarop menselijke schoonheid geëtaleerd kan worden: ‘De menselijke schoonheid waar we het hier over hebben, is een erg specifieke vorm van schoonheid; je zou van kinetische schoonheid kunnen spreken. Haar kracht en aantrekkingskracht zijn universeel. Met seks of culturele normen heeft zij niets te maken; waar zij mee te maken heeft, is veeleer de verzoening die menselijke wezens kunnen voelen met het feit dat ze een lichaam hebben.’
Je lichaam bestaat uit vlees en botten, je zeult ze elke dag met je mee naar de Albert Heijn en naar de buurtbarbecue. Je lichaam zweet, het heeft honger en is dan opeens weer overvol, het voelt log, het voelt iel, het krijgt onverklaarbare uitslag op onverklaarbare plekken, de zwaartekracht trekt, je ene teennagel groeit naar binnen, je linkerknie maakt een vreemd knisperend geluid, en elke keer als je Usain Bolt binnen tien seconden honderd meter ziet rennen denk je: hoort mijn lichaam dat ook te kunnen?
Topsport is het moment dat dat lichaam dat je meezeult verandert in iets anders. Toen David Foster Wallace op het centre court van Wimbledon Federer zag, zag hij een man ‘wiens lichaam zowel uit vlees, als, op een of andere manier, uit licht bestaat’. Wie Dafne Schippers straks al dan niet naar eremetaal ziet rennen, zal de commentator vast horen zeggen: ‘Ze loopt in ontspanning.’ Dat betekent dat ze eindeloos haar starttechniek heeft geperfectioneerd, twaalf uur per dag slaapt, snelle en trage koolhydraten eet, zodat, alles bij elkaar opgeteld, tijdens de race haar lichaam het werk doet. Dat klinkt als zo’n vreselijk sportverslaggeverscliché, maar wat wordt bedoeld is dat ze niet forceert, dat haar lichaam als een elastiek wordt afgeschoten, en vanzelf doet waarvoor het scherp is geslepen.
Volgens Wallace helpen zulke momenten ons, stervelingen, ons met ons lichaam te verzoenen: ‘Vanzelfsprekend heeft het hebben van een lichaam ook wondermooie kanten – alleen: het is gewoon minder gemakkelijk die kanten op het ogenblik zelf naar waarde te schatten. Ongeveer zoals tijdens bepaalde, zeldzame revelaties op zintuiglijke piekmomenten (“Ik ben zo gelukkig dat ik ogen heb om deze zonsopgang te mogen zien!” etc.) lijken grote atleten als katalysatoren te werken op ons besef van hoe prachtig het is om te kunnen voelen en waarnemen, door de ruimte te bewegen, met materie om te gaan.’
HET MORELE DILEMMA waarover iedereen die inschakelt op de Spelen zich moet buigen, is het volgende: kun je de schoonheid van het fysieke nog vertrouwen?
Niet alleen wielrennen heeft door de dreiging van mechanische doping een donkere wolk boven zich hangen. Er is bijna geen sport te bedenken die zichzelf de afgelopen jaren niet ernstig heeft ondermijnd. In maart riep Maria Sharapova de internationale tennispers bij elkaar. Niet om haar afscheid aan te kondigen (‘want dat zou ik nooit doen in een zaaltje met zulk lelijk tapijt’, zei de tennismiljonair), maar om te vertellen dat ze betrapt was op het gebruik van meldonium, dat sinds 1 januari op de lijst der verboden middelen stond. Ze gebruikte het al jaren, zei ze, voor een zeer zeldzaam erfelijk hartkwaaltje, en had het zonder bijbedoelingen geslikt.
Al snel bleek dat half Rusland aan dat zeldzame hartkwaaltje leed. Tientallen atleten in verschillende takken van sport werden dit voorjaar op meldonium betrapt. Boksers, roeiers, waterpoloërs, volleyballers, worstelaars, schaatsers. Pavel Koelizjnikov, zo’n beetje de meest belovende schaatser in de sprint, werd betrapt. Het was olie op een vuur dat toch al brandde, sinds de Duitse ard een documentaire uitzond die aantoonde dat Russische sporters systematisch door sportfederaties van doping worden voorzien – het ging zo ver dat de Russische geheime dienst tijdens de Winterspelen van Sotsji ’s nachts zou hebben ingebroken in laboratoria van de anti-dopingagentschappen om verdachte bloed- en urinesamples te verwisselen voor schone. Het is de reden dat in Rio maar zo weinig Russische sporters mogen deelnemen.
Dat was maart. In april onthulde The Sunday Times geheime gesprekken met een arts die vertelde aan meer dan honderdvijftig voetballers in de Britse Premier League verboden substanties geleverd te hebben. In mei werd bekend dat in B-stalen van 23 atleten op de Spelen van Londen van 2012 alsnog doping was aangetroffen, waardoor verschillende medailles anders verdeeld zullen moeten worden. In juni kondigde het Internatio-naal Olympisch Comité ( ioc) aan dat behalve Rusland ook Kenia en Mexico onder curatele staan, omdat in die landen niet of nauwelijks aan adequate dopingcontrole wordt gedaan. De lijst gaat door en door. Er komen elke week affaires bij. En het is niet alleen doping die sport ondermijnt. Het is ook geld. De Fifa en de Uefa hebben laten zien meer op te hebben met georganiseerde criminaliteit dan met georganiseerde sport. Matchfixing heeft elke voetbal- en tenniswedstrijd tot een potentiële doorgestoken kaart gemaakt. En dat is verborgen geld. Je hebt ook expliciet geld, geld van sponsoren, dat in elke wedstrijd bepalend is. Elke race in de Formule 1 wordt gewonnen door het rijke Mercedes, tenzij Max Verstappen eens mazzel heeft en de twee Mercedes-wagens elkaar van de baan drukken.
Verschillende wielerorganisaties pleiten ervoor dat teams kleiner worden, omdat het rijkste wielerteam ter wereld (Sky) zoveel talent opkoopt dat het elke koers schijnbaar zonder problemen kan controleren. De belangrijkste voetbalcompetitie ter wereld, de Champions League, wordt al jaren afwisselend door de rijkste clubs van Europa gewonnen, Bayern München, Real Madrid, Barcelona en Chelsea.
Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat een Nederlandse voetbalclub voor het laatst in de finale van de Champions League stond, Ajax verloor na strafschoppen van Juventus (dat, zo bleek vorig jaar bij Andere Tijden Sport, voor de helft gedrogeerd was). Niemand denkt nog dat Ajax ooit weer die finale zal halen, Ajax zelf al helemaal niet. De Nederlandse voetbalcompetitie denkt over zichzelf als een opleidingsinstituut: het traint veelbelovende spelers en verkoopt die met dikke winst door aan Duitsland, Spanje of Engeland. Ajax heeft de afgelopen jaren om die redenen ervaren, gelauwerde spelers geweigerd te laten terugkeren. Winst vind je terug op je bankrekening, niet in je prijzenkast.
Het is allemaal om heel cynisch van te worden.
BEGIN DIT JAAR werd een rapport gepubliceerd van een project dat zich ‘The Future of Sports’ noemde. Het begon als volgt: ‘Sport heeft mensen bij elkaar gebracht om voor hun helden te juichen sinds het begin van de geschiedschrijving. Sport is een concurrent van religie als het gaat om diverse groeperingen te verenigen, en heeft in sommige gevallen sociale bewegingen gestart die zijn overgeslagen naar de zakenwereld en de overheid. Sport is tijdloos, maar tegelijk beïnvloeden nieuwe technieken en sociale veranderingen elke generatie weer hoe we sport beleven.’ Het rapport zei niet de weg voorwaarts te willen voorschrijven, maar zichzelf enkel de vraag te willen stellen hoe sport er over 25 jaar uit zou zien.
The Future of Sports is het project van Jeremy Jacobs, de eigenaar van de ijshockeyploeg The Boston Bruins, en ceo van Delaware North, een Ame- rikaanse voedselgigant. Forbes schat zijn persoonlijke vermogen op 3,6 miljard. The Future of Sports zou je een hobbyproject kunnen noemen, maar daarvoor hebben de deelnemers – academici, ted-sprekers, trend-watchers en marketeers – te serieuze cv’s. Voor een groot deel wil het rapport commerciële vragen beantwoorden en toekomstscenario’s doordenken. ‘De relatieve welvaart van de middenklasse krimpt; wie zal er straks nog bereid zijn geld en tijd te besteden aan het beleven van sportevenementen?’ (Antwoord: zet in op vrouwelijke kijkers.) De Amerikaanse media doken er bij verschijning gretig bovenop, misschien wel omdat het rapport zo heerlijk casual over doping heen stapte.
Om sport te blijven optimaliseren, werd er gesteld, moeten atleten in elk opzicht gefaciliteerd worden om wereldrecords te kunnen blijven breken. Dat verlangt het publiek. Sport zal een sturende kracht worden achter de ontwikkelingen in gen- en dna-onderzoek. The Future of Sports voorspelt:
– Regelgeving zal atleten toestaan prestatie-bevorderende middelen te gebruiken, op een veilige manier.
– De grens tussen het natuurlijke en het kunstmatige lichaam vervaagt terwijl de wetenschap leert hoe zij de mens kan verbouwen en verbeteren.
– Omdat medische patiënten ook kunnen profiteren van zulke ontwikkelingen zal het stigma op doping verdwijnen.
– Natuurlijke en kunstmatige atleten zullen in verschillende competities uitkomen, zoals amateurs en professionals.
– Er zullen aparte competities komen tussen natuurlijke sporters en sporters geperfectioneerd in laboratoria.
In hun conclusie schrijven de samenstellers dat de toekomst van sport op elke manier door techniek wordt gedreven. ‘Over the next twenty years, the entire sports industry will face a globalizing culture and rapidly changing tastes, demographics, and habits. The primary driver of all this accelerating change, Moore’s Law – the doubling of computing power every eighteen months – will give way to quantum computing.’
Zelfrijdende auto’s zullen sportstadions in staat stellen een grotere alcoholomzet te draaien. Live streaming en augmented reality zullen sporters in staat stellen zelf hun wedstrijden uit te zenden, zodat dure sportkanalen overbodig worden. Virtual reality zal het mogelijk maken dat fans niet meer op de tribune hoeven te zitten, maar dat ze op het veld kunnen staan, tussen de spelers in. De auteurs van het rapport zijn er enorm optimistisch over. Ze schrijven dat sinds ze aan het rapport begonnen, vier jaar terug, ze verschillende keren in hun verwachtingen zijn ingehaald door ontwikkelingen waarvan ze voorspelden dat die pas over tien jaar zouden plaatsvinden. De toekomst is dichterbij dan je denkt.
THE FUTURE OF SPORTS heeft dezelfde bijna posthumane-Silicon--Valleytoekomstfantasie die ook doorklinkt in wat zo’n beetje het populairste sportboek van de laatste jaren is, The Sports Gene van David Epstein, met de ondertitel Inside the Science of Extraordinary Athletic Performance (2013). Epstein betoogt dat de ontwikkeling van sport zich makkelijk genoeg laat voorspellen, als je maar naar genen kijkt. Succes zit niet in doorzettingsvermogen, of in discipline, het zit in je lichaam.
Epstein geeft klare cijfers: in de afgelopen dertig jaar is de lengte van de gemiddelde turnster van 1,61 meter teruggegaan naar 1,49 meter, wat veel handiger is als je salto’s en schroeven moet draaien. Toen in 1983 basketbal een veel commerciëlere sport werd, ging het aantal basketballers dat 2,13 meter was in een jaar tijd van vijf procent naar tien procent van alle profspelers. Als je vandaag een man in de Verenigde Staten tegenkomt van 2,13 meter tussen de twintig en veertig jaar oud, is er een kans van zeventien procent dat hij in de nba speelt.
We denken, schrijft Epstein, dat Kenianen geweldige marathonlopers zijn, maar Kenianen zelf denken dat alleen leden van de Kalenjin-stam geweldige hardlopers zijn. Ze vormen maar twaalf procent van de Keniaanse bevolking, maar zijn de overgrote meerderheid van wereldtop van marathonlopers. Ze hebben een unieke fysieke structuur: omdat hun voorouders al leefden in het droge, hete klimaat hebben ze erg lange en extreem dunne benen, die daardoor sneller zouden afkoelen. Om hun succes in perspectief te plaatsen: zeventien Amerikanen liepen ooit de marathon sneller dan twee uur en tien minuten – 32 Kalenjin-mannen deden dat. En dat was alleen al in de maand oktober.
Met andere woorden, je moet als niet-Kalenjin niet eens topmarathonrenner willen worden. Ga hockeyen, ga curlen, ga waterpoloën – maar alleen als je onderarm significant langer is dan je bovenarm, anders kun nooit hard genoeg gooien.
Het gekke als je Epstein leest, is dat je de hele tijd op de ‘maar’ zit te wachten. Maar niet alleen erfelijk materiaal geeft de doorslag. Maar ook de wil om te winnen is bepalend. Maar ook geluk speelt mee. Zulke maars. Die komen niet. Misschien is dat onvermijdelijk nu sport steeds hardnekkiger door wetenschap wordt bepaald. Sportprestaties worden deterministisch geduid, ze hebben niets meer met spel te maken, alleen nog met dna.
En Epstein staat niet alleen: in de betere boekwinkel staat er een hele sectie boeken die hetzelfde beweren. - Outliers, van Malcolm Gladwell. Talent Is Overrated, van Geoff Colvin. Bounce: The Myth of Talent and the Power of Practice van Matthew Syed. The Talent Code: Greatness Isn’t Born. It’s Grown, van Daniel Coyle.
In deze toekomst van sport is er één notoire afwezige: de sporter zelf. Ja, er wordt wel over atleten gesproken, maar dan gaat het enkel over lichamen die je wel of niet kunt trainen en ver-beteren. Het gaat nooit over persoonlijkheden. Nu kun je ook niet voorspellen dat een cocky Texaanse kankeroverlever zeven keer de Tour wint, en daarmee van wielrennen internationaal een populairdere sport maakt dan het ooit was. Of dat een vrolijke Jamaicaanse reus van hardlopen een theatraal spektakel maakt. Of dat een timide Zwitserse jongeman ballen op een manier slaat zoals nog nooit iemand dat op een tennisbaan heeft gedaan. Het Future of Sports-rapport heeft het over ‘helden aanmoedigen’, maar wat is nog een held als deze slechts een optelsom van dna en gentherapie is? Als doping en geld sport hebben ondermijnd, dan schuren dna en genen alle glans eraf.
EN ER IS nog iets dat niet lijkt te passen. In de toekomstscenario’s gaat men er vanuit dat sport om populair te blijven constant moet vernieuwen, versnellen, interactiever moet worden, dynamischer. Teams moeten kleiner, wedstrijden korter. Is het niet veel waarschijnlijker dat dat juist niet is hoe miljoenen mensen deze zomer naar het EK voetbal, het EK atletiek, Wimbledon, de Tour de France en straks de Olympische Spelen en de Vuelta hebben gekeken? Die keken niet om iets te zien veranderen, maar om iets hetzelfde te zien blijven.
In tijden van terreur en coups, van onvoorspelbare verkiezingen en referenda is sport een verhaal van een helderheid die in het leven zelden bestaat. Sport geeft het leven afmetingen, een exacte tijdsduur. Negen mannen rennen honderd meter over een sintelbaan en één van hen wordt eerste. Elf vrouwen hockeyen tegen elf andere vrouwen en één van de twee partijen scoort het vaakst. Er is geen ambiguïteit, er zijn geen verschillende percepties en geen relativerende waarnemingen. Winst, verlies, goud en zilver.
De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat je nooit helemaal kunt weten wat je viert als je thuis op de bank een sportprestatie meeviert. Maar van alle onzekerheid in de wereld is dit de meest goedaardige.
David Epstein, The Sports Gene: Inside the Science of Extraordinary Athletic Performance. Current, 368 blz., ¤ 15,08. David Foster Wallace, String Theory: David Foster Wallace on Tennis. Library of America, 150 blz., ¤ 18,76
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_164239286
quote:
9s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 09:42 schreef kl1172 het volgende:
annihilatie
Laat me raden, jij hebt geen economie of architectuur gestudeerd :D
pi_164239634
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 18:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nu ga je kort door de bocht, die positieve test was achtergehouden tot na dat hij champ was geworden. andere testen waren schoon
:o
pi_164240378
quote:
9s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 09:42 schreef kl1172 het volgende:
c_/

Ik ben altijd wel achterdochtig geweest ivm doping en corruptie in topsport, vrienden of kennissen zeggen me altijd zo erg kan het niet zijn of lachen me zelfs uit. Maar deze spelen zijn volop bezig met de annihilatie van de laatste morzel naïef geloof dat het misschien toch niet zo erg is als ik dacht. Zelfs ten tijde van de koude oorlog leek het nog niet zo erg als deze janboel...
Reken er maar op dat jouw vrienden en kennissen denken dat het alleen in Rusland gebeurt. Als je onze bloed monitorende Cees-Rein "wat Conconi kan kunnen wij ook" van den Hoogenband ter sprake brengt, kijken ze je meewarig aan.
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 11:17:34 #206
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_164240668
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:10 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Laat me raden, jij hebt geen economie of architectuur gestudeerd :D
Inderdaad, dat heb ik niet gestudeerd. :{w
pi_164241185
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 10:00 schreef Klopkoek het volgende:
Er zal niemand zijn met verstand van wielrennen die hem niet in zijn top-vijf zou noemen van beste klassiekerrenners aller tijden.
Beetje off-topic:

• Merkx
• Vlaminck
• Coppi
• Kelly
• Van Looy
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 11:53:12 #208
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164241412
zie je wel, dat die russen toch mee mogen doen, zoals ik voorspeld had....
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 5 augustus 2016 @ 11:54:29 #209
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_164241431
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:53 schreef THEFXR het volgende:
zie je wel, dat die russen toch mee mogen doen, zoals ik voorspeld had....
Als je daar 100 euro op ingezet had zou je nu misschien een hele euro winst hebben ja :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 11:54:52 #210
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164241445
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:54 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als je daar 100 euro op ingezet had zou je nu misschien een hele euro winst hebben ja :+
:D :D :D :D
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 13:06:57 #211
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164242889
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 5 augustus 2016 @ 14:36:04 #212
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_164244732
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 09:40 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Vrij accurate beschrijving ja, Ontdekt WADA eens iets, steken CAS en IOC hun kop in zand
en het WADA werkt zichzelf tegen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 15:06:56 #213
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_164245415
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2016 11:41 schreef Coppi het volgende:

[..]

Beetje off-topic:

• Merkx
• Vlaminck
• Coppi
• Kelly
• Van Looy
Boonen?
  vrijdag 5 augustus 2016 @ 21:04:41 #214
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164251575
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 6 augustus 2016 @ 09:38:58 #215
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164263449
http://www.astanaproteam.(...)ana&page=news&id=261

quote:
ASTANA PRO TEAM OFFICIAL STATEMENT ON DIEGO ROSA

Took note of what appeared in the medias regarding Diego Rosa, the Astana Pro Team is keen to confirm the confidence in the athlete, trusting that the case concerning the ‘missed tests’ will be cleared up in a short time by the competent authorities.

As confirmed today by the President of the FCI, Mr. Renato Di Rocco, it was a question of procedural error rather than missed tests, as wrongly reported on the medias.

The Team's directors had been at time correctly awared by Rosa about the matter and found that it was eventually only procedural errors not entirely responsibility of the athlete.

The Astana Pro team has always confirmed his trust in a serious professional whom Diego has always proved to be, calling him to participate to the last Tour de France, and wish to confirm this trust.
Niks aan de hand dus.
  zondag 7 augustus 2016 @ 10:18:06 #216
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164291081
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 7 augustus 2016 @ 12:00:39 #217
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164292804
quote:
dat ken ik al 3 jaar, neuro doping
pi_164295431
scvdw twitterde op zondag 07-08-2016 om 13:26:50 Radio 1 mensen. Nu. Bij @wilfrieddejong suggereert olympisch kampioen Monique Knol dopinggebruik bij Leontien van Moorsel. reageer retweet
Kan leuk worden dit. :')

Ik twijfel eigenlijk niet dat Van Moorsel aan de dope heeft gezeten.
Al waren Knol en Moorsel natuurlijk geen vrienden.
  zondag 7 augustus 2016 @ 13:57:12 #219
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_164295631
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:50 schreef TargaFlorio het volgende:
scvdw twitterde op zondag 07-08-2016 om 13:26:50 Radio 1 mensen. Nu. Bij @wilfrieddejong suggereert olympisch kampioen Monique Knol dopinggebruik bij Leontien van Moorsel. reageer retweet
Kan leuk worden dit. :')

Ik twijfel eigenlijk niet dat Van Moorsel aan de dope heeft gezeten.
Al waren Knol en Moorsel natuurlijk geen vrienden.
Bij de mannen is er geen enkele twijfel dat gelijk welke topper die in dezelfde periode als zij koerste aan de EPO zat. Dus waarom zou dat bij de vrouwen anders geweest zijn in die tijd ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_164295685
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Bij de mannen is er geen enkele twijfel dat gelijk welke topper die in dezelfde periode als zij koerste aan de EPO zat. Dus waarom zou dat bij de vrouwen anders geweest zijn in die tijd ?
Op zich niet al was vrouwenwielrennen als geheel toen een stuk kleiner en ging nog minder geld in om dan nu.

Maar bij een topper als Van Moorsel twijfel ik niet.
  zondag 7 augustus 2016 @ 14:25:29 #221
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_164296439
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Op zich niet al was vrouwenwielrennen als geheel toen een stuk kleiner en ging nog minder geld in om dan nu.

Maar bij een topper als Van Moorsel twijfel ik niet.
Bij de toppers op dat niveau twijfel ik ook niet. Idem bij Longo.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_164296734
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Bij de toppers op dat niveau twijfel ik ook niet. Idem bij Longo.
Die is toch ook (zo goed als) betrapt?
  zondag 7 augustus 2016 @ 18:38:38 #223
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164303593
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:50 schreef TargaFlorio het volgende:
scvdw twitterde op zondag 07-08-2016 om 13:26:50 Radio 1 mensen. Nu. Bij @wilfrieddejong suggereert olympisch kampioen Monique Knol dopinggebruik bij Leontien van Moorsel. reageer retweet
Kan leuk worden dit. :')

Ik twijfel eigenlijk niet dat Van Moorsel aan de dope heeft gezeten.
Al waren Knol en Moorsel natuurlijk geen vrienden.
Van Moorsel schopt haar door midden met die power legs.
pi_164303864
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:35 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Die is toch ook (zo goed als) betrapt?
Van Wiki:
quote:
In September 1987 Longo tested positive for ephederine following a 3 km world record attempt in Colorado Springs. She served a 1-month ban for this offense.[6] In September 2011, French sports daily L'Equipe reported that Longo's husband, Patrice Ciprelli, had purchased her the performance-enhancing drug EPO from China via former American professional cyclist Joe Papp.[7][8] Ciprelli claimed that he purchased the EPO for his own personal use. The charges prompted an investigation of Longo by the Fédération Française de Cyclisme (FFC)[9] which cleared her in a November 2011 statement. Longo also missed three doping tests in this same time period. Normally this would be penalized the same as a positive test but AFLD had failed to notify Longo that she would be targeted for testing in that year, thus letting her off.
pi_164304213
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:50 schreef TargaFlorio het volgende:
scvdw twitterde op zondag 07-08-2016 om 13:26:50 Radio 1 mensen. Nu. Bij @wilfrieddejong suggereert olympisch kampioen Monique Knol dopinggebruik bij Leontien van Moorsel. reageer retweet
Kan leuk worden dit. :')
Gefrustreerde wijvennijd, niets meer dan dat. Het is ook een vastgelopen langspeelplaat, Knol doet dat elke keer als het vrouwenwielrennen weer eens in de belangstelling staat en niet zij, maar Van Moorsel weer de media-aandacht krijgt. In 2013, bijvoorbeeld:

quote:
Ze stelt dat minstens één van haar Nederlandse concurrentes verboden middelen gebruikte. Namen noemt Knol echter niet. Iedereen weet wel wie ik bedoel. Als we weken na elkaar wedstrijden reden, dubbelde ik haar de ene week soms drie keer, reed ze achterstevoren zoals we dat noemden. Maar een week later dubbelde ze mij drie keer en reed ze opeens zó hard. Armstukken aandoen terwijl het dertig graden is, niet naar de dopingcontrole hoeven. Dat zijn indicaties. Er is zo’n smerig spel gespeeld!
Niet dat Van Moorsel natuurlijk niet stijf van de doping stond, maar kom dan gewoon met harde bewijzen in plaats van dit "ik ben niet de grote kampioen, maar dat komt doordat anderen mij hebben belazerd! :'(", om te kotsen echt.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_164304323
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 19:02 schreef nostra het volgende:

[..]

Gefrustreerde wijvennijd, niets meer dan dat. Het is ook een vastgelopen langspeelplaat, Knol doet dat elke keer als het vrouwenwielrennen weer eens in de belangstelling staat en niet zij, maar Van Moorsel weer de media-aandacht krijgt. In 2013, bijvoorbeeld:

[..]

Niet dat Van Moorsel natuurlijk niet stijf van de doping stond, maar kom dan gewoon met harde bewijzen in plaats van dit "ik ben niet de grote kampioen, maar dat komt doordat anderen mij hebben belazerd! :'(", om te kotsen echt.
Zijn gewoon vijanden van elkaar.
pi_164304501
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 19:06 schreef TargaFlorio het volgende:
Zijn gewoon vijanden van elkaar.
Precies, maar vecht dat even lekker fatsoenlijk uit. Of gewoon niet. Dat je in de Acht van Chaam o.i.d. er een keer uitgereden bent aanvoeren als bewijs voor dopinggebruik is wel erg treurig. Accepteer gewoon dat er een keer een jonger iemand is gekomen die jouw prestaties heeft overvleugeld, man man.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_164304753
Zijn wat dat betreft overigens wel allemaal dezelfde typetjes: Knol, Van Moorsel, Longo, Ferrand-Prévot, Armitstead.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_164306318
quote:
7s.gif Op zondag 7 augustus 2016 19:19 schreef nostra het volgende:
Zijn wat dat betreft overigens wel allemaal dezelfde typetjes: Knol, Van Moorsel, Longo, Ferrand-Prévot, Armitstead.
Vos is toch wel de uitzondering daarop, qua karakter.
  zondag 7 augustus 2016 @ 20:32:30 #230
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164307628
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 19:55 schreef wimderon het volgende:

[..]

Vos is toch wel de uitzondering daarop, qua karakter.
Vos heeft ook de grootste snor van allemaal.
pi_164308508
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 20:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Vos heeft ook de grootste snor van allemaal.
Waarvan akte.
pi_164311733
Vos aan de doping geloof ik echt niet. Dan ben ik maar naïef.
  zondag 7 augustus 2016 @ 22:29:39 #233
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_164312869
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 20:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Vos heeft ook de grootste snor van allemaal.
Je moeder ook. Maar dat is natuurlijk een inkoppertje. Tieft toch op man. Als er dit seizoen één wel heel goed geprepareerd was, is het Armitstead wel, afgemeten aan haar prestatie curve dan. Of alle anderen moeten ineens achteruit zijn gaan rijden.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_164312912
Als Vos een engelse was geweest, dan had iedereen gezegd dat ze een silent ban van een jaar had gehad.
in a crowd you lose humanity
pi_164313017
Overigens lijken prestatiecurves bij de mannen vooral aan te geven wie wanneer begon met (veel) doping te gebruiken en hoelang ze er mee door gegaan zijn. Zowel renners die altijd top waren, als renners die een jaartje top waren, als renners die een paar wedstrijden top waren, zijn in het verleden gepakt.
in a crowd you lose humanity
  zondag 7 augustus 2016 @ 23:35:49 #236
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164316023
quote:
1s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:29 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Je moeder ook. Maar dat is natuurlijk een inkoppertje. Tieft toch op man. Als er dit seizoen één wel heel goed geprepareerd was, is het Armitstead wel, afgemeten aan haar prestatie curve dan. Of alle anderen moeten ineens achteruit zijn gaan rijden.
is vos familie van je?
dit seizoen, maar vos heeft de laatste jaren echt geruld, teringlijer!
  zondag 7 augustus 2016 @ 23:36:58 #237
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164316069
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:33 schreef Wombcat het volgende:
Overigens lijken prestatiecurves bij de mannen vooral aan te geven wie wanneer begon met (veel) doping te gebruiken en hoelang ze er mee door gegaan zijn. Zowel renners die altijd top waren, als renners die een jaartje top waren, als renners die een paar wedstrijden top waren, zijn in het verleden gepakt.
ze hebben echt niet allemaal positief getest
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:03:15 #238
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_164317005
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:30 schreef Wombcat het volgende:
Als Vos een engelse was geweest, dan had iedereen gezegd dat ze een silent ban van een jaar had gehad.
Ook dat is waar ja. Maar kojk naar de prestatie curve van Vos, al is dat natuurlijk geen curve maar een hele dikke rechte lijn vanaf , ik dacht, haar negentiende toen ze voor het eerst een WK won. En ja als je dan teveel wilt, kan er wel eens een dip komen, waarvan ik bang ben dat die nooit meer op haar top nivo zal terugkeren. Waarschijnlijk veel te veel van het lichaam gevergd. Helaas.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 8 augustus 2016 @ 00:20:49 #239
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_164317620
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:30 schreef Wombcat het volgende:
Als Vos een engelse was geweest, dan had iedereen gezegd dat ze een silent ban van een jaar had gehad.
maar ze is er toch maar 10 maanden uitgeweest?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_164317705
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 22:30 schreef Wombcat het volgende:
Als Vos een engelse was geweest, dan had iedereen gezegd dat ze een silent ban van een jaar had gehad.
Ik had er eerder al een balletje over opgegooid

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 12:47 schreef franklop het volgende:
Je gaat steeds meer aan een silent ban denken..
Maar goed :P
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 8 augustus 2016 @ 00:38:43 #241
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164318110
quote:
1s.gif Op maandag 8 augustus 2016 00:23 schreef franklop het volgende:

[..]

Ik had er eerder al een balletje over opgegooid

[..]

Maar goed :P
wielrennen is toch WADA? lijkt mij niet te doen een silent ban met het ADAMS systeem
https://www.wada-ama.org/en/adams
pi_164322185
Monique Knol wat een droeftoeter :') :')
pi_164322326
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 23:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is vos familie van je?
dit seizoen, maar vos heeft de laatste jaren echt geruld, teringlijer!
Geruld? Het is geen gehakt!
pi_164322356
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 08:06 schreef alpeko het volgende:

[..]

Geruld? Het is geen gehakt!
Jawel, dat maakte ze van de concurrentie.
in a crowd you lose humanity
  maandag 8 augustus 2016 @ 09:20:56 #245
40566 Ericr
Livewrong
pi_164322937
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 19:06 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Zijn gewoon vijanden van elkaar.
Al meer dan 25 jaar:

quote:
Vier jaar later keerde Knol terug op de Spelen, en won opnieuw de massasprint, zij het nu om de derde plek. Die wedstrijd stond echter in het teken van een vete tussen Monique Knol en ploeggenote Leontien van Moorsel. Volgens Knol was bovendien bondscoach Piet Hoekstra op hand van de Brabantse. In 1991 was het al tot een confrontatie gekomen nadat Van Moorsel op het WK een ontsnapte Knol had teruggehaald. Ook bij de olympische wegwedstrijd in Barcelona ging het niet goed. Nadat de Nieuw-Zeelandse Kathryn Watt was ontsnapt weigerde Knol te rijden voor Van Moorsel omdat ze zelf op haar eindsprint kon vertrouwen, en Van Moorsel wilde haar kansen op een eigen ontsnapping evenmin dwarsbomen. Uiteindelijk bleven beiden in het peloton, waar Knol de strijd om het brons won (achter Watt was ook Longo nog weggesprongen).
http://www.sportgeschiede(...)erlands-goud-44.aspx

Kan me die haat en nijd nog wel goed herinneren. Knol was natuurlijk al een gearriveerde renster terwijl van Moorsel het talent was dat overal waar ze aan begon ook een prijs pakte. Knol heeft het nooit goed kunnen trekken dat ze opeens volledig voorbij gestreefd werd. Tegelijkertijd had je wel begin jaren opeens legio renner en renster die prestaties neerzetten die voorheen ondenkbaar leken. Maar Knol komt zelf nou ook niet echt uit een schoon tijdperk.
pi_164324686
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 09:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Al meer dan 25 jaar:

[..]

http://www.sportgeschiede(...)erlands-goud-44.aspx

Kan me die haat en nijd nog wel goed herinneren. Knol was natuurlijk al een gearriveerde renster terwijl van Moorsel het talent was dat overal waar ze aan begon ook een prijs pakte. Knol heeft het nooit goed kunnen trekken dat ze opeens volledig voorbij gestreefd werd. Tegelijkertijd had je wel begin jaren opeens legio renner en renster die prestaties neerzetten die voorheen ondenkbaar leken. Maar Knol komt zelf nou ook niet echt uit een schoon tijdperk.
Daarom vind ik het ook kinderachtig van Knol om nu met deze uitspraken te komen, zeker als je dan niet met harde bewijzen over de brug komt.
pi_164341086
quote:
Strafonderzoek naar hoofd Keniaanse atletiekploeg

Michael Rotich, het hoofd van de Keniaanse olympische atletiekploeg, wordt ervan verdacht informatie over onaangekondigde dopingcontroles te hebben verkocht. Het Keniaanse antidopingagentschap start een strafonderzoek.

Het waren de Britse krant The Sunday Times en de Duitse televisiezender ARD die met het verhaal naar buiten kwamen. Journalisten gaven zich uit voor een coach en een agent van atleten. Rotich werd vervolgens gefilmd toen hij 12.000 euro vroeg om de coach te waarschuwen voor dopingcontroles.

Rotich, een voormalige langeafstandsloper, werd eerder al teruggeroepen van de Spelen in Rio en nu kondigt het Keniaanse antidopingagentschap ADAK aan dat het ook een strafonderzoek opent om na te gaan of hij de antidopingwetgeving heeft overtreden.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 00:02:05 #248
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164350068
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2016 09:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Al meer dan 25 jaar:

[..]

http://www.sportgeschiede(...)erlands-goud-44.aspx

Kan me die haat en nijd nog wel goed herinneren. Knol was natuurlijk al een gearriveerde renster terwijl van Moorsel het talent was dat overal waar ze aan begon ook een prijs pakte. Knol heeft het nooit goed kunnen trekken dat ze opeens volledig voorbij gestreefd werd. Tegelijkertijd had je wel begin jaren opeens legio renner en renster die prestaties neerzetten die voorheen ondenkbaar leken. Maar Knol komt zelf nou ook niet echt uit een schoon tijdperk.
Als je een tweede opeenvolgende gouden plak door de neus wordt geboord door een nieuweling en niet-sprinter dan kan ik me de frustratie goed voor stellen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 11:19:30 #249
40566 Ericr
Livewrong
pi_164358259
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 00:02 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Als je een tweede opeenvolgende gouden plak door de neus wordt geboord door een nieuweling en niet-sprinter dan kan ik me de frustratie goed voor stellen.
Op dat moment wel de beste wielrenster ter wereld terwijl Knol al op haar retour was. Echt een nieuweling ben je niet als je al twee wereldtitels op je naam hebt staan en in dat jaar ook de Tour feminin weet te winnen. De van Moorsel van begin jaren 90 was misschien nog wel beter dan de van Moorsel na haar terugkeer in het peloton.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 11:54:52 #250
14505 OProg
A Life in Music
pi_164358993
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2016 00:02 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Als je een tweede opeenvolgende gouden plak door de neus wordt geboord door een nieuweling en niet-sprinter dan kan ik me de frustratie goed voor stellen.
Die tweede opeenvolgende gouden plak werd bovendien tegen gehouden door Kathryn Watt en Longo.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_164395441
Chinees test positief op clennie, geen schorsing van USADA. al 5 jaar worden er waarschuwingen gegeven.

http://www.bloodyelbow.co(...)l&utm_source=twitter
pi_164426770
TrekSegafredo twitterde op woensdag 10-08-2016 om 17:54:57 BOOM! @f_cancellara is the Olympic Time Trial champion. #Rio2016 reageer retweet
lancearmstrong twitterde op donderdag 11-08-2016 om 02:55:04 @TrekSegafredo Luigi!! reageer retweet
Ter referentie: http://velonews.competito(...)-fuentes-ties_274314

Wat weet Armstrong hier?
pi_164432019
Hahah wat een tweet :D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_164432137
Stelling: als russische sporters niet mee mogen doen op basis van hun afkomst (waar ik volledig achtersta), mag en moet je bepaalde sporters ook uitsluiten op bepaalde lichaamskenmerken zoals dafne schippers en haar onderkaak.
  Forum Admin / PR donderdag 11 augustus 2016 @ 17:19:00 #255
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_164432210
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 17:16 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Stelling: als russische sporters niet mee mogen doen op basis van hun afkomst (waar ik volledig achtersta), mag en moet je bepaalde sporters ook uitsluiten op bepaalde lichaamskenmerken zoals dafne schippers en haar onderkaak.
vrouwensport gewoon afschaffen lijkt me een beter idee
pi_164432260
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 17:19 schreef Sked het volgende:

[..]

vrouwensport gewoon afschaffen lijkt me een beter idee
Ook mee eens maar laten we dit bewaren voor de volgende stelling
pi_164432582
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 17:16 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Stelling: als russische sporters niet mee mogen doen op basis van hun afkomst (waar ik volledig achtersta), mag en moet je bepaalde sporters ook uitsluiten op bepaalde lichaamskenmerken zoals dafne schippers en haar onderkaak.
alleen met een clit als een aardbei? :D
pi_164441881
quote:
Keniaanse coach belazert de boel
Een Keniaanse atletiekcoach heeft zich in het atletendorp voorgedaan als een sportatleet om de dopingcontroleurs op het verkeerde been te zetten. John Anzrah was van plan om zijn eigen urine in te leveren onder de naam van een nader te noemen atleet, zo maakte de Keniaanse chef de mission bekend.

Anzrah is per direct op het vliegtuig terug naar Kenia gezet.
Bron: nos.nl
Je staat nergens meer van te kijken de laatste tijd...
pi_164452546
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2016 21:53 schreef Tieske89 het volgende:

[..]

Je staat nergens meer van te kijken de laatste tijd...
Hoezo sturen ze hem naar huis? Als het intentioneel was moet die atleet toch ook weg?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_164455962
ringsau twitterde op vrijdag 12-08-2016 om 11:00:42 Ferguson Rotich, KEN athlete who a KEN coach impersonated for a drug test at the Games, runs the 800m in a few hours https://t.co/aQZ5kQhRxG reageer retweet
  vrijdag 12 augustus 2016 @ 19:35:27 #261
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_164471514
Een van de Funvic-goden, Kleber Ramos, is gepakt op...... CERA.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 12 augustus 2016 @ 20:27:17 #262
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_164473443
Funvic _O_

Wat een heerlijk ouderwetse helden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_164473628
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 19:35 schreef Koffieplanter het volgende:
Kleber Ramos
CERA, waar ze tegelijkertijd de test en het medicijn ontwikkelde _O_
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 12 augustus 2016 @ 20:41:34 #264
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164538678
Dafne :z
pi_164591229
Lekker moddergooien tussen Leontien en Monique Knol. Knol beschuldigt Van Moorsel, die stappen gaat ondernemen en het "zielig" noemt.

Schijnbaar hebben we in Nederland Russische praktijken gehad met het niet testen van Leontien tijdens het WK in Valkenburg. Destijds kwam ze na drie jaar afwezigheid 15 kilo zwaarder terug om meteen te winnen, genot _O_.

Ik zit vol in #teamknol iig, maar die kan het wel zwaar gaan krijgen.
  Forum Admin / PR dinsdag 16 augustus 2016 @ 17:25:53 #267
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_164591346
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Lekker moddergooien tussen Leontien en Monique Knol. Knol beschuldigt Van Moorsel, die stappen gaat ondernemen en het "zielig" noemt.

Schijnbaar hebben we in Nederland Russische praktijken gehad met het niet testen van Leontien tijdens het WK in Valkenburg. Destijds kwam ze na drie jaar afwezigheid 15 kilo zwaarder terug om meteen te winnen, genot _O_.

Ik zit vol in #teamknol iig, maar die kan het wel zwaar gaan krijgen.
quote:
"Het heeft een behoorlijke impact gehad op onze vakantie en ons gezinnetje. Ga het een meisje van 9 maar eens duidelijk maken dat je beschuldigd wordt van iets wat je niet hebt gedaan", zei Van Moorsel
:') :')
pi_164591373
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:25 schreef Sked het volgende:

[..]


[..]

:') :')
Die kan wel een praatgroepje beginnen met Dekkertje
pi_164592298
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Lekker moddergooien tussen Leontien en Monique Knol. Knol beschuldigt Van Moorsel, die stappen gaat ondernemen en het "zielig" noemt.

Schijnbaar hebben we in Nederland Russische praktijken gehad met het niet testen van Leontien tijdens het WK in Valkenburg. Destijds kwam ze na drie jaar afwezigheid 15 kilo zwaarder terug om meteen te winnen, genot _O_.

Ik zit vol in #teamknol iig, maar die kan het wel zwaar gaan krijgen.
man, wat is die van moorsel nog lekker.
zeker in dit filmpje, komt dat goed uit
pi_164596758
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 18:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

man, wat is die van moorsel nog lekker.

:') :') :')
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 16 augustus 2016 @ 23:59:48 #271
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164607428
RobHarris twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 23:56:26 Russia stripped of a gold from 2008 Olympics for doping. Belgium upgraded to gold, Nigeria silver, Brazil bronze https://t.co/qB5QMsy1H6 reageer retweet
pi_164641951
Iets gezonder eten nog Dafne
pi_164643164
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 18:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

man, wat is die van moorsel nog lekker.
zeker in dit filmpje, komt dat goed uit
Dat filmpje is uit 2003 toch?

Waar blijft je post over de roid rage van Dafne trouwens? :)
pi_164652186
quote:
From Ronaldo to Pogba: Seven stars who were told to bulk up in the gym

As much as football remains a game reliant on certain technical skills, there is no doubt that in the modern game physical attributes are more important than ever before.
http://www.squawka.com/ne(...)up-in-the-gym/750346
pi_164669264
Martina 5de, na 4 jaar schuift hij op naar 4de en na 8 jaar is ie 3de #nobodycares
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 19:01:29 #276
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164713758
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_164715364
quote:
Sportbonden geven geen flikker wel of geen doping als het maar niet naar buiten komt zodat de sport negatief in het nieuws komt.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:46:00 #278
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164717050
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Sportbonden geven geen flikker wel of geen doping als het maar niet naar buiten komt zodat de sport negatief in het nieuws komt.
Als maar de gewenste landen winnen.

Gewichtheffer uit Kirgizië is prima.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 21:56:26 #279
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164719072
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 19:55 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Sportbonden geven geen flikker wel of geen doping als het maar niet naar buiten komt zodat de sport negatief in het nieuws komt.
Ik ben met de jaren gaan leren kijken naar de schoonheid, artisticiteit en atletisch niveau van een sport. Het resultaat an sich is me steeds minder gaan boeien. Ik wil gewoon mooi spel en mooie sport zien.

Mede daarom vind ik de obsessie op de medailletabel zo'n onzin:
a) er bestaat geen officiële IOC tabel
b) in 2008 begonnen de Amerikanen te kijken naar het aantal medailles, niet naar het aantal goud. China had nl. meer goud. De rest van de westerse media nam dit over. Dus wat telt?
c) sporten zijn niet vergelijkbaar. Niet in niveau en niet in kansen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 20 augustus 2016 @ 23:08:15 #280
426493 crew  PippenScottie
pi_164720890
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:56 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

b) in 2008 begonnen de Amerikanen te kijken naar het aantal medailles, niet naar het aantal goud. China had nl. meer goud. De rest van de westerse media nam dit over. Dus wat telt?
Dit is niet waar.
Amerikanen tellen al, in ieder geval sinds 2002 (ik las veel Amerikaanse media tijdens die Spelen), het totaal aantal medailles bij bepalen klassement.

En de rest van de wereld heeft deze manier van tellen nooit overgenomen.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 20 augustus 2016 @ 23:29:31 #281
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_164721496
tassagency_en twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:51:17 Russian shot putter Kolodko stripped of 2012 Olympic silver due to dopinghttps://t.co/S1XReVpwWp reageer retweet
dehydrochlormethyltestosterone (turinabol) and ipamorelin,
pi_164721716
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 23:29 schreef Pino112 het volgende:
tassagency_en twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:51:17 Russian shot putter Kolodko stripped of 2012 Olympic silver due to dopinghttps://t.co/S1XReVpwWp reageer retweet
dehydrochlormethyltestosterone (turinabol) and ipamorelin,

hebben ze nu echt turinabol op een nieuw ester ontworpen? anders weet je gewoon dat je de pisang bent
pi_164721916
Edit: laat maar, geen idee hoe ik een tweet normaal leesbaar kan posten en ik kan nergens instellen dat ik niet de mobiele layout wil

[ Bericht 31% gewijzigd door opgebaarde op 20-08-2016 23:55:52 ]
  Redactie Frontpage / Sport zondag 21 augustus 2016 @ 00:48:27 #284
426493 crew  PippenScottie
pi_164723349
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 23:29 schreef Pino112 het volgende:
tassagency_en twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:51:17 Russian shot putter Kolodko stripped of 2012 Olympic silver due to dopinghttps://t.co/S1XReVpwWp reageer retweet
dehydrochlormethyltestosterone (turinabol) and ipamorelin,

De oorspronkelijke nummer 5 heeft nu dus een bronzen medaille. Eerder was Opstaptsjoek al betrapt.
pi_164727912
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2016 00:48 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

De oorspronkelijke nummer 5 heeft nu dus een bronzen medaille. Eerder was Opstaptsjoek al betrapt.
Die is denk ik niet gecontroleerd? Zo krijg je de situatie dat je in sommige sporten het best vierde kan eindigen..
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:56:34 #286
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164730882
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 23:08 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit is niet waar.
Amerikanen tellen al, in ieder geval sinds 2002 (ik las veel Amerikaanse media tijdens die Spelen), het totaal aantal medailles bij bepalen klassement.

En de rest van de wereld heeft deze manier van tellen nooit overgenomen.
Owja, je hebt gelijk. Ik ging iets teveel op Mart Smeets af :+
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 21 augustus 2016 @ 12:58:16 #287
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164730918
Goed artikel:
https://ewanmackenna.word(...)tle-while-they-work/

All-time afgepakte medailles (tot 19/08/2016)



Overigens is het vreemd dat sommige estafetteatleten wél hun medaille behielden (teamleden Marion Jones), terwijl anderen (Michael Johnson) hem verloren...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 21 augustus 2016 @ 21:51:05 #288
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164745391
Atletiek heeft een probleem als Bolt ermee op houdt

http://mobile.abc.net.au/(...)g-rutherford/7233380
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 21 augustus 2016 @ 21:54:46 #289
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_164745548
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 21:51 schreef Klopkoek het volgende:
Atletiek heeft een probleem als Bolt ermee op houdt

http://mobile.abc.net.au/(...)g-rutherford/7233380
Lewis had toen nog betere doping of iig een kortere zwarte lijst
pi_164758570
Hier ook maar even:

pi_164758611
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 11:31 schreef TheArt het volgende:
Hier ook maar even:

[ afbeelding ]
jaloers? want USA is al zoveel jaren nummer 1 in het verzamelen van medailles.
pi_164758776
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 11:31 schreef TheArt het volgende:
Hier ook maar even:

[ afbeelding ]
Is fake.
pi_164758939
Dopinglist twitterde op maandag 22-08-2016 om 11:01:11 IOC Says Doping Whistleblower Who Fears For Her Life Not Its Problem https://t.co/va6Y2uOkiP reageer retweet
  maandag 22 augustus 2016 @ 12:05:49 #294
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164759193
http://www.nytimes.com/in(...)tw-nytimes&smtyp=cur

Knotsgek _O_

En dan moet Tsikhan nog erbij in lijst van medaillewinnaars die ooit gedoped hebben enz enz
  maandag 22 augustus 2016 @ 13:21:05 #295
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_164760477
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 12:05 schreef Frozen-assassin het volgende:
http://www.nytimes.com/in(...)tw-nytimes&smtyp=cur

Knotsgek _O_

En dan moet Tsikhan nog erbij in lijst van medaillewinnaars die ooit gedoped hebben enz enz
Wat mij aan dat lijstje medaillewinnaar wel meteen opval is bij hoeveel gewichtheffers hun schorsing net voor deze spelen afliep blijkbaar ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 22 augustus 2016 @ 13:51:54 #296
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164761095
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 13:21 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Wat mij aan dat lijstje medaillewinnaar wel meteen opval is bij hoeveel gewichtheffers hun schorsing net voor deze spelen afliep blijkbaar ...
Goed gepland natuurlijk :)
  maandag 22 augustus 2016 @ 14:00:36 #297
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_164761305
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 12:05 schreef Frozen-assassin het volgende:
http://www.nytimes.com/in(...)tw-nytimes&smtyp=cur

Knotsgek _O_

En dan moet Tsikhan nog erbij in lijst van medaillewinnaars die ooit gedoped hebben enz enz
Ze vermelden Yuri van Gelder maar niet Michael Phelps...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 22 augustus 2016 @ 14:03:09 #298
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_164761356
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 14:00 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ze vermelden Yuri van Gelder maar niet Michael Phelps...
Geef me een link waarin staat dat Phelps betrapt is op doping...
pi_164763948
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 14:03 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Geef me een link waarin staat dat Phelps betrapt is op doping...
uit het koppie, wiet
nope, dronken achter het stuur betrapt
pi_164791757
Paralympische Russen weren van de Spelen blijkt volgens het CAS geen enkel probleem. Ra ra waarom lukt het met de valide sporters dan niet? Wat een laffe bende _O- Ik steek voor Paralympiërs mijn handen niet in het vuur - ook omdat ze dat zelf niet altijd kunnen vanwege hun beperking - maar ik neem toch aan dat het Russische dopingprogramma zich niet bepaald concentreerde op een groep waar nauwelijks (commercieel) aandacht voor is.
pi_164791889
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 18:19 schreef alpeko het volgende:
Paralympische Russen weren van de Spelen blijkt volgens het CAS geen enkel probleem. Ra ra waarom lukt het met de valide sporters dan niet? Wat een laffe bende _O- Ik steek voor Paralympiërs mijn handen niet in het vuur - ook omdat ze dat zelf niet altijd kunnen vanwege hun beperking - maar ik neem toch aan dat het Russische dopingprogramma zich niet bepaald concentreerde op een groep waar nauwelijks (commercieel) aandacht voor is.
>:) ~O> :+ })
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')