SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje vanVincent Talleu
:
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorry
[ Bericht 8% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 01-05-2016 09:00:25 ]![]()
zo hard als een pistoletje?doe eens foto?quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:22 schreef Riann het volgende: [..] Ik heb ze net uit de oven gehaald maar de bovenkant van de broodjes voelt hard aan en dat snap ik eigenlijk niet. Het zou zacht moeten zijn.
Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.
![]()
Ik heb best wat brood zelf gekneed en nu ook al heel veel brood door de broodbakmachine laten kneden, maar ik vind het resultaat vaak redelijk gelijk. De broodbakmachine roert inderdaad meer dan hij echt kneedt, maar hij gaat daar wel geruime tijd mee door, terwijl ik het na 10 minuten écht wel gehad heb.quote:Op vrijdag 29 april 2016 20:25 schreef qltel het volgende:
[..]
Een broodbakmachine kneed niet, maar roert een beetje.. En het brood wat eruit komt valt meestal tegen, vandaar dat de broodbakmachine-mode weer ver voorbij is.
Als ik je een tip mag geven: ga nachtbrood maken. Da's veel beter dan die slecht gerezen bakstenen uit zo'n machine en nog veel makkelijker ook. Filmpje hoe dat moet staat in de OP.
Ik kan van mijn pizzadeeg altijd prachtige vliesjes trekken, dus slecht deeg vind ik het dan niet![]()
![]()
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
zo hard als een pistoletje?doe eens foto?Ik heb nooit zulke zachte broodjes als dat spul dat je in supermarkt koopt, thuisbakken zonder toevoegingen wordt altijd anders maar tijdens afkoelen verandert ook nog een en ander.
![]()
![]()
Weggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
net ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:43 schreef Molo het volgende:
Weggegooid??
Je had ze toch ook gewoon vandaag kunnen oppiepen in de oven?![]()
![]()
Ah dat is jammer, nou jaaaa, volgende keer beterquote:Op zaterdag 30 april 2016 07:49 schreef Riann het volgende:
[..]
net ofdat ze dan wel lekker zijn nee ik heb een minibolletje van de HEMA uit de vriezer gehaald wat ik nu aan het opeten ben met een zacht gekookt eitje. Dat eet ik elke ochtend.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]![]()
Jammer hoor. Ga je nog een broodbak-poging wagen (oefening baart kunst)?![]()
Ik ben indertijd afgegaan op reviews e.d., daar kwam hij goed uit. En ik vind inderdaad dat kneden prima gaat. Ik maak meestal brood van 1250 gram, soms kleiner. Daar heeft hij geen enkele moeite mee.quote:Op vrijdag 29 april 2016 22:47 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ziet er interessant uit, maar hij heeft maar 700W vermogen? Ik dacht altijd dat een beetje brooddeeg minimaal 900W nodig heeft? Er zijn veel lovende reacties, maar ook wel dat de machine bij het kneden van brood het toch moeilijk heeft. Hoe is dat bij jou? En hoeveel gram deeg doe jij in je machine?![]()
Wat jammer zeg! Ik vind ze er nog wat bleek uitzien, misschien niet helemaal gaar? En je moet ze wel bestrijken met gesmolten boter (zoals in het recept staat), daar worden ze zachter van. Maar ze blijven inderdaad harder dan zachte bolletjes uit de winkel.quote:Op zaterdag 30 april 2016 07:40 schreef Riann het volgende:
[..]
Niet zo hard als een pistoletje daarna zijn ze iets zachter geworden maar nu zijn ze taai heb ze ook weggegooid. Dit was een foto van gisteravond toen ik ze uit de oven gehaald had. [ afbeelding ]![]()
Waar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?![]()
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Noordhollands dorpje, opschieten want de helft is al opquote:Op zondag 1 mei 2016 12:11 schreef Molo het volgende:
Waar woont u en mag ik een paar sneetjes komen halen?![]()
![]()
![]()
Verdeurie, ik ben nog in pyjama!quote:Op zondag 1 mei 2016 12:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Noordhollands dorpje, opschieten want de helft is al op
* Molo stapt dan maar met ongekamd haar en in pyjama in auto, vroemmmmmmmmmOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!quote:Op zondag 1 mei 2016 08:56 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weer een no knead voor vandaag. Binnenkort maar weer eens wat andere broden proberen![]()
Die ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.quote:Op zondag 1 mei 2016 13:58 schreef Trusten het volgende:
[..]
Welk recept / verhouding gebruik je precies? Mooi brood!
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de oven![]()
![]()
quote:Op zondag 1 mei 2016 14:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die ooit uit de nyt kwam,met een iets aangepaste hoeveelheid en variatie in bloem/meel.
Deze was:
130 g gebuideld tarwemeel
300 g tarwebloem
1/4 tl gist
1 1/4 tl zout
345 g water
Heeft zo'n 14 uur gestaan, vanmorgen gevormd en nog 2 uur rijzen. En in een ovenschaal met deksel in de oven![]()
250 graden, 30 minuten met deksel op de schaal en 15 minuten zonder deksel.quote:Op zondag 1 mei 2016 18:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Thanks..! En hoe lang / heet bak je hem dan?![]()
Ik heb onlangs een combi-stoomoven aangeschaft en merk dat deegwaren het bijzonder goed doen hier in!
Heeft iemand van jullie ervaring in het bakken van brood in een combi-stoomoven?![]()
![]()
Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken![]()
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden![]()
![]()
misschien nog wel weet ik nog nietquote:Op zaterdag 30 april 2016 08:33 schreef computergirl het volgende:
[..]![]()
Jammer hoor. Ga je nog een broodbak-poging wagen (oefening baart kunst)?![]()
En ik had al hongerquote:Op donderdag 12 mei 2016 06:45 schreef computergirl het volgende:
Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken![]()
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
[ afbeelding ]ziet er goed uit!
![]()
Baksel twee:
https://www.ploetzblog.de(...)meln-handgeschlagen/
Met paté fermenté van 3 dagen oud, en een beetje rogge.
Echt lekker, vers uit de oven met beetje roomboter
[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 15-05-2016 12:37:10 ]![]()
Wat een leuke en mooie broodjes!Nu vind ik t maar saai dat er hier 3 grote broden staan te rijzen, moet ook maar weer eens kleine broodjes maken!
En kaiserbroodjes, tof gedaan!![]()
![]()
jij maakt altijd hele mooie broden.quote:Op zondag 15 mei 2016 14:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een leuke en mooie broodjes!Nu vind ik t maar saai dat er hier 3 grote broden staan te rijzen, moet ook maar weer eens kleine broodjes maken!
En kaiserbroodjes, tof gedaan!![]()
Er staat nu nog een batch broodjes te rijzen maar daar heb ik fout gemaakt met omrekenen van recept
'Beetje' te nat deeg![]()
![]()
![]()
![]()
Heb vandaag een keer een broodje met de naad naar boven gebakken om een soort 'natuurlijke' barst te krijgen. T heeft wel wat maar hij had wel wat meer mogen barsten![]()
Nummer drie!
https://www.ploetzblog.de/2016/04/30/dreikornkrustis/
geen Roggenschrot (mittelgrob) , maar met gewelde havergrutten en havervlokken.
En nu is de diepvries wel weer even gevuld![]()
![]()
Ziet er weer heerlijk uit allemaal. Ik had dit weekend speltbroodjes gebakken uit het boek van Levine. Waren heerlijk.![]()
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgen![]()
![]()
Wow, ziet er groot uit. Hoeveel bloem/meel zit hierin?quote:Op woensdag 18 mei 2016 10:31 schreef Helsinki het volgende:
Ik ook weer eens wat gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Somebody that I used to know![]()
Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl. Prima!
![]()
Oh, dat valt dan wel weer mee. Dacht dat er zo'n 700-800 gr in zat...quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:24 schreef Helsinki het volgende:
Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl. Prima!
Somebody that I used to know![]()
zo weinig? Brood ziet er groter uitquote:Op woensdag 18 mei 2016 11:24 schreef Helsinki het volgende:
Dank!
250 gr tarwebloem
100 gr volkorenmeel
20 gr roggemeel
En ja, bestel zo nu en dan online bij de-zuidmolen.nl. Prima!
![]()
Ook niet als je in Duitsland in de supermarkt gaat kijken? Ik rij zelfs wel eens heen en weer en woon onder Amersfoort.quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgen![]()
![]()
Is er geen bakkersmolen in de buurt? Of evt een reform winkeltje. Die hebben ook vaak diverse soorten bloem en meel.quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgen![]()
Jemig, wat een leuke! Fraai gevormd ook!quote:Op zondag 15 mei 2016 12:31 schreef computergirl het volgende:
Baksel twee:
https://www.ploetzblog.de(...)meln-handgeschlagen/
[ link | afbeelding ]
Met paté fermenté van 3 dagen oud, en een beetje rogge.
Echt lekker, vers uit de oven met beetje roomboter![]()
Let me see you stripped down to the bone![]()
En ik laat per maand anderhalve ton meel uit zuid Limburg komen!quote:Op woensdag 18 mei 2016 11:15 schreef Questular het volgende:
Zijn er mensen die het meel etc online bestellen zo ja waar? Hier (Z-Limburg) vind ik helaas nergens een plek waar ik verschillende soorten meel kan krijgen
Commandeursmolen, Mechelen. Online levert oa. Biovoordeel.NL hun melen (erg nette Service daar sowieso). En natuurwinkels die melen van de nieuwe band verkopen. De nieuwe band gebruikt de melen van de commandeursmolen.La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Ik ben bezig hamburgers te maken. Het enige dat ik aan brood ooit elf heb gebakken, is brioche. Nu zijn ze weer geslaagd.![]()
![]()
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:53 schreef vinnypassy het volgende:
Ik ben bezig hamburgers te maken. Het enige dat ik aan brood ooit elf heb gebakken, is brioche. Nu zijn ze weer geslaagd.
[ afbeelding ]![]()
![]()
Ja, kan ik het niveau gelijk ff opkrikken.quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?Nee, ik betwijfel of ik daar de ad hoc creativiteit voor heb. Blijf voorlopig denk ik nog even lekker thuis kokkerellen.
![]()
25000 euroquote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
mooi weer! Bij Masterchef kan je 25000 euri winnen, weet je dat?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent![]()
Gisteren voor het eerst. De recepten bevatten voor mij iets te veel water, ik heb er daardoor er een in een blik gebakken en de ander is een pannekoek geworden.quote:Op donderdag 12 mei 2016 06:45 schreef computergirl het volgende:
Mijn vriezer begint weer leeg te raken dus dit weekend weer bakken![]()
Heeft een van jullie wel eens iets gebakken van https://www.ploetzblog.de?
Staan hele lekkere broodjes op, maar wel met ingredienten die ik niet ken of hele lange bereidingstijden
[ afbeelding ]![]()
![]()
welke had je gemaakt?quote:Op zondag 22 mei 2016 17:23 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Gisteren voor het eerst. De recepten bevatten voor mij iets te veel water, ik heb er daardoor er een in een blik gebakken en de ander is een pannekoek geworden.![]()
Hmmm, emmer-spelt combo lijkt me sowieso lastig want allebei minder gluten maar ik weet niet hoe emmer is tov tarwe in vermogen om vocht op te nemen.![]()
Ik had gisteren nog deze gebakken trouwens, soort overnight rolls maar dan met 50% rogge
Geen eigen foto want ze waren niet helemaal conform het voorbeeld gevormd , maar misschien leuk om ook eens te proberen
http://www.bakingmagique.com/2015/10/overnight-rye-bread-rolls/![]()
![]()
Na gisteren de hele dag tussen de stoere desembroden gezeten te hebben in de bakkerij van LHO en Isegrim, moest ik vandaag thuis van weeromstuit wel even aan de slag met bakpoeder, bloem en slagroom voor 'broodjes'-in-tien-minuten.
Dit basisrecept gevolgd:
http://food52.com/blog/12(...)-never-fail-biscuits
...en aan de biscuits nog toegevoegd: sinaasappelrasp en salie (uit de voortuin, knapperig gebakken in wat hete boter en daarna verkruimeld).
Opgegeten met zoute boter.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Krijg je niet zo'n typische stroevige bakpoeder smaak in je mond hiervan?
Zien er lekker uit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Neuh. Ik gebruik aluminiumvrij bakpoeder en er zit maar een beetje in, gewoon zoveel als nodig is om van normale bloem zelfrijzend bakmeel te makenquote:Op vrijdag 27 mei 2016 11:09 schreef Molo het volgende:
Krijg je niet zo'n typische stroevige bakpoeder smaak in je mond hiervan?
Zien er lekker uit
Let me see you stripped down to the bone![]()
Zit daar normaal aluminium in?quote:Op vrijdag 27 mei 2016 11:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Neuh. Ik gebruik aluminiumvrij bakpoeder en er zit maar een beetje in, gewoon zoveel als nodig is om van normale bloem zelfrijzend bakmeel te maken![]()
En ok, klinkt goed
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Let me see you stripped down to the bone![]()
Ah ik zie het al, ik zei bakpoeder, maar ik bedoelde baking soda.
Ik gebruik gewoon vaak teveel denk ik, qua smaak.
In bakpoeder kan wel aluminium zitten, in baking soda niet
Arm and Hammer ftw
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Workshop dagje bij Levine vandaag, gegeven door Mark Sinclair (USA) die eigen bakkerij heeft.
Leren werken met deeg met hoge hydratatie, dat was wel lastig in begin.
We hebben baguette gebakken, twee broden pp met zuurdesem en een lijnzaad biga en deze broodjes met aardappel (!) erdoor
[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 27-05-2016 20:54:21 ]![]()
Ja, zijn ze ook want onderweg al een opgepeuzeld(we waren tegen 18 uur klaar) Je proeft de aardappel niet terug in ieder geval, wel de boter en de melk en beetje suiker![]()
Compacte zachtjes broodjes denk ik? Lekker taaiig denk ik?
(hoe leg je dat in godesnaam uit, lekker taai en vochtig ofzo bedoel ik dan maar dan op alleen een positieve manier)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ik was er donderdag, was echt een interessante workshopquote:Op vrijdag 27 mei 2016 20:10 schreef computergirl het volgende:
Workshop dagje bij Levine vandaag, gegeven door Mark Sinclair (USA) die eigen bakkerij heeft.. Wat betreft de aardappelbroodjes, waren inderdaad erg lekker 'fluffy'. Maar je proeft de aardappel inderdaad niet aan en heb gemist wat de functie van het toevoegen was. Jij misschien wel?
![]()
Volgens mij zal de aardappel er voor zorgen dat ze langer zacht blijven omdat het wat vocht vasthoud. Dacht ik.
Jullie waren pas om 18 uur klaar hoorde ik, heb je het stokbrood al geproefd?
Ik vond net nog deeg in mijn haar zelfs
Van de sessie van vandaag zijn filmpjes terug te vinden op feestboek van Levine
https://m.facebook.com/uitdekeukenvanlevine
En foto's van gisteren op die van Mark https://www.facebook.com/SinclairsBakery/
[ Bericht 19% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 27-05-2016 20:53:05 ]![]()
Ja klopt, we hebben het stokbrood gisteren opgegeten als 'broodje gezond'. Vond hem heerlijkquote:Op vrijdag 27 mei 2016 20:39 schreef computergirl het volgende:
Jullie waren pas om 18 uur klaar hoorde ik, heb je het stokbrood al geproefd?. Wel bewerkelijk met dat 'stretch 'n fold' in de kom maar door zijn demonstratie en het oefenen wel goed te doen!
![]()
Gister voor het eerst een brood gebakken. Hij was gelijk goed gelukt. Heel luchtig en een lekkere harde korst na het bakken. Alleen die verdween snel nadat hij uit de oven was...
Hoe doen jullie dat? Hoe laten jullie het brood afkoelen? Wanneer gaan jullie snijden? En nog andere tips wat betreft dit onderwerp?![]()
Afkoelen kun je het beste op een rooster doen. Snijden doe ik pas als hij goed koud is.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 08:32 schreef Patoshik het volgende:
Gister voor het eerst een brood gebakken. Hij was gelijk goed gelukt. Heel luchtig en een lekkere harde korst na het bakken. Alleen die verdween snel nadat hij uit de oven was...
Hoe doen jullie dat? Hoe laten jullie het brood afkoelen? Wanneer gaan jullie snijden? En nog andere tips wat betreft dit onderwerp?![]()
een harde korst krijg je door te bakken met stoom (bakje met kokend water onder in oven eerste 15 a 20 minuten) en is ook afhankelijk van ingredienten (melk en boter toevoegen zorgt juist voor zacht broodje met zachte korst)quote:Op zaterdag 28 mei 2016 08:32 schreef Patoshik het volgende:
Gister voor het eerst een brood gebakken. Hij was gelijk goed gelukt. Heel luchtig en een lekkere harde korst na het bakken. Alleen die verdween snel nadat hij uit de oven was...
Hoe doen jullie dat? Hoe laten jullie het brood afkoelen? Wanneer gaan jullie snijden? En nog andere tips wat betreft dit onderwerp?
Snijden moet je pas doen als brood helemaal afgekoeld is.
Zelf heb ik al regelmatig poging gedaan tot maken van knapperige pistoletjes zoals de bakker die verkoopt maar nooit gelukt. Bakkers gooien er ook dingen in als 'krokant broodpoeder', dus de vergelijking met thuisbaksel is lastig want ik wil geen trucjes met poeders![]()
Ah.. Dan is dat de eerste fout die ik al hebt gemaakt. Te vroeg snijden.
En afkoelen buiten de oven of de oven een klein stukje open doen en daar laten afkoelen?![]()
buiten de oven! Ik heb een klein rekje/rooster zodat ook de onderkant kan afkoelen, te koop bij Blokker etcquote:Op zaterdag 28 mei 2016 09:09 schreef Patoshik het volgende:
Ah.. Dan is dat de eerste fout die ik al hebt gemaakt. Te vroeg snijden.
En afkoelen buiten de oven of de oven een klein stukje open doen en daar laten afkoelen?
Ook bij Ikea volgens mij.
Zoiets:
![]()
![]()
![]()
Dit was hem trouwens!
Voor het snijden heb ik hem op deze plank gelegd. Voor het verdere afkoelen stond hij wel op een rekje.![]()
Mooi ingesneden!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(geen desem)![]()
Crumbshot paraat toevallig?Let me see you stripped down to the bone![]()
ziet er beter uit dan mijn misbaksel gisterquote:Op zaterdag 28 mei 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Niet ontevreden voor eerste poging tot échte baguette:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(geen desem)
Zijn baguettes eigenlijk altijd hoge hydratatie?![]()
Mooi! Goeie gaten!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 16:36 schreef Isegrim het volgende:
U vraagt, wij draaien.
[ afbeelding ]
Moet nog wel regelmatiger, maar dat zit 'm in de vormtechniek.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Interessant filmpje! Hij berekent alles heel precies, zelfs de temperaturen.
Somebody that I used to know![]()
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ Bericht 14% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 12-06-2016 08:20:10 ]![]()
Kruim is prachtig!quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)
[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]
Anders bakvorm gebruiken voor hoge hydratatie?![]()
Mooi dun gesneden. Met de handquote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef computergirl het volgende:
Ter entertainment......lang geleden dat ik zo'n misbaksel gemaakt heb.
Werken met hoge hydratatie is niet mijn ding, recept is van Sinclair workshop (brood met lijnzaad)
[ link | afbeelding ]
De pannenkoek is overigenswel goed van structuur en prima eetbaar
[ link | afbeelding ]of met een snijmachine?
mag het weten![]()
met de hand, meestal lukt me dat niet zo goedquote:Op zondag 12 juni 2016 13:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooi dun gesneden. Met de handof met een snijmachine?
![]()
![]()
Nice!quote:Op zondag 12 juni 2016 14:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
met de hand, meestal lukt me dat niet zo goed![]()
Ik krijg altijd ongelijke plakken als ik het brood aansnijd. Wel zo ambachtelijk maar ambachtelijk mijn neus ik vind gelijke plakken brood wel zo fijn.
mag het weten![]()
ik had idd getwijfeld of ik hem gewoon in broodblik zou bakken, maar in principe was mijn strech&fold techniek nog steeds niet goed genoeg denk ikquote:Op zondag 12 juni 2016 12:10 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kruim is prachtig!
Anders bakvorm gebruiken voor hoge hydratatie?![]()
Vandaag weer bolletjes gebakken!Sinds ik een bbm heb geleend, vind ik het een stuk makkelijker en daarmee leuker om af en toe een brood te bakken en te experimenteren met verschillende recepten.
Vandaag heb ik de lichtbruine bollen met lijnzaad van Levine gemaakt. Bij gebrek aan melkpoeder heb ik er twee cupjes koffiemelk doorheen gegooid. Misschien had ik daardoor iets minder water kunnen gebruiken, maar ach, ze smaakten prima. Alleen is de batch iets te hard in de oven gegaan. Er staat nu een tweede batch te rijzen, dus ik zal de oven iets lager zetten.
Afgezien van de harde bovenkant zijn de broodjes net zo zacht als bruine bolletjes uit de winkel, en dat is me nog niet eerder gelukt![]()
Verder had ik nog een paar foto's uit mijn archief die ik nog niet had gepost:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 8% gewijzigd door Postbus100 op 12-06-2016 16:26:16 ]Somebody that I used to know![]()
Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:47 schreef Postbus100 het volgende:
Vandaag weer bolletjes gebakken!Sinds ik een bbm heb geleend, vind ik het een stuk makkelijker en daarmee leuker om af en toe een brood te bakken en te experimenteren met verschillende recepten.
Vandaag heb ik de lichtbruine bollen met lijnzaad van Levine gemaakt. Bij gebrek aan melkpoeder heb ik er twee cupjes koffiemelk doorheen gegooid. Misschien had ik daardoor iets minder water kunnen gebruiken, maar ach, ze smaakten prima. Alleen is de batch iets te hard in de oven gegaan. Er staat nu een tweede batch te rijzen, dus ik zal de oven iets lager zetten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Afgezien van de harde bovenkant zijn de broodjes net zo zacht als bruine bolletjes uit de winkel, en dat is me nog niet eerder gelukt![]()
kan best dat jouw oven relatief snel op temperatuur komt
Is de tweede foto in spoiler de binnenkant van de volkoren?![]()
Ja, mijn oven heeft wel een flink vermogen, dus zou goed kunnen dat dat de oorzaak is. Ik heb mijn oven nog niet zo lang en ben nog aan het experimenteren welke temperaturen goed werken. Het is een heteluchtoven waarvan ze zeggen dat je die 10% lager moet instellen dan in de recepten staan, maar als ik dat doe bij grotere broden, dan duurt het veel langer voordat het allemaal gaar is dan recepten aangeven, dus soms twijfel ik wel over die indicaties. Plus dat je bij dit recept kan merken dat dit een oude van Levine is toen ze het allemaal nog niet zo nauwgezet omschreef ('oven op hoogste stand' waarbij mijn oven tot 230 graden gaat, maar zij vast 200 graden bedoelt; of '1 1/3 theelepel gist' waarbij theelepels onderling natuurlijk verschillen. Maar ach, als je Levines recepten een beetje kent, kom je er wel uit.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik kijk nooit tussen haar bbm recepten, maar de oven wordt dus niet voorverwarmd voor die bolletjes.
kan best dat jouw oven relatief snel op temperatuur komt
Is de tweede foto in spoiler de binnenkant van de volkoren?
Tweede foto is inderdaad de binnenkant van de volkoren-semolina (dus half volkoren, half semolina).Correctie: ik zie dat het inderdaad twee verschillende broden zijn. Crumbshot is van volkoren-semolina, het hele brood is een 100%volkorenbrood, maar daar heb ik geen crumbshots van (of ze staan op mijn fotocamera, maar ik ben te lui om die nu op te zoeken).
[ Bericht 8% gewijzigd door Postbus100 op 12-06-2016 16:25:12 ]Somebody that I used to know![]()
Ik doe brood nooit op hetelucht stand, maar boven/onderwarmte (kan ik tussen kiezen)
Voor mijn gevoel droogt de buitenkant met hetelucht meer uit, waardoor je dan weer meer moeite moet doen met stoom voor de ovenspring. Maar ik weet niet of dat ook klopt.
Met boven/onderwarmte heb ik dan altijd dat de zijkanten van dit soort klein brood altijd zacht blijft![]()
Net dit brood gemaakt.
Gewoon een meergranenbrood uit pakje van het merk Perfekt... was afgeprijst naar 33 cent
Smaakt goed. Nu aan het snoepen met goede olijfolie en grof zeezout
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla![]()
Berliner Knüppel
http://uitdekeukenvanarde(...)erliner-knuppel.html
Testresultaat:
[ Bericht 14% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 25-06-2016 15:45:33 ]![]()
Oeh, Computergirl, dat ziet er erg lekker uit![]()
Ik heb de laatste tijd een paar keer een pecan-rozijnenbroodje gebakken adh van een recept van Levine:
Is echt heel erg lekker! Er zitten koekkruiden in
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
dat brood heb ik nu al 2x bij haar workshops gegeten, en is ergquote:Op dinsdag 28 juni 2016 00:42 schreef Lot_1 het volgende:
Oeh, Computergirl, dat ziet er erg lekker uit![]()
Ik heb de laatste tijd een paar keer een pecan-rozijnenbroodje gebakken adh van een recept van Levine:
[ afbeelding ]
Is echt heel erg lekker! Er zitten koekkruiden in![]()
Maar je plaatje doet het niet![]()
http://uitdekeukenvanarde(...)en-havervlokken.html
Bovenstaande recept gebakken, alleen dan alleen met desem
En omdat ik geen talent heb voor vloerbrood heb ik hem maar in broodvorm gebakken.
Het kreng wilde er alleen niet uitkomen
Nu al 3 plakjes op.
Omdat ze een beetje scheef gesneden waren
[ Bericht 29% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 02-07-2016 20:59:32 ]
Forum Opties Forumhop: Hop naar: